wiren 20.02.07, 14:09 aile mu pisiory zapłaciły Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yavorius Mieszkaniec Piły doniósł na Wałęsę za "durnia" 20.02.07, 14:10 Kaczyński to dureń, dureń, dureń. Śmiało, pozywajcie mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Mnie też, nazywajmy rzeczy i osoby po imieniu 20.02.07, 15:00 Durnie, sami to udowadniają. Jednak tytuł wroga ustroju socjalistycznego nadal altualny. Trzymaj sie Lechu, będzie wesoło.:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pirulo Re: jak mozna durnia obrazic nazywajac rzeczy po 20.02.07, 17:00 Wałęsa będzie sądzony za ujawnienie tajemnicy państwowej! :) wiecej na ten temat znajdziecie tutaj! Odpowiedz Link Zgłoś
kochanka.dorna Tylko dureń albo obcy agent ujawnia agenture kraju 20.02.07, 18:31 zakladając, że Kaczyński nie jest obcym agentem, jest więc durniem P.S. prosze nie cenzurowac tego! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: obcy agent ujawnia agenture ZOBRO Samo Dobro. 20.02.07, 19:00 ZOBRO Samo Dobro. Zmilitaryzowane Oddziały Milicji Obywatelskiej, tej z cywila, ochotniczej i szpanerskiej. Zidociałym Owieczkom Bóg Rozum Odebrał, wrzeszczą „spieprzaj dziadu”, jakby klechom podebrał! Kiedyś było ZOMO, a teraz jest ZOBRO, a nad nimi jak oko czuwa „Samo Dobro”! „Ponoć” do szczucia jest wytresowana sfora, ponoć tylko kwakanie, bo do prokuratora. Ponoć się tworzy prawo dla sprawiedliwości, ponoć sprawiedliwość po ich stronie gości. Ponoć to ich prawo jest durne i chmurne, ponoć za okładki ma jesionową trumnę. Ponoć do tego prawa są ludzie za prości, ponoć dla zrozumienia trzeba tęgich gości. Ponoć ich polityka nam prawo układa, ponoć jeśli zechce, nawet faszyzm zada. Ponoć kierują wszystkim światlejsze rozumy, ponoć to dla nas , bo my ciemne tłumy. Ponoć każdy maluczki powinien być dumny, ponoć ktoś powiedział, że ten światły jest durny! I zadęła w Zelniewie z „łorganami walturnia” mamy durnia, mamy durnia, maaaamy durnia! Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 dlaczego za obraze Walesy szlo sie do paki? 20.02.07, 18:09 Czy szanowna redakcja moglaby w swej rzetelnosci napisac o tym ze za obraze Walesy gdy byl prezydentem ludzie szli do wiezienia? A o tym ze np. Cejrowski zostal skazany za obraze Kwasnieskiego? Nie pasuje wam ten watek prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
jarkoni Re: dlaczego za obraze Walesy szlo sie do paki? 20.02.07, 18:22 Geralt, po nicku sądząc jesteś ze świata "fantasy", więc się nie wcinaj do opinii o durnowatym kaczolandzie. Wolę chorą goleń prezydenta Kwaśniewskiego niż niekompetencje i wsiurność bliźniaków...Historia pokaże jak ich rozliczą..A Ty żyj dalej w swoim "fantasy" świecie.. Odpowiedz Link Zgłoś
aj40 Re: dlaczego za obraze Walesy szlo sie do paki? 20.02.07, 18:24 A Kaczyńscy jak palili kukłe Wałęsy jakoś do więzienia nie trafili. Odpowiedz Link Zgłoś
forwen Re: Mieszkaniec Piły doniósł na Wałęsę za "durnia 20.02.07, 16:23 "Kaczyński to dureń" - cwana prowokacja. Niby takim odważny że ryzykuję pozew, ale imienia przezornie nie umieszczę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Uwazasz ze w necie jestes anonimowy? 20.02.07, 16:56 bardzo się mylisz Odpowiedz Link Zgłoś
greg0.75 Re: Uwazasz ze w necie jestes anonimowy? 20.02.07, 17:00 Jeśli korzysta z losowo wybranych kawiarenek internetowych w dużym mieście a na stronie wyborczej loguje się tylko celem wysłania wcześniej przygotowanych postów to przechwycenie go może być trudne... Odpowiedz Link Zgłoś
aj40 Re: Mieszkaniec Piły doniósł na Wałęsę za "durnia 20.02.07, 16:26 Masz rację prezydent to dureń Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Typowy PISiar - konfident. Takich nie powinno się 20.02.07, 14:10 traktować poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wroxi To w Pile tez jest duren? 20.02.07, 14:56 To w Pile tez jest duren? Czyzby Pila zostala siedziba? Odpowiedz Link Zgłoś
demokrata10 Re: To w Pile tez jest duren? 20.02.07, 15:07 wroxi napisał: > To w Pile tez jest duren? > Czyzby Pila zostala siedziba? Czyżby Piła po drodze do Gdańska? Haha Odpowiedz Link Zgłoś
patman Popatrz dziecko, tak wygląda kapuś 20.02.07, 16:49 Widać, że bolszewizm w PiSie kwitnie. W czym jesteście lepsi od esbeckich szpicli, z którymi ponoć walczycie? Ta sama ideologia, te same metody. Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Popatrz dziecko, tak wygląda kapuś 20.02.07, 17:17 patman,To nie są SBeckie,tylko czysto stalinowskie i UBowskie.SB to malutki pikuś,Nauka tatuśia Kaczynskich nie poszła w las,tatuś Kaczynskich był super gorliwym wykładowcą Marksizmu-Leninizmu,nic dodać nic ująć.Ci mali ludzie to czysta bolszewia. Odpowiedz Link Zgłoś
wiren i-l-e d-o-s-t-a-ł 20.02.07, 14:10 ile mu pisory zapłaciły, mnie by się nie chciało iść i składac donosu Odpowiedz Link Zgłoś
rispetto Mieszkaniec Piły doniósł na Wałęsę za "durnia" 20.02.07, 14:10 Duch donosicielstwa w narodzie nie ginie. Odpowiedz Link Zgłoś
adeneka Mieszkaniec Piły doniósł na Wałęsę za "durnia" 20.02.07, 14:11 Kolejny obszczany idiota. Na pochybel kaczorom przydupasom ojca dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Ale tacy idioci są też potrzebni 20.02.07, 14:22 Gdyby nie ta nawiedzona ciemna masa, to wypowiedź Wałęsy przeszłaby niezauważona. A tak, dzięki doniesieniom o przestępstwie, cała Polska przez najbliższe pól roku będzie się zastanawiać, czy Kaczyński jest durniem czy nie. Niezależnie od wyniku procesu, w świadomości ludzi pozostanie skojarzenie: Kaczyński = dureń Drogie mohery: tak trzymać, żaden wród nie wymyśli tego, co może zrobić nadaktywny bojownik o prawo i sprawiedliwość społeczną Odpowiedz Link Zgłoś
janou Re: Ale tacy idioci są też potrzebni 20.02.07, 15:06 a ze chodzi o Walese to nie tylko w Polsce bedzie wesolo:))) Odpowiedz Link Zgłoś
aj40 Re: Ale tacy idioci są też potrzebni 20.02.07, 18:30 Ja podejrzewam że Antoś to rosyjski agent i specjalnie zrobił tak wspaniałą pracę żeby do reszty wszystkich skłócił. O radiu maryja już przecież słyszeliśmy że to rosyjska agentura.Myślę że coś w tym jest albo już do reszty od tych agentów postradałam zmysły.Ale jaka jest w tym rola Kaczynskich. Myślę że oni oślepieni nienawiścią do wszystkiego co się nazywało ubeckie nieświadomie podjęli pracę z rosyjską agenturą Odpowiedz Link Zgłoś
speev Re: Nie za co,a dlaczego-bo mózgu wyparzyć się ni 20.02.07, 14:23 z niecierpliwością czekam na proces, w którym kaczor będzie musiał udowodnić czy jest durniem... Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: Nie za co,a dlaczego-bo mózgu wyparzyć się ni 20.02.07, 14:36 Ciekawe co wobec tego wyparzyć należy Kaczorkom i spółce??? Pisiorki i PiS....ki??? Odpowiedz Link Zgłoś
w.s3 Re: Nie za co,a dlaczego-bo mózgu wyparzyć się ni 20.02.07, 14:41 -Niprawda z Twoim się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
markus2053 Re: Za co? Przecież prawde powiedział 20.02.07, 14:19 No, jak to za co? Za zdradę tajemnicy państwowej! Odpowiedz Link Zgłoś
sai_mon Re: Za co? Przecież prawde powiedział 20.02.07, 14:31 Ja też podałbym Walego do sądu. Kaczor to debilowaty dureń. A przecież nie wolno umniejszać obecnego prezydenta. I tak już jest kurduplowaty. Odpowiedz Link Zgłoś
marylar Re: Za co? Przecież prawde powiedział 20.02.07, 15:39 Jestem tego samego zadania.Poza tym współczuję rodzinie tego człowieka z Piły. Odpowiedz Link Zgłoś
agula_734 Mieszkaniec Piły doniósł na Wałęsę za "durnia" 20.02.07, 14:12 Zawsze mnie ciekawilo, skad sie biora takie trolle? Ze takiemu nie wstyd, pokazywac jakim jest debilem. W Pile widac statystycznie na jednego normalnego przypada kilku debili. W koncu miss piggy Renatka Beger tez jest z pilskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
antypisiorek Re: Mieszkaniec Piły doniósł na Wałęsę za "durnia 20.02.07, 14:14 Piła durniami stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Mieszkaniec Piły doniósł na Wałęsę za "durnia 20.02.07, 15:03 A moze to sprytna koncepcja. Przeciez w takiej sytuacji trzeba bedzie udowdnic, ze Walesa powiedzial nieprawde. A wiec sad bedzie rozwazal dowody ze Kaczynski NIE JEST durniem. A to moze byc bardzo trudne do udowodnienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
czarek47 w pisie zrobili zrzute na jabola i znalezli w 20.02.07, 14:14 rowie kompana niedoli... Odpowiedz Link Zgłoś
viorne2 Re: w pisie zrobili zrzute na jabola i znalezli w 20.02.07, 16:13 kazdy sądzi według siebie, idz napij sie . Zaszkodzic nie moze Odpowiedz Link Zgłoś
twgalba Mieszkaniec Piły doniósł na Wałęsę za "durnia" 20.02.07, 14:15 Tak jest brawo łapać kryminalistę !!! Poziom rządzących wyznaczają natomiast tak elokwentne wypowiedzi nie naruszające oczywiście niczyich dóbr osobistych jak : małpa w czerwonym , spieprzaj dziadu , łże elity , zomowcy i pijaki , wykształciuchy.. itd. A o tym mieszkaniec Piły zapomniał ? Odpowiedz Link Zgłoś
pshemon Re: Mieszkaniec Piły doniósł na Wałęsę za "durnia 20.02.07, 14:17 Teraz Pisiory same wpadły w pułapkę. Sąd będzie musiał orzec, czy Kaczor jest durniem, czy nie jest. Innymi słowy czy jest kompetentny, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
k.l.o I słusznie! Sam z chęcią pozwałbym tego... eh, nie 20.02.07, 14:16 będę się zniżał do poziomu tego Pana... Odpowiedz Link Zgłoś
demokrata10 Re: I słusznie! Sam z chęcią pozwałbym tego... eh 20.02.07, 14:18 k.l.o napisał: > będę się zniżał do poziomu tego Pana... bo mu do kostek nie sięgasz Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: I słusznie! Sam z chęcią pozwałbym tego... eh 20.02.07, 14:33 żeby sie zniżyć trzeba być ponad..... Odpowiedz Link Zgłoś
demokrata10 Re: Mieszkaniec Piły doniósł na Wałęsę za "durnia 20.02.07, 14:17 wiren napisał: > aile mu pisiory zapłaciły bo to taki sam bęcwał jak i ci w rządzie. Odpowiedz Link Zgłoś
liso6 Re: Mieszkaniec Piły doniósł na Wałęsę za "durnia 20.02.07, 14:18 Ośmielam się stwierdzić, iż ten mieszkaniec Piły to Dureń Odpowiedz Link Zgłoś
leonidow Mieszkaniec Piły doniósł na Wałęsę za "durnia" 20.02.07, 14:17 1. Zniewagą prezydenta byłoby, gdyby Wałęsa powiedział, że prezydent to dureń. Ale on nie obraził głowy państwa, tylko osobę fizyczną stwierdzają, że "durnia mamy za prezydenta". Dość subtelna różnica? Być może, ale zasadnicza. Nie można powiedzieć, że została obrażona głowa państwa, a co najwyżej osoba prywatna, która tę funkcję sprawuje i to tylko czasowo. 2. W końcu zniewagą byłoby to gdyby się mijał z prawdą. Żałuje, że tak nie jest bo jak każdemu Polakowi zależy mi na losie tego kraju. 3. Kto najwięcej zyskał na ujawnieniu naszych agentów? Amerykanie - nie, bo w końcu to nasi sojusznicy. Rosji? Na to wygląda. Już płyną podziękowania do Belwederu. Kto więc jest czyim agentem i komu leży się Trybunał Stanu? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Oto prawdziwy patriota. Nie pozwolił znieważać 20.02.07, 14:19 Prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Brawo !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agula_734 Re: Oto prawdziwy patriota. Nie pozwolił znieważa 20.02.07, 14:20 palestrina2005 napisał: > Prezydenta Lecha Kaczyńskiego. > > Brawo !!!!!! Zamienilas/les sie na mozgi ze swoim psem chyba. Patriota sie znalazla... buahahahaha... ubaw po pachy :D > Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Jest taka basm o nagim krolu...... 20.02.07, 14:24 ...cwanych "krawcach" i bandzie klakierow... Jak widac basniopisarze przewidzieli Kaczynskiego - nagiego krola, Maciarewicza - cwanego krawca, palestrine, galbe itp - klakiernia :) Tylko to dziecie z tlumu wolajace "krol jest nagi" jakies takie stare i wasate :) Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw.grabietz Ty glupi jestes czy tylko drobne zbierasz? 20.02.07, 14:25 CZOLOWY MYSLICIEL UE NADAJE CI IMIE JASZCZOMP Odpowiedz Link Zgłoś
demokrata10 Re: Opluwanie kraju za granicą też staje się modn 20.02.07, 14:53 Tu swoją durnotę pokazują tak premier jak i prezydent. Inteligencji nie można się nauczyć, inteligencje się nabywa. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: Oto prawdziwy patriota. Nie pozwolił znieważa 20.02.07, 14:36 a kto zabroni temu Panu Prezydętowi obrażać i znieważać mnie???? Odpowiedz Link Zgłoś
twgalba [...] 20.02.07, 17:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hjalmar PiSd 20.02.07, 14:19 No to teraz PiS musi zmienic nazwe. Tak jak byla na poczatku WKP i potem stala sie WKP(b). Tak teraz bedzie PiSd = Prawo i Sprawiedliwosc, durniu. A jak wygodnie sie te nowa nazwe wymawia... Odpowiedz Link Zgłoś
majofonez Mieszkaniec Piły doniósł na Wałęsę za "durnia" 20.02.07, 14:20 Brawa dla Pana z Piły!! Wygrał Pan kilo ryżu i motek sznurka do snopowiązałki!! ps.L.Kaczyński to nie tylko dureń,jest także imbecylem,wypierdkiem mamuta,palantem,wredną małą gnidą,obszczymurem,kretynem,idiotą... Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp ... chwilowo spawującym urząd prezydenta RP. 20.02.07, 14:26 Z naciskiem na "chwilowo". Odpowiedz Link Zgłoś
hjalmar Jest po prostu nikim... 20.02.07, 15:04 Przesadziles i pan Walesa tez przesadzil. Po prostu jest LK nikim. Nikim i tyle. Po co jeszcze do tego dorabiac jakas durnowata ideologie. Odpowiedz Link Zgłoś
viorne2 Re: Mieszkaniec Piły doniósł na Wałęsę za "durnia 20.02.07, 16:15 majofonez napisał: jest także imbecylem,wypierdkiem > mamuta,palantem,wredną małą gnidą,obszczymurem,kretynem,idiotą... To już teraz wiadomo jak wołał na ciebie tatuś. Odpowiedz Link Zgłoś
aj40 Re: Mieszkaniec Piły doniósł na Wałęsę za "durnia 20.02.07, 16:35 majofonez napisał: > Brawa dla Pana z Piły!! > Wygrał Pan kilo ryżu i motek sznurka do snopowiązałki!! > > ps.L.Kaczyński to nie tylko dureń,jest także imbecylem,wypierdkiem > mamuta,palantem,wredną małą gnidą,obszczymurem,kretynem,idiotą... Popiera twoją wypowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
mamastasia Mieszkaniec Piły doniósł na Wałęsę za "durnia" 20.02.07, 14:20 Prawda w oczy kole, to się oburzają... Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Mieszkaniec Piły doniósł na Wałęsę za "durnia" 20.02.07, 14:21 Oj, doniósł dureń ! Odpowiedz Link Zgłoś
hogfather Re: Mieszkaniec Piły doniósł na Wałęsę za "durnia 20.02.07, 14:24 Jakoś jak panowie Kaczyńscy palili kukłę Wałęsy za jego prezydentury, to nie w głowie im była odpowiedzialność za obrazę głowy państwa.. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz1965 Profesor Hołda jest zapewne w stanie wykazać, że 20.02.07, 14:25 nazwanie Glowy Panstwa ch... czy tez k... tez nie jest obrazliwe. Ciekawe, co zrobilby prof. Holda, gdyby to jego jakis polityk publicznie z nazwiska nazwal durniem. Przypomne tez, ze wg prof. Bralczyk slowo "duren" nalezy uznac za obrazliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Mylisz sie... 20.02.07, 14:35 > nazwanie Glowy Panstwa ch... czy tez k... tez nie jest obrazliwe. To sa typowe okreslenia zniewazajace. W przypadku "durnia" trzeba wykazac, ze zachowania byly jednak logiczne i sensowne. I tu jest pies pogrzebany :) Wyobrazam sobie juz ten proces i swiatkow - jeden tysiac poswiadcza, iz prezydent jest durniem, drugi, ze durniem nie jest :) Bedzie ubaw :) Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp To może małe referendum... 20.02.07, 15:47 "Czy uważasz, że Lech Kaczyński to: - dureń*, - schizol*, - małostkowy kurdupel*, - mąż Pani Kaczyńskiej?" Już widzę tę kampanię pod hasłem: Głosujemy 4 x TAK! Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp A może małe referendum... 20.02.07, 15:50 "Czy Jarosław Kaczyński to: - dureń*, - schizol*, - małostkowy zakompleksiony kurdupel*, - mąż pani Kaczyńskiej*?" (* - niepotrzebne skreślić) I do tego kampania: Głosujemy 4 x TAK! Odpowiedz Link Zgłoś
aj40 Re: Mylisz sie... 20.02.07, 16:33 Fajnie -będzie dochodzenie czy prezydent to dureń. Co będzie jak sąd to udowodni. Odpowiedz Link Zgłoś
lipaca Re: Profesor Hołda jest zapewne w stanie wykazać, 20.02.07, 17:03 L.WALESA NIE POWIEDZIAL ,ZE KACZYNSKI JEST DURNIEM WIEC NIE UZYL NAZWISKA POWIEDZIAL TYLKO,ZE DURNIA MAMY ZA PREZYDENTA. NIE OBRAZIL PREZYDENTA. Odpowiedz Link Zgłoś
skrot.myslowy niektórzy są z logiką na bakier 20.02.07, 17:52 tadeusz1965 napisał: > Przypomne tez, ze wg prof. Bralczyk slowo "duren" nalezy uznac za > obrazliwe. Z tej wypowiedzi wynika że "Bralczyk też była (znaczy jest) kobietą" :-))) PiS rządzi, PiS radzi, PiS nigdy was nie zdradzi... Wracając do meritum sprawy: Niech wszyscy zanalizują wypowiedź: "Durnia mamy za prezydenta" To nie jest to samo co: "Prezydenta mamy za Durnia" To tak jak: "Polak Papieżem" a "Papież Polakiem" Odpowiedz Link Zgłoś
szymiasty W takim razie Hołda to dureń ! 20.02.07, 14:26 A Wałęsa to zwykły śmiec. To też się mieści w normie. Odpowiedz Link Zgłoś
aj40 Re: W takim razie Hołda to dureń ! 20.02.07, 16:32 szymiasty napisał: > A Wałęsa to zwykły śmiec. To też się mieści w normie. Dureń to kaczka ,Wałęsa to bohater narodowy.Za Wałęse nie musieliśmy się wstydzić.Za Kaczkę tak Odpowiedz Link Zgłoś
fezojr Mieszkaniec Piły doniósł na Wałęsę za "durnia" 20.02.07, 14:27 nic nie zapłaciły, on tak samo chory jak pisiory Odpowiedz Link Zgłoś
mr.taddy kretyn i "duren" 20.02.07, 14:28 Jeden kretyn Walesa a drugi to "durny" mieszkaniec i w sumie taki sam prymitywny poziom myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jwarenn Re: kretyn i "duren" 20.02.07, 14:43 Lechu im starszy , tym bardziej staje się żałosny.. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz664 Barany,durnie to ci co głosowali 20.02.07, 14:32 na pis,to są durnir,jełopy barany i wszystko co najgorsze w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
pcat Re: Barany,durnie to ci co głosowali 20.02.07, 14:37 Ja głosowałem na PiS, a bije Cię na głowę błyskotliwością, inteligencją, wdziękiem oraz kulturą osobistą. Odpowiedz Link Zgłoś
lipaca [...] 20.02.07, 17:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
aj40 Re: Barany,durnie to ci co głosowali 20.02.07, 18:20 barany i durnie wybrały PiS Odpowiedz Link Zgłoś
aj40 Re: Barany,durnie to ci co głosowali 20.02.07, 18:23 pcat napisał: > Ja głosowałem na PiS, a bije Cię na głowę błyskotliwością, inteligencją, > wdziękiem oraz kulturą osobistą. Nikt kulturalny nie głosował na durnia tylko ciołki ze wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
jarkoni Re: Barany,durnie to ci co głosowali 20.02.07, 18:46 Och jaki ładny i podporządkowany i wypinający się metroseksualny PISowiec. Lubią takich w koalicji.. Odpowiedz Link Zgłoś
dw72 Re: Barany,durnie to ci co głosowali 20.02.07, 14:39 A TY CO REPREZENTUJESZ SOBĄ DURNIU? Odpowiedz Link Zgłoś
szymiasty Re: Barany,durnie to ci co głosowali 20.02.07, 15:00 Ja też głosowałem na PiS i zdecydowanie ja również bije cię na głowę we wszystkim, używając w pełni mózgu, a nie jak w twoim przypadku - móżdżku. Tak, jak w przypadku Wałęsy - mozesz wieśniaka wyrwac ze wsi, ale wsi z niego nie wyrwiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.gdynia Re: Barany,durnie to ci co głosowali 20.02.07, 15:01 zgadzam sie z toba, ja chcce nowych wyborow!!!! Ludzie swiat sie z nas smieje i zaczynaja nas wszyscy nie nawidziec tego chcieliscie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz1965 Walesa nam niedlugo schamieje doszczetnie. 20.02.07, 14:32 Jedyne argumenty, jakich uzywa, to inwektywy. Ciagle slyszymy o malych ludziach, petakach, glupkach, durniach. Zadnych konkretow, argumentow. Slyszymy tylko "ja": ja walczylem, ja cierpialem, ja bronilem, ja ryzykowalem, ja siedzialem, ja, ja, ja, ja. Reszta ludzi sie nie liczy. Jest tylko jeden bohater - Lech Walesa. Co za koszmarna megalomania. Walesa, dzieki otwartemu popieraniu PO (pamietajmy, ze jego syn sluzy w tej partii) jest teraz pupilkiem Salonu. Ci, ktorzy jeszcze nie tak dawno domagali sie "przelozenia Lecha przez kolano i wrzepienia mu paru klapsow" (cytat z GW), dzis wycieraja sobie gebe jego "bohaterstwem narodowym". Szczyty faryzeuszostwa. Jest jeszcze jedna rzecz: pan Szczyglo nie kwestionuje zaslug Walesy z okresu przed 1990 rokiem. Mowi o zdradzie idealow Solidarnosci przez PREZYDENTA Walese, a to zupelnie co innego, bo prezydentura Lecha, delikatnie mowiac, pasmem wielkich dokonan nie byla. W 1995 roku znalezlismy sie w tym samym miejscu co w 1990. Nie, przepraszam - zmiana zaszla. Ubecy zachowali przywileje emerytalne, a Mieczyslaw W. umocnil swoja pozycje w mafii. Ja w 1990 roku glosowalem na Walese i podobnie jak min. Szczyglo czuje sie przez niego oszukany. Nawet zdradzony. I tu malo mnie obchodza mnie zaslugi Walesy jako bohatera narodowego w latach 1980-1989. Zaden bohater nie moze unikac ocen i krytyki. Nikt nie ma prawa odbierac komukolwiek prawa do oceniania "bohaterow". Inaczej grzeznie sie w totalniactwie. To by bylo na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: tadeusz1965 20.02.07, 14:53 Zgadzam sie z tym co piszesz. Osobiscie jestem jednak przekonany, ze Walesa byl kukulczym jajem podlozonym celowo przez komuchow aby rozwalic Solidarnosc od wewnatrz. Historia Solidarnosci oraz prezydentury tow.Bolka wyraznie to potwierdza. Solidarnosc zostala zawlaszczona przez ludzi pokroju Kuronia, Geremka, Mazowieckiego ... a garstka komuchow oblowila sie na transformacji ustrojowej i prywatyzacji. Bolek dokladnie zadbal aby komuchy utrzymaly sie na wierzchu - co udawalo im sie przez 16 lat. Starych wysluzonych komuchow obdarzyl wysokimi emeryturami. Wiekszosc zas uczciwych Polakow puscil Boek z torbami. Zadanie powierzone mu przez komuchow Bolek wykonal calkowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
gruby_dolar Re: tadeusz1965 20.02.07, 15:30 dobrze...a powiedz mi może prezydent???? jest reprezentantem państwa, mianuje i odwołuje premierów, zwierzchnikiem sił zbrojnych oraz może jak mu się nudzi podsyłać ustawy do sejmu, w nadzieji że po pierwsze sejm się nimi zajmnie, po drugie, że może i nawet przegłosuje. Wałęsa zostając Prezydentem nie miał swojej partii, rządy zmieniały się szybko, a prawica co pokazał później AWS nie da rady rządzić bez kłótni między sobą. Więc Lech nie bardzo miał duży wpływ na cokolwiek. A teraz kto pociąga za sznurki Leszczek czy Jarek, i czy gdyby Leszek nie był bratem Jarka to miałby wpływ na cokolwiek?? odpowiedz sobie na to. A Leszcze został wybrany bo niezależnie od tego czy był bohaterem czy nim nie był BYŁ SYMBOLEM ROZPOZNAWANYM NA ŚWIECIE, i dlatego został prezydentem. Jeżdżąc po świecie jako symbol walki z komunizmem samym nazwiskiem dawał świadectwo tego kim jest co robił i w którą stronę zmierzał. Lechu niczego nie zdradził, Lechu niewiele mógł. Nie wiem czy byłoby lepiej gdyby tak jak proponował wprowadził system prezydencki, może by było, ale tego się nie dowiemy bo z racji swoich wątłych kompetecji niewiele mógł. A stanu wojennego nie mógł wprowadzić, nie chciał, przypomnij sobie na początku lat 90'tych boom inwestycyjny, szczęki na bazarach i firmy na X, powstające pizzerie na każdym rogu i tak dalej...zostało to w sejmie zduszone poprzez nadmierną biurokrację. Mnie nie interesują szpiedzy, mnie interesuje stabilność, obecna ekipa to idioci, beztalencia, nieudacznicy życiowi. Weźmy Jarka - lat 40+, od 17 lat w polityce/sejmie, przez 17 lat mając pensję powyżej średniej krajowej i to grubo, w zeznaniu majątkowych wykazuje że ma 2o tysięcy oszczędności mieszka z mamą i kotem. Trzeba być nie lichym frajerem żeby w tym wieku nadal mieszkać z mamą nieusamodzielnić się i nie znaleźć sobie kobiety. I taki ktoś rządzi no sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Nie idealizujmy Wałęsy. 20.02.07, 14:55 Też jestem rocznik 1965, ale głosowałem na Mazowieckiego. Do Wałęsy mam pretensje, ale o "wojnę na górze" - rozpierduchę, po której komuchy przejęły władzę. Co do zarzutów Szczygły - bezzasadne, klasyczna propaganda w wykonaniu partyjnej gnidy. Przy wszystkich wadach Wałęsy, na pewno nie można mu zarzucić sympatii do komunistów, raczej należy docenić go za umiar. Co do oceny Wałęsy na temat jednojajowców - uważam że wykazał się umiarem - to nie tylko durnie, ale schizole. PS. W 2001 głosowałem na Kaczora. I to był błąd, wielki błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
szymiasty [...] 20.02.07, 15:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bultek Re: Walesa nam niedlugo schamieje doszczetnie. 20.02.07, 15:45 Szumiasty ty jesteś śmieciem. A twoi idole, od raportu wariata Antka M., trafią przed Trybunał Stanu za rozwalenie wywiadu i kontrwywiadu niepodległego państwa. Za 50 lat rządy tych panów będą uznawane za najbardziej destrukcyjne i szkodliwe po 1989 roku. Szkoda tylko, że stracimy troche czasu na sprzątanie po rządach miernot. Odpowiedz Link Zgłoś