util 07.12.06, 13:19 Gosiu pierwszy podrepta paść przed ojcem dyktatorem. Tylko nie za nisko, bo Jarek szybko w nerwy wpada z zazdrości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
23k Temat 07.12.06, 13:20 Nie, prosze, nie mam siły tego komentować... O UBekach w głowie ojca Rydzyka??? Najważniejsze, że ich na ulicach już niet Odpowiedz Link Zgłoś
muppet_show wierzący inaczej 07.12.06, 13:35 chyba zaczne modlić się o ateizm w tym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: wierzący inaczej bez Leppera? 07.12.06, 13:57 Wielogłowy KaczymenGeLe. Kto to jest w naszym narodzie KaczymenGeLe? To gospodarcze i ekonomiczne ciele! To ten co za Buzka hamulcowym w AWueSie będąc, cierpiał za władzą siedząc na sedesie. Ten co utorował drogę rządom Millera. Ten co krzyczał ,że pan Be schładza i zabiera! Wszystko tak kombinował ten KaczymenGeLe, by Polska przy komuchach albo przy kościele! Miał program, Be ma odejść z tymi reformami, krzyczał z wrogami Polski, razem z komuchami. Próżno pan Be ostrzegał potrzebne reformy, percepcją KaczymenGeLe nie osiąga normy. Normą jest służyć ludziom gospodarki rozwojem, oszołom chce władzy, wejść w salon w butach z gnojem. Zwidami jak Kwachu głuchy na ostrzeżenie, że przez podpis młodzież naraża na cierpienie. Traumę emigracji, przecięcie narodu żył, niech Polska krwawi, byle tuman u władzy był! Jak zaleczyć ranę, już u schyłku komuny znalazły sposób na bum światlejsze rozumy, lecz wszaka, rydzola, buraka KaczymenGeLe fałszem, zdradą usadził na młodzieży ciele. Won trzy razy piętnaście, pokazał pluszaka, niech rośnie łżekołtun, zahoduj rydzowszaka! KaczymenGeLe, układ nazikatolicji co ma opium kościoła i siłę policji! Wyrabia raporty, zbiera oszczercze haki, to oszołoma władzy jadowite znaki. Nasz towar eksportowy, młodzi kanonicy. Pusto jest na biochemii, ucichli fizycy. On ma pełną lodówkę, pokaże pajaca. Chleje w Ogrodzie Saskim, ale ty masz kaca! Chleje za swoje zdrowie razem z tym burakiem, wchłania rydzomoheroinę wydzielaną wszakiem! Prof. Leszek Balcerowicz ostrzegał, młodzież będzie bez pracy, jak nie będzie reform i co Kwaśniewski nie podpisał, a hamulcowi nie podjęli? Smerfy Kaczymena, Gorzejtycha i Leppieja, niech wśród pingwinów tworzą tę swoją Maryjojezuitopolonię! Może się od pingwinów nauczą, że litości nie ma jak tyłek marznie i trzeba się zamienić na miejsca. Nie można wystawiać wszystkich do wiatru, a sami sterczeć w ciepełku stworzonym przez innych! To ciepełko to też od Leszka Balcerowicza! Kiedy z PZPR światli ludzie przechodzili do Solidarności, to była odnowa moralna. Teraz pora na przejście światłych z PiS do opozycji, niech ci co przechodzą z Samoobrony i LPR pozostaną w PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
kot9999 rola byla wazna, tylko szkoda ze negatywna 07.12.06, 14:20 rola byla wazna, tylko szkoda ze negatywna Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu GW: 07.12.06, 14:29 kot9999 napisał: > rola byla wazna, tylko szkoda ze negatywna Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu GW: Premier oraz dziesiątki autokarów 07.12.06, 14:32 Najnowsze odkrycie GW: Jestesmy narodem autokarow. POLSKA JEZYKA - TRUDNA JEZYKA. Odpowiedz Link Zgłoś
igf2r radiomaryja.com.pl 07.12.06, 14:47 "Obecne zmiany nastąpiły dzięku Radiu Maryja" No cóż, w piekle szatan jest postacią pozytywną. Odpowiedz Link Zgłoś
igf2r Re: radiomaryja.com.pl 07.12.06, 14:58 I jeszcze jedno: Nie podejrzewałem Kaczyńskiego o taką samokrytykę. To naprawdę wspaniała krytyka obecnego rządu i polityki koalicji: - "Obecne zmiany nastąpiły dzięku Radiu Maryja" (oczywiście zmiany na gorsze) Równie dobrze można napisać o morderstwie: Morderstwo nastąpiło dzięki mordercy. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Uznanie dla Radia Maryja od nastepcy Prymasa Glemp 07.12.06, 15:50 ks. abp Stanisław Wielgus, metropolita warszawski: (...) pragnę wyrazić pod adresem Ojca Tadeusza Rydzyka i wszystkich Ojców z nim współpracujących, wszystkich osób współpracujących z Radiem Maryja, słowa najwyższego uznania dla ich bezcennej wprost pracy, tak ważnej dla polskiego Kościoła i polskiego Narodu. Radio Maryja służy tym samym ideałom, którym służy Katolicki Uniwersytet Lubelski, którego byłem rektorem i który jest mi tak samo bardzo bliski. Mianowicie tym ideałom, które się wyrażają w zawołaniu, jakie istnieje w herbie uniwersytetu: "Deo et Patriae" - Bogu i Ojczyźnie. Radio Maryja to czyni. Czyni to z wielkim zaangażowaniem, poświęceniem, narażając się na różne trudności, na różne ataki, przeprowadzane zarówno w naszym kraju, jak i za granicą. Ale taka jest droga tych wszystkich, którzy autentycznie służą Chrystusowi. "Jak Mnie prześladowali, was prześladować będą" - to są słowa Chrystusa, które się sprawdzały zawsze i sprawdzają również na przykładzie Radia Maryja. Dlatego nie należy się załamywać. Sądzę, że wpływ Radia Maryja na polskie społeczeństwo jest ogromny, i to bardzo dobrze, że jest taki wielki. Rola mediów w naszych czasach jest trudna do przecenienia. Media mogą uczynić bardzo wiele, mogą uwznioślać, mogą budować. Mogą też niszczyć. Media mogą ewangelizować. Radio Maryja to czyni. I to jest czas na to, by wybierać nowe drogi ewangelizacji, tej ewangelizacji od nowa. Stąd Ojcu Dyrektorowi i wszystkim Jego Współpracownikom, wszystkim osobom związanym z Radiem Maryja życzę przy okazji tego jubileuszu błogosławieństwa Bożego, rozwoju i wielkiego wpływu w czynieniu dobra w duszach Polaków, tych w kraju i tych rozsianych poza granicami Polski. Szczęść Boże! Odpowiedz Link Zgłoś
cazioo Re: Emeryci mają wydać 300zł na zestaw do prania 07.12.06, 16:24 I o dziwo znajduja na to pieniądze. Co tam, że na leki nie starczy, ważne żeby Ojciec Dyrektor był szczęśliwy Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Uznanie dla Radia Maryja od nastepcy Prymasa G 07.12.06, 16:35 ks. abp Stanisław Wielgus, metropolita warszawski: (...) pragnę wyrazić pod adresem Ojca Tadeusza Rydzyka i wszystkich Ojców z nim współpracujących, wszystkich osób współpracujących z Radiem Maryja, słowa najwyższego uznania dla ich bezcennej wprost pracy, tak ważnej dla polskiego Kościoła i polskiego Narodu. Radio Maryja służy tym samym ideałom, którym służy Katolicki Uniwersytet Lubelski, którego byłem rektorem i który jest mi tak samo bardzo bliski. Mianowicie tym ideałom, które się wyrażają w zawołaniu, jakie istnieje w herbie uniwersytetu: "Deo et Patriae" - Bogu i Ojczyźnie. Radio Maryja to czyni. Czyni to z wielkim zaangażowaniem, poświęceniem, narażając się na różne trudności, na różne ataki, przeprowadzane zarówno w naszym kraju, jak i za granicą. Ale taka jest droga tych wszystkich, którzy autentycznie służą Chrystusowi. "Jak Mnie prześladowali, was prześladować będą" - to są słowa Chrystusa, które się sprawdzały zawsze i sprawdzają również na przykładzie Radia Maryja. Dlatego nie należy się załamywać. Sądzę, że wpływ Radia Maryja na polskie społeczeństwo jest ogromny, i to bardzo dobrze, że jest taki wielki. Rola mediów w naszych czasach jest trudna do przecenienia. Media mogą uczynić bardzo wiele, mogą uwznioślać, mogą budować. Mogą też niszczyć. Media mogą ewangelizować. Radio Maryja to czyni. I to jest czas na to, by wybierać nowe drogi ewangelizacji, tej ewangelizacji od nowa. Stąd Ojcu Dyrektorowi i wszystkim Jego Współpracownikom, wszystkim osobom związanym z Radiem Maryja życzę przy okazji tego jubileuszu błogosławieństwa Bożego, rozwoju i wielkiego wpływu w czynieniu dobra w duszach Polaków, tych w kraju i tych rozsianych poza granicami Polski. Szczęść Boże! cazioo napisał: > Emeryci mają wydać 300zł na zestaw do prania > I o dziwo znajduja na to pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Uznanie dla odnowy moralnej IV RyPałki! 07.12.06, 16:52 Odnowa moralna IV RyPałki! Za Polaków wybory wygrał kościelny głupek, z logo jego radia w drodze prawie każdy słupek. Dla wiernych całej Polski poszła wieść oczywista liberał to libertyn, satyryk satanista. W obronie polskości nie wybierajcie wehrmachta, rzucili wiedząc, że działa jak na byka płachta. Tak w Polsce zasadził kartofle , czyli ciemniaki, do tego jeszcze faszolki, czerwone buraki. Z tej kleru różnorodności wyszło takie danie, że Europa w śmiechu, my płacz, a prezydent sranie. Ciągnie księżulo i radyja deerektor, kościelny, ministrant jakby był ejektor. Wyssie, poda konto, jak własnego sprawi, wśród stada baranów żyje i się bawi! Załapał Acuś przezwisko żydziorka. Nie miał papierka , ale miał PiSiORka. Nie ekshibicjonista bez rozporka, ja polski faszysta pokażę Wam pisiorka. Służył on do mszy, nie służył w wehrmachcie, jest prosty i swojski jakby maszt na jachcie. Jest taki poręczny, popatrz schodzi skórka, wszyscy tak mamy, aż po Marka Siurka. Oprócz jednego z układu pisiaka, on nie jest wszakiem, ale ma buraka! Tańczą na stole gołe dzieweczki. Nagie tyłeczki , krawat w paseczki. Państwowa kasa za parę flaszek. Patrzcie wodzowi już świergnął ptaszek! Lecz w katolicji dylemat taki, niech lepiej tańczą same chłopaki ! Oni też mają takie tyłeczki i wyglądają jak blondyneczki. Już Trwam wypuszcza Wierzgejski maila, kręćcie, PiSiORki robią sieg haila! Bo solidarni my w męskim gronie, my się bawimy na Polski łonie! A ta zabawa jest wzorem cnoty. Wybiorą nas! Moherowe cioty! Szczęście, dostatek nawiedza wasze domy, trzy miliony, gdy dziurawimy kondomy! To wieszczę obłudnie za ojcem Rydykiem, dla wielu premierem, a łżakom fircykiem! (Wierzgejski – Jewrejski, może nazichłopak? Jakoś tak, a ich obsesją jest seksiszpak) Już wiem, który "kurdupel co stoi ciągle za Lepperem" zgwałcił sekretarkę. Sekretariat IV RyPałki jest dla mnie burdelem! Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 Nowy "układ" unika kamer. Ale nie uniknie sądu... 07.12.06, 17:15 półinteligenci dogadali się z półkatolikami... Odpowiedz Link Zgłoś
daniel.jed Re: Emeryci mają wydać 300zł na zestaw do prania 07.12.06, 16:36 Tego kaczora to już popie...o do końca. Jeszcze niech niech każe wyłączyć wszystkie radia i nakaz słuchania tego czegoś. Odpowiedz Link Zgłoś
insite co jest wiekszym qrestwem: walenie panienki za 08.12.06, 07:44 prace, czy otumanianie i zerowanie na glupocie/naiwnosci moherowych dam? Ostatnie wystapienie kartofla w Toruniu niemal spowodowalo odruch wymiotny. Ja tego burka juz nawet sluchac nie moge. Jest rownie odpychajacy jak czerwoni, Urban, kolesie Kwacha. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Uznanie dla Radia Maryja od nastepcy Prymasa 07.12.06, 16:40 "Bezcenna" jest wprost propaganda Wielgusa.Ale nie jest on taki głupi.To gadka propagandowa dla tłumu.Rzeczpospolita ocenia go jako człowieka środka,ba nawet zdystansowanego od Rydzyjka. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Uznanie dla Radia Maryja od nastepcy Prymasa 07.12.06, 16:48 Ale Pieronkowi i Zycinskiemu radzilbym zaczac pakowac walizki. Afryka ich potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Uznanie dla Radia Maryja od nastepcy Prymasa 07.12.06, 17:12 Czy to o Wildsztajnie? " A w tej chwili ci, którzy męczyli prawych, świadomych Polaków, pragnących żyć w prawdzie i wolności, opanowali media. Bardzo często jest tak, że starzy ubowcy czy esbecy obecnie przeszli swoistą mutację. Dziś często pracują w mediach." Odpowiedz Link Zgłoś
prozzac To prawda 07.12.06, 15:02 > "Obecne zmiany nastąpiły dzięku Radiu Maryja" W innym razie obywatele by się na to nie nabrali. Odpowiedz Link Zgłoś
podatnik2 Wpływ GW był też niewątpliwy.... 07.12.06, 15:07 Zainteresowanym polecam: www.remuszko.pl/gw/ Odpowiedz Link Zgłoś
prozzac A ten swoje... 07.12.06, 15:11 Typowa mentalność moherowa. To nic, że robimy coś "fe", bo wy bardziej robicie "fe". Na tym polega rewolucja moralna? Bo nie potrafię tego pojąć. A nie redaguję ani GW, ani ND ani rządowego Dziennika. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Jan Kobylański kontrowersyjny tylko w GazecieWybor 07.12.06, 17:21 Dla nas kontrowersyjny nie jest i nigdy nie był. To jest jeden z przykładów rozdźwięku pomiędzy celami Gazety Wyborczej a interesami Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
muppet_show Re: To prawda 07.12.06, 16:17 w Polsce nie panuje katolicyzm, tylko sekta o. Rydzyka, przez którego i im podobnych, społeczeństwo odwraca się od wiary zdelegalizować sekte, która rozbija kościół katolicki Odpowiedz Link Zgłoś
polska_baba Dzięki RM mamy gwałcicieli i faszystów w Sejmie? 07.12.06, 14:32 Ja tak jak Kaczyński też uważam, że rola RM w polskim życiu politycznym jest duża. Odpowiedz Link Zgłoś
eugenia_palej Przepraszam, z ciekawości: kto należy do tych 07.12.06, 14:54 "gwałcicieli" i "faszystów" w polskim Sejmie? A propos "faszystów" - ciekawe, że myśl Benito Mussoliniego ciągle żywa... Odpowiedz Link Zgłoś
podatnik2 Re: Dzięki RM mamy gwałcicieli i faszystów w Sejm 07.12.06, 14:57 A nie mieliśmy ich za tow. Jaruzelskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
momy Nikt nie neguje faktu, że jest duża. 07.12.06, 17:13 Problem w tym, że nie powinno jej byc w ogóle Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: rola byla wazna, tylko szkoda ze negatywna 07.12.06, 16:36 Kaczor schlebia Rydzykowi.Ważną rolę odegrało w zmianach,ale na gorsze.Widać to przez Rydzyka IV RP i jej kretyństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrasekta Nie można być polakiem nie będąc katolikiem 07.12.06, 13:58 Jest tylko jeden Bóg. NASZ. POLSKI. KATOLICKI. tak samo jak byl tylko jeden prawdziwy papież JP2 - reszta to kopie albo uzurpatorzy. Postawmy wielki pomnik JP2 w każdym wolnym miejscu, przecież w końcu nie mamy innych problemów prawda? --------------- www.moherfucker.com i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
piwosz8 ja mam problem - nie mogę wygrać w totolotka 07.12.06, 14:19 a jak bym wygrał to bym postawił papiezowi taki taki taki wielkiiiiiiiiiiiii pomnik gdzies na dwadzieścia metrów i wsadził bym go na dach rydzykowego maybacha co niby nie ma:)no rydzyk mógłby byc wq środku wtedy Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Nie można być polakiem nie będąc katolikiem 07.12.06, 14:24 Wchodzę w to... Uczynię pomnik z osobistego guana... Nie wiem jak wyjdzie z rzeźbieniem,ale bezkształtny kopiec to też cacko,nie ?.. Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec.dyktator Jarosław Kaczyński na 15. urodzinach Radia Maryja 07.12.06, 13:21 szatan przez niego mówi Odpowiedz Link Zgłoś
eugenia_palej Jarosław Kaczyński na 15. urodzinach Radia Maryja 07.12.06, 13:22 Właśnie słucham przemówienia Premiera w RM. Jest wspaniałe! Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Jarosław Kaczyński na 15. urodzinach Radia Ma 07.12.06, 13:23 Poprosimy o streszczenie bo dawno nie słyszeliśmy o: a. układzie b. łżeelicie c agentach wszelakich itede itpepe "Nie otwieraj drzwi takim, którzy je otwierają i bez twego pozwolenia." S.J Lec Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Kaczyński na urodzinach bluźnierczego radia 07.12.06, 13:50 Kaczyński nie jest moim premierem. Ale mimo wszystko wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
podatnik2 Jak ktoś pochodzi z sedesu, to rzeczywiście 07.12.06, 13:53 powinien się wstydzić... Kaczyński jest premierem Polaków, więc ja jestem z tego jako Polak dumny. Pierwszy prawdziwie polski premier od kilkunastu lat! Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Uprzejmie wyjaśniam 07.12.06, 13:55 Słowo Sedes znajdujace się w przydomku który sobie obrałem, ma uczcić dkokonania Przewodniej Siły Narodu pod przewodem Jarosława K. Pozdrowienia z Sedesu Odpowiedz Link Zgłoś
podatnik2 Dobry pseudonim, wszystko wyjaśnia! 07.12.06, 14:04 Dodajmy, że Sedes to miejsce na wszelakie goowna. Mamy ciekawy casus psychologii tego ekskrementu w twoim wydaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Całkowicie sie z Tobą zgadzam 07.12.06, 14:07 w kwestii przeznaczenia Sedesu. Sedes przyciaga gó.. i inne ekskrementy, sadząc po poziomie wpisów na moje uwagi od zwolenników Przewodniej Siły Narodu pod przewodem Jarosława K. Buziaczki z Sedesu Odpowiedz Link Zgłoś
podatnik2 Adresuj do CheGuevary twoje 07.12.06, 14:18 buziaczki - jego tył przesłania horyzont z poziomu sedesu.... Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: Adresuj do CheGuevary twoje 07.12.06, 14:21 To on jeszcze żyje??? Odpowiedz Link Zgłoś
podatnik2 Tak jak Lenin - wiecznie żywy 07.12.06, 14:27 Co prawda zabrał go do siebie Materializm Dziejowy, ale nadal żyje w umysłach - to może zbyt szumnie napisane - wielu lewaków Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Tak jak Lenin - wiecznie żywy 07.12.06, 14:44 Zaraz musimy wyciągać komunistyczną ideologię premiera, po co? Takie były czasy, że on też musiał kochać Lenina i jego nauki. A że mu tak zostało to trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Jak ktoś pochodzi z sedesu, to rzeczywiście 07.12.06, 14:07 podatnik2 napisała: > powinien się wstydzić... > Kaczyński jest premierem Polaków, więc ja jestem z tego jako Polak dumny. > Pierwszy prawdziwie polski premier od kilkunastu lat! ******************************* Jaki tam polski? Pajac, nawet hymnu nie zna. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Może polskojęzyczny? 07.12.06, 14:11 stosując terminologie ukochanego przez Jarosława K. rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
mordor_o_poranku Won do Wolski 07.12.06, 14:47 Niech to kacze guano spieprza do Wolski Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 Re: Jak ktoś pochodzi z sedesu, to rzeczywiście 07.12.06, 14:21 A ja zawstydzony.Troszeczkę lat mam za sobą ,takiego b......u jeszcze nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: Jak ktoś pochodzi z sedesu, to rzeczywiście 07.12.06, 14:23 Tez troszkę lat przeżyłem i potwierdzam, że bajzel to jest dopiero teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: Jak ktoś pochodzi z sedesu, to rzeczywiście 07.12.06, 14:36 ha ha ha :) aleś dowcip powiedział :) tylko czekać jak u ruskich znów będzie w modzie powiedzienie kura nie ptica polsza nie zagranica :) Pierwszy prawdziwie polski premier. Weź mnie nie rozśmieszaj chłopcze Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Jak ktoś pochodzi z sedesu, to rzeczywiście 07.12.06, 16:44 Prawdziwie moherowy premier. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa646 Re: Wstyd za Rydzyka, wstyd za premiera! 07.12.06, 16:54 A mi jest wstyd za premiera, który nie zna ojczystej mowy, który ośmiesza nas niechlujnym ubiorem, który dla utrzymania władzy brata się z kryminalistami. Wstyd mi jest za księdza, który skłoca i dzieli Polaków, który ma za nic myślących inaczej niż on. Ta rocznica radia to smutna rocznica - chce mi się płakać jak widzę Polskę pod rządami takich maluczkich, nawiedzonych, złych ludzi. Dla mnie Bóg i religia to dobro i miłość. Niestety ani Rydzyk, ani premier nie myślą takimi kategoriami. Rozumiem tych, którzy opuszczają Polskę. To smutne, ale noralni, prawi, uczciwi ludzie są tu bez szans do życia. Odpowiedz Link Zgłoś
podatnik2 Rzeczywiście doskonałe przemówienie, 07.12.06, 13:54 Michnik się chowa ze wstydu.... Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: Rzeczywiście doskonałe przemówienie, 07.12.06, 13:57 Podatnik2 to dlatego ze zyjesz z podatków płaconych przez innych, miedzy innymi mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Nie sądzę 07.12.06, 14:09 jakie możesz płacic podatki skoro w czasie godzi pracy wypisujesz ..... Uprzedzając Twoją odpowiedź, jestem na urlopie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
podatnik2 Mylisz się, piszę z jednego ze swoich komputerów, 07.12.06, 14:14 a mój czas pracy zależy tylko i wyłącznie ode mnie. Daję pracę jeszcze kilku innym osobom, a odprowadzane przeze mnie podatki są przejadane przez m. in. takich trutni, jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Truteń pozdrawia 07.12.06, 14:20 Zwazając na bogactwo okresleń które padło pod moim adresem od wielbicieli Jarosława K. truteń brzmi pieszczotliwie. Nie zacytuje, bo podobne słowa nie mieszcza sie w moim słownictwie. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Nie bądź taki obrzydliwy... 07.12.06, 16:07 ...bo sam co buzię otworzysz - to stolec ci wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Rzeczywiście doskonałe przemówienie, 07.12.06, 16:48 Że nie potrafi tak pieprzyć? Nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
util Dalej bić pokłony antysemitom i ksenofobom! 07.12.06, 13:22 Cóz za kuriozum - radiostacja nawołująca regularnie do nienawiści cieszy sie specjalnymi względami urzędującego premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Dalej bić pokłony antysemitom i ksenofobom! 07.12.06, 13:24 util napisał: > Cóz za kuriozum - radiostacja nawołująca regularnie do nienawiści > cieszy sie specjalnymi względami urzędującego premiera. > ****************************************** Co się dziwisz, wszak mamy premiera-kuriozum. Z kartoflem zamiast mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier "Nawolywanie do nienawisci", najwieksza manipulacj 07.12.06, 13:29 "Nawolywanie do nienawisci", najwieksza manipulacja postkomunistow i sprzedajnych mediow! Bo jak oni nawoluja do nienawisci wzgledem Radia Maryja, Naszego Dzeinnika, LPR, MW, polskich patriotow, bohaterow narodowych, tradycji, religii chrzescijanskiej i nienarodzonych dzieci to jest cacy! Ale jesli przedmioty ich nienawisci wypowiedza sie krytycznie o zespole czerwonych prawd objawionych okreslonym z grubsza pojeciem Rafala A. Ziemkeiwicza "miichnikowszczyzny", to od razu zamknac, zaknablowac i co tam jeszcze bo to "mowa nienawisci". Co za wredna komunistyczna obluda, zaklamanie i manipulacja! Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: "Nawolywanie do nienawisci", najwieksza manip 07.12.06, 13:35 > Bo jak oni nawoluja do nienawisci wzgledem Radia Maryja, Naszego Dzeinnika, > LPR, MW, polskich patriotow, GW nie nawoluje do nienawisci wobec MW, tylko pokazuje, jakie szmaty sie tam chowaja i jak holubia faszystowskie, a wiec zgola antypolskie, idee. GW nie nawoluje do nienawisci wobec LPR, tylko pokazuje, ze Wierzejski i Giertychowie to idioci, ktorzy nie maja pojecia o niczym w ogole, a o rzadzeniu i edukacji w szczegole. GW nie nawoluje do nienawisci wobec ND, tylko - co najwyzej - podkpiwa (i slusznie) z poziomu tamtejszego "dziennikarstwa". GW nie nawoluje do nienawisci wobec RM, tylko zwraca uwage na jego - delikatnie mowiac - brak obiektywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: "Nawolywanie do nienawisci", najwieksza manip 07.12.06, 13:39 Ndz nie nawoluje do nienawisci wobec SLD, tylko pokazuje, jakie szmaty sie tam chowaja i jak holubia komunistyczne, a wiec zgola antypolskie, idee. Ndz nie nawoluje do nienawisci wobec PeDe, tylko pokazuje, ze Gieremek z Onyszkiewiczem to idioci, ktorzy nie maja pojecia o niczym w ogole poza podpisywaniem antypolskich rezolucji w parlamencie europejskim. NDz nie nawoluje do nienawisci wobec GW, tylko - co najwyzej - podkpiwa (i slusznie) z poziomu tamtejszego "dziennikarstwa". NDz nie nawoluje do nienawisci wobec GW, tylko zwraca uwage na jego - delikatnie mowiac - brak obiektywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: "Nawolywanie do nienawisci", najwieksza manip 07.12.06, 13:42 ND nawoluje do nienawisci wobec obywateli polskich pochodzenia zydowskiego. Na przyklad. Wierzejski nawoluje do nienawisci wobec kazdego, kto jest "inny". Itd, itp... Rzeczywistosci nie zaklamiesz, junkier... Swoja droga ciekawe, ze az dwa razy postanowiles wybronic ND od zarzutu podzegania do nienawisci wobec GW. Czyzby cos bylo na rzeczy? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: "Nawolywanie do nienawisci", najwieksza manip 07.12.06, 13:46 ND zwraca uwage na antypolska i antypanstwowa dzialalnosc p e w n y c h obywateli polskich, rowniez pochodzenia zydowskiego ale nie to jest istota sprawy. A na przyklad feministyczny beton nawoluje do nienawisci wobec nienarodzonych dzieci i wzywa do ich mordowania. Nb. Przypomnij sobie wyznania morderczyn, ktore bezwstydnie przyznaly sie do morderstw popelnionych na wlasnych dzieciach. Jaki szmatlawiec je wydrukowal? No? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: "Nawolywanie do nienawisci", najwieksza manip 07.12.06, 16:23 junkier napisał: > ND zwraca uwage na antypolska i antypanstwowa dzialalnosc p e w n y c h > obywateli polskich, rowniez pochodzenia zydowskiego ale nie to jest istota > sprawy. *************************************** Pewnych? Tzn. których? Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Gazeta Wyborcza od lat nawołuje do nienawiści 07.12.06, 17:24 Przypomnijmy tylko gauleitera Pawła Huelle, który z pianą na swej obżydliwej gębie opluwał ks.Jankowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Gazeta Wyborcza od lat nawołuje do nienawiści 08.12.06, 02:51 vitabravo napisał: > Przypomnijmy tylko gauleitera Pawła Huelle, który z pianą na swej > obżydliwej gębie opluwał ks.Jankowskiego. *********************************** I Jankowski przegrał sprawę w sądzie. Tytułem gauleitera określa się właśnie ks. Jankowskiego, ukaranego za antysemickie burdy utratą probostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: "Nawolywanie do nienawisci", najwieksza manip 07.12.06, 13:36 junkier napisał: > > Bo jak oni nawoluja do nienawisci wzgledem Radia Maryja, Naszego Dzeinnika, > LPR, MW, polskich patriotow, bohaterow narodowych, tradycji, religii > chrzescijanskiej i nienarodzonych dzieci to jest cacy! ************************************** Oczywiście. To odpadki. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: "Nawolywanie do nienawisci", najwieksza manip 07.12.06, 13:41 > Oczywiście. To odpadki. No dobrze ze wreszcie walnales otwartym tekstem i okresliles po swojemu polskosc, patriotyzm, tradycje i wszystkie srodowiska ktore to w Polsce uosabiaja. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: "Nawolywanie do nienawisci", najwieksza manip 07.12.06, 13:43 RM to polskosc?! MW to polskosc?! LPR to polskosc?! Spalilabym sie ze wstydu, gdyby to byla prawda. Na szczescie sa w tym kraju jeszcze normalni ludzie. Chociaz w mniejszosci,niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: "Nawolywanie do nienawisci", najwieksza manip 07.12.06, 13:47 > Na szczescie sa w tym kraju jeszcze "normalni" ludzie. Chociaz w mniejszosci,niestety. Tak? Ta "normalna" inaczej mneijszosc wyborcow SLD-PeDe to jakies 8-10%. Wiecej wam nie daje. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: "Nawolywanie do nienawisci", najwieksza manip 07.12.06, 13:53 > jakies 8-10%. Wiecej wam nie daje. Nawet tyle od ciebie nie chcemy. Damy sobie rade ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: "Nawolywanie do nienawisci", najwieksza manip 07.12.06, 14:02 junkier napisał: > > Oczywiście. To odpadki. > > > No dobrze ze wreszcie walnales otwartym tekstem i okresliles po swojemu > polskosc, patriotyzm, tradycje i wszystkie srodowiska ktore to w Polsce > uosabiaja. ********************************* Te środowiska uosabiają jedynie nienawiść, pazerność, pychę i nienawiść. Jest jakaś część polskiej tradycji, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: "Nawolywanie do nienawisci", najwieksza manip 07.12.06, 14:03 Z braku racjonalnych argumentow uciekasz w tylez emocjonalne co puste hasla jak panienka jakas. Paplanie o "nienawisci" do komentowania sie nawet nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: "Nawolywanie do nienawisci", najwieksza manip 07.12.06, 14:08 junkier napisał: > Z braku racjonalnych argumentow uciekasz w tylez emocjonalne co puste hasla jak > > panienka jakas. Paplanie o "nienawisci" do komentowania sie nawet nie nadaje. ******************************************* To są racjonalne argumenty. Rydzyk nie rozliczył się jeszcze z kilkunastu milionów za cegiełki na stocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: "Nawolywanie do nienawisci", najwieksza manip 07.12.06, 14:12 Wplacils? Zloz pozew do sadu. Nie znam innego rozwiazania. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: "Nawolywanie do nienawisci", najwieksza manip 07.12.06, 16:21 junkier napisał: > Wplacils? Zloz pozew do sadu. Nie znam innego rozwiazania. ***************************************** Znam lepsze. Niech Rydzyk zwróci pieniądze stoczni. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Trudno o większe manipulacje, niż te z GazetyWybor 07.12.06, 17:26 Gazeta Wyborcza jest jedną wielką manipulacją. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Trudno o większe manipulacje, niż te z Gazety 08.12.06, 02:52 vitabravo napisał: > Gazeta Wyborcza jest jedną wielką manipulacją. ***************************************** Ale w odróżnieniu od Rydzyka nie kradnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: "Nawolywanie do nienawisci", najwieksza manip 07.12.06, 14:39 cześć junkier :) dawno Cię już nie czytałem :D .... tak tak ja wiem RM nie ma nic wpsólnego z tymi wszystkimi jadowitymi pomylonymi staruszkami dzwoniącymi i mówiącymi o ufo żydach i szatanach :) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: "Nawolywanie do nienawisci", najwieksza manip 07.12.06, 14:41 > jadowitymi pomylonymi staruszkami No to co, eutanazja? Bedzie tak nowoczesnie, postepowo i po europejsku... Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: "Nawolywanie do nienawisci", najwieksza manip 07.12.06, 14:48 tam zaraz eutanazja :) no co ty :) jestem wbrew pozorom katolikiem wystarczyłoby odciąć telefon i zabrać radia :D Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: "Nawolywanie do nienawisci", najwieksza manip 07.12.06, 14:55 > tam zaraz eutanazja :) no co ty :) jestem wbrew pozorom katolikiem > wystarczyłoby odciąć telefon i zabrać radia :D No tak juz za okupacji niemieckiej bylo (czyzby inne elementy rowniez warto bylo przywrocic????), za sowieckiej problem nie istnial bo pradu nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: "Nawolywanie do nienawisci", najwieksza manip 07.12.06, 15:43 oooo widzisz :) i obowiązkowe obozy resocjalizacji dla starszych ludzi :)... zaraz tam eutanazja :) przecież my zamiast eutanazji mamy emerytury na poziomie zapomogi mops :) Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper witam wybitnego teoretyka PRL-N 07.12.06, 14:48 Patriotyczny Ruch Narodowo - Ludowy, cos pięknego, nawet chyba Lenin o czyms takim nie snił, gratuluję!!! Które to media nawołuja do tej nienawisci? RM i ND to wiem, które jeszcze bo z reguły gadzinówek od stanu wojennego nie czytam, wymienione przez Ciebie te"patriotyczne" media sa porównywalne z wypowiedziami Urbana i jego gazeta NIE, róznica jest tylko taka że Urban jest inteligentniejszy."Co za wredna komunistyczna obluda, zaklamanie i manipulacja!" -piękne hasło na uczczenie 15 lat szerzenia nienawisci i przekłamywania nauk Jezusa. Jeszcze raz gratuluję osiągnięc w manipulacji sumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Pomylka. Jestem teoretykiem i praktykiem liberaliz 07.12.06, 15:04 Pomylka. Jestem teoretykiem i praktykiem liberalizmu. W wersji jedynej prawdziwej niezaklamanej i niezmanipulowanej. Tzw. konsrwatywnego liberalizmu. www.konserwatyzm.pl Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Sam juz nie wiesz kim jesteś 07.12.06, 15:11 Uzywasz sprawdzonych metod, chyba czerpiesz z wykładowców WUML. Wczoraj robiłes wykłady o narodowo ludowym patriotyxmie, to coś jak bolszewizm a nie liberalizm i do tego konserwatywny. Możesz mi powiedziec kto w Polsce ze znanych osób wyznaje ten konserwatywny liberalizm? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Srodowiska male liczebnie ale prezne intelektualni 07.12.06, 15:17 Znane osoby to Korwin-Mikke, S. Michalkiewicz, prof. Bartyzel, A. Wielomski Ogolnie, Klub Zachowawczo-Monarchistyczny, UPR, czesc (niewielka przyznaje) sympatykow LPR i PiS a nawet PO. Jednym slowem, srodowiska male liczebnie ale prezne intelektualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Pytałem raczej o praktyków a nie wyznawców 07.12.06, 15:34 Nie wiem dlaczego więc tak ciagle chwalisz obecna koalicje której i słowa i czyny sa dalekie od tego co Ty mówisz?Chciałbym żeby J.Kaczyński zaczął robic to co opowiadał ale mam wrażenie ze albo kłamał, albo nie wiedział co mówi, albo nie wie jak to zrobić. Najblizszy mi jest liberalizm M. Teacher i R.Regana, dały konkretne efekty, m.in nasza wolność. Grupa liberałów w PO a takze w SLD, tak, tak, sa duzo wieksze niz w PIS, chyba że az tak sie utajnili, o LPR szkoda w tej chwili rozmawiać.Obecnie zamiast budowac stoimy w miejscu i patrzymy na podrygi tej smiesznej koalicji. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Pytałem raczej o praktyków a nie wyznawców 07.12.06, 15:38 Co ma Reagan i Teacher do... liberalow z SLD???? Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Wiecej niz do liberałów z LPR i PIS. 07.12.06, 16:00 Przynajmniej rozumieja co to jest liberalizm. Obserwując te scenę to powiem ci ze wiekszą lewicowość ale raczej taka bolszewicka wykazuje obecna koalicja.Jej liberalizm polega na tym ze władza robi co zechce reszta to postkomuchy i inne dziwolagi, a tak nie jest.Widocznie nie patrzysz na to co się dzieje, bolesne ale PIS się zagubił, nie wyciagnął zadnych nauk z pychy tow. Millera i popełnia te same błędy zarówno polityczne jak i gospodarcze. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Liberalizm =/=/= libertynizm 07.12.06, 16:30 Obawiam sie ze liberalizm moze byc mylony z liberalizmem, z ktorym to konserwatywni liberalowie nie chca miec nic wspolnego bo system musi sie opierac na wartosciach a permisywizm nie jest zadna wartoscia. Co do eseldowcow to uwazam ich za najwieksze zagrozenie dla polskiego modelu ustrojowego i doprawdy nie wiem jak ktos przyznajacy sie do liberalizmu moze chciec miec z nimi cokolwiek wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Cos ci sie w człowieczku w główce pomieszało 07.12.06, 16:51 Pochodzisz jeszcze troszke po tym swiecie i będziesz publicznym pośmiewiskiem albo stałym pacjentem kliniki. Nie bierz tyle na siebie bo to naprawde szkodzi.Moge sie przyznawac właśnie dlatego że w kazdym widze człowieka, tak mnie w domu nauczono i na relgii i w szkole która kończyłem w prl-u, uczyli mnie ludzie z barwną przeszłoscią, w wiekszosci odsiedzieli za to ze wierzyli w Polskę.Moge Ci pokazać co najmniej setke tzw komuchów którzy jako ludzie maja większa wartość niz setka obecnej chołoty w koalicji tzw. rządowej.Nie ośmieszaj się swoimi sztucznymi wartosciami, bo predko je bedziesz musiał weryfikować. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Zero tolerancji dla komuchow, zero relatywizmu 07.12.06, 17:03 Zero tolerancji dla komuchow, zero relatywizmu i nazywania czarnego bialym i odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mic4 Re: Zero tolerancji dla komuchow, zero relatywizm 07.12.06, 17:38 Junkier, Czytuję to forum od jakiegoś czasu i tym samym Twoje posty też... Chciałem się zapytać (wiem, że to nie temat) ile Ty masz lat / czym się zajmujesz mniej więcej? Oczywiście zupełnie nie interesują mnie żadne Twoje dane osobowe - ciekawi mnie bardzo natomiast ogólny profil osoby o takich poglądach jak Twoje. Przez jakiś czas myslałem, że jesteś mistrzem prowokacji... Ale Ty chyba na serio, prawda? Pozdrawiam, mic4 Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Ciemknogrodzcy wyznawcy szatana 07.12.06, 17:08 łączcie się w Tworkistanie pod przewodem tow. Gribowa i kurdupla "Lojalki" K! Odpowiedz Link Zgłoś
megha Twoje myślenie jest pomyłką 07.12.06, 15:27 Już samo to, że piszesz, ze znasz "jedynie słuszny" sposób myślenia itd..wyklucza całkowicie, żebyś był jakiegokolwiek rodzaju liberałem. Wyklucza także to, żebys mógł być zwolennikiem demokracji. Podziwiam jednak twój sposób manipulowania wypowiedziami swoimi i innych!! Gratuluję kunsztu :) Ja sie na to nie daję nabierać, ale pewnie sporo osób tak :) :) Współczuję Twojemu życiowemu partnerowi (ktokolwiek to jest...) musi mu byc strasznie ciężko... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Twoje myślenie jest pomyłką 07.12.06, 15:32 A odkad to konserwatywny liberalizm rowna sie akceptacja dla demokracji? Pojecia nie masz o czym piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
megha Re: Twoje myślenie jest pomyłką 07.12.06, 15:47 Pojecia nie masz to fakt!!!! Nie uzywaj słowa liberalizm w stosunku do siebie, bo włosy się jeżą ze strachu....w jakimkolwiek kontekście... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Twoje myślenie jest pomyłką 07.12.06, 15:49 Nic nie poradze na to ze termin liberalizm zostal zawlaszczony przez libertynow, socjal-lze-liberalow demoliberalow i zwyczajnych socjalistow ktorzy z prawdziwym liberalizmem maja tyle wspolnego co ja z lotami w kosmos. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: Twoje myślenie jest pomyłką 07.12.06, 16:22 junkier napisał: > Nic nie poradze na to ze termin liberalizm zostal zawlaszczony przez > libertynow, socjal-lze-liberalow demoliberalow i zwyczajnych socjalistow > ktorzy z prawdziwym liberalizmem maja tyle wspolnego co ja z lotami w kosmos. Reguła wśród narodowo-ludowych oszołomów: im bardziej od rzeczywistości oderwany agitator, tym usilniej stara się wszystkim wmówić, że twardo stąpa po ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: "Nawolywanie do nienawisci", najwieksza manip 07.12.06, 16:53 A to junkier nasz kochany "znawca" patiotyzmu.Nienawiść do RM itp jest cacy?Nie nienawiść tylko krytyka.Wymierzanie sprawiedliwości nie jest nienawiścią. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekjakcholera Re: Dalej bić pokłony antysemitom i ksenofobom! 07.12.06, 13:37 maruda.r napisał: > util napisał: > > > Cóz za kuriozum - radiostacja nawołująca regularnie do nienawiści > > cieszy sie specjalnymi względami urzędującego premiera. > > > > ****************************************** > > Co się dziwisz, wszak mamy premiera-kuriozum. Z kartoflem zamiast mózgu. jakim kartoflem?!!!!!!! buuuuuurakiem! a jesli juz to ziemniakiem... > Odpowiedz Link Zgłoś
bogda35 Re: Dalej bić pokłony antysemitom i ksenofobom! 07.12.06, 15:07 jak widac z nominacji bp.Wielgusa-RM ma także poparcie papieża.To juz nie mój kosciol-to zaprzeczenie nauki Chrystusa.Nie daj Boże żeby Kaczorowi wyszły wszstkie "reformy"-juz teraz rzadzi nami banda i hołota zionaca nienawiscia i bez cienia wstydu grabiąca panstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Dalej bij poklony polonofobom, komuchom i zdrajcom 07.12.06, 13:25 Dalej bij poklony polonofobom, komuchom i zdrajcom. To sobie przeczytaj, moze cos dotrze do tej mozgownicy, chociaz watpie: www.redhorse.pl/ksiazki.php Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Dalej bij poklony polonofobom, komuchom i zdr 07.12.06, 13:31 Ziemkiewicz pisal kiedys niezla fantastyke, dzis pisuje kiepska. I tylko tyle sie zmienilo. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Dalej bij poklony polonofobom, komuchom i zdr 07.12.06, 13:33 Posluchaj sobie koles. Nie czytales tej ksiazki bo nie ma takiej fizycznej mozliwosci, od dzis jest w sklepach. Ale nie przeszkadza ci to w ferowaniu wyrokow z gory, w ciemno. Wiec moze najpierw zapoznaj sie z trescia i pozniej zglos uwagi, byle merytoryczne. Inaczej osmieszasz sie. Odpowiedz Link Zgłoś
chester_field Re: Dalej bij poklony polonofobom, komuchom i zdr 07.12.06, 13:35 jesli jest tak jak mowisz i Ty jej nie czytales wiec ..... chyba ze masz specjalne wzgledy to gratuluje ... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Dalej bij poklony polonofobom, komuchom i zdr 07.12.06, 13:36 Czytalem obszerne fragmenty, poza tym czytam cala publicystyke polityczna RAZ'a i wiem jaka jest zawartosc ksiazki. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Dalej bij poklony polonofobom, komuchom i zdr 07.12.06, 13:37 Dla ciebie, junkier, to nie "koles", tylko "prosze pani". Tej ksiazki, przyznaje, nie czytalam, ale znam wczesniejsze wypociny imc Ziemkiewicza i na tej podstawie twierdze, ze dawniej pisywal lepsza fantastyke niz dzisiaj. Ty, jak rozumiem, zachwalasz, bo juz czytales? I kto tu sie osmiesza? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Dalej bij poklony polonofobom, komuchom i zdr 07.12.06, 13:43 Czytalem obszerne fragmenty, poza tym czytam cala publicystyke polityczna RAZ'a i wiem jaka jest zawartosc ksiazki. PS. Mowiac "koles" nie mialem na mysli uchowaj Boze jakiegokolwiek zamiaru spoufalania sie, starannie unikam nawiazywania znajomosci z indywiduami reprezentujacymi lewicowo-wywrotowe poglady. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Dalej bij poklony polonofobom, komuchom i zdr 07.12.06, 13:44 Ja czytuje czasem felietony RAZa, bo lubie jego ciete pioro. Ale widze, ze zyje facet w innej rzeczywistosci. I to mnie troche zasmuca. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Dalej bij poklony polonofobom, komuchom i zdr 07.12.06, 13:51 Ja nie uwazam ze facet zyje w innym swiecie. Natomiast jak czytam prase dla pieknoduchow to mam wrazenie ze tam wlasnie jest inny swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu po co dyskutujesz z Junkrem 07.12.06, 13:51 on sie pieni w bezsilnej nienawisci. I kij mu w oko. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Dalej bij poklony polonofobom, komuchom i zdr 07.12.06, 17:01 A o Bismarcku zapomniałeś? Nieładnie tak pomijać przełożonego. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Dalej bić pokłony antysemitom i ksenofobom! 07.12.06, 16:49 Bo on też moherowy. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Radio Maryja - serce Tworkistanu 07.12.06, 13:22 Redemptorysta zaatakował w niej media. - Zostały opanowane przez ludzi poprzedniego systemu, którzy zawłaszczyli je, by mieć władzę, a władza potrzebna im była, by mieć pieniądze - stwierdził o. Rydzyk. ***************************************** Przykładem jest Nasz Dziennik, Radio Maryja i TW Trwam i ich wciąż głodny władzy i pieniędzy szef. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Radio Maryja - serce Tworkistanu 07.12.06, 17:05 I kij prawda z gadek Rydzyka,bo jak stwierdza Rzeczpospolita doszukano się pojedynczych agentów z WSI w owych mediach.Nieco więcej w Polsacie,w zarządzie. Odpowiedz Link Zgłoś
thbrvd Jarosław Kaczyński na 15. urodzinach Radia Maryja 07.12.06, 13:23 bardzo się cieszę że jest Radio Mariola. NIedługo jego słuchacze umrą, PiS odejdzie, a szkód jaki kościołowi wyrządził Rydzyk już się nie naprawi w laicyzującym się społeczeństwie. NIedługo w PL będzie normalnie! ;-) P.S. Zeby do faszyzującego fundamentalistycznego radia religijnego przyjeżdżał premier na koszt podatników? takie rzeczy to tylko w Iranie... Odpowiedz Link Zgłoś
ulti_x Jarosław Kaczyński na 15. urodzinach Radia Maryja 07.12.06, 13:24 Niech ich ktos zbombarduje !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Jarosław Kaczyński na 15. urodzinach Radia Ma 07.12.06, 17:06 Też miewam takie marzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej linii 07.12.06, 13:24 Podczas dyskusji w „Salonie Polityki” nawiązano także do wypowiedzi Jarosława Kaczyńskiego, który - jak podała czwartkowa „Gazeta Wyborcza” - miał powiedzieć w Radiu Maryja: „Mamy do czynienia z szybko budowanym sojuszem sił lewicowych. Znów siły wywodzące się z Komunistycznej Partii Polski, bo takie reprezentuje pani Łuczywo, są na pierwszej linii. To one znów dyrygują - tym razem PO”. „Jeżeli jedna osoba miała ojca w KPP i funkcjonuje w jakimś środowisku, to to jest w ogóle bez znaczenia” - mówił Kaczyński. Dodał, że takie osoby są także po prawej stronie i to „bardzo wysoko”. Prezes PiS powiedział także, że w pewnym środowisku, „które ma potężny instrument oddziaływania na świadomość Polaków i życie społeczne w Polsce, właściwie wszystkie osoby, poza jedną, które odgrywają znaczące role, mają, bądź miały rodziców w KPP”. Zdaniem Kaczyńskiego Polacy mają „prawo wiedzieć, co z czego wynika”. „Jestem gotów bronić tezy, że nastawienie owej potężnej gazety wynika w ogromnej mierze właśnie z tego, że to poczucie pewnego rodzaju misji, misji - w moim przekonaniu - skrajnie szkodliwej dla Polski, wynika właśnie z ukształtowania przez ten typ środowiska” - podkreślił i dodał, że on sam może to zweryfikować przez osobiste doświadczenie. Prezes PiS powiedział, że gdyby oceniał Adama Michnika z punktu widzenia roku 1989, to byłaby to ocena będąca „skrajnym przypadkiem laudacji”, mimo że w wielu sprawach się z nim nie zgadzał. Zaznaczył, że to co było po roku 1989 w przypadku Michnika ocenia „skrajnie krytycznie”. „Ma wielkie zasługi (Michnik - PAP), a niestety później wielkie winy. I te winy mają w moim przekonaniu związek z tym, że nigdy nie miał chęci, odwagi, siły intelektualnej, siły moralnej, żeby radykalnie oderwać się od środowiska, w którym się ukształtował. Inni wywodzący się z tego samego świata i też mający ładną kartę opozycyjną taką siłę mieli i bardzo ich za to szanuję” - podkreślił Kaczyński. www.pis.org.pl/article.php?id=3760 Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 13:26 Oni mieli rodzicow w KPP, ale dzis to Kaczynski i jego poplecznicy sa skrajnie szkodliwi dla Polski. Rzeczywistosci nie zaklamiesz, junkier. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 13:30 > Oni mieli rodzicow w KPP, ale dzis to Kaczynski i jego poplecznicy sa skrajnie > szkodliwi dla Polski. Rzeczywistosci nie zaklamiesz, junkier. Nawet nie bede zaprzeczal. Bracia Kaczynscy sa rzeczywiscie niebezpieczni i szkodliwi dla czerwono-rozowej pseudo-"Polski" zwanej III RP, zalganego potworka opartego na okraglostolowej zdradzie, agenturze i postkomunistach. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 13:39 Bla, bla, bla... A Kaczynski i spolka dalej niszcza kraj. Moj i twoj, junkier. A moze twoj jednak nie? Bo ten nick to jakis taki zdradziecki sobie wybrales... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 13:50 Jeszcze nigdy nie czulem sie w Polsce tak dobrze i swobodnie odkad premierem zostal J. Kaczynski. I to jest zapewne roznica miedzy nami. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 13:55 Widac odpowiada ci bylejakosc i marnosc naszych rzadzacych. Szkoda, ze nie widzisz, ze rzadza duzym krajem u progu XXI wieku nie da sie po prostu jechac na nienawisci do wszystkiego, co niezrozumiale. Odpowiedz Link Zgłoś
bogda35 Re: Nie ma z kim dyskutować 07.12.06, 15:13 szkoda czasu na junkra-sZkoda czasu na psychola Kaczyńskiego,masz racje. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 14:02 Ja nie wiem na czy jedziesz czy do tej poryc jechales, czy na prozaku czy jakichs srodkach alkoholowych, ale jedno przyjmij do wiadomosci: wprowadzasz do polityki, ktora jest sztuka tworzenia faktow, jakies emocjonalno-subiektywne elementy 'nienawisc' ktore na dodatek groteskowo przypisujesz Kaczynskim. Bo ja nawet nie sadze zeby oni nienawidzili komunistow i postkomunistow bo nienawisc mozna zywic do czegos/kogos rownego sobie a dla takiego elementu jako postkomuna nie ma nic poza pogarda. Kaczynscy po prostu uznali, ze postkomunizm jest zly obiektywnie dla Polski, w czym w pelni sie zgadzam, a wiec jest to przeslanka obiektywna jak najbardziej, i plan eliminacji postkomunizmu realizuja. I chwala im za to. Oby szybciej i skuteczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
chester_field Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 14:04 nie wierze .... jak mozna stwierdzic "Kaczynscy uznali obiektywnie" .... pomysl czlowieku choc chwile blagam bo sie osmieszasz .... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 14:05 Takie sa fakty. Przesledz dokladnie mysl polityczna J. Kaczynskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
chester_field Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 14:07 czlowieku ja nie mowie o Jego myslach tylko o tym ze piszesz bzdure twierdzac ze ktokolwiek moze cos obiektywnie stwierdzic .... zrozum czlowiek jako jednostka stwierdzic cos moze tylko subiektywnia a czlowiek taki jak Kaczynski ( nie wazne ktory ) z taaaaaakim bagazem doswiadczen juz jak najbardziej subiektywnie .... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 14:14 Na podstawie racjonalnych, empirycznych przeslanek J. Kaczynski i jego srodowiska polityczne stwierdzili ze postkomunizm jest obiektywnie zly dla Polski i uczynili celem dla wlasnej partii politycznej PiS walke z tymze zlem w granicach okreslonych prawem polskim. Z punktu widzenia partii politycznej to normalne dzielanie ktore duza czesc wyborcow, w tym ja, popiera. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 17:16 Myśl polityczną-ha,ha,ha.Fantasta z ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 15:41 > nawet nie sadze zeby oni nienawidzili komunistow i postkomunistow bo nienawisc > mozna zywic do czegos/kogos rownego sobie a dla takiego elementu jako > postkomuna nie ma nic poza pogarda. Masz rację, Junkier, wszyscy tobą gardzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 17:15 Środek alkoholowy-a cóż to takiego?Fantazja junkra nie zna granic.Takiego pojęcia nie spotkałem nawet w fachowej literaturze gastronomicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 15:39 > Jeszcze nigdy nie czulem sie w Polsce tak dobrze i swobodnie odkad premierem > zostal J. Kaczynski. I to jest zapewne roznica miedzy nami. "Żyje nam się teraz lepiej, żyje się weselej" - wiesz, czyje to hasło i z jakiego okresu? Odpowiedz Link Zgłoś
mikado111 Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 15:54 junkier napisał: > Jeszcze nigdy nie czulem sie w Polsce tak dobrze i swobodnie odkad premierem > zostal J. Kaczynski. I to jest zapewne roznica miedzy nami. A jednak nie czujesz się dobrze. Szukasz czegoś innego niż Polska braci K., o czym najlepiej świadczy fakt, że całymi dniami siedzisz na forum żydowsko-masońsko-liberalno-lewackiej Gazety Wyborczej. Dlaczego nie jesteś głównym komentatorem forum Radia Maryja, TV Trwam lub "Naszego Dziennika"? Ano dlatego, że takich forów nie ma. Bo Polska w wersji ojca R. i braci K. nie przewiduje społecznej dyskusji ani w takiej, ani w żadnej innej formie. Gdy słuchacz dzwoniący do Radia Maryja zacznie mówić coś niezgodnego z Jedynie Słuszną Ideologią Ojca R., jest natychmiast rozłączany. Taki właśnie jest świat, który popierasz. Tutaj nikt nie kasuje Twoich postów, a zgodnie z zasadami ojca R. powinien. Co więc tutaj robisz? To nie Twój świat. Spieprzaj stąd. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 15:56 Po pierwsze, fajansie, nie musze ci sie tlumaczyc, a po drugie wiele postow moich bylo kasowanych wiec nie opowiadaj bajek. Odpowiedz Link Zgłoś
mikado111 Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 16:09 junkier napisał: > Po pierwsze, fajansie, nie musze ci sie tlumaczyc, a po drugie wiele postow > moich bylo kasowanych wiec nie opowiadaj bajek. "Wiele postów było kasowanych"? To ile Ty ich piszesz? Czyżbyś był na etacie? A może to właśnie przestępca podatkowy Rydzyk finansuje Twoją działalność z pięniędzy na ratowanie Stoczni Gdańskiej? Gdyby GW stosowała metody tego oszusta Rydzyka, to nie przeszłoby tutaj nawet jedno Twoje zdanie. Wchodząc na to forum pchasz się więc do świata, który kieruje się zasadami niezgodnymi z Twoim światopoglądem. To prawie tak, jakbyś wchodził na strony porno. Z każdego swojego postu powinieneś spowiadać się w sztabie głównym w Toruniu. Twoje rozumowanie i postępowanie jest więc niespójne i nielogiczne, ale cóż - błyskotliwość nie jest cechą katoprawicowców. Robicie wrażenie ludzi z wadą genetyczną, która przejawia się m.in. ociężałością umysłową (być może na tym właśnie polega Wasz słynny genetyczny patriotyzm). Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 17:18 Zgadza się tłumacz sie Bismarckowi,"patrioto". Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 17:12 W Tworkach poczujesz się jeszcze lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 17:11 Potworkiem jest raczej IV RyPnięta,wymiot kaczego Belzebuba. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 17:10 Nawet jak mieli,to rodziców się nie wybiera.A kogo za tatusia miał Kaczyński? Falngistę? Antysemitę? Patriotę? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 13:28 junkier napisał: Prezes PiS powiedział, że gdyby oceniał Adama Michnika z punktu widzenia roku 1989, to byłaby to ocena będąca „skrajnym przypadkiem laudacji”, mimo że w wielu sprawach się z nim nie zgadzał. Zaznaczył, że to co było po roku 1989 w przypadku Michnika ocenia „skrajnie krytycznie”. ******************************************* Jak rozumiem, Jarosław Kaczyński był za przedłużeniem trwania PRL. Tylko Michnik naknocił i biedny Jarek musi teraz budować PRL od nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 13:32 > Jak rozumiem, Jarosław Kaczyński był za przedłużeniem trwania PRL. Tylko Michnik naknocił i biedny Jarek musi teraz budować PRL od nowa. No to trzeba rzeczywiscie iles tam lat wybiorcza czytac zeby taka konkluzje wyciagnac. Uklony... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 13:37 junkier napisał: > > Jak rozumiem, Jarosław Kaczyński był za przedłużeniem trwania PRL. Tylko > Michnik naknocił i biedny Jarek musi teraz budować PRL od nowa. > > > No to trzeba rzeczywiscie iles tam lat wybiorcza czytac zeby taka konkluzje > wyciagnac. Uklony... *********************************** Przecież to wynika z tekstu, który przedstawiłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 13:48 Z tekstu wynika to, ze jesli ktos mial i przed 1989 r. pewne zaslugi, to jak widac nie sprawily one zeby po tymze 1989 r. uniknal popelniania swinstw. Taka jest konkluzja i nie udawaj ze nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 13:56 > Z tekstu wynika to, ze jesli ktos mial i przed 1989 r. pewne zaslugi, to jak > widac nie sprawily one zeby po tymze 1989 r. uniknal popelniania swinstw. Vide: bracia Kaczynscy. Chociaz u nich nawet z tymi zaslugami przed 1989 to jakos cieniutko, oj, cieniutko... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 16:28 junkier napisał: > Z tekstu wynika to, ze jesli ktos mial i przed 1989 r. pewne zaslugi, to jak > widac nie sprawily one zeby po tymze 1989 r. uniknal popelniania swinstw. Taka > jest konkluzja i nie udawaj ze nie wiesz. ******************************************** A kto, konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 16:31 Przeciez wiadomo ze obronca "ludzi honoru" Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 08.12.06, 02:53 junkier napisał: > Przeciez wiadomo ze obronca "ludzi honoru" *********************************** Kaczyński? Odpowiedz Link Zgłoś
druop22 Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 13:49 znowu te brednie, "uklady", "oni", "sily", "wrog". >"Dodał, że takie osoby są także po prawej stronie i to „bardzo wysoko”." na ukrywanie przestepcow i zatajanie dowodow przestepstwa jest w Polsce paragraf... ponadto: taka retoryka poslugiwalo sie juz wielu w hitorii swiata i to nawet skutecznie ale wszyscy oni skonczyli marnie... smietnik historii to najlepsze co sie moze Kaczynskim przydarzyc... Jak on moze mowic zle o komunistach i socjalistach jak sam jest szefem parti narodowo-socjalistycznej ? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 13:52 Na smietniku historii to raczej sam sie znajdziesz razem ze swoim postkomunistycznym obozem pt. "wybierzmy przyszlosc". Odpowiedz Link Zgłoś
druop22 Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 14:09 ja tak zle na pewno nie skoncze bo nie mam manii przesladowczej i chorych aspiracji ... Kaczynski byl juz kiedys ministrem sprawiedliwosci, prokuratura generalna - wyzej juz sie nie da jesli sie chce walczyc z przestepcami i "ukladami" i co? teraz rzadza krajem juz ponad rok, maja nawet swoich ludzi w TK i co? i nic. a w mediach ciagle to samo "wrogie sily, uklady, agenci" jest to bardzo madre i wygodne - z takim wrogiem nie da sie wygrac tak naprawde i zawsze mozna na niego zrzucic wine i obarczyc za wszystko co sie spiepszylo ... taki dupochron medialny, a ludzie na nieszczescie to kupuja... skoro jest szefem rzadu, brat prezydentem maja wszelkie niepodwazalne atuty w rece aby sprawowac wladze, wiec albo pokonali w koncu ten uklad (skoro rzadza Polska) albo do niego naleza sami, innej opcji nie ma. a ty kolego usilujesz nam wmowic ze tak naprawde to Michnik wszystkim rozkazuje i rzadzi ? P.S nie lubie jakos specjalnie GW, wiele artykulow to brednie i bardzo nierzetelnie przedstawiaja nieraz fakty, co nie zmienia faktu ze przyjazd najwyzszych wladz panstwowych na swieto sekty o charakterze przestepczym jest ponizej krytyki i nawet trudno to komentowac... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 14:17 Co do tego ze demontaz postkomunistycznych ukladow powinien szybciej postepowac moge sie zgodzic. Zauwaz jednk kwestie oporu materii. To po pierwsze. Po drugie, bede dalej upieral, i mam do tego prawo, ze mnie bardziej oburza dzialalnosc pewnego typka od lat oczerniajacego polska prawice, tradycje narodowa i wiare chrzescijanska, od takiego Rydzyka ktory zagospodarowal "ofiary transformacji" ktorym upiornie patologiczna III RP dala jedno prawo: do seidzenia cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
druop22 Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 14:30 heheeh dobre to z tym "zagospodarowal" zagospodarowal a i owszem ale ich kase :) ktorej i tak maja nie wiele bo rzadzacy zamiast zajac sie naprawa finansow panstwa np. jezdza wlasnie na jakies bzdurne mafijne spotkania... przyjzyj sie dokladnie Rydzykowi, czy tak wyglada zakonnik? Byl kiedys taki krol na wyspach Henryk VIII ktory zalozyl wlasny kosciol bo mu tak pasowalo i mogl sam stanowic o wszystkim - to by pasowalo Jarusiowi. Kaczynscy i Rydzyk to dobrany tandem oparty na obopolnych korzysciach, Kaczynscy chetnie przejmuja wyznawcow Rydzyka bo to tempy i podatny na wszelkie sugestie elektorat, w dodatku nie wymagajacy za wiele od swoich wladcow.. ale nie ma nic za darmo w koncu Rydzyk musi z czegos zyc :) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 14:37 Rydzyk w sumie ani mnie ziebi ani grzeje. Jest jednak po stokroc bardziej wiarygodny od takiej GW czy Polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 17:22 Na pewno nie jest bardziej wiarygodny.Kupa kłamstw z tego radyja. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 17:21 Śmietnik czeka raczej twój obóz.Na nową łże-partię kontynuatorkę AWS i PIS nikt się nie da nabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
oblesnik Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 14:33 Prosimy o wiecej takich cennych wyjatkow z wystapien J.K. Dzieki nim bedziemy lepiej zorientowani na temat jego stanu psychicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 14:42 „Jeżeli jedna osoba miała ojca, a może nawet i matkę w Komunistycznej Partii Polski i funkcjonuje w jakimś środowisku – a takie osoby są również po prawej stronie sceny – jest to bez znaczenia. Jeśli jednak istnieje całe środowisko [Gazety Wyborczej – red. Polityki], w którym praktycznie wszystkie osoby miały rodziców w KPP i na dodatek te osoby mają potężny instrument oddziaływania na świadomość Polaków, to pojawia się problem. Zwłaszcza że na łamach tego potężnego instrumentu pewne idee KPP (...) mają swoją kontynuację. Elementem kontynuacji jest radykalne kwestionowanie wartości narodowych. W moim przekonaniu KPP była w całym tysiącleciu polskich dziejów środowiskiem najgorszym (...). Jestem gotów bronić tezy, że nastawienie owej potężnej gazety, to poczucie misji – w moim przekonaniu bardzo szkodliwej dla Polski – bierze się właśnie z tamtej spuścizny”. Źródło: Jarosław Kaczyński, cytat za Polityką z dnia 25 marca 2006 roku Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 15:40 >Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li Z KPP? Chyba z NSDAP! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 15:50 Jedna chwala. I jedna i druga lewicowa ekstrema Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Siły wywodzące się z KPP znow na pierwszej li 07.12.06, 17:08 Najlepszy dowód tego jak kaczyński jest stuknięty,jeśli rzeczywiście wypowiedział te słowa.Tworki jak nic. Odpowiedz Link Zgłoś
marek123481 A Lizut jedzie incognito?albo tym razem ktos inny? 07.12.06, 13:27 ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Jarosław Kaczyński na 15. urodzinach Radia Ma 07.12.06, 13:28 a mieli go zawieść do Tworek na badania. Wprawdzie różnicy wielkiej nie widać, ale będzie trudno rozliczyć delegację ---- viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Premier i jego pretorianie muszą tam być. Bogowie 07.12.06, 13:28 (szczególnie ci w cielesnych powłokach) są kapryśni i żądaja ciągłych hołdów i ofiar. Odpowiedz Link Zgłoś
chester_field Jarosław Kaczyński na 15. urodzinach Radia Maryja 07.12.06, 13:29 zastanawia mnie czy to jest oficjalna wizyta premiera ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kpaxxx Jarek pojechał .... 07.12.06, 13:29 Jarek pojechał ucałować stopy swojego Pana i Władcy i dać mu się pogłaskać po główce :-) Odpowiedz Link Zgłoś
qube Jarosław Kaczyński na 15. urodzinach Radia Maryja 07.12.06, 13:29 to sa kuffa jaja zeby szef rzadu jechal na impreze zwiazana z jego prywatnym wyznaniem jako szef rzadu - oficjel za nasze pieniadze. kuffaaaaaaa!!!! jak rmf bedzie obchodzil rocznice jakas albo inna zetka to tez sie tam jaroslaw kopnie? albo inny nadety bufon gosiewski? a dlaczego nie sam lech naczelny kaczynski na pielgrzymke? ucalowac pierscien tatko rydzyka. do D z takim premierem, do D z takim rzadem, do D z taka polska wyznaniowa! nie o taka polske walczylismy. na kolana chamy - kosciol wie co z wami czyni. ciemny narod to kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
greg0 Jarosław Kaczyński na 15. urodzinach Radia Maryja 07.12.06, 13:36 tak ludzie mali i zawistni zamienija religie na kult balwanow buduja gigantyczne pomniki ludziom, od ktorych nic sie nie nauczyli, ktorych nauki przeinaczyli i wykorzystuja do wlasnych przyziemnych celow. Swieto sekty ciemnoty, chciwosci i pychy, pogardy i nienawisci. Odpowiedz Link Zgłoś
juriusz Re: Jarosław Kaczyński na 15. urodzinach Radia Ma 07.12.06, 13:42 Żeby tylko nie zapomnieli pocałować Rydzyka w p...ierścień Odpowiedz Link Zgłoś
trauma_powalonych2 Gazeta Wyborcza to jest Gazeta Antypolska.... 07.12.06, 13:43 ...już dawno to stwierdziłem i dalej potwierdzam tą tezę. Redaktorzy GWniarze!!! marny Wasz trud, prawda i tak zwycięży choćbyście nie wiem jaki zamęt w głowach Polaków robili Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Gazeta Wyborcza to jest Gazeta Antypolska.... 07.12.06, 13:46 Niepodliwyzwanie sie kartoflom to antypolskosc? Pisanie prawdy o lajdakach niszczacych KK (Jankowski, Rydzyk) to antypolskosc? Potepianie udzialu przestepcow w rzadzie to antypolskosc? Na szczescie nie, traumo. Na szczescie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Młody jesteś i głupi, tylko mi Ciebie żal... 07.12.06, 13:52 Znowu ktos mnie bierze za faceta? Co z wami jest, "prawi" Polacy? Sami geje? A co do mojej mlodosci... To juz nie ta, nie ta, niestety. Swoje widzialam, swoje wiem - i nie mam traumy. Odpowiedz Link Zgłoś
trauma_powalonych2 No dobra, ale moda i głupia jesteś.....przyznaj 07.12.06, 13:55 Odpowiedz Link Zgłoś
mc.baren stary jesteś i w główce siwej się już miesza 07.12.06, 14:03 niezły argument, prawda? na twoim poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Młody jesteś i głupi, tylko mi Ciebie żal... 07.12.06, 17:27 A to się odezwał znawca młodości.Oceń swój poziom inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
hatteras Radio Maryja to jest banda hitlerowcow!!!!!!!!!!! 07.12.06, 13:55 To w?asnie Radio Maryja g?osi pochwa?e Hitlera za holokaust-(Bender i Nowak w tzw "rozmowach ze s?uchaczami) to w/asnie Radio Maryja jest antypolskie i antykatolickie. WARA!!!wam hitlerowskie pomioty od Gazety Wyborczej! Odpowiedz Link Zgłoś
trauma_powalonych2 Nudne jest to szczekanie Wybiórczych GWniarzy 07.12.06, 13:57 Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Nudne jest to szczekanie Wybiórczych GWniarzy 07.12.06, 17:29 To zmień se forum traumtyku. Odpowiedz Link Zgłoś
18261826www Re: Radio Maryja to jest banda hitlerowcow!!!!!!! 07.12.06, 14:20 Dokladnie 8 lipca 2001 roku Radio Maryja poslalo w swiat pamietne slowa cyt"Wielka szkoda ,ze Hitler nie wyniszczyl tych krwiopijcow do ostatniego!Do ostatniego!(akcent)nie wylaczajac ani kobiet ani dzieci.Do ostatniego!"- Poczytajcie liste neohitlerowskich i rasistowskich rozglosni HATE RADIO,a znajdziecie tam rowniez rozglosnie sekciarzy z Torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Radio Maryja to jest banda hitlerowcow!!!!!!! 07.12.06, 17:30 Naprawdę Radyjo tak bredziło? To by się kwalifikowało wręcz na przestępstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
mc.baren Polacy to nie tylko ty i twoje moherowe babcie 07.12.06, 14:00 Polacy, jak inne narody dzielą się na zdrowych i kliniczne przypadki. Zdrowi doceniają trud Wyborczej - chorych nie będę obrażać, bo czemu są winni że Bozia rozumku nie dała ... Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Gazeta Wyborcza to jest Gazeta Antypolska.... 07.12.06, 17:26 Ty też kwalifikujesz się do Tworek? A prawda zwycięży na pewno,zwłaszcza takie bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
at_work Nic z tego nie rozumiem 07.12.06, 13:45 JP II, prosił, żeby nie stawiać mu pomników, ale za to pomagać dziecakom w zdobyciu wykształcenia. Format naszego Świętego przerasta wszystko, co można dobrego powiedzieć o RM, jednak taka dysproporcja strasznie mnie razi. Przecież w Polsce mamy cały ocean potrzeb, o których mówił Papież. Jednak małostkowe ambicje o. Dyrektora wzięły górę nad wiernością nauki Kościoła. Wybrał władzę, a wiedza i wykształcennie - lepiej żeby były pod kontrolą, bo z tym zawsze były kłopoty. Wykształciuchy nie słuchają RM _ psy takie jak.... Odpowiedz Link Zgłoś
r306 W kwestii formalnej.... 07.12.06, 13:45 Czy premier RP wystapuje tam w roli prywatnej, czy jako szef rzadu? Jesli prywatnie, to jak zostanie ta wizyta rozliczona? Czy na koszt premiera? Jesli jako szef rzadu, to jaka ma do tego legitymacje? Czy Gosiewski wystepuje tam w roli prywatnej, czy jako przedstawiciel rzadu? Jak bedzie rozliczony jego wyjazd? Czy bierze wolne w pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
trauma_powalonych2 [...] 07.12.06, 13:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: A co Tobie do tego GWniany wypierdku? 07.12.06, 13:51 A bez bluzgow cos umiesz napisac? Otoz to nam do tego, ze ja, na przyklad, nie zycze sobie, zeby JK i Przemyslaw Edgar Peron jezdzili lizac tylek ojcu dyrektorowi za MOJE pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
trauma_powalonych2 [...] 07.12.06, 13:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tierralatina Re: Za młoda jesteś aby tam były jakie Twoje pien 07.12.06, 13:56 No i mamy jak na dloni poziom intelektualny i zdolnosc do dyskusji zwolennikow rydzo-kaczo-zascianka... Odpowiedz Link Zgłoś
trauma_powalonych2 Trzeba dorównac poziomowi Adasia "Kur.a m.ć".... 07.12.06, 13:59 ... tak Adaś często akcentuje swoje wypowiedzi, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
tierralatina Re: Trzeba dorównac poziomowi Adasia "Kur.a m.ć" 07.12.06, 14:28 Dalej sie pograzasz... A moze po prostu twoj psychiatra na urlopie? Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: Za młoda jesteś aby tam były jakie Twoje pien 07.12.06, 13:59 Wzajemne obrzucanie sie ekskrementami. Ot cała dyskusja. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Za młoda jesteś aby tam były jakie Twoje pien 07.12.06, 13:57 > ...jesteś 18 letnia smarkulą, Ech, to se ne vrati... Niestety, place podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: A co Tobie do tego GWniany wypierdku? 07.12.06, 17:31 On sam jest bluzgiem.Olej to. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: A co Tobie do tego GWniany wypierdku? 07.12.06, 17:44 I to jest najlepsza taktyka Odpowiedz Link Zgłoś
kpaxxx Re: A co Tobie do tego GWniany wypierdku? 07.12.06, 13:52 Tak się składa że Wielmożny Jaśnie Pan Premier urzęduje za pieniądze z naszych podatków. I ja sobie nie życzę żeby Premier jeździł na wycieczki do swojego guru za moje pieniądze ... Odpowiedz Link Zgłoś
trauma_powalonych2 [...] 07.12.06, 13:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kpaxxx Re: A co Tobie do tego KacaPie? pilnuj swoich 07.12.06, 13:59 Co mam pilnować bo nie zrozumiałem ?? Odpowiedz Link Zgłoś
maktub Re: A co Tobie do tego KacaPie? pilnuj swoich 07.12.06, 14:28 wlasnie pilnuje swoich kretynie. ty siedzac teraz za biureczkiem wodza i klepiac co jemu slina na jezyk przyniosla tez wywalasz nasze pieniadze. zgas swiatlo i kompa i idz szybciutko do torunia. do taty i pana. Odpowiedz Link Zgłoś
tierralatina Re: A co Tobie do tego GWniany wypierdku? 07.12.06, 13:53 Ano tyle, ze nie jest to juz tylko szef oszolomskiej partii lecz polski premier. I to do czegos zobowiazuje. Przynajmniej powinno... Ale widac, ze nie... Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 To jest wszysto co masz w tej kwestii do.... 07.12.06, 14:01 ... powiedzenia? Jesli tak - gratuluje merytoryki. Odpowiedz Link Zgłoś
trauma_powalonych2 Co jakiś czas trzeba spuścić to Wybiórcze Szambo 07.12.06, 14:06 Odpowiedz Link Zgłoś
trauma_powalonych2 A co nie umiesz czytać? Inteligencji nie starcza? 07.12.06, 14:09 Odpowiedz Link Zgłoś
r306 A cos napisales? Bo na razie to same bluzgi.... 07.12.06, 14:23 Nigdy nie zajmowalem sie analiza skladniowa ani semantyka "laciny podworkowej". Odpowiedz Link Zgłoś
oblesnik Re: Co jakiś czas trzeba spuścić to Wybiórcze Sza 07.12.06, 14:41 Cale szambo splynelo dzisiaj do siedziby pewnej rozglosni radiowej. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Co jakiś czas trzeba spuścić to Wybiórcze Sza 07.12.06, 17:35 Spuść się sam.Jest nawet takie dobre określenie "water close". Odpowiedz Link Zgłoś
chester_field Re: W kwestii formalnej.... 07.12.06, 14:05 tez juz zadawalem to pytanie - nikt nie wie .... Odpowiedz Link Zgłoś
kpaxxx Jarosław Kaczyński na 15. urodzinach Radia Maryja 07.12.06, 13:48 Zastanawiam się co jest prawdziwą wiarą w Boga ?? Czy bezmyślne klepanie zdrowasiek, bezkrytyczne słuchanie Radia Maryja i Rydzyka , bieganie do kościoła 5 razy w tygodniu a przy tym straszna nienawiść do wszystkich, którzy nie wyznają podobnych zasad... Czy może prawdziwą wiarą jest to że ktoś stara się żyć zgodnie z naukami Chrystusa i nie chodzi przy tym co tydzień do Kościoła, ma własne zdanie, własne sumienie ??? No cóż jeśli Bóg istnieje to on to oceni :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow IIle JK rzuci na tacę? 07.12.06, 13:48 Z naszych podatków, a ile ze swoich? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Michnik też by chciał, a tu figa z makiem... 07.12.06, 14:05 ... na urodziny Gazety Wyborczej nie przyjdzie nikt z rządu... Pewnie dlatego w GW są tacy źli i ciągle starają się dowalić PiSowi... Odpowiedz Link Zgłoś
mc.baren Michnik ma to pewnie w dvpie 07.12.06, 14:08 palestrina2005 napisał: > ... na urodziny Gazety Wyborczej nie przyjdzie nikt z rządu... > Pewnie dlatego w GW są tacy źli i ciągle starają się dowalić PiSowi... hehe - z rządu kaczo chamskiego przychodzą, bo ojczulek jest wpływowy. nie ma to nic wspólnego ze świętowaniem "urodzin". a trąci lizusostwem i fałszem - koniunkturalizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
trauma_powalonych2 Michnik to ma całą Polskę w du.ie, razem z Tobą 07.12.06, 14:10 Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Michnik to ma całą Polskę w du.ie, razem z To 07.12.06, 14:17 Co ma Michnik do tego, że JK rzuci ojczulkowi na tacę z naszych podatków? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Michnik to ma całą Polskę w du.ie, razem z To 07.12.06, 14:23 > Co ma Michnik do tego, że JK rzuci ojczulkowi na tacę z naszych podatków? Sorki, pomyliłem się, miałem swój post napisać jako oddzielny wątek a nie pod Twoim postem. Nie moja wina że na moje posty jest większy odzew niż na Twoje. Sorry za zniszczenie Twojego wątku... Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Co ja poradzę, że jestem taki wspaniały... 07.12.06, 14:34 Cały Kazio, cały on! Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Co ja poradzę, że jestem taki wspaniały... 07.12.06, 17:38 Samochwała! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Traumo-powalona, ty to masz rozbudowany tok 07.12.06, 14:32 myslenia. No, no! Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow "Nie będzie miał bogów cudzych przede mną" 07.12.06, 14:36 Skąd jest ten tekst? Czy dotyczy to też bałwochwalstwa JK względem ojczulka? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Myślę że Michnik jest bardzo zestresowany 07.12.06, 14:20 Kiedyś - rząd nad duszami, najbardziej wpływowa i opiniotwórcza gazeta w Polsce... Teraz, ludzie przed wyborami bardziej słuchali Rydzyka niż Wielkiego Michnika, ludzie z rządu chodzą do Rydzyka a nie do niego. Większość ludzi w Polsce ignoruje to co mówi Michnik, a jego ulubieni demokraci.pl mają 1% poparcia... i jeszcze ten wstrętny Dziennik przez który kurs Agory leci na łeb i na szyję.... Oj zestresowany musi być Michnik... Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Myślę że Michnik jest bardzo zestresowany 07.12.06, 14:22 Niektórzy nie posłuchali ojczulka. Przykład: wynik wyborów w W-wie. Na nic zdały się wezwania muchomorka. Kaziu wrócił do Gorzowa. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Myślę że Michnik jest bardzo zestresowany 07.12.06, 14:25 No niestety zdecydowały więzienia gdzie Haniusia G-W miała ok. 90% poparcia... Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Myślę że Michnik jest bardzo zestresowany 07.12.06, 14:26 Możesz podasz jakąś liczbę potwiedzającą te debilne stwierdzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Myślę że Michnik jest bardzo zestresowany 07.12.06, 14:35 Gazeta Stołeczna - dokładne wyniki głosowania w Warszawie... www.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Myślę że Michnik jest bardzo zestresowany 07.12.06, 14:42 I więzienia z GW o HGW: Hanna Gronkiewicz-Waltz zdecydowanie wygrała we wszystkich warszawskich więzieniach i aresztach, najwyższe poparcie (95 proc.) osiągając w tym przy ul. Kocjana na Bemowie. Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow I co? 07.12.06, 14:45 Ten podano, że przewaga HGW nad Kaziem wynikła z wyników w okręgach zamkniętych? To tyle osób tam głosowało? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: I co? 07.12.06, 14:58 Jak to nie widzisz tego ???? Więźniowie na dźwięk słowa Ziobro dostają panicznego strachu - nie da im spokojnie "poracować" w fachu ... dlatego więźniowie głosowali na HGW... Do tego doszli zatwardziali komuniści wyjątkowo zdyscyplinowany elektorat (zobacz wyniki z tzw. "zatoki czerwonych świń") no i przyjezdni... Ci ostatni czuli się niedowartościowani że są tu przyjezdni dlatego głosowali na osobę z Warszawy. Natomiast jak wyłączy się element napływowy, twardogłowych komuchów i więźniów to wśród prawdziwych urodzonych warszawiaków wygrał Marcinkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: I co? 07.12.06, 15:00 Rozumiem, że poza własnym przeświadczeniem nie masz żadnych danych na poparcie swojej tezy. Warta jest więc ona zero (a może Ziobro?). Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: I co? 07.12.06, 15:26 No jak to - przytoczyłem Ci dane: Więzienia - zdecydowane zwycięstwo HGW Dzielnice zamieszkałe przez komuchów- zdecydowanie HGW Przyjezdni - HGW. Szkoda, że to przeważyło szalę, bo prawdziwi urodzeni warszawiacy głosowali na MArcinkiewicza... Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: I co? 07.12.06, 15:39 palestrina2005 napisał: > No jak to - przytoczyłem Ci dane: > Więzienia - zdecydowane zwycięstwo HGW > Dzielnice zamieszkałe przez komuchów- zdecydowanie HGW Kategoria "dzielnica zamieszkana przez komuchów" jest mocna umowna, żeby nie powiedzieć dęta. > Przyjezdni - HGW. W jaki sposób ustaliłeś, że to przyjezdni głosowali na HGW. Głosowanie było tajne (chyba). > Szkoda, że to przeważyło szalę, bo prawdziwi urodzeni warszawiacy głosowali na > MArcinkiewicza... Ja nie głosowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: I co? 07.12.06, 16:24 wdmochow napisał: > palestrina2005 napisał: > > > No jak to - przytoczyłem Ci dane: > > Więzienia - zdecydowane zwycięstwo HGW > > Dzielnice zamieszkałe przez komuchów- zdecydowanie HGW > > Kategoria "dzielnica zamieszkana przez komuchów" jest mocna umowna, żeby nie > powiedzieć dęta. Przynajmniej co do więzień nie protestujesz... co jak co ale w Wilanowie wygrała zdecydowanie HGW... > > > Przyjezdni - HGW. > > W jaki sposób ustaliłeś, że to przyjezdni głosowali na HGW. Głosowanie było > tajne (chyba). Powyzej w którymś z postów jest zdanie z GW, że przyjezdni z nowych osiedli głosowali głównie na HGW. Skoro więc weźmiemy pod uwagę ogromną przewagę HGW w więzieniach i wśród komuchów, a także sporą wśród przyjezdnych, to jak odejmie się tą przewagę to wynika z tego jasno że wśrod urodzonych Warszawiaków, którzy nie byli członkami PZPR wygrał Marcinkiewicz... > > > Szkoda, że to przeważyło szalę, bo prawdziwi urodzeni warszawiacy głosowa > li > na > > MArcinkiewicza... > > Ja nie głosowałem. A jesteś urodzonym Warszawiakiem, który nigdy nie należał do PZPR ???? Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: I co? 07.12.06, 16:30 palestrina2005 napisał: > wdmochow napisał: > > > palestrina2005 napisał: > > > > > No jak to - przytoczyłem Ci dane: > > > Więzienia - zdecydowane zwycięstwo HGW > > > Dzielnice zamieszkałe przez komuchów- zdecydowanie HGW > > > > Kategoria "dzielnica zamieszkana przez komuchów" jest mocna umowna, żeby > nie > > powiedzieć dęta. > Przynajmniej co do więzień nie protestujesz... co jak co ale w Wilanowie > wygrała zdecydowanie HGW... > > > > > > Przyjezdni - HGW. > > > > W jaki sposób ustaliłeś, że to przyjezdni głosowali na HGW. Głosowanie by > ło > > tajne (chyba). > Powyzej w którymś z postów jest zdanie z GW, że przyjezdni z nowych osiedli > głosowali głównie na HGW. > Skoro więc weźmiemy pod uwagę ogromną przewagę HGW w więzieniach i wśród > komuchów, a także sporą wśród przyjezdnych, to jak odejmie się tą przewagę to > wynika z tego jasno że wśrod urodzonych Warszawiaków, którzy nie byli członkami Jeżeli GW napisała to o przyjezdnych to napisała to bez oparcia w żadnych sensownych danych. Nie wiem kogo uważasz za komuchów i na jakiej podstawie. Nie wiem na jakiej podstawie uznałeś mieszkańców Wilanowa en bloc za komuchów? Więzienie to b.niewiele głosów (1.000 albo i mniej) więc to kwestia bez znaczenia. > > PZPR wygrał Marcinkiewicz... Czyli HGW wybrali przyjezdni i warszawiacy z PZPRowską przeszłością. Tak sobie to PISdzielce tłumaczcie. Może wam będzie od tego lepiej. > > > > > Szkoda, że to przeważyło szalę, bo prawdziwi urodzeni warszawiacy g > łosowa > > li > > na > > > MArcinkiewicza... > > > > Ja nie głosowałem. > A jesteś urodzonym Warszawiakiem, który nigdy nie należał do PZPR ???? > Tak. Ale może pozbawisz mnie tego miana za karę. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: I co? 07.12.06, 16:48 Oczywiście że część urodzonych warszawiaków (bez komuchów) głosowało na HGW. Ale jeśli odliczyć przyjezdnych i komuchów - szala zwyciestwa przechyliłaby się na korzyść Marcinkiewicza. Co do analizy GW - na pewno nie jest łatwo dokładnie zanalizować kto jak głosował, ale wiadomo w jakich dzielnicach jest najwięcej osiedli i gdzie osiedlają się przyjezdni - w nowych osiedlach większość stanowią jednak przyjezdni - a więc moża prognozowac na tej podstawie że HGW wygrała wsród przyjezdnych bardziej zdecydowanie niż wśród ogółu Warszawiaków. U komuchów - chyba nie masz wątpliwości jak ogromną przewagę miałą HGW - wystarczy spojrzeć jak przeszedł elektorat Borowskiego (w większości czerwony beton). To wystarczy aby stwierdzić że po odliczeniu przyjezdnych i czerwonego betonu wygrywa MArcinkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: I co? 07.12.06, 16:52 Wywód cokolwiek kretyński. W demokracji każdy głos jest równy. I o każdy trzeba zabiegać. A przegrywać też trzeba umieć, a nie wymyślać jakieś pokrętne wytłumaczenia przegranej. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: I co? 07.12.06, 17:03 O niektórych wyborców wstyd zabiegać - np. o czerwony beton... Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: I co? 07.12.06, 17:42 Nie nazywaj tego przeświadczeniem.To fanatyzm podobny do talibskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: I co? 07.12.06, 17:42 Ale bzdury.Prezydent Hanna nie może nikogo wypuścić z więzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
magazynio1 Re: I co? 07.12.06, 17:53 Warszawa Warszawiaku ZBUDOWANA JEST z "elementu naplywowego" - hehe swoja droga fajne okreslenie. A gdyby nie byla to powiedz mi jaki ulamek procenta stanowia w Warszawie wiezniowie :D heh breednie piszesz zaslyszane na zbiorce gdzies jakiejs sekty - moze Radyjko cos podszeptalo... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Na HGW głosowali głównie przyjezdni 07.12.06, 14:39 Hanna Gronkiewicz-Waltz wygrała tam, gdzie warszawiacy lubią chodzić na wybory. I tam, gdzie sprowadzają się nowi, zwykle młodsi, mieszkańcy miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34889,3758894.html Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 i w tzw. "zatoce czerwonych świń" 07.12.06, 14:40 nie ja wymyśliłem tą nazwę funkcjonuje od jakiegoś czasu w Warszawie Wyjątkowo dobrze (82 proc. głosów) Hanna Gronkiewicz-Waltz wypadła w Miasteczku Wilanów Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: i w tzw. "zatoce czerwonych świń" 07.12.06, 14:46 Miasteczko Wilanów to nowe osiedle, a zatoka stare. Panie Warszawiaku od siedmiu boleści. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: i w tzw. "zatoce czerwonych świń" 07.12.06, 14:59 Wilanów cały zwany jest zatoką... A w Miasteczku Wilanów to kupują głównie komuchy... Sadyba i Wilanów to najbardziej skomunizowane dzielnice Warszawy... Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: i w tzw. "zatoce czerwonych świń" 07.12.06, 15:01 Dobrze wiedzieć. Mam znajomego który tam kupił mieszkanie. Powiem mu, że jest komuchem. A jakie dzielnice W-wy są niekomunistyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: i w tzw. "zatoce czerwonych świń" 07.12.06, 15:28 Np. Praga Północ, Praga Południe (z wyjątkiem Starego Anina gdzie mieszkał Jaroszewicz), Śródmieście (chociaż tu już też dużo elementu napływowego), Wola, Żoliborz (tu też niestety są komunistyczne enklawy), Wilanów ma też piękną historię ale rozpanoszyły się tam komuchy... Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: i w tzw. "zatoce czerwonych świń" 07.12.06, 15:32 No to już wiemy, które dzielnice są "cacy", a które "be" wg. p. Plasteliny. Te be należałoby chyba zbombardować? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: i w tzw. "zatoce czerwonych świń" 07.12.06, 16:26 Nie, ale przyjezdni mogliby mieć prawo głosu w Warszawie np. po 10 latach od osiedlenia się. Do tego czasu mogliby np. głosować w swoich rodzinnych stronach. Uniknęlibyśmy wtedy wielu nieporozumień... Hahahaha.... Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: i w tzw. "zatoce czerwonych świń" 07.12.06, 16:32 To powinno dotyczyć też tzw. biernego prawa wyborczego, tj. prawa do kandydowania. Wtedy Kaziu nie mógły startować. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: i w tzw. "zatoce czerwonych świń" 07.12.06, 16:49 Ale urodzeni Warszawiacy jakoś bardziej głosowali na Marcinkiewicza niż przyjezdni... ciekawe... moze nie mają kompleksów aby głosować na nie- Warszawiaka.... Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: i w tzw. "zatoce czerwonych świń" 07.12.06, 16:53 Jw. Brak podstaw do takiego twierdzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: i w tzw. "zatoce czerwonych świń" 07.12.06, 17:05 Cóż, nie każdy jest dobrym analitykiem potrafiącym analizowac nie do końca pełne dane. Nie na 100%, ale z bardzo dużym prawdopodobieństwem było właśnie tak jak napisałem... Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow "Z dużym prawdopodobieństwem" 07.12.06, 17:07 Fajnie tak określać niewefikowalne stwierdzenia. Z dużym prawdopodobieństwem to mogę stwierdzić, że premier-brat-jarosław współżyje z kotem. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: "Z dużym prawdopodobieństwem" 07.12.06, 17:38 Dla człowieka który ma dużo do czynienia z marketingiem, reklamą i badaniami rynku, powiedzenie "z dużym prawdopodobieństwem" to codzienność. Ja opieram swoje przypuszczenia (nie mówię że w 100% pewne) na logicznych podstawach. W przeciwieństwie do Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: Na HGW głosowali głównie przyjezdni 07.12.06, 16:14 Wpis nie na temat. Poza tym bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Na HGW głosowali głównie przyjezdni 07.12.06, 17:44 No czyli tam gdzie są ludzie normalni.Stać cię nawet na szczerość. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Myślę że Michnik jest bardzo zestresowany 07.12.06, 17:40 Wogóle olali ojczulka.W wyborach samorządowych z 5 miejsca na liście zawarowanego dla rydzykowatych dostała się znikoma liczba osób. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Myślę że Michnik jest bardzo zestresowany 07.12.06, 17:38 Ty też fantasta jak ten od traumy? Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Michnik też by chciał, a tu figa z makiem... 07.12.06, 14:19 palestrina2005 napisał: > ... na urodziny Gazety Wyborczej nie przyjdzie nikt z rządu... > Pewnie dlatego w GW są tacy źli i ciągle starają się dowalić PiSowi... Nie wiem jak Michnik, ale ja bym wolał, żeby na moje urodziny nikt z tego rządu nie przychodził. Takiej hołoty w całej RP ze świecą szukać. Za to będą na urodzinach ojczulka-przekręciarza. Godne siebie towarzystwo. Odpowiedz Link Zgłoś
oblesnik Re: Michnik też by chciał, a tu figa z makiem... 07.12.06, 14:44 Mam nadzieje, ze nikt z rzadu nie dostanie od GW zaproszenia. A gdyby jednak chcieli przyjsc, to ich nie wpuszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Michnik też by chciał, a tu figa z makiem... 07.12.06, 15:30 Rząd to przeżyje. Gorzej jak nie będą wpuszczać przedstawicieli GW na konferencje - to byłaby dla Michnika tragedia... Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Niewpuszczenie dziennikarzy na konferencję 07.12.06, 15:36 prasową, jest chyba niezgodne z prawem prasowym? PIS ma łamać prawo?! Niemożliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Niewpuszczenie dziennikarzy na konferencję 07.12.06, 16:28 No widzisz - co to sprawidliwość ???? GW będzie chodzić z gębą na pączki w gości na konferencje rządowe, a do siebie zaprosić to nie łaska ???? Mnie takiej "kultury" nie uczono... P.S. jakbyś nie wiedział - żartowałem.... Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Ha,ha,ha 07.12.06, 16:31 Ciebie na pewno kultury nie uczono. To pewne. Przykład: powyższe posty obrażające mieszkańców pewnych części W-wy, np. Wilanowa. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Ha,ha,ha 07.12.06, 16:51 Nie ja wymyśliłem termin "Zatoka Czerwonych Świń".... Nieobrażam Warszawiaków tylko komuchów... jak ktoś przypadkiem zamieszkał w tej zatoce to nie mam nic przeciw, ale musi tolerować dużą liczbę nieciekawego towarzystwa na tym terenie... Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Ha,ha,ha 07.12.06, 16:53 Nie tak łatwo tam zamieszkać zważywszy na ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Ha,ha,ha 07.12.06, 17:07 Masz rację, ale jak się zrobiło parę przekrętów na prywatyzacjach to kupić mieszkanko w Wilanowie to pikuś. Oczywiście niektórzy (oczywiście nie-komuchy) zarobili na to uczciwą pracą... Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Michnik też by chciał, a tu figa z makiem... 07.12.06, 17:37 Nie chce byle kogo. Odpowiedz Link Zgłoś
biserka79 Jarek, fan fanatyka 07.12.06, 13:50 jest: "Dziesiątki autokarów z tysiącami sympatyków o. Rydzyka ORAZ premier Jarosław Kaczyński ściągają do Torunia." powinno być: Dziesiątki autokarów z tysiącami sympatyków o. Rydzyka, W TYM premier Jarosław Kaczyński ściągają do Torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
cynik.pl Re: Jarek, fan fanatyka 07.12.06, 14:20 biserka79 napisała: > jest: "Dziesiątki autokarów z tysiącami sympatyków o. Rydzyka ORAZ premier > Jarosław Kaczyński ściągają do Torunia." > > powinno być: > > Dziesiątki autokarów z tysiącami sympatyków o. Rydzyka, W TYM premier Jarosław > Kaczyński ściągają do Torunia. "Samo dobro" ze świtą ma zasuwać autokarem??? Toż to obraza Majestatu Rzeczypospolitej! Odpowiedz Link Zgłoś
tierralatina Re: Jarosław Kaczyński na 15. urodzinach Radia Ma 07.12.06, 13:51 Smutne, niepokojace i zenujace... Odpowiedz Link Zgłoś