Dodaj do ulubionych

Śledzińska-Katarasińska skazana za jazdę po spo...

01.12.06, 12:29
"Na karę 3 tys. zł grzywny i zakaz prowadzenia pojazdów przez sześć miesięcy,
skazał łódzką posłankę PO Iwonę Śledzińską-Katarasińską sąd grodzki w Łodzi,
uznając, że kierowała samochodem po spożyciu alkoholu i spowodowała kolizję
drogową."

To ci wyrok, przez całe sześć miesięcy bez samochodu??
Obserwuj wątek
    • galba Rozwiązać PO! 01.12.06, 12:32
      Wywalić z partii wszystkich alkoholików (z DT na czele) i zawiązać sojusz z SLD!
      • moroux No cóż - nie tylko po kielichu, ale i na kacu 01.12.06, 12:44
        jeździć nie wolno. Nawet jak się jest posłanką.
        • brent_brent Drakonskie normy - po prostu niezyciowe 01.12.06, 12:51
          W Belgii 0.05%, w Kanadzie 0.08%... w Polsce zero Kelvina!!! Po co te kino?
          Przeciez Polska jest narodem alkoholikow!!!
          • pancwynar Re: Drakonskie normy - po prostu niezyciowe 01.12.06, 14:16
            dokładnie
            najpierw ustanawia się kretyńskie przepisy (nie tylko ten) a potem społeczeństwo uczy się, że należy "kombinować"... Bo nikt prtzy zdrowych zmysłach nie będzie ich przestrzegał. A przy okazji siłą rozpędu tak samo potraktuje przepisy ważkie i właściwe. Dalej obniżajmy autorytet prawa i państwa tworząc ustawy pod dyktando wyborców, a nie rozsądku.
            • vice_versa Nieżyciowe normy, a wyrok jest skandaliczny 01.12.06, 14:50
              Wyrok jest skandaliczny, a normy są dyskryminacyjne dla kobiet.

Sąd wziął pod uwagę tylko jedno z trzech badań i tylko to które przemawiało na
              niekorzyść oskarżonej. To jest całkowicie nie do pogodzenia z zasadą in dubio
              pro reo. Co więcej z tą samą nonszalancją sąd potraktował zdanie biegłych i
              skazał w zasadzie bez żadnego dowodu. Tak właśnie w Polsce wygląda przeciętny
              sąd, kupa mniej lub bardziej wykutych a bezmyślnych nieuków, bezwzględnie
              podporządkowanych władzy zwierzchniej.

Po drugie każdy lekarz wie, że momentalna wartość ilości alkoholu zależy od
              czynników osobniczych, a sąd ma badać SUBIEKTYWNĄ stronę czynu czyli czy
              delikwent CHCIAŁ lub GODZIŁ się na złamanie prawa w momencie popełniania czynu
              zabronionego. A tutaj sąd jak ta lala po prostu stwierdził ex cathedra że
              bierze pod uwagę tylko jeden pomiar, absolutnie nie wnikał w zamiar oskarżonej.

Po trzecie nie trzeba być biochemikiem czy fizjologiem żeby wiedzieć, że ilość
              alkoholu zalezy od enzymu który ogranicza wchłanianie alkoholu. Każdy
              przeciętny licealista biochemu wie też, że tego enzymu kobiety produkują po
              prostu mniej co czyni je bardziej podatnymi na działanie alkoholu. Jeśli te
              same normy stosuje się do mężczyzn i kobiet to siłą rzeczy kobiety są tym samym
              dyskryminowane z powodów czysto fizjologicznych.

Sędzia który ten wyrok wydał powinien mieć natychmiastową dyscyplinarkę, chyba
              że znowu zdecydowali ławnicy, bolszewicki element sprawiedliwości społecznej w
              sądownictwie polskim.
            • plaszcz to jest śmieszne, sąd PISowski 01.12.06, 14:51

• martino Re: to jest śmieszne, sąd PISowski 01.12.06, 15:42
                ale Ty tak na poważnie czy z 0,2 promila dopiero ci inteligencja staje?
              • taxibychu Re:konfiskata auta, zakaz kierowania na całe życie 01.12.06, 15:50
                TO MUSI BYC WPROWADZONE DLA WSZYSTKICH
        • prozzac 0,25 promila? Ale się napruła 01.12.06, 13:38
          Przepis złamany - fakt. Ale bez przesady. Tyle to można mieć opychając się
          jabłkami. Poza tym w niektórych krajach UE jest dozwolone 0.8 i się nei zabijają.
          • moroux Re: 0,25 promila? Ale się napruła 01.12.06, 13:56
            No piszę - tyle można mieć na kacu. Na kacu reakcje są tak samo spowolnione jak
            po pijaku...
            • a.k.traper Na kacu miałbys chyba troche więcej 01.12.06, 13:59
              Norma przekroczona, tak mówi prawo.Niechaj stosuja to prawo tak skutecznie i
              proporcjonalnie do wszystkich.
            • frant3 Re: 0,25 promila? Ale się napruła 01.12.06, 14:33
              Ciekawe jak oni to mierzą? Zupełnie trzeźwy człowiek ma 0,19 promila etanolu (stężenie fizjologiczne). Czy 0,25 to jest 0,19 naturalne + 0,06 wypite?

--
              Frant - satyra i krytyka
      • nnxx Rozwiązać PIS - Galba dlaczego tylko PO ? 01.12.06, 12:45
        Poseł PiS Ryszard Kaczyński w poniedziałek nad ranem spowodował po pijanemu
        wypadek. Kaczyński wjechał swoim Peugotem 1007 w płot posesji w Połczynie k.
        Pucka. Wezwana na miejsce policja stwierdziła, że poseł miał we krwi 1,69
        promila alkoholu. I co TY na to prawy i sprawiedliwy? Morda w kubeł co ?
        • 23k Re: Rozwiązać PIS - Galba dlaczego tylko PO ? 01.12.06, 12:48
          Z tego co pamiętam, to ten poseł został wyrzucony z PiSuaru;)

> Poseł PiS Ryszard Kaczyński w poniedziałek nad ranem spowodował po pijanemu
          > wypadek. Kaczyński wjechał swoim Peugotem 1007 w płot posesji w Połczynie k.
          > Pucka. Wezwana na miejsce policja stwierdziła, że poseł miał we krwi 1,69
          > promila alkoholu. I co TY na to prawy i sprawiedliwy? Morda w kubeł co ?
      • szybki_zombi 0,25 normalnie rekord świata 01.12.06, 12:58
        ale dobrze że została ukarana;
        przynajmniej nie ma takiego zakłamania jak w PiSie czy samoobrońcach
        prokurator generalny pomagalący swojemu synowi dostać się na prawo na PG, bo
        ten się nie naumiał;
        czy wiceminister Krzyże sądzący w PRLu działaczy opozycyjnych;
        minister Jurgiel chciał zrobić dobry uczynek wysyłając limuzyne po wielebnego;
        a Kaczyński nawet się nie zająknął
        wymieniać dalej?
        • pioskee Re: 0,25 normalnie rekord świata 01.12.06, 13:24
          Pewnie, że wymieniać. Wymieniaj jak umiesz. Żałosne antyPiSiaki ciągle próbują
          wymieniać jakieś "afery" PiSu jako przeciwwagę do różnych sprawek lewiznu i PO,
          które łatwo dostrzec gołym okiem.

Dobrze byłoby też, gdybyś spróbował uściślić swoje banialuczki:
          - jaki prokurator generalny (Ziobro jeszcze raczej nie ma syna-studenta),
          - a co to za uczelnia a skrócie "PG", na której można prawo studiować,
          - a czy może znasz bliżej jakie sprawy sądził Kryże za PRL-u ?
          • szybki_zombi Re: 0,25 normalnie rekord świata 01.12.06, 13:55
            Prokurator Krajowy,
            Zastępca Prokuratora Generalnego RP Janusz Kaczmarek

UG - Uniwersytet Gdański

Andrzej Krzyże prowadził sprawy polityczne w latach 70. i 80.
            W 1980 skazał na więzienie Andrzeja Czumę, Wojciecha Ziembińskiego, Bronisława
            Komorowskiego i Jana Józefa Janowskiego za zorganizowanie w Warszawie 11
            listopada 1979 obchodów Święta Niepodległości.

masz swoje uściślenia i dalej żyj w przekonaniu że wszystko jest w porządku
            • bezcenzury1 Dlatego Katarasińska Może Uciekać z Miejsca Wypadk 01.12.06, 14:03
              I Dlatego Katarasińska Może Uciekać Pijana z Miejsca Wypadku? Bo jest z PO?
              • kpaxxx Re: Dlatego Katarasińska Może Uciekać z Miejsca W 01.12.06, 14:04
                Cytuję:
                "Sąd nie uznał natomiast, że posłanka odjechała z miejsca zdarzenia bez podania
                danych, co zarzucała jej policja. Sąd przyznał rację
                Śledzińskiej-Katarasińskiej, która tłumaczyła, że nie uciekała z miejsca
                zdarzenia, ale odjechała, aby zatrzymać się w bezpiecznym miejscu."
            • pioskee Re: 0,25 normalnie rekord świata 01.12.06, 15:06
              Uściślenia sa tez takie, że twoje sformułowanie o Kryże skazującym
              opozycjonistów należy rozwinąć tak - sądząc w II instancji ZMNIEJSZYŁ im wyroki.

Widać też twoje przekonanie, że u poseł Katarasińskiej wszystko było OK -
              zająłeś sie po prostu waleniem w bęben PiS. Bardziej to lubisz, prawda,
              niezależnie od faktów.
        • freeadamae2 Re: 0,25 normalnie rekord świata 01.12.06, 14:16
          Powtorna kontorla poziomu alkoholu wykazal ze jest on ponizej dopuszczalnej normy wiec za co ten sad ją skazal??
          • kpaxxx Re: 0,25 normalnie rekord świata 01.12.06, 14:27
            W całym artykule brakuje mi jednej informacji. Po jakim czasie odbyły się
            kolejne pomiary ?? Bo jesli po 5 minutach to ewidentnie nie była pijana ...
      • lessconroy Re: Rozwiązać PO! 01.12.06, 13:35
        isc sie pier....j w glowe matołku...
      • daavid Galba łżesz jak Edgar 01.12.06, 13:36
        Napisz proszę o pijaństwie u Kurskiego
      • stawonog Re: Rozwiązać galbe :) 01.12.06, 13:47
        i zakazac mu zazywania psychotropow :)
      • zaloz_bloga 6 - mc bez alkoholu bylo by gorsze 01.12.06, 14:55
        6 - mc bez alkoholu bylo by gorsze
      • patman Galba, ciebie rajcuje prowokacja 01.12.06, 15:03
        Chlapniesz jakąś głupotę, po czym w spokoju oglądasz jak ludzie próbują zrozumieć co miałeś na myśli. Kiedy to się im nie udaje, pozostają tylko epitety, za którymi przepadasz. Lepiej skończ już z masochizmem, okaż trochę litości i napisz coś z sensem.
    • yamani Wyrzucić z partii 01.12.06, 12:32
      Rybka lubi pływać, nieprawdaż Pani Śledzińska ?
      • vice_versa Yamani do Amazonii 01.12.06, 14:54
        Nieprawdaż Yamani?
      • premier.z.krakowa PO partia przestępców i olkoholików 01.12.06, 14:57
        Co za partia.
        Wiceprzowodniczący podejrzany o łapownictwo.
        Inna twarz PO popełnia przestępstwa po pijaku.
        A conato PO?
        Niccccccc.

yamani napisał:

> Rybka lubi pływać, nieprawdaż Pani Śledzińska ?
    • neronek1 0.25 promila to ja mam codziennie hahahaha 01.12.06, 12:39
      doczepiaja się byle g !
      • janek344 Re: 0.25 promila to ja mam codziennie hahahaha 01.12.06, 14:31
        Ja też mam codziennie 0,25 a może więcej.Ale samochodu wtedy nie prowadzę.
    • mooomin PO pokazuje ludzka twarz 01.12.06, 12:47
      To dobrze. Nawet Darth VAder okazał się w końcu dobrym człowiekiem. Wiećej o
      magicznych metamorfozach na linku poniżej oraz na stonie: www.pis.org.pl
      • zbig72 Co to jest 0,25 promila - paranoja! 01.12.06, 12:53
        w niemczech możes zmiec 0,5, w Angli nawet 0,8 i policjant co najwyżej życzy ci
        szerokiej drogi...

0,25 to norma niemal fizjologiczna - tyle to się ma po zjedzeniu 3 dojżałych
        antonówek albo wypiciu 2 łyżek syropu na kaszel

zbyt restrykcyne prawo zawsze będzie omijane a nie respektowane - zagrożenie
        powoduja jadący z promilem albo i więcej, tych powinno sie tępić a nie
        pechowców zatrzymanych z niegroźnym 0,25...
        • kropka.kropka.kropka Piłeś - nie jedź 01.12.06, 13:01
          Czechy - 0,0 promile
          Estonia - 0,0 promile
          Litwa - 0,0 promile
          Łotwa - 0,0 promile
          Słowacja - 0,0 promile
          Węgry - 0,0 promile
          • pancwynar Re: Piłeś - nie jedź 01.12.06, 14:22
            najlepiej na czczo,a co tam
            sensu nie wiele, ale zawsze zrobimy wrażenie na wyborcach..
            przecież muszą wiedzieć że o nich "dbamy"
        • kpaxxx Re: Co to jest 0,25 promila - paranoja! 01.12.06, 13:06
          Masz rację. Tak na prawdę Ci którzy krzyczą "Piłeś, nie jedź" sami też pewnie
          jeździli mając powyżej 0.2 promila nawet o tym nie wiedząc ...

Granica powinna być nieco podwyższona tak aby była bardziej życiowa. Założę się
          że większość kierowców z 0.25 promila we krwi ma lepszy refleks niż 70-letni
          dziadek za kierownicą i jeździ pewniej i bezpieczniej niż niejedna w 100%
          trzeźwa kobieta.
          • xxxxyyyyzzzz O, pedal sie odezwal... 01.12.06, 13:12
            > Założę się że większość kierowców z 0.25 promila we krwi ma lepszy refleks i
            > jeździ pewniej i bezpieczniej niż niejedna w 100% trzeźwa kobieta.

Nastepny, ktory nie lubi kobiet...
            • kpaxxx Re: O, pedal sie odezwal... 01.12.06, 13:18
              xxxxyyyyzzzz napisała:

> > Założę się że większość kierowców z 0.25 promila we krwi ma lepszy reflek
              > s i
              > > jeździ pewniej i bezpieczniej niż niejedna w 100% trzeźwa kobieta.
              >
              > Nastepny, ktory nie lubi kobiet...

Człowieku nie umiesz czytać tekstu ze zrozumieniem.
    • ryssio Nie ma to jak premier Kaczyński 01.12.06, 12:59
      Zero alkoholu, zero tytoniu, zero seksu - jedyne co go rusza to NIENAWIŚĆ.
      • seret2 Re: Nie ma to jak premier Kaczyński 01.12.06, 13:56
        Howgh !
      • martino jak to łatwo przychodzi... 01.12.06, 15:48
        pijaczkę za kierownicą rozgrzeszać, jeżeli tylko jest z "naszego obozu".

W zasadzie każdy powód jest dobry, żeby przyp.. Kaczorom.

To jest ta Polska "wykształcona", "kulturalna", "tolerancyjna"... wstyd i hańba.
        • ryssio Bo też zło które czyni Kaczor premier 01.12.06, 16:31
          jest stokroć większe niż to, które czyni babeczka po piwie za kierownicą.
          Zresztą ona akurat zostala ukarana, Kaczor na razie jest bezkarny. Ale nie ma
          obawy, kiedyś - i to szybciej niż Kaczorowi się zdaje - policzy się i liczbę
          ofiar wywolanej przez niego histerii z lekami z Jelfy, i ofiar pałkarskich
          metod wychowawczych itp.
    • kpaxxx Śledzińska-Katarasińska skazana za jazdę po spo.. 01.12.06, 13:02
      Jeśli w kolejnych testach miała 0.1 i 0.12 to rzeczywiście mogła być po wypiciu
      syropku.

Ostatnio oglądałem na Discovery jeden z odcinków Prawda czy Fałsz gdzie kolesie
      sprawdzali różne hipotezy dotyczące tego jak oszukać alkomat. A więc wypili
      trochę i potem sprawdzali efekty. Generalnie nie udało im się oszukac alkomatu,
      ale np w po użyciu płytnu do płukania ust wskazania alkomatu zaczęły być sporo
      większe.

Moim zdaniem 0.2 promila to trochę zbyt restrykcyjna granica. Kiedyś mój kolega
      stracił prawo jazdy po wypiciu jednego piwa. Miał 0.22 promila ... Fatalnie
      prawda ??
      • wesoly_siewca_pesymizmu Re: Śledzińska-Katarasińska skazana za jazdę po s 01.12.06, 13:09
        Moim zdaniem 0.2 promila to trochę zbyt restrykcyjna granica. Kiedyś mój kolega
        > stracił prawo jazdy po wypiciu jednego piwa. Miał 0.22 promila ... Fatalnie
        > prawda ??

Bardzo dobrze,
        A zasłanianie się lekami to bezczelność, leki które mogą wywołać jakieś
        interakcje czy wykazać coś na teście mają informacje w ulotkach.
        Czytać ulotki, zwłaszcza te o prowadzeniu pojazdów mechanicznych.
        • kpaxxx Re: Śledzińska-Katarasińska skazana za jazdę po s 01.12.06, 13:19
          Ciekawe czy będziesz tego zdania gdy sam stracisz kiedyś prawo jazdy ...
          • wesoly_siewca_pesymizmu Re: Śledzińska-Katarasińska skazana za jazdę po s 01.12.06, 13:22
            Nie stracę, bo nie piję- proste.
            • kpaxxx Re: Śledzińska-Katarasińska skazana za jazdę po s 01.12.06, 13:23
              wesoly_siewca_pesymizmu napisała:

> Nie stracę, bo nie piję- proste.

A czemu nie pijesz ?? Z wyboru czy jesteś alkoholikiem ??
              • wesoly_siewca_pesymizmu Re: Śledzińska-Katarasińska skazana za jazdę po s 01.12.06, 13:31
                znudziło mi się. Kiedyś pijałem sporo (bez ciągów), a teraz jakoś mnie nie
                ciągnie. Tak jak przejadły mi się pierogi ruskie, tak przepił mi się alko.
                • kpaxxx Re: Śledzińska-Katarasińska skazana za jazdę po s 01.12.06, 13:37
                  Czyli kiedyś była szansa na utratę prawa jazdy ??

Moim zdaniem każdemu może się zdarzyć mieć te 0.2 promila we krwi. Raczej
                  niewiele osób ma w domu alkomaty, więc może się okazać że nawet wieczorem
                  następnego dnia po niezłej imprezce może jeszcze we krwi coś zostać.

Mimo wszystko nie mozna wrzucać do jednego wora ludzi, którym się zdarzy mieć
                  0.25 promila z tymi którzy wsiadają za kółko totalnie pijani.

Pozdrawiam :)
                  • wesoly_siewca_pesymizmu Re: Śledzińska-Katarasińska skazana za jazdę po s 01.12.06, 13:39
                    Nie było szansy, bo po wypiciu nie śmiem nawet pomyśleć o prowadzeniu, na drugi
                    dzień nie wsiadam za kółko. Jeśli miałem na drugi dzień jechać to nie piłem więc
                    szans nie było.
                    Świadome i odpowiedzialne picie i tyle.
                    • kpaxxx Re: Śledzińska-Katarasińska skazana za jazdę po s 01.12.06, 13:47
                      Ok, wierzę że nigdy Ci się nie zdarzyło. Ale tak czysto teoretycznie mogło się
                      zdarzyć ?? Rożnie w życiu bywa .. czasem następnego dnia coś wypadnie i trzeba
                      pojechać.

Dlatego chyba warto się wyposażyć w taki domowy alkomacik żeby mieć pewność ...
                      i tak właśnie chyba zrobić.

A czemu spytałem czemu nie pijesz ?? Bo nie lubię ludzi, którzy wogóle nie piją
                      i narzucają swoim na siłę swoje poglądy. Ale widzę że Ty nie jesteś z takich ..

Pozdrawiam
                      • kpaxxx Re: Śledzińska-Katarasińska skazana za jazdę po s 01.12.06, 13:49
                        oj miało być

... i tak chyba chyba muszę zrobić ...

a potem

...narzucają innym na siłę ...
                      • wesoly_siewca_pesymizmu Re: Śledzińska-Katarasińska skazana za jazdę po s 01.12.06, 13:56
                        Spoko, też denerwują mnie wojujący abstynenci:)
                        Myślę, że musiałoby się zdarzyć coś naprawdę wielkiego żebym mając świadomość,
                        że wczoraj pochlałem wsiadł za kółko. Mówię tu o katastrofie typu wypadek
                        rodziny, poród czy coś, tak czy siak starałbym się poprosić kogoś o podwiezienie
                        lub brał taxi.
                        Po prostu zdaję sobie sprawę, że w dzisiejszych czasach prowadzenie samochodu
                        wymaga dużej koncentracji i nawet jeśli jestem tylko osłabiony przez pogodę lub
                        niewyspany staram się unikać prowadzenia. To nie jest zabawa, bo w każdej chwili
                        może ktoś zginąć. Uświadomiłem to sobie kiedyś, kiedy zatrzymałem się kilka
                        centymetrów przed ~7letnim brzdącem który nagle wyskoczył na drogę goniąc za
                        durną butelką z wodą za 80gr.
              • pioskee Re: Śledzińska-Katarasińska skazana za jazdę po s 01.12.06, 13:32
                To jest kretynizm czystej wody !
                Stwierdzenie - nie piję, nie jeżdżę po pijaku - nie wywołuje jednoznacznej
                akceptacji, tylko debilne komentarze w stylu jak wyżej.
                • kpaxxx Re: Śledzińska-Katarasińska skazana za jazdę po s 01.12.06, 13:34
                  pioskee napisał:

> To jest kretynizm czystej wody !
                  > Stwierdzenie - nie piję, nie jeżdżę po pijaku - nie wywołuje jednoznacznej
                  > akceptacji, tylko debilne komentarze w stylu jak wyżej.

Uspokój się człowieku, spytałem z czystej ciekawości i dostałem grzeczną
                  odpowiedź a ty bijesz pianę !!!
                  • m15 ludziom z wyrokami mówimy-stop 01.12.06, 13:45
                    uczciwość PO ,nakazuje usunąć kobietę z wyrokiem z
                    szeregów ,jakże "przeuczciwej partii",ha,ha,ha
                    • kpaxxx Re: ludziom z wyrokami mówimy-stop 01.12.06, 13:48
                      m15 napisał:

> uczciwość PO ,nakazuje usunąć kobietę z wyrokiem z
                      > szeregów ,jakże "przeuczciwej partii",ha,ha,ha

Ale 0.25 promila to chyba nie przestępstwo tylko wykroczenie ...
                    • r306 0,2 to wykroczenie, 0,25 to przestepstwo... 01.12.06, 15:57
                      Trzeba sie troche mniej podniecac.... Lepiej sie wowczas mysli - bardziej
                      trzezwo :)
    • y.y Re: Śledzińska-Katarasińska skazana za jazdę po s 01.12.06, 13:44
      Hehe, tak jest, bo 0.2-0.5 to jeszcze nie przestępstwo, ale wykroczenie i
      obowiązują niższe kary dnośnie zabierania prawa jazdy i niższe karty pieniężne
      (chociaż tutaj sąd dał wysoki wymiar pieniężny, bo zaczyna się od 500 stów o
      ile dobrze pamiętam).
      Za przestępstwo, czyi powyżej 0.5 dostajesz co najmniej 1 rok bez prawka i co
      najmniej 1 tysia kary, a jak spowodujesz wypadek to zagrożone jeast to
      widełkami 1- 10 lat w kiciu.
    • bezcenzury1 Lista Afer Szefowej PO w Łodzi 01.12.06, 13:55
      "10 czerwca dziennik "Rzeczpospolita" doniósł w ślad za Polską Agencją Prasową,
      że posłanka Platformy Obywatelskiej i jednocześnie szefowa struktur
      wojewódzkich tej partii w Łódzkiem Iwona Śledzińska-Katarasińska (niegdyś Unia
      Wolności) spowodowała wypadek, prowadząc samochód pod wpływem alkoholu.
      Doniesiono też, że badanie alkomatem wykazało u niej 0,24 promila alkoholu,
      podczas gdy dopuszczalna w polskim prawie norma wynosi 0,2 promila. Niektórzy
      świadkowie zdarzenia twierdzili, że posłanka próbowała uciec z miejsca wypadku.
      Przewodniczący PO zapowiedział wobec posłanki drastyczne sankcje, gdyby okazało
      się, że faktycznie prowadziła w stanie nietrzeźwym samochód.
      Prowadzenie auta po spożyciu alkoholu, spowodowanie kolizji drogowej oraz
      niezatrzymanie się na miejscu zdarzenia - takie zarzuty postawiła łódzka
      policja posłance Iwonie Śledzińskiej-Katarasińskiej z Platformy Obywatelskiej.
      Szefowa łódzkiej PO nie przyznaje się do winy"

"Śledzińska-Katarasińska wydaje się zresztą dość dobrym przykładem typu
      osobowości dominującego w Platformie. Niegdyś związana z KPZR reżimowa
      dziennikarka, w okresie nagonki antyżydowskiej pisała antysemickie teksty, by
      potem wraz z 10 milionami społeczeństwa znaleźć się w "Solidarnośći". Od
      pierwszej kadencji Sejmu zasiada nieprzerwanie w ławach poselskich, najpierw z
      ramienia Unii Demokratycznej, potem Unii Wolności, a obecnie Platformy. Gdy w
      czerwcu br. zatrzymano ją, a według policji miała ok 0,24 promila alkoholu w
      wydychanym powietrzu, Donald Tusk zapowiedział, że decyzję nad konsekwencjami
      wobec Śledzińskiej-Katarasińskiej podejmie regionalny sąd koleżeński. Ten
      jednak posłankę uniewinnił. To dobry przykład w jaki sposób lider Platformy
      rozwiązuje problemy.
      www.innastrona.pl/bq_platforma.phtml
      >
      > WARSZAWA. 29 października 1997 kandydatka Unii Wolności na ministra kultury i
      > sztuki, Iwona Ślesińska-Katarasińska - z zawodu dziennikarka - wycofała swoją
      > kandydaturę nazajutrz po enuncjacji "Życia" ujawniającej jej aktywny udział w
      > antysemickiej kampanii prasowej po marcu 1968 roku
      > www.nigdywiecej.prh.pl/katalog/1997.php
      > Z. Wrzodak: Iwona Śledzińska-Katarasińska – poseł z PO, wcześniej od lat
      > 60. w
      > PZPR, później w UD i UW. W 1968 roku opowiedziała się na łamach "Głosu
      > Robotniczego" po stronie Gomułki. Jako dziennikarz komunistycznej gazety
      > atakowała "komandosów" z PZPR, za co w poprzedniej kadencji Sejmu
      przepraszała,
      >
      > ale stołek Ministra Kultury przeszedł jej koło nosa.
      >
      > Gejowski Blog: "Moja ukochana pani poseł Katarasińska (w 1968 autorka serii
      > tekstów udowadniających syjonistyczny spisek, wieloletnia dziennikarka
      > komunistycznego Dziennika Łódzkiego, potem ROAD, potem UW, teraz PO w
      > przyszłości zapewne Samoobrona"

