empirio 28.11.06, 07:11 A Gorzów się nie stęsknił za panem Kazimierzem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bloody_rabbit "Ale nie ma mowy o odwołaniu Anny Fotygi z MSZ. " 28.11.06, 07:15 Bronią Fotygi, i słusznie. Jak się ma najgłupszego ministra spraw zagranicznych na świecie, to taki skarb trzeba chronić! Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesi67 Wróci, zawsze wracają 28.11.06, 08:02 Kazio wróci do wielkiej polityki Zawsze wracają. Żłób ma taką magiczną moc przyciągania... --- fraglesi.wordpress.com/2006/11/27/wroci-zawsze-wracaja/ Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider wrócą go 28.11.06, 08:28 biorąc uwage dotychczasowe doświadczenie i inicjatywę własną marcinkiewicza należałoby raczej użyć sformuowania: "wrócą go". miałkość kadrowa pisu nie pozwala na utratę zjawiska PR pt. marcinikiewicz. za dużo pracy w to włożyli żeby tak teraz sobie o tym zapomnieć. fraglesi67 napisał: > Kazio wróci do wielkiej polityki > Zawsze wracają. Żłób ma taką magiczną moc przyciągania... > --- > fraglesi.wordpress.com/2006/11/27/wroci-zawsze-wracaja/ Odpowiedz Link Zgłoś
resdes Zrobi się dla niego nowe ministerstwo 28.11.06, 08:38 Np Ministerstwo Zabezpieczenia Finansowego Kolesi z PIS i Tadeusza R. Pseudonim "Ojciec". Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Głupio byłoby stracić tak medialną Wydmuszkę 28.11.06, 08:42 Kaziu jeszcze może sie przydać, za 3 lata. No to co - może minister pracy i polityki społecznej, by zatarła sie pamięc o Jacku Kuroniu, by miec monopol na "najuboższych". Kaziu z zupą? Dlaczego nie, nieważne ze śp. J.Kuroń robił to z autentycznego przekoania, poszanowania człowieka itp, niewązne że będzie to cyniczne wyrachowanie PiS, ważne żeby Kaziu sie sprzedał wśród elektoratu.. Za 3 lata Kaziu będzie PiSowi bardzo bardzo potrzebny Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 sory, ale ministrem goposdarki musi być ktoś, kto 28.11.06, 10:05 ma jakieś pojęcie o ekonomii... Marcinkiewicz potrafi tylko obiecywać. Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 co umie Marcinkiewicz poza obiecywaniem gruszek na 28.11.06, 10:07 wierzbie i chwaleniem się osiągnieciami, które mają zostac dopiero osiągnięte? Odpowiedz Link Zgłoś
dobrasekta Kaziu chciał się sprawdzić w gospodarce... 28.11.06, 10:16 A kiedy będą specjaliści na stanowiskach zamiast stanowiska dla specjalności? --------------- www.moherfucker.com i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Kaziu teraz i zawsze wspólnik złodzieja cnoty 28.11.06, 10:26 Kaziu teraz i zawsze wspólnik złodzieja cnoty, teraz i zawsze kaczej i własnej głupoty? Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwyzenek Kaczor, nie zajmuj sie tym na czym sie nie znasz! 28.11.06, 10:31 "Nie wiem, czy komuś zależało na naszym wecie " Powiedzial Duzy KAczor. Facet, nie zajmuj sie tym na czym sie nie znasz! A juz przyzwoitosc wymaga bys sie do tegonie przyznawal publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
cimokio Marcinkiewicz - specjalista od wszystkiego 28.11.06, 11:42 nauczyciel fizyki, premier, prezydent warszawy, minister gospodarki, moze jeszcze zostanie prymasem, bedzie musial tylko obiecac zbawienie dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov Widzisz, Kazio? Tak działa telemarketing! 28.11.06, 13:19 Trzeba przyznać, że wynik miał bardzo dobry. Gdyby nie wku..ał swoich wyborców telefonami, pewnie by wygrał. A swoją drogą... skoro w W-wie ma 47%, a Warszawiacy są dość liberalni, to za 4 lata jest murowanym prezydentem RP. Wszystkie wiochy za nim pójdą a jak widać w miastach też nie będzie problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Re: Marcinkiewicz byłby dobrym ministrem gospodark 28.11.06, 16:20 Tak, dobrym, bo posłusznym panu prezesowi. __________ Ogród Jane Austen - nieco łagodniejszy świat. Odpowiedz Link Zgłoś
jazg1 Nie istnieje alternatywa: z PiSem lub z SLD 29.11.06, 11:16 Polska bez PiSu istniała ponad 1000 lat, więc nadal bez niego będzie istniała. Warto zlikwidować PiS, żeby zniknęła lewicowa partia pseudochrześcijańska. PiS to pobożni socjaliści i należy z nimi walczyć tak, jak z socjalistami bezbożnymi, czyli z SLD - do skutecznego wyeliminowania ich z polityki na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz Nie ważne są umiejętności, stanowisko w rządzie zn 28.11.06, 12:06 znajdzie się :) Tak się buduje 4 RP Odpowiedz Link Zgłoś
drbob20 Re: Kaziu teraz i zawsze wspólnik złodzieja cnoty 28.11.06, 10:56 dodac rustyka przetrwanie, i obroncy jego Trwanie we dnie, w nocy i w kurniku takiez oto POZEGNANIE! Odpowiedz Link Zgłoś
skyonee Chodż kochamy,posuniemy sie przy korycie i dla Cie 28.11.06, 11:42 "Chodż kochany, posuniemy sie przy korycie i dla Ciebie znajdzie sie miejsce" powiedziała największa świnia ze stada..." Orwell "1984" Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: co umie Marcinkiewicz poza obiecywaniem grusz 28.11.06, 10:52 Czy stwierdzenie,ze z wyksztalcenia jest fizykiem oznacza,ze potrafi fizycznie uosabiac wole swojego Pana ? (na scenie publicznej) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
galb_a Re: =Przegrał, bo mu Wierzejski nie udzielił popa 28.11.06, 10:09 Ani ten pomarańczowy od krasnali. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Wierny jak pies Marcinkiewicz dostanie swoją kość 28.11.06, 08:30 Musi dostać. Bo jak nie dostanie to swego pana pogryzie. Pan o tym wie, więc kość już przygotował. Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Jeszcze gotów założyc kolejną partię 3 tenorów: 28.11.06, 08:53 Kazia, dwojga imion Rocky'ego i Kwacha. Dostanie kość, dostawać będzie dopóki będzie dla Pana cenny i/lub nie wypadną psu zęby. Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: Wróci, zawsze wracają 28.11.06, 11:14 Gratuluje panie Kaziku taki urlopek do stycznia tez chcialbym miec ,nic nie robic a kasa leci ,oto tanie panstwo pisu kolejny afront prezia ,och kiedy on nabierze rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio A Gietrych? 28.11.06, 08:03 bloody_rabbit napisał: > Bronią Fotygi, i słusznie. Jak się ma najgłupszego ministra spraw zagranicznych > na świecie, to taki skarb trzeba chronić! Jakoś nie wspominają o ministerstwie edukacji, co chyba w przypadku Marcinkiewicza byłoby do przyjęcia. Ale czy można tknąć Romana? Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: A Gietrych? 28.11.06, 08:13 Zawsze można rozdzielić Ministerstwo Edukacji Narodowej na dwa: - ministerswo edukcji - ministerstwo wakacji To drugie zajmowałoby się dziećmi i młodzieżą podczas wakacji (lipiec, sierpień). -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
zyzionow Teraz juz mozna ruszyc Romana 28.11.06, 11:02 PiS wchlonal lwia czesc elektoraciku z koalicjantow, juz ich nie potrzebuje, nowe wybory juz niestraszne.... Romek juz niepotrzebny, zwlaszcza, ze broi i sie z RM niepotrzebnie konfliktuje Odpowiedz Link Zgłoś
michr Re: A Gietrych? 28.11.06, 11:46 petrucchio napisał: > bloody_rabbit napisał: > > > Bronią Fotygi, i słusznie. Jak się ma najgłupszego ministra spraw zagrani > cznych > > na świecie, to taki skarb trzeba chronić! > > Jakoś nie wspominają o ministerstwie edukacji, co chyba w przypadku > Marcinkiewicza byłoby do przyjęcia. Ale czy można tknąć Romana? Można tknąć Romana. PiS-owi w tej chwili nie potrzeba koalicji z LPR. Jest jeszcze Samoobrona i "uciekinierzy". Posłowie z LPR zawsze będą głosować za rządem, aby tylko nie doprowadzić do przedwczesnych wyborów. To ostatnia ich kadencja, szkoda by było tych diet. Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: A Gietrych? 28.11.06, 13:33 czy to ich ostatnia kadencja to nie był bym tego taki pewien. Maja większe poparcie od PSL i SDPLco a niedługo moga wyprzedzić samoobrone choć jak znam kaczyńskiego to będzie chciał wykorzystac lige do stworzenia silnej parti konserwatywno - ludowej Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: "Ale nie ma mowy o odwołaniu Anny Fotygi z MS 28.11.06, 08:13 idąc tą analogią należałoby uznać cały nasz rząd za dobro narodowe i otoczyć szczególną ochroną. bloody_rabbit napisał: > Bronią Fotygi, i słusznie. Jak się ma najgłupszego ministra spraw zagranicznych > na świecie, to taki skarb trzeba chronić! > > Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Wiem, co zrobić! 28.11.06, 08:36 Dla Fotygi można (a nawet trzeba) stworzyć MINISTERSTWO GŁUPICH KROKÓW. Wtedy Roman Giertych zostanie ministrem spraw zagranicznych. Tradycyjna przyjaźń endecko-rosyjska zapewni nam zniesienie embarga, a prominentni członkowie UKŁADU zaczną ulegać zatruciu polonem. Marcinkiewicz zostanie ministrem edukacji i będzie się uśmiechał do wszystkich dzieci, składając gospodarskie wizyty w szkołach. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk33 Re: "Ale nie ma mowy o odwołaniu Anny Fotygi z MS 28.11.06, 10:00 Słusznie Fotyga, vel fortyga, broni układu kaczystanu. Za chwilę..za moment będzie bronić "lizać" d...koelejnemu wcielleniu polityków PICU. Niech to trwa!! Niech żyje KACZYSTAN! Najważniejsze, że mamy gdzie emigrować! Wszelkie połacie ziemi Białorusi i Ukrainy czekają na NAS!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pibi62 Re: Kazimierz Marcinkiewicz wróci do rządu? 28.11.06, 07:16 KJ powiedział nie zostawimy go ale wykorzystamy..., hmmm... ciekawe stwierdzenie w jego ustach... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Kazimierz Marcinkiewicz wróci do rządu? 28.11.06, 07:20 Na pewno facet sprostalby kazdemu zadaniu, bo jest pracowity i zdolny. Byle tylko nie musial za czesto rozmawiac z mediami bo jego zdolnosci PR sa beznadziejne. Jakis taki ciezko przestraszony, tlumaczy sie przed dziennikarzami jak jakis uczniak przylapany przez dyrektora szkoly na paleniu trawki. Odpowiedz Link Zgłoś
empirio A może w TVP? 28.11.06, 07:26 pies_na_lewizne napisał: > Na pewno facet sprostalby kazdemu zadaniu, bo jest pracowity i zdolny. Jedyną zdolnością, jaką do tej pory się wykazał jest umiejętność robienia dobrego wrażenia. Myślę, że mógłby spróbować sił jako prezenter w telewizji Wildsteina. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: A może w TVP? 28.11.06, 07:31 empirio napisał: > Jedyną zdolnością, jaką do tej pory się wykazał jest umiejętność robienia > dobrego wrażenia. Myślę, że mógłby spróbować sił jako prezenter w telewizji > Wildsteina. Pod warunkiem ze sam nie bedzie musial odpowiadac na pytania dziennikarzy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kazimierz Marcinkiewicz wróci do rządu? 28.11.06, 08:01 pies_na_lewizne napisał: > Na pewno facet sprostalby kazdemu zadaniu, bo jest pracowity i zdolny. Tyle, że nie zna żadnego obcego języka, a to żenujące w przypadku ministra spraw zagranicznych czy ambasadora. Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Re: Kazimierz Marcinkiewicz wróci do rządu? 28.11.06, 08:38 Zapominasz, że żyjemy w IV eRPe, a tutaj nikt nie przejmuje się takimi blachostkami. Niech się inni uczą jęz polskiego, a co... > Tyle, że nie zna żadnego obcego języka, a to żenujące w przypadku ministra spra > w > zagranicznych czy ambasadora. Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Re: Kazimierz Marcinkiewicz wróci do rządu? /ot 28.11.06, 08:48 el_dvpa napisał: > Zapominasz, że żyjemy w IV eRPe, a tutaj nikt nie przejmuje się takimi > blachostkami. Niech się inni uczą jęz polskiego, a co... A propos języka polskiego, może to błahostka ale pisze się "błahostka"... Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Kazimierz Marcinkiewicz wróci do rządu? 28.11.06, 12:15 pies_na_lewizne napisał: > Na pewno facet sprostalby kazdemu zadaniu, bo jest pracowity i zdolny. To coś tak, jak niegdyś Oleksy. Też nadawał się na każde stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Marcinkiewicz - Przyszły Prezydent RP 28.11.06, 07:28 Niech tylko PO wystawi Haniusię w Polsce (bo jak ją znam to będzie wszystko robić żeby zostać kandydatką PO na Prezia). Biorąc pod uwagę że kojarzy się z bankami i biorąc pod uwagę jej zapalczywośc nie ma w Polsce szans ani w walce z Lechem Kacyzńskim ani z Kazimierzem Marcinkiewiczem. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Marcinkiewicz - Przyszły Prezydent RP 28.11.06, 07:50 ja myślę, że jak Hania startowała na prezydenta Warszawy, to po to, aby nim być do końca kadencji, a nie po to, aby wykorzystać ten urząd jako trampolinę (jak co niektórzy mali ludzie). Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Marcinkiewicz - Przyszły Prezydent RP 28.11.06, 08:07 Hahahaha. Naiwny... Tak jak została Prezesem NBP, aby być nim do końca kadencji, a nie traktowac urząd Prezesa NBP jako trampolinę do Prezydentury RP ????? Juz to z HGW przerabialiśmy.... Nie bądź naiwny ... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Marcinkiewicz - Przyszły Prezydent RP 28.11.06, 11:05 palestrina2005 napisał: > Hahahaha. Naiwny... > Tak jak została Prezesem NBP, aby być nim do końca kadencji, a nie traktowac > urząd Prezesa NBP jako trampolinę do Prezydentury RP ????? > Juz to z HGW przerabialiśmy.... Nie bądź naiwny ... Palestrina nie mozna wszystkich mierzyc miara kaczynskich, bo niewielu jest tak podlych jak oni...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Marcinkiewicz - Przyszły Prezydent RP 28.11.06, 11:17 Ja piszę o przeszłości Haniusi Bufetowej. Wałęsa nominował ją na Prezesa NBP chociaż nie miała do tego kwalifikacji (była prawnikiem). A Haniusia z wdzięczności dla Wałęsy olała Prezesurę NBP i została jego konkurentką w wyborach na Prezydenta RP (nawet Młodzież Wszechpolska ją wtedy popierała i była żarliwą katoliczką...) z wynikiem w Polsce niezwykle miernym... A więc mówienie że HGW posadki Prezydenta Warszawy nie traktuje jako trampoliny jest szczytem naiwności. Mam nadzieję że PO popełni ten błąd i ją wystawi i HGW dostanie max 19% głosów (w Polsce nie cierpią bankierów i pyskatych przekupek) Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Kiedyś pisałeś mądrze 28.11.06, 12:01 teraz tylko załośnie. Miło mnie sie z Toba polemizowało, ale steraz stop. Do pewnego poziomu nie schodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Kiedyś pisałeś mądrze 28.11.06, 12:07 Fakt. Po przegranych przez Kazia wyborach mocna zmiękła mu rura. Może pod tym nickiem kryje się druh Ciesiołkiewicz - przyszły bezrobotny? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Kiedyś pisałeś mądrze 28.11.06, 12:12 O moją robotę się nie martw - na szczęście nie zależy od politycznych zmian... tym niech się martwią prezesi (także w prywatnych firmach nie tylko polskich ale i co mnie dziwi także wielu zagranicznych polityka ma wpływ na obsadzanie prezesów), a ja prezesem jeszcze nie jestem więc na razie nie mam się o co martwić... Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Czuwaj! 28.11.06, 12:27 "Prezesem jeszcze nie jestem". Staraj się, staraj. Jak Kazio weźmie Ministerstwo Skarbu to droga do zarządów i rad stanie przed tobą otworem. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Kiedyś pisałeś mądrze 28.11.06, 12:08 Prawda boli... Ktoś napisał że HGW nie potraktuje Warszawy jako trampoliny... Ale NBP tak właśnie potraktowała. Zamiast być Prezesem NBP wzięla się za politykę i wystapiła przeciwko swojemu "promotorowi" Wałęsie w wyborach Prezydenckich. Podziwu godna lojalność w stosunku do Wałęsy za nominację i do swoich obowiązkow na stanowisku Prezesa NBP.... Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Kiedyś pisałeś mądrze 28.11.06, 13:18 Prezio Lechu też tak zrobił i lojalnością wobec Warszawiaków się mało przejął. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Kiedyś pisałeś mądrze 28.11.06, 13:29 Ale przynajmniej nie udawał że nie chce nic więcej... Od poczatku wiadomo było że będzie się wspinał na najwyższe szczyty... Tak samo teraz Haniusia ... już sobie robi plany... tylko nie przewidziała że w Polsce wiele osób ma kredyty i na samo słowo bank zbiera im się na wymioty... to kiepski kapitał... co pokazuje poparcie HGW w całej Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
warmajster Re: Kiedyś pisałeś mądrze 28.11.06, 13:40 I niby co w tym złego, że HGW mierzy wysoko? Palestrina, jaki ty jesteś pyszałkowaty w tym swoim zadufaniu w PIS. Okaż trochę szacunku innym ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Kiedyś pisałeś mądrze 28.11.06, 14:06 Są ludzie do ktorych mam szacunek np. Rokita i Pitera w PO. I w ogóle nie mam wiele przeciwko PO poza tym że Tusk na ktorego głosowałem w 2005r. mnie zawiódł (to ze nie wszedł w koalicję jeszcze rozumiem jako ekspert od pozycjonowania - nie odróżniłby się od PiS i spadłyby mu sondaże ale że brata się z SLD to skandal). Ale za dużo znałem prezesów z politycznego nadania, ktorzy nic nie potrafili, zeby mieć szacunek do HGW po tym jak zostala Prezesem NBP bez odpowiednich kalifikacji i co później wyczyniała... Odpowiedz Link Zgłoś
warmajster Re: Kiedyś pisałeś mądrze 28.11.06, 13:46 Człowieku, Ty jesteś jakiś zaślepiony. Kredyty w Polsce są najtańsze od transformacji. Rynek kredytowy przeżywa boom. Banki nie nadążają oceniać wniosków kredytowych. Chyba brakuje Ci wykształcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Kiedyś pisałeś mądrze 28.11.06, 14:10 Dobrze piszesz - teraz są tanie, a nie za Prezesury HGW... OK, i tacy którzy mają kredyty hipoteczne w Warszawie (sam kupiłem na kredyt dwa mieszkania w zeszłym roku bo stwierdzilem że ceny będą rosły) nie mają nic przeciwko bankom. Ale jak się kojarzą tym co nie mają do pierwszego - oni ich nienawidzą, a to większość Polakow, albo tym co placili odsetki w latach 90tych - też źle... I to nie jest nic osobistego w stosunku do HGW - po prostu ma za bardzo zbabrany życiorys (z wizerunkowego punktu widzenia) aby być Prezydentem RP... Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Kiedyś pisałeś mądrze 28.11.06, 13:51 palestrina2005 napisał: > Tak samo teraz Haniusia ... już sobie robi plany... To dlaczego on dobry, a ona be, skoro robią tak samo? > Polsce wiele osób ma kredyty i na samo słowo bank zbiera im się na wymioty... > to kiepski kapitał... co pokazuje poparcie HGW w całej Polsce... Hanka im te kredyty na siłę wcisnęła? Bo nie kumam tego argumentu. Mam kilka kredytów, ale założę się, że Hanka nic o tym nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Kiedyś pisałeś mądrze 28.11.06, 14:12 Nie o tym piszę... piszę o kiepskim wizerunku "bankiera" w Polsce. Przyciwnikom będzie lątwo HGW przyczepić taką etykietkę (słusznie czy nie) i HGW polegnie... Piszę tutej z punktu widzenia wizerunku kandydata a nie tego co zrobił... Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Kiedyś pisałeś mądrze 28.11.06, 14:24 Acha. Ale to bzdury jakieś są. Skąd wiesz jaki "wizerunek" ma Hanka u zwykłych ludzi w Polsce? Nie odpowiadaj, znam odpowiedź. A z pacynką wygrała i Twoje problemy z jej wizerunkiem tego nie odmienią. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Kiedyś pisałeś mądrze 28.11.06, 15:07 Skąd wiesz jaki "wizerunek" ma Hanka u zwykłych > ludzi w Polsce? Oczywiście nie mam badań ale robię w badaniach więc mam trochę doświadczenia w tych sprawach i się domyślam... > A z pacynką wygrała i Twoje problemy z jej wizerunkiem tego nie odmienią. W Warszawie tak, przez błąd Marcinkiewicza z telefonami nocą i dzięki mobilizacji czerwonych, których w Warszawie jest wyjątkowo dużo. Ale w Polsce nie ma szans... Odpowiedz Link Zgłoś
warmajster Re: Kiedyś pisałeś mądrze 28.11.06, 15:50 skąd Wy bierzecie tych wszystkich "czerwonych"? ja i wielu moich znajomych głosowaliśmy na "lumpenliberałów", "postkomunę", itp, itd. głosując za programem gospodarczym i społecznym. Ty głosujesz za hasłem walki z nie wiadomo kim. Równie dobrze mógłbym Ci powiedzieć, że jesteś brunatny, bo jakieś chłystki z LPR unosili ręce w pijackim amoku. Wypisz sobie na kartce główne tezy PZPR, obok główne tezy PIS, a potem znajdź różnice. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Kiedyś pisałeś mądrze 28.11.06, 15:54 No sorry - za PZPR nie było w ogóle wolnego rynku, mediow, była gospodarka centralnie planowana, represje wobec opozycji itd. nie porównuj. I nie rozśmieszaj mnie "zagrożeniem demokracji przez PiS... Bo np. to co robiono w TV w latach 90tych Tymińskiemu to były UBeckie metody Wałęsy i Mazowieckiego... Odpowiedz Link Zgłoś
warmajster Re: Kiedyś pisałeś mądrze 28.11.06, 16:14 1. "w Polsce w zasadzie nie ma wolnych mediów" - to słowa kaczki 2. centralizacja władzy i regulacja rynku - to fakt PISokracji 3. demokracja nie jest zagrożona, bo PIS jest na to za słaby (ale ja boję się władzy urzędniczej; opowiedziałbym Ci pewne historie z US... zaraz powiesz, że mam coś na sumieniu - nie, nie, historie pewnej spółdzielni; zapytaj też R. Kluski) 4. sąd lustracyjny oczyścił Wałęsę, ale Wy wiecie lepiej. Po co wam sądownictwo? Wsadzić wszystkich do paki, a jak udowodnią, że niewinni - dopiero wtedy wypuścić. Sorry, ale PIS nosi na sztandarach dumne hasła, a zachowuje się jak PZPR w PRLu. Nikt mnie nie przekona, że można łamać prawo po to, żeby wprowadzić praworządność. Przypatrz się taśmom Beger: PIS próbuje ją przekupić (publicznymi pieniędzmi na wykup weksli), żeby utrzymać się przy władzy i walczyć z korupcją. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Kiedyś pisałeś mądrze 28.11.06, 16:36 warmajster napisał: > 1. "w Polsce w zasadzie nie ma wolnych mediów" - to słowa kaczki Bo są w dużej części robione pod dyktando kliki byłych PZPRowców i SBków. Ostatnie afery z TVN i POlsatem to potwierdzają. Właściwie nie tylko media ale wiele firm powstała za kasę SB i SBcy nimi rządzą... nie mówiąc już o "prowizjach" od prywatyzacji w latach 90tych... > 2. centralizacja władzy i regulacja rynku - to fakt PISokracji Nie większa niż w UE... W ten sam sposób musisz nazwac UE jako Związek Socjalistycznych Republik Europejskich - skoro Ci się podoba ... > 3. demokracja nie jest zagrożona, bo PIS jest na to za słaby (ale ja boję się w > ładzy urzędniczej; opowiedziałbym Ci pewne historie z US... zaraz powiesz, że m > am coś na sumieniu - nie, nie, historie pewnej spółdzielni; zapytaj też R. Klus > ki) Kluskę to z tego co pamiętam dręczyło głównie SLD... > 4. sąd lustracyjny oczyścił Wałęsę, ale Wy wiecie lepiej. Po co wam sądownictwo Ja tam go agenture nie oskarżam. Kaczyński dobrze o Wałęsie powiedział kiedyś "nie oskarżam go o to co robił do okrągłego stołu, ale o to co robił po okrągłym stole" - przy okrągłym stole PZPR miało dużą siłę - nie można było inaczej ale później ??? - trzeba było olać porozumienia z komuchami, jak cały uklad postsowiecki runął i ich szybko rozliczyć - zignorować ustalenia grubej kreski - porozumienia podpisywane z pozycji siły nie są ważne... > ? Wsadzić wszystkich do paki, a jak udowodnią, że niewinni - dopiero wtedy wypu > ścić. > > Sorry, ale PIS nosi na sztandarach dumne hasła, a zachowuje się jak PZPR w PRLu > . Nikt mnie nie przekona, że można łamać prawo po to, żeby wprowadzić praworząd A gdzie masz to łamanie prawa ???? > ność. Przypatrz się taśmom Beger: PIS próbuje ją przekupić (publicznymi pienięd > zmi na wykup weksli), żeby utrzymać się przy władzy i walczyć z korupcją. Bez przesady - PiS na nic się nie zgodził - nadinterpretujesz tą rozmowę. Tak samo można mówić korupcyjna propozycja na ofertę Borowskiego dla Tuska - handel Warszawą za koalicję w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Kiedyś pisałeś mądrze 28.11.06, 16:41 > > 1. "w Polsce w zasadzie nie ma wolnych mediów" - to słowa kaczki > Bo są w dużej części robione pod dyktando kliki byłych PZPRowców i SBków. Zastanow sie nad tym co napisales. Postaraj sie odpowiedziec na pytanie "co to sa wolne media"? Co oznacza dokladnie "..w duzej czesci robione.."? Mozesz to zmierzyc? Odpowiedz Link Zgłoś
warmajster Re: Kiedyś pisałeś mądrze 28.11.06, 17:12 > Ostatnie afery z TVN i POlsatem to potwierdzają Ciekawe, że od roku trąbi się o aferach, a ostatni duży aferzysta właśnie wyszedł z więzienia. O nowych ani widu ani słychu. Nie ma przedmiotu przestępstwa bez podmiotu przestępstwa. Pokaż mi teraz aferzystów skazanych prawomocnym wyrokiem za rządów PIS. Błazenada na okrągło. Wiarę, że coś jest po drugiej stronie zostawmy religiom. W polityce nie powinno być miejsca dla pustosłowia. > Kluskę to z tego co pamiętam dręczyło głównie SLD - chyba raczej aparat urzędniczy. Myślisz, że za PIS się to zmieniło? Wpisz sobie w google US+wygrzewanie kar. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Kiedyś pisałeś mądrze 28.11.06, 16:37 > skąd Wy bierzecie tych wszystkich "czerwonych"? Nie wiesz skad? Z niewiedzy... Odpowiedz Link Zgłoś
12.2a1 Re: Marcinkiewicz - Przyszły Prezydent RP 28.11.06, 07:55 biedny dupku- najwyższy czas żeby kaczory zajęły się tym doczego się nadają tzn. do prowadzenia magla z gosiem jako magielnicą a marcinkiewicz do tańczenia na studniówkach na wieki wieków Amen Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Marcinkiewicz - Przyszły Prezydent RP 28.11.06, 08:09 Proszę proszę, ja tu grzecznie, a ty z obelgami. Jak nie masz argumentów to nie wypowiadaj się na forum. Jak widzę elementarna kultura jest obca lewakom. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Brawo !!! Kultura godna Towarzysza Stalina 28.11.06, 10:59 Widać że wychowało Cię PZPR i Towarzysze.... Odpowiedz Link Zgłoś
drbob20 Re: Brawo !!! Kultura godna Towarzysza Stalina 28.11.06, 11:05 kacze gowno Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Brawo !!! Kultura godna Towarzysza Stalina 28.11.06, 11:13 Mówisz o sobie ???? Cóż za samokrytyka .... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Marcinkiewicz - Przyszły Prezydent RP 28.11.06, 11:07 palestrina2005 napisał: > Proszę proszę, ja tu grzecznie, a ty z obelgami. > Jak nie masz argumentów to nie wypowiadaj się na forum. > Jak widzę elementarna kultura jest obca lewakom. Przeczytaj omawiany artykul i ustosunkuj sie do niego, bo jak do tej pory to ty nadrabiasz PiSkowka brakiem merytorycznej argumetacjii ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Marcinkiewicz - Przyszły Prezydent RP 28.11.06, 11:22 Ten wątek rozpoczął się pod innym artykułem jeśli nie wiesz teraz przeniesiono go pod ten artykuł. Generalnie piszę o przyszłości Marcinkiewicza - więc jak najbardziej na temat... Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Marcinkiewicz - Przyszły Prezydent RP 28.11.06, 07:55 palestrinie jak małemu jasiowi, wszystko sie kojarzy z .... hanią ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Marcinkiewicz - Przyszły Prezydent RP 28.11.06, 08:11 palestrina2005 napisał: > Niech tylko PO wystawi Haniusię w Polsce (bo jak ją znam to będzie wszystko > robić żeby zostać kandydatką PO na Prezia). Biorąc pod uwagę że kojarzy się z > bankami i biorąc pod uwagę jej zapalczywośc [?] nie ma w Polsce szans ani w > walce z > Lechem Kacyzńskim ani z Kazimierzem Marcinkiewiczem. A pamiętasz Ty może jakim poparciem "cieszy się" L.Kaczyński? Po półtora roku - takim więcej - "ogólnopisowskim": poniżej 30-tu procent. Za trzy lata to poparcie osiągnie wynik jednocyfrowy i nawet mój pies Agat z nim wygra, nie tylko HGW (o ile wogóle będą kandydować). Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Marcinkiewicz - Przyszły Prezydent RP 28.11.06, 08:19 Dlatego Kaczyńscy w odwodzie mają Marcinkiewicza i Ziobrę. Ostatnie wyniki zaufania do polityków - Marcinkiewicz - 62%, Ziobro i Religa podobnie. Tusk daleko w tyle, HGW ufa podobny procent Polaków co Giertychowi. Faktycznie rzadzenie może spowodować bardzo niską popularność Kacyzńskich. Dlatego w odwodzie będzie Marcinkiewicz (pewnie dostanie jakieś odpowiednie stanowisko gdzie będzie mógł pokazac swoją skuteczność) i Ziobro (wprowadzane przez niego zmiany w kodeksie karnym, szybkie sądy, zasadę "mój dom moją twierdzą" popiera ponad 70% Polaków). I oni jako najpopularniejsi polscy politycy będą lokomotywami kampanii PiS. A są jeszcze bardzo cenieni współpracujący z PiS - Radek Sikorski, Religa, Gilowska i popierający PiS Kluska (prawdziwy menedżer w przeciwieństwie do niby- menedżera Hanusi G.). Takich kadr i medialnych postaci jakoś ani w PO ani w SLD nie widzę... Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Marcinkiewicz - Przyszły nauczyciel 28.11.06, 08:22 istna propaganda sukcesu personalnego. palestrina, nie mdli cie jak wypisujesz takie bzdety? palestrina2005 napisał: > Dlatego Kaczyńscy w odwodzie mają Marcinkiewicza i Ziobrę. > Ostatnie wyniki zaufania do polityków - Marcinkiewicz - 62%, Ziobro i Religa > podobnie. > Tusk daleko w tyle, HGW ufa podobny procent Polaków co Giertychowi. > Faktycznie rzadzenie może spowodować bardzo niską popularność Kacyzńskich. > Dlatego w odwodzie będzie Marcinkiewicz (pewnie dostanie jakieś odpowiednie > stanowisko gdzie będzie mógł pokazac swoją skuteczność) i Ziobro (wprowadzane > przez niego zmiany w kodeksie karnym, szybkie sądy, zasadę "mój dom moją > twierdzą" popiera ponad 70% Polaków). I oni jako najpopularniejsi polscy > politycy będą lokomotywami kampanii PiS. > A są jeszcze bardzo cenieni współpracujący z PiS - Radek Sikorski, Religa, > Gilowska i popierający PiS Kluska (prawdziwy menedżer w przeciwieństwie do niby > - > menedżera Hanusi G.). Takich kadr i medialnych postaci jakoś ani w PO ani w SLD > > nie widzę... > Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Marcinkiewicz - Przyszły nauczyciel 28.11.06, 08:28 Znowu inwektywy zamiast rzeczowych argumentów. Prosi się lewactwo na forum o kulturę której nie potrafi okazać w swoich wypowiedziach. Ja tylko analizuję ogólnie dostępne dane i na ich podstawie prognozuję co zrobi PiS... Nie wolno mi ????? Czyżby lewacka cenzura ???? Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Marcinkiewicz - Przyszły nauczyciel 28.11.06, 08:34 nie, skąd, palestrinko. chodzi mi jedynie o to że to co ty nazywasz "analizą" ja nazywam propagandą (przymiotniki sobie daruję żeby nie urazić palestrinki). ps. inwektyw w moim poście sie nie doszukałem. tak samo jak rzeczowych argumentów w twoim ;) palestrina2005 napisał: > Znowu inwektywy zamiast rzeczowych argumentów. > Prosi się lewactwo na forum o kulturę której nie potrafi okazać w swoich > wypowiedziach. > > Ja tylko analizuję ogólnie dostępne dane i na ich podstawie prognozuję co zrobi > > PiS... Nie wolno mi ????? Czyżby lewacka cenzura ???? > Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Marcinkiewicz - Przyszły nauczyciel 28.11.06, 08:54 Jaka propaganda???? Przytaczam tylko dane powszechnie dostępnych sondaży popularności politykow, publikowane zresztą przez gazeta.pl. Jeśli ty masz jakieś dane z badań opinii pokazujące że w Polsce najpopularniejszymi politykami są Tusk, Rokita, HGW, Olejniczak i Borowski to proszę zaprezentuj je bardzo chętnie poczytam... Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Marcinkiewicz - Przyszły nauczyciel 28.11.06, 09:05 a ty uważasz, że sondaże są obiektywnym sposobem oceny rzeczywistości (także ludzi)?? druga sprawa: po obecnych wynikach sondaży nie antycypuj sytuacji która nastąpi za 3 lata. możesz sie zdziwić;) w niedalekiej przeszłości popularnym "politykiem" był niejaki stan tymiński, nieźle wypadał w sondażach(młody jesteś, możesz nie pamiętać). palestrina2005 napisał: > Jaka propaganda???? Przytaczam tylko dane powszechnie dostępnych sondaży > popularności politykow, publikowane zresztą przez gazeta.pl. > Jeśli ty masz jakieś dane z badań opinii pokazujące że w Polsce > najpopularniejszymi politykami są Tusk, Rokita, HGW, Olejniczak i Borowski to > proszę zaprezentuj je bardzo chętnie poczytam... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Marcinkiewicz - Przyszły nauczyciel 28.11.06, 09:49 Pamiętam Stana Tymińskiego. Faktycznie był popularny. Nie lubiłem go ale mi go było szkoda po tym jak go "załatwili" w TVP. Zniszczył go Wałęsa z Mazowieckim bardzo "demokratycznymi" metodami. W TVP na dzień przed II turą TVP pokazało materiał w ktorym jakas kobieta mówiła że Tymiński nie prowadza dzieci na religię, biję żonę, bije dzieci. Kilka lat później TVP przepraszała za ten program ale Tymiński był już zniszczony. Potem załatwili jego Partię X nie pozwalając jej iść do wyborów w całej Polsce (znaleźli jakieś tam haki)... Mówisz że Kaczyńscy zagrażają demokracji, że opanowują TVP. Ale dzisiaj nie jest już możliwe w TVP pokazywanie tak jawnie oszczerczych i propagandowych materiałów jak wtedy pokazała TVP na temat Tymińskiego. To była propaganda w stylu stalinowskim... Wałęsa i AMzowiecki się "popisali"... A wracając do tematu faktycznie - różne haki się mogą znaleźć na każdego... Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta111 Re: Marcinkiewicz - Przyszły nauczyciel 28.11.06, 10:49 O rany, w szoku jestem, Palestrina to mężczyzna!!! Wyraźnie napisał "lubiłEm", mój Boże, to skad u ciebie ta babska zawiść wobec HGW? I skąd ten babski nick, czyżbyś w głębi duszy żałował, że nie jesteś kobietą? Oczywiście, że kaczory zagrażają demokracji, oczywiście, że TVP jest na ich usługach, ale oczywiste, że ciebie nikt nie przkona, że białe jest białe a czarne czarne! Co do Marcinkiewicza to tak, tak oczywiście, jest "genialny", może zostać ministrem wszystkiego, w PRL-u też byle kto, byle był partyjny mógł piastować dowolną funkcję. Co wie nauczyciel fizyki o gospodarce? Jego dziadek miał gospodarkę: chałupę, hektar ziemi i krowę.... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Marcinkiewicz - Przyszły nauczyciel 28.11.06, 11:02 Proponuję poszerzyć swoją wiedzę i trochę się douczyć. Na początek proponuję: www.google.pl +Palestrina +kompozytor W ten sposób znajdziesz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania na temat "babskiego nicka" którego podobno używam... Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta111 Re: Marcinkiewicz - Przyszły nauczyciel 28.11.06, 12:57 Och biedaku, jak cie to dotknęło :)) Otóż komozytor, do którego mnie odsyłasz, nie nazywał się Palestrina, sam powinieneś, zdaje się, trochę poczytać, a może i pouczyć się włoskiego. On pochodził z Palestriny, podobnie jak Zbyszko pochodził z Bogdańca!Palestrina to nazwa miejscowości, poza tym choćbyś nie wiem jak pragnął powiemy ta Palestrina, ta Warszawa, ta Praga itd, itd. Tak więc nie dość, że twój nick jest babski, to stale przemawiasz jak sfrustrowana baba, dlatego tak się zdziwiłam, że okazałeś się mężczyzną :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Marcinkiewicz - Przyszły nauczyciel 28.11.06, 13:03 No proszę uzupełniłaś wiedzę w google. Brawo !!!!!!!!!! Ale już nie usprawiedliwiaj swojej wcześniejszej niewiedzy... Palestrina powszechnie kojarzy się na świecie z kompozytorem - on jest dużo sławniejszy od miejscowości... W każdym razie przynajmniej masz jakąś korzyść z pisania na forum - cieszę się jak inni poszerzają swoją wiedzę... Odpowiedz Link Zgłoś
warmajster Re: Marcinkiewicz - Przyszły nauczyciel 28.11.06, 13:54 Tak jak Bogdaniec kojarzy się ze Zbyszkiem. Buahahahaha, no to sobie porozmawialiście. A tak na marginesie, Palestrina, skąd u Ciebie tyle kompleksów? Odpowiedz Link Zgłoś
malgos22 Re: Marcinkiewicz - Przyszły nauczyciel 07.12.06, 19:37 A było tak. Z perspektywy czasu wiadomo więcej kto był kto. Twierdzono m.in Kaczyńscy, że Tymiński to SB-ek, teraz wiadomo, że to gó.. prawda, a film o rzekomym biciu żony w Kanadzie przygotowywał niejaki Robert Mucha TW SB, obecnie aresztowany przez CBA, potem ten film oczerniający Tymińskiego dał na ekrany TW Drawicz, w wszystko po to by umożliwić TW Bolek wygraną z Tymińskim, potem TW sędzia Bareja przestępczo wyeliminował partię X z wyborów do sejmu w 91 roku. W prasie oczernieniami zajmował się A.Michnik, który miał dostęp do akt SB i musiał kłamać, nie słyszałam też by ten kłamca odszczekał oszustwa które rozpowszechniał wtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Re: Marcinkiewicz - Przyszły Prezydent RP 28.11.06, 08:35 Czołem komuchu, Chciałbym przypomnieć, że Kwachu miał poparcie wyższe niż 62% przez większość swojej kandencji. Przecież sondaże nic nie znaczą, no chyba że są na naszą korzyść palestrina2005 napisał: > Dlatego Kaczyńscy w odwodzie mają Marcinkiewicza i Ziobrę. > Ostatnie wyniki zaufania do polityków - Marcinkiewicz - 62%, Ziobro i Religa > podobnie. > Tusk daleko w tyle, HGW ufa podobny procent Polaków co Giertychowi. > Faktycznie rzadzenie może spowodować bardzo niską popularność Kacyzńskich. > Dlatego w odwodzie będzie Marcinkiewicz (pewnie dostanie jakieś odpowiednie > stanowisko gdzie będzie mógł pokazac swoją skuteczność) i Ziobro (wprowadzane > przez niego zmiany w kodeksie karnym, szybkie sądy, zasadę "mój dom moją > twierdzą" popiera ponad 70% Polaków). I oni jako najpopularniejsi polscy > politycy będą lokomotywami kampanii PiS. > A są jeszcze bardzo cenieni współpracujący z PiS - Radek Sikorski, Religa, > Gilowska i popierający PiS Kluska (prawdziwy menedżer w przeciwieństwie do niby > - > menedżera Hanusi G.). Takich kadr i medialnych postaci jakoś ani w PO ani w SLD > > nie widzę... > Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Marcinkiewicz - Przyszły Prezydent RP 28.11.06, 08:58 No i po co inwektywy ??? Czy brakuje argumentów... Co do "magistra" Kwasniewskiego - jego przykład tylko potwierdza moje teorie. Przecież Kwachu wygrał reelekcję już w I turze nokautując rywali. Tak samo może być z MArcinkiewiczem jeśli zamiast KAczyńskiego będzie kandydaował na prezydenta. I Kwasniewski i Marcinkiewicz to medialne gwiazdy. Nie lubiłem "magistra" ale przyznaję że w mediach świetnie się prezentował. Teraz tak samo świetnie prezentuje się Marcinkiewicz. Wiec tylko potwierdzasz to co pisze dając przykład "magistra". Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 przepraszam za palestrina2005 !..lekarz z Tworek. 28.11.06, 10:02 on już tak ma!.. to kaczy wirus, ogłupia każdego, kto wierzy w PIS ! Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Jąkasz się, ciągle to samo... Adam ???? 28.11.06, 10:35 Jąkasz się, ciągle piszesz to samo... Adam ???? Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 Marcinkiewicz przechodzi do RM!..na lektora 28.11.06, 10:06 sprawdził sie w pieprzeniu głupot!.. teraz razem z Rydzykiem,będą pieprzyc dyrdymały mocherom.... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Może coś merytorycznie byś napisał ???????? 28.11.06, 10:36 Bo nie pamiętam żebyś cokolwiek kiedyś merytorycznego napisał... Idź do szkoły przestań wagarować, bo Cię Giertych dorwie i wyśle do szkoły dla chuliganów... Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Marcinkiewicz - Przyszły Prezydent RP 28.11.06, 10:44 Ziobro uczciwy, to coś nowego, a ten filmik to już się zapomniało? Powiniem lecieć na końcu buta za faszystowskie symbole w kampanii wyborczej! www.youtube.com/watch?v=fCPdo2jd84Y&search=donald%20tusk Dlaczego te szmaciaki o dziadku Tusku nie nakręcili jak wiał z wehrmachtu do Wojska Polskiego na zachodzie? Dlatego, że są szmaciaki, mamę tak szanują , a cudzego dziadka nie. Spieprzaj dziadu Ci powie! Dlaczego to nakręcili i zaśpiewali?????????? On przecież przeszedł obóz karny i pragnął do Wojska Polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Marcinkiewicz - Przyszły Prezydent RP 28.11.06, 10:46 Naucz się pisać - bo takiego steku bezsensownych zdań nie da się czytać. Proponuję korepetycje z polskiego u Giertycha... Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Marcinkiewicz - Przyszły Prezydent RP 28.11.06, 11:01 Dyplomowany jesteś i czytać umiesz bez zrozumienia? Byle szybko i czekoladopodobnie, jakie to swojskie, jak okaleczone wierzby w krajobrazie bożym i wypowiedzi Kaczyńskich, Wierzejskiego. Jednym słowem ja Polak, Wszechpolak! Nawet kolega ze stancji był tylko śmieciem, do ciągania po sadach za anonim. Podaj do prokuratora wszystkich polakopodobnych, polskojęzycznych za nadużywanie twej wersji polskości! Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Marcinkiewicz - Przyszły Prezydent RP 28.11.06, 09:35 palestrina2005 napisał: > Niech tylko PO wystawi Haniusię w Polsce (...) Człowieku, Ty masz jakąś obsesję. ALe spokojnie, to się da leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
warmajster Re: Marcinkiewicz - Przyszły Prezydent RP 28.11.06, 11:31 Palestrina - nie nazywaj się czołowym myślicielem UE, skoro popierasz koalicję, która do UE nie chciała wejść. Swoją drogą niezła obłuda: nie chcę do UE, ale jak już weszliśmy no to jestem czołowym UE, nie będzie przestępców w rządzie, ale jak potrzebujemy to nie takie straszne te przestępstwa, będziemy walczyć z korupcją, ale jak my korumpujemy to jest to wielkie semantyczne nadużycie. LOL Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Marcinkiewicz - Przyszły Prezydent RP 28.11.06, 11:50 Nie pamiętam żeby Kaczyński był przeciwny UE ???? Odpowiedz Link Zgłoś
warmajster Re: Marcinkiewicz - Przyszły Prezydent RP 28.11.06, 12:48 Ale jego koalicjanci już tak. Kaczyński tylko kwestionuje nasz traktat akcesyjny mówiąc o referendum o przyjęciu euro. No chyba że znowu organizuje igrzyska kosztem podatnika. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Marcinkiewicz - Przyszły Prezydent RP 28.11.06, 12:58 Ja nie lubię Samoobrony, dla mnie koalicja z nimi to smutna konieczność. Tak jak Marcinkiewicz wolałbym POPiS (ale bez Haniusi). A z euro - jakoś W. Brytania też się nie spieszy. Rozmawiałem z Włochami, Niemcami, Francuzami i innymi na temat euro i szczerze mówiąc strasznie psioczyli. W długim okresie pewnie będą z tego zyski ale trzeba zrobić to z głową a nie na łapu capu... Co do konstytucji europejskiej - smieli sie z Rokity "Nicea albo śmierć" a jakoś Konstyktucja delaj nie przyjęta i dla naszej pozycji w UE im dłużej będzie to się przeciągać tym lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
warmajster Re: Marcinkiewicz - Przyszły Prezydent RP 28.11.06, 13:16 Dla mnie koalicja z LID to smutna konieczność. W przeciwieństwie do Ciebie już nie chcę POPIS - skończyłby tak jak AWS. Wielka Brytania wynegocjowała sobie, że nie musi przyjmować euro (w przeciwieństwie do Polski), a jej gospodarka bardziej związana jest z dolarem niż z euro, na dodatek LSE mocno przyzwyczajona jest do funta - porównywanie RP do GB nie ma sensu. Ludzie psioczą na euro, bo ceny towarów codziennego użytku zostały "wyrównane" w górę, ale przedsiębiorcy korzystają na braku ryzyka kursowego (co widać po wzroście wolumenu obrotów). Suma sumarum: ponieważ mamy krótkowzrocznych polityków (z wizją 4-letniej kadencji), uważam że należy ograniczyć władzę do niezbednego minimum (czyt. zagwarantować niezależność NBP, TK, RTViR, ..., ukrócić samowolę urzędniczą...). To, niestety boli takich małostkowych ludzi jak Ty i Bracia Kaczyńscy. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Marcinkiewicz - Przyszły Prezydent RP 28.11.06, 13:35 Wielka Brytania wynegocjowała sobie, ż > e nie musi przyjmować euro (w przeciwieństwie do Polski), No to możemy przyjąć dajmy na to w 2399 roku... Suma sumarum: ponieważ mamy krótkowzrocznych polityków (z wizją 4-letniej kaden > cji), uważam że należy ograniczyć władzę do niezbednego minimum To co ??? lepsza wladza i biurokracja unijna ??? Politykierstwo, wtrącanie się bez przerwy w gospodarkę, koncesje, niszczenie wolnego rynku, gigantyczne bezsensowne wydatki na rolnictwo, korupcja, przyjmowanie bez pomysłu emigrantów, zwiększanie podatków, harmonizacja podatkow - oczywiście w górę... ja nie wiem czy nie wolę już rodzimych politykow. Pamiętasz strategię lizbonską ??? Co z niej wyszło ??? Od początku śmiałem się z jej założeń i wiedziałem czym się skończy w zetknięciu z rzeczywistością UE... Odpowiedz Link Zgłoś
warmajster Re: Marcinkiewicz - Przyszły Prezydent RP 28.11.06, 14:08 Rzeczy, które wypisujesz na UE (poza biurokracją) to czysta konfabulacja za którą nie stoją żadne dowody (no, chyba, że masz jakąś szafę). No ale to normalka w twoim ugrupowaniu. Nie jestem za oddaniem władzy w ręce innych urzędników, a za ograniczeniem jej przywilejów. Państwo powinno służyć obywatelom, a nie na odwrót. Wydaje się, że o tym zapominasz. PS. Jesteś urzędnikiem państwowym? US, ZUS? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Marcinkiewicz - Przyszły Prezydent RP 28.11.06, 14:15 Wydatki rolne, wspólne podatki na wzór najbardziej fiskalnych państw (Niemcy już krzyczelio "nieuczciwej polityce podatkowe" Polski) itd. to fakty... P.S. pracuję w prywatnej firmie... marketingiem i PRem ktorym się zajmuję raczej ZUS i US się nie zajmuje... Odpowiedz Link Zgłoś
warmajster Re: Marcinkiewicz - Przyszły Prezydent RP 28.11.06, 14:57 To ciekawe, bo wg. ostatnich opracowań Banku Światowego, poziom fiskalizmu mierzonego jako całość obciążeń podatkowych i parapodatkowych w Polsce jest wyższa niż w "najbardziej fiskalnych" Niemczech. "zsumowane wszystkie obciążenia podatkowe w Polsce wynoszą 55,6 proc. wynagrodzeń i są wyższe nawet od szwedzkich, niemieckich i francuskich, na Słowacji sięgają 39,5 proc., a na Łotwie - 38,7" A PIS podwyższył podatki... WPR musi być zreformowana, ale to odrębny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Marcinkiewicz - Przyszły Prezydent RP 28.11.06, 15:11 SLD też podwyższało... Zawsze mówilem że PiS mnie zawodzi jeśli chodzi o podatki... głosowałbym na PO gdyby byli bardziej antykomunistyczni... Odpowiedz Link Zgłoś
warmajster Re: Marcinkiewicz - Przyszły Prezydent RP 28.11.06, 15:45 SLD też kradło... Rok temu głosowałem za PO i cieszyłem się, że PIS też ma duże poparcie. Dzisiaj wiem, że PIS nie różni się niczym od SLD (może są bardziej nieudolni w swoich działaniach, za to bardziej bezczelni). Nadal głosuję za PO, a jak ich zabraknie to będę głosował przeciw PIS, bo takiego bezrozumnego TKMu nie było nawet w AWS. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Marcinkiewicz - Przyszły Prezydent RP 28.11.06, 15:56 W zeszłym roku głosowałem na PO, bo liczyłem na POPiS - twardą antykomunistyczną walkę z korupcją PiS i liberalną gospodarkę PO... Teraz PO "kundli" się z SLD więc mi nie pasuje... Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Marcinkiewicz - Przyszły Prezydent RP 28.11.06, 14:59 palestrina2005 napisał: > Wydatki rolne, wspólne podatki na wzór najbardziej fiskalnych państw (Niemcy > już krzyczelio "nieuczciwej polityce podatkowe" Polski) itd. to fakty... > P.S. pracuję w prywatnej firmie... marketingiem i PRem ktorym się zajmuję > raczej ZUS i US się nie zajmuje... Tzn. nie płacisz podatków i ZUS? Robisz na czarno, czy jako propagandzista PIS masz jakieś specjalne zwolnienie? Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek po co o nim piszą, nierozumię 28.11.06, 07:28 a sio z mediów i gazety pl Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider jeszcze kilka dni i zniknie 28.11.06, 08:05 chcą go "łagodnie przenieść do historii". symbolem sukcesu, pomimo całego pisowskiego PR to on nie jest ;) Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Mężczyzna jesienny... 28.11.06, 09:06 chirlider napisał: > chcą go "łagodnie przenieść do historii". > symbolem sukcesu, pomimo całego pisowskiego PR to on nie jest ;) A z drugiej strony jest ODROBINĘ zbyt popularny, żeby Jarosław mógł spać spokojnie. "Lustereczko, lustereczko, powiedz przecie, Kto najatrakcyjniejszy w świecie?" "Tyś piękny, mój wodzu, jak gwiazda na niebie, ALE ..." Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Mężczyzna jesienny... 28.11.06, 09:13 petrucchio napisał: > chirlider napisał: > > > chcą go "łagodnie przenieść do historii". > > symbolem sukcesu, pomimo całego pisowskiego PR to on nie jest ;) > > A z drugiej strony jest ODROBINĘ zbyt popularny, żeby Jarosław mógł spać spokoj > nie. > > "Lustereczko, lustereczko, powiedz przecie, > Kto najatrakcyjniejszy w świecie?" > > "Tyś piękny, mój wodzu, jak gwiazda na niebie, > ALE ..." > Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Kazimierz Marcinkiewicz moglby zalozyc nowa partie 28.11.06, 07:29 Kazimierz Marcinkiewicz moglby zalozyc nowa partie prawicowa, ktora oczywiscie bylaby w koalicji z PiSem, ale ktora zabiegalaby o te czesc elektoratu Platformy ktora rzeczywiscie jest prawicowa i liberalna. Moglby tez ewentualnie zaproponowac wspolprace Rokicie (Marcinkiewicz i Rokita = MiR) Wtedy scena polityczna by sie wyklarowala. Platforma moglaby sobie dalej spokojnie kumac sie z SLD, PD i PSL, a po prawej stronie bylby PiS, MiR, LPR, RLN, i SO. Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Re: Kazimierz Marcinkiewicz moglby zalozyc nowa p 28.11.06, 08:31 He, he... Zaproponować założenie Rokicie, czyli osobie która jest odpowiedzialna za największe zbrodnie na demokracji, porównywalne tylko z morderstwem. Jarosław K na pewno wejdzie w taką koalicję, bo słowo raz powiedziane u niego nic nie znaczy. Poza tym, jeśli prawej stronie jest populistyczno-socjalny PiS, MiR (a cio to, wodze fantazji puszczamy?) , narodowo-socjalistyczny LPR, zbieranina odpadów pod tytułem RLN (poseł Bestry, Misztal - idealni mentorzy IV RP) i, o zgrozo, SO (Maksymiuk - agent z listy Macierewicza, kilkunaście osób z wyrokami, partia założona przez WSI, wyciaraczka SLD), to prawa strona jest przesunięta w Polsce mocno na lewo. Bardziej niż SLD. pies_na_lewizne napisał: > Kazimierz Marcinkiewicz moglby zalozyc nowa partie prawicowa, ktora oczywiscie > bylaby w koalicji z PiSem, ale ktora zabiegalaby o te czesc elektoratu > Platformy ktora rzeczywiscie jest prawicowa i liberalna. > > Moglby tez ewentualnie zaproponowac wspolprace Rokicie (Marcinkiewicz i Rokita > = MiR) > > Wtedy scena polityczna by sie wyklarowala. > > Platforma moglaby sobie dalej spokojnie kumac sie z SLD, PD i PSL, a po prawej > stronie bylby PiS, MiR, LPR, RLN, i SO Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Kazimierz Marcinkiewicz moglby zalozyc nowa p 28.11.06, 13:05 pies_na_lewizne napisał: > Platforma moglaby sobie dalej spokojnie kumac sie z SLD, PD i PSL, a po prawej > stronie bylby PiS, MiR, LPR, RLN, i SO. Na "lewą" i "prawą" stronę dzielimy według miejsc w sejmie jak rozumię, bo chyba nie według poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: chyba juz zaklada! 28.11.06, 13:34 pies_na_lewizne napisał: > Kazimierz Marcinkiewicz moglby zalozyc nowa partie prawicowa, ktora > oczywiscie bylaby w koalicji z PiSem, ale ktora zabiegalaby o te czesc > elektoratu Platformy ktora rzeczywiscie jest prawicowa i liberalna. > > Moglby tez ewentualnie zaproponowac wspolprace Rokicie (Marcinkiewicz i > Rokita = MiR) No i prosze, chyba mam jednak dobry wech. W ostatniej aktualizacji artykulu dodano nastepujaca informacje: "[K. Marcinkiewicz] ujawnił, że "lada chwila" spotka się z Janem Rokitą. - Nie chcę, żeby to było spotkanie publiczne, chcę z nim porozmawiać, bo tak się umówiliśmy, jak kolega z kolegą - powiedział Marcinkiewicz w TVP1" Chyba beda rozmawiac o zakladaniu MiR! Powodzenia Panowie, bylebyscie potem weszli w koalicje z PiSem ;)! Odpowiedz Link Zgłoś
vox.populi.vox.dei Re: Kazimierz Marcinkiewicz wróci do rządu? 28.11.06, 07:46 K..wa jaki on jest brzydki... rzygać sie chce Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Kazimierz Marcinkiewicz wróci do rządu? 28.11.06, 07:49 vox.populi.vox.dei napisał: > K..wa jaki on jest brzydki... rzygać sie chce A co Ty, pedal? Odpowiedz Link Zgłoś
12.2a1 Re: Kazimierz Marcinkiewicz wróci do rządu? 28.11.06, 07:58 lewizna z ciebie wychodzi wszystkimi porami kształcisz się u rydzyka? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro A moze stanowisko w metropolii Gorzow? Tez... 28.11.06, 07:56 niezla fucha. Odpowiedz Link Zgłoś
pershuasion Polska na niego czeka i szanuje go, za jego pracę 28.11.06, 08:00 Za pracę, zdolności, czyny. Sondaże tak mówią. Choćby się to wam oszołomy z GW nie podobało, to decyzja Kaczyńskiego zgadza się tiptop z oczekiwaniami tego- z was przeproszeniem- narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
miszlo Re: Polska na niego czeka i szanuje go, za jego p 28.11.06, 08:06 tak kredyty trzeba splacac dobrze ze ma kolesiow . Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider tere fere 28.11.06, 08:08 hyhy, uśmiałem sie, czyżby miarą zdolności, pracy i osiągnięć były sondaże ?? chyba tylko w pisowskiej nibylandii ;) pershuasion napisał: > Za pracę, zdolności, czyny. > > Sondaże tak mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 200% zaufania do wodza? 28.11.06, 08:23 pershuasion napisał: > Za pracę, zdolności, czyny. > > Sondaże tak mówią. Choćby się to wam oszołomy z GW nie podobało, to decyzja > Kaczyńskiego zgadza się tiptop z oczekiwaniami tego- z was przeproszeniem- naro > du. A jaka jest ta decyzja? Bo - o ile się nie mylę - to J.Kaczyński jeszcze żadnej decyzji odnośnie Marcinkiewicza nie podjął. A Ty już wiesz, że ta "decyzja" jest zgodna z oczekiwaniami narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Ufność nie do wyrażenia w procentach! 28.11.06, 08:40 koloratura1 napisała: > A jaka jest ta decyzja? Bo - o ile się nie mylę - to J.Kaczyński jeszcze żadnej > decyzji odnośnie Marcinkiewicza nie podjął. > A Ty już wiesz, że ta "decyzja" jest zgodna z oczekiwaniami narodu. Pershuasion już CZUJE tę decyzję i z góry się z nią zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r "Inteligentne" zagrywki Kaczyńskiego 28.11.06, 08:07 A wicepremierem ds. gospodarczych jest Zyta Gilowska. Musiałaby sama zrezygnować z funkcji. ************************************* No pewnie! Zawsze możemy coś wyciągnąć z szafy Lesiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
marekfocus Re: Kazimierz Marcinkiewicz wróci do rządu? 28.11.06, 08:11 co zwami Polacy Odpowiedz Link Zgłoś
marekfocus Re: Kazimierz Marcinkiewicz wróci do rządu? 28.11.06, 08:16 chyba masz na czole Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Kazimierz Marcinkiewicz wróci do rządu? 28.11.06, 08:20 ta... kaczyński dobrze wie, co jest dobre, a co złe dla Polski. On i jego partia przez cały rok robili tylko dobre rzeczy dla Polski... ten człowiek swoim oszołomstwem przekracza wszelkie granice. To taki ostatni krzyk... wkrótce gwiazdka kaczyńskich zgaśnie. A PiS pójdzie w PiS du.... Odpowiedz Link Zgłoś
scofield Ministerstwo Uśmieszków i Gospodarskich Wizyt 28.11.06, 08:22 Na szefa MEN niebardzo by sie nadawał, przecież całe sejmowe i warszawskie życie zajmuje się gospodarką. Poza tym dzieki Bogu, jako ministra gospodarki widywalibyśmy go rzadziej, niż jako min. oświaty. Jednak trzeba by przemianować to ministerstwo na Ministerstwo Gospodarskich Wizyt. Chociaż rząd mamy taki, że gdzie go sie nie rzuci to bedzie lepiej, oświata - o niebo lepiej, MSZ - o niebo lepiej, chociaż posłanie kolejnego głupka bez kwalifikacji i doświadczenia na MSZ to obciach straszny, poza tym Kaczor chyba nie zrobi sobie takiej konkurencji, wszak to on ma brylować w kontaktach międzynarodowych, ma przecież wizję i NATO i UE i stosunków z USA hehehe;) Ludzie powiedzcie mi dlaczego żyjemy w tak popapranym kraju, gdzie media na siłę dmuchają takie bańki jak Marcinkiewicz, a nikt mu nie wypomni sprawy wyceny Zakładów Azotowych w Tarnowie, Kędzierzynie, czy sprawę RN PGNiG, gdy był ministrem skarbu. Nasza polityka jest chora bo jest strasznie dużo wydmuszek: Lech Kaczyński - powietrze już prawi zeszło, Marcinkiewicz - już schodzi, Tusk - dopiero zejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mejlmi Kazimierz Marcinkiewicz czy Jozef Oleksy? 28.11.06, 08:27 Czy Kaziu nie przypomina Wam na zdjeciu do artykulu innego bylego premiera? Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Kazimierz Marcinkiewicz czy Jozef Oleksy? 28.11.06, 12:18 mejlmi napisał: > Czy Kaziu nie przypomina Wam na zdjeciu do artykulu innego bylego premiera? Ze zdjęcia mniej, ale z tego, że nadaje się na każde stanowisko, to juz bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
lakrimoza Kazimierz Marcinkiewicz wróci do rządu? 28.11.06, 08:27 pewnie bedzie rzecznikiem do spraw kobiet:) Odpowiedz Link Zgłoś
benia_b Człowiek orkiestra 28.11.06, 08:27 Marcinkiewicz sprawdził się w Warszawie jako "budowniczy mostów, metra i autostrad", a ostatnio nawet parku safari nad Wisłą. W zasadzie, może wykonywać każdą powierzoną mu rolę, ale nie bez suflera: premier, komisarz Warszawy. Prawdopodobny dalszy scenariusz: min. oświaty, czy gospodarki, czy prezydent RP - panie prezesie melduję wykonanie zadania. Człowiek orkiestra, czy też może ostatnia nadzieja PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
mejlmi Liga sprawnych premierow? 28.11.06, 08:30 Skoro Marcinkiewicz okazal sie "bardzo sprawny na stanowisku premiera" to czemu zes go z niego wygryzl kurdupelku? Odpowiedz Link Zgłoś
mapi7 Re: Liga sprawnych premierow? 28.11.06, 08:37 Chyba się poryczę nad losem pana Marcinkiewicza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider W Gorzowie nie ma lotniska........ 28.11.06, 08:44 W Gorzowie nie ma lotniska międzynarodowego........ myśle że to jest wyzwanie na najbliższe lata dla marcinikiewicza. sukcesu, kaziu ! Odpowiedz Link Zgłoś
vatseq Re: Kazimierz Marcinkiewicz wróci do rządu? 28.11.06, 08:51 Nie wiem, o co chodzi o z Marcinkiewiczem - przecież on ma swój zawód: może wrócić do szkoły i uczyć fizyki! :-P Odpowiedz Link Zgłoś
pinia1a Kazimierz Marcinkiewicz wróci do rządu? 28.11.06, 09:04 A może zamiast Giertycha? Chyba lepiej zna środowisko oświatowe i nauczycielskie. Znając wszystko od podszewki lepiej może zarządzać szkolnictwem. Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_drwiacy_szyderca Kazio-sekretarz stanu ds. kota Jarka 28.11.06, 09:09 Będzie mu odbycik czyścił. Yes! Yes! Yes! Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh Kazio na soltysa Gorzowa! 28.11.06, 09:36 Wesoly Kazio moze zostac np. sołtysem Gorzowa i bedzie mogl otworzyc Centrum Lotow Kosmicznych pod wezwaniem Taty Podgrzybka w Gorzowie Polnocnym. Odpowiedz Link Zgłoś
radiomaryja1 jeżeli już trzeba go nakarmić... 28.11.06, 09:26 to Giertycha wy...ć, Kazio nie pomoże, ale w tym wypadku dużej szkody nie wyrzadzi, a pozbędziemy sie oszołoma... Odpowiedz Link Zgłoś
carlo6 Minister do spraw koordynowania... 28.11.06, 09:30 ..działań prezydenta Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Mam przedziwne przeczucie, że PiS nie skrzywdzi . 28.11.06, 09:35 ... eskspremiera i ekskomisarza-prezydenta W-wy, lecz uświęconym swoim zwyczajem, stworzy dla niego jakąś nową posadkę rządową, z pewnością niemniej intratną jak te, które stworzył dla neokoalicjantów z SAMOOBRONY i LPR! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy-j Miał być prezio za 4 lata i dupa :P:P 28.11.06, 09:46 Teraz nie będzie kazimierza na eksponowanym stanowisku prezydenta Wawy, to gdzieś go wsadzą byle tylko mieli szanse w następnych wyborach prezydenckich. To jedyny kandydat prawicowych ekstremistów z pis, bo kaczka-dziwaczka vel kartofel już po roku nie a poparcia... Odpowiedz Link Zgłoś