Dodaj do ulubionych

Wajrak jedzie przykuć się do drzewa

16.02.07, 18:56
Kolejny eko terrorysya. Proponuje by zamiast terroryzowac przedsiebiorcow budujacych autostrade - ktora ma oszczedzic zycie dziesiatkom ofiar wypadkow drogowych, ow ekoterrorysta zamknal sie we wlasnej piwnicy i obcowal tam ze szczurami...
Obserwuj wątek
    • navaira mlody inwestor, analfabeta... 16.02.07, 19:09
      ...nie zauważył, że jest trasa alternatywna, która omija dolinę *i* jest tańsza?
      • raku Re: mlody inwestor - beton pod sufit 16.02.07, 19:23
        pan młody inwestor ma w swojej głowie chyba tyle betonu, ile trzeba wlać w
        Dolinę Rospudy, żeby tam cokolwiek na palach postawić ...
        • yarrai dla inwestora, waldka i reszty idiotow 16.02.07, 19:49
          natura obdarzyla ludzi rozumem po to, by nim sie poslugiwali. kiedys juz w
          szkolach podstawowych uczono poslugiwania sie slownikiem. to umiejetnosc
          bezcenna, gdy przychodzi nam zmierzyc sie ze slowem, ktorego znaczenia nie
          rozumiemy. jednak dzisiaj zdobywanie wiedzy nie jest juz w modzie. modnym jest
          inwestowanie.

to dla leniwych i glupich:

sjp.pwn.pl/lista.php?co=terror
          czy moge zapytac, kogo wajrak ma zamiar zastraszyc? jakiego to okrucienstwa
          chce sie dopuscic?
          • lahdaan Re: dla inwestora, waldka i reszty idiotow 16.02.07, 21:22
            Pewnie inwestor i inni juz wykupili dzialki na trasie planowanej obwodnicy.
            • 1group Re: dla inwestora, waldka i reszty idiotow 16.02.07, 21:36
              Ekoterroryści ludzi mają w d...
              Alternatywna trasa wymaga "przekwaterowania" dwóch wsi.
              Ciekawe dlaczego nie protestują przeciw planowanej tarczy antyrakietowej,tam też
              kawałek Polski zostanie zdewastowany a poza tym oddany w obce ręce.
              • tukot Re: dla inwestora, waldka i reszty idiotow 16.02.07, 22:07
                łgasz jak bura suka, grupies.
                nie ma takiego faktu jak przesiedlenie 2 wsi.
                trzeba wysiedlić 3-5 gospodarstw w wariancie alternatywnym.
                • sevho Proponuję wysiedlić Łomianki i powiększyć Kampinos 19.02.07, 00:01
                  powstanie wóczas bezcenna przyroda, uważam też że autostrady nie maja racji
                  bytu bo asfalt paruje i dyfunduje do atmosfery zatruwając środowisko i ludzi.
                  Należy zdjąć asfalt z dróg i zostawić ubite trakty drogowe. Wówczas będzie to
                  korzystne również dla myszy, jeży, żab, etc.

Autostrady w ogóle nie moga przebiegać przez lasy, musimy chronić lasy, a
                  zatruwać możemy ludzi i tam gdzie mieszkaja ludzie można jest budować
                  autostrady.
                  Ma byc nowoczesna autistrada z ekranami dżwiekochłnnymi, szerokimi przwjściami
                  dla zwierzyny ale to nie przekona ekoeko. Może zamiast autostradywubudpować dwa
                  lotniska i robić przeprawy powietrzne? Tylko co z latającymi ptakami, które
                  moga być narażone na hałas i spaliny?

• asteroida2 Re: dla inwestora, waldka i reszty idiotow 16.02.07, 23:48
                > Ciekawe dlaczego nie protestują przeciw planowanej tarczy antyrakietowej,tam
                > też kawałek Polski zostanie zdewastowany a poza tym oddany w obce ręce.

Ty mówisz poważnie? Naprawdę bardziej cię obchodzi to którzy rządzący (Polscy
                czy zagraniczni) decydują o jakimś terenie niż to że jakiś park zostanie
                bezpowrotnie zdewastowany?
                Jeśli dolina Rozpudy jest dla ciebie "też kawałkiem Polski", to może poświęć te
                5 minut żeby chociaż obejrzeć zdjęcia tej okolicy?

• wari Re: dla inwestora, waldka i reszty idiotow 17.02.07, 00:17
                1group napisał:
                > Ciekawe dlaczego nie protestują przeciw planowanej tarczy antyrakietowej,tam
                te
                > ż
                > kawałek Polski zostanie zdewastowany a poza tym oddany w obce ręce

Obce ręce to największt twój problem. Może napisz co Ty zrobiłeś w tej sprawie
                skoro tak oceniasz innych. A może zostaniesz strategiem ekologów i będziesz
                wskazył palcem co mają robić. Przeszkadza Ci tarcza ? Nie ma problemu ruszaj,
                zmobilizuj opinię publiczną. Droga wolna !
      • te_rence Re: mlody inwestor, analfabeta... 17.02.07, 01:05
        ludzie zechciejcie wreszcie zrozumieć że to panowie na stołkach albo są betonem chcący postawić na swoim albo jakies grubsze pieniądze chcą obronić

"Władze Augustowa i GDDKiA oddział w Białymstoku postanowiły zbudować obwodnicę miasta (fragment drogi ekspresowej Via Baltica) w taki sposób, że przechodzić ma ona przez środek projektowan"ego rezerwatu Rospuda. Wybrano taki wariant, mimo że istnieją inne możliwości przeprowadzenia trasy omijające obszary cenne przyrodniczo.
        Analiza historii przygotowań do realizacji obwodnicy Augustowa wskazuje, że pierwsza analiza alternatywnych wariantów przebiegu obwodnicy Augustowa miała miejsce dopiero w kwietniu 2005 r. Wtedy też po raz pierwszy analizowano wpływ na środowisko wariantów przebiegu drogi ekspresowej S8 na odcinku Augustów - Suwałki, w tym wariantu omijającego cenne obszary Natura 2000.
        Warianty alternatywne rozptrywane przez GDDKiA Białystok w 2005 roku nie zostały jednak jednak poprowadzone w optymalnym przebiegu, wchodziły w tereny silnie zurbanizowane i niepotrzebnie wydłużały przebieg trasy."
        www.siskom.waw.pl/siskom-dzialania-rospuda.htm
        Rada Europy się nie zgadza, naukowcy i ludzie (150 tys podpisów) protestują ... ale to nie ma znaczenia dla pqnów decydentów zza biórek, bo chcą postawić za wszelką cenę na swoim mimo że zaistniała sytuacja to ICH wina!
    • mromac Re: Wajrak jedzie przykuć się do drzewa 16.02.07, 19:11
      Udajesz ze nic nie rozumiesz czy po prostu twoj rozum nie ogarnia pewnych spraw. NIKT nie neguje potrzeby budowy obwodnicy dla Augustowa - spor trwa o wybor najmniej szkodliwego rozwiazania inwestycyjnego.
      Prz podejsciu jakie prezentujesz nidlugo wszystkim pozosytanie obcowanie ze szczurami - wyzsze formy beda dostepne w atlasach.
      • wal.dek Re: Wajrak jedzie przykuć się do drzewa 16.02.07, 19:30
        Przykuj się Wajrak ,przykuj.Będziesz miał czas na rozmyślania,/o Świętach , na
        przykład/.A może podłóż bombę ?Albo porwij kogoś z żądaniem zaniechania ?
        To są tylko bardziej drastyczne , ale również terrorystyczne metody działania.
        Ps. "Święta" -to panawajrakowe bajania ,że on wie lepiej , że Świąt Bożego
        Narodzenia nie ma , a jak są - to niech nie będzie , a jak będą - to ich nie
        zauważajmy, itd. itd...
        • wronka2007 Re: Wajrak jedzie przykuć się do drzewa 16.02.07, 19:46
          Człowieku, o co Ci chodzi?? co mają do tego święta??!! popieram działania
          Wajraka, od lat czytam jego teksty i mam gdzieś to, co myśli o świętach i czy
          je obchodzi. Szkoda tylko, ze mieszkam na drugim końcu Polski, bo gdybym mogła
          to pojechalabym tam z całą rodzina protestować!!
          • majafi Re: Wajrak jedzie przykuć się do drzewa 17.02.07, 09:02
            >popieram działania Wajraka, od lat czytam jego teksty i mam gdzieś to, co
            myśli o świętach i czy je obchodzi. Szkoda tylko, ze mieszkam na drugim końcu
            Polski, bo gdybym mogła to pojechalabym tam z całą rodzina protestować!!

Ja tak samo!!! Właśnie urodziłam dziecko i nie mogę się ruszyć, tylko chce się
            wyć z bezsilności :( Podpisuję wszystkie e-apele, ale tak naprawdę gdybym mogła
            dawno byłabym już na drzewie. Chcę żeby mój synek mógł zobaczyć piękną polską
            przyrodę na żywo a nie na filmie dokumentalnym! Chcę z nim pojechać do
            Białowieży, do wszystkich piękych polskich puszczy, nad Biebrzę, w Bieszczady i
            nad ujście Warty i nad Rospudę! Ocalmy nasze skarby narodowe dla naszych
            dzieci, nie bądźmy śmierdzącymi egoistami!!!
          • pani_rosomak Re: Wajrak jedzie przykuć się do drzewa 17.02.07, 11:36
            ADASIU, JESTEŚMY Z TOBĄ I ZE WSZYSTKIMI KTÓRZY JADĄ TAM PROTESTOWAĆ TAKŻE W NASZYM IMIENIU. TRZYMAJCIE SIE.
        • wari Re: Wajrak jedzie przykuć się do drzewa 17.02.07, 00:15
          wal.dek napisał:

> Przykuj się Wajrak ,przykuj.Będziesz miał czas na rozmyślania,/o Świętach ,
          na
          > przykład/

Przerażające prostactwo. Tak, dla takich jak ty są święta, istnieje dzibełek z
          różkami, aniołki, a po śmierci pójdziesz do nieba. A może do piekła.. zastanów
          się.
    • adamqz popieram Was, trzymajcie się 16.02.07, 19:52
      popieram Was, trzymajcie się, sam premier przyznał się, że probelm nie dotyczy
      samej Rospudy, a przez to przyznał, że nie obchodzi go w ogóle jak bardzo jest
      to ważne miejsce dla Polski, ale o to, że oni boją się, że jak raz przegrają
      spór, to będą mieli kłopoty w innych miejscach przy budowie autostrad, takie
      rozumowanie to skrajna nieodpowiedzialność, wręcz szaleństwo

ps. ale nie wykorzystajcie haseł politycznych, bo tu idzie o coś ważniejszego,
      i popierają Was różni ludzie, poza tym chodzi przcież o kompromis
      • te_rence Re: popieram Was, trzymajcie się 17.02.07, 01:15
        Kompromis to słowo klucz... co z tego kiedy panowie urzędnicy się o zadnym takim słyszec nie chcą i twardo się upierają na swoim
        Mimo że Rada Europy każe się tłumaczyć, mimo że naukowcy i ludzie protestują...
        Ciekawostka... kiedy rozważali różne warianty to ani jeden rozważany nie omijał ROspudy... mimo że można by o czym dowodzi SISKOM

Władze Augustowa i GDDKiA oddział w Białymstoku postanowiły zbudować obwodnicę miasta (fragment drogi ekspresowej Via Baltica) w taki sposób, że przechodzić ma ona przez środek projektowanego rezerwatu Rospuda. Wybrano taki wariant, mimo że istnieją inne możliwości przeprowadzenia trasy omijające obszary cenne przyrodniczo.
        Analiza historii przygotowań do realizacji obwodnicy Augustowa wskazuje, że pierwsza analiza alternatywnych wariantów przebiegu obwodnicy Augustowa miała miejsce dopiero w kwietniu 2005 r. Wtedy też po raz pierwszy analizowano wpływ na środowisko wariantów przebiegu drogi ekspresowej S8 na odcinku Augustów - Suwałki, w tym wariantu omijającego cenne obszary Natura 2000.
        Warianty alternatywne rozptrywane przez GDDKiA Białystok w 2005 roku nie zostały jednak jednak poprowadzone w optymalnym przebiegu, wchodziły w tereny silnie zurbanizowane i niepotrzebnie wydłużały przebieg trasy.
    • wuk4 Gratuluję. Tak trzeba. 16.02.07, 19:53
      ja noszę zieloną wstążkę.
    • xavras Wajrak jedzie przykuć się do drzewa 16.02.07, 19:55
      Nie jestem nawiedzonym ekoterrorystą - ale jestem pewien, że jeżeli droga
      pójdzie przez tę dolinę to za 20 lat nasi potomkowie będą się w głowy pukać i
      dziwić jak mogliśmy być tak durni by niszczyć dla jednej zasr... obwodnicy takie
      miejsce. Jestem pewien, że obwodnica może iść inną drogą - na pewno będzie
      droższa i dłużej będą ją budować ale biorąc pod uwagę zyski długookresowe to się
      opłaci. Teraz Politycy i Urzędnicy wolą dla doraźnych korzyści zniszczyć kawał
      przyrody niż przejmować się co będzie za 20 lat.
      • tukot rzecz w tym 16.02.07, 22:18
        że będzie tańsza i może być szybciej zbudowana.
        w tym cały dowcip.
    • listekklonu Re: Wajrak jedzie przykuć się do drzewa 16.02.07, 20:02
      Cieszę się, że mamy tu w Polsce kogoś takiego jak Wajrak. Mam nadzieję, że uda
      się uratować przepiękną Rospudę. Trzymam kciuki.
      • totalizator Re: Wajrat jedzie przykuć się do drzewa. Mam 16.02.07, 20:33
        Re: Wajrat jedzie przykuć się do drzewa. Mam nadzieje, ze miejscowa ludnosc
        potraktuje ich batami, jada przeciez rzadzic sie w ich domu. Najlepiej ich
        zbatowac kiedy juz beda przypieci do drzew.
    • c.rayback Re: Wajrak jedzie przykuć się do drzewa 16.02.07, 20:09
      Glupis kolego :).
    • asiowy proponuję puścić TIRy przez Wiejską! 16.02.07, 20:26
      W głowie się nie mieści, kto w tym kraju stoi na straży prawa!
      W głowie się nie mieści, jak mało obchodzą ich nasze prawa i nasze zdanie!
      Do końca pójdą w zaparte, bo przyznać społeczeństwu rację, Im w głowie się nie
      mieści...

Mam nadzieję, że ktoś skończy z tym absurdem i ocalimy Dolinę! Mam również
      nadzieję, że obwodnica zostanie w końcu wybudowana, ale w innym miejscu!

Pozdrawiam Wajraka i wszystkich obrońców Rospudy, mieszkańców Augustowa i
      naszych polityków,
      asia
    • meleme Wajrak jedzie przykuć się do drzewa 16.02.07, 20:30
      "Miejsce jakiego w innych krajach Europy już nie ma" dobry tekst. Nie ma
      ponieważ w innych krajach sie nie pie.. tylko zbudowali porzadne drogi a
      póżniej zajeli sie ochroną środowiska. A dla ekologów w wydaniu obrońców
      Rospudy mam propozycję. Powiedzcie rodzinom ofiar wypadków, że ważniejsze są
      jakieś ptaszki itp. od bezpiecznej nowoczesnej drogi. Powiedzcie mieszkańcom
      dla których brak obwodnicy oznacza życie w smrodzie spalin samochodów
      przejeżdzających tranzytem. Poprotestujecie, zablokujecie inwestycję, przepadną
      spore pieniądze a wy wrócicie do siebie zostawiając okolicznych mieszkańców z
      ręką w nocniku.
      • xavras Re: Wajrak jedzie przykuć się do drzewa 16.02.07, 20:39
        Owszem pobudowali drogi i teraz nie bardzo mają przyrodę żeby ją chronić. I
        jeszcze jedno - przecież nik nie mówi nie budowć drogi wogóle, tylko - owszem
        budować ale nie koniecznie właśnie tu.
        • lahdaan Re: Wajrak jedzie przykuć się do drzewa 16.02.07, 21:19
          Tym bardziej, ze alternatywna trasa ma byc tansza o 50mln zlotych. Chyba, ze ktorys z decydentow juz wykupil dzialki na trasie planowanej obecnie obwodnicy - to tlumaczy upor tychze.
      • olgadapolga Re: Wajrak jedzie przykuć się do drzewa 16.02.07, 20:46
        CIEKAWE CO MAJĄ CHRONIĆ JAK JUŻ ŻADNEJ PRZYRODY TAM NIE MAJĄ!!! TYLKO BETON I
        ASFALT JAK OKIEM SIĘGNĄĆ. I PRZYJEŻDŻALI DO NAS ABY POOBSERWOWAC TO CZEGO NIE
        MAJĄ, NP. PTAKI NA ROSPUDZIE. ALE MY DEBILE MUSIMY ZAASFALTOWAC JEDYNE DOBRO
        POLSKI. ALE NASZCZĘŚCIE NASI GÓWNIANI POLITYCY BĘDĄ MOGLI JESZCZE POJECHAĆ ZA
        WZIĘTE ŁAPÓWKI NA SAFARI DO KENII I TAM OGLĄDAĆ PRZYRODĘ. GDYBYM NIE BYŁA TAK
        DOBRZE WYCHOWANA PRZEZ MOICH RODZICÓW, KTÓRZY ZAWSZE UCZYLI MNIE SZACUNKU DO
        INNYCH, W TYM TAKŻE SZACUNKU DO NATURY, TO POTOPIŁABYM W TYM BETONIE WLANYM DO
        ROSPUDY WSZYSTKICH POPIER....LONYCH PREMIERÓW I INNYCH KURDUPLI Z WIEJSKIEJ. A
        SWOJĄ DROGĄ ADEKWATNA NAZWA ULICY. DLA WIĘKSZOSCI WIEŚNIAKÓW, JAK CZEGOŚ SIE
        NIE DA ZEŻREĆ, TO DO NICZEGO NIE SŁUŻY, CZYŻ NIE?
        • wal.dek Re: Wajrak jedzie przykuć się do drzewa 16.02.07, 22:24
          Świadectwo twojego doskonałego wychowania to te wtręty o kurduplach wieśniakach
          gó..anych politykach popier..premierach.Jest to również świadectwo "szacunku
          dla innych " gratuluję
          Ja nie jestem za bezmyślnym budowaniem obwodnic , ale przeciw absurdalnym
          formom protestacji TAK !! Wal.dek :

> CIEKAWE CO MAJĄ CHRONIĆ JAK JUŻ ŻADNEJ PRZYRODY TAM NIE MAJĄ!!! TYLKO BETON I
          > ASFALT JAK OKIEM SIĘGNĄĆ. I PRZYJEŻDŻALI DO NAS ABY POOBSERWOWAC TO CZEGO NIE
          > MAJĄ, NP. PTAKI NA ROSPUDZIE. ALE MY DEBILE MUSIMY ZAASFALTOWAC JEDYNE DOBRO
          > POLSKI. ALE NASZCZĘŚCIE NASI GÓWNIANI POLITYCY BĘDĄ MOGLI JESZCZE POJECHAĆ ZA
          > WZIĘTE ŁAPÓWKI NA SAFARI DO KENII I TAM OGLĄDAĆ PRZYRODĘ. GDYBYM NIE BYŁA TAK
          > DOBRZE WYCHOWANA PRZEZ MOICH RODZICÓW, KTÓRZY ZAWSZE UCZYLI MNIE SZACUNKU DO
          > INNYCH, W TYM TAKŻE SZACUNKU DO NATURY, TO POTOPIŁABYM W TYM BETONIE WLANYM
          DO
          > ROSPUDY WSZYSTKICH POPIER....LONYCH PREMIERÓW I INNYCH KURDUPLI Z WIEJSKIEJ.
          A
          > SWOJĄ DROGĄ ADEKWATNA NAZWA ULICY. DLA WIĘKSZOSCI WIEŚNIAKÓW, JAK CZEGOŚ SIE
          > NIE DA ZEŻREĆ, TO DO NICZEGO NIE SŁUŻY, CZYŻ NIE?
          • wari Re: Wajrak jedzie przykuć się do drzewa 17.02.07, 00:23
            wal.dek napisał:
            wal.dek napisał:
            > Świadectwo twojego doskonałego wychowania to te wtręty o kurduplach
            wieśniakach
            >
            > gó..anych politykach popier..premierach.Jest to również świadectwo "szacunku
            > dla innych " gratuluję

Szanowny panie, trzeba mieć w sobie naprawdę wyjątkową bezczelność, aby pouczac
            innych jak są wychowani, gdy samemu kpi się z Wajraka, a dokładnie z jego
            osobistych, wręcz intymnych przemyśleń na temat świąt i wiary. Trzeba być
            skończonym chamem, i pan takim chamem jesteś. Spadaj więc stąd, bo z takimi
            osobami nie ma o czym dyskutować !
        • aron2004 Re: Wajrak jedzie przykuć się do drzewa 17.02.07, 00:23
          no to jak ekologom z Europy Zachodniej podoba się nasza dzika przyroda to niech
          przyjadą tu mieszkać na stałe. Ja mogę się zamienić na mieszkanie np. z
          ekologiem z Londynu - ale bez dopłaty.
      • lesew Re: Wajrak jedzie przykuć się do drzewa 17.02.07, 09:34
        meleme napisał: "...Powiedzcie rodzinom ofiar wypadków, że ważniejsze są
        > jakieś ptaszki itp. od bezpiecznej nowoczesnej drogi...."

Powiem Ci jedno: nie wycieraj sobie gęby rodzinami ofiar!
    • legal.legal Panie Wajrak (drogowy) niech pan codziennie rano w 16.02.07, 21:02
      ali głową w to drzewo ( miniej wiecej jak kretek w reklamie okocimia) to może
      będzie lepiej 9z pana głową)
    • ljab Wajrak jedzie przykuć się do drzewa 16.02.07, 21:16
      Proszę mnie traktować (i liczyć) jako przykutego tuż obok Artura Wajraka.
    • ljab Wajrak jedzie przykuć się do drzewa 16.02.07, 21:17
      Przepraszam, Adama Wajraka.
      • lukas1492 Re: Wajrak jedzie przykuć się do drzewa 16.02.07, 21:36
        Oczywiście popieram protest.

I kolejny raz mam ochotę wystrzelać bandę ignorantów, którzy straszą wszystkich
        eko-terrorystami.
        • wal.dek Re: Wajrak jedzie przykuć się do drzewa 16.02.07, 22:27
          Popieraj chłopie ,popieraj.I kup sobie jakiś czołg z dużą armatą i dwoma CKM-
          ami dla przekonania bandy ignorantów

> Oczywiście popieram protest.
          >
          > I kolejny raz mam ochotę wystrzelać bandę ignorantów, którzy straszą
          wszystkich
          >
          > eko-terrorystami.
    • artsg Żeby tak klucze do kłódki zgubił 16.02.07, 21:36

• malena781 Re: Żeby tak klucze do kłódki zgubił 16.02.07, 21:51
        PROPONUJĘ KOLEJNY PROTEST PRZECIWKO GŁUPOCIE NIEKTÓRYCH INTERNAUTÓW.
      • malena781 W obronie Wajraka 16.02.07, 22:06
        STOJĘ MUREM ZA ADAMEM WAJRAKIEM I CHYBA SIE ZARAZ SOLIDARNIE DO CZEGOKOLWIEK
        PRZYKUJĘ,SKORO NIE MOGĘ DO DRZEWA NAD ROSPUDĄ. DZIĘKI DLA CAŁEJ GRUPY
        OBOZOWICZÓW KTÓRA BRONI ROSPUDY
        • gabor_sant Rospuda się rozpuda 16.02.07, 22:08
          Dziurawe drogi, koleiny takie, że nie można z nich wyjechać, kopcący autosan
          który nie może wyminąc furmaki, a jak już wyminie to musi zwolnić przed
          pijanym synem mamuta, jakiś objazd drogi po wertepach jak po bombardowaniu
          ponieważ faceci o durnowatych gębach remontują krawężnik ... ale jest
          światełko w tunelu Raport o Wsi.
        • wal.dek Re: W obronie Wajraka 16.02.07, 22:30
          malena781 napisała:

> STOJĘ MUREM ZA ADAMEM WAJRAKIEM I CHYBA SIE ZARAZ SOLIDARNIE DO CZEGOKOLWIEK
          > PRZYKUJĘ,SKORO NIE MOGĘ DO DRZEWA NAD ROSPUDĄ. DZIĘKI DLA CAŁEJ GRUPY
          > OBOZOWICZÓW KTÓRA BRONI ROSPUDY

Przykuj się !najlepiej do kosy , to była kiedyś taka ludowa forma protestu
    • yoko.ono Re: Wajrak jedzie przykuć się do drzewa 16.02.07, 22:32
      w tym smutnym zapyzialym i biednym kraju
      jedynie przyroda pozostaje atutem
      nie pojmuje jak mozna tak lekcewazyc nature
      jej piekno i bezbronnosc
      jak banda imbecyli ignorantow i egoistow
      moze decydowac o wygladzie naszej planety
      i o tym jakim powietrzem beda oddychac ci ktorzy przyjda po nas
      ale niestety dobro zawsze w defensywie
      kiedy udzial w grze biora pieniadze
      ludzie sa straszni
      potrafia zadeptac zniszczyc bezreflekcyjnie
      cos tak kruchego i unikalnego

juz mniejsza o przepychanki na argumenty
      ale nikt chyba nie zauwazyl ze w miejscu gdzie rzekomo tak licznie gina ludzie
      wystarczyloby zamontowac sygnalizacje swietlna !!!!!!!!!!!!!!
      ktora pozwolilaby pieszym bezpiecznie przemierzac jezdnie
      ale nie... wbrew logice zazarcie na oslep broni sie tego absurdalnego projektu
      ale jak juz ktos wspomnial dzialki pod budowe dawno wykupione
      nic dodac nic ujac....
    • nessie-jp Wajrak jedzie przykuć się do drzewa 16.02.07, 22:37
      Ma rację Wajrak. Dosadnie, ale prawdziwie. Mamy za polityków głupich
      kłamczuszków, a nasza wina, że na coś takiego pozwalamy.
      • gabor_sant Wajrak zostanie na drzewie do końca swego życia 16.02.07, 22:40
        Dziurawe drogi, koleiny takie, że nie można z nich wyjechać, kopcący autosan
        który nie może wyminąc furmaki, a jak już wyminie to musi zwolnić przed
        pijanym synem mamuta, jakiś objazd drogi po wertepach jak po bombardowaniu
        ponieważ faceci o durnowatych gębach remontują krawężnik ... ale jest
        światełko w tunelu Raport o Wsi.
    • lubie_dziewczynki Pytanie dla młodego_inwestora_analfabety 16.02.07, 22:39
      Czemu twoich jakże "cennych" komentarzy nie można przeczytać na forum Giełda.
      Natomiast któryś raz wpisujesz brednie o ekologii. A może twoja malutka wiedza
      uniemożliwia ci wypowiadanie sie o inwestowaniu. Łatwiej wypisywać hasła o
      ekoterrorystach (hasła których zapewne twój malutki rozumek nie rozumie).
    • 3guziec Kto to jest ten Wajrak? 16.02.07, 22:41
      to chyba kolejny EKO-czub. Niech sie przykuje jak mu tak dobrze, ale klucze
      niech gdzies daleko wyrzuci.
      • asteroida2 Re: Kto to jest ten Wajrak? 17.02.07, 00:17
        Skoro tak autorytatywnie się wypowiadasz, to zapewne wiesz jaka część trasy
        musiałaby zostać zmodyfikowana żeby ocalić Dolinę Rospudy (10 km)? I wiesz czy
        nowy wariant będzie choć trochę inny z punktu widzenia mieszkańców Augustowa
        (nie będzie)?
      • maloryb1 Re: Kto to jest ten Wajrak? 17.02.07, 02:15
        Proszę:
        pl.wikipedia.org/wiki/Adam_Wajrak
        www.time.com/time/europe/hero2005/wajrak.html
    • mary_elx Rozpłudowcy - nudne lewaki 16.02.07, 23:29
      Proponujem wzionc' przykuad z organizacji FFF (Fuck for Forrest), ktoorej
      dziaualnosc' polega na uprawianiu sexu za pieniondze przeznaczane nastempnie na
      sadzenie lasoow. A wy, debilne lewaki spod znaku Le Madame i Simona Mola
      umiecie tylko siem przykuwac' - widocznie takie rozrywki uprawialis'cie w
      klubie Le Madame.
      • theanswerisme Re: Rozpłudowcy - nudne lewaki 16.02.07, 23:48
        przerazajaca jest rzesza ignorantow na tym forum. full support dla pana
        wajraka!!
    • s-k-i-n powinno się wycinać drzewa razem z przykutymi 17.02.07, 00:18
      doń ekologami czy ekoterrorystami
      • maloryb1 Re: powinno się wycinać drzewa razem z przykutymi 17.02.07, 02:07
        Powinno się obcinać skinom jaja, żeby się nie rozmnażali.
    • aron2004 Re: Wajrak jedzie przykuć się do drzewa 17.02.07, 00:20
      Zamknąć mosty w Górze Kalwarii i Wyszogrodzie - bo tam rosną chwasty,
      przeprasam endemity. Niech wszystkie TIRy jadą przez Warszawę!
      • roll Niech się przypnie do Tira. 17.02.07, 00:59
        • asteroida2 Re: Niech się przypnie do Tira. 17.02.07, 09:04
          Myślisz że ekologom chodzi o zablokowanie W OGÓLE budowy obwodnicy? Oczywiście
          że nie. Chodzi wyłącznie o zmianę jej trasy, na odcinku 10 kilometrów. Obwodnica
          będzie równie dobra, dłuższa ale tańsza (bo nie potrzeba estakad), a unikalne
          dziedzictwo naturalne zostanie zachowane. No i nie będziemy w ten sposób łamać
          prawa Unii.
      • maloryb1 Re: Wajrak jedzie przykuć się do drzewa 17.02.07, 02:33
        Jeżeli chcesz to przyrównać do chwastów, to niezbyt dobrze to o Tobie świadczy:

pl.wikipedia.org/wiki/Rospuda_(rzeka)
        pejzaze.onet.pl/40778,g,galeria.html
        www.greenpeace.org/poland/multimedia/slajdy/dolina-rospudy-z-lotu-ptaka-2?page=1
    • bereciara Wajrak buraku 17.02.07, 07:46
      Przybij sie gwozdziem przez moszne do pnia drzewa wtedy przekonasz mnie ze
      kochasz przyrode.Zrob to przyjedziemy pogonimy nawet gwozdzia nie
      wyciagniesz.Fakt w drzewa nie wolno wbijac gwozdzi ale na jeden gwozdz sie
      zgadzamy.
    • cabby_pl Wajrak jedzie przykuć się do drzewa 17.02.07, 07:55
      Za sto lat to bedzie jedna z wielu obwodnic, a my i nasi nastepcy zrozumieja
      jakim cudem jest natura, i ze niestety jej nie mozna zbudowac i odtworzyc na
      zawolanie. dlaczego my polacy nie umiemy wzpolzyc z natura i przyroda, i za
      kawalek betonu jestesmy gotowi ja zniszczyc. Niestety skutki ludzkiego
      postepowania widac juz w zmianach klimatu... Nistety taka jest prawda ze
      glupcami jesesmy i za kilka zlotowek sprzedalibysmy nawet siebie gdyby sie
      tylko dalo i wyprali tego ze jestesmy Polakami! Nie umiemy bronic wlasnego
      bogactwa i wartosci! To naprawde jest przygnebiajace, ze Uni zalezy na nas
      bardziej!
      • tokida Wajrak skończy z obrączkami na rączkach... 17.02.07, 08:23
        ...tak jak i pozostali eko-kretyni. Proponuję Wam nawiedzeni ekolodzy żebyście
        sami już zaczęli budować alternatywną obwodnicę i pokazali bezdusznym urzędasom
        i bezmyślnym budowniczym dróg jakie to tanie, szybkie i łatwe. Wasz protest zda
        sie psu na budę. Prawa trzeba przestrzegać i skończy sie na tym, że odpowiednie
        służby ściągną Was z drzew za nogawki jak gó..arzy z płotu. a i uważajcie przy
        tym, żeby mieszkańcy Augistowa nie obili waszych durnych łbów.
        • nypel_kumpel_tuski Argumenty ZA i przeciw 17.02.07, 08:42
          Poznałem argumenty ekologów oraz obrońców zmienionej trasy obwodnicy dla
          Augustowa.Poznałem inwektywy i żółć zwolenników estakady nad Rospudą. Co
          szkodzi, by Cieślik i GDDiA, oraz (jak mawia Wojtek Cejrowski) CIEMNOGRÓD
          wyłożyli własne, byle rzeczowe argumenty "ZA"?. Jeśli (w teorii) wszystkie tiry
          naszego kraju skierujemy przez Augustów, to jak zareagują aspirujący do miana
          metropolii augustowianie?
        • asteroida2 Re: Wajrak skończy z obrączkami na rączkach... 17.02.07, 09:02
          Szkoda że nie zadałeś sobie trudu żeby sprawdzić co proponują ekolodzy. Bo
          akurat dla mieszkańców Augustowa nie będzie żadnej różnicy. Obwodnicę i tak
          dostaną. Różnica będzie tylko taka że pojedzie ona kilka kilometrów dalej na
          Północ, przez Raczki. Będzie 3 km dłuższa, za to nie trzeba będzie budować
          żadnych estakad przez mokradła.

Oczywiście łatwiej najpierw wymyślić sobie jakąś opinię na dany temat, a potem
          bronić jej do upadłego, najlepiej nie poznając argumeentów żadnej ze stron.
          Przecież mogłyby one przekonać do zmiany zdania i przyznania się że się pomyliło...
          • tokida I do znudzenia. 17.02.07, 09:58
            Oj poznałem te wasze argumenty, poznałem. Ta wasza tzw. "proekologiczna"
            śpiewka o wariancie przez Raczki brzmi tak samo wiarygodnie jak zeznania Anety
            K. Na pewno już macie podpisane deklaracje ludzi, którym trzebaby było wyburzyć
            chałupy, że godzą się na to z radosnym usmiechem na ustach wiedząc, że ich
            poświęcenie uratuje bezcenną dolinę Rospudy! I nawet jeśli zabraknie budzetowej
            kasy na odszkodowania dla nich to z pewnością Wajrak i Greenpeace w imię
            ochrony przyrody z własnych kieszeni pokryją koszty opracowania nowych planów i
            likwidacji licznych, stojących na drodze przez Raczki gospodarstw.

Prawda jest jednak dla ekowarchołów niewygodna. Wokół Augustowa, gdzie by nie
            poprowadzić obwodnicy, będą jakieś tereny chronione. Najczęście rozwój ludzkiej
            cywilizacji odbywa się kosztem przyrody. Trudno. Mnie najbardziej interesuje
            ochrona ludzi. Mamy do wyboru - zarzucić cały plan dopięty już na ostatni guzik
            i zaczynać wszystko od nowa, albo zacząć wreszcie budować drogę w regionie
            gdzie dróg nie ma prawie wcale. Podlasie to jeden wielki rezerwat, ale
            mieszkają tam też ludzie i na jakiś kompromis z przyrodą iśc trzeba.

Z wajrakowo- greenpajacowym oszołomstwem kompromisu jednak nie ma. Może to i
            lepiej. Ściągną was małpy z drzew i pozamykają, jak to z małpami bywa, w
            klatkach, ku uciesze ludu Podlasia.
            • te_rence Re: I do znudzenia. 17.02.07, 10:12
              taaa poznałeś... skąd klikasz , z urzędu miasta w Augustowie?
              nie ma jak stawiać obwodnice na bagnie, z pewnością nie podraża to kosztów...

• pani_rosomak Re: I do znudzenia. 17.02.07, 11:54
              A z całkiem innej beczki: takich miejsc jakim wkrótce stanie sie Rospuda jest w polsce już wystarczająco dużo. przykład: cudowne jezioro Żarnowieckie które powinno być enklawą pro-ekologicznej turystyki. Zamiast tego jakaś banda palantów za głębokiej komuny postanowiła zbudować tam elektrownię atomową. Wysiedlili wieś, zbetonowali wszystko a na zalesionych zboczach postawili kompleks hoteli robotniczych. To miejsce mogło być perłą polskiej turystyki, ściągać zagranicznych gości etc. Zamiast tego straszą rozwalające się betonowe baraki, opustoszałe hurtownie bóg-wie-czego ("specjalna strefa ekonomiczna")i beton po horyzont. Można tam kręcić film katastroficzny on location. Ale to zrobiła "komuna" . A co dzieje sie dziś? W demokratycznym kraju! OPAMIĘTAJCIE SIE. PRZYRODA JEST TAKIM SAMYM BOGACTWEM NARODOWYM JAK WĘGIEL MIEDŹ I SIARKA, JEST TAKIM SAMYM DZIEDZICTWEM JAK WAWEL I WILANÓW.
    • wiktoria.kaczyzmu.jest.bliska Szkoda Rospudy, piękne miejsce. Ale skoro już 17.02.07, 10:02
      Wajrak tam jedzie się przykuć, niech weźmie Pacewicza i Stasińskiego.
      Poodpoczywają na łonie natury a papier odpoczmie od głupot które wypisują.
    • findoutmore Puknij się w głowę, nawiedzony liberale 17.02.07, 10:06
      Adam, jesteśmy z Tobą! Też zamierzam jechać do Rospudy gdy bydło z PiSu zacznie
      ją dewastować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka