Dodaj do ulubionych

Kutz: Posłano ich w przeklęte miejsce

22.11.06, 19:25
Módlmy się!! Bóg i tak oleje te nasze gorące modły!!!
A w następnej modlitwie podziękujemy temu kolesiowi za to co zadecydował!
Wyrazy współczucia.
jeżeli komukolwiek to pomoże.
Amen.
Obserwuj wątek
    • euro67 Kutz wstydz sie! 22.11.06, 19:28
      Wiedzialem ze Pan Kutz od pewnego czasu stal sie szuja. Ale trzeba byc
      straszna szuja, aby wykorzyystywac taka tragedie do celow polityczych, a
      dokladnie do prywatnej wojny z Kacorami... Panie Kutz, wstydz sie Pan!
      • fagay Re: Kutz wstydz sie! 22.11.06, 19:42
        A gdzie tu sa watki polityczne w wypowiedzi Kutza ?
        Gdzie tu wojna z Kaczorami ?
        Jestes przewrazliwiony i chory z nienawisci - pewnies katolik
        • taras.bulba [...] 22.11.06, 20:17
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • euro67 Re: Kutz wstydz sie! 22.11.06, 20:24
          Co ma piernik do Katolika, chory z nienawisci pogrobowcu IV wydzialu? Trzeba
          bylo sluchalac tego co swiezo upieczony tow. Kutz mowil wczoraj w TVN24 !
    • tango9 Kutz: Posłano ich w przeklęte miejsce 22.11.06, 19:29
      Kutz ma rację. Ale co to zmieni. Ludzie i tak nie żyją.
    • tim7 Kutz: Posłano ich w przeklęte miejsce 22.11.06, 19:38
      Taki dobry reżyser, a takie pierdoły opowiada. Może minął się Pan z powołaniem?
      Może na sztygara trzeba było iść, a nie na senatora? Pańska teza o "szmelcu za
      50 mln zł" co to trzeba było zostawić godna jest zekranowania! Masz Pan takie
      pojęcie o górnictwie, jak ja o balecie. Ale ja nie moralizuję kretyńsko przed
      szkołą baletową. Żałosny Pan jesteś...
      • fagay Re: Kutz: Posłano ich w przeklęte miejsce 22.11.06, 19:45
        Nie trzeba byc znawca gornictwa ani specjalista od baletu, zeby moc porownac
        wartosc 50 mln zlotych do zycia 23 ludzi.
        Przed szkola baletowa nie musisz juz moralizowac jak kretyn, bo z twojej
        wypowiedzi wiadomo ze nim jestes.
        • protoplex Re: Kutz: Posłano ich w przeklęte miejsce 22.11.06, 20:06
          "porownac wartosc 50 mln zlotych do zycia 23 ludzi". Jasne! Człowieku, czy ty nie widzisz tutaj demagogii śmierdzącej na kilometr? Po tragedii nie znając faktów każdy jest mądry do moralizowania. Poczekajmy na orzeczenie komisji, która zajmie się badaniem a potem ferujmy swoje sądy, panie Kutz!!!

A do ciebie fagay: Za mała to była cena jak na życie tych ludzi, czy za duża? To może wogóle przestańmy wydobywać węgiel - nie będziemy zmuszeni do jakiejkolwiek wyceny. Zawód górnika = RYZYKO, tak jak zawód pilota, żołnierza, kierowcy rajdowego, KAŻDY TO WIE zjeżdżając kilometr pod ziemię.
          • jusup Re: Kutz: Posłano ich w przeklęte miejsce 22.11.06, 20:31
            Zdarzają się ludzie, z których postów przemawia rozsądek
            Pan Kutz oczywiściie wie z góry, że to pazerność spowodowała śmierć tyh
            górników... Bo ktoś nie chciał stracić 50 mln zł i wysłał ludzi na pewną
            śmierć... Już widzę pana Kutza, którego własność o wartości 50 mln zł lezy pod
            ziemią a on mówi "Życie ludzkie najważniejsze...". Raczej widzę sytuację gdy
            rzeczywiście nie wysyła się nikogo po sprzęt i Pana Kutza ganiącego
            skandaliczne zaniedbania władz kopalni które lekką ręką wyrzucają takie
            pieniadze..
            Oczywiście to co napisał protoplex - sprawa powinna być najpierw zbadana.. Czy
            rzeczywiście oceniano zgodnie z wszelkimi regułami poziom bezpieczeństwa? A byc
            moze było tak, że uznano, że jest niebezpiecznie i do wydobycia tego sprzętu
            mieli pójść właśnie ochotnicy - ze świadomością ryzyka, ale za pieniądze, za
            które to ryzyko zaakceptowali
            W żadnym razie ten mój post nie ma na celu coś ujmować tragedii, która się
            wydarzyła... Wiem, że zawód górnika jest ciężki, niebezpieczny (choć przecież
            wynikaja z tego określone przywileje), moze rzeczywiście ktoś coś zaniedbał...
            Ferowanie jednak wyrokami tak jak robi pan Kutz, domyślam się (nie mam pewności
            czy słusznie, ale tak to odbieram) że sondujący, czy to da się wykorzystać
            politycznie, jest niesmaczne...
        • tim7 Re: Kutz: Posłano ich w przeklęte miejsce 22.11.06, 20:35
          I co ci mówi takie porównanie? 50 baniek za 23 osoby to warto czy nie warto? A
          jeśli nie, to ile by musiałoby być, aby było warto wracać? A może powiesz mi,
          ile by musiał kosztować lot Columbii czy Chalengera aby "cena" siedmiososobowej
          załogi była zbyt wysoka lub zbyt niska by wstrzymać wszystkieloty STS? A może
          powiesz mi, jaką powinienem mieś pensję, aby jako kierowca nie wstawać jutro do
          pracy i nie jechać w trasę, bo "to za niska cena za moje życie"? Stuknij się w
          łeb. Ja nie dokonuję co rano wyceny, tylko po prostu idę do pracy. A z
          wypowiedzi to może coś "wynikać", a nie "wiadomo", entelegencie...
    • ichklaus Re: Kutz: Posłano ich w przeklęte miejsce 22.11.06, 19:46
      kutz ma racje!

a tak wlasciwiie widzac polska gospodarke rabunkowa na tych terenach (ktora
      trwa juz od 85 lat) powinno sie oddac Slask prawowitym wlascicielom Niemcom!!!

• 2560a Kutz: Posłano ich w przeklęte miejsce 22.11.06, 19:51
      "- Mamy tu znamiona praktyk, nazwijmy je, kapitalistycznych, dlatego,..."

Chyba juz czas wprowadzic do slownictwa pojecie zbrodni
      kapitalistycznej.Odtrutka na zbrodnie kapitalizmu bedzie komunizm.Jak sie
      zwichnie to znow zastapimy kapitalizmem. Szczesliwie czlowiek nie zyje
      wystarczajaco dlugo by pamietac doswiadczenia z roznych okresow.
    • gagapapa Re: Kutz: Posłano ich w przeklęte miejsce 22.11.06, 20:05
      a jeszcze popatrzmy ile oni tam w tych firmach zarabiją: to są czasami śmieszne
      kwoty za najcięższą i najniebezpieczniejszą pracę. Płace są oczywiscie różne,
      zależy od widzimisię firmy, ale jeden ze znajomych pokazywał mi pasek: za cały
      miesiąc pracy pod ziemią: 800 zł netto w pierwszym roku pracy. Inny - 1200. No
      i kto tam pracuje w tych firmach - albo młode chłopaki, nie mające innej roboty
      albo starsi, którym brakło parę lat do emerytury.
    • marys_ofo Kutz ma rację 22.11.06, 22:30
      ojciec (emerytowany górnik) opowiadał jak się "załatwia" sprawę podwyższonego
      poziomu metanu - metanomierz na cug i już jest mniejsze stężenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka