lasica068 Re: Sejm: 40 mln zł dla Świątyni Opatrzności Boże 25.01.07, 13:35 proponuje wyslac kilka maili w protescie do kancelarii sejmu Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Sejm: 40 mln zł dla Świątyni Opatrzności Boże 26.01.07, 16:52 Popieram! Oby dużo i szybko! Odpowiedz Link Zgłoś
perro69 a czego można się spodziewaliście po tych... 25.01.07, 13:36 katolickich ciotach!!! reformy finansów państwa???? buahahahahahahaha!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Bundestag:57,5 mln Euro na kosciol w Dreznie! 25.01.07, 13:36 Niemiecki rzad i Land Saksonia taka wlasnie kwota sfinansowaly budowe Frauenkirche w Dreznie.57,5 Euro to ponad 200 mln zlotych. Czyzby na zachodzie tez byl ciemnogrod i kleropanstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrsw71 Re: Bundestag:57,5 mln Euro na kosciol w Dreznie! 25.01.07, 13:42 Opowiadasz dyrdymały. Frauenkirche został odbudowany po zniszczeniach wojennych jako unikalny zabytek. Świątynia opatrzności to wyraz chorej ambicji Glempa i części kruchtowych polityków. Nie miałbym nic przeciwko przeznaczeniu pieniędzy na odbudowę zabytków. Odpowiedz Link Zgłoś
dumny_jako_polak Tyle, że Faruenkirche był bardzo waznym zabytkiem 25.01.07, 13:43 dla Drezna i całych Niemiec. Nikt z nas tez by nie kwiknął na taką kwotę wydana na odbudowę chocby Ostrowa Lednickiego. A to ma być nowy, betonowy bunkier. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: Bundestag:57,5 mln Euro na kosciol w Dreznie! 25.01.07, 13:50 Prawicowy psychopato, to byl zabytek który zostal zburzony przez angielskich bandytów! Odpowiedz Link Zgłoś
dumny_jako_polak Z tymi bandytami to nie przesadzaj. Bo święci... 25.01.07, 13:52 ...Niemcy z naszymi zabytkami też się nie patyczkowali. Myslę, że kwestię Drygiej Wojny nalezałoby oddzielić od kwestii Ś.O.B. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Bundestag:57,5 mln Euro na kosciol w Dreznie! 25.01.07, 14:32 Alianci byli bandytami??Ciekawe poglady maja te lewicowe bojowki z ryjami kryminalistow pokroju Che na koszulkach. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Bundestag:57,5 mln Euro na kosciol w Dreznie! 26.01.07, 16:54 Jaki ryj nosisz sam na koszulce?Pewnie ryj buldoga. Odpowiedz Link Zgłoś
jo531 Sejm: 40 mln zł dla swiątyni kosztem podwyżek dla 25.01.07, 13:38 emerytów to wielki skandal. Okradanie najuboższych - chyba kosciół nie powinien tego przyjąć, bo spadnie na nich kara boska. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!. 25.01.07, 13:38 Jeszcze parę takich "światłych" decyzji naszych rządzących, a w przyspieszonym tempie przejdziemy wszystkie stopnie laicyzacji, co najmniej doganiając Hiszpanię, a może nawet Francję. Odpowiedz Link Zgłoś
chrisraf Sprawa dla TK!!! 25.01.07, 13:38 Tutaj chodzi o malwersacje finansowe w wielkim stylu!!! Dlaczego niejaki o. R. nie podaruje swojej fortuny na ten cel? "Opatrznosc" go przed tym broni. Panowie poslowie, proponuje wyrownanie dziory w ZUS-ie z wlasnych pieniedzy. Jesli ta propozycja sie nie podoba, to moze kazdy z was (pisze z malej litery ze wzgledu na brak szacunku) wezmie do siebie starsza obca osobe i zapewni jej dach nad glowa, wyzywienie, opieke lekarska i ubranie!!! Ten gmach bedzie jedynie "Swiatynia pychy" wybudowanej na lzach biednych. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
sarenkaq Sejm: 40 mln zł dla Świątyni Opatrzności Bożej .. 25.01.07, 13:38 Siostry i bracia..... pojdzmy sie pomodlic o emerytury... Odpowiedz Link Zgłoś
jo531 Sejm: 40 mln zł z ZUS to skandal. 25.01.07, 13:39 wielki skandal bo nie ma rewaloryzacje emerytur, ZUS jest zadłużony a tu taki weydatek ? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Poniekąd słusznie. Po co pośrednicy? 25.01.07, 13:40 Budżet daje na ZUS, ZUS płaci emerytury, emeryci płacą na kościoły. Po co pośrednictwo ZUS i emerytów? Od razu z budżetu na kościoły! Odpowiedz Link Zgłoś
edgar92 Sejm: 40 mln zł dla Świątyni Opatrzności Bożej .. 25.01.07, 13:41 Spokojnie, spokojnie... Spokojnie tu, spokojnie tam... Spokojnie tu i tam, tu i tam... Czy jest drugi tak p.o.p.i.e.r.d.o.l.o.n.y kraj? Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Sejm: 40 mln zł dla Świątyni Opatrzności Boże 25.01.07, 13:43 no szlag mnie jasny trafi! Boże! widzisz i nie grzmisz? :-[ Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Dlaczego tylko 40? 25.01.07, 13:42 40 milionow to jakies 11 milionow Euro. To jest smieszna suma z punktu widzenia sejmu i caloksztaltu budzetu. Skapcy! Nie po to wybieralismy sobie przedstawicieli aby zachowywali sie w naszym slynacym z zamoznosci i bogactwa jak rowniez bezprzykladnej opieki nad potrzebujacymi panstwie jak ostatni dusigrosze. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
andelamore Sejm: 40 mln zł dla Świątyni Opatrzności Bożej .. 25.01.07, 13:43 To już chyba przesada. Podobno żyjemy w świeckim kraju, a z podatków przeze mne zapłaconych finansowany jest Kościół?? Ok, rozumiem że wg. statystyk pewnie jakieś 99,9 % społeczeństwa to katolicy, ale wszyscy, którzy mają taką ochotę mogą przecież wykupić cegiełki na budowę ww. światyni. Ale ponieważ nasi politycy nie mają na tyle jaj żeby powiedzieć NIE takim pomysłom- 40 milionów poszło- z budżetu. Co dalej? Może jednak ogłosimy Jezusa królem Polski?? Nigdy nie głosowałem na lewicę, ale jeśli nikt inny nie ma odwagi protestować przeciwko takim pomysłom- muszę się poważnie zastanowić czy nie zmienić swoich wyborczych preferencji. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Wielu twerdzi,że Kk nie jest fnansowany z podatków 25.01.07, 13:49 Może wiec teraz zabiora głos ci, którzy twierdzą, że Kościół katolicki jest utrzymywany z datków wiernych? Bo teraz sie okazało, że jest utrzymywany - ale z datkó ZUS. Chory kraj - chorzy ludzie. ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
kamo999 Re: Wielu twerdzi,że Kk nie jest fnansowany z pod 25.01.07, 14:07 A proszę wskaż mi inny punkt w budżecie z wydatkami na kościół. Odpowiedz Link Zgłoś
rockawy Re: Wielu twerdzi,że Kk nie jest fnansowany z pod 25.01.07, 18:58 A i prosze bardzo.KK ciagle malo.Religia w szkolach,wojsku,policji i ch... wie gdzie jeszcze,koscioly-zabytki,ubezpieczenia dla klech,ziemie za zlotowke/te najdrozsze i najlepsze,uczelnie.Qrwa malo im ,niech sie zadlawia ta pazernoscia i to byla ta czesc przepowiedni fatimskiej,ktora przez naszego papieza nie zostala odtajniona.Przepowiednia ta ponoc mowi o zlodziejstwie i upadku moralnym KK.Wszystko to za panstwowe a wiec nasze pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
audyterm Sejm: 40 mln zł dla Świątyni Opatrzności Bożej .. 25.01.07, 13:44 Problem w tym że Świątynia jest budowana na terenach podmokłych, już teraz budynek pęka i osiada. Przewiduje się, że budynek nie ma szans na długowieczność. Jak więc widać będą to pieniądze wyrzucone w błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Nie płacąc składek ZUS - nie pozwalasz sie dymać. 25.01.07, 13:45 Ta prawda potwierdza się każdego dnia - i teraz potwierdzila się po raz n-ty. Kto jest uczciwy w stosunkach z państwem polskim jest je..ny z każdej strony. UCZCIWY = FRAJER. Tak jest w tym katolickim kraiku w srodku Europy. A więc pracując na czarno (lub emigrując) nie dajesz się oszukiwać. ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
kamo999 Re: Nie płacąc składek ZUS - nie pozwalasz sie dy 25.01.07, 14:09 Ale gadasz głupoty. Przecież to przesunięto pieniądze a nie zabrano z twojej składki. Odpowiedz Link Zgłoś
aum Sejm: 40 mln zł dla Świątyni Opatrzności Bożej .. 25.01.07, 13:45 Zwyczajne ZŁODZIEJSTWO SEJMU. To SĄ MOJE WYPRACOWANE PIENIĄDZE !! I WARA OD NICH TYM BUBKOM Z SEJMU !!! NIECH OBETNĄ SWOJE POSELSKIE PENSJE. Chochoł Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Pracując na czarno - nie pozwalasz się okradać. 25.01.07, 13:47 Czy ktos ma jeszcze co do tego wątpliwości? ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk ###### Dewotom możesz skoczyć. 25.01.07, 13:51 Wiesz na co? ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
artoo77 Re: Sejm: 40 mln zł dla Świątyni Opatrzności Boże 25.01.07, 13:47 I wszyscy bezrobotni i biedni znajdą tam schronienie, a Ci którzy się nie zmieszczą Jarek weźmie pod swoje "skrzydła"...:)))))PO RAZ KOLEJNY BRAWO DLA IDIOTÓW!Jeszcze tylko parę latek i będziemy krajem głęboko wierzących, bezrobotnych analfabetów, bez sznas na emeryturę.... Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Bóg w rewnżu będzie nas bardziej doświadczać 25.01.07, 13:47 Jako naród wybrany będziemy doświadczani przez boga do samego końca jego lub naszego. Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Bóg doswiadczyl takich jak kozaczek w Sodomie 25.01.07, 14:27 kozaczek, Bog juz was doswiadczyl w Sodomie i Gomorze. czytaj kozaczek co zrobil z tak zdezORIENTOWANYMI sexualnie jak ty www.accuracyingenesis.com/sodom.html ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Bóg doswiadczyl takich jak kozaczek w Sodomie 26.01.07, 17:00 O żadnej dezorientacji seksualnej nie ma mowy,jest za to mowa o sprawiedliwych czyli nieokradających ubogich,ekumenio ty jedna. Odpowiedz Link Zgłoś
milseog wk.... mnie to! 25.01.07, 13:48 w jakim kraju my zyjemy? po jaka cholere nam kolejny moloch, w ktorych stare baby i stare dziady bede krzyczec o zydach, biskupach moze i kapusiach, ale polakach, pomstowac na watykan i oddawac sie balwochwalczym praktykom? nie mamy na co wydawac pieniedzy? koszty pozaplacowe pracy ciagle sa za duze wlasnie m.in. przez nazbyt rozbudowana i nieefektywna biurokratyczna hydre jaka jest ZUS. moze zamiast kolejnego kosciolka, moze warto by bylo wydac te pieniadze na nauke, promowanie tolerancji, edukacje seksualna, remonty kamienic, mieszkania socjalne, szpitale, pomoc najbiedniejszym, etc.? a my chcemy wydawac ponad milion dziennie na zaspokojenie chorych ambicji jakichs zakompleksionych nierobow i budowe hali, w ktorej bedzie wiatr hulal. i za co dziekowac tej opatrznosci? za takie durne spoleczenstwo? szkoda gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
kaya333 mnie też! 25.01.07, 13:55 Nie jestem zwolenniczką PO, ale ta dotacja na świątynię to juz szczyt! Nie jestem katoliczką, tylko protestantką, może na nasz kośćiół dla sprawiedliwości powinna tez pójść dotacja??? Proporcjonalna do ilości wiernych np. ale zaraz, ponieważ jako dziecko byłam ochrzszczona w KK, to już nigdy nie mogę się z niego wypisać, więc oficjalnie figuruje jako katoliczka i powiekszam puste statystyki. Absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
milseog mozesz sie wypisac! 25.01.07, 14:01 Kaya,wystarczy isc do kosciola, w ktorym bylas chrzczona i zazadac wykreslenia cie ze stosownej listy. to jest do zalatwienia. mowie calkiem powaznie. pozdrawiam, mils Odpowiedz Link Zgłoś
p.pirx Re: mozesz sie wypisac! 25.01.07, 14:02 milseog napisał: > Kaya,wystarczy isc do kosciola, w ktorym bylas chrzczona i zazadac wykreslenia > cie ze stosownej listy. to jest do zalatwienia. mowie calkiem powaznie. > pozdrawiam, > mils A czy ona sie tam zapisywala zeby sie teraz wypisywac? Odpowiedz Link Zgłoś
milseog to jest jak z teczkami SB 25.01.07, 14:05 rodzice (jak mniemam) zaprowadzili ja do chrztu a klechy wprowadzily ja do ewidencji. w ten sposob zostala nieswiadomym wspolpracownikiem:) tak to dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
kaya333 Re: mozesz sie wypisac! 25.01.07, 14:08 Ponieważ rodzice mnie ochrzścili to jestem zapisana. Nie jestem jednak katoliczką, jestem protestantką. W stanach chodziłam do kościoła protestanckiego, w Polsce miałam nawet Konfirmację. Przesłane zostały stosowne dokumenty, ale nic mnie nie wypisze z KK. Tak mi powiedzieli w kancelarii KK. Wg nich "błądzę" i koniec. Więc oficjalnie wspieram szeregi statystyczne KK. Odpowiedz Link Zgłoś
milseog to nie tak! 25.01.07, 14:11 Kaya, jakis czas temu duzo o tym pisali takze w GW. poszukam tych tekstow i przesle Ci na maila. gowno Ci moga mowic o bladzeniu. powaga. tylko troche stanowczosci i zadna nawet superkonfirmacja im nie pomoze. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kaya333 Re: to nie tak! 25.01.07, 14:15 No ja ostatnio chciałam to finalnie wyjaśnić ponieważ brałam ślub i załatwialam dokumenty formalne. I tak mi ksiądź odpowiedział - oni raczej nie dyskutuja tylko oświadczają. Będe wdzięczna za materiały, bo jak słysze takie historie to mnie ciska, ze statystycznie jeszcze figuruje gdzieś jako katoliczka. Pokręcony ten kraj na maxa, a teraz to juz prześcigneli samych siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaya333 Re: to nie tak! 25.01.07, 14:19 będę wdzięczna za materiały. wydrukuje i przy okazji odwiedzin rodzinnych stron dam księdzu do zapoznania. Ale kilka miesięcy temu przy okazji slubu chciałam tą kwestie wyjaśnić ostatecznie i jak po gruzach, nic nie dociera. Odpowiedz Link Zgłoś
milseog Re: to nie tak! 25.01.07, 14:51 nie martw sie. wysle na pewno. pozdrawiam m. Odpowiedz Link Zgłoś
p.pirx Re: Komuchy z SLD znowu mącą w Sejmie, to zenada! 25.01.07, 13:50 junkier napisał: > Zideologizowany, zindoktrynowany elemencie wychwalajacy zlodziejstwo i bezkarny > > rabunek! Tzw. "zsekularyzowanie majatkow koscielnych" to zwykla lewicowa > granda, po prostu zwykly rabunek, ale to jest dla ciebie jak widze "normalka" > skoro to wychwalasz. > > Zycze ci wiec zebys zostal obrabowany i doszczetnie zlupiony ze swojego majatku > > osobistego przez jakiegos lumpa, ktory uzna ze w ten sposob wezmie odwet na > burzuju, ktory z pewnoscia rowneiz go wyzyskuje. > > Zawsze mowilem ze lewicowa ideologia jest z b r o d n i c z a. Ty idioto!:) Wiesz ignorancie, że kiedyś panstwo bylo wlasnoscia krola? Krol dawal ziemie swoim wasalom. Do tych czasow chcesz nas wrocic? Jestes prymitywnym nieukiem, wiec nie wypowiadaj sie o rzeczach na ktorych sie nie znasz. Myslisz, ze mozna w jakis cudowny sposob nabrac wiedzy i madrosci? Nie! Trzeba sie kmiotku uczyc!Od dziecka uczyc! Nikt cie nie nauczyl historii, matematyki, logicznego myslenia, to juz nie nauczy. Przez pryzmat swojej wlasnej d... probujesz rozmawiac na tematy ogolnospoleczne. Jestes dla mnie emanacja wszystkiego co w tym naszym biednym narodzie jest wsteczne i glupie. Zawsze tacy jak ty byli na smietniku spolecznym obok lumpow spod monopolki, a teraz dorwali sie do wladzy i probuja swoj skansen wprowadzac.Ciesz sie glupcze, bo to juz dlugo nie potrwa. Odpowiedz Link Zgłoś
bozychwal Re: Komuchy z SLD znowu mącą w Sejmie, to zenada! 25.01.07, 14:50 Krew mnie zalewa jak czytam ze POLAK musi sie rownac KATOLIK. teoretycznie mamy jakas tam swobode wyznania i kazdy moze wyznawac co chce, ale nie... w PL jest swoboda wyznania: mozesz byc katolikiem lub ... katolikiem.... jak dziecka nie ochcisz to afera, jak slubu koscielnego nie wezmiesz afera... a potem sie jeden z drugim dziwia ze statystyki mowia o 93% katolikow. Wiekszosc ludzi chrzci dzieci, bierze sluby koscielne tylko dlatego zeby inni ludzie nie gadali i zeby miec poprostu swiety spokoj - bardzo smutne. A mozeby tak politycy dofinasowali zasadzenie jakiegos swietego gaju albo budow swiatyni dla pogan - przeciez wierzenia pra slowianskie sa starsze od chrzescijanstwa i byly na tych terenach dlugoo przed przybyciem kolesi z krzyzykami. Albo niech dofinansuja jakas inna swiatynie tez. moze buddyjska, w koncu to popularna religia. Czemu nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
rockawy Re: Sejm: 40 mln zł dla Świątyni Opatrzności Boże 25.01.07, 13:51 Ordynarne zlodziejstwo w majestacie prawa ,ot cale Pis i reszta malolow. Odpowiedz Link Zgłoś
majofonez Sejm: 40 mln zł dla Świątyni Opatrzności Bożej .. 25.01.07, 13:51 Ze stosunku głosów ynika,że PO też głosowało za... Pieprzę jednych i drugich,miałem jeszcze do niedawna dobre zdanie o nich,ale tym razem miarka się porzebrała-nieudacznicy,jak była okazja żeby PiS pogrzebać to nic nie zrobili,a jeśli już to same bezsensy!! Jeden syf!! Odpowiedz Link Zgłoś
agrafka-pati Sejm: 40 mln zł dla Świątyni Opatrzności Bożej .. 25.01.07, 13:52 To nie powinno sie zdazyć. Ludzie nie maja z czego zyc, brakuje emerytom na lekarstwa, brakuje im pieniedzy na zycie, a my budujemy swiatynie! Jakim prawem - a prawem PIS, aby zdobyc wyborcow. Jestem katolikiem, ale uwazam, ze Swiatynie powinny byc budowane wylacznie ze srodkow, ktore uzyska kosciol. Panstwo nie powiinno zabierac pieniedzy z naszych emerytur! Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Sejm: 40 mln zł dla Świątyni Opatrzności Bożej .. 25.01.07, 13:52 W imieniu wszystkich wierzacych w bajke o Czerwonym Kapturku proponuje rozpoczac budowe wielkiego gmaszyska na polach wilanowskich w Wawie - niech by przewyzszalo wysokoscia palac kultury i symbolizowalo chatke babci zjedzonej przez wilka, bedac oczywiscie muzeum i bibliteka. I niech to panstwo za to placi ;) (nie chcialem byc kontrowersyjny i nie zaproponowalem bajki o brzydkim kaczatku albo o zlotej kaczce... bo i po co?) Odpowiedz Link Zgłoś
arturjort Sejm: 40 mln zł dla Świątyni Opatrzności Bożej .. 25.01.07, 13:52 Wiecie to jest tragedia!!! gdzie ja żyje ludzie glodują , dzieci umieraja , emeryci ledwo zipią a nasz kochany sejm znowu w DU... !! pcha "panom w krwawych szatach" i to kosztem naszych oszczednośći!! Prawda jest taka ... światynia pochłoneła juz wiele ofiar i pochłania kolejne!! Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny znam lekarstwo na twoja chorobe i nienawisc ;-)))) 25.01.07, 14:17 kup sobie rozgrzany do czerwonosci pogrzebacz. To z cala pewnoscia uleczy twoja nienawisc do Chrzescjan. Ps. Michnik wylogowuje niepoprawnych politycznie uzytkownikow forum aby spowolnic ich wpisy. Takze PRAWDOPODOBNIE stosuje specjalny kod w Servlets aby opoznic ich komputery i zniechecic do wypowiedzi. Proponuje nowa terminologie: komputer ktory zostal spowolniony przez program Michnika, proponuje nazywac jakajacym sie komputerem. ;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: znam lekarstwo na twoja chorobe i nienawisc ; 26.01.07, 17:05 Bredzisz już do reszty.Mnie też coś wylogowuje.A ta twoja propozycja nazewnicza to nadaje się do WC.Ekumendą się nazwij. Odpowiedz Link Zgłoś