• konrad.ludwik02 Jeżeli p. Śledzińska-Katarasińska uprawdopodobniła 01.12.06, 13:57
      ... że zażyła lekarstwo zawierające dawkę alkoholu jaką u niej stwierdzono, to
      wyrok niesprawiedliwy! Oczywiście pozostaje kwestia nieostrożnej jazdy, winy za
      spowodowanie wypadku i sprawa odszkodowania, ale to już nie ten sąd, to nie są
      sprawy karne!
      • m15 musiała walnąć ze dwie sety tego lekarstwa:)) 01.12.06, 14:11
        konrad.ludwik02 napisał:

> ... że zażyła lekarstwo zawierające dawkę alkoholu jaką u niej stwierdzono,
        to
        > wyrok niesprawiedliwy! Oczywiście pozostaje kwestia nieostrożnej jazdy, winy
        za
        >
        > spowodowanie wypadku i sprawa odszkodowania, ale to już nie ten sąd, to nie

> sprawy karne!
    • bezcenzury1 TUSK Chroni Piratkę Drogową!!! 01.12.06, 14:08
      "Policja wystąpiła o uchylenie posłance immunitetu, ale w listopadzie sama
      zrzekła się parlamentarnej ochrony. Wtedy zarzucono jej trzy wykroczenia: *
      jazdę po spożyciu alkoholu, * spowodowanie kolizji drogowej, * odjechanie z
      miejsca zdarzenia bez podania danych."

"Przewodniczący PO zapowiedział wobec posłanki drastyczne sankcje, gdyby
      okazało się, że faktycznie prowadziła w stanie nietrzeźwym samochód." I co? I
      nic, bo w Platformie można nie takie numery wywijać!
      • kpaxxx Re: TUSK Chroni Piratkę Drogową!!! 01.12.06, 14:12
        > I co? I
        > nic, bo w Platformie można nie takie numery wywijać!

Przecież dopiero zapadł wyrok ..
        • bezcenzury1 Re: TUSK Chroni Piratkę Drogową!!! 01.12.06, 14:19
          Dla "radykalnie uczciwych", z zasadami Platformersów, kolizja po pijaku jest W
          Porzo? Wywalić Piratkę, tak jak PiS wywalił Kaczyńskiego! Nie chcemy takich
          posłów!
          • kpaxxx Re: TUSK Chroni Piratkę Drogową!!! 01.12.06, 14:25
            Po pierwsze to Kaczyński popełnił przestępstwo. Ponad 1 promil we krwi to już
            nie żarty ... Natomiast Śledzińska-Karasińska popełniła jedynie wykroczenie.

Co zrobi z tym PO ?? Zobaczymy....
            • bezcenzury1 Re: TUSK Chroni Piratkę Drogową!!! 01.12.06, 14:31
              ZERO Tolerancji dla Pijanych Posłów-Kierowców! Przecież nie wiemy ile
              Katarasińska miała we krwi, bo odjechała z miejsca wypadku - tylko zero
              tolerancji może powstrzymać takich jak ta antysemicka moralizatorka reżimu
              komunistycznego, a ostatnio PO w prawie mediów.
      • m15 wszak PO to partia nie tylko pijaków 01.12.06, 14:13
        "jak pijak to i złodziej"
        • yvesl Re: wszak PO to partia nie tylko pijaków 01.12.06, 15:49
          m15 napisał:

> "jak pijak to i złodziej"

I odwrotnie. Mozna czytać od tyłu.
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: TUSK Chroni Piratkę Drogową!!! 01.12.06, 14:19
        Który wynik badania się liczy - wyższy, niższy czy który wygodniej?
        Powinny istnieć jakieś jasne zasady czy wątpliwość rozstrzyga się na korzyść
        kierowcy czy nie.
        Ponadto kierowcy przysługuje prawo do wypłukania ust ponieważ wynik powinien
        wskazywać alkohol który wydziela się przez śluzówkę i poprzez płuca.

A rada ode mnie - jeśli zatrzymała cię Policja i obawiasz się że wynik może być
        powieżej 0.2(np wypiłeś 1 piwo godzinę temu) to najlepiej nie zgodzić się
        "dmuchanie" i jechać zbadać krew - opóźnienie czasowe badania powinno dać czas
        niezbędny do zaniku promili. Oczywiście jeśli wypiłeś więcej niż 1 piwo NIGDY
        nie prowadź samochodu - chyba że ratujesz czyjeś życie.
        A co do posłanki - nie ważne czy piła i brała leki - na opakowaniu jest napisane
        że zawiera alkohol i może upośledzić umiejętności kierowania pojazdem.
    • michalparadowski Śledzińska-Katarasińska skazana za jazdę po spo.. 01.12.06, 14:13
      Szkoda, taka to sympatyczna pani poseł. Inna rzecz, że normatyw policyjny, ten
      antyalkocholowy jest idiotycznie wysoki. Przyjdzie nam na spotkaniach
      biznesowych, zamiast lampki wina pijać kefir.
      • m15 Re: Śledzińska-Katarasińska skazana za jazdę po s 01.12.06, 14:16
        michalparadowski napisał:

> Szkoda, taka to sympatyczna pani poseł. Inna rzecz, że normatyw policyjny,
        ten
        > antyalkocholowy jest idiotycznie wysoki. Przyjdzie nam na spotkaniach
        > biznesowych, zamiast lampki wina pijać kefir.
        wszak to posłowie,w tym pani śledzińska ustanowili dopuszczalny poziom alkoholu
        we krwi,czyżby zakazy były dla plebsu ,a dla posłów immunitet?
        • r306 Jest problem.... 01.12.06, 15:52
          Bowiem WE KRWI stezenie alkoholu bylo juz dopuszczalne.
          Wynik 2 promile byl... w wydychanym powietrzu.
          • r306 tfu - 0,2 promila... 01.12.06, 15:55
            Przy 2 to by byla jazda heheheh
    • facet_zg Re: Śledzińska-Katarasińska skazana za jazdę po s 01.12.06, 14:16
      to jest śmieszne :|
      • m15 a tyle się mówi o pijanych mordercach 01.12.06, 14:21
        facet_zg napisał:

> to jest śmieszne :|
        na polskich drogach i co,i nic,codziennie policja zatrzymuje kilkuset pijanych
        kierowców,,corocznie zabijają oni kilkaset niewinnych osób,czy pani posłanka
        rozumie jaki przykład daje innym pijakom drogowym?
        • kpaxxx Re: a tyle się mówi o pijanych mordercach 01.12.06, 14:28
          Myślę że bardzo dobrze rozumie skoro sama zrzekła się immunitetu ..
          • m15 Re: a tyle się mówi o pijanych mordercach 01.12.06, 14:32
            kpaxxx napisał:

> Myślę że bardzo dobrze rozumie skoro sama zrzekła się immunitetu ..
            nie miała wyjścia,poseł golik też zrzekł się immunitety-też nie miał
            wyjścia,sobotka też zrzekł się immunitetu-też nie.......
    • bezcenzury1 Prezydent Z Zasadami RAZEM z Piratami?(Drogowymi) 01.12.06, 14:22
      Prezydent Z Zasadami Razem z Piratami?(Drogowymi)?

I gwałcicielami?
      "Poznań: Zrezygnował kandydat PO, oskarżony o gwałtAndrzej C., oskarżony o
      gwałt kandydat Platformy Obywatelskiej do rady Poznania, zrezygnował ze startu
      w wyborach. Pismo dostarczył z aresztu adwokat. Karty do głosowania nie są
      jeszcze wydrukowane, więc jego nazwisko się na nich nie pojawi, choć wcześniej
      widniało na obwieszczeniach wyborczych. Prokuratura zarzuca Andrzejowi C.
      kilkukrotne zgwałcenie 16-letniej dziewczynki. Mężczyzna miał jej grozić bronią
      palną." (zyt, RMF FM)
    • wicy Kolejna ofiara alkomatu 01.12.06, 14:25
      Ta kobieta wydawała mi się jedną z niewielu rozsądnych osób w Łodzi. Choć nie
      sympatyzuję z nią politycznie, to jednak byłem jej potencjalnym wyborcą.
      Kobieta się ośmiesza moim zdaniem. Różnie już ludzie kombinowali - ze sławetną
      pomrocznością jasną. Jeśli faktycznie brała leki dlaczego nie powie jakie (może
      zafunduję sobie kopa na sprawdzenie - chyba ze to extasy :( ).
      Myślę, że pani poseł wiele więcej zyskałaby na tym wypadku, gdyby uderzyła się
      w pierś pokornie i powiedziała - tak, zawiniłam. Wypiłam lampkę (nawet jeśli
      nie piła), ogarnęła mnie głupota. W przypływie paniki, bezmyślnie chciałam
      uciec z miejsca wypadku, nie myślałam, bałam się itp. Zawiniłam. Przepraszam.
      A tu? Jak zwykle zero pokory, skruchy. I znów takie odkręcanie sytuacji, że
      prawie wychodzi na to, że stała się ofiarą. Może - jak to zwyło się mówić - był
      to spisek polityczny i ukartowany zamach (kogo? PiS może?) na PO i jej prawego
      działacza.
    • majka610 Śledzińska-Katarasińska skazana za jazdę po spo.. 01.12.06, 14:27
      kara zadna. a hanba dla swojej partii pozostaje.
    • bezcenzury1 PO Kielichu! - nowe hasło wyborcze PO? 01.12.06, 14:28
      "Typowana na przyszłą panią minister – duża szycha wśród bossów PO. Obecnie
      poseł, wcześniej od lat 60. w PZPR, później w UD i UW. W 1968 roku opowiedziała
      się na łamach "Głosu Robotniczego" po stronie Gomułki. Jako dziennikarz
      komunistycznej gazety atakowała "komandosów" z PZPR, za co w poprzedniej
      kadencji Sejmu przepraszała, ale stołek Ministra Kultury przeszedł jej koło
      nosa.
      PO – czyli PO kielichu :)
      "Sąd koleżeński nie ukarał posłanki PO. Liderka łódzkiej Platformy
      Obywatelskiej Iwona Śledzińska-Katarasińska, która miesiąc temu spowodowała
      kolizję, a która według policji kierowała samochodem po spożyciu alkoholu, nie
      została ukarana przez sąd koleżeński. Wniosek o ukaranie posłanki skierował do
      sądu koleżeńskiego zarząd PO.

"Po wysłuchaniu wyjaśnień posłanki postanowiliśmy odrzucić stawiane wobec niej
      zarzuty. Naszym zdaniem, okoliczności zdarzenia nie zostały dostatecznie
      udowodnione, a jej wyjaśnienia przekonały nas" - powiedział po wyjściu z
      posiedzenia przewodniczący sądu koleżeńskiego Piotr Łyżeń. Dodał, że orzeczenie
      było jednogłośne. Łyżeń nie wykluczył jednak wznowienia postępowania wobec
      Śledzińskiej-Katarasińskiej, gdyby pojawiły się w tej sprawie jakieś nowe
      dowody.
      ( komentarz – do tej pory są tylko zeznania świadków , policji i protokół z
      badania alkomatem - ale to nic - wobec zeznania posłanki - w koncu to nie byle
      plebs )

Do kolizji z udziałem łódzkiej liderki PO doszło 9 czerwca na wiadukcie na
      ulicy Przybyszewskiego w Łodzi. Według policji, kierująca oplem corsą posłanka
      nie zachowała należytej ostrożności podczas zmiany pasa ruchu i doprowadziła do
      niegroźnej kolizji z samochodem Iveco. Nikomu nic się nie stało.

Posłance trzykrotnie zmierzono poziom alkoholu w wydychanym powietrzu. Według
      policji, za pierwszym razem badanie wykazało ok. 0,24 promila alkoholu w
      wydychanym powietrzu (dopuszczalna w Polsce norma to 0,2 promila). Kolejne
      badania przeprowadzone w komendzie wykazały już 0,12 i 0,1 promila alkoholu.
      Posłanka zapewniała, że nie była pod wpływem alkoholu, ani nie uciekała z
      miejsca zdarzenia, co sugerowali inni uczestnicy kolizji.
      (spadek steżenia w kolejnych badaniach wskazuje że w chwili kolizji musiało być
      dużo większe - a organizm posłanki dość szybko go metabolizuje :))
      (zahartowany?) )

Po tym zdarzeniu zarząd PO skierował do sądu koleżeńskiego partii wniosek o
      ukaranie posłanki. Sąd krajowy zdecydował, że zajmie się nim regionalny sąd
      koleżeński. Jego posiedzenie wyznaczono w Skierniewicach. Sąd koleżeński mógł
      przychylić się do wniosku, uznać winę i wymierzyć karę. Mógł też stwierdzić, że
      się nie zgadza i uznać argumenty drugiej strony, a mógł też uznać wniosek i
      odstąpić od wymierzenia kary.

Zgodnie ze statutem partii, sąd koleżeński PO ma do dyspozycji kary od
      upomnienia poprzez naganę, zawieszenie w prawach członka na okres nawet 2 lat,
      aż do wykluczenia z Platformy.

Po ogłoszeniu decyzji sądu, Śledzińska-Katarasińska przyznała, że nigdy nie
      miała wątpliwości o swojej racji. Powiedziała, że ten czas pozwolił jej
      poznać "prawdziwych przyjaciół i wreszcie poznać fałszywe osoby z jej
      otoczenia".
      (no tak prawdziwi przyjaciele zawsze pomogę uniknąć odpowiedzialności – swój
      swojego broni – to jest próbka co nas czeka po wyborach.)

Tymczasem łódzka policja, za pośrednictwem Komendy Głównej, skierowała do
      ministra sprawiedliwości wniosek o uchylenie immunitetu posłance PO. Tylko po
      jego uchyleniu będzie mogła skierować do sądu grodzkiego wniosek o ukaranie jej
      za wykroczenie. Posłanka zapowiedziała, że gdy marszałek Sejmu poinformuje ją o
      wpłynięciu wniosku o uchylenie jej immunitetu, ona sama się go zrzeknie w tej
      sprawie.

(za onetem..)
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Obecnie jest przerwa wakacyjna – wiec szans nie ma by wniosek prokuratora
      stanął pod głosowanie.. a po wakacjach nowe wybory , nowy immunitet ( Tuskowi-
      moralizatowrowi to zupełnie nie przeszkadza – cóż swoi
    • wj_2000 0,2 promille to jest nonsens nonsens, nonsens. 01.12.06, 14:29
      Jest na necie wirtualny tester trzeźwości. Wypiłem wczoraj do kolacji dużą
      wódkę, butelkę wina i 2 koniaki.
      Oto kopia kawałka wyniku zawierająca dzisiejsze godziny i zawartość alkoholu w
      promilach.
      O 9-tej rano (byłem "trzeźwy jak świnia") to było jeszcze 1,24 promila. Gdyby
      nie to że mam do pracy 15min. spacerkiem, pewno bym pojechał samochodem!
      Teoretycznie to ja moge wsiąść do samochodu dopiero o 17-tej.
      Swoją drogą uważam normę 0,2 promila za przejaw hipokryzji posłów. Nikt nie
      odważył się optować za bardziej europejską normą 0,5, bo wrogowie polityczni
      krzyczeli by iż jest za pijakami!
      Niektórzy w dyskusji podają przykłady krajów gdzie dopuszczalne jest 0,8.
      Badania o jakich czytałem wskazują, że do zawartości 0,5 promila łączna
      sprawność kierowcy rośnie!!!!!
      W przedziale 0,5 - 0,8 spada, osiagając przy 0,8 sprawność identyczną jak dla
      0,00. Powołując się na takie badania w Wielkiej Brytanii (gdy tam akurat
      spędzałem rok akademicki) Parlament uchwalił granicę 0,8.

0,2 promille to jest nonsens nonsens, nonsens.

9.00 15 1.24 11
      9.30 15.5 1.18 11.5
      10.00 16 1.11 12
      10.30 16.5 1.04 12.5
      11.00 17 0.98 13
      11.30 17.5 0.91 13.5
      12.00 18 0.84 14
      12.30 18.5 0.77 14.5
      13.00 19 0.71 15
      13.30 19.5 0.64 15.5
      14.00 20 0.57 16
      14.30 20.5 0.51 16.5
      15.00 21 0.44 17
      15.30 21.5 0.37 17.5
      16.00 22 0.30 18
      16.30 22.5 0.24 18.5
      17.00 23 0.17 19
      • wj_2000 Re: 0,2 promille to jest nonsens nonsens, nonsens 01.12.06, 14:35
        Trochę się tabelka zdeformowała. Powtórzę ją po oczyszczeniu z niepotrzebnych
        wartości zostawiając godzinę i promile:
        "
        > 9.00 1.24
        > 9.30 1.18
        > 10.00 1.11
        > 10.30 1.04
        > 11.00 0.98
        > 11.30 0.91
        > 12.00 0.84
        > 12.30 0.77
        > 13.00 0.71
        > 13.30 0.64
        > 14.00 0.57
        > 14.30 0.51
        > 15.00 0.44
        > 15.30 0.37
        > 16.00 0.30
        > 16.30 0.24
        > 17.00 0.17 "
      • 2kotunia1 Re: 0,2 promille to jest nonsens nonsens, nonsens 01.12.06, 14:51
        Jeżeli dopuszczalna norma przewiduje do 0,2 to dziwię się ,że "mądrzy nie
        wpadli na to,że 0,29 to też jeszcze 0,2. Pani Poseł! trzeba walczyć!
    • bezcenzury1 ZERO Tolerancji dla Pijanych Posłów-Kierowców! 01.12.06, 14:32
      ZERO Tolerancji dla Pijanych Posłów-Kierowców! Nie możemy czekać aż kogoś
      zabiją...
    • joannawie Śledzińska czy Katarasińska? 01.12.06, 14:48
      No to się zdecydujcie kto!
      Czy Śledzińska czy Katarasińska?
      Jeżusz Maria, ale ta Gazecia nuuudna.
      Dla ciemniaków i im podobnych innych depresantów.
    • bezcenzury1 Szefowa Gazety Wyborczej w Łodzi Piratką Drogową? 01.12.06, 14:57
      "Śledzińska-Katarasińska - była dziennikarka i redaktor naczelna łódzkiego
      wydania GW"
      "Draństwo Platformy
      Tagi: POmedia
      --------------------------------------------------------------------------------

Platforma Obywatelska pobiła wczoraj rekord świata, a na pewno Polski, w
      publikowaniu żenujących dokumentów. Partia Tuska i Rokity
      wyprodukowała „raport” o mediach publicznych. Obok faktów, zawiera on półprawdy
      i insynuacje.

Generalnie Platforma atakuje PiS za upartyjnienie mediów. W wielu miejscach
      można się zgodzić z tezami tego materiału. Wiele informacji jest prawdziwych.
      Choćby te o partyjnym konstruowaniu zarządu TVP (poza Wildsteinem). Albo o
      partyjnej obsadzie wielu mediów regionalnych. Nie mam najmniejszego zamiaru
      bronić PiS, które nie spełniło swych obietnic. Krajowa Rada miała się składać z
      niepartyjnych fachowców a składa się z w dużej mierze partyjnych amatorów.

Ale obok stwierdzeń, z którymi można się zgodzić, jest w tym dokumencie masę
      stwierdzeń kuriozalnych. Sam styl dokumentu jest dość żenujący. Taka bardzo
      niskich lotów publicystyka z gminnej gazetki partyjnej w Koziej Wólce.
      Wyliczanie wszystkich słabości zajęłoby masę miejsca.

Ale musze napisać o rzeczy dla mnie najważniejszej. Kilku znanym i bardzo
      dobrym w mojej ocenie dziennikarzom, autorzy z Platformy zarzucają, że
      zostali „kupieni’ przez PiS (za pieniądze!). Czytamy tam m.in.: ”dziennikarze
      bezkrytyczni wobec PiS otrzymują nowe propozycje pracy, zwiększając swoje
      zarobki i obecność w mediach (...) Dotyczy to m.in. Doroty Wysockiej, Doroty
      Gawryluk, Krzysztofa Ziemca, Joanny Lichockiej, Jacka Karnowskiego (wszyscy w
      Programie 1), Michała Karnowskiego (w Programie 3)”. W innym miejscu politycy
      Platformy rozprawiają się Piotrem Semką podając nieprawdziwe informacje na jego
      temat.

Te stwierdzenia są tak obraźliwe i podważające dobre imię dziennikarzy, że
      absolutnie nie dziwię się moim koleżankom i kolegom, że zażądali publicznych
      przeprosin i wybierają się w tej sprawie do sądu. W pełni ich w tym wspieram.

Naprawdę trudno uwierzyć w to, że liderzy PO, którzy wydawali się być ludźmi
      inteligentnymi i uczciwymi, pozwolili na opublikowanie tak marnej jakości
      kwitu. PiS nierzadko się kompromituje. Ale Platforma dzielnie dotrzymuje mu
      kroku. To, co zrobili w czwartek z dziennikarzami, to normalne draństwo."
    • cloak_and_dagger ale cyrk !!! 01.12.06, 14:58
      sąd zajmował się półtora roku taką sprawą !!! Jak z Monthy_Pythona. Ta kobieta była trzeźwa. 0.25 promila toż to ułamek 0.00025. Przyjmując objętość krwi 5 L, otrzymujemy, że miała we krwi około uwaga 1.25 cm3 alkoholu !!! kpina. spokojnie może to być stężenie fizjologiczne po spożyciu różnych węglowodanów (miód, słodycze, owoce).
      Na pewno nie była na kacu. Zbyt szybko spadło o połowę.
      Konkluzja: takie "szczęście" może spotkać każdego, również abstynenta.
      • lukas1492 Re: ale cyrk !!! 01.12.06, 15:03
        nie bój się :) pisowcy już to wykorzystają dla swojej propagandy sukcesu ;)
      • bezcenzury1 Katarasińska "Nie czuje się Winna" za Antysemityzm 01.12.06, 15:10
        Katarasińska "Nie czuje się Winna" za Antysemicką nagonkę reżimowej Gazety
        Robotniczej.
        "Ostatnie kilkanaście godzin przed przyjazdem premiera do prezydenta wyczerpało
        obu koalicjantów. Były też chwile dramatyczne - na kilkadziesiąt minut przed
        planowanym spotkaniem Buzka z Aleksandrem Kwaśniewskim Unia Wolności
        decydowała, kogo wytypuje do Ministerstwa Kultury. Tego samego dnia
        bowiem "Życie" opublikowało tekst, w którym zasugerowało, że Iwona Śledzińska-
        Katarasińska, wymieniana przez wiele dni jako pewna kandydatka do tego resortu,
        brała udział, jako dziennikarka "Dziennika Łódzkiego", w wydarzeniach marcowych
        1968 roku. Katarasińska była autorką antysemickich tekstów. W tej sytuacji
        posłanka UW zrezygnowała z ubiegania się o tekę ministra.

Zanim Buzek pojechał z listą ministrów do Pałacu Prezydenckiego, wszyscy
        liderzy koalicji wzięli udział w konferencji prasowej, na której tłumaczyli
        powody rezygnacji Katarasińskiej i Jacka Merkla (także UW), który jako kandydat
        na ministra transportu budził sprzeciw w Klubie AWS. - Nie zrezygnowałam
        dlatego, że czuję się winna. 30 lat temu ukazywały się artykuły, przyznaję
        podłe i głupie, sygnowane moim nazwiskiem - powiedziała obecna na konferencji
        posłanka UW. - Pani Katarasińska wykazała przywiązanie do idei "Solidarności" -
        zauważył Jerzy Buzek."
        www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_971030/kraj/kraj_a_1.html
      • ksks3 Re: ale cyrk !!! 01.12.06, 15:11
        cloak_and_dagger napisał:

> sąd zajmował się półtora roku taką sprawą !!! Jak z Monthy_Pythona. Ta
        kobieta
        > była trzeźwa. 0.25 promila toż to ułamek 0.00025. Przyjmując objętość krwi 5
        L,
        > otrzymujemy, że miała we krwi około uwaga 1.25 cm3 alkoholu !!! kpina.
        spokojn
        > ie może to być stężenie fizjologiczne po spożyciu różnych węglowodanów (miód,
        s
        > łodycze, owoce).
        > Na pewno nie była na kacu. Zbyt szybko spadło o połowę.
        > Konkluzja: takie "szczęście" może spotkać każdego, również abstynenta.
        >>>>>
        Wrodzona wrogość do trunków bije z twarzy pani poseł
    • ksks3 Śledzińska-Katarasińska skazana za jazdę po spo.. 01.12.06, 15:08
      Fajne lekarstwo!
      Sam bym chciał tak się leczyć
    • ambl Śledzińska-Katarasińska skazana za jazdę po spo.. 01.12.06, 15:30
      To są jakieś kpiny,za jazdę rowerem "w stanie wskazującym" pewna osoba została
      ukarana zabraniem prawa jazdy na okres 3 lat a żeby było śmieszniej dalej może
      jeżdzić rowerem
    • martino Z której to partii posłowie 01.12.06, 15:40
      1. Publikują antysemiskie filipiki,
      2. Prowadzą po pijanemu, powodują wypadki i usiłują zbiec z miejsca zdarzenia?

LPR? Samoobrona?
      Nie, moi mili, to z partii wielkomiejskiej inteligencji, wykształconych i aktywnych. Z partii co ma program na wszystko i którą media kochają.

I zawsze w tej partii ta pani była, dawniej nazywała się UD, potem UW a obecnie nosi nazwę PO i jest coraz bliższa historycznego kompromisu, który część z jej światłych członków już była zawarła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka