Dodaj do ulubionych

Za wiarę, króla i prawo

21.01.07, 01:58
Donq, czy to ty?:)

Jest wprawdzie w Polsce jeszcze trochę więcej takich reakcyjnych odlotowców
(w końcu ktoś woził te ryngrafy Pinochetowi).

Ale w takiej kondensacji to ani chybi ty albo galba;)
Obserwuj wątek
    • gwailo Oj, nie lubi Wybiorcza wolnosci slowa... 21.01.07, 17:42
      Gorski to oryginal, ale przynajmniej uczciwy czlowiek, wsrod tej bandy zlodziei
      jaka sa poslowie na Sejm. Kapitalizm moze istniec w demokracji i w autokracji.
      Hong Kong nigdy demokracja nie byl, a zyje sie tam lepiej niz w krajach
      demokratycznych, a wszelakiej wolnosci, nie tylko gospodarczej, ale i wolnosci
      slowa i zgromadzen jest znacznie wiecej niz w jakimkolwiek innym kraju. Anglia
      bedac krolestwem ma o wiele wiecej wolnosci i bardziej konkurencyjna gospodarke
      niz Francja. Od dziecka w panstwowych szkolach wtlaczno nam niechec do
      monarchii, teraz panstwowe szkoly wmuszaja dziecia bezkrytyczna apoteoze
      demokracji. A przeciez demokracje kiedys juz w Polsce przerabiano... Wiekszosc
      wyborcow nie musi glosowac na zwolennikow wolnosci. W 1932 r. ponad polowa
      Niemcow zaglowowala na partie totalitarne: NSDAP i komunistow. Zmieniajace sie
      bandy zlodziei, wybrane przez ludzi demokratycznie, obejmuja rzady co cztery
      lata w Polsce.... Jesli mam wybrac demokracje i wolnosc to wybiore wolnosc.
      • nick3 Przecież wolność słowa to nic dobrego;) 21.01.07, 22:34
        (No, chyba że się ją "właściwie" rozumie jako Wolność w Blasku Prawdy;)

A tak w ogóle to o "wolności" lepiej mówić jak najmniej - teraz może i trzeba
        używać tego słowa ze względu na lewackie zindoktrynowanie umysłów przez 45 lat
        komunizmu - ale zasadniczo jest to słowo z gruntu podatne na nieprawdziwe
        rozumienie.

Poza tym są lepsze słowa.

Po co mówić "wolność" jak można mówić "Porządek"?:)
        • gildarius Re: Przecież wolność słowa to nic dobrego;) 24.01.07, 15:52
          Racja z tym rozumieniem wolnośći. A Porządek to był za Hitlera. Oj tak, wtedy
          wszystko było tam gdzie było mu wyznaczone (przez co poniektórych, nie przez Boga).
      • janek-007 Jak juz dajesz Anglie za wzor... 22.01.07, 00:14
        to trzeba było robić to co robiła Anglia w czasach kiedy i Polska była
        królestwem. Teraz to już jest niestety ale 'po ptokach' i przestańcie w końcu
        majaczyć wypierdki feudo-komuny.
        • maruda.r Re: Jak juz dajesz Anglie za wzor... 22.01.07, 05:51
          janek-007 napisał:

> to trzeba było robić to co robiła Anglia w czasach kiedy i Polska była
          > królestwem.

Masz na myśli ścinanie koronowanych głów, by innym nie poprzewracało się pod
          koroną? Myślenie magiczne, że przyjdzie majster Grisza i wszystko naprawi, to
          objaw niedojrzałości, nad którym nie ma co się dłużej rozwodzić.

• troll7777 ten pan to reakcyjny malpiszon... ale to GW zaslug 23.01.07, 21:07
            a i jej GURU Baalcerowicza, ze znedzniali pod panowaniem monetaryzmu polscy
            zasciankowi biedacy wybrali sobie takich kaszaniarzy na stolec... zeby stolca
            duzo robiac pod siebie i by stolec owy urosl pod sam tron Opacznosci! haha ahah!
            - jak rezonowalo owo echo z filmu o dwoch takich... wiec panie Smolenski czy
            jak mu tam... nie dziwuj nad barwnym jezykiem i ciemnota owego prawaka. bacz aby
            rozsadnym ludziom udalo sie poprawic los ( i dochody ) na tyle, ze znow uwierza
            w szczere checi liberalow pragnacych poprawy bytu zwyklych ludzi w Polsce a nie
            wpychaniu zbiednialych nedzarzy na syjonistyczne awantury naftowych
            geszefciarzy... tak was w Polsce widza.. niestety... buraki.. hehehe! Panowie
            LiDkudnicy - oparliscie sie w swej demagogii na pieniadzu i burzujstwie- nie
            miejcie wiec zalu, ze 10% glosow to szczyt waszych wyborczych osiagniec.. gorka,
            ktorej NIGDY juz nie przeskoczycie... starczy. nie chce mi sie nawet na was
            nasmarkac! bleeee....
        • gaianer Feudo-Komuna. Dobre :-))... 24.01.07, 09:05

• maruda.r Re: Oj, nie lubi Wybiorcza wolnosci slowa... 22.01.07, 05:48
        gwailo napisał:

Od dziecka w panstwowych szkolach wtlaczno nam niechec do
        > monarchii, teraz panstwowe szkoly wmuszaja dziecia bezkrytyczna apoteoze
        > demokracji.

Wtłaczano niechęć do monarchii? Pierwsze słyszę. Raczej traktowano monarchię
        neutralnie, jak dinozaury w historii ewolucji - były, wyginęły. Ich powrotu
        nikt poważny nie rozważa i nie wiąże z ich powrotem nadziei na rozwiązanie
        problemów chorób, wojen itd.

• waldemar_batura Re: Oj, nie lubi Wybiorcza wolnosci slowa... 23.01.07, 19:48
        gwailo napisał:

> Gorski to oryginal, ale przynajmniej uczciwy czlowiek, wsrod tej bandy zlodziei
        >
        > jaka sa poslowie na Sejm. Kapitalizm moze istniec w demokracji i w autokracji.
        > Hong Kong nigdy demokracja nie byl, a zyje sie tam lepiej niz w krajach
        > demokratycznych, a wszelakiej wolnosci, nie tylko gospodarczej, ale i wolnosci
        > slowa i zgromadzen jest znacznie wiecej niz w jakimkolwiek innym kraju. Anglia
        > bedac krolestwem ma o wiele wiecej wolnosci i bardziej konkurencyjna gospodarke
        >
        > niz Francja. Od dziecka w panstwowych szkolach wtlaczno nam niechec do
        > monarchii, teraz panstwowe szkoly wmuszaja dziecia bezkrytyczna apoteoze
        > demokracji. A przeciez demokracje kiedys juz w Polsce przerabiano... Wiekszosc
        > wyborcow nie musi glosowac na zwolennikow wolnosci. W 1932 r. ponad polowa
        > Niemcow zaglowowala na partie totalitarne: NSDAP i komunistow. Zmieniajace sie
        > bandy zlodziei, wybrane przez ludzi demokratycznie, obejmuja rzady co cztery
        > lata w Polsce.... Jesli mam wybrac demokracje i wolnosc to wybiore wolnosc.

Nieszczęsny moherku/UPR-owcu/fanie koalicji (niepotrzebne skreślić): nawet
        pomijając pozostałe bzdury Twojego autorstwa, widać nie uważałeś w podstawówce
        na WOS-ie, kiedy tłumaczyli, że przeciwieństwem monarchii nie jest demokracja, a
        republika - dlatego państwo może być demokracją ORAZ monarchią, jak Wielka
        Brytania. Co do Hongkongu; póki należał do Anglii, istniały tam formy demokracji
        lokalnej - teraz też istnieją, choć znacznie ograniczone - natomiast
        twierdzenie, że jakiejkolwiek wolności jest tam więcej niż w prawdziwych
        demokracjach (szczególnie teraz, kiedy karty rozdaje KPCh) jest dowodem
        ignorancji godnej członka Towarzystwa Płaskiej Ziemi.
        • gwailo Wiesz zero o Hong Kongu 24.01.07, 07:26
          Oprocz dwu lat pod sam koniec rzadow brytyjskich w Hong Kongu demokracji nie
          bylo. Dziala i dzialal tam system kurialny, tzn. zwykli obywatele glosuja tylko
          na polowe czlonkow parlamentu (kiedys jeszcze mniej!), a reszta jest mianowana
          przez rozne grupy interesu reprezentujacy profesjonalistow, byznesmenow, etc.,
          ktorzy w sumie stanowia ok. 300 tysiecy ludzi w 7 milionowym miescie.
          scisle kapitalistyczny system gospodarczy zostal zainstalowany tam dzieki
          koserwatyscie z brytyjskiego urzedu kolonialnego, ktory zarzadzal finansami HK
          w latach 1960-tych. Ludzie - jesli glosowali - to tylko nogami uciekajac nie
          tylko z komunistycznych ChRL i Wietnamu, ale takze z Unii Europejskiej, gdzie
          podatki sa tak wysokie, ze nie oplaca sie pracowac.
          Nie jestem fanem obecnego rzadu, te partie nigdy nie dostana ode mnie glosu bo
          sa to socjalisci koscielni. Glosuje natomiast na UPR, ktory jest jedyna
          prawicowa partia w Polsce.
          Co do idei Gorskiego to sie z nimi nie zgadzam. Jestem z moherowym ateista!
          Nigdy nie wierzylem w bogow i religie, ale nie widze powodow by nienawidziec
          jakies stare kobiety ze wzgledu na to, ze one wierza.
          A propos monarchii... Monarchie nadal istnieja i powstaja nowe. Sa rozne: dobre
          i fatalne. Korea Polnocna jest de facto monarchia, tylko, ze socjalistyczna.
          Singapur jest de facto monarchia, tylko, ze kapitalistyczna. Rahul Gandhi w
          Indiach szykuje sie powoli do wladzy i bedzie w swojej rodzinie czwartym
          pokoleniem sprawujacym urzad premiera tym miliardowym kraju. Jesli to nie jest
          monarchia to co to jest?
          • waldemar_batura Re: Wiesz zero o Hong Kongu 25.01.07, 16:50
            gwailo napisał:

> Oprocz dwu lat pod sam koniec rzadow brytyjskich w Hong Kongu demokracji nie
            > bylo. Dziala i dzialal tam system kurialny, tzn. zwykli obywatele glosuja tylko
            >
            > na polowe czlonkow parlamentu (kiedys jeszcze mniej!), a reszta jest mianowana
            > przez rozne grupy interesu reprezentujacy profesjonalistow, byznesmenow, etc.,
            > ktorzy w sumie stanowia ok. 300 tysiecy ludzi w 7 milionowym miescie.
            > scisle kapitalistyczny system gospodarczy zostal zainstalowany tam dzieki
            > koserwatyscie z brytyjskiego urzedu kolonialnego, ktory zarzadzal finansami HK
            > w latach 1960-tych. Ludzie - jesli glosowali - to tylko nogami uciekajac nie
            > tylko z komunistycznych ChRL i Wietnamu, ale takze z Unii Europejskiej, gdzie
            > podatki sa tak wysokie, ze nie oplaca sie pracowac.
            > Nie jestem fanem obecnego rzadu, te partie nigdy nie dostana ode mnie glosu bo
            > sa to socjalisci koscielni. Glosuje natomiast na UPR, ktory jest jedyna
            > prawicowa partia w Polsce.
            > Co do idei Gorskiego to sie z nimi nie zgadzam. Jestem z moherowym ateista!
            > Nigdy nie wierzylem w bogow i religie, ale nie widze powodow by nienawidziec
            > jakies stare kobiety ze wzgledu na to, ze one wierza.
            > A propos monarchii... Monarchie nadal istnieja i powstaja nowe. Sa rozne: dobre
            >
            > i fatalne. Korea Polnocna jest de facto monarchia, tylko, ze socjalistyczna.
            > Singapur jest de facto monarchia, tylko, ze kapitalistyczna. Rahul Gandhi w
            > Indiach szykuje sie powoli do wladzy i bedzie w swojej rodzinie czwartym
            > pokoleniem sprawujacym urzad premiera tym miliardowym kraju. Jesli to nie jest
            > monarchia to co to jest?

Niestety, nie potrafisz myśleć nawet na elementarnym poziomie i pleciesz
            androny. Nie podważyłeś ani słowa z tego, co napisałem o Hongkongu (tak to się
            pisze po polsku), czego nie zmienia fakt dodania paru szczegółów na ten temat
            (przecież wiadomo, że stopniowo się demokratyzował, zanim ten proces przerwał
            powrót do Chin). Wikłasz się za to w kolejne bzdury o monarchii, mimo że
            próbowałem Ci zasugerować znaczenie tak elementarnego terminu. Teraz dowiadujemy
            się, że... i Indie są monarchią, bo rządziło tam kilka pokoleń Gandhich!
            Rozumiem, że także USA to królestwo, z uwagi na Bushów i Rooseveltów? Powiedz to
            jakiemuś Jankesowi, tylko nie zdziw się, jeśli wykona gest sugerujący, co myśli
            o Twoim zdrowiu psychicznym... ;-)
            Widać, że próby sensownej dyskusji z Tobą nie mają sensu. Mogę za to polecić
            udanie się na forum o tzw. "alternatywnej nauce", które jest tu gdzieś na forum
            "GW": tam podzielisz się swoją fascynującą teorią politologiczną, ktoś odpowie
            Ci własnym projektem domowego reaktora na zimną fuzję - i wszyscy uczestnicy tej
            dyskusji między pokrzywdzonymi przez świat domorosłymi geniuszami będą
            zadowoleni. :-)
      • kolargolo dlatego pozwala ci sie wypowiadac na forum 23.01.07, 21:36
        w przeciwienstwie do Naszego Dziennika - gazety bohatera tego artykulu. A
        Gorski to nie oryginal ani uczciwy czlowiek tylko psychol.
    • syrokomla1 Za wiarę, króla i prawo 22.01.07, 11:51
      szkoda, że historyk nie pamięta, że od v wieków mamy już królową Polski, a w
      dodatku pokrewieństwo raczej wyklucza parę królewską w tym kształcie, gdyż
      mieli byśmy Królestwo Edypa
      • eryk81 Demokracji nie lubie ale ją akceptuje! 22.01.07, 16:32
        Wiem bowiem, że nie ma iinego sposobu na zdobycie legalnej władzy i trzeba
        podlizywać się ludowi. A Rewolucja Francuska była złem, zresztą jak komunizm był
        dziełem Złego. Poseł Górski to uczciwy człowiek o stałych przekonaniach i takich
        nam trzeba,a nie chorągiewki na wietrze.

blogpolityczny-hrabia-eryk.blog.onet.pl/
      • paskudaprawdziwa Re: Za wiarę, króla i prawo 23.01.07, 06:09
        Dobrze prawisz Syrokomla1
    • afrykan Smoleńskiego satysfakcja widoczna 22.01.07, 20:36
      w ostatnim akapicie z tego, że "Naród [...] często ponosi porażki." jakoś mnie
      nie zaskakuje.
      • j666 Re: Smoleński - po co zdjęcie ? 25.01.07, 11:34
        I po co ten konterfekt Smoleńskiego ?
        Autoreklama ?
        Trzeba było zdjęcie posła Górskiego zamieścić.
        JaC
    • wronskipacewicz Za wiarę, króla i prawo 23.01.07, 07:53
      słynny dziennikarz śledczy p. Smoleński , który przez 6 miesiecy tropił Rywina
      i "kilka razy był bardzo blisko " powraca w wielkim stylu .
      Czy artykuł był zatwierdony przez red. Maleszkę ?
      • ya_basta Re: Za wiarę, króla i prawo 24.01.07, 02:47
        tak i przez agenta Bolka. Nudni jestescie
    • abhaod Za prawde, dobro i piekno, albo cos w tym rodzaju 23.01.07, 18:46
      ;)
    • zat4ra "domaga się w sposób konsekwentny i stanowczy ... 23.01.07, 19:51
      ... nasz narod"

Tak, i dlatego na tych pojebow glosowalo 10% doroslych mieszkancow Polski.
      Qu.., jak czytam te brednie pisowskie to mi sie noz w kieszeni otwiera.
      Cholerna cholota, zadnego mandatu moralnego, a zbiegiem okolicznosci im
      sie fukslo i kraj kradna.

Co wam to: www.pis.org.pl/article.php?id=3758 przypomina?
      Jaka partie? A to: youtube.com/watch?v=ro_rlphazH4 ?
    • stale_trzezwy Re: Za wiarę, króla i prawo 23.01.07, 20:14
      W czasach głębokiej komuny (wtedy dane było mi studiować) w czasie jakiegoś
      wykładu przedstawiona nam dowód na to, że nawet kompletny kretyn jest w stanie
      skończyć i nawet doktoryzować sie z Historii, Prawa a nawet o zgrozo z
      Teologii; poniewań dyscypliny te wymagają tylko perfekcyjnego wykucia na pamięć
      (a to nie jest dla kretyna żadnym problemem). Ten Pan i np. dwaj wielcy
      prawnicy tego kraju są perfekcyjnxym jego potwierdzeniem.

Swoją drogą:
      w jaki sposób (oczywiście bez ingerencji "służb specjalnych") można było być
      dopuszczonym do obrony pracy doktorskiej bez zanjomości obego (ZACHODNIEGO)
      języka ???.

Jak wynika z przekazów prasowych , TV i.t.p. - kartofle nie kumają nawet po
      rosyjsku.
      A jak bogaty (i perfekcyjny - bez jakichkolwiek błędów gramatycznych,
      semantologicznych, etymologicznych i.t.p i.t.d.) jest język owych p.p.
      doktorów prawa - pytanie retoryczne; odpowiedzi szukaj w prasie, radiu,
      telewizki i INTERNECIE.
    • swan_ganz Ty debilu Ty.... 23.01.07, 21:02
      "Naród upatruje dobrobytu w IV RP"?
      Mów za siebie matole.... Nie za naród.

Facet - żebyś Ty wiedział jak ta Twoja paplanina mnie wcurwia to byś się
      przestraszył.
      • swan_ganz o rany... On gdzieś musi mieszkać nedaleko mnie 23.01.07, 21:07
        bo fotkę zrobił sobie w muzemu WP na Sadybie.
        Niech no ja Cię spotkam to już ja ci wybiję te głupoty z głowy...
    • patman Żeby szaleńców z psychiatryka wypuszczać 23.01.07, 21:46
      Koleś walczy o życie nienarodzonych paragrafem "od poczęcia do naturalnej śmierci", a ludzi na szafot posyła - rozdwojenie jaźni nie do wyleczenia. Kto szaleńcowi dał władzę, kiedy jego miejsce jest w zakładzie zamkniętym?
    • cynik.pl Św. doktór AG z Piekła Południowego rodem 23.01.07, 23:23
      www.artur-gorski.waw.pl/publicystyka/powrot_mszy_sw_trydenckiej.doc
      Popatrzcie na Właściwości pliku, zakładka Podsumowanie, pole Firma :-P
    • adrem63 Re: Za wiarę, króla i prawo 23.01.07, 23:32
      Śledczy Smoleński wyśledził "psychicznego" w PISie i cieszy się, że ma coś co
      ucieszy innych psycholi.
      Nic ciekawego.
      Trzeba aby kandydaci na posłów oprócz świadectwa niekaralności, musieli
      przedstawić także świadectwo zdrowia psychicznego. Dotyczy także kandydatów na
      posłów do parlamentu europejskiego.

• tppiotr Demokracja i chrześcijaństwo 23.01.07, 23:57
      ..."pogodzenie chrześcijaństwa z demokracją jest niemożliwe..." - to tym gorzej
      dla chrześcijaństwa.
    • pies_na_lewizne Podoba mi się zdrowy rozsądek Artura Górskiego 24.01.07, 05:52
      Podoba mi się zdrowy rozsądek Artura Górskiego. Jego cytowane tu wypowiedzi
      ktore tak raza ucho lewaka dla mnie brzmia jako najoczywistsze oczywistosci.

No, moze poza tym pomyslem ogloszenia Chrystusa Krolem Polski, ktorego to
      pomyslu Gorski zreszta nie wydaje sie byc jedynym inicjatorem. Rzeczywiscie
      Chrystusa nie trzeba oglaszac Krolem Polski bo nim juz jest od 2000 lat.
      Poprzez swoja smierc na krzyzu i zmartwychwstanie stal sie Krolem krolow i
      Panem panow i zasiadl po prawicy Ojca i krolestwu jego nie bedzie konca, jak
      mowi Pismo.

Nie mniej uwazam, ze pomysl ten mozna zrealizowac w innej formie. Zamiast
      intronizowac juz dawno krolujacego Chrystusa, mozna by Mu oddac uroczysty Hold,
      i oddac Mu Polske pod Jego opieke. Bo to juz zalezy od nas czy to uczynimy czy
      nie. Moglby to zrobic Sejm co oczywiscie by doprowadzilo lewizne do wscieklosci
      ale przeciez ich wlasciwie teraz wszystko doprowadza do wscieklosci wiec coz by
      bylo w tym nowego? Moglby to rowniez zrobic, mniej kontrowersyjnie, polski
      Kosciol Katolicki. Tyle ze obecna hierarchia bedac naszpikowana Tajnymi
      Wspolpracownikami na pewno na taki krok sie nie zgodzi. Ale juz czas jest
      bliski ze "poznamy prawde o agentach w Kosciele i prawda nas od agentow
      wyswobodzi". I wtedy byc moze bedzie mozna powrocic do pomyslu aby polski
      Kosciol Katolicki zlozyl Chrystusowi Hold i oddal mu Polske w opieke.

Wypowiedzi Artura Gorskiego swiadcza ze jest pryncypialnym i odwaznym
      czlowiekiem, ktory konsekwentnie nazywa rzeczy po imieniu nie lekajac sie obelg
      i osmieszania.

Zycze mu wszelkiego powodzenia.
      • aberdeen Nie podoba mi sie jego doktrynerstwo 24.01.07, 08:30
        Dzieli swiat na dwa: tu biale, tam czarne, i to on decyduje o tym co biale, a co
        czarne.

Np. jego wypowiedzli o wojnie domowej w Hiszpanii to jakies nieporozumienie.
        Jakby w ogole nic o tym nie wiedzial.
        • pies_na_lewizne Re: Nie podoba mi sie jego doktrynerstwo 24.01.07, 15:17
          aberdeen napisał:

> Dzieli swiat na dwa: tu biale, tam czarne, i to on decyduje o tym co biale,
          > a co czarne.

Chrystus tez mowil prawda - klamstwo, zamiast relatywizowac.
          Relatywizuja czesto sie ktorzy z klamstwa chca uczynic prawde.

> Np. jego wypowiedzli o wojnie domowej w Hiszpanii to jakies nieporozumienie.
          > Jakby w ogole nic o tym nie wiedzial.

A ktore z jego wypowiedzi o wojnie domowej w Hiszpanii uwazasz za jakies
          nieporozumienie? Ktore z nich sugeruja ze jakby w ogole nic o tym nie wiedzial?
      • waldemar_batura Re: Podoba mi się zdrowy rozsądek Artura Górskieg 25.01.07, 16:59
        pies_na_lewizne napisał:

> Podoba mi się zdrowy rozsądek Artura Górskiego. Jego cytowane tu wypowiedzi
        > ktore tak raza ucho lewaka dla mnie brzmia jako najoczywistsze oczywistosci.
        >
        > No, moze poza tym pomyslem ogloszenia Chrystusa Krolem Polski, ktorego to
        > pomyslu Gorski zreszta nie wydaje sie byc jedynym inicjatorem. Rzeczywiscie
        > Chrystusa nie trzeba oglaszac Krolem Polski bo nim juz jest od 2000 lat.
        > Poprzez swoja smierc na krzyzu i zmartwychwstanie stal sie Krolem krolow i
        > Panem panow i zasiadl po prawicy Ojca i krolestwu jego nie bedzie konca, jak
        > mowi Pismo.
        >
        > Nie mniej uwazam, ze pomysl ten mozna zrealizowac w innej formie. Zamiast
        > intronizowac juz dawno krolujacego Chrystusa, mozna by Mu oddac uroczysty Hold,
        >
        > i oddac Mu Polske pod Jego opieke. Bo to juz zalezy od nas czy to uczynimy czy
        > nie. Moglby to zrobic Sejm co oczywiscie by doprowadzilo lewizne do wscieklosci
        >
        > ale przeciez ich wlasciwie teraz wszystko doprowadza do wscieklosci wiec coz by
        >
        > bylo w tym nowego? Moglby to rowniez zrobic, mniej kontrowersyjnie, polski
        > Kosciol Katolicki. Tyle ze obecna hierarchia bedac naszpikowana Tajnymi
        > Wspolpracownikami na pewno na taki krok sie nie zgodzi. Ale juz czas jest
        > bliski ze "poznamy prawde o agentach w Kosciele i prawda nas od agentow
        > wyswobodzi". I wtedy byc moze bedzie mozna powrocic do pomyslu aby polski
        > Kosciol Katolicki zlozyl Chrystusowi Hold i oddal mu Polske w opieke.
        >
        > Wypowiedzi Artura Gorskiego swiadcza ze jest pryncypialnym i odwaznym
        > czlowiekiem, ktory konsekwentnie nazywa rzeczy po imieniu nie lekajac sie obelg
        >
        > i osmieszania.
        >

Prawie jak Adolf Hitler. Brawo! ;-)

(Dla reszty forumowiczów: oczywiście trafniejsze byłyby porównania do Franco,
        Pinocheta, czy Salazara, ale dla takich tłumoków jak kolega pies to pewnie byłby
        komplement, więc musiałem wybrać przykład drastyczniejszy - może trafi do
        pustego prawicowego czerepu).

> Zycze mu wszelkiego powodzenia.

Tobie też powodzenia w tworzeniu następnych fascynujących teorii godnych tej, że
        Chrystus jest od 2 tysięcy lat królem Polski - kraju, który istnieje zaledwie od
        lat tysiąca. :-) Nb. zawsze się zastanawiałem, jakie byłyby wyniki po masowych
        badaniach IQ i profilów psychologicznych prawicowych oszołomów - jedno jest
        pewne, że odbiegałyby od normy. ;-)
    • gaianer Cos mi sie.. 24.01.07, 09:04

..tu nie zgadza, przepraszam. Skoro demokracja jest be, a monarchia cacy..
      Wlasnie.. JAKA "monarchia" ? Czy chodzi o taka, jak w Anglii, ktora zadna tam
      monarchia wcale nie jest :-)), czy tez o PRAWDZIWA monarchie, z SYSTEMEM
      FEUDALNYM ?.. Jak w stadzie wilkow na ten przyklad ? :-) Bo jesli Pan Gorski
      teskni(l) za monarchia, wszystko jedno jaka zreszta - to CO kaze mu utrzymywac,
      ze w takim systemie NIE BEDZIE "grup nieformalnych", np. Masonow, Zydow,
      Komunistow, Balwierzy, Cyklistow, Globalnych Wiesniakow, czy Cosa Nostra, czy
      po prostu "Grup-Trzymajacych_Wladze" ?.. :-).. Przeciez tak zawsze tak bylo i
      po wsze czasy bedzie, obojetnie, czy z Krolem (nawet z Jezusem), czy Generalnym
      Sekretarzem Partii na czele ?.. :-))..
      Nigdy sie nie roznilismy i nigdy sie roznic nie bedziemy od stada wilkow, lub
      baranow. Albo stada kur na podworku (najlepszy przyklad chyba..). Przy czym
      FUCKTYCZNIE - Monarchia zdaje sie byc najblizsza Naturze :-)))..... No, ale z
      PRAWDZIWYM Krolem na czele, of course :-)). Nie z Jezusem Chrystusem.. Bo to
      jest juz takie przegiecie, ze nawet Vatykan mialby cos przeciwko, jak mysle
      IMHO :-)))...

Czuwaj :-)
    • donq Re: Za wiarę, króla i prawo 24.01.07, 18:36
      Co czy to ja? Czy ja to Artur Gorski? Moge uchylic rabka tajemnicy - ja to nie
      on.

Co do 'reakcyjnego odlotu' nie bede sie spieral, bo nie chce mi sie czytac, co
      michnikoidy sadza na temat pana Gorskiego. A to dlatego, ze z wizje swiata GW
      zapoznaje sie wtedy, gdy mam na to ochote, czyli gdy chce sie zapoznac z
      technikami manipulacji oraz gdy mnie najdzie chetka na rozkladanie rozowego
      umyslu.

Co do Krola, Ojczyzny i Boga (prawie to samo), to zacytuje mile slowa
      piosenki "Oriamendi" ("boinas rojas" w Madrycie to modyfikacja tekstu na
      potrzeby frontowe). Enjoy.

DonQ

Por Dios, por la Patria y el Rey
      lucharon nuestros padres
      lucharemos nosotros también
      Lucharemos todos juntos
      todos juntos en unión
      defendiendo la bandera
      de la Santa Tradición
      Cueste lo que cueste
      se ha de conseguir
      que los boinas rojas
      entren en Madrid.
      lucharon nuestros padres
      por Dios, por la Patria y el Rey
      lucharemos nosotros también.
      • pies_na_lewizne Re: Za wiarę, króla i prawo 26.01.07, 18:28
        donq napisał:

> Por Dios, por la Patria y el Rey
        > lucharon nuestros padres
        > lucharemos nosotros también
        > Lucharemos todos juntos
        > todos juntos en unión
        > defendiendo la bandera
        > de la Santa Tradición
        > Cueste lo que cueste
        > se ha de conseguir
        > que los boinas rojas
        > entren en Madrid.
        > lucharon nuestros padres
        > por Dios, por la Patria y el Rey
        > lucharemos nosotros también.

Przepiekna piesn. Dzieki.
    • andrzej19552 Za wiarę, króla i prawo 26.01.07, 12:28
      Oj,rodaku moj- Mieszko I ksiaze polski, coz zes Ty uczynil w 966 roku.
      Miecz dales nam w rece, odrzucajac przyjazn.
      I cierpimy wszyscy, za Twe marne czyny.
    • andrzej19552 Za wiarę, króla i prawo 26.01.07, 12:54
      PANIE Pawle - wspanialy i odwazny tekst. Duzo tresci, a mniej formy.
      Tak dalej, moze narod zacznie myslec logicznie.

pozdrawiam
    • l.o.r.t.e.a Habsgurgowie na polskim tronie-to jest to! 27.01.07, 07:07
      Pogodzilibyśmy się z żywiołem germańskim, odbudowali pojęcie Środkowej Europy i
      skupili wiele narodów wokół Polski. A monarchia byłaby o wiel lepsza od
      demokracji.
    • noelkabat Za wiarę, króla i prawo 28.01.07, 00:53
      ...nie wierze zeby Rydzyk popieral idee intronizacji Jezusa na tron polski,
      pomyslcie tylko co by to znaczylo dla glownego polskiego antysemity: 1) juz
      obecnie Zydowka jest Krolowa Polski (Maria, Matka Boska to byla prosta zydowska
      dziewczyna - jak ja okreslal JP II), 2)Zyd, byly rabin - Jezus z Nazaretu -
      Krolem Polski!!!??? Jak Rydzyk mogl by to zniesc? Nie do wyobrazenia!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka