Dodaj do ulubionych

Śmierć mordercy z Wałbrzycha! Wpisz się!

01.01.07, 19:01
Powinna kanalia zdychać długo i wiedzieć, że zdycha za zabicie dziecka....
Obserwuj wątek
    • jewropejczyk Dla takich jak on jest jedna sprawiedliwa kara ! 01.01.07, 19:08
      Kara śmierci ! Wyrok na tego zwyrodnialca powinien być wykonany publicznie
      najpierw chłosta 100 batów, a potem powieszenie na haku rzeżnuczym, aby zdychał
      powoli. Takie zbrodnie jak ta pokazują jak bardzo potrzebna jest KS.
      • mania333 Boże kochany, co komu przeszkadzało takie śliczne 01.01.07, 19:19
        Boże kochany, co komu przeszkadzało takie śliczne dziecko!!!!
        Sama jestem mamą córek i aż mnie ściska gdy przeczytałam że to dziecko nie
        żyje :-(
        Gdy załapią bandziora, to skarzą kanalię na kilka lat, a po połowie go wypuszczą
        Kiedy do cholery przywrócą karę śmierci????
        • marcel1125 Re: Boże kochany, co komu przeszkadzało takie śli 01.01.07, 19:29
          Takiego sku..ela to tylko baseballem traktować, albo powoli zacząć odstrzelać,
          bądź też przestrzelać mu organy, ponacinać kartką, żeby się frajer wykrwawił,
          albo inny sposób, ale przynoszący cierpienie i powolną śmierć!! Kodeks karny
          trzeba zaostrzyć i wprowadzić tą karę śmierci !!
          Ale jedno jest pewne, że jeśli policja znajdzie tego palanta, to nie będzie on
          miał życia w więzieniu!!
          • slon2002 90% filmów pokazuje zbrodnię lub dotyczy zbrodni 02.01.07, 15:51
            "sztuka" filmowa o przemocy i zbrodni powinna zniknąć na zawsze z kultury XXI
            wieku. Zboczeńcy piszą scenariusze, zboczeńcy reżyseruja te gnioty a w filmach
            grają pederaści, pedofile, lesby i wszelka inna swołocz z marginesu ludzkiego.
            • bloodysunday99 Re: 90% filmów pokazuje zbrodnię lub dotyczy zbro 02.01.07, 16:03
              Co za idiotyzm. Ja mam w domu 200 filmow, i bardzo malo Hollywooda. Niestety
              kiedy graja filmy o uczuciach, kina sa puste, a kiedy idzie film o seryjnym
              mordercu, to wszystko wysprzedane. Macie takie filmy na jakie zaslugujecie.

Ciekawe jakie filmy stoja u Ciebie na polce?
              • slon2002 kiedyś miałem wspaniałą filmotekę, bez Hollywood 02.01.07, 17:10
                bez amerykańskiej szmiry. Kilka lat temu wyrzuciłem telewizor z domu i filmy
                rozdałem znajomym. Teraz czasami chodzę do kina na filmy animowane powszechnie
                uważane za filmy dla dzieci. Nie, nie jestem pedofilem. Nie chodzę do kina, bo
                nie chcę, aby jakiś niezrównoważony narkoman-zboczeniec-reżyser kąpał mnie w
                gó..e okrucieństwa, zbrodni i podłości. Nie interesują mnie cudze problemy,
                zbrodnie, zdrady, konflikty i bandytyzm. Dlaczego? Chce być normalny.
                Nie ma juz reżyserów starajacych się pokazać film jako dziedzine sztuki przez
                duże Sz. Sztuke filmową na zawsze zabiła komercja.
                • okrent9 Re: kiedyś miałem wspaniałą filmotekę, bez Hollyw 03.01.07, 01:00
                  "Nie interesują mnie cudze problemy"...

Szkoda.

"Dlaczego? Chce być normalny."

Hmmm...
                • koalakoala Re: kiedyś miałem wspaniałą filmotekę, bez Hollyw 03.01.07, 17:39
                  Lesbijki i pedofile w jednj linijce? Nie jestes normalny. Przeciwnie. Jestes
                  homofobem. Szkoda, myslalam, ze tylko fajni ludzie nie maja TV z wlasnego wyboru.
            • rambonoff Re: Najnowszy hicior to: Piła 3. 03.01.07, 00:43
              A dystrybutorzy tylko pogrzewaja atmosferę.
        • jvenables14 Re: Boże kochany, co komu przeszkadzało takie śli 01.01.07, 19:30
          W światlej jUnii pewnie nigdy.
          • hatteras W USA prowokuja pedofili 01.01.07, 21:00
            Specjalnie wyszkoleni agenci udaja dzieci w internecie,umawiaja sie na
            spotkania i ?apia zboczencow na goracym uczynku.
            • drogibronislaw Tam przynjamniej jest kara dla takich dewiantów: 01.01.07, 21:13
              krzesło elektryczne, komora gazowa, szubienica i inne tego rodzaju atrakcje.
              Ach!
            • darthmaciek kara smierci dla mordercow 01.01.07, 21:43
              i to nie tylko dla mordercow dzieci.
              • inquisition kara smierci dla przypadkowych ludzi 02.01.07, 09:27
                W USA ponoć co ósmego skazanego dałoby się wybronić, a niektórych nawet
                uniewinnić, gdyby mieli dobrych (czytaj drogich) adwokatów.

Jestem przeciwnikiem kary śmierci z powodu jakości polskiego sądownictwa. Tu
                karano by nie na podstawie dowodów takich jak DNA a na podstawie poszlak.

___
                Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ !
                • darthmaciek dobry adwokat potrafi podwazyc wszystko 02.01.07, 11:35
                  dzieki temu tysiace kanalii unika zasluzonej kary.
        • xs550 Re: Boże kochany, co komu przeszkadzało takie śli 02.01.07, 04:55
          mania333 napisała:

> Kiedy do cholery przywrócą karę śmierci????

Chcesz Polske i Europe cofnac w rozwoju? Pojedz sobie do Chin badz Iranu, tam
          maja kare smierci bo myslacy tak jak ty rzadza tam.
          • drogibronislaw Słyszałeś, baranku, o egzekucjach w USA i Japonii? 02.01.07, 05:14
            :o)
            • crazzy_b oko za oko ząb za ząb 02.01.07, 09:18
              to moje rozumienie prawa.kara musi być adekwatna do winy.
              Skoro zlikwidowana została kara śmierci to można takiemu po skazaniu na
              dożywocie w izolatce powiesić sznur,położyć ampułkę z cyjankiem i ostrą żyletkę
              niech sam decyduje czy chce żyć czy umrzeć.Warunek,że będzie siedział sam bez
              telewizora,bez kolesiów w celi,bez wizyt i przepustek,bez gazet i radia.Niech
              nic mu nie przeszkadza w podjęciu decyzji.Społeczeństwo będzie miało spokojne
              sumienie,nie będzie kary śmierci, a bestia będzie odizolowana.Tylko niech mi
              nikt nie mówi,że takiemu potworowi trzeba stworzyć ludzkie warunki
              izolacji.Wystarczy mu twarde łózko,kibel,woda i jedzenie trzy razy dziennie.
      • xs550 Re: Dla takich jak on jest jedna sprawiedliwa kar 02.01.07, 04:54
        jewropejczyk napisał:

> Takie zbrodnie jak ta pokazują jak bardzo potrzebna jest KS.

Nawolujac do kary smierci stawiasz sie w jednym rzedzie z mordercami.
    • jam_pawel2 Zgadzam sie z wami! Mnie tez To Boli!!! Ale??????? 01.01.07, 21:25
      Kara smierci nigdy nie zmiejszyla ilosc zabojstw, tortur, zabojstw i gwaltow
      dzieci lub kobiet.
      Kara smierci pozwala jedynie na oszczednosc $$$(chodzi mi o dozywotne wiezienia)
      A pieniadze w takich przypadkach to juz tylko drobiazg!
      DLACZEGO W 21wieku NIE STAC NAS ZEBY NIGDY NIEDOSZLO DO TAKICH DRAMATOW???
      • antykaczysta Re: Zgadzam sie z wami! Mnie tez To Boli!!! Ale?? 01.01.07, 21:30
        Popieram
      • wielki_czarownik Zmniejszyła 01.01.07, 21:46
        ZSRR lata 50 i tamtejsze eksperymenty z KS.
      • darr.darek czerwona hołota ma krew niewinnych dzieci na rękac 02.01.07, 11:48
        jam_pawel2 napisał:
        > Kara smierci nigdy nie zmiejszyla ilosc zabojstw, tortur, zabojstw i gwaltow
        > dzieci lub kobiet.

Powtarzasz lewicowe brednie (narodowy socjalista Josif Goebels mawiał już 70
        lat temu: "kłamstwo powtórzone tysiące razy, staje się prawdą").
        Zgodnie z taką "logiką" lewicowych durni, należałoby zlikwidować cały kdeks
        karny ze wszystkimi surowymi karami, bo po co to ... jeśli i tak surowe kary
        nie odstraszają.

W USA w ciągu 20 lat po przywróceniu kary śmierci wskaźnik liczby zabójstw
        spadł niemal 2-KROTNIE.
        Lewicowe szmaty ustawodawcze, które uchwaliły ochronę zbrodniarzy poprzez
        wyeliminowanie adekwatnych kar za zbrodnie, mają krew niewinnych ludzi na
        rękach.

• bloodysunday99 Idiotyzm jest bezplatny 02.01.07, 15:40
          darr.darek napisał:

> Powtarzasz lewicowe brednie (narodowy socjalista Josif Goebels mawiał już 70
          > lat temu: "kłamstwo powtórzone tysiące razy, staje się prawdą").

Lewicowe brednie? Gdybys sluchal na lekcjach historii, to wiedzialbys ze za
          czasow Stalina mordowano miliony ludzi, i przestepczosc nie spadala.
          Przestepczosc jest scisle zwiazana ze stopniem socjalnym, a potem bodzcami
          ubocznymi. To jest podstawowa socjologia, kochaniutki.

> Zgodnie z taką "logiką" lewicowych durni, należałoby zlikwidować cały kdeks
          > karny ze wszystkimi surowymi karami, bo po co to ... jeśli i tak surowe kary
          > nie odstraszają.

Wlasnie sa badania ktore wskazuja na to ze kara smierci nie ma odstraszajacych
          efektow w chwili przestepstwa, dobrym przykladem dla tego sa np. Norwegia i
          Holandia gdzie kara smierci nie jest stosowana. Znalazlem dla Ciebie raport
          dunskiej komisji rzadowej, ktora wlasnie to wspiera, i co jeszcze udowadnia, ze
          czym dluzej siedzisz w wiezieniu, tym wieksze ryzyko ze popadniesz w recydywe.

No ale dyskutowac z takimi jak Ty, to tak jak bic sie z koldra.

> W USA w ciągu 20 lat po przywróceniu kary śmierci wskaźnik liczby zabójstw
          > spadł niemal 2-KROTNIE.

To so bodzce uboczne, nie mozna wyciagnac konkluzji nie miejac pelnych danych
          jak ksztaltuje sie spoleczenstwo - moze przestepczosc spada, bo zycie w USA
          stalo sie bardziej bezpieczne pod wzgledem socjanym?

> Lewicowe szmaty ustawodawcze, które uchwaliły ochronę zbrodniarzy poprzez
          > wyeliminowanie adekwatnych kar za zbrodnie, mają krew niewinnych ludzi na
          > rękach.

Jestes idiota. Polska ma jeden z najbardziej rygorystycznych kodeksow karnych w
          Europie.
          • bloodysunday99 Re: Idiotyzm jest bezplatny 02.01.07, 15:42
            Aha, jeszcze Twoj link. Niestety po dunsku, ale zamiast piprzyc glupoty na
            forum, mozna sie np. nauczyc jezyka.

www.jur.ku.dk/medarbejdere/flemmingbalvig/straf_og_effekt-fb-vg.pdf
            Pozdr.
            • drogibronislaw Ot i nasz przyjaciel dewiantów: może sobie zameldu 02.01.07, 16:05
              jesz w domu jakiego pensjonariusza z wyrokami za mokra robotę? Tacy są bardzo
              zestresowani, dyskryminowani. A tak mieliby gdzie na przepustece się schronić i
              jednego kloca było by mniej ... ;)
          • darr.darek jak mały KAaziu wyobraża sobie działanie PRAWA 02.01.07, 16:51
            bloodysunday99 napisała:
            > darr.darek napisał:
            > > Powtarzasz lewicowe brednie
            >Lewicowe brednie? Gdybys sluchal na lekcjach historii, to wiedzialbys ze za
            >czasow Stalina mordowano miliony ludzi, i przestepczosc nie spadala.
            >Przestepczosc jest scisle zwiazana ze stopniem socjalnym, a potem bodzcami
            >ubocznymi. To jest podstawowa socjologia

Gdybyś cokolwiek rozumiał z historii, to wiedziałbyś, że zgodnie z dialektyką
            marksitowską złodziej, bandyta i morderca to były elementy bliskie klasowo
            dla "ludu" i dla komunistów. Dlatego m.in. pierwsze XXw. w Europie znoszenie
            kary śmierci dla morderców miało miejsce w Związku Sowieckim, na krótko,
            zdarzyło się to dwukrotnie.
            Zabijani milionami byli "wrogowie polityczni" i podejrzani o sympatyzowanie z
            wrogami włądzy sowieckiej.
            W Związku Sowieckim złodziej, bandyta czy nawet morderca nie był zaliczany do
            wrogów ludu i warunki odsiadki wyroku miał dużo lepsze niż polityczny.
            To są podstawy wiedzy o Sowietach i lewicy bolszewickiej !

> Wlasnie sa badania ktore wskazuja na to ze kara smierci nie ma odstraszajacych
            > efektow w chwili przestepstwa, dobrym przykladem dla tego sa np. Norwegia i
            > Holandia gdzie kara smierci nie jest stosowana. Znalazlem dla Ciebie raport
            > dunskiej komisji rzadowej, ktora wlasnie to wspiera, i co jeszcze udowadnia,
            > czym dluzej siedzisz w wiezieniu, tym wieksze ryzyko ze popadniesz w recydywe.

Na tyle brak Ci logiki, że potwierdzasz jeszcze całkowity bezsens trzymania
            zbrodniarzy po 15-25 lat w więzieniu.
            A ja mogę Tobie przytoczyć niskie statystyki morderstw w Japonii, która stosuje
            karę śmierci i jeszcze niższe w Singapurze, który nie tlko stosuje karę śmierci
            dla mordercó, ale za mniejsze przestępstwa dopuszcza też karę chłosty (idealna
            do gó..arzy, którzy w państwach lewactwa rządzącego przechwalają się latami
            odsiadki w poprawczaku - razami na d..pę nikt się nie przechwala).

> > W USA w ciągu 20 lat po przywróceniu kary śmierci wskaźnik liczby zabójst
            > > spadł niemal 2-KROTNIE.
            >To so bodzce uboczne, nie mozna wyciagnac konkluzji nie miejac pelnych danych
            >jak ksztaltuje sie spoleczenstwo - moze przestepczosc spada, bo zycie w USA
            >stalo sie bardziej bezpieczne pod wzgledem socjanym?

Pleciesz, bo brakuje Ci podstaw wiedzy o Świecie.
            USA akurat od lat 80-tych stała się właśnie mniej bezpieczna socjalnie, bo
            lewicowe trendy w gospodarce przegrały tam z kretesem, główną rolę
            przejęla "reaganomika" będąca w istocie powrotem do liberalnego kapitalizmu.
            I w tych "mniej bezpiecznych socjalnie" czasach w USA, zaczęto przywracać karę
            śmierci, zwiększono silnie surowość kodeksu karnego i skutkiem tego było
            dopiero ustabilizowanie rosnącej przestępczości, a w okresie 20 lat
            zmniejszenie niemal 2-krotne wskaźnika liczby zabójstw i zmniejszenie 3-4-
            krotne wskaźnika przestępczości ogólnej.
            To podstawy wiedzy, której Ci brakuje. I Ty chciałeś mnie uczyć, ech.

• bloodysunday99 Re: jak mały KAaziu wyobraża sobie działanie PRAW 02.01.07, 17:48
              darr.darek napisał:

> To podstawy wiedzy, której Ci brakuje. I Ty chciałeś mnie uczyć, ech.

To sa po prostu bzdury, to co piszesz. Ja mieszkam w kraju gdzie przestepczosci
              jest o polowe mniej niz w polsce, gdzie moge zostawic radio w samochodzie, isc
              na mecz pilki noznej lub zostawic rower na ulicy na noc, i nic sie nie stanie.

Ty mieszkasz w kraju ktory ma najostrzejsze kary w Europie, i gdzie wyjscie na
              ulice po godzinie 22 to zagrozenie dla zycia.

To sa brednie, co piszesz.
              • darr.darek Re: jak mały KAaziu wyobraża sobie działanie PRAWA 02.01.07, 19:17
                bloodysunday99 napisała:
                >To sa po prostu bzdury, to co piszesz. Ja mieszkam w kraju gdzie przestepczosci
                >jest o polowe mniej niz w polsce, gdzie moge zostawic radio w samochodzie, isc
                >na mecz pilki noznej lub zostawic rower na ulicy na noc, i nic sie nie stanie.
                >Ty mieszkasz w kraju ktory ma najostrzejsze kary w Europie, i gdzie wyjscie na
                >ulice po godzinie 22 to zagrozenie dla zycia.
                >To sa brednie, co piszesz.

Ja chodzę po 22.00, chadzałem o porach późniejszych i jakoś do tej pory mnie nie
                zabili, ani nie napadli. O czym to świadczy ? O czym świadczy Twoje osobiste
                doświadczenie ?
                Gdzie mieszkasz ? W Szwecji, gdzie jest 6-krotnie więcej gwałtów niż w Polsce ?
                W Holandii, gdzie polski Cygan zabił nastolatka, a po zapuszkowaniu mordercy w
                holenderskim więzieniu, tamtejszy kurator zabrał mordercę na mecz piłki nożnej
                (w uzasadnieniu napisał, że "osadzony jest kibicem").
                Nie słyszałeś o tym, że większość ludzi w każdym państwie europejskim popiera
                karę śmierci dla morderców i wielu z tych ludzi szczerze nienawidzi lewicowej
                hołoty, która stworzyła takie prawo(lewo) dla ochrony zbrodniarzy i bandytów.
                Czym Ty tu chcesz zaimponować ?
                W Singapurze przestępczość jest jeszcze nizsza niż w jakomkolwiek kraju
                europejskim. W Arabii Saudyjskiej stoją niezamknięte na klucz auta z włączonym
                silnikiem i włączona klimatyzacją. Ty mnie chcesz zadziwić, że Ci radia w jakimś
                kraju europejskim nie ukradli ? Mnie odpukac też jeszcze nie - i o czym to
                miałoby świadczyć ?

Nie podajesz żadnego sensownego argumentu - te co podałeś można zbić
                natychmiast, bo wykazałeś się zwykłą niewiedzą wybierając do poparcia swej tezy
                najgłupsze przykłady. I co tu zaprezentowałeś ? Przekonanie, że inni, którzy nie
                popierają ideologii lewactwa europejskiego "brednie piszą" ? No to teraz
                podważyłem Ci nawet tą głupią wiarę w ideologię lewactwa europejskiego.

• kelob3 Re: Idiotyzm jest bezplatny 02.01.07, 21:24
            wlasnie to co ty piszesz to total brednie ,powtarzane od lat przez politykow
            ktorzy sa na uslugach bandytow albo totalnych idiotow wierzacych w te
            bzdety-wychowuj ich i lecz a jak wyjda na przepustke to zajma sie twoja
            corka,matka albo dziewczyna -powodzenia
      • piescywil Re: Zgadzam sie z wami! Mnie tez To Boli!!! Ale?? 03.01.07, 02:43
        W Niemczech podobne historie dzieja sie srednio raz na miesiac, wiec u nas to
        dopiero poczatek. Na to nie ma sposobu. Swiat sie zmienia na gorsze od wielu juz
        lat, a przyczyn trzeba szukac w historii, a nie w terazniejszosci. Problem
        polega na tym, ze pozycja faceta jest zalamana w relacjach damsko-meskich, i to
        wlasni ci, ktorzy nie daja sobie z tym rady szukaja slabszych od siebie, czyli
        dzieci. Taka jest moja teoria, i juz niebawem ktos z odpowiednimi tytulami przed
        nazwiskiem to potwierdzi.
        Kara smierci albo bezwzgledne dozywocie!
      • quasimodos1 Re: Zgadzam sie z wami! Mnie tez To Boli!!! Ale?? 03.01.07, 09:34
        Co za bzdura! Zobacz dane z zaostrzenia prawa w Nowym Yorku. Kara śmierci
        powinna być bezwzględnie, dlaczego morderca ma być ZAWSZE w lepszej sytuacji
        niż jego ofiara - ona bowiem już poniosła NIEZSŁUŻONĄ karę.
    • jvenables14 lol 01.01.07, 21:34
      No ja w pelni popieram kare śmierci, ale najwyraźniej przyjdzie nam powiesić
      altanke i kolderkę.
    • jvenables14 Lol 01.01.07, 21:36
      No ja w pelni popieram kare śmierci, ale najwyraźniej przyjdzie nam powiesić
      altanke i kolderkę z tego co mowi policja.
      • black_soap hmm 01.01.07, 21:49
        A jeżeli dziecko samo uciekło i nikt go nie porwał ani nie zamordował to kogo
        powiesicie ?? Kara śmierci nie jest karą samą w sobie. Jest przykładem i
        ostrzeżeniem dla innych którym wpadło by do łba aby coś takiego zrobić.
        • absurdello Pewnie Dziadka Mroza, a kogo innego ? 02.01.07, 00:48
          Podziwiam to ferowanie wyroków i rozgrzewanie emocji przed wyjaśnieniem
          okoliczności, jeszcze nie znają szczegółów a już się biorą do wieszania ...

A swoją drogą to kto puszcza samopas, w dzisiejszych czasach, 7 letnie dziecko
          z domu (nawet samodzielne) i nie sprawdza co się z nim dzieje ...

Szkoda dzieciaka ...
          • liwilla1 szkoda to moze byc psiaka a nie dzieciaka :( 03.01.07, 10:13
            ten dzieciak mial imie - Grazyna, wiesz?
    • wielki_czarownik Wstrzymajcie się!! 01.01.07, 21:47
      Jeszcze nie wiadomo, czy ją ktoś zamordował, czy może zasnęła i zamarzła w altance! Sekcji zwłok jeszcze nie było a wy już wyroki wydajecie!
      • darr.darek Re: Wstrzymajcie się!! 02.01.07, 11:59
        wielki_czarownik napisał:
        >Jeszcze nie wiadomo, czy ją ktoś zamordował, czy może zasnęła i zamarzła w alta
        >nce! Sekcji zwłok jeszcze nie było a wy już wyroki wydajecie!

Wyraziłeś swą głupotę w całej pełni.
        Gdybyż to tylko była głupota.
    • b.6.1966 Re: Nie wierze w zamarzniecie!!!!!! 01.01.07, 21:49
      Zamarzly natomiast instynkty sledcze policji!!
      Czlowiek, ktory pofolgowal sobie, zabijajac siedmioletnie dziecko, nie jest
      NORMALNY.A skoro jest nienormalny, powinien zostac UNICESTWIONY!!
      I nie mozna tego czynu NICZYM wytlumaczyc racjonalnie!!Powinno sie wprowadzic
      kare smierci przez powieszenie!
      • liwilla1 przez powieszenie za jaja! 03.01.07, 10:14
        nt
    • b.6.1966 Re: Wielki-Czarownik----------------- ---------- 01.01.07, 21:51
      Ktore, normalne i inteligentne dziecko, po zabawie na podworku pod domem,
      pojdzie SPAC do altany??Chyba jak ty, przyjacielu, ZACZAROWANE umyslowo!
      • wielki_czarownik Re: Wielki-Czarownik----------------- ---------- 01.01.07, 21:56
        Człowieku skąd w tobie ta agresja w stosunku do mnie? Ja stwierdzam, że jak narazie wiemy tylko tyle, że znaleziono zwłoki a wszyscy już chcą kogoś wieszać. Ja nie mówię, że nie było morderstwa, ale opanujmy się! Najpierw chyba trzeba stwierdzić CO się stało a dopiero później szukać winnego i go wieszać.
        Może ktoś ją zabił celowo, może zginęła w wypadku a sprawca spanikował, może zatrzasnęła się w tej altance, może zemdlała tam, może coś...
    • rusek11 Re: Śmierć mordercy z Wałbrzycha! Wpisz się! 01.01.07, 21:58
      zabic suku
    • b.6.1966 Re: Kochani, to co proponujecie?? 01.01.07, 22:03
      Podajcie statystyki, ze kara smierci to zabobon i nieskuteczne lekarstwo. Wiec
      co?Resocjalizacja?Wakacje na prochach??Powazny dialog z dewiantem??
      Wyeliminowanie dewianta to pewnosc, ze NIGDY nie zrobi tego samego!
      Morderstwo jest przejawem drwienia z zycia drugiego czlowieka, i rozni sie
      zasadniczo od nieumyslnego potracenia ze skutkiem smiertelnym czy innymi
      okolicznosciami.Facet po prostu chcial zabic i tyle.Jeszcze wczoraj bylam
      przekonana , ze dziewczynke odnajda u kolezanki czy w przypadkowym miejscu, ale
      ZYWA!Nie porafie ukryc emocji, ze znalazl sie ktos, kto byl tak zly!A w
      ojczyznie nie mamy mrozow, przy tej temp. mozna przezyc.
    • b.6.1966 Re: Wielki-Czarownik----- 01.01.07, 22:07
      Wybacz, ale nie ma we mnie agresji. Zle odebrales.Zasugerowales, ze wydaje sie
      wyrok, a sprawa w toku. Siedmioletniue dzieci nie zamarzaja na dzialkach,
      zaufaj.I nie obrazaj sie , bo wszyscy sa nerwowi jak dowiaduja sie o czyms
      podobnym, nie????
    • vertebrata To jest bestia, ale my nie możemy zabijać bestii 01.01.07, 22:10
      Ktoś napisał: Morderstwo to drwienie sobie z ludzkiego życia. On chciał zabić.

Rozumiem to, co się stało. Rozumiem ten dramat jeżeli to okaże się zabójstwo. I
      ten zabójca jest bestią. Ale kara śmierci nie jest rozwiązaniem. Bo kara
      śmierci to jest tak samo DRWIENIE SOBIE Z LUDZKIEGO ŻYCIA. To jest tak samo
      CHCENIE ZABIĆ. My chcemy zabić tego zabójcę. Prawo nie może do tego dopuścić.
      Kara śmierci nie jest rozwiązaniem. Nie możemy zabijać nawet bestii.
      • darthmaciek musimy zabijac bestie 02.01.07, 11:36
        bo inaczej nie jestesmy w porzadku wobec ich ofiar
        • vertebrata Re: musimy zabijac bestie 02.01.07, 18:42
          darthmaciek napisał:

> bo inaczej nie jestesmy w porzadku wobec ich ofiar

Gdyby śmierć zabójcy zwracała życie ofiary, to jak najbardziej trzeba by było
          zabijać zabójców. Ale niczyja śmierć nie jest w stanie przywrócić im życia i na
          tym polega wyższość społeczenstwa nad nienormalnymi dewiantami - zabójcami - że
          spoleczenstwo nie zabija z żadnego powodu.
          • darthmaciek chore spoleczenstwa nie zabijaja mordercow 02.01.07, 21:06
            zdrowe je zabijaja. Wskrzesic ofiary nie mozna, ale przynajmniej jej kat nie
            bedzie oddychal, pil, jadl, spotykal sie z zona na malzenskich wizytach,
            wysypial sie do syta, cwiczyl na silowni, ogladal telewizji, udzielal wywiadow,
            pisal ksiazek, ani nigdy nie wyjdzie na wolnosc, zeby moc pojsc narobic na grob
            swojej ofiary i szydzic z jej rodziny. Zamiast tego bedzie gnil w ziemi. Jak
            jego ofiara. To jest sprawiedliwosc. Jedyna mozliwa.
            • bloodysunday99 Re: chore spoleczenstwa nie zabijaja mordercow 02.01.07, 21:12
              darthmaciek napisał:

> zdrowe je zabijaja. Wskrzesic ofiary nie mozna, ale przynajmniej jej kat nie
              > bedzie oddychal, pil, jadl, spotykal sie z zona na malzenskich wizytach,
              > wysypial sie do syta, cwiczyl na silowni, ogladal telewizji, udzielal wywiadow,
              >
              > pisal ksiazek, ani nigdy nie wyjdzie na wolnosc, zeby moc pojsc narobic na grob
              >
              > swojej ofiary i szydzic z jej rodziny. Zamiast tego bedzie gnil w ziemi. Jak
              > jego ofiara. To jest sprawiedliwosc. Jedyna mozliwa.

Prostatctwo.
              • darthmaciek moze i prostactwo, ale umie pisac po polsku 02.01.07, 22:15
                • crazzy_b Zapisuję się do tej grupy 03.01.07, 00:23
                  stawiam jednak warunek.Na to, w tym przypadku, zaszczytne miano zasługują tylko
                  Ci,którzy nie chcą żyć w kraju,w którym przestępca ma większe prawa niż reszta
                  społeczeństwa.
                  Prostaki łączmy się przy urnach wyborczych.Da Bóg wybierzemy takich przywódców
                  narodu,którzy zmienią prawo na takie by wszystkie dzieci żyjące w Polsce mogły w
                  niej żyć spokojnie i bezpiecznie,by ich matki miały prace i dach nad głową,by
                  mogły chodzić syte i ciepło ubrane.....
                  Ech,marzenia.....
                  • bloodysunday99 Re: Zapisuję się do tej grupy 03.01.07, 00:47
                    crazzy_b napisała:

> stawiam jednak warunek.Na to, w tym przypadku, zaszczytne miano zasługują tylko
                    > Ci,którzy nie chcą żyć w kraju,w którym przestępca ma większe prawa niż reszta
                    > społeczeństwa.
                    > Prostaki łączmy się przy urnach wyborczych.Da Bóg wybierzemy takich przywódców
                    > narodu,którzy zmienią prawo na takie by wszystkie dzieci żyjące w Polsce mogły
                    > w
                    > niej żyć spokojnie i bezpiecznie,by ich matki miały prace i dach nad głową,by
                    > mogły chodzić syte i ciepło ubrane.....
                    > Ech,marzenia.....

Eh, kochana - pod tym to ja sie sam podpisuje. Pod reakcjonizmem nie. Zacznijmy
                    od zabraniania polskim rodzicom bicia swoich dzieci.
                    • darthmaciek prostacy wszystkich krajow laczcie sie 03.01.07, 10:39
                      razem podniesmy Europe z upadku w ktora wtracilo ja lewactwo. I zbudujmy
                      lepsza, bezpieczna, sprawiedliwa (i ortograficzna) przyszlosc. I wieszajmy
                      mordercow.
                      • liwilla1 popieram 03.01.07, 10:46
                        nt
                • pio765 Re: moze i prostactwo, ale umie pisac po polsku 03.01.07, 10:49
                  darthmaciek napisała: "moze i prostactwo, ale umie pisac po polsku"
                  Pisz na temat, i oszczędź nam czytania opisu swojego paranoicznego
                  stanu umysłu.
                  • darthmaciek coz z wami przeciwnikami kary smierci jest nie tak 03.01.07, 11:19
                    Jeden nie zna ortografii, drugi nie rozroznia rodzajow. Maciej to imie meskie
                    (napisales "darthmaciek napisala").
                    A na temat napisalem w tej dyskusji kilka postow, zadaj sobie trud i
                    przeczytaj.
      • darr.darek "chcenie zabić" - najpierw naucz się polskiego 02.01.07, 12:07
        vertebrata napisał:
        > ten zabójca jest bestią. Ale kara śmierci nie jest rozwiązaniem. Bo kara
        > śmierci to jest tak samo DRWIENIE SOBIE Z LUDZKIEGO ŻYCIA. To jest tak samo
        > CHCENIE ZABIĆ
        • vertebrata nie podoba ci się mój polski? 02.01.07, 18:44
          może pora zajrzeć do słownika?
    • b.6.1966 Re: Vertebrata---------------- 01.01.07, 22:23
      Nie zrozumiales, chlopaku roznicy w DRWIENIU!!
      ELIMINACJA DEBILA CO NIE ROKUJE ----------------to obrona spoleczenstwa przed
      problemami.Eliminujac ZLO, nie DRWI sie z zycia, nie pojmujesz??Zycie zlego
      czlowieka, nieuleczalnego to wyrwanie zepsutego zeba! Pojales??
      • vertebrata odp 01.01.07, 22:40
        b.6.1966 napisała:

> Nie zrozumiales, chlopaku roznicy w DRWIENIU!!
        > ELIMINACJA DEBILA CO NIE ROKUJE ----------------to obrona spoleczenstwa przed
        > problemami.Eliminujac ZLO, nie DRWI sie z zycia, nie pojmujesz??Zycie zlego
        > czlowieka, nieuleczalnego to wyrwanie zepsutego zeba! Pojales??

Jeżeli CHCESZ zabić człowieka wymierzając w ten sposób sprawiedliwosć, to nie
        eliminujesz zła, tylko je pogłębiasz. W cywilizowanych państwach prawnych złem
        jest CZYN PRZESTĘPNY, skazujemy za popełnienie CZYNU, a nie za ''bycie złym
        człowiekiem''. Zabijanie w majestacie prawa, w odwecie za zabójstwo, przez
        panstwo nie zmienia faktu, że jest to ZABICIE CZŁOWIEKA. Nawet jeżeli ten
        przestepca jest ''nieuleczalnie zły'', to spoleczenstwo nie może zniżyć się do
        jego poziomu i pozbawiać życia człowieka. Odizolowanie takiego przestępcy w
        wiezieniu do końca jego dni jest dostatecznym wyrazem odrzucenia i pohańbienia
        dla jego czynu. Jest też, w przeciwienstwie do śmierci, związane z REALNĄ
        DOLEGLIWOŚCIĄ, bo taki jest sens karania za przestępstwo.
        • darthmaciek to jest tylko Twoja opinia, nie prawda objawiona 02.01.07, 11:41
          unikanie kary smierci jest jednym z objawow degeneracji Europy, ktora boi sie
          wlasnego cienia. USA i Japonia, kraje rozwiniete i cywilizowane, stosuja kare
          smierci i dobrze sie z tym maja.
          • vertebrata Re: to jest tylko Twoja opinia, nie prawda objawi 02.01.07, 18:47
            darthmaciek napisał:

> unikanie kary smierci jest jednym z objawow degeneracji Europy,

to jest tylko Twoja opinia, nie prawda objawiona

> ktora boi sie
            > wlasnego cienia.

> USA i Japonia, kraje rozwiniete i cywilizowane

> stosuja kare
            > smierci i dobrze sie z tym maja.

• liwilla1 kobitko, ile ty masz lat co? 03.01.07, 10:27
              masz dzieci? jakby ci jakis dran (czego rzecz jasna nie zycze) zgwalcil i
              zamordowal corke zmienilabys zdanie DIAMETRALNIE. ale poki co idz do kawiarni,
              napij sie zielonej herbatki i wmawiaj sobie dalej, ze we wszystkich ludziach
              jest dobro. mam nadzieje, ze nie bedziesz musiala o brutalnej prawdzie, jakze
              dalekiej od nastoletnich idaealow, nigdy przekonac sie z WLASNEGO doswiadczenia.
              • vertebrata kara spoleczenstwo, nie rodzina ofiary 05.01.07, 16:31
                liwilla1 napisała:

> masz dzieci? jakby ci jakis dran (czego rzecz jasna nie zycze) zgwalcil i
                > zamordowal corke zmienilabys zdanie DIAMETRALNIE

Na tym właśnie polega problem, że pragnienie śmierci zabójcy jest naturalne i
                moralnie uzasadnione. Ale ponieważ KARAĆ ma społeczeństwo, panstwo, a nie
                najbliżsi ofiary, kara nie może być urzeczywistnieniem pragnienia śmierci.
                Czasy krwawej pomsty odeszły w niepamięć, i nie wiem, czy byś chciała, gdy twój
                syn (czego ci oczywiście nie życze) zgwałci koleżankę, mieć najazd na swój dom
                przez rodzinkę zgwałconej, i zostać z mężem, synkiem-gwałcicielem, córką i
                teściową zaszlachtowana w imię sprawiedliwego odwetu. Nie śmiej się, bo
                niejeden tak skończył.
    • bloodysunday99 Re: Śmierć mordercy z Wałbrzycha! Wpisz się! 01.01.07, 23:16
      drogibronislaw napisał:

> Powinna kanalia zdychać długo i wiedzieć, że zdycha za zabicie dziecka....

A ja sie wpisuje za to aby Cie poddali leczeniu psychiatrycznemu. (Tak samo jak
      EWENTUALNEGO morderce) Jezeli umiesz czytac - bo tak ladnie napisales - to
      poczytaj sobie ilu ludzi zostalo zwolnionych z amerykanskiego Death Row - ponoc
      wszyscy winni, i jednak zostali skazani na smierc. Ciekawe ilu zdazyli stracic?

www.deathpenaltyinfo.org/article.php?did=412&scid=6
      www.deathpenaltyinfo.org/
      • drogibronislaw Złociutki, ty nawet nie wiesz, o czym piszesz! 01.01.07, 23:29
        Ci, których zwolniono, to w większości zostali zwolnini, poniewaz nie
        udowodniono im winy a nie, że udowodniono, że byli niewinni. Zob. Al Capone.
        W USA obowiązuje prawo, które za dowód przyjmuje poszlaki. Na podstwie poszlak
        można gościa powiesić.
        U nas nie.
        Rozróżnij pomiedzy dwoma sytuacjami:
        -jestem przeciw karze śmierci, bo jest niehumanitarna sama w sobie
        - jestem przeciw tej karze, bo można skazać kogoś nie winnego
        Z poglądem pierwszym nawet nie będe polemizował, bo wypowiadają go skończeni
        debile. Jesli idzie o drug, to - są takie przypadki, kiedy wina nie ulega
        wątpliwości: nagrania wideo, ślady krwi i DNA, włosy, etc. sobiście nie skazał
        bym faceta na krzesło na pdstwie poszlak w stylu: bo autobus o tej porze
        jeździł, co on dojeżdzął do pracy, bo wyglada na dewianta, etc.

Zdecyduj się zatem, o co ci biega. Tym bardziej, że przywołany przez Ciebie
        Tomasz z Akwinu był gorącym zwolennikiem kary śmierci.
        Pozdr. :)
        • bloodysunday99 Re: Złociutki, ty nawet nie wiesz, o czym piszesz 01.01.07, 23:52
          drogibronislaw napisał:

> Ci, których zwolniono, to w większości zostali zwolnini, poniewaz nie
          > udowodniono im winy a nie, że udowodniono, że byli niewinni. Zob. Al Capone.
          > W USA obowiązuje prawo, które za dowód przyjmuje poszlaki. Na podstwie poszlak
          > można gościa powiesić.
          > U nas nie.

Nie wiem dokladnie jak jest w Polsce, bo w Polsce nie mieszkam, slyszalem jednak
          jak sie traktuje ludzi u was ktorzy sa aresztowani tymczasowo. Podejrzewam tez
          ze dla polskiego sedziego "przyznanie sie do winy to krolowa dowodow..." Jezeli
          rozumiesz dokad daze...

> Rozróżnij pomiedzy dwoma sytuacjami:
          > -jestem przeciw karze śmierci, bo jest niehumanitarna sama w sobie
          > - jestem przeciw tej karze, bo można skazać kogoś nie winnego
          > Z poglądem pierwszym nawet nie będe polemizował, bo wypowiadają go skończeni
          > debile.

No to jestem skonczonym debilem. Ja nie pociagne za wajhe, bo wtedy nie bede sie
          roznil zbyt bardzo od mordercy, a najbardziej mi sie chce rzygac kiedy slysze te
          nawolywania do wpisywania sie za kara smierci. Jeszcze nikt nie wie co sie stalo
          a kretyni juz chodza z petla po ulicach.

Jesli idzie o drug, to - są takie przypadki, kiedy wina nie ulega
          > wątpliwości: nagrania wideo, ślady krwi i DNA, włosy, etc. sobiście nie skazał
          > bym faceta na krzesło na pdstwie poszlak w stylu: bo autobus o tej porze
          > jeździł, co on dojeżdzął do pracy, bo wyglada na dewianta, etc.

Widzisz, jak juz ktos wczesniej napisal, cywilizowanego spoleczenstwa nie stac
          na kare smierci, bo wtedy uzywa sie tych samych metod na ktore powolal sie
          morderca. W katolickim kraju mysle ze nikt nie chce zabijac? Heh?

Kiedy slysze te wycie hijen, nie wiem czy polska jeszcze dorosla do tego aby byc
          zwana krajem cywilizowanym?

> Zdecyduj się zatem, o co ci biega. Tym bardziej, że przywołany przez Ciebie
          > Tomasz z Akwinu był gorącym zwolennikiem kary śmierci.
          > Pozdr. :)

Tomasz z Atkwinu jest tutaj dla ironii, nie wiem czy wiesz ze to wlasnie on sie
          powolywal na "jedna ksiazke".

Pozdr :)
          • drogibronislaw Czy: Japonia i USA to kraje cywilizowane ;o) ? 02.01.07, 00:03
            Tam akurat jest kara śmierci (...), więc kolego nie pitol takich głupot.
            W Polsce nie ma tak, że przyznanie się do winy jest dowodem koronnym. Było tak,
            gdy prokuratorem był brat Adama Michnika, po '56 się to skończyło.

Sprawiedliwość oznacza: "oddanie każdemu co sięmu nalezy proporcjonalnie do
            zasług"
            Jeśli uważąsz, że jakiś człekoształtny śmieć, który np. zgwałcił i zabił
            dziecko będzie skrzywdzony przez to, że zadynda, czy będzie się gotował na
            krześle elektrycznym, to dalej tak uważaj. Na szczęście w całej Unii, we
            wszystkich jej krajach od 65- 78% społeczeństw jest za karą śmierci (nie ma
            wyjątków w tej sprawie).
            O czymś to mówi, czy może Ty lepiej od nich wiesz, co dla nich jest dobre?

P.S Na trefne ogłoszenie bodaj w "Fakcie" o poszkiwaniu osoby do pracy w
            charakterze kata zgłosiło się w ciągu dwóch dni ponad setka ludzi: od stróżów
            nocnych, poprzez pielegniarki, inżynierów, kierowców, po prezesa jednej ze
            spółdzielni mieszkaniowych w W-wie
            ;o)
            • bloodysunday99 Re: Czy: Japonia i USA to kraje cywilizowane ;o) 02.01.07, 00:26
              drogibronislaw napisał:

> Jeśli uważąsz, że jakiś człekoształtny śmieć, który np. zgwałcił i zabił
              > dziecko będzie skrzywdzony przez to, że zadynda, czy będzie się gotował na
              > krześle elektrycznym, to dalej tak uważaj.

Twierdze ze czlowiek zdrowy nie gwalci i nie zabija. Twierdze ze zdrowe
              spoleczenstwo nie zabija chorych ludzi. Najbardziej podobala mi sie reakcja na
              stracenie Husseina nauczyciela szkoly podstawowej: Powiedzial on na BBC: "Co mam
              powiedziec dzieciom kiedy sie mnie zapytaja o Husseina? Ze zabijal ludzi i
              dlatego postanowilismy go zabic?" Uwazam ze najwazniejsze jest zachowac spokojna
              glowe i nie kierowac sie emocjami: Ale hijeny tego nie umieja.

Na szczęście w całej Unii, we
              > wszystkich jej krajach od 65- 78% społeczeństw jest za karą śmierci (nie ma
              > wyjątków w tej sprawie).

To jest proste klamstwo, jezeli masz statystyke, to chetnie sobie poczytam. Nie
              wiem w ktorej Unii Europejskiej mieszkasz Ty, ale w krajach ktore ja odwiedzam,
              nie spotkalem sie jeszcze z tym, aby ktos otwarcie wspieral kare smierci. Jezeli
              istnieje taka statystyka - prosze o link. Mysle ze bede czekal dlugo.

> O czymś to mówi, czy może Ty lepiej od nich wiesz, co dla nich jest dobre?

Nie jestem tutaj od wymierzania kar, tak samo jak od tego nie jest banda
              krwiopijczych hijen, ktore w swoim podnieceniu widocznie tylko czekaja aby kogos
              "ugotowac na krzesle elektrycznym".

> P.S Na trefne ogłoszenie bodaj w "Fakcie" o poszkiwaniu osoby do pracy w
              > charakterze kata zgłosiło się w ciągu dwóch dni ponad setka ludzi: od stróżów
              > nocnych, poprzez pielegniarki, inżynierów, kierowców, po prezesa jednej ze
              > spółdzielni mieszkaniowych w W-wie

To jest smutne. Ale polska to smutny kraj.

> ;o)
              • bloodysunday99 Re: Czy: Japonia i USA to kraje cywilizowane ;o) 02.01.07, 00:28
                Odnosnie pytania czy: Japonia i USA to kraje cywilizowane?

W Twoim pytaniu tkwi odpowiedz.
              • drogibronislaw Lekcji za Ciebie nie będę odrabiał. Sam 02.01.07, 00:38
                poszukaj sobie danych. A to, że nikt się Tobie nie zwierzał, jaki ma pogląd na
                karę śmierci, to nie moja broszka.To samo dotyczy Euro- we wszystkich krajach,
                w których je wprowadzono ludzie chcieliby (zwł. Niemcy)powrotu do starej
                waluty.
                W du...e mam, co hieny potrafią a czego nie. Śmieć, który zabił - musi wisieć i
                to bez jakiś cholernych środków uspokojających, ale na żywca. Taka kanalia,
                zabierajac komuś życie, sama odebrała sobie do niego prawo. Poniał?
                Ja mam prawo do tego, aby państwo eliminowało takich śmieci na stałe i
                nieodrwacalne. Chcę czuć się bezpiecznie i aby moi bliscy i dalsi tak samo się
                czuli. Chcę mieć prawo do posiadania broni i prawo do pełnego jego użycia, jak
                w USA.
                Śmierć dewiantom, mordercom i innym degeneratom!
                Finis.
                • bloodysunday99 Tak argumenntacja nie dziala. Niestety. 02.01.07, 01:10
                  drogibronislaw napisał:

> poszukaj sobie danych. A to, że nikt się Tobie nie zwierzał, jaki ma pogląd na
                  > karę śmierci, to nie moja broszka.To samo dotyczy Euro- we wszystkich krajach,
                  > w których je wprowadzono ludzie chcieliby (zwł. Niemcy)powrotu do starej
                  > waluty.

Hehe, no i tak myslalem ze sobie z palca wyssales... Jezeli twierdzisz - musisz
                  udowodnic. Ja sobie moge twierdzic ze ksiezyc jest zrobiony z zielonego sera, a
                  jednak aby ktos mnie potraktowal powaznie, musze to udowodnic.

> W du...e mam, co hieny potrafią a czego nie. Śmieć, który zabił - musi wisieć i
                  >
                  > to bez jakiś cholernych środków uspokojających, ale na żywca. Taka kanalia,
                  > zabierajac komuś życie, sama odebrała sobie do niego prawo. Poniał?

Да, понял, понял - крови хочеш выпить...

> Ja mam prawo do tego, aby państwo eliminowało takich śmieci na stałe i
                  > nieodrwacalne. Chcę czuć się bezpiecznie i aby moi bliscy i dalsi tak samo się
                  > czuli. Chcę mieć prawo do posiadania broni i prawo do pełnego jego użycia, jak
                  > w USA.

Nie masz prawa. Przypomne Ci ze kara smierci nie jest dozwolona w UE, i ze
                  dozwolona nie bedzie. Przypomne Ci ze nie daje sie pozwolenie na bron byle komu,
                  bo reakcjonarnych psychopatow ktorzy sa gotowi uzyc tej samej broni do zabijania
                  sasiadow, lub do popelnienia samosadu - nie brakuje. Przed takimi narwancami jak
                  Ty, chce byc ochroniony ja, i dlatego broni nie dostaniesz.

Kiedy ten Twoj zalosny kraj, gdzie bicie dzieci do tej pory jest dozwolone, i
                  gdzie krolem bedzie jezusek (razem z bozia) jest w UE, nikogo nie zabijecie. Bo
                  jesli zabijecie, wylecicie na zbity pysk, i bedziecie nie lepsi od Iranu.

> Śmierć dewiantom, mordercom i innym degeneratom!

A kto bedzie decydowal kto jest dewiantem a kto degeneratem? Ty?

> Finis.
                  • drogibronislaw Na drzewo, komuchu! 02.01.07, 01:20
                    jw.
                    • bloodysunday99 Re: Na drzewo, komuchu! 02.01.07, 01:27
                      drogibronislaw napisał:

> jw.

Moge sie zapytac jak wywnioskowales ze jestem "komuchem"? Dlatego ze wladam
                      jezykiem rosyjskim? Wladam doskonale piecioma, to wcale nie znaczy ze przez to
                      mozna wywnioskowac moje ewentualne przekonania polityczne.

Pan Bronislaw chodzil do szkoly?

Pozdrawiam.
                      • drogibronislaw Sorry, pomyliłem komucha z komuchowatym 02.01.07, 01:31
                        recepcjonistą... :)
                        • bloodysunday99 Re: Sorry, pomyliłem komucha z komuchowatym 02.01.07, 01:39
                          O, to mi sie bardziej podobalo. Nigdy nie wiadomo z kim sie ma do czynienia.

Komuna nie byla sympatyczna, to prawda. Jednak to co teraz sie dzieje w Polsce
                          jest nawet jeszcze gorzej. Troszeczke mnie dziwi co Polska chce w UE.
                          • drogibronislaw Jak się tak będziesz dziwił, to możesz jeszcze 02.01.07, 01:57
                            zostać ... A tak na poważnie, jesli nie wiesz, to zapytaj towarzyszy:
                            Kwaśniewskiego, Geremka, Cimoszewicza, etc. Oni wiedzą i powiedzą. Możesz pytac
                            miejscowych komuchów, po co wdawali grube miliony na prounijną propandę w
                            Polsce. Sam bym się chętnie dowiedział. To samo: po co cholerne komuchy we
                            Francji wydały potęzne unijne sumy, aby Francja, ktróa ponoć najbardziej chce
                            Unii, aby ta Francja paręnaście lat temu powiedziała "tak". Rezultat dośc
                            mizerny: przewaga 1,5 % (48,5"nie", 51,5 "tak") :o).
                            Ciekaw jestem, co z referendum w sprwie unii i euro na Wyspach? Przyznam, ze
                            nic nie słyszałem tam o jakimś referendum? Może ty coś wiesz na ten temat.
                            Czyby Unia zpomniała o Berytyjczykach :))) - Synku takie głodne kawałki na
                            posiedzeniach miejscowego unijnego eurokonsomołu możesz pitolić, ale nie mi ;-)
                            Jednak ostanio w referndum komuchy poskąpiły srebrników dla Francji i się
                            wszyscy "posrali", jak mawiał Kuroń.
                            Po co Francja się pcha do Unii, skoro najlepszej pod słońcem konstyutucji nie
                            chciała? Uświadom głupich frnacuzów, aby tacy głupi nie byli. Nie zapomnij o
                            Holendrach, Brytyjczykach, i innych.
                • devotka4 Re: Lekcji za Ciebie nie będę odrabiał. Sam 02.01.07, 13:29
                  "To samo dotyczy Euro- we wszystkich krajach,
                  > w których je wprowadzono ludzie chcieliby (zwł. Niemcy)powrotu do starej
                  > waluty."

Nieprawda.
                  Średnio w UE-12 korzyści z przyjęcia euro dostrzega 48% (38% przeciw). Trzeba
                  jednak zauważyć, że w porównaniu do 2005 r stanowi to spadek o 3 punkty proc.
                  Także w Niemczech euro ma nadal więcej zwolenników niż przeciwników (46 do 44%).
                  Jedyne kraje, gdzie dominują przeciwnicy euro to Włochy, Grecja i Holandia.
                  Źródło: Eurobarometer
                  Pzdr.

• drogibronislaw Re: Lekcji za Ciebie nie będę odrabiał. Sam 02.01.07, 14:54
                    Droga Devotko!

Jest taka dzidzina wiedzy, która się nazywa socjotechnika. Przed Anschlussem
                    Polski do Unii zadawano ludziom pytanie, czy CZUJĄ się dobrze poinformowani o
                    warunkach przystąpienia Polski do Unii. Nikt tego sprawdzał, wiec ogromna
                    większość mówiła "tak". Do dziś większość urzedników nie zna tych warunków
                    Nikt, powtarzam nikt z moich znajmomych Niemców nie był i nie jest za Euro. To
                    tam się mówi "Euro" = "Teuro". Ogromne podwyżki cen wzwiązku z wejsciem do
                    Eurolandu wystąpiły wszędzie. W Pod koniec ubiegłego roku przyznano, że we
                    Włoszech w marktach żywnośc podrożała o 100 procent! A unas wszystko podrożało
                    wraz z wejściem do Unii.

Pytanie brzmi: nie Czy ludzie w eurolandzie dostrzegają krzyści bycia w
                    eurolandzie, ale: Czy chca powrotu do własnej waluty. W Niemczech blisko 75
                    procent chce powrotu! To jest ta samo liczba, która była przeciwna wstąpieniu
                    do Eurolandu.
                    Jeszcze jedno: co manipulatorzy z Eurobarometru pisza o W. Brytani? Tam też
                    wszyscy chcą Euro, tylko rząd się nie chce zgodzić.
                    Lekcje pozostają do odrobienia .... ;)
    • b.6.1966 Re:Vertebrata-------------------- ----------------- 01.01.07, 23:23
      Prosze uprzejmie, zasugeruj rozwiazanie.Bez zemsty, bez kary, bez niczego.
      Rozwiazanie.
      Takie, zeby pozostac wciaz ludzkim, a jednoczesnie cos zrobic. Takie, zeby
      zadoscuczynic, ale nie zabic. Takie jak z Opowiadan tysiaca i jednej nocy-
      Szecherezady.Masz pomysl????????????????????????????
      • bloodysunday99 Re:Vertebrata-------------------- --------------- 01.01.07, 23:35
        Mysle ze mordercow dzieci mozna spokojnie przechowywac w szpitalach dla umyslowo
        chorych do konca ich zycia, bo ludzie zdrowi do czegos takiego nie byliby zdolni.

Ale dzicz chce aby rozlala sie krew....
        • nesea nie wierze....... 02.01.07, 00:44
          Nie wierze w "spokojne przechowywanie w szpitalach dla umyslowo
          chorych do konca ich zycia"
          Nie bardzo wierze w nadstawianie drugiego policzka i takie tam..

Uwierzylabym w ciezka prace w kamieniolomach..

Kare smierci uznalabym za rozwiazanie lepsze niz roztkliwianie sie nad
          zwyrodnialcem.
          • bloodysunday99 Re: nie wierze....... 02.01.07, 01:19
            nesea napisała:

> Nie bardzo wierze w nadstawianie drugiego policzka i takie tam..

A w jezuska i bozie wierzysz? Wg. statystyki KK jest 96,5% szansy ze tak.
            • nesea Wierze 02.01.07, 12:41
              w Latajacego Potwora Spaghetti.

chyba z metematyki wynika ze skoro az tyle polakow wierzy w jezuska a
              kryminalistow i innego byleczego jest masa to czesc z nich jest zapewne
              wierzaca.

To ja nie chce.
            • vertebrata ? 02.01.07, 18:52
              > A w jezuska i bozie wierzysz?

A co ma wspólnego twój debilny, autodestrukcyjny i tępy ateizm z tym wątkiem?
        • darthmaciek jesli trzeba byc dzikim, zeby karac mordercow 02.01.07, 11:43
          jak na to zasluguja, z duma zglaszam akces do dziczy
      • vertebrata Re:Vertebrata-------------------- --------------- 02.01.07, 18:55
        b.6.1966 napisała:

> Prosze uprzejmie, zasugeruj rozwiazanie.Bez zemsty, bez kary, bez niczego.
        > Rozwiazanie.
        > Takie, zeby pozostac wciaz ludzkim, a jednoczesnie cos zrobic. Takie, zeby
        > zadoscuczynic, ale nie zabic. Takie jak z Opowiadan tysiaca i jednej nocy-
        > Szecherezady.Masz pomysl????????????????????????????

Topienie w skórzanym worze z psem, małpą, żmiją i kogutem, rozrywanie kołem,
        rozciągnie na 4 strony świata, gilotyna, obcięcie członków i powieszenie plus
        spalenie zwłok, ćwiartowanie - w zależności od rodzaju zabójstwa
        • darthmaciek szkoda zwierzat, zamiast tego 02.01.07, 21:03
          proponuje bardziej cywilizowany katalog: powieszenie, komora gazowa, krzeslo
          elektryczne, smiertelny zastrzyk, rozstrzelanie, gilotyna. Nic wiecej nie
          trzeba. Daleko bardziej skuteczne niz wsadzanie do wiezienia na kilkanascie lat
          i wypuszczanie z powrotem w spoleczenstwo z licencja na zabijanie, co jest
          obecnie preferowanym sposobem w Europie.
          • vertebrata mogli nie wyburzać 05.01.07, 16:35
            darthmaciek napisał:

> proponuje bardziej cywilizowany (...), komora gazowa, (...)

Masz ci los, szkoda że wyburzyli te w Oswiecimiu.
            • drogibronislaw Re: mogli nie wyburzać 06.01.07, 04:22
              W USA nie wiedzieli o tym i zbudowali nowe
    • sauternes musi byc przywrocona kara smierci za najciezsze 02.01.07, 04:04

przestepstwa przeciwko zdrowiu i zyciu spokojnych obywateli.

Dziecko nie zginelo smiercia naturalna.
      To na razie uspojkajanie opinii publicznej. Uspokajanie.

Ten co zabil zasluguje na kare smierci. To jest obrona spokojnej czesici
      spoleczenstwa.Nie ma innej drogi.

Zabijanie kanalii w inie obrony koniecznej. Inaczej my wszycy niedlugo bedizemy
      sie musieli barykadowac we wlasnych domach.

Przywrocic kare smierci.
      Unia europejska ze swoja polityczna poprawnoscia niech sie wypcha razem z tymi
      glupcami,ktorych jeszcze nie dotknelo nieszczescie ,ze ich dziecko zamordowano z
      zimna krwia.
    • s-k-i-n Re: Śmierć mordercy z Wałbrzycha! Wpisz się! 02.01.07, 13:55
      chetnie zgłosze się do egzekucji tego... jak go złapią... z ogromną chęcia
      zawiązałbym takiemu sznur na szyji!
      • bloodysunday99 Re: Śmierć mordercy z Wałbrzycha! Wpisz się! 02.01.07, 16:08
        s-k-i-n napisał:

> chetnie zgłosze się do egzekucji tego... jak go złapią... z ogromną chęcia
        > zawiązałbym takiemu sznur na szyji!

A ja Cie chetnie hospitalizuje w szpitalu psychiatrycznym, zboczencu. Twoja chec
        na krew to jest faktycznie takie samo zboczenie jak pierwszego lepszego mordercy.
      • crazzy_b Re: Śmierć mordercy z Wałbrzycha! Wpisz się! 02.01.07, 20:02
        Złapali tego zboczeńca.Powinien zawisnąć na stryczku.Mam nadzieję, że Pan Bóg
        wybaczy mnie grzesznemu,że zwyrodnialca nie traktuję jak człowieka.Taka bestia
        nie jest człowiekiem i nie mogę stosować wobec tej istoty o ludzkich kształtach
        pojęcia "człowiek".Zabił bezbronne dziecko.DLACZEGO?!!!!!! Nie mogę znależć
        żadnego usprawiedliwienia.
    • akinom29 Re: Śmierć mordercy z Wałbrzycha! Wpisz się! 02.01.07, 14:41
      Smierc jest za szybka i za prosta.Ja bym takich gnio wywozila na Syberie, skad
      nie mogliby uciec.Bez jedzenia i picia.Zdychaliby powoli.To by przynajmniej
      bolalo.
      • ropte Re: Śmierć mordercy z Wałbrzycha! Wpisz się! 02.01.07, 16:31
        Najwazniejsze zeby tego bandyte zlapali, chocby to mialo kosztowac grube
        miliony. Kara - najlepiej dozywocie bez wszelkich praw i najmniejszej szansy na
        wyjscie.
        • moon5 Re: Śmierć mordercy z Wałbrzycha! Wpisz się! 02.01.07, 16:41
          Nie jestem zdecydowana co do kary śmierci, ale prawdziwe dożywocie w dobrze
          strzeżonym więzieniu może być ochroną kolejnych potencjalnych ofiar przed
          zwyrodnialcem. Państwo powinno chronić niewinnych. Brak dobrego prawa w tym kraju.
    • s-k-i-n Re: Śmierć mordercy z Wałbrzycha! Wpisz się! 02.01.07, 18:18
      i niech mi ktoś będzie tu mówil o prawach dla odmeńcówe czy mniejszosci
      seksualnych...
    • p.m Re: Śmierć mordercy z Wałbrzycha! Wpisz się! 02.01.07, 19:14
      niech idzie do pierdla. Najpierw mu ryj obiją, potem przerżną a potem zawiśnie na tygrysie.
      PS. Symetria mi się przypomniała....
    • roto [...] 02.01.07, 21:15
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • net_friend Re: Śmierć mordercy z Wałbrzycha! Wpisz się! 02.01.07, 21:15
      Wyobrazam sobie jak ta dziewczynka musiała sie potwornie bać. Nie chce pisac co
      chcialbym zrobic temu oprawcy.
      • crazzy_b Re: Śmierć mordercy z Wałbrzycha! Wpisz się! 02.01.07, 21:24
        Jeśli pragnienie unicestwienia zdziczałego małpoluda ( przepraszam małpy za te
        sformułowanie ) jest prostactwem, to ja też jestem prostakiem do n-tej potęgi,
        ale to bydlę ( przepraszam wszelkie czworonożne bydlęta za to określenie )nie
        powinno chodzić po tej ziemi.
    • bloodysunday99 Hipokryzja polskich reakcjonarnych hijen 02.01.07, 21:18
      Najgorsze jest wlasnie to ze zacofance nie widzicie, co stalo sie przyczyna
      tragedii. Nie widzicie ze wina za smierc tego dziecka lezy na nas wszystkich, a
      nie tylko na jakims zwierzaku ktory po litrze wodki sie tego dopuscil.

Bijecie swoje dzieci, dlatego ucza sie ze mozna tak postepowc wobec swoich
      dzieci. Sami jestescie sobie winni.

Ciekawe kiedy kretyni zrozumieja ze trzeba szanowac wszystkich, bez wyjatku, i
      przemoc w spoleczenstwie nie moze byc akceptowana - ani jako karcenie dziecka,
      ani jak stracanie mordercy?
      • crazzy_b Re: Hipokryzja polskich reakcjonarnych hijen 02.01.07, 21:45
        bloodyssunday99 napisała:
        >kiedy kretyni zrozumieją że trzeba szanować wszystkich bez wyjątku.

Dlaczego więc obraża tych,którzy uważają, że kara śmierci powinna być
        przywrócona i stosowana wobec takich potworów ?

Dlaczego nazywa takich ludzi kretynami?
      • cortez_i_pizarro Re: Hipokryzja polskich reakcjonarnych hijen 03.01.07, 02:52
        To swiety Tomasz z Akwinu gadal po angielsku?
        • drogibronislaw Jasne, i popierał ruch pederastów, Gazetę Wyborczą 03.01.07, 03:04
          no i , oczywiście, Anschluss Polski do Unii z wprowadzeniem Euro włacznie!
          :o)
      • liwilla1 bloody poczekaj az sam bedziesz mial dzieci 03.01.07, 09:35
        ja tez bylam przeciwna KS dopoki nie urodzilam dziecka. przemoc wobec dzieci i
        alkoholizm w rodzinach to jedno, eliminacja z zycia spolecznego jednostek
        nieodwracalnie chorych, a powaznie zagrazajacych tym najmniejszym - drugie.
        gdyby byla organizowana zbiorka pieniedzy na platnego morderce, nie zawachalabym
        sie. zbyt wiele mam do stracenia...
        • bloodysunday99 Na co mam czekac? 03.01.07, 11:39
          liwilla1 napisała:

> ja tez bylam przeciwna KS dopoki nie urodzilam dziecka. przemoc wobec dzieci i
          > alkoholizm w rodzinach to jedno, eliminacja z zycia spolecznego jednostek
          > nieodwracalnie chorych, a powaznie zagrazajacych tym najmniejszym - drugie.

Kochaniutka. Opowiem Ci historie z mojego dziecinstwa. Odkad pamietam, do moze
          moich 13 urodzin moja skizofreniczna matka bila mnie codziennie. Wszyscy
          wszystko wiedzieli, nikt nic nie robil. Jak pisalem wczesniej, nie mozesz mi nic
          powiedziec na temat pregow na dupie, skory popekanej do krwi, pieczacych
          polikow, desperacji z braku interwencji otoczenia, itd. itd.

Po pierwsze: To ze nie mam dzieci, to jakies nieporozumienie, prawie sie
          wystraszylem i od razu zadzwonilem do ich matki, ale powiedziala ze sa w szkole.
          Tzn. ze jeszcze mam. Po prostu roznica miezy Toba a mna jest taka, ze ja sie nie
          kieruje moimi emocjami, bo mnie tak zycie nauczylo. To ze moja matka ma
          schizofrenie i mnie katowala 12 lat, nie znaczy ze chce aby wisiala na stryczku.
          Pop prostu nie chce jej widziec, bo mi sie rzygac chce. Po drugie: Ludzie ktorzy
          maja dzieci niekoniecznie sa gorsi do wychowywania innych, czy zabierania glosu
          w sprawach nt. etyki. Ja znam np. lektora pedagogiki, ktory dzieci nie ma, i na
          pewno nie pije wodki kiedy dzieci pilnuje. (Nie bede juz pokazywal palcami)

Co do otoczenia, to jest to moj najlepszy argument, ze dzieci w Polsce nie sa
          szanowane, i Ty tez wykazujesz tendencje psychopatyczne, twierdzac ze "przemoc
          wobec dzieci i alkoholizm w rodzinach to jedno" - NIE! To nie jest jedno -
          wlasnie alkoholizm i przemoc w rodzinie prowadzi do nieszczesc w ktorych dzieci
          traca zycie. Dzieci ucza sie norm moralnych wlasnie w domu, i uczac je ze wodka
          i przemoc jest w porzadku, uczymy ich ze mozna bic i pic kiedy sie dorosnie.

Jezeli nie rozumiesz tak podstawowych rzeczy, to nie ma najmniejszego sensu z
          Toba dyskutowac.

> gdyby byla organizowana zbiorka pieniedzy na platnego morderce, nie zawachalaby
          > m
          > sie. zbyt wiele mam do stracenia...

To jest juz calkowicie chore: Zbiorka na platnego morderce. To jest Twoja etyka?
          Nie bedziesz sobie brudzic rak, tylko wynajmiesz psychopate do roboty? Robisz z
          siebie sedziego i kata, mam w takim razie nadzieje ze sie nie pomylisz, bo wtedy
          sama zostaniesz morderca. Szczekacie jak psy Pawlowa.
          • liwilla1 Re: Na co mam czekac? 03.01.07, 11:56
            sam sobie przeczysz. to, ze matka cie katowala spowodowalo, ze zabijasz dzieci?
            NIE (i jak wynika z twoich wypowiedzi, przynajmniej na razie nie zagrazasz
            spoleczenstwu)
            ja tez bylam bita, czesto bardzo dotkliwie przez mojego ojca, ktory byl bardzo
            surowym czlowiekiem. i poluje na uczennice w ciemnych zaulkach?-NIE.
            Znam wielu ludzi po koszmarnym dziecinstwie, ktorzy bedac doroslymi ludzmi z
            wlasnymi rodzinami sa NORMALNI, mimo iz wciaz walcza z tzw. strachami z szafy.
            Czy zaciagaja kilkuletnie dziewczynki, by brutalnie obedrzec je z dziecinstwa? NIE
            Na pewno masz duzo racji piszac o tym, ze polskie spoleczenstwo jest chore od
            korzenia, a powyzsze wydarzenia sa ich chorym owocem. Niemniej jednak prawdy
            pisza i ci, ktorzy domagaja sie przywrocenia kary smierci, jako zadoscuczynienia
            rodzinie ofiary (kilka lat temu rozpisywala sie o emocjonalnym "oczyszczeniu"
            poprzez KS Polityka-pismo skadinad lewackie), jako ochronie zdrowego
            spoleczenstwa przed psycho-maniakami, dla ktorych nie istnieje zadna granica,
            swietosc, ktorzy nie posiadaja ograniczen w postaci sumienia, moralnosci, o
            jakiejkolwiek prymitywnej formie empatii nie wspomniawszy.
            Chyba normalne jest, ze zdrowy psychicznie czlowiek podchodzi emocjonalnie do
            tak wielkiej podlosci jak krzywda dziecka, w dodatku tak okrutna krzywda. Jesli
            toba nie targaja w obliczu takiego wydarzenia zadne emocje, to-coz, pozostaje
            jedynie wspolczuc malzonce i potomstwu.
            • bloodysunday99 Re: Na co mam czekac? 03.01.07, 12:19
              Slodziutka, to ze ja wybrnalem z goowna, czy to ze Ty tylko sporadycznie bijesz
              swoje dziecko, wlasnie dokladnie nic nie swiadczy o tym ze wiekszosc ludzi
              ktorzy sie rodza w bagnie, i w tym bagnie zdychaja. Tym bardziej to ze mozesz
              podniesc reke na swoje wlasne dziecko swiadczy o tym ze jednak jestes dotknieta
              swoim dziecinstwem.

Ja mieszkam w Skandynawii gdzie dzieci sie nie bije, i nie ma takiego
              przestepstwa jak w Polsce - no z wyjatkiem palestynczykow czy tam irakijczykow,
              ktorych sie mychowuje po polsku - "pasem" i "piachami". To jednak na cos wskazuje.

Ja sie calkowicie zgadzam ze trzeba chronic spoleczenstwo od maniakow - trzeba
              byc niedorozwinietym aby tak nie sadzic - ale to co Wy tutaj wygadujecie, jakies
              wieszania za jajca, tortury, samosady itd., to juz jest niestety obled.

Jesli
              > toba nie targaja w obliczu takiego wydarzenia zadne emocje, to-coz, pozostaje
              > jedynie wspolczuc malzonce i potomstwu.

To co ja czuje gdy slysze o morderstwie Grazynki, wcale nie musi sie roznic od
              Twojego uczucia - jedyna roznica jest to ze umiem sie opanowac, i nie wybiegam
              na ulice jak pies Pawlowa aby kogos powiesic na stryczku. Od sadzenia sa sady a
              nie motloch ktory nie rozroznia moheru od goowna - 25 lat czy dozywocie to dla
              mnie jeden Bolek, to jest dla kazdego czlowieka koniec zycia. Pomysl nad tym,
              ile to jest 25 lub 40 lat. To jest baaardzo dlugo.
              • liwilla1 Re: coz za przenikliwa nadinterpretacja 03.01.07, 12:48
                nie wydaje mi sie, bym osiagnela intelektualny dialog z osoba, ktora jedynie
                potrafi wkuwac szpile oczekujac reajkcji osiolka. nie tym razem kolego, nie
                trafiles na rownego w swojej niskiej, pelnej bezczelnych insynuacji dyskusji.
                skoro wyemigrowales zamiast zmieniac wlasny kraj podlug swoich nierealnych
                idealow, samo za siebie mowi o twojej kondycji moralnej Slodziutki. mam
                nadzieje, ze nikt nigdy nie skrzywdzi twojego dziecka, twojej cierpliwej
                malzonki, ani nikogo z osbob, ktore kochasz.
          • darthmaciek jesli panstwo nie spelnia swoich zadan 03.01.07, 11:58
            maja prawo wziac je na siebie obywatele.....
      • darthmaciek wina za smierc tego dziecka obciaza morderce 03.01.07, 10:42
        i tylko morderce. Spoleczenstwo nic tu nie zawinilo. Natomiast istotnie, jesli
        czlowiek ten nie zostanie powieszony i w ten sposob definitywnie ukarany, to
        spoleczenstwo bedzie winne odrazajacej niesprawiedliwosci. Zwlaszcza, ze znajac
        naszych sedziow nie dostanie nawet dozywocia. A nawet jesli je dostanie, to go
        nie odsiedzi, bo jakies pieknoduchy zadbaja o to aby go wypuscic i ponownie
        poszczuc na spoleczenstwo, mowiac mu "Teraz idz czlowieku i zabij jeszcze
        jakies dziecko, to czyn na nasza pamiatke". Nie ma sprawiedliwosci bez kary
        smierci dla mordercow.
    • kelob3 proponuje wersje sowiecka 02.01.07, 21:29
      a wiec zywcem do pieca a takie brednie o resocjalizacji ,wychowaniu to
      powtarzaja ci ktorym zalezy na ukladach z bandytami albo totalni idioci a wiem
      ze jest ich na tym portalu mnogo bo tak to ma byc gazeta i portal dla
      michnikowych cymbalow.
    • przemek516 Re: Śmierć mordercy z Wałbrzycha! Wpisz się! 02.01.07, 21:45
      Palanta na krzesło elektyczne o mocy 100000000 V.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka