3guziec Merkel jest bardziej podobna do kartofla 04.12.06, 12:20 jak sie nie maja z czego naśmiewać to niech podstawia foto Merkel i foto echt deutsch kartoffel - podobienstwo jak sie patrzy Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Merkel jest bardziej podobna do kartofla 04.12.06, 12:29 3guziec napisał: > jak sie nie maja z czego naśmiewać to niech podstawia foto Merkel i foto echt > deutsch kartoffel - podobienstwo jak sie patrzy *********************************************************************** Dla niemieckich prynitywow z TAG, to saryra. Dla Polakow chamstwo. Wiec my nie bedzeiemy szydzic z urody Markiel. Oni /czyt. Niemcy/ juz z niej szydzili nie raz. Ot roznica kultur. Zreszta co innego jest smiac sie samemu z siebie, a co innego z kogos obcego. Kaczynski jako polski prezydeny, bedzie tam zaproszonym gosciem, wiec szydzic z wygladu zaproszonego goscia, to szczyt podlesci, chamstwa i prymitywizmu. Ale czego mozna sie spodziewac po narodzie, ktory wybral sobie Hitlera na wodza. Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 Re: Merkel jest bardziej podobna do kartofla 04.12.06, 12:36 nie chodzi o wygląd. Widze jednak ,ze zrozumienie tego przerasta twoje umysłowe mozliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
3guziec buraku jeden nie różnisz sie od niemieckich drani 04.12.06, 13:36 zastanów sie co piszesz debilonie. Kaczynski to prawie intelektualista przy tych "przywódcach: niemieckich. PAtrz: Schroder kupiony przez śzczurka z KGB czy Merkel - zupełnie przeciętna hausfrau jak z reklam proszku do prania (plama ach, ach co powie mój mąż!" Odpowiedz Link Zgłoś
kaczylechu do polskiego dna to jej jeszcze bardzo daleko. 04.12.06, 13:55 heheh ale mnie rozbawiłes:)))) Kaczor i intelektualista:))) Lepszego kawału nie słyszałem.Ten twoj intelektualista robił swoje prace w oparciu o dzieła Lenina.Ten twoj pupilek to miernota intelektualna jakiej Polska nie miała od 50 lat."z ziemi polskiej do Wolski" :)) Dobrzee ,ze napisałes prawie intelektualista:))Fakt,ze chwilowo scena polityczna Niemiec nie jest ciekawa a nawet powiedziałbym w rozkładzie ale do polskiego dna to jej jeszcze bardzo daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
atena48 Re: kaczor Donald i bufetowa to wzór waszego 04.12.06, 15:11 intelektu, historyk i kubiecina niebardzo wyedukowana , szwendała sie za granica i ja pogonili stamtad przecież co - bo taka dobra była Odpowiedz Link Zgłoś
gagapapa Re: Merkel jest bardziej podobna do kartofla 04.12.06, 15:00 olex5 napisał: > nie chodzi o wygląd. > Widze jednak ,ze zrozumienie tego przerasta twoje umysłowe mozliwosci hehe, skoro są zdjęcia porównujące fizjonomię K. do kartofla to o co innego? wiem, ze wy, ruscy, wymyślilibyście może coś innego, ale sądząc po twoich [postach zapewne głupiego. Odpowiedz Link Zgłoś
watashi79 Re: "Tageszeitung": kolejna satyra o kartoflach 04.12.06, 12:22 wzburzenie w polsce? ale czyje? chyba tylko kartofli i ich kompanów. Odpowiedz Link Zgłoś
bodozec 2 bezczelne kartofle w sojuszu z burakiem 04.12.06, 12:35 rujnują Polskę Odpowiedz Link Zgłoś
meff Re: 2 bezczelne kartofle w sojuszu z burakiem 04.12.06, 12:36 www.taz.de od razu widać :) Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Borat 04.12.06, 12:41 Taz robi dokladnie to samo co Sasha Cohen w przypadku Kazachstanu. Z tym wyjatkiem ze wladze Kazachstanu szybciej zmadrzaly. Co nie przeszkodzi naturalnie burakom prowincjonalnym rozdzierac koszuli na piersiach z rykiem zranionego zwierza ze im "Polskie lobrazili". Odpowiedz Link Zgłoś
andre_kuba Re: Borat 04.12.06, 12:52 a ja tam uwazam , ze dobry zart powinien mniec smak , a nie opluwanie kogos , za to , ze jest kims , nie wazne , ze to prezydent czy sprzataczka , dobry zart jest w cenie ! tak mysle sobie Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Borat 04.12.06, 14:23 Jak swiat swiatem sa zarty i "ze smakiem" i takie bardziej kontrowersyjne, sprobuj zmienic swiat. Nie wiem czy pamietasz zarty z czasow PRL-u, nie wszystkie byly ze smakiem i nikogo to nie martwilo, wrecz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kauzyperda Znów się kartofel obs.a i nie będzie spotkania... 04.12.06, 12:48 Tu nie chodzi o ten tekst czy mniej czy bardziej śmieszne witze. Załamuje mnie poprostu jak widze zdjęcia tego gościa i uświadamiam sobie że to prawda a nie koszmar senny czy anegdota - ten pokraczny "ktoś" jest formalnie prezydentem mojego kraju. Chyba czas zmienić kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
gnoje Re: Znów się kartofel obs.a i nie będzie spotkani 04.12.06, 12:55 Poroś kogoś żeby ci zrobił zdęcie jak srasz i zamieścił jej w gazecie a potem pisz takie głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
bombay_saphire Re : sugerujesz , ze .. 04.12.06, 13:00 brat mniejszy p/o Prezydenta RP zostal cykniety w chwili gdy defekuje ? Moim zdaniem on ma zawsze taki wyraz twarzy.. Odpowiedz Link Zgłoś
gnoje Lustro 04.12.06, 12:50 Wygląda na to, że cała ta gazeta której nie czytam bo nie zanm języka niemieckiego prezetuje typowo niemiecki styl humoru(?. Ten styl obrazuje taki oto przykład. W cyrku zabawny (dla nas) wytresowany niedzwiadek robi rózne wyuczone śmieszne rzeczy. Nikt się nie śmieje. Na końcu, wychodząc (może z rozpaczy po nieudanym występie, niedźwiadek nieoczekiwanie dla swojego trenera robi kupę na środku areny. Cała sala śmieje sie do rozpuku. Moim zdaniem taki styl humoru prezentuje ta szwabska gazeta. Podoba się Wam? Odpowiedz Link Zgłoś
andre_kuba Re: Lustro 04.12.06, 12:55 od czasu do czasu czytam ta gazete i powiem wam , ze wole innych narodowosci humor do poczytania niz niemniecki , i nie chodzi tu o ideologje , mnie chodzi tylko o smak tych zartow , a Oni nie potrafia mniec wyczucia , moje zdanie! Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 Re: Lustro 04.12.06, 12:55 mylisz sie.Nie znasz jezyka i nie mozesz przeczytac tej gazety jak i innych niemieckich gazet.To powod,ze nie rozumiesz całego zagadnienia i wyciagasz mylne wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
emnit Re: Lustro 04.12.06, 13:02 Wyjatkowo nieudane porownanie. Zanim sie wypowie jakas opinie, trzebaby troche sie poinformowac. "die Taz" jest jedynym niezaleznym dziennikiem w Berlinie. Jest zorientowany lewicowo- co nie znaczy socjalistycznie, a w zadnym wypadku komunistycznie.W latach panowania komuny na wschodzie, ostro sie z nia rozprawiali. Jego komentarze sa na stosunkowo dobrym, wysokim poziomie. Dostalo sie juz wszystkim: Kohl'owi, J.Fischer, Merkel, Chirac, Putin, papiezowi (nowemu i stremu) itd. - nie istnieje zadna swietosc. Jedynym kryterium jest to, co i jak ci ludzie robia. Mozesz mi wierzyc, ze lepsze to od tych springerowskich szmatlawcow (tzw. mieszczanska prasa). Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Lustro 04.12.06, 13:13 Dobry opis ale i tak nie dotrze do niektorych Odpowiedz Link Zgłoś
revy Re: Lustro 04.12.06, 14:09 > Mozesz mi wierzyc, ze lepsze to od tych springerowskich szmatlawcow (tzw. > mieszczanska prasa). ty chyba tez wierzysz, ze Stalin byl na "wyzszym poziomie" niz Hitler Odpowiedz Link Zgłoś
emnit Re: Lustro 04.12.06, 15:29 Przepraszam , nie rozumiem, o co chodzi??? Stalin? Hitler ? wyzszy poziom? Odpowiedz Link Zgłoś
revy Re: Lustro 04.12.06, 16:12 emnit napisał: > Przepraszam , nie rozumiem, o co chodzi??? > Stalin? Hitler ? wyzszy poziom? Nie! to ja przepraszam, ze przeciazylem twoje uklady scalone takimi parabolami moze porozmawiajmy na tematy blizsze twemu 'petite bourgeoisie'-Weltanschaung "Niemcy nie chca nic innego, tylko co 3 lata nowe auto, latem do cieplego, zima na narty." Odpowiedz Link Zgłoś
bombay_saphire Re: eeech.............. 04.12.06, 13:07 no nie bardzo to mi sie podoba, a jeszcze mniej, ze to pan pelniacy obowiazki Prezydenta RP wystepuje w roli takiego niedzwiadka - nic mu sie nie udaje, cos tam probuje zrobic, ale bez skutku, na koniec sie zesra, a z takiego wszystkiego wynika jeszcze jakis polityczny skandal.. za jakie grzechy musimy tak miec ??? ze inni sie smieja z tego - to juz kwestia smaku, kulturalniej byloby oczywiscie zachowac kamienna twarz.. Odpowiedz Link Zgłoś
andre_kuba Re: eeech.............. 04.12.06, 13:12 ja tam sobie mysle , ze lepiej bylo by zachowac kamienno twarz , niz oliwy dolewac, a swoja droga to dziwie sie , ze tak kaczynscy ostro zareagowali , powini na to wogole nie zwracac uwagi , ale no coz , stalo sie , wiec teraz trzeba klaniac sie gazecie , tylko po to , zeby nastepnym razem nie kartofle drukowala a moze kaczki, nie kumam tego humoru ! Odpowiedz Link Zgłoś
gosciu_z_niemiec Re: Lustro 04.12.06, 13:20 gnoje napisał: > Wygląda na to, że cała ta gazeta której nie czytam bo nie zanm języka > niemieckiego prezetuje typowo niemiecki styl humoru(?. Ten styl obrazuje taki > oto przykład. W cyrku zabawny (dla nas) wytresowany niedzwiadek robi rózne > wyuczone śmieszne rzeczy. Nikt się nie śmieje. Na końcu, wychodząc (może z > rozpaczy po nieudanym występie, niedźwiadek nieoczekiwanie dla swojego trenera > robi kupę na środku areny. Cała sala śmieje sie do rozpuku. > Moim zdaniem taki styl humoru prezentuje ta szwabska gazeta. Podoba się Wam? Humor niemiecki jest bardzo wszechstronny, od wyrafinowanego po prymitywny. Czyja to wina, ze tylko ten ostatni jest publikowany w Polsce? Moze ten pierwszy jest po prostu niezrozumialy? Odpowiedz Link Zgłoś
andre_kuba Re: Lustro 04.12.06, 13:25 mysle , ze masz racje , humor niemiecki jest dobry , ale czasem chlopaki zapominaja o kim pisza i wpadki sie zdarzaja, ja oczywiscie , nie przepadam za niemieckim humorem, ale mam wybor , czytam inny !oni tez maja wybor pisac ze smakiem lub komos dokopac! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok gdybys to tłumaczył, to byłoby to smieszne, jacy 04.12.06, 14:09 onie są doornowaci. Ale ty nawet jezyka wrogow nie znasz, wiec skąd wyczytałes ten dowcip???? Odpowiedz Link Zgłoś
gnoje Re: gdybys to tłumaczył, to byłoby to smieszne, j 04.12.06, 14:30 Słyszałem od Niemca. Nazywa się Stefen Mueler. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok ale po polsku, ha, ha 04.12.06, 17:14 sorry misiu, twoja nieznajomosc Niemiec nie pozwala Ci wiedziec, że obydwa narody są na podobnym poziomie. Polskie dowcipy tez nie są smieszne. Zresztą ciekawostka, Znasz dowcipy o blondynkach? Zgadnij skąd pochodzą. Zadziwiające, ale wiekszosc polskich dowcipów znam w wersjach oryginalnych...... Fajnie jest zyc fantasmagorią, ale kiedys trzeba wrocic na ziemie. Odpowiedz Link Zgłoś
stream.of.consciousness Re: "Tageszeitung": kolejna satyra o kartoflach 04.12.06, 13:03 buraka i pora. Odpowiedz Link Zgłoś
bdx65 Re: "Tageszeitung": kolejna satyra o kartoflach 04.12.06, 13:04 nie wolno komentować takich arykułów i tym samym zniżać się do takiego (czyt. germańskiego)poziomu; prostacki naród, prostackie(grube) kawały, to ci, którzy chcieli wychowywać całą Europę, a w knajpach piwnych sikają na trociny pod stół; niepotrzebnie więc Kaczyński w ogóle reagował na to gó..... Niech germania kojarzy się z Mannem , Beethovenem i wieloma innymi wielkimi Ludźmi, którzy z tego bagna musieli często emigrować i rezygnować z obywatelstwa, żeby się więcej nie wstydzić... Odpowiedz Link Zgłoś
olias wyrafinowana kultura niemiecka 04.12.06, 13:29 a kto by się przejmował wyrafinaowaną, pełną finezji kulturą niemiecką. Kiedyś polska dziennikarka opowiadała jak to w kasie marketu w Niemczech wyjaśniała kasjerce która wlepiła wzrok z banknot, że pieniądz jest w porządku; sama go wieczorem drukowała. Ta rozgarnięta inteligentna Niemka omal nie ściągnęła policji. Takie tam poczucie humoru. Trzeba by było ze 4 jeszcze razy odwiedzić ich z armią rosyjską, żeby Niemiec nabrał choć tyle kultury, by nie pierdzieć w czasie posiłku i nie bekać po. Odpowiedz Link Zgłoś
andre_kuba Re: wyrafinowana kultura niemiecka 04.12.06, 13:34 oczywiscie jest tez wyrafinowana niemiecka kultura , ale juz zanika , lub zanikla, zreszto Oni nic z kultury sobie nic nie robia , no moze jednostki, ale to za malo , zeby uznac ten narod za kulturalny, oczywiscie , maja duzo muzeum itp , ale to nie nic wspolnego z kultura , wola ja kupic niz ja mniec! Odpowiedz Link Zgłoś
emnit Re: wyrafinowana kultura niemiecka 04.12.06, 13:42 Widac, ze duzo nie rozumiesz- rzeczywiscie przedni witz - jeszcze farba pachnie (ha , ha , ha). Kiedys, dziewczyna z Polski chciala sie zemscic na swoim facecie , ze z nia skonczyl i zadzwonila na policje, ze w jego mieszkaniu gromadza sie terrorysci z RAF. 20 min pozniej weszla przez zamkniete drzwi do tego mieszkania GSG9 (antyterrorysci) . Po wyjasnieniu sprawy dziewczyna dostala rachunek do zaplacenia za uzycie tej jednostki i natychmiastowy wyjazd z Nimeiec. Masz racje - takich "inteligentnych" zartow Niemcy nie rozumieja. Odpowiedz Link Zgłoś
gosciu_z_niemiec Znawcom "typowo niemieckiego" humoru 04.12.06, 13:35 Nie krytykujacie niemieckiego humoru. Wasi tlumacze wybieraja tylko taki humor, jaki jestescie w ogole w stanie zrozumiec :-))))) Holender, Francuz, Niemiec i Polka siedza w pociagu. Nagle Holender wyrzuca przez okno kawal sera i mowi: "Tego mamy az za wiele" Za chwile Francuz wyrzuca butelke wina i mowi: "Tego mamy az za wiele" Na to zrywa sie Polak i krzyczy do Niemca:" "Eh! Ty nie zrobic teraz wielka pomylka!" Odpowiedz Link Zgłoś
aaron.szechter1 Czas na satyre na temat Merkel, Schroedera, Putina 04.12.06, 13:38 GW ma wolna reke, aby po serii wybryków gadzinówki Tageszeitung opublikowac serie satyrycznych rysunków Angeli Merkel, Gerharda Schroedera i Vladimira Putina ujezdzajacych gruba rure. Inny proponowany dla GW rysunek: uzbrojona po zeby Merkel zmykajaca z ogonem miedzy nogami z Afganistanu. Obawiam sie jednak, ze publikacji serii takich satyrycznych rysunkow, jak by nie bylo przejawu wolnosci slowa w Polsce, odezwie sie oburzona szwabska pycha. Uderz w stol, a nozyce sie odezwa. Obawiam sie jednak, ze GW nie odwazy sie zamanifestowac zadnej niezaleznosci od Germanii. Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: Czas na satyre na temat Merkel, Schroedera, P 04.12.06, 13:55 aaron.szechter1 napisał: > GW ma wolna reke, aby po serii wybryków gadzinówki Tageszeitung opublikowac > serie satyrycznych rysunków Angeli Merkel, Gerharda Schroedera i Vladimira > Putina ujezdzajacych gruba rure. (...) To nie byłby "przejaw wolności słowa", tylko polityczne zamówienie obecnego reżimu. Po co Gazeta miałaby przy pomocy proponowanych, chamskich żartów, bronić naczelnego kartofla RP? Wszyscy chcemy się go jak najszybciej pozbyć. To, że Gazeta nie musi reagować, jest najpełniejszym wyrazem wolności prasy w czwartym peerelu. Odpowiedz Link Zgłoś
atena48 Re: chyba każda ale nie GW, na to nie liczę 04.12.06, 15:05 znam ich profil Odpowiedz Link Zgłoś
wladimir.smierduojajcev Dlaczego w Bawarii jest świerze powietrze ????? 04.12.06, 14:00 humor zasłyszany w Londynie ! Dlaczego w Bawarii jest świerze powietrze ? Bo Bawarczycy nie otwierają okien !:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sld-po-kemonia Dlaczego szwabska wanna ma dwa odpływy ?!!!!!!!!!! 04.12.06, 14:04 humor z Holandii: Dlaczego szwabska wanna ma dwa odpływy ? Bo jeden jest na zimna wodę a drugi na ciepłą :)) Odpowiedz Link Zgłoś
dede99 Re: Dlaczego w Bawarii jest świerze powietrze ??? 04.12.06, 14:12 jeden Artykul w lewackiej malo co czytanej gazecie i juz polaczki szabelkami wywijaja;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: Dlaczego w Bawarii jest świerze powietrze ??? 04.12.06, 19:34 Nauczyłbyś się pisać po polsku kaczy prostaku, chyba że z rosyjskiej ambasady piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_kas "Tageszeitung": kolejna satyra o kartoflach 04.12.06, 14:07 Jejku, to ci co się oburzają to kartofle i buraki. Jakiś satyryk coś tam napisał w jakiejś gazecie (na poprzedniej stronie jest przepis na świąteczne babeczki), a tu nagle pospolite ruszenie! Oburzyli się Polacy, wielka duma narodowa ucierpiała bo sobie jeden facet zażartował... Sprawa wagi państwowej! To właśnie świadczy o klasie naszych "kartofelków". Gdyby siedzieli cicho i sprawy nie komentowali(tak zrobiłby każdy dojrzały polityk) to by nikt nawet o tym nie wiedział poza paroma osobami może. A tak - afera. Obraziły się nasze kartofle jak nastolatki w okresie dojrzewania. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Brawo Sławku - za ostatnie zdanie, szczegolnie ! 04.12.06, 14:47 slawek_kas napisał: Obraziły się nasze kartofle jak nastolatki w okresie dojrzewania. Odpowiedz Link Zgłoś
atena48 Re: proponuję w tym guscie o ich głowie 04.12.06, 15:03 państwa dowcip, aż ciekawa jestem reakcji tępych niemiaszków. Odpowiedz Link Zgłoś
azeta7 Kartofel na obiad? 04.12.06, 14:47 Ciekawym co p.Kaczyński dostanie na obiad? Pewno talerz kartofli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: Kartofel na obiad? 04.12.06, 14:48 azeta7 napisał: > Ciekawym co p.Kaczyński dostanie na obiad? > Pewno talerz kartofli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! z... wazelinką - :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 "Tageszeitung": kolejna satyra o kartoflach 04.12.06, 14:51 dowcipy na poziomie Kingi Dunin. Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Kaczory mają czego chciały 04.12.06, 15:04 Wiadomo było, że im bardziej Kaczyńscy będą rozdmuchiwać "aferę" z Tageszeitung, tym chętniej ta gazetka dowali im jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
pixelpainter Ale obciach dla kaczorow! .gs-ats.nl lub net 04.12.06, 15:14 Ale obciach dla kaczorow! .gs-ats.nl lub net Odpowiedz Link Zgłoś
messier31 Proponuje bojkot niemieckich produktow... 04.12.06, 15:18 ... cos w stylu bojkotu produktow dunskich przez niektore kraje muzulmanskie po publikacji karykatur proroka Mahometa Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Proponuje bojkot niemieckich produktow... 04.12.06, 15:24 jak mieszkasz w Warszawie to proponuje azebys od zaraz bojkotowal STOEN, dostawce elektrycznosci Odpowiedz Link Zgłoś
messier31 Re: Proponuje bojkot niemieckich produktow... 04.12.06, 15:28 Niestety nie mieszkam w Warszawie a moj dostawca elektrycznosci nie jest chyba niemiecki wiec bedzie trudno. Jedyne co moge dla tej chlubnej sprawy zrobic to bojkotowac mojego niemieckiego meza ale tez nie za dlugo bo on jest zbyt uroczy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
messier31 chcialam tylko dodac, ze ja swoja niemicka pralke 04.12.06, 15:24 automatyczna jestem w stanie bojkotowac przez tydzien, nie dluzej Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: chcialam tylko dodac, ze ja swoja niemicka pr 04.12.06, 16:07 w Warszawie wyglada czasem na odwrot, tak jakby STOEN Warszaawe bojkotowalo, bo awarie sa raczej czeste;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolumb4601 Re: Proponuje bojkot niemieckich produktow... 04.12.06, 16:08 messier31 napisała: > ... cos w stylu bojkotu produktow dunskich przez niektore kraje muzulmanskie po > > publikacji karykatur proroka Mahometa Chcac byc konsekwentnym, to nalezy zabronic Robertowi Kubicy startow w niemiecki bolidzie BMW, i zamknac oczy bedac w kosciele Mariackim w Krakowie Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero swietny pomysl 04.12.06, 17:21 messier31 napisała: > ... cos w stylu bojkotu produktow dunskich przez niektore kraje muzulmanskie po > > publikacji karykatur proroka Mahometa Zacznij od samochodow wytwarzanych w Gliwicach albo pod Poznaniem. Potem mozesz bojkotowac Amica Wronki (wytwarza polowe swych urzadzen dla niemieckich firm). Niezle jest rowniez bojkotowanie polowy polskiej prasy (w niemieckich rekach) 1/3 bankow (takze) a przede wszystkim mebli. Oj malo by zostalo jakbysmy chcieli konsekwentnie bojkotowac. Odpowiedz Link Zgłoś
platos smutne... 04.12.06, 15:20 smutne jest to że niezależnie od politycznych przekonań są tacy których cieszy plugawy dowcip o głowie Naszego kraju! Śmiejecie się z kartofli = z samych siebie się śmiejecie. Obrażanie głowy państwa to obrażanie Nas!!! Dowcip niski i żenujący dla prostaków ale jak widać bawi całe rzesze półiteligentów, nowoczesny motłoch, prostactwo i chamstwo. Na dodatek uważają się oni za "elitę" i to jest naprawdę smutne Odpowiedz Link Zgłoś
gwajak11 Re: "Tageszeitung": kolejna satyra o kartoflach 04.12.06, 15:20 jestem mile zaskoczony ze w koncu jestesmy oburzeni tym co wyprawia niemiecka prasa nie klaszczemy wyborczej ,faktowi ,super exspresowi i innym niemieckim gazetom w ciemno i troche bronimy prezydenta niezaleznie czy go popieramy czy nie,to jest pozytywe ze wkoncu zaczelo nas to oburzac bo obrzając prezydenta polski tak naprawde obrazają nas ,szkoda ze nie do wszystkich to dociera Odpowiedz Link Zgłoś
qc Ta para teraz znow bedzie dochodzic 04.12.06, 15:30 na parze? Pieknie ich robia na malym ogniu. Odpowiedz Link Zgłoś
pixelpainter Wstyd dla Polakow..gs-arts.nl 04.12.06, 15:34 Wstyd dla Polakow..gs-arts.nl Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l to ja czekam na rozkaz mobilizacji ;)) 04.12.06, 15:47 nie będzie niemiec pluł w nasze kartofle panie premierze, jestem gotowy do walki o polski berlin, panzerfaust dziadkowy wyrychtowany a scmeisser babci zagra larum germańskiej zarazie w moich rękach Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l wyrzuciłem z domu wszystko co niemieckie 04.12.06, 15:54 pod domem zbiegowisko bo ludzie rozdrapują lodówki, pralki, telewizory, ubrania i płyty cd ktoś z sąsiadów zadzwonił i właśnie pojawili sie panowie w bialych kitlach chcący mnie ubrać w biały kaftanik. to pewnie jacyś folksdojcze jeszcze polska nieeeeeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas " Bardzo śmieszne" 04.12.06, 15:49 Te "żarty" o kartoflach są "bardzo śmieszne" i świadczą dobitnie o ich autorach jak równiez o tych ,którym podobają się żarty faszystowskiego szmatławca. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Wybiórcza doznaje orgazmu... 04.12.06, 15:56 Kazdy taki chamski , prymitywny tekst - skierowany przeciw Kaczyńskim jest dla wybiórczej niczym orgazm. Tyle wysiłku ile wkłada wybiórcza szmata w oczernianie ,ośmieszanie polskiego prezyenta i premiera przechodzi wszelkie pojęcie. A tu taka gratka. Takie wsparcie od plugawego szmatławca z niemiec... Jak wam nie wstyd pokazywać takie szmaciarstwo???? Gdzie wasz honor??? Kaczyńskich można nie lubieć ,nie zagadzać się z nimi - ale to co wyprawia wybiórcza i jej niemiecki odpowiedznik przechodzi wszelkie granice . A wy durnie , piejecie w prostackim zachwycie . Żal mi was. Szczerze mi was żal. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Wybiórcza staje na baczność 04.12.06, 16:09 mordzinas napisał: > Kazdy taki chamski , prymitywny tekst - skierowany przeciw Kaczyńskim > jest dla wybiórczej niczym orgazm. > > Tyle wysiłku ile wkłada wybiórcza szmata w oczernianie ,ośmieszanie > polskiego prezyenta i premiera przechodzi wszelkie pojęcie. > > A tu taka gratka. Takie wsparcie od plugawego szmatławca z > niemiec... > > Jak wam nie wstyd pokazywać takie szmaciarstwo???? Gdzie wasz > honor??? Może ten niemiecki szmatławiec realizuje polecania wydawane przez te samą firme co polecenia realizowane przez Wybiórczą? Wtedy Twoje zarzuty wobec Wybiórczej byłyby nie na miejscu, no bo na pewno obowiązywałaby ją firmowa solidarność ;) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok ale jestes ostry, jak brzydwaaaaaaaaaaaaaa 04.12.06, 17:20 a nie myslisz wasc, ze oni są tam tak po prostu odbierani? Zresztą u nas, też nie wszyscy uwazają ich za słodkiei pomaranczki. Tageszeitung moj mały to porządna lewicowa gazeta. A jej feleitonista nie lubi arogancji, tak jak ty lubisz chodzi na lewizne. Kazdy cos lubi, albo czegos nie lubi. Bum! A czy ty wiesz co to jest honor? Z twoich postów raczej wynikałoby, że nie wiesz! Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: ale jestes ostry, jak brzydwaaaaaaaaaaaaaa 04.12.06, 18:38 1410_tenrok napisał: > a nie myslisz wasc, ze oni są tam tak po prostu odbierani? Zresztą u nas, też > nie wszyscy uwazają ich za słodkiei pomaranczki. > Tageszeitung moj mały to porządna lewicowa gazeta. A jej feleitonista nie > lubi arogancji, tak jak ty lubisz chodzi na lewizne. Kazdy cos lubi, albo > czegos nie lubi. Bum! a niech sobie lubia kogo chca i nie lubia kogo chca. Ale nie nazywajmy tepawych zartow i zajadlych i podlych pomowien (mowie o pierwszej dawce) "satyra". Poza tym pora tych dawek "satyry" daje duzo do myslenia. > A czy ty wiesz co to jest honor? Z twoich postów raczej wynikałoby, że nie > wiesz! Ci co maja honor na szacunek zasluguja. Tak GWno jak i TGZ sa manipulatorskimi szmatlawcami ktore nie rozumieja pojecia "honoru". Na moj szacunek nie zasluzyly, jedynie na pogarde. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: ale jestes ostry, jak brzydwaaaaaaaaaaaaaa 04.12.06, 19:15 > Ci co maja honor na szacunek zasluguja. Tak GWno jak i TGZ sa manipulatorskimi > szmatlawcami ktore nie rozumieja pojecia "honoru". Na moj szacunek nie > zasluzyly, jedynie na pogarde. Dla ciebie sa, to twoje osobiste prawo miec takie czy inne mniemanie. Dla innych byc moze nie sa, musisz to zaakcepwowac. Nie oczekuj, ze ktos sie z toba zgodzi. Podyskutuj moze o "wartosciach" tej obecnej koalicji w swietle ostatnich doniesien np. o Samoobronie. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: ale jestes ostry, jak brzydwaaaaaaaaaaaaaa 05.12.06, 03:13 helmut.berlin napisał: > > Ci co maja honor na szacunek zasluguja. Tak GWno jak i TGZ sa > > manipulatorskimi > > szmatlawcami ktore nie rozumieja pojecia "honoru". Na moj szacunek nie > > zasluzyly, jedynie na pogarde. > > Dla ciebie sa, to twoje osobiste prawo miec takie czy inne mniemanie. Dla > innych byc moze nie sa, musisz to zaakcepwowac. A coz to z dyrdymaly tu wypisujesz? Wiadomo ze jest roznosc pogladow, roznosc moralnych standartow, roznosc inteligencji, to sa sprawy oczywiste. > Nie oczekuj, ze ktos sie z toba zgodzi. Ja np. UBekow nie probuje przekonac. Moje posty sa kierowane raczej do ludzi ktorzy szukaja prawdy i niekoniecznie ci ludzie musza sie ze mna zgadzac. Podstawa jest ze staraja sie byc uczciwi i szukaja prawdy. Wspolnie z takimi ludzmi chce poszukiwac prawdy. Z Ubekami, zaprzancami, sprzedawczykami, zaslepionymi nienawiscia, ani z takimi ktorzy takowym przyklaskuja dyskutowac mi sie nie chce bo to strata czasu. > Podyskutuj moze o "wartosciach" tej obecnej koalicji w swietle ostatnich > doniesien np. o Samoobronie. juz wyrazilem swoja opinie na ten temat na odpowiednim forum chociaz prawde mowiac jest to temat nadajacy sie do magla a nie dla ludzi majacych sie za kulturalnych. Nie mniej prokuratura powinna te sprawe dokladnie zbadac. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: ale jestes ostry, jak brzydwaaaaaaaaaaaaaa 05.12.06, 08:43 > Podstawa jest ze staraja sie byc uczciwi i szukaja prawdy. Wspolnie z takimi > ludzmi chce poszukiwac prawdy. Jakiej prawdy? nie wydaje mi sie, ze wiesz czego ludzie "szukaja". Odpowiedz Link Zgłoś
carlos4444 Re: ale jestes ostry, jak brzydwaaaaaaaaaaaaaa 05.12.06, 08:49 Ale zaraz zaraz piesku! Przecież to Ty jesteś zaślepiony nienawiścią. Nienawidzisz GW Michnika i wielu innych instytucji, ludzi itd. Więc co tu bzdury pleciesz, że nie mówisz do zaślepionych nienawiścią??? Znaczy nie mówisz do swoich popleczników, tak? LOL! Już z samego nicka to wynicka :) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: ale jestes ostry, jak brzydwaaaaaaaaaaaaaa 06.12.06, 15:56 carlos4444 napisał: > Ale zaraz zaraz piesku! Przecież to Ty jesteś zaślepiony nienawiścią. > Nienawidzisz GW Michnika i wielu innych instytucji, ludzi itd. Więc co > tu bzdury pleciesz, że nie mówisz do zaślepionych nienawiścią??? Znaczy > nie mówisz do swoich popleczników, tak? LOL! > Już z samego nicka to wynicka :) Dyskutowac a nawet sie sprzeczac wole z ludzmi ktorzy poszukuja prawdy. Niekoniecznie musza to byc ludzie ktorzy nie maja pogladow. Wole aby mieli poglady no bo jak tu dyskutowac z kims kto pogadow nie ma? Chodzi jednak o to aby starali sie byc obiektywni. Natomiast jesli ktos nawet znajac fakty odrzuca obiektywnosc to wtedy nie ma co z takim dyskutowac bo on jest po prostu nieuczciwy a z nieuczciwymi porzadni ludzie i porzadne psy ;) nie powinni miec nic do czynienia. Ja z lewicowcami chetnie dyskutuje. Natomiast lewizne instynktownie tepie bo lewizna to patologia lewicy. I tym samym oddaje prawdziwej lewicy przysluge ;) Odpowiedz Link Zgłoś
carlos4444 Re: ale jestes ostry, jak brzydwaaaaaaaaaaaaaa 06.12.06, 19:22 No to dobrze, że lewiznę tępisz, ale proponuję żebyś też prawiznę zaczął tępić... Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne A co jeszcze smieszniejsze.... 04.12.06, 15:57 mordzinas napisał: > Te "żarty" o kartoflach są "bardzo śmieszne" i świadczą dobitnie > o ich autorach jak równiez o tych ,którym podobają się żarty > faszystowskiego szmatławca. Oj czy aby faszystowskiego? Wprawdzie po upadku NRD w zjednoczonych juz Niemczech dokonano lustracji... to nasuwa sie pytanie czy aby zrobiono to wystarczajaco dokladnie ;)? No bo jesli nie.... Odpowiedz Link Zgłoś
at_work Ministrze Ziobro! Widzisz to i nie grzmisz? 04.12.06, 15:56 Przecież to oczywiste przestępstwo. Pogwałcenie wszystkich zasad, umów i ustaleń w zakresie Prawa Autorskiego. Porównajcie znaczek psiej łapy w lewym górnym rogu przy winiecie z tym znaczkiem Odpowiedz Link Zgłoś