japas 13.03.07, 20:31 Niemiec z Ruskiem zawsze znajda wspolny jezyk, apotem bira sie za lby. Co za sympatyczne narody. Marzy im sie Europa Obojga Narodow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzej.strzelba Benedykt XVI z prezydentem Rosji po niemiecku 13.03.07, 20:33 ciekawe czy Putin cmokał go w łapkę i klękał przed B16 tak jak nasza kaczusia Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov Piękny artykuł. Nic z niego nie wiem. :) 13.03.07, 20:47 1. Co robi prawosławny czy raczej ateista u Papieża 2. Co na ten temat sądzi Aleksy, patriarcha Moskwy? 3. O czym mieli rozmawiać? 4. Czy do czegoś doszli? Odpowiedz Link Zgłoś
katecheta czyżby Ribbentrop - Mołotow ver. 2 ?! 13.03.07, 21:04 zastanawiające, oj zastanawiające. I jakie smieszne he he he he he Odpowiedz Link Zgłoś
rodack2000 Re: czyżby Ribbentrop - Mołotow ver. 2 ?! 13.03.07, 21:10 ty polaczek. odwazylbys sie napisac cos takiego o spotkaniu Putin-JPII? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_xcvs Re: czyżby Ribbentrop - Mołotow ver. 2 ?! 13.03.07, 21:43 >>ty polaczek A ty co za jaki ? Może się określisz żeby było wiadomo jak nazywać. Odpowiedz Link Zgłoś
frytz.frytz jak ja nienawidze polactwa - te wpisy przekonuja 13.03.07, 22:26 mnie ze polactwo mozna tylko nienawidzic. Co do wizytu to bardzo dobrze ze sie odbyla, relacje watykan Rosja powinny byc scislejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
mayday100 Re: jak ja nienawidze polactwa - te wpisy przekon 13.03.07, 22:34 PiszOM, bo inaczej nie mogOM. Nawet znajomość języka obcego może komuś przeszkadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_xcvs Re: jak ja nienawidze polactwa - te wpisy przekon 13.03.07, 22:38 > te wpisy przekonuja mnie ze polactwo mozna tylko nienawidzic A mine, takie wpisy przekonują, że my Polacy mamy wrogów którzy będą nas Polaków jednoczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mayday100 Re: jak ja nienawidze polactwa - te wpisy przekon 13.03.07, 22:43 No, to nie wiele potrzebujesz do zjednoczenia... Na marginesie: Polacy i polactwo to nie jest to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_xcvs Re: jak ja nienawidze polactwa - te wpisy przekon 13.03.07, 23:18 >Polacy i polactwo to nie jest to samo. Jeśli ktoś ma na myśli tylko tych głupoprawicowo-katolickich ciemniaków to może się jasno wyrazić. Słowo "polactwo" pasuje komuś, kogo w oko kole że Polska w ogóle jest nam mapie. Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger A jaki język obcy zna prezydent Kaczyński ? 13.03.07, 23:24 Podejrzewam że dla prezydenta Kaczyńskiego każdy język jest obcy. Odpowiedz Link Zgłoś
rodack2000 Re: jak ja nienawidze polactwa - te wpisy przekon 14.03.07, 00:01 widze, ze masz kompleksy! Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_xcvs Re: jak ja nienawidze polactwa - te wpisy przekon 14.03.07, 00:24 > widze, ze masz kompleksy! Jeśli masz mnie na myśli, to możesz mi wytłumaczyć po czym to "widzisz" ? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_xcvs Re: jak ja nienawidze polactwa - te wpisy przekon 14.03.07, 00:30 I powtarzam pytanie: > A ty co za jaki ? Może się określisz żeby było wiadomo jak nazywać. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_xcvs Re: jak ja nienawidze polactwa - te wpisy przekon 14.03.07, 00:16 >Polacy i polactwo to nie jest to samo. Jeśli ktoś ma na myśli tylko tych głupoprawicowo-katolickich ciemniaków to może się jasno wyrazić. Słowo "polactwo" pasuje komuś, kogo w oko kole że Polska w ogóle jest nam mapie. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: ftytz.frytz 13.03.07, 23:54 frytz.frytz napisała: > jak ja nienawidze polactwa ... > mnie ze polactwo mozna tylko nienawidzic. > > Co do wizytu to bardzo dobrze ze sie odbyla, relacje watykan Rosja powinny byc > scislejsze. To nie sa wpisy Polakow. To sa wpisy kanalii takich jak ty, szwabska hakatowko! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka101 Re: czyżby Ribbentrop - Mołotow ver. 2 ?! 14.03.07, 03:37 katecheta napisał: > zastanawiające, oj zastanawiające. I jakie smieszne he he he he he co cię tak śmieszy? co zastanawia? nie pisz takich głupot. Nie dziw sie później, że fritz.fritz i inne nacje śmieją się z durnych Polaków. Co wyraziłeś w tym poście? Jak bardzo chcesz pisać to pisz w kiblu na ścianie. Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek Re: Ale bardzo interesujące, że mówili po niemiec 14.03.07, 04:05 Merkel umie mowic po rosyjsku Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka101 Re: nie musisz rozumieć 14.03.07, 03:28 srpnov napisał: > 1. Co robi prawosławny czy raczej ateista u Papieża > 2. Co na ten temat sądzi Aleksy, patriarcha Moskwy? > 3. O czym mieli rozmawiać? > 4. Czy do czegoś doszli? Nie myśl zbyt intensywnie, bo główkę przegrzejesz. Twoja przypadłość, czytanie bez zrozumienia, niewiedza, jest powszechna, nie odbiegasz od normy. O tym, że papież jest szefem państwa Watykan to powinieneś jednak wiedzieć. Spotkali się dwaj szefowie państw, tak bywa. To nie było spotkanie kościelnych przywódców, więc nieobecność przedstawiciela innego kościoła nie dziwi. W dyplomacji jest tak, że nie wszystko podaje się do wiadomości publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: nie musisz rozumieć 14.03.07, 08:58 Może Watykan potrzebuje gazu ziemnego do opalania zniczy? Odpowiedz Link Zgłoś
mayday100 Re: Benedykt XVI z prezydentem Rosji po niemiecku 13.03.07, 22:22 Obejrzyj zdjęcia....niczego takiego tam nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l zdrajca katolicyzmu i wróg polski ten B16 13.03.07, 20:33 pewnie w układzie ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur A niby po jakiemu mieli rozmawiać? 13.03.07, 20:38 Po łacinie? Po radziecku? Odpowiedz Link Zgłoś
szasza7 Pałkownik Putin,rezydent KGB w Dreżnie musiał 13.03.07, 20:54 znać niemiecki.W tym języku kontaktował się z niemieckimi szpiegami ale raport do Centrali KGB były już pa ruski.Po polsku nie mówi stąd też nasze Kaczory i mizerna Fotyga nie mogą znależć "wspólnego języka".Nadzoruje u siebie prawosławie więc będzie gadał jak równy z równiażem. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Benedykt XVI z prezydentem Rosji po niemiecku 13.03.07, 20:54 jak w starej piosence doszli do wniosku : "nie po to są perfumy by je pić pić pić" Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Re: Benedykt XVI z prezydentem Rosji po niemiecku 13.03.07, 21:04 dla młodszych mówiłam ci jak dziecku po rusku po niemiecku nie po to są perfumy by je ...... Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Re: Benedykt XVI z prezydentem Rosji po niemiecku 13.03.07, 21:20 poważnie daj nam boże takich przywódców Odpowiedz Link Zgłoś
rodack2000 Re: Benedykt XVI z prezydentem Rosji po niemiecku 13.03.07, 20:59 1. a wy Polacy boso ale w ostrogach z powodu grunwaldu romantycznie przez nastepne 2500 lat... 2. czy tak malo szacunku mialbys tez pod adresem jedynego wśród Słowian JP2? 3. czy nie uwazasz, ze porownanie z wykorzystaniem czlonu "Obojga Narodow" troche ci nie wyszlo? Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Ludmila Putin -pierwsza dama Rosji 13.03.07, 21:47 ni mniej ni wiecej inne moga sie schowac, przed osobistym urokiem Ludmily Putin. Tu zdjecia z watykanu, gdzie Prezydent Wielkiej Rosji ze swoja zona skladaja oficjalna wizyte u Papy. Kolejny, prestizowy sukces polityki zagranicznej Rosji, wizyta starannie przgotowana, swiatowa oprawa, styl, high-life. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Ciekawe jaki zysk zwęszył papcio, ze pofatygował 13.03.07, 21:52 się aż do Moskwy, jeszcze do niedawna jaskini zła. I niech mu tam, ale obawiam się czy czasem nie zawiózł jakiegoś polskiego interesu na talerzu. Jego macki w Polsce są przerażająco silne i niebezpiecznie wielka jego władza nad naszym krajem Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Ladne zony, maja ladnych mezow 13.03.07, 22:00 czego nie mozna powiedziec o innych, w osciennych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Rozpedziłem sie, miejscem akcji jest Watykan, nie 13.03.07, 22:01 Moskwa, ale reszta wypowiedzi pozostaje niezmieniona. Cóz za interes postanowił zbić watykański cesarz i czyim kosztem, że nagle poczuł miętę do byłego oficera KGB, instytucji, bądz co bądz, zbrodniczej... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Rozpedziłem sie, miejscem akcji jest Watykan, 14.03.07, 09:00 Benedykt XVI mógł zapytać: Herr Putin, wollen Sie auch mich auf dem Petersplatz erschießen? Odpowiedz Link Zgłoś
hiki6 Benedykt XVI z prezydentem Polski na migi:) 13.03.07, 22:21 kaczor jezykow sie nie bedzie uczyl bo jezyki to przeciez domena lze-elit Odpowiedz Link Zgłoś
babette666 Re: Benedykt XVI z prezydentem Polski na migi:) 13.03.07, 22:35 Putin do elit nie nalezy, a ze byl w kgb to nie mial trudnosci sie porozumiec zwlaszcza, ze dzialal na terenie NRD Odpowiedz Link Zgłoś
mayday100 Re: Benedykt XVI z prezydentem Polski na migi:) 13.03.07, 22:39 babette666 napisała: > Putin do elit nie nalezy, a ze byl w kgb to nie mial trudnosci sie porozumiec > zwlaszcza, ze dzialal na terenie NRD Kaczyński też nie należy do elit..;) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Benedykt XVI z prezydentem Polski na migi:) 14.03.07, 09:01 Kaczyńscy i ich otoczenie jednak znają obce języki. Na przykład, japoński: BURASUKA Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 I co? Putin umie po niemiecku a Kaczki po polsku! 13.03.07, 22:44 "(...) Benedykt XVI bardzo serdecznie powitał po niemiecku prezydenta Putina. Ich trwająca 25 minut rozmowa w cztery oczy również prowadzona była w tym języku. Jak wiadomo, rosyjski przywódca zna go biegle(...)". Wielkie rzeczy. Jak się papież spotka z Kaczkami to pogada z nimi po polsku, bo i Jarosław i Lech znają go nienajgorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Moze dla Ciebie, Bidulko... 13.03.07, 23:50 Putin mowi "dobrze" po niemiecku. Mnie sie cofa. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 bidulku nie pojąłeś, że to nie mój artykuł 14.03.07, 00:31 ale co "se" pogadałeś, to twoje... Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: I co? Putin umie po niemiecku a Kaczki po pol 14.03.07, 09:49 akcent Putina jest typowo rosyjski, ale ma bogate slownictwo i potrafi sie porozumiec::) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Polska specyfika: 4 + 4 =4 13.03.07, 22:50 "(...)Benedykt XVI bardzo serdecznie powitał po niemiecku prezydenta Putina. Ich trwająca 25 minut rozmowa w cztery oczy również prowadzona była w tym języku (...) W spotkaniu uczestniczyło jednak dwóch tłumaczy, by ewentualnie służyć pomocą(...)" ___ Tja... Rozmowa w cztery oczy prowadzona w czwórkę. Albo W Polsce 4 + 4 = 4 Albo obecnym wydłubano łącznie 4 oczka, by zbyt dużo nie wiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
bi-smark_z.nosa Putin_szprachał_po_Enerdowsku_B16 _po_Szwabsku_:))) 13.03.07, 23:34 ...W spotkaniu uczestniczyło jednak dwóch tłumaczy, by ewentualnie służyć pomocą....... ........................... Putinokio jako sowiecki szpicel skończył przyspieszony kurs języka enerdowskiego - takiej ruskiej odmiany szwabskiego narzecza :) stąd koniczność aż dwóch tłumaczy !! jeden był do tłumaczenia z enerdowskiego na górny-bajrocki a drugi z górno-bajrockiego na szwabski :) Odpowiedz Link Zgłoś
monika.olejnocnik Re: Putin_szprachał_po_Enerdowsku_B16 _po_Szwabsku 14.03.07, 00:52 > ...W spotkaniu uczestniczyło jednak dwóch tłumaczy, > by ewentualnie służyć pomocą....... > ........................... > > Putinokio jako sowiecki szpicel skończył > przyspieszony kurs języka enerdowskiego - > takiej ruskiej odmiany szwabskiego narzecza :) > > stąd koniczność aż dwóch tłumaczy !! > jeden był do tłumaczenia z enerdowskiego na > górny-bajrocki a drugi > z górno-bajrockiego na szwabski :) PODOBNO B16 CZYTA PŁYNNIE PO RUSKU (TAK JAK PO POLSKU, CHIŃSKU, ANGIELSKU, ESKIMOSKU itd.) TRZEBA MU TYLKO NAPISAĆ WYMOWĘ W SZWABSKIEJ FONETYCE :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Ale żeby Kartofel w szambie pływał??? 13.03.07, 23:45 A może w perfumerii mieszka pani kartoflowa??? Już nie pamiętam jak to o Tadeusz ujął. Odpowiedz Link Zgłoś
babette666 Re: nie mozna szamba pomylic z perfumeria 14.03.07, 00:05 kozaczek3 napisał: > A może w perfumerii mieszka pani kartoflowa??? > Już nie pamiętam jak to o Tadeusz ujął. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Czyli państwo kartofle mieszkają w szambie.. 14.03.07, 00:22 A jeżeli to są przetrawione kartofle, to nazwa jest chyba inna??? Czy ja dobrze zrozumiałem o Tadeusza. babette666 napisała: > kozaczek3 napisał: > > > A może w perfumerii mieszka pani kartoflowa??? > > Już nie pamiętam jak to o Tadeusz ujął. > > A z tym, że Bóg zrezygnował z dalszych eksperymentów to się nie zgadzam. Bo potem stworzył coś co dla nas mężczyzn jest cudem świata. Czyli KOBIETKĘ. I to mu wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
bi-smark_z.nosa Państwo kartofli jest za Szambem czyli za Odrą :) 14.03.07, 00:40 Kartoffelland - to wie przecież każde dziecko leży za Odrą :)) Odpowiedz Link Zgłoś
surykatka333 To są tacy niedzielni przyjaciele 14.03.07, 03:55 Jak putin przestanie być prezydentem to benedykt nie przyjmie już go na audiencje nie bedzie miał czasu. A sam putin za 20 lat nie pojedzie na pogrzeb benedykta nawet bo bedzie starym pierdzielem w kapciach. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: To są tacy niedzielni przyjaciele 14.03.07, 09:03 Szaleni dyktatorzy trzeciego świata bardzo często giną w zamachach. Odpowiedz Link Zgłoś