zambro 10.03.07, 13:38 Jeżeli o czymś pisze Semka to lepiej nie czytać. jeżeli semka coś radzi, to należy robić dokładnie odwrotnie. Straszny, niechlujny,zakompleksiony facet. Jego "twarz" straszy mnie w coraz to innej telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
altspringe Re: Lustracja wykształciuchów 10.03.07, 14:36 Boże, chory tekst chorego człowieka. Żółć, piana, nienawiść pomieszane z głupotą, tchórzostwem i serwilizmem Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.olsztyn Re: Lustracja wykształciuchów 12.03.07, 01:22 Boże, chora opinia chorego człowieka. Żółć, piana, nienawiść pomieszane z głupotą, tchórzostwem i serwilizmem Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Dlaczego boicie sie rozliczyc z przeszloscia??? 12.03.07, 04:29 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kszynka Re: Dlaczego boicie sie rozliczyc z przeszloscia? 12.03.07, 09:34 maciejtakitam napisał: > Dlaczego boicie sie rozliczyc z przeszloscia???? bo się nagle okaże, że nie ma świętych i nie będzie komu pisać gazet itd. Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov Taki artykuł to każdy potrafiłby napisać 12.03.07, 13:29 Po co powtarzać coś, co powiedziała już Milewicz w zgrabniejszych słowach? Ja od dziś jestem zwolennikiem lustracji. Czekam na teczkę Rydzyka. :) Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam To zwykly cynizm w wydaniu Gazrurki 12.03.07, 04:27 zwykly cynizm i granie ludzkimi umyslami. Brzydze sie ta gazeta, Brzydze sie tym co pisze, Brzydze sie waszym zaklamaniem i brzydze sie waszymi "wytrychami" Odpowiedz Link Zgłoś
equipage Re: To zwykly cynizm w wydaniu Gazrurki 12.03.07, 11:06 A ja, jak i większość polskiej społeczności, brzydzę się otumanionych braciszków na fotelach rządzących! Brzydzę się większości parlamentarnej wypaczonych bałwanów, ktorych jedyną szansą jest brużdżenie w odnowionej Polsce, taplanie się w błocie pomówień. Przecież, ani rozumu, ani odwagi na uzdrowienie PAŃSTWA nie posiadają. Dzięki Ewie Milewicz, Pacewiczowi, Żakowskiemu i im podobnym mogą może do świadomości społeczeństwa dotrzeć PRAWDA O "IV RP". Oby się to wkrótce skończyło. Odpowiedz Link Zgłoś
e-4l Re: To zwykly cynizm w wydaniu Gazrurki 12.03.07, 11:46 do maciejtakitam. Nie czytaj GW, przeproś i sp....aj. Odpowiedz Link Zgłoś
helguera Dlaczego gdy wybrano kwacha nie było odruchu 10.03.07, 14:42 nieposłuszenstwa pyta naiwnie Pacewicz.Ano nie było dlatego że glówne media [najwieksze]mające najwiekszy wplyw na opinie spoleczna a wiec GW czy TVp kibicowaly kwachowi i czerwonym z calego serca.Ba niektorych zbrodniarzy GW nazwala ludzmi honoru.Innym zaś choć wyniki wyborow byly dla nich upokarzajace nie przyszlo do głowy łamać prawo.Mówią o tym dzisiaj mi.n.prof.Bartoszewski i Roszkowski.I niech Pacewicz nie rżnie glupa że to rzadzacy chcą naginac prawo lustrujac dziennikarzy.To ludzie chca miec pewnosć że w n.p.Wyborczej nie czytają tekstow[może antylustratorskich]pisanych przez kolejnych Maleszków. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 Re: byl odruch protestu przeciw wyborowi Kwacha 11.03.07, 11:45 Sam podpisywalem petycje zeby uniewaznic wybory z powodu niescislej informacji nt wyksztalcenia tego pana. A teraz tez protestuje przeciw lustracji, bo nie jest dopuszczalne, aby funkcjonariusze komunistycznego panstwa (a wiec osoby skrajnie niewiarygodne), zakladajacy ludziom teczki, wystawiali w ten sposob swiadectwo moralnosci naukowcom czy dziennikarzom. Odpowiedz Link Zgłoś
viduk7 Re: Dlaczego gdy wybrano kwacha nie było odruchu 11.03.07, 21:42 To ludzie chca miec pewnosć że w n.p.Wyborczej nie > czytają tekstow[może antylustratorskich]pisanych przez kolejnych Maleszków. Zdaje się, że nie ma obowiązku kupowania i czytania GW. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: Dlaczego gdy wybrano kwacha nie było odruchu 11.03.07, 22:11 Podobnie mysle, ale mysli nie rozwine ,bo dla mnie pozno ...Bylam na 50 -cio leciu "Polityki". To dopiro byl "popis". Rakowski ,Paradowska, Turski. Wyszlo na to ,ze "Polityka" zalozona przez "ukochana" partie, byla NAJBARDZIEJ cenzurowana! Skandal. W tym wszystkim OCZYWISCIE Zakowski. Po drodze - Mroziewicz, Passent. Na drzewo!Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Wyksztalciuchom - NIE 11.03.07, 22:26 Zostaniemy tylko my, durnie i polglowki. IV RP dla idiotow. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Dlaczego gdy wybrano kwacha nie było odruchu 14.03.07, 13:17 > Ano nie było dlatego że glówne media > [najwieksze]mające najwiekszy wplyw na opinie spoleczna a wiec GW czy TVp > kibicowaly kwachowi i czerwonym z calego serca. Klamstwo. Zwykle klamstwo, ktore mimo powtarzania nie staje sie prawda. Jesli twierdzisz inaczej, podaj cytat z 1995 albo okolic. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 [...] 10.03.07, 15:32 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zoo24 Lustracja wykształciuchów 10.03.07, 16:52 Zgadzam się z panem. ONI PO PROSTU UKRADLI MI OJCZYZNĘ. Zawsze byłam dumna z tego, co przez te 17 lat dokonaliśmy, skakałam ze szczęścia, gdy wygraliśmy referendum dot.wstąpienia do unii i potem gdy do uni nas przyjęli. Za granicą czułam się dumna z mojego kraju. A teraz? Za granicą się wstydzę, a w kraju brzydzę. Nie ma znaczenia jakim kto jest człowiekiem, co zrobił tylko czy jest należycie ZLUSTROWANY i złożył oświadczenie. Co rano włączam TVN 24 z nadzieją, że może powiedzą ,że kaczyrząd podał się do dymisji i to już koniec tej ohydnej IVRP której nienawidzę. Na marginesie. Byłam w kinie na "Królowej" i jakoś tak w trakcie filmu nachodziły mnie myśli,że u nas to by ją też zlustrowali. Już Kurtyka by coś znalazł w swoich zasobach, a jak nie on to Macierewicz.W ostateczności mogłoby wkroczyć CBA. Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: Lustracja wykształciuchów 11.03.07, 22:14 zoo24 napisała: Sz Pani "robi" w mediach? Na pewno nie w "nauce" / cokolwiek to znaczy - np PAN komuszy? > Zgadzam się z panem. ONI PO PROSTU UKRADLI MI OJCZYZNĘ. Zawsze byłam dumna z > tego, co przez te 17 lat dokonaliśmy, skakałam ze szczęścia, gdy wygraliśmy > referendum dot.wstąpienia do unii i potem gdy do uni nas przyjęli. Za granicą > czułam się dumna z mojego kraju. A teraz? Za granicą się wstydzę, a w kraju > brzydzę. Nie ma znaczenia jakim kto jest człowiekiem, co zrobił tylko czy jest > należycie ZLUSTROWANY i złożył oświadczenie. Co rano włączam TVN 24 z nadzieją, > > że może powiedzą ,że kaczyrząd podał się do dymisji i to już koniec tej > ohydnej IVRP której nienawidzę. Na marginesie. Byłam w kinie na "Królowej" i > jakoś tak w trakcie filmu nachodziły mnie myśli,że u nas to by ją też > zlustrowali. Już Kurtyka by coś znalazł w swoich zasobach, a jak nie on to > Macierewicz.W ostateczności mogłoby wkroczyć CBA. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
nick51 Re: Lustracja wykształciuchów 12.03.07, 10:42 A prezydent Kaczyński Profesor prawa nie jest komuszy. Jak dostawał preacę naukowo-dydaktyczną na uczelni trzeba było mieć zgodę wydziałowego POP PZPR. To jak dostał się na asystenturę Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Mam nadzieje ze jak lejesz wode do baku to tez 12.03.07, 04:35 jestes dumna z siebie. Pogratulowac. To sie nazywa "gumowa" Inteligencja Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Lustracja wykształciuchów 13.03.07, 12:05 zoo24 napisała: > Zgadzam się z panem. ONI PO PROSTU UKRADLI MI OJCZYZNĘ. Jedyną uwagą, która mam do Twojego tekstu jest to, że ta ojczyzna zawsze była ICH pełna, więc nie do końca byłem z niej dumny. Ale wstydu nie czułem. A teraz tak. Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Re: Lustracja wykształciuchów 10.05.07, 05:27 opowiedz mi jak bardzo byłas dumna z rządów SLD - bo to też był fragment tych 17 lat. Jak bardzo byłas dumna z Kwacha, gdy kłamał w sprawie swojego wykształcenia, z Jakubowskiej, Millera, Pęczaka, Długosza, Sobotki,genialnego ministra zdrowia Łapińskiego ? Czy to są Twoi idole ? Oni też tworzyli III RP. Są jej częścią. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 GW - niezależne medium ?? 10.03.07, 18:53 K-k-krzysiu, jeśli ty-ty-ty chcesz tu robić wo-wolną gazetę, to-to-to-to po moim trupie. Tylko po co to całe udawanie ? krzysztofleski.salon24.pl/6990,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 GW - niezależne medium ? - niezależne od prawdy i 10.03.07, 20:21 przyzwoitości! "W wolnej Polsce nikt nigdy nie próbował niczego na mnie wymóc ani w TVP, ani w gazetach i rozgłośniach regionalnych, dla których pisałem i mówiłem, ani w Expressie Wieczornym, ani naturalnie w BBC. Jedyne takie doświadczenie wyniosłem z Gazety Wyborczej".krzysztofleski adam_l27 napisał: >K-k-krzysiu, jeśli ty-ty-ty chcesz tu robić wo-wolną gazetę, to-to-to po moim > trupie. Tylko po co to całe udawanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: GW - niezależne medium ? - niezależne od praw 11.03.07, 10:52 jakbys sluchal BBC to ostatnio jedyne co mowia o POlsce to nasmiewaja sie z Fotygi i Kaczynskich. Kulturalnie, ale bezlitosnie. Wstyd jak cholera. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Re: GW - niezależne medium ? - niezależne od praw 12.03.07, 04:41 Naucz sie czytac kolargolo albo zatrudnij sie na dworcu jako dziadek klozetowy. Napewno zrobisz cos sensowniejszego bo nie odniosles sie w zadnej mierze do cytatu pana Leskiego. Pewnie nie wiesz kto to jest bo to taka wasza mac...domena ze g. wiecie ale zawsze "lepiej" Odpowiedz Link Zgłoś
pio41 Re: Leski oszolomem? 12.03.07, 10:30 Ach, kojarze juz Krzysztofa Leskiego. To ten, co kiedys zasiadl w wiadomosciach i zostal z nich dosc szybko wyrzucony, bo gdy czytal mine mial co najmniej jakby z przeproszeniem, korzystal z kibla. Mniejsza jednak o gebe - kazdy ma jako ma. Poczytalem natomiast jego bloga - kilka wypowiedzi pozwala na szybkie wyrobienie sobie zdania. Oczywiscie mozna uznac, ze opinia na jego temat skonstruowana na podstawie kilku wypowiedzi jest mylaca i krzywdzaca, lecz pan Leski, jak mniemam jest dorosly, poza tym jest ponoc dziennikarzem - wiec zakladam, ze odpowiada za slowo. I tak juz takie sformulowanie jak "HGW" i "Bufetowa" moim skromnym zdaniem powaznemu dziennikarzowi nie przystoi. Ale to pryszcz. W blogu na temat mozliwosci postepowania dyscyplinarnego TK wobec p. Baginskiej pan Leski wykazuje sie kompletnym niezrozumieniem instytucji TK. Nie wiem jakie jest pochodzenie spoleczne pana Leskiego, jednak pisanie (w tymze blogu) ze sedziowie trybunalu "nic nie robia" swiadczy - moim skromnym zdaniem - o tym, ze pan Leski nie ma pojecia o czym pisze. Przypomina to stare biadolenie "fizycznych", ze ci intelogenci to tylko siedza i siedza i nic nie robia. Byc moze konflikt pana Leskiego z GW wynika stad, ze GW probowalo sklonic go do tego, zeby wypowiadal sie z pelna znajomoscia rzeczy. Wydaje mi sie to w pelni uzasadnione, bowiem na podstawie dotychczasowej lektury jego dziel wynika, ze poziom jego argumentacji nie odbiega od tej, jaka uslyszymy od taksowkarza... Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 A dlaczego media musza byc "niezalezne" ? 11.03.07, 22:23 Niektore sa niezalezne, niektore prorzadowe, jak np rydzykowe, a sa tez i opozycyjne. Tylko glupiemu Kaczynskiemu wydaje sie, ze nie moze byz opozycyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Re: A dlaczego media musza byc "niezalezne" ? 12.03.07, 04:43 Widzisz... Zeby byc opozycja to tez trzeba trzymac klase ale srodowisko gazety nie zna tego slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: A dlaczego media musza byc "niezalezne" ? 14.03.07, 13:21 "Trzymanie klasy" i "niekrytykowanie glupot popelnianych przez rzadzacych" to nie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
1.a.p Lustracja wykształciuchów 10.03.07, 20:27 Wielkie dzięki, Panie Piotrze. Wspaniały tekst - odczuwam dokładnie to samo, ale nie potrafiłbym tego tak jak Pan opisać. Dotychczas PiS źle rządził i ośmieszał nasz kraj, co - podobno - wybranej demokratycznie formacji wolno. Teraz obraził godność moją i godność kilkuset tysięcy pewnie lepszych ode mnie ludzi. Dobrze będzie, żeby kiedyś ci prostacy nadmuchani żadzą władzy zrozumieli, co zrobili. I żeby im było wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
bokassa Lustracja wykształciuchów 10.03.07, 20:31 Pacanie,panie pacewicz nigdy mnie pan nie przekona,że uczciwe idemokratyczne państwo można zbudować na fundamencie zgnitym od kompromisów razem mordercy z SB iUB,zwyczajni bandyci Jaruzelski i Kiszczak,sprzedajne cyniczne gnojki jak Kwaśniewski,Szmajdziński,szumowiny z Ordynackiej,popłuczyny z ZMS-u,a u ich boku totumfacki Michnik ze swoją szybko wzbogaconą ferajną z Gazety wyborczej,zależnymi od nich klakierami ,sprzedajnymi pseudonaukowymi autorytetami ,progeniturą komunistycznych zdrajców Polski z KPP,morderca ksiedza Popiełuszki ,niezbedny według Michnika w 3RP kapitan Piotrowski, a nad tym wszystkim unosi się w chmurach i błogosławi ten zakłamany polski real święty Kuron. Jedno wielkie gowno. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 Re: Zaiste, tekst godny pseudonimu :-) 11.03.07, 11:59 Do opisanej tu grupy dorzucmy jeszcze prof. Giertycha, ktory w latach 60-tych z ubecja rozmawial i w rozmowie z ubekiem pochwalil komunistyczny najazd na Czechoslowacje, a ponadto podjal sie posrednictwa w nawiazaniu kontaktow miedzy ubekami a swoim ojcem, przebywajacym na emigracji. To wszystko jest opublikowane, ale prof. Giertych oczywiscie niewinny, bo to czlowiek z koalicji, wiec jemu wolno bylo tak postapic. I z Jaruzelem wolno mu bylo w latach 80-tych wspolpracowac. Za to Kuron i Michnik, ktorzy lata w wiezieniach przesiedzieli, sa opluwani. Logika godna cesarza Bokassy, zaiste. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Zaiste, tekst godny pseudonimu :-) 11.03.07, 17:40 przemek05 napisał: > Do opisanej tu grupy dorzucmy jeszcze prof. Giertycha, ktory w latach 60-tych z > > ubecja rozmawial i w rozmowie z ubekiem pochwalil komunistyczny najazd na > Czechoslowacje, a ponadto podjal sie posrednictwa w nawiazaniu kontaktow miedzy > > ubekami a swoim ojcem, przebywajacym na emigracji. To wszystko jest > opublikowane, ale prof. Giertych oczywiscie niewinny, bo to czlowiek z > koalicji, wiec jemu wolno bylo tak postapic. I z Jaruzelem wolno mu bylo w > latach 80-tych wspolpracowac. > Za to Kuron i Michnik, ktorzy lata w wiezieniach przesiedzieli, sa opluwani. > Logika godna cesarza Bokassy, zaiste. > Nasz forumowy bokassa jest zakłamanym typem ziejącym agresją, zapewne w dodatku niedouczony, bo powtarza bełkot ! Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw bokassa 11.03.07, 17:39 Typowy z Ciebie pisuar... obrażasz i ziejesz agresją... wyluzuj. Kompromisy ?! Ty nieuku !!! Kompromis Okrągłego Stołu i Magdalenki, rząd Mazowieckiego to także bracia Kaczyńscy, zwłaszcza Jarosław ! Nie zmienisz Ty i inni tobie podobni, realiów historycznych ! Cała reszta Twojej wypowiedzi to wytwór chorych urojeń i kompleksów. Nie rozumiesz, że ta akcja to sprzeciw na rosnącą agresję, na opluwanie polskiego sukcesu, na szarganie wszelkich autorytetów ? To sprzeciw wobec posiadaczy jedynej słusznej prawdy i wizji ! Kaczyńscy są tak samo odpowiedzialni za III RP jak Michnik, Mazowiecki, Kuroń, Wałęsa ! Kaczyńscy III RP współtworzyli ! Kłamanie, że było inaczej, jest po prostu żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
zeneeek Pacewicz, miej odrobinę godności i napisz prawdę 10.03.07, 20:32 Pacewicz, miej odrobinę godności i napisz po prostu prawdę. Przecież chodzi wam tylko o to, aby chronić byłych kapusiów. Przecież oba czerwone media, które tak szlochają odwołując się do Thoreau, są bądź były naszpikowane kondfidentami: znamy tylko niektórych - Maleszka, Skalski, Szczypiorski w GW, Passent i paru innych w "Polityce". Gdyby Maleszka sam sie nie przyznał, nadal pisałby swoje artykuły, a ludzie wierzyliby mu jak wyroczni, nie wiedząc, że jego donosy pomogły w zabiciu Staszka Pyjasa. Tak więc Pacewicz - miej trochę honoru i godności chłopie, tak jak miał twój były kumpel Roman Graczyk, i nie strugaj bohatera walczącego z jakimś okupantem. Po prostu dostaliście prikaz od szefa, żeby za wszelką cenę chronić konfidentów i tyle. Robicie to albo z wyrachowania, albo z głupoty, wszystko jedno, ale ta zabawa w Gandhiego i Thoreau jest żałosna. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Pacewicz, miej odrobinę godności i napisz prawdę 10.03.07, 20:48 zeneeek napisał: Przecież chodzi wam tylko o to, aby chronić byłych kapusiów. zeneeek za dużo wymagasz - to ślepe narzędzie Pacewicz pisze to co mu każą i premia będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Pacewicz, miej odrobinę godności i napisz pra 11.03.07, 17:44 abba15 napisał: > zeneeek napisał: Przecież chodzi wam tylko o to, aby chronić byłych kapusiów. > > zeneeek za dużo wymagasz - to ślepe narzędzie > Pacewicz pisze to co mu każą i premia będzie! Kapusie i zwolennicy układu są w rządzącej Polską koalicji, to Samoobrona i LPR, to ministrowie i posłowie PiS. Abba, zapominasz o przeszłości wiceministra Kryże ?! On skazywał, jako sędzia, opozycjonistów ! A zapominasz o ministrze skarbu, sekretarzu partii ?! A koalicjanci ? Chocby Maciej Giertych, miłośnik PZPR, PRL i Jaruzelskiego, zwolennik Układu Warszawskiego i sojuszu z ZSRR. Zapominasz o współpracownikach Leppera, oficerach WSI i działaczach PZPR... Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: Godnosc to nam odbieraja obecnie rzadzacy! 11.03.07, 22:22 Moze Tobie! Mnie - noie, bo ...ja mam i zawsze mialam ? Prawda, ze Cie to dziwi? Wyobraz sobie, ze mozna bylo .../majac odwage/ nie dawac dupy, jak np Zakowski, Paradowska i /niestety? Piwowski / " Rejs"/. Trwaj, ale ...zamilcz, bo Ty tez dales dupy. Na 100%. Czuje! Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw xanaxy 12.03.07, 12:14 No to pomyśl, jak dają dupy obecni rzadzący z PiS, bedąc w koalicji z Samoobroną i LPR... koalicjanci są dokładnym zaprzeczeniem wszystkiego, co głosi PiS... Gratuluję... Odpowiedz Link Zgłoś
babette666 Panie Pacewicz - brawo 10.03.07, 21:13 napisal Pan to co wielu a raczej wiekszosc Polakow mysli, ogladalam na trojce Zakowskiego i Semke, Semka jak zwykle zalosny i sluzalczy, no i przy okazji GW zdarzyl dowalic, bo dobrze wie ze w porzadnej gazecie juz artykulow pisal nie bedzie, wsrod dziennikarzy, tych przez duze D jest spalony, kapus, zdrajca i lizus Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 wykształciuchy? - to bezmyślne ciepłe kluchy! 10.03.07, 21:18 ej wy te wykształciuchy bezmyślne ciepłe kluchy zwolnili was z myślenia dali papkę do jedzenia idziecie jak owiec stado do rzeźni całą gromadą! Odpowiedz Link Zgłoś
pisowstrzymywacz_007 Lustracja wykształciuchów 10.03.07, 21:55 to co Pisze Pacewicz i co mowi Pani Ewa popieram i podpisalem jej liste Podobno Semka teraz wiersze pisze ale sa tak marne jakosciowo, ze nadaja sie byc moze tylko do polonika.pl tam wszystkie scierwa eSBeckie pisze co im slina na jezyk przyniesie, albo moze "galba" sie zlituje i go opublikuje na swoim blogu, a ta jego nowa fryzura to jak por w warzywniku potargany wiatrem albo kolek w plocie potrzaskany od gory mlotkiem Odpowiedz Link Zgłoś
stachporaj Dziekuje, Panie Redaktorze. Dokladnie tak jak Pan 10.03.07, 22:46 napisal. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Dziekuje, Panie Redaktorze. Dokladnie tak jak 11.03.07, 10:54 wyksztalciuchy nie pojda pod sejm i nie obrzuca go kamieniami, nie beda tez palic kukly urzedujacego prezydenta czym wslawil sie Kaczynski. I chyba to jest ich sila. Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: Dziekuje, Panie Redaktorze. Dokladnie tak jak 11.03.07, 22:25 stachporaj napisał: > napisal. Dzieki. " Panie Redaktorze" - za malo czolobitnie! Moze wisz KTO napisal : " Kazdy oze, jak moze obywatelu redaktorze" ? Nie - no wlasnie... Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Dziekuje, Panie Redaktorze. Dokladnie tak jak 14.03.07, 13:24 > KTO napisal : "Kazdy oze, jak moze obywatelu redaktorze" Analfabeta xanaxy. Odpowiedz Link Zgłoś
jack80 Lustracja wykształciuchów 11.03.07, 02:16 Pacewicz czuje się "wykształciuchem" - i słusznie, bo jak przypomniał R. Legutko: "Słowo "wykształciuch", niezależnie od tego, jak żyje w dzisiejszych polskich sporach, zostało stworzone przez Romana Zimanda jako tłumaczenie terminu Aleksandra Sołżenicyna. Sołżenicyn określał w ten sposób pejoratywnie ludzi, którzy dzięki władzy bolszewików zniszczyli i zastąpili tradycyjną inteligencję." Odpowiedz Link Zgłoś
pichcik GW jest skoligacona z UBekami i ich chroni 11.03.07, 02:30 Na tym forum usuwa sie posty nawet bez zaznaczenia, ze post jest usuwany. Napisalem to samo co teraz 3 godziny temu. 2 godziny temu post jeszcze byl. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Lustracja wykształciuchów 11.03.07, 05:11 Jest prawo, i w części środowiska nim objętego, jest i skromny protest. Z przyjemnością stwierdzam, że z tekstu Pana redaktora Pacewicza mało rozumiem, aczkolwiek taką mam naturę, że odruchowo przyznaję z reguły rację protestującym. W tym przypadku idzie o to, że wykształciuchy szukają godności, a Panowie Kaczyńscy nie złożyli urodzinowych życzeń Panu Profesorowi Bartoszewskiemu. (Podejrzewam, że Pan Bartoszewski ma to głęboko w nosie.) A tu jeszcze Arendt i Bukowski, i to jeszcze po przeciwnych stronach barykady. Pan redaktor śmiało jeszcze stwierdził, że idzie o to, ””żeby zdemaskować wszystkich TW i zamknąć gębę ”Wyborczej””, cytując również jakiegoś szaleńca, który widzi w odmowie lustracji przez Panią redaktor Milewicz "kontratak Polski Kiszczaka i Michnika". (Widmo Naczelnego i Gazety przewija się w tym eseju.) No i jeszcze Giertych z Lepperem, i ”szef rządu, który pluje na media”. Pewno, że można zrozumieć racje tych, którzy są niechętni lustracji, ze względu na niejasne prawo i zasługujące na mocną dezaprobatę poczynania rządu budującego jakąś IV Rzeczypospolitą w mocno nieprzyjemnym towarzystwie. Nie idzie o to co było, idzie o to co jest teraz, sugeruje nam Pan redaktor Pacewicz. Rzecz w tym, że nie da się tak wyrwać ludzkich zachowań z kontekstu historycznego, by móc obnażyć całą nagą prawdę tego co jest ”tu i teraz”, dla przeprowadzenia swojego wywodu. Dochodzimy w ten bowiem sposób do wniosków fałszywych, nawet gdyby były one słuszne. Nie tędy droga do oceny szerszej sytuacji jakiegokolwiek protestu. Dzisiejszy rząd został wyłoniony w wolnych i demokratycznych wyborach, i nie można odmówić rządzącym prawa do ich wizji Polski, do działań wedle ich widzenia zagrożeń, choć inni widzą w tych działaniach jedynie chęć opresji obywatela. Wspaniale podsumował to Pan Adam Michnik: ”Kto więc miał rację w Grudniu '70? Michnik: Ja miałem rację - i oni mieli rację. Ja nie identyfikowałem się z tym państwem. Ale - wbrew temu, co ja wtedy sądziłem - duża część tamtej strony też miała jakąś rację. Nic nie jest ani do końca czarne, ani do końca białe. Oczywiście, ja się z tym nigdy nie pogodzę, że strzelano do ludzi. Ale jednocześnie wiem, że jeśli ktoś identyfikuje się z państwem, to chce tego państwa bronić, gdy widzi, że w imię jakiejś - choćby szlachetnej - idei ktoś to państwo rozwala. To państwo, którego nie było przez 123 lata.” Odpowiedz Link Zgłoś
tojapoeta Panie Pacewicz, czy jest pan wielbłądem? 11.03.07, 08:06 jak to nie jesteś wielbłądem całe życie płyniesz z prądem gnido-UBecka niesie cię fala tkwisz się w kłamstwa oparach zioniesz miłością do kaczyzmu czy to nie jest garb komunizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
kolona ale kto Go słuchał????? 11.03.07, 08:42 "Nienawiść jest bezproduktywna", "Potrzeba dziś w Polsce klimatu miłosierdzia, sprawiedliwość nie wystarczy" - mówił polski papież Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro A oto IVRP wlasnie.... Wyglada jak PRL-bis, tylko 11.03.07, 09:12 w gorszym wydaniu. Bo dookola normalnosc, Sowietow nie ma a tu....Szkoda gadac! Odpowiedz Link Zgłoś
m.e.n Re: A oto IVRP wlasnie.... Wyglada jak PRL-bis, t 12.03.07, 04:50 Wiesz, czasami to rzeczywiście ręce opadają :-) Ale czemu się dziwić, skoro analfabetyzm polityczny jest teraz w cenie. A przyczyna? To jest chyba trafna odpowiedź: www.fronda.pl/felietony.php?id=35788 „Żeby ino chcieli chcieć” Odpowiedz Link Zgłoś
crazzy_b Ciągle aktualne słowa ks.Piotra Skargi 12.03.07, 07:21 Jakie mają być prawa pisane. 1. Mają być sprawiedliwe. Bo które ustawy sprawiedliwości w sobie nie mają a jaką krzywdą ludzką pokrzywione są, nie są prawa, ale złość szczera, gdyż sprawiedliwość jest fundamentem wszytkiej Rzeczyposp[olitej]. De civit. ,,Które jej królestwa nie mają - mówi ś. Augustyn - nie królestwami, ale rozbójstwem nazwane być słusznie mogą" 2. Wszytkim pożyteczne. Które też prawo jednej stronie abo jednemu stanowi służy, a drugiemu wadzi i on psuje, nie ma być prawem nazwane. Bo powszechne na pożytek wszytkich obywatelów mają być ustawy. Jako głowa nic jednej ręce nie rozkazuje, co by drugiej szkodzić miało, ale co obiema pożyteczne jest, jak mówi Apostoł: 1 Cor. 12 [26]. "Członek w ciele o drugi członek staranie ma, i co jeden cierpi, wszytkie z nim cierpią". Tak i w Rzeczyposp[olitej], która jest jedno ciało, nie ma nic jednemu stanowi pomagać, co by drugiemu szkodzić miało, boby się tak wszytko ciało samo od siebie psowało. Nic dodać nic ująć........ Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 Re: ale kto Go słuchał????? 11.03.07, 12:09 Milosierdzie jest potrzebne i sprawiedliwosc jest potrzebna. Rzecz w tym, ze lustracja nie ma nic wspolnego ze sprawiedliwoscia, bo orzeczenia sa wydawane na podstawie zapiskow funkcjonariuszy komunistycznego panstwa, ludzi nieuczciwych, dzialajacych w zlej wierze, produkujacych fikcyjne papierki i teczki dla zapewnienia sobie wlasnej kariery. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Mowil tez ze prawda nas wyzwoli... 12.03.07, 04:45 ale wy niechcecie sie rozliczyc ze swoimi demonami dlatego przegracie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej-ciupinski Lustracja wykształciuchów 11.03.07, 10:12 Praworządni hunwejbini. Autorytetu p.Ewy Milewicz nie potrafią podważyć nawet najbardziej zaciekli piewcy lustracyjnej odnowy moralnej w IV RP.Jest to dla nich solą w lustracyjnym oku i osłabia ich prawomyślne argumenty. Zastanawiające jest skąd, w pokoleniu trzydziestoparoletnich dziennikarzy (Lisicki,Zaremba,Zienkiewicz itd),wzięło się tak ortodoksyjne umiłowanie prawa? Wydaje się,że jest to przejaw ogromnej frustracji wynikającej z faktu,że są za młodzi żeby się załapać na jakikolwiek byt,który w przyszłości dałby im tytuł do chwały. Niegdyś,w bohaterskich latach 80-tych,nie załapali się na internowania,teraz nie bardzo nadają się do lustrowania,no bo w granicznym,72-gim,roku mieli po kilkanaście lat.Nie mają się czym wykazać! Pozostaje im jedynie wygłaszanie publicznych lojalek w stosunku do odnowicieli IVRP oraz ukradkowe opluwanie tych dziennikarzy,którzy ośmielają się myśleć nieco inaczej,piastując w głębi duszy nadzieję;a nuż Władza to dojrzy i doceni? AC Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Opluwaniu dla okrasy dość! 11.03.07, 12:31 andrzej-ciupinski napisał: Zastanawiające jest skąd, w pokoleniu trzydziestoparoletnich dziennikarzy > (Lisicki,Zaremba,Zienkiewicz itd),wzięło się tak ortodoksyjne umiłowanie prawa? > > Wydaje się,że jest to przejaw ogromnej frustracji wynikającej z faktu,że są za > młodzi żeby się załapać na jakikolwiek byt,który w przyszłości dałby im tytuł > do chwały. > Niegdyś,w bohaterskich latach 80-tych,nie załapali się na internowania,teraz > nie bardzo nadają się do lustrowania,no bo w granicznym,72-gim,roku mieli po > kilkanaście lat.Nie mają się czym wykazać! > Pozostaje im jedynie wygłaszanie publicznych lojalek w stosunku do odnowicieli > IVRP oraz ukradkowe opluwanie tych dziennikarzy,którzy ośmielają się myśleć > nieco inaczej,piastując w głębi duszy nadzieję;a nuż Władza to dojrzy i doceni? > > AC xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Czy może Pan podać jakieś argumenty? Dlaczego sądzi Pan, że ci młodzi dziennikarze popierający lustrację, opluwają tych, którzy są lustracji przeciwni, i że robią to z chęci przypodobania się władzy? Pisze Pan wedle kryteriów, które rządziły w PRL-u. Oskarżyć, nabełkotać, donieść. Jak czytam takie teksty jak Pański to dochodzę do wniosku, że sam pomysł takiej lustracji jest dobry, choć szwankują szczegóły i definicje konieczne dla jej rzetelnego przeprowadzenia. Najwyższy już czas i pora odejść od kultury publikowania niczym nie popartych zarzutów, wedle własnego jakiegoś widzimisię. Czyli czas zacząć odchodzić od PRL-owskiego systemu wartościowania ludzkich zachowań. Zdaję sobie sprawę, że obecna władza - specjalizują się w tym i Pan Premier i wicepremierzy, i sporo innych polityków PiS-u i partii koalicyjnych - też opiera się czasami na rozumowaniu opartym na kryteriach nieprzystawalnych do społeczeństwa wolnego, i serwuje teksty, czy wypowiedzi, gatunkowo zgodne z Pańskim mało oświeconym wysiłkiem. Sęk w tym, że ten lepszy w usuwaniu złych przyzwyczajeń, kto bliższy usunięcia ich źródeł. I tutaj PiS uderza mocno w typowy totalitarny etos użycia, czy nadużycia raczej, języka. Rzecz dotyczy przecież norm języka zakłamanego, języka który był przyjęty jako dopuszczalny, a często jako konieczny, w PRL-owskim dziennikarstwie. Sam więc pomysł zlustrowania dziennikarzy jest, jak mówię, dobry. To, że Pani Milewicz się z nim nie zgadza jest, rzecz jasna, godne uwagi. Oto poważna i znana dziennikarka mówi nie, i podaje swoje racje, które w kontekście mankamentów prawnych ustawy o lustracji, oraz w kontekście obecności odrażających typów z Samoobrony i LPR-u w rządzie, są znaczące. Dla Pani Milewicz jest również ważne i to, że pracuje w zgodzie z własnym sumieniem, jeśli idzie o jej PRL-owską przeszłość, i nie potrzebuje żadnej ingerencji państwa w jej osobistą historię. To wszystko jest bardzo istotne, nie oznacza jednak, że ci, którzy się z Panią Milewicz nie zgadzają kierują się pobudkami, które Pan im przypisał, z jakimś opluwaniem dla okrasy. Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw1 Lustracja wykształciuchów 11.03.07, 11:42 Osobiście uważam,że taka lustracja nic nie zmieni.Wielgus donosił,a Rydzyk i tak go hołubi,to samo i z dziennikarzami.Kurski nie może żyć bez Wyborczej z tych samych powodów jak spora grupa forumowiczów a inni czytają z innych powodów i nawet gdyby tam było 100% agentów to na poczytnośc by nie wpłyneło tak jak nie wpływa fakt,że w tej gazecie jest sporo osób którzy protestowali wtedy kiedy Ci którzy sa dzisiaj odważni siedzili cichutko.Ważne by dziennikarze reprezentowali dobry warsztat,a lustracja to igrzyska miały byc porażające fakty po lustracji WSI,teraz jest ucieczka do przodu Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Dlatego Ojdyr Rydzyk i GW mają spółę 11.03.07, 13:31 antylustracyjną :-). Nie mogę się doczekać występu Michnika w Rozmowach Niekończonych... :-) wieslaw1 napisał: > Osobiście uważam,że taka lustracja nic nie zmieni.Wielgus donosił,a Rydzyk i > tak go hołubi,to samo i z dziennikarzami.Kurski nie może żyć bez Wyborczej z > tych samych powodów jak spora grupa forumowiczów a inni czytają z innych > powodów i nawet gdyby tam było 100% agentów to na poczytnośc by nie wpłyneło > tak jak nie wpływa fakt,że w tej gazecie jest sporo osób którzy protestowali > wtedy kiedy Ci którzy sa dzisiaj odważni siedzili cichutko.Ważne by > dziennikarze reprezentowali dobry warsztat,a lustracja to igrzyska miały byc > porażające fakty po lustracji WSI,teraz jest ucieczka do przodu Odpowiedz Link Zgłoś
zbud-2 Lustracja wykształciuchów 11.03.07, 11:42 "średniaczki": rządzą ,gryzą się o ochłapy ,piszą to co piszą ,lepperują ,rydzykują itp . A mu pożyjemy , popatrzymy ....i zdaje się wreszcie zrobimy porządek ! Odpowiedz Link Zgłoś
karl_lagerfeld Re: Lustracja wykształciuchów 11.03.07, 12:31 marze o tym, zeby moi zalatujacy komuna profesorowie z wydzialu wreszcie zostali zmuszeni do postawienia tego "ptaszka". moze wplynie to na odmlodzenie/poprawe sytuacji polskiej nauki? chyba nikt jej "stetryczniu" nie zaprzeczy? a jesli srodowisko GW (sam Pan, Panie Pacewicz, deklaruje tu istnienie takiego srodowiska. ja bym sobie darowala) odmawia i protestuje - dla mnie zachowuje sie jak zbuntowany nastolatek, ktory na wszystko co zaproponuja mu rodzice, mowi "nie, nie, nie". i rodzice czasem proponuja cos z sensem (choc nie zawsze) prosze pamietac o tej inteligenckiej (wyksztalciuchowej) czesci elektoratu PiS, ktora glosowala za (powszechna) lustracja. to jest fakt, po prostu czegos takiego nie uzyskalibysmy od PO. lustracja sie dokona - osobiscie zaglosuje na PO w przyszlych wyborach. dla mnie to racjonalne, co nie znaczy ze proste zbuntowane nastolatki! zastanowcie sie, czy ta propozycja rodzicow nie jest, jak to sie mowi "dla waszego wlasnego dobra". wasz bunt i apioryczny sprzeciw jest mlodzienczy w najgorszym znaczeniu tego slowa Odpowiedz Link Zgłoś
yesamin Re: Lustracja wykształciuchów 11.03.07, 13:56 O ile wiem, jest prawo, które mówi, że nauczycielom akademickim nie wolno w czasie zajęć wygłaszać opinii politycznych - co jest logiczne, bo zatrudniono ich do wykładania przedmiotu. Jeśli chcą aktywnie działać politycznie, niech robią to w ramach partii, organizacji itd. Praca to praca. Faktem jest też, że tego prawa wielu nie przestrzega i zamiast gadać na temat - w czasie wykładów dryfują w stronę głoszenia własnych poglądów na sprawy niezwiazane z tematem zajęć. Kilka takich nagranych wypowiedzi posłużyło do wyciągnięcia konsekwencji prawnych wobec nieprofesjonalnych wykładowców. I dobrze, sensownemu prawu stało się zadość. Na zajęciach chodzi li tylko o dobre prowadzenie zajęć, czyż nie?.. No to dalej. Skoro jest tak, jak napisałam, to lustrowanie polityczne wykładowców nie ma sensu, gdyż ich praca z założenia nie ma się wiązać z polityką. I tego należy pilnować - żeby polityka nie mieszała się we wszystkie niepolityczne dziedziny życia. Trzeba iśc w taką stronę, żeby w Polsce wreszcie byli profesjonaliści, a nie, na każdym stanowisku i w każdym wcieleniu - głównie politycy. Żeby w szkołach była nauka prezentowana zgodnie z istniejącym stanem wiedzy, bez komentarzy politycznych. Żeby, kto zainteresowany polityką - działał w organizacjach do tego stosownych, których dziś nikt nikomu (jeszcze!) tworzyć nie zabrania. A jeśli ktoś zdecyduje się na działalność polityczną - niech pozwoli się rzetelnie poznac ewentualnym wyborcom, lustrując się ze swoich dawnych aktywności! Lustracja tak, ale dla polityków i tych, których zatrudnia państwo! Tego można a nawet należy wymagać. Nie można natomiast wtrącać się prywatnym firmom w to, kogo zatrudniają. Ich biznes! Polska to taka dziwna kraj. Od ilości polityki można się porzygać - na uczelniach, w poczekalniach, u cioci na imieninach... A jak przyjdzie co do czego - prawie nikt nie idzie na wybory! A jak trzeba stworzyć jakis ruch polityczny - nie ma chętnych! I na tej obywatelskiej ambicji do politykowania przemieszanej z gnuśnością wyrasta bezsensowny rewizjonizm wszechlustracyjny. Bo oto, gardłując za jak najszerszą lustracją, można nabrać wyobrażenia, że się bardzo dużo robi w dziedzinie polityki! A jednocześnie nie trzeba ruszać d.. z miejsca - no bo ruszać się i biec z oświadczeniami mają przecież przypadkowo wytypowane ofiary! To ślepa uliczka, bezsensowne marnotrawstwo papieru, ludzkich nerwów i kasy z naszych podatków. To droga donikąd, a nie do lepszej Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
jacenty07 Re: Lustracja wykształciuchów 12.03.07, 13:06 i znowu wiadomosci dobre czy złe ale zawsze prawdziwe>karl-l.szkoda,ze nie Selma. A mogło być już po wszystkim i tak dobrze !.Gdyby senatorowie: Andrzejewski.Romaszewski.Legutko,Putra i inni posiadający tak poteżne zasoby intelektu, doprowadzili do jednoznacznych zapisów ustawy lustracyjnej z 18 pazdziernika 2006.Swiatełkiem w tunelu tej ustawy ,był przepis weryfikujący uprawnienia płacowe pobieranych emerytur i rent przez "komunistyczną hołotę".Święte słowa! Jarosława Kaczynskiego wypowiedziane w dniu 5 marca tego roku cytuję :"...socjalizm to był ustrój hołoty dla hołoty..."dawały pełną podstawę do takich działań.Wiadomym bowiem jest,że jeszcze w tym roku emerytury i nawet częśćiowo niektóre renty otrzymują osoby "hołoty" ab ovo mający pracę z komunistycznego nadania.Celowym byłoby pójśćie o jeden Sejm za daleko,by w ramach naturalnej selekcji dokonać: dla takich emerytów pozostających jeszcze przy życiu i grupy wiekowych rencistów wysokość swiadczeń zrównać do poziomu "naturalnej śmierci". Cui prodest dla IV RP.Zmniejszyłoby to koszty działania IPN i jego personel, w sferze którego pozostaliby już tylko Ci,którzy rozpoczeli pracę jeszcze za komuny,a ich dezorientacja nabyta wprowadza dezorganizację IV RP. Ich anabioza pozwala na pozbycie się i tej naleciałośći /ludzkiej / A co nam zostanie ? Oczywiscie grupa prowadząca tzw."perlit PiS "' bracia mniejsi periojkowie po byłym PRL i zdrowa tkanka narodu to jest roczniki 1985 do 2007.W ciągu najbliższych kilkunastu lat wsparci NAUKAMI RADIA M. stasimon obywateli IV RP osiągnie niebiańskie brzmienie. I tylko ten ODYN co obecnie od czasu do czasu wznowi "ritornello" co by nie było zbyt monotonnie w tym kraju wiecznej szczęsliwość jakim będzie po IV Piąta RP.Dlaczego w koncówce zabrakło jako startera senatora Andrzejewskiego?. Relata refero.Sapienti sat !!!. Odpowiedz Link Zgłoś
bim41 Dlaczego GW chce abyśmy byli gorsi od innych 11.03.07, 12:58 Dlaczego GW piętnuje lustrację którą przecież przeprowadzono prawie we wszystkich nowych państwach UE. Czy mamy być od nich gorsi np. od Czechów, nie mówiąc już o Niemcach. Skoro oni przeprowadzili z sukcesem lustrację dlaczego Polska ma jej nie przeprowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_nilson Re: Dlaczego GW chce abyśmy byli gorsi od innych 11.03.07, 13:25 GW nie "piętnuje lustracji". GW protestuje przeciwko zmuszaniu ludzi do wypełniania ankiet o ewentualnej współpracy. Ta akcja nie ma z właściwą lustracją nic wspólnego. Lustracja bowiem - zgodnie z ustawą, która w tym puncie nie jest kontestowana - zosatnie przeprowadzona przez IPN i to Instytut stwierdzi, kto był kapusiem, a kto nie był. To, czy ktoś wypełni ankietę, czy nie wypełni, nie wpłynie przecież na werdykt IPN-u, który sprawdzi po prostu Archiwa. Osiągnięcie celu, jakim jest poznanie przez społeczeństwo, kto był kapusiem, jest niezależne od wypełniania ankiet. Nie pozwólmy sobie wmawiać, że jest inaczej. Pozdrowienia dla Gazety i wszystkich, którzy czują się związani z "jej środowiskiem" pan_nilson Odpowiedz Link Zgłoś
bim41 Re: Dlaczego GW chce abyśmy byli gorsi od innych 11.03.07, 14:09 O ile wiem w Czechach i Niemczech zlustrowano również dziennikarzy tak samo na Węgrzech , w jaki sposób się to zrobi to już szczegół techniczny. najważniejsze aby zostało to ujawnione. zresztą przecież to postulat PO która chciała wszystie akta IPN umieścić w internecie. Więc o co ten krzyk. Poza tym nikt nikogo do niczego nie zmusza to ustawa nakłada obowiązek złożenia oświadczeń a prawa należy przestrzegać jakie by ono nie było bo inaczej dojdziemy do absurdu. A najśmieszniejsze jest to , żę GW która aspiruje aby cywilizować nasz kraj w duchu europejskim nawołuje do łamania podstawoej wartości jaką jest prawo, stawia się tym samym na pozycji zgoła anarchistycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek Lustracja sędziów, dawokatów, radców... 11.03.07, 14:58 ...pokaże ponad wszelką wątpliwośc skąd wywodzą się te - w ich własnym mniemaniu - elity. Odpowiedz Link Zgłoś
jewropejczyk O się agentura broni, jak walczy żeby zabić 11.03.07, 15:01 prawdę. Tow. Pacanowicz jaki mieliście pseudonim, bo że byliście TW to jestem wewnętrznie przekonany od dawna. Podobnie jak do reszty "niezależnych" dziennikarzy z polskojęzycznych merdiów ... Ale już niedługo wszyscy tow. z Wybiórczej, z Politruki, z WSI24 z TW"N", z POlsatu, z lewackiego "Przekroju" i "Przeglądu" ... już niebawem prawda o Was ujrzy światło dzienne. To samo dotyczy agentów na uczelniach, za frak i won z nimi ! Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer 3/4 adwokatów w polsce jest z nadan partyjnych. 11.03.07, 15:11 Co się dziwisz, że się bronią. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: O się agentura broni, jak walczy żeby zabić 14.03.07, 13:30 > wewnętrznie przekonany od dawna. Na szczescie twoje wewnetrzne przekonania obchodza tylko ciebie samego :-))) Dla normalnych ludzi licza sie fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Ile diabłów mieście się za plecami Milewicz? 11.03.07, 15:10 Do dyskusji włączył się też nieoceniony Piotr Semka („Rzeczpospolita”), który insynuuje, że „za plecami pani Ewy iluś byłych agentów jeszcze raz będzie usiłowało uciec od rozliczenia grzechów przeszłości”. Dodaje z życzliwym obiektywizmem, że „to w środowisku »Gazety Wyborczej « nic nowego”. ************************************** Semka, jak prawdziwy komunista, użył argumentu ostatecznego w typie: "A u was biją Murzynów". Deklaracja Milewicz, dla sporej części ludzi, oczywista, spowodowała pewne zamieszanie w szeregach propagandy IV RP. Coraz więcej dziennikarzy zaczyna się tłumaczyć, dlaczego poddaje się lustracji i udowadnia, że nie jest koniem. Deklaracja Milewicz wynika z poczucia przyzwoitości wobec samego siebie. Potrzeba udowadniania przyzwoitości jest charakterystyczna dla systemów totalitarnych. Milewicz nie dała się zwariować. Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Może nawet nowy teść Kaczyńskiej straci... 11.03.07, 15:10 ...uprawnienia adwokackie. Wszak sam się przyznał, że był agentem. Odpowiedz Link Zgłoś