Dodaj do ulubionych

O. Rydzyk: Radia Maryja słuchają też komuniści

• kapitan_stopczyk Jakie są źródła finansowania Radia Maryja? 13.02.07, 19:37
      A może to................ pralnia....?

-------------------------------------------------------
      - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej,
      demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej?
      - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej.
    • villac O. Rydzyk: Radia Maryja słuchają też komuniści 13.02.07, 19:42
      No temu to się już marzą tak odlotowe rzeczy, że aż chyba będzie musiał zacząć
      pić albo spożywać grzybki. Tyle, że po grzybkach zacznie się na serio i wtedy
      wszem i wobec zacznie udowadniać , że rozmawiał z samym Najwyższym..............
    • kapitan_stopczyk Jan Paweł II nie żyje. Więc nie zaprzeczy. 13.02.07, 19:42
      To wielka zaleta wszystkich nieboszczyków.
      Nie mogą już nic powiedzieć.

-------------------------------------------------------
      - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej,
      demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej?
      - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej.
      • kosa44 Re: Jan Paweł II nie żyje. Więc nie zaprzeczy. 13.02.07, 20:02
        Leć po odbiór swoich pieniędzy..masz stempel w DO..a od moich się od...uj
        Durniu..
        Nie życze sobie twojej troskliwości śmieciu...tak jak ci którzy zapłacili
        tak jak ja...martw się za siebie i o swoją kasę..paszoł won..
        • piwi77 Re: Jan Paweł II nie żyje. Więc nie zaprzeczy. 13.02.07, 21:29
          To nie jest całkiem tak. Jeżeli się na coś składacie, a pieniądze Wasze, wbrew
          deklaracjom, zostały użyte w celach niezgodnych z prawem, to nie jest nam
          wszystko jedno. Diabli i Ojciec Dyrektor raczą jedynie wiedzieć na jaki cel
          zostały przeznaczone Wasze miliony. Chcielibyśmy sprawdzić, czy nie przeciw
          Polsce.
    • stemp10 Jakoś nie słyszałem z ust papieża o radiu 13.02.07, 19:58
      Z tego co kojarzę to chyba raz papież spotkał się z Rydzykiem i to w jakichś
      przypadkowych okolicznościach. W Polsce papież był wiele razy i o radiu ani
      słowem nie wspomniał nawet będąc w Toruniu. Teraz jak nie żyje to wszystko
      można powiedzieć.
      • r.maszkowski Re: Jakoś nie słyszałem z ust papieża o radiu 14.02.07, 10:17
        stemp10 napisał:
        > Z tego co kojarzę to chyba raz papież spotkał się z Rydzykiem i to w jakichś
        > przypadkowych okolicznościach. W Polsce papież był wiele razy i o radiu ani
        > słowem nie wspomniał nawet będąc w Toruniu. Teraz jak nie żyje to wszystko
        > można powiedzieć.

Mówił o RM, oczywiście pochwalnie, kilka razy z okazji zjazdów słuchaczy RM w
        Watykanie w latach 1994-2000. Będąc w Toruniu w 1999 r. też wspomniał o tej
        rozgłośni. Potem już ani słowa, oprócz pozdrowień w 2002 r.
    • cynozura Popierał i całymi dniami go słuchał!Nie mógł bez 13.02.07, 20:02
      tego życ.
    • ozyrys4 Cały świat słucha tatusia Smardzyka... 13.02.07, 20:04
      ...
    • jorge.martinez I tarczę antyrakietową tyż popierał n/t 13.02.07, 20:08

• krzynia.c Trzy słowa do ojca prowadzącego!!!!!!!!!!! 13.02.07, 20:11
    • piwi77 Tatunio Święty, zostawiając nam w spadku Radyjko, 13.02.07, 20:09
      postąpił logicznie. Tyle przecież wiedział (to wiedzieli takze wszyscy przed
      nim), ze utrzymywanie ludności w głupocie, jest warunkiem trwania sekty
      katolickiej. Nie bramy piekielne zagrażają Katolictwu, lecz wiedza i wolność.
      • vitkabravo Rydzyk kal imie JP II... ochydny typ... 13.02.07, 20:13
        swoje złodziejstwa i oszustwa, nazywa cudem !
        • kosa44 Re: Rydzyk kal imie JP II... ochydny typ... 13.02.07, 20:22
          vitkabravo napisał:

> swoje złodziejstwa i oszustwa, nazywa cudem !
        • kosa44 Re: Rydzyk kal imie JP II... ochydny typ... 13.02.07, 20:35
          vitkabravo napisał:

> swoje złodziejstwa i oszustwa, nazywa cudem !
          Jakie złodziejtwa?
          Jakie oszustwa?
          Co ukradły Kaczory?
          Szczególnie panu Pineiro..parę dni temu dostał wyrok...
          Oszukali...bo inaczej napisali w gw...
          Aaa...ksiżyc ukradli czerwonym wieprzom..
          i zostali ze sznurem w łapie...na kilkanaście lat....
      • kosa44 Re: Tatunio Święty, zostawiając nam w spadku Rady 13.02.07, 20:19
        piwi77 napisał:

> postąpił logicznie. Tyle przecież wiedział (to wiedzieli takze wszyscy przed
        > nim), ze utrzymywanie ludności w głupocie, jest warunkiem trwania sekty
        > katolickiej. Nie bramy piekielne zagrażają Katolictwu, lecz wiedza i wolność.
        Lepiej pisz do swoich pobratymców w tym Petach Tikva..po hebrajsku..
        • babette666 napisal to co mysli 95%Polakow, prawda boli he??? 13.02.07, 20:29

• neiden O. Rydzyk: Radia Maryja słuchają też komuniści 13.02.07, 20:17
      rozglosnie religijne sa na calym swiecie. wiec dlaczego nie w polsce.polacy
      powinni sluchac wszystkich rozglosni z calego swiata np;
      moskwy,berlina ,bbc,itd. pozwoli to w wyrobieniu opini na tematy polityki czy
      ekonomi.sluchajac czasami radia maryja uslyszalem o pewnych sprawach dosc
      ciekawe wypowiedzi.osobiscie wolalbym zeby religia nie mieszala sie do rzadu
      rp, ale w obecnej polskiej sytuacji jest to niemozliwe.
      • babette666 Re: O. Rydzyk: Radia Maryja słuchają też komuniśc 13.02.07, 20:32

rozglosni neutralnych: tak a nie sekt, ktore tak verbalnie manipuluja ze masz
        najlepszy dowod w moherach
    • pilsko1 O. Rydzyk: Radia Maryja słuchają też komuniści 13.02.07, 20:37
      Coś się temu grzybkowi popierniczyło w tym głupim łbie!
      • piwi77 Re: O. Rydzyk: Radia Maryja słuchają też komuniśc 13.02.07, 20:43
        pilsko1 napisała:

> Coś się temu grzybkowi popierniczyło w tym głupim łbie!

Grzybuńcio ma rację. Byli szeregowi pezetpeerowcy stanowią trzon moherowego
        bractwa.
        • kosa44 Re: O. Rydzyk: Radia Maryja słuchają też komuniśc 13.02.07, 20:53
          piwi77 napisał:

> pilsko1 napisała:
          >
          > > Coś się temu grzybkowi popierniczyło w tym głupim łbie!
          >
          > Grzybuńcio ma rację. Byli szeregowi pezetpeerowcy stanowią trzon moherowego
          > bractwa.
          Intelektualista to ty jesteś...w wymiarze Petah Tikva
          • piwi77 Re: O. Rydzyk: Radia Maryja słuchają też komuniśc 13.02.07, 20:59
            kosa44 napisał:

> Intelektualista to ty jesteś...w wymiarze Petah Tikva

Nie musisz się ze mną zgadzać. Klęcz sobie dalej. Twoje kolana.
    • lux_et_veritas Oczywiście, że popierał. Wielokrotnie i do końca 13.02.07, 21:01
      swoich dni.

"Radiu Maryja życzę, aby odważnie głosiło Ewangelię słowem i czynem, aby
      rozprzestrzeniało na falach eteru Chrystusowe orędzie życia, które jest
      zawsze orędziem prawdy, miłości i solidarności. Równocześnie dziękuję Radiu
      Maryja za to wielorakie i ofiarne zaangażowanie się w apostolstwo słowa,
      które dzisiaj jest tak bardzo ważne i tak bardzo potrzebne w naszym kraju."

"Raduję się obecnością słuchaczy Radia Maryja, które ma siedzibę w Toruniu.
      Rozgłośnia ta dociera do bardzo wielu rodaków w Polsce i na świecie.
      Wszystkim słuchaczom i pracownikom Radia życzę tej radości, jaka płynie ze
      zwiastowania Dobrej Nowiny. Niech Maryja, Gwiazda Nowej Ewangelizacji
      prowadzi wasze Radio na spotkanie nowych ludzi i nowych czasów. Dziękuję Wam
      za radiową katechezę, a szczególnie za modlitwy w intencji Kościoła i
      Papieża." (Jan Paweł II)

• piwi77 Re: Oczywiście, że popierał. Wielokrotnie i do ko 13.02.07, 21:09
        Dokładnie. Widział w Radyju szansę na spowolnienie konania katolicyzmu w
        Polsce. Bo jemu tylko o to chodziło. Nie o Polskę, ale o katolicką Polskę.
        Niechby bidna, byleby katolicka. Dobrze, że już jego negatywny wpływ na nasz
        kraj się skończył.
        • lux_et_veritas Re: Oczywiście, że popierał. Wielokrotnie i do ko 13.02.07, 21:19

> Dokładnie. Widział w Radyju szansę na spowolnienie konania katolicyzmu w
          > Polsce. Bo

Nie, widział w nim, jak w każdym innym katolickim medium, świetne narzędzie
          ewangelizacji.

> Nie o Polskę, ale o katolicką Polskę.
          > Niechby bidna, byleby katolicka

JP II tak mówił? Rzuć jakimś cytatem, ewentualnie odwołaj, to co wyżej naskrobałoś.

> Dobrze, że już jego negatywny wpływ na nasz
          > kraj się skończył.

A jakiż to negatywny wpływ na nasz kraj miał JP II? Skończyć się, nie skończył i
          nieprędko to nastanie - tak łatwo tysiącletniej tradycji KK z polskiej duszy się
          nie wyruguje.
          • piwi77 Re: Oczywiście, że popierał. Wielokrotnie i do ko 13.02.07, 21:34
            lux_et_veritas napisał:

> JP II tak mówił? Rzuć jakimś cytatem, ewentualnie odwołaj, to co wyżej
            naskroba
            > łoś.

Tak, to Były może czuć się bezpieczny. Cokolwiek by nie zacytować, wszystko to,
            to niezrozumiały bełkot. W tym sensie nie można się do niczego przyczepić.
            Wasze górą.
            • lux_et_veritas Qui tacet consentit 13.02.07, 21:37
              Bo powyższe trudno uznać za wypowiedź merytoryczną. Odwołujesz więc swoje
              kłamstwo czy mogę się od teraz zwracać do Ciebie per łgarz?
              • piwi77 Re: Qui tacet consentit 13.02.07, 21:54
                Zwracaj się per cokolwiek. Ale cytowanie głupot jest ponad moje siły.
                • lux_et_veritas Na razie ustaliliśmy, że łżesz, kłamco, a ja, 13.02.07, 22:02
                  w przeciwieństwie do Ciebie, trzymam się wyłącznie zaistniałych faktów. No i że
                  jesteś strasznie niekonsekwentny, bo najpierw przedstawiasz myśl autorstwa
                  rzekomo JP II, by potem stwierdzić, iż to co pozostawił po sobie to
                  niezrozumiały bełkot.
                  • piwi77 Re: Na razie ustaliliśmy, że łżesz, kłamco, a ja, 13.02.07, 22:17
                    Nie szanuję JPII, mało, uwazam go szkodnika sprawy Polskiej. I to jest moje
                    zdanie. Ale nikogo nie spalę na stosie, jak się ze mna nie zgodzi. Czuj sie
                    bezpieczny. A do epitetów jestem przyzwyczajony. Jak każdy niekatolik w Polsce.
                    • alterpars coz same fakty 13.02.07, 22:28
                      Niewykluczone ze JP2 majac na uwadze jedynie sam fakt istnienia Radia Maryja
                      jako katolickiego medium udzielil mu poparcia takiego jakiego udzielal tysiacu
                      innych rozglosni. Mysle jednak ze nie wszystkie informacje o aktywnosci Radia
                      Maryja do niego docieraly podobnie jak np nie dotarla do JP2 informacje o
                      wykorzystywaniu klerykow przez Pana Paetza.
                      Coz taka uroda Polskiego kleru iz nie o wszystkim lub nie w pelni decydowal sie
                      informowac Watykan w obawie przed negatywnym reakcjami. Dowodem na taki wlasnie
                      modus operandi jest rowniez sprawa Pana Wielgusa ale niestety to co uchodzilo
                      plazem za JP2 Benedykt potraktowal serio. W Niemczech jednak bardziej patrza
                      klerowi na rece i obecny Papiez ma tego swiadomosc bo w takim duchu wyrosl.
                    • lux_et_veritas Przecież wyżej masz jasno wywiedzione 13.02.07, 22:29
                      że jesteś łgarzem, więc jeśli nawet stwierdzenie faktu uważasz za epitet, to
                      jest on tutaj jak najbardziej zasłużony.
                      • alterpars Re: Przecież wyżej masz jasno wywiedzione 13.02.07, 22:43
                        Tuz powyzej sugeruje ze Kosciol polski niedokonca informowal stolice Apostolska
                        o tym co sie w Polsce wyprawia. Stad zaciemniony obraz RM w oczach JP2 i byc
                        moze nawet ogolna pozorna przychylnosc. Mysle ze Benedykt w odrownieniu od
                        swojego poprzednika rozwiaze ten problem. Mysle ze zmiana nuncjusza
                        apostolskiego na nie Polaka bedzie poczatkiem tego procesu.
                        • lux_et_veritas Re: Przecież wyżej masz jasno wywiedzione 13.02.07, 22:50
                          > Tuz powyzej sugeruje ze Kosciol polski niedokonca informowal stolice Apostolska
                          > o tym co sie w Polsce wyprawia.

A co masz na poparcie tych sugestii? Z moich informacji wynika bowiem, iż JP II
                          był w sprawie RM na bieżąco i niezmiennie sobie cenił tę stację. I co tu się
                          niby takiego strasznego działo o czym nie wiedział Watykan?

> Mysle ze Benedykt w odrownieniu od
                          > swojego poprzednika rozwiaze ten problem.

Jaki konkretnie problem?
                          • r.maszkowski papież a RM 14.02.07, 10:29
                            lux_et_veritas napisał:
                            > > Tuz powyzej sugeruje ze Kosciol polski niedokonca informowal stolice Apos
                            > tolska
                            > > o tym co sie w Polsce wyprawia.
                            > A co masz na poparcie tych sugestii? Z moich informacji wynika bowiem, iż JP II
                            > był w sprawie RM na bieżąco i niezmiennie sobie cenił tę stację. I co tu się
                            > niby takiego strasznego działo o czym nie wiedział Watykan?

Jeżeli opeirasz się na wypowiedziach o. Rydzyka, to możemy przejść do innch
                            tematów. Ale jeżeli jednak miałbyś rację, to wystawia do bardzo złe świadectwo
                            papieżowi, bo w latach 90-tych, kiedy się kilkakrotnie o RM wypowiadał, była to
                            rozgłośnia jescze gorsza niż w ostatnich latach. Porównajmy: papież i Radio
                            Maryja - czy te wypowiedzi pasują do siebie?:
                            www.radiomaryja.pl.eu.org/audycje/papiez-a-radio.mp3
      • leon1406 Re: Oczywiście, że popierał. Wielokrotnie i do ko 13.02.07, 21:12
        Radio Ma -ryja to typowy debilizm dla tego ciemnogrodu.Ciesze sie ze moj papiez
        JP2 nigdy tej zarazy nie odwiedzil.Mam dosyc naduzywania religi nad
        polityka .To jest szczekaczka gorsza niz za Adolfa. Bic Zyda to jest ich
        ideologia.Jestem jako Polak i katolik za wiara ,religia, ale takich ludzi jak
        ojciec dyrektor to nadaja sie do gazu.
        • piwi77 Re: Oczywiście, że popierał. Wielokrotnie i do ko 13.02.07, 21:16
          leon1406 napisał:

> Jestem jako Polak i katolik za wiara ,religia, ale takich ludzi jak
          > ojciec dyrektor to nadaja sie do gazu.

Szczery, katolicki głos.
        • lux_et_veritas Re: Oczywiście, że popierał. Wielokrotnie i do ko 13.02.07, 21:22

> Radio Ma -ryja to typowy debilizm dla tego ciemnogrodu.Ciesze sie ze moj papiez
          >
          > JP2 nigdy tej zarazy nie odwiedzil.

Ale popierał, analfabeto. Radia Józef i setek innych rozgłośni w Polsce i na
          świecie też nie musiał odwiedzać.

> Mam dosyc naduzywania religi nad
          > polityka

Katolicy mają prawo do uczestnictwa w życiu publicznym, a więc i politycznym.
          Mają więc prawo i do swojego medium, które w sferę publiczną się angażuje.

> ic Zyda to jest ich
          > ideologia.

Łżesz.

Jestem jako Polak i katolik za wiara ,religia, ale takich ludzi jak
          > ojciec dyrektor to nadaja sie do gazu.
          Mam dosyc naduzywania religi nad
          > polityka

Nie jesteś ani Polakiem, ani katolikiem, więc nie kłam bezczelnie.

• leon1406 Re: Oczywiście, że popierał. Wielokrotnie i do ko 13.02.07, 21:38
            Jestem bo nigdy w swoim zyciu nie pogardzalem innym narodem.Wierze w Pana Boga
            i Zyda Pana Chrystusa i nigdy nie bede antysemita.Ojciec dyrektor to typowy
            wynalazek dla leszka bubla /psychicznie chory-na leczeniu/.Wlasnie ja jako
            Polak z krwi i kosci mam prawo powiedziec KONIEC Z TYM KRETYNEM !!!!
            • lux_et_veritas Re: Oczywiście, że popierał. Wielokrotnie i do ko 13.02.07, 21:42
              > Jestem bo nigdy w swoim zyciu nie pogardzalem innym narodem.

Pogardzasz całym rodzajem ludzkim, skoro za dobrą metodę uciszania tych, z
              którymi się nie zgadzasz uważasz komorę gazową.

Powtarzam: nie jesteś ani Polakiem, ani katolikiem. Na moje wprawne oko robisz
              tu na zlecenie Moskwy, ewentualnie Berlina.
              • alterpars pytanie do lux et veritas 13.02.07, 21:52
                Moze jakas klarowna definicja jakie kryteria nalezy spelnic aby Twoje oko uznalo
                kogos za Polaka, katolika a takze aby nie dostrzeglo skalania wplywami Moskwy i
                Berlina.
                Tak mnie cieszy kiedy moge wyluskac ekspertow tego formatu na forum wiec nie
                dziw sie prosze ze ciekawosc mnie zzera.
                • lux_et_veritas Czy ktoś, kto lata po forum z tekstami typu 13.02.07, 21:59
                  "Do gazu!" zasługuje na to, aby być członkiem narodu eksterminowanego także za
                  pomocą owego środka? Natomiast w kwestii katolickości powyższych zawołań chyba
                  już takich wątpliwości nie masz.
                  • alterpars jednak mam watpliwosc lux et veritas 13.02.07, 22:09
                    Ciekawa logika. Ale rowniez wielu Niemcow i Rosjan tez zginelo w komorach. Wiec
                    twoje oko chyba raczej Cie zawodzi (mimo ze wprawne) widzac agenturalne koneksje
                    twojego rozmowcy. Idac zreszta dalej tym tropem to Zydem tez nie moze byc. Co
                    do katolickosci tez mam watpliwosci. Zawolanie "do gazu" jest pewnego rodzaju
                    wyrazem nienawisci. Fakt. Ogladalem kiedys taki filmik w ktorym sluchacze
                    Twojego Radia krzyczeli "won stad, Zydy od Michnika i Kwacha". Zdaje sie jest on
                    dostepny na sieci. Rozumiem wiec ze nie chodzi o samo nawolywanie do nienawisci
                    ale jedynie expresis verbis "do gazu" dyskwalifikuje jako katolika. Swoja droga
                    w tym filmiku biedna oglupiona babinka chce przyznac Panu Rydzykowi Nobla. Ma to
                    swoj sens. W dziedzinie ekonomii z pewnoscia jesli miala na mysli
                    pokojowego-powatpiewam.
                    • leon1406 Re: jednak mam watpliwosc lux et veritas 13.02.07, 22:22
                      Niestety nikt mojej przenosni nie zrozumial.Ja nigdy ojca dyrektora w sensie
                      doslownym bym do gazu nie poslal.Tylko jego polityka sprowadza sie do tego albo
                      ja albo nikt .Czyli on ma racje a reszta to agenci ,Zydzi ,mimo papy Niemca tez
                      sa oni wrogami.Czy to mocherowe berety zrozumia ? nigdy dalej prosza o liste
                      wrogow.
                    • lux_et_veritas Re: jednak mam watpliwosc lux et veritas 13.02.07, 22:24
                      alterpars napisał:

> Ciekawa logika. Ale rowniez wielu Niemcow i Rosjan tez zginelo w komorach. Wiec
                      > twoje oko chyba raczej Cie zawodzi (mimo ze wprawne) widzac agenturalne koneksj
                      > e
                      > twojego rozmowcy.
                      > Idac zreszta dalej tym tropem to Zydem tez nie moze byc.

Pisałem o agenturze, bo - umówmy się - żaden normalny człek takimi "argumentami"
                      w dyskusji się nie posługuje. No chyba, że mu płacą za prowokację i świadome
                      kompromitowanie, w tym przypadku narodu bądź religii. Więc mniemam, że tow. Leon
                      z numerkiem pisząc "Ja, Polak i katolik" ma tu jakąś misję. Owszem, może być
                      także skończonym debilem.

Co
                      > do katolickosci tez mam watpliwosci. Zawolanie "do gazu" jest pewnego rodzaju
                      > wyrazem nienawisci.

Ale co to ma wspólnego z katolicyzmem?

> Fakt. Ogladalem kiedys taki filmik w ktorym sluchacze
                      > Twojego Radia krzyczeli "won stad, Zydy od Michnika i Kwacha".
                      Zdaje sie jest o
                      > n
                      > dostepny na sieci.

Takoż ja słyszałem kiedyś fana TOK FM-u, który zwykł mawiać "kler spie..ć na
                      Księżyc".

Rozumiem wiec ze nie chodzi o samo nawolywanie do nienawisci
                      > ale jedynie expresis verbis "do gazu" dyskwalifikuje jako katolika.

Źle rozumiesz. Chodzi o każde nawoływanie do nienawiści.
                      • alterpars Re: jednak mam watpliwosc lux et veritas 13.02.07, 22:49
                        Reasumujac. Ciemne nienawistne baby wolajace won Zydy i fanatyk wolajacy won
                        szpionie i nazisto= dobry katolik
                        wolajacy do gazu=niekatolik, nazista, szpion
                        Lux et veritas myslales kiedys aby posluzyc jako material naukowy do pracy
                        socjologiczno psychologicznej?
                        • lux_et_veritas A gdzież ty to wyczytało? 13.02.07, 22:54
                          > Reasumujac. Ciemne nienawistne baby wolajace won Zydy i fanatyk wolajacy won
                          > szpionie i nazisto= dobry katolik

Poproszę o link do odpowiedniego postu.
                    • virus24 Re: jednak mam watpliwosc lux et veritas 14.02.07, 00:25
                      Jezus był Żydem, a ukrzyżowali go Rzymianie, bo tylko oni mieli prawo do tego.
                      Wspomnijmy obiadek i wspólną modlitwę naszego JP2 z Pinochetem. Rydzk jest
                      pospolitym bandytą, tak cały rząd IV RP, ma tylko większe doświadczenie.

wszystko jest gównem, oprócz moczu
              • leon1406 Re: Oczywiście, że popierał. Wielokrotnie i do ko 13.02.07, 22:02
                To jest ciekawe ze robie to na czyjes zlecenie? Czlowieku robie to tylko na
                twoje zlecenie aby nikt ciebie w konia nie robil.Mamy w koncu 2007 rok i jak
                slysze ze Radio Ma-ryja moze przestac istniec z braku funduszy to zapisz ojcu
                dyrektorowi mieszkanie jako prawdziwy katolik i Polak.Najlepiej z zakazem
                fotografowania jak to jest przed rozglosnia.Moze to robie na zlecenie
                Frankfurtu obok ktorego 26lat mieszkam i wspaniale wspominam polskich ksiezy z
                Frankfurtu /z ks.Kosickim na czele/ To byli naprawde wspaniali duszpasterze i
                patrioci do tego stopnia ze nawet nasi kochani starsi bracia Zydzi /jak mawial
                JP2/ na nasza msze w niedziele przychodzili.
                • lux_et_veritas Spadaj szpionie i naziolu n/t 13.02.07, 22:04
          • alterpars Re: Oczywiście, że popierał. Wielokrotnie i do ko 13.02.07, 21:59
            Miec prawo do uczestnictwa w zyciu publicznym to nie to samo co po chamsku
            probowac narzucac swoja wole.
            Uczestnictwo w zyciu publicznym i prawo do niego to tak jak prawo do jazdy
            tramwajem czy samolotem, ale jesli wejdziesz do kabiny pilota i kazesz mu leciec
            dokad indziej to juz bedzie porwanie. Kapujesz?
            • lux_et_veritas Re: Oczywiście, że popierał. Wielokrotnie i do ko 13.02.07, 22:03
              > Miec prawo do uczestnictwa w zyciu publicznym to nie to samo co po chamsku
              > probowac narzucac swoja wole.

A jak to się ma do o. Rydzyka? Bo coś chyba pokręciłoś.
              • alterpars Re: Oczywiście, że popierał. Wielokrotnie i do ko 13.02.07, 22:16
                Ano ma sie tak ze podniosles kwestie prawa katolikow do uczestnictwa w zyciu
                spolecznym i posiadania takiego radia. Nie kwestionuje tego. Kwestionuje jedynie
                zakres tego uczestnictwa oraz proby narzucania lub wywierania presji na
                genrowanie praw i ustaw ktore obejma swoja jurysdykcja wszystkich obywateli.
                Takze tych niekatolickich. Zeby byc bardziej obrazowym. W pewnym sensie atak na
                WTC byl konsekwencja nadmiernej religijnosci.
                Swoja droga czy stwierdzenie "spadaj stad..." w jednym z Twoich postow to wyraz
                katolickosci?
                • lux_et_veritas Re: Oczywiście, że popierał. Wielokrotnie i do ko 13.02.07, 22:27

> Ano ma sie tak ze podniosles kwestie prawa katolikow do uczestnictwa w zyciu
                  > spolecznym i posiadania takiego radia. Nie kwestionuje tego. Kwestionuje jedyni
                  > e
                  > zakres tego uczestnictwa oraz proby narzucania lub wywierania presji na
                  > genrowanie praw i ustaw ktore obejma swoja jurysdykcja wszystkich obywateli.

No to trzeba było od razu, że nie podoba ci się demokracja. Mnie w sumie też, no
                  ale ja jestem ciemogród, za to przeciwnicy RM to pono demokraci szczerą gębą. No
                  i co z tym chamstwem?

> Swoja droga czy stwierdzenie "spadaj stad..." w jednym z Twoich postow to wyraz
                  > katolickosci?

Myślę, iż zbyt łagodnie i po katolicku właśnie potraktowałem tego nazistę.
                  • alterpars lux veritas katolik wojujacy z nazistami! 13.02.07, 22:39
                    lagodnie po katolicku ale zdecydowanie.
                    • lux_et_veritas Oczywiście, że zdecydowanie, jak każdego 13.02.07, 22:52
                      bezbożnika. Pamiętajmy, iż, jak to słusznie zauważył Paweł Szapiro, odrzucenie
                      chrześcijaństwa było warunkiem dokonania się Holocaustu.
      • r.maszkowski Re: Oczywiście, że popierał. Wielokrotnie i do ko 14.02.07, 10:21
        lux_et_veritas napisał:
        > swoich dni.
        > "Radiu Maryja życzę, aby odważnie głosiło Ewangelię słowem i czynem, aby
        > rozprzestrzeniało na falach eteru Chrystusowe orędzie życia, które jest
        > zawsze orędziem prawdy, miłości i solidarności. Równocześnie dziękuję Radiu
        > Maryja za to wielorakie i ofiarne zaangażowanie się w apostolstwo słowa,
        > które dzisiaj jest tak bardzo ważne i tak bardzo potrzebne w naszym kraju."
        > "Raduję się obecnością słuchaczy Radia Maryja, które ma siedzibę w Toruniu.
        > Rozgłośnia ta dociera do bardzo wielu rodaków w Polsce i na świecie.

To akurat wypowiedzi z 1996 i 1999 r. Sugerujesz, że papież już wtedy nie żył?
        To by się zgadzało, bo mniej więcej wtedy w Warszawie jedna z ulic została
        nazwana jego imieniem.
    • michal91hsr O. Rydzyk: Radia Maryja słuchają też komuniści 13.02.07, 21:06
      Jak on wogóle śmie coś takiego mówić. Tem łgarz i złodziej nie jest godny by
      wymawiać imię naszego papieża. Jak dla mnie to tacy ludzie jak ojciec dyrektor
      to sie nadają tylko do tego żeby ich wsadzić a bezludną wyspę. tam by nikomu nie
      zaszkodzili.
    • pis_dolot Osama bin Laden popiera Radio M i Rydzyka... 13.02.07, 21:08
      • ekumeniczny Jaki pseudonim taki stan psychiczny ++++++++++++++ 14.02.07, 00:56
        Panie Michnik, czy wsrod wyznawcow "ewangelii" Judasza jest choc jeden
        normalny ??
        ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        ;-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
    • reky O. Rydzyk: Radia Maryja słuchają też komuniści 13.02.07, 21:11
      Ciekawe,dlaczego Nasz papież był tak powściągliwy,że za życia.nie wsparł
      publicznie O.dyrektora w jego misyjnej pasji. Z Watykanu dochodziły zaś sygnały
      o potrzebie wyciszenia tego natchnionego głosiciela nie najlepszych dla kościoła
      nowin.
      Może przydało by się świadectwo kard.Dziwisza? Znając jednak opór naszych
      hierarchów do zajmowania jakiegololwiek stanowiska w sprawach ważnych dla
      kościoła,zapewne na póżno tego oczekiwać.
      A Rydzyk nadal hasa...
    • pankasztelan Re: O. Rydzyk: Radia Maryja słuchają też komuniśc 13.02.07, 21:12
      Slyszalem ze Radia Maryja sluchaja rowniez kosmici, a w Marsjanach to juz w
      ogole maja swoich fanow :)
      • ekumeniczny Psychiatra potrzebny od zaraz ++++++++++++++++++++ 14.02.07, 00:58
        czy wsrod wrogow RM jest choc jeden normalny czlowiek?
        ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        ;-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
    • wuetend O. Rydzyk: "Geschaeft is Geschaeft.." 13.02.07, 21:23
      slucham czasem RM "zeby poznac inny punkt widzenia". Audycje przepelnione
      smutkiem, gorycza, dzika martyrologia, wsrod bezmyslnego wspolklepania rozancow
      tony pseudofelietonow, sposrod ktorych - gwarantuje! - przecietny odbiorca RM
      wylapie 10% tresci, ozywiajac sie przy haslach "Ojczyzna" czy "sily liberalne".
      Nie wybieram okreslonych fragmentow audycji, staram sie sluchac "z doskoku", nie
      znajac ramowki. Nie o uduchowienie audytorium chodzi a o scementowanie wiezi
      wynikajacej z poczucia wspolnego zagrozenia.
      Jedno przyznam: T. Rydzyk wie jak robic biznes.. Odprowadza przynajmniej podatek
      jaki?
      • benia225 Re: O. Rydzyk: "Geschaeft is Geschaeft.." 13.02.07, 21:31
        Chory jesteś od odprowadzania podatku to ty jesteś. Jemu US nie podskoczy, to
        ciebie będą sprawdzali czy zapłaciłeś do piątego miejsca po przecinku.
    • ffamousffatman Re: O. Rydzyk: Radia Maryja słuchają też komuniśc 13.02.07, 21:43
      nic im nie placa
      oni to robia za darmo
      pozyteczni idioci
    • rockawy Re: O. Rydzyk: Radia Maryja słuchają też komuniśc 13.02.07, 21:54
      Oblesny ,zaklamany i bezczelny typ.Jezeli Papiez popieral takie radio to ja
      dziekuje za takiego Papieza tez.
    • lolotta O. Rydzyk: Radia Maryja słuchają też komuniści 13.02.07, 21:56
      Jak to mówią a świstak siedzi i zawija je w te sreberka. A myślałam, że ten
      goguś, krzykacz i oszołom już zszedł z sceny publicznej. Jak widać biskupi i
      papież go tylko trochę przystopowali. Niedługo się pewnie znowu rozkręci.
    • aabytakdalej O. Rydzyk: Radia Maryja słuchają też komuniści 13.02.07, 21:57
      Kopernik była kobietą
    • neiden do babette 666 13.02.07, 22:09
      chcialbym ci przypomniec ze dzisiaj nie ma juz neutralnych
      rozglosni.inteligientni obywatele nie powinni odizolowywac sie od swiata -co
      sie pisze, albo sie rozglasza-radio,tv.tylko slabi i bez wiedzy ulegaja
      kultom.komunisci twierdzili ze religia to narkotyk dla biednych.trzeba uwazac
      co kto mowi co pisze. np; swiat "zachodni"zlekcewazyl biednego kleryka
      muzulmanskiego we francji ,prasa byla po jego stronie- nie znajac jego
      planow.pozwolili mu objac wladze w iranie.dzisiaj jego koledzy-klerycy szykuja
      trzecia wojne swiatowa.
      • pisowstrzymywacz_007 Re: do babette 666 13.02.07, 23:13
        prasa we Francji NIGDY nie byla po stronie Khomeini'ego , rzad francuski -
        TAK!!!Reza Pahlavi zawsze byl powazany przez francuzow. Kazdemu rzadowi
        francuskiemu marzyla sie i marzy dominacja w swiecie, no ale z czym do ludzi??
        Sami wpadli we wlasne sidla, przez swoja "liberté, égalité, fraternité "
        otworzyli szeroko ramiona na wszystko co sie nigdy nie zaintegruje w Europie,
        teraz przejada ekonomie kraju. Francja jest na progu bankructwa.
        Amerykanie tez splodzili: Ben Laden'a i jakie sa wyniki??na skale swiatowa
        wielki bajzel
        Ale RM to wielki bizness, oszustwo, arogancja, sypanie piasku w oczy i Rydzyk
        dla mnie dla zysku psychologicznie gwalci tysiace osob dziennie. To nie jest
        ksiadz, jezeli naprawde Bog istnieje taki jak go przedstawia Rydzyk to od jutra
        jestem atheista
        Wierze ze sa jeszcze media w miare uczciwe, a ty wierz w co chcesz
        • babette666 Re: do babette 666 13.02.07, 23:23
          dla mnie RM to jest plucie w twarz KK, Maryi i ludziom, to nie jest radio, to
          jest kolchoznik rozsiewajacy nienawisc, manipulowanie politykami, pranie mozgow
          a Saddam Torunski jest wiekszym bandyta niz ten z Iraku, teraz szkaluje JPII.A
          media pisane czy mowione, sa jakie sa trzeba umiec czytac "miedzy wierszami" bo
          tylko glupcy spijaja miod z ust dziennikarzy
          • ekumeniczny Michnik planuje zniszczenie Rydzyka 14.02.07, 01:09
            Slyszalem pogloski ze pan Michnik ktory zywi specjalny szacunek do
            nowego "ewangelisty" Judasza, planuje zalozyc Radio Judasz i wyeliminowac
            Rydzyka z gry. Przed budynkiem planowanego Radia Judasz ma podobno byc
            zainstalowany duzy pomnik nowego "ewangelisty".

Sw. Piotr zawsze jest przedstawiany z kluczami na pomnikach. Judasz, ktory ma
            byc podobno ogloszony patronem Agory i Radia Judasz, bedzie przedstawiony ze
            srebrnikami. Srebrniki maja symbolizowac sukces zyciowy Judasza "ewangelisty"
            i przyciagnac sluchaczy z nieKATOLICKICH kregow dla ktorych srebrniki maja
            wielkie znaczenie. Obok pomnika zostanie posadzone duze dzrzewo z sucha galezia
            dla
            uzupelnienia architektury ogrodowej
            ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Wg. tych samych poglosek, w planach pana Michnika jest tez telewizja FARYZEUSZ,
            ktora bedzie bezposprednio konkurowac z telewizja Trwam i glosic "ewangelie"
            Judasza
            ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
            oraz Bazylika Judasza ktora przycmi blaskiem obiekt w Licheniu i spowoduje
            nawrocenie pewnej glosnej mniejszosci religijnej w Polsce.
            • ekumeniczny Fraszka na Rydzyka +++++++++++++++++++++++++++++++ 14.02.07, 01:13
              To nie diaspora lecz retoryka
              zrobila gwiazde z Ojca Rydzyka
              • akaka6 Re: Fraszka na Rydzyka ++++++++++++++++++++++++++ 14.02.07, 01:19
                na retoryce ponad półwieku temu wyniósł się też pewien pan z przystrzyżonym
                wasikiem i nic dobrego z tego nie wyszło.
                • ekumeniczny Nic dobrego nie wyszlo = moze z winy ideologa? ;-) 14.02.07, 04:15
                  Zyd Resenberg, czolowy ideolog hitleryzmu
                  www.intelinet.org/swastika/swasti07.htm
                  ;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                  ;-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
            • jankos71 Re: Michnik planuje zniszczenie Rydzyka 14.02.07, 04:34
              Popieram ekumenizm. :o)
    • bree5 Re: O. Rydzyk: Radia Maryja słuchają też komuniśc 13.02.07, 22:26
      "Wprost": Nowy surowy pakiet kar dla pedofilów
    • bree5 O. Rydzyk: Radia Maryja słuchają też komuniści 13.02.07, 22:27
      "Wprost": Nowy surowy pakiet kar dla pedofilów
    • jah.rastafari.jest.mym.panem Wreszcie przełamano barierę milczenia, takie tabu 13.02.07, 22:46
      O tym się zbytnio nie mówi, ale Papa był radiomaryjny jak stąd do Częstochowy.
      Nie wierzycie? Znajdzcie co mówił taki polski kardynał bodajże Deskór czy
      jakoś tak po śmierci papieża, co ów polski Papa kazał mu robić po jego
      śmierci. Bronić Radyja. Zresztą Papy słowa pochwał dla radia nadawali na tej
      stacji na okrągło.

A antysemityzm? Janu Pawłowi II wnioskując z jego decyzji zbytnio nie wadził,
      inaczej przecież ojciec Rydzyk urwałby w pół słowa.
    • bravor Re: O. Rydzyk: Radia Maryja słuchają też komuniśc 13.02.07, 22:46
      komuszki wszystko słuchają i notują, taka ich parszywa dola.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka