Dodaj do ulubionych

Rzym: największy dworzec otrzymał imię Jana Paw...

23.12.06, 13:05
toś to siok
Obserwuj wątek
    • sraczynski Rzym: największy dworzec otrzymał imię Jana Paw.. 23.12.06, 13:09
      WIADOMOŚĆ DNIA! Istny cud!
      • antyprawak Gdyby mogli nazwać każdą ulicę czy szkołę jego 23.12.06, 14:04
        imieniem to by pewnie zrobili - to jest paranoja!!! pomniki ma w każdym mieście, ile schronisk dla bezdobnych i biednych by można było za te pomniki, to sie w głowie nie mieści!
        • pako19 Biednych zawsze znajdziesz dookoła. Lepiej pomagać 23.12.06, 14:07
          im osobiście niż przez zaniechanie budowy pomnika...
          --------------------------
          filatelista.blox.pl/html filatelistyka-pasja z tradycją

allegro.pl/show_item.php?item=152411051
          poezja

www.dorotakiersztejnpakulska.com
          • krasnov To chcą mieć teraz jak w Polsce? Zwariowali? 23.12.06, 16:29
            Czy też może po prostu zostali dotknięci Uchem Świętym…? :>
            • d_arek_d Pociąg 24.12.06, 00:12
              Decydenci rzymscy nazywając inieniem polskiego papieża swój dworzec kierowali
              się nadzieją zwiększenia pociągu do katolicyzmu wśród Rzymian. Bo z tym
              ostatnio tak sobie.
          • arius5 Na tyle zasłuzył - patronat dworca 24.12.06, 02:10
            Na nic wiecej nie zasłuzył, ten zakuty łeb.
        • obrazoburca Re: Gdyby mogli nazwać każdą ulicę czy szkołę jeg 24.12.06, 03:30
          o otwarciu pierwszego włąśnie przeczytaliśmy - wszak dworce są największymi noclegowniami bezdomnych.
    • lebaim Będzie jak z Placem teatralnym w Waeszawie.. 23.12.06, 13:10
      nic się nie zmieni - rzymianie nadal będą mówili o stazione Termini. To tak
      jakby Wawelowi nadać imię jakiegoś arcywielkiego człowieka - nic się nie zmieni...
      No ale wielu będzie usatysfakcjonowanych w swojej próżności...
      • carlos333 Re: Będzie jak z Placem teatralnym w Waeszawie.. 23.12.06, 13:24
        halo "Lebaim" synu Mojzeszowy.....Dla wiekszosci ludzi,tak tak w tym takze w
        Italii,Karol Wojtyla nie byl jakims tam "arcywaznym czlowiekiem"To najwieksza
        postac XX wieku,a pewnie i tysiaclecia.Nie jestem katolikiem,ani nawet pewnie
        chzescijaninem,mimo tego nie moge scierpiec takiej pogardy w Twojej
        wypowiedzi.Nie mozemy liczyc na to,ze Wlosi nazwa swoj parlament imieniem
        Najwiekszego Polaka...
        • piwi77 Re: Będzie jak z Placem teatralnym w Waeszawie.. 23.12.06, 13:35
          carlos333 napisał:

> To najwieksza
          > postac XX wieku,a pewnie i tysiaclecia.

Niech sobie nazywają imieniem poprzedniego papieża co chcą, ale bez przesady z
          tą jego rzekomą wielkością. Nic sensownego nie uczynił, nic mądrego nie
          powiedział, sam nie byłby się w stanie utrzymać, bo bez zawodu, nawet dziecka
          nie wychował. Więc wypuśc to powietrze i spokojnie.
          • jbg2000 Re: Będzie jak z Placem teatralnym w Waeszawie.. 23.12.06, 13:50
            powiedział, co wiedział
            zanim Wojtyła został papieżem, wcześniej przez wiele lat był również wykładowcą
            na wyższej uczelni
            równie sensownie można powiedzieć o znacznej części profesorów , że nie mają
            zawodów i nie są w stanie sami się utrzymać
            • piwi77 Re: Będzie jak z Placem teatralnym w Waeszawie.. 23.12.06, 14:11
              jbg2000 napisała:

> zanim Wojtyła został papieżem, wcześniej przez wiele lat był również
              wykładowcą
              > na wyższej uczelni

O ile KUL mozna uznać za uczelnię wyższą. Wykładał zaś teologię i etykę,
              kierunki z punktu widzenia niewierzącego całkowicie nienaukowe. Wojtyła był tak
              mierny, że jego studia doktoranckie w Rzymie nie zakończyły się doktoratem
              (podobno nie stać go było na wydrukowanie pracy doktorskiej - oficjanle
              wyjaśnienie). Doktorat, aby nie było obciachu, otrzymał po powrocie do kraju,
              na KULu, bez obrony.
              • arct Re: Będzie jak z Placem teatralnym w Waeszawie.. 23.12.06, 14:22
                Nie mozna :)

nazywanie KUL-u uniwersytetem a księży profesorami to tylko kurtuazja. teologia
                nie jest nauką.

wielkość Wojtyły?

dużo mozna by napisac argumentów przeciw takiemu stwierdzeniu wspomnę 1 -
                większosc ksiazek i encyklik jest przecietnych i nic istotnego nie wnosi,
                odgrzewane mielone.
                • lebaim Re: Będzie jak z Placem teatralnym w Waeszawie.. 23.12.06, 14:38

> wielkość Wojtyły?
                  >
                  > dużo mozna by napisac argumentów przeciw takiemu stwierdzeniu wspomnę 1 -
                  > większosc ksiazek i encyklik jest przecietnych i nic istotnego nie wnosi,
                  > odgrzewane mielone.

A przeczytałęś choćby jedną? Jeśli tak, to powiedz którą, i co w niej było
                  odgrzewane. Będę szczerze zobowiązany, w przeciwnym wypadku musiałbym Cię uważać
                  za żałosnego i zaślepionego nienawiścią demagoga...
                  • piwi77 Re: Będzie jak z Placem teatralnym w Waeszawie.. 23.12.06, 16:05
                    lebaim napisał:

> A przeczytałęś choćby jedną? Jeśli tak, to powiedz którą, i co w niej było
                    > odgrzewane. Będę szczerze zobowiązany, w przeciwnym wypadku musiałbym Cię
                    uważa
                    > ć
                    > za żałosnego i zaślepionego nienawiścią demagoga...

Próbowałem przeczytać. Truizmy, nuda i grafomania. Żadnej nie udało mi się
                    dokończyc. Ciekaw jestem , czy któryś z jego fanów, przeczytał choc jedną do
                    końca. I nie tylko zrozumiał o co chodzi, ale czegoś się dowiedział.
              • woro1 Re: Będzie jak z Placem teatralnym w Waeszawie.. 23.12.06, 14:29
                A co to jest według ciebie uczelnia Wyższa? Chyba nigdy nie studiowałeś na
                żadnej i nie masz pojęcia po co się studiuje.
                • piwi77 Re: Będzie jak z Placem teatralnym w Waeszawie.. 23.12.06, 16:07
                  woro1 napisał:

> A co to jest według ciebie uczelnia Wyższa? Chyba nigdy nie studiowałeś na
                  > żadnej i nie masz pojęcia po co się studiuje.

Uczelnia wyzsza kojarzy mi się z pracą badawczą, a mniej z fantazjowaniem.
              • dariuszgd Re: Będzie jak z Placem teatralnym w Waeszawie.. 23.12.06, 17:17
                Hehe powiedział co wiedział
                Jak w ogóle można takie idiotyzmy pisać o największym Polaku? ON będzie znany i
                za 1000 lat a TY?
                • obraza.uczuc.religijnych Każdy normalny człowiek pragnie 23.12.06, 17:23
                  aby po śmierci nikt sobie nim gęby nie wycierał.
          • woro1 Re: Będzie jak z Placem teatralnym w Waeszawie.. 23.12.06, 14:31
            Przeczytaj to jeszcze raz co napisałeś i zastanów się nad tym. Bo to totalny
            bełkot człowieka dla którego najważniejsze są pieniądze.
            • piwi77 Re: Będzie jak z Placem teatralnym w Waeszawie.. 23.12.06, 16:11
              woro1 napisał:

> Przeczytaj to jeszcze raz co napisałeś i zastanów się nad tym. Bo to totalny
              > bełkot człowieka dla którego najważniejsze są pieniądze.

Odpowiedz sam sobie lepiej na pytanie, czego dowiedziełes się od Wojtyły, na co
              sam bez niego byś nie wpadł. Gdybyś się chciał podzielic swoją odpowiedzią, to
              proszę.
        • jola_z_dywit6 Idąc z dworca zagłosowałam na S_a_m_o_o_b_r_o_n_ę 23.12.06, 13:46
          A co!
          • arius5 Wiesz, kazda k u r w a na swojego glosuje 24.12.06, 02:11
        • mikwa Re: Będzie jak z Placem teatralnym w Waeszawie.. 23.12.06, 13:49
          A może od razu największa postać w historii ludzkości ? Ludzie, trochę umiaru.
          • woro1 Re: Będzie jak z Placem teatralnym w Waeszawie.. 23.12.06, 14:27
            mikwa napisał:

> A może od razu największa postać w historii ludzkości ? Ludzie, trochę umiaru.

Ale ty pusty jesteś!!! To kogo może nazwiesz taką postacią: Hitlera czy może
            Napoleona? ehhh
            • mikwa Re: Będzie jak z Placem teatralnym w Waeszawie.. 23.12.06, 17:04
              Czy z całego tysiąclecia pamiętasz tylko Napoleona, Hitlera i JPII ? Oj, do
              szkoły i wkuwać, bo wiadomości coś mizerniutkie.
        • lebaim Re: Będzie jak z Placem teatralnym w Waeszawie.. 23.12.06, 14:34
          Drogi przyjacielu, chcę Ci wyznać, że jestem chrześcijaninem a konkretniej
          katolikiem, co mi nie przeszkadza - wręcz przeciwnie! - interesować się
          judaizmem (wszak z niego wywodzi się nasz Kościół! i stąd też mój nick, który
          oznacza po prostu: "lew"
          Nie wiem gdzie w mojej wiadomości dopatrzyłeś się pogardy. Cieszyłbym się gdybyś
          dostrzegł oburzenie - mam śp.Karola Wojtyłę za wystarczająco ważnego i godnego
          szacunku człowieka (ale _tylko_ człowieka i dlatgo tak samo drażni mnie jego
          ubóstwianie), by domagać się szacunku dla jego imienia i nie szastania nim
          bezsensownie. Kiedyś padło takie hasło: czy JPII potrzebuje Nobla czy Nobel
          potrzebuje JPII - osobiście uważam, że Wojtyła Nobla nie potrzebował a wygląda
          na to, że Veltroni Wojtyły potrzebuje, podobnie jak setki prowincjonalnych
          burmistrzów w Polsce, którzy robią sobie kampanię polityczną nazywając imieniem
          Jana Pawła II, place, szkoły, ulice, zakłady, szpitale, magazyny... Osobiście
          nazywam to "inflacją godności" by ni używać mocniejszego słowa jakim jest
          "profanacja".
          Pomyśl chwilę i zastanó się co bardziej uwałacza godności: szastanie czyimś
          imieniem czy sprzeciw przeciw temu...
          A tak zupełnie na marginesie polecam Ci zapoznanie się ze wspaniałymi, a w
          Polsce prawie zupełnie nieznanymi (ciekawe dlaczego?...) wypowiedziami Jana
          Pawła II o judaiźmie i narodzie żydowskim. Tutaj znajdziesz małą próbkę:
          www.forum-znak.org.pl/?p=mod-pl
        • d_arek_d Re: Będzie jak z Placem teatralnym w Waeszawie.. 24.12.06, 00:37
          carlos333 napisał:

> Nie jestem katolikiem,ani nawet pewnie
          > chzescijaninem.

Pewnie nie jesteś chrześcijaninem? Nie jesteś pewien, czy jesteś
          chrześcijaninem, czy nie jesteś!? A ja z dużą dozą prawdopodobieństwa mogę
          stwierdzić, że pewnie jesteś ssakiem.

Poza tym nie zacietrzewiaj się gdy ktoś nie uważa JPII za człowieka
          tysiąclecia. Bo w innym przypadku pewnie stwierdzę, że pewnie jesteś
          nietolerancyjny. Pewnie tak, jak faszyści, fanatycy religijni i stalinowcy.

Pewnie zdziwisz się, ale pewnie duża część społeczności krajów muzułmańskich
          nie słyszała o JPII, a pozostała część pewnie nie uważa go za człowieka
          tysiąclecia. Pewnie tak samo jest z buddystami. Te dwie religie razem mają
          pewnie więcej wiernych, niż cała religia chrześcijańska, nie mówiąc już o samym
          katolicyzmie (bo przecież nawet prawosławni nie są wielkimi fanami JPII - znam
          to wiem). To w ramach odpowiedzi na fragment twej wypowiedzi: "Dla wiekszosci
          ludzi (...)" sugerującej, że większość populacji znanego nam świata jest
          łaskawa uważać tak, jak ty.

Świat wielki jest. Większy, niż sądzisz.
      • pies_na_lewizne a co powiesz o milionach turystow z calego swiata? 23.12.06, 13:50
        lebaim napisał:

> nic się nie zmieni - rzymianie nadal będą mówili o stazione Termini. To tak
        > jakby Wawelowi nadać imię jakiegoś arcywielkiego człowieka - nic się nie
        > zmieni...
        > No ale wielu będzie usatysfakcjonowanych w swojej próżności...

Nawet jesli rzymianie rzeczywiscie nadal beda uzywali nazwy Termini, to setki
        milionow tutystow ze wszystkich karjow i zakatkow swiata beda mowic "John Paul
        II" , "Juan Paulo II" , "Johannes Paulus II" czy jak tam jeszcze.

A rzymianie... jak nie w obecnym pokoleniu to w nastepnym tez beda uzywac nowej
        nazwy.

Kto w Paryzu jeszcze uzywa terminu "Les Halles"? Chyba tylko niektorzy
        staruszkowie. A przeciez paryzanie uzywali tej nazwy powszechnie, nawet po ich
        wyburzeniu i wybudowaniu na ich miejscu Centre Pompidou. Paryzanie preedzej juz
        uzywali nazwy "Beaubourg" niz "Centre Pompidou". Natomiast miliony turystow od
        samego poczatku znalo budynek i plac jako "Centre Pompidou". Teraz chyba juz i
        Paryzanie w koncu przyzwyczaili sie do nowej nazwy.

Jakie to zalosne jak mali i zazdrosni ludzi aby poczuc sie mniej malymi usiluja
        umniejszyc ludzi wielkich.... tym samym ukazujac jeszcze bardziej swoja malosc.

A o lebaimie pewnie juz w tydzien po jego smierci nawet pies z kulawa noga nie
        bedzie pamietal.
        • mikwa Re: a co powiesz o milionach turystow z calego sw 23.12.06, 14:01
          Nie chodzi o umniejszanie, tylko o umiar. Papież jaki był, każdy wie. Ale
          mówienie o nim jako o największej postaci tysiąclecia to gruba przesada. Można
          oczywiście ponazywać imieniem papieża wszystkie dworce, fabryki, szkoły, żłobki
          czy co tam jeszcze, tylko po co ? Były już w historii postaci, których imieniem
          nazywano wszystko, nawet miasta. Czy warto tak samo postępować z papieżem ?
          • arct Re: a co powiesz o milionach turystow z calego sw 23.12.06, 14:25
            myślę, że Stalina i Hitlera będa dłużej pamiętać niż Karola Wojtyłe. i będa o
            nich uczyc w ksiązkach historii, podczas gdy o JPII nikt juz nie będzie pamiętał.
        • lebaim Re: a co powiesz o milionach turystow z calego sw 23.12.06, 14:50
          Turyści będą szukać Stazione Giovanni Paolo Secondo a taksiarze będą ich wieźli
          na Termini, ale nie ten metlik mnie przeraża. By się nie powatarzać, odsyłam
          Cię do mojej odpowiedzi innemu "zgorszonemu":
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=54400607&a=54402877
          • pies_na_lewizne Re: a co powiesz o milionach turystow z calego sw 23.12.06, 17:08
            lebaim napisał:

> Turyści będą szukać Stazione Giovanni Paolo Secondo a taksiarze będą ich
            wieźli
            > na Termini, ale nie ten metlik mnie przeraża. By się nie powatarzać, odsyłam
            > Cię do mojej odpowiedzi innemu "zgorszonemu":

Ale nikt wszystkich stacji, mostow, placow itd nie przemianowuje na im. Jana
            Pawla Drugiego. Po prostu przemianowano glowna stacje kolejowa Rzymu, a ty maly
            czlowieczku zaczynasz grymasic.

Jakby nazwali im. Miedzynarodowki Socjalistycznej tez bys narzekal? Obawiam sie
            ze nie.
            • lebaim Re: a co powiesz o milionach turystow z calego sw 23.12.06, 17:27
              Nie narzekałbym i zupełnie by mnie to nie interesowało, bo mnie Międzynarodówka
              Socjalistyczna guzik obchodzi a Karol Wojtyła jest mi bliski i cierpię jak się
              szasta jego imieniem na prawo i lewo (i gdy się go "odczłowiecza ubóstwiając, też!).
              Nie projektuj na mnie swoich upiorów i fobii, proszę.
              • pies_na_lewizne Re: a co powiesz o milionach turystow z calego sw 24.12.06, 06:07
                lebaim napisał:

> Nie narzekałbym i zupełnie by mnie to nie interesowało, bo mnie
                > Międzynarodówka Socjalistyczna guzik obchodzi a Karol Wojtyła jest mi bliski
                > i cierpię jak się szasta jego imieniem na prawo i lewo (i gdy się
                > go "odczłowiecza ubóstwiając, też!).
                > Nie projektuj na mnie swoich upiorów i fobii, proszę.

Nie szasta sie jego imieniem na prawo i lewo. Prozno sie "troszczysz" o
                swojego "bliskiego" "Karola Wojtyle" (juz jako "Papiez" nie jest ci bliski,
                tylko jako prywatna osoba?).

Miliony pielgrzymow przyjezdzajacych za jego pontyfikatu do Rzymu pewnie
                przewinely sie wlasnie porzez ten dworzec. Bardzo dobry pomysl aby wlasnie to
                miejsce nazwac imieniem ich ukochanego Papieza.
    • earlyyears Rzym: największy dworzec otrzymał imię Jana Paw.. 23.12.06, 13:19
      kosmiczna wiadomosc. chyba umre ze szczescia.
    • astro_glide Re: Rzym: największy dworzec otrzymał imię Jana P 23.12.06, 13:32
      Nie mieli lepszego pomyslu jakie imie nadac dworcowi ? Ja
      proponowalbym "macaroni" ,albo "spaghetti" ,ale za pozno .
      • samozwaniec1 Skad tyle szumowin ma komputery i umie klikac? 23.12.06, 13:49
        • grain1 [...] 23.12.06, 14:06
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • edek47 Dlaczego tak mowisz?... 23.12.06, 15:01
            Wnioskuje,ze znales papieza - Polaka osobiscie i musial ciebie czyms
            skrzywdzic.Opowiedz o tym , to musi byc bardzo interesujace...a jesli nic
            takiego nie uczynil wobec ciebie,to najlepiej zrobisz jak bedziesz milczal, a
            pomyje wylej na swoj glupi leb, bedziesz wtedy madry i pachnacy jak fekalia, o
            ktorych wspominasz.
        • woro1 Re: Skad tyle szumowin ma komputery i umie klikac 23.12.06, 14:35
          Zgadza się. Większość z nich pisze to co im ślina na język przyniesie. Nie
          zastanowią się zaś o kim piszą. A niby m. in. przemiany polityczne w Polsce to
          tylko dzięki Wałęsie i Solidarności nastąpiły. Ludzie poczytajcie trochę o
          historii Polski. Gdyby m. in. nie JPII to dostęp do internetu mieliby taki jak w
          Chinach.
    • old.european Lepsze spanie bedzie teraz na tym dworcu 23.12.06, 13:55
      Herbate darmo beda dawac ponizej 5 stopni C.
    • toksol W Polsce byłoby to chyba niemożliwe.. 23.12.06, 13:57
      "Mali ludzie" zakrakali by się na śmierć, aby do tego nie dopuścić.
      No chyba żeby to był jakiś piłkarz...
      • grain1 Re: W Polsce byłoby to chyba niemożliwe.. 23.12.06, 14:15
        Już parę tysięcy żeczy, objektów, mostów i placów jest nazwane JP2.
        Nie ośmieszaj się!!!
        • vontomke Re: W Polsce byłoby to chyba niemożliwe.. 23.12.06, 14:17
          Patrzysz na to ze złej strony - istnieją dziesiątki tysięcy obiektów nie
          nazwanych imieniem Jana Pawła II. Chociaż teraz bardziej trendy może
          być "Chrystusa Króla Polski".
          • grain1 Re: W Polsce byłoby to chyba niemożliwe.. 23.12.06, 14:27
            Masz rację...
            Królowa już jest, król będzie niebawem a księciem (znaczy ich potomkiem) JP2.
            Boże ty widzisz i nie grzmisz (co łaska)???
            • edek47 Bog ciebie skrzywdzil.... 23.12.06, 15:26
              nie zadaj od BOGA ZBYT WIELE,Bog nie jest sadysta,zeby sie nad toba znecal.To,
              ZE CIEBIE OGRANICZYL UMYSLOWO, zrobil tylko dla twojego dobra.Ze swinia
              postapil podobnie, nie dal jej rogow,bo by ludzi bodla.
        • edek47 A co to jest 'zecz'? 23.12.06, 15:09
          I kto tu jest kmiotem ?...
          • grain1 Re: A co to jest 'zecz'? 23.12.06, 16:10
            "R" uciekło.
            Czyta się przestrzennie, a nie po literkach.
            A kmieca przeszłość 'papieża polaka' jest przecież faktem.
            Czy mógłbyś bez zadnych inwektyw w moją stronę napisać CZYM K.W. a później JP2
            zasłóżył na miano Największego Polaka?
            • edek47 Rzecz w tym ,ze ja Jana Pawla II... 23.12.06, 16:28
              NIE UWAZAM za najwiekszego Polaka w historii, ale za postac, ktorej nalezy sie
              szacunek.Historia narodu nie jest dyscyplina sportowa,a postacie historyczne
              nie sa sportowcami, ktorych sie wyroznia , klasyfikuje i numeruje.
      • resu Nie przypominam sobie piłkarza, ale jest szansa 23.12.06, 14:37
        że już niedługo wielu miastach przejechać się da skrzyżowanie Karola Wojtyły z
        Jana Pawła II.
    • vontomke a co z najważniejszym dworcem we Włoszczowej? 23.12.06, 14:12
      Myślę, że też należałoby uczcić jakoś naszego wielkiego rodaka w Ojczyźnie,
      może stacja we Włoszczowej? Albo przynajmniej nadać imię Jana Pawła II alei
      która do niej prowadzi? Rodacy, smarujcie oficjalne pismo w tej sprawie do
      rządu!
    • prawy.polak Re: Rzym: największy dworzec otrzymał imię Jana P 23.12.06, 14:21
      No to trzeba będzie zmienić miliony rozkładów jazdy.
      Czy bóg zapłaci?
      • grain1 Re: Rzym: największy dworzec otrzymał imię Jana P 23.12.06, 14:43
        Zapłacisz Ty.
        Nażwałem mojego nissana JP2, czy parę grzeszków młodości (tych niespowiadalnych)
        będzie mi odpuszczone.
        Bo mój ksiądz; nazywał się Kindbaum ,Parafia oliwska 1976, powiedział że
        rozgrzeszenia mi nie da, ale staruszek proboszcz go zjebbał i przystąpiłem do
        "św" komunii jak każdy w naszej klasie.
        Spotkałem znacznie później Kindbauma w Sopocie otoczonego dziwkami i nie bardzo
        sie zmieszał gdy pozdrowiłem Go tradycyjnym Niech Będzie Powalony.
        • edek47 Uwazaj, zeby ten twoj 'nissan' sie na ciebie ... 23.12.06, 15:40
          obrazil i nie zostawil ciebie rozplszczonego na jakims drzewie.
    • czarnadziura Dzieci z dworca z.o.o 23.12.06, 14:45
      Kochamy Cię Ojcze Święty.
      • grain1 Re: Dzieci z dworca z.o.o 23.12.06, 14:55
        Kocham cie Czarnadziura.
        • czarnadziura Re: Dzieci z dworca z.o.o 23.12.06, 18:02
          W cipke,w cipkę...
      • edek47 Co mu po twojej ' milosci' ? 23.12.06, 15:34
        Milosc drobnoustrojow trzeba zwalczac.
        • grain1 Re: Co mu po twojej ' milosci' ? 23.12.06, 16:16
          Ciebie Edziu też kocham, nie bądź zawistny.
          Nawet bakterie trzeba kochać; nie była to przypadkiem jedna ze wznioślejszych
          idei JP2?
          • edek47 Co mi po twoim kochaniu ?... 23.12.06, 16:40
            ANI TEJ TWOJEJ 'MILOSCI' nie zadam , ani jej nie potrzebuje.
      • czarnadziura Re: Dzieci z dworca z.o.o 23.12.06, 18:01
        czarnadziura napisał:

> Kochamy Cię Ojcze Święty.
        Arcybiskup Dziwisz zbudował w Łodzi zbudował Teatr Elżbietański-nasz ojciec
        święty to żaden był.
    • zhk Ładnie z ich strony. I w ogóle... 23.12.06, 14:50
      .
    • totus.tytus Polacy mogą mieszkać tam teraz za darmo 23.12.06, 14:59

• szymonstanczyk Nie będziesz miał Bogów cudzych przedemną 23.12.06, 15:02
        NIE BĘDZIESZ MIAŁ BOGÓW CUDZYCH PRZEDEMNĄ!
        • edek47 Naprawse jestes Bogiem ?... 23.12.06, 15:46
          Chyba zartujesz, nie wierze?...Udowodnij!
          • obraza.uczuc.religijnych Jeśli nie wierzysz to trudno. 23.12.06, 15:51
            Jesteś człowiekiem małej wiary.
            • edek47 Za to ty jestes duzej wiary... 23.12.06, 16:15
              czyli naiwny,i w kazdym dupku, jak w tym powyzej, Boga znajdujesz.
              • obraza.uczuc.religijnych Ten "dupek powyżej" 23.12.06, 16:16
                to szef "Nieba"?
                • edek47 Zachwiales moja mala wiara... 23.12.06, 16:36
                  mowisz , ze BOG razem z tym dupkiem s forum zarzadzaja Niebem ?
                  • obraza.uczuc.religijnych Wszechmocny "dupek powyżej" 23.12.06, 16:44
                    potrzebuje pomocników?
                    • edek47 Ty masz jakies zaburzenia umyslowe... 23.12.06, 16:51
                      Boga od dupka nie mozesz odroznic.
                      • obraza.uczuc.religijnych Jego nie da się odróżnić. 23.12.06, 17:21

• gs-arts.net To bardzo milo.... 23.12.06, 15:07
      ...
    • unimaginable Jakie wykształcenie mają dziennikarze GW? 23.12.06, 15:35
      "W ceremonii nadania Termini imienia polskiego papieża udział wzięli też m.in. "

Uwielbiam to - "polski papież". Co to znaczy "polski papież"? Brawo Wyborcza,
      doskonała stylistyka i znajomość zasad pisania...

Ratunku!
    • mordzinass A Kwaśniewski z Siwcem wyszydzali Papieża.... 23.12.06, 16:11
      A teraz zakładają nową partię polityczna...

Rzygać się chce na te szumowiny z PZPR-SLD.
      • obraza.uczuc.religijnych Świetny był ten numer z nabijawą z polaczkowskiego 23.12.06, 16:17
        bożka.
        • edek47 No ...Ty sie tez popisales ' poczuciem humoru' 23.12.06, 17:10
          zeby sie smiac z pijanych wyglupow komuchow.Kwasniewski wtedy sie zblaznil i
          pewnie do dzis mu glupio z tego powodu .
          • obraza.uczuc.religijnych Satyra na bożka polaczków wyszła mu tylko na dobr. 23.12.06, 17:22
            Oby nigdy nie przyszło mu do głowy aby polskich głąbów przepraszać.
            • toksol Po co to czytasz, po co tu piszesz? 23.12.06, 20:17
              Ty obrazo.uczuć - Polaków nie lubisz, papieża jeszcze mniej, pochwalasz
              komuchów. Po co czytasz i piszesz po polsku? Masochista jesteś?
            • unimaginable Re: Satyra na bożka polaczków wyszła mu tylko na 23.12.06, 20:29
              Sama jesteś głąbem. Nie obrażaj mojego narodu i mojej religii. Jeśli masz choć
              odrobinę taktu.
              • obraza.uczuc.religijnych A to niby czemu? 23.12.06, 20:58
                Czyżby poprawność polityczna miała nie pozwalać?
      • taziuta Re: A Kwaśniewski z Siwcem wyszydzali Papieża.. 23.12.06, 18:31
        mordzinass napisała:
        Re: A Kwaśniewski z Siwcem wyszydzali Papieża...

Wesołe chłopaki, szczególnie jak na bani, co się czepiasz?!
        Sam/a nigdy nie wypiłe/a/ś?
        • ewa17ewa Re: A Kwaśniewski z Siwcem wyszydzali Papieża.. 23.12.06, 20:05

dzięki,że o tym pamiętasz,co wydaje się ewenementem w tym naszym ogłupianym i w
          efekcie ogłupionym społeczeństwie.serdeczności ewa

• drogibronislaw Piękna inicjatywa. Dedykuję ją redakcji Trybuny 23.12.06, 16:34
      (Ludu) i "Nie"
    • kwiecien45 Syfiasty ten dworzec.bezdomni,złodzieje,brudno 23.12.06, 17:07
      Dwa razy nas tam okradli metodą ba babę w grubych okularach pytającą pod
      rozkładem "o której odjeżdża pociąg do Neapolu?"
      W tym czasie kiedy szukamy z nią na rozkładzie podziągu jej bachor kradnie nam
      bagaż.
      • adalberto3 Re: Syfiasty ten dworzec. Mnie probowali ... 23.12.06, 19:20
        .. obrobic Cyganie (przepraszam Romowie). Rece mialem zajete bagazami, zrobilem
        wiec mlynka obracajac sie wokol mojej osi. Poniewaz bagaze byly ciezkie,
        uciekli.
    • lukasz.mastalerek Filozoficzne przesłanie 23.12.06, 17:42
      Jęśli macie czas i ochotę to polecam:

Biblia-Stary Testament-Mądrości Syracha,Księga Koheleta,Księga
      Mądrości i Księga Liczb.

Filmy:
      Zabójcy(USA 1995r.),The Heat,Bella Vita(Życie jest piękne),Perfect
      Murder,The Game,
      Dzień Świstaka,Pręgi,Na lini ognia,Wzgórze złamanych serc,Get
      Carter,The Name Of Rose,
      The Good The Bad And the ugly,For A Few Dollars More, A Fistful of
      Dollars,
      Once Upon a Time in the West,Zapach Kobiety,Godfather(wszystkie
      III częśc),
      Scarface, The Insider, Rekrut, Chłopcy z ferajny, Kasyno,Devils
      Adwocate,
      Pulp Fiction,Oscar

Teledyski:

Kaliber 44-Konfrontacje-
      teledyski.onet.pl/10176,876531,teledyski.html
      Kaliber 44-Film-
      teledyski.onet.pl/10176,1047828,teledyski.html
      Kazik-Krotex-teledyski.onet.pl/10173,790719,teledyski.html
      Kazik-_W Polskę Idziemy-
      teledyski.onet.pl/10173,790711,teledyski.html
      Kazik-Oddalenie-
      teledyski.onet.pl/10173,790714,teledyski.html
      Kazik-Gdybym wiedział to co wiem-
      teledyski.onet.pl/10174,814131,teledyski.html
      El Dupa-Prohibition-
      teledyski.onet.pl/10173,790743,teledyski.html
      KNŻ-„Las Maquinas de la Muerte”-
      teledyski.onet.pl/10173,790733,teledyski.html
      Kazik-Zaraza-teledyski.onet.pl/10173,790715,teledyski.html
      Świetliki i Linda-Filandia-
      teledyski.onet.pl/10173,1188138,teledyski.html
      3 Wymiar-15 MC-teledyski.onet.pl/10176,790939,teledyski.html
      Peja-Brudne Myśli-
      teledyski.onet.pl/10176,1264050,teledyski.html

Republika-Mamona i Fun Lovin Criminals z Interi
      Pięć Dwa Dębiec-Powiem-
      teledyski.onet.pl/10176,809720,teledyski.html
      Zipera –Do Roboty-
      teledyski.onet.pl/10176,796559,teledyski.html
      Ascetoholix-Suczki-
      teledyski.onet.pl/10176,868754,teledyski.html
    • piwi77 Kolejny cud, Wielkiego Świetego, Santo subito! 23.12.06, 17:45
    • czarnadziura Papiż walił kokaine. 23.12.06, 18:07
      On był zły,nie my...
      • czarnadziura Re: Papiż walił kokaine. 23.12.06, 18:15
        nam srychninę zostawił.świeć Panie nad cudzą duszą.
    • pethate Rzym: największy dworzec otrzymał imię Jana Paw.. 23.12.06, 18:33
      Dla mnie JPII byl najwiekszym autorytetem, jest i bedzie.
      Na ziemii. Dlatego mowie Italiencom: grazie. Buon Natale Italiani.
    • adalberto3 Mam nadzieje, ze teraz bedzie tam czysto .... 23.12.06, 19:12
      ... i poczekalnia bedzie wygodniejsza.
    • tjedynak Re: Rzym: największy dworzec otrzymał imię Jana P 23.12.06, 19:15
      dobra inicjatywa, jednak np. centralny łatwiej wymówić...;)
      • fy47 Re: Rzym: największy dworzec otrzymał imię Jana P 23.12.06, 19:36
        A mi to akurat wisi.
    • delgadokrak W krakowie też jest Plac Reagan'a 23.12.06, 19:30
      a wszyscy mowimy plac centralny.
      Włosi też będą mądrzy.
      Życzę wszystkim wesołych Wakacji Grudniowych.
      • fy47 Re: W krakowie też jest Plac Reagan'a 23.12.06, 19:37
        Dzieki! Juz jest wesolo! Wystarczy czytac GW lub ogladac TVN24.
        • krowa86 Termini dworcem JPII 23.12.06, 19:48
          Ludzie, czy to naprawdę jest news na szczyt gazetowego paska wiadomości ze
          świata?? Nie chodzi mi teraz u zasadność takiego czczenia "Największego z
          Nieżyjących Polaków" (ble...), którego poglądy na niektóre kwestie społeczne
          przerażały i irytowały. Chodzi mi o to, że jest to ekscytacja pokroju 'Krzynówek
          zagrał 14 minut w przegranym meczu z Bayernem.". Mówią o nas, mówią o nas!
          jakież to zaściankowe...

Inna rzecz, że jak z Dżizusa zrobią króla Polski, to bankowo będzie to na
          pierwszych stronach światowej prasy. satyrycznej.
      • pies_na_lewizne Re: W krakowie też jest Plac Reagan'a 24.12.06, 06:10
        delgadokrak napisał:

> a wszyscy mowimy plac centralny.
        > Włosi też będą mądrzy.
        > Życzę wszystkim wesołych Wakacji Grudniowych.

Zycze powrotu rozumku, jesli kiedykolwiek go miales.
    • ewa17ewa Rzym: największy dworzec otrzymał imię Jana Paw.. 23.12.06, 19:41
      dzięki WAM Rzymianie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka