kapitan_stopczyk 23.01.07, 11:56 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tenare Może się schował pod łóżkiem ze strachu... 23.01.07, 12:03 Dlaczego jeszcze nie zabezpieczyli majątku Stokłosy na poczet zwrotu nielegalnie umorzonych podatków ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
teich1 zabezpieczyć majątek jak najszybciej!! 23.01.07, 13:43 to powinien być standard postępowania, przecież nie chodzi o zabranie a jedynie o zabezpieczenie na poczet ewentualnych kar. Jesli to się zaniedbuje to rodzi bezkarność. Nie będzie majątku - trzeba będzie wrócić z Ameryki Płd. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Marek Borowski powiązany ze Stokłosą? 23.01.07, 12:22 Wróble ćwierkają o bliskich związkach pana B. z panem S. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 [...] 23.01.07, 12:36 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro A Ziobro akcje przygotowak tak profesjonalnie,ze 23.01.07, 12:39 Stoklosa zdarzyl zniknac.... Albo moze mu pozwolono? Nieznane sa wyroki opatrznosci PISsssssu..... Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Jest koryto - świnie się zawsze znajdą 23.01.07, 12:41 Korupcyjny system gospodarczy generuje łapowników. Korupcja jest wpisana w kapitalizm polityczny jak kolejki w sklepach w realnym socjaliźmie. Po prostu. Kto tego nie rozumie ten jest palant. ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Jest koryto - świnie się zawsze znajdą 23.01.07, 12:53 > Kto tego nie rozumie ten jest palant. Palant to szlachetna gra. Więc może kiep? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mo-rel-ka Re: A Ziobro akcje przygotowak tak profesjonalnie 23.01.07, 13:43 zniknął i dłuuuugo go bedą szukac znając naszą rzeczywistość Odpowiedz Link Zgłoś
rejtann Re: Marek Borowski powiązany ze Stokłosą? 23.01.07, 15:07 Od 1991 do 1997 r. Borowski nieprzerwanie kandyduje do Sejmu z Pilskiego. Od czasu gdy został zawodowym posłem, do polityki podchodzi profesjonalnie. Borowski u boku senatora Henryka Stokłosy skutecznie uwodzi wielotysięczny elektorat. Regularnie pojawia się w Pile. "W mniejszym gronie uszczypnie ludowców, w większym zakpi z prawicy, a najswobodniej się czuje na żużlowym stadionie pilskiej Polonii, gdzie u boku senatora Henryka Stokłosy skutecznie uwodzi wielotysięczny elektorat. Wypracował sobie oryginalną metodę: funduje markowe opony do żużlowych motocykli i na oczach zachwyconej widowni wręcza je gwiazdom speedwaya" - relacjonowała lokalna prasa. Każdy wyjazd do Piły oznaczał kilka spotkań. Borowski chętnie przyjmuje patronat honorowy nad jakąś imprezą, pomaga fundacji wspierającej młodzież z niezamożnych środowisk, udziela wywiadów, publikuje nawet jako ogłoszenie płatne list otwarty do emerytów i rencistów: "Szanowni Państwo, społeczeństwo, które nie pamięta o weteranach pracy, o swoich rodzicach, skazane jest na destrukcję". Zawsze wygrywa w cuglach. W wyborach w 1997 r. otrzyma w Pile 56 tys. głosów, prawie tyle, ile w sumie wszyscy kandydaci AWS i UW. serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,1669659.html Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Marek Borowski powiązany ze Stokłosą? 23.01.07, 15:21 Jaki z tego wniosek? Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 Okręgi Jednomandatowe Skończyły a w Am. Połud. 23.01.07, 21:02 To dobry prognostyk dla formacji PO. Pod tytułem nakraść i spieprzyć. Co jest programem PO od 16 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 [...] 23.01.07, 13:56 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ksmx I wiele innych nazwisk znanych poslow z SLD i PO? 23.01.07, 15:36 I kto wie jakie sa powiazania Stoklosy z pilskimi politykami z SLD i PO. Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard461 Prokuratura przeszukuje dom Henryka Stokłosy 23.01.07, 12:48 Nie to juz jest wielka granda z tym Soklosa i to nie dlatego ze oszukiwal skarb panstwa, ale ze od lat bylo wiadomo ze zbudowal sobie szkaradne imperium w ktorym zastraszal ludzi. Po kilku dniach ci ludzie jak ochlona, to dowiemy sie prawdy co tam sie dzialo, ja obawiam ze panowal tam niewolniczy system pracy i dzialy tam sie niespotykane wydarzenia. Jezeli to chociasz w malej czesci sie potwierdzi to jest pytanie co robily uwczesne wladze: policja, prokuratorzy, rzecznik praw obywatelskich. Dlaczego w senacie ten typ nie byl izolowany, kto z nim mogl rozmawiac i podawac mu dlon. Powinno sie natychmiast zabezpieczyc caly majatek na rzecz ludzi ktorych wykorzystywal ba nalezy sprawdzic takze kazdy zakatek kraju czy podobne rzeczy nie maja miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Stokłosa miał w kieszeni W.S.Z.Y.S.T.K.I.C.H 23.01.07, 12:54 Cała okolica Farmutilu była kupiona przez niego. Urządzał imprezy dla sentorów - picie, żarcie, paczki z kiełbasą itd. I wydzielał smród na całą okolice - cynicznie mówiąc, że on niczego nie czuje. Potwierdzali to skorumpowni urzednicy, którzy robili u niego "inspekcje". Wszyscy o tym wiedzili - ale nikt nie reagował. Bo to bogaty magnat przecież - a bogatych prawo nie dotyczy, bo sobie kupują tych, którzy powinni stac na jego straży. A teraz nie będzie kolegów - nikt u niego nie bywał, nikt z nim nie chlał wódy, nikt on niego nie brał łapówek. Oto Polska. Co tu jeszcze dodać do tego przegniłego kraju? ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Stokłosa miał w kieszeni W.S.Z.Y.S.T.K.I.C.H 23.01.07, 13:20 > Co tu jeszcze dodać do tego przegniłego kraju? Prawie prawo i prawie sprawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Ale dopiero to kacza władza dobrała mu się do 23.01.07, 15:01 (ex)senatorsko-biznesowego zadka, jakby na to nie patrzeć (nawet i niechby nieudolnie, skoro zwiał); za poprzednich ekip jego imperium funkcjonowało doskonale, czy to postkomusza Republika Kolesiów rządziła, czy postsolidarusza... Trudno to zanegować będąc nawet wielce krytycznie nastawionym do Kaczorów, nieprawdaż...? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ale dopiero to kacza władza dobrała mu się do 23.01.07, 15:22 > Trudno to zanegować będąc nawet wielce krytycznie nastawionym do Kaczorów, > nieprawdaż...? Poczekam na ewentualny prawomocny wyrok. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Wyroku może i nie być, bo raz, że zwiał, dwa, że 23.01.07, 21:13 że w sprawach korupcyjnych nie jest łatwo dowieść winy (chociaż coś na rzeczy raczej jest, bo np. taki Urban wielokrotnie podawał liczne przykłady dziwnych umorzeń podatków Stokłosy), a trzy - może być bardzo niemiłe dla elyt politycznych (i to niekoniecznie tylko tych zwalczanych przez PiS) naświetlenie, kto tam z nim w amikoszonerię popadał :-))... uu1 napisała: > Poczekam na ewentualny prawomocny wyrok. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Stokłosa miał w kieszeni W.S.Z.Y.S.T.K.I.C.H 23.01.07, 16:02 do uu1:Czy ty qrwa nic innego nie potrafisz?A wiesz co ten obwies powiedział w czasie 1 kadencji senatu?Ja ani za Lechem ani za Wojciechem,czyli... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Stokłosa miał w kieszeni W.S.Z.Y.S.T.K.I.C.H 23.01.07, 17:33 Twoje pytanie jest mało precyzyjne. Czy chodzi Ci o to, ze nie lubię obecnej władzy? Tak, nie lubię. I mam ku temu mnóstwo powodów. I ma do tego prawo. Jeżeli gość zostanie skazany prawomocnym wyrokiem, będę wiedział, że moje podatki zostały dobrze wykorzystane. I nie ma dla mnie znaczenia co powiedział 16, 10 czy 5 lat temu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: Stokłosa miał w kieszeni W.S.Z.Y.S.T.K.I.C.H 23.01.07, 18:24 uu1 napisała: A i zostanie ... Nie lubisz kaczorow? Rozumiem, ze Beria to jest to! Widziales wczoraj Teatr TV p.I. Nie ? Bo za trudne? Na drzewo z czerwonymi, czyli z Tobą. > Twoje pytanie jest mało precyzyjne. Czy chodzi Ci o to, ze nie lubię obecnej > władzy? Tak, nie lubię. I mam ku temu mnóstwo powodów. I ma do tego prawo. > Jeżeli gość zostanie skazany prawomocnym wyrokiem, będę wiedział, że moje > podatki zostały dobrze wykorzystane. I nie ma dla mnie znaczenia co powiedział > 16, 10 czy 5 lat temu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Stokłosa miał w kieszeni W.S.Z.Y.S.T.K.I.C.H 23.01.07, 18:38 Sorki ale co Ty właściwie chciałeś napisać? Jeżeli nie wiesz, to też napisz. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Stokłosa miał w kieszeni W.S.Z.Y.S.T.K.I.C.H 24.01.07, 09:39 W myślach czytać nie umiem, więc spróbuję zgadywać o co poprzednikowi mogło chodzić. Otóż przypisujesz jakieś magiczne znaczenie do zwrotu "prawomocny wyrok". Poprzednik wspomniał coś o teatrze który przypadkiem też oglądałem. Tam "niezawisły sąd" skazał "prawomocnym wyrokiem" na śmierć sanitariuszkę AK. Przyjmij więc do wiadmomości, że środowisko sędziowskie to nie zbiór świętych o czystych intencjach ani tym bardziej nieomylnych. Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: Stokłosa miał w kieszeni W.S.Z.Y.S.T.K.I.C.H 23.01.07, 18:21 Mnie nie mial. A ze innych mial - coz - narodek baaaardzo sprzedajny, czyli BEZ godnosci. Co ta komuna zrobila wiekszosci? Dramat. Wokol same lizusy i kretyni,za to jacy "cwani". Niech pija i ...maja sie swietnie z wlasnym ....ku..twem. Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: Prokuratura przeszukuje dom Henryka Stokłosy 23.01.07, 18:18 Ze Stoklosa / co to i kielbasa i piwo -a propos wybory/ rozmawil SLD i ...szmatlawce. A tych od cholery i ciut, ciut. tez na tym forum. Na drzewo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
charybdis Wszystko wskazuje na to, ... 23.01.07, 13:28 ... że Henryka S. KTOŚ ostrzegł. Zdążył więc wyjechać z kraju, najpierw na Słowację, a teraz podobno przebywa w Argentynie. ART B bis? Jeżeli to prawda, ekstradycja będzie raczej niemożliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy [...] 23.01.07, 18:26 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
viking2 Re: Wszystko wskazuje na to, ... 24.01.07, 02:49 charybdis napisał: > ... że Henryka S. KTOŚ ostrzegł. > Zdążył więc wyjechać z kraju, najpierw na Słowację, a teraz podobno przebywa w > Argentynie. ART B bis? > Jeżeli to prawda, ekstradycja będzie raczej niemożliwa. Aaaaa, to dlatego wczorajsza Gazeta donosila o tej nowo-otwieranej szkole snajperow.... Odpowiedz Link Zgłoś
charybdis Prokuratura przeszukuje dom Henryka Stokłosy. 23.01.07, 13:42 Rzeczpospolita: Już trzy tygodnie temu Prokuratura Okręgowa Warszawa-Praga zdecydowała o przedstawieniu sześciu zarzutów biznesmenowi z Piły Henrykowi Stokłosie w sprawie korupcji w resorcie finansów. To oznacza, że od trzech tygodni Stokłosa jest już podejrzany w śledztwie. "Rz" odkryła nowy wątek w tej aferze: treść jednego z zarzutów wobec Stokłosy ujawnia korupcję w poznańskim Wojewódzkim Sądzie Administracyjnym. Prokuratorzy podejrzewają, że w procesach podatkowych Stokłosy i jego firm ferowano korzystne wyroki w zamian za łapówki. Jeden z zarzutów, które prokuratorzy chcą przedstawić biznesmenowi, dotyczy przekupienia jednego z sędziów za kilkudziesięcioma tysiącami złotych. -Umożliwiliśmy prokuratorom wgląd w akta - potwierdza Jerzy Stankowski, wiceprezes poznańskiego Sądu Administracyjnego. - Nie będę się wypowiadał na temat ustaleń prokuratury. Zbadaliśmy, ile i jakie sprawy wygrywał biznesmen. Stokłosa i jego żona zaskarżali głównie decyzje izb skarbowych z Wielkopolski, które kwestionowały prawidłowość ich rozliczeń w podatkach. W sumie od połowy lat 90. Stokłosowie i ich firmy wygrali co najmniej 10 spraw w poznańskim sądzie. Śledczy z Warszawy zainteresowali się aktami sześciu spraw, w których wyroki zapadły w latach 2000 - 2005. Cztery z kontrolowanych przez prokuraturę spraw Stokłosa wygrał. Okazało się, że wszystkie sprawy rozstrzygał trzyosobowy skład sędziowski. W tych, które wygrał Stokłosa, pojawia się zawsze nazwisko tego samego sędziego. Jak ustaliliśmy, ten sam sędzia zasiadał przynajmniej wpięciu innych sprawach, które zakończyły się sukcesem Stokłosy. Tak było np. w 1995 r., gdy Farmutil wygrał spór z izbą skarbową o podatek za 1991 r., oraz w 2005 r., gdy Henryk Stokłosa spierał się z fiskusem o podatek od dochodów. W niektórych z tych spraw ten sam sędzia był sprawozdawcą, czyli odpowiadał za dokumenty i referował ją innym sędziom przed wydaniem wyroku. Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard461 Prokuratura przeszukuje dom Henryka Stokłosy 23.01.07, 13:45 Macie racje "kapitanie_stopczyk" naprawde nie znalazl sie ani jeden sprawiedliwy i to byla ta zgnilizna tego kraju. Ja jednak dostrzegam symptomy nastajacych zmian dotyczy to np. prokuratorow ktorzy w koncu wzieli sie za solidna robote, chociasz uslyszalem slowa krytyki z ust dziennikarza, zdaje sie Najsztuba, ze wyprzedzaja nawet polecenia ministra i to jest dla mnie zadziwiajace, gdy przez lata zaniechan jest tyle do zrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
rangiz Re: Prokuratura przeszukuje dom Henryka Stokłosy 23.01.07, 14:11 Kiedyś szperając w internecie natknąłem się na taką piosenkę o Henryku S. mp3.wp.pl/i/sciagnij?id=88467 PS.Zresztą niezła promocja Piły.;) Odpowiedz Link Zgłoś
neospasmin hodowca swin... 23.01.07, 14:24 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3869182.html czy oni maja cos wspolnego? Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk 100kłosa nie hodował świń tylko je utylizował. 23.01.07, 14:39 I dlatego tak tam od niego śmierdziało. Padliniarz po prostu. ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
irena710 Re: Prokuratura przeszukuje dom Henryka Stokłosy 23.01.07, 14:25 Masz rację.Wszyscy mówią ,że podatki sa zawiłe tylko nikt ich nie chce uproscić.A czytałeś ustawę o Vat.Po co tyle stawek.Właśnie dla korupcji.No i żeby ją zrozumieć to trzeba się nagłowic.Coś trzeba z popsłami zrobić, żeby więcej takich bubli niw wypuszczali. Odpowiedz Link Zgłoś
herkus-monte Wlasnie o takiej Polsce snilem gdzie zlo jest kara 23.01.07, 14:50 ne a nie nagradzane. Brawo PIS Odpowiedz Link Zgłoś
raqu46 kto nastepny? 23.01.07, 15:07 pis, nie pis, kurka wodna jak długo trzeba czekać, zeby sie komus do d. dobrali. ja wiem, ze rzeczywistość jest bardziej skomplikowana od doniesień prasowych, ale normalnie w biednym kraju, socjalistycznej gospodarki z dnia na dzień powstało wiele fortun, przestało działać prawo, no do ku... czy zawsze mam byc ogrywany przez "biznesmenów"? a jeszcze skubańcy jak sie madrzą, puszą, jacy sa wszystkowiedzący, a to normalnie złodzieje. często w biały dzień i niekoniecznie w białych rekawiczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
glosybaltyku no i jednego "biznesmena" mniej 23.01.07, 15:20 Oby tak dalej. Moze niedlugo wyczysci sie kraj z pseudobiznesmenow i za przedsiebiorstwa wreszcie beda mogli sie wciac uczciwi i pracowici ludzie. To, ze ekipy Kaczynskich gospodarka nie interesuje jest paradoskalnie BARDZO DOBRE. A dlatego, ze sa niewrazliwi na propozycje ubijania "swietnych interesow". Prawdziwy wolny wynek zrobi swoje, byl mu pseudokapitalisci i politycy nie przeszkadzali. Organiczna nienawisc Kaczynskich do komuchow jest tez BARDZO DOBRA. Bo nie ma nic gorszego niz komuch-biznesmen, ktory nie potrafi dzialac na wolnym rynku, ale jest swietnym fachowcem w lamaniu prawa, korupcji i zlodziejstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
ryssio Tak nagle ci uczciwi się zabiorą za biznes? 23.01.07, 16:25 A co dotąd robili? Wzorem idola chowali się przed światem u mamusi pod pierzyną, z przytulonym kotkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Paru uczciwych jest. A to z kotkiem to takie poko- 23.01.07, 16:33 lenie homosowietikus . Niby świadome sytuacji i waczące z komuną, ale we krwo mają, że większośc, nawet chłam, ale się należy od państwa. To trauma posowiecka. Możesz wiedzieć, że masz, ale co z tego już taki jesteś, choroba.. Odpowiedz Link Zgłoś
glosybaltyku a zebys wiedzial, ze sa uczciwi 23.01.07, 17:41 i nieumoczeni, ktorzy chca dzialac. Wiesz, ilu ludzi poszlo z torbami, bo wykonczyly ich "kolesie"? Czlowieku, utrzymanie nawet malego biznesu w latach 90-tych bez znajomosci w urzedach, sadach, prokuraturze, bez rozlicznych znajmosci z bylymi esbekami i milicjantami, bylo niezwykle trudne. Nie mowie, ze niemozliwe, bo niektorym sie udalo. Ale znam wielu takich, ktorzy chcieli dzialac i zostali zalatwieni bardzo szybko - a to US zablokowal konta na 3 m-ce z powodu wyimaginowanych oszustw podatkowych, a to urzad miasta przez pol roku nie mogl wydac jakiejs decyzji (ale esbekowi sasiadowi wydal w dwa dni), a to bank jakos tak nagle zmienil warunki kredytowania itd. itp. Dobrze mieli sie tylko "kolesie", ktorzy w dodatku bezczelnie klamia, jak to sie ciezka praca dorabiali i budowali kapitalizm. Hehe, jakos 2 lata w Unii (wprowadzenie jako takiego wolnego rynku towarow, uslug i pracy) spowodowaly szybszy wzrost niz cale 15 lat III RP. Jak jeszcze to esbeckie go.wno zniknie, to bedziemy miec 10% wzrostu. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Słuszne uwagi :-)). Zawsze śmieszyły mnie te 23.01.07, 21:24 propagandowe gawędy o "przodownikach i pionierach pracy kapitalistycznej" (przez analogię z dawnymi socrealistycznymi gawędami o "przodownikach i pionierach pracy socjalistycznej"), jak to byznesmen X kupił wtyczki, kabel, skręcił w garażu w przedłużacze - i tak trzask-prask machnął pierwszy milion :- )) (raczej dziesięć miliardów według tamtejszej złotówki przed denominacją) Ale do końca się z Tobą nie zgadzam - z tego 10 % wzrostu raczej nic nie będzie, bo raz, że tort jest już podzielony, a dwa - że PiS żywi wielką miłość do omnipotencji państwa, mnożenia przepisów i etatyzmu... Już nie mówiąc o wpychaniu na odpowidzialne funkcje w gospodarce kogokolwiek, byle SWOJEGO... glosybaltyku napisał: > i nieumoczeni, ktorzy chca dzialac. Wiesz, ilu ludzi poszlo z torbami, bo > wykonczyly ich "kolesie"? Czlowieku, utrzymanie nawet malego biznesu w latach > 90-tych bez znajomosci w urzedach, sadach, prokuraturze, bez rozlicznych > znajmosci z bylymi esbekami i milicjantami, bylo niezwykle trudne. Nie mowie, z > e > niemozliwe, bo niektorym sie udalo. Ale znam wielu takich, ktorzy chcieli > dzialac i zostali zalatwieni bardzo szybko - a to US zablokowal konta na 3 m- ce > z powodu wyimaginowanych oszustw podatkowych, a to urzad miasta przez pol roku > nie mogl wydac jakiejs decyzji (ale esbekowi sasiadowi wydal w dwa dni), a to > bank jakos tak nagle zmienil warunki kredytowania itd. itp. Dobrze mieli sie > tylko "kolesie", ktorzy w dodatku bezczelnie klamia, jak to sie ciezka praca > dorabiali i budowali kapitalizm. Hehe, jakos 2 lata w Unii (wprowadzenie jako > takiego wolnego rynku towarow, uslug i pracy) spowodowaly szybszy wzrost niz > cale 15 lat III RP. Jak jeszcze to esbeckie go.wno zniknie, to bedziemy miec 10 > % > wzrostu. Odpowiedz Link Zgłoś
ryssio A co w tym nadzwyczajnego? 23.01.07, 21:37 Rynek na początku III RP był głęboko nienasycony, rzeczywiście można było trzaskać pieniądze aż furczało. Zresztą wielu ten przysłowiowy milion natrzaskało już w PRL (jak choćby właśnie Stokłosa, który - jak go wyrzucili z partii w 1980 r., wziął się za prywatny biznes). Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Myślał cwaniaczek, że jest bezkarny... 23.01.07, 16:27 Okazał się fłupi jak wszystkie prymitywy, które myślą wyłącznie o kasie. Na tej mordzie było jak wół wypasane co to za typ. A jak się odezwał to 'kropka nad i' Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Prokuratura przeszukuje dom Henryka Stokłosy 23.01.07, 16:38 Informację, że stołeczna prokuratura bezskutecznie poszukuje Stokłosy, który ukrywa się prawdopodobnie w Ameryce Południowej, podało w poniedziałek radio RMF FM. Zaprzecza temu Barabasz. Twierdzi, że szef "wyjechał w celach służbowych", ale nie potrafi powiedzieć, czy wyjechał z Polski. to faktycznie jest "dobrze" poinformowany..;) Odpowiedz Link Zgłoś
herkus-monte Podobaja mi sie te wysokie standarty moralne 23.01.07, 17:20 prezydencie tak trzymac i bic w morde bolszewikow! Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Podobaja mi sie te wysokie standarty moralne 23.01.07, 17:27 Jak zabraknie bolszewików wziąść się za mienszewików,gdy tych zabraknie to za kogo?Wrócimy do wrogów krzyżackich,a może dalej.Gospodarka poczeka,a zresztą kaczory się na niej nie znają.Działania prokuratury:zabili go,a on uciekł!Wróble ćwierkają że tydzień temu biesiadowała w Śmiłowie jedna z kaczek! Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: Podobaja mi sie te wysokie standarty moralne 23.01.07, 18:42 Ty facet - co to jest "wziąść się" ? Moze do szkoly po ...polski jezyk? Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Może nie pamiętasz - za komuny też były 23.01.07, 17:27 takie akcje "walki ze spekulantami". I konferencje prasowe też były. Taki dość znany dziennikarz je prowadził, przypominasz sobie może? Odpowiedz Link Zgłoś
tarura O konferencji prasowej Dorna w GW ani słowa 23.01.07, 17:57 Dorn: yy yy prze-PIS prawa, yy yy HGW to margines yy yy takie prawo yy yy I sprawiedliwosc yy yy yyy a to przecież Marszałek Sejmu lub Senatu powinien mówić o historycznych aspektach głosowań w parlamencie nt. przepisów prawa a nie minister spraw wewnętrnych znowu jakaś bzdura Odpowiedz Link Zgłoś
jelophgw ___Sąd rozpatrzy wniosek 30 stycznia.___ 23.01.07, 18:10 w tym czasie reszta rodziny przeniesie się do israel. I nie będzie można o sprawie pisnąć, bo albo cię zbanują, albo uznają za antysemitę Odpowiedz Link Zgłoś
euro.pa dlaczego prokutratura pomagala H. Stokłosie? 23.01.07, 18:52 www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_070123/kraj/kraj_a_7.html Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: dlaczego prokutratura pomagala H. Stokłosie? 23.01.07, 18:59 Może za pieniądze? Ale jeżeli jest to prawda, to co robiła kontrola wewnętrzna w prokuraturze? Odpowiedz Link Zgłoś
bezcenzury1 Stokłosa kupił Polski SENAT! 23.01.07, 20:11 NIE: "Stokłosa ma zwyczaj na początku każdej kadencji zapraszać wszystkich senatorów do Śmiłowa razem z żonami, mężami, kochankami. Ostatnio przyjechały 73 pary. Odjeżdżają z bagażnikami pełnymi Stokłosowych wyrobów. On na tym zadupiu w każdej chwili może zwoływać sesje Senatu! – mówi polityk z Piły, który też dostaje od Stokłosy kiełbasę. Senatorowie czasem się przydają. Jakiś czas temu Sejm przyjął ustawę nakazującą szczegółowe badania bydła. Senat ją odrzucił, w Sejmie nie znalazła się wystarczająca większość, żeby klepnąć ją po raz drugi. Opowieść 2: – Stokłosa dał nam sześć radiowozów. Ówczesny pilski komendant Darek Kowalski pytał szefów w Warszawie, czy brać. „Bierz” – usłyszał od komendanta głównego. – „Ja ci tyle w dziesięć lat nie dam” – wspomina oficer policji. Opowieść 3: – Ma radio i lokalną gazetę. „Tygodnik Nowy” rozchodzi się w 36 tysiącach egzemplarzy. Mniej więcej tak jak ogólnopolska „Trybuna”. W regionalnej prasie mnóstwo relacji, jak uczniowie którejś szkoły walczą o puchar prezydenta (burmistrza, starosty) oraz senatora Stokłosy. Stokłosa zawsze funduje fajniejsze nagrody niż samorządowcy. No i reklamy Farmutilu, którymi może kupić każdego wydawcę – wylicza Stokłosowy dziennikarz." Odpowiedz Link Zgłoś
julka.b Re: Prokuratura przeszukuje dom Henryka Stokłosy 23.01.07, 20:46 Jakim cudem prokuratura ma występować o wydanie listu gończego, skoro to ona jest organem, który może go zastosować na etapie postępowania przygotowawczego??? Do sądu prokurator występuje tylko o 14-dniowy areszt. Gazeta mogłaby zatrudnić kogoś kto korygowałby takie walące po oczach błędy (zwłaszcza na pierwszej stronie) Odpowiedz Link Zgłoś
charybdis Re: Nie masz racji. Areszt stosuje sąd. 24.01.07, 00:04 julka.b napisała: > Jakim cudem prokuratura ma występować o wydanie listu gończego, skoro to ona > jest organem, który może go zastosować na etapie postępowania > przygotowawczego??? > Do sądu prokurator występuje tylko o 14-dniowy areszt. > Gazeta mogłaby zatrudnić kogoś kto korygowałby takie walące po oczach błędy > (zwłaszcza na pierwszej stronie) ---------------------------------------------------------- Nie masz racji. Areszt stosuje tylko sąd (vide: art. 250 kpk). Prokurator może jedynie wydać zarządzenie o zatrzymaniu osoby podejrzanej na czas do 48 godzin (art. 247 kpk). Pozdr. -- Odpowiedz Link Zgłoś
jfp Jak znaleźć Henryka S. 23.01.07, 21:06 Dla wtajemniczonych to proste- po zapachu;)! Odpowiedz Link Zgłoś
relisys1 Re: Jak znaleźć Henryka S. 23.01.07, 21:38 jfp napisał: > Dla wtajemniczonych to proste- po zapachu;)! -czosnku i cebuli Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Cieszy mnie, że to kmiocisko ma kłopoty 23.01.07, 21:59 o kara za butę arogancję. Ludzie z gnojem w butach powinni pasać krowy, a nie trząść całą Polską. ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
antithesis Stokłosa to pewnie byly esbek, bo tylko oni mogli 23.01.07, 22:01 krasc na tak gigantyczna skale w Pl. Odpowiedz Link Zgłoś
znajacy_prawde Podobno otwiera fabrykę dezodorantów.... 23.01.07, 22:01 Podobno otwiera fabrykę dezodorantów w Argentynie, więc nigdzie nie uciekł. Odpowiedz Link Zgłoś
kobow [...] 24.01.07, 02:02 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś