listek_a Re: Marek Kondrat kończy z aktorstwem 07.03.07, 12:59 kase na reklamach zrobil, to sobie teraz moze podrozowac. Odpowiedz Link Zgłoś
azdzisio Re: Marek Kondrat kończy z aktorstwem 07.03.07, 13:00 > A juz gadanie o zamianie > kina,filmu na wino to schizofrenia.Dlaczego de Niro nie zamienia kina na > whisky lub Nicholson na tequile?Bo to zawodowcy albo F.F.Coppola na przykład... Odpowiedz Link Zgłoś
wolf_1 Teraz będzie śpiewał 07.03.07, 13:00 Mógłby spróbować w branży muzycznej, jako wokalista. Ma już w tym pewne doświadczenie. To on śpiewał w super-przeboju "Mydełko Fa". Wg. mnie całkiem nieźle mu to wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
adas.miauczynski Panie Marku! 07.03.07, 13:09 aż chce sie powiedzieć: Panie Mareczku! Ogromny szacunek za to kim pan jest i co pan zrobił pogłębiony Pańską ostatnią wypowiedzią! to tyle! czapka z głowy! i... SMACZNEGO! Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Marek Kondrat kończy z aktorstwem 07.03.07, 13:06 " - Dzisiaj film robi się w 20-parę dni." - rany, co to za forma? Ostatnio coś w Gazecie coraz gorzej z "warsztatem"... Odpowiedz Link Zgłoś
baribal2 nie zagram, ale jak sie coś trafi, to zagram... 07.03.07, 13:07 chciałbym, ale boję się. po co ta asekuracja? panie Marku, po co takie newsy sprzedawać? żeby zwrócić uwagę? www.porysunki.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
inteligent-na A pamiętacie Kondrata w tej roli? 07.03.07, 13:12 www.filmpolski.pl/fp/index.php/162186_5 Odpowiedz Link Zgłoś
taka_jest_prawda Re: Marek Kondrat kończy z aktorstwem 07.03.07, 13:13 stary, Ty tez pieprzysz ... Konrad to Wallenrod, a nie Marek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fucktheducks Jak go lubisz, to nie przekręcaj nazwiska, mędrku 07.03.07, 13:15 . Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Ma kasę - ma klasę 07.03.07, 13:31 Stać go zwyczajnie na pokazanie języka szmirze dla mas. I ogłasza to, żeby poruszyć sumienia tzw. polskich elit filmowych, których już niestety tylko niedobitki pozostały. Większość albo wyprzedała sumienia artystyczne, albo nigdy ich nie miała. Tak to widzę, ale co ja się tam znam. Odpowiedz Link Zgłoś
freeman8 Re: Marek Kondrat kończy z aktorstwem 07.03.07, 13:35 A czy tę decyzję nie podyktował fakt,że nie otrzymał "Orła"? Obserwowałem p.Marka podczas tej imprezy i wydawał się zawiedziony,że Go nie zapraszają na scenę. Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 Re: Marek Kondrat kończy z aktorstwem 07.03.07, 14:56 Chyba o to własnie chodzi, nie docenili gniota p. M. Koterskiego, główny aktor nagrody nie dostał, zaciął się , obraził..hmnnnnnn Plac Zbawiciela, Jasminum oglądałam z przyjemnością, ale te wypociny pseudo- psychiczno-metafizyczno-filozoficzne Koterskiego nawet po litrze wódki nie obejrze po raz drugi n/t Panie Marku nie ma się o co obrażać, trzeba wybierać dobrych reżyserów. Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 Bylbys kompletnym zerem bez tego: pieprzy, zalosny 07.03.07, 13:40 schizofrenia, Starzeje sie, glupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_elx wielki mi światowiec czerwony 07.03.07, 13:48 "WINA - to moja pasja" - powiedział tow. Kondrat. Ciekawe, bo w środowisku kolegów tow. Kondrata to raczej wódka i golonka uchodzi za cymes. Kumpel Kwacha, Millera i Rywina - taki to pan Kondrat jest "światowiec" i wielki aktor. Odpowiedz Link Zgłoś
util Re: wielki mi światowiec czerwony 07.03.07, 13:51 mary_elx napisała: > "WINA - to moja pasja" - powiedział tow. Kondrat. Ciekawe, bo w środowisku > kolegów tow. Kondrata to raczej wódka i golonka uchodzi za cymes. Kumpel > Kwacha, Millera i Rywina - taki to pan Kondrat jest "światowiec" i wielki > aktor Ależ cię bolą kompleksy, co? Byle tekst o winie już cię frustruje. Pisz, pisz, wylej swe żale, daj upust goryczy... Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek Bez przesady z tymi kompleksami. 07.03.07, 13:59 Nie od dziś wiadomo, że kariera w tamtych czasach wiązała się z lizaniem tyłków w KC PZPR. Choćby cała palestra to byli czerwoni lub ich dzieci. Z artystami nie było inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Dobre. 07.03.07, 14:32 Jasne. Nie od dziś wiadomo. Nie od wczoraj, od przedwczoraj.. właściwie to nie wiadomo od kiedy wiadomo. Ale jedno jest pewne - czyste ręce ma tylko ten, który trzyma je w kieszeniach. Prawda ? Tak nawiasem mówiąc - trzeba chyba młodych polskich adeptów aktorstwa wysyłać do szkół partyjnych, żeby nauczyli się grać. Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek Wszystkie córeczki polityków i synusiów... 07.03.07, 14:56 ...dawnych, komunistycznach gwiazdorów należałoby bezwzględnie tam wysłać. Nikt nie powiedział, ze teraz jest lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Re: Wszystkie córeczki polityków i synusiów... 08.03.07, 01:25 A co to jest "komunistyczny gwiazdor" ? Dubler świętego Mikołaja ? Odpowiedz Link Zgłoś
michba81 Szkoda, mój ulubiony polski aktor 07.03.07, 14:00 Ech, mógłby jeszcze pograć. Dużo zdrowia panie Marku, dziękuje za naprawdę dobre filmy Odpowiedz Link Zgłoś
archicon Marek Kondrat kończy z aktorstwem 07.03.07, 14:10 Role pana Kondrata w "Zaklętych rewirach" i "kabareciku" Olgi Lipińskiej z lat 80- tych są kanonem pliskiego kina. Potem, jak z kinem w ogóle, było gorzej. W "Psach" pan Kondrat dał się trochę zaszufladkować jako typ "macho" z gunem w garści. Role komisarzy i gangsterów może i są dobrze płatne ale ubożuchne w treść. "Półkownik Kwiatkowski" to w zasadzie świetny film o tym jak Żyd ocalały cudem z wojny widzi polską rzeczywistość lat 45- 47. Wtedy hartowano stal i takie wypadki jak Kwiatkowskiego były nawet wysoce prawdopodobne- tyle że nie dla obywateli polskich z przeszłością AK. No ale przecież nie tylko tacy wtedy żyli, był szmugiel z Ziem Odzyskanych ....co to kogo obchodzi. Pan Kondrat grał, gra i grać będzie bo bez tego jak mówił Zbyszek Cybulski "zagubi się, zniknie, przepadnie". A wino- piękna pasja szczególnie w towarzystwie pięknych pań i przy tańcu. WSZYSTKIEGO DOBREGO PANIE KONDRAT! Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod chyba za duzo wina wypil ;) 07.03.07, 14:11 no, ale jak nie chce, to nie; artysta - czlowiek wrazliwy :)moze jutro cos nakreci :) Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz1965 Moze niech pan MK kandyduje na prezydenta? 07.03.07, 14:35 Jako bezideowy warszawski salonowiec, do bolu pragmatyczny zwolennik Europy, w ktorej nikt nikogo nie pyta o wyznawane wartosci (sam sie do tego przyznaje), na pewno mialby szanse. Olo Kwasniewski to przy nim bylby konserwatysta. Odpowiedz Link Zgłoś
ten.typ.tak.ma Lewak. Typowy. Państwowe pieniądze rozdałby 07.03.07, 14:56 a sam żyje w luksusie dzięki wolności gospodarczej. pogardzam takimi ludzikami. Ciągle mu źle że lewica za słaba. Niech się przeniesie w czasy PRL-u albo wyjedzie do Korei Północnej Odpowiedz Link Zgłoś
asyaba Moje wyrazy szacunku Panie Marku. 07.03.07, 14:59 W tym kraju kończy sie wszystko. Pana stanowisko przypomina emigrację wewnętrzną,którą nie tak dawno mieliśmy. Pseudo aktorki i aktorzy którzy opanowali nasza kulturę świadczą tylko o jej upadku.Miernota we wszystkich dziedzinach życia. Mam tylko nadzieję,że doczekamy jeszcze czasów gdzie nikt nie będzie sie wstydził tego co dzieje się w naszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
siamlady Re: Moje wyrazy szacunku Panie Marku. 07.03.07, 15:14 Wiele komentarzy tego forum potwierdza zadanie pana Marka Kondrata. Odpowiedz Link Zgłoś
century211 Krzyk samotnika, ktoremu sie podoba samotnosc 07.03.07, 15:08 Wydaje mi sie, ze Pan Marek Kondrat czuje sie osamotniony, te samotnosc sprowokowal, a teraz szuka sztucznego argumentu, zeby te samotnosc wmowic innym jako ich wymysl. Ad rem: Wciagnal go biznes (to ta samotnosc, bo on nie jest biznesmenem, ale aktorem) i szuka alibi, dla tej pokusy. Sam ulegl tej pokusie i ona spowodowala jego alienacje w srodowisku aktorskim, a nie odwrotnie. Nie ma na tyle odwagi, zeby sobie to powiedziec, i usiluje siebi przekonac, sadzac ze gdy przekona innych, sam rowniez w to uwierzy. Rada: Panie Marku (to niezwykla okazja, zeby tak zwracac sie do Pana, bo szanuje Pan talent, ktorey podziwialem w wielu filmach) prosze znalezc sobie inne alibi, wspaniale, radosne, dajace sile do robienia tego co Pana tak wciaga teraz. Prosze robic ten biznes z nadzieja, ze kiedys Pan zostanie producentem filmowym, wpompowujac kase z win. Wina bedzie mniejsza, bo choc Pan lubi wino, wino tez moze uzaleznic, a skutki wtedy mnozy sie przez 2, 3 lub 4. Prosze stac sie polskim Melem Gibsonem. Tak bym gdzies Pana plasowal. Opps! Sorry! Prosze zostac Markiem Kondratem. To juz jest imie wlasne :-)! Odpowiedz Link Zgłoś
craqoof Marek Kondrat kończy z aktorstwem 07.03.07, 15:14 Kondrat ma racje. Polskie kino leży i kwiczy, a festiwale i coroczne nagrody są kompromitujące. Się zgadzam w całej rozciągłości wypowiedzi. A co do wina - rzeczywiście jest to to pasja, która uczy pokory i cierpliwości. Bo wino to wehikuł czasu, pamiętnik smaków i wieczna niespodzianka. Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: Marek Kondrat kończy z aktorstwem 07.03.07, 15:23 Nie rozumiem mamy przebogatą historię świetnych pisarzy i reżyserów to dlaczego nie potrafimy nakręcić filmu który byłby zauważony na świecie? Odpowiedz Link Zgłoś
aaronbund Inteligentenego człowieka to aż milo posluchać. 07.03.07, 15:18 Uważam go nie tylko za jednego z najlepszych aktorów, ale i aktorów bardzo świadomych tego, co robią. To nie Żmijewski, czy Zakościelny, którzy zagrają w każdym gniocie. Odpowiedz Link Zgłoś
dnt Plagiat 07.03.07, 15:19 Ta informacja to plagiat. Wcześnie rano czytałem tę wiadomość i rozmowę z Kondratem u konkurencji - na www.dziennik.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ciaxp to ten pan od ING Bank Ślaski ? 07.03.07, 15:27 Aktorem to On przestał być od czasu pierwszej emisji tej reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
grenzik Re: Marek Kondrat kończy z aktorstwem 07.03.07, 15:30 Szkoda...Ale nie szkoda, że M.Kondrat schodzi z planu, tylko, że niestety ma chyba rację. Ale cóż. W końcu gusta publiczności wyznaczają w poważnym zakresie to na co pieniądze w kinemetografii się znajdą. A filmów tak niedocenionych jak dzieła Koterskiego naprawdę mi żal. A może p. Kondrat coś ciekawego by napisał. Tylko błagam! Nie kolejną autobiografię! ;) Odpowiedz Link Zgłoś