zibi1010 02.01.07, 09:43 Oby Maryja poszla szybciutko jej sladem!!! PO tylko na tym by zyskala! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brocha to straszne! jak oni mogli tak potraktować janka? 02.01.07, 09:44 notes brochy<a href="http://brocha.wordpress.com">notes brochy</a> Odpowiedz Link Zgłoś
dworska1 I bedzie powtórka z Unii Wolności 02.01.07, 09:48 Liberalne partie w żadnym kraju nie mogą liczyc na wielkie poparcie. PO wzorem mutacji UW rzeczywiście moze skończyc jako przybudówka lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov No to będzie znów tylko jeden członek w rodzinie… 02.01.07, 10:18 A w ogóle to zabawni są ci prawicowi fanatycy. Polityka dla nich nie jest współpracą dla dobra kraju, tylko okazją do publicznego pokazywania fochów i uprzedzeń. Śmieszne to, ale i smutne i niebezpieczne. Pewnie Tusk podał rękę Kwaśniewskiemu i sam stał się nieczysty… :P __________ Ogród Jane Austen - łagodniejszy, kobiecy świat. iKatalog.org - katalog stron. Odpowiedz Link Zgłoś
phezydent_calego_ubekistanu Jasiu i Nelly odchodzą. PO mi sie piehdoli 02.01.07, 10:27 Wezmę mi z 15 phocent elektohatu sabotasysci jedni! Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity2 ========Samoobrona czeka na Neli=========== 02.01.07, 10:46 Samoobrona skręciła na prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider prawa ręka leppera ;)) 02.01.07, 10:56 Nelly zostanie prawą ręką Andrzeja Leppera ?????;) jola_dywity2 napisała: > Samoobrona skręciła na prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
pirulo Re: prawa ręka leppera ;)) 02.01.07, 11:11 Nie na lewo tylko na centrum co jest zrozumiałe... Na prawo miejsca już nie ma... Ja tam się ciesze- wole być w małej liberalnej partii niż w AWS-BIS... ostre, kontrowersyjne, szczere - zobacz! Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Kto to jest Nelly Rokita ? Żona Rokity ? Czy coś 02.01.07, 11:59 więcej poza kłamstwami (jak wynika z tej wypowiedzi) w programie Lisa zrobiła ? Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Czy to ta sama Pani która z entuzjazmem opowiadała 02.01.07, 12:13 o Platformie Obywatelskiej coś z miesiąc temu w programie Lisa? Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Ta sama a jakby inna. Rokita, Lisa w maliny wpuści 02.01.07, 12:37 -ła. Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 "Jaś i Nelly w dżungli PO"- cz.2 w"Pustyni i w 02.01.07, 13:31 puszczy" autorstwa Herr Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: "Jaś i Nelly w dżungli PO"- cz.2 w"Pustyni i 02.01.07, 13:49 Jaś i Nelly w Pisuarze czyli Państwa Rokitów niezwykłe przypadki drukiem wydane ku przestrodze. Odpowiedz Link Zgłoś
80662270a P Osły to hańba dla Polski 02.01.07, 17:11 tylko tusk hamuje współpracę z pisem ciekawe jakim sposobem tak bardzo przegrany polityk utrzymuje się u władzy Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: prawa ręka leppera ;)) 02.01.07, 13:46 Niech Nelly bliżej zapozna Leppera albo Łyżwińskiego.Posada asystenki poselskiej też jest ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 Re: ========Samoobrona czeka na Neli=========== 02.01.07, 11:02 jola_dywity2 napisała: > Samoobrona skręciła na prawo. Oczywiście nie jest to tekst prawdziwej Joli. Lecz warty zastanowienia w świetle bogatych doniesień prasowych. Wykluczeni z PO pójdą do sądu? Bagno PO chlapie i cuchnie! Jan Artymowski, Sławomir Potapowicz i Jan Dziubecki - trzej z dziesięciu warszawskich działaczy wykluczonych w środę z Platformy Obywatelskiej przez zarząd krajowy partii - zamierzają odwołać się od decyzji o ich wykluczeniu do krajowego sądu koleżeńskiego Platformy. Nie zgadzają się ze stawianymi im zarzutami, a władze Platformy oskarżają o tworzenie "partii wodzowskiej". Zarząd krajowy Platformy zdecydował w środę o usunięciu z partii 10 dotychczasowych warszawskich działaczy Platformy, pod zarzutem szkodzenia wizerunkowi partii. Osoby te kojarzone są w mediach z b. prezydentem Warszawy Pawłem Piskorskim. Piskorski pod koniec kwietnia został usunięty z Platformy, w związku z pojawiającymi się niejasnościami wokół jego działalności jako przedsiębiorcy. PO jest partią wodzowską Artymowski, Potapowicz i Dziubecki zaprzeczają, jakoby kiedykolwiek mieli szkodzić wizerunkowi Platformy, domagają się też skonkretyzowania stawianych im zarzutów. Zapowiadają, że jeśli sąd koleżeński nie uzna ich wniosków, skierują do sądu powszechnego sprawę o naruszenie ich dobrego imienia. - Jesteśmy zaszokowani nie dlatego, że nie zdajemy sobie sprawy, że w każdej partii możliwa jest walka wewnętrzna, ale dlatego, że rozmiary ataków wewnętrznych w PO przekroczyły jakiekolwiek dopuszczalne granice. Dziś PO nie jest obywatelska. Jest partią wodzowską. Stała się swoim własnym zaprzeczeniem - powiedział Artymowski. - Jeśli znajomość i współpraca z Pawłem Piskorskim ma być kryterium tego, czy ktoś nadaje się na członka Platformy, to pierwszy powinien z niej zostać wykluczony Donald Tusk, a drugi - Grzegorz Schetyna (sekretarz generalny partii) - powiedział Dziubecki. Praca za lojalność? Artymowski twierdzi, że on i pozostali działacze zostali wykluczeni dlatego, że nie ukrywali, iż różnią się zasadniczo z szefem Platformy Donaldem Tuskiem co do tego, w jaki sposób partia powinna funkcjonować i jak powinna być zarządzana i chcieli o tym mówić na niedzielnej konwencji krajowej partii. Dziubecki powiedział, że we wtorek emisariusz zarządu partii zaproponował mu, że nie znajdzie się na liście działaczy do wyrzucenia, jeżeli zrezygnuje z kierowania kołem Platformy na Ursynowie i zobowiąże się, że nie będzie kandydował do rady krajowej na niedzielnej konwencji. Dodatkowo miano mu zagwarantować, że jeśli zgodzi się na te warunki, będzie miał pracę w warszawskim samorządzie po wyborach. Dziubecki odmówił. Wykluczeni działacze uważają, że liderzy PO są w błędzie twierdząc, że od decyzji zarządu o wykluczeniu nie ma odwołania. Przedstawili zapis statutu Platformy, z którego wynika że mają 14 dni na odwołanie się od decyzji o wykluczeniu, więc decyzja zarządu jest nieprawomocna, a oni nadal są członkami PO. Zarząd Platformy uważa natomiast, że od decyzji o wykluczeniu można się odwołać tylko wtedy, jeśli podjął ją sąd regionalny, a nie - jak to było w środę - zarząd. Potapowicz, Artymowski i Dziubecki są delegatami na niedzielną konwencję krajową PO, dlatego - mimo wykluczenia z Platformy - zamierzają wziąć w niej udział. Artymowski zadeklarował, że jeśli mandaty delegatów na konwencję nie zostaną im w niedzielę wydane, to zaskarżą wyniki konwencji - wszelkie decyzje, które wówczas zostaną podjęte. Potapowicz zaprotestował też przeciwko stawianiu jego, Dziubeckiego i Artymowskiego "w jednym szeregu" z Maciejem Świderskim, który w środę sam zrezygnował z członkostwa w Platformie. Świderski - były asystent Jana Rokity, radny PO na Targówku - na początku maja zawiesił członkostwo w PO w związku z zarzutami "ustawiania" przez niego przetargów w bemowskim TBS. Kiedy Świderski pracował w tej spółce, odpowiadał właśnie za zamówienia publiczne. Potapowicz - dotychczasowy wiceszef mazowieckiej PO powiedział, że już w lutym wnioskował o ukaranie Świderskiego, wniosek ten jednak "trafił do biurka Donalda Tuska". Potapowicz mówił o Świderskim jako o bliskim współpracowniku Hanny Gronkiewicz-Waltz, kandydatki PO na prezydenta Warszawy, która w ubiegłym roku kierowała odtwarzaniem warszawskich struktur partii po ich rozwiązaniu. A więc korupcja matactwo i wódz! Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: ========Samoobrona czeka na Neli=========== 02.01.07, 11:10 jola_z_dywit6 napisała: > PO jest partią wodzowską SO to wzór cnót demokratycznych :D:D:D > Praca za lojalność? w SO tylko za seks. --- zastałem jolke? Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Jolkaaa !!! :))Taka fajna laska a tak głupio 02.01.07, 11:21 gada bo musi. służba nie drużba. Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Re: Jolkaaa !!! :))Taka fajna laska a tak głupio 02.01.07, 11:32 Aaaa tam. Te usta możnaby lepiej wykorzystać... Odpowiedz Link Zgłoś
phun Nie lubie tepych liberalow z PO 02.01.07, 12:03 ale jesli chca wygrac lub cokolwiek znaczyc to juz dawno powinni wypieprzyc JMR z PO Tusk tez powinien odejsc w cien a szefem powinien zostac Komorowski, tylko on moze powstrzymac PISSzwabie www.racjonalista.pl www.lewica.pl www.socjalizm.org Odpowiedz Link Zgłoś
jankos71 Re: Nie lubie tepych liberalow z PO 02.01.07, 16:03 phun napisała: > ale jesli chca wygrac lub cokolwiek znaczyc to juz dawno powinni wypieprzyc JMR > z PO Tusk tez powinien odejsc w cien a szefem powinien zostac Komorowski, tylk > o on moze powstrzymac PISSzwabie Tak jest!, a wtedy PO bedzie już zupełnie jawnie przybudówką SLD i jako taka przepadnie w kolejnych wyborach! Popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 Re: Jolkaaa !!! :))Taka fajna laska a tak głupio 02.01.07, 12:05 seroo1 napisał: > Aaaa tam. Te usta możnaby lepiej wykorzystać... Czyżby elektorat PO Sld miał mnie zamiar wykorzystywać jak Krawczyk? Gdzie jest prokurator reporterzy z GW itp. strażnicy moralności Samoobrony? Powyższe oczywiście wężykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Re: Jolkaaa !!! :))Taka fajna laska a tak głupio 02.01.07, 12:13 "cóś" Cię wyprowadziło z równowagi??? Bez socjotechnicznych wycieczek, bez oszołomskich dygresji, walisz tak prosto z mostu??? I tak Cię kocham :)) Wcale nie mam zamiaru Cię wykorzystać - nie zrobimy więcej, niż sama zechcesz... Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala ========Samoobrona czeka na Neli=========== 02.01.07, 14:23 jola_dywity2 napisała: > Samoobrona skręciła na prawo. Nelly nazywa się ROKITA a nie IDIOTA ---- viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL Odpowiedz Link Zgłoś
edmonton1 Re: No to będzie znów tylko jeden członek w rodzi 02.01.07, 16:26 Jestem bardzo zdziwiony poparciem lewicy na czele z Tuskiem i Kwasniewskim przez spoleczenstwo Polskie.Jest to utopia Polska.Jak takie szkodniki nie popieraja rzadu i nie koncentruja sie na wykorzystanie pieniedzy Unijnych i sil motorychnych ,dla dobra Polski.Kiedy miliony naszych braci wyjezdza za lepszym zyciem i prawdopodobnie juz nie wroca do ojczyzny.Polska szansa na drodze do lepszego ma hamulce w postaci opozycji ,ktorej nie zalezy na dobrze obywateli.W jakim interesie i kogo oni prowadza ta prowakcje????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Nelly nie jest już członkiem ??? Okchopne !!! 02.01.07, 13:44 Okchopne,okchopne.Lecz ona nie była członkiem,jej luby był członkiem{wulgarnie mówi się był ch.....}.Dobrze,że proces oczyszczania się PO trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
toberson Re:SLD I PO to jedna mafia oszustow!!!! 02.01.07, 10:28 Kazdy komuch mysli tylko zeby jak najwiecej za*******lic!!Nikt jeszcze nie rozliczyc skorumpowana mafie pod nazwa Sowieccy Ludzie Dywersji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re:SLD I PO to jedna mafia oszustow!!!! 02.01.07, 12:32 ... i dlatego PiS tak skwapliwie kolaboruje z SLD w samorządach Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Rozliczanie SLD 02.01.07, 12:53 A kto broni PiS-owi rozliczyć SLD? Rządzi PiS już od ponad roku, dlaczego nie rozlicza? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re:SLD I PO to jedna mafia oszustow!!!! 02.01.07, 13:53 Nikt nie rozliczył ich? To za co Ziobro dostał tytuł człowieka roku? Czyżby dał łapówkę Królowi? Odpowiedz Link Zgłoś
terazpolska2 Re: to straszne! jak oni mogli tak potraktować ja 02.01.07, 09:48 No i dobrze. ~Rokita potrafi tylko niszczyć. Rozwalił już kilka partii czas na pisdulstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Oto jak Kaczyński skutecznie skłóca PO 02.01.07, 09:47 Oto jak Jarek Kaczyński skutecznie skłóca PO. Obraża i wiesza psy na Platformie jedną ręką przyjaźnie wyciągając drugą, naturalnie za brak koalicji oskarżając PO. Żal że pan poseł Jan Maria Rokita tego nie widzi i ma żal to Tuska że ten nie chce rozmawiać z Kaczorami i jego bandą. Odpowiedz Link Zgłoś
kapen Jak ta PO podźwignie się bez Nelly to ja nie wiem 02.01.07, 11:14 Taką kluczową postać stracili, cios nokautujący im zadała :) Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa a tobie nic sie nie poprawiło w nowym roku 02.01.07, 13:11 a co na to lekarz? dan3iger napisał: > Oto jak Jarek Kaczyński skutecznie skłóca PO. Obraża i wiesza psy na > Platformie jedną ręką przyjaźnie wyciągając drugą, naturalnie za brak koalicji > oskarżając PO. Żal że pan poseł Jan Maria Rokita tego nie widzi i ma żal to > Tuska że ten nie chce rozmawiać z Kaczorami i jego bandą. Odpowiedz Link Zgłoś
jankos71 Re: Oto jak Kaczyński skutecznie skłóca PO 02.01.07, 16:08 PO nie weszo do koalicji z PiS, bo SLD i ludzie byłej WSI trzymają Tuska za jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekp1 Re: Oto jak Kaczyński skutecznie skłóca PO 02.01.07, 19:04 dan3iger czy ty jeszcze myślisz ? takie bzdury piszesz że zastanawiam się czy nie masz grypy i wysokiej temperatury przy tym. Odpowiedz Link Zgłoś
al_jazeeta Re: Nelly Rokita odeszła z Platformy Obywatelskie 02.01.07, 09:49 "- Mnie się wydaje, że PO skręca za mocno w lewo, Donald Tusk już nie kryje swojej przyjaźni z Aleksandrem Kwaśniewskim - podkreśliła." czyli dopóki ukrywał to było dobrze, a PO nie skręcała? Odpowiedz Link Zgłoś
bombay_saphire Re: No to zapraszamy do PiSu i Samoobrony 02.01.07, 09:55 .. to jest wytworne prawicowe towarzystwo dla damy z Krakowa. Nie to co Kwasniewski albo Borowski..Co prawda znanego bawidamka p. Lyzwinskiego juz nie ma w Samoobronie nie ma, ale zawsze sobie mozna poglosowac reka w reke z pania Hojarska, poplotkowac z p. Beger pogaworzyc z p. Lepperem a jak czlowiek zglodnieje w podrozy to nawet na dostawe wiesmakow moze liczyc..w tym towarzystwie koledzy i kolezanki nigdy o sobie nie zapominaja. W sam raz cos dla pani Nelly. Odpowiedz Link Zgłoś
jankos71 Re: No to zapraszamy do PiSu i Samoobrony 02.01.07, 17:23 Wiesz zapewne, że Łyzwiński przyszedł do SO z SLD? Jak myślisz, gdzie nauczył sie molestować podwładne? Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Może Nelly się odnowi moralnie? 02.01.07, 09:58 np. w biurze poselskim koalicjanta? Odpowiedz Link Zgłoś
plendz W duchu Solidarności, co łączy miast dzielić? 02.01.07, 10:05 Może ma pretensje do męża, że do PKO nie poszedł? A teraz za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 Jednej glupiej mniej! Zreszta kim ta pani jest? Z 02.01.07, 09:58 zawodu zona niedoszlego premiera? W programie Lisa zrobila wrazenie totalnej idiotki! Odpowiedz Link Zgłoś
megasia Re: Jednej glupiej mniej! Zreszta kim ta pani jes 02.01.07, 10:35 To nie tylko wrażenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Ludzie przychodza i odchodzą, prawo buszu. 02.01.07, 09:58 Poza tym to częsciowo sprawa ambicji osobistych, z tego co pamiętam pani Nelly juz co najmniej rok temu taki wariant rozwazała. Odpowiedz Link Zgłoś
plendz Papa 02.01.07, 10:00 Proponuję by państwo odtworzyli SKL. Jedna dziwna partia więcej, jedna mniej, co za różnica. Donald Tusk na pewno nie będzie miał państwu za złe odejścia - sam w podobnej sytuacji odszedł z UW (nie chcieli mu dać stanowiska we władzach itd.). A my, potencjalni wyborcy, będziemy sobie obserwować, co z tego wyniknie. Zważywszy, że PO mało sie różni od PiS, to kolejna taka partia jest potrzebna jak g... do buta. Jak mam być szczery, to za żadną cenę nie poszedłbym z Rokitą do jednej partii - koleś jest zbyt ambitny i na dobrą sprawę za mało uwagi poświęca pracy "programowej" - taki topos Marcinkiewicza: w mediach go pełno, do pracy bez fleshów sie nie garnie. Koleś może i jest sympatyczny, ale pod warunkiem, ze zostanie odpowiednio dopieszczony. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: Papa 02.01.07, 11:08 Rokita przeszedł do PO pod przymusem, całe SKL mu się przepisało i został bez członków. Pamiętam, że dość niechętnie na niego patrzył zarówno Płażyński jak i pozostała dwójka liderów. Rokita to snob, próbujący mieć własną silną partię, kartofelek bis. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Nelly to mądra kobieta 02.01.07, 10:04 I zdecydowanie bardziej honorowa od Marii Rokity. A jaką ma ładną córkę! Odpowiedz Link Zgłoś
plendz zdaje się, że jest totalnym Twoim przeciwieństwem 02.01.07, 10:06 Jest mądra, jest kobietą, ma ładną córkę:-) Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab A Galba stary, brzydki i biedny ? Mylisz się, jest 02.01.07, 12:08 "mondry swojom mondrościom" Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz10012 Galba - komentarz na zawołanie. 02.01.07, 10:15 Galba, czy mądrość Nelly Rokita wynika tylko z faktu, że odeszła z PO, czy może z Jej ogólnego wizerunku? Czy jutro, jesli zdanie Nelly będzie krytyczne wobec Premiara lub Prazydenta to nadal będzie mądrą kobietą? A swoją drogą to Jej odejście, jest sygnałem ostrzegawczym dla PO wysłanym przez Jana Marię. Taki komentator polityczny jak Ty, powinien to na pewno zauważyć. A swoją droga , to składam Tobie naprawdę serdeczne życzenia nowowroczne, chociaż nie zawsze, a raczej rzadko zgadzam się z Twoimi poglądami. Odpowiedz Link Zgłoś
elephant_tusk Re: Galba - komentarz na zawołanie. 02.01.07, 14:08 Tomaszu, dotknąłeś ważnego zagadnienia. Dla wielu hm... dyskutantów mądrzy i inteligentni są z definicji tylko członkowie ukochanej partii, w rzadkich przypadkach jej sojusznicy. I to tak długo, jak w tej partii są. A swoją drogą to ciekawe, że tylu inteligentnym politykom polityka nie wychodzi lub wychodzi kiepsko. Czy to kwestia lojalności wobec własnych poglądów? Może czekają na swoje 5 minut? Może liczą na premię za stałość poglądów? A może im po prostu nie wyszło? A może inteligencja nie zawsze przekłada się na pragmatyczność działań ani na mądrość? Mądrość "długofalowa" też często się rozmija ze skutecznością na krótką metę. Widzę tutaj co najmniej czwórkę spośród pierwszej dziesiątki najinteligentniejszych polskich polityków: Jan Maria Rokita, Janusz Korwin-Mikke, Ryszard Bugaj, Marek Borowski. Piszę to abstrahując od ich pozycji na polskiej scenie politycznej i sympatii, jaką do nich żywię (jestem sympatyczką PiSu, ale szanuję także pierwszą trójkę z wymienionej czwórki, a cenię inteligencję pana Borowskiego, którego poglądów politycznych i sofistycznych wypowiedzi nie znoszę). Pana Rokitę szanowałam także wtedy, gdy ostro występował przeciw PiSowi, a już na pewno zawsze ceniłam jego inteligencję, refleks, umiejętność jasnego przedstawienia najważniejszych aspektów omawianej kwestii i dotarcia do sedna sprawy na gorąco, bez żadnego przygotowania. Nie pamiętam już, czego dotyczyła jedna z pierwszych dyskusji w nowo wybranym parlamencie kilkanaście miesięcy temu. Wystąpienie pana Donalda Tuska odebrałam jako dość dobre, ale z pewnymi niezręcznościami i brakami. PiS poprosił o przerwę, po przerwie wystąpił pan Jarosław Kaczyński. Spodziewałam się po nim czegoś więcej, ale w moich uszach wypadł i tak o wiele lepiej od pana Tuska. Odpowiedział mu pan Rokita i muszę przyznać, że bez przygotowania wynalazł słabe punkty w wystąpieniu pana Kaczyńskiego i wypadł od niego lepiej. Ale jego wystąpienie odebrałam przede wszystkim jako pokazanie panu Tuskowi, kto jest inteligentniejszym dyskutantem w PO. Może to właśnie przyczyniło się do zmierzchu pana Rokity? Wodzowie rzadko kiedy tolerują mądrzejszych od siebie. Zwłaszcza gdy są malutcy. Być może panu Tuskowi uda się zminimalizować rolę pana Rokity lub pozbyć się go z PO. Ale będzie to zwycięstwo pyrrusowe. Może to być początek końca znaczenia Platformy. Myślę, że wodzowski styl prowadzenia polityki przez tandem panów Tuska i Schetyny przestał się podobać wielu członkom Platformy. Może czekają tylko na okazję, żeby z niej z hukiem wyjść. Tak jak pan Tusk i kilku jego kolegów - liberałów z Unii Wolności. To był koniec UW. Historia może się przewrotnie powtórzyć. Wydaje mi się, że na razie panu Rokicie wcale na tym nie zależy. Na razie... Według mojej babskiej intuicji, pan Rokita liczył raczej na to, że użyje PO do marginalizacji PiSu, a potem na jego gruzach zbuduje własną partię konserwatywną. Wygląda na to, że dwa razy się pomylił: ani PiS na razie nie kroczy ku zmierzchowi, ani Platformy nie uda mu się wykorzystać do własnych celów. Co nie znaczy, że tak inteligentny polityk, takie zoon politikon, skończy niebawem karierę. Na pewno jeszcze o nim usłyszymy. Odpowiedz Link Zgłoś
przekumaty.gosc Normalnym trudno być w Platformie 02.01.07, 10:05 w jej nowej, lewoskrętnej wersji. Przy Tusku pozostają bierni, mierni, ale wierni. No i klaka oszołomów na forach. Odpowiedz Link Zgłoś
on691 Nelly Rokita odeszła z Platformy Obywatelskiej 02.01.07, 10:10 ta Nell to b.ważna osoba.Niczym Nel z Pustyni i w Puszczy. Myślę, że dobrze by zrobiła zabierając kapelusz swojego męża. Najgorsi kierowcy to ci w kapeluszach, życiowe niedorajdy. Ciekawi mnie co umie robić p.Rokita poza mąceniem w polityce.Tak konkretnie. Odpowiedz Link Zgłoś
roxana10 Oszukali nas, banda złodziei decydentów Polskich 02.01.07, 10:10 xxxxxxxxxxxxx Odpowiedz Link Zgłoś
gl1 Nelly Rokita odeszła z Platformy Obywatelskiej 02.01.07, 10:13 Nelly może wyrażać opinie o kraju na wschodzie, do czego to dochodzi, że najwięcej do powiedzenia mają nie Polacy- obrzydliwe Odpowiedz Link Zgłoś
werbus Re: Nelly Rokita odeszła z Platformy Obywatelskie 02.01.07, 10:45 Niemieckie geny po komunistycznej obróbce. gl1 napisała: > Nelly może wyrażać opinie o kraju na wschodzie, do czego to dochodzi, że > najwięcej do powiedzenia mają nie Polacy- obrzydliwe Odpowiedz Link Zgłoś
mika68 i mamy wskrzeszoną nieboszczkę PO_PZPRowską 02.01.07, 10:15 na czele z pijakiem Kwachem i sepetlawym Tuskem Odpowiedz Link Zgłoś
jatom Nelly Rokita odeszła z Platformy Obywatelskiej 02.01.07, 10:15 Miejsce u "przyjaciół z PIS" JMR napewno znajdzie, a tam czekają już nowi - z LPR i Samoobrony. Jak się zaczyna się od głupot "Nicea albo śmierć", to kończy się na "przyjaciołach" jak wyżej. Oby pomogło to PO w zbudowaniu jasnego programu partii liberalnej - życzliwej dla ludzi i otwartej na przyszłość oraz uzyskaniu wyrazistego oblicza, bo na razie to formacja dość mydlana (choć to mydło o trochę lepszym zapachu) i dlatego łatwo w niej o pazernych na władzę koniunkturalistów (Gilowska, Religa, Sośnierz,...) Odpowiedz Link Zgłoś
eryk81 Coś w Polsce pękło! 02.01.07, 10:18 Coś w Polsce pękło coś się skończyło.Platforma skręca na lewo, a może tak zawsze było przecież Tusk to były działacz KOngrsu Liberalno Demokratycznego, a to żę mówił o rozbiciu ukladu to był tylko słodka gra. Bo to że Rokita się zmienił i nie ma w nim krwi UDeckiej wierze. blogpolityczny-hrabia-eryk.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
plendz Gumowa kaczka? 02.01.07, 10:23 Gdybym miał ułożyć ranking partii w parlamencie, którym najbardziej leży na sercu zmiana sytuacji w Polsce na lepsze, wyglądałby on tak: 1. PO 2. SLD 3. PSL 4. 5. 6. PiS, Samoobrona, LPR Więc nie truj proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
elephant_tusk Dla kogo na lepsze? 02.01.07, 14:20 Bo chyba nie dla ogółu obywateli? Gdybym miała ułożyć ranking sympatii partyjnych czytelników Gazety Wyborczej, wyglądałby on tak: 1. PO 2. PD 3. SLD 4. SDRP 5. PSL 6. 7. 8. PiS, Samoobrona, LPR. Listę tę układam na podstawie odpowiedzi na różne ankiety przedkładane czytelnikom GW. I zgadza się to z tonem większości dyskutantów na forum. Ale wcale nie oznacza to, że w takiej kolejności partie te dbają o dobro Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz1965 Flirt PO z postkomuna byl tylko kwestia czasu 02.01.07, 10:27 To taka sama partia "etosowa", jak UW. Wiekszosc z jej czlonkow kiedys otarla sie o warszawski "Salon". W obawie przed wydumanym "Ciemnogrodem" PO gotowa jest skumac sie z kazdym. Blad, ktory przyniesie fatalne skutki. Odpowiedz Link Zgłoś
plendz Wzorce płyną z PiS 02.01.07, 10:32 www.gazetawyborcza.pl/1,75478,3814026.html PiS najpierw pokazał, że się nie brzydzi Samoobroną (pomimo "ubeckich" korzeni), a teraz wchodzi w alianse z SLD. totez zakładam, że propaganda o sojuszu Sojuszu z PO ma na celu "odgonienie" PO od potencjalnego sojusznika PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
agg żałosne - koalicje to efekt ardynacji i arytmetyki 02.01.07, 10:28 sejmowej a nie tego ze ktoś gdzie skręca albo czegoś chce lub nie chce. Ta kobieta jest śmieszna. PO chce budować samodzielną partie a nie krecać do SLD. Czyćby p. Rokita nie wiedział że PO na koalicje z PSL a nie SLD w samorządach?? Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Nelly Rokita odeszła a Janek Rokita padł 02.01.07, 10:33 no nie, ta wiadomość wstrząśnie polską sceną polityczną. szanse przyjęcia j.m. rokity do pis są równe 0. kartofel jest głupi ale nie aż tak żeby sobie na kark brać takiego konia trojańskiego. nowa partia rokity? hyyyyyyy... wątpie, ale jakby co to będzie kupa śmiechu. Może powinni założyć z gilowską, piskorskim, olechowskim i kilkoma innymi założyć stowarzyszenie poszkowowanych: WpD = Wy... przez Donalda.:D Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Nelly Rokita odeszła z Platformy Obywatelskiej 02.01.07, 10:36 "PO skręca za mocno w lewo, Donald Tusk już nie kryje swojej przyjaźni z Aleksandrem Kwaśniewskim". To, jak PO skręcał "tylko" trochę, a Tusk z lekka ukrywał sympatie do "magistra", to było OK? Nie tylko Rokita obudził sie z ręka w nocniku. Kto tam został? Tępa , jak kilo kitu Bufetowa? Schetyna? Psychol Niesiołowski? Śmiech na sali. Odpowiedz Link Zgłoś
gwrybak Nelly Rokita odeszła z Platformy Obywatelskiej 02.01.07, 10:37 Ona zrobiła to wcześniej mówiąc, że Platforma nie dorosła do tego by rządzić samodzielnie. Nie będzie jej brakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
anwb Nelly Rokita odeszła z Platformy Obywatelskiej 02.01.07, 10:39 Pan Rokita sprzedal sie PiSowi juz dawno popierajac PiSowskiego kombinatora na prezydenta Krakowa, ktory zaslynal podlozeniem lewej teczki kontrakandydatowi na szefa IPN. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Nelly Rokita odeszła z Platformy Obywatelskie 02.01.07, 10:42 sprzedał sie? to zakłada że musiałby coś w zamain od PiS dostać. chyba dał ...ciała bezinteresownie ;)))))) anwb napisał: > Pan Rokita sprzedal sie PiSowi juz dawno popierajac PiSowskiego kombinatora na > prezydenta Krakowa, ktory zaslynal podlozeniem lewej teczki kontrakandydatowi n > a > szefa IPN. Odpowiedz Link Zgłoś
karwoj8 Nelly Rokita odeszła z Platformy Obywatelskiej 02.01.07, 10:40 O okazało się,że jednak ma nie jeden a dwa zwoje mózgowe więcej od kury. Tylko czy ona wie co to jest lewa a co to jest prawa strona? Odpowiedz Link Zgłoś
werbus Przygłup w kapeluszu-nadejszła pora 02.01.07, 10:42 by wreszcie ten oszołom przeszedł do PiS i tam swoja krzywa mordą usmiechał się do kartofla. Będzie z nich dobrana para a gwoli wyjasnienia krzywy pysk pozostal po spoliczkowniu przez Hanię. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider no to ciekawe co jasiek ze sobą pocznie 02.01.07, 10:46 już widze jak go kartofel przyjmuje do pisu ;))))tere fere. kopnie go w d.... a śmiech przetoczy sie po sali. wystarczy popatrzeć jak sie kartofel obchodzi ze swoimi np. marcinkiewiczem. a do rokity zdaje sie że ma wieksze żale ;))))) werbus napisał: > by wreszcie ten oszołom przeszedł do PiS i tam swoja krzywa mordą usmiechał się > > do kartofla. > Będzie z nich dobrana para a gwoli wyjasnienia krzywy pysk pozostal po > spoliczkowniu przez Hanię. Odpowiedz Link Zgłoś