plaszcz 27.11.06, 15:48 Polacy są na wiecznych wakacjach pracowniczych na wyspach brytyjskich :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
corradocatani 1300 zł/mies. w Warszawie 27.11.06, 15:52 To chyba troszke mało żeby sobie odłożyć na wakacje, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
corradocatani Re: 1300 zł/mies. w Warszawie 27.11.06, 15:54 A odnośnie sondażu - próba wielkości niecałego tys. osób nie daje ani reprezentatywności ani nawet zbliżenia się do w miarę prawdziwych wyników. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 a MlC HNlK siedzi na wyspie za wasze pieniądze 27.11.06, 16:58 To jest Michnicza demokracja robotnicza. Pewnie spotyka się tam z braciszkiem co specjalizował się w wyrywaniu polakom paznokci i razem montują tekst pochwalny na temat wygranych wyborów przez koalicję PO Sld. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: a MlC HNlK siedzi na wyspie za wasze pieniądz 27.11.06, 17:17 wez pigulke wez pigulke. Potem zaloz dobrze prosperujaca gazete i siedz sobie na wakacjach. Papa rydzyk powie Ci jak sie wysysa staruszki z emerytury. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 Re: a MlC HNlK siedzi na wyspie za wasze pieniądz 27.11.06, 19:01 Rola antypolskiego medium jakim bez wątpienia jest GW organ pogrobowców KPP nie rzadko z polską krwią na rękach.Usiłuje zantagonizować miasto z wsią,ta nienawistna postawa jest znana również z polityki izraelsko-arabskiej. Truizmem jest głosić ze od pokoleń ,wieś żywiła miasto ,godząc się na wyrzecze4nia w szerokim zakresie,od edukacji po infrastrukturę kończąc. Naturalna i bez alternatywna symbioza historycznie obfitowała w takie właśnie sztucznie lecz z rozmysłem dokonywane podziały. Prekursorem tych działań byli zaborcy. Rola GW spełniająca rolę dezintegrującą społecznie wielowiekową a przy tym oczywistą harmonię współpracy rolników i robotników,jest szkodliwa z punktu interesu Polski. .Krótka geneza linii programowej tego antypolskiego medium.Za linię i współpracę z agenturą służb specjalnych. Odpowiadają osoby jak Michnik i Łuczywo(ta sama co sama dla siebie redagowała ustawę medialną pod nadzorem Michnika) kontynuatorzy i spadkobiercy działalności anty niepodległościowej Komunistycznej Partii Polski postulującej między innymi przyłączenie Polski do ZSRR.Ludzie ci z racji koneksji ,sitw ,powiązań rodzinnych posiadają nieformalne kontakty,gdzie jest w sposób ciągły zdradzana tajemnica państwowa i następują tzw,kontrolowane przecieki.Służące za element walki politycznej z rzeczywistymi patriotami narodu polskiego. Przykłady prowokacji oskarżeń pomówień i insynuacji to stała linia tego brukowego tabloidu.Układ się boi.I dlatego na łamach GW z pewnością będą publikowane kolejne prowokacje w stosunku do ludzi chcących zweryfikować obłędną politykę gospodarczą,i rozmontować układ trzymający w kleszczach niekompetencji,korupcji i sitw Polskę. Samoobrona deklaruje jasno czytelnie konsekwentnie i niezmiennie ,program ratowania Ojczyzny będzie realizowany,patologiczny Układ będzie rozliczony. Proszę również odnieść się do rzetelnych informacji o powiązaniach GW! Adam Michnik ? syn pary żydowskich komunistów - Ozjasza Szechtera i Heleny Michnik. Ozjasz Szechter przed wojną był funkcjonariuszem Komunistycznej Partii Zachodniej Ukrainy podległej Kominternowi, która wspólnie z Komunistyczną Partią Polski w swym programie domagała się oderwania od Polski Wilna, Lwowa, Gdańska, Śląska. Szechter za antypolską, komunistyczną działalność spędził kilka lat w więzieniu II RP. Brat Adama ? Stefan Michnik, to sądowy morderca wielu wybitnych polskich patriotów, zamordowanych z ubeckich wyroków po wojnie. Obecnie przebywa w Szwecji. Ernest Skalski: zastępca redaktora naczelnego "GW" jest synem Jerzego Wilkiera, funkcjonariusza agenturalnej, antypolskiej KPP, więzionego przed wojną za działalność wywrotową przeciwko Państwu Polskiemu. Po wojnie Jerzy Wilkier pełnił funkcję szefa personalnego Komendy Wojewódzkiej MO w Krakowie. Matką Ernesta Skalskiego jest Zofia Nimen. Zofia Nimen była sekretarzem technicznym KC Międzynarodowej Organizacji Pomocy Rewolucjonistom (MOPR) ? dywersyjnej agentury Kominternu, siejącej rewolucje i zamęt na wszystkich kontynentach globu. Po wojnie, już jako Skalska, pełniła funkcję kierownika Wydziału Śledczego w Komendzie Wojewódzkiej MO w Krakowie. Artur Hajnicz (już w "GW" nie pracujący) był członkiem Komunistycznego Związku Młodzieży Polskiej we Lwowie - ps. "Grysza". Po inwazji ZSRR na Polskę stał się żarliwym propagatorem "przyłączenia" Lwowa do ZSRR jako korespondent "Pionierskiej Prawdy". Po wojnie - oficer polityczny LWP, kierownik grupy "ochronno-propagandowej" w woj. szczecińskim, wreszcie zastępca Tadeusza Mazowieckiego w "Tygodniku Solidarność", na koniec w "Gazecie Wyborczej". Ludmiła Wujec - córka Reginy Okrent (lub Okręt): od 1929 roku członkini Komunistycznego Związku Młodzieży, od 1935 r. w KPP. W latach 1946-1949 Regina Okrent pracowała w Urzędzie Bezpieczeństwa w Łodzi, potem objęła stanowisko dyrektora Biura Kadr Radiokomitetu. Jej córka Ludmiła jest żoną Henryka Wujca, obecnego wiceministra rolnictwa. W "GW" pracuje też syn Wujców, Paweł Wujec. Helena Łuczywo Urodziła się w Warszawie w 1945 roku; córka Doroty Guter. Jej ojciec to Ferdynand Chaber, także wybitny działacz komunistyczny. Był synem bogatej rodziny żydowskich handlarzy winem, ale to nie przeszkadzało mu zostać już w latach 20 komunistą, czyli członkiem ruchu programowo zwalczającego krwiopijców, takich jak jego ojciec. Ferdynand Chaber okres wojny spędził w ZSRR. Po wojnie podjął pracę w aparacie propagandy PPR. Wydawcą Gazety Wyborczej jest spółka "Agora". Zarząd stanowią obecnie: Helena Łuczywo, Wanda Rapaczyńska, redaktor naczelny Odpowiedz Link Zgłoś
jjjupiter Re: a MlC HNlK siedzi na wyspie za wasze pieniądz 27.11.06, 19:10 "jola_z_dywit6 "-ty chyba pomylilas miejsce na te wypociny-tu nikt nie czyta tekstow powyzej paru wierszy-takie lanie wody wklejaj do jakis gazet albo gdziekolwiek-kogo to obchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
inzynier2 Ludzie w innych krajach tez są bez wakacji 27.11.06, 20:01 Rozmawiałem kiedyś ze znajomym inżynierem z Japonii. Wziął on pierwszy urlop po pięciu latach pracy gdy się ożenił. Wtedy wyjechał ze świeżo poślubioną żoną na pierwsze wakacje. Czyli Polacy nie są jedyni, którzy nie wyjeżdżają na wakacje. W Japonii w wielu firmach jest zwyczaj aby nie brać urlopu chyba że jest przyczyna losowa - ślub, choroba lub inna podobna. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 Re: a MlC HNlK siedzi na wyspie za wasze pieniądz 27.11.06, 20:01 "jola_z_dywit6 "-ty chyba pomylilas miejsce na te wypociny-tu nikt nie czyta > tekstow powyzej paru wierszy-takie lanie wody wklejaj do jakis gazet albo > gdziekolwiek-kogo to obchodzi Może rodziny zamordowanych przez familie kolesi wydających ogłupiacz obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
remeq Jolka a ile Ty płacisz robotnikom na swoim rancho? 27.11.06, 20:15 W jakim kraju spędzają wakacje? Odpowiedz Link Zgłoś
led47 Re: a MlC HNlK siedzi na wyspie za wasze pieniądz 27.11.06, 20:45 jolu, ty na pewno nie jesteś jolą_z_dywit. odpocznij, to nie jest forum na twój wysoki poziom, przenieś się, wyluzuj Odpowiedz Link Zgłoś
jan_sobieski Re: a MlC HNlK siedzi na wyspie za wasze pieniądz 27.11.06, 19:35 Potem zaloz dobrze prosperujaca gazete i siedz sobie n > a > wakacjach. A dasz jej kase na start ? I jakis nosny znaczek na okladke ? Michnik dostal, to i gazetke rozkrecil. Odpowiedz Link Zgłoś
remeq Bez talentu to i największy znaczek nie pomoże 27.11.06, 20:11 Zobacz np. "Tygodnik Solidarność". Skończyli jako niszowa gazetka. A i z obecną telewizją polską fajna sprawa: Kaczor ją wreszcie "odzyskał" - powyrzucali jednych, naprzyjmowali swoich - i co z tego, skoro tracą pozycje na rynku. Stali się gorsi i ludzie po prostu przestają ich oglądać, wolą konkurencję - TVN i Polsat. Z gówna bicza nie ukręcisz, a z beztalenciami można tylko uwalić jakąś dobrą markę. Wszystko jedno, gazetę, czy stację TV. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur !!a Lepper siedzi w solarium za wasze pieniądze!!! 27.11.06, 17:46 No, nie tylko za wasze. Za moskiewskie srebrniki też. Odpowiedz Link Zgłoś
bodzanta_pan Re: !!a Lepper siedzi w solarium za wasze pieniąd 27.11.06, 18:26 G.. obchodza Nas czyjeś srebrniki, Solidarnośc dała ci wolność więc zarabiaj, tylko pamiętaj, ze wolność to także prawo do głodu, bycia śmieciem, czy fornalem w mojej stadninie i nie dziękuj Solidarności, panu Michnikowi, dziękuj sobie. Wszak jasteś WOLNY. Odpowiedz Link Zgłoś
himhith Re: a MlC HNlK siedzi na wyspie za wasze pieniądz 27.11.06, 20:11 Co Jolka wykopki sie skonczyly? Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Jak ty żyjesz za 1300 PLN w Warszawie ??? 27.11.06, 17:05 Jezus - jak ty żyjesz za 1300 PLN w Warszawie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
bessman Sondaż: Polacy nie wyjeżdżają na wakacje 27.11.06, 15:53 Polacy są nieudacznikami niezaradnymi życiowo. Odpowiedz Link Zgłoś
4815ma Re: Sondaż: Polacy nie wyjeżdżają na wakacje 27.11.06, 16:16 Ten sondaz jest tykle samo wart co prawie wszystkie sondaze w Polsce.Czyli jest jak zwykle do d...y ! GW juz zupelnie na psy zeszla ,zamieszcza kazde g...o Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Re: Sondaż: Polacy nie wyjeżdżają na wakacje 27.11.06, 17:06 ...powiedział Polak... bessman napisał: > Polacy są nieudacznikami niezaradnymi życiowo. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Bzdura! 27.11.06, 16:43 Autor artykułu nie był chyba w lipcu w miejscowościach nadmorskich. Piekielnie zatłoczone są nie tylko miejscowości najdroższe (Sopot, Kołobrzeg, Krynica Morska, Międzyzdroje) co miejscowości tańsze (Dźwirzyno, Łeba, Jastrzębia Góra, Stegna itp.). Miejsca zakwaterowania pękają w szwach, wszystkie uliczki są zastawione samochodami, stacje benzynowe oblężone, pełno lokali gastronomicznych (od drogich restauracji po tanie budki). Branża rozrywkowa robi potężne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
mooseman 13 mln Polakow na wakacjach 27.11.06, 17:06 Skoro na wakacje jezdzi 35 proc. Polakow, to jest to ponad 13 mln. To wystarczy, by zapelnic plaze. Nawet jesli z owych 13 mln tylko polowa pojedzie nad morze, to oznacza 13 ludzi na kazdy metr naszego 500-km wybrzeza. Ludzie siedza w domu, a wiec nie przylaczaja sie do krytyki rzadu, ktory mial budowac autostrady, a tego nie robi. Ale z drugiej strony - siedza w domu, a wiec nie jezdza po drogach i ich nie niszcza! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: 13 mln Polakow na wakacjach 27.11.06, 17:45 Ale nie wszyscy jeżdżą na wakacje w lipcu, nie wszyscy nad Bałtyk. Warto policzyć, o ile zwiększa się sprzedaż paliw w okresie wakacji. To może coś oznaczać. Odpowiedz Link Zgłoś
lesbijka_wroclaw Re: Sondaż: Polacy nie wyjeżdżają na wakacje 27.11.06, 16:43 wyjechac? za co? za te marne 1200zl/mies? Odpowiedz Link Zgłoś
brite Smutna prawda 27.11.06, 17:39 Z tego i ubiegłego roku zostało mi razem ok. 35 dni urlopu, którego nie wykorzystałem głównie dlatego, że nie chciałem siedzieć w wolnym czasie w mieście (lub przed monitorem), bo na wyjazd dokądkolwiek brakowało. Koniec roku się zbliża, może uda się gdzieś okazyjnie wyjechać. Jeżeli wkrótce przynajmniej na tydzień nie zmienię klimatu, szlag mnie trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek Chciec to moc! 27.11.06, 17:47 Najlatwiejsze rozwiazanie dla menela to uwalic sie pod plotem i narzekac, narzekac, narzekac. Noz sie w kieszeni otwiera. Chyba rzeczywiscie znaczna czesc polskiego spoleczenstwa nie nadaje sie do reedukacji, tylko zasmradza srodowisko. A przeciez mozna piechota na wies i pomagac przy zniwach za dach nad glowa i zarcie trzy razy dziennie. Zdrowia przybedzie i krzepy, a i rolnik nie pozaluje. Odpowiedz Link Zgłoś
barrtek4u Re: Chciec to moc! 27.11.06, 18:42 Strasznie prosto, czy ty kiedykolwiek byłeś na wsi i pracowałeś chociażby przy żniwach? Odpowiedz Link Zgłoś
haniala1 Re: Chciec to moc! 27.11.06, 18:53 ja uwazam podobnie moze niekoniecznie pomagac przy zniwach ale przeciez jak sie chce to wszystko mozna zrobic ja tez nie mam duzych funduszy ale co rok na 2 tygodnie wyjezdzam na wakacje oststnie 2 lata nad morze tylko nie szukam pensjonatow ani hoteli tylko jade pod namiot-dzieci bardzo lubia spac pod nammiotem a wyzywienie roznie jak sa niedrogie knajpki z obiadami to stolujemy sie na miescie(obiady) tak bylo w zeszlym roku a wtym troche na miescie a troche pichcilismy sami a to zupa albo grill takze aby chciec Odpowiedz Link Zgłoś
barrtek4u Sondaż: Polacy nie wyjeżdżają na wakacje 27.11.06, 17:57 A ja tam pracowałem przez wakacje myjąc gary w Anglii. Pracowałem i to dużo schudłem 10 kilo, ale opłaciło się. Dziewczyna wyjechała do Barcelony na stypendium a ja za nią no bo jak, no nie. I sobie żyłem spokojnie za te kasę przez trzy miesiące + wyjechałem na dwutyg. wakacje do Maroka. I kasy jeszcze zostało na studia i jakieś tam życie w kraju. A zarabiałem wtedy jeszcze najniższą stawkę czyli 4,65F. Naprawdę podziwiam ludzi którzy zakładają tu rodziny. Jak można żyć za 1300 zł. Ja naprawdę nie wiem a to tego nie lubię przeliczać. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjupiter powodem pozostania w domu był brak pieniędzy 27.11.06, 18:14 co......???a Kaczuszki zapewniaja ze mamy rozwoj-to jakas sciema-juz myslalem ze tylko ja ich nie mam i siedze w domu-ale milo Odpowiedz Link Zgłoś
koala_tralalala 3,5 mln Polakow bylo w tym roku za granica! 27.11.06, 18:43 Wg. tych danych "tylko" 2% wyjezdzajacych wylacznie za granice daje 800 tys rodakow ktorzy spedzaja wakacje wylacznie za granica + 7% spedzajacych wakacje w kraju i poza nim to 2,7 mln ludzi. Razem 3,5 milona Polakow!!! Teraz jasne, dlaczego w kazdej dziurze od Portugalii po Ateny i inny Egipt wszedzie slychac i widac Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
barrtek4u Re: 3,5 mln Polakow bylo w tym roku za granica! 27.11.06, 18:48 Mnie akurat brali za Francuza, a ten inny Egipt to gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Sondaż: Polacy nie wyjeżdżają na wakacje 27.11.06, 19:03 Oho, wczoraj wybiórcza pisała iż nie ma chętnych do pracy i pracodawcy mają problem ze znalezieniem pracowników. Oczywiście w przeważającej większości przypadków to są bzdury, czego dowodzi multum komentarzy pod artykułem forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30&w=52932611&v=2&s=0 Wystarczy się zastanowić co jest tego powodem? Brak pieniędzy. Proste! Nie wiem jak można tworzyć demagogię iż ludziom jest coraz lepiej, a z kolei z drugiej strony widać że ludzie nie wyjeżdżają bo nie mają za co. Wychodzi tu sprzeczność i czyste kłamstwo lobbystów że niby jest wszędzie jest dobrze. Gdy ludzie więcej zarobią to i zechcą wydać trochę na wyjazdy, gdy nie będą mieli za co, będą tylko zaspokoajać podstawowe potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
largo703 Re: Sondaż: Polacy nie wyjeżdżają na wakacje 27.11.06, 19:14 Wydaje mi sie, ze wiele osob stac na wakacje ale wola wydac pieniadze na cos innego, np. emont lazienki czy nowy TV. Znam osobiscie rodziny, ktore maja spory dochod i nie wyjezdzajac na urlop zaoszczedzaja jeszcze wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja855 Re: Sondaż: Polacy nie wyjeżdżają na wakacje 27.11.06, 20:51 > Wydaje mi sie, ze wiele osob stac na wakacje ale wola wydac pieniadze na cos > innego, np. emont lazienki czy nowy TV. Znam osobiscie rodziny, ktore maja spor > y > dochod i nie wyjezdzajac na urlop zaoszczedzaja jeszcze wiecej... > A ja znam takie rodziny co jada za pozyczone. Wicie towarzysze, turystyka substytutem religji Odpowiedz Link Zgłoś
himhith Dzieki temu wyjezdzajac za granice na wakacje mozn 27.11.06, 20:11 Dzieki temu wyjezdzajac za granice na wakacje mozna odpoczac od rodakow, zwlaszcza tych, ktorzy glosowali na PiS, LPR lub Samoobrone! Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Sondaż: Polacy nie wyjeżdżają na wakacje 28.11.06, 21:23 powiem jak to wygląda na moim podwórku- mieszkam w małym miasteczku na G.Śląsku gdzie ponoć ludzie mają się tak dobrze- nie widzę jakoś,żeby ludzie rozbijali się na wczasach czy zagranicznych wojażach. Ponieważ większość to ludzie przyjezdni z innych części Polski,więc wyjazd na wakacje polega na tym,że kobiety pakują bagaż ,biorą dzieci i wyjeżdżają do swoich rodzin na Mazury,w góry czy gdziekolwiek,a mężowie dojeżdżają na kilka dni. Mało osób jedzie na typowe wczasy. Co się tyczy tzw długich weekendów to jakoś nie widzę,żeby w tych dniach pustoszały ulice-co najwyżej wypad na działkę lub nad wodę. Może ludzie z Warszawy czy dużych miast mają dość pieniędzy na różne wojaże Odpowiedz Link Zgłoś