galba 13.11.06, 07:35 Czy to nie są przypadkiem wyniki tego samego sondażu, który przewagę Marcinkiewicza oszacował na... 0,2%? :) Gazeto, daruj sobie swoje sondaże. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
centrolew Marcinkiweicz ma większe szanse... 13.11.06, 08:35 Gdzie jest ta frekwencja 68%?! Błąd tych sondaży sięga czasami > 10%, więc nie warto się nimi przejmować. Marcinkiewicz ma spore szanse na zwycięstwo, jeżeli nie popełni poważnych błędów, a Kaczyński zamknie się na 2 tyg. Dla mnie byłoby niezrozumiałym błędem poparcie Gronkiewicz-Waltz przez Borowskiego. Jest ona tak samo pro-kościelna jak cała reszta prawicy, z tym że jest w opozycji do Kaczyńskich. Czy to jest jedyna miara, wg której Borowski powinien oceniać? Opozycyjność?! To za mało... A gospodarka - lewica zbyt dużo i zbyt długo mieszała się z biznesem, żeby jeszcze raz wchodzić do tej samej rzeki (bagna). Wg mnie Borowski popełniłby błąd polityczny wchodząc w układ z HGW. To w dłuższej perspektywie skończy się marginalizacją lewicy i przejęciem jej elektoratu przez PO... Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Re: Marcinkiweicz ma większe szanse... 13.11.06, 08:45 > Marcinkiewicz ma spore szanse na zwycięstwo, jeżeli > nie popełni poważnych błędów, a Kaczyński zamknie się na 2 tyg. Marcinkiewicz być może nie popełni poważnych błędów... ale na ten drugi warunek, to nie ma najmniejszych szans. www.skubi.net/komisarz.html Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 galbie odpowiada poziom Marcinkiewicza... 13.11.06, 09:02 no cóż - jacy wyborcy, tacy rządzący Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 POstKomunie zostanie radosc z lze-sondazy 13.11.06, 10:07 kronopio77 napisał: > no cóż - jacy wyborcy, tacy rządzący Mirmat: sierotkom po PRL-u przypomne, ze ci wyborcy stanowia najinteligentniejszy Narod w Europie: www.timesonline.co.uk/article/0,,2-2105519,00.html No coz, 36,7% dla Marcinkiewicza, 36,5% dla HGW !!! zawyly z radoscia Gadajace Glowy w TVN-WSI oznajmiajac co chwila widzom po zamknieciu lokali wyborczych "rezultaty" sfabrykowanych "sondazy" PBS. Wprawdzie po paru godzinach skorygowano falszerstwo na 37,2% i 36,5% ale jak to sie ma do wstepnych wynikow Państwowej Komisji Wyborczej z godz. 6 30 rano oznajmiajacych wynik 40,12% dla Marcinkiewicza i 33,23% dla Gronkowca ? Sa sondazowe bledy i sa falszerstwa. Oznajmianie na podstawie "sondazy" juz obecnie przez tych samych propagandzistow (-tek) TVN-WSI wynikow DRUGIEJ TURY (!) wskazujac na zwyciestwo HGW bylo juz cyrkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
galb_a ==Kartofle i buraki zawsze byli niedoszacowani== 13.11.06, 10:54 Vide ostanie wybory do parlamentu i prezydenckie. "Ciemny lud" (cytuję za Kurskim) wstydzi powiedzieć prawdę, na kogo głosuje. Tak było (i jest) nie tylko z PiS, ale i z innymi buraczano-kartoflanymi partiami: SLD, PSL i Samoobroną. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Zagubiony piesek w dużym mieście i marionetka! 13.11.06, 11:59 Zagubiony piesek w dużym mieście i marionetka! Ujada wciekle PiSiORek łap złodzieja, co mu ulica Al. Fredry to aleja, że PO zrobi takie porządki niestety, iż zamienią obszczymurki w toalety! Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz Tych plakatów Marcinkiewicza nie widziałeś >> 13.11.06, 21:25 <a href="http://www.cimoszewicz.net/10/polityka/plakaty-kazimierza-marcinkiewicza.html">Plakaty Marcinkiewicza</a> :) Odpowiedz Link Zgłoś
olalk Re: Marcinkiweicz ma większe szanse... 13.11.06, 12:48 Całkowicie nie zgadzam się z takim podejściem do wyborów w II turze. Cytuję: "Dla mnie byłoby niezrozumiałym błędem poparcie Gronkiewicz-Waltz przez Borowskiego. Jest ona tak samo pro-kościelna jak cała reszta prawicy, z tym że jest w opozycji do Kaczyńskich. Czy to jest jedyna miara, wg której Borowski powinien oceniać? Opozycyjność?! To za mało... " To nie za mało! Najważniejszą "miarą" powinno być niedopuszczenie Marcinkiewicza do władzy. Wczoraj już mieliśmy próbkę tego, jak wyglądałyby rządy pana M. To prezes Jarosław Kaczyński trzymałby stery. Znam wiele osób, które głosowały na Gronkiewicz-Waltz, a nie na Borowskiego, bo obawiały się wygranej w I turze Marcinkiewicza. Moim zdaniem pan Borowski powinien zostać Wice Prezydentem i wtedy pani Gronkiewicz-Waltz miałaby wygraną w kieszeni. Ja głosowałam na Borowskiego. Gdyby nie wyżej wspomniane obawy, miałby on szansę wejść do II tury z Marcinkiewiczem. Szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Jeszcze ciekawiej jest w Krakowie 13.11.06, 08:44 W Krakowie prowadzi "komuch" Majchrowski. Drugi (wg wiadomości RMF z 8,00 ) jest Terlecki z PiS-u. Trzeci kandydat z PO. Będzie druga tura. Ciekawe jak zachowa sie PO. Czy poprze kandydata z PiS-u , czy komucha. (Nie popierając nikogo w praktyce poprze Majchrowskiego.) Jeśli poprze "komucha" ,no to PiS bedzie miał wspaniały materiał propagandowy o sojuszu PO z "lewicą". Tworzy się układ dwubiegunowy , w którym bedzie mozna z jednej strony pokazywać Polskę solidarna ( PiS) z drugiej liberalną PO + "komuchy". A Kraków będzie waznym argumentem w uzasadnieniu takiego podziału. Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Jeszcze ciekawiej jest w Krakowie 13.11.06, 09:25 Jeżeli prezydent Krakowa jest komuchem,to Ty jesteś debilem! Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Jeszcze ciekawiej jest w Krakowie 13.11.06, 09:55 miranda333 napisała: > Jeżeli prezydent Krakowa jest komuchem,to Ty jesteś debilem! Miałem nie odpisywać z uwagi na pozim argumentacji , ale co mi zalezy ? Tym bardziej ,że właściwie to masz rację. Prezydent Krakowa nie tylko nie jest "komuchem" , ale wprost przeciwnie. Jest zasłużonym działaczem Solidarności , wielokrotnie więzionym i gnębionym przez władze komunistyczne - prawda ? Na dodatek nigdy nie był popierany przez "lewice" , nie obraca się w tych kregach komuszo - bissnesowych ( patrz- udziały Majchrowskiego w prywtnej szkole wyższej). Po prostu na widok komucha ten nieazależny polityk ma odruch wymiotny - tak? Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Jeszcze ciekawiej jest w Krakowie 13.11.06, 11:39 remik.bz napisał: > miranda333 napisała: > > > Jeżeli prezydent Krakowa jest komuchem,to Ty jesteś debilem! > > Miałem nie odpisywać z uwagi na pozim argumentacji , ale co mi zalezy ? > Tym bardziej ,że właściwie to masz rację. > Prezydent Krakowa nie tylko nie jest "komuchem" , ale wprost przeciwnie. Jest > zasłużonym działaczem Solidarności , wielokrotnie więzionym i gnębionym przez > władze komunistyczne - prawda ? > Na dodatek nigdy nie był popierany przez "lewice" , nie obraca się w tych > kregach komuszo - bissnesowych ( patrz- udziały Majchrowskiego w prywtnej > szkole wyższej). Po prostu na widok komucha ten nieazależny polityk ma odruch > wymiotny - tak? Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Warszawianki!Gdzie jesteście!?Czy ten babiszon 13.11.06, 11:14 o wzięciu ( otyłośc, "ogólne nieskomlikowanie", kompromitująca wymowa -nie tylko brak terapii kogopedycznej ale i kwiatki typu "doczymać słowa") kobity z bazaru ma was reprezentować? Nie rozumiem was! Nie rozumiem. Choć to nie konkurs piękności, ale poziomu ogólnego - chyba tak. Przecież powinien liczyc sie całokształt - nie tylko wątpliwa "wiedza" (patrz konisja bankowa) ekonomiczna. Bo mnie ten fakt obraża, nawet jako obywatela państwa o stolicy z takim "plezydentem". Odpowiedz Link Zgłoś
mojboze Re: Warszawianki!Gdzie jesteście!?Czy ten babiszo 13.11.06, 14:02 No to żeś pojechał koniecbanialuki! Gronkiewicz wyglada lepiej niż nasz premier czy prezydent! A to przecież ważne, aby w całokształcie głowa państwa nie musiała patrzeć na wszystkie inne z dołu. Ale skoro najważniejsze osoby w państwie niestety nie mogą pochwalić się ani urodą, ani moralnością, ani uczciwością, to HGW jest do przyjęcia. Jako kobieta napewno nie jest tak atrakcyjna jak Jaruga Nowacka, ale jest zadbana i o to chodzi (przy HGW pierwsza dama wyglada jak kuchta). Fakt mówi niewyraźnie, tak samo zresztą jak Marcinkiewicz. Ja bym najchętniej w Warszawie widziała Dutkiewicza, jestem pod wrażeniem tego, co robi we Wrocławiu, i mam gdzies przez kogo jest popierany, czy jest ładny i czy jest z rodzimego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
liberus a Kaczor to Brad Pitt? :) 13.11.06, 19:03 koniecbanialuki napisał: > o wzięciu ( otyłośc, "ogólne nieskomlikowanie", kompromitująca wymowa -nie > tylko brak terapii kogopedycznej ale i kwiatki typu "doczymać słowa") kobity z > bazaru ma was reprezentować? Przy Kaczyńskich jest pięknością. Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda wygrana Gronkiewicz pozwoli rozliczyc kaczora z 13.11.06, 08:56 prezydentury Warszawy. Juz pewnie dostal sraczki na mysl co go czeka. Brawo PO. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 I biorąc poprawkę blędu wygra Marcinkiewicz 13.11.06, 09:02 Sondaż dawał remis a wygrał zdecydowanie Marcinkiewicz. Biorąc taką samoą poprawkę na ten sondaż znowu wygra Marcinkiewicz. Ok. 20% elektoratu Borowskiego i elektorat Korwina wystarczy do zwyciestwa. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Marcinkiewicz zdecydowanie???? 13.11.06, 10:25 O godz 9.00 jest już tylko niecałe 5 pkt na korzyść Marcinkiewicza. I co powiedza Ci co strzykaja jedem na sondaże. Poczekajcie do ogłoszenia wyników. Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: I biorąc poprawkę blędu wygra Marcinkiewicz 13.11.06, 10:44 Oj..naiwny,naiwny,jak dziecko we mgle..." Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu *******************************Po walający argument 13.11.06, 11:18 Tylko o co chodzi???? Odpowiedz Link Zgłoś
karol_zmj Re: Gronkiewicz-Waltz przejmie głosy Borowskiego 13.11.06, 09:03 oczywiście 10% przewaga Nikodema po przeliczeniu 3.3% głosów jest bardziej wiarygodna niż sondaże ?! (zresztą o 6.30 przewaga już tylko 7% po przeliczeniu nadal tylko 13% głosów) Odpowiedz Link Zgłoś
kosa811 jako wyborca PO wolę Kazia - Walcowa to obciach 13.11.06, 09:04 dla inteligencji Warszawiaków Odpowiedz Link Zgłoś
silezius.monachijski jako wegetarianin wolę schabowego 13.11.06, 09:09 niesmaczne są te wszystkie soje Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: jako wyborca PO wolę Kazia - Walcowa to obcia 13.11.06, 10:14 Kazio jest takim inteligentem jak Ty,pożal się Boże bereciku!Warszawiacy nie są tacy głupi,jak się Tobie wydaje.Wierze w młodzież. Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: jako wyborca PO wolę Kazia - Walcowa to obcia 13.11.06, 10:48 Hanna ma forsę,kraśc nie będzie,a Bosy-Kazio? Odpowiedz Link Zgłoś
ryssio Wyborcy lewicy zostaną w domu 13.11.06, 09:07 bo wybór Marcinkiewicz-Gronkowiec to dla nas wybór między dżumą a cholerą. Zresztą Marcinkiewicz to krętacz ale sympatyczny - Gronkiewicz - sami wiecie... Stawiam na Marcinkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
czerniakowianka Ja nie zostanę w domu 13.11.06, 09:19 > bo wybór Marcinkiewicz-Gronkowiec to dla nas wybór między dżumą a cholerą. Mówisz jak moja mama odnośnie wcześniejszego wyboru pomiędzy Kaczyńskim a Tuskiem :D No i z której strony by nie patrzeć - masz rację... Ale ja mimo wszystko oddam głos na Hankę, żeby uchronić Warszawę przed tym pajacem!! Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Wyborcy lewicy zostaną w domu 13.11.06, 09:31 Tak masz racje,ale wolę stracić z mądrym,niż z głupkiem znależć. Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Wyborcy lewicy zostaną w domu 13.11.06, 10:19 ryssio napisał: > bo wybór Marcinkiewicz-Gronkowiec to dla nas wybór między dżumą a cholerą. > Zresztą Marcinkiewicz to krętacz ale sympatyczny - Gronkiewicz - sami wiecie... > Stawiam na Marcinkiewicza. >czyli jaka Gronkiewicz,dokończ swoją myśl,bo ja nie wiem,co kołacze sie w Twojej główce? Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: Wyborcy lewicy zostaną w domu 13.11.06, 10:37 ryssio napisał: > bo wybór Marcinkiewicz-Gronkowiec to dla nas wybór między dżumą a cholerą. > Zresztą Marcinkiewicz to krętacz ale sympatyczny - Gronkiewicz - sami wiecie...> Stawiam na Marcinkiewicza. Zgadzam się, Kazio jest sympatyczny - ale jest marionetką Kaczyńskich, a ten znowu jak potłuczony pieprzy o 'niebywałym ataku' i 'walce, która jest przeciw nam prowadzona'. Głosy przeciw PIS to walka? To walczmy, póki możemy! Dlatego choć nie znoszę HGW, dostanie mój głos przeciw PIS. Zresztą Marcinkiewicz już się 'nalansował' w Warszawce, chodząc na randki z żoną na ul. Złotą... he he he .. dobrze że nie na Poznańską ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ryssio Bląd. PO jest groźniejsze niż PiS 13.11.06, 10:50 bo wizja PO jest znacznie dalsza od lewicowej niż wizja PiS. PiS to chadecy z obsesją antylewicową, PO to skrajni liberałowie. Głosując na HGW, pomagamy najgroźniejszemu, skrajnie antylewicowemu konkurentowi lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: Bląd. PO jest groźniejsze niż PiS 13.11.06, 10:57 Co to jest??? Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Bląd. PO jest groźniejsze niż PiS 13.11.06, 10:58 ryssio napisał: > bo wizja PO jest znacznie dalsza od lewicowej niż wizja PiS. > PiS to chadecy z obsesją antylewicową, PO to skrajni liberałowie. > Głosując na HGW, pomagamy najgroźniejszemu, skrajnie antylewicowemu > konkurentowi lewicy. > co ty pieprzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
ryssio Taka prawda, masz wątpliwości? 13.11.06, 11:03 Wolę pisdzielca który będzie musiał dbać o szkoły, służbę zdrowia, komunikację miejską, bo tego chcą jego wyborcy, niż liberastkę, której te sprawy są głęboko obojętne. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: Taka prawda, masz wątpliwości? 13.11.06, 11:20 Przepraszam, ale w Towjej wypowiedzi nie widzę ładu, składu, sensu i logiki. Odpowiedz Link Zgłoś
ryssio Twój problem, Gronkiewiczowej to nie pomoże 13.11.06, 11:25 Nie wiem jak Ty, ale ja i wszystkie znane mi głosujące na lewicę osoby robią to nie dlatego, że jakiś tam kandydat był pół wieku temu w PZPR, tylko dlatego, że odpowiada nam lewicowa wizja państwa. Od spraw generalnych - sprawiedliwość społeczna, neutralność światopoglądowa itp. - po sprawy lokane - nacisk na jakość służb publicznych, na sprawy socjalne itp. W każdej z tych kategorii HGW nie odpowiada choćby minimalnym wymaganiom wyborców lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
color.one ryssio, znasz takie powiedzenie ? 13.11.06, 11:29 musi to na rusi, a w polsce jak kto chce.... nie licz ze ktokolwiek bedzie musial wywiazywac sie ze swoich wyborczych obietnic, a zwlaszcza pis - czego dowod mamy juz widoczny po ostatnich wyborach parlamentarnych... Odpowiedz Link Zgłoś
r306 rrysio - boze, jacy Wy jestescie falszywi ;) 13.11.06, 12:04 rrysio - przeciez jestes znany jako PiSowiec, wiec takie podszywanki: "wole pisdzielca" sa zenujace.... Hehehe z jednej strony wciaskacie, ze HGW robi sojusz z komuchami, a z drugiej taka agitka pod socjalistyczna czesc wyborcow... heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
ryssio Ja - pisowcem? Dobre, dobre :-) 13.11.06, 12:11 W życiu nie oddalem głosu na kogoś innego niż SLD. No, przepraszam - wczoraj głosowałem do rady dzielnicy na kandydata komitetu lokalnego. Po prostu był dobry. A HGW jest po prostu zła. Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 Re: Taka prawda, masz wątpliwości? 13.11.06, 16:52 Taka prawda, masz wątpliwości? Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: ryssio Data: 13.11.06, 11:03 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Wolę pisdzielca który będzie musiał dbać o szkoły, służbę zdrowia, komunikację miejską, bo tego chcą jego wyborcy, niż liberastkę, której te sprawy są głęboko obojętne. -------------------- wyliczyles te dziedziny zycia w ktorych PiSdzielce nawet palcem nie ruszyli, a co to liberastka??????? bo takiego slowa nie znam, tylko glupcy nazywaja PO liberalami, bo wedlug mnie socjaldemokraci i liberalowie to ogromna roznica Odpowiedz Link Zgłoś
senny Re: Bląd. PO jest groźniejsze niż PiS 13.11.06, 11:10 Zdaje się, że klasyfikacje to bierzesz z krajów cywilizowanych. Nijak pasuje do polskich realiów. PIS to po prostu obciach i nienawiść z elementami bolszewizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
uomonuovo Re: Bląd. PO jest groźniejsze niż PiS 14.11.06, 04:25 Masz racje ale to nie przebije sie do prostych wyborcow SLD. A wystarczy troche poczytac i przesledzic co z lewicowymi partimi dzialo sie na swiecie przy ich poparciu liberalow :). Polnocna Ameryka to spustoszenie lewicy prawie do nogi przez liberalow w Europie podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
silezius.monachijski spokojnie, to dopiero 13% głosów 13.11.06, 09:09 zapewne z mohairowych dzielnic, a jeszcze bez wykształciuchowego łże-Ursynowa (który komisarz Marcin Kiewicz pomylił z Ursusem). Bez Qrskiego, Bielana i wyciągnięcia z szafy dziadka nie da rady. Nie możemy sobie pozwolić na tego gorzowskiego pajaca, i tak dość czasu już zmarnowano. Odpowiedz Link Zgłoś
kastor_xyz Re: Gronkiewicz-Waltz przejmie głosy Borowskiego 13.11.06, 09:20 hmm.. ostatni błąd waszych źródlowych sondaży sięgnął 35 000% ( tak się ma 0.2% do 7%) więc zapewne Marcinkiewicz po winien po tych analizach natychmiast zrezygnować:)) Odpowiedz Link Zgłoś
marzencic Re: Gronkiewicz-Waltz przejmie głosy Borowskiego 13.11.06, 09:24 Trudno sobie wyobrazic aby ktos glosujacy na Borowskiego mial przerzucic swoje sympatie na Marcinkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
silezius.monachijski kaziu przejmie głosy Wierzejskiego 13.11.06, 09:28 i kandydata Samoobory też. Już podpisano aneks do Umowy Koalicyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
imprezagt Hanna wygra w Gazecie, a w Wawie Marcinkiewicz. 13.11.06, 09:42 Takie będą realia i GW może się wysliać ile chce ale nie przekuje swoich "sondaży" na rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
marzencic Re: Lepiej zeby PO-wiacy wzieli odp. za calosc 13.11.06, 09:44 Marcinkiewicz moze tylko bruzdzic podobnie jak obecny prezydent w wypadku zwycistwa PO. Po co Warszawie taki balagan w imie ambicji PiS-u ? A tak na marginesie jesli wygra HGW moze PiS przeniesie stolice do Lodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
uomonuovo Re: Lepiej zeby PO-wiacy wzieli odp. za calosc 14.11.06, 04:44 marzencic napisał: >"Marcinkiewicz moze tylko bruzdzic podobnie jak obecny prezydent w wypadku > zwycistwa PO. Po co Warszawie taki balagan w imie ambicji PiS-u ? > A tak na marginesie jesli wygra HGW moze PiS przeniesie stolice do Lodzi ?" Bardziej prawdopodobne, ze "premier z Krakowa" da Hani prykaz ze stolica wraca do Krakowa :). Hania odpowie "Tak jak Janek powiedzial..." Forsa na II linie metra w Wawie zostanie takze oddelegowana na I linie metra w Krakowie o ktorej walsnie mowa. Tak na marginesie nie zdziw sie jak Hania bardziej bedzie bruzdzic swoim radnym niz by nawet usilnie Marcinkiewicz probowal choc bylo by to mu niezrecznie robic gdyby chcial, choc to wbrew jego naturze. Trzeba tylko obiektywnie spojrzec a tego u nas dzisiaj jak na lekarstwo.... "Natury nie da sie oszukac" - Maks(Seksmisja) :). Manto PiS dostal ciekawe tylko czy sie w tej szarzy nie zagalopujemy zbytnio? Odpowiedz Link Zgłoś
rystra To kompletna bzdura 13.11.06, 09:56 Głosujący na Borowskiego w drugiej turze zostaną w domu. A dlaczego mieliby niby głosować na Hanię? Rokita, Tusk, Hania - codziennie demonstracyjnie obrażają elektorat lewicy. Odnoszą się do niego w sposób uwłaczający jego (czyli także mojej) ludzkiej godności, brzydzą się nim i pogardzają. Najchętniej usunęli by go z życia publicznego. No to ja im w drugiej turze pokazuję gest Kozakiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu ***************************Zanim napiszesz, pomyśl 13.11.06, 10:56 Masz rację odnośnie zachowania kierownictwa PO w stosunku do elektoratu SLD. Jest ono głupie. Więc elektorat Marka Borowskiego pozostanie w domu i będzie spokojnie czekał na wygraną Marcinkiewicza. A Marcinkiewicz jest wiernym funkcjonariuszem jakiej partii? I jaki jest stosunek tej partii do elektoratu Marka Borowskiego. Na przyszłość zanim cos napiszesz, pomyśl. Odpowiedz Link Zgłoś
senny Błąd PO 13.11.06, 09:59 Czemu PO mając Komorowskiego postawiło na Bufetową ? Nie mogę tego zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
silezius.monachijski Bufetowa to przecież Begierów Renia 13.11.06, 10:06 coś ci się pokaczorowało Odpowiedz Link Zgłoś
platos Re: Bufetowa to przecież Begierów Renia 13.11.06, 10:45 mylisz się. Taką ksywę nadali HGW koledzy z PO. Znienawidzona przez współtowarzyszy z partii ale wspierana przez Tuska. stąd BUFETOWA Ostatnio o tym pisali Zalewski i Mazurek w proPOwskim Wprost Odpowiedz Link Zgłoś
senny Re: Bufetowa to przecież Begierów Renia 13.11.06, 11:04 Bufetową wymyslił Jerzy Urban wiele lat temu w NIE. WPROST tylko powtarza. Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Błąd PO 13.11.06, 10:39 senny napisał: > Czemu PO mając Komorowskiego postawiło na Bufetową ? >>> Nie mogę tego zrozumieć. >pogratulować trafności oceny rzeczywistości,brawo!ja też tak myślałam. Odpowiedz Link Zgłoś
akashha Re: Błąd PO 13.11.06, 12:45 senny napisał: > Czemu PO mając Komorowskiego postawiło na Bufetową ? > Nie mogę tego zrozumieć. Też się nad tym zastanawiałam. I też nie rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
uomonuovo Re: Błąd PO 14.11.06, 04:49 senny napisał: > Czemu PO mając Komorowskiego postawiło na Bufetową ? > Nie mogę tego zrozumieć. Ja tez nie. A np. pani Malgorzata Kidawa-Blonska? Dlaczego nie ona? Taka fajna i kompetentna kobieta. Dlaczego z teczki po wypasie w Brukseli HGW w zabek czesana? Widac uklady i w PO biora gore nad kompetencjami i oczekiwaniami wyborcow. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Gronkiewicz-Waltz przejmie głosy Borowskiego 13.11.06, 10:13 Dla rozsądnego przedstawiciela lewicy takie kalkulacje to brednie. Głosując na Gronkiewicz-Waltz lewica sobie zakłada stryczek na szyję, bo taki dwuukładowy system dwóch partii centrowo-prawicowych eliminuje lewicę na lata. Odpowiedz Link Zgłoś
atena48 Re: nie lubie tej baby 13.11.06, 11:01 cos ma wrednego wsobie, chociaż jestem kobietą. Jakis fałsz w nie wyczuwam. Wywalili ją z EBOR i teraz u nas chce nabruździć z kolesiami - chyba niektórzy pamiętaja jeszcze afery platformerka Piskorskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta111 Re: nie lubie tej baby 13.11.06, 11:49 atena48 napisała: > cos ma wrednego wsobie, chociaż jestem kobietą. Jakis fałsz w nie wyczuwam" Własnie dlatego ci sięnie podoba, jesteś typową babą, która zazdrości drugiej kobiecie mądrości, ambicji, pozycji. Warszawiacy, nie dajcie się PiSowi, głosujcie na Hannę G-W!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uomonuovo Re: nie lubie tej baby 14.11.06, 04:55 ziuta111 napisała: > atena48 napisała: > > > cos ma wrednego wsobie, chociaż jestem kobietą. Jakis fałsz w nie wyczuwa > m" > > Własnie dlatego ci sięnie podoba, jesteś typową babą, która zazdrości drugiej > kobiecie mądrości, ambicji, pozycji. > Warszawiacy, nie dajcie się PiSowi, głosujcie na Hannę G-W!!! A idz w cholere z ta spadochroniara zlosliwa. Dlaczego Malgorzata Kidawa- Blonska albo Julia Pitera nie dostala tej szansy jak juz tak przy kompetentych kobietach jestesmy? Co ty podczepiona jestes za ta gruszka ze tak piejesz za nia? Odpowiedz Link Zgłoś
lexus15 Re: Komuna zagłosuje na ZChN? 13.11.06, 11:52 Przecież to bzdura i pobożne życzenia Wybiórczej Odpowiedz Link Zgłoś
burza95 A krowy latają.... 13.11.06, 11:08 Chociaż - jeżeli koledzy Piskorskiego rozkradną wszystko -to może lepiej niech to będzie Gronkiewicz-pasuje do kumpletu.... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Ilu wyborców PO odejdzie od Hanusi ??? 13.11.06, 11:14 Cytaty z Onetu dzisiaj: Głosowałem na panią Gronkiewicz Waltz.Ale jeśli dogada się z lewicą to teraz oddam głos na Marcinkiewicza. ~Rysiek,w-wa., 13.11.2006 10:27 To samo ja, jesli zacznie sie bratac z komuchami, to ... 13.11.2006 10:45 ... koniec, ide na Kazia i tyle! ~Anulka Haniulka może zyska trochę na członkach PZPR ale straci część POwców. Nie na darmo jej poparcie jest znacznie niższe niż poparcie dla PO w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta111 Re: Ilu wyborców PO odejdzie od Hanusi ??? 13.11.06, 11:55 PAelstrino, to bardzo prymitywne co chcesz zrobić. "Na złość mamie odmrożę sobie uszy", tak? Chcesz poprzeć PiS, ćwoka z Gorzowa, nauczyciela fizyki, który w kółko gada to samo i na niczym się nie zna, który ogląda sie na swego wodza. Wczoraj kto miał przemówienie jako pierwszy, fizyk z Gorzowa czy wódz kaczor? Tego chcesz dla Warszawy, rządów kaczorów? Prawda jest taka, że z diabłem powinnaś podpisać cyrograf, żeby tylko kaczory wzięły łapy od W-wy precz!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Ilu wyborców PO odejdzie od Hanusi ??? 13.11.06, 12:31 Dlaczego obrażasz Marcinkiewicza, nazywając go ćwokiem ???? To bardzo inteligentny i kulturalny facet zapewne inteligentniejszy i kulturalniejszy od Ciebie. Ćwokiem można by raczej nazwac Hannę Gronkiewicz po jej konferencji w hospicjum. Zero klasy. I ten napastliwy, histeryczny ton wypowiedzi. Można powiedzieć że Hania to taki drugi "Kurski PO". I właśnie biorąc pod uwagę poziom to wlaśnie Kurski byłby odpowiednim w poziomie partnerem do rozmowy z Gronkiewicz. Dziadek Tuska Kurskiego kontra konferencja w hospicjum Gronkiewicz - oboje są siebie warci. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz1965 HGW nadaje sie co najwyzej na glowna ksiegowa 13.11.06, 11:17 u prezydenta Marcinkiewicza. Ta biurwa nie ma zielonego pojecia o kierowaniu administracja. Kto ja w ogole wymyslil? Poza tym glupio sie smieje, a to zwykle idzie w parze z niedoborem inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Komisja bankowa udowodniła, ze wie mniej niż panie 13.11.06, 11:20 nka z okienka powinna wiedzieć. Reszta to tez porazka. Odpowiedz Link Zgłoś
aeromonas Re: Gronkiewicz-Waltz przejmie głosy Borowskiego 13.11.06, 11:35 Sytuacja jest poważna. Pani Gronkiewicz powinna zaprosić lewicę do współrządzenia Wawą i zapewnić sobie głosy osób popierających Borówę. Tak, czy owak, TRZEBA na nią głosować. Nie wierzę, żeby zwolennicy Borówy nie poszli na 2 turę. Przepędźmy PiS z Wawy! Odpowiedz Link Zgłoś
hagero Gronkiewicz-Waltz przejmie głosy Borowskiego 13.11.06, 11:41 tylko nie ten sepleniacy babsztyl Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta111 Re: Gronkiewicz-Waltz przejmie głosy Borowskiego 13.11.06, 11:57 Taaa...lepszy jest sepleniący (do tego w kółko to samo), krzywousty i niesamodzielny nauczyciel fizyki z Gorzowa.. Odpowiedz Link Zgłoś
aeromonas Re: Gronkiewicz-Waltz przejmie głosy Borowskiego 13.11.06, 12:00 Ludzie, bądźcie poważni! Nawet jeśli pani Hania nie jest naszym ideałem, chodzi przecież głównie o to, żeby pozbyć się PiSu z Wawy! Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Symptomatyczne - w sztabie PiSu w Wawie... 13.11.06, 12:01 Kaziu rozmawial z dziennikarzami, a przemawial.... Jaroslaw... Hy hy hy - Kaziu- prezydent - fajny bedzie :) Najpierw zapytanie do wodza, pozniej cos sie zrobi. Oby w Wawie z zasiegiem komorek nie bylo problemu, bo Kaziu moze nawet sie nie wysmarkac na czas... Przeraszam za skrajna zlosliwosc, ale kurcze - marionetkowosc Kazia jest uderzajaca... Odpowiedz Link Zgłoś
cezaryga Yes, yes, yes... 13.11.06, 12:12 I tak się pewnie skończy ten wyborczy cyrk. Nie spodziewam się po nowym prezydencie żadnych konkretnych wyników. To co się tu dzieje to tylko licytacja kto więcej. Stawką są setki miejsc pracy dla partyjnych kolegów Pani lub Pana Prezydenta. A drogi w mojej dzielnicy jak były dziurawe tak są dziurawe, remont Zielenickiej trwa już trzy miesiące, Trasa Siekierkowska kończy się bez sensu i bez celu. A mimo wszystko i tak pójdę zagłosowac w drugiej turze. Tylko co to zmieni? Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Gronkiewicz-Waltz przejmie głosy Borowskiego 13.11.06, 12:15 Borowski odda swoje głosy Gronkiewicz-Waltz. Ale wtedy który z Kaczyńskich zatańczy walca z Gronkiewicz? Ten z kotem czy ten bez kota? Oto jest pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś