maruda.r 07.12.06, 08:32 Faktycznie, TW "Grzyb" opanował radio, telewizję i gazetę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek230 A Kosciol katolicki zostal opanowany przez fanatyc 07.12.06, 08:40 znych ksiezy. I nawet biskupi i papiez nic nie moga na to poradzic. Czyzby pseudoksiadz Rydzyk chcial odwrocic od siebie uwage hierarchii koscielnej? Odpowiedz Link Zgłoś
jeshua Samooskarżenie? 07.12.06, 08:55 Esbecy i ubowcy opanowali media? Tadeuszu, synu mój, to dramatyczne wyznanie. Jak mogłeś pozwolić tym bezbożnikom na opanowanie Radia Maryja, TV Trwam i Naszego Dziennika? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Ważną postacią w mediach o. Rydzyka.... 07.12.06, 09:28 jest Jerzy Robert Nowak. W latach 50. był sekretarzem ambasady PRL w Budapeszcie. Opowiadał wówczas o sukcesach komunizmu i krytykowała Prymasa Węgier za "antyradziecki nacjonalizm". Ciekawe, co? Tak swoją drogą jeśli poważnie traktować to co LPRowcy i Macierewicze opowiadają o związkach PRLowskich dyplomatów ze służbami specjalnymi to logicznie rozumując można dojść do oczywistych - choć być może szokujących - wniosków. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Zawiść i zazdrość pazernego Rydza i tyle… 07.12.06, 11:00 Każdy ocenia innych własną miarą. Zresztą - powinni go wziąć na badania razem z Bublem. __________ Ogród Jane Austen - nieco łagodniejszy świat. Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: O.Rydzyk ma 100% racji.Jego wypowiedź jest OK! 07.12.06, 11:29 Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: O.Rydzyk ma 100% racji.Jego wypowiedź jest OK 07.12.06, 11:37 "Media zostały opanowane przez ludzi poprzedniego systemu, którzy zawłaszczyli je, by mieć władzę" Pewnie, że ma rację, ale tego mu Jarek nie daruje. Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Na czym jak na czym ale na manipulacji to sie Ojci 07.12.06, 12:00 ec Dyrektor zna jak nikt. Odpowiedz Link Zgłoś
zen83 I kto to mówi 07.12.06, 12:43 " którzy zawłaszczyli je, by mieć władzę, a władza potrzebna im była, by mieć pieniądze ". Nie podoba mu się obecność konkurencji? Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio oto dowod na jego "Racje" :-) 07.12.06, 11:43 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,3756361.html Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 [...] 07.12.06, 12:12 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
prezzzes Coś mi się nie zgadza... 07.12.06, 09:46 ...w końcu sporo Miernych, Biernych ale Wiernych przeszło ostatnio do mediów publicznych - czyżby i oni byli, o zgrozo, umoczeni? Odpowiedz Link Zgłoś
inquisition UB i inne tałatajstwo opanowało (Rydzykowe) media? 07.12.06, 09:54 No wygląda na to że wreszcie powiedział facio prawdę :-) ___ Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ ! Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov A ty to niby kto? :] 07.12.06, 10:04 Jeszua, Jeszua... jakoś to brzmi podejrzanie. Jakoś trąci Żydem. Ale nie martw się... ND, RM i TRWam zrobi z Tobą porządek.;) Odpowiedz Link Zgłoś
luigi22 W-Y-C-Z-Y-Ś-C--I-Ć ---S-B-e-c-j-ę--- 07.12.06, 10:07 W sumie biorąc pod uwagę to, że niedawno okazało się, że prezes Polsatu jest współpracownikiem SB, dziennikarz TVN'u oraz TVP również, nie mówiąc o obecnych dziennikarzach, którzy są ciągle współpracownikami WSI, a ich nazwiska przez to nie mogą zostać ujawnione, to wypowiedź Rydzyka nie jest pozbawiona sensu. Mam nadzieję, że nie okaże się wkrótce, że są to jedyne niezależne media w Polsce :) Odpowiedz Link Zgłoś
luigi22 Jeśli SB zrobiła krzywdę Tobie lub twoim bliskim 07.12.06, 10:56 to napisz. Niech inni wiedzą co to za ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Samooskarżenie? 07.12.06, 11:11 Myslę, że tak. Tak sie nam Ojciec Dyrektor obnaża. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Swieta prawda. Zwlaszcza RM to SBecka komorka 07.12.06, 09:02 Wlasnie, RM, od poczatku dzialaja tylko na szkode Polski. No bo jak nazwac pomoc w wyborze PiSu ? Odpowiedz Link Zgłoś
brabancja Myślę że PIS promowano na zlecenie KGB. 07.12.06, 09:27 Cz raczej jej obecnej wersji - FSB. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Myślę że PIS promowano na zlecenie KGB. 07.12.06, 11:12 Sądząc po wynikach, chyba tak. Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Sataniści opanowali Radjo Maryja 07.12.06, 09:20 Towarzysz Rydzyk zapomina (albo i nie) że to czym "włada" to właśnie media. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Sataniści opanowali Radjo Maryja 07.12.06, 11:13 Towarzysze Kaczyński i Rydzyk, jak długo jeszcze będziecie trwali.? Odpowiedz Link Zgłoś
octopus_vulgaris Re: A Kosciol katolicki zostal opanowany przez fa 07.12.06, 10:47 xero kurduplo direktore działają sprawnie. ojciec jedyny dyrektor wie co mówi.. biedny głupi zamodlony kraj.. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekjakcholera i dobrze niech tak gada 07.12.06, 11:37 czym wiecej takich slow tego gada tym mniej ludzi w kosciele Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: A Kosciol katolicki zostal opanowany przez fa 07.12.06, 12:25 Swięta prawda,Rydzyk nareszcie się przyznał. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r TW "Grzyb": Esbecy i ubowcy opanowali media 07.12.06, 08:42 - Gdy oglądam pewne programy telewizyjne i widzę zachowanie tych ludzi, którzy nazywają się dziennikarzami, to przypominam sobie przesłuchania na SB. ***************************************** A w jakiej randze byliście, gdy przesłuchiwaliście, ojcze Tadeuszu? Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: TW "Grzyb": Esbecy i ubowcy opanowali media 07.12.06, 09:03 niestety,... ciągle trwa wojna Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: TW "Grzyb": Esbecy i ubowcy opanowali media 07.12.06, 10:14 A może to nie było przesłuchanie lecz rozmowa werbunkowa? Odpowiedz Link Zgłoś
zfd3 O. Rydzyk: Esbecy i ubowcy opanowali media 07.12.06, 08:43 a skoordynowana współpraca radia w Maryja w ramach realizacji planów międzynarodowego syjonizmu na szkodę Polski i Polaków Gazetą Wyborczą, Rzeczpospolitą i innymi, a udostępnienie Radia Maryja do opluwania uczciwych Polaków oraz koordyancji techniczno-pzrestępczych działań na szkodę Polaków tych najbiedniejszych, itd itd widzi igłe w cudzym oku a wswoim nie widzi belki słowa Chrystusa Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius O. Rydzyk: Esbecy i ubowcy opanowali media 07.12.06, 08:44 Panie Rydzyk, zalecam panu natychmiastowe rozpoczęcie kuracji farmakologicznej. Proszę zabrać ze sobą braci Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Uwłaszczyła się nomenklatura PZPR i dziennikarze 07.12.06, 09:13 Ja nie rozumiem co to znaczy powstanie po 1989r. spółdzielni dziennikarskich które przejęły należące za komuny do całego społeczeństwa media. Ja nie rozumiem w jaki sposób powstał tygodnik "Wprost" jako prywatny biznes.. Ja nie rozumiem w jaki sposób mógł powstać tygodnik "Polityka". Ja sobie nie przypominam żeby ktoś się mnie pytał, jako wpółwłaściciela tych pism za komuny, czy zgadzam się żeby panowie dziennikarze przywłaszczyli sobie tę część która należała do mnie. Że nie wspomnę już o procesie powstawania mediów elektronicznych. Dziennikarze najbardziej znaczących mediów byli i są kapłanami ideologii zwierzęcego liberalizmu, wywłaszczania i spychania w biedę społeczeństwa i tworzenia państwa oligarchicznego z zakłamana demokracją, z której to większość Polaków i tak nie korzysta... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Uwłaszczyła się nomenklatura PZPR i dziennika 07.12.06, 09:20 Za komuny nic nie należało do ciebie. Byłeś masą pracującą, której państwo socjalistyczne robiło łaskę: - że dało pracę i pogoniło do niej - że płaciło (aż 20 USD/miesiąc) - że goniło na pochody pierwszomajowe - że dawało kartki na cukier i kości - że przygrzmociło pałą - że pozwoliło oglądać Jaruzelskiego i Urbana w telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Re: Uwłaszczyła się nomenklatura PZPR i dziennika 07.12.06, 11:01 zigzaur napisał: > Za komuny nic nie należało do ciebie. > > Byłeś masą pracującą, której państwo socjalistyczne robiło łaskę: > - że dało pracę i pogoniło do niej > - że płaciło (aż 20 USD/miesiąc) > - że goniło na pochody pierwszomajowe > - że dawało kartki na cukier i kości > - że przygrzmociło pałą > - że pozwoliło oglądać Jaruzelskiego i Urbana w telewizji. I tu się mylisz, bo właśnie wszystko należało miedzy innymi do mnie. (Oprócz ściśle określonej i nielicznie występującej własności prywatnej) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Uwłaszczyła się nomenklatura PZPR i dziennika 07.12.06, 11:15 Ha ha ha. Wszystko należało do partii. No, chyba że ty byłeś jej działaczem. W takim przypadku masz słuszność. Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Re: Uwłaszczyła się nomenklatura PZPR i dziennika 07.12.06, 11:23 To teraz w III-ciej RP wszystko, lub przynajmniej bardzo wiele, należy do byłych działaczy PZPR. Za komuny suwerenem i właścicielem był "Lud pracujący miast i wsi"... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Uwłaszczyła się nomenklatura PZPR i dziennika 07.12.06, 12:15 ... który to lud pracujący miast i wsi sprawował władzę za pośrednictwem działaczy PZPR. Za pośrednictwem tych działaczy jadł, pił, jeździł samochodami. Odpowiedz Link Zgłoś
michr Re: Uwłaszczyła się nomenklatura PZPR i dziennika 07.12.06, 11:59 meylec napisał: > zigzaur napisał: > > > Za komuny nic nie należało do ciebie. > > > > Byłeś masą pracującą, której państwo socjalistyczne robiło łaskę: > > - że dało pracę i pogoniło do niej > > - że płaciło (aż 20 USD/miesiąc) > > - że goniło na pochody pierwszomajowe > > - że dawało kartki na cukier i kości > > - że przygrzmociło pałą > > - że pozwoliło oglądać Jaruzelskiego i Urbana w telewizji. > I tu się mylisz, bo właśnie wszystko należało miedzy innymi do mnie. (Oprócz > ściśle określonej i nielicznie występującej własności prywatnej) W czasach komuny, znajomy mojej rodziny pojechał do Włoch i opowiadał o rozmowie z włoskim komunistą, otóż ten komunista zazdrościł Polakom że mają wszystko fabryki, banki,sklepy, hotele, kolej i inne, wtedy powiedział że ja mam tylko tą małą restaurację Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Re: Uwłaszczyła się nomenklatura PZPR i dziennika 07.12.06, 12:28 michr napisał: > meylec napisał: > > > zigzaur napisał: > > > > > Za komuny nic nie należało do ciebie. > > > > > > Byłeś masą pracującą, której państwo socjalistyczne robiło łaskę: > > > - że dało pracę i pogoniło do niej > > > - że płaciło (aż 20 USD/miesiąc) > > > - że goniło na pochody pierwszomajowe > > > - że dawało kartki na cukier i kości > > > - że przygrzmociło pałą > > > - że pozwoliło oglądać Jaruzelskiego i Urbana w telewizji. > > I tu się mylisz, bo właśnie wszystko należało miedzy innymi do mnie. (Opr > ócz > > ściśle określonej i nielicznie występującej własności prywatnej) > > W czasach komuny, znajomy mojej rodziny pojechał do Włoch i opowiadał o > rozmowie z włoskim komunistą, otóż ten komunista zazdrościł Polakom że mają > wszystko fabryki, banki,sklepy, hotele, kolej i inne, wtedy powiedział że ja > mam tylko tą małą restaurację Ssory, bo to już staje się nudne. Własność społeczną z okresu komuny trudno porównywać do rzeczywistej własności w systemie kapitalistycznym. Ale taki był system "realnego socjalizmu" i szczególnie ohydne jest to, że PZPR - -wscy beneficjenci tego systemu stali się panami i właścicielami pełną gębą po tzw. "odzyskaniu wolności"... Odpowiedz Link Zgłoś
rousseau Nie dramatyzuj, media wcale nie są jakimś odosobni 07.12.06, 09:25 onym przypadkiem. A kto z nas zgadzał się na prywatyzację TPSA? I dlaczego "nasze wspólne" kable telefoniczne i studzienki nagle stały się własnością jednej spółki, która zdziera skórę z konkurencji za ich wykorzystanie? A ile złotych zobaczyliśmy z prywatyzacji innych firm państwowych? Banków? Z prasą było dokładnie to samo! Obudź się i wyjdź z tego PRLu, w którym wciąż chyba żyjesz! Wciskano Ci kit, że "państwowe" znaczy "narodowe" - BZDURA! Rząd zrobił ze "wspólnymi, narodowymi" firmami co chciał i pewnie niejeden "polityk" czy "działacz" się przy tym nachapał. Przestań biadolić, jak stary wyliniały moher i zajmij się dniem dzisiejszym i przyszłością. To przez takich "niewolników rozliczania przeszłości" w tym kraju jest tak kijowo! Kurza twarz! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Nie dramatyzuj, media wcale nie są jakimś odo 07.12.06, 09:29 Lepiej żeby te firmy były prywatne i wydajne niż państwowe i: - niewydajne - terroryzowane przez związki zawodowe - sztucznie zadłużane a następnie oddłużane itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Re: Nie dramatyzuj, media wcale nie są jakimś odo 07.12.06, 11:07 rousseau napisał: > onym przypadkiem. A kto z nas zgadzał się na prywatyzację TPSA? I dlaczego > "nasze wspólne" kable telefoniczne i studzienki nagle stały się własnością > jednej spółki, która zdziera skórę z konkurencji za ich wykorzystanie? A ile > złotych zobaczyliśmy z prywatyzacji innych firm państwowych? Banków? Z prasą > było dokładnie to samo! Obudź się i wyjdź z tego PRLu, w którym wciąż chyba > żyjesz! Wciskano Ci kit, że "państwowe" znaczy "narodowe" - BZDURA! Rząd zrobił > ze "wspólnymi, narodowymi" firmami co chciał i pewnie niejeden "polityk" czy > "działacz" się przy tym nachapał. Przestań biadolić, jak stary wyliniały moher > i > zajmij się dniem dzisiejszym i przyszłością. To przez takich "niewolników > rozliczania przeszłości" w tym kraju jest tak kijowo! Kurza twarz! Niewolnikiem ekonomicznym to ja jestem właśnie teraz na skutek złodziejskiej i niesprawiedliwej prywatyzacji. I porażające jest Twoje rozumowanie typu - o co chodzi z mediami jak uwłaszczyli się przecież też na bankach. Ty pewnie jak Ci ukradną samochód to mówisz coś w stylu - nie ma sprawy, przecież nawet ciężarówki kradną... Odpowiedz Link Zgłoś
drbob20 Re: Uwłaszczyła się nomenklatura PZPR i dziennika 07.12.06, 09:29 trzeba wtedy bylo nie pic na umor, po bydlecemu, tylko zalozyc jakis biznesik, na poczatek maly, zdobyc dobra reputacje oraz przejac inicjatywe w swoje wlasne rece, a nie oczekiwac ZE DADZOM. (nobo kaczynscy to dadzom) A w ogole to wowczs byliscie wspolwlascicielem Trybuny Ludu!! a nie zadnej normalnej gazety! Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Re: Uwłaszczyła się nomenklatura PZPR i dziennika 07.12.06, 11:17 drbob20 napisał: > trzeba wtedy bylo nie pic na umor, po bydlecemu, tylko zalozyc jakis biznesik, > na poczatek maly, zdobyc dobra reputacje oraz przejac inicjatywe w swoje wlasne > > rece, a nie oczekiwac ZE DADZOM. (nobo kaczynscy to dadzom) A w ogole to wowczs > > byliscie wspolwlascicielem Trybuny Ludu!! a nie zadnej normalnej gazety! Chodzi gościu o to, że ci co się uwłaszczali żadnego biznesu nie musieli zakładać. Wyciągnęli łapy i zabrali to co było wspólne... Często na zasadzie - tam gdzie PZPR postawiła i tam gdzie śpiewali "Wyklęty Powstań Ludu Ziemi" - tam zostali panami i właścicielami... A zgiętemu i rzuconemu na kolana ludowi odechciało się już dawno śpiewać cokolwiek w tej niby wolnej III-ciej RP... Odpowiedz Link Zgłoś
nibyniemka Re: Uwłaszczyła się nomenklatura PZPR i dziennika 07.12.06, 09:30 meylec napisał: > Ja nie rozumiem co to znaczy powstanie po 1989r. spółdzielni dziennikarskich > które przejęły należące za komuny do całego społeczeństwa media. Ja nie > rozumiem w jaki sposób powstał tygodnik "Wprost" jako prywatny biznes.. > > Mysle, ze jezeli chodzi o tygodnik "Wprost" to nalezy sie zwrocic do J.Kaczynskiego - wyjasnienia z pierwszej reki - byl redaktorem naczelnym tego pisemka. Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Re: Uwłaszczyła się nomenklatura PZPR i dziennika 07.12.06, 11:19 nibyniemka napisała: > meylec napisał: > > > Ja nie rozumiem co to znaczy powstanie po 1989r. spółdzielni dziennikarsk > ich > > które przejęły należące za komuny do całego społeczeństwa media. Ja nie > > rozumiem w jaki sposób powstał tygodnik "Wprost" jako prywatny biznes.. > > > > Mysle, ze jezeli chodzi o tygodnik "Wprost" to nalezy sie zwrocic do > J.Kaczynskiego - wyjasnienia z pierwszej reki - byl redaktorem naczelnym tego > pisemka. Kaczyński był redaktorem naczelnym "Wprost"??? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 gazeta.pl często cytuje Rydzyka 07.12.06, 08:44 Już dwa newsy na pierwszej stronie dzisiaj... Czyżby ks. Rydzyk stał się głównym źródłem informacji dla Michnika ???? Do czego to doszło ????????? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: gazeta.pl często cytuje Rydzyka 07.12.06, 08:49 palestrina2005 napisał: > Już dwa newsy na pierwszej stronie dzisiaj... > Czyżby ks. Rydzyk stał się głównym źródłem informacji dla Michnika ???? > Do czego to doszło ????????? ***************************************** Pewnie taki mały rewanż za codzienne wymienianie Gazety Wyborczej przez Radio Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: gazeta.pl często cytuje Rydzyka 07.12.06, 08:51 Skąd wiesz, że Rydzyk ciągle wymienia GW ???? słuchasz Radia Maryja ???? Ja niestety muszę w takim razie wierzyć Ci na słowo... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: gazeta.pl często cytuje Rydzyka 07.12.06, 09:15 palestrina2005 napisał: > Skąd wiesz, że Rydzyk ciągle wymienia GW ???? słuchasz Radia Maryja ???? > Ja niestety muszę w takim razie wierzyć Ci na słowo... ***************************************** Audycje są dostępne na stronie RM. Nie musisz wierzyć na słowo. Możesz sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: gazeta.pl często cytuje Rydzyka 07.12.06, 09:22 Widzę że nie tylko słuchasz, ale także przeglądasz strony RM. Ojciec Dyrektor jest na pewno z Ciebie dumny... Odpowiedz Link Zgłoś
rousseau Przyjaciół trzymaj blisko, wrogów jeszcze bliżej. 07.12.06, 09:30 Mówi Ci to coś? Czy należysz do tych, którzy krytykują coś ideologicznie "bo tak"? Najpierw wypada się z tym "czymś" zapoznać, a nie powtarzać zasłyszane obiegowe opinie i przyjmować jako swoje. Wejdź czasem na strony RM i przekonaj się, jaki tam syf. Na WŁASNE oczy! :) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: gazeta.pl często cytuje Rydzyka 07.12.06, 09:31 palestrina2005 napisał: > Widzę że nie tylko słuchasz, ale także przeglądasz strony RM. Ojciec Dyrektor > jest na pewno z Ciebie dumny... **************************************** Akurat na tym mi nie zależy. Lubię natomiast docierać do źródeł. Wiele osób twierdzi, że Michalkiewicz to idiota. Ściągnąłem kilka jego felietonów, odsłuchałem, wyrobiłem sobie własną, niezależną opinię. Michalkiewicz to kretyn. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: gazeta.pl często cytuje Rydzyka 07.12.06, 10:16 Wg psychiatrii, hierarchia upośledzenia wygląda (od dołu) następująco: idiota debil kretyn lekko niedorozwinięty. Marudo, jakie znalazłeś argumenty, że podniosłeś ocenę Stanisława Michalkiewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
riince Re: gazeta.pl często cytuje Rydzyka 07.12.06, 11:34 Co trzeba napisać, żebyś się dziwko nie dopieprzała do każdego słowa? Nie czyta - źle. Czyta - też źle. Byłaś ostatnio u psychiatry?? Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: gazeta.pl często cytuje Rydzyka 07.12.06, 09:28 Ja potwierdzam, że to prawda, bo słucham RM często. Polecam wszystkim, którzy tak jak ja spędzają dużo czasu za kierownicą. W tym radio gaadają takie bzdury, pojawiają się tak śmieszne charaktery, że nie da się za kierownicą zasnąć. I faktem jest, że o GW i Michniku gadają tam codziennie. Zazwyczaj absurdalne głupoty zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
kwakwarakwa Kazek100 masz moją piątkę 07.12.06, 09:38 ja też dużo jeżdżę, szczególnie w nocy włączam radio z ryjem i mam ostrą brechę jak słucham tego kabaretu. Co ja mówię: kabaretu! to farsa, groteska! Nie da się zasnąć. Ze śmiechu robią mi się zajady i dostaję czkawki. Szerokiej drogi! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Kazek100 masz moją piątkę 07.12.06, 14:33 Śmiejąc się podczas jazdy stwarzasz zagrożenie dla ruchu drogowego. No i proszę! Przy okazji udowodniłem, że Rydzyk potrafi coś stworzyć! Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: O. Rydzyk: Esbecy i ubowcy opanowali media 07.12.06, 08:45 Może chodziło mu o Polsat i jego właściciela? Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 O. Rydzyk: Esbecy i ubowcy opanowali media 07.12.06, 08:48 Jak nie przepadam za Rydzykiem i jego radiem to z tą wypowiedzią zgadzam się w 100% uzbecja opanowała media i robi z ludżmi co chce: manipuluje, steruje,niszczy najwyższa pora dobrać im się do tyłka.Za fałszywkę prokurator potem sąd i odebranie licencji a pseudo dziennikarzynę dożywotni zakaz wykonywania zawodu.Oto najprostsza metoda walki z postkomuną. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: O. Rydzyk: Esbecy i ubowcy opanowali media 07.12.06, 08:50 leszek993 napisał: > Jak nie przepadam za Rydzykiem i jego radiem to z tą wypowiedzią zgadzam się w > 100% uzbecja opanowała media i robi z ludżmi co chce: manipuluje, > steruje,niszczy najwyższa pora dobrać im się do tyłka. ************************************ W 100%? To pewnie Bronek Wildstein i Anita Gargas również? Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: Lewizna zgorszona? 07.12.06, 08:52 Jak wiadomo, nic tak nie gorszy lewizny, jak prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Lewizna zgorszona? 07.12.06, 09:22 Lewizna to ci, którzy zdobyli nadajniki radiowe na lewo. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: O. Rydzyk: Esbecy i ubowcy opanowali media 07.12.06, 08:55 Czy to dotyczy również tego: www.pis.org.pl/article.php?id=3421 ? Odpowiedz Link Zgłoś
at_work Nikt nas nie przekona, że czarne jest czarne... 07.12.06, 08:49 Jak w Orwellu. Weźcie go, bo mi niedobrze _ psy takie jak.... Odpowiedz Link Zgłoś
alfalien Re: O. Rydzyk: Esbecy i ubowcy opanowali media 07.12.06, 08:50 powinni go zamknac zanim zacznie widziec biale myszki... Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk A kiedy nam papcio powie,skąd ma kasę na radyjko? 07.12.06, 08:52 A raczej skąd ją wziął? Mówił, że Matka Boska mu sypła z nieba..... A tak naprawdę....? Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski Re: A kiedy nam papcio powie,skąd ma kasę na rady 07.12.06, 09:02 > A raczej skąd ją wziął? > Mówił, że Matka Boska mu sypła z nieba..... > A tak naprawdę....? RM, "NDz", TV Trwam - każde ma inny status formalny (własność redemptorystów, spółki SPES, fundacji o. Rydzyka), ale jedno mają wspólne: nie jest jasne kto dał pieniądze na start. To jedyne takie ogólnopolskie media. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Pieniądze zostały wymodlone i spadły z nieba. 07.12.06, 09:05 Tak kiedyś tatko w Radyju tłumaczył. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Aksjomat... 07.12.06, 09:10 Jedno pewne Rafale, nie zaczynał jak inni od pożyczki z FOZZ... Odpowiedz Link Zgłoś
12x1 Re: Aksjomat... 07.12.06, 09:23 zaczynal od pewnej grupy z zagranicy rydzyk ktory wietrzy spisek zydow i lewakow no to co sie dziwiec ze wszedzie widzi ubekow no w rzadzie jak widac sa tylko prawdziwi polacy bez pezeperowcow kretaczy ,i mlodziezy wszech polskiej pozdrawiam wierzacych w slowa z tego radyja Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Aksjomat... 07.12.06, 10:28 "Wietrzyć spisek zydow i lewakow" wcale nie trzeba, bo go widać gołym okiem, chyba że się ma kataraktę albo i gorsze paskudztwo na oku. Czy to spisek, czy zamach, czy zwyczajna kradzież to sobie nazywaj jak chcesz. Przypomnę tylko żądania przez WJC "odszkodowań" na kwotę 65 mld. USD. Czy to przywidzenie czy prawda dobry człowieku? UB to już głównie w ziemi spoczywają niedobitki, choć wielu z nich ma się całkiem nieźle. To też sprawiedliwe? Co nie oznacza że cierpimy na brak tych co to Polskę chcą sobie zawłaszczyć na wyłączność. Czy o tym też ma się milczeć, bo panowie z WSI tak sobie życzą. O aferze z Trzebinią to cokolwiek wiesz, czy "jak zwykle". Otwórz oczy dobry człowieku, rozejrzyj się i zacznij samodzielnie myśleć. Albo i dalej wierz w to co "polskojęzyczne" media Ci podsuną. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
grzes1966 Re: Aksjomat... 07.12.06, 09:41 jama314 napisał: > Jedno pewne Rafale, nie zaczynał jak inni od pożyczki z FOZZ... Wręcz przeciwnie, biorąc pod uwagę jego długotrwały pobyt w RFN i tamtejszą działalność, pięniądz z FOZZ jako wsparcie od II Oddziału S.G jest wcale prawdopodobny Odpowiedz Link Zgłoś
mik8i Re: Aksjomat... 07.12.06, 09:58 Może i nie od pożyczki z fozz ale do dnia dzisiejszego nie rozliczył sie ani z grosza który w te media został wssany,a innych to chentnie by porozliczał. KTO NIEWINNY NICHAJ PIERWSZY RZUCI KAMIENIEM! i zobaczysz że nikt sie nie schyli. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Analfabeci do nauki... 07.12.06, 10:13 Zanim zaczniesz się tak "chentnie" dzielić swoim geniuszem z innymi, zadbaj dobry człowieku o poszanowanie dla elementarnej znajomości ortografii. Inaczej to narażasz na szwank swoją i tak wątpliwą wiarygodność, nie mówiąc o niesmaku jaki brakiem elementarnej wiedzy budzisz u ludzi jako tako wyedukowanych. Ostatecznie GW to nie miejsce dla wtórnych analfabetów. Poza tym grosza nie dałeś to nie rozliczaj tego co "wssane". Zły adres i nie Twój biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
666kgb Re: Analfabeci do nauki... 07.12.06, 10:37 a do premiera i prezydenta też tak napiszesz ?? bo jesli oni "bendom" tak mówić w TV i "chcom" rządzic tym krajem, to nie powinieneś przejść obok tego obojetnie ! wtórny analfabetyzm (vide przekłamania semantyczne) atakuje nas z góry, wiec nie czepiaj się dołów ! Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Co komu i czemu wolno... 07.12.06, 21:12 Co wolno Wojewodzie to nie Tobie smrodzie, no i nie zauważyłem tu nikogo z wymienionych. Wolą lepsze miejsca, szambo zostawiają prostaczkom... Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Aksjomat... 07.12.06, 11:40 Zaczadzony Rydzyk, oczadza społeczeństwo. To biedne. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l to była matka boska moskiewska od honeckera 07.12.06, 09:44 ciekawe czy rydzuś mial udzialy od sprzedanej za Odrą amfetaminy Odpowiedz Link Zgłoś
chrzaszczpoczta O. Rydzyk: Esbecy i ubowcy opanowali media 07.12.06, 08:56 Rzygać się chce - musze stąd wyjechać - ten - to coś w habicie powinno się zamknąć w klatce i pokazywać jako relikt z czasów komunistycznych. Wszystko mu sie nalezy bo był przesłuchiwany przez UB. Rządzi układ i Białorusini. Nikt tego indywidum nie powstrzymuje - czyli tak naprawdę to jest głos naszego kościoła? Odpowiedz Link Zgłoś
oxy2005 Rydzyk ma na mysli program "warto rozmawiac" 07.12.06, 08:56 i tego zionącego nienawiscia do innych Pospieszalskiego Odpowiedz Link Zgłoś
mc.baren Ojczulek ale jak to ? 07.12.06, 08:57 Mamy przecież teraz nową, prawdziwie polską władzę. Ani Żyda w niej ani ubeka. No i jakim cudem taka teoria miałaby sens? Przecież ojczulek, kto ma władzę, ten ma wszystko. A może ojczulek, czas na tabletki? Bo trąci mi to pieprzeniem trzy po trzy chorego na manię prześladowczą. Odpowiedz Link Zgłoś
mik8i Re: Ojczulek ale jak to ? 07.12.06, 10:08 zajrzyj w ich zyciorysy przekonasz sie,a to że dokumenty UB spalono lub gdzies znikają jak np. ksiażka wejsc do hotelu sejmowego to też bedzie robota sb lub krasnoludków bo oni też czerwoni. Komuniz niby rozpadł sie 20lat temu a nasz rzad cały czas rozlicza ich jakby nie było innych zmartwień w tym kraju,a przecież kruk krukowi oka nie wykole bo obaj z tej samej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
oryganion1 Re: O. Rydzyk: Esbecy i ubowcy opanowali media 07.12.06, 08:58 z jednym sie trzeba zgodzić - jak OberDyr mówi ze to jest manipulacja to trzeba powaznie sie odniesc - bo on ma najwieksze doswiadczenie w manipulowaniu duszyczkami.rozumkami swoich owieczek - to jest specjalista najwyzszej klasy w instytucji która ma chyba najdłuższa w swiecie tradycję w tej mierze - jak on czuje konkurencje to to jest bardzo wazne. Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: O. Rydzyk: Esbecy i ubowcy opanowali media 07.12.06, 09:05 Konkurencja? o.Rydzyk popelnil grzech, w oczal lewctwa roznej masci jest to grzech smiertelny, zlamal ich monopol informacyjny.Kiedys podobne smiertelne wykroczenie, na froncie walki ideologicznej popelnilo znienawidzone Radio Wolna Europa. Odpowiedz Link Zgłoś
mc.baren Prawactwo jest chore 07.12.06, 09:07 todundliebe napisał: > Konkurencja? o.Rydzyk popelnil grzech, w oczal lewctwa roznej masci jest to > grzech smiertelny, zlamal ich monopol informacyjny.Kiedys podobne smiertelne > wykroczenie, na froncie walki ideologicznej popelnilo znienawidzone Radio Wolna > Europa. to stek wypierdzin Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: O. Rydzyk: Esbecy i ubowcy opanowali media 07.12.06, 09:08 Przepraszam, a czym na polu informacyjnym zasłużyły się media o. Rydzyka? Wytropiły jakieś afery? Odznaczają się nadzwyczajną wnikliwością i dbałością o jakość informacji? Zasłynęły jakimiś błyskotliwymi i ważnymi wywiadami? Nie, po prostu przekazują notki z PAP i KAI opatrzając je komentarzem ocierającym się o indoktrynację. Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: O. Rydzyk: Esbecy i ubowcy opanowali media 07.12.06, 09:18 Nie sluchasz, to zacznil, a nie powtarzaj bzdur wypisywanych przez rozowoczerwonych salonowcow. Zastanow sie tez nad rola mediow, czy to ma byc informowanie czy kreowanie. O czym informuje np. GW a kogo broni i kreuje? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: O. Rydzyk: Esbecy i ubowcy opanowali media 07.12.06, 09:22 Piszę z własnych obserwacji. Rola mediów? Informowanie. Czym tu wyróżniło się RM? Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: O. Rydzyk: Esbecy i ubowcy opanowali media 07.12.06, 09:35 GW trzyma sie pierwszej niepisanej zasaday, ktora nalezy do ustrojowych fudamentow III Rzeczypospolitej przyjeta w Magdalence, że „my nie ruszamy waszych, a wy nie ruszacie naszych” RM nie stosuje relatywizmu moralnego (np. selektywnej tolerancji) i mowi prawde. Odpowiedz Link Zgłoś
rousseau RM mówi prawdę. - he, he, he! Niezłe!! :)))) 07.12.06, 10:15 Hmm, ale poczekaj... Ty w to wierzysz?! O_O Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: RM mówi prawdę. - he, he, he! Niezłe!! :))) 07.12.06, 10:28 I tu sie zgadzamy, RM mowi prawde w odroznieniu od GW ktora notorycznie klamie i manipuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: towarzysz rydzyk 07.12.06, 11:41 Powinien odejść. Razem z Kaczyńskim. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Więcej tolerancji nienawistnicy... 07.12.06, 09:17 Coś w tym jest, że te media wzbudzają w niektórych "odbiorcach" taką nienawiść. To pewnie zdeklarowani zwolennicy tolerancji i pluralizmu "inaczej". Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Rydzyk, czołowy współpracownik komuchów ! 07.12.06, 09:26 wiadomo, że te bydle, współpracowało z komuchami w latach 80-tych... do dzisiaj ma dobre stosunki z Moskwa!... czy ktoś,kiedyś słyszał krytyke komuchów z Moskwy, na antenie sekty RM ??..nigdy! Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Pozdrawiam "intelektualistę"... 07.12.06, 10:36 Poza zwyczajnym chamstwem to już pozostał Ci w tej łepetynie tylko szum medialny nienawistniku. Żałosny obraz do czego można człowieka doprowadzić siejąc wiatr nienawiści i kłamstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Rydzykowe nasienie 07.12.06, 11:44 Tego nie da się tolerować. To trzeba niszczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Rydzyk, czołowy współpracownik komuchów ! 07.12.06, 11:42 Cwaniaczek. Drobny rydzykowy cwaniaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
prezertation1 jama314..Rydzyk, to przykład "tolerancji" 07.12.06, 09:30 jaka ty jesteś zakłamana, lub ogłupiona ! Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: Więcej tolerancji nienawistnicy... 07.12.06, 12:16 Gdzie w poście poprzednika znalazłeś nienawiść ? On tylko stwierdził, że Radio szerzy nienawiść i wiele w tym prawdy. Język tego medium, jakkolwiek poprawny, propagandowo nastawiony jest szukanie w bliźnim wroga (głównie komucha- cokolwiek to znaczy, złego Polaka itp.) Odkąd część mojej rodziny jest słuchaczami tego radia, jest naładowana agresją wobec świata pomimo, że wiele się modli. Tak 10 przykazań przekazywać nie można, bo tak tworzy się faryzeuszy. Przykazanie miłość bliźniego jest bezwarunkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
123zly O. Rydzyk: Esbecy i ubowcy opanowali media 07.12.06, 09:09 stwierdził, że media zostały opanowane przez ludzi poprzedniego systemu, którzy zawłaszczyli je, by mieć władzę, a władza potrzebna im była, by mieć pieniądze. majątek jaki sam zgromadził najlepiej właśnie o tym świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
oryganion1 Re: O. Rydzyk: Esbecy i ubowcy opanowali media 07.12.06, 09:13 ale wierza i ufaja mu bezgranicznie setki tysięcy ludzi osobiscie znam bardzo przyzwoita sasiadkę , której wszyscy pomagamy jak mozemy a ona z małej renciny sle datki regularnie jak na jej mozliwosci ogromne to nie jest przy tym jakis oszołom ja tego zupełnie nie rozumiem - jak taki miernego lotu ksiezulek moze miec tak ogromny wpływ na ludzi - dla mnie po prostu niepojete rzeczy pokornie przynaje ze nie starcza mi inteligencji w tej mierze Odpowiedz Link Zgłoś
maxman01 Jak podala niemiecka TV w samym ZDF bylo 200 age 07.12.06, 09:10 Jak podala niemiecka TV w samym ZDF (2 program RFN ) bylo ponad 200 agentow Stasi... pomyslcie troche, a moze zrozumiecie co dzieje sie obecnie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Często w nocy słucham RM 07.12.06, 09:12 Bardzo często wracam z delegacji późną nocą i mam dosyć słuchania ciągle tych samych utworów w różnych stacjach radiowych. Zaczynam wtedy szukać jakiejś mówionej audycji i najczęściej zatrzymuję się na RM. Można juz nawet o mnie powiedzieć, że jestem wiernym słuchaczem nocnych audycji RM :-). Nie chciało mi się nigdy komentować tego co usłyszałem, ciężko byłoby mi nawet znaleźć trafne słowa, ale o. Rydzyk określił to bardzo trafnie. Zgadzam się z nim w 100%, jego opinia jak ulał pasuje do RM: "I ta agresja. Jakby byli panami życia i śmierci. To oni chcą decydować, co jest prawdą, a co nie, co jest słuszne, a co niesłuszne. A właściwie prowadzą jakieś ukryte interesy, ukryte dla wielu ludzi, którzy nie zauważają manipulacji, nie są wyczuleni na manipulację". Co więcej, mam wrażenie, że o. Rydzyk znalazł sposób na hipnozę poprzez radio. Ludzie, którzy tej hipnozie ulegli zachowują się jak w transie, są totalnie oderwani od rzeczywistości. Idą za przywódcą swojej sekty, oddają mu całych siebie, wszystkie swoje pieniądze, nie słuchają nikogo innego. Zresztą, to przecież każdy dobrze wie, nie ma o czym więcej pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
oryganion1 Re: Często w nocy słucham RM 07.12.06, 09:18 on ma w sobie cos z Kaszpirowskiego - niewatpliwe Odpowiedz Link Zgłoś
cypryjan O. Rydzyk: Esbecy i ubowcy opanowali media 07.12.06, 09:12 Co nie jest powiedziane lub napisane jak to widzi Rydzyk to jest nieprawdą. Monopol na prawdę ma Rydzyk.?? A nazywanie dziennikarzy byłymi ubowcami i innymi epitetami niegodne jest prawego człowieka a co dopiero kapłana.Niestety na podstawie jego zachowań i jemu podobnych/ks. Jankowski/ ocenia się polski kler,często bardzo negatywnie.O.Rydzyk ciągle jątrzy,atakuje ,skłuca ludzi, to on często mówi nieprawdy i półprawdy. Jedenak nikt nawet Benedykt XVI nic tu nie może jak widać.Fajnie.Niech dalej bełkocze.. "Alleluja i do przodu " Amen Odpowiedz Link Zgłoś
oryganion1 Re: O. Rydzyk: Esbecy i ubowcy opanowali media 07.12.06, 09:24 podstawowy cel tej rozgłosni: 1. skłocic Polaków inne sa dodatkiem Odpowiedz Link Zgłoś
jabo23 Re: O. Rydzyk, Esbecy i ubowcy opanowali media 07.12.06, 10:14 > podstawowy cel tej rozgłosni: > 1. skłocic Polaków ========> No chyba żartujesz! Cel NR1 to zgarnięcie jaknajwiększej kasy - wszystkimi, możliwymi sposobami. Jeżeli przy tej okazji można komuś dokopać, to tylko łączenie przyjemnego z pożytecznym (nigdy odwrotnie). W Radiu co Maryja nawet zawiści nie ma bezinteresownej. Odpowiedz Link Zgłoś