Dodaj do ulubionych

Rice: spokojnie z tarczą

22.02.07, 08:13
Na pokazanej grafice, faktycznie wygląda to co najmniej podejrzanie. Jak
rakieta z Polski miałaby zestrzelić rakietę lecąca trajektorią Iran-USA, a już
tym bardziej Korea-USA?
Obserwuj wątek
    • memhos Tarczę trzeba zbudować po cichu 22.02.07, 08:25
      - bo jeszcze naród odkryje, że znowu włazimy komuś w coś - jak
      nie Wielki Brat ze wschodu, to za morza.
      Brak umiejętności mówienia "nie" silniejszym
      - Jakiś odwieczny polski kompleks niższości?
    • anfirat Re: Rice: spokojnie z tarczą 22.02.07, 12:05
      NATO-na reszcie zrozumieliscie co to Nato?co to USA??Usa polubil was i chcial
      chronic od zla tak.Alez bajkaaa
      w grze wchodza tylko interesy..w latach 90tych biegaliscie na kolanach ich..
      no jako niewolnicy muszycie sie zgodzic i to koniec nie ma dyskucji...
      Amerika moze sie denerwowac...po to ze zamiast nad polska brony atomowe maja
      sie wybuchna nad Amerika..cos takiego!!skoro sa niewolnicy przepadajacy za
      Amerika...niech zaplaca za to.uratolalismy ich od komuny to jest ulga dla
      nich.Teraz oni musza zluzyc dla nas,umierajac...
    • aso62 Re: Rice: spokojnie z tarczą 22.02.07, 12:57
      wesoly_siewca_pesymizmu napisała:

> Na pokazanej grafice, faktycznie wygląda to co najmniej podejrzanie. Jak
      > rakieta z Polski miałaby zestrzelić rakietę lecąca trajektorią Iran-USA, a już
      > tym bardziej Korea-USA?

Do zestrzeliwania rakiet z Korei są instalacje na Alasce i w Kalifornii. A do
      zestrzeliwania rakiet z Iranu, czy to lecących równoleżnikowo nad M.
      Śródziemnym czy trasą północną nad Rosją i Arktyką, rakiety w Polsce są jak
      znalazł. Nie wiem w czym widzisz problem.
      • efg jemu to powiedzieli - np. Ławrow 22.02.07, 13:41
        i on w to wierzy, choć nie rozumie tych spraw. Ławrow chyba też rzucał
        kamieniami w szkołę ;), może on się uczył balistyki marksistowskiej ?
        • efg Re: jemu to powiedzieli - np. Ławrow 22.02.07, 14:21
          Rakiety latają po krzywej balistycznej w płaszczyźnie prostopadłej do
          powierzchni Ziemi. A równolegle do powierzchni po krzywej zwanej ortodromą. I
          właśnie ortodroma łącząca Teheran ze wschodnim wybrzeżem USA akuratnie
          przechodzi przez Polskę.
          • kacap_z_moskwy Re: jemu to powiedzieli - np. Ławrow 22.02.07, 17:34
            Jak poleci z Iranu, poleci przez Rosje. I musza atakowac przestrzen nad Rosja
            jak beda mogli technicznie ja straczic. Mi sie wydaje ze to bardzo zle moze sie
            skaczyc. Bo my mozemy pomyslec ze to atak rakietowy. Bo a jak inaczej? I po co
            mi nad glowa nuklearne wybuchy? A tak naprawde, to prosczej z Alaski wyslac
            rakiete nad Arktyke.
            Tarcza ta jest raczej przecziw Rosji. Bo najlatwej, co tekst w GW przemilcza,
            likwidowac rakiety ktore naberaja tylko wysokosc. Wtedy pelna para pracuja
            silniki, na ktore latwo wycelowac. Moge sie mylic co do techniki. No jak by
            chceli chronic Europy - to najleprza dla tego Bulgarja, a Stany - Kanada i
            Alaska.
            W tym czasie tarcza nic nie moze przeciwko rakietam starcujacym s silosow w
            ROsji. Ale co bedzie potem? Zostana lodzie podwodne kolo wybrzezy USA. To
            zamalo na strach od znisczenia. Dlatego mozemy sie spodziewac napad USA. W tym
            jest sens logiki.
            • aso62 Re: jemu to powiedzieli - np. Ławrow 22.02.07, 17:50
              kacap_z_moskwy napisał:

> Jak poleci z Iranu, poleci przez Rosje. I musza atakowac przestrzen nad Rosja
              > jak beda mogli technicznie ja straczic. Mi sie wydaje ze to bardzo zle moze
              > sie skaczyc. Bo my mozemy pomyslec ze to atak rakietowy. Bo a jak inaczej?

Mam rozumieć, że irańska rakieta z głowicą jądrową wystrzelona nad Rosję was
              nie zaniepokoi za to antyrakieta bez jakiegokolwiek materiału wybuchowego to
              powód do uderzenia odwetowego? Bardzo ciekawa logika.

> I po co mi nad glowa nuklearne wybuchy?

Jakie wybuchy nuklearne? Żadnych wybuchów nuklearnych od GBI nie będzie. Jeżeli
              niepokoją cię wybuchy nuklearne nad głową to zapytaj się Putina o wasz system
              ABM broniący Moskwy. On właśnie działa na zasadzie wybuchów nuklearnych,
              potencjalnie na dość niskiej wysokości.
              • kacap_z_moskwy Re: jemu to powiedzieli - np. Ławrow 22.02.07, 19:08
                Piszemy o tarczy, a nie o iranskiej rakecze. Bo to jusz nasza sprawa. Nasza
                przestrzen. Wiec, jak dobze zrozumialem ma pracowac na teran Rosji. No to nam
                sie i nie podoba :)

A wokol Moskwy system antyrakietowy dziala chyba na innych zasadach, tyle ze
                nie wyklucza ze us-glowica zdazy detonowac.
                • aso62 Re: jemu to powiedzieli - np. Ławrow 22.02.07, 21:35
                  kacap_z_moskwy napisał:

> Piszemy o tarczy, a nie o iranskiej rakecze. Bo to jusz nasza sprawa. Nasza
                  > przestrzen. Wiec, jak dobze zrozumialem ma pracowac na teran Rosji. No to nam
                  > sie i nie podoba :)

To ty twierdzisz, że będą leciały nad Rosją. Ja patrzę na globus i widzę, że
                  rakieta wystrzelona z Iranu na Nowy Jork czy Waszyngton poleci przez Irak,
                  wschodnią Turcję, Morze Czarne, Bałkany, może Czechy, Niemcy i UK. Rosję raczej
                  ominie.

> A wokol Moskwy system antyrakietowy dziala chyba na innych zasadach, tyle ze
                  > nie wyklucza ze us-glowica zdazy detonowac.

System wokół Moskwy działa na takiej zasadzie, że antyrakiety mają głowice
                  nuklearne o mocy 10kT i 1MT i wybuchami atomowymi niszczą nadlatujące głowice
                  wroga. Jeżeli rzeczywiście jesteś kacapem z Moskwy to już od dawna powinieneś
                  się bać.
                  • efg Re: jemu to powiedzieli - np. Ławrow 23.02.07, 15:07
                    Swoja droga dobrze by było gdyby ktoś DOKŁADNIE te kwesie społeczeństu świata
                    wyjaśnił. Ale tego nie chce nikt zrobić.
                    Rosja sprzeciwia się bazie z całkiem innych powodów niż te o których mówi. Po
                    pierwwsze dlatego że w przypadku budowy bazy na zawsze musi pożegnac sie z
                    myślami o wpływach w Europie Srodkowej, po drugie - kokietuje Iran i "okolice"
                    ;). Być moze jest i "po trzecie" - uzyskanie lepszej pozycji w przetargach z USA
                    w innych tematach.
    • ja.wars rakiety USA w Polsce sa przeciw Rosji i Europie 22.02.07, 18:02
      zeby one nie probowaly sie uniezaleznic od USA i nie oprobowaly bronic swej
      niepodleglosci.
      • hatteras rakiety USA w Polsce sa przeciw Rosji dla obrony.. 22.02.07, 22:59
        ...cywilizacji europejskiej.
    • andrzej19552 Rice: spokojnie z tarczą 22.02.07, 18:09
      A co miala powiedziec, powiedziala co jej podpowiedzieli w Pentagonie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka