sraczynski Rzym: największy dworzec otrzymał imię Jana Paw.. 23.12.06, 13:09 WIADOMOŚĆ DNIA! Istny cud! Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Gdyby mogli nazwać każdą ulicę czy szkołę jego 23.12.06, 14:04 imieniem to by pewnie zrobili - to jest paranoja!!! pomniki ma w każdym mieście, ile schronisk dla bezdobnych i biednych by można było za te pomniki, to sie w głowie nie mieści! Odpowiedz Link Zgłoś
pako19 Biednych zawsze znajdziesz dookoła. Lepiej pomagać 23.12.06, 14:07 im osobiście niż przez zaniechanie budowy pomnika... -------------------------- filatelista.blox.pl/html filatelistyka-pasja z tradycją allegro.pl/show_item.php?item=152411051 poezja www.dorotakiersztejnpakulska.com Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov To chcą mieć teraz jak w Polsce? Zwariowali? 23.12.06, 16:29 Czy też może po prostu zostali dotknięci Uchem Świętym…? :> __________ Ogród Jane Austen - łagodniejszy, kobiecy świat. iKatalog.org - katalog stron. Odpowiedz Link Zgłoś
d_arek_d Pociąg 24.12.06, 00:12 Decydenci rzymscy nazywając inieniem polskiego papieża swój dworzec kierowali się nadzieją zwiększenia pociągu do katolicyzmu wśród Rzymian. Bo z tym ostatnio tak sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Na tyle zasłuzył - patronat dworca 24.12.06, 02:10 Na nic wiecej nie zasłuzył, ten zakuty łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: Gdyby mogli nazwać każdą ulicę czy szkołę jeg 24.12.06, 03:30 o otwarciu pierwszego włąśnie przeczytaliśmy - wszak dworce są największymi noclegowniami bezdomnych. Odpowiedz Link Zgłoś
lebaim Będzie jak z Placem teatralnym w Waeszawie.. 23.12.06, 13:10 nic się nie zmieni - rzymianie nadal będą mówili o stazione Termini. To tak jakby Wawelowi nadać imię jakiegoś arcywielkiego człowieka - nic się nie zmieni... No ale wielu będzie usatysfakcjonowanych w swojej próżności... Odpowiedz Link Zgłoś
carlos333 Re: Będzie jak z Placem teatralnym w Waeszawie.. 23.12.06, 13:24 halo "Lebaim" synu Mojzeszowy.....Dla wiekszosci ludzi,tak tak w tym takze w Italii,Karol Wojtyla nie byl jakims tam "arcywaznym czlowiekiem"To najwieksza postac XX wieku,a pewnie i tysiaclecia.Nie jestem katolikiem,ani nawet pewnie chzescijaninem,mimo tego nie moge scierpiec takiej pogardy w Twojej wypowiedzi.Nie mozemy liczyc na to,ze Wlosi nazwa swoj parlament imieniem Najwiekszego Polaka... Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Będzie jak z Placem teatralnym w Waeszawie.. 23.12.06, 13:35 carlos333 napisał: > To najwieksza > postac XX wieku,a pewnie i tysiaclecia. Niech sobie nazywają imieniem poprzedniego papieża co chcą, ale bez przesady z tą jego rzekomą wielkością. Nic sensownego nie uczynił, nic mądrego nie powiedział, sam nie byłby się w stanie utrzymać, bo bez zawodu, nawet dziecka nie wychował. Więc wypuśc to powietrze i spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jbg2000 Re: Będzie jak z Placem teatralnym w Waeszawie.. 23.12.06, 13:50 powiedział, co wiedział zanim Wojtyła został papieżem, wcześniej przez wiele lat był również wykładowcą na wyższej uczelni równie sensownie można powiedzieć o znacznej części profesorów , że nie mają zawodów i nie są w stanie sami się utrzymać Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Będzie jak z Placem teatralnym w Waeszawie.. 23.12.06, 14:11 jbg2000 napisała: > zanim Wojtyła został papieżem, wcześniej przez wiele lat był również wykładowcą > na wyższej uczelni O ile KUL mozna uznać za uczelnię wyższą. Wykładał zaś teologię i etykę, kierunki z punktu widzenia niewierzącego całkowicie nienaukowe. Wojtyła był tak mierny, że jego studia doktoranckie w Rzymie nie zakończyły się doktoratem (podobno nie stać go było na wydrukowanie pracy doktorskiej - oficjanle wyjaśnienie). Doktorat, aby nie było obciachu, otrzymał po powrocie do kraju, na KULu, bez obrony. Odpowiedz Link Zgłoś
arct Re: Będzie jak z Placem teatralnym w Waeszawie.. 23.12.06, 14:22 Nie mozna :) nazywanie KUL-u uniwersytetem a księży profesorami to tylko kurtuazja. teologia nie jest nauką. wielkość Wojtyły? dużo mozna by napisac argumentów przeciw takiemu stwierdzeniu wspomnę 1 - większosc ksiazek i encyklik jest przecietnych i nic istotnego nie wnosi, odgrzewane mielone. Odpowiedz Link Zgłoś
lebaim Re: Będzie jak z Placem teatralnym w Waeszawie.. 23.12.06, 14:38 > wielkość Wojtyły? > > dużo mozna by napisac argumentów przeciw takiemu stwierdzeniu wspomnę 1 - > większosc ksiazek i encyklik jest przecietnych i nic istotnego nie wnosi, > odgrzewane mielone. A przeczytałęś choćby jedną? Jeśli tak, to powiedz którą, i co w niej było odgrzewane. Będę szczerze zobowiązany, w przeciwnym wypadku musiałbym Cię uważać za żałosnego i zaślepionego nienawiścią demagoga... Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Będzie jak z Placem teatralnym w Waeszawie.. 23.12.06, 16:05 lebaim napisał: > A przeczytałęś choćby jedną? Jeśli tak, to powiedz którą, i co w niej było > odgrzewane. Będę szczerze zobowiązany, w przeciwnym wypadku musiałbym Cię uważa > ć > za żałosnego i zaślepionego nienawiścią demagoga... Próbowałem przeczytać. Truizmy, nuda i grafomania. Żadnej nie udało mi się dokończyc. Ciekaw jestem , czy któryś z jego fanów, przeczytał choc jedną do końca. I nie tylko zrozumiał o co chodzi, ale czegoś się dowiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
woro1 Re: Będzie jak z Placem teatralnym w Waeszawie.. 23.12.06, 14:29 A co to jest według ciebie uczelnia Wyższa? Chyba nigdy nie studiowałeś na żadnej i nie masz pojęcia po co się studiuje. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Będzie jak z Placem teatralnym w Waeszawie.. 23.12.06, 16:07 woro1 napisał: > A co to jest według ciebie uczelnia Wyższa? Chyba nigdy nie studiowałeś na > żadnej i nie masz pojęcia po co się studiuje. Uczelnia wyzsza kojarzy mi się z pracą badawczą, a mniej z fantazjowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
dariuszgd Re: Będzie jak z Placem teatralnym w Waeszawie.. 23.12.06, 17:17 Hehe powiedział co wiedział Jak w ogóle można takie idiotyzmy pisać o największym Polaku? ON będzie znany i za 1000 lat a TY? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Każdy normalny człowiek pragnie 23.12.06, 17:23 aby po śmierci nikt sobie nim gęby nie wycierał. Odpowiedz Link Zgłoś
woro1 Re: Będzie jak z Placem teatralnym w Waeszawie.. 23.12.06, 14:31 Przeczytaj to jeszcze raz co napisałeś i zastanów się nad tym. Bo to totalny bełkot człowieka dla którego najważniejsze są pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Będzie jak z Placem teatralnym w Waeszawie.. 23.12.06, 16:11 woro1 napisał: > Przeczytaj to jeszcze raz co napisałeś i zastanów się nad tym. Bo to totalny > bełkot człowieka dla którego najważniejsze są pieniądze. Odpowiedz sam sobie lepiej na pytanie, czego dowiedziełes się od Wojtyły, na co sam bez niego byś nie wpadł. Gdybyś się chciał podzielic swoją odpowiedzią, to proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 Idąc z dworca zagłosowałam na S_a_m_o_o_b_r_o_n_ę 23.12.06, 13:46 A co! Odpowiedz Link Zgłoś
mikwa Re: Będzie jak z Placem teatralnym w Waeszawie.. 23.12.06, 13:49 A może od razu największa postać w historii ludzkości ? Ludzie, trochę umiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
woro1 Re: Będzie jak z Placem teatralnym w Waeszawie.. 23.12.06, 14:27 mikwa napisał: > A może od razu największa postać w historii ludzkości ? Ludzie, trochę umiaru. Ale ty pusty jesteś!!! To kogo może nazwiesz taką postacią: Hitlera czy może Napoleona? ehhh Odpowiedz Link Zgłoś
mikwa Re: Będzie jak z Placem teatralnym w Waeszawie.. 23.12.06, 17:04 Czy z całego tysiąclecia pamiętasz tylko Napoleona, Hitlera i JPII ? Oj, do szkoły i wkuwać, bo wiadomości coś mizerniutkie. Odpowiedz Link Zgłoś
lebaim Re: Będzie jak z Placem teatralnym w Waeszawie.. 23.12.06, 14:34 Drogi przyjacielu, chcę Ci wyznać, że jestem chrześcijaninem a konkretniej katolikiem, co mi nie przeszkadza - wręcz przeciwnie! - interesować się judaizmem (wszak z niego wywodzi się nasz Kościół! i stąd też mój nick, który oznacza po prostu: "lew" Nie wiem gdzie w mojej wiadomości dopatrzyłeś się pogardy. Cieszyłbym się gdybyś dostrzegł oburzenie - mam śp.Karola Wojtyłę za wystarczająco ważnego i godnego szacunku człowieka (ale _tylko_ człowieka i dlatgo tak samo drażni mnie jego ubóstwianie), by domagać się szacunku dla jego imienia i nie szastania nim bezsensownie. Kiedyś padło takie hasło: czy JPII potrzebuje Nobla czy Nobel potrzebuje JPII - osobiście uważam, że Wojtyła Nobla nie potrzebował a wygląda na to, że Veltroni Wojtyły potrzebuje, podobnie jak setki prowincjonalnych burmistrzów w Polsce, którzy robią sobie kampanię polityczną nazywając imieniem Jana Pawła II, place, szkoły, ulice, zakłady, szpitale, magazyny... Osobiście nazywam to "inflacją godności" by ni używać mocniejszego słowa jakim jest "profanacja". Pomyśl chwilę i zastanó się co bardziej uwałacza godności: szastanie czyimś imieniem czy sprzeciw przeciw temu... A tak zupełnie na marginesie polecam Ci zapoznanie się ze wspaniałymi, a w Polsce prawie zupełnie nieznanymi (ciekawe dlaczego?...) wypowiedziami Jana Pawła II o judaiźmie i narodzie żydowskim. Tutaj znajdziesz małą próbkę: www.forum-znak.org.pl/?p=mod-pl Odpowiedz Link Zgłoś
d_arek_d Re: Będzie jak z Placem teatralnym w Waeszawie.. 24.12.06, 00:37 carlos333 napisał: > Nie jestem katolikiem,ani nawet pewnie > chzescijaninem. Pewnie nie jesteś chrześcijaninem? Nie jesteś pewien, czy jesteś chrześcijaninem, czy nie jesteś!? A ja z dużą dozą prawdopodobieństwa mogę stwierdzić, że pewnie jesteś ssakiem. Poza tym nie zacietrzewiaj się gdy ktoś nie uważa JPII za człowieka tysiąclecia. Bo w innym przypadku pewnie stwierdzę, że pewnie jesteś nietolerancyjny. Pewnie tak, jak faszyści, fanatycy religijni i stalinowcy. Pewnie zdziwisz się, ale pewnie duża część społeczności krajów muzułmańskich nie słyszała o JPII, a pozostała część pewnie nie uważa go za człowieka tysiąclecia. Pewnie tak samo jest z buddystami. Te dwie religie razem mają pewnie więcej wiernych, niż cała religia chrześcijańska, nie mówiąc już o samym katolicyzmie (bo przecież nawet prawosławni nie są wielkimi fanami JPII - znam to wiem). To w ramach odpowiedzi na fragment twej wypowiedzi: "Dla wiekszosci ludzi (...)" sugerującej, że większość populacji znanego nam świata jest łaskawa uważać tak, jak ty. Świat wielki jest. Większy, niż sądzisz. _______________________________ Jestem w posiadaniu dowodów na istnienie przynajmniej jednego Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne a co powiesz o milionach turystow z calego swiata? 23.12.06, 13:50 lebaim napisał: > nic się nie zmieni - rzymianie nadal będą mówili o stazione Termini. To tak > jakby Wawelowi nadać imię jakiegoś arcywielkiego człowieka - nic się nie > zmieni... > No ale wielu będzie usatysfakcjonowanych w swojej próżności... Nawet jesli rzymianie rzeczywiscie nadal beda uzywali nazwy Termini, to setki milionow tutystow ze wszystkich karjow i zakatkow swiata beda mowic "John Paul II" , "Juan Paulo II" , "Johannes Paulus II" czy jak tam jeszcze. A rzymianie... jak nie w obecnym pokoleniu to w nastepnym tez beda uzywac nowej nazwy. Kto w Paryzu jeszcze uzywa terminu "Les Halles"? Chyba tylko niektorzy staruszkowie. A przeciez paryzanie uzywali tej nazwy powszechnie, nawet po ich wyburzeniu i wybudowaniu na ich miejscu Centre Pompidou. Paryzanie preedzej juz uzywali nazwy "Beaubourg" niz "Centre Pompidou". Natomiast miliony turystow od samego poczatku znalo budynek i plac jako "Centre Pompidou". Teraz chyba juz i Paryzanie w koncu przyzwyczaili sie do nowej nazwy. Jakie to zalosne jak mali i zazdrosni ludzi aby poczuc sie mniej malymi usiluja umniejszyc ludzi wielkich.... tym samym ukazujac jeszcze bardziej swoja malosc. A o lebaimie pewnie juz w tydzien po jego smierci nawet pies z kulawa noga nie bedzie pamietal. Odpowiedz Link Zgłoś
mikwa Re: a co powiesz o milionach turystow z calego sw 23.12.06, 14:01 Nie chodzi o umniejszanie, tylko o umiar. Papież jaki był, każdy wie. Ale mówienie o nim jako o największej postaci tysiąclecia to gruba przesada. Można oczywiście ponazywać imieniem papieża wszystkie dworce, fabryki, szkoły, żłobki czy co tam jeszcze, tylko po co ? Były już w historii postaci, których imieniem nazywano wszystko, nawet miasta. Czy warto tak samo postępować z papieżem ? Odpowiedz Link Zgłoś
arct Re: a co powiesz o milionach turystow z calego sw 23.12.06, 14:25 myślę, że Stalina i Hitlera będa dłużej pamiętać niż Karola Wojtyłe. i będa o nich uczyc w ksiązkach historii, podczas gdy o JPII nikt juz nie będzie pamiętał. Odpowiedz Link Zgłoś
lebaim Re: a co powiesz o milionach turystow z calego sw 23.12.06, 14:50 Turyści będą szukać Stazione Giovanni Paolo Secondo a taksiarze będą ich wieźli na Termini, ale nie ten metlik mnie przeraża. By się nie powatarzać, odsyłam Cię do mojej odpowiedzi innemu "zgorszonemu": forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=54400607&a=54402877 Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: a co powiesz o milionach turystow z calego sw 23.12.06, 17:08 lebaim napisał: > Turyści będą szukać Stazione Giovanni Paolo Secondo a taksiarze będą ich wieźli > na Termini, ale nie ten metlik mnie przeraża. By się nie powatarzać, odsyłam > Cię do mojej odpowiedzi innemu "zgorszonemu": Ale nikt wszystkich stacji, mostow, placow itd nie przemianowuje na im. Jana Pawla Drugiego. Po prostu przemianowano glowna stacje kolejowa Rzymu, a ty maly czlowieczku zaczynasz grymasic. Jakby nazwali im. Miedzynarodowki Socjalistycznej tez bys narzekal? Obawiam sie ze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
lebaim Re: a co powiesz o milionach turystow z calego sw 23.12.06, 17:27 Nie narzekałbym i zupełnie by mnie to nie interesowało, bo mnie Międzynarodówka Socjalistyczna guzik obchodzi a Karol Wojtyła jest mi bliski i cierpię jak się szasta jego imieniem na prawo i lewo (i gdy się go "odczłowiecza ubóstwiając, też!). Nie projektuj na mnie swoich upiorów i fobii, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: a co powiesz o milionach turystow z calego sw 24.12.06, 06:07 lebaim napisał: > Nie narzekałbym i zupełnie by mnie to nie interesowało, bo mnie > Międzynarodówka Socjalistyczna guzik obchodzi a Karol Wojtyła jest mi bliski > i cierpię jak się szasta jego imieniem na prawo i lewo (i gdy się > go "odczłowiecza ubóstwiając, też!). > Nie projektuj na mnie swoich upiorów i fobii, proszę. Nie szasta sie jego imieniem na prawo i lewo. Prozno sie "troszczysz" o swojego "bliskiego" "Karola Wojtyle" (juz jako "Papiez" nie jest ci bliski, tylko jako prywatna osoba?). Miliony pielgrzymow przyjezdzajacych za jego pontyfikatu do Rzymu pewnie przewinely sie wlasnie porzez ten dworzec. Bardzo dobry pomysl aby wlasnie to miejsce nazwac imieniem ich ukochanego Papieza. Odpowiedz Link Zgłoś
earlyyears Rzym: największy dworzec otrzymał imię Jana Paw.. 23.12.06, 13:19 kosmiczna wiadomosc. chyba umre ze szczescia. Odpowiedz Link Zgłoś
astro_glide Re: Rzym: największy dworzec otrzymał imię Jana P 23.12.06, 13:32 Nie mieli lepszego pomyslu jakie imie nadac dworcowi ? Ja proponowalbym "macaroni" ,albo "spaghetti" ,ale za pozno . Odpowiedz Link Zgłoś
grain1 [...] 23.12.06, 14:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Dlaczego tak mowisz?... 23.12.06, 15:01 Wnioskuje,ze znales papieza - Polaka osobiscie i musial ciebie czyms skrzywdzic.Opowiedz o tym , to musi byc bardzo interesujace...a jesli nic takiego nie uczynil wobec ciebie,to najlepiej zrobisz jak bedziesz milczal, a pomyje wylej na swoj glupi leb, bedziesz wtedy madry i pachnacy jak fekalia, o ktorych wspominasz. Odpowiedz Link Zgłoś
woro1 Re: Skad tyle szumowin ma komputery i umie klikac 23.12.06, 14:35 Zgadza się. Większość z nich pisze to co im ślina na język przyniesie. Nie zastanowią się zaś o kim piszą. A niby m. in. przemiany polityczne w Polsce to tylko dzięki Wałęsie i Solidarności nastąpiły. Ludzie poczytajcie trochę o historii Polski. Gdyby m. in. nie JPII to dostęp do internetu mieliby taki jak w Chinach. Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Lepsze spanie bedzie teraz na tym dworcu 23.12.06, 13:55 Herbate darmo beda dawac ponizej 5 stopni C. Odpowiedz Link Zgłoś
toksol W Polsce byłoby to chyba niemożliwe.. 23.12.06, 13:57 "Mali ludzie" zakrakali by się na śmierć, aby do tego nie dopuścić. No chyba żeby to był jakiś piłkarz... Odpowiedz Link Zgłoś
grain1 Re: W Polsce byłoby to chyba niemożliwe.. 23.12.06, 14:15 Już parę tysięcy żeczy, objektów, mostów i placów jest nazwane JP2. Nie ośmieszaj się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke Re: W Polsce byłoby to chyba niemożliwe.. 23.12.06, 14:17 Patrzysz na to ze złej strony - istnieją dziesiątki tysięcy obiektów nie nazwanych imieniem Jana Pawła II. Chociaż teraz bardziej trendy może być "Chrystusa Króla Polski". Odpowiedz Link Zgłoś
grain1 Re: W Polsce byłoby to chyba niemożliwe.. 23.12.06, 14:27 Masz rację... Królowa już jest, król będzie niebawem a księciem (znaczy ich potomkiem) JP2. Boże ty widzisz i nie grzmisz (co łaska)??? Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Bog ciebie skrzywdzil.... 23.12.06, 15:26 nie zadaj od BOGA ZBYT WIELE,Bog nie jest sadysta,zeby sie nad toba znecal.To, ZE CIEBIE OGRANICZYL UMYSLOWO, zrobil tylko dla twojego dobra.Ze swinia postapil podobnie, nie dal jej rogow,bo by ludzi bodla. Odpowiedz Link Zgłoś
grain1 Re: A co to jest 'zecz'? 23.12.06, 16:10 "R" uciekło. Czyta się przestrzennie, a nie po literkach. A kmieca przeszłość 'papieża polaka' jest przecież faktem. Czy mógłbyś bez zadnych inwektyw w moją stronę napisać CZYM K.W. a później JP2 zasłóżył na miano Największego Polaka? Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Rzecz w tym ,ze ja Jana Pawla II... 23.12.06, 16:28 NIE UWAZAM za najwiekszego Polaka w historii, ale za postac, ktorej nalezy sie szacunek.Historia narodu nie jest dyscyplina sportowa,a postacie historyczne nie sa sportowcami, ktorych sie wyroznia , klasyfikuje i numeruje. Odpowiedz Link Zgłoś
resu Nie przypominam sobie piłkarza, ale jest szansa 23.12.06, 14:37 że już niedługo wielu miastach przejechać się da skrzyżowanie Karola Wojtyły z Jana Pawła II. Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke a co z najważniejszym dworcem we Włoszczowej? 23.12.06, 14:12 Myślę, że też należałoby uczcić jakoś naszego wielkiego rodaka w Ojczyźnie, może stacja we Włoszczowej? Albo przynajmniej nadać imię Jana Pawła II alei która do niej prowadzi? Rodacy, smarujcie oficjalne pismo w tej sprawie do rządu! Odpowiedz Link Zgłoś
prawy.polak Re: Rzym: największy dworzec otrzymał imię Jana P 23.12.06, 14:21 No to trzeba będzie zmienić miliony rozkładów jazdy. Czy bóg zapłaci? Odpowiedz Link Zgłoś
grain1 Re: Rzym: największy dworzec otrzymał imię Jana P 23.12.06, 14:43 Zapłacisz Ty. Nażwałem mojego nissana JP2, czy parę grzeszków młodości (tych niespowiadalnych) będzie mi odpuszczone. Bo mój ksiądz; nazywał się Kindbaum ,Parafia oliwska 1976, powiedział że rozgrzeszenia mi nie da, ale staruszek proboszcz go zjebbał i przystąpiłem do "św" komunii jak każdy w naszej klasie. Spotkałem znacznie później Kindbauma w Sopocie otoczonego dziwkami i nie bardzo sie zmieszał gdy pozdrowiłem Go tradycyjnym Niech Będzie Powalony. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Uwazaj, zeby ten twoj 'nissan' sie na ciebie ... 23.12.06, 15:40 obrazil i nie zostawil ciebie rozplszczonego na jakims drzewie. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Co mu po twojej ' milosci' ? 23.12.06, 15:34 Milosc drobnoustrojow trzeba zwalczac. Odpowiedz Link Zgłoś
grain1 Re: Co mu po twojej ' milosci' ? 23.12.06, 16:16 Ciebie Edziu też kocham, nie bądź zawistny. Nawet bakterie trzeba kochać; nie była to przypadkiem jedna ze wznioślejszych idei JP2? Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Co mi po twoim kochaniu ?... 23.12.06, 16:40 ANI TEJ TWOJEJ 'MILOSCI' nie zadam , ani jej nie potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnadziura Re: Dzieci z dworca z.o.o 23.12.06, 18:01 czarnadziura napisał: > Kochamy Cię Ojcze Święty. Arcybiskup Dziwisz zbudował w Łodzi zbudował Teatr Elżbietański-nasz ojciec święty to żaden był. Odpowiedz Link Zgłoś
szymonstanczyk Nie będziesz miał Bogów cudzych przedemną 23.12.06, 15:02 NIE BĘDZIESZ MIAŁ BOGÓW CUDZYCH PRZEDEMNĄ! Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Naprawse jestes Bogiem ?... 23.12.06, 15:46 Chyba zartujesz, nie wierze?...Udowodnij! Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Jeśli nie wierzysz to trudno. 23.12.06, 15:51 Jesteś człowiekiem małej wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Za to ty jestes duzej wiary... 23.12.06, 16:15 czyli naiwny,i w kazdym dupku, jak w tym powyzej, Boga znajdujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Zachwiales moja mala wiara... 23.12.06, 16:36 mowisz , ze BOG razem z tym dupkiem s forum zarzadzaja Niebem ? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Wszechmocny "dupek powyżej" 23.12.06, 16:44 potrzebuje pomocników? Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Ty masz jakies zaburzenia umyslowe... 23.12.06, 16:51 Boga od dupka nie mozesz odroznic. Odpowiedz Link Zgłoś
unimaginable Jakie wykształcenie mają dziennikarze GW? 23.12.06, 15:35 "W ceremonii nadania Termini imienia polskiego papieża udział wzięli też m.in. " Uwielbiam to - "polski papież". Co to znaczy "polski papież"? Brawo Wyborcza, doskonała stylistyka i znajomość zasad pisania... Ratunku! Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinass A Kwaśniewski z Siwcem wyszydzali Papieża.... 23.12.06, 16:11 A teraz zakładają nową partię polityczna... Rzygać się chce na te szumowiny z PZPR-SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Świetny był ten numer z nabijawą z polaczkowskiego 23.12.06, 16:17 bożka. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 No ...Ty sie tez popisales ' poczuciem humoru' 23.12.06, 17:10 zeby sie smiac z pijanych wyglupow komuchow.Kwasniewski wtedy sie zblaznil i pewnie do dzis mu glupio z tego powodu . Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Satyra na bożka polaczków wyszła mu tylko na dobr. 23.12.06, 17:22 Oby nigdy nie przyszło mu do głowy aby polskich głąbów przepraszać. Odpowiedz Link Zgłoś
toksol Po co to czytasz, po co tu piszesz? 23.12.06, 20:17 Ty obrazo.uczuć - Polaków nie lubisz, papieża jeszcze mniej, pochwalasz komuchów. Po co czytasz i piszesz po polsku? Masochista jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
unimaginable Re: Satyra na bożka polaczków wyszła mu tylko na 23.12.06, 20:29 Sama jesteś głąbem. Nie obrażaj mojego narodu i mojej religii. Jeśli masz choć odrobinę taktu. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych A to niby czemu? 23.12.06, 20:58 Czyżby poprawność polityczna miała nie pozwalać? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: A Kwaśniewski z Siwcem wyszydzali Papieża.. 23.12.06, 18:31 mordzinass napisała: Re: A Kwaśniewski z Siwcem wyszydzali Papieża... Wesołe chłopaki, szczególnie jak na bani, co się czepiasz?! Sam/a nigdy nie wypiłe/a/ś? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa17ewa Re: A Kwaśniewski z Siwcem wyszydzali Papieża.. 23.12.06, 20:05 dzięki,że o tym pamiętasz,co wydaje się ewenementem w tym naszym ogłupianym i w efekcie ogłupionym społeczeństwie.serdeczności ewa Odpowiedz Link Zgłoś
drogibronislaw Piękna inicjatywa. Dedykuję ją redakcji Trybuny 23.12.06, 16:34 (Ludu) i "Nie" Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecien45 Syfiasty ten dworzec.bezdomni,złodzieje,brudno 23.12.06, 17:07 Dwa razy nas tam okradli metodą ba babę w grubych okularach pytającą pod rozkładem "o której odjeżdża pociąg do Neapolu?" W tym czasie kiedy szukamy z nią na rozkładzie podziągu jej bachor kradnie nam bagaż. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Re: Syfiasty ten dworzec. Mnie probowali ... 23.12.06, 19:20 .. obrobic Cyganie (przepraszam Romowie). Rece mialem zajete bagazami, zrobilem wiec mlynka obracajac sie wokol mojej osi. Poniewaz bagaze byly ciezkie, uciekli. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz.mastalerek Filozoficzne przesłanie 23.12.06, 17:42 Jęśli macie czas i ochotę to polecam: Biblia-Stary Testament-Mądrości Syracha,Księga Koheleta,Księga Mądrości i Księga Liczb. Filmy: Zabójcy(USA 1995r.),The Heat,Bella Vita(Życie jest piękne),Perfect Murder,The Game, Dzień Świstaka,Pręgi,Na lini ognia,Wzgórze złamanych serc,Get Carter,The Name Of Rose, The Good The Bad And the ugly,For A Few Dollars More, A Fistful of Dollars, Once Upon a Time in the West,Zapach Kobiety,Godfather(wszystkie III częśc), Scarface, The Insider, Rekrut, Chłopcy z ferajny, Kasyno,Devils Adwocate, Pulp Fiction,Oscar Teledyski: Kaliber 44-Konfrontacje- teledyski.onet.pl/10176,876531,teledyski.html Kaliber 44-Film- teledyski.onet.pl/10176,1047828,teledyski.html Kazik-Krotex-teledyski.onet.pl/10173,790719,teledyski.html Kazik-_W Polskę Idziemy- teledyski.onet.pl/10173,790711,teledyski.html Kazik-Oddalenie- teledyski.onet.pl/10173,790714,teledyski.html Kazik-Gdybym wiedział to co wiem- teledyski.onet.pl/10174,814131,teledyski.html El Dupa-Prohibition- teledyski.onet.pl/10173,790743,teledyski.html KNŻ-„Las Maquinas de la Muerte”- teledyski.onet.pl/10173,790733,teledyski.html Kazik-Zaraza-teledyski.onet.pl/10173,790715,teledyski.html Świetliki i Linda-Filandia- teledyski.onet.pl/10173,1188138,teledyski.html 3 Wymiar-15 MC-teledyski.onet.pl/10176,790939,teledyski.html Peja-Brudne Myśli- teledyski.onet.pl/10176,1264050,teledyski.html Republika-Mamona i Fun Lovin Criminals z Interi Pięć Dwa Dębiec-Powiem- teledyski.onet.pl/10176,809720,teledyski.html Zipera –Do Roboty- teledyski.onet.pl/10176,796559,teledyski.html Ascetoholix-Suczki- teledyski.onet.pl/10176,868754,teledyski.html Odpowiedz Link Zgłoś
czarnadziura Re: Papiż walił kokaine. 23.12.06, 18:15 nam srychninę zostawił.świeć Panie nad cudzą duszą. Odpowiedz Link Zgłoś
pethate Rzym: największy dworzec otrzymał imię Jana Paw.. 23.12.06, 18:33 Dla mnie JPII byl najwiekszym autorytetem, jest i bedzie. Na ziemii. Dlatego mowie Italiencom: grazie. Buon Natale Italiani. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Mam nadzieje, ze teraz bedzie tam czysto .... 23.12.06, 19:12 ... i poczekalnia bedzie wygodniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
tjedynak Re: Rzym: największy dworzec otrzymał imię Jana P 23.12.06, 19:15 dobra inicjatywa, jednak np. centralny łatwiej wymówić...;) Odpowiedz Link Zgłoś
fy47 Re: Rzym: największy dworzec otrzymał imię Jana P 23.12.06, 19:36 A mi to akurat wisi. Odpowiedz Link Zgłoś
delgadokrak W krakowie też jest Plac Reagan'a 23.12.06, 19:30 a wszyscy mowimy plac centralny. Włosi też będą mądrzy. Życzę wszystkim wesołych Wakacji Grudniowych. Odpowiedz Link Zgłoś
fy47 Re: W krakowie też jest Plac Reagan'a 23.12.06, 19:37 Dzieki! Juz jest wesolo! Wystarczy czytac GW lub ogladac TVN24. Odpowiedz Link Zgłoś
krowa86 Termini dworcem JPII 23.12.06, 19:48 Ludzie, czy to naprawdę jest news na szczyt gazetowego paska wiadomości ze świata?? Nie chodzi mi teraz u zasadność takiego czczenia "Największego z Nieżyjących Polaków" (ble...), którego poglądy na niektóre kwestie społeczne przerażały i irytowały. Chodzi mi o to, że jest to ekscytacja pokroju 'Krzynówek zagrał 14 minut w przegranym meczu z Bayernem.". Mówią o nas, mówią o nas! jakież to zaściankowe... Inna rzecz, że jak z Dżizusa zrobią króla Polski, to bankowo będzie to na pierwszych stronach światowej prasy. satyrycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: W krakowie też jest Plac Reagan'a 24.12.06, 06:10 delgadokrak napisał: > a wszyscy mowimy plac centralny. > Włosi też będą mądrzy. > Życzę wszystkim wesołych Wakacji Grudniowych. Zycze powrotu rozumku, jesli kiedykolwiek go miales. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa17ewa Rzym: największy dworzec otrzymał imię Jana Paw.. 23.12.06, 19:41 dzięki WAM Rzymianie! Odpowiedz Link Zgłoś