ozzy10 18.11.06, 07:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koham.mihnika jasne, moher glosuje na Kazia Pacynke!! 18.11.06, 09:00 na zlosc ojcu odmroze sobie uszy. W czym Kazio jest lepszy od HGW? Odpowiedz Link Zgłoś
anulka2005 Re: jasne, moher glosuje na Kazia Pacynke!! 18.11.06, 09:19 W tym, że słucha się kaczki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 tym razem zaglosuje na Marcinkiewicza 18.11.06, 12:22 nie lubie arogancji a PO jest niesamowicie aroganckie glosowalem na Borowskiego specjalnie, aby zobaczyc czy PO sie czegos nauczylo. Ale widze ze rozumu przez rok pltformersi nie nabyli. Poprzednio za wehrmacht nalezalo dac w morde tak mocno aby Kurski nakryl sie kopytami - ale PO odpuscilo. A juz teraz Kurski jest zasadniczo gut. A dwie rzeczy zadecydowaly: Marcinkiewicz zauwazyl ze jest problem usuniecia autostrady z miasta i ze obwodnica powinna byc poza miastem. A HGW autostrade chce mi poprowadzic pod moim oknem. A takze przypomnialem sobie jakie swinstwo zrobil Miodowicz w stosunku do Cimoszewicza. Wlodek byl moim kolega ze szkoly, z klasy rownoleglej - i wszystko mozna mu by zarzucic ale na pewno nie brak uczciwosci. A Jarucka byla dzieckiem Miodziwki z PO. I starczy Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Zawsze glosuje na Marcinkiewicza 18.11.06, 20:52 Nie demaskuj się, dobrze zacząłeś, nawet można było próbować Ci wierzyć, że jesteś z lewicy, ale niestety końcówka była już w stylu pisowskim. A tak na marginesie: gdzie potwierdzenie jego "uczciwości"??? Czy do tej pory nie można było pani Jaruckiej sądownie skazać??? Czyżby była to tak skomplikowana sprawa, że ciągnie się już przez ponad rok, a może jednak coś ma się na rzeczy??? Nie uważasz, że coś tutaj wyjątkowo nieładnie zaczyna pachnąć z tą "uczciwością"...... Odpowiedz Link Zgłoś
szenio Re: Zawsze glosuje na Marcinkiewicza 19.11.06, 01:04 Pani Jaruckiej nie mozna skazać , bo przez ten cały czas jest na zwolnieniu lekarskim, a ZUS czyli my płacimy jej pensje !!!Gdzie jest Ziobro , moze by po nia wysłać brygadę antyterrorystyczną !!!Głosowałam na Borowskiego , teraz chciałam z dwojga złego na HGW , ale po tym numerze głosuję na Kazika!!! Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: jasne, moher glosuje na Kazia Pacynke!! 18.11.06, 09:24 Jezeli Hanka nie jest tylko głupiutką gąską manipulowaną przez Rokitę i jemu podobnych, to powinna sama dogadać się z Borowskim i odkręcić sprawę. Bez jego zdecydowanego poparcia może przegrać te wybory. Tusk też mógłby wreszcie uwolnić się od dewotów w platformie, którym ciągle majaczy się popisowo- klerykalna koalicja. Odpowiedz Link Zgłoś
gringo_w666 [...] 18.11.06, 09:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 do babette 18.11.06, 12:31 nie reaguj na tych antysemitow - onio sa szczesliwi gdy ich ktokolwiek slucha i cokolwiek im odpowie - tym sie nakrecaja - potrzeba ich ignorowac tak mocno by poczuli wokol siebie kompletna pustke Odpowiedz Link Zgłoś
marysia57 Re: do babette 19.11.06, 05:06 Problem w tym ,ze to zadni antysemici tylko narod zmeczony ciaglymi oszustwami, ignorowany i ponizany gdy chce walczyc o swoje racje.Czujacy pustke w kieszeni po machlojach dokonanych przez Art B (420 milionow), Bogatina (100 milionow) czy setek innych oszustow ktorzy Polske okradli przy pomocy osobnikow w rodzaju Gronkiewicz -Waltz.Jezeli zastosujemy sie do twojej rady i bedziemy ignorowac to niedlugo poczujemy kompletna pustke w kieszenich narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
kosiba2 Re: do babette 21.11.06, 10:44 marysiu57 razy dziennie módl się za nami grzesznymi.Bo to co ArtB"buchnął"to małe piwo w stopsunku do tego co kosztuje np.grupa poscigowa pana Mariusza Kaminskiego już i ile jeszcze będzie kosztować.T%ylko nie myl starych milionów z nowymi PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia57 Re: do babette 23.11.06, 06:33 ART B UKRADL 420 milionow W DOLARACH!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 Re: jasne, moher glosuje na Kazia Pacynke!! 18.11.06, 12:25 nie jestem moher moher to moj wrog. ale nie lubie arogancji a PO jest niesamowicie aroganckie glosowalem na Borowskiego specjalnie, aby zobaczyc czy PO sie czegos nauczylo. Ale widze ze rozumu przez rok platformersi nie nabyli. Poprzednio za wehrmacht nalezalo dac w morde tak mocno aby Kurski nakryl sie kopytami - ale PO honoru nie ma i odpuscilo. A juz teraz Kurski jest zasadniczo gut. Zaglosuje na Marcinkiewicza. A dwie rzeczy zadecydowaly: Marcinkiewicz zauwazyl ze jest problem usuniecia autostrady z miasta i ze obwodnica powinna byc poza miastem. A HGW autostrade chce mi poprowadzic pod moim oknem. A takze przypomnialem sobie jakie swinstwo zrobil Miodowicz w stosunku do Cimoszewicza. Wlodek byl moim kolega ze szkoly, z klasy rownoleglej - i wszystko mozna mu by zarzucic ale na pewno nie brak uczciwosci. A Jarucka byla dzieckiem Miodziwki z PO. I starczy Odpowiedz Link Zgłoś
adamantos1 Re: jasne, moher glosuje na Kazia Pacynke!! 18.11.06, 18:48 Ma lepszy program wyborczy. Odpowiedz Link Zgłoś
gringo_w666 wasze ulice... 18.11.06, 09:53 ...nasze kamienice, jak powie Hajka Gronkowiec Walec (HGW) Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 ozzy10. twoja babcia, ta..po bolszewicku! 18.11.06, 09:59 skoro nie głosujesz, nie masz prawa krytykować, ciemniaczko ! Odpowiedz Link Zgłoś
ozzy10 Re: ozzy10. twoja babcia, ta..po bolszewicku! 18.11.06, 11:21 Gó.. ci do tego co ja robie tudzież tym bardziej do czego mam prawo.Poniał tłuku spisiały??????! Gdybyś miał problemy ze zlokalizowaniem tego rusycyzmu TO PASZOŁ WON DO ZAWISZY a nie na forum ujadać psi ch...ju Odpowiedz Link Zgłoś
uomonuovo Re: szkoda szansy..... 19.11.06, 04:24 Dyskryminacja i uprzedzenie choc jeszcze ciutke inaczej niz gringo_w666. Tak cienkie te granice pochodzenia i krwi sa, ale jak komus pasuje to je znajdzie no nie?. "..Tacy sami a sciana miedzy nami..." Odpowiedz Link Zgłoś
atomek76 Gronkiewicz-Waltz bez poparcia Borowskiego 18.11.06, 10:57 No i z Kazia bedzie prezydent! A Hania jak widać nie została oświecona. Odpowiedz Link Zgłoś
niedorobiony_premier_z_krakowa Św. Hiena z Hospicjum 18.11.06, 11:22 Kto na coś takiego głosuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog ja tam nie wiem... 18.11.06, 11:36 wole pania Gronkiewicz niz wslizodupa Kazia. A co do Twoich inwektyw, to sa zalosne? Czy ona wtedy mowila nieprawde? Jak Pis obrzuca blotem to dobrze, jak PISowi cos wytkna - to obraza narodowa... Odpowiedz Link Zgłoś
niedorobiony_premier_z_krakowa HGW koleżanka von Hagensa. Po trupach do celu.... 18.11.06, 11:41 . Odpowiedz Link Zgłoś
niedorobiony_premier_z_krakowa życzę ci tego samego czerwona gnido. I to szybko ! 18.11.06, 11:46 . Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog zgodnie z chrzescijanska miloscia :) 18.11.06, 12:26 Daj Ci Panie Boze niebo :)byle dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
cezareko Borowski strzelił sobie gola 18.11.06, 12:12 Dziwi sie P. Borowski, że HGW i PO nie skorzystało z jego oferty.??? A co on ma do Zaproponowania. W PO pewnie już ktoś zrobił kalkulację : "Czy bez poparcia ludzi Borka są szanse na przegłosowanie "Marcina???" i wyszło, że "da rade". To po co im taki Borek, którego i tak nikt nie lubi. :::)))) Przecież wiadomo, nie od dziś, że duża część elektoratu PO nigdy nie za akceptuje koalicji z eks-PZPR. P.S. Pamiętam Stan Wojenny i dziwnym trafem gdzieś już widziałem spora część ludzi, którzy występują teraz w barwach SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 to ty jakis stary jestes cy co? 18.11.06, 12:33 (cy tez ta pamiec to tylko import od ojczyma Rydzyka) Odpowiedz Link Zgłoś
buizdyczak Re: Borowski strzelił sobie gola 18.11.06, 12:54 cezareko powiedz kto kłamie.Piszesz "Pamiętam stan wojenny i dziwnym trafem gdzieś już widziałem sporą część ludzi,którzy występują teraz w barwach SLD" A ja ciągle czytam,że w stanie wojennym nie wolno się było poruszac bez delegacji,nie było "TELERANKA" a Ty jakość "dziwnym trafem" WIDZIAŁES.Czy widziałeś również niezłomnego pana Miodowicza Konstantego /któremu nadano takie imie na cześć Rokossowskiego,z importu marszałka LWP/Oto ten pan "dziwnym trafem"dorwał gdzieś pania Jarucką,a w tej aferze montowanej przez PO,natchniona DUCHEM SWIETYM Pani Gronkiewicz-Walc wielce się z tego cieszyła.Panu Tuskowi było w to graj ! Dopiero J.Kurski sprowadził Go trochę do parteru/dziadek/PiS ma swoje wady,ale PO to nie jest barwa do popierania.Gdyby Oni dorwali się do władzy pokazaliby nam,gdzie koty zimują.Z dwojga złego wolę już pana Kazimierza /głupio Mu wypadło z tymi cieniasami /ale jest przewidywalny i jeszcze nie całkiem oszołom. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Raki, Buizdyczak, nie - koty! 18.11.06, 13:22 buizdyczak napisała: > PO to nie jest barwa do popierania.Gdyby > Oni dorwali się do władzy pokazaliby nam,gdzie koty zimują. ...gdzie RAKI zimują. > Z dwojga złego wolę > już pana Kazimierza Twój wybór. /głupio Mu wypadło z tymi cieniasami / Nie tylko! Nie tylko! > ale jest > przewidywalny i jeszcze nie całkiem oszołom. Też uważam, że nie jest oszołom. Jest nijaki, a na pewno zdalnie sterowany przez J.Kaczyńskiego. Czy rzeczywiście jest tym mniejszym złem? Odpowiedz Link Zgłoś
buizdyczak Re: Raki, Buizdyczak, nie - koty! 18.11.06, 13:37 Przesympatyczna /razem /koloraturo 1.-Komu raki to raki.Mnie koty.W demokracji już tak jest,że można pisać największe nawet głupoty,tylko nie każdy musi je czytać.Sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Raki, Buizdyczak, nie - koty! 18.11.06, 13:45 buizdyczak napisała: > Przesympatyczna /razem /koloraturo 1.-Komu raki to raki.Mnie koty.W demokracji > już tak jest,że można pisać największe nawet głupoty,tylko nie każdy musi je > czytać.Sorry. Ależ to ja jestem sorry! Oczywiście, że wolno Ci wysłać koty na zimowanie (zimowisko?) (Chociaż moje dwa koty to najchętniej "zimują" w moim łóżku. Z rakami nie miałam bliższych kontaktów.) Odpowiedz Link Zgłoś
marconmil Re: Borowski strzelił sobie gola 18.11.06, 23:56 Tez mam Konstanty na drugie , a to po wujku mojej mamy . Czy powinienem zmienic ? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Warszawiacy, zrozumcie Platformę! 18.11.06, 13:09 Niezależnie od tego na ile PO (jej przywódcy) jest / nie jest gotowa do zawarcia koalicji z Borowskim, Tusk i HGW nie mogli postąpić inaczej. Wprawdzie ogłoszenie decyzji o zawarciu koalicji z Borowskim, poparte apelem tego ostatniego do wyborców o głosowanie na HGW, zaowocowałoby zwiększoną liczbą głosów, oddanych na kandydatkę Platformy, ale mogłoby się wiązać z utratą głosów nieznznej liczby, ale - być moż niemałej - wyborców PO, gorących przeciwników porozumienia z "komuchami". Naprawdę nie wiadomo, jak by to wyglądało per saldo, zwłaszcza, że ci wyborcy - wściekli na taką koalicję - mogliby "na złość" zagłosować na Marcinkiewicza. Wyborcy Borowskiego raczej zostaną w domu, niż poprą Kazia... Mam nadzieję, że - mimo wszystko - wyborcy lewicy będą umieli kierować się rozsądkiem, a nie - emocjami i, nawet w zaistniałej sytuacji, pójdą do wyborów i zagłosują - nie tyle - na panią Hanię, ile - przeciwko PiS. A głosowanie przeciwko PiSowi jest - wybaczcie patos - racją stanu. Uważam również, że i dla Borowskiego ten problem Platformy nie jest tajemnicą i jeszcze wezwie swoich wyborców do jak najliczniejszego wzięcia udziału w wyborach i wybrania mądrze. Odpowiedz Link Zgłoś
szenio Re: Warszawiacy, zrozumcie Platformę! 19.11.06, 01:12 Masz rację , głosowanie przeciw PiS jest racją stanu , tylko dlaczego Platforma tego nie rozumie , tylko kalkuluje , w końcu nie wiadomo czy chce odsunąc PIS od władzy ,a może jej w głowie POPIS.Na złość HGW głosuję na Kazia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Warszawiacy, zrozumcie Platformę! 20.11.06, 09:47 szenio napisała: > Masz rację , głosowanie przeciw PiS jest racją stanu , tylko dlaczego > Platforma > tego nie rozumie , tylko kalkuluje , w końcu nie wiadomo czy chce odsunąc PIS > od władzy , a może jej w głowie POPIS. Twoje pytanie staje się tym bardziej zasadne po poparciu, jakiego Rokita i jeszcze paru, udzieliło w Krakowie kandydatowi PiSu. > Na złość HGW głosuję na Kazia !!! Rozumiem Cię, ale - tak na chłodno: czy rozsądne jest postępować w myśl zasady: "na złość tacie niech mi uszy odmarzną"? Odpowiedz Link Zgłoś
ebiniecki Gronkiewicz-Waltz bez poparcia Borowskiego 18.11.06, 12:29 Panie Tusk popełnia pan duzy błąd.Może się zdarzyć,że lewica zdobędzie jeszcze wiekszą popularność.Wtedy PO bedzie szukała poparcia lewicy.Nastąpi gest Kozakiewicza.Panie Tusk, może pan nawet stracić stanowisko.To już wasza sprawa.Uważam ,że zwolennicy pana Marka Borowskiego powinni zbojkotować najbliższe wybory i pozostać w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 albo wrecz odrotnie niz sie przypuszcza 18.11.06, 12:45 ja pojde zaglosuje na Marcinkiewicza aby dac nauczke PO Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Na złość tacie niech mi uszy odmarzną! 18.11.06, 13:29 ebiniecki napisał: > Panie Tusk popełnia pan duzy błąd.Może się zdarzyć,że lewica zdobędzie jeszcze > wiekszą popularność.Wtedy PO bedzie szukała poparcia lewicy.Nastąpi gest > Kozakiewicza.Panie Tusk, może pan nawet stracić stanowisko.To już wasza > sprawa.Uważam ,że zwolennicy pana Marka Borowskiego powinni zbojkotować > najbliższe wybory i pozostać w domu. ...i przyczynić się do ewentualnego zwycięstwa marionetki Jarka? A - swoj drogą - mnie też ciekawi, co będzie, jeśli po następnych wyborach sytuacja w Sejmie będzie następująca: PO, PiS, LiD - każda partia po ok. 30%. Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr = PO nie ma zamiaru odsuwać PiS od władzy = 18.11.06, 12:49 PO to koncesjonowana zakłamana pseudoopozycja, której rola polega na utrzymaniu władzy w tym samym oszołomczym zatęchłym kółku w razie przegranej PIS - oczywiście w koalicji z PiS za wszelką cenę. PO nigdy nie było i nie jest alternatywą dla PiS, ale jej przedłużeniem w świecie aferalno-cwaniaczym. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: = PO nie ma zamiaru odsuwać PiS od władzy = 18.11.06, 13:40 honeyr napisał: > PO to koncesjonowana zakłamana pseudoopozycja, której rola polega na utrzymaniu > władzy w tym samym oszołomczym zatęchłym kółku w razie przegranej PIS - > oczywiście w koalicji z PiS za wszelką cenę. > > PO nigdy nie było i nie jest alternatywą dla PiS, ale jej przedłużeniem w > świecie aferalno-cwaniaczym. Twoje, hmm... niewygórowane opinie nt. Platformy nawet, mniej-więcej, podzielam, nie zgadzam się tylko - nawijmy to - z wnioskiem ogólnym (jak w Temacie). Uważa, że po tym roku PO ma naprawdę dosyć PiSu i zrozumiała dokładnie, że dla Jarka może być tylko taką większą "przystawką", którą jak najszybciej i najskuteczniej należy pożreć... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: = PO nie ma zamiaru odsuwać PiS od władzy = 20.11.06, 09:58 koloratura1 napisała: > honeyr napisał: > > > PO to koncesjonowana zakłamana pseudoopozycja, której rola polega na utrz > ymaniu > > władzy w tym samym oszołomczym zatęchłym kółku w razie przegranej PIS - > > oczywiście w koalicji z PiS za wszelką cenę. > > > > PO nigdy nie było i nie jest alternatywą dla PiS, ale jej przedłużeniem w > > świecie aferalno-cwaniaczym. > > Twoje, hmm... niewygórowane opinie nt. Platformy nawet, mniej-więcej, > podzielam, > nie zgadzam się tylko - nawijmy to - z wnioskiem ogólnym (jak w Temacie). > > Uważam, że po tym roku PO ma naprawdę dosyć PiSu i zrozumiała dokładnie, że > dla Jarka może być tylko taką większą "przystawką", którą jak najszybciej i > najskuteczniej należy pożreć... Po oficjalnym poparciu, udzielonym kandydatowi PiSu w Krakowie (przeciwko kandydatowi lewicy), nie jestem tego już taka pewna... Przychodzi mi do głowy, że w dalszej perspektywie, Platforma może się rozlecieć: do PiSu przejdzie część działaczy, z Rokitą na czele, pozostali wylądują w LiD. Co może nie byłoby takie najgorsze, zważywszy talent Rokity do "grzebania" partii, w których się znalazł... Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr = Ryży Tusk znów obraża wyborców lewicy ! = 18.11.06, 12:51 I znowu PO prosi się o wyborczego kopa, jakiego dostali w 2005, kiedy sądzili, że po przestępstwie Miodowicza i solidubeckiej spólki wygrają wybory głosami wyborców lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr = Wyborcy Borowskiego powinni głosować za Kaziem = 18.11.06, 12:52 Trudno bez obrzydzenia głosować, mając do wyboru tylko Kazia i HGW, ale przy arogancji PO Kaziu jest mniej złym złem. Odpowiedz Link Zgłoś
szerszen039 Re: Gronkiewicz-Waltz bez poparcia Borowskiego 18.11.06, 13:19 ze względu na to że wczoraj zlikwidowano mi post, piszę jeszcze raz, zmieniłam dwa słowa może zbyt brukowe, i zlkwidowałam jedną zwrotke. w wyborach prezydenckich raz, siedziałam i spędzałam czas, partie grały w "pokera", jak jasna cholera, Karamba, w tem Wielki Marek wstał, nie będę z wami grał, oszuści są między wami, grajcie sobie sami, Karamba, Naród patrzył na gre, Naród najlepiej wie, kłamcy są między wami, więc bawcie się sami, Karamba, PiS swej pozycji broni, Naród ostatkiem sił goni, oszuści są między wami, więc bawcie się sami, Karamba, za granicą stosunki złe, koalicja wciąż mówi nie, głupcy są między wami, więc bawcie się sami, Karamba, szerszeń też mówi nie, dla polityki UE, stronnicy są między wami, więc bawcie się sami, Karamba. szerszen. Odpowiedz Link Zgłoś
buizdyczak Re: Gronkiewicz-Waltz bez poparcia Borowskiego 18.11.06, 13:30 Och !Mój Boże jakie cudne rymy ja tworzę!SZERSZEŃ039. Kocham Cię w blasku i cieniu Mój Ty jeleniu-BUIZDYCZAK. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Gronkiewicz-Waltz bez poparcia Borowskiego 18.11.06, 20:59 Rokita poparł oficjalnie kandydata pisuaru na prezydenta Krakowa występując p- ko Majchrowskiemu. Świadczy to o tym, że tej zdegenerowanej platformie zależy bardziej na pisuarze niz na kompetnych ludziach jak Majchrowski. Dlatego też uważam, że wyborcy lewicy powinni głosować w Warszawie za Marcinkiewiczem - to zmusi platformersów do bardziej trzeźwego spojrzenia na rzeczywistość. Nota bene Tusk z Rokita nie spoczną póki nie rozpieprzą tej PO w drobny mak. Najwyższa pora, aby któś w platformie zaczął szukać ich następców. Ci dwaj chłopaczkowie już dość napsuli i umożliwili przez swoje durne doktrynerstwo dojście pisuaru do władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
misza57 Re: Gronkiewicz-Waltz bez poparcia Borowskiego 18.11.06, 21:32 Zobaczcie jak slowne jest w PO w odsówaniu PiS od władzy za wszelką cenę najpierw Kraków teraz Lublin. www.wp.pl/r/5U1932 Pieprzyć PO miał Marek świętą rację mówiąc ze PO sama nie wie co chce. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Gronkiewicz-Waltz bez poparcia Borowskiego 18.11.06, 21:44 chyba ta gnidokarta jest nic nie warta Odpowiedz Link Zgłoś
trojan26 Gronkiewicz-Waltz bez poparcia Borowskiego 18.11.06, 22:11 Uwaga! Gronkowiec atakuje Warszawe Odpowiedz Link Zgłoś
cierpliwy [...] 18.11.06, 23:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 Gronkiewicz-Waltz bez poparcia Borowskiego 18.11.06, 23:28 Krotko i wezlowato - jesli wyborcy Borowskiego chca zyc nadal w IIIRP zaklamaniu i zgniliznie - to niech oddadza glosy na Kazia Jesli chca miec nadzieje (za kogoz dzis mozna gwarantowac????) na lepsze jutro i na godniejsze zycie, zeby Europa nie pokazywala drwiaco na nas palcami - to niech glosuja na HGronkiewicz-Waltz INNEJ ALTERNATYWY NIE MA A WYBORCY "OD BOROWSKIEGO" TO REALISCI, NIE GLUPCY Odpowiedz Link Zgłoś
uomonuovo Re: Gronkiewicz-Waltz bez poparcia Borowskiego 19.11.06, 04:15 Szalenie sie mijasz z rzeczywista prawda jesli chodzi o postrzeganie nas i innych przez Europe. Nikt tam nie ma najmniejszego respektu dla kogos kto nie potrafi powiedziec twardo nie i dbac o swoje interesy. Ci ktorzy boja sie narazic sa wiecznie kopani po dupie i sa popychlami choc nie slysza czasami wokalnego niezadowolenia, ktore dla odmiany moze byc dane tym z jajami co potrafia o swoje interesy walczyc. A w sprawie HGW. Hania to tylko wieksza biurokratka, petajaca sie z tytulu znajomosci, kolo Donalda i Janka ktorzy popychaja ja tam gdzie i kiedy chca. Bez suflerstwa Rokity jest obrazem nedzy i rozpaczy w kontaktach z mediami i ludzmi. To zly wybor dla Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Gronkiewicz-Waltz bez poparcia Borowskiego 20.11.06, 12:15 uomonuovo napisał: > > Ci ktorzy boja sie > narazic sa wiecznie kopani po dupie i sa popychlami choc nie slysza czasami > wokalnego niezadowolenia, ktore dla odmiany moze byc dane tym z jajami co > potrafia o swoje interesy walczyc. Tupiąc bardzo głośni nóżkam... Odpowiedz Link Zgłoś
charybdis Tusk - wieczny opozycjonista. 19.11.06, 00:21 Donald jest kiepskim politykiem i taktykiem. Rokita nie jest lepszy. Po tych ciągłych walkach z PiSem i słusznym sprzeciwie wobec PiSowej koncepcji centralistycznego państwa, był czas, by powstał sojusz obrony demokracji przed autorytarnymi zakusami kaczystów. Ale Donald i Jan Maria nie szukają sojuszników. Uważają, że są tak wspaniali, że bezwzględna większość im się po prostu należy. Oczekiwanie, że po tym, jak PO poparła w Krakowie reprezentanta PiSu przeciwko kandydatowi lewicowemu, LiD poprze HGW - jest bezczelną arogancją. A może szefom PO wcale nie chodzi o obronę demokracji, lecz o eksponowane stołki, które chcieli dostać w niedoszłej koalicji POPiS? Odpowiedz Link Zgłoś
uomonuovo pstryczek w nos i upodlenie SLD/SDPL przez PO?? 19.11.06, 03:54 Napewno coraz ciekawiej te partyjne "tance" wygladaja. Szkoda, ze ludzie nie wybieraja ze wzgledu na osobowosc i rodzaj czlowieka, wtedy wybor bylby prosty bo Marcinkiewicz jako czlowiek, tak w osobistym kontakcie jak i medialnie jest co najmniej o dwie klasy lepszy od Waltz. W takim wypadku wybor bylby prosty, pozytywnie nastawiony do ludzi i zadan Marcinkiewicz. Niestety zrobiono z tego kolejne zawody politycznych partii. Sami ludzie swoimi emocjami i niemoznoscia odstawienia polityki na bok do tego doprowadzaja. Czy jest jeszcze na swiecie gdzies takie miasto gdzie ludzie tak wielka wage (niepotrzebnie) przywiazuja do tego z jaka partia kogos cos wiaze versus jaki to czlowiek? Chyba nie. Tylko u nas ten obled ma racje bytu. Jedno jest pewne PO tak pewnie sie czuje, ze dostanie glosy ludzi o socjalistycznych pogladach, ze nawet nie boi sie tak ostentacyjnie zniewazac ich liderow. Bardzo ciekawie graja idac na pewniaka, ze maja jak w banku poparcie SLD/SDPL. PO wie, ze animozja SLD do PiS jest tak mocna, ze wszyscy wyborcy zostana w domach zawiedzeni policzkiem od PO a ci ktorzy mimo to pojda glosowac beda nadal glosowac na HGW :). Borowskiego blef zostal pieknie odczytany przez PO, ktore widzialo ze tak naprawde nie maja zadnego atutu w reku i innych drzwi niz Tuska, do ktorych Borowski i Olejniczak chodzili w laske. Jednym slowem wydaje sie ze PO na dobre udziudzgalo lewice w blocie, choc to polityka wiec najmniej oczekiwane rzeczy moga sie wydarzyc :). Tak. Tak jak mowie od strony wariantow politycznych, i emocji z tym zwiazanych to wybor niektorzy beda mieli ciezki. Natomiast od strony osobowoci i podobienstw do np. prezydenta Wroclawia, Gdyni, Paryza czy nawet Berlina, Marcinkiewicz jest o wiele lepszym wyborem dla Warszawy. Bez porownania wiecej go laczy z tamtymi prezydentami i mayors niz Waltz, ktora absolutnie nie pasuje na to stanowisko, ani prezencji, ani luzu, ani charyzmy, ani odpowiednich rozjemczych predyspozycji tak potrzebnych na stanowisku prezydenta miasta lub mayora. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Na szcęście nie mieszkam w Warszawie,... 20.11.06, 12:49 ...to i nie mam dylematów: czy wybrać pisowską marionetkę Marcinkiewicza z jego głupią miną, czy HGW z jej "rozkosznym" uśmiechem... uomonuovo napisał: > Natomiast od strony osobowości i > podobienstw do np. prezydenta Wroclawia, Gdyni, Paryza czy nawet Berlina, > Marcinkiewicz jest o wiele lepszym wyborem dla Warszawy. Bez porownania wiecej > go laczy z tamtymi prezydentami i mayors niz Waltz, Nie będę się wypowiadać na temat owych "mayors", bo - w przeciwieństwie do Ciebie (?) - nic mi nie wiadomo na ich temat i, być może, też są pajacami, jak Kazio. Ale kategorycznie żądam, żebyś nie umieszczał w tym gronie naszego wrocławskiego prezydenta. Marcinkiewicz przypomina Go w takim samym stopniu, jak HGW panią Thatcher. Odpowiedz Link Zgłoś
pl.adex A co jest z Duchem Swietym 19.11.06, 05:26 Pamietamy slynne powiedzenie Pani Gronkiewicz-Waltz jak starala sie o stanowisko przeydenta Polski.Mnie odwiedzil w snie Duch swiety i dlatego za jego namowa kandyduje.Teraz nalezy wiec zadac kandydatce na prezydenta miasta stolecznego Warszawy pytanie: Czy w dlaszym ciagu ma poparcie Ducha Swietego? A jak wiadomo poparcie tak wielkiego autorytetu moralnego jakim jest Duch Swiety jest bardziej w cenie niz jakis Borowski Odpowiedz Link Zgłoś
ginlo Duch Swiety czuwa nad Hania 20.11.06, 00:33 ryszardczarnecki.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Wala sie plany.... 19.11.06, 07:55 Wyborczej.Jak tu informowac spoleczenstwo skoro ciezko przywalic PiS?A tu jak na ironie w Krakowie Rokita poparl PiS a nie komucha.Wszystko sie wali.Wiec GW informuje jak kiedys Trybuna. Odpowiedz Link Zgłoś
gw_to_ubecja Po co PO koalicja z bandziorami z PZPR? 19.11.06, 12:10 po co? Ale Walcówna tak mizdrzy się do postkomucha Borowskiegio ze zbiera sie na wymioty. Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska_k PZPR w PISie-czerwoni Kryze i Wassermann sa cacy 19.11.06, 18:59 pierwszy z nich jako komuszowy sedzia dzielnie skazywal opozycje w latach 80- tych, a drugi ja scigal jako komuszowy prokurator; piekna karte maja te PISiaki kaczor nadal medal Jaruzelowi niech zyje PIS partia antykomunistyczna i prawicowa heh; smiechu warte Odpowiedz Link Zgłoś
jarheb Wielki błąd polityków PO 19.11.06, 16:55 Wielki błąd polityków PO (w tym J.M. Rokity) polega na tym, że udzielili w Krakowie poparcia kandydatowi PiS w wyborach na prezydenta tego miasta. Hm... Czy wiarygodnie teraz brzmią słowa Tuska, który chce odsunąć PiS od władzy? Nie wierzę też Gronkiewicz-Waltz, że chce posadzić w Wawie PiS w tzw. "oślej ławce". Dlatego na wybory pójdę, ale skreślę zarówno Marcinkiewicza, jak i kandydatkę Platformy, świadomie oddając głos nieważny. Kto by nie został prezydentem w stolicy, politycy PiS i PO wejdą ze sobą w koalicję, teraz jedynie czarując wyborców lewicy. Ale czy warto jest dać się nabrać??? www.hebel.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
charybdis Dzięki kunktatorstwu Tuska i Rokity... 19.11.06, 19:42 ...HGW przegra. I wcale mi nie będzie przykro z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
zoran4 Borowski nie udziela poparcia 19.11.06, 21:47 Brawo Panie Borowski--NIE udzielac poparcia nikomu-to jasne jak duze Tyskie....... Odpowiedz Link Zgłoś
gringo_w66 cadykowie PO-li 19.11.06, 22:07 Piotr Gadzinowski - (wróg #1 Polskości, Narodu Polskiego i Wolnego i Niepodleglego Państwa Polskiego, polonofob, dywersant, paszkwilant, prowokator, świnia Orwell'owska, należy do najgorliwszych niszczycieli polskiego patriotyzmu i najfanatyczniejszych wrogów Kościoła katolickiego. Publicysta tygodnika "NIE" (Prowadzi tam swój dział "Po święconej ziemi") Jerzego Urbana, "Trybuny" i "Przeglądu". Od 1997 poseł na Sejm, wybrany ponownie w 2001 i 2005. Był także delegatem Sejmu do Zgromadzenia Parlamentarnego Rady Europy. W latach 1991-2001 prezes Niezależnej Inicjatywy Europejskiej NIE, od marca 1999 przewodniczący Ruchu Społecznego NIE. W swoim czasie wychowanek Aleksandra Kwaśniewskiego, pod którego batutą terminował w “itd” w latach 80. W 1990 był redaktorem naczelnym tygodnika "ITD". Od 1981 członek PZPR, od 1999 członek SLD, 1999-2001 członek Rady Krajowej SLD. W IV kadencji Sejmu był członkiem sejmowej komisji kultury i środków przekazu oraz sejmowej komisji ds. Unii Europejskiej. Dziennikarz, "GW", zastępca redaktora naczelnego “Nie” J. Urbana, starający się maksymalnie go naśladować jako swego idola. Już w czasie pracy w “itd” jako felietonista “wyróżniał się” zamiłowaniem do malowania w jak najczarniejszych barwach Polaków jako narodu. W 1990 roku na krótko został redaktorem naczelnym “itd”. W grudniu 1994 “wsławił się” wynurzeniami na łamach SdRP-owskiej “Trybuny”, przeciwstawiającymi “dobrego” gen. Jaruzelskiego maksymalnie oczernionej “Solidarności”, posuwając się do stwierdzenia: (...) "na tle tego, co etosiacy zrobili ze swoimi ideałami, co zrobili z obietnicami składanymi ludziom za nich strajkującym, nawet pracownicy stalinowskiego UB stają się sympatyczni.") Odpowiedz Link Zgłoś