Dodaj do ulubionych

Maria Kaczyńska wychodzi z cienia

15.03.07, 22:41
Cytuję: "- Słaby prezydent nie radzący sobie w wielu aspektach ze swoją rolą,
a u jego boku małżonka, która koryguje jego wizerunek i wprowadza nowe
elementy. Jest taką silną First Lady - tak obecną parę prezydencką ocenił
publicysta "Gazety Wyborczej" Mirosław Czech w Poranku Radia TOK FM."

To ta - aby użyć języka literackiego - arcypierdoła Mirosław Czech ze śp. Unii
Wolności jest teraz "publicystą Gazety Wyborczej"???

Łojezu.
Obserwuj wątek
    • rydzyk_fizyk Szkoda, że będzie musiała przeprosić 15.03.07, 22:41
      Szkoda, że będzie musiała przeprosić Rydzyka :(
      • mariuszdz Autostrady,paliwo po 1 Euro,samochody po 1tyś Euro 16.03.07, 18:45
        Na bramce zapłacą może z 10 Euro
        A zamiast kolej szybką budować ,unowocześniać linie kolejowe ,autostrady budują
        głupki jedne .
        • srpnov Kobieta okazała się reformowalna. 16.03.07, 19:08
          I ostatnio nie słyszałem już dowcipów na jej temat. Czyli ludzie chyba się do
          niej przełamali.

Ja mam nadzieję, że będzie tak aktywna jak Jolanta Kwaśniewska, bo wygląda na
          mądrzejszą od męża.
          • kszynka Re: Kobieta okazała się reformowalna. 16.03.07, 19:23
            czyżby nowa Żelazna Dama?
            ;-)
            • kochanek_michnika No i mamy kaczą zupę... 16.03.07, 19:43
              • login.gazeta1 Powinni uchwalić dozywocie za aborcję! 17.03.07, 08:29
                .
                • almagus Re: Powinni uchwalić dozywocie za aborcję u gejów! 17.03.07, 10:13
                  Wielicziejstwo!

Zamiast z tronu w Krakowie na Wawelu
                  rodzina królewska przyjmuje na Helu.
                  Według guseł ojca dyrektora grzybka
                  tam schizofrenikom pojawia się rybka.
                  Monarszy ród, ościenne światłe głowy
                  chcą zapytać ją o rurociąg gazowy.
                  Dlatego nie ma rodziny na Wawelu,
                  pytają na Helu jak za Pe eR eLu.
                  Rybka jest przecież taką nadistotą,
                  że nawet piasek zamienia w masę złotą.
                  Ponadto wiatru zbyt silne podmuchy,
                  zagłuszą niezrozumiałe wyrazuchy.
                  Zjedzą fileta i przegryzą kawiorem,
                  i lu do rybki, aż wrócą wieczorem.
                  Wypiją kawkę, opowiedzą wica
                  i lu do rybki przy świetle księżyca.
                  Służba donosi kocyki, szaliczki,
                  jaja na twardo i w sosie perliczki.
                  Lecz nie ma rybki, w puste morze pyta,
                  ale mają pełne szambo i koryta.
                • demokrata10 Re: Powinni uchwalić dozywocie za aborcję! 17.03.07, 10:48
                  login.gazeta1 napisała:

> .

To jeszcze za mało. Przecież to święta inkwizycja: _spalenie na stosie_.
                • rilwen1 Re: Powinni uchwalić dozywocie za aborcję! 17.03.07, 23:09
                  zgadzam się w 99 procentach!
                  z tym drobiazgiem, że mogłyby to być publiczne egzekucje

• imie_jaszczomp Re: Kobieta okazała się reformowalna. 16.03.07, 20:27
            pewnie dlatego, ze wczesniej nikt jej nie podejrzewal, ze ma cojones. A ponadto
            chyba ludzie patrzyli na nia przez pryzmat meza i szwagra.
            • niepoprawny1 Michał Pietniczka... 16.03.07, 23:46
              nie znam pana Pietniczka, ale wygląda na wyjątkowo wrednego najemnika w stylu
              Maleszki. Jest to typowy artykuł "na zamówienie", napisany zgodnie z wszelkimi
              prawidłami wybornej michnikowszczyzny. W "Gazecie Wyborczej" zacierają ręce na
              wieśc np. o rozwodzie córki prezydenckiej i zamążpójściu za syna poskomunisty
              czy zaproszeniu przez zahukaną prezydentową kilku lewaczek w Dzień kobiet.
              Kaczyńskiemu coraz trudniej jest w takiej sytuacji stac na pozycji obrońcy
              moralności i normalności, więc będzie ewoluował na lewackie pozycje i wspierał
              "lewą nogę". A na to tylko czeka poturbowana "GW". Zrobi więc z prostej kobiety
              - Żelazną Damę, żeby się podlizac Pierwszemu i "wyłudzic" kolejne akcje tego typu.

P.S. Pan Pietniczka dopuszcza się ponadto lewackigo nadużycia podobnego do
              "polskich obozów śmierci" czy nazywania Hitlera "skrajnym prawicowcem".
              Dał nadtytuł, w którym określił Kaczyńską jako "PROKOBIECĄ" bo podpisała apel w
              sprawie aborcji. Chamstwo.
              • owocoskala zaczynam lubić Marię Kaczyńską 17.03.07, 07:32
                jedyna rozsądna osoba w rodzinie
                • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: zaczynam lubić Marię Kaczyńską 17.03.07, 08:35
                  owocoskala napisała:

> zaczynam lubić Marię Kaczyńską - jedyna rozsądna osoba w rodzinie

I właśnie o to im chodzi...

To tylko kalkulacja polityczna. Od samego początku Jarosław robił za złego
                  policjanta, a Lech za tego dobrego. Gdy Jarosław podejmował niepopularne,
                  radykalne decyzje, Lech zachowywał się tak, żeby osłodzić przykrość
                  niezadowolonej części społeczeństwa - a konkretnie inteligencji i młodzieży.
                  Ludzkie panisko. Teraz dołączyli do tego jeszcze panią prezydentową.
                  • vitabravo Re: Jesli GW zaczyna chwalić, to trzeba ... 17.03.07, 13:24
                    Jeśli GW zaczyna chwalić, to trzeba się mieć na baczności.
                    Czy dezorientacja pierwszej damy w Polsce jest prawdziwa,
                    czy udawana"
                    Oto jest pytanie.
              • ready4freddy Re: Michał Pietniczka... 17.03.07, 16:57
                tak z ciekawosci spytam: sam to napisales, czy dostales do wklejenia? no i i le wam placa za post, bo to moze i dobra posada jest, a robota nietrudna..
            • niepoprawny1 Pietniczka przed sąd za "Prokobieca". 16.03.07, 23:56
              Niby Kaczyńska jest "prokobieca", bo podpisuje apel Olejnikowej w sprawie aborcji.
              Podejrzewam, że pan Pietniczka czyta do poduszki wypociny Magdaleny Środy i
              traci kontakt z rzeczywistoscią albo bardzo chce się podlizac szefostwu.
              Pietniczka to nawiedzony lewak... W tej sytuacji trzeba było jeszcze dodac, że
              "Antkobieca" była siostra Teresa z Kalkuty czy Danuta Wałęsowa, bo one takiego
              apelu by nie podpisały.
              • janek-007 No to bardzo ładnie i zgrabnie... 17.03.07, 02:46
                No to bardzo ładnie i zgrabnie, lewactwu udało się wbić klina w obóz rządzący.
                Teraz wytną przyrodzenie Panu Prezydentowi L.Kaczyńskiemu i przyszyją je Pani
                M.Kaczyńskiej. Tak jak Helena trojańska była przyczyna upadku Troi tak Maria
                Kaczyńska będzie przyczyna upadku PiS. Czas na czystki w pałacu prezydenckim
                Panie Premierze J.Kaczyński.
            • a.k.traper Wyglada że to uspiona agentka układu 17.03.07, 07:08
              Samodzielnie mysli i nie bełkoce
          • bezportek Gdzie tam jolce do Marychy 16.03.07, 23:27
            Porownywanie Pierwszej Damy do ostatniej damulki to nie najlepszy pomysl. Tylko
            calkiem zaslepiony lewus moze uwazac kwasnieske za cokolwiek innego niz chytre,
            chciwe i zachlanne babsko, wypindrzone na pokaz i poklask proletariatu, nie
            posiadajace wlasnego zdania i nie majace pojecia o terapii alkoholika w
            rodzinie.
            • polonus3 Re: Gdzie tam jolce do Marychy 17.03.07, 01:32
              "bezportek" BINGO! To juz o niebo lepsza ta brzydula Maryska od tej
              wytapirowanej i wydepilowanej Jolki Stolzmanowej.
              • vitabravo Nowa gwiazda Gazety Wyborczej ! Obok Maleszki ,,, 17.03.07, 13:26
                Obok agentów Maleszki, Skalskiego i ks.Czajkowskiego.
                A i ks.Boniecki z "Obłudnika Powszechnego" też coś podpisał,
                jak osobiście publicznie wyznał w chwili strachu.
          • stasi1 Przy Lechu to każdywygląda na madrzejszego. 17.03.07, 16:30
            Ale że dwa razy zabrała głos tam gdzie nie trzeba (z pumktu widzenia PiS) to
            nie znaczy że tak będzie zawsze. A człowiek nie awansuje do grona
            wykształconych skoro zna 4 języki
            także tych zaliczanych do "łże-elit". Przyszło jej to tym łatwiej, iż sama jest
            typowym "wykształciuchem". Zna cztery języki
          • rilwen1 Re: Kobieta okazała się reformowalna. 17.03.07, 22:42
            > Ja mam nadzieję, że będzie tak aktywna jak Jolanta Kwaśniewska, bo wygląda na
            > mądrzejszą od męża.

daleko temu do komplementu ;-)

• zbychowiec to film 16.03.07, 22:46
        To wszystko wyrezyserowane przez specow od PR. Poniewaz Jarek/Lech (nie pamietam
        ktory jest ktory) nie moze sie wycofac ze swoich durnych pomyslow gdy widzi ze
        ma przeciw sobie wiekszosc opinii publicznej, totez robi to za niego zonka
        tylnymi drzwiami, tak na niby przeciwstawiajac sie mu. Zauwazcie, ze w ten
        sposob zbieraja elektorat z dwoch stron: pro-aborcyjnej (no przecie Lechu
        poparl) i anty-aborcyjnej (przeciez Kaczynska sie sprzeciwila, i nawet podpisala
        sprzeciw). To samo z Rospuda, gdzie spoleczenstwo jest bardzo spolaryzowane (pro
        i anty, praktycznie bez srodka). To ja do was apeluje: nie dajcie sie nabrac na
        nastepna komedie. Glosowaliscie na powtorke dwoch takich co ukradli ksiezyc, a
        dostaliscie przyjaciela wesolego diabla.
        • mis22 Bezżenni chcą decydować o aborcji 16.03.07, 23:20
          zbychowiec napisał:
          > To wszystko wyrezyserowane przez specow od PR. Poniewaz Jarek/Lech
          > nie moze sie wycofac ze swoich durnych pomyslow gdy widzi ze
          > ma przeciw sobie wiekszosc opinii publicznej, totez robi to za niego zonka
          > tylnymi drzwiami, tak na niby przeciwstawiajac sie mu.

Interesująca koncepcja. Ale mi się wydaje, że przeciwko przerywaniu ciąży
          występują głównie bezżenni mężczyźni - księża katoliccy i premier Jarosław
          Kaczyński. Najłatwiej być ekspertem w sprawach, z którymi nie ma żadnego
          osobistego kontaktu.
          • rilwen1 Re: Bezżenni chcą decydować o aborcji 17.03.07, 22:57
            no po prostu super... to by oznaczało, że w następnej kolejności PiS zakaże
            seksu, a potem może nawet myślenia

• thuychung Re: to film 17.03.07, 08:12
          Duża liczba ludzi już się na to nabrała.
        • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: to film 17.03.07, 08:37
          Zbychowiec, słusznie mówisz!
          • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: to film 17.03.07, 08:39
            Jak już pisałam wyżej:
            To tylko kalkulacja polityczna. Od samego początku Jarosław robił za złego
            policjanta, a Lech za tego dobrego. Gdy Jarosław podejmował niepopularne,
            radykalne decyzje, Lech zachowywał się tak, żeby osłodzić przykrość
            niezadowolonej części społeczeństwa - a konkretnie inteligencji i młodzieży.
            Ludzkie panisko. Teraz dołączyli do tego jeszcze panią prezydentową.
            • vitabravo Pochwały GazetyWybor to "niedźwiedzia przysługa! 17.03.07, 13:31
              Zachwalić na śmierć polityczną. Pochwałami pogrążyć w oczach polskiej
              opinii publicznej. Naturalnie, opinia agentury i agenturalnych mediów
              będzie odmienna.
              Przez ponad 60 lat rządów żydokomuny w Polsce nie liczono się z opinia
              społeczeństwa, może więc i teraz się uda.
    • kret0505 Maria Kaczyńska wychodzi z cienia 15.03.07, 22:59
      "PiS Ligii nie przelicytuje"

Ligia to raczej w Quo vadis.
    • abstracto Lepiej niech wyjdzie. 15.03.07, 23:34
      Wygląda na to, że intelektualnie góruje nad bliźniakami i to sporo. Może w końcu
      komuś uda się wziąć za twarz tych dwóch nieudaczników.
      • babette666 Re: moze rozwodem sie nie skonczy 15.03.07, 23:44
        Kaczynska ma wiecej zdrowego rozsadku niz tych dwoch hipokrytow braci K
      • adam.2x Znaczne postepy sa widoczne 15.03.07, 23:46
        Juz zaledwie po czterech dniach Prezydent ujal sie za zona i odwazyl
        skrytykowac o. Rydzyka.
      • box2007 Forumowicze gazetywybórczej jesteście beznadziejni 16.03.07, 18:28
        tak samo jak ta gazeta..
        • kazik.k [...] 16.03.07, 19:29
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • arius5 Jest wykształcona, nie pasuje do tego towarzystwa 16.03.07, 18:47
        Chciala kobiecina usunac sie w cien i pomagac mwzowi w malo istotnych sprawach,
        ale widac ze i ja ruszylo to bagno i zaczela sama cos robic.
        • vitabravo Re: Jest wykształcona na lekturze GW i innych .... 17.03.07, 13:35
          Jest wykształcona na lekturach Gazety Wyborczej i innych agenturalnych
          mediach.
          Z jej wypowiedzi wynika, że nie zrozumiała istoty sprawy, na której
          temat zabrała publicznie głos.
          • puch4cz Re: Jest wykształcona na lekturze GW i innych ... 17.03.07, 23:21
            Kurde, a już myślałem, że zbanowali tego kretyna.
            • vitabravo Re: Jest wykształcona na lekturze GW i innych ... 18.03.07, 11:11
              Powiedział co wiedział, czyli niewiele.
    • tadjan Maria Kaczyńska wychodzi z cienia 15.03.07, 23:49
      Pani Prezydentowa bardzo dobrze zrobiła zabierając głos. Myślę, że wzmocni to
      Prezydenta jesli oczywiście będzie miewał swoje zdanie. A szatan w księżowskiej
      sukience to po prostu zły człowiek i trochę podobny usposobieniem i manierami
      do szwagra Pani Prezydentowej, niestety. Myślę, że wojny niczemu nie posłużą
      tak więc głos Pani Prezydentowej jest bardzo ważny. A sobecka? No cóż
      czarownica która myśli że można manipulować ludźmi w dowolny sposób. Niektórymi
      pewnie tak ale nie wszystkimi- tak więc precz z czarownicami - tu trzeba
      ciepłych dobrych kobiet, bo faceci jak widać umieją tylko psuć, nawet
      ci "uświęceni". A tak się kiedyś radio RM nieźle zaczynało, co
      pozostało? ....nic!
    • stoova Re: Maria Kaczyńska wychodzi z cienia 16.03.07, 00:07
      Pani Kaczyńska może wydawać się wyrazista, ale tylko przy słabym prezydencie. Co
      ta kobieta robiła do tej pory? Świetnie jednak, że ma własne zdanie i umie i
      chce je wyrazić. Nawet jeżeli głos ten słychać tylko w dwóch kwestiach.
    • guantanamero brawo maryska!!! 16.03.07, 00:17
      nie daj sie.
    • zyks Komedia wyborcza? Rezyseria: Bielan-Kamiński? 16.03.07, 00:25

• maruda.r Re: Komedia wyborcza? Rezyseria: Bielan-Kamiński? 16.03.07, 00:39
        Odpowiadasz na :

zyks napisał:

Chyba coś przegapiłeś, bo Kamiński został już przyłapany z ręką w nocniku. To on
        właśnie próbował dopisać scenariusz wysysając go z palca umoczonej ręki i tylko
        dolał oliwy do ognia.

• maruda.r Maria Kaczyńska wychodzi z cienia 16.03.07, 00:36

Uważam, że osiągnięty 15 czy 14 lat temu kompromis jest kompromisem, którego nie
      wolno naruszać. Powtarzam - nie wolno naruszać - tak Lech Kaczyński komentował
      próby dłubania przy prawie antyaborcyjnym. Różnice zdań pomiędzy braćmi są widoczne.

Tu chyba nie chodzi o różnice zdań, bo i Jarosław był tego zdania. Obawiał się
      radykalnej reakcji na próby zaostrzenia prawa i nie chciał nikogo prowokować, by
      nie tracić elektoratu. Sytuacja jednak wymknęła się spod kontroli i trzeba było
      coś zrobić - udobruchać mułłę z Torunia, zanim LPR zacznie wykorzystywać
      sytuację. A że część posłów PiS to element radykalny wyznaniowo, to można się
      spodziewać niemiłego dla Kaczyńskich braku subordynacji w pewnych kwestiach.

• swoboda_t Re: Maria Kaczyńska wychodzi z cienia 16.03.07, 19:07
        Dokładnie - jakoś wszyscy zapomnieli, że Jarosław mruknął, że jest za
        utrzymaniem status quo. Ale ofensywa LPR i RM zmusiła go do lawirowania.
        • vitabravo Re: Myślenie Gazetą Wyborczą wychodzi bokiem 17.03.07, 13:37
          ...po pewnym czasie.
    • abhaod prezio zostanie Billem Clintonem, jego zona jak 16.03.07, 18:14

wyzej, a niejaki Adam Michnik polskim Leninem :)
    • szczypiorkowski To już nie Pierwsza Dama ale First Lady 16.03.07, 18:15
      Kaczyńska gwałtownie zyskuje w oczach działaczy KPP z GW. Poniewierali