galba 11.01.07, 07:23 Warto przypominać nazwiska patronów SBeków. Jednym z głownych jest pan Wałęsa, który poprzednią próbę odebrania im przywilejów zawetował gdy był preziem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fraglesi67 A PiS? 11.01.07, 07:23 Ciekawe czy za 20-30 lat ktoś nie uzna PiS za.... hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika gora 15, oni przescigneli PZPR. 11.01.07, 07:26 fraglesi67 napisał: > Ciekawe czy za 20-30 lat ktoś nie uzna PiS za.... hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
elephant_tusk Nie bądźcie bezczelni 11.01.07, 09:14 Stuknijcie się w czachę - czy Wy wiecie, o czym piszecie? Nie podejrzewam Was o skrajną tępotę - ergo - w grę wchodzi raczej zła wola z interesownością w tle. Czy trzeba Wam przypominać, na czym polegał przestępczy charakter PZPR? 1) Była to władza narzucona przez obce mocarstwo i działająca jako jego namiestnictwo - w jego interesie. 2) Zniszczyła w Polsce demokrację, ubezwłasnowolniła naród. 3) Opór łamała siłą, nie cofając się przed zabójstwami, mordami sądowymi i posyłaniem czołgów na obywateli. Nie mówiąc o tak prozaicznych represjach, jak więzienie i zakaz przyjmowania do pracy. 4) Wprowadziła system zakłamania - w szkole, w środkach przekazu społecznego, w literaturze. Tępiła prawdziwe autorytety, narzucała swoje pseudoautorytety i wprowadziła sowiecki system wartości, a właściwie - antywartości. 5) Zniszczyła większą inicjatywę gospodarczą i przez narzucenie pseudoekonomii "socjalistycznej" pogłębiła zacofanie gospodarcze i cywilizacyjne Polski. Rozbudowała do monstrualnych rozmiarów przemysł zbrojeniowy i obsługujący go przemysł ciężki, od powstania przestarzały i niekonkurencyjny w warunkach gospodarki otwartej. Dlatego musiała wprowadzić niewymienialny pieniądz i księżycowy system cen. Zniszczyła stare budownictwo przez system niskich czynszów (umożliwiających obniżenie płacy), które nie pozwalały właścicielom na bieżące remonty, nie mówiąc o większych. Zaniedbała infrastrukturę: komunikację, telekomunikację, instalacje komunalne itp. Zniszczyła handel. Po wyczerpaniu rezerw wewnętrznych zapoczątkowała zadłużenie Polski, z którego do dzisiaj nie możemy się wyzwolić. 6) Przez walkę z tradycyjnymi wartościami polskimi: patriotyzmem, religią, więziami rodzinnymi i sąsiedzkimi doprowadziła do deprawacji moralnej dużej części społeczeństwa. 7) Zniszczyła środowisko naturalne, które teraz musimy ratować kosztem dużych nakładów, tam, gdzie to jest jeszcze możliwe. Tyle przypomina mi się ad hoc, na pewno można by znaleźć jeszcze więcej. Porównywanie Prawa i Sprawiedliwości z PZPR to wyraz SKRAJNEJ BEZCZELNOŚCI. Odpowiedz Link Zgłoś
kvakva Re: Nie bądźcie bezczelni 11.01.07, 09:25 Jakbym słuchał mieszankę nawiedzonego z głupim. Składniki można dobrać dowolnie bo w partii rządzącej wybór jest duży. Twoje tezy da się obalić w sekundę co nie oznacza, że przed '89 było fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
elephant_tusk Re: Nie bądźcie bezczelni 11.01.07, 09:30 Cieszę się, że przyznajesz chociaż, że przed '89 nie było fajnie. A co do reszty - "składników" wcale nie można dobierać dowolnie. To, co napisałam poprzednio, to najszczersza prawda. Może nie? Wskaż punkty, które się nie zgadzają - no? Dlatego nie można ich obalić nie tylko w sekundę, ale życia by Ci na to nie starczyło. Trudno walczyć z prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
camell_ek Nie mozna nazwac SB antypolska 11.01.07, 09:36 bo to tak jakby napisac ze Polska nie byla Polska. Taka byla wtedy Polska, czy sie komus podoba czy nie. camell.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
elephant_tusk Re: Nie mozna nazwac SB antypolska 11.01.07, 09:49 camell_ek napisał: > bo to tak jakby napisac ze Polska nie byla Polska. > Taka byla wtedy Polska, czy sie komus podoba czy nie. > camell.blox.pl SB nie działała w interesie Polski, ale w interesie narzuconej jej władzy namiestniczej oraz w interesie ZSRR - ergo - była antypolska. Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 o! to juz w 86 roku ubecy wiedzieli ze oddadza wla 11.01.07, 10:10 dze? ciekawe! tak wierzyli w ugode z solydarnoscia, ze szykowali sie do pokojowej zmiany juz na kilka lat przed okraglym stolem i gdy nikt jeszcze nie myslal nawet o zmianach? nawet pan imc Jurek... znakiem tego system zmienili w swym zamysle wlasnie ubecy i sbecy.... i to oni glownie przyczynili sie o upadku 'komuny'. a weterani PIS o ktorych wtedy nikt niczego nie slyszal ( ja na pewno nie ) nie przyczynili sie do tego w sumie w zaden istotny sposob! toz to im czesc i chwala a wam panowie wala! bo to sb w takim ukladzie dazyla do zmiany systemu niesprawiedlywowsci na system jedynie sprawiedlywy .. haha hahah - jak rezonowalo owo echo z filmu o dwoch takich Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: o! to juz w 86 roku ubecy wiedzieli ze oddadz 11.01.07, 10:14 nie zapomnie ze to Sb mialo za zadanie tworzyc rozne szkice i warianty , ktore mialy komunistow przygotowac do takiej sytuacji , a do tego niewiem czy wiesz ale w Sb byli sami oficerowie wiec ludzie wyksztalceni , ktorzy wbrew obiegowym opiniom o milicji i sb wcale nie byli idiotami Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 ale znakiem tego to od nich wyszla inicjatywa! 11.01.07, 10:33 a poza tym - nie zapominam tego co wyliczyles... tepi i bezmyslni kaci to byl kij - ale jego sile budowali ludzie inteligentni. jak zawsze i wszedzie. chodzi mi o to, ze juz wtedy czesc sb wiedziala ( skoro inc Jurek takimi faktami rzuca ) ze dojdzie do ugody i przenosili sie na z gory upatrzone pozycje. ... to chyba po wizycie Gorbaczowa - kiedy mu Rosiewicz spiewal slynna piosenke - doslo do decyzji o probnej zniamie w Polsce- za ktora miala pojsc dekonstrukcja w innych krajach 'obozu'... no nie? a zaslugi imc panow dzisiejszych pisowcow - sa w sumie zadne! gdyby nie Gorbi - to do dzis by tu byla KOrea Polnocna... hehehe! eh ci Chazarzy.... Gorbi nim podobno jest.... i paru innych slynnych i waznych postaci w tym kilka Naszych... heheheehe! ale nie sprawdzalem... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: ale znakiem tego to od nich wyszla inicjatywa 11.01.07, 10:43 *S_Z_T_A_M_0_0_B_R_0_N_A ** Pechu sztama, no nie! Zadowolony SamooPiS w Radiu Maryja to jest syndrom krzykacza, zawistnika takiego, że gdy należało powiedzieć nie, zawalczyć, to pisał o Leninie, marksistowskiej dialektyce, o centralizmie demokratycznym. Ustawiali SamooPiSy te swoje komuszo-kościelne kariery w ramach inteligencji, która w zaciszu domu była sobą, na ulicach, w strajkach ich nie było. Nie oddawali krwi na intencję powrotu do zdrowia postrzelonego Wielkiego Polaka Papieża! Nie załapali się , wszyscy wiedzą , że ich przy tym nie było, nie było ich na lewicy, nie byli u demokratów, więc krzyczą z Rydzykiem te swoje bzdury i z burakami łapać banki, wywalać profesorów. To paranoja halucynogennych grzybów przemian! Zajadły ich wróg Balcerowicz miał niestety odwagę rozmontowywać strukturę własności socjalistycznej na spółdzielczą, aby następnie powiedzieć gospodarka rynkowa i liberalna. On tak ma i oni tak mają, a po fermencie dopiero ma, że mu się ojcowie mylą! Dyszy katolik pełen zawiści, gdzie nadUBecja, gdzie ateiści? Krótkie spodenki trzymają szelki, Żydów, komuchów ja na plasterki! Brat ma konika, inaczej świra, a ja polityk co łże, nie tyra. Jesce s podfórka doszli chłopaki, wsystkich pobijem, wsadzim do paki. Wszystkiemu winne są Wałęsiaki, my solidarni, oni wapniaki! Z SamooPiSa kawałek zucha, prawie jak Rydyk i Burczymucha, wypatrzy w chlebie Żyda, komucha, żyto, „żydniego” ma dla nich ducha. Woj SamooPiS wypatrzy Żyda, gdzie, w oponencie, czysta ohyda! Dorzuci jemu jeszcze komucha, niech „ciemny moher” tego posłucha! Jak dobrze mi rzygnąć jest przez er zet, na „żydnie”, na żet życie jak klozet! Nie przyjmę chleba od oszołoma, który kojarzy, że chleba kroma, chleba żytniego i powszedniego, ma coś z „żydnią” macą wspólnego! Jakbym był mądry i skończyłbym jakoś KUL, to zmądrzałbym i przerwałbym jakoś ten ból! Będzie dobrze jak ten bunt przeminie i zaznam błogiego spokoju oraz satysfakcji z bycia Polakiem. Prymas: jak ksiądz chodził z kapownikiem po kolędzie, a następnie po zmianie parafii następny przychodził z tymi samymi danymi, to komu one służyły? Proszę nie czarować o małej szkodliwości czynu, a kościelny, a reszta moherów nie donosili? Mogli poczytać, mógł celowo mimochodem ksiądz paplnąć! Kto nam ustawiał rządy p[rzez ostanie lata wolności, kto aborcja i konkordatem napędzał głosów złodziejom. Kto wykorzystał ludzi naiwność do budowy imperium Rydyka? Itd. , Itp. Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 tez od ubecji i sbecji!to tez popierali moczarowcy 11.01.07, 10:58 narod uciemiezony... bedniami i czarami. zeby kliki cwaniakow mogly lepiej zyc - a teraz klika kacza szuka kozla - i go ma. a mi ich nie zal... i oni skoro sa inteligentni - to dzis przewidujac ze zostana na ofiare wydani - juz sie ustawili w byznsesie ..a tam juz kacza reka nie siegnie - chyba, ze zechca zburzyc podstawy ladu kapytalystycznego! haha hahah - i wprowadzis jedyniesluszny niewolniczy feudalyzm do ktorego katolycjie prawicowe elyty ( nie lze ) tak teskania ( dniamy i nocamy )... a za nimi cale tabuny moherow - ochoczo teskniacymi za posadami karbowych! haha haha-jak rezonowalo owo echo z filmu o dwoch takich Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Wielgus,Hejmo, Rydzyk -Galba zapomniałeś ich dodać 11.01.07, 12:07 i jeszcze Czajkowski, Malinowski itd. itd... Odpowiedz Link Zgłoś
gniewomir.swiechowski Re: Wielgus,Hejmo, Rydzyk -Galba zapomniałeś ich 11.01.07, 12:34 Galba mimo że człek inteligentny często zapomina, ale to jest choroba dosyć popularna po prawej stronie. Acz... biorąc pod uwagę jego wpis na blogu a propos Wielgusa myślę że to było tym razem jeno niedopatrzenie. Anyway... pan Jurek jest kolejnym dowodem na słuszność twierdzenia jakie wysnuł Lem w "Smokach prawdopodobieństwa". Teorii że ze względu na wewnętrzne konflikty wielogłowe smoki prędko giną. A pan Jurek do takowych się chyba się zalicza. W stu procentach popieram odebranie >>przywilejów<< byłym UBekom, ale jakoś nie słychać tam nic o kapusiach. Którzy są wdg mnie często(nie zawsze) bardziej obrzydliwi. UBecy mieli paskudną pracę, i często byli zapewne paskudnymi ludźmi. A kapusie? Kapusie mieli z reguły inne zajęcia... a przykład ks. biskupa Wacława Świerzawskiego, ks. biskupa Jana Szkodonia, ks biskupa Kazimierza Nycza wskazywały by że człowieka z mocnym kręgosłupem nie da się złamać. O przekonaniach Jurka co do Leppera nawet nie chce mi się mówić, nawet nie chodzi mi o seks aferę, dwóch pedofilów, finansowanie biur poselskich w SO. Ale przypomina mi się jak to jeszcze nie tak dawno temu PIS korzeni samoobrony szukał w UB i... KGB. Komedia... tylko czemu chce mi się płakać? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel1133 Re: ale znakiem tego to od nich wyszla inicjatywa 11.01.07, 11:11 Jestem Katlikiem, te twoje sztampowe wypociny nie nie robią na mnie żadnego wrażenia, jedynie prowadzą do wniosku, że zacząłeś bać się o własną dupę, to że taką nienawiścią zioniesz do wszystkiego co ma cokolwiek wspólnego z katolicyzmem, świadczy tylko i wyłacznie o twoim ciemnogrodztwie, którego nie da sie zatuszować pozorną elokwencją. Jesteś tak zaprogramowany przez michnikowszczyznę, że stanowisz sztandarowy przykład "mocherowego bereta" tylko odwróconego na nota bene lewą stronę. OTWÓRZ OCZY, ZACZNIJ MYŚLEĆ nie da się zmądrzeć czytając tylko GW i NIE urbana. Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 wiem co to Katlik... to taki pies lancuchowy kleru 11.01.07, 11:25 wiec sie ich standartowo boje! bardziej niz innych ludzi... no,moze za wyjatkiem taliboe i ortodoksyjnych zydow... haha haha - jak rezonowalo owoo echo z filmu o dwoch takich... na mnie Twe pelne wiary we wlasna wiare wypowiedzi tez nie robia wrazenia. swiat nie jest czarno-bialy... ludzie tez nie sa albo dobrzy albo zli. a katlickich fanatykow takich jak octopusowski PiS mam za nic. slownie zero! tak jak Leszek M. - czerwona swinia ( tak tak tych komunistow przechszczonych na kapytalistow tez nie lubie ) - uwazacie sie za nie lze elyty - a ja zadnym elytom nie ufam - ono jak faryzeusze oderwani os realiow i PRAWDY bujaja w chmurach i na plecach biedakow buduja swe piramidalne bzdury ( przenoszac gory ) zeby zywcem boskiego zapachu stop nawachac! odplyn nawiedzencze! w faryzejski swiat iluzji! haha haha - jak rezonowalo owo echo z filmu o dwoch takich Odpowiedz Link Zgłoś
elephant_tusk SB władzy nie oddała, najwyżej się nią podzieliła 11.01.07, 11:23 Nie wiem, od kiedy SB zorientowała się, że trzeba będzie PODZIELIĆ SIĘ władzą. Każdy rozsądny człowiek widział, że system komunistyczny musi się kiedyś skończyć. Ogół jednak sądził, że nastąpi to później, niż miało to miejsce. SB dysponowała lepszymi informacjami, jej władze mogły zorientować się prędzej. Nie sądzę, żeby im zależało na ustroju sprawiedliwym, zależało im na utrwaleniu takiej sytuacji, w której pozostaną bezkarni i zachowają przywileje. Z punktu widzenia społeczeństwa trudno taką sytuację uważać za sprawiedliwą. Ale nietrudno zrozumieć SB-ków - chodziło im nie o ustrój sprawiedliwy, ale o ustrój korzystny dla nich, dla ich środowiska. Po kilkunastu latach trudno nie dostrzec, że im się to udało. Mimo że w czerwcu - lipcu 1989 musieli być przerażeni. To wtedy zaczęli niszczyć archiwa. Przegrali absolutnie tę część wyborów, która była wolna: Senat w 99 % objęła Solidarność, a ten 1 % nie był wystawiony przez PZPR, chociaż był z układu. Padła cała lista krajowa PZPR (mimo apeli części działaczy opozycyjnych, żeby jej nie wycinać) oprócz jednego tow. Zielińskiego, który dostał się do Sejmu gdyż większość wyborców nie przekreśliła nazwiska ostatniego na tej liście ułożonej alfabetycznie - było to NIEDOCIĄGNIĘCIE także w dosłownym znaczeniu tego słowa. W wyborach uzupełniających z list ZSL i SD dostało się do Sejmu dużo posłów głoszących jawnie program antykomunistyczny, zdarzały się takie przypadki nawet z listy PZPR. Solidarność wykorzystała wszystkie miejsca możliwe do obsadzenia w półwolnych wyborach (eksperci SB sądzili, że część uda się obsadzić zwolennikami PZPR). Tak więc SB, tak doskonale zorientowana, nie przewidziała rozmiarów klęski wyborczej. W pewnym stopniu był to skutek niekompetencji OBOPu, z którego wypączkowały prawie wszystkie obecne pracownie badania opinii społecznej, co tłumaczy też w jakiejś mierze ich małą trafność zwłaszcza w wyborach anno 2005. Dzięki takiemu wynikowi wyborów możliwy był rząd koalicyjny Komitetu Obywatelskiego z ZSL i SD. Ale tzw. "resorty prezydenckie", w tym Obrona i Sprawy Wewnętrzne, pozostały jeszcze we władaniu PZPR. Jednak dobór uczestników obrad Okrągłego Stołu okazał się wielkim sukcesem komunistów, a zwłaszcza SB. Nie było dostatecznej woli rozliczenia zbrodni ancient regime'u. Na usprawiedliwienie trzeba powiedzieć, że stacjonowały wtedy jescze w Polsce wojska ZSRR, ale to wszystkiego nie tłumaczy. Dzięki czasowi, jaki im darowano, SB-cy zdołali okrzepnąć i umieścić swoich ludzi w newralgicznych punktach sceny gospodarczej i politycznej. Szczególnym "powodzeniem" cieszył się sektor bankowy. Wielu negatywnie zweryfikowanych SB-ków i milicjantów stworzyło sieć agencji ochrony, część zaczęła przenikać do struktur mafijnych i je współtworzyć. Formalnie PZPR władzę oddała, ale na wielu ważnych stanowiskach udało się komunistom przechować do lepszych czasów. Uznanie przez środowisko ROAD - Unii Demokratycznej i przez pana przezydenta Wałęsę prawicy za najważniejszego wroga doprowadziło do wspierania "lewej nogi" i w efekcie - do powrotu komunistów do władzy. Trudno powiedzieć, na ile było to skutkiem zacietrzewienia lewicy solidarnościowej, na ile głupoty, i czy nie było w tym też udziału byłych członków SB. Dojście do władzy SdRP na długie lata odsunęło możliwość rozliczenie zbrodni SB i zmniejszenia roli jej dawnych pracowników w polityce i gospodarce. Dopiero teraz taka szansa powstała. Oby nie została zmarnowana. Odpowiedz Link Zgłoś
zewoluowanamateria Re:SB władzy nie oddała... 11.01.07, 15:01 "Drażnienie grzechotnika bosą stopą" to chyba właściwe porównanie. W SB i tego typu służbach oprócz zwykłych pałkarzy i prymitywnych bandziorów pracowali prawdziwi profesjonaliści w swoim fachu, zimni i wyrachowani, do tego mający nadal duże wpływy i bardzo wszechstronne powiązania. Dla nich taki przeciwnik jak obecni politycy to "betka", ale zapewne w razie potrzeby i wśród nich (podobnie jak w mediach - tak,tak!) znajdą odpowiednich ludzi do pomocy w utrupieniu tego, co mogłoby im zagrażać. PIS musiałby przyjąć odpowiednią postawę obronną i wytrwać bodaj do najbliższych wyborow w wypadku zmasowanego ataku, jaki może nastąpić z najmniej spodziewanej strony! (i będzie bardzo bolało!)-dlatego przypuszczam, że planowane "rozliczenie" takiego przeciwnika w obecnej sytuacji społeczno-politycznej będzie niestety skazane na niepowodzenie... I obym okazał się złym analitykiem ! Odpowiedz Link Zgłoś
gringo_w66 nareszcie SB-ecja nie będzie się puszyć i drwić 11.01.07, 16:07 ...z ludzi, których prześladowali, skrzywdzili na całe życie Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: Nie bądźcie bezczelni 11.01.07, 10:57 Pkt 6 - całkowicie do obalenia. Mylisz się - wzmocniła więzi rodzinne; wzmocniła kościół, który w tamtych czasach stał się prawdziwą opoką dla ludzi (a w każdym razie wtedy był ważny dla mnie) może dlatego, że księża byli inni (nie chcę wrzucać wszystkich do jednego - sb-ckiego wora), właśnie wtedy umacniał się patriotyzm, ponieważ był wspólny wróg - ZSRR i PZPR; sąsiadów zaś się wtedy nie wybierało. Może dlatego wtedy przyjaciół i znajomych wybierało się bardzo ostrożnie, może i nie było ich wielu, ale za to byli to prawdziwi przyjaciele. Natomiast przyznam ci rację w stwierdzeniu: "Trudno walczyć z prawdą", tylko że istnieją 3 rodzaje prawdy, o której więc prawdzie piszemy??? Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Nie bądźcie bezczelni 11.01.07, 12:00 elephant_tusk napisała: > Wskaż punkty, które się > nie zgadzają - no? Twój punkt o demokracji zniszczonej przez PRL. Żeby coś zniszczyć, to coś musi być! Nie będę ironizował, że w Polsce nie było demokracji od 1339 roku, więc w 1944 nie dało się jej "zniszczyć'. Ale w Polsce nie było demokracji co najmniej od 1926 roku. A przedtem nie było jej od 966 do 1918. Przed 966 (Chrzest MieszkaI) to ja nie wiem czy była. Może? A przecież i te kilka lat "demokracji" stygmatyzowane zabójstwem Narutowicza i chaosem takim, że większość narodu poparła ANTYDEMOKRATYCZNY pucz Marszałka też nie wystawia jej najlepszego świadectwa. Tzw. "system demokratyczny" w roku 1945 nie był czyms tak oczywistym, jak to było kilka, kilkanaście lat temu (dzisiaj znów widać koszmarne wady demokracji i oskarżanie kogokolwiek, że nie jest demokratą nie budzi takiego rezonansu, jak Ci się zdaje). Tworzenie systemu NOWEGO w stosunku do kapitalizmu, monarchii czy chorej demokracji (jak nasza Sanacja) w roku 1945, po zakończeniu horroru dwóch kolejnych wojen, wiązanie nadzieji z lepszym światem to jest coś czego nie ma powodu się wstydzić. Robienie z tego zbrodni dzisiaj, jest WIĘKSZĄ zbrodnią! I kiedys za taką zostanie uznane. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 errata:Miało być od 1939 roku 11.01.07, 12:02 wj_2000 napisał: > demokracji od 1339 roku Miało być od 1939 roku Odpowiedz Link Zgłoś
elephant_tusk Re: Nie bądźcie bezczelni 11.01.07, 12:12 wj_2000 napisał: > elephant_tusk napisała: > > Wskaż punkty, które się > > nie zgadzają - no? > > Twój punkt o demokracji zniszczonej przez PRL. > > Żeby coś zniszczyć, to coś musi być! Nie będę ironizował, że w Polsce nie było > > demokracji od 1339 roku, więc w 1944 nie dało się jej "zniszczyć'. Ale w Polsce > > nie było demokracji co najmniej od 1926 roku. > A przedtem nie było jej od 966 do 1918. Przed 966 (Chrzest MieszkaI) to ja nie > wiem czy była. Może? > A przecież i te kilka lat "demokracji" stygmatyzowane zabójstwem Narutowicza i > chaosem takim, że większość narodu poparła ANTYDEMOKRATYCZNY pucz Marszałka też > > nie wystawia jej najlepszego świadectwa. > > Tzw. "system demokratyczny" w roku 1945 nie był czyms tak oczywistym, jak to > było kilka, kilkanaście lat temu (dzisiaj znów widać koszmarne wady demokracji > i oskarżanie kogokolwiek, że nie jest demokratą nie budzi takiego rezonansu, > jak Ci się zdaje). Tworzenie systemu NOWEGO w stosunku do kapitalizmu, > monarchii czy chorej demokracji (jak nasza Sanacja) w roku 1945, po zakończeniu > > horroru dwóch kolejnych wojen, wiązanie nadzieji z lepszym światem to jest coś > czego nie ma powodu się wstydzić. Robienie z tego zbrodni dzisiaj, jest WIĘKSZĄ > > zbrodnią! > I kiedys za taką zostanie uznane. > Dwie rzeczy: 1) Masz rację, że demokracja sanacyjna była mocno ułomna. Ale jednak była to demokracja. Istniały partie polityczne, miały możliwość działania - poza tymi, które były jawnie antydemokratyczne i uciekały sie do przemocy. 2) Budowa nowego systemu, który z demokracją nie miał nic wspólnego, przyniesionego na bagnetach sowieckich i działającego na rzecz ZSRR, często zbrodniczo i pod terrorem, nie może być uznane za coś dobrego przez polskich patriotów. Dobry on był tylko dla beneficjentów tego systemu. Odpowiedz Link Zgłoś
mgarr_sniffer Re: Nie bądźcie bezczelni 11.01.07, 10:32 wiesz kvakva... Ty wyglądasz (brzmisz w swoich wypowiedziach) na taką "mieszankę nawiedzonego z głupim"... właśnie takimi słowami bym skomentował także Twój komentarz odnośnie rozbitego samolotu w Indonezji : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=55307981&a=55312990 . Czysta nawiedzoność z głupotą. I jak narazie nie obaliłeś żadnej z tez elephant_tusk'a. heeh;/ Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 **S___A___M___O___O___B___R___O__ _N___A** 11.01.07, 11:12 Oczywiście Koalicja Samoobrona Pis Lpr przedstawią projekt rzeczywistej nie pozorowanej jak w wypadku hucpy pookrągłostołowej deubekizacji. Mimo medialnej kampanii oszczerstw pod adresem Samoobrony pod rozlicznymi pretekstami a to seksu a to domniemanych związków z SB oraz stałej i permanentnej nagonki. Samoobrona wraz koalicją w sposób właściwy zanalizowała przyczyny które stały za medialnym zamachem stanu. Głównym powodem jest omawiana ustawa. Która jest potrzebna i po konsultacjach i opracowaniu ekspertów Samoobrony zostanie przegłosowana. I będzie kamieniem milowym w sanacji Ojczyzny. Postubecki układ GW cicho temu przeciwdziała, Lecz możliwośći szkodzenia Polsce zmniejszają się tu z dnia na dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 Re: nie karmić ********** trola*********** 11.01.07, 11:33 Trole nie kochają SB. Odpowiedz Link Zgłoś
acentymaz5 Re: nie karmić ********** trola*********** 11.01.07, 12:13 Jarosław Kaczyński, 16 lutego 2004, PR3: "My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy, bo proszę zauważyć, że kolejne takie rządy w Polsce jak te, które mamy obecnie, albo te, które były w poprzedniej kadencji i mamy do czynienia z Samoobroną przy władzy i naprawdę z nieszczęściem dla naszego kraju." Jarosław Kaczyński, 22 marca 2004, Czat gazeta.pl: "Ja jestem przeciwnikiem mówienia o koalicjach przed wynikiem wyborów. Mamy dwa wyraźne zakazy, które dziś obowiązują w samorządach, a będą też obowiązywać w nowym parlamencie - SLD i Samoobrona. A dziś powinno się powiedzieć odwrotnie - Samoobrona i SLD." Jarosław Kaczyński, 15 listopada 2002, Trójka: "Władza Samoobrony w Polsce to będzie kryzys europejski, dużo większy niż ten austriacki." Marzec 2005 rok / antena RMF FM: RMF FM: Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja, kiedy partia poprze ludzi mających kłopoty z prawem? Lech Kaczyński: Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych, którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub, przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS. RMF FM: Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe? Lech Kaczyński: Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PIS u dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel1133 Re: Nie bądźcie bezczelni 11.01.07, 10:55 no to spróbój je obalić a nie baw się w demagogię - koleś przypacza chociaż jakieś argumenty na poparcie swojej tezy - ty nie, więc nie pisz takich okrągłych zdanek bo to frajerstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
cfl2 Re: Nie bądźcie bezczelni 11.01.07, 09:26 Calkowicie zgadzam sie z Elephant Tusk. Dodac nalezy tylko to, ze partia, z ktorej wywodzilo sie PZPR, zdradzila Polske na rzecz nie jakiegos tam mocarstwa, ale Rosji Sowieckiej, czyli panstwa, ktore zadalo nam cios w plecy, gdy walczylismy z Niemcami (wbrew traktatowi o nieagresji), ktore do 1941 roku zdarzylo wysiedlic ok. 3 miliony ludzi, gl. Polakow w swojej zonie okupacyjnej. Nie byl to wiec akt zdrady na rzecz jakiegos tam obcego panstwa--jakkolwiek byloby to naganne--ale naszego smiertelnego wroga, ktorego akcja "przesiedlencza" doprowadzila do smierci setek tysiecy obywateli II RP. Trzeba bylo byc wyjatkowa kanalia aby sluzyc takiemu "wyzwolicielowi." Porownywanie PiS z PZPR swiadczy o komptetnym kretynizmie, lub celowej manipulacji. Wstyd!!! Takoz: fotografia zamieszczona obok artykulu nie jest fotografia Kazimierza Ujazdowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekkf Re: Nie bądźcie bezczelni 11.01.07, 11:00 Gdy czytam takie kretynskie pseudoteorie, to sie zastanawiam, czy Polska ma jakiekolwiek szanse w sensownym czasie zaczac troche przypominac normalny kraj pozwalajac ludziom normalnie zyc, czy tez, po dzisiejszym poziomie spolecznego skansenu, spadnie jeszcze nizej i zupelnie sie zatka swoja zolcia, zloscia, wzajemna nienawiscia i przede wszystkim glupota. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Nie bądźcie bezczelni 11.01.07, 11:09 Co za bzdury.Zwłaszcza te o monstrualnym przemyśle zbrojeniowym.Monstrualnie jesteś głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
elephant_tusk Re: Nie bądźcie bezczelni 11.01.07, 12:01 uniaeuropejska1 napisał: > Co za bzdury.Zwłaszcza te o monstrualnym przemyśle zbrojeniowym.Monstrualnie > jesteś głupi. Kochanieńki! Mam Ci wyliczać? LWP liczyło w latach '70-'80 co najmniej 700 tys. ludzi, co łatwo obliczyć, znając liczebność roczników wyżowych (służba trwała 2 lata), niechęć komisji poborowych do zwolnień, dodając kadrę zawodową i nadterminową. Obecnie WP liczy ok. 20 % tamtego - jedną piątą, a i tak są tacy, którzy twierdzą, że to za dużo. Tę monstrualną armię trzeba było uzbroić i wyposażyć, ale polski (?) przemysł zbrojeniowy i tak pracował na potrzeby całego obozu postępu i socjalizmu, łącznie ze współfinansowaniem awantur w Angoli, Etiopii, Wietnamie, Kambodży, Laosie, na Bliskim Wschodzie i czort wie gdzie jeszcze. Mam nadzieję, że nie zdradzam tajemnicy państwowej - wszyscy, którzy chcą i tak to wiedzą, eksperci wiedzą dużo więcej ode mnie. Wyliczam więc: Bumar Stalowa Wola, Huta Stalowa Wola, Łabędy Gliwice, Walter Radom, Granat Skarżysko, Star Starachowice, HCP Poznań i Bolechowo, PZL Mielec, Rzeszów, Warszawa, Kalisz, Świdnik, Zakłady Chemiczne Pionki, Niewiadów, Zachem Bydgoszcz Wyliczam z ułomnej pamięci, więc to na pewno nie wszystko. Wiele zakładów miało działy specjalne. Jak głosiła popularna anegdota: wynosisz te części od kombajnu z zakładu, składasz w stodole, a tu wychodzi czołg i nic innego nie chce. O monstrualnej skali przemysłu zbrojeniowego świadczy jego załamanie po roku 1989, gdy odpadli odbiorcy ze strefy Paktu Warszawskiego z przyległościami ze Związkiem Radzieckim na czele. Nieco starsi na pewno pamiętają serię strajków pracowników tych zakładów żądających od rządu gwarancji odbioru ich produktów. I na co nam była produkcja węgla kamiennego na poziomie ok. 195 mln ton i stali na poziomie 18 mln ton? Teraz zadawalamy się połową węgla i chyba jeszcze mniej stali. To była miara marnotrawstwa. Proszę o dyskusję merytoryczną, a nie pokrzykiwania. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: Nie bądźcie bezczelni 11.01.07, 11:41 Pisorczyk, nie denerwuj się :))) Porównanie na dziś mocno przesadzone, pis dopiero się uczy na dobrych gomułkowskich wzorcach. I rządzą dopiero 2 lata ;) Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Re: Nie bądźcie bezczelni 14.01.07, 10:18 elephant_tusk napisała: > Stuknijcie się w czachę - czy Wy wiecie, o czym piszecie? cyk, cyk, cyk nozyczkami--------- > > > Porównywanie Prawa i Sprawiedliwości z PZPR to wyraz SKRAJNEJ BEZCZELNOŚCI. Alez skad!! Nikt nie neguje przestepczej, a nawet zbrodniczej chwilami roli PPR i PZPR. Jesli chodzi o szkodliwosc dla spoleczenstwa i panstwa, to PiS ma osiagniecia rownie dobre. JESZCZE ludzi nie kamienuja, ale jak choroba Klonow sie rozwinie, albo pojawi jakis realny przeciwnik lub kandudat do wladzy, nie bylbym taki pewien. My myslimy dlugodystansowo. Odpowiedz Link Zgłoś
golcon elephant_tusk, Nie bądź bezczelny, nie zakłamuj 14.01.07, 11:04 Oszołomie prawicowy, wklejasz na każdej okazji te swoje bzdurne wypociny. Gdyby tak było jak piszesz, to sondaże o PRL, o PZPR byłyby inne aniżeli są. Sondaże mówią, że PRL było przyjazne człowiekowi dla 75% badanych. Prawda jest zupełnie inna. Polska znalazła sie pod wpływami ZSRR z woli Aliantów a nie z woli partii lewicowych. Cały problem egzystencji Polski w tamtych czasach polegał na umiejętnym wykorzystaniu geopolitycznej sytuacji. W Polsce ze wszystkich demoludów był najmniej totalitarny system, to dzięki m.innymi członkom PZPR, którzy mieli odwagę przeciwstawiać się eskalacji ideologi marksistowskiej, mieli odwagę uczęszczć do kościoła, chrzcić swoje dzieci, brać śluby kościelne, mieli odwagę przeciwstawiać się arogancji władzy. Przez PZPR przewinęło się około 10 mln obywateli. Do partii już od lat 70 przyjmowano najlepszych obywateli pod względem moralnym, pod względem wykształcenia. Gdyby tak było jak powiadasz, że PZPR to mordercy, to te 10 mln nie pozostawiłoby ani jednego opozycjonisty. Gdyby PZPR było na usługach ZSRR, to Polska byłaby Republiką Rad, tak się nie stało. Lewica przekazała w 89 r. Polskę w rękach Polaków. A jak dziś wygląda niepodległość Polski wszyscy widzimy, prawie wszystkow rękach obcego kapitału. A gdzie pokończyli szkoły, studia dzisiejsi twoi idole jak nie w PRL-u, wszyscy jeśli chcieli mieli pracę. Do Solidarności przystapiło ponad 70% członków partii PZPR, wszyscy chcieli zmian w każdej dziedzinie życia, wszyscy mieli dość aparatczyków wysokich szczebli. Trzeba być wyjątkowo bezczelnym i podłym człowiekiem aby przypisywac PZPR takie podłości. W każdym systemie znajdą się kanalie, aferzyści, złodzieje, karierowicze. Nikt przy zdrowych zmysłach nie rozciąga podłych przypadków na całą grupę, bo to jest ochydna manipulacja. Jeśli znasz przypadki morderstw popełnionych przez członków PZPR to masz obywatelski obowiązek zgłosić do prokuratury a nie pomawiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
karwoj8 Re: A PiS? 11.01.07, 08:26 Kolejny pomysł, jak za przyczyną arcybiskupa Wielgusa, rozpętać medialny chałas mający na celu zdemenciałym emerytom i rencistom (wiele milionów elektoratu) wbić w pamięć to, że wszystkiemu - a w t ym r e w a l o r y z a c j i o o k o ł o 5 zł. - są winne PRL i SB. Mam jeszcze pytanie: czy na pewno jest to fotografia twarz K. Ujazdwowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel1133 Re: A PiS? 11.01.07, 11:17 karwoj8 a nie są? przy pomocy i współudziale barcelowicz i michnika rokradli, rozsprzedali Polskę i jeszcz edostają za to ogrome emerytury, a ty masz jeszcze jakieś wątpliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Franc Maurer kazał wam powiedzieć, że...... 11.01.07, 07:34 ...nie chce mu się z wami gadać. Zresztą Franc jest teraz w Nowej Zelandii i śmieje się z kraju gdzie "czerwonych zastąpili czarni i zamienili ten burdel w cyrk". ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Franc Maurer kazał wam powiedzieć, że...... 11.01.07, 11:14 Jest to rodzaj zemsty za aferę Wielgusa.Proponuję by złożyć wniosek o uznanie Pis-u za organizację przestępczą i wszystkich jego przydupasów. Odpowiedz Link Zgłoś
szymiasty Wałęsa - ukochanek SB-ów 11.01.07, 07:37 Tego zdrajcę, UB-ecką wazelinę również należałoby pociągnąc do odpowiedzialności za ukłądnaie się z komunistami i niszczenie Poslki od 1989 (czyli kontynuowanie działań komunistów). Podobnie jest z Michnikiem - kolejnego zdrajcy i aferzysty ! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Kryże - ukochanek SB-ów 11.01.07, 08:45 szymiasty napisał: > Tego zdrajcę, UB-ecką wazelinę również należałoby pociągnąc do > odpowiedzialności za ukłądnaie się z komunistami i niszczenie Poslki od 1989 > (czyli kontynuowanie działań komunistów). Podobnie jest z Michnikiem - > kolejnego zdrajcy i aferzysty ! ************************************* A co z ubecją zajmującą wysokie stanowiska w rządzie Kaczyńskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Wałęsa był jedynym który nadstawiał dupy z tych 11.01.07, 07:38 którzy doszli do władzy. Galba jesteś furniem. Odpowiedz Link Zgłoś
drogibronislaw D..y to on nigdy nie nadstawiał, ale dawał i to 11.01.07, 07:46 często: od lat 70-ych (TW Bolek) poprzez okrągły stół (film: Kiszczak z Lechem W. na kanapce wznosza toasty i pija wódeczke) po zamach stanu i obalenie rządu Olszewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal drogibronisławie jesteś tchórzem i kłamcą 11.01.07, 08:07 i szkoda, że Wałęsa nadstawiał głowę za takich tchórzy! Odpowiedz Link Zgłoś
drogibronislaw Bolek zostanie puszczony w skarpetkach, tak jak je 11.01.07, 08:40 go koledzy: Kiszczaki, Jaruzelscy i inne komunistyczne łachudry. Zanim to się stanie, poznany akta TW Bolka... . Już kieres mu nie pomoże! Odpowiedz Link Zgłoś
carpe0diem może oświeci niektórych na temat wałęsy 11.01.07, 09:01 video.google.com/videoplay?docid=-5146871331576782926 Odpowiedz Link Zgłoś
mgarr_sniffer Re: może oświeci niektórych na temat wałęsy 11.01.07, 10:41 rownież dzięki za link. długie to troche alo doedukowywać się warto:_) Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: może oświeci niektórych na temat wałęsy 11.01.07, 11:16 Takie linki gdzie można zamieścić byle bzdury to ja mam gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Owszem, nadstawiał 11.01.07, 07:53 Tylko w jakim celu i ile miał z tego przyjemności (w postaci kasy do kapowanie kumpli)? Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Galba - jesteś malutkim człowieczkiem 11.01.07, 08:30 galba napisał: > Tylko w jakim celu i ile miał z tego przyjemności (w postaci kasy do kapowanie > kumpli)? I tyle. Ale zawiść to typowa reakcja wśród pisowszczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Owszem, nadstawiał 11.01.07, 08:46 galba napisał: > Tylko w jakim celu i ile miał z tego przyjemności (w postaci kasy do kapowanie > kumpli)? ********************************** Chyba żadnej, bo jak się okazuje - kapowali księża. Odpowiedz Link Zgłoś
evident miał rację Wałęsa, że wywalił tych pętaków 11.01.07, 09:08 z Pałacu Prezydenckiego, teraz szukają zemsty, małostkowi ludzie, którzy nic nie zrobili dla obalenia komunizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: miał rację Wałęsa, że wywalił tych pętaków 11.01.07, 10:18 evident napisał: > z Pałacu Prezydenckiego, teraz szukają zemsty, małostkowi ludzie, którzy nic ni > e > zrobili dla obalenia komunizmu Jak to nic nie zrobili ??? Przeciez "lojalni" byli do samego konca...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
te_komputer Re: miał rację Wałęsa, że wywalił tych pętaków 11.01.07, 10:44 Dowody jakieś? Czy tylko podrobiona lojalka Jarka? Nawet SLD wie, że była podrobiona i nie zarzuca Jarkowi współpracy. A tak wogóle przeydentem jest Lech, a na niego nie ma przecież żadnych papierów. Wiesz jak jakiś nadgorliwy funkcjonariusz z ABW lub prokurator przeczyta te twoje głupoty, to będzie afera, że na forach GW obraża się przezydenta. Jeszcze cię znajdą i co będziesz się tłumaczył, że żartowałeś zanim umożą sprawę. Po co ci to? Wyluzuj. Chyba, że masz w tym interes, żeby usprawiedliwiać SB, ale to już widać. Tylko się zastanawiam, czy jesteś byłym SBekiem, czy dzieckiem takiego człowieka, no bo tatausia trzeba bronić, a może naiwnym człowiekiem wierzącym w nieskończoną dobroć SB? Ale działane takimi metodami ukazuje esbecką szkołę. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: miał rację Wałęsa, że wywalił tych pętaków 11.01.07, 10:49 posłanka Sensysyn z SLDz trybuny sejmowej kaczkoam prosto w dzioby powiedziala ze okradli telegraf i do dzis jakos niema pozwu przeciwko niej !! Odpowiedz Link Zgłoś
te_komputer Re: miał rację Wałęsa, że wywalił tych pętaków 11.01.07, 10:57 kolter napisał: > posłanka Sensysyn z SLDz trybuny sejmowej kaczkoam prosto w dzioby powiedziala > ze okradli telegraf i do dzis jakos niema pozwu przeciwko niej !! Bo już dawno prokuratura umorzyła przeciw kaczorom śledztwo, a to zdaje się było za rządów SLD w połowie lat 90. Pani Senyszyn, chyba nie wiedziała co powiedzieć po aferach swoich kolegów i koleżanki z partii, więc walnęła głupotę. A to, że nie podali jej do sądu, to świadczy o tym, że są ponad to i mają tę panią głęboko gdzieś. Niby profesor, a taka jakaś średnio inteligentna. SLD dwa razy był u władzy, więc czemu nie zajął się Telegrafem skoro mogliby pozbyć się kaczorów? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: miał rację Wałęsa, że wywalił tych pętaków 11.01.07, 11:03 jakby mnie ktos nazwal publicznie zlodziejem to napewno nie zostawilbym tak tego widac cos jest w tym ze nie chcieli bracia jej pozywac , bo moze by wyszlo wtedy cos !!te slowa padly kilka lat temu raczej juz w latch 2000 Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Owszem, nadstawiał 11.01.07, 10:16 galba napisał: > Tylko w jakim celu i ile miał z tego przyjemności (w postaci kasy do kapowanie > kumpli)? Tego nie wiemy galba i nigdy sie nie dowiemy, podobnie jak nigdy sie nie dowiemy ile bral j.kaczynski za donoszenie do SB, dlatego nie ma sensu PiSdzielic o Walesie, skoro on nie piastuje zadnej funkcji panstwowej, lepiej sie skupic na tych co rzadza, bo przeciez "oni" byli lojalnymi donosicielam...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
galba Miał odwagę sypać stoczniowców... 11.01.07, 07:54 Wzór do naśladowania. Po prostu bohater. A że poza tym zwykła szmata to już temat na inną opowiastkę. Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos galba, masz dowody czy chciałes sobie tak po 11.01.07, 08:47 prostu poszczekać z rana? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Miał odwagę sypać stoczniowców... 11.01.07, 08:48 galba napisał: > Wzór do naśladowania. Po prostu bohater. A że poza tym zwykła szmata to już > temat na inną opowiastkę. *********************************** Inną opowiastkę? Tę, w które donosili na niego księża i Kaczyńscy? Chętnie posłuchamy. Odpowiedz Link Zgłoś
tetsujin Re: Miał odwagę sypać stoczniowców... 11.01.07, 08:57 No proszę a jak twojego kaczorka nazywa się szmatą to od razu rejwach robisz. Oj galba, galba znów pigułek nie łykasz? A tak na marginesie Wałęsa był pierwszym prezydentem III RP wybranym w wolnych wyborach i to z prawdziwym poparciem, a nie jakimiś promilami jak Kaczyński. A skoro teczka kaczorka została "sfałszowana" to skąd wiesz, że ta Bolka jest "prawdziwa". Bo Wałęsy galba nie lubi? Może jednak bierz te pigułki? Odpowiedz Link Zgłoś
drogibronislaw Red. Adamie M.! Do boju o utrzymanie przywilejów! 11.01.07, 07:43 do SBeków i innych ludzi "chonoru". Walka klasowa się nasila, kontrrewolucja podnosi głowę a wy nic...? ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Red. Adamie M.! Do boju o utrzymanie przywile 11.01.07, 08:54 drogibronislaw napisał: > do SBeków i innych ludzi "chonoru". Walka klasowa się nasila, kontrrewolucja > podnosi głowę a wy nic...? ;o) ***************************************** Nic. Wielgus wiele nie straci, jak mu zabiorą państwową emeryturę. Odpowiedz Link Zgłoś
elephant_tusk Re: Red. Adamie M.! Do boju o utrzymanie przywile 11.01.07, 09:47 maruda.r napisał: > drogibronislaw napisał: > > > do SBeków i innych ludzi "chonoru". Walka klasowa się nasila, kontrrewolu > cja > > podnosi głowę a wy nic...? ;o) > > ***************************************** > > Nic. Wielgus wiele nie straci, jak mu zabiorą państwową emeryturę. > Ks. arcybiskup Wielgus zgrzeszył samym faktem współpracy z SB. Prawdopodobnie jego działalność nie była specjalnie szkodliwa. Osoba taka nie ma kwalifikacji moralnych na jeden z najwyższych urzędów kościelnych w Polsce, tradycyjnie związanych z mianowaniem na kardynała Kościoła Powszechnego. Ale jego wina, choć wyolbrzymia ją fakt przynależności do stanu duchownego, od którego oczekujemy przyzwoitego zachowania, nie jest na tyle duża, żeby go porównywać z SB-kami, którzy łamali i deprawowali Polaków. A emeryturę ma nie państwową, tylko wypracowaną na katolickiej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Red. Adamie M.! Do boju o utrzymanie przywile 11.01.07, 11:23 Wypracował emeryturę na katolickiej uczelni,którą państwo zasilało w forsę. Odpowiedz Link Zgłoś
elephant_tusk Re: Red. Adamie M.! Do boju o utrzymanie przywile 11.01.07, 12:16 uniaeuropejska1 napisał: > Wypracował emeryturę na katolickiej uczelni,którą państwo zasilało w forsę. Prawda, ale stosunkowo niedużo i dopiero od kilkunastu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Red. Adamie M.! Do boju o utrzymanie przywile 11.01.07, 11:17 drogibronislaw napisał: > do SBeków i innych ludzi "chonoru". ---------- Ortografia ci obca? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Red. Adamie M.! Do boju o utrzymanie przywile 11.01.07, 11:23 Myślenie też mu obce. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Red. Adamie M.! Do boju o utrzymanie przywile 11.01.07, 11:21 Nasiliła ci się walka klasowa więc się lecz. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk44 świat wg galby: winni to Wałęsa i Wielgus 11.01.07, 07:45 Wydaje mi się, że nareszcie jest szansa na rozwiązanie sprawy. Jak miło byłoby usłyszeć, że S-Bek prowadzący np. Kowalskiego nazywał się Iksiński, mieszkał dotychczas spokojnie w Pipidówce, i właśnie odebrano mu piękną emeryturkę. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Ale o co chodzi? 11.01.07, 07:56 Z zawiści nie jesteś nawet w stanie przyznać mi racji gdy tylko świnia może mysleć inaczej? Bronisz UBeków "bo Galba ich nie lubi"? Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk44 Re: Ale o co chodzi? 11.01.07, 08:04 Jak nie lubisz Tygrysa przestań ograniczać się do napastowania Gazeli, którą ten typ zjadł. Odpowiedz Link Zgłoś
karwoj8 Re: Ale o co chodzi? 11.01.07, 08:28 galba napisał: > Z zawiści nie jesteś nawet w stanie przyznać mi racji gdy tylko świnia może > mysleć inaczej? Bronisz UBeków "bo Galba ich nie lubi"? > > no właśnie, nie lubię Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
macherfaker Re: Ale o co chodzi? 11.01.07, 10:41 galba napisał: > Z zawiści nie jesteś nawet w stanie przyznać mi racji gdy tylko świnia może > mysleć inaczej? Bronisz UBeków "bo Galba ich nie lubi"? Ależ skąd Galba kochać ubeków ale tylko tych z PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
3krotek Ujazdowski: Nie trzeba uznawać SB za organizacj.. 11.01.07, 07:49 "Minister Ujazdowski powiedział, że Polska nie mogła dotąd uwolnić się od balastu komunizmu i wymierzyć sprawiedliwości ludziom odpowiedzialnym za zło tego systemu wyłącznie dlatego, że przeciwnicy dysponowali polityczną większością. " Skoro dysponowali większością, to zgodnie z zasadami demokracji oni właśnie mieli rację i działali zgodnie z prawem. To gdzie ta demokracja jest w końcu? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Zrobia to tak szybko jak odebranie imunitetu 11.01.07, 07:51 Lyzwinskiemu? Ciekaw jeszem. Od gadania do realizacji to w tym kraju jest dluuuuuuuga droga. Odpowiedz Link Zgłoś
elephant_tusk Re: Ujazdowski: Nie trzeba uznawać SB za organiza 11.01.07, 09:34 3krotek napisał: > "Minister Ujazdowski powiedział, że Polska nie mogła dotąd uwolnić się od > balastu komunizmu i wymierzyć sprawiedliwości ludziom odpowiedzialnym za zło > tego systemu wyłącznie dlatego, że przeciwnicy dysponowali polityczną > większością. " > > Skoro dysponowali większością, to zgodnie z zasadami demokracji oni właśnie > mieli rację i działali zgodnie z prawem. > To gdzie ta demokracja jest w końcu? > Racja nie jest kategorią, którą można przegłosować. Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus to prawda... 11.01.07, 10:06 ...ale - żeby nie ulec iluzji, że świat jest prosty - istnieją, często równolegle, różne racje. A wtedy pozostaje tylko głosować. I po to jest demokracja. Gdyby racje były pojedynczymi i oczywistymi dla wszystkich bytami, demokracja byłaby niepotrzebna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
qc Te przepisy sie przydadza 11.01.07, 07:50 gdy za deskrukcje spoleczenstwa odpowiadac beda szumowiny obecnego rezimu. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia57 Re: Te przepisy sie przydadza 11.01.07, 08:13 Wszystkich Bernanow ,ROzanskich, Morelow, Wolinskich i cala reszte tysiecy aparatcztkow ktorzy pracowali przeciwko narodowi polskiemu posciagac z Izraela Angli, Usa itd, OSODZIC za mordowania AK-owcowi i opozjcji antykomunistycznej, za zastraszania i terroryzacje spoleczenstwa, obebrac renyty ktore pobieraja od Polski. A po odsiedzeniu kary wygonic tam gdzie sie pochowali po ucieczkach z Polski i na Polske blotem obrzucali.Na poczatek nalezy zaczac od tych co ustroj komunistyczny jak petle na szyje nam zarzucili a potem brac sie za lata 70 i 80. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Te przepisy sie przydadza 11.01.07, 09:01 marysia57 napisała: Na poczatek nalezy zaczac od tych co > ustroj komunistyczny jak petle na szyje nam zarzucili **************************************** Nazwiska tych złoczyńców znamy. Komunizm w Polsce jest konsekwencją ustaleń między : Churchillem, Rooseveltem i Stalinem. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Te przepisy sie przydadza 11.01.07, 11:27 Należy rentę odebrać marysi57 i swiadectwo ukończenia szkoły również podstawowej. Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Wszyscy jestescie 11.01.07, 07:52 Oj zal mi was biedne matolki szczekajace zajadle na Walese, Michnika, Okragly Stol... Juz uwiezyliscie, ze to Kaczynscy byli jedynymi walczacymi z komunizmem i to oni go obalali. Tak wlasnie rosnie nowy niebezpieczny uklad - KACZYZM. Gorszy od faszyzmu! Odpowiedz Link Zgłoś
marek277 Re: Umiar 11.01.07, 07:54 Ludzi zachowajcie umiar. Po co te wyzwiska wobec osob, ktorym zawdzieczamy wolna Polske. Chodzi tylko o to aby byli SB-cy nie korzystali z przywilejow. Po prostu im sie one nie naleza. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Koniec Polski Kiszczaka i Michnika 11.01.07, 07:57 Sorry, ale jedziesz pod prąd. Twoje poglady już dawno leżą na śmietniku historii najnowszej. Wczoraj prasa na pierwszych stronach obwieściła koniec Polski Kiszczaka i Michnika. Sztandar wyprowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Może na ścianie szaletu na Dworcu Centralnym 11.01.07, 08:17 wydrapali gwoździem? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Koniec Polski Kiszczaka i Michnika 11.01.07, 08:37 I dzisiaj tez wywiad z Chrzanowskim w Dzienniku.Ciekawy Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Koniec Polski Kiszczaka i Michnika 11.01.07, 11:39 Czyli chrzanienie w ciągu dalszym. Koniec Polski kaczorów i lepperów. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Początek Polski Kryżego i Wielgusa? 11.01.07, 08:42 galba napisał: > Sorry, ale jedziesz pod prąd. Twoje poglady już dawno leżą na śmietniku > historii najnowszej. Wczoraj prasa na pierwszych stronach obwieściła koniec > Polski Kiszczaka i Michnika. Sztandar wyprowadzić. *************************************** Galba zawsze z prądem. I z wazeliną. Odpowiedz Link Zgłoś
miroslawa_potrzeba Re: Początek Polski Kryżego i Wielgusa? 11.01.07, 11:48 tak tak Galbaty, smieci zawsze plyna z pradem... Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Sorry, zes glupi 11.01.07, 09:07 Galba zaslepiony wlazi - du... Jak Ci to wytlumaczyc? Moze obrazkowo? Jaki miela RP ustroj przed 89r? Jaki ma teraz? Co w miedzyczasie sie stalo, ze do zmiany doszlo? Dlaczego wypierasz sie prostych faktow? Cale to polowanie na czarownice, teczki, oczernianie autorytetow uznawanych za granica to msciwa gierka dwoch kurdupli wywalonych swojego czasu przez Walese. Powinni dac sobie wtedy spokoj z polityka. mam taka teorie: kaczynscy donosili SB. Male msciwe kartofle po dojsciu do wladzy spreparowaly falszerstwo teczek i zgrywaja swietych. A cala deubekizacja i polowanie na agentow to tylko proba odwrocenia uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
macherfaker Re: Początek Polski Rydzyka i Leppera 11.01.07, 10:49 galba napisał: > Sorry, ale jedziesz pod prąd. Twoje poglady już dawno leżą na śmietniku > historii najnowszej. Wczoraj prasa na pierwszych stronach obwieściła koniec > Polski Kiszczaka i Michnika. Sztandar wyprowadzić. > I w to miejsce wprowadzić sztandar Samoobrony. Poczet sztandarowy w mocherowych beratech błogosłąwiony przez jego wielebność dyr.Rydzyka. Na czela pochodu rozmodlony Marek Jurek. Z boku maszerują toruńskie szwadrony śmierci w czerwonych mocherowych beretach. Pochód zamyka Łyżwiński z Anetą K i Andrzej lepper w towarzystwie Pań , nie wiedzieć czemu, nieco wystraszonych. Odpowiedz Link Zgłoś
te_komputer Re: Początek Polski Rydzyka i Leppera 11.01.07, 11:16 macherfaker napisał: > I w to miejsce wprowadzić sztandar Samoobrony. Poczet sztandarowy w mocherowych > > beratech błogosłąwiony przez jego wielebność dyr.Rydzyka. > Na czela pochodu rozmodlony Marek Jurek. Z boku maszerują toruńskie szwadrony > śmierci w czerwonych mocherowych beretach. > Pochód zamyka Łyżwiński z Anetą K i Andrzej lepper w towarzystwie Pań , nie > wiedzieć czemu, nieco wystraszonych. Ale Rydzyk chyba nie lubi już kaczorów, po akcji z Wielgusem, którego tak bronił. Ciekawe, że Rydzyk i Michnik w sprawie Wielgusa są po jednej stronie? A może jest coś na rzeczy? Może jednak mimo członkostwa w różnych organizacjach skrajnych względem siebie prawdziwy podział jest na SB+współpracownicy kontra uczciwi ludzie? Przecież byli esbecy+TW znajdą zawsze ze sobą wspólny język, bo mają wspólny interes polegający na ukryciu prawdy i byciem fałszywym autorytetem dla swoich wyznawców. Kto ma inne zdanie niż oni, ten oszołom, nawet gdy jest czarno na białym że rydzyki i michniki mijają się z faktami. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Początek Polski Rydzyka i Leppera 11.01.07, 11:41 A te_komputer,masz same "prawdziwe" autorytety? Odpowiedz Link Zgłoś
te_komputer Re: Początek Polski Rydzyka i Leppera 11.01.07, 12:00 uniaeuropejska1 napisał: > A te_komputer,masz same "prawdziwe" autorytety? Ja ich wśród obecnie zyjących nie mam, bo patrzę przagmatycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Koniec Polski Kiszczaka i Michnika 11.01.07, 11:37 Koniec Polski Kaczorów i Leppera.Od Ciebie zależy kiedy. Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Ujazdowski: Nie trzeba uznawać SB za organizacj.. 11.01.07, 07:53 Jak juz to i Kosciolowi odebrac przywileje za mordowanie ludzi, ktorzy byli paleni na stosie. PiS-wi brak konsekwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
jakeww Re: Ujazdowski: Nie trzeba uznawać SB za organiza 11.01.07, 08:55 jaki słodki tytuł GW wybrała ha Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Ujazdowski: Nie trzeba uznawać SB za organiza 11.01.07, 11:44 Jak nie trzeba uznawać to po co takie pier.......Jurka.To jasne nacjonaliści chcą byłych esbeków zastraszyć.Jak popełnili przestępstwa niech ich sądzą,ale widać mit przestępczej SB nie daje się utrzymać więc wymyśla Jurek,ze hej. Odpowiedz Link Zgłoś
jb777 Dobry kierunek ale beznadziejne wykonanie 11.01.07, 07:55 Dać tym którzy walczyli - a dać. Zabrać tym któzy byli w SB - to są prawa nabyte. Strasburg jak nic. Przecież to włodarzea tamtego Państwa tworzyli SB - im też zabrać? A co z wojskiem, prokuraturą i sądami - im też zabrać? A co z ówczesnymi posłami którzy tworzyli tamto prawo - oczywiście też zabrać. Naczyciele i ideolodzy, księża i inne grupy społ też nie powinny nie zapłacić za swój wkład w utrzymywanie tamtego systemu. I co z nimi? Chore pomysły - igrzyska pod publikę. Odpowiedz Link Zgłoś
galba WYkonanie? 11.01.07, 07:58 Człowieku... Jeszcze nie ma wykonania. Ochłoń trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Ten pomysł + bezwzględny zakaz aborcji to dla 11.01.07, 08:31 udobruchania Kościoła za dewielguszyzację - groziła anatema za wmieszanie się między Najdostojniejsze Fiolety :-)). Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Ten pomysł + bezwzględny zakaz aborcji to dla 11.01.07, 11:48 Bezwzględnego zakazu aborcji nie będzie z prostego powodu:pisuary też mają żony,a nie męczennice.Dlatego tak kaczor opiera się Giertychowi.Za to w innych kwestiach tam gdzie nie boli to pisiarstwa może dojść do ugody.Koniec Polski kaczorów i lepperów. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Ten pomysł + bezwzględny zakaz aborcji to dla 11.01.07, 11:50 ale te PIS panie beda jezdzily do czech na skrobanki, jak to robia od lat kochanik ksiezy Odpowiedz Link Zgłoś
28plk7b Ludzie pokroju kartofli,którzy nie mogą 11.01.07, 07:56 pochwalić się kombatancką przeszłością szczekają jak zwykłe wiejskie kundle.W odległych latach 80-90 trzymali się z dala aby nie zamienić ciepłego mieszkania na celę teraz robią wrzawę aby dodać sobie splendoru.Małe jest złośliwe bo ma serce blisko d,upy i koniec serca macza się w gównach. Oszołomstwo i bezczelność Lechujarka rozzuchwala ich ,pora kończyć z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Właśnie dlatego lubię forum Gazety.pl! 11.01.07, 08:01 Tylko tutaj można jeszcze spotkać ostatnie okazy Człowieka Michnikowego gdzie indziej już niewystępującego. To taki skansen III RP. Park Jurajski. Galba.net.pl - abecadło kaczyzmu... Odpowiedz Link Zgłoś
macherfaker Re: Właśnie dlatego lubię forum Gazety.pl! 11.01.07, 10:56 galba napisał: > Tylko tutaj można jeszcze spotkać ostatnie okazy Człowieka Michnikowego gdzie > indziej już niewystępującego. To taki skansen III RP. Park Jurajski. No to Cie facet zupełnie nie rozumiem. Dlaczego nie przeniesiesz się na forum Radia Maryja. Tego jedynego Polskiego medium, błogosławionego niedawno przez naszego niepoprawnieseksualnego premiera. Tam będziesz mógł podyskutować z równymi sobie. P.S. wiem że Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Właśnie dlatego lubię forum Gazety.pl! 11.01.07, 11:49 Sam jesteś skamieliną.Okaz człowieka kaczorowatego. Odpowiedz Link Zgłoś
te_komputer Re: Ludzie pokroju kartofli,którzy nie mogą 11.01.07, 11:32 28plk7b napisał: > pochwalić się kombatancką przeszłością szczekają jak zwykłe wiejskie kundle.W > odległych latach 80-90 trzymali się z dala aby nie zamienić ciepłego mieszkania > Chyba jeździli do stoczni jako doradcy strajkujących, a potem też działali w konspiracji, a w 90 latach przecież byli w kancelarii Wałęsy, założyli PC, Lech był szefem NIK, załozyli PiS, i.t.d. Chyb anie można mówić, że nic nie robili i wogóle nie ryzykowali. Brak im po prostu dobrego PR, ale skoro jeden został prezydentem wybranym w demokratycznych wyborach, a drugi premierem, to jednak coś musieli zrobić, skoro tak się stało. Kwaśniewski wogóle nie walczył z komuną, a nawet ją gorąco wspierał (był ministerm w rządzie PZPR) i został dwa razy prezydentem (chyba twoim);-). To któremu zarzucisz, że kombatanctwo jest niezbędne żeby rządzić? Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Państwo, w którym Wałęsa jest be, a Kryże cacy? 11.01.07, 07:56 Rzeczywiście, odnowa moralna na całego... Odpowiedz Link Zgłoś
qc Ciekawe czy Putinowi zostalo troche 11.01.07, 08:02 Polonu. Bezrobotni specjalisci z WSI mogliby pojechac i spytac. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:Miecz Maciarewicza jest tam potrzenby ! 11.01.07, 08:16 Facet byc moze jest troche oszalaly ,ale jednoczesnie jedyny ktory jest zdolny zeby takie cos przeprowadzic. I zrobi to konsekwentnie ,do konca i bez strachu ze sie cofnie ,zlamie ,albo da sie przekupic : ) Odpowiedz Link Zgłoś
kelowna Galba, jesli nie lubisz SB-kow i komunistow to 11.01.07, 08:18 dlaczego jestes fanatycznym zwolennikiem PiS-u? Przeciez kurduple odbudowuja PRL Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Galba, jesli nie lubisz SB-kow i komunistow t 11.01.07, 11:51 Bo PRL może być albo czerwony albo czarny.Widać galba lubi ten ostatni. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: kelowna 11.01.07, 16:23 kelowna napisał: > dlaczego jestes fanatycznym zwolennikiem PiS-u? Przeciez kurduple odbudowuja PR > L Kaczki odbudowuja PRL tylko w twojej ciezko chorej wyobrazni! Pokwicz sobie jednak, pokwicz, a twoje ego podbuduje sie! Odpowiedz Link Zgłoś
belfastmf Re: Ujazdowski: Nie trzeba uznawać SB za organiza 11.01.07, 08:18 To nie jest Ujazdowski,co to za fotka? Ludzie,gdzie my jesteśmy? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ....Gdzie ich najwiecej?......... 11.01.07, 08:21 www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=27637 Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Ludzie uwierzyli...... 11.01.07, 08:35 Zaczynaja pojawiac sie w prasie teksty o tych co robili ludziom wode z mozgu.Cos drgnelo.Trzeba to dobitnie powiedziec ze ludzie musza sie okreslic-Za ubecja czy za prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Ludzie uwierzyli...... 11.01.07, 08:52 presentation1 napisał: > Zaczynaja pojawiac sie w prasie teksty o tych co robili ludziom wode z mozgu.Co > s drgnelo.Trzeba to dobitnie powiedziec ze ludzie musza sie okreslic-Za ubecja > czy za prawda? ******************************* Zgadza się. Teksty dotyczą przede wszystkim kleru. Teraz czekamy na teksty o esbekach w służbie IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Ludzie uwierzyli...... 11.01.07, 11:54 Nie w prasie tylko na tym forum jest coraz więcej tekstów przeciwko tym co robią wodę z mózgu:np taki galba bądź junkier. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Widzicie jakie to proste jesli sie tylko chce?!!!! 11.01.07, 08:30 Widzicie jakie to jest proste jesli sie tylko chce? Widzicie jakie to proste jesli sie tylko chce?!!!! Te wszystkie mnozenie trudnosci, te wszyskie rzekome przeszkody konstytucyjne... Wszystko to sie okazjuje byc zaslona dymna! Po prostu dotad NIE BYLO POLITYCZNEJ WOLI. A teraz ta POLITYCZNA WOLA jest. I ma ja PiS. Nie rzekoma prawicowa PO tylko PiS. Miejmy nadzieje LPR i SO rowniez. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Dzisiaj imieniny Feliksa - założyciela tej przes- 11.01.07, 08:34 tepczej organizacji której filia pod nazwa UB i SB zniewalała okupowany kraj. Oczywiście należy uznać ich za przestępców z wszystkimi konsekwencjami Odpowiedz Link Zgłoś
lexgm Re: Dzisiaj imieniny Feliksa - założyciela tej pr 11.01.07, 08:50 Coś mi się wydaje (a przeczytałem wszystkie wypowiedzi), że głosu nie zabrał jeszcze żaden UB-ek albo SB-ek (poza GALBĄ). Ciekawe czemu ? Czyżby honor oficerski nie pozwalał ? Odpowiedz Link Zgłoś
lexgm Re: Dzisiaj imieniny Feliksa - założyciela tej pr 11.01.07, 09:02 po przeczytaniu powyższych wypowiedzi stwierdzam, że jakoś nie widać na formu wypowiedzi byłych UB-eków i SB-ków (poza GALBĄ). Czyżby honor oficerski nie pozwalał ? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrsw71 Re: Widzicie jakie to proste jesli sie tylko chce 11.01.07, 08:43 Bardziej interesuje mnie kiedy zobaczę projekty ustaw o obniżeniu podatków, ułatwieniach w działalności gospodarczej, zmniejszeniu bezrobocia, załataniu dziury budżetowej itp. Co do deubekizacji to nie ma to absolutnie żadnego wpływu na dzisiejsze społeczeństwo poza agentami, którzy narażeni są na szantaże i naciski. Dlatego jeżeli już, to powinno się wyczyścić właśnie współpracowników SB. Jeżeli chodzi o popełnione zbrodnie to należy je oczywiście rozliczyć i ukarać winnych. Nie jest natomiast zbrodnią sama praca w sb. Można oceniać to pod względem moralnym. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Widzicie jakie to proste jesli sie tylko chce 11.01.07, 11:59 Ale pisiarzom chodzi o to ,żeby była.Bo co mogą dać swoim nacjonalistycznym wyborcom? Propagandą długo się nie da mydlić oczy.Gdzie te kacze bzdury o łże-elitach? Już się zdezaktualizowały. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Wola polityczna KC PZPR? :) 11.01.07, 09:11 Boze, zeby praworzadnosc mylic z wola polityczna... Toz to bolszewicki obciach Psie :) Tys bolszewik :) Poczytaj Lenina, a zdretwiejesz gdy zobaczysz jak wiele jego tez glosisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Wola polityczna KC PZPR? :) 13.01.07, 21:12 r306 napisał: > Boze, zeby praworzadnosc mylic z wola polityczna... Toz to bolszewicki > obciach Psie :) Tys bolszewik :) Poczytaj Lenina, a zdretwiejesz gdy > zobaczysz jak wiele jego tez glosisz :) alez ub3po3, co ty opowiadasz. Absolutnie WSZYSTKIE partie w Polsce byly i sa za praworzadnoscia, przeciez to czesto publicznie deklaruja. Tyle ze te lewicowe zawsze widzialy pzerozne problemy konstytucjonane z dekomunizacja, chcialyby ale nie mogly. A tu naraz PiS pokazuje ze chce i moze. a ty ub pleciesz 3 po 6 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Widzicie jakie to proste jesli sie tylko chce 11.01.07, 11:55 Rzekoma przeszkoda konstytucyjna? Czyżbyś był anarchistą? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Widzicie jakie to proste jesli sie tylko chce 13.01.07, 21:15 uniaeuropejska1 napisał: > Rzekoma przeszkoda konstytucyjna? Czyżbyś był anarchistą? nie. inaczej odczytuje te zapisy konstytucyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
ciaxp a dlaczego mają dostawać najniższe świadczenia? 11.01.07, 08:37 skoro ogromna liczba ludzi musi sobie radzić bez żadnych świadczeń tylko dlatego że ustawa o bezrobociu jest tak perfidnie skonstruowana. Nich skosztują jak się żyje bez żadnych świadczeń łącznie z płaceniem składek zdrowotnych z własnej kieszeni.Nich się cieszą że nie wsadzi się ich do pierdla. Odpowiedz Link Zgłoś
tetsujin Re: Ujazdowski: Nie trzeba uznawać SB za organiza 11.01.07, 08:40 Totalna głupota. 1. Po niemalże 20 latach? Kretynizm. 2. Niebezpieczny precedens. Jak pojawi się nowa władza (np. za 10 lat wróci PRL/oryginalny, nie kartoflany/-kto wie) nie bedzie mieć skrupułów by w podobny sposób wykosić dzisiejsze służby (inna sprawa, że mamy ich po prostu za dużo). 3. I co zabierzemy emeryturki również schorowanym dziadkom? Brawo! To PiSeutanazja? 4. Może co poniektórym pamięć już zupełnie siadła, ale w SB byli również patrioci, którzy uważali, że Solidarność stanowi zagrożenie dla Polski. Trudno oceniać te sprawy nie biorąc pod uwagę geopolitycznych i społecznych uwarunkowań tamtego okresu. Jeżeli tak nie się nie zrobi to ta deubekizacja nie będzie się niczym różnić od prześladowań opozycji: byłeś w UB zdychaj! 5. Jak obserwuje dzisiejszą scenę polityczną mam nieodparte wrażenie, że do władzy doszli ludzie spod hasła: Odwet i Zemsta. Ludzie, którym w latach 80 marzyła się krwawa rozprawa z PRLem i innymi przeciwnikami. "A na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści". Na czymś takim nie da się budować normalnego kraju. Teraz pluje się na ludzi, którzy potrafili odrzucić nienawiść i odważyli się spróbować wspólnie z dawnymi przeciwnikami budować przyszłość Polski. Małe karzełki-żeby nie mówić kartofle- nie ubabrały sobie rączek krwią i teraz nadrabiają za wszelką cenę tą zaległość. Straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
e-4l Re: Ujazdowski: Nie trzeba uznawać SB za organiza 11.01.07, 10:57 Do tetsujin'a: Mylisz się, chcieliby: "Małe karzełki-żeby nie mówić kartofle- nie ubabrały sobie rączek krwią i teraz nadrabiają za wszelką cenę tą zaległość. Straszne." Cytat karła: "Odzyskanie niepodległości odbyło się, niestety, bez rozlewu krwi". (J. Kaczyński) Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos a co z ustawą zabraniającą bycia posłem jeśli ma 11.01.07, 08:42 się wyroki?? Odpowiedz Link Zgłoś