Dodaj do ulubionych

Giertych o neofaszystowskiej aferze: Niektóre m...

01.12.06, 16:17
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • isa.stern Giertych o neofaszystowskiej aferze: Niektóre m... 01.12.06, 16:18
      Mam wrażenie, że niektóre media po prostu oszalały. Próbować przerzucić
      odpowiedzialność na LPR, czy na stronnictwo, czy na mnie osobiście za to, że
      jakaś osoba z organizacji, do której należałem 10 lat temu

... to ciekawe, bo oficjalnie Roman zrzekł się honorowego przewodnictwa MW w
      lutym br.
      • plaszcz Przecież Giertycha asystentka to neonazistka, Wier 01.12.06, 16:26
        Wierzejski takze... jednak Giertychowi to ni przeszkadzało dotychczas, dopiero jak doszlo to do opinii publicznej to zwolnil swoja asystentke
        • isa.stern Re: Przecież Giertycha asystentka to neonazistka, 01.12.06, 16:29
          a Farfał...;)
          • troll7777 oj Roehmek... Roehmek - noc dlugich nozy Ci robia! 01.12.06, 19:43
            o WODZU WSZECHPOLSKI! zbudz sie ze snu o wielkosci! bo Cie te gnomy na
            bocznice historii wysadzaja! haha haha! tzn sam sie juz dawno wykoleiles...
            dziurawa lokomotywo - dawno juz para z Ciebie uszla - i tylko sie pusto
            nadymasz! hahah ahha! - jak rezonowalo echo w filmie o dwoch takich...
            • troll7777 bo WODZ moze byc tylko jeden! 01.12.06, 19:44
              albo dwoch malych! haa haha!
              • troll7777 ...albo dwoch malych... gdyby jednego duzego 01.12.06, 19:45
                nie stalo... haha haha1
                • troll7777 nie stalo... haa haha! 01.12.06, 19:46
                  hahah haha! - jak rezonowalo echo z filmu o dwoch takich...
                  • hiob102 ===========LPR już nie potrzebna PiS============= 01.12.06, 20:39
                    Klakierzy z Dziennika nie napiszą nic be zgody towarzyszy z PiS.
                    • tcl [...] 01.12.06, 20:54
                      • slon2002 żydokomuna z GW zdychajaca na giełdzie oszalała 02.12.06, 09:48
                    • kika843 Re: ===========LPR już nie potrzebna PiS========= 01.12.06, 23:10
                      hiob102 napisała:

> Klakierzy z Dziennika nie napiszą nic be zgody towarzyszy z PiS.
                      W koncu wydawca "Dziennika" "Axel Springer" ma poparcie PiS, bo korzystnie
                      pisze o braciach Kaczyńskich. W związku z tym istnieje uzasadnione podejrzenie,
                      iż PiS sam postanowił wywlec te fakty na światło dzienne, bo LPR nie jest im
                      już potrzebna.
        • dzialkowiec27 Re: Przecież Giertycha asystentka to neonazistka, 02.12.06, 06:55
          A Wierzejski to paskudny a za to obłudny pedał. Należy współczuć żonie
          Wierzejskiego (pseudonim partyjny tow. Gejski). Jest to menażeria, którą gawiedź
          powinna oglądać tylko zza krat, tylko co oni robią w rządzie? Kto ich tam
          wpuścił? Nie wiedział? Jest to wprost powód do podania się do dymisji przez
          obłudnego Jarka. A braciszek niech weźmie udział w locie kosmicznym one way...
      • prozzac Posada rządowa dla każdego członka MW! 01.12.06, 18:24
        To nieważne, że nie mają przygotowania ani wykształcenia. To przecież nie
        przeszkadza w zostaniu ministrem czy wiceministrem. Będą kasę doić z budżetu to
        może im głupie imprezy z głowy wybije.
      • stara_twojej_starej Re: Giertych o neofaszystowskiej aferze: Niektóre 01.12.06, 19:25
        wierzejski kłamie. znam osoby, które były na rzeczonym koncercie i mają więcej zdjęć z tego dnia.
        Fotki zostaną wysłane w przyszłym tygodniu do niektórych gazet, oraz do samego wierzejskiego.
        To był zwykły skinheadowski koncert, o czym wierzejski doskonale wiedział.
      • stara_twojej_starej Re: Giertych o neofaszystowskiej aferze: Niektóre 01.12.06, 19:28
        jakoś mi się poprzedni post nie wysłał... no to jeszcze raz.

wierzejski kłamie. znam osoby, które były na rzeczonym koncercie i mają więcej zdjęć z tego dnia.
        Fotki zostaną wysłane w przyszłym tygodniu do niektórych gazet, oraz do samego wierzejskiego.
        To był zwykły skinheadowski koncert, o czym wierzejski doskonale wiedział.
      • artau Re: Giertych o neofaszystowskiej aferze: Niektóre 01.12.06, 20:01
        gejtyh do wora ze śmieciami i na recykling.
        kaczklony wpuściły faszystów na salony, i za to im podziękujemy
        w sądzie, by zgnili w pierdlu dla ciot
        • darekte Re: Giertych o neofaszystowskiej aferze: Niektóre 01.12.06, 21:25
          artau napisał:
          > gejtyh do wora ze śmieciami i na recykling.
          > kaczklony wpuściły faszystów na salony, i za to im podziękujemy
          > w sądzie, by zgnili w pierdlu dla ciot

Powyzej jeden z postow oburzonych na MW. Klimat pozostalych oburzonych jest
          wlasciwie identyczny.
          Ani Roman, ani Wierzejski nie sa moimi typami. Nie gustuje w takiej retoryce.
          Ale, do cholery, on ma racje, ze to jakies zbiorowe szalenstwo i histeria! Mam
          40 lat. Mozg mi juz zaczyna obumierac, ale nie na tyle, zebym nie pamietal
          idiotrycznych wyglupow na przerwach, kiedy podnosilismy reke pozdrowieniu siegh
          heil, a druga, dwoma palcami dorabialismy wasik. Ze tez nam nikt nie pstryknal
          zdjecia... Ale do glowy nam nie przychodzilo, zeby w jakikolwiek sposob wielbic
          idee faszystowskie. Zawsze to byly zarty, kpina, wyglupy. Ja nie chce na sile
          bronic tych panow. Ale opanujcie sie! Czy naprawde uwazacie, ze to jest realne
          zagrozenie? Ze w Polsce szczerzy zebiska faszyzm, hitleryzm, czy inne takie???
          Wierzejski jest idiotą! Giertych Roman nieco nawiedzony. Ale mi osobiscie oni
          nie szkodza. Zwlaszcza, ze odcinaja sie zdecydowanie od takich zachowan. Wiem,
          wiem, powiecie, ze to pod publike. Mnie nie obchodzi, co tam sobie politycy
          mysla. Wazne, jakie sygnaly polityczne wysylaja w swiat. A te sa zdecydowane.
          I przestancie uzywac tego koszmarnego jezyka nienawisci!!! Nie da sie tego
          czytac, nawet z zachowaniem resztek milosci do blizniego.
          • kika843 Re: Giertych o neofaszystowskiej aferze: Niektóre 01.12.06, 23:20
            darekte napisał:

> artau napisał:
            > > gejtyh do wora ze śmieciami i na recykling.
            > > kaczklony wpuściły faszystów na salony, i za to im podziękujemy
            > > w sądzie, by zgnili w pierdlu dla ciot
            >
            > Powyzej jeden z postow oburzonych na MW. Klimat pozostalych oburzonych jest
            > wlasciwie identyczny.
            > Ani Roman, ani Wierzejski nie sa moimi typami. Nie gustuje w takiej retoryce.
            > Ale, do cholery, on ma racje, ze to jakies zbiorowe szalenstwo i histeria!
            Mam
            > 40 lat. Mozg mi juz zaczyna obumierac, ale nie na tyle, zebym nie pamietal
            > idiotrycznych wyglupow na przerwach, kiedy podnosilismy reke pozdrowieniu
            siegh
            >
            > heil, a druga, dwoma palcami dorabialismy wasik. Ze tez nam nikt nie
            pstryknal
            > zdjecia... Ale do glowy nam nie przychodzilo, zeby w jakikolwiek sposob
            wielbic
            >
            > idee faszystowskie. Zawsze to byly zarty, kpina, wyglupy. Ja nie chce na sile
            > bronic tych panow. Ale opanujcie sie! Czy naprawde uwazacie, ze to jest
            realne
            > zagrozenie? Ze w Polsce szczerzy zebiska faszyzm, hitleryzm, czy inne
            takie???
            > Wierzejski jest idiotą! Giertych Roman nieco nawiedzony. Ale mi osobiscie oni
            > nie szkodza. Zwlaszcza, ze odcinaja sie zdecydowanie od takich zachowan.
            Wiem,
            > wiem, powiecie, ze to pod publike. Mnie nie obchodzi, co tam sobie politycy
            > mysla. Wazne, jakie sygnaly polityczne wysylaja w swiat. A te sa zdecydowane.
            > I przestancie uzywac tego koszmarnego jezyka nienawisci!!! Nie da sie tego
            > czytac, nawet z zachowaniem resztek milosci do blizniego.
            Ty to nazywasz histerią, ale badania wskazują, iż ostatnio nabierają na sile o
            powstają coraz to nowe organizacje neonazistowskie. Stają się one realnym
            zagrożeniem, w związku z czym trzeba się wyraźnie sprzeciwić takim akcjom. W
            przeciwnym razie mozemy mieć tu drugi Petersbirg, w którym to od początku roku
            na tle rasisowskim zabito kilkunaście osób innej nacji, innego koloru skóry.
            Czy nadal uważasz, że nie ma problemu?
        • decisive Re: Giertych o neofaszystowskiej aferze: Niektóre 01.12.06, 22:22
          prędzej ty zgnijesz w więzieniu dla ciot idioto!
          mimo kilku niedorzecznych pomysłów Giertycha i tak będziemy go popierać w końcu
          to jeden z niewielu Polaków w polskim rządzie!!!
    • lukasz.palucki Naziści, w Polsce możecie spać spokojnie.... 01.12.06, 16:20
      Strona redwatch przecież działa. Naziści mogą spać spokojnie, jeśli to będzie
      robić ta sama grupa co redwatch. Od samego początku ściganie stron www było
      bez sensu, na cenzurze internetu połamały sobie zęby rządy kilku krajów.
      Lepiej dogadać się z operatorami w Polsce i ograniczyć "dostęp" do strony w
      kraju. Wystarczy tylko trochę pomyśleć.

Skoro pies nie może merdać ogonem to niech ogon merda psem !
    • lot93 Giertych o neofaszystowskiej aferze: Niektóre m... 01.12.06, 16:21
      Manipulacja, kłamliwa napaść...

Biedny Giertych, biedny Wierzejski... Chcieli "dobrze" a wyszło gorzej niż u "Gamoni i Krasnoludków".
      :)
    • a.k.traper Taka jest rola mediów 01.12.06, 16:21
      Skoro głupota zwycięza nad rozsadkiem nalezy ja pokazać, a skoro minister
      oswiaty uwaza ze nic sie nie stało, to premier powinien sie zachowac
      odpowiedzialnie i wyprowadzic tego pana, to moze tylko poprawic notowania
    • silezius.monachijski to przecież Jarek robi Wam Noc Długich Noży 01.12.06, 16:25
      zrozum to Romku, im wcześniej tym leppiej.
      • meylec Gest Sieg Heil?Przecież oni mają zaciśnięte pięści 01.12.06, 18:01
        Na zdjęciu w "GW" w artykule "Tak się bawił Wojciech Wierzejski". Przecież to
        jest klasyczne lewicowe pozdrowienie. Dziennikarskie lewactwo powinno piać z
        zachwytu zamiast się oburzać....
        • maruda.r Re: Gest Sieg Heil?Przecież oni mają zaciśnięte p 01.12.06, 18:33
          meylec napisał:

> Na zdjęciu w "GW" w artykule "Tak się bawił Wojciech Wierzejski". Przecież to
          > jest klasyczne lewicowe pozdrowienie. Dziennikarskie lewactwo powinno piać z
          > zachwytu zamiast się oburzać....

Widocznie nie trawi wszechkomuchów równie mocno jak wszechfaszystów.

• meylec Re: Gest Sieg Heil?Przecież oni mają zaciśnięte p 01.12.06, 19:21
            Ależ trawią lubią i hołubią... I jakby lepiej pasmatrili, to zamiast potępić
            pewnie by pochwalili...
            • maruda.r Re: Gest Sieg Heil?Przecież oni mają zaciśnięte p 02.12.06, 07:27
              meylec napisał:

> Ależ trawią lubią i hołubią... I jakby lepiej pasmatrili, to zamiast potępić
              > pewnie by pochwalili...

"Pasmatrili"? Łubianka na linii?

• troll7777 Romek jako Roehm? a Wierzejski jak Himmler z tymi 01.12.06, 19:38
        okularkami... noc dlugich nozy... calkiem dobre porownanie... haha haha!
        BO WODZ MOZE BYC TYLKO JEDEN! ......aaaaa...tzn na razie dwoch... a potem sie
        zobaczy ktory Kain... haah haha! - jak rezonowalo echo z filmu o dwoch takich
        • adas313 Re: Romek jako Roehm? a Wierzejski jak Himmler z 01.12.06, 19:58
          A i drób się w tle gdzieś przewija i tu i tam...
    • mefisto9009 Giertych funduje sobie noz w plecy. 01.12.06, 16:26
      hmm, i teraz min ister n a swoich kolegow doniesienie do prokuratury??to grozi
      odwetem.Pytanie tylko czy niestety jest konieczne w uzyciu ;)
      • adas313 Re: Giertych funduje sobie noz w plecy. 01.12.06, 16:32
        E tam, śledztwo w sprawie WBR załatwi całą wierchuszkę LPR.
    • junkier Obludne, zaklamane lewicowe media urzadzaja 01.12.06, 16:27
      Obludne, zaklamane lewicowe media urzadzaja kolejna huspe zeby zohydzic sily
      patriotyczne tworzace rzad i budujace IV RP.

Ale czego mozna spodziewac sie po KPP-owcach, PZPR-owcach i kalumniarzach,
      ktorzy od 1989 r. bezczelnie szkaluja ideologie i postawy patriotyczne i
      narodowe promujac zalgany eurokosmopolityzm i zenujaca ideologei poprawnosci
      politycznej zakladajace mordowanie dzeici z jednej strony, a z drugiej cackanie
      sie z mordercami i fundowanie im wieloletnich wczasow na koszt podatnika w
      wiezienaich spelniajacych, a jakze, eurostandardy.
      • mefisto9009 Junkier masz cos przeciwko? lewicujacym? 01.12.06, 16:32
        umiesz sie wyslawiac? wiesz co to jest wolnosc?wiesz ze nie trzeba biz Zydow i
        czarnych?wiesz ze twoja glowa ma 100 razy mniej miejsca na mozg niz glowa myszy?
        shalom
        • junkier Cos przeciw lewicujacym? Wszystko !! 01.12.06, 16:36
          Kolejnej osobie proponuje lekture:

Od pewnego czasu obserwujemy w naszych mediach zasmucającą przemianę. Rośnie
          łatwość rzucania oskarżeń, ferowania wyroków opartych na coraz wątlejszych
          podstawach, nadużywania mocnych bądź pompatycznych słów i wyciągania zbyt
          daleko idących wniosków.

Zwykła dziennikarska prowokacja staje się "taśmami prawdy", "końcem IV RP" i
          omalże rewolucją na miarę Sierpnia. Z tragedii robi się wielodniową medialną
          szopkę. A z filmiku sprzed dwóch lat, przedstawiającego niezidentyfikowanych
          osobników o wyglądzie zwykłych kiboli, palących swastykę, wielki wstrząs na
          scenie politycznej i asumpt do żądań zdelegalizowania współrządzącej partii
          oraz odwołania wicepremiera.

Politycy i komentatorzy opiniotwórczych mediów dostosowują się do obyczajów
          tabloidów: byle z przytupem, byle na najwyższym zadęciu i bez oglądania się na
          dowody czy inne szczegóły,bo trzeba przelicytować inne " niusy", zanim
          jutrzejsza sensacja nie zatrze dzisiejszej.

To zły znak, jeśli rozsądny zwykle publicysta, jakim jest Cezary Michalski, w
          kontekście niczym na razie nieudowodnionych zarzutów wobec Młodzieży
          Wszechpolskiej snuje w "Dzienniku" rozważania o zagrożeniu dla słabego państwa
          ze strony nazizmu. Takiego zagrożenia w Polsce, na szczęście, nie ma. W Europie
          też jest to zagrożenie znacznie mniejsze niż rasizm niezasymilowanych
          imigrantów czy antysemityzm lewicowy, który do źródeł narodowego socjalizmu -
          nienawiści do Żyda krwiopijcy, czyli kapitalisty, bankiera i fabrykanta - sięga
          w modnym entourage'u alterglobalizmu i współczucia dla ofiar "izraelskiego
          imperializmu".

Neonazizm jest zjawiskiem ohydnym, ale warto zauważać, że rozdymanie zagrożenia
          z jego strony jest od lat ulubionym sposobem lewicy na zniesławianie
          przeciwników i odwracanie uwagi od własnych grzechów. Ten fakt skłaniać
          powinien do zachowywania zdrowego rozsądku i nieulegania skłonności do
          nieuprawnionych kontekstem generalizacji.

Rafał A. Ziemkiewicz
          www.rzeczpospolita.pl/dodatki/druga_strona_061201/druga_strona_a_1.html
          • mefisto9009 Re: Cos przeciw lewicujacym? Wszystko !! 01.12.06, 16:38
            moze mi jeszcze leszka bubla zaproponujesz?chlopie, postaraj sie sam ocenic
            rzeczywistosc,zanim siegniesz po nastepna lekture
            • junkier Re: Cos przeciw lewicujacym? Wszystko !! 01.12.06, 16:39
              Moja ocena rzeczywistosci pokrywa sie w 85% w ocena RAZ-a i w 0% z ocena GW i
              tygodnika NIE.
              • mefisto9009 Re: Cos przeciw lewicujacym? Wszystko !! 01.12.06, 16:42
                widzisz,sam piszesz ze nie masz wlasnej oceny,ale moze podaj zrodlo,przejze,bo
                to zawsze jakas lekcja pogladowa,jak cos napisac zeby komus zrobic bloto w glowie...
                • junkier Re: Cos przeciw lewicujacym? Wszystko !! 01.12.06, 16:45
                  Czytaj prase patriotyczna-narodowa: Tygodnik "Glos" A. Macierewicza,
                  miesiecznik Fronda, tygodnik Nasza Polska no i oczywiscie tygodnik N a j w y z
                  s z y C z a s (www.nczac.com).

W internecie polecam portal Klubu Zachowawczo-Monarchistycznego
                  www.konserwatyzm.pl
                  • dfgfdg Re: Cos przeciw lewicujacym? Wszystko !! 01.12.06, 16:56
                    junkier napisał:

> Czytaj prase patriotyczna-narodowa: Tygodnik "Glos" A. Macierewicza,
                    > miesiecznik Fronda, tygodnik Nasza Polska no i oczywiscie tygodnik N a j w y z
                    > s z y C z a s (www.nczac.com).
                    >
                    > W internecie polecam portal Klubu Zachowawczo-Monarchistycznego
                    > www.konserwatyzm.pl

Jednym slowem - oszolomstwo.
                  • upandup Teraz już wszystko rozumiem!!! 01.12.06, 18:30
                    Do tej pory myślałem, że po prostu jest zagorzałym pisowcem.
                    Ale spis ulubionych lektur wyjaśnia wszystko.
                    Niestety miałem w ręku kilka numerów Frondy i nawet kilkanaście numerów NC.
                    Bardzo chciałbym mieć dostęp do używek które pobierają autorzy tych wydawnictw,
                    faza na maxa i nie odpuszcza.
                    • adas313 Re: Teraz już wszystko rozumiem!!! 01.12.06, 18:43
                      Przeglądałem kiedyś artykuły Frondy.

Generalne wrażenie jest takie: "My, młodzi, radykalni, zmienimy świat!".
          • adas313 Ale SamooBrona w koalicji jest w porzo, co? ;) n/t 01.12.06, 16:39
            • junkier Samoobrona to przyszlosc lewicy w Polsce, zapamiet 01.12.06, 17:18
              Samoobrona to przyszlosc lewicy w Polsce, zapamietaj to sobie.

W Polsce jest jakis tam odsetek ludzi o lewicowych pogladach, ja ich osobiscie
              rozumiem chociaz niepojete jest dla mnie jak mozna byc sympatykiem lewicy, w
              kazdym razie taka wlasnie powinna byc w naszym kraju lewica - lekko
              roszczeniowa ale nie komunistyczna i poprawna politycznie, za to akcentujaca
              sprawy narodowe i nasza suwerennosc vs. UE oraz niepodatna na lewackie
              bezecenstwa plynace szerokim strumieniem ze zgnilego zachodu.
              • orion_kr Re: Samoobrona to przyszlosc lewicy w Polsce, zap 01.12.06, 17:53
                junkier napisał:

> Samoobrona to przyszlosc lewicy w Polsce, zapamietaj to sobie.
                > w kazdym razie taka wlasnie powinna byc w naszym kraju lewica ...oraz niepodatna >na lewackie bezecenstwa ....

nic dodac nic ujac, junkier puknij sie w glowe, co ty wygadujesz, upuiles sie czy lekarstw zapomniales zazyc???? wg ciebie najlepiej by bhylo gdyby... lewica miala poglady prawicowe :)))))
                • junkier Re: Samoobrona to przyszlosc lewicy w Polsce, zap 01.12.06, 17:56
                  Lewica ma jak rozumiem poglady socjalno-roszczeniowe i mozna to zrozumiec. Niz
                  znaczy to jednak ze musi byc antynarodowa, antypatriotyczna, proeuropejska i
                  propolitycznie poprawna - takie extremum rezerwujemy dla lewactwa czyli
                  kolicyjki LiD.
                  • orion_kr Re: Samoobrona to przyszlosc lewicy w Polsce, zap 01.12.06, 18:01
                    nie ty bedziesz decydowal kto ma miec jakie poglady.
                    koniec dyskusji, bo z toba nie warto rozmawiac, szkoda czasu.
                  • uriel.blog.pl Re: Samoobrona to przyszlosc lewicy w Polsce, zap 01.12.06, 19:36
                    junkier napisał:

> Lewica ma jak rozumiem poglady socjalno-roszczeniowe i mozna to zrozumiec. Niz
                    > znaczy to jednak ze musi byc antynarodowa, antypatriotyczna, proeuropejska i
                    > propolitycznie poprawna - takie extremum rezerwujemy dla lewactwa czyli
                    > kolicyjki LiD.

Poglądy socjalno-roszczeniowe to ma PiS. I dlatego przez rozumnych jest nazywana
                    nową bolszewią. Prawicowa ideologia, komunistyczna konsekwencja w ignorowaniu
                    zasad ekonomii.

Lewica to ideologia, do której co prawda lepiej pasuje alterglobalizm niż
                    neokoński kapitalizm, ale też nie ma mowy o wzajemnym wykluczaniu.

Jeśli osobiste odrzucenie ksenofobii nazywać postawą antypatriotyczną, osobiste
                    odrzucenie zadętego narodowego szowinizmu nazywać postawą antynarodową, to dwa
                    pierwsze twoje zarzuty pod adresem naszej lewicy przyjmuję i potwierdzam, choć z
                    podzielania takiego podejścia z lewicą jestem raczej dumny.

Proeuropejskość to nie przejaw lewactwa tylko sprawnego mózgu i dobrego kontaktu
                    z bazą. Tudzież mniejszego sentymentu do narodowego szowinizmu niż koncentracji
                    na pytaniu "jak się nam w Europie żyje i żyć będzie?".

A polityczna poprawność to jak w Tao - ziarno prawicowości w ideologii
                    lewicowej, niestety rozrośnięte do rozmiarów wysoce absurdalnych.

Samoobrona w ogóle nie jest partią lewicową tylko socjalną, jej ideologia
                    całkowicie wyraża się liczbami.

---
                    milion idiotów nie może się mylić
                    • traviata1 Re: Samoobrona to przyszlosc lewicy w Polsce, zap 01.12.06, 22:37
                      jesli wierzysz, ze on cos z tego rozumie, to musisz byc duuuuzej wiary;)...on
                      pewnie mysli, ze lewica bedzie sie sama bronic i ma tutaj absolutna racje-
                      madrosc broni sie sama
                  • linfan Re: Samoobrona to przyszlosc lewicy w Polsce, zap 01.12.06, 20:53
                    junkier napisał:

> Lewica ma jak rozumiem poglady socjalno-roszczeniowe i mozna to zrozumiec. Niz
                    > propolitycznie poprawna

antynarodowa i antypatriotyczna jest mw i cala lpr. np. jak mozna debili i ludzi
                    bez zadnego przygotowania, robic dyrektorami, itp.? to oslabia nasza kadre,
                    wystawia na posmiewisko, itd. TO jest przyklad antypolskiego zachowania.

nie mowiac o podwojnej moralnosci lpr... unia jest zla, ale kase od niej
                    wezmiemy zawsze i chetnie...

ale czego mozna oczekiwac od kogos, kto slucha takiego wierzejskiego? 'jestem na
                    zdjeciu, ale to nie zdjecie z koncertu'... 'to ja, ale nie ja' ^_^ naziolki... :)

junkier, obronco faszystow i naziolow - spadaj!
                  • kika843 Re: Samoobrona to przyszlosc lewicy w Polsce, zap 01.12.06, 23:41
                    junkier napisał:

> Lewica ma jak rozumiem poglady socjalno-roszczeniowe i mozna to zrozumiec.
                    Niz
                    > propolitycznie poprawna - takie extremum rezerwujemy dla lewactwa czyli
                    > kolicyjki LiD.
                    Widzę, że pragniesz żyć w swoim zamkniętym, ograniczonym świecie i nie chcesz
                    dopuścić do siebie myśli, że świat potrzebuje otwarcia granicy i wzajemnej
                    wspołpracy.
              • adas313 Hahaha, ta "Partia SBków"??? 01.12.06, 18:41
                Gazeta Polska pisała o związkach SamooBrony z WSI i rosyjskim wywiadem.

Prominentni członkowie SamooBrony mają na koncie wyroki z POSPOLITE przestępstwa.

To jest ta "przyszłość"?????

Junkier, zajefajny z Ciebie patriota, jeśli taką partię stawiasz jako przyszłość
                polskiej sceny politycznejn
              • helmut.berlin Re: Samoobrona to przyszlosc lewicy w Polsce, zap 01.12.06, 20:13
                > Samoobrona to przyszlosc lewicy w Polsce, zapamietaj to sobie.

junkier kretynie, poczytaj sobie:
                fakty.interia.pl/prasa/news/tam-dzialal-maksymiuk,823021,16
                • adas313 Hehe, dobre! 01.12.06, 20:18
                  Zawsze wierzyłem w tę partię, ale tym to mnie zaskoczył ;o)))))))
          • traviata1 Re: Cos przeciw lewicujacym? Wszystko !! 01.12.06, 19:15
            tylko, ze osoby zostaly zidentyfikowane, przyznaly sie nawet; co sugarujesz?
            za takie cos, lewicowca rozszarpaliby na strzepy, powiesili na latarni...Kwas
            sie chwial, bo popil u Ruskich-juz nie patriota, a faszystowske nasienie na
            ministra...niejedno sie jeszcze okaze...a zagrozenie trzeba "rozdymac", jesli
            jest, zeby nas pozniej nie "wydymali" bombka z obu stron. Pochwalony!
          • milena.rl ło mamo!! 01.12.06, 20:01
            nie, proszę.. "lewicowanie" jest po prostu bardziej ludzkim odruchem :)
            Obrazkowo:
            Prawica (egoizm, zatęchły umysł, kompleksy)- bozia stworzyła jednego bez ręki,
            drugiego bez nerki I ZA TO JEJ CHWAŁA NA WYSOKOŚCI :) Będziemy dbać by
            przepaść między nami się poszerzała, będziemy uzmysławiać na każdym kroku że
            są : niedouczeni, idiotyczni, a bozia sama dała nam znak kogo deptać,
            eliminować ze społeczeństwa (UPR-owiec "W społeczeństwie zawsze będą gorsi i
            lepsi hehe, i tak powinno być, skądś trzeba ssać kasę, nie?". Ksiądz - nam też
            to na rękę.Amen) Wyrżniemy pedziów, czarnych, Żydów* bo jesteśmy cenniejszym
            materiałem genetycznym, o taak (-boziu jesteśmy lepsi? potwierdź! - Nie kaziu,
            masz małego członka -To nic..:(( i tak Żydzi są gorsi:)) zaraz się na nich
            powyżywam).
            *Nie dotyczy UPR :)
            Lewica (altruizm, szersze horyzonty myślowe i etyczne, empatia)- dajemy bozi
            psztyczka w nosek. Każdy człowiek jest równy, będziemy dążyć do niwelowania
            wszelkich różnic, czy to finansowych czy kulturowych. Utopia, ale czy nie
            piękna?
            • traviata1 Re: ło mamo!! 01.12.06, 21:13
              ano jak to utopia;)...i tak sie wlasnie toczy swiatek
          • stara_twojej_starej Re: Cos przeciw lewicujacym? Wszystko !! 01.12.06, 20:50
            junkier napisał:

> Kolejnej osobie proponuje lekture:

junkier, wiele razy ci już powtarzałem : jesteś debilem.
            Powtórzę i dziś : jesteś debilem.
          • troll7777 o! JUNKERs sie jakis przypaletal! 01.12.06, 21:04
            raus nach WAFFEN SS oder sonderkommando ( wenn bist du kein arier aber z.b.
            arliel ) haha haha! - jak rezonowalo echo z filmu o dwoch takich
          • zbud-2 Re: Cos przeciw lewicujacym? Wszystko !! 02.12.06, 10:52
            Junkier przepisz te wypociny na papierze toaletowym i .......
      • behemot68 Re: Obludne, zaklamane lewicowe media urzadzaja 01.12.06, 16:33
        Junkier? Dalej słyszysz te głosy? Może jednak bierz dalej te niebieskie.
      • chirlider jaszczomp potkarpacki herbu "obiat" 01.12.06, 16:35
        junkier - nadaje ci imie jaszczomp
      • a.k.traper Znowu cos wkleiłes, czego nie ogarniasz 01.12.06, 16:49
        co masz wziąc na plecy to bierz, na umysł nie bierz bi bedzie szwankował, tak
        mawiał zagłoba do Rocha Kowalskiego, i Tobie to radzę, moze byc nieuleczalne
        • junkier Re: Znowu cos wkleiłes, czego nie ogarniasz 01.12.06, 16:50
          Znalazles sie na liscie Wildsteina?
          • mefisto9009 Re: Znowu cos wkleiłes, czego nie ogarniasz 01.12.06, 16:53
            No niestety w kazdym narodzie nawet wybranym musi zanlesc sie czarna owca,typu
            Wildstein oszolom....
            • bravor Re: Znowu cos wkleiłes, czego nie ogarniasz 01.12.06, 22:39
              Nuuuu, Wildsteina komuszki nie lubią, że uuuuhhhh.
          • pierot6 junkier, na tej liście jest Jadwiga Kaczyńska !!! 01.12.06, 16:55
            czy to "Ta" Kaczyńska ???
      • weather2 Re: Obludne, zaklamane lewicowe media urzadzaja 01.12.06, 17:18
        Ideologia endecka nigdy nie miała nic wspólnego z polskim patriotyzmem. Gdybyś
        poza rzucaniem inwektyw jeszcze umiał myśleć, mógłbyś poczytać co na temat
        endecji pisał np. Piłsudzki. Gdybyś uważał na lekcjach historii , wiedziałbyś ,
        że ruch endecki sugeruje , że dla Polski najlepszym wyjściem jest ścisły
        związek z Rosją. Giertychowie tego wątku nie eksponują, ale pisze się o tym w
        materiałach MW. Nie bez przyczyny Jarosławowi Kaczyńskiemu wyrwały się słowa
        skierowane do Wrzodaka :"Rosyjski agent".Dzisiaj potrzebuje kilkunastu LPR-
        owskich głosów, odsunął więc swe poglądy na jakiś czas w cień.Uważaj więc,
        walcząc z "lewactwem" możesz stać się sojusznikiem Federalnej Służby
        Bezpieczeństwa Rosji.
        • junkier Re: Obludne, zaklamane lewicowe media urzadzaja 01.12.06, 17:50
          Wybacz ale niemiecki agent Pilsudski nie jest dla mnie za specjalnym
          autorytetem. Kiedy wybuchaly powstania slaskie i trzeba bylo isc z pomoca
          Polakom, ten w durne awantury na wschodzie sie wdawal gdzie mieszkala ludnosc
          etnicznie niepolska. To samo powstanie Wielkopolskie – zero pomocy.

Twierdzisz ze ND chciala opierac sie o Rosje. Po pierwsze, niebolszewicka!!!!!
          Po drugie, powiedz dlaczego – bo uwazala tego akurat zaborce za najmniej
          udolnego i skutecznego w polityce wynaradawianie. Dzis te zarzuty to kompletny
          anachronizm i smiesznosc.

Wreszcie, wolnorynkowa ND nie powinna byc zestawiana z socjalistyczna i
          interewencjonistyczna sanacja, z tymi bzdurnymi COPami, administrowaniem
          czynszow i patologiczna biurokracja.
          • adas313 Zabór rosyjski najmniej szkodliwy??? 01.12.06, 18:48
            To zabór rosyjski i jego dawne ziemie odznaczał się największym analfabetyzmem
            oraz zaofaniem infrastrukury.

Dwa wielkie powstania wybuchły właśnie w zaborze rosyjskim i były skierowane
            właśnie przeciw niemu.
            • poglodzio Re: Zabór rosyjski najmniej szkodliwy??? 02.12.06, 16:13
              największym analfabetyzmem odznaczał się zabór austryjacki ( galicja) najmniej
              szkodliwy to może nie był ale był lepszy od zaboru pruskiego choć w obydwó
              przypadkach germanizowano i rusyfikowano polaków i wypędzano ich z ich
              ojczystych ziem
          • helmut.berlin Re: Obludne, zaklamane lewicowe media urzadzaja 01.12.06, 20:07
            > Wybacz ale niemiecki agent Pilsudski nie jest dla mnie za specjalnym
            > autorytetem.

junkier, a masz oprocz kaczora jakis autorytet?
          • bravor Re: Obludne, zaklamane lewicowe media urzadzaja 01.12.06, 22:30
            Juniker nie masz racji, to że Dmowski i Piłsudski szczerze sie nienawidzili,
            nie wynika nic szczególnego. Ich sporów nie można przeciągać na czas
            współczesny. Ich drogi tak czy siak przegrały, chociaż każdy z nich na swój
            sposób, był twórcą nowoczesnego narodu polskiego i co za tym idzie państwa
            polskiego.
      • jerzy.i Re: Obludne, zaklamane lewicowe media urzadzaja 01.12.06, 17:52
        kolejny faszysta się odezwał
      • q_vw Re: Obludne, zaklamane lewicowe media urzadzaja 01.12.06, 17:54
        Junkier, kolaborujesz z postkomuną i naziolami. W dodatku ujawnia to wszystko
        Dziennik, propisowska gazeta...
        • junkier Re: Obludne, zaklamane lewicowe media urzadzaja 01.12.06, 18:01
          Nie opowiadaj i nie powtarzaj sloganow.
          • milet_z_sedesu Nudni jesteście Junkier 01.12.06, 19:55
          • dyzurny.psychiatra junkier miales kiedys seks, wiesz co to jest?? 01.12.06, 20:10
            • bravor Re: junkier miales kiedys seks, wiesz co to jest? 01.12.06, 22:38
              ty dyżurny małeś chyba tylko seks w ubikacji.
      • jerzy30 [...] 01.12.06, 18:32
      • k_tuziemski Pokój z tobą, Junkier... 01.12.06, 18:53
        ... i niech Bozia wybaczy Ci towoją głupotę i zacietrzewienie. Jak ktoś jest
        zasmarkanym faszystą to takim pozostanie bez względu na konatacje polityczne. A
        tak z ciekawości, co ma wspólnego patriotyzm z faszyzmem ??? Aha powinieneś
        pisać hucpa a nie "huspa" obrońco uciśnionych ... ;-/
      • traviata1 Re: Obludne, zaklamane lewicowe media urzadzaja 01.12.06, 19:10
        ano mozna sie spodziewac po takich, jak Ty, ze robia dokladnie to samo w druga
        strone; balabym sie Ciebie spotkac w ciemnym zaulku...
      • r0b0l na twoje rzekomo partiotyczne siły jest środek: 01.12.06, 19:56
        trybunał międzynarodowy i stryczek
        jak nie wiesz co to nazizm i neonazizm to polecam wycieczkę do któregoś obozu śmierci

byłbym zapomniał: nazistów sie załatwia także po cichu, wychodzi taniej
      • kika843 Re: Obludne, zaklamane lewicowe media urzadzaja 01.12.06, 23:29
        junkier napisał:

> Obludne, zaklamane lewicowe media urzadzaja kolejna huspe zeby zohydzic sily
        > patriotyczne tworzace rzad i budujace IV RP.
        >
        > Ale czego mozna spodziewac sie po KPP-owcach, PZPR-owcach i kalumniarzach,
        > ktorzy od 1989 r. bezczelnie szkaluja ideologie i postawy patriotyczne i
        > narodowe promujac zalgany eurokosmopolityzm i zenujaca ideologei poprawnosci
        > politycznej zakladajace mordowanie dzeici z jednej strony, a z drugiej
        cackanie
        >
        > sie z mordercami i fundowanie im wieloletnich wczasow na koszt podatnika w
        > wiezienaich spelniajacych, a jakze, eurostandardy.
        Dawno nie mieliśmy tu żadnego nazisty i wszechpolaka z krwi, i kości. Jakoś nie
        zauwazyłam , żeby lewica naigrywała się z polskiej tradycji i historii. Ona po
        prostu dostrzegła, że świat powinien się zjednoczyć w budowaniu gospodarki i
        walce z problemami ówczesnego swiata. Swoja ddrogą nie wiedzialam, że gesty
        nazistowskie są elementem naszego patriotyzmu.
        • eat.putsy Re: Obludne, zaklamane lewicowe media urzadzaja 01.12.06, 23:32
          Junkiera zdrowo dotknelo. Chlopak po prostu oszalal.
    • helmut.berlin "... do której należałem 10 lat temu.." 01.12.06, 16:27
      pan Giertych zapomina, ze nie chodzi tutaj o poejedynczy przypadek z pojedyncza
      osoba. Tych zdjec i hostorii bylo bardzo wiele, z roznymi osobami ale zawsze
      zwiazanymi z MW.
    • ami43 Giertych o neofaszystowskiej aferze: Niektóre m.. 01.12.06, 16:27
      POZWOLMY PANU GIERTYCHOWI I JEGO KLAKIEROM/IMCP.WIERZEJEWSKIM I SPOLCE BO/DALEJ
      NA TAKIE ZABAWY MANIFESTACJE ,STAWIANIE POMNIKOW-A ZOBACZYCCIE GDZIE WYLADUJA
      NASZE DZIECI I CO JE CZEKA...TAK CHORYCH NALEZY I Z O L O W A C!!!!!
    • chirlider Re: Giertych o neofaszystowskiej aferze: Niektóre 01.12.06, 16:32
      oszaleli to chyba ci co głosowali na tego cioola.
    • pl2512 Czy ktos ogladal wczoraj w ,,Co z ta Polska?" ... 01.12.06, 16:33
      wywiad z zona Rokity? Na mnie babsko zrobilo straszne wrazenie. Przy niej
      Begger to intelektualistka z Oxfordu.
    • pis_dolot Weszpolacy to banda tchórzy... 01.12.06, 16:35
      czy ktos widział kiedys weszpolaków pojedynczo...??? nie...oni zawsze szwendaja sie w kupie...T C H Ó R Z E
      • poglodzio Re: Weszpolacy to banda tchórzy... 02.12.06, 15:53
        Ja widziałem wszechpolaków pojedynczo
    • stanley505 Giertych o neofaszystowskiej aferze: Niektóre m.. 01.12.06, 16:41
      panie Giertych nie od dziś wiadomo ze kłamiecie jak znut ? więc przyszedł czas
      żeby przyznać się co naprawde robi Młodziesz w szechpolska i co ma wspulnego z
      Panem ?
      • mefisto9009 IM sie niesety udaje,popatrzcie na junkra 01.12.06, 16:49
        osiolek biedny sam podaje tytuly zionacych nienawiscia szmatlawcow, ktore
        udowadniaja tylko ze ktos je kupuje niestety(ale mam nadzieje ze ich sprzedaz
        nie ma zadnego przelozenia na poparcie dla pisu,)chodzi mi tylko o rzad
        wielkosci kretynow w RP
      • pierot6 Leper,Kaczyński,Giertych...potrój ne zło dla RP !!! 01.12.06, 16:50
        Kryminalista i SB-ek,Kłamca z lojalką i Faszysta z tatusem, ktory popierał
        Jaruzelskiego.... śmietanka nazi--bolszewicka....
    • bsc1 Media oszalały? 01.12.06, 16:53
      A Hitler też oszalał Panie Giertych, jak tworzył swoje faszystowskie hordy.
      Większość niemieckiego narodu uległa jego indoktrynacji prowadzonej w stylu
      M.W. Dość faszystowskich wybryków na polskiej umęczonej ziemi! Precz z M.W.
      • bravor Re: Media oszalały? 01.12.06, 22:49
        Do szkoły, bałwanie, naucz się wpierw czym był faszyzm i nazizm w niemieckim
        wydaniu, a potem dopiero zabieraj głos.
        • gringo_w66 kto się boi wszechpolaków? 01.12.06, 22:52
          ...Polacy się nie boją, więc kto?
          • bravor Re: kto się boi wszechpolaków? 01.12.06, 22:58
            Czemu nie zapytasz, kto się boi Polaków?
    • junkier Wchodzimy do bram lewicowego euro-raju: 01.12.06, 16:55
      Wchodzimy do bram lewicowego euro-raju:

fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/boze-narodzenie-zakazane-w-szkole-publicznej,823237,2943
      • zgodnik1 [...] 01.12.06, 16:59
      • mefisto9009 Wchodzimy do bram lewicowego euro-raju SLusznie 01.12.06, 17:00
        a ty nie rozumiesz rezolutna mlpko,ze nie mozna komus kazac swietowac
        publicznie?szczegolnie gdy swieta maja charakter religijny?ciemnotko ty mala...
        • bravor Re: Wchodzimy do bram lewicowego euro-raju SLusz 01.12.06, 23:01
          mefisto9009 napisał:

> a ty nie rozumiesz rezolutna mlpko,ze nie mozna komus kazac swietowac
          > publicznie?szczegolnie gdy swieta maja charakter religijny?ciemnotko ty
          mala...

Od razu poznałem, że ty od małpy pochodzisz:))))
      • maruda.r Slusznie. A wszechpolacy na Madagaskar 01.12.06, 18:30

• maruda.r Faszystowski półgłówek 01.12.06, 17:05

"Próbą manipulacji" Giertych nazwał natomiast opublikowane przez piątkową
      "Gazetę Wyborczą" zdjęcia wiceprezesa Ligi Wojciecha Wierzejskiego z 2002 r. w
      towarzystwie "wszechpolaków i skinheadów". Jak dodał, "nie ma nic poza
      zdjęciem". "Tych zdjęć robimy setki w ciągu roku"

Ręce i nogi opadają jak się słucha takiego debila. To macie setki zdjęć z imprez
      faszystowskich weszpolaków z posłami LPR?

• br00net Tylko faszysta moze bornic faszystów! 01.12.06, 17:09
      Jak w temacie
    • kinskyart Nie panie Giertych, to nie media, to pan 01.12.06, 17:09
      i niech pan nie liczy, że Polacy są na tyle głupi, żeby Pana tolerować. To tylko
      kwestia czasu - znajdziesz się Pan na marginesie wśród innych wynaturzeń życia
      społecznego młodej demokracji.
    • tom1003 Giertych o neofaszystowskiej aferze: Niektóre m... 01.12.06, 17:25
      Romek, nie jesteś moim idolem i nie będziesz, ale w tej sprawie masz racje.
      Gazetka po prostu oszalała.
      Samo użycie słowa "naród" jest już traktowane niemalże jak zbrodnie
      hitlerowskie.
      Kazdy kto mówi o zdrowej normalnej rodzinie jest oskrażany o chęć wsadzania
      homoseksualistów do obozów.
      A zwykła krytyka państwa Izrael to jak niemal nawoływanie do holocaustu.
      • junkier Re: Giertych o neofaszystowskiej aferze: Niektóre 01.12.06, 17:27
        Niezmanipulowane, zdroworozsadkowe pogladu. Jaka to rzadkosc (tutaj).
        • milet_z_sedesu Powtarzacie się kolego Junkier 01.12.06, 19:54
          • bravor Re: Powtarzacie się kolego Junkier 01.12.06, 22:51
            sedes, a tobie tak od postu leci? Chciałeś coś sensownego powiedzieć? ale nie
            wyszło? posiedź trochę dłużej na sedesie, musi wyjść!
      • jerzy.i Re: Giertych o neofaszystowskiej aferze: Niektóre 01.12.06, 17:47
        nie chrzań człowieku przecież to faszysta i tyle na ten temat
    • chemik46 kto mieczem wojuje... 01.12.06, 17:25
      ... od miecza ginie Panie G.
      • ihateschool Re: kto mieczem wojuje... 01.12.06, 17:40
        So let it be written
        So let it be done
        I'm sent here by the Chosen one
        So let it be written
        So let it be done
        To kill the first born Giertych son
        I'm creeping death
        • zhk On ma córkę wierszokleto... 01.12.06, 17:52
          ...
    • jerzy.i giertych 01.12.06, 17:44
      pieprzony faszysta
    • zhk Czy temu typowi ktoś jeszcze ufa? 01.12.06, 17:47
      Samo założenie tej bojówki LejPoRyju było wymowne.
      Miniater edukacji. To obraza dla tego resortu. To jakby kaczorek miał rozpięty
      rozporek.
      • jerzy.i Re: Czy temu typowi ktoś jeszcze ufa? 01.12.06, 17:48
        ufają mu inni faszyści
    • vilomort zdelegalizowac SLD! 01.12.06, 17:48
      "Według szefa SLD, MW "stała się symbolem zła i nietolerancji". Olejniczak
      przypomniał, że liderzy Sojuszu zapowiedzieli złożenie do sądu wniosku w
      sprawie delegalizacji MW. "Zły symbol powinien przestać funkcjonować" -
      podkreślił."

Niech pan Olejniczak bedzie konsekwentny! Partia SLD w poprzedniej 'edycji'
      naszego reality show, zwanego Sejmem, byla kojarzona z siedliskiem korupcji i
      niejasnych interesow. Paru jej czlonkow zostalo skazanych prawomocnymi
      wyrokami, wobec paru toczą sie postępowania karne. Z tego co mowi pan
      Olejniczak nalezaloby ZDELEGALIZOWAC SLD!
      • jerzy.i Re: zdelegalizowac SLD! 01.12.06, 17:50
        nie porównuj korupcji z faszyzmem
        • vilomort Re: zdelegalizowac SLD! 01.12.06, 18:03
          jerzy.i napisał:

> nie porównuj korupcji z faszyzmem

Nie nazywaj faszystami zakompleksionych, lysych grubaskow, ktorzy pokrzyczą,
          pokrzyczą a potem idą do domku. A Baronowie z SLD (albo z SLD zwiazani)to grupa
          niebezpiecznych przestepcow, niektorzy z nich wspolpracowali z gangsterami.
          Powiedz w takim razie, ktore ugrupowanie powinno sie zdelegalizowac?

Zanim ktos podpisze sie pod wnioskiem o delegalizacje LPR, powinien
          odpowiedziec na pytanie, czy ktorys z jej obecnych czlonkow, albo kierownictwo
          tej partii, szerzy tresci faszystowskie? Albo bierze udzial w imprezach
          faszystowskich? Jesli sa na to dowody - TO DELEGALIZOWAC!
          Jesli nie, cicho siedziec.

Tak dla porzadku: glosowalem na Platforme Obywatelska i uwazam LPR za partie
          skrajnie populistyczna, wrecz szkodliwa dla Polski, wiec prosze mnie nie
          traktowac jako poplecznika Giertycha! Wkurza mnie natomiast swiete oburzenie
          towarzyszy z SLD, ktorzy pokazali nie raz swoj 'patriotyzm', 'uczciwosc'
          i 'sprawiedliwosc'.
      • zhk Jednych i drugich można zdelegalizować. 01.12.06, 17:57
        Jednych za przeszłość drugich za teraźniejszość.
        • slayer33 ja jestem za legalizacją 01.12.06, 18:11
          w innym stanie świadomości nawet ten człowieczek nie przeszkadza
    • the.bill1 Michnik Wam komunizmu nie wybaczy!!! 01.12.06, 18:17
      Boli go , że jesteście patriotami polskimi i nie lubicie komunistów. To boli
      michnikowszczyznę. Widać, że "wala po jajach" (słownictwo MIchnika) wszystko co
      im sie nie podoba, czyli nie słuzy interesopm międzynarodowego towarzystwa
      wzajemniej adoracji.
      GW weszła do gry i próbuje wywijać jak za czasów Unii Wolności - najbardziej
      teatralnej partii polskiej.
      • tles01 [...] 01.12.06, 18:35
      • adas313 I słusznie! 01.12.06, 18:54
        Przedstawiciele tzw. ruchu narodowego okazywali się lojalnymi członkami systemu
        komunistycznego - tego, z którym walka kosztowała Michnika parę lat spędzonych
        w więzieniach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka