Dodaj do ulubionych

Dorn będzie nadzorował ZUS

23.02.07, 07:07
A nie lepiej na placówkę zagraniczną go wysłac?

Mało to burych suk rozsianych po świecie? Niech się zabierze razem z
Pacynkiewiczem. We dwóch łatwiej będzie im opanować rozmówki angielsko-
angielskie. A ZUS-em osobiscie zajmie się Premier. Przecież i tak na
wszystkim najlepiej się zna.
Obserwuj wątek
    • alfa46 Dorn będzie nadzorował ZUS 23.02.07, 07:09
      dorn brzmi prawie jak dałn:)))
      • blackmoore Re: Dorn będzie nadzorował ZUS 23.02.07, 07:15
        co by tu jeszcze rozpieprzyc prosze panstwa
        • kszynka Re: Dorn będzie nadzorował ZUS 23.02.07, 07:28
          blackmoore napisał:

> co by tu jeszcze rozpieprzyc prosze panstwa
          ale ZUSu już bardziej nie można !!
          • bbbzyta Re: Dorn będzie nadzorował ZUS 23.02.07, 08:49
            Optymistka!!! Teraz wierzę, że naprawdę wszystko można rozp... żeby było jeszcze gorzej! spod każdego dna słychać pukanie :/
          • krzych.korab Można wydać kasę na własciwe cele.Np.Opatrzność 23.02.07, 09:06
            Bożą.
      • sumienie.lk No to kto w końcu będzie osły poganiał? 23.02.07, 07:17
        Chcę wiedzieć.
        • bio.mum Re: No to kto w końcu będzie osły poganiał? 23.02.07, 07:19
          sumienie.lk napisał:

> Chcę wiedzieć.

Zabrzmiało stanowczo, ale muszę Cię rozczarować. Nikt się specjalnie nie pali:-)
    • miroslaw.grabietz POMPA na kase dla PiS 23.02.07, 07:17
      Bedzie pompowal kase z ZUS do przedsiewziec na prawicy. Kaczynscy nacisna na
      START i POMPA zacznie tloczyc kase. Na szczescie juz ZUS nie mam nic wspolnego
      bo na starosc ludzie ktorzy oczekuja od ZUS wyplaty swiadczen skoncza jako
      nedznicy. To jest tragedia!
      • amanda.99 Re: POMPA na kase dla PiS 23.02.07, 07:28
        no, tez widze chec ODZYSKANIA pieniedzy obywateli
      • a.k.traper Wątła nadzieja ze skończą z pomysłami Kalaty 23.02.07, 07:40
        Na mnie juz sam skrót wywołuje zaciskanie pięści.
    • pe1 Re: Dorn będzie nadzorował ZUS 23.02.07, 07:19

ZłODZIEJE, ODDAJCIE KASĘ UKRADZIONĄ NA ŚWIĄTYNIĘ OPACZNOŚCI

(pisownia intencjonalna)
      • aro7 dac mu PKO i tak zamiast IV RP mamy KRL 23.02.07, 08:26
        na początek może w okienku emerytom wypłacać kasę -przyda mu się w zusie.
        40mln na świątynie to pikuś z 400mln na wojnę...
    • l.o.r.t.e.a Gazetka już marzyła o tym że wykorzysta Dorna 23.02.07, 07:19
      przeciw Kaczyńskim, a tu lipa.

Stopień skuteczności michnikowego brukowca jest ostatnio niemal zerowy.
      • miroslaw.grabietz PiS sam go podlozy. 23.02.07, 07:21
        Zobaczymy z czego bedziesz mial(a) wyplacane swiadczenia jak ZUS zostanie
        zamieniony w Swinke Skarbonke Prawicowych Talibow. Na kolanach bedziesz szedl
        (szla) do Swiatyni Opacznosi Bozej?
    • comar47 Re: Dorn będzie nadzorował ZUS 23.02.07, 07:23
      bio.mum napisała:

> A nie lepiej na placówkę zagraniczną go wysłac?

Ludzio na placówkę dyplomatyczną ? Nie proponuj bo jeszcze Jarunia podchwyci
      twój pomysł i słowo ciałem się stanie. A to byłaby KOMPROMITACJA polskich służb
      dyplomatycznych.

Do ZUS popieram bo jest długi jak miesiąc a chudy jak renta/emerytura.
      >
      >
      • bio.mum Bardziej się ich nie mozna skompromitowac 23.02.07, 07:29
        comar47 napisał:

> bio.mum napisała:
        >
        > > A nie lepiej na placówkę zagraniczną go wysłac?
        >
        > Ludzio na placówkę dyplomatyczną ? Nie proponuj bo jeszcze Jarunia podchwyci
        > twój pomysł i słowo ciałem się stanie. A to byłaby KOMPROMITACJA polskich
        służb
        >
        > dyplomatycznych.
        >
        Nie uwazasz? Zresztą duzo miejsc się zwolniło. Połowa ambasadorów została
        wezwana na dywanik do tej, której imię dyplomatycznie zmilczę. Na Białorusi np
        nie mamy ambasadora. Tam go mozna wysłać:-))
        > >
        > >
    • bio.mum Na Białorusi nie mamy ambasadora!!! 23.02.07, 07:35
      Może tam go wysłac??
      • miroslaw.grabietz Naprawde Polska schodzi na PiS 23.02.07, 07:36
    • palestrina2005 Mam nadzieję że zacznie się zaciskanie pasa w ZUS 23.02.07, 07:37
      Koniec drogich budynków czas na cięcie kosztów, aby nasze składki były lepiej
      wykorzystywane...
      • miroslaw.grabietz Trzeba zacisnac pasa by na katolickie swiatynie .. 23.02.07, 07:40
        starczylo kasy? Ty udajesz czy naprawde jestes taki zaslepiony. Przypomnie Ci
        ze jak Kaczysnki mial zostac Prezydentem obiecal wprowadzenie skromniejszej
        Kancelarii Prezydenta. Krytykowal Kwasniewskiego i remont Palacyku w Wisle.
        Jakos ostatnio ucichl na ten temat? Tanie Panstwo?
        • palestrina2005 Nienawiść do rządu Cię zaślepia 23.02.07, 07:45
          Powinieneś zacząć myśleć merytorycznie tak jak Ja.

Krytykuj to co złe w rządzie ale nie krytykuj co dobre...

Ja potrafię zdobyć się na dystans wobec polityki - niestety bardzo młodzi (co
          widac ze stylu wypowiedzi) wyborcy SLD-PO na forum tego dystansu jeszcze nie
          czują. Ale to kwestia czasu, mam nadzieję...
          • miroslaw.grabietz Nie odpowiedziales na moje pytanie. 23.02.07, 07:48
            Nie odpowiedziales na moje pytanie. A to dlatego ze boisz sie odpowiedzi.

PALESTRINA CZOLOWY MYSLICIEL UE!!!!

NADAJE CI IMIE JASZCZOMP
            • palestrina2005 A co złego w świątyniach... ściągną masę turystów. 23.02.07, 07:53
              zwiększą nam PKB..

Jak światynie będą ładne to ściągną turystów - rozwinie się handel wokoło,
              ludzie zarobią, producenci pamiętek też zarobią, hotele, restauracje zarobią...

Zamiast krytykować i marudzić lepiej pomyśl gdzie stanie kolejna ładna
              świątynia i rozkręcaj własny biznes...
              • mgibson Re: A co złego w świątyniach... ściągną masę tury 23.02.07, 08:16
                palestrina2005 napisał:
                > Jak światynie będą ładne to ściągną turystów - rozwinie się handel wokoło,
                > ludzie zarobią, producenci pamiętek też zarobią, hotele, restauracje
                > zarobią...
                >
                > Zamiast krytykować i marudzić lepiej pomyśl gdzie stanie kolejna ładna
                > świątynia i rozkręcaj własny biznes...

Szkoda tylko że nikt inny poza kiecuchami nie zarobi na żadnej świątyni. Kto
                będzie sprzedawał te pamiątki, prowadził pobliskie hotele, pensjonaty (pod nazwą
                domów pielgrzyma oczywiście) i restauracje? Pytanie jest oczywiście retoryczne...
                • sumienie.lk palestrina to zwyczajny dornowaty piesek pisiorków 23.02.07, 09:09
                  Z jego wypowiedzi wynika absolutna pewność pisiorkowych racji. Niereformowalny.
                  Do wycięcia.
                  • trzy.14 nie: palestrina to zwyczajny dornowaty piesek pisi 24.02.07, 08:33
                    > Z jego wypowiedzi wynika absolutna pewność pisiorkowych racji. Niereformowalny.

Eeee, a ja myślę że to inteligentny gość, którego bawi wasza reakcja na te jego
                    mniej lub bardziej kretyńskie posty.
              • sceptyk40 Re: A co złego w świątyniach... ściągną masę tury 23.02.07, 08:40
                Nie ma nic złego w świątyniach, ale czy możesz podać choćby jedną, która ściąga
                tutystów tylko dlatego że jest ładna ?
                • palestrina2005 Choćby w Krakowie... 23.02.07, 11:00

• zygzag3 Re: A co złego w świątyniach... ściągną masę tury 23.02.07, 08:47
                Ja sie nie bede wypowiadal ale powiem tylko jedno jestes starszy ale dziecinnie
                naiwny.
                • zygzag3 Re: A co złego w świątyniach... ściągną masę tury 23.02.07, 08:48
                  Przepraszam to bylo do Plasteliny czy Plastusia czy jakos tam.
        • bbbzyta Re: Trzeba zacisnac pasa by na katolickie swiatyn 23.02.07, 08:55
          Wcale nie ucichł: podgrzewany chodnik, remont fontanny, malowanie korytarza w pałacu prez. - łącznie grube miliony dla kolesi :]
      • a.k.traper Najlepiej te firme postawic w stan likwidacji 23.02.07, 07:46
        Macierewicz pomoże, tam sporo agentów jest. Działa jak mafia, haracz ściąga ale
        gwarancji nie daje, czas by to dziadostwo zmienic na przyjaźniejsze dla
        składkowiczów, przynajmniej 50% składek powinna byc dziedziczna. W takim
        układzie mnie potrzebna nie jest
        • gm114 Re: Najlepiej te firme postawic w stan likwidacji! 23.02.07, 07:55
          Popieram w 100 procentach.
          Moja idea: choćby i przymusowe składki, ale wpłacane na osobiste konto do
          dowolnego banku. Po kilkudziesieciu latach posiadacz konta byłby krezusem, a
          rodzina miałaby kiedyś z tego pociechę. Tymczasem pieniądze
          nieustannie "gdzies" znikają, bałagan nie do opisania, nad którym nikt od lat
          nie panuje.
          • a.k.traper Re: Najlepiej te firme postawic w stan likwidacji 23.02.07, 10:04
            Kiedys przysłali mi komornika bo nie dopłaciłem 2zł80gr, ale w poprzednim
            miesiacu miałem nadpłatę 76 zł, tego mi nie zwrócili do tej pory z odsetkami.
            Mało tego przekręcili nazwisko podali inne imie i inne imie matki. Próbowali mi
            wcisnac kit ze to komputer sie pomylił. Jak bym takich w firmie zatrudniał
            zbankrutowałbym po tygodniu
      • r306 Pelestrina - glupcze - juz nie pamietasz..... 23.02.07, 11:41
        Ze to PiS, mimo ktytyki, wlasnie scentralizowal, przez co doprowadza do
        niedowladu organy kontrolne instytucji finansowych? Do tej pory byly one
        rozdzielone i jeden z nich zajmowal sie wlasnie funduszami emerytalnymi!!!
        A teraz rzniesz barana i mowisz, ze dobrze sie stalo, ze kolejny twor kontrolny
        powstaje.......
        Zero godnosci... Byle tylko przypochlebic PiSowi....
    • cicho_tam Skok na kasę 23.02.07, 07:37
      Nie udało się opanowanie NBP, a później PKOBP to przynajmniej "skontrolują" ZUS.
      Najwyższy czas zacząć oddkładać na emeryturę do skarpety.
      • miroslaw.grabietz Czas zacisnac pasa. 23.02.07, 07:41
      • gm114 Ale ma Pan refleks.. 23.02.07, 07:57
        Przyjacielu, należało to powiedzieć 62 lata temu!
        • cicho_tam Re: Ale ma Pan refleks.. 23.02.07, 08:19
          62 lata temu nikt raczej nie myslał o emeryturach. Mało kto spodziewał sie też
          40-letniej zapaści socjalistycznej.
    • ready4freddy Re: Dorn będzie nadzorował ZUS 23.02.07, 07:45
      ze tez chlopaki jeszcze pawiem nie rzucaja od tej karuzeli stanowisk... ktos mowil PRL? i to do kwadratu.
      • mniklas5 Re: Dorn będzie nadzorował ZUS 23.02.07, 07:46
        same geniuse w tym nierzadzie
    • presentation1 ...GW podjela sie obrony doktora?...... 23.02.07, 07:47
      Co taki spokoj?Chciano udowodnic niewinnosc przestepcy?
      Nowe wątki afery łapówkarskiej w warszawskiej klinice MSWiA. Śledczy
      podejrzewają, że dochodziło tam do wyłudzania pieniędzy z NFZ. Lekarze mieli
      przeprowadzać zabiegi, które nie były konieczne dla zdrowia pacjentów. Zarzuty
      może usłyszeć były dyrektor szpitala Marek Durlik.

Już w przyszłym tygodniu Durlikowi prokuratura prawdopodobnie postawi zarzuty
      oszustwa i poświadczenia nieprawdy - dowiedział się "Fakt".

"Codziennie mamy nowe sygnały. Zeznają lekarze, pacjenci i pracownicy szpitala.
      Mamy nowe informacje o nieprawidłowościach w placówce przy Wołoskiej" -
      zdradza "Faktowi" osoba związana ze śledztwem. A informacji jest tak dużo, że
      prowadząca je pięcioosobowa grupa warszawskich prokuratorów może się lada dzień
      powiększyć o kolejnych specjalistów, by sprostać zbadaniu wszystkich wątków.
      Możliwe też, że z powodu ogromu materiału śledztwo zostanie podzielone na kilka
      odrębnych spraw.

Według informacji "Faktu", nowym wątkiem w aferze korupcyjnej są możliwe
      nieprawidłowości w dokumentacji z przeprowadzanych w szpitalu operacji. Sami
      dotarliśmy do lekarzy, którzy potwierdzają, że w rządowej klinice dokonywano
      niepotrzebnych zabiegów. One nie miały ratować życia, przeprowadzano je tylko
      po to, by kasę szpitala zasiliły pieniądze z Narodowego Funduszu Zdrowia. I tu
      właśnie pojawia się nazwisko aresztowanego już ordynatora Mirosława G., któremu
      prokuratorzy zarzucili m.in. wielokrotną korupcję i zabójstwo.

Lekarze z Wołoskiej opowiedzieli "Faktowi" o pacjencie, który wymagał jedynie
      wstawienia zastawki, ale doktor G. zarządził dodatkowo wymianę aorty i
      wstawienie by-passów. "Zdarzało się, że doktor G. zbyt chętnie kwalifikował
      ludzi do operacji, mimo że nie było do tego medycznych wskazań" -
      potwierdza "Faktowi" kardiochirurg dr Jerzy Wołczyk, były pracownik szpitala
      MSWiA. Resortową lecznicę opuścił niedługo po przyjściu dr. G. "Nie odpowiadały
      mi jego metody pracy, i to jak traktował ludzi" - dodaje.
      • presentation1 Re: ...GW -co ze schowanymi aktami przez ....... 23.02.07, 07:50
        Macierewicza?
        Nie dokonczacie tematu.Gdzie sa te tajne akta ktore rzekomo schowal Macierewicz?
        Poinformujcie skoro zaczeliscie,opinie publiczna o zakonczeniu tej sprawy?
        Rzucacie tematy i uciekacie w krzaki.
        • gm114 Dowiedzieli się, co jest w tych aktach. 23.02.07, 07:59
          Dowiedzieli się, co zawierają te akta, o które Pan pyta. Na ich miejscu też by
          Pan wolał o nich zapomnieć i uciekł byłby w krzaki..
          • presentation1 Re: Dowiedzieli się, co jest w tych aktach. 23.02.07, 08:03
            Kazdego dnia GW rzuca oskarzenia a nastepnie znika.Nic sie nie stalo.Moze to
            kiedys dzialalo-dzisiaj coraz mniej glupcow
            • witajsmutasie presentation1..wymień te oskarzenia, dosłownie ! 23.02.07, 08:46
              To co napisałes, kłamliwy bydlaku, to ma zastosowanie do kłamcy Ziobro!
    • gm114 Stajnia Augiasza 23.02.07, 07:50
      Większego, za przeproszeniem bur***u niż nasz polski ZUS, to chyba nie ma na
      całym świecie i sądzę, że zgodnie przytakną temu internauci wszelkich opcji i
      odcieni!!

Od dawna nikt już nad nim nie panuje, bałagan nie do opisania, czytamy tylko,
      że nie wiedzą ile posiadają pieniedzy... :-)
      Na wypłaty kasy nie ma, a za to gromadzą oszczędności w monumentalnych
      nieruchomościach i samochodach. Być może "lewa kasa" też istnieje. Wszystko się
      zgdza oprócz kasy, kasy na wypłaty, bo tej brakuje..

Ten, kto wysprząta tę stajnię zasłuży na największe uznanie dosłownie
      wszystkich sił politycznych, ale, czy to w ogóle jest wykonalne? :-)))

To jest odpowiedź na pytanie, czy komunizm/socjalizm jest reformowalny, ciekaw
      jestem co sądzą na ten temat internauci o różnych przekonaniach..
      • krzynia.c Ruszy budowa świątyni opatrznosci,jest kasa 23.02.07, 07:59
        jest skąd czerpać,kolejne 40 milionów już w drodze.Polski podatnik wszystko
        wytrzyma.
        • presentation1 .....PO-2005 rok.............................. 23.02.07, 08:07
          Projekty ustaw PO
          02 finansowanie Papieskiego Wydziału Teologicznego we Wrocławiu z budżetu
          państwa
          projekt ustawy o finansowaniu Papieskiego Wydziału Teologicznego we Wrocławiu z
          budżetu państwa

Komisja Konkordatowa pod przewodnictwem ministra spraw zagranicznych Adama
          Daniela Rotfelda i bpa Tadeusza Pieronka w dniu 29 lipca 2005 roku opowiedziała
          się za finansowaniem trzech uczelni papieskich wymienionych w Umowie między
          Rządem Rzeczypospolitej Polskiej a Konferencją Episkopatu Polski z dnia 29
          lipca 1999 roku, a rząd zobowiązał się do przygotowania projektu ustawy w tej
          sprawie, która powinna zostać rozpatrzona już w nowej kadencji przez Sejm RP.
          Zgodnie z tym uzgodnieniem przedstawiamy projekt ustawy o finansowaniu
          Papieskiego Wydziału Teologicznego we Wrocławiu(...) Projekt zgłoszony 16
          grudnia 2005r

www.platforma.org/index.php/oplatformie/powsejmie/projektyustaw&pT=documentdetails&sP=CONTENT,objectID,894854&L=pl
          • presentation1 Re: .....PO-2005 rok............................. 23.02.07, 08:11
            Co roku 6 milionow.Za 10 lat bedzie to ponad 60 milionow itd
            Skutki finansowe ustawy.
            Projekt powoduje konieczność wydatkowania z budżetu państwa kwoty 6.218 tys. zł
            rocznie, a w roku 2006 połowę tej kwoty na pierwszy semestr roku akademickiego
            2006/2007
            • cicho_tam Re: .....PO-2005 rok............................. 23.02.07, 08:30
              presentation1 napisał:
              > Co roku 6 milionow.Za 10 lat bedzie to ponad 60 milionow itd

Za 10 000 lat będzie to 60 miliardów złotych i nareszcie zbliżymy się do
              dzisiejszej średniej europejskiej wydatków na naukę.
              Szkoda, że ta nauka wg wielu jest niesłuszna.
              • presentation1 Re: .....PO-2005 rok............................. 23.02.07, 08:43
                Nie chodzi mi o cele.Dotyczy to tak Swiatyni jak i Teologii.Chodzi o falszywosc
                PO.
            • witajsmutasie presentation1.. opisz życiorys Kryże i jego ojca.. 23.02.07, 08:30
              opowiedz jak z tego osobnika jest dumny Ziobro i Kaczyński...To duma PIS-u
              • presentation1 Re: presentation1.. 23.02.07, 08:41
                Tak sie sklada ze odpisywalem na post o Swiatyni opatrznosci gdzie pokazalem
                jak to PO przeforsowala ustawe gdzie budzet bedzie tracil ponad 6 milionow
                rocznie na cele koscielne.Co roku.Na swiatynie byla to pomoc jednorazowa.
                • gm114 Re: presentation1.. 23.02.07, 09:15
                  Drogi Panie, ma Pan całkowitą rację, pod warunkiem, że jest Pan zwolennikiem
                  całkowitej prywatyzacji szkolnictwa. W przeciwnym razie Pańska wypowiedź
                  zatrącałaby o hipokryzję.

Ciekaw jestem, czy zapoznał się Pan z obowiązującą ustawą prawo o szkolnictwie
                  wyższym z 27 lipca 2005r. (jest łatwo dostepna w internecie). Warto toto
                  przestudiować i głosić, bo to juz nie tylko woła o pomste do nieba. To jest
                  skandal na miarę światową. Oto państwowe uczelnie są świętą krową, mogą
                  prowadzić dowolną działalność gospodarczą a podatków żadnych nie płacą. Nie są
                  w ogóle poddawane jakiejkolwiek kontroli skarbowej. Mogą sobie robić dowolny
                  niekontrolowany przepływ pieniedzy. Robią co chcą, nazywa się to autonomią
                  uczelni. Toż to jest największy skandal.. Tymczasem autonomia autonomią, ale
                  uczelnie państwowe zwane w ww ustawie publicznymi wyciągają łapczywie pazerne
                  brudne łapy po potężne daniny z przymusowych podatków oraz dostają dotacje na
                  utrzymanie obiektów. Niekiedy tych samych obiektów, z których czerpią (jak np.
                  w przypadku UJ w Krakowie) potężne niejawne zyski a które już dawno temu
                  powinny były zwrócić prawowitym właścicielom. Tymczasem czerpią z nich niejawne
                  dochody i jeszcze nawet intensywnie a nielegalnie rozbudowują.
                  • presentation1 Re: presentation1.. 23.02.07, 09:34
                    Nie jestem zwolennikiem prywatyzacji szkolnictwa.Zyje we Francji gdzie system
                    szkolnictwa jest uznany za jeden z lepszych w swiecie.Ogolna dostepnosc,brak
                    oplat.Pomoc panstwa (service social,stypendia)itd...
                    Mozna sie spierac o poziom wyksztalcenia po wyjsciu absolwentow z danej
                    szkoly.Chodzi o tzw. jakosc.Z tym jest roznie jak wszedzie na swiecie.Chociaz
                    po ukonczeniu lycee delikwent powinien znac minimum 2 inne jezyki(oprocz
                    francuskiego).Uwazam takze ze skoro szkoly sa za darmo powinien istniec
                    obowiazek nauki do czasu pelnoletnosci.Oczywiscie we Francji sa takze szkoly
                    prywatne.Najczesciej o zabarwieniu religijnym ,nie zawsze.
                • blackmoore Re: presentation1.. 23.02.07, 09:36
                  presentation1 napisał:

> Tak sie sklada ze odpisywalem na post o Swiatyni opatrznosci gdzie pokazalem
                  > jak to PO przeforsowala ustawe gdzie budzet bedzie tracil ponad 6 milionow
                  > rocznie na cele koscielne.Co roku.Na swiatynie byla to pomoc jednorazowa
                  Tak sie sklada, ze Kaczysci jak zaczynali rzadzic to wytykali jak poprzednicy
                  rozrzucali pieniazki na lawo i prawo. W zwiazku z tym kaczysci zapowiedzieli
                  idee taniego panstwa. I jak to bywa, natychmiast zaczeli wydawac pieniadze z
                  jeszcze wiekszym gestem. Przez pewien czas mowili jeszcze cos o tanim panstwie,
                  ale juz dawno przestali. Jakby nie patrzec, to ja nie mam checi zeby z budzetu
                  dofinansowywac ojca Rydzyka, co tam, glupie 12 baniek, juz mnie nie obchodzi
                  pod jakim pretekstem. Niech ojczulek finasuje sie za swoje. A Ty presentation i
                  palestrino, jak tego nie widzicie to jestescie slepi
                  • presentation1 Re: presentation1.. 23.02.07, 09:44
                    Ja widze duzo wiecej niz zwolennicy PO.Powtarzam.Krytyka PO po przeznaczeniu
                    kasy na swiatynie swiadczy ze PO jest destrukcyjne jak kiedys Samoobrona.Bo dwa
                    lata temu przeznaczyli co roku az do smierci po ponad 6 milionow rocznie.I
                    burzy z tego nie bylo.
    • el_bigos mentalność przy obsadzaniu stanowisk rodem z PRL 23.02.07, 07:59
      powracają stare czasu!!!
    • mgibson Emerytów i rencistów w kamasze!!! 23.02.07, 08:10
      Emerytów i rencistów w kamasze!!!
      Zachciało się darmozjadom rewaloryzacji świadczeń!
      • cicho_tam W ZSRR emeryt dostawał podobno Wołgę 23.02.07, 08:35
        do przepłynięcia
    • meandrypolityczne Re: Dorn będzie nadzorował ZUS 23.02.07, 08:21
      A zatem kolejna rozbudowa administracji pod auspicjami Prezydenta ! Czy to ma
      być realizacja zapowiadanego "taniego Państwa ?" Wolelibyśmy usłyszeć wiadomość
      o redukcji personelu administracyjnego,który przecież nie tworzy wartości
      dodanej! Pragmatyk
    • sceptyk31 Dorn będzie nadzorował ZUS 23.02.07, 08:28
      Jak tak dalej pójdzie to ministrowie u Kaczyńskiego będą mieć super zajecie,
      żadnych obowiązków i same przyjemności. A rządzić będzie prezers-premier
      osobiście bo on nikomu nie ufa. A ten ZUS to dla "Ludzika" skończy się żle, za
      chwile okaże się że żle nadzorował.
      • booboobear Re: Dorn będzie nadzorował ZUS 23.02.07, 09:03
        zus to koniec kariery szkoda że Ludowik o tym nie pamięta :)
    • ponury_drwiacy_szyderca Minister Dureń niech ponadzoruje bure suki z PiS 23.02.07, 09:08

• slawinek Panie DORN Pan to przeczyta-taki przypadek był 23.02.07, 09:10
      Zachorowało mi dziecko na ropną anginę i ostre zapalenie ucha
      środkowego.Temperatura dziecka 40,2 C.Trzęsło mi się z tej gorączki.Dostałam
      zwolnienie od lekarza na tydzień.Dotąd super a co dalej>Zaczynamy zabawę z zusem.
      Na dzień dobry muszę powypełniać popieprzone papiery Z3 wpisując w chorą tabelkę
      podstawy do oblicznia składek na ubezpieczenie społeczne z ostatnich 12 miesięcy
      - przecież w ZUSie wiedzą kiedy jakie były skłAdki to po co ja to muszę
      robić.czy nie wystarczy dostarczyć druku L4 do ZUSu i po sprawie?
      Następnie ZUS trwoni pieniądze wysyłając do mnie informację że sprawę przejął
      wydział do spraw zasiłków ....bla bla.
      Następnie długo długo nic się nie dzieje aż wreszcie przychodzi pismo że nie
      należy mi się świadczenie za czas choroby BO ZWOLNIENIE JEST NA DZIECKO A NIE NA
      MNIE A JA PROWADZĘ DZIAłALNOŚĆ GOSPODARCZĄ-chcę dodać że prowadzę ją sama i jak
      jej nie prowadzę to muszę za coś żyć.
      Paniw ZUSIE powiedziała że jak się z tym niezgadzam to mam sprawę oddać do
      sądu.Tyle tylko że do sądu trzeba dojechać 70 km i jakby to wszystko jest jakieś
      chore.I znowu ten co zarabia na tych urzędasó jest bity!!!!!!!
      Mam także pytanie do Pana.PO CO DOKAńCZAć JAKąś TAM REFORMę UBEZPIECZEń SKORO
      NAJPROSTRZE BłęDY TEGO SYSTEMU NIE Są POPRAWIONE?
      Przytoczyłam tylko jeden absurd zusu a jest ich tyle że lepiej stworzyć system
      ubezpieczeń oparty na podobieństwie systemu ubezpieczeń OC samochodu.Tu
      przynajmniej można wybrać ubezpieczyciela a to rzutuje na jakość w jakimś
      minimalnym stopniu bo w ZUSIE wszystko mają gdzieś.Generalnie SYF
    • znajacy_prawde Pracuję w ZUS-ie i zarabiam niewiele, około 2800 23.02.07, 09:19
      Pracuję w ZUS-ie i zarabiam niewiele, około 2800 zł na rękę. Praca jest ciężka i
      stresująca, trzeba się użerać z najczęściej niezbyt inteligentnymi emerytami i
      rencistami.
      • gm114 W pocie czoła obsługuje Pan krezusów.. 23.02.07, 09:28
        Wypłaca Pan tym nieprzyzwoicie bogatym darmozjadom krociowe świadczenia. Są
        wręcz nieprzyzwoicie wysokie w stosunku do Pańskich nędznych zarobków,
        nieprawdaż?
        A te darmozjady wpłacały nieliche składki przez kilkadziesiąt lat, potem żyli
        średnio 3-4 lata po przekroczeniu wieku emerytalnego.

Faktycznie nieinteligentna banda, z łagodnością baranów prowadzonych na rzeź,
        godzi się na to, aby po śmierci, należne im niwypłacone świadczenia przejęło w
        spadku państwo, zamiast ich własnych rodzin!
      • zerozone Re: Pracuję w ZUS-ie i zarabiam niewiele, około 2 23.02.07, 09:45
        Przepraszam, ja tez pracuje w tej firmie od kilkunastu lat i zarabiam połowę
        tego jako informatyk, człowieku w którym ty pracujesz? Ja chcę tam gdzie Ty!!!
      • brynika Re: Pracuję w ZUS-ie i zarabiam niewiele, około 2 23.02.07, 09:52
        O Boże! Biedactwo... A ja pracuję w szkole za 110
        • brynika Re: Pracuję w ZUS-ie i zarabiam niewiele, około 2 23.02.07, 09:53
          brynika napisała:

> O Boże! Biedactwo... A ja pracuję w szkole za 110
          miało byc 1100:)
          • gm114 O masz, a ja już zacząłem wierzyć w tę pierwszą 23.02.07, 16:08
            Ma Pani taki silny dar przekonywania, że uwierzyłem już prawie w tę pierwszą
            kwotę i zachodziłem w głowę, która to szkoła tyle płaci.. Ale dodanie tylko
            jednego zera, to nadal jest skandalicznie mało, dodałbym jeszcze jedno zero.
            Niestety nie mam nic do powiedzenia w Polsce, która w pocie czoła buduje
            socjalizm/komunizm i pokonuje bohatersko trudności nieznane w innych systemach,
            np. w Anglii lub USA. Znany ekonomista amerykanski Milton Friedman (laureat
            nagrody nobla) powiedział był na spotkaniu w Polsce urządzonym przez Unię
            Polityki Realnej, że my Polacy powinnismy naśladować systemy ekonomiczne
            amerykańskie lub zachodnioeuropejskie. Ale, dodał, te, które panowały 100-150
            lat temu... Wówczas możnaby Pani dołozyć do tych 110 jeszcze dwa zera i to
            prawie natychmiast. :-)))
    • neptus Juz po ZUS i mojej emeryturze... :( b/t 23.02.07, 09:20
    • ozyrys9 Dorn będzie nadzorował ZUS 23.02.07, 09:33
      Kolejna kieszeń do podziału naszych pieniędzy jeszcze im mało kasy więc wyciągaja łapy po nasze.WyZUSkiwacze się obłowili teraz zrobi to PiS tylko w "białych rekawiczkach"!!!
      • m15 zgłupieć można,dopiero co był dobry-już jest zły 23.02.07, 09:40
        gdy powoływany był na ministra,gazeta wyła niemalże z rozpaczy,gdy został
        odwołany -wyła jeszcze glośniej ( ponownie z rozpaczy) ,gdy po paru dniach
        wraca ,ona znowu wyje z rozpaczy
        • m15 wyje -bo to bura suka? 23.02.07, 09:41
          m15 napisał:

> gdy powoływany był na ministra,gazeta wyła niemalże z rozpaczy,gdy został
          > odwołany -wyła jeszcze glośniej ( ponownie z rozpaczy) ,gdy po paru dniach
          > wraca ,ona znowu wyje z rozpaczy
          • 1zorro No to majac teraz taka "kase" PIS na pewno wygra 23.02.07, 09:50
            przyszle wybory,,,
    • brokowisko Nadzorowac ZUS to tak jak sprzatac w Sejmie ! 23.02.07, 09:55
      Super stanowisko dla 3-go blizniaka! Tak sie dal wykolegowac! Awansowal jak za
      komuny! Tak sie pozbywano zasluzonych a niechcianych! Niech Zyje i rozkwita IV
      Republika!
    • intel-e-gent Ważny, acz boczny tor 23.02.07, 10:22
      Wypychają Dorna... Nie będzie już zajmował się szukaniem układu, tylko musi wziąć się do konstruktywnej roboty. Zobaczymy jak mu pójdzie.
      • bio.mum Ale Układ przeciez już został rozpracowany!! 23.02.07, 10:29
        intel-e-gent napisał:

> Wypychają Dorna... Nie będzie już zajmował się szukaniem układu, tylko musi
        wzi
        > ąć się do konstruktywnej roboty. Zobaczymy jak mu pójdzie.
        >
        Czego dowodem jest Raport Macierewicza:-)))))))))))
        • intel-e-gent Przecież kontratakuje ;) 23.02.07, 12:29
          punktując każdą słabą stronę raportu (razem prawie 400 ;p). :)
          • bio.mum czytałes to? 23.02.07, 12:39
            intel-e-gent napisał:

> punktując każdą słabą stronę raportu (razem prawie 400 ;p). :)

www.polityka.pl/polityka/index.jsp?place=Lead122&news_cat_id=1287&news_id=209307&layout=18&forum_id=8264&fpage=Thre
            ads&page=text

polecam

• intel-e-gent Jeszcze nie... 23.02.07, 12:55
              Już nadrabiam :)
    • moherfucker1 Cha nasze-go dobra! 23.02.07, 10:33
      Chemy tylko waszego dobra, powiedzial Premier Kaczynski.
      ... zaniepokojenie Polacy poczeli chowac swoje dobra w bezpiecznym miejscu.
    • szasza7 Chodzi o to,żeby fundusze przeznaczone na 23.02.07, 10:48
      waloryzację rent i emerytur były kierowane nie tylko na swiątynie katolickie
      ale także na żydowskie bożnice.Ten facet powinien iść w anbasadory np.do Tel
      Awiwu i tłumaczyć bajki dla dzieci.I finał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka