zigzaur 28.02.07, 19:50 Wysoki Sądzie !!! Powód mnie ocyganił !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radix_ok Wielka bójka Romów przed sądem w Szczecinku 28.02.07, 20:00 Miło, że się wszyscy dogadali, włącznie z publicznością ;-) Dziwi mnie tylko, że sąd nie zareagował na ewidentnie obraźliwe wobec Państwa Polskiego stwierdzenie jakiegoś króla (królika raczej), że Cyganie nie podlegają polskiemu wymiarowi sprawiedliwości. Gość powinien zostać najpierw pouczony, o ile nie ukarany grzywną. Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: Wielka bójka Romów przed sądem w Szczecinku 28.02.07, 20:39 Cóż - teraz już żaden Cygan nie będzie mógł powiedzieć, że Polacy to rasiści i spychają ich na margines. Jak widać, oni sami chcą na nim siedzieć. Szkoda, bo na pewno jest wśród nich dużo wartościowych ludzi - jak w każdej grupie. Zamiast kisić się w swoim grajdole, mogliby normalnie żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: Wielka bójka Romów przed sądem w Szczecinku 28.02.07, 21:35 radix_ok napisał: > Miło, że się wszyscy dogadali, włącznie z publicznością ;-) > > Dziwi mnie tylko, że sąd nie zareagował na ewidentnie obraźliwe wobec Państwa > Polskiego stwierdzenie jakiegoś króla (królika raczej), że Cyganie nie > podlegają polskiemu wymiarowi sprawiedliwości. > > Gość powinien zostać najpierw pouczony, o ile nie ukarany grzywną Król powiedział, że sprawa została załatwiona, a nie że cyganie nie podlegają polskiemu sądownictwu. "romskie sprawy toczą się wśród Romów, a nie w polskim sądzie, a ta sprawa dla Romów została już zakończona". Sprawa była z prywatnego oskrażenia, w sprawach z publicznego oskarżenia Romowie stawiają się w sądzie tak samo jak inne narodowości o cokolwiek oskarżone. A co miałeś na celu obrażając Romskiego króla? Może to zazdrość? Bo człowiek bez policji, prokuratury, sądów jest w stanie rządzić mniejszością, jest szanowany, ma posłuch, czego o naszych instytucjach państwowych powiedzieć się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
radix_ok Re: Wielka bójka Romów przed sądem w Szczecinku 28.02.07, 21:58 1. Jakoś z tym posłuchem chyba kiepsko, jeśli sprawa znalazła się jednak w polskim sądzie, prawda? 2. Poza tym - nie gniewaj się, ale być może właśnie Cię obrażam - masz chyba problemy z czytaniem tekstu ze zrozumieniem; bo cóż ma oznaczać stwierdzenie "romskie sprawy toczą się wśród Romów, a nie w polskim sądzie", jak nie brak szacunku dla polskiego prawa? 3. A tak swoją drogą chyba zaczynamy gmatwać rzeczywistość popadając w poprawność polityczną. Tyle lat mówiło się Cyganie, dlaczego naraz zapanowała moda na poprawne określenie 'Romowie'? Czy dlatego, że słowo 'Cygan' stało się synonimem złodziejstwa etc. Ciekawe, kiedy słowo 'Rom' nabierze podobnego znaczenia? :-) 4. Aha, z ortografią chyba też jesteś na bakier. Od kiedy 'romski król' pisze się z dużej litery? Pozdrawiam kontonaspam napisał: > radix_ok napisał: > > > Miło, że się wszyscy dogadali, włącznie z publicznością ;-) > > > > Dziwi mnie tylko, że sąd nie zareagował na ewidentnie obraźliwe wobec Pań > stwa > > Polskiego stwierdzenie jakiegoś króla (królika raczej), że Cyganie nie > > podlegają polskiemu wymiarowi sprawiedliwości. > > > > Gość powinien zostać najpierw pouczony, o ile nie ukarany grzywną > > Król powiedział, że sprawa została załatwiona, a nie że cyganie nie podlegają > polskiemu sądownictwu. > "romskie sprawy toczą się wśród Romów, a nie w polskim sądzie, a ta sprawa dla > Romów została już zakończona". > Sprawa była z prywatnego oskrażenia, w sprawach z publicznego oskarżenia > Romowie stawiają się w sądzie tak samo jak inne narodowości > o cokolwiek oskarżone. > > A co miałeś na celu obrażając Romskiego króla? > Może to zazdrość? Bo człowiek bez policji, prokuratury, sądów > jest w stanie rządzić mniejszością, jest szanowany, ma posłuch, > czego o naszych instytucjach państwowych powiedzieć się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
spark5719 Re: Wielka bójka Romów przed sądem w Szczecinku 28.02.07, 22:59 Czytaj ze zrozumieniem: jeden z Romów wbrew swej społeczności pozwał drugiego przed sąd, przez co naraził się królowi. Król bowiem uznał, że (cytuję): "romskie sprawy toczą się wśród Romów, a nie w polskim sądzie". To bardzo zdyscyplinowana społeczność, bardzo oryginalna, ciekawa i hermetyczna zarazem. I nie ma powodu, by ich króla nazywać "królikiem", to tylko źle świadczy o Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
radix_ok Re: Wielka bójka Romów przed sądem w Szczecinku 28.02.07, 23:03 Król uznawać to sobie może... Stąd moja złośliwość. Ciekawe co by było, gdybyś Ty uznał przed sądem, że ustalenia sądu Ciebie nie dotyczą... Wiem, bo raz spróbowałem, i to nie tak ostro, tylko ośmieliłem się zasugerować Wysokiemu Sądowi, że nie chciałbym - oględnie mówiąc - źle się wyrazić o osobie, nt. której przyszło mi zeznawać. Bury, którą wtedy otrzymałem, długo nie zapomnę :-) spark5719 napisał: > Czytaj ze zrozumieniem: jeden z Romów wbrew swej społeczności pozwał drugiego > przed sąd, przez co naraził się królowi. Król bowiem uznał, że (cytuję): > "romskie sprawy toczą się wśród Romów, a nie w polskim sądzie". To bardzo > zdyscyplinowana społeczność, bardzo oryginalna, ciekawa i hermetyczna zarazem. > > I nie ma powodu, by ich króla nazywać "królikiem", to tylko źle świadczy o > Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
spark5719 Re: Wielka bójka Romów przed sądem w Szczecinku 28.02.07, 23:17 Przecież nie mówię, że to było grzeczne z jego strony :-) A swoją drogą, rzeczywiście przed sądem lepiej uważać, co się mówi ;-) A najlepiej nie mieć więcej ku temu sposobności - czego i Koledze życzę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sprawiedliwy30 Re: Wielka bójka Romów przed sądem w Szczecinku 17.03.07, 11:48 wiesz czemu cie dziwi? bo masz za maly muzdzek... sad bierze ruzne okolicznosci pod uwage,w tym takze szanuje inne spolecznosci,a ewidentne to jest to ze jak by sady karaly za wszystkie wypowiedzi to bys dawno siedzial w wienzieniu,glupcze... Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Wielka bójka Romów przed sądem w Szczecinku 28.02.07, 20:02 A to ciekawe! A zaskarzyl B. Ale C powiedzial, ze nie ma sprawy. No to sedzia D - jak dupcia uznal, ze wszystko w porzo. I wszyscy byli zadowoleni. I poszli do szpitala kleic i latac kosci. prawdziwa demo-kracja :))) Odpowiedz Link Zgłoś
de_m0nika Wielka bójka Romów przed sądem w Szczecinku 28.02.07, 20:06 Godna podziwu sprawiedliwość: obiecał- oszukał- jest wykluczony ze spłeczeństwa, dopóki nie zrealizuje obietnicy. Szkoda, że politycy nie podlegaja takim sądom.... Odpowiedz Link Zgłoś
janspruce Re: Wielka bójka Romów przed sądem w Szczecinku 28.02.07, 20:13 Dostal do podzialu 238 tys.$ a kazdy Cygan zada po 25 tysiecy. Cyganie potrafia zadac ale nie potrafia liczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
ipswich1 Może ktoś powinien panu królowi... 28.02.07, 20:15 wyjaśnić że jak mieszka w Polsce i ma obywatelstwo polskie, to wezwanie przed Polski Sąd jest dla niego tak samo obowiązkowe jak dla kogokolwiek innego. Nie rozumiem dlaczego anulowano mu karę? Po takiej wypowiedzi powinien dostać jeszcze parę tygodni paki za obrazę sądu!!! Ale wtedy byłby aj-waj i jakie prześladowania. Ciekawe co by było gdybym powiedział w sądzie, że np. "to pobicie cygana to nie jest sprawa dla sądu tylko wszystko zostało rozstrzygnięte przez społeczność mojej ulicy"? Jeżeli się panu królowi nie podoba ustrój prawny w Polsce to wynocha na Kamczatkę. Razem z tą całą niepiśmienną czeredą. Będzie przynajmniej mniej złodziei i oszustów. I jeszcze krótkie pytania do: ministra finansów: Czy pan król ma też w d.. polski system podatkowy? ministra zdrowia: A czy jest może ubezpieczony i za moje podatki chodzi do lekarza? Czy aż tak Polacy są znienawidzeni przez swój własny rząd, że muszą się czuć jak obywatele drugiej kategorii? Może właśnie dlatego wyjeżdżają. Odpowiedz Link Zgłoś
sprawiedliwy30 Re: Może ktoś powinien panu królowi... 17.03.07, 11:36 moze ktos powinien cie scignac za zmywanie garow w anglii,-(urzad skarbowy),i za prymitywne wymadrzanie sie na tematy o ktorych nie masz zielonego pojecia- (ja),wtedy sie moze nauczysz ze dostep do internetu nie nadaje sie takim burakom jak ty,bo przynosisz tylko wstyd cywilizowanym ludziom z miasta,co z ciebie za rasista jesli tylko u miesz zmywac naczynia w ipswich,napewno nie jestes po u.w. ale przecierz durzo jest ulic do sprzatania w polsce,prymitywie Odpowiedz Link Zgłoś
s-k-i-n [...] 28.02.07, 20:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Niezle cyganstwo! 28.02.07, 20:20 Szkoda ze polacy nic nie lepsi. Takie same cyrki. Jestem nieobiektywny, chcialbym poznac jakas "cyganke", taka jak Edytka Gorniak , czarnowlose, brazowookie dziewcze, o niezwyklej namietnosci i zmyslowosci. Piekne istotki. Nie na darmo Indie maja tyle Miss World. Malo tego w Polsce, same przasne blondyny z malych miasteczek zostaly. Dno tu sie robi, grube dupy zra mcdonalda i pisza blogi o wyzwoleniu, feminizmie, czy inne pierdoly. Zegnam, emigruje na Ukraine (bylem. lwow-raj). Pozdro dla normalnych facetow! Odpowiedz Link Zgłoś
lokalny7 Re: Niezle cyganstwo! 28.02.07, 20:27 zat4ra napisał: > Szkoda ze polacy nic nie lepsi. > Takie same cyrki. > > Jestem nieobiektywny, chcialbym poznac > jakas "cyganke", taka jak Edytka Gorniak > , czarnowlose, brazowookie dziewcze, o > niezwyklej namietnosci i zmyslowosci. > Piekne istotki. Nie na darmo Indie maja > tyle Miss World. Malo tego w Polsce, same > przasne blondyny z malych miasteczek zostaly. > Dno tu sie robi, grube dupy zra mcdonalda i > pisza blogi o wyzwoleniu, feminizmie, czy inne > pierdoly. Zegnam, emigruje na Ukraine (bylem. lwow-raj). > Pozdro dla normalnych facetow Jeśli Ty jesteś normalny to lekarz leczący Ciebie powinien stracić uprawnienia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.strzelba [...] 28.02.07, 20:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
radiomaryja1 nie życzą sobie stawać przed polskim sądem? 28.02.07, 20:32 czyli nie uznają się za Polaków, no to sprawa prosta, nikt ich tu nie trzyma... Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos [...] 28.02.07, 21:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cyniczny66 Romowie - dar od Boga 28.02.07, 20:35 Przestańcie atakować tych niewinnych Romów, to są normalni ludzie, zajmują wysokie stanowiska w Polsce, każdy z nich pracuje ile tchu w płucach aby być PATRIOTĄ polskim, praktycznie żaden z nich nie żebrze ani nie kradnie, ten naród to istny cud a kto sie z tym nie zgadza jest po prostu nikczemnym ksenofobem, bandytą i wnukiem Adolfa Hitlera. Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: Romowie - dar od Boga 28.02.07, 21:03 jeden z tych "patriotów" mnie pobił, drugi okradł, a teściową trzeci wyzwał na stacji paliw od kurew, szmat i innych najgorszych, faktycznie musimy ich szanować... Odpowiedz Link Zgłoś
star15 Re: Romowie - dar od Boga 28.02.07, 21:15 _bigos napisał: >...................... a teściową trzeci wyzwał na > stacji paliw od kurew, szmat i innych najgorszych, faktycznie musimy ich szanow > ać... Na jakiej stacji to bylo,koniecznie podjade tam z tesciowa ! Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos [...] 28.02.07, 20:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
star15 Re: hej Romaly ,Romaly 28.02.07, 21:12 Ja Cygan Ty Cygan wszyscy my Cygani hej nany nany w garniturach od Armani Oj nany nany nany heeeeej ! Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos [...] 28.02.07, 21:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
baba60 Co tu cyganicie o Romach?! Cyganie sie bili. A to 28.02.07, 21:10 nic specjalnego. Bulbaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
to_ti A jak mógł się rozliczyć jak ani czytać ani pisać 28.02.07, 21:25 nie potrafi? www.foto-tel.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla.dream [...] 28.02.07, 21:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Wielka bójka Romów przed sądem w Szczecinku 28.02.07, 22:18 Złodzieje się pookradali a teraz lament robią. Odpowiedz Link Zgłoś
dark_crusader Z czego właściwie żyją Cyganie? 28.02.07, 22:32 Ktoś zna może odpowiedź na to pytanie? W administracji publicznej, wymiarze sprawiedliwości, oświacie, szkolnictwie wyższym itp. nie pracują na pewno, bo rzadko który skończył podstawówkę. Prowadzą zatem jakieś prywatne biznesy. Ale jakie? Widział ktoś jakiś (oprócz "powróżyć, powróżyć" względnie "obrączki złote, kurtki skórzane sprzedam")? Tak z ciekawości pytam, bo jak długo żyję nie widziałem romskiej firmy z szyldem, lokalem czy kasą fiskalną. Odpowiedz Link Zgłoś
rakkar5 Re: Z czego właściwie żyją Cyganie? 28.02.07, 22:42 Z czego żyją? Z jedzenia, jedzą i żyją. A tak na serio. Taka to już nacja, co poradzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
tygru_mrau Romowie 28.02.07, 22:46 spór, jak spór. za to fotografie Piotra Wójcika mnie urzekają. są wśród nich piękne portrety. uczta dla oczu. ---- miau miau Odpowiedz Link Zgłoś
spark5719 Re: Z czego właściwie żyją Cyganie? 28.02.07, 23:22 Sami o sobie mówią tak "Cyganie mieli, mają i będą mieli pieniądze" :-))) Trochę to wykrętne, ale jakoś działa... Ale tak naprawdę to wielu z nich obecnie pracuje jak większość z nas (zwłaszcza tzw. niższa kasta), niektórzy specjalizują się w bardzo ciężkich zawodach (ich specjalność to np. kopanie bardzo głębokich studni i czyszczenie kotłów, są fizycznie "nie do pobicia"). A spora część po prostu "ma pieniądze", i tyle ;- ))) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.ap Re: Z czego właściwie żyją Cyganie? 01.03.07, 04:29 ze sprzedaży cd-romów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ogromnejadra Co w tym dziwnego? Kolorowa dzicz załatwiała swoje 28.02.07, 22:46 sprawy, normalka. Odpowiedz Link Zgłoś
spark5719 Re: Co w tym dziwnego? Kolorowa dzicz załatwiała 28.02.07, 23:24 "Kolorowa dzicz (..)" Leczysz jakieś kompleksy? Odpowiedz Link Zgłoś
realny.esteta Wielka bójka Romów przed sądem w Szczecinku 28.02.07, 23:11 "W trakcie bójki ucierpiał jeden z interweniujących policjantów, poturbowano kilku młodych Romów. Policja nie zatrzymała żadnego z uczestników zajścia." Taka to skuteczność polskiej policji. Odpowiedz Link Zgłoś
abovetopsecret Typowe zachowanie 28.02.07, 23:43 Jak na mniejszość w tym kraju to by się mogli jakoś zachowywać.A tu zaraz taka bójka.No nieładnie ... ufoworldnews.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: Biedacy tak się zachowują! 01.03.07, 00:12 Bieda nie daje szczęśćia. Nieszcęśliwi nie są "szlachetni" i dobrzy. A Romowie nie mają "królów". Kozłowski zaś jest odpowiednikiem Kaczki w społeczności Romskiej. A bójka pod sądem - jak i bójka mohewrowców pod sadem Żadnej różnicy. Tylko uprzedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
eloa1 Re: Biedacy tak się zachowują! 02.03.07, 13:52 tycw..u ..y sam jesteś biedakiem a oni nie są tacy ja ty i niektórzy polacy bo nie obgadują was żle z aplecami w necie byś się wstydził ty łachu cmentarny u was jest więcej biedaków zobacz ile jest żuluw pod monopolowym abo ile prosi na ulicy polaków albo w angli czemu niepatrzysz na polaków najpierw się przypatszcie po,yślcie zanim coś napiszecie Odpowiedz Link Zgłoś
eloa1 Re: Biedacy tak się zachowują! 02.03.07, 13:55 a czemu nie spojżycie na polakow jak się proszą jest ich znacznie ale to znacznie więcej i to nie tylko w polsce ale i zagranicą przecież romowie to też ludzie tylko że innego koloru skóry Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 something po..ś 01.03.07, 00:10 Świadkowi Henrykowi Kozłowskiemu ps. "Nudziu" vel "król" something po..ś. Póki co jest obywatelem polskim, ma obowiazek stawiania sie w charakterze świadka na każde wezwanie sądu i nie do niego należy ocena celowości jego wezwania i kto ma rozpatrywać zaistniały konflikt. Pobratymcy mogą go tytułować jak chcą, może być nawet cesarzem albo arcyksięciem. W Polsce jest obywatelem Kozłowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
galba_xtrem i to mi sie podoba 01.03.07, 01:16 zebrała siem na tem forumie zdrowa siła narodó polskiego. Wyraziła swoje łopinje, następnie wywaliła se pyfko, puściała bąka i w spokoju rozeszła siem do dom. Wyrażając wasze opinie znów dowiedliście wielkosci i przecudnosciu waszego intelektu. Howghhhhhhhhhhhhh Szeczególna pochwała dla radixa - ot mondry, a jakże człowiek. bumc! Odpowiedz Link Zgłoś
mybvrsdes Romowie mentalność i inteligencja osiemnastowieczn 01.03.07, 01:43 nie pasują do dzisiejszego świata i nigdy się nie dopasują do uczciwej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
skymouse wyslac ich do Stanow 01.03.07, 02:48 Wyslijcie ich tutaj Tu policja ich bardzo lubi Zaczynaja od Kanady potem fala ida na dol do Florydy i znikaja ze zdobycza w Europie Srodkowej zanim stanowe policje sie polapia co i jak Odpowiedz Link Zgłoś
scombermix Re: Wielka bójka Romów przed sądem w Szczecinku 01.03.07, 05:40 Już czekam, żeby się JASIO odezwał z "Do faterlandu z tymi hitlerowcami, wszystko mają za darmo i jeszcze naszego im się zachciewa...", albo z czymś podobnym, ale przyznam, iż mam za sąsiadów i Romów, i 'jasiopodobnych', ale najpokojniej jest z... autochtonami, bo ci na swoim, a nie na zdobycznym... Odpowiedz Link Zgłoś