miroslaw.grabietz 12.03.07, 08:40 Oj dostanie sie PiS od Ojca Chrzestnego. Zlodziej z koloratka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
p26 O. Rydzyk będzie musiał się zlustrować? 12.03.07, 08:42 Ksiądz rydzyk oświadczy że nie współrapcował z WSI ora SB i będzie to prawda. Bo on współpracował tylko z rosyjską FSB. Odpowiedz Link Zgłoś
fresno11 Nonsens... Rydzykowi moga naskoczyc.... 12.03.07, 08:53 A jak sie nie zlustruje to co? Rozwiaza radko maryja? Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Oj, to po lustracji - swiete krowy nie dadza sie 12.03.07, 09:15 zlustrowac. Ciekawe co wymysla. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Jest coraz śmieszniej! Jak za schyłkowego PRL 12.03.07, 09:36 Bareja pilnie poszukiwany!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Wynik już jest znany choć wiadomo że to agent KGB 12.03.07, 09:45 Przecież kaczki nic złego nie zrobią swojemu "ojcu założycielowi" który ich stworzył i wypromował. Wynik już jest z góry znany pan Ojciec dyrektor - zawsze dziewica jest czyściuteńki jak łza.. Odpowiedz Link Zgłoś
brabancja Kwity zamiecie się pod dywan, jak lojalkę Jarka 12.03.07, 09:49 I będzie sprawiedliwie. I zgodnie z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany A nie mówiłem, że dojdzie do sojuszu Ojdyra z GW? 12.03.07, 10:05 Przecież Ojdyr zaraz wzorem Ewy Milewicz: ("...Jeśli byłam w PRL-u w opozycji, to nie po to, aby teraz, po latach musieć wyciągać zza pazuchy argumenty za tym, że byłam ok. Nie po to, aby się teraz komukolwiek spowiadać z dobrych lub złych uczynków. Spowiadam się wtedy, gdy mam taką potrzebę a nie wtedy, gdy władza, jakakolwiek, nawet ta demokratyczna, tego ode mnie żąda. Jeśli - powtarzam jeśli - byłam w opozycji, to nie po to, aby teraz na zawołanie się tym chlubić.") zakrzyknie wielkim głosem: "Ja, wasz Ojciec w Radyju nie po to byłem w III RP w opozycji, aby teraz, po latach musieć wyciągać zza pazuchy argumenty za tym, że byłem ok. Nie po to, aby się teraz komukolwiek spowiadać z dobrych lub złych uczynków. Spowiadam się wtedy, gdy mam taką potrzebę i osobiście przed Panem Bogiem, a nie wtedy, gdy władza, jakakolwiek, nawet ta demokratyczna, tego ode mnie żąda. Jeśli byłem w opozycji, dzielnie na chwałę Pana i Narodu Polskiego zwalczając masonów, postkomuchów i syjonistów, to nie po to, aby teraz na zawołanie się tym chlubić! Żądanie takiej spowiedzi ode mnie to zamach na Wartości Chrześcijańskie, ba - to zamach na samego Pana Boga!" brabancja napisała: > I będzie sprawiedliwie. I zgodnie z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: A nie mówiłem, że dojdzie do sojuszu Ojdyra z 12.03.07, 10:15 Przecież to takie samo środowisko jak u michnikowszsyzny, tylko że z drugiej strony barykady. Ktoś wierzy że nawet jakby Rydzyk okazał się kapusiem, jego wyznawcy by w to uwierzyli? Odpowiedz Link Zgłoś
inzynier_skrzypek Re: A nie mówiłem, że dojdzie do sojuszu Ojdyra z 12.03.07, 10:27 gabriel napisał: > Przecież to takie samo środowisko jak u michnikowszsyzny, tylko że z drugiej > strony barykady. Ktoś wierzy że nawet jakby Rydzyk okazał się kapusiem, jego > wyznawcy by w to uwierzyli? > Oczywiście, że nie uwierzą. Zresztą im to obojętne, gdyż większość wyznawców redaktora Rydzyka wzdycha po cichu do peerelu. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Tyle że do peerelu rządzonego już nie przez tych 12.03.07, 10:36 ohydnych żydomasonokomuchów, ale dla odmiany przez Prawdziwych Polaków- Katolików-Patryjotów :-))! inzynier_skrzypek napisał: > Oczywiście, że nie uwierzą. Zresztą im to obojętne, gdyż większość wyznawców > redaktora Rydzyka wzdycha po cichu do peerelu. Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov EEEEE, to podoba mi się ta ustawa :) 12.03.07, 10:45 Pamiętacie tą schizofrenię moherów przy Wielgusie? Teraz się dopiero zacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Orzechowski: Rydzyk nie wytrzymał napięcia... 12.03.07, 12:14 ...napięcia??? Chyba w gaciach !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kropka_na_muniu_m.o M_i_c_h_n_i_k__M_a_r_s_z__D_o__L_ u_s_t_r_a_!!:))) 12.03.07, 13:33 ....Ustawa lustracyjna, która wchodzi 15 marca, zakłada, że każdy, kto w myśl prawa prasowego jest dziennikarzem, będzie musiał złożyć oświadczenie lustracyjne. ..... HURRA !!! NARESZCIE !!! MICHNIK MUSI PODDAĆ SIĘ LUSTRACJI !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
atomm towarzyszu Rydzyk, jaki mial pan pseudonim?? 12.03.07, 13:37 wszyscy sie juz niedlugo dowiemy.... :P Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Michnik będzie musiał się zlustrować! To jest to!! 12.03.07, 12:18 Rydzyka moga lustrowac w dalszym ciagu, tak jak UBowcy to robili do tej pory i jak Michnik swoja ekipa probowal. Nic mu nie grozi. Za to teraz przyszla kryska na michnikow i bedzie wesolo. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Michnik jako Najwyższy Autorytet Jasnogrodu odmówi 12.03.07, 13:03 lustracji z taką samą wielkopańską wyższością, z jaką odmówi jej Ojdyr Rydzyk jako Najwyższy Autorytet Ciemnogrodu. Decyzja Michnika wywoła entuzjastyczny aplauz Jasnogrodzian i moralne oburzenie Ciemnogrodzian. Decyzja Rydzyka wywoła entuzjastyczny aplauz Ciemnogrodzian i moralne oburzenie Jasnogrodzian. Swój aplauz dla decyzji Michnika Jasnogrodzianie będą tłumaczyć tym, że wymóg poddania się przez Michnika tak uwłaczającemu mu procederowi to zamach na Postęp, Wolność i Demokrację. Towarzyszące temu aplauzowi moralne oburzenie Ciemnogrodzian będzie argumentowane tym, że Michnik samowolnie wynosi się ponad obowiązujące prawo, czym okazuje swoją pogardę dla państwa prawa oraz szerzy anarchię. Swój aplauz dla decyzji Rydzyka Ciemnogrodzianie będą tłumaczyć tym, że wymóg poddania się przez Rydzyka tak uwłaczającemu mu procederowi to zamach na Polskość, Boga i Ojczyznę. Towarzyszące temu aplauzowi moralne oburzenie Jasnogrodzian będzie argumentowane tym, że Rydzyk samowolnie wynosi się ponad obowiązujące prawo, czym okazuje swoją pogardę dla państwa prawa oraz szerzy anarchię :-)... Ogólnie rzecz biorąc - BĘDĄ JAJA JAK BERETY... poszeklu napisał: > Rydzyka moga lustrowac w dalszym ciagu, tak jak UBowcy to > robili do tej pory i jak Michnik swoja ekipa probowal. > Nic mu nie grozi. Za to teraz przyszla kryska na michnikow > i bedzie wesolo. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Michnik jako Najwyższy Autorytet Jasnogrodu o 12.03.07, 14:11 Tak swoją drogą to Michnik jeszcze coś publikuje? Nawiasem mówiąc chciałbym wiedzieć jak się ma ustawa lustracyjna do blogerów piszących o polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Publikuje czasem łzawe i przesycone erudycją 12.03.07, 14:35 eseje społeczno-historyczne podkreślające konieczność wielopłaszczyznowego i niejednoznacznego ujęcia kontrowersyjnych wydarzeń i procesów historycznych, oraz przestrzegające przed stosowaniem łatwych uogólnień i uproszczeń w ocenie zachowania ich bohaterów :-)... Co do blogerów, to jeśli piszą to na czyjeś zlecenie to zdaje się podlegają :-). adas313 napisał: > Tak swoją drogą to Michnik jeszcze coś publikuje? > > Nawiasem mówiąc chciałbym wiedzieć jak się ma ustawa lustracyjna do blogerów > piszących o polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
morszuk Re: Michnik będzie musiał się zlustrować! To jest 12.03.07, 17:19 >> Ogólnie rzecz biorąc - BĘDĄ JAJA JAK BERETY... << Raczej jak birety! Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Jak birety też! 12.03.07, 19:23 morszuk napisał: > >> Ogólnie rzecz biorąc - BĘDĄ JAJA JAK BERETY... << > Raczej jak birety! Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany To pomyśl teraz o schizofrenii Jasnogrodzian: oto 12.03.07, 12:16 oni z jednej strony klepią jak katarynki mantrę, że PiS chadza na pasku Rydzyka i ogólnie Kościoła, z drugiej wyrzekają, że Kościół miesza sie do polityki, z trzeciej podzielają szlachetne oburzeniem swych Gazetowych Idoli i Złotych Cielców, że oto tak Niebotyczne Autorytety mają się poddać prawu jak pierwszy- lepszy czereśniak, a przecież z tytułu Wiekopomnych Zasług należy im się traktowanie lepsze niż zwykłemu motłochowi - a teraz z czwartej strony wypadałoby im zauważyć, że ta ustawa daje Waadzy batóg i na klechów, których nadmiernych wpływów tak przecież jako Jasnogrodzianie nie cierpią :-)... A więc daje Kaczogrodowi okazję do powściągnięcia wszechwładzy Idoli I Złotych Cielców Ciemnogrodu, czyli rozpolitykowanych księży i dostojników :-). Czaisz tę rozterkę Jasnogrodzianina, szczególnie wtedy, jeśli Kaczogród nie zawaha się użyć tej broni przeciw klechom, którzy mu podskoczą...? Musiałby sobie wtedy Jasnogrodzianin zrewidować jedną z podstaw swego światopoglądu - że Kaczogród to pokorny podnóżek Kościoła :-). Byłaby to męka umysłowa równa tej, której doznał Ciemnogrodzianin uświadamiający sobie rolę kaczej łapy w akcji odwielguszania, czyli odrzynania od warszawskiego stolca metropolitalnego okołorydzykowej Fluorescencji - niekwestionowanego Idola Ciemnogrodzianina. Ciężkie zaiste męki umysłowe wywołują meandry kaczej polityki u przeciętnych, prostych tak Jasnogrodzian, jak i Ciemnogrodzian ... srpnov napisał: > Pamiętacie tą schizofrenię moherów przy Wielgusie? Teraz się dopiero zacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Jasnogrodzianie.... jakos mam skojarzenie z... 12.03.07, 12:50 ojcami na Jasnej Gorze.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Jest to skojarzenie niesłuszne :). Jasnogrodzianin 12.03.07, 13:18 to prosta opozycja Ciemnogrodzianina :-)... Klasyfikuję ich nieraz również w kategoriach plemienności politycznej, aczkolwiek w poniższej klasyfikacji użyłem węższego pojęcia "partie polityczne", a w kontekście dzisiejszej rozmowy celowsze byłoby "ugrupowania" czy "obozy": forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=58825373&a=58838627 r306 napisał: > ojcami na Jasnej Gorze.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
morszuk Re: EEEEE, to podoba mi się ta ustawa :) 12.03.07, 17:16 Rydzyk z katolickiej wściekłości zapluje swoim jadem wszystkie mikrofony. I wreszcie bedzie spokój. Zamillknie ta katofaszystowska rozgłośnia, promująca ciemnotę i zabobon. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Tyle że do peerelu rządzonego już nie przez t 12.03.07, 11:25 uchachany napisał: > ohydnych żydomasonokomuchów, ale dla odmiany przez Prawdziwych Polaków- > Katolików-Patryjotów :-))! > > inzynier_skrzypek napisał: > > > Oczywiście, że nie uwierzą. Zresztą im to obojętne, gdyż większość wyznaw > ców > > redaktora Rydzyka wzdycha po cichu do peerelu. Świetne !!!! Czyli żydomasonokomuch to obecnie prawdziwypolakkatolikpatryjota Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Dokładnie :-). Ale to na razie hipotetyczne: być 12.03.07, 10:32 może Ojdyr zechce dać lekcję wychowania obywatelskiego i oświadczy, że aczkolwiek wymaganie od tak zasłużonej persony jak on oświadczenia jest niesłychaną bezczelnością, to jako miłujący Prawo (i Sprawiedliwość, z którym jest w cichej koalicji) i państwowotwórczy obywatel podda się temu wymogowi :-). > Przecież to takie samo środowisko jak u michnikowszsyzny, tylko że z drugiej > strony barykady. Ktoś wierzy że nawet jakby Rydzyk okazał się kapusiem, jego > wyznawcy by w to uwierzyli? Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov Otóż nie, PiS już jest masoński 12.03.07, 10:47 Tako rzecze Radio Maryja. Więc taka musi być prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Otwartego zerwania jeszcze nie było, ale być może 12.03.07, 12:30 jakiś wewnętrzny bunt w koalicji PiS-Ojdyr-Samoobora-LPR się tli, mianowicie irredenta antykacza obu przystawek pod egidą Ojdyra :-) srpnov napisał: > Tako rzecze Radio Maryja. Więc taka musi być prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Otóż nie, PiS już jest masoński 13.03.07, 12:54 srpnov napisał: > Tako rzecze Radio Maryja. Więc taka musi być prawda. A skąd RM może wiedzieć, kto mason, a kto nie? Prawdziwa masoneria była tak zakonspirowaną organizacją, że nikt nie wiedział, kto jest kto, nawet na swoje spotkania przychodzili w maskach i NIGDY nie wybaczali zdrady. Jeżeli ktoś mówoł o sobie, że jest masonem, jednego można było być pewnym: nie był nim. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 A po co Ojdyr ma się lustrować? 12.03.07, 11:49 On jest nikim, jeno czasem jako słuchacz do Rozmów Niedokończonych dzwoni. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Masz racje, to może być linia tłumaczenia, że nie 12.03.07, 13:43 musi :-). Przyjęta przez Ojdyrofilów z entuzjazmem równym temu, z jakim Platfusofile przyjęli tłumaczenie HGW, że właściwie to nawet nie musiała składać oświadczenia o biznesach męża, bo działa on nie w Wawce. A złożyła je ot tak sobie, z nadgorliwości :-). Więc pretensje o spóźnienie są zupełnie bezprzedmiotowe :-). adas313 napisał: > On jest nikim, jeno czasem jako słuchacz do Rozmów Niedokończonych dzwoni Odpowiedz Link Zgłoś
belus77 Agent KGB...??? Swojemu radiostacji by nie dawali? 12.03.07, 11:03 Moze wreszcie ktos sie zajmie "skladka" na Stocznie i akcjom ESPEBEPE ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Agent KGB...??? Swojemu radiostacji by nie da 12.03.07, 15:24 no wlasnie!caly narod czeka na wzorowa-przykladowa chrzescijanska pomoc i w koncu "uratowanie"tej stoczni przez "wybitnego i jedynego ojca polaka" i nic!!masoni wrogowie wielkiej katolickiej polski mowia coraz glosniej ze ta forsa zostala ukradziona przez jakiegos zlodzieja i oszusta o ksywie "ojciec".najwiekszy prokurator na polnocnej polkuli ziobro ksywa "zero" nabral wody do geby i nie moze nic wykrztusic!slyszalem ze zbiera brygady kaminskiego aby dokonac inwazji radya marya!juz widze jak tego zlodzieja wyprowadza kaminski skutego jak galernika!w gorze krazaa helikoptery,policja konna toruje droge!komornicy biora na lawete maybacha a zlodzieje zlomu rozbieraja ogrodzenie tej twierdzy!ha!ha!ha!. Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: Ja sie zlustrowalem! 12.03.07, 17:35 Wstalem rano, polazlem do lazienki, wysikalem , umylym, rece, twarz i zeby.Patrze w lustro i widze siebie. No to jak jestem w lustrze to sie zlustruje, pomyslalem. Pogadalem z facetem w lustrze. Fajny chlop! Pytam czy kablowal komus ? On,ze nie i nigdy.I ja mu wierze.Zrobcie to samo, bedziecie zlustrowani. Kazdy przeciez ma jakies lustro. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Agent KGB...??? Swojemu radiostacji by nie da 13.03.07, 13:13 kazik.k napisał: > no wlasnie!caly narod czeka na wzorowa-przykladowa chrzescijanska pomoc i w > koncu "uratowanie"tej stoczni przez "wybitnego i jedynego ojca polaka" i > nic!!masoni wrogowie wielkiej katolickiej polski mowia coraz glosniej ze ta > forsa zostala ukradziona przez jakiegos zlodzieja i oszusta o ksywie > "ojciec".najwiekszy prokurator na polnocnej polkuli ziobro ksywa "zero" nabral > wody do geby i nie moze nic wykrztusic!slyszalem ze zbiera brygady kaminskiego > aby dokonac inwazji radya marya!juz widze jak tego zlodzieja wyprowadza kaminsk > i > skutego jak galernika!w gorze krazaa helikoptery,policja konna toruje > droge!komornicy biora na lawete maybacha a zlodzieje zlomu rozbieraja ogrodzeni > e > tej twierdzy!ha!ha!ha!. Niedoczekanie twoje! Ale pomarzyć można... Odpowiedz Link Zgłoś
jb777 Re: Jest coraz śmieszniej! .. i straszniej 12.03.07, 09:44 Rzeczywiścei śmiesznie - i nikt mi nie powie że to bubel prawny. Jarek chce wszystkich trzymać za jaja. I taką ustawkę wysmażył żeby mu nikt nie podskoczył. On będzie koncesjonował prawo i sprawiedliwość, moralność i niemoralność. Jak Ojciec Dyrektor podskoczy to mu odbiorą koncsję lub zakłócą, lub jakiś tam inny numer wywiną. Ojcice Dyr nie wie jeszcze co go czeka. Jarek dla władzy zrobi wszystko. Nawet zatopi niezatapialnego Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Oj, to po lustracji - swiete krowy nie dadza 12.03.07, 14:59 juz nie moge sie doczekac lustracji tego zlodzieja i oszusta z torunia ksywa "ojciec".juz to widze!mozna zdechnac ze smiechu!proponuje by niejaki marek jurek agent zlowrogiego opus dei "powaga swojego urzedu" wymusil na tym oszolomie poddanie sie lustracji!!chyba bym sie nawrocil!!cyrk ktory jest przed nami zapewni nam na dlugie lata wesole igrzyska!!katogowna wniosa poprawke o wylaczeniu czarnej stonki z lustracji.szczegolnie mnie bawi lustracja "czarnych redaktorow"en-deckich szmatlawcow.czekam na to z zapartym oddechem ...i stolcem. Odpowiedz Link Zgłoś
nick51 Re: Nonsens... Rydzykowi moga naskoczyc.... 12.03.07, 10:04 Tak powinni zrobić, w myśl interpretacji PiS media prywatne, (zwłaszcza elektroniczne)które nie zwolnią osób nie poddajacych się lustracji powinny być pozbawione koncesji. Pozbawić koncesji mozna, gdy zostało złamane prawo, a zatrudnianie takich osób jest złamaniem prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Nonsens... Rydzykowi moga naskoczyc.... 13.03.07, 12:38 fresno11 napisał: > A jak sie nie zlustruje to co? Rozwiaza radko maryja? Sam siebie zwolni? Odpowiedz Link Zgłoś
util Re: O. Rydzyk będzie musiał się zlustrować? 12.03.07, 09:31 p26 napisał: > Ksiądz rydzyk oświadczy że nie współrapcował z WSI ora SB i będzie to prawda. > Bo on współpracował tylko z rosyjską FSB. To już przestał?! Odpowiedz Link Zgłoś
prawda111 Re: O. Rydzyk będzie musiał się zlustrować? 12.03.07, 10:56 p26 napisał: > Ksiądz rydzyk oświadczy że nie współrapcował z WSI ora SB i będzie to prawda. > Bo on współpracował tylko z rosyjską FSB. Po prostu z KGB. A jak się nie zlustruje to kto go zwolni? Może Kaczorkowie Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: O. Rydzyk będzie musiał się zlustrować? 12.03.07, 19:30 To jak to jest z z naszym Państwem,jest wyznaniowe,czy nie? Bo jak o kase chodzi i wyciagaja forse na Opatrzność to jest. a jak chodzi o lustracje dziennikarstwa kościelnego, to Nie?! Dom Wariatów! Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: O. Rydzyk będzie musiał się zlustrować? 13.03.07, 12:37 p26 napisał: > Ksiądz rydzyk oświadczy że nie współrapcował z WSI ora SB i będzie to prawda. > Bo on współpracował tylko z rosyjską FSB. Aha, a o współpracę ze służbami bezpieczeństwa innych państw nie pytamy? Odpowiedz Link Zgłoś
trawolta ?! 12.03.07, 08:43 A może Ojciec Tede przyłączy się do akcji nieposłuszeństwa obywatelskiego red. Milewicz i Zakowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: ?! 12.03.07, 08:50 Ciekawa sytuacja.Milewicz i Żakowski robią coś w interesie Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
boston65 [...] 12.03.07, 08:54 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Jeżeli Ojdyr wzorem jasnogrodzkich dziennikarzy 12.03.07, 10:19 z oburzeniem odrzuci ewentualność tego, by tak zasłużoną w dziele budowy IV RP Personę i Fluorescencję jak jego ciągać do złożenia deklaracji o braku współpracy niczym pierwszego-lepszego salonowego dziennikarzynę - to w obliczu takiej moralno-politycznej Jedności Antylustracyjnej Ciemnogrodu z Jasnogrodem ci Jasnogrodzianie i ci Ciemnogrodzianie, którzy są na tyle rozgarnięci, że będą w stanie ów paradoks zauważyć - popadną w stupor :-)... mike.recz napisał: > No to chyba żeś się trochę zdenerwował. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Nie interesuje mnie jego lustracja, czekam na 12.03.07, 08:50 konkretna reakcję episkopatu, niech się określa w końcu. Powiem krótko albo Rydzyk albo tacu jak ja, nie ma dróg posrednich w wierze, a Bóg ma jedno oblicze mimo róznych wyznań i religii, ten klecha niczego nie wnosi wartosciowego, rozbija kosciół Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
kacza_kaka O. Rydzyk będzie musiał się zlustrować? 12.03.07, 08:54 Kij ma dwa konce. Ciekaw jestem czy lustracja ojca Zdrydzyka bedzie identyczna jak bilans rozliczenia zebranych funduszy w celu wykupienia Stoczni Gdanskiej. Uczcie sie od "guru" zarabiac pieniazki i zdobywac wladze. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw.grabietz Nic mu nie zrobia... 12.03.07, 08:59 Zbyt duzo brudnych paluchow macza sie w jego torcie... Odnowa Moralna:) Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Lekarzu lecz się sam... 12.03.07, 09:11 Może warto zacząć się już martwić o GW raczej, jej skład osobowy i jej przyszłość? Odpowiedz Link Zgłoś
enedue3 a ty czasem nie jesteś złodziejem i kapusiem? 12.03.07, 09:25 W życiu bywa tak , że każdy złodziej i "kablownik" widzi w kimś innym złodzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: a ty czasem nie jesteś złodziejem i kapusiem 12.03.07, 09:39 enedue3 napisał: > W życiu bywa tak , że każdy złodziej i "kablownik" widzi w kimś innym złodzieja > . Masz na myśli autorów tej nieszczęsnej ustawy? Zgadzam się. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Mało kapujący gość... 12.03.07, 09:44 Wątpię aby mógł być. Do kapowania i do złodziejki trzeba w końcu trochę inteligencji, a tu niestety figa... Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 jama314... ty wiesz co mówisz...masz doświadczenie 12.03.07, 10:03 ile lat w SB ? Odpowiedz Link Zgłoś
zssyp A może odrobina zastanowienia... 12.03.07, 09:30 Czy ksiądz, który nie stosuje się do prawa pozostaje moralny i etyczny, czego należałoby oczekiwać od autorytetu? Czy oddanie "tego co cesarskie" nie jest w tym przypadku jego priorytetem? No i jeszcze taki truizm: prawdziwa cnota krytyki się nie boi; jeśli w stosunku do innych, zapewne mniej cnotliwych, taki test nie działa, to czy do tej grupy wolno już zaliczyć z miejsca wszystkich redaktorów w sutannach, czy też nalażałoby jednak oczekiwać, że ten rygor ich obowiązuje: należą przecież do grupy, która powinna potwierdzać swą moralność i szacunek do prawa W KAŻDEJ SYTUACJI, gdy taka okazja zaisnieje. Co innego, gdyby prawo nakazywało im postępowanie wbrew moralności, etyce i innym zasadom kapłaństwa... Ale w tej sytuacji - gdy Prawo im nakazuje: oświadczcie, że wspópracowaliście lub nie, w zależności od waszych przeszłych uczynków - czy możemy zachować szacunek do Nich, gdy nam po prostu powiedzą "Nie"? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany A jakby to rozumowanie powtórzyć pod adresem 12.03.07, 10:48 "cywilnych" dziennikarzy, to też będzie sensowne :-)...? Bo mogę się założyć, że dla popierającego protest jasnogrodzkich dziennikarzy Jasnogrodzianina (zwykle mniej czy więcej antyklerykała) bedzie sensowne tylko w odniesieniu do dziennikarzy-księży; zaś dla Ciemnogrodzianina płonącego świętym oburzeniem przeciw temu protestowi będzie sensowne tylko w odniesieniu do dziennikarzy jasnogrodzkich, natomiast wobec dziennikarzy w sutannach będzie potraktowane jako zamach na Kościół Przenajświętszy (Matkę Naszą), Wiarę, Wartości i zgoła samego Pana Boga :-)). zssyp napisał: > Czy ksiądz, który nie stosuje się do prawa pozostaje moralny i etyczny, czego > należałoby oczekiwać od autorytetu? Czy oddanie "tego co cesarskie" nie jest w > tym przypadku jego priorytetem? No i jeszcze taki truizm: prawdziwa cnota > krytyki się nie boi; jeśli w stosunku do innych, zapewne mniej cnotliwych, taki > > test nie działa, to czy do tej grupy wolno już zaliczyć z miejsca wszystkich > redaktorów w sutannach, czy też nalażałoby jednak oczekiwać, że ten rygor ich > obowiązuje: należą przecież do grupy, która powinna potwierdzać swą moralność i > > szacunek do prawa W KAŻDEJ SYTUACJI, gdy taka okazja zaisnieje. Co innego, > gdyby prawo nakazywało im postępowanie wbrew moralności, etyce i innym zasadom > kapłaństwa... Ale w tej sytuacji - gdy Prawo im nakazuje: oświadczcie, że > wspópracowaliście lub nie, w zależności od waszych przeszłych uczynków - czy > możemy zachować szacunek do Nich, gdy nam po prostu powiedzą "Nie"? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: jak się zlustrować 12.03.07, 09:40 vontomke napisał: > gdy ma się teczkę w Moskwie? Poprosić, żeby przysłali odpis do IPNu. Odpowiedz Link Zgłoś
aglo11 Re: O. Rydzyk będzie musiał się zlustrować? 12.03.07, 09:24 Dziennikarze polskojęzycznego brukowca jakim jest GW (czyt.Gazeta Wybiórcza)z naczelnym Michnikiem robią wszystko aby obejść prawo i razem z Lewusami i Debilatami oraz P-Osłami z PO bardzo się boją tej ustawy, duchownych lustrować, tak, święte krowy-dziennikarzy to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyst W kuluarach (jak mawia Kurski) mowi sie, ze Rydzyk 12.03.07, 09:29 to TW "Borowik". Oj bedzie kolorowo, oj okaze sie za czyje pieniadze i z czyjej inicjatywy (najgorszych elit III RP) powatala TR Wam i Maryja Odpowiedz Link Zgłoś
mielis O naiwny ! 12.03.07, 09:39 K. K. podlega tylko władzy boskiej i jest tu jej przedstawicielem więc nie może podlegać prawu państwowemu! Odpowiedz Link Zgłoś
zssyp Re: O naiwny ! 12.03.07, 10:02 mielis napisał: > K. K. podlega tylko władzy boskiej i jest tu jej przedstawicielem > więc nie może podlegać prawu państwowemu! Nie zgadzam się. Ksiądz jest Obywatelem, a nie psem, albo pchłą i jako obywatela obowiązuje go Prawo; jako księdza może i nie, ale ma nie kraśc, nie gwałcić i nie prowadzić po pijaku, bo takie jest tutaj prawo. Jest też takie, że ma złożyć oświadzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
zegrz O. Rydzyk będzie musiał się zlustrować? 12.03.07, 09:42 Księży obowiązuje inna moralność niż wiernych? "Szef KAI Marcin Przeciszewski spodziewa się, że część księży odmówi, ale nie zostaną za to zwolnieni. "To sprawa moralności i sumienia" - dodaje rozmówca "Życia Warszawy"." Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Czy "Filozof" Życiński... 12.03.07, 09:45 - nie jest przypadkiem dziennikarzem ?... :) Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Czy "Filozof" Życiński... 12.03.07, 13:08 mg2005 napisał: > - nie jest przypadkiem dziennikarzem ?... :) Próbujemy odwracać uwagę od niewygodnych faktów kłamiąc na forum?:) Odpowiedz Link Zgłoś
c.romanik O. Rydzyk będzie musiał się zlustrować? 12.03.07, 09:44 bogu co boskie a pisowi co kacze Odpowiedz Link Zgłoś
akropol2007 O. Rydzyk będzie musiał się zlustrować? 12.03.07, 09:44 Ktorzy odmowia zabronic dzialalnosci. To tez obywatele Polscy. Jak wszyscy to wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: O. Rydzyk będzie musiał się zlustrować? 12.03.07, 09:47 A swoja drogą ciekawe jak Rydz załatwił sprawę swoich nadajników w Rosji. Musiał mieć kontakt z KGB - bez tego nie ruszyłby z miejsca. Komu i9 ile kasy łapówek za to dał? Co w zamian obiecał wtedy Jelcynowi i spółce? Może to trzeba najpierw wyjasnić? Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: O. Rydzyk będzie musiał się zlustrować? 12.03.07, 09:49 albacor napisał: > A swoja drogą ciekawe jak Rydz załatwił sprawę swoich nadajników w Rosji. Musia > ł > mieć kontakt z KGB - bez tego nie ruszyłby z miejsca. Komu i9 ile kasy łapówek > za to dał? Co w zamian obiecał wtedy Jelcynowi i spółce? Może to trzeba najpier > w > wyjasnić? W Rosji bez zezwolenia KGB/FSB nic się nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Przeciszewski pod ścianę razem z Ewą Milewicz! 12.03.07, 09:48 "Szef KAI Marcin Przeciszewski spodziewa się, że część księży odmówi, ale nie zostaną za to zwolnieni. "To sprawa moralności i sumienia" - dodaje rozmówca "Życia Warszawy"." Oczekuję gromkiego potępiania szefa KAI ze strony każdego prawicowego publicysty, który potępiał Ewę Milewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
por1 O. Rydzyk będzie musiał się zlustrować? 12.03.07, 09:52 Nie sądze by taki człowiek mógł byc pokornym i szczerym. A poza tym księża to byli zmuszani do wspołpracy(a pozostali to chcieli) Odpowiedz Link Zgłoś
nick51 Re: O. Rydzyk będzie musiał się zlustrować? 12.03.07, 10:01 W ustawie chodzi o osoby publiczne, a O.Rydzyk jest osoba publiuczna jak najbardziej. Powinien opublikować swoje oświadczenie lustarcyjne na stonie tadia Maryja i telewizji TRWAM Odpowiedz Link Zgłoś
tworczy_login "To sprawa moralności i sumienia" 12.03.07, 10:23 ... skoro tak, to nie mamy co liczyć na wizytę padre w IPN :) Zadziwiające, że znaleziono ten kruczek prawny zaraz po tym jak o.R zbeształ na antenie PiS :) Ale jak wiadomo... ostatnio b.dużo mamy zbiegów okoliczności w polityce :) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 O. Rydzyk będzie musiał się zlustrować? 12.03.07, 10:23 Kazanie też jest formą przekazu dziennikarskiego. ------------ Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Ja bym durnia tak całkiem nie przekreślał! :-) 12.03.07, 10:49 uu1 napisała: Re: O. Rydzyk będzie musiał się zlustrować? > Dobry żart – tynfa wart. > Durnia żart – nic nie wart. Czy można durnia tak z góry, na zawsze, przekreślić? Skoro ślepej kurze trafia się ziarno, to i dureń może coś zabawnego kiedyś powiedzieć, nawet niechcący... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ja bym durnia tak całkiem nie przekreślał! :- 12.03.07, 10:53 taziuta napisał: > Czy można durnia tak z góry, na zawsze, przekreślić? > Skoro ślepej kurze trafia się ziarno, to i dureń może coś zabawnego > kiedyś powiedzieć, nawet niechcący... :-) Masz rację. Np. czy można zgwałcic prostytutkę? chłe, chłe, chłe Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Rydzyk ,nie wytrzyma napięcia i "wyemigruje" 12.03.07, 10:34 do swych"prawdziwie Polskich" mocodawców w Ameryce Południowej,zresztą już teraz spędza tam większość czasu, mając w głębokim poważaniu moherowy ciemny lud..... Ani treścią ....ani formą ...ani nawet oprawą____czysto polskie "media" o.dyrektora nie różnią się od stronek Poloni w Ameryce Południowej..... www.polonica.net/ www.polonica.net/ListaZydow_zmienione-nazwiska.htm Począwszy od II wojny światowej.....dziwnym zbiegiem okoliczności Ameryka Południowa przyciąga takich co uważają siebie i swój naród za czysty rasowo i jedyny w swoim rodzaju....... Hitler też miał takie wyobrażenie o jasnym podziale Świata..... Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Jak diabełek z pudełka, z tej ustawy będą co parę 12.03.07, 10:36 dni nowe, ciekawe sprawy wyskakiwać, które się młodym i gorliwym autorom-mędrcom nawet nie śniły. Okaże się, że powinni się zlustrować z jakichś przyczyn np.rybacy slodko- i słonowodni, agentki towarzyskie a może i sam, pardon, Duch Święty... Odpowiedz Link Zgłoś
2kotunia1 Re: O. Rydzyk będzie musiał się zlustrować? 12.03.07, 10:43 aj waj waj! ale to będzie, oj będzie! pooooooooleeeeecąąąą kacze pióra, oj polecą. To im się "ojciec przełożony" do kuprów dobierze, oj dobierze . PS. Jak to się sprawdzają ludowe powiedzenia, np. : "kij ma dwa końce" oj, ma! To sobie koloratki teraz potańczą na własnym pogrzebie. hihaha! Odpowiedz Link Zgłoś
m15 oczywiście,że część odmówi 12.03.07, 10:47 księża z poplamionym życiorysem zawsze unikają społecznej spowiedzi,nawet gazetowe autorytety,vide-czajkowski Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: O. Rydzyk będzie musiał się zlustrować? 12.03.07, 10:48 Nie wiem, po co taki artykuł,a przy najmniej wspominaie w nim Rydzyka. Przeciez dla każdego obserwatora polskiego zycia publicznego, ze musi sie on zlustrowac raz jako dziennikarz, a dwa, jako rektor. Zresztą lustrować musi sie teraz prawie cała inteligencja. Mnie tylko wiek chroni Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Załgani piewcy "ludzi honoru" ośmielają się wzywać 12.03.07, 10:49 Załgani piewcy "ludzi honoru" Kiszczaka i Jaruzela, którzy bezkarnie i bez żadnej podstawy akrnej buszowali sobie po archiwach MSW w okresie postokrągłostołowej smuty i ponurych czasów 'grubej kreski', ośmielają się wzywać Rydzyka do lustracji! Nieslychane po prostu, co za bezczelnosc tych rozowych hucpiarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
m15 a kto się boi lustracji,kto przeciw niej występuje 12.03.07, 11:08 tylko ubecja i lewicowe szuje,nikt uczciwy,nie mający brudów"za uszami"nie ma nic przeciw napisaniu oświadczenia ,że nie wspólpracował z bezpieką-to oczywiste,kanalie-zaś,dorabiają do swego "sprzeciwu"aureolę męczeństwa i obrony godności ludzkiej-szuje!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Argumentacja: jak jestes uczciwy to sie milicji... 12.03.07, 12:44 ... nie masz co obawiac - jest w Polsce znana od dziesiecioleci... Pytanie - kto wyznacza "co jest uczciwe"... I tu drogi m15 jest przyslowiowy "pies" pogrzebany... Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Junkier zapodał argumentację Kalego Ciemnogrodu, 12.03.07, 14:53 któremu Ojdyr jest idolem :-). Kali Jasnogrodu z taką samą pogardą odrzuca możliwość lustracji jego jasnogrodzkich idoli z GW :-). r306 napisał: > ... nie masz co obawiac - jest w Polsce znana od dziesiecioleci... > > Pytanie - kto wyznacza "co jest uczciwe"... > I tu drogi m15 jest przyslowiowy "pies" pogrzebany... Odpowiedz Link Zgłoś
r306 ?????? :) 12.03.07, 22:09 Cos sie zagalopowales :) Chociaz i rozbawiles - "idlole z GW" hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany A gdzież tam się zagalopowałem... Dla mohera 12.03.07, 23:53 żądanie lustracji Rydzyka to Obraza Majestatu, boć jego Majestatem jest Łojciec Derektor. A dla michnikolubnego Jasnogrodzianina taką samą Obrazą Majestatu jest żądanie lustracji Michnika lub jego komilitonw z GW, bo jemu oni są Majestatem... :-) r306 napisał: > Cos sie zagalopowales :) > > Chociaz i rozbawiles - "idlole z GW" hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: a kto się boi lustracji,kto przeciw niej wyst 13.03.07, 12:58 m15 napisał: > tylko ubecja i lewicowe szuje,nikt uczciwy,nie mający brudów"za uszami"nie ma > nic przeciw napisaniu oświadczenia ,że nie wspólpracował z bezpieką-to > oczywiste,kanalie-zaś,dorabiają do swego "sprzeciwu"aureolę męczeństwa i obrony > > godności ludzkiej-szuje!!!!!!!!! No widzisz, trafiłeś w sedno: jeżeli Ojciec Dyrektor i jego ludzie z jego mediów się nie zlustrują, dołączą do tych szuji! Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: Załgani 12.03.07, 11:09 podasz moze linka, gdzie lux veritatis publikuje, zgodnie z ustawa o fundacjach, sprawozdanie ze swojej dzialalnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Załgani piewcy "ludzi honoru" ośmielają się wzywać 12.03.07, 11:26 Nie zajmuje sie wyszukiwaniem llinkow do sprawozdan jakichs tam fundacji. I jaki jest zwiazek w ogole z sednem sprawy, tzn. z tym ze pare upadlych kompletnie pseudoautorytetow moralnych probuje dzis, podobnie jak 17 lat temu, skompromitowac idee lustracji podczas gdy wiadomo ze lustracja bedzie podstawa oczyszczenia zycia publicznego z roznych rozowych szumowin? Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: Załgani 12.03.07, 11:31 jesli przywolujesz tu "autorytet" tow. Rydzyka to sprawdzenie przychodow i rozchodow jego "fundacji" bedzie tu dobrym potwierdzeniem krystalicznej jego czystosci, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Załgani piewcy "ludzi honoru" ośmielają się wzywać 12.03.07, 11:42 "Tow." to ci rozowi szmacierze, ktorzy przez lata oklamywali Polakow, mamili ich swoim rzekomym 'antykomunizmem' i opozycyjna rzekomo bohaterska przeszloscia, a w rzeczywistosci juz przy okraglym stole dobili targu z komuchami na budowanie potworka zwanego III RP. Rydzyk co by o nim nie mowic tworzy alternatywa dla zaklamanych polskojezycznych mediow UBekistanu. I o czym w ogole ta mowa? Jestes jakims bieglym rewidentem to zglos sie do fundacji i zaproponuj uslugi. Jesli jakis przepis jest lamany to zglos do prokuratury, proste. Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: Załgani 12.03.07, 11:55 "towarzysze" to wszelkiej masci socjalisci, wsrod nich i czolo tzw. Rodziny RM Sama tzw. RRM oczywiscie w 99% samodzielnie nie rozrozni socjalizmu od kapitalizmu, liberalow od konserwatystow - wystarczy "zlecic" zrobienie tego za nich. RRM jest z reguly biedna: finansowo, mentalnie i - niestety, bo o tym nie wiedza - duchowo. Te biedote wykorzystuje wspomniany "autorytet", tow. Rydzyk Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Załgani piewcy "ludzi honoru" ośmielają się wzywać 12.03.07, 12:03 Nie wiem w czym wyborcy Radia Maryja sa gorsi od lze-inteligentow i wyksztalciuchow, ktorzy dali nabrac sie na ideologiczny belkot i dyrdymaly cwaniaka wychwalajacego komunistycznych rzezimieszkow jako 'ludzi honoru' i bredzacego o 'jaskiniowym antykomunizmie' i 'dzikiej lustracji', co oczywiscie nie przeszkadzalo jemu samemu buszowac po SBeckich archiwach bez zadnej podstawy prawnej. Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: Załgani piewcy "ludzi honoru" ośmielają się w 12.03.07, 13:18 junkier napisał: > Nie wiem w czym wyborcy Radia Maryja sa gorsi od lze-inteligentow i > wyksztalciuchow, W poziomie inteligencji, w większej podatności na sugestię, w wyższym poziomie tępoty umysłowej objawiającej się wiarą w autorytety przy całkowitym braku umiejętności samodzielnego myślenia. Wymieniać dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Bardzo się mylisz jeżeli uważasz, że przeciętny 12.03.07, 16:19 jasnogrodzki wykształciuch charakteryzuje się mniejszą podatnością na sugestie i bezkrytyczne uleganie obranym sobie autorytetom niż przeciętny ciemnogrodzki moher :-) asmok6 napisał: > junkier napisał: > > > Nie wiem w czym wyborcy Radia Maryja sa gorsi od lze-inteligentow i > > wyksztalciuchow, > > W poziomie inteligencji, w większej podatności na sugestię, w wyższym poziomie > tępoty umysłowej objawiającej się wiarą w autorytety przy całkowitym br Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Re: Załgani piewcy "ludzi honoru" ośmielają się w 12.03.07, 12:15 junkier napisał: > ....rozowi szmacierze, ktorzy przez lata oklamywali Polakow, mamili > ich swoim rzekomym 'antykomunizmem'.......> Rydzyk co by o nim nie mowic > tworzy alternatywa...... czyli okłamywali,mamili Polaków lecz nie Ciebie bo Twój przodek Junkier walczył w armi carskiej więc "bolszewickiej hołoty" nie tepili,ewentualnie w pruskiej armii co też nie jest powodem do dumy i ocena Twojego "honoru i godnosci" dokonana przez znanego i cenionego PISiaka J.Kurskiego będzie negatywna! Mimo że jest kochany przez Ojca Tadka! Więc uważam że obstawiłeś złego konia. Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: Załgani piewcy "ludzi honoru" ośmielają się w 12.03.07, 13:16 junkier napisał: > "Tow." to ci rozowi szmacierze, ktorzy przez lata oklamywali Polakow, mamili > ich swoim rzekomym 'antykomunizmem' i opozycyjna rzekomo bohaterska > przeszloscia, a w rzeczywistosci juz przy okraglym stole dobili targu z > komuchami na budowanie potworka zwanego III RP. > > Rydzyk co by o nim nie mowic tworzy alternatywa dla zaklamanych > polskojezycznych mediow UBekistanu. Alternatywą jest to że on nadal okłamuje Polaków i mami ich swoim rzekomym antykomunizmem? > I o czym w ogole ta mowa? Jestes jakims bieglym rewidentem to zglos sie do > fundacji i zaproponuj uslugi. Jesli jakis przepis jest lamany to zglos do > prokuratury, proste. Mowa o okłamywaniu Polaków i o żerowaniu na sporej liczbie naiwnych wierzących. Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: Załgani piewcy "ludzi honoru" ośmielają się w 12.03.07, 13:14 junkier napisał: > Nie zajmuje sie wyszukiwaniem llinkow do sprawozdan jakichs tam fundacji. > > I jaki jest zwiazek w ogole z sednem sprawy, tzn. z tym ze pare upadlych > kompletnie pseudoautorytetow moralnych probuje dzis, podobnie jak 17 lat temu, > skompromitowac idee lustracji podczas gdy wiadomo ze lustracja bedzie podstawa > oczyszczenia zycia publicznego z roznych rozowych szumowin? Popieram. Na przykład z ojca Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Załgani piewcy "ludzi honoru" ośmielają się w 12.03.07, 15:25 Ale przecież Ojdyr jako człek uczciwy i prawy nie ma się czego obawiać! Poza tym udokumentowanie przez IPN kryształowości o. Rydzyka będzie dodatkowym orężem w walce o IV RP! Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Załgani piewcy "ludzi honoru" ośmielają się w 13.03.07, 12:56 junkier napisał: > Załgani piewcy "ludzi honoru" Kiszczaka i Jaruzela, którzy bezkarnie i bez > żadnej podstawy akrnej buszowali sobie po archiwach MSW w okresie > postokrągłostołowej smuty i ponurych czasów 'grubej kreski', ośmielają się > wzywać Rydzyka do lustracji! > > Nieslychane po prostu, co za bezczelnosc tych rozowych hucpiarzy! A uważasz, że to, iż Kiszczak i Jaruzel byli tacy czy inni, zwalnia Ojca Dyrektora, jako dziennikarza i rektora wyższej uczelni od złożenia oświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś