Dodaj do ulubionych

Kolega Łyżwińskiego z zarzutami

18.12.06, 07:22
Kalendarium afery: xx grudnia - prokuratura oświadcza że test DNA wyklucza
ojcostwo Łyżwińskiego
Obserwuj wątek
    • ted1951 Re: jacek2235.... 18.12.06, 07:37

Ojcostwo Lyzwinskiego jest sprawa drugorzedna w tej aferze i nie zmienia
      faltu iz w samoobronie mialo miejsce molestowanie seksualne kobiet!!! Dowoden
      sa liczne zeznania pokrzywdzonych kobiet, zeznania swiadkow itp...
      Wynik kazdego testu w tym testu DNA mozna kupic jak wszystko w Polsce /nawet
      ustawe/...za odpowiednia lapowke...
      Do walki z korupcja w Polsce jedynie sluszna partia czystego dobra powolala
      juz nawet specjalny Urzad Antykorupcyjny.
      Beda mieli co robic....
      Jak w swietle faktow wyglada logika jacka2235???
      • jacek2235 Jeżeli uważasz że doszło do fałszerstwa 18.12.06, 07:47
        Jeżeli uważasz że doszło do fałszerstwa w orzeczeniu o teście DNA to złóż
        doniesienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa do prokuratury!!!! To samo
        może zrobić pan Stasiński z "Wyborczej" który w rozmowie z "Rzeczpospolitą"
        także wyraził takie przypuszczenie. Przecież test DNA można powtórzyć w innym
        urzędzie i może o to wystąpić Aneta K.
        Skoro test DNA twoim zdaniem nie ma żadnego znaczenie to po co wypisujesz się
        na jego temat??
        • abba51 Doszlo na 200% 18.12.06, 09:02
          Bonjour Monsieur, Madame,

Uu test de paternité standard peut être réalisé en 24 heures sans problème
          technique quoique les laboratoires qui peuvent offrir ce service, sont rares.
          La justice est sensé travailler avec des laboratoires de référence qui sont
          digue de confiance.
          • abba51 Re: Doszlo na 200% 18.12.06, 09:08
            abba51 napisała:

> Bonjour Monsieur, Madame,
            >
            > Uu test de paternité standard peut être réalisé en 24 heures sans probl&e
            > grave;me
            > technique quoique les laboratoires qui peuvent offrir ce service, sont rares.
            > La justice est sensé travailler avec des laboratoires de référence qui sont
            > digue de confiance.

dla nie znajacych francuskiego:
            Test ADN moze byc wykonany w 24 godziny, ale test wiarogodny ,bez bledow
            technicznych, rzadko ktore labo moze sobie pozwolic . Prawo wspolpracuje z labo
            znanymi z reputacji i godnymi zaufania a w przypadku Lodzi o zaufaniu mowic to
            smiech na sali
            >
        • ted1951 Re: nalezy czytac ze zrozumieniem panie jacek2235 18.12.06, 09:28

Czy w moim tekscie bylo jakies zdanie o falszerstwie? Dlaczego imputujesz mi
          to czego nie napisalem? Stara PiSowska szkola?
          Napisalem wyraznie, ze w Polsce jest taka korupcja iz wszystko mozna kupic
          nawet ustawe i Twoja ulubiona partia pwowlala nawet specurzad w tym celu!
          Zlecenie badania DNA do placowki znajdujacej sie na terenie zamieszkania
          zainteresowanego posla oraz podanie wyniku do publicznej wiadomosci wyniku
          przed przesluchaniem podejrzanego jest razacym zaniedbaniem Prokuratury.
          Badnaie powinno byc wykonane w dwu niezaleznych osrodkach, w tym jednym poza
          granicami Polski. Skoro tak nie zrobiono to narazono sie na niewiarygodnosc
          testu. Tyle napisalem. Nie pisalem o zadnym falszerstwie. To co robisz nazywa
          sie manipulacja.
          Test nie ma znaczenia dla sprawy ktora jest o molestowanie seksualne
          kobiet /wielu/ a nie o zrobienie dziecka Anecie K. Z kim ona ma dziecko jest
          niewazne dla tej afery. Wazne ze ona i inne kobiety byly molestowane. To jest
          istota tego skandalu panie jacku2235 i zadne mydlenie nam uczu niewiarygodnym
          testem DNA nie zmieni tego faktu ze jest afera z udzialem koalicjanta Twojej
          ukochanej partii czystego dobra!
          O korupcji w Polsce i o niewiarygodnosci testu mam prawo pisac bez zwiazku z
          ta afera gdyz korupcja jest czyms nagannym zas razace bledy i zaniedbania
          prokuratury w tej sprawie jak i wkazdej innej sprawie nalezy wytykac i
          naglasniac! Taka jest rola niezaleznej prasy i opinii publicznej w odroznieniu
          od wiernopoddanczych tekstow majacych na celu tylko rozmydlenie sprawy,
          skierowanie uwagi czytelnikow na sprawy niewazne, nieistotne i poboczne oraz
          przekonanie ludzi odmiennie myslacych, ze wbrew logice czarne jest biale...
          • jacek2235 Re: nalezy czytac ze zrozumieniem panie jacek2235 18.12.06, 09:59
            Napisałeś ( cytuję ): "Wynik każdego testu w tym testu DNA można kupić jak
            wszystko w Polsce". Jest to własnie zarzut fałszerstwa, chyba że nie rozumiesz
            co piszesz.
            • ted1951 Re: nielogiczne wnioski to specyfika Twojej partii 18.12.06, 10:42

napisalem, ze wynika kazdeggo testu /np. na wyzsza uczelnie, np. DNA/ mozna w
              Polsce kupic, mozan kupic nawet ustawe: vide ustawa o radiofonii i tlewizji i
              slynna afera z niedopisaniem zmieniajecgo sens akapitu...a jacek2235 wyciag z
              tego "logiczny" wnisoek ze ja donosze o jakims falszerstwie...Otoz mijasz sie z
              prawda: ja tylko pisalem o powszechnie wystepujacym w Polsce zjawisku ktore
              powoduje ze wazkie testy /np. wazkim testem byl test na ptasia grype u labedzi
              z Torunia/ najlepiej jest zleceac niezaleznym placowkom zagranicznym /nie
              ksiezycu bo to byloby glupota ale to juz taka specyfika tej partii: robic
              glupio!
              Ponawiam wiec apel: prosze czytac ze zrozumieniem a jesli to przekracza
              mozliwosci poznawcze mozgu jacka2235 to lepiej zamilknac, aby sie nie osmieszac!
              Skoncz Wasc i wstydu oszczedz!
              • romano33 Re: nielogiczne wnioski to specyfika Twojej parti 18.12.06, 11:31
                ted1951 napisał:
                > napisalem, ze wynika kazdeggo testu /np. na wyzsza uczelnie, np. DNA/ mozna w
                > Polsce kupic
                Moze wiesz coś wiecej niz czytelnicy GW ? Opisz nam dokładnie co wiesz. Czy wg
                Ciebie Laboratorium Medycyny Sądowej oszukali Anetę K ?

• iedsupo Re: nielogiczne wnioski to specyfika Twojej parti 18.12.06, 13:02
                  romano33 napisała:

> Moze wiesz coś wiecej niz czytelnicy GW ? Opisz nam dokładnie co wiesz. Czy wg
                  > Ciebie Laboratorium Medycyny Sądowej oszukali Anetę K ?

Kolejny PiSiak z funkcjonalnym analfabetyzmem. Sposób, w jaki przeprowadzono
                  test na ojcostwo najstarszego dziecka pani Anety K. powoduje, że wynik tego
                  testu jest niewiarygodny. Tylko tyle i aż tyle - ale dla zwolenników PiSdecji
                  prawda jest czymś bardzo niewygonym. Dla PiSiaków prawda to chwast, którego
                  trzeba wyrawać, a jeżeli się nie uda, to przynajmniej zagłuszyć jazgotem
                  absurdalnych, niemerytorycznych wrzasków.
                  • romano33 Re: nielogiczne wnioski to specyfika Twojej parti 18.12.06, 13:10
                    iedsupo napisał:
                    > Kolejny PiSiak z funkcjonalnym analfabetyzmem

Widać kto pisze. Fanatyk iedsupo. A propo nie jestem z PiS ;). Ech, same
                    pomówienia. Zero argumentów. Szkoda czasu na trolli.
                    • iedsupo Re: nielogiczne wnioski to specyfika Twojej parti 18.12.06, 14:57
                      romano33 napisała:

> Ech, same pomówienia. Zero argumentów.

Nie sądzę abyś myślał (używał mózgu) pisząc te słowa. Argumenty merytoryczne
                      znajdziesz w moim poście (na który rzekomo odpowiadałeś) bardzo łatwo, a twój
                      powyższy komentarz świadczy bardzo dobitnie o tym, że merytorycznej polemiki
                      prowadzić nie umiesz. Dla ułatwienia dodam, że gdybyś chciał odpowiedzić coś ad
                      rem, to mógłbyś np ustosunkować się do mojego stwierdzenia o niewiarygodności
                      testu DNA. Zamiast to zrobić, wolałeś na mnie napluć (inna sprawa czy ci się to
                      udało) stawiając - groteskowy w ustach froumowego pieniacza #1 - zarzut
                      o "pomawianie" :))))) Doprawdy, analfabetyzm funkcjonalny to w twoim wypadku
                      zbyt łagodna diagnoza...

> Szkoda czasu na trolli.

Zauważyłeś już pewnie, że wielu forumowiczów określa cię właśnie jako trolla.
                      Nie wiesz jeszcze, co to znaczy, ale już przejąłeś ten epitet, bo wydaje ci
                      się, że jego używanie podniesie merytoryczność twoich wpisów. Nic z tego. Tak
                      czy owak, nadal jesteś tylko żałosną, burosuczącą wydzieliną chorego na
                      PiSioryzm organu propagandowego pewnej pseudouczelni.
                      • romano33 Re: nielogiczne wnioski to specyfika Twojej parti 18.12.06, 15:14
                        iedsupo napisał:
                        >burosuczącą wydzieliną chorego na
                        >PiSioryzm organu propagandowego pewnej pseudouczelni.

Wooow co za morlaność III RP ;). Skoro inni i ja piszą, że jesteś juz trollem to
                        tylko potwierdza moją tezę.
                        • iedsupo [...] 18.12.06, 18:43
                          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                        • iedsupo Re: nielogiczne wnioski to specyfika Twojej parti 18.12.06, 22:49
                          Od początku było jasne, że romano33 to posiadacz wielu loginów pochodzacy gdzieś
                          z mgławicy tales1 - ten sam styl napastliwych komentarzy, te same obsesje
                          chorego z nienawiści kogucika... korzystając z gapowatości admina (dziś chyba
                          trochę zagubionego) zalogował się na wszystkie swoje nicki i wyciął poniższy mój
                          --------------------------------------------------------------------------------
                          > > iedsupo napisał:
                          > >
                          > > Zauważyłeś już pewnie, że wielu forumowiczów określa cię właśnie jako
                          > > trolla.
                          >
                          > romano33 odpisała:
                          >
                          > Skoro inni i ja piszą, że jesteś juz trollem to tylko potwierdza moją tezę.

romano33, twój analfabetyzm uniemożliwia normalną dyskusję. Czy w waszej
                          jaczejce nie mają jakichś bardziej rozgarniętych agitatorów ? Produkując się na
                          tym forum tylko ośmieszasz sprawy których rzekomo bronisz.
                          --------------------------------------------------------------------------------

Jak z powyższego wynika, romano33 to osoba małostkowa, której wydaje się, że
                          jest bardzo sprytna, a dzięki swoim zakulisowym matactwom zawsze jest w stanie
                          "wygrać" - pomimo braku rzeczowych argumentów. To taki rodzaj "ludowej"
                          chytrości wg zasady "prawo prawem, a sprawiedliwość musi być po naszej stronie",
                          którym charakteryzują się czciciele mafii rządzącej, za przykładem swoich
                          niedorobionych przywódców traktujący społeczeństwo w ogóle, a swoich adwersarzy
                          w szczególe jak ciemną masę (w najlepszym przypadku).

romano33, mój ty rozkoszny trollciu - na wszelki wypadek zachowałem sobie kopię
                          także i tego wpisu. Jeżeli przyjdzie ci znów do głowy ten infantylny pomysł z
                          wielokrotnym logowaniem, to nie omieszkam ponownie opatrzyć twoich machlojek
                          stosownym komentarzem. Ciekawe, kto się pierwszy znudzi ?
    • jaszczomp1 Kolega Łyżwińskiego z zarzutami 18.12.06, 09:13
      jestem tego samego zdania, test o ojcostwo w 20 godzin i tylko z jednego a nie
      z dwoch laboratoriow, na dodatek ze znanego ze stronniczosci w Lodzi, to juz
      smierdzi z daleka, ja na miejscu tej anety to bym zlozyla doniesienie o
      popelnieniu przestepstwa i poprosila o 2 testy niezalezne w 2 laboratoriach-
      osobiscie jestem przekonana ze Lyzwinski jest ojcem dziecka Anety K
      • jacek2235 "Znane ze stronniczości"??? 18.12.06, 09:25
        Na czym opierasz stwierdzenie Że laboratorium a Łodzi "jest znane ze
        stronniczości"??? Czy możesz podać przykłady że orzeczenia DNA tego
        laboratorium okazały się nieprawdziwe??? Oczywiście zgadzam się że test DNA
        można powtórzyć gdzie indziej. Prokuratura powinna przeprowadzić także test DNA
        Leppera co pozwoliłoby sprawdzić wiaRYGODNOŚĆ ŚWIADKÓW.
        • ted1951 jacek2235 i jego logika... 18.12.06, 09:37

Zwracam uwage drogi jacku2235 ze test DNA nie jest testem na wiarygodnosc
          swiadkow tylko testem na to kto jest ojcem jakiegos dziecka. To wszystko!
          Wszelkie "nadinterpretacje", "manipulacje" oraz nazywanie czarnego bialym to
          tylko metody charakterystyczne, nagminnie stososowane i typowe dla jedynie
          slusznej partii ktora KOCHASZ!
          Obnazasz sie i pograzasz w niedorzecznosciach dokladnie tak samo jak ta cala
          pozalowania godna partia "czystego dobra"...
        • jaszczomp1 Re: "Znane ze stronniczości"??? 18.12.06, 09:39
          juz sam fakt iz Lyzwinski byl widziany 2 dni przed przeprowadzeniem testu w
          towarzystwie osoby, ktora pracuje w tym labo, jest dla mnie faktem nie do
          podwazenia. Po wtore Lyzwinski ma swoja "kolebke" w Lodzi, wiec juz ze wzgledow
          etycznych powinno sie Lodz pominac
          • jacek2235 Re: "Znane ze stronniczości"??? 18.12.06, 10:04
            Na tej samej zasadzie można by powiedzieć że śledztwa nie powinna prowadzic
            prokuratura w Łodzi, bo z tego miasta pochodzi Łyżwiński. Pani Aneta K. może
            wystąpić o przeniesienie śledztwa do innej prokuratury i o ponowny test DNA
            nawet w dziesięciu laboratoriach poza Polske, w Izraelu, a nawet na Księżycu
            czy Marsie
            • jaszczomp1 Re: "Znane ze stronniczości"??? 18.12.06, 10:18
              niestety wybor ma duzy ale Ksiezyc odpada bo dawno zostal ukradziony, nie
              wiedziales o tym??
              • jacek2235 Księżyc został ukradziony..... 18.12.06, 10:29
                Zgadza się, Księżyc został ukradziony, ale jak wynika z dalszego ciągu książki
                wyzwolił się i ponownie jest na niebie. Trzeba przeczytać cała książkę a nie
                tylko tytuł.
                • ted1951 Re: Księżyc został ukradziony..... 18.12.06, 10:31

...nie mozna przeczytac, bo ksiazka i film zostaly zakazane przez cenzure
                  jedynie slusznej partii czytsego dobra....
                  oj, coz za niewiedza!
                  • jacek2235 książkę można czytać 18.12.06, 10:58
                    Książkę można czytać, idź do najbliższej księgarni i ją kup.
                    • ted1951 Re: książkę można czytać 18.12.06, 12:25

...dzieki ci Panie, wysoka rada jedynie slusznej partii zadecydowala ze ksiazke
                      o 2 takich co ukradli ksiezyc mozna w Polsce jeszcze czytac!!! Coz za ulga! Na
                      razie tylko film jest na indeksie...
                      A teraz uwaga dzieci! Pan jacek2235 specjalista od literaury dzieciej
                      informuje Was drogie dziatki ze mozecie isc do ksiegarni i kupic te ksiazke!
                      Idzcie dzieci szybko bo nie wiadomo jak dlugo jeszcze bedzie mozna....
                      Drogi jacku2235 a ja nie pojde i nie kupie bom wysroslem juz z krotkich
                      spodenek i lektur dla dzieci. A jacek2235 nadal fascynuje sie takim wlasnie
                      ksiazkami...coz krotkie spodenki to przciez atrybut harcerstwa jakie uprawia
                      jego ukochana partia zamiast polityki....
            • ted1951 Re jacek2235... 18.12.06, 10:29

Sledztwo prowadzi Prokuraura Krajowa a czynnosci na jej zlecenie wykonuje
              prokuratura w Lodzi i to jest oczywiste skoro swiadek i podejrzany tam
              mieszkaja. Co innego zlecanie testu, badanie powinno byc wykonane w innym
              osrodku. Dlaczego wiec swiadomie rozmijasz sie z prawda? Po co
              to "kamuflowanie", "dezoinformacja" czy Twoja partia na prawde nie potrafi
              zrobic nic uczciwie i poza wszelkimi podejrzeniami?
              Dlaczego w przypadku podejrzen "ptasiej grypy" umiano skorzystac z
              renomowanych placowek badawczych na zachodzie i a w tym przypadku nie?
              Dlaczego wynik ogloszono publicznie juz po 20 godzinach od badania i to w
              dodatku wbrew wszelkim zasadom przed wykonaniem czynnosci z podejrzanym? To
              jest katastrofalne zaniedbanie!
      • romano33 Re: Kolega Łyżwińskiego z zarzutami 18.12.06, 11:35
        jaszczomp1 napisała:

> jestem tego samego zdania, test o ojcostwo w 20 godzin i tylko z jednego a nie
        > z dwoch laboratoriow, na dodatek ze znanego ze stronniczosci w Lodzi, to juz
        > smierdzi z daleka, ja na miejscu tej anety to bym zlozyla doniesienie o
        > popelnieniu przestepstwa i poprosila o 2 testy niezalezne w 2 laboratoriach-
        > osobiscie jestem przekonana ze Lyzwinski jest ojcem dziecka Anety K
        A dlaczego Aneta K ma składać doniesienie o popełnieniu przestępstwa ? A moze Ty
        coś wiesz więcej ? Jak tak to obywatelski obowiazek kaze to zrobic a jak nie to
        albo wprowadzasz w błąd czytelników GW albo mataczysz.
        • ted1951 Re: Roano -kolega jacka2235... 18.12.06, 12:29

romano: czytaj teksty ze zrozumieniem, bo powielasz logike jacka2235. Rusz
          glowa i wymysl cos madrego....!!!!
          • romano33 ted1951 kolega jaszczomp1 18.12.06, 12:39
            jw
            • ted1951 Re: ted1951 kolega wszystkich logicznie myslacych! 18.12.06, 12:42

...czy jest w tym jakas ujma, ze mysle logicznie i ze wiekszosc osob na tym
              forum rowniez a nieliczne wyjatki pokroju romano33, jacka2235, danz5, galba, i
              im podobni bija ta piane, mydla, mydla i juz sie calkiem wymydlili...
              • romano33 ted1951 megaloman 18.12.06, 12:58
                ted1951:
                Woow. Co za megalomania. Jedyny święty, którego nie można podważać bo myśli
                logicznie. LOL
                • ted1951 Re: romano33 18.12.06, 13:36

...jak dotad romano33 nie podwazyl ani jednej mojej mysli rozsadnie
                  uzasadnionym argumenmtem, natomiast przytlaczajaca wiekszosc na tym forum
                  zgadza sie mna, bo tak nakzuje LOGIKA MYSLENIA!
                  Coz ja moge poradzic na to, ze romano33 pozostaje ze swa LOGIKA klapek
                  jedynie slusznej racji na oczach daleko w tyle...Prwada jest zawsze naga!
                  • romano33 ted1951- brak wiedzy 18.12.06, 13:56
                    ted1951 napisał:

> ...jak dotad romano33 nie podwazyl ani jednej mojej mysli rozsadnie
                    > uzasadnionym argumenmtem, natomiast przytlaczajaca wiekszosc na tym forum
                    > zgadza sie mna, bo tak nakzuje LOGIKA MYSLENIA!
                    > Coz ja moge poradzic na to, ze romano33 pozostaje ze swa LOGIKA klapek
                    > jedynie slusznej racji na oczach daleko w tyle...Prwada jest zawsze naga!

Jak do tej pory ted1951 nie potwierdził słuszności swojej tezy jakoby niemożliwe
                    było uzyskanie wyniku DNA w ciągu 24 h. Po prostu jestem okłamywany pozorami prawdy.
                    • ted1951 Re: romano33 - ignorantem 18.12.06, 14:21

Zostalo na tym forum wyzej odowodnione przez genetyka iz ogloszenie wyniku
                      testu DNA zaledwie po 20 godzinach od pobrania probek jest
                      niewiarygodne...dlaczego odsylam do lektury wyzej...romano33 i tak bedzie
                      twierdzil ze nic nie odowodniono....Pisanie tego poraz drigi jest bezensen i
                      strata czasu...
    • abba51 Partia Jacusia 18.12.06, 09:41
      to "Dobro a Ziobro"
    • koloratura1 Godny podziwu talent odwracania kota ogonem: 18.12.06, 10:40
      1. Cała Polska widzi na własne oczy i słyszy na własne uszy, jak dwóch polityków
      (w tym jeden bardzo prominentny) partii rządzącej usiłuje skaperować do własnej
      partii członkinię innej partii, obiecując jej stanowisko dla niej i jej rodziny,
      a nawet bezpośrednie korzyści materialne (spłatę ewentualnych długów wekslowych
      z podatków państwowych).

I zamiast upadku rządu (co miałoby miejsce w prawdziwie demokratycznym
      państwie), lub choćby odcięcia się partii od owych polityków poprzez
      natychmiastowe wywalenie ich z partii, następuje odwrócenie kota ogonem: zaczyna
      się polowanie na agentów wśród dziennikarzy, którzy prowokację zmontowali.

Przestaje być ważne przestępstwo, jakim jest próba korupcji politycznej, nazywa
      się takie działanie zwykłymi negocjacjami (sic!), prokuratura coś tam, ponoć
      robi, ale wielce ślamazarnie, a ciemny lud kibicuje owemu wyżej wspomnianemu
      polowaniu na agentów.

2. Okazuje się, iż w partii współrządzącej nierzadkie bywają wypadki
      molestowania seksualnego kobiet. Zeznania składa szereg kobiet, a ta, która
      "aferę rozpętała" dodatkowo oskarża prominentnego działacza tej partii o to, że
      jest ojcem jej dziecka.

Ponieważ badanie DNA tego nie potwierdza - następuje kolejne odwrócenie kota
      ogonem: fakt molestowania, który potwierdza szereg kobiet, schodzi na drugi
      plan, a istotne staje się oszustwo(?) pomyłka(?) Anety Krawczyk odnośnie
      ojcostwa jej dziecka. Bo albo kłamała - więc i cała reszta jej oskarżeń nie jest
      warta funta kłaków, albo - sypiając w tym samym czsie, a może nawet i w tym
      samym dniu, z różnymi panami, jest niemoralna, rozwiązła, zatem - absolutnie
      niewiarygodna. Ba, nawet i reszta zeznań, innych kobiet, tak jakby traciła na
      wiarygodności...

Szczęśliwie, w tym wypadku prokuratura robi, co do niej należy.
      • ted1951 Re: Godny podziwu talent odwracania kota ogonem: 18.12.06, 10:56

jacku2235: przc\eczytaj ze zrozumieniem tekst "koloratury1" i postaraj sie
        go zrozumiec. Oddaje on cala istote ZAKLAMANIA partii ktorej Ty bronisz wbrew
        wszelkiej logice.
        Ja ze swej strony moge dorzucic jeszcze punkt trzeci:
        - premier rzadu utworzonego przez ta partie odwoluje wicepremiera Leppera ze
        stanowska stwierdzajac, ze nie moze dluzej tolerowac politycznej dzialalnosci
        tego pana, nastepnie publicznie na wiecu w stoczni gadnskiej mowi: nigdy juz
        wiecj rozmow z ludzmi o nadszarpnietej reputacji, a nastepnie 3 tygodnie
        pozniej siada do stolu z ludzmi o nadszarpnietej reputacji i mianuje czlowieka
        o nadszarpnietej reputacji z powrotem wicepremierem RP! Pytam wiec: gdzie jest
        sens i logika w takim dzialaniu?
        Nie ma zadnego sesu, nie ma zadnej logiki, jest tylko chec utrzymania sie
        przy wladzy za kazda cene, nawet jesli ta cena ma byc krzywda molestowanych
        seksulanie kobiet jak sie to teraz okazuje...
        To jest DNO! /uwaga do jacka2235: prosze nie mylic slowa DNO z testem na DNA
        oraz z choroba o nazwie dna/
        Znajac logike jacka2235 gotow on jeszcze zrozumiec ze oskarazam kogos o te
        przypadlosc....
        Jacku2235 pamietaj! Czytaj ze zrozumieniem i zdejmij jedynie sluszne klapki
        czystego dobra z oczu!
        • jacek2235 Tu chodzi o fakty a nie o klapki 18.12.06, 11:01
          Tu chodzi o FAKT: test DNA wykluczył ojcostwo Łyżwińskiego i jest to podważenie
          wiarygodności zeznan Anety K. Nie ma to nic wspólnego z klapkami.
          • moherfucker1 Re: Tu chodzi o fakty a nie o klapki 18.12.06, 11:09
            A co z zeznaniami innych kobiet? Ten test rowniez je podwazyl??

A mataczenie Lyzwinskiego? Tak postepuje clowiek uczciwy, pezwny swojej racji?
            Z dwojga zlego bardziej wierze Anecie K. Jest niekarana. Lyzwinski juz
            udowodnil, ze z uczciwoscia nie ma nic wspolnego. Dla mnie jego zeznania sa
            niewiarygodne.
            • ted1951 Re: Tu chodzi o fakty jacku2235!!! 18.12.06, 12:38

...a teraz przeczytaj ze zrozumieniem tekst moherfucker1 i naucz sie jak nalezy
              wyciagac logiczne wnioski. Przeciez to takie proste....i na prawde nie wymaga
              duzego wysilku umyslowego, ot tyci tyci jak w ksiazeczkach dla dzieci ktorych
              jestes czytelnikiem....
          • popelina2005 jacek2235,jakbyś nie kręcił, to du.a zawsze z tyłu 18.12.06, 11:33
            do ciebie nie trafiają fakty.. Dlaczego sprawa DNA, nie sprowokowała
            sAMOOBRONY do oskarżenie R.Krawczyk o fałszywe zeznania?..Ano dlatego,że ojcem
            dziecka jest zapewne Leper!.. Dlaczego, on sam nie podda sie badaniu,by
            wykluczyć podejrzenia?...Krawczyk została opłacona i na razie cisza... ale to
            cisza przed burzą....
          • ted1951 Re: Tu chodzi o fakty przede wszystkim!!! 18.12.06, 12:34

wiec jacku2235 zdejmij jednak te klapki z oczu, bo wynik testu DNA nie
            podwaza w zaden sposob wiarygodnosci swiadka w czesci zeznan dotyczacej
            molestowania, czego najlepszym dowodem jest wykluczenie pana Lyzwinskiego przez
            pana Leppera z tej partii.
            Nawet burak Lepper potarfi logicznie myslec a jacek2235 nie potrafi!!!
            Logiczne myslenie ma przyszlosc, trzeba tylko odrobine wytezyc mozg zdjac
            klapki jedynie slusznej racji, wykazac troche dobrych checi i juz dalej
            pojdzie....
      • moherfucker1 Re: Godny podziwu talent odwracania kota ogonem: 18.12.06, 11:01
        Obawiam sie, ze prokuratura robi to co kazal wodz. Czeste konsultacje
        prokuratora z Kaczynskim nie swiadcza dobrze o niezawislosci.

W calym postepowaniu dopuszczono sie szeregu uchybien, ktore zezwolily na
        matactwo. Franciszek I. wlasnie za to odpowie.

Skoro mozliwe bylo matactwo, to dlaczego test DNA ma byc wiarygodny? Przeciez
        Lyzwinski mial takie same mozliwosci. Fakt, ze powiadomiono go dwa dni
        wczesniej, potem znika, potem test jest gotowy w 20h to juz kpina.

Najlepsze labolatoria na swiecie nie robia tego tak szybko. Prokuratura udaje,
        ze uczciwie rozwiazuje zagadke. A tak naprawde ukreca leb aferze. Jedynym
        winnym zostanie posel Lyzwinski, ktorego i tak juz "spuszczono po brzytwie".

Koalicja uratowana i bedzie trwac. A mialo byc prawio i sprawiedliwie.
        • helmut.berlin Re: Godny podziwu talent odwracania kota ogonem: 18.12.06, 11:08
          > Najlepsze labolatoria na swiecie nie robia tego tak szybko. Prokuratura udaje,
          > ze uczciwie rozwiazuje zagadke. A tak naprawde ukreca leb aferze.

Ta szybkosc daje do myslenia, z drugiej strony mysle, ze lepiej ukreconoby leb
          aferze jakby DNA wskazalo na Lyzwinskiego. Dlatego mysle, ze liczono sie z innym
          wynikiem analizy, a byla "niespodzianka".
          • moherfucker1 Re: Godny podziwu talent odwracania kota ogonem: 18.12.06, 11:13
            Chyba nie. Wtedy dawaloby podstawy do oskarzenia Leppera. Przeciez aneta K.
            zeznala, ze lepper tez z nia spolkowal. Teraz sprawa zostala rozbita o
            domniemane ojcostwo. Swiadek przeciwko Lepperowi niewiarygodny. A Lyzwinski
            poswiecony w imie dobra przewodniczacego , koalicji i odnowy moralnej. W koncu
            na niego wiecej dowodow. Wladze SO wiedzialy, ze juz go nie uratuja.

• romano33 Re: Godny podziwu talent odwracania kota ogonem: 18.12.06, 11:42
          moherfucker1 napisał:
          > Obawiam sie, ze prokuratura robi to co kazal wodz. Czeste konsultacje
          > prokuratora z Kaczynskim nie swiadcza dobrze o niezawislosci.
          > Skoro mozliwe bylo matactwo, to dlaczego test DNA ma byc wiarygodny?
          Jestes smieszny. Skoro nie byłoby uzyskanie wyniku w ciągu 7 godzin to
          laoratoria w Polsce by krzyczały, ze to niemozliwe. jak dotad jest cihutenko.
          Więc łżesz jak pies.

• moherfucker1 A po Polsku wasc potrafisz 18.12.06, 11:48
            Sorry nie zrozumialem. Mozesz napisac po Polsku?

> moherfucker1 napisał:
            > > Obawiam sie, ze prokuratura robi to co kazal wodz. Czeste konsultacje
            > > prokuratora z Kaczynskim nie swiadcza dobrze o niezawislosci.
            > > Skoro mozliwe bylo matactwo, to dlaczego test DNA ma byc wiarygodny?
            > Jestes smieszny. Skoro nie byłoby uzyskanie wyniku w ciągu 7 godzin to
            > laoratoria w Polsce by krzyczały, ze to niemozliwe. jak dotad jest cihutenko.
            > Więc łżesz jak pies.
            >
            >
            • romano33 Re: A po Polsku wasc potrafisz 18.12.06, 11:50
              moherfucker1 napisał:
              > Sorry nie zrozumialem. Mozesz napisac po Polsku?

OK. Powtórzę. Jesteś śmieszny. Skoro nie byłoby uzyskanie wyniku w ciągu 7
              godzin to Laoratoria w Polsce by krzyczały, że to niemożliwe. Jak dotąd jest
              cichutenko.> Więc łżesz jak pies. LOL

Rozumiesz trollu ?
              • moherfucker1 Re: A po Polsku wasc potrafisz 18.12.06, 12:14
                >OK. Powtórzę. Jesteś śmieszny. Skoro nie byłoby uzyskanie wyniku w ciągu 7
                >godzin to Laoratoria w Polsce by krzyczały, że to niemożliwe. Jak dotąd jest;;;

"Skoro nie byłoby uzyskanie wyniku w ciągu 7..."

To jest po Polsku?
                Zakladam, ze chodzilo Ci o cos w stylu:

Skoro niemozliwym byłoby uzyskanie wyniku w ciągu 7 godzin to Laoratoria w
                Polsce by krzyczały, że to niemożliwe...
                [ciach]

Nadal karkolomne, ale juz wydaje sie miec sens.

Primo: nie wspomnialem o zadnych siedmiu godzinach. O ile wiem wynik pojawil
                sie po 20. nawet najlepsze labolatoria na swiecie nie robia testu w 24h; Z
                wielu przyczyn. Internet jest bogaty jelsi chodzi o kryminalistyke. Poczytaj.

Secundo: Labolatoria w Polsce czyli kto?

Juz jako dygresje podam, ze wykonanie badan w tak waznej sprawie powinno zostac
                wykonane zgodnie ze wszelkimi zasadami sztuki. Wlasnie po to, zeby nie bylo
                zadnych watpliwosci. Wiele zasad zlamano. Nie wykonano testu weryfikujacego
                itp, itd.

Powiedz. Co budzi Twoj smiech w tym stwierdzeniu? To, ze o tym pisze, czy
                dzialania prokuratury?
                Chcesz zaistniec na forum? Dorosnij trollu!
                • romano33 Re: A po Polsku wasc potrafisz 18.12.06, 12:46
                  moherfucker1:

Pierwszy wynik można uzyskać po 6-7 godzinach. Dla sprawdzenia wykonuje sie
                  dodatkowe lub powtarza się jeszcze raz. Więc kolejne 7 godzin. Czyli mozna
                  uzyskac wynik w ciągu 24 h. Chłopie popytaj sie najpierw jak wykonują testy DNA
                  i jak szybko można uzyskać już wyniki a dopiero pisz cokolwiek.

> Wiele zasad zlamano. Nie wykonano testu weryfikujacego
                  > itp, itd.
                  Chłopie to na co czekasz. Zgłoś to dowolnej prokuraturze o przestępstwie bo
                  inaczej po prostu bredzisz na maksa.
                  • moherfucker1 Re: A po Polsku wasc potrafisz 18.12.06, 12:52
                    Hahahahahahhaha!!!!

Genetyku od siedmiu bolesci. Nie masz pojecia o proceduracch stosowanych w
                    laboratorum. Jeszcze mniej o technikach.

Teraz skup sie! Podam trudne terminy. Wyszukaj sobie w internecie informacji na
                    temat: metody RFLP (Restriction Fragment Length Polymorphism) - to technika
                    wykorzystana przy ustalaniu ojcostwa. tandartem jet wynik dla 11 markerow. W
                    sprawach trudnych dl azwiekszenia prawdopodobienstwa robi sie 41.

Biedny chlopcze. zadarles nie z ta osoba co trzeba. O biologii i genetyce wiem
                    o wiele wiecej od Ciebie. teraz wylacz Radio Maryja i wez sie za jakas
                    literature naukowa. Polecam Genomy T.A Browna. Tam jest niezle opisane.
                  • ted1951 Re: romano33... 18.12.06, 12:52

...Twoja niewiedza i nieznajomosc prawa oraz procedur obowiazujacych w
                    postepowaniach jest rozbrajajaca....nie masz zadnych rzeczowych argumentow a
                    wypowiadasz sie jakbyc byl wielkim znawca tematu...typowe dla wszystkick z
                    jedynie slusznej partii: zadnych konkretow tylko czysta demagogia!
              • helmut.berlin Re: A po Polsku wasc potrafisz 18.12.06, 12:51
                Ja nie wiem o co ci tak naprawde chodzi, "krzyczalyby, ze w 7 godzin jest
                mozliwe" czy tez niemozliwe? Jaki interes mialyby w takim "krzyczeniu"? Takich
                laboratoriow jest neiwiele, wszyscy sie znaja, a napewno czesto specjalisci
                pracuja i dla jednych i dla drugich.
                • romano33 Insynuacje przez helmut.berlin 18.12.06, 12:54
                  Helmucik. Moge twoje wywody zaliczyc jako insynuacje ;) Horda trolli ;)
                  • helmut.berlin Re: Insynuacje przez helmut.berlin 18.12.06, 12:57
                    Mozesz zaliczyc jak tylko chcesz ale naucz sie wyrazac jasno po polsku.
          • ted1951 Re: Godny podziwu romano33... 18.12.06, 12:45

to lubie: jak sie juz nie ma zadnych rzeczowych argumentow to wtedy
            inwektywy: lzesz jak pies! Trzeba udowodnic ze ktos lze jak pies! Biedny
            romano33....kurzy mozdzek....
            • romano33 Re: Godny podziwu romano33... 18.12.06, 12:51
              ted1951 napisał:

> to lubie: jak sie juz nie ma zadnych rzeczowych argumentow to wtedy
              > inwektywy: lzesz jak pies! Trzeba udowodnic ze ktos lze jak pies! Biedny
              > romano33....kurzy mozdzek....

Panie T. Jak juz ktoś podważa wiarygodność Laboratorium Medycyny Sądowej to musi
              to udowodnić. Jezeli nie udowodni będzie to uznawane jako kłamstwo i mataczenie
              w śledztwie.
              • ted1951 Re: Godny pozalowania romano33... 18.12.06, 12:57

chlopie! Ty nawet nie rozumiesz pojecia "mataczenie w sledztwie". Prawda jest
                naga!
                • romano33 Re: Infantylny ted1951 18.12.06, 13:00
                  Podczas mataczenia mówca może skorzystać z takich technik jak: podawanie
                  nieprawdziwych informacji ;)
                  • ted1951 Re: Infantylny ted1951 18.12.06, 13:43

romano33: otworz slownik wyrazow obcych i przeczytaj co oznacza
                    wyraz "infantylny", nastepnie otworz poradnik prawny i przeczytaj co to
                    znaczy "mataczenie" w sprawie a przede wszystkim dowiesz sie kto w sprawie moze
                    sie dopuscic mataczenia, wreszcie na koniec odsylam Cie do lektury z zakresu
                    genetyki zaleconej Ci przez fachowca z tej dziedziny na tym forum aby juz
                    wiecej nie osmieszal sie Twoimi wywodami na temat procedur wykonywania testow
                    DNA! Jakos zamilkles w tej sprawie a zjechales na obrzucanie mnie
                    epitetami....
              • moherfucker1 Re: Godny podziwu romano33... 18.12.06, 13:00
                Drogi romano- ZE ZROZUMIENIEM!!!

Samo czytanie nie jest az tak wazne.

Nikt nie podwaza pracy LMS. Podwazany jest sposob w jaki prokuratura zlecila
                prace. tajemnicze znikniecie pana posla, konferencje prokuratora w TV o tym co
                beda robic, nieslychanie szybka analiza materialu, w koncu brak weryfikacji w
                niezaleznym osrodku. takie postepowani nie budzi zaufania do wyniku. byc moze
                technik wykonal prace zgodnie z zasadami. Ale...
                Nie ma stuprocentowej pewnosci , ze lyzwinski nie mataczyl. Robil to w tej
                sprawie przez kolegow (Franciszek I.). jezeli znalbys sie choc troche na
                kryminalistyce wiedzialbys, ze test mozna oszukac.

Chcialbym zaznaczyc, ze wszelkie dyskusje ucielaby analiza w niezaleznym
                osrodku za granica.
                Ale widocznie prokuratorowi nie przeszkadza nierzetelnosc w prowadzeniu tego
                watku sledztwa.
                • romano33 Procedury 18.12.06, 13:05
                  moherfucker1 napisał:
                  > Nikt nie podwaza pracy LMS.
                  Nie pisz nikt. Czytaj posty wyżej a będizesz duzo wiedział. Nie rób z siebie
                  idioty ;)

> Podwazany jest sposob w jaki prokuratura zlecila
                  > prace. tajemnicze znikniecie pana posla, konferencje prokuratora w TV o tym co
                  > beda robic, nieslychanie szybka analiza materialu, w koncu brak weryfikacji w
                  > niezaleznym osrodku. takie postepowani nie budzi zaufania do wyniku. byc moze
                  > technik wykonal prace zgodnie z zasadami.

Masz wątpliwości ? Zgłoś przestepstwo dowolnej prokuraturze w Polsce.
                  • moherfucker1 Re: Procedury 18.12.06, 13:19
                    Nie jestem w Polsce romano... :)

A na procedurach stosowanych w genetyce molekularnej znasz sie jak swinia na
                    gwiazdach.
                  • moherfucker1 Re: Procedury 18.12.06, 13:21
                    Dodatkowo to co opisalem to zadna tajemnica. To fakty, ktorych swiadkami sa
                    wszyscy polacy czytajacy gazety i ogladajacy telewizje.

Dziwi mnie brak zdziwienia w prokuraturze...
                    • romano33 Re: Procedury 18.12.06, 13:34
                      moherfucker1 napisał:

> To fakty, ktorych swiadkami sa wszyscy polacy czytajacy gazety i ogladajacy
                      telewizje.
                      Nie podałeś żadnych faktów tylko insynuacje.

A propo to, że jesteś za granicą to nie przeszkadza a wręcz pomoże. Dzwoń do
                      prokuratury i to szybko skoro wiesz coś więcej.
                    • romano33 Re: Procedury 18.12.06, 13:34
                      A najlepiej zadzwon do GW ;) Napewno wykorzystają Twoje informacje ;)
                      • ted1951 Re: romano33 i procedury 18.12.06, 13:51

...niestety nadal zadnych konkretow, jestes romano33 zywywm i namacalnym
                        dowodem na to ze jedynie sluszne srodowisko ktore reprezentujesz jest odporne
                        na wszelka wiedze, na wszelkie argumnety i polemizowanie z Toba mija sie z
                        celem, bo Ty zawsze bedziesz z uporem maniaka twierdzil ze czarne jest biale i
                        probowal normalnych ludzi przkonywac ze to Ty masz racje...
                        Niestety nie masz zadnych argumentow na obrone swych racji....a argumenty
                        strony przeciwnej odrzucasz, niesluchasz ich, udajesz ze nie rozumiesz,
                        wysmiewasz a na koncu obrzucasz inwektywami....ot i caly PiS w pelnej krasie...
                        Jaki pan - taki kram.
                        • romano33 Re: romano33 i procedury 18.12.06, 14:11
                          ted1951 napisał:

Ktoś kto podważa wyniki robione w LMS musi to udowodnić rzetelnymi faktami.
                          Jeżeli takie fakty miały miejsce to należy je przedstawić i posiadać czytelne
                          dowody podważające wiarygodność. Na razie nikt je nie podważa oprócz paru
                          oszołomów i trolli. Inaczej mielibyśmy duże tytuły gazet o kolejnym skandalu.
                          • helmut.berlin brzmisz tak jak "mysliciel" palestrina 18.12.06, 14:20
                            nie jestescie czasem spokrewnieni?
                          • ted1951 Re: mistyfikacja romano33 18.12.06, 14:24

Ja tego nie napisalem, to sa slowa romano33.
                • helmut.berlin Re: Godny podziwu romano33... 18.12.06, 13:50
                  > Chcialbym zaznaczyc, ze wszelkie dyskusje ucielaby analiza w niezaleznym
                  > osrodku za granica.

Niekoniecznie, bo adwokaci mogliby taka opcje zaatakowac z powodow formalnych.
                  Mysle, ze laboratorium musi miec jakis status uznanego rzeczoznawcy sadowego.
                  Zgadzam sie, ze pospiech w tej sprawie jest dziwny, nie musi to jednak o niczym
                  swiadczyc (poza tym, ze niektorzy otrzymuja lepsza "obsluge" tam gdzie wszyscy
                  powinni byc rowni).
                  • jola_dywity6 Re: Godny podziwu romano33... 18.12.06, 14:49
                    laboratorium musi miec jakis status uznanego rzeczoznawcy sadowego.
                    Zgadzam sie, ze pospiech w tej sprawie jest dziwny, nie musi to jednak o niczym
                    swiadczyc (poza tym, ze niektorzy otrzymuja lepsza "obsluge" tam gdzie wszyscy
                    powinni byc rowni).
                    ------------------------

przepraszam helmut ale jestes naiwny, a co do labo gdyby mialo technologie tak
                    wysunieta do przodu iz test DNA uzyskuja w 20 godzin i ten test jest
                    wiarygodny, to wyobrazasz sobie jak prokuratorzy calej Unii pchaliby sie
                    drzwiami i oknami do Lodzi?niestety to marzenie pozostaje marzeniem "scietej
                    glowy"

• helmut.berlin Re: Godny podziwu romano33... 18.12.06, 18:53
                      jak gdzie indziej mozna zrobic "ekspresowo" w ciagu 1 dnia, to w Polsce tez
                      mozna. Dlaczego maja sie prokuratorzy z calej Europy pchac do Lodzi jak w takich
                      sprawach nie ma raczej wymagania azeby bylo az tak szybko.
                      • moherfucker1 Re: Godny podziwu romano33... 18.12.06, 21:25
                        Widzisz ta sztuczka udala sie na razie tylko w Lodzi...

Normalnie szaraszki musza czekac okolo siedmiu dni na wynik (komercyjne
                        labolatorium za jakies 400$).

na poczatku byla mowa o 3 dniach i bylem sklonny w to uwierzyc, tak pewnie
                        prokuratorowi podpowiadali specjalisci. Skonczylo sie na 20h. Prezio z bratem i
                        Endrju nie mogli wysiedziec przez weekend czy co?
                        • eat.putsy Re: Godny podziwu romano33... 19.12.06, 00:35
                          Nie wiem jak jest to laboratorium w Lodzi wyposazone, ale w USA mozna naprawde
                          "ekspresowo" zrobic w jeden dzien. Faktem jest, ze w Lodzi odbylo sie to w
                          weekend. Tak jak mowilem, nie przypuszczam, ze manipulowano bo jakby to wyszlo
                          to by byla naprawde heca. Tak jak ktos tutaj pisal, wystarczy wlos Lyzwinskiego,
                          albo slina jak sobie splunie na ulice.
                          • moherfucker1 Re: Godny podziwu romano33... 19.12.06, 00:46
                            TO co napisalem o 7 dniach to dane labolatoriow z USA. Rozumiem, ze na
                            specjalne zamowienie mozna zrobic ekspres. Ale specjalne zamowienie obliguje do
                            specyficznych procedur. A te sa tak skonstruowane, zeby dac max pewnosci. W
                            Europie zadne labolatorium nie robi tak elspresowo. Nie wiem jak w USA.

PS
                            NIe odbylo sie w weekend, Odbylo sie w nocy z piatku na sobote.
                            • helmut.berlin Ja poszukalem troche 19.12.06, 01:02
                              Np. w Niemczech

www.galantos.de/Produkte%20und%20Preise.html
                              Express 1 (przez noc) - 425 Euro extra

Nie zmienia to niczego w mojej opinii o tej calej sprawie, ale przynajmniej
                              teoretycznie jest to takze w Polsce mozliwe. Oczywiscie nie jestem tutaj
                              specjalista, ale nawet na tej stronie widac, ze sa rozne testy. Mozna porownac
                              16 albo tez 23 charakterystyki DNA, byc moze nawet wiecej. Nasuwa sie pytanie
                              dlaczego, 23 napewno daja "lepszy" wynik jak 16?
                    • 1zorro Re: Godny podziwu romano33... 18.12.06, 20:13
                      Jolka, to ty czy nie ty - bo tak jakos normalnie piszesz...
    • romano33 Mysłałem, ze to nowy temat a tu zmienili tytuł LOL 18.12.06, 11:32
      Ech, szkoda
      • 1zorro Nudny juz to temat....Afera wokol jednej d..... 18.12.06, 20:12

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka