Dodaj do ulubionych

Zdjęcia roku Agencji Reutera

08.12.06, 13:38
Pierwsza.

Niektóre są przerażające-ile okrucieństw się dzieje,a nie mamy o nich
pojęcia...
Obserwuj wątek
    • at_work Rudy 102 jeszcze służy w Tajlandii? 08.12.06, 14:08
      U nas nie chcieli Pancernych
      ...i Szarika
    • ifinity Re: Zdjęcia roku Agencji Reutera 08.12.06, 14:15
      Ile okrucienstw dzieje sie na swiecie o ktorych nie mamy pojecia? Okrucienstwa
      zawsze byly i beda, ale ile niezauwazalnego przez dziennikarzy, i generalnie
      przez ludzi piekna wokol nas na swiecie... I chyba wynika to z filozofii
      zyciowej jaka nasiakniety jest kamerzysta. A zreszta okrucienstwa, zle rzeczy
      najlepiej sie sprzedaje, bo jednak ludzkosc rowniez jest nasiaknieta w
      podswiadomosci i czesto w swiadomoscia, negatywami. Dlatego w wiadomosciach, w
      sprawozdaniach wiele roznych kataklizmow. I gdyby te kataklizmy, katastrofy
      dominowaly na swiecie to juz dawno bylby koniec cywilizacji i powrot "kultur"
      czolna i kamienia lupanego. A jednak tak nie jest, bo w kraju i na swiecie
      coraz wiecej najrozniejszych dobr, poczawsze od telefonu komorkowego i nie
      konczywszy na na roznych swietnych pojazdach mechanicznych, tudziez
      komputerach. Ale to dopiero poczatek swietlanej przyszlosci. Najrozniejsze
      wynalazki przed nami, rowniez i te w dziedzinie polepszania i przedluzania
      zycia. Wiec nie badzmi niepoprawnymi w zyciu nihilistami, a raczej badzmi tymi
      niepoprawnymi optymistami. Wyplenic wyssany z mlekiem matki i ten edukacyjny
      pesymizm i poprzez rozsadna swiadomosc zaprogramowac swoja podswiadomosc tak,
      ze bedzie ona olewala wszelkie dziennikarskie i malo znaczace zyciowe negatywy,
      czy porabana sztuke wszelakich nonsensow i egzystencjonalnej nicosci. Wesolych
      Swiat wiec Wszystkim Forumowiczom.
    • larwinia Zdjęcia roku Agencji Reutera 08.12.06, 14:18
      moj faworyt to mecz nba i studentka mody - swietna! kurcze, wybralam jak facet ;)
    • gabsu Re: Zdjęcia roku Agencji Reutera 08.12.06, 14:28
      moj faworyt to zaba:)
      • wujek_wojtek4 Re: Zdjęcia roku Agencji Reutera 08.12.06, 20:45
        A ja mam do Was prośbę, zmieńcie sposób prezentacji miniatur, bo to się przesuwa
        ciągle do początku w lewo i jest upiedliwe okrutnie.
        • wujek_wojtek4 Re: Zdjęcia roku Agencji Reutera 08.12.06, 21:15
          Ależ zdjęcia.
    • mieetek Mój faworyt to małpa z aż 5 zdjęć. 08.12.06, 14:31
      Ciekawy sposób PR. Niedawno była inna lista ciekawych zdjęć przyrody i sytuacji
      i jakoś przypadkowo się wplątało kilka zdjęć amerykańskich żołnierzy.
    • changchun Re: Zdjęcia roku Agencji Reutera 08.12.06, 14:53
      odnosnie zdjecia z zolnierzem polnocnokoreanskim - Yalu jest rzeka graniczna
      pomiedzy KRL-D i Chinami, a Dandong jest miastem chinskim. Miedzy Koreami nie ma
      rzeki granicznej, lecz strefa zdemilitaryzowana. Warto by bylo wiedziec takie
      rzeczy kiedy sie pracuje w najwiekszym dzienniku w kraju.
      • changchun Re: Zdjęcia roku Agencji Reutera 08.12.06, 14:55
        aha, no i na moje oko to to jest raczej zolnierka. Obejrzeliscie te zdjecia w ogole?
        • p.o.box.77 Re: Zdjęcia roku Agencji Reutera 08.12.06, 15:36
          no oglądamy. to jest pani zołnierz :D

ale o strefach zdemilitaryzowanych i rzekach na granicy chińsko-koreańskich nie
          wiemy nic...

za to mnie "szokuje" [chociaż nie szokuje ale zastanawia... zmusza do refleksji]
          żal żołnieży izraelskich na pogrzebie kolegi.

strata kolegi... wojna.. a jednak agresorem był izrael...
          • cmaq Re: Zdjęcia roku Agencji Reutera 08.12.06, 16:02
            >>za to mnie "szokuje" [chociaż nie szokuje ale zastanawia... zmusza do refleksji]
            żal żołnieży izraelskich na pogrzebie kolegi. strata kolegi... wojna.. a jednak
            agresorem był izrael...

a nie widzisz w nich ludzkiego żalu? Mnie to zdjęcie też zastanawia, ale raczej
            dlatego, że w taki sposób pokazują emocje..

btw moje ulubione to bush z dzieckiem i putin.. bardzo adekwatne.
    • gm81 Zdjęcia roku Agencji Reutera 08.12.06, 14:55
      to zdjecie z antalii powinno miec podpis:

turystki z niemiec obserwuja trabe powietrzna :)))
    • iberka Re: Zdjęcia roku Agencji Reutera 08.12.06, 15:28
      mój wybór: Prezydent Bush z brzdącem <kto kogo bardziej się wytraszył?;-) oraz
      mecz koszykówki i ta plątanina dwóch ciał...super

iza
      • anka1 Re: Zdjęcia roku Agencji Reutera 08.12.06, 15:35
        ale mi szkoda tego Maluszka ze zdjecia z Bushem. w zyciu swojego dziecka nie
        dalabym w rece polityka, nawet na sekunde.
    • marcinbe3 Zdjęcia roku Agencji Reutera 08.12.06, 15:49
      Niby zdjęcia a taki realistyczny przekaz, jakby to działo się na żywo.
    • sztuka.latania Re: Zdjęcia roku Agencji Reutera 08.12.06, 16:11
      Piękne zdjęcia. Ale najlepsze chyba faktycznie z Bushem tzrymającym płaczące
      dziecko ;)

pozdrawiam
    • pixelpainter Czy to irackie dziecko , ktore dzieki Bushowi stra 08.12.06, 16:19
      cilo rodzicow..?
      www.gs-arts.nl
    • atamanek Zdjęcia roku Agencji Reutera 08.12.06, 16:32
      MECZÓW !!!!
    • dziennikarz12 Zdjęcia roku Agencji Reutera 08.12.06, 17:45
      absolutnie nic ciekawego zadna rewelacja i zastanawiam sie co za amatorzy
      wybrali te fotki jako zdjecia roku???? Po pierwsze powinien byc zakaz
      wystawiania fotek z wojen i ludzkich tragedii-to najlatwiejsza forma fotografi
      jaka moze byc-wziasc sprzet za kilkanascie tysiecy dolarow-nie prywatny tylko
      wydawnictwa-na koszt wydawnictwa buja sie taki po krajach wojen i pstryka
      debilnych palestynczykow wystawiajacych cyrki pogrzebowe i podobne fotki-coz
      ryzyko tylko stracenia zycia i tyle.Czy fotki zabitych dzieci robia na kims
      wrazenie????chyba tylko na debilnej komisji JURY!!czy bieda tez???dla mnie
      fotograf ktory wystawia takie fotki to dupek nie fotograf!!!!!!kiedys byla
      prawdziwa fotografia-teraz tylko palec i wszystko reszte robi maszyna!!!!
      amatorzy robia lepsze fotki-a wogole co to znaczy fotograf profesjonalista???a
      moze to ze ma za frajer drogi sprzet??i tyle???
      • jawe1 Re: Zdjęcia roku Agencji Reutera 08.12.06, 18:41
        A ja sie zastanawiam po przeczytaniu Pana opinii czy nik "dziennikarz" to tylko nik
        Po co jest więc World Press Fhoto gdzie prawie każde zdjecie to wojna a jednak
        chwyta. W tym roku było proste zdjecie na World Press kobieta przytulająca
        brzuch do trumny żołnierza - ojca - jego nienarodzonego jeszcze dziecka. Ten
        stalin troche mi to zdjecie przypomiał czasem prostota potrafi zachwycić i jak
        widać nie trzeba mieć sprzetu za miliony. Tylko trzeba najpierw na to wpaść
        • 1warchol Re: Zdjęcia roku Agencji Reutera 08.12.06, 19:02
          Tak będzie lepej Widać że nie znasz się , za dużo znaków miałeś
          firmo-ekipa . Temat bomba bedziesz miał jakieś problema napisz
          maila na adres warchol@gazeta.pl
    • firma-ekipa Re: Zdjęcia roku Agencji Reutera 08.12.06, 18:19
      E tamm co toza zdjęcia same duperele pokazują , na tych fotkach. Jak zawsze
      Polacy są najlepsi . Zgłaszm swoje zdjecie , ważne i poważne zdarzenia opisuje
      A do tego jaki profesjoni aktorzy , sama(m) zobacz otworzysz klikajac na
      czerwone . Tytuł cham warchoł , muszą odejść
      Link do pliku: voila.pl/z3jy5/?1
      • nicewarthog skakanka :) 08.12.06, 18:56
        genialne jest zdjecie psa i żołnierza chińskiego skaczącego przez skakankę.
        no... idealnie ujęty moment.
        i nie zgadzam się z niepoprawnym optymizmem. po pierwsze dlatego, że sceptycy ,
        byli, są i będą potrzebni, aby trochę pomarudzić i pokazać, że nie jest 'aż' tak
        pięknie by móc sie temu wszystkiemu poddać. a po drugie, to świat schodzi
        (generazlizując) na psy. te wojny... 4 mln ludiz w kongo, 0,5 mln w Ruandzie w
        ciagu paru miesięcy, irak, somalia, płn. korea, izrael. tych miejsc są tysiące,
        a ludzie obejrzą wiadomości , zszokowani powiedzą 'o Boże!' i idą zrobić kromki,
        na "M jak Miłość' by był przygotowane. jest naprawdę źle, Człowiek zanika, i
        należy w sobie go odnaleźć aby pokazać, że jednak, gdzieś blisko ,ten
        'niepoprawny optymizm' , wisi w powietrzu.
        • 1warchol Re: skakanka :) 08.12.06, 19:04
          nicewarthog napisał:

> genialne jest zdjecie psa i żołnierza chińskiego skaczącego przez skakankę.
          > no... idealnie ujęty moment.

to jest lepsze żwierzaki prawie , jedzą nam z ręki
          Link do pliku: voila.pl/y4zag/?1
          • mapi7 Re: skakanka :) 08.12.06, 20:48
            Zgadzam się! Zdjęcie żołnierza i psa najlepsze. Na drugim miejscu myszka i żabka.
    • helena.ebert Zdjęcia roku Agencji Reutera 08.12.06, 20:10
      To jest super. Oblicze Oblicza.
    • nudziarz_zawodowy większość tych zdjęć to zwykły śmietnik ! 08.12.06, 21:08
      tyle zła się dzieje na świecie a te debile wybrali fotki z politykami ! ehh....
      psia krew by ich zalała !
    • irini Zdjęcia roku Agencji Reutera 08.12.06, 22:34
      Niesamowite.
    • loppe Zdjęcia roku Agencji Reutera 08.12.06, 23:16
      to z Hondurasu niezłe - może krytycy Kuby by się na chwile zajęli Hondurasem?
    • pawel3891 Re: Zdjęcia roku Agencji Reutera 08.12.06, 23:45
      zaba z mysza sa sympaytczne. dla mnie najlepsze zdjecie busha za pulpitu. wystaja rece i czubek glowy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka