Dodaj do ulubionych

MTV Unplugged pierwszy raz w Polsce

05.12.06, 10:18
ja chcę Edytę Bartosiewicz.Usunęła się w cień. A szkoda.Puste miejsca we
współczesnej "rozrywce" zajmują "artsytki" pokroju Mandaryny i innych Gosi
Andrzejewicz.Gdzie są gwiazdy wielkiego formatu??

niepowtarzalny mikolajkowy prezent na www.asiaq.pl
Obserwuj wątek
    • empatio popieram 05.12.06, 10:23
      • ciagciulaciag U mnie wszystko jest unplugged-oszczedzam prad! 05.12.06, 13:33
    • meloman21 MTV Unplugged pierwszy raz w Polsce 05.12.06, 10:34
      Krzysztof Pełech i inni polscy gitarzyści klasyczni grają też bez prądu od
      dawna!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja też gram bez prądu.
      • pe1 Re: MTV Unplugged pierwszy raz w Polsce 05.12.06, 10:37
        ale tu nie chodzi o alkohol, nie myl pojęć
    • lsp Boże, kobieta KOŃ ! 05.12.06, 10:57
    • woland1980 MTV Unplugged pierwszy raz w Polsce 05.12.06, 11:03
      CZeść!

Świetny koncert spedziliśmy 2 udane dni w łodzi (wtorkowy a nie środowy jak tu
      piszą) wieczór był świętem dla wszystkich fanów. Kasia zagrała tyle utworów
      których nigdy nie spiewa live! głównie z KAMIENIA... Nie możemy się doczekać
      21go w MTV. Choć samo nagranie zabrało nieco z klimatu koncertowego, to kilka
      utworów jak Kamień, czy Get Down On it z Czesławem Śniegiem:-) poporstu WOW!

pozdrawiamy wszystkich fanów :-)
      • misiamisia Re: MTV Unplugged pierwszy raz w Polsce 05.12.06, 12:17
        Koncert był RE-WE-LA-CYJ-NY. Kayah i cały zespół - wspaniali, do dzisiaj
        wspominam chwile spędzone na widowni, z utęsknieniem czekając na emisję i
        płyty... Zżera mnie ciekawość, jak zmontują ten koncert (ci, którzy byli, wiedzą
        o co chodzi;)).

Ja również pozdrawiam wszystkich wielbicieli Kayah, szczególnie tych, których
        poznałam w Łodzi. ;)
    • drzejms-buond Re: MTV Unplugged pierwszy raz w Polsce 05.12.06, 12:21
      rudy_rudolf napisał:

>
      tak, tak. JA TEŻ CHCĘ EDYTKĘ!!!
    • michalparadowski MTV Unplugged pierwszy raz w Polsce 05.12.06, 13:08
      Żeby śpiewać "bez prądu" trzeba mieć głos i umiejętność emisji tegoż.
      Kiedyś przed laty na afiszu znajdując informację, że wystąpią:
      Andrzej Hiolski - baryton,
      Bernard Ładysz - bas.
      Występowała również jakaś panna piosenkarka, przy której nazwisku dopisałem
      mazakiem:
      Jakaś Pani - mikrofon.
    • kristofte MTV Unplugged pierwszy raz w Polsce 05.12.06, 13:14
      doskonały byłby występ Lady Pank - repertuar, klasa muzyków, którzy nie muszą
      podpierać się elektryką albo "gadżetami"; "acoustic Lady" to byłoby to!
    • tupkal Re: MTV Unplugged pierwszy raz w Polsce 05.12.06, 13:18
      "MTV Unplugged pierwszy raz w Polsce!" to jest ostre bicie piany! HAha Grzegorz
      Ciechowskijuz dawno temu nagral koncert bez prądu o czym Kayah zapewno wie, ale
      woli bić piane razem z MTV.......
      • misiamisia Nikt nigdy wcześniej nie zagrał na MTV Unplugged! 05.12.06, 16:20
        tupkal napisał:

> "MTV Unplugged pierwszy raz w Polsce!" to jest ostre bicie piany! HAha Grzegorz
        > Ciechowskijuz dawno temu nagral koncert bez prądu o czym Kayah zapewno wie, ale
        > woli bić piane razem z MTV.......

Kurde, ludzie, czytajcie ze zrozumieniem!
        Tupkal, a czy koncert Ciechowskiego to było MTV Unplugged??? Czy po prostu
        koncert akustyczny?

Dlaczego ja nadal się dziwię, że w sejmie jest, jak jest...? Toż to zwykli
        ludzie są, tacy jak my... :/
        • misiamisia Poprawka: nikt w Polsce :) 05.12.06, 16:22
          :)
        • tupkal Re: Nikt nigdy wcześniej nie zagrał na MTV Unplug 05.12.06, 16:39
          ok masz racje! haha za miesiąc zobaczysz taki napis
          "Pierwszy koncert bez prądu w MTV w czerwonej podkoszulce" itd.......
          miej świadomość, to ściema marketingowa.....

,/
          • dr_avalanche Re: Nikt nigdy wcześniej nie zagrał na MTV Unplug 21.12.06, 18:35
            Matołowi udowodnili że jest matołem a on dalej dumnie pręży pierś i twierdzi że
            ma rację. Ktoś powyżej słusznie zauważył - co tu sie dziwić że taki mamy sejm
            jak to przecież reprezentacja takiego a nie innego społeczeństwa...
      • borca Nie 1 bez prądu, tylko 1 MTV Unplugged 05.12.06, 19:44
        To nie bicie piany, tylko 100% prawdy. Nikt nie wkręcał, że jest to 1 koncert
        bez prądu, tylko 1 KONCERT MTV UNPLUGGED(czyt. bez prądu) w Polsce i w ogóle
        Europie wschodniej i środkowej. A to, w artykułach piszą o tym, co Ty, wynika
        zpewne albo z nieuwagi dziennikarzy, albo z ich chwytów na przyciągnięcie
        uwagi... Ale Kayah nic takiego nikomu nie wpierała.
        • tupkal Re: Nie 1 bez prądu, tylko 1 MTV Unplugged 05.12.06, 22:02
          ok ok masz racje! Zobacz sobie na wstępniaka z koncertu, piosenka Testosteron jest
          grana na klawiszach Haomnda takich z prądem! ha ha! see true it!

tupkal
    • trenti VOO VOO 05.12.06, 13:27
      • donpedroso Re: VOO VOO 05.12.06, 15:45
        VooVoo już kiedyś grało "bez prądu" - nie pamiętam czy pod egidą MTV, ale
        płyta - genialna bez dwóch zdań - jest dostępna
    • trenti KSU 05.12.06, 13:29
      • iqcyco Re: KSU 10.12.06, 15:56
        Popieram KSU powinno byc następne !!!
        Tylko czy KSU kiedykolwiek wystapiloby w MTV ?
    • ciagciulaciag Kayah gra bez pradu bo zabraklo! 05.12.06, 13:32
    • illicit Re: MTV Unplugged pierwszy raz w Polsce 05.12.06, 13:37
      Tak. Edyta Bartosiewicz to świetny wybór... ale ja chciałbym zobaczyć Myslovitz w takim bezprądnym koncercie. Hey też chętnie bym ujrzał.

Co do koncertów unplugged... Nie zapominajmy, że już dawno temu taki koncert zagrały Wilki, a na dodatek wydali to na płycie ("Acousticus Rockus" w 1994). Zresztą całkiem dobrej. Mówienie więc, że pierwszy raz w Polsce to lekkie nadużycie. Fakt faktem jednak, że jest to pierwsza tego typu rzecz zrobiona przez MTV. I chwała im za to. Liczę, że jeszcze zorganizują coś podobnego.
      • referee Nastepny Unplugged koniecznie ze Staszczykiem 05.12.06, 13:42
        a jeszcze nastepny z Malenczukiem.
        Pozniej Beata Kozidrak,Kora,Kult
        • trenti o tak, KULT to świetny pomysł 05.12.06, 13:44
      • dr_avalanche Re: MTV Unplugged pierwszy raz w Polsce 21.12.06, 18:42
        Następny mądry się znalazł... Widać w końcu trzeba wyłożyć łopatologicznie:
        nadużyciem to było nazywanie tych wszytkich koncertów Wilków, Ira, Perfectu i
        Bóg jeden wie kogo jeszcze "Unplugged", bo "Unplugged" to pomysł amerykańskiej
        MTV sprzed dobrych kilkunastu lat. Dopiero potem zaczęły małpować to i
        telewizje, i zespoły nagrywając utwory, koncerty czy płyty akustyczne. Ale na
        świecie nikomu, kto nie zrealizował takiego projektu pod egidą MTV nie
        przychodziło do głowy nazywać go "Unplugged" bo to w pewnym sensie trademark (w
        pewnym sensie, bo nie wiem czy zastrzeżony - jak znam zachodni show biznes to
        pewnie tak) programu tej stacji. Koncert Kayah jest więc pierwszym polskim
        "Unplugged", choc nie pierwszym akustycznym koncertem polskiej gwiazdy. Howgh!
    • aquam SiStars 05.12.06, 14:02
      glosni, znani i lubiani. Nie jestem ich "fanatycznym fanem", ale znam ich
      stylistyke, i co wazne, slyszalem ich spiewajacych a cappella w taksowce
      (pracowalem przy ich poczatkach), kiedy spieszyli sie na pociag Gdansk-Wawa -
      glosy/zglosy po prostu MIODZIO. Pasowaliby! :D
    • neotehuana MTV Unplugged pierwszy raz w Polsce 05.12.06, 14:38
      Ja chcę Lipnicką i Portera, Krzysztofa Kiljańskiego też chętnie bym posłuchała.
    • eswierk MTV Unplugged pierwszy raz w Polsce 05.12.06, 15:31
      A ja myślę, że od lat najlepszy jest Mariusz Lubomski, ręce w kieszeniach a
      kieszenie jak ocean... po prostu Spacerologia
      • luukasz4 Re: MTV Unplugged pierwszy raz w Polsce 05.12.06, 15:50
        Wlasnie, przed ponad 10 lat cykl koncertow bez pradu wydalo radio Lodz-
        Republika (i tu wlasnie goscinnie wystapila Kayah), Janerka, Skawalker. Jak
        ktos wczesniej wspomnial Bezpradowa koncertowke wydaly tez Wilki i pewnie pare
        innych przykladow by sie jeszcze znalazlo. NO, ale Mtv rzeczywiscie po raz
        pierwszy robi MTV unplugged w Polsce
        • luukasz4 Re: MTV Unplugged pierwszy raz w Polsce 05.12.06, 15:52
          A, i jeszcze Dzem tez wydal cos takiego
    • coolbabe MTV Unplugged pierwszy raz w Polsce 05.12.06, 15:50
      A JA PROSZE O EDYTE BARTOSIEWIECZ , NIE WIEM GDZIE SIE SCHOWAłA , ALE JUż DAWNO
      NIE BYłO JEJ NIGDZIE SłYCHAC , A BARDZO Ją LUBIE POKAZ SIE EDYTKO PROSIMY RAZEM
      Z MOIM PANEM
    • uburama Unplugged. Program sposnoruje firma STOEN 05.12.06, 16:20
    • uburama Nie wiedziałem że to takie trudne prąd muzykom 05.12.06, 16:21
      wyłączyć.
      • borca Koncert był wyśmienity!!! Gratulacje dla Kayah! 05.12.06, 19:35
        Dlaczego ludzie piszący na forum są tak bezwzględni, nierzadko podli i posuwają
        się do tak kategorycznych, żenujących (by nie stwierdzić pustych) komentarzy???
        Zaskakuje mnie poziom wielu z was (oczywiście nie wszystkich), którzy
        zabieracie się za obrabianie d... i komentowanie nie tylko zdolności, ale też
        powierzchowności, talentu, a nawet mentalności artystów, których znacie zapewne
        z czytanych przez was tabloidów. Skoro wszyscy są tak beznadziejni, to kto jest
        fajny? Pewnie wy, nie? To naprawdę żałosne, że potwierdzacie swoim podejściem
        mit o Polaku znającym się na wszystkim, na każdy temat mającym coś do
        powiedzenia i wszystko robiącym najlepiej!!! Pożal się boże te Wasze wypociny -
        "koneserzy" dobrego smaku, stylu, gustu i sztuki... Całe szczęście, że wyborem
        muzyków do tak prestiżowych koncertów zajmują się profesjonaliści, znający się
        na rzeczy ludzie, którzy tym razem podjęli wyjątkowo słuszną decyzję - byłem na
        tym koncercie i jestem pełen podziwu! Zawsze lubiłem Kayah, ale tym razem
        przerosła samą siebie. Udowodniła swoją WIELKOŚĆ, ARTYZM i olbrzymi (całe
        szczęście niezmarnowany) TALENT. Aż strach pomyśleć, jak wyglądalby świat i
        scena, gdyby to was zasadzić w komisjach. Zapewne waszymi wybrańcami byliby
        tylko wasi znajomi, najbliższi albo wy sami, bo przeciez jestescie tak
        wspaniali, madrzy, utalentowani, a do tego wyszczekani (wstyd, że tak
        szczekacie), bo przecież nikt wam do pięt nie dorasta, prawda? A niestety
        najprawdopodobniej jest tak, że zawisć wam 4 litery zżera... Nie chodzi o to,
        że wszyscy mają ubóstwiać Kayah, ale odrobina szacunku należy się każdemu,
        nawet wam, podłe istoty... Więc może trochę więcej kultury, pokory, empatii i
        konstruktywizmu by się wam przydało? Ciekawy jestem jak byście się czuli, gdyby
        was tak objeżdżano?
        Ehhh, szkoda gadać, ale Polska zawsze będzie tak "cudownym" krajem,
        dopóki "kochani i tolerancyjni" Polacy będą widzieć tylko własne czubki nosów i
        nie przestaną zabierać glosu w sprawach, o których nie wiedzą zbyt wiele.
        Ludzie, opamiętajcie się!!! To, że wam coś nie przypada do gustu, nie znaczy,
        że jest g.. warte!
    • frant3 Re: W jakim sensie bez prądu? Czyżby na trzeźwo? 05.12.06, 17:47
      Wolę posłuchać Mandaryny na Interii niż Kai bez prądu (chociaż z Bregowiczem i prądem ładnie śpiewała).

--
      Frant - humor, satyra, krytyka
    • ulysses76 Re: MTV Unplugged pierwszy raz w Polsce 05.12.06, 22:41
      chce Edyty Bartosiewicz!!!! To, oprocz Kayah i Kasi Nosowskiej, jedyna
      prawdziwa artystka. Brakuje mi jej i doprowadza mnie to na skraj
      rozpaczy!!!!!!!!!!!!!
    • magdaksp Re: MTV Unplugged pierwszy raz w Polsce 05.12.06, 23:46
      bylam ,widzialam -bylo cudnie ,jestem nawet na jednej z fotek:)
    • chcewygrac Proponuje... 20.12.06, 21:12
      by jako nastepny wystapil VADER!!! Ave!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka