Dodaj do ulubionych

LPR bierze OKE w Łodzi

07.12.06, 07:10
Stwarzają sobie warunki by ich wypieprzać na zbity pysk,gdy zostaną odsunięci
od udziału w rządach.Widzę już ten lament.
Obserwuj wątek
    • honkers LPR bierze OKE w Łodzi 07.12.06, 07:49
      Nie wiedziałem ze w łodzkich szkołach pracują faszystki...
    • wmp1234 Platforma chce rzadzic mimo przegranej ? 07.12.06, 07:54
      2005.09.12 > Debata edukacyjna
      "Wiesława Zewald - kandydatka do Sejmu RP - organizuje w dniu 20 września
      o godz. 13:50 w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Łodzi przy
      ul. Żeromskiego 115 debatę edukacyjną pt " Dobra szkoła, dobra edukacja ".
      Spotkanie adresowane jest do dyrektorów placówek oświatowych z Łodzi.
      Swój udział zapowiedzieli także: pani poseł Iwona Śledzińska - Katarasińska
      oraz kandydat do Senatu RP - prof. Stefan Niesiołowski."

"Szanowni Państwo!
      Pragnę bardzo gorąco podziękować wszystkim Państwu, którzy mi zaufali i oddali
      na mnie swój głos wyborczy. Cieszę się, że moją kandydaturę na posła RP poparło
      prawie cztery tysiące osób.
      Dla mnie było to pierwsze doświadczenie związane z kampanią wyborczą. Nie
      dotarłam na Wiejską, jednak tak duże poparcie z Państwa strony pozwala mi
      wierzyć, że to dopiero początek.
      Będę Państwa na bieżąco informowała o swoich działaniach na polu zawodowym
      (jako dyrektor Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej w Łodzi) oraz społecznym."

To ze strony internetowej partyjnej (PO) Pani Dyrektor w apolitycznej (podobno)
      polskiej szkole.
      Olatforma Obywatelska jawi sie wiec jako partia, ktora chce rzadzic nawet bedac
      w opozycji. Az strach pomyslec jakie beda aspiracje jej dzialaczy gdy realnie
      zdobeda wladze.
      • bq2 apiracje PO 07.12.06, 08:29
        ..na pewno nie będą większe niż PISu obecnie. TKM w wykonaniu PIS-LPR-SO stawia
        kolejnym układom poprzeczkę znacznie wyżej. SLD i ich "aferki" to małe piwo.

Jeśli zaś chodzi o dyrektora OFE, to wmp1234, ciekawie piszesz, tyle że nijak
        się to ma do kryterium fachowości i kompetencji, które powinno przeważać zawsze
        nad politycznym parytetem. A pani Kasia pewnie taka apolityczna i bardziej
        fachowa.... Ciekawe...
        • wmp1234 Jasnowidz jestes? 07.12.06, 08:59
          Rozumiem, ze problem fachowosci i parytetow partyjnych rozwiaze sie, gdy
          wszyscy "fachowcy" zapisza sie do Platformy Obywatelskiej?
          A tak przy okazji, czy ktos wie cos wiecej o zyciorysie bylej p. dyrektor?
          Interesuje mnie czy wczesniej, tez dla rozwoju swojej fachowosci byla w jakis
          innych partiach np. PZPR?
      • babette663 Re: Platforma chce rzadzic mimo przegranej ? 07.12.06, 22:48

>
        >. Az strach pomyslec jakie beda aspiracje jej dzialaczy gdy realnie
        > zdobeda wladze
        --------------------------

wlasnie, jak zdobeda wladze, co ???juz sie czuje koniec PiSklakow he????
        czujecie po kosciach ze koniec tuz,tuz.....a no takie jest zycie ç'estla vié
    • thevorlon LPR bierze OKE w Łodzi 07.12.06, 09:22
      Im mierniejsi i bierniejsi ale wierni tym lepsi kandydaci
    • wmp1234 Ciekawostka z Dziennika Łódzkiego z 2005 r. 07.12.06, 09:36
      Opis matury z liceum, gdzie Pani Zewald byla kiedys wicedyrektorka:

"Afera w liceum córki Belki.
      W XXVI Liceum Ogólnokształcącym w Łodzi podczas matury złamano prawo. Danuta
      Falak, dyrektor szkoły, zażądała od nauczycieli nadzorujących pisemne egzaminy,
      aby oddali jej prace w niezaklejonych kopertach.

Tymczasem, zgodnie z rygorystycznymi procedurami, które obowiązują od tego
      roku, dyrektor nie powinien mieć dostępu do prac maturalnych. Nauczyciele
      nadzorujący egzamin mieli obowiązek zapakować arkusze do kopert, które
      otrzymywali z Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej, zapieczętować je i oddać
      dyrektorowi, aby przekazał do OKE.
      U nas było inaczej. Dyrektorka weszła do pokoju nauczycielskiego i zażądała,
      żeby prace maturalne trafiły do niej w otwartych kopertach (nie udało się nam
      ustalić, czy wśród nich był arkusz Marii Belki - przyp. red.). Większość
      nauczycieli podporządkowała się, bo przestraszyli się utraty pracy -
      powiedziała nam nauczycielka XXVI LO, prosząc o anonimowość. - Poza tym,
      Okręgowa Komisja Egzaminacyjna nie wyciągnęła konsekwencji wobec ucznia,
      którego złapano na ściąganiu, mimo że zostało to wpisane do protokołu komisji
      egzaminacyjnej. Może sprawę tuszuje się dlatego, że do tej szkoły chodziły od
      zawsze dzieci prominentów, a teraz pisała maturę córka premiera?

Danuta Falak przyznała wczoraj, że wydała polecenie podwładnym, by postąpili
      wbrew procedurom. Tłumaczyła, że nie miała innego wyjścia.

- W ostatniej chwili musiałam utworzyć dwie oddzielne komisje dla maturzysty,
      który pisał egzamin przy komputerze, i dla chorego ucznia. Nie wiedziałam, czy
      wystarczy kopert i dlatego poprosiłam, aby ich nie zaklejać - powiedziała nam
      Danuta Falak. - Wszystkie protokoły sprawdzili urzędnicy OKE i nie mieli
      zastrzeżeń.

Dyrektorka szkoły pytana o ucznia, który ściągał na maturze, a - jak twierdzi
      nauczycielka - nie został ukarany, powiedziała tylko, że tę sprawę zbadała OKE.

Wiesława Zewald, dyrektor Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej w Łodzi, przyznała,
      że 16 maja OKE otrzymała pocztą elektroniczną anonim, w którym opisano
      nieprawidłowości na maturze w XXVI LO. Został on również skierowany do
      Centralnej Komisji Egzaminacyjnej. Dyrektor OKE powołał trzyosobową komisję do
      zbadania zarzutów. Stwierdzono, że nie ma podstaw do unieważnienia egzaminu. -
      W żadnym z protokołów nie znalazły się zapisy dotyczące ściągania - stwierdziła
      Wiesława Zewald...
      (mg)
    • szenio LPR bierze OKE w Łodzi 07.12.06, 11:19
      No i mamy tę osławioną odnowę moralną.Wystarczy być w PIS,LPR lub Samoobronie
      i juz się jest odnowionym moralnie. No cóż , jest to moralne dno.Kiedy skończy
      się wreszcie ta IV RP?Ja juz nie chcę dłużej znosić tej moralnej odnowy , wolę
      stare!!!Ale kiedy ockną się moherowe berety , oni mają klapki na oczach!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka