Dodaj do ulubionych

"Tageszeitung": kolejna satyra o kartoflach

• 3guziec Merkel jest bardziej podobna do kartofla 04.12.06, 12:20
      jak sie nie maja z czego naśmiewać to niech podstawia foto Merkel i foto echt
      deutsch kartoffel - podobienstwo jak sie patrzy
      • mysz_polna5 Re: Merkel jest bardziej podobna do kartofla 04.12.06, 12:29
        3guziec napisał:

> jak sie nie maja z czego naśmiewać to niech podstawia foto Merkel i foto echt
        > deutsch kartoffel - podobienstwo jak sie patrzy

Dla niemieckich prynitywow z TAG, to saryra. Dla Polakow chamstwo. Wiec my nie
        bedzeiemy szydzic z urody Markiel. Oni /czyt. Niemcy/ juz z niej szydzili nie
        raz. Ot roznica kultur.
        Zreszta co innego jest smiac sie samemu z siebie, a co innego z kogos obcego.
        Kaczynski jako polski prezydeny, bedzie tam zaproszonym gosciem, wiec szydzic z
        wygladu zaproszonego goscia, to szczyt podlesci, chamstwa i prymitywizmu.

Ale czego mozna sie spodziewac po narodzie, ktory wybral sobie Hitlera na wodza.
        • olex5 Re: Merkel jest bardziej podobna do kartofla 04.12.06, 12:36
          nie chodzi o wygląd.
          Widze jednak ,ze zrozumienie tego przerasta twoje umysłowe mozliwosci.
          • 3guziec buraku jeden nie różnisz sie od niemieckich drani 04.12.06, 13:36
            zastanów sie co piszesz debilonie. Kaczynski to prawie intelektualista przy
            tych "przywódcach: niemieckich. PAtrz: Schroder kupiony przez śzczurka z KGB
            czy Merkel - zupełnie przeciętna hausfrau jak z reklam proszku do prania (plama
            ach, ach co powie mój mąż!"
            • kaczylechu do polskiego dna to jej jeszcze bardzo daleko. 04.12.06, 13:55
              heheh ale mnie rozbawiłes:)))) Kaczor i intelektualista:))) Lepszego kawału nie słyszałem.Ten twoj intelektualista robił swoje prace w oparciu o dzieła Lenina.Ten twoj pupilek to miernota intelektualna jakiej Polska nie miała od 50 lat."z ziemi polskiej do Wolski" :)) Dobrzee ,ze napisałes prawie intelektualista:))Fakt,ze chwilowo scena polityczna Niemiec nie jest ciekawa a nawet powiedziałbym w rozkładzie ale do polskiego dna to jej jeszcze bardzo daleko.
              • atena48 Re: kaczor Donald i bufetowa to wzór waszego 04.12.06, 15:11
                intelektu, historyk i kubiecina niebardzo wyedukowana , szwendała sie za
                granica i ja pogonili stamtad przecież co - bo taka dobra była
          • gagapapa Re: Merkel jest bardziej podobna do kartofla 04.12.06, 15:00
            olex5 napisał:

> nie chodzi o wygląd.
            > Widze jednak ,ze zrozumienie tego przerasta twoje umysłowe mozliwosci

hehe, skoro są zdjęcia porównujące fizjonomię K. do kartofla to o co innego?
            wiem, ze wy, ruscy, wymyślilibyście może coś innego, ale sądząc po twoich
            [postach zapewne głupiego.
    • watashi79 Re: "Tageszeitung": kolejna satyra o kartoflach 04.12.06, 12:22
      wzburzenie w polsce? ale czyje? chyba tylko kartofli i ich kompanów.
      • jaremma Hitlerowcow z gazety mamy gdzies! 04.12.06, 12:35
    • bodozec 2 bezczelne kartofle w sojuszu z burakiem 04.12.06, 12:35
      rujnują Polskę
      • meff Re: 2 bezczelne kartofle w sojuszu z burakiem 04.12.06, 12:36
        www.taz.de od razu widać :)
    • rmstemero Borat 04.12.06, 12:41
      Taz robi dokladnie to samo co Sasha Cohen w przypadku Kazachstanu. Z tym
      wyjatkiem ze wladze Kazachstanu szybciej zmadrzaly. Co nie przeszkodzi
      naturalnie burakom prowincjonalnym rozdzierac koszuli na piersiach z rykiem
      zranionego zwierza ze im "Polskie lobrazili".
      • andre_kuba Re: Borat 04.12.06, 12:52
        a ja tam uwazam , ze dobry zart powinien mniec smak , a nie opluwanie kogos , za
        to , ze jest kims , nie wazne , ze to prezydent czy sprzataczka , dobry zart
        jest w cenie !
        tak mysle sobie
        • helmut.berlin Re: Borat 04.12.06, 14:23
          Jak swiat swiatem sa zarty i "ze smakiem" i takie bardziej kontrowersyjne,
          sprobuj zmienic swiat. Nie wiem czy pamietasz zarty z czasow PRL-u, nie
          wszystkie byly ze smakiem i nikogo to nie martwilo, wrecz przeciwnie.
    • kauzyperda Znów się kartofel obs.a i nie będzie spotkania... 04.12.06, 12:48
      Tu nie chodzi o ten tekst czy mniej czy bardziej śmieszne witze. Załamuje mnie
      poprostu jak widze zdjęcia tego gościa i uświadamiam sobie że to prawda a nie
      koszmar senny czy anegdota - ten pokraczny "ktoś" jest formalnie prezydentem
      mojego kraju. Chyba czas zmienić kraj.
      • gnoje Re: Znów się kartofel obs.a i nie będzie spotkani 04.12.06, 12:55
        Poroś kogoś żeby ci zrobił zdęcie jak srasz i zamieścił jej w gazecie a potem
        pisz takie głupoty
        • bombay_saphire Re : sugerujesz , ze .. 04.12.06, 13:00
          brat mniejszy p/o Prezydenta RP zostal cykniety w chwili gdy defekuje ?
          Moim zdaniem on ma zawsze taki wyraz twarzy..
    • gnoje Lustro 04.12.06, 12:50
      Wygląda na to, że cała ta gazeta której nie czytam bo nie zanm języka
      niemieckiego prezetuje typowo niemiecki styl humoru(?. Ten styl obrazuje taki
      oto przykład. W cyrku zabawny (dla nas) wytresowany niedzwiadek robi rózne
      wyuczone śmieszne rzeczy. Nikt się nie śmieje. Na końcu, wychodząc (może z
      rozpaczy po nieudanym występie, niedźwiadek nieoczekiwanie dla swojego trenera
      robi kupę na środku areny. Cała sala śmieje sie do rozpuku.
      Moim zdaniem taki styl humoru prezentuje ta szwabska gazeta. Podoba się Wam?
      • andre_kuba Re: Lustro 04.12.06, 12:55
        od czasu do czasu czytam ta gazete i powiem wam , ze wole innych narodowosci
        humor do poczytania niz niemniecki , i nie chodzi tu o ideologje , mnie chodzi
        tylko o smak tych zartow , a Oni nie potrafia mniec wyczucia , moje zdanie!
      • olex5 Re: Lustro 04.12.06, 12:55
        mylisz sie.Nie znasz jezyka i nie mozesz przeczytac tej gazety jak i innych niemieckich gazet.To powod,ze nie rozumiesz całego zagadnienia i wyciagasz mylne wnioski.
      • emnit Re: Lustro 04.12.06, 13:02
        Wyjatkowo nieudane porownanie.
        Zanim sie wypowie jakas opinie, trzebaby troche sie poinformowac.
        "die Taz" jest jedynym niezaleznym dziennikiem w Berlinie.
        Jest zorientowany lewicowo- co nie znaczy socjalistycznie, a w zadnym wypadku
        komunistycznie.W latach panowania komuny na wschodzie, ostro sie z nia
        rozprawiali. Jego komentarze sa na stosunkowo dobrym, wysokim poziomie.
        Dostalo sie juz wszystkim: Kohl'owi, J.Fischer, Merkel, Chirac, Putin, papiezowi
        (nowemu i stremu) itd. - nie istnieje zadna swietosc. Jedynym kryterium jest to,
        co i jak ci ludzie robia.
        Mozesz mi wierzyc, ze lepsze to od tych springerowskich szmatlawcow (tzw.
        mieszczanska prasa).
        • helmut.berlin Re: Lustro 04.12.06, 13:13
          Dobry opis ale i tak nie dotrze do niektorych
        • revy Re: Lustro 04.12.06, 14:09
          > Mozesz mi wierzyc, ze lepsze to od tych springerowskich szmatlawcow (tzw.
          > mieszczanska prasa).

ty chyba tez wierzysz, ze Stalin byl na "wyzszym poziomie" niz Hitler
          • emnit Re: Lustro 04.12.06, 15:29
            Przepraszam , nie rozumiem, o co chodzi???
            Stalin? Hitler ? wyzszy poziom?
            • revy Re: Lustro 04.12.06, 16:12
              emnit napisał:

> Przepraszam , nie rozumiem, o co chodzi???
              > Stalin? Hitler ? wyzszy poziom?

Nie! to ja przepraszam, ze przeciazylem twoje uklady scalone takimi parabolami
              moze porozmawiajmy na tematy blizsze twemu 'petite bourgeoisie'-Weltanschaung

"Niemcy nie chca nic innego, tylko co 3 lata nowe auto, latem do cieplego,
              zima na narty."
      • bombay_saphire Re: eeech.............. 04.12.06, 13:07
        no nie bardzo to mi sie podoba, a jeszcze mniej, ze to pan pelniacy obowiazki
        Prezydenta RP wystepuje w roli takiego niedzwiadka - nic mu sie nie udaje, cos
        tam probuje zrobic, ale bez skutku, na koniec sie zesra, a z takiego
        wszystkiego wynika jeszcze jakis polityczny skandal.. za jakie grzechy musimy
        tak miec ??? ze inni sie smieja z tego - to juz kwestia smaku, kulturalniej
        byloby oczywiscie zachowac kamienna twarz..
        • andre_kuba Re: eeech.............. 04.12.06, 13:12
          ja tam sobie mysle , ze lepiej bylo by zachowac kamienno twarz , niz oliwy
          dolewac, a swoja droga to dziwie sie , ze tak kaczynscy ostro zareagowali ,
          powini na to wogole nie zwracac uwagi , ale no coz , stalo sie , wiec teraz
          trzeba klaniac sie gazecie , tylko po to , zeby nastepnym razem nie kartofle
          drukowala a moze kaczki, nie kumam tego humoru !
      • gosciu_z_niemiec Re: Lustro 04.12.06, 13:20
        gnoje napisał:

> Wygląda na to, że cała ta gazeta której nie czytam bo nie zanm języka
        > niemieckiego prezetuje typowo niemiecki styl humoru(?. Ten styl obrazuje taki
        > oto przykład. W cyrku zabawny (dla nas) wytresowany niedzwiadek robi rózne
        > wyuczone śmieszne rzeczy. Nikt się nie śmieje. Na końcu, wychodząc (może z
        > rozpaczy po nieudanym występie, niedźwiadek nieoczekiwanie dla swojego
        trenera
        > robi kupę na środku areny. Cała sala śmieje sie do rozpuku.
        > Moim zdaniem taki styl humoru prezentuje ta szwabska gazeta. Podoba się Wam?

Humor niemiecki jest bardzo wszechstronny, od wyrafinowanego po prymitywny.
        Czyja to wina, ze tylko ten ostatni jest publikowany w Polsce? Moze ten
        pierwszy jest po prostu niezrozumialy?

• andre_kuba Re: Lustro 04.12.06, 13:25
          mysle , ze masz racje , humor niemiecki jest dobry , ale czasem chlopaki
          zapominaja o kim pisza i wpadki sie zdarzaja, ja oczywiscie , nie przepadam za
          niemieckim humorem, ale mam wybor , czytam inny !oni tez maja wybor pisac ze
          smakiem lub komos dokopac!
      • 1410_tenrok gdybys to tłumaczył, to byłoby to smieszne, jacy 04.12.06, 14:09
        onie są doornowaci. Ale ty nawet jezyka wrogow nie znasz, wiec skąd wyczytałes
        ten dowcip????
        • gnoje Re: gdybys to tłumaczył, to byłoby to smieszne, j 04.12.06, 14:30
          Słyszałem od Niemca.
          Nazywa się Stefen Mueler.
          • 1410_tenrok ale po polsku, ha, ha 04.12.06, 17:14
            sorry misiu, twoja nieznajomosc Niemiec nie pozwala Ci wiedziec, że obydwa
            narody są na podobnym poziomie. Polskie dowcipy tez nie są smieszne. Zresztą
            ciekawostka, Znasz dowcipy o blondynkach? Zgadnij skąd pochodzą. Zadziwiające,
            ale wiekszosc polskich dowcipów znam w wersjach oryginalnych......
            Fajnie jest zyc fantasmagorią, ale kiedys trzeba wrocic na ziemie.
    • stream.of.consciousness Re: "Tageszeitung": kolejna satyra o kartoflach 04.12.06, 13:03
      buraka i pora.
    • bdx65 Re: "Tageszeitung": kolejna satyra o kartoflach 04.12.06, 13:04
      nie wolno komentować takich arykułów i tym samym zniżać się do takiego (czyt.
      germańskiego)poziomu;
      prostacki naród, prostackie(grube) kawały,
      to ci, którzy chcieli wychowywać całą Europę, a w knajpach piwnych sikają na
      trociny pod stół;
      niepotrzebnie więc Kaczyński w ogóle reagował na to gó.....

Niech germania kojarzy się z Mannem , Beethovenem i wieloma innymi wielkimi
      Ludźmi, którzy z tego bagna musieli często emigrować i rezygnować z
      obywatelstwa, żeby się więcej nie wstydzić...
    • olias wyrafinowana kultura niemiecka 04.12.06, 13:29
      a kto by się przejmował wyrafinaowaną, pełną finezji kulturą niemiecką. Kiedyś
      polska dziennikarka opowiadała jak to w kasie marketu w Niemczech wyjaśniała
      kasjerce która wlepiła wzrok z banknot, że pieniądz jest w porządku; sama go
      wieczorem drukowała. Ta rozgarnięta inteligentna Niemka omal nie ściągnęła
      policji. Takie tam poczucie humoru.
      Trzeba by było ze 4 jeszcze razy odwiedzić ich z armią rosyjską, żeby Niemiec
      nabrał choć tyle kultury, by nie pierdzieć w czasie posiłku i nie bekać po.
      • andre_kuba Re: wyrafinowana kultura niemiecka 04.12.06, 13:34
        oczywiscie jest tez wyrafinowana niemiecka kultura , ale juz zanika , lub
        zanikla, zreszto Oni nic z kultury sobie nic nie robia , no moze jednostki, ale
        to za malo , zeby uznac ten narod za kulturalny, oczywiscie , maja duzo muzeum
        itp , ale to nie nic wspolnego z kultura , wola ja kupic niz ja mniec!
      • emnit Re: wyrafinowana kultura niemiecka 04.12.06, 13:42
        Widac, ze duzo nie rozumiesz- rzeczywiscie przedni witz - jeszcze farba pachnie
        (ha , ha , ha).
        Kiedys, dziewczyna z Polski chciala sie zemscic na swoim facecie , ze z nia
        skonczyl i zadzwonila na policje, ze w jego mieszkaniu gromadza sie terrorysci z
        RAF.
        20 min pozniej weszla przez zamkniete drzwi do tego mieszkania GSG9
        (antyterrorysci) . Po wyjasnieniu sprawy dziewczyna dostala rachunek do
        zaplacenia za uzycie tej jednostki i natychmiastowy wyjazd z Nimeiec.

Masz racje - takich "inteligentnych" zartow Niemcy nie rozumieja.
    • gosciu_z_niemiec Znawcom "typowo niemieckiego" humoru 04.12.06, 13:35
      Nie krytykujacie niemieckiego humoru. Wasi tlumacze wybieraja tylko taki
      humor, jaki jestescie w ogole w stanie zrozumiec :-)))))

Holender, Francuz, Niemiec i Polka siedza w pociagu. Nagle Holender wyrzuca
      przez okno kawal sera i mowi: "Tego mamy az za wiele"
      Za chwile Francuz wyrzuca butelke wina i mowi: "Tego mamy az za wiele"
      Na to zrywa sie Polak i krzyczy do Niemca:" "Eh! Ty nie zrobic teraz wielka
      pomylka!"

• aaron.szechter1 Czas na satyre na temat Merkel, Schroedera, Putina 04.12.06, 13:38
      GW ma wolna reke, aby po serii wybryków gadzinówki Tageszeitung opublikowac
      serie satyrycznych rysunków Angeli Merkel, Gerharda Schroedera i Vladimira
      Putina ujezdzajacych gruba rure.

Inny proponowany dla GW rysunek: uzbrojona po zeby Merkel zmykajaca z ogonem
      miedzy nogami z Afganistanu.

Obawiam sie jednak, ze publikacji serii takich satyrycznych rysunkow, jak by
      nie bylo przejawu wolnosci slowa w Polsce, odezwie sie oburzona szwabska pycha.
      Uderz w stol, a nozyce sie odezwa.

Obawiam sie jednak, ze GW nie odwazy sie zamanifestowac zadnej niezaleznosci od
      Germanii.

• babaqba Re: Czas na satyre na temat Merkel, Schroedera, P 04.12.06, 13:55
        aaron.szechter1 napisał:

> GW ma wolna reke, aby po serii wybryków gadzinówki Tageszeitung opublikowac
        > serie satyrycznych rysunków Angeli Merkel, Gerharda Schroedera i Vladimira
        > Putina ujezdzajacych gruba rure. (...)

To nie byłby "przejaw wolności słowa", tylko polityczne zamówienie obecnego reżimu. Po co Gazeta
        miałaby przy pomocy proponowanych, chamskich żartów, bronić naczelnego kartofla RP? Wszyscy
        chcemy się go jak najszybciej pozbyć. To, że Gazeta nie musi reagować, jest najpełniejszym wyrazem
        wolności prasy w czwartym peerelu.
      • atena48 Re: chyba każda ale nie GW, na to nie liczę 04.12.06, 15:05
        znam ich profil
    • rmichal2 Chumor szparagów 04.12.06, 13:52
      jest wprost powalający.
      • rmichal2 Re: Chumor szparagów 04.12.06, 13:54
        Oj co jo godom humor.
        • wladimir.smierduojajcev Dlaczego w Bawarii jest świerze powietrze ????? 04.12.06, 14:00
          humor zasłyszany w Londynie !

Dlaczego w Bawarii jest świerze powietrze ?
          Bo Bawarczycy nie otwierają okien !:)))))))
          • sld-po-kemonia Dlaczego szwabska wanna ma dwa odpływy ?!!!!!!!!!! 04.12.06, 14:04
            humor z Holandii:

Dlaczego szwabska wanna ma dwa odpływy ?
            Bo jeden jest na zimna wodę
            a drugi na ciepłą :))
          • dede99 Re: Dlaczego w Bawarii jest świerze powietrze ??? 04.12.06, 14:12
            jeden Artykul w lewackiej malo co czytanej gazecie i juz polaczki szabelkami wywijaja;))))
          • zaciekawiony4 Re: Dlaczego w Bawarii jest świerze powietrze ??? 04.12.06, 19:34
            Nauczyłbyś się pisać po polsku kaczy prostaku, chyba że z rosyjskiej ambasady
            piszesz.
            • vitabravo Re: świeże, kosmaci kosmopolici, świeże !!! 04.12.06, 21:00
    • slawek_kas "Tageszeitung": kolejna satyra o kartoflach 04.12.06, 14:07
      Jejku, to ci co się oburzają to kartofle i buraki. Jakiś satyryk coś tam napisał
      w jakiejś gazecie (na poprzedniej stronie jest przepis na świąteczne babeczki),
      a tu nagle pospolite ruszenie! Oburzyli się Polacy, wielka duma narodowa
      ucierpiała bo sobie jeden facet zażartował... Sprawa wagi państwowej! To właśnie
      świadczy o klasie naszych "kartofelków". Gdyby siedzieli cicho i sprawy nie
      komentowali(tak zrobiłby każdy dojrzały polityk) to by nikt nawet o tym nie
      wiedział poza paroma osobami może. A tak - afera. Obraziły się nasze kartofle
      jak nastolatki w okresie dojrzewania.
      • carlitos35 Brawo Sławku - za ostatnie zdanie, szczegolnie ! 04.12.06, 14:47
        slawek_kas napisał:

Obraziły się nasze kartofle jak nastolatki w okresie dojrzewania.
      • atena48 Re: proponuję w tym guscie o ich głowie 04.12.06, 15:03
        państwa dowcip, aż ciekawa jestem reakcji tępych niemiaszków.
    • azeta7 Kartofel na obiad? 04.12.06, 14:47
      Ciekawym co p.Kaczyński dostanie na obiad?
      Pewno talerz kartofli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • carlitos35 Re: Kartofel na obiad? 04.12.06, 14:48
        azeta7 napisał:

> Ciekawym co p.Kaczyński dostanie na obiad?
        > Pewno talerz kartofli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

z... wazelinką - :-)))
    • tom1003 "Tageszeitung": kolejna satyra o kartoflach 04.12.06, 14:51
      dowcipy na poziomie Kingi Dunin.
    • bloody_rabbit Kaczory mają czego chciały 04.12.06, 15:04
      Wiadomo było, że im bardziej Kaczyńscy będą rozdmuchiwać "aferę" z Tageszeitung,
      tym chętniej ta gazetka dowali im jeszcze raz.
    • pixelpainter Ale obciach dla kaczorow! .gs-ats.nl lub net 04.12.06, 15:14
      Ale obciach dla kaczorow! .gs-ats.nl lub net
    • messier31 Proponuje bojkot niemieckich produktow... 04.12.06, 15:18
      ... cos w stylu bojkotu produktow dunskich przez niektore kraje muzulmanskie po
      publikacji karykatur proroka Mahometa
      • helmut.berlin Re: Proponuje bojkot niemieckich produktow... 04.12.06, 15:24
        jak mieszkasz w Warszawie to proponuje azebys od zaraz bojkotowal STOEN,
        dostawce elektrycznosci
        • messier31 Re: Proponuje bojkot niemieckich produktow... 04.12.06, 15:28
          Niestety nie mieszkam w Warszawie a moj dostawca elektrycznosci nie jest chyba
          niemiecki wiec bedzie trudno. Jedyne co moge dla tej chlubnej sprawy zrobic to
          bojkotowac mojego niemieckiego meza ale tez nie za dlugo bo on jest zbyt
          uroczy :-)
      • messier31 chcialam tylko dodac, ze ja swoja niemicka pralke 04.12.06, 15:24
        automatyczna jestem w stanie bojkotowac przez tydzien, nie dluzej
        • helmut.berlin Re: chcialam tylko dodac, ze ja swoja niemicka pr 04.12.06, 16:07
          w Warszawie wyglada czasem na odwrot, tak jakby STOEN Warszaawe bojkotowalo, bo
          awarie sa raczej czeste;)
      • kolumb4601 Re: Proponuje bojkot niemieckich produktow... 04.12.06, 16:08
        messier31 napisała:

> ... cos w stylu bojkotu produktow dunskich przez niektore kraje muzulmanskie
        po
        >
        > publikacji karykatur proroka Mahometa

Chcac byc konsekwentnym, to nalezy zabronic Robertowi Kubicy startow w
        niemiecki bolidzie BMW, i zamknac oczy bedac w kosciele Mariackim w Krakowie
      • rmstemero swietny pomysl 04.12.06, 17:21
        messier31 napisała:

> ... cos w stylu bojkotu produktow dunskich przez niektore kraje muzulmanskie po
        >
        > publikacji karykatur proroka Mahometa

Zacznij od samochodow wytwarzanych w Gliwicach albo pod Poznaniem. Potem mozesz
        bojkotowac Amica Wronki (wytwarza polowe swych urzadzen dla niemieckich firm).
        Niezle jest rowniez bojkotowanie polowy polskiej prasy (w niemieckich rekach)
        1/3 bankow (takze) a przede wszystkim mebli.

Oj malo by zostalo jakbysmy chcieli konsekwentnie bojkotowac.
    • platos smutne... 04.12.06, 15:20
      smutne jest to że niezależnie od politycznych przekonań są tacy których cieszy
      plugawy dowcip o głowie Naszego kraju!
      Śmiejecie się z kartofli = z samych siebie się śmiejecie. Obrażanie głowy
      państwa to obrażanie Nas!!!
      Dowcip niski i żenujący dla prostaków ale jak widać bawi całe rzesze
      półiteligentów, nowoczesny motłoch, prostactwo i chamstwo. Na dodatek uważają
      się oni za "elitę" i to jest naprawdę smutne
    • gwajak11 Re: "Tageszeitung": kolejna satyra o kartoflach 04.12.06, 15:20
      jestem mile zaskoczony ze w koncu jestesmy oburzeni tym co wyprawia niemiecka
      prasa nie klaszczemy wyborczej ,faktowi ,super exspresowi i innym niemieckim
      gazetom w ciemno i troche bronimy prezydenta niezaleznie czy go popieramy czy
      nie,to jest pozytywe ze wkoncu zaczelo nas to oburzac bo obrzając prezydenta
      polski tak naprawde obrazają nas ,szkoda ze nie do wszystkich to dociera
    • qc Ta para teraz znow bedzie dochodzic 04.12.06, 15:30
      na parze?
      Pieknie ich robia na malym ogniu.
    • pixelpainter Wstyd dla Polakow..gs-arts.nl 04.12.06, 15:34
      Wstyd dla Polakow..gs-arts.nl
    • r0b0l to ja czekam na rozkaz mobilizacji ;)) 04.12.06, 15:47
      nie będzie niemiec pluł w nasze kartofle
      panie premierze, jestem gotowy do walki o polski berlin, panzerfaust dziadkowy wyrychtowany a scmeisser babci zagra larum germańskiej zarazie w moich rękach
      • r0b0l wyrzuciłem z domu wszystko co niemieckie 04.12.06, 15:54
        pod domem zbiegowisko bo ludzie rozdrapują lodówki, pralki, telewizory, ubrania i płyty cd

ktoś z sąsiadów zadzwonił i właśnie pojawili sie panowie w bialych kitlach chcący mnie ubrać w biały kaftanik.

to pewnie jacyś folksdojcze
        jeszcze polska nieeeeeeeeeeeee
    • mordzinas " Bardzo śmieszne" 04.12.06, 15:49
      Te "żarty" o kartoflach są "bardzo śmieszne" i świadczą dobitnie o ich
      autorach jak równiez o tych ,którym podobają się żarty
      faszystowskiego szmatławca.

• mordzinas Wybiórcza doznaje orgazmu... 04.12.06, 15:56
        Kazdy taki chamski , prymitywny tekst - skierowany przeciw Kaczyńskim
        jest dla wybiórczej niczym orgazm.

Tyle wysiłku ile wkłada wybiórcza szmata w oczernianie ,ośmieszanie
        polskiego prezyenta i premiera przechodzi wszelkie pojęcie.

A tu taka gratka. Takie wsparcie od plugawego szmatławca z niemiec...

Jak wam nie wstyd pokazywać takie szmaciarstwo???? Gdzie wasz honor???

Kaczyńskich można nie lubieć ,nie zagadzać się z nimi - ale to co
        wyprawia wybiórcza i jej niemiecki odpowiedznik przechodzi wszelkie
        granice .

A wy durnie , piejecie w prostackim zachwycie . Żal mi was.
        Szczerze mi was żal.
        • pies_na_lewizne Re: Wybiórcza staje na baczność 04.12.06, 16:09
          mordzinas napisał:

> Kazdy taki chamski , prymitywny tekst - skierowany przeciw Kaczyńskim
          > jest dla wybiórczej niczym orgazm.
          >
          > Tyle wysiłku ile wkłada wybiórcza szmata w oczernianie ,ośmieszanie
          > polskiego prezyenta i premiera przechodzi wszelkie pojęcie.
          >
          > A tu taka gratka. Takie wsparcie od plugawego szmatławca z
          > niemiec...
          >
          > Jak wam nie wstyd pokazywać takie szmaciarstwo???? Gdzie wasz
          > honor???

Może ten niemiecki szmatławiec realizuje polecania wydawane przez te samą firme
          co polecenia realizowane przez Wybiórczą?

Wtedy Twoje zarzuty wobec Wybiórczej byłyby nie na miejscu, no bo na pewno
          obowiązywałaby ją firmowa solidarność ;)
          • 1410_tenrok ale jestes ostry, jak brzydwaaaaaaaaaaaaaa 04.12.06, 17:20
            a nie myslisz wasc, ze oni są tam tak po prostu odbierani? Zresztą u nas, też
            nie wszyscy uwazają ich za słodkiei pomaranczki.
            Tageszeitung moj mały to porządna lewicowa gazeta. A jej feleitonista nie lubi
            arogancji, tak jak ty lubisz chodzi na lewizne. Kazdy cos lubi, albo czegos nie
            lubi. Bum!
            A czy ty wiesz co to jest honor? Z twoich postów raczej wynikałoby, że nie
            wiesz!
            • pies_na_lewizne Re: ale jestes ostry, jak brzydwaaaaaaaaaaaaaa 04.12.06, 18:38
              1410_tenrok napisał:

> a nie myslisz wasc, ze oni są tam tak po prostu odbierani? Zresztą u nas, też
              > nie wszyscy uwazają ich za słodkiei pomaranczki.
              > Tageszeitung moj mały to porządna lewicowa gazeta. A jej feleitonista nie
              > lubi arogancji, tak jak ty lubisz chodzi na lewizne. Kazdy cos lubi, albo
              > czegos nie lubi. Bum!

a niech sobie lubia kogo chca i nie lubia kogo chca. Ale nie nazywajmy tepawych
              zartow i zajadlych i podlych pomowien (mowie o pierwszej dawce) "satyra".
              Poza tym pora tych dawek "satyry" daje duzo do myslenia.

> A czy ty wiesz co to jest honor? Z twoich postów raczej wynikałoby, że nie
              > wiesz!

Ci co maja honor na szacunek zasluguja. Tak GWno jak i TGZ sa manipulatorskimi
              szmatlawcami ktore nie rozumieja pojecia "honoru". Na moj szacunek nie
              zasluzyly, jedynie na pogarde.
              • helmut.berlin Re: ale jestes ostry, jak brzydwaaaaaaaaaaaaaa 04.12.06, 19:15
                > Ci co maja honor na szacunek zasluguja. Tak GWno jak i TGZ sa manipulatorskimi
                > szmatlawcami ktore nie rozumieja pojecia "honoru". Na moj szacunek nie
                > zasluzyly, jedynie na pogarde.

Dla ciebie sa, to twoje osobiste prawo miec takie czy inne mniemanie. Dla innych
                byc moze nie sa, musisz to zaakcepwowac. Nie oczekuj, ze ktos sie z toba zgodzi.
                Podyskutuj moze o "wartosciach" tej obecnej koalicji w swietle ostatnich
                doniesien np. o Samoobronie.
                • pies_na_lewizne Re: ale jestes ostry, jak brzydwaaaaaaaaaaaaaa 05.12.06, 03:13
                  helmut.berlin napisał:

> > Ci co maja honor na szacunek zasluguja. Tak GWno jak i TGZ sa
                  > > manipulatorskimi
                  > > szmatlawcami ktore nie rozumieja pojecia "honoru". Na moj szacunek nie
                  > > zasluzyly, jedynie na pogarde.
                  >
                  > Dla ciebie sa, to twoje osobiste prawo miec takie czy inne mniemanie. Dla
                  > innych byc moze nie sa, musisz to zaakcepwowac.

A coz to z dyrdymaly tu wypisujesz? Wiadomo ze jest roznosc pogladow, roznosc
                  moralnych standartow, roznosc inteligencji, to sa sprawy oczywiste.

> Nie oczekuj, ze ktos sie z toba zgodzi.

Ja np. UBekow nie probuje przekonac. Moje posty sa kierowane raczej do ludzi
                  ktorzy szukaja prawdy i niekoniecznie ci ludzie musza sie ze mna zgadzac.
                  Podstawa jest ze staraja sie byc uczciwi i szukaja prawdy. Wspolnie z takimi
                  ludzmi chce poszukiwac prawdy.

Z Ubekami, zaprzancami, sprzedawczykami, zaslepionymi nienawiscia, ani z takimi
                  ktorzy takowym przyklaskuja dyskutowac mi sie nie chce bo to strata czasu.

> Podyskutuj moze o "wartosciach" tej obecnej koalicji w swietle ostatnich
                  > doniesien np. o Samoobronie.

juz wyrazilem swoja opinie na ten temat na odpowiednim forum chociaz prawde
                  mowiac jest to temat nadajacy sie do magla a nie dla ludzi majacych sie za
                  kulturalnych.

Nie mniej prokuratura powinna te sprawe dokladnie zbadac.
                  • helmut.berlin Re: ale jestes ostry, jak brzydwaaaaaaaaaaaaaa 05.12.06, 08:43
                    > Podstawa jest ze staraja sie byc uczciwi i szukaja prawdy. Wspolnie z takimi
                    > ludzmi chce poszukiwac prawdy.

Jakiej prawdy? nie wydaje mi sie, ze wiesz czego ludzie "szukaja".
                  • carlos4444 Re: ale jestes ostry, jak brzydwaaaaaaaaaaaaaa 05.12.06, 08:49
                    Ale zaraz zaraz piesku! Przecież to Ty jesteś zaślepiony nienawiścią.
                    Nienawidzisz GW Michnika i wielu innych instytucji, ludzi itd. Więc co tu bzdury
                    pleciesz, że nie mówisz do zaślepionych nienawiścią??? Znaczy nie mówisz do
                    swoich popleczników, tak? LOL!
                    Już z samego nicka to wynicka :)
                    • pies_na_lewizne Re: ale jestes ostry, jak brzydwaaaaaaaaaaaaaa 06.12.06, 15:56
                      carlos4444 napisał:

> Ale zaraz zaraz piesku! Przecież to Ty jesteś zaślepiony nienawiścią.
                      > Nienawidzisz GW Michnika i wielu innych instytucji, ludzi itd. Więc co
                      > tu bzdury pleciesz, że nie mówisz do zaślepionych nienawiścią??? Znaczy
                      > nie mówisz do swoich popleczników, tak? LOL!
                      > Już z samego nicka to wynicka :)

Dyskutowac a nawet sie sprzeczac wole z ludzmi ktorzy poszukuja prawdy.
                      Niekoniecznie musza to byc ludzie ktorzy nie maja pogladow. Wole aby mieli
                      poglady no bo jak tu dyskutowac z kims kto pogadow nie ma? Chodzi jednak o to
                      aby starali sie byc obiektywni.

Natomiast jesli ktos nawet znajac fakty odrzuca obiektywnosc to wtedy nie ma co
                      z takim dyskutowac bo on jest po prostu nieuczciwy a z nieuczciwymi porzadni
                      ludzie i porzadne psy ;) nie powinni miec nic do czynienia.

Ja z lewicowcami chetnie dyskutuje.

Natomiast lewizne instynktownie tepie bo lewizna to patologia lewicy. I tym
                      samym oddaje prawdziwej lewicy przysluge ;)
                      • carlos4444 Re: ale jestes ostry, jak brzydwaaaaaaaaaaaaaa 06.12.06, 19:22
                        No to dobrze, że lewiznę tępisz, ale proponuję żebyś też prawiznę zaczął tępić...
      • pies_na_lewizne A co jeszcze smieszniejsze.... 04.12.06, 15:57
        mordzinas napisał:

> Te "żarty" o kartoflach są "bardzo śmieszne" i świadczą dobitnie
        > o ich autorach jak równiez o tych ,którym podobają się żarty
        > faszystowskiego szmatławca.

Oj czy aby faszystowskiego?

Wprawdzie po upadku NRD w zjednoczonych juz Niemczech dokonano lustracji... to
        nasuwa sie pytanie czy aby zrobiono to wystarczajaco dokladnie ;)?

No bo jesli nie....
    • at_work Ministrze Ziobro! Widzisz to i nie grzmisz? 04.12.06, 15:56
      Przecież to oczywiste przestępstwo. Pogwałcenie wszystkich zasad, umów i ustaleń w zakresie Prawa
      Autorskiego.
      Porównajcie znaczek psiej łapy w lewym górnym rogu przy winiecie z tym
      znaczkiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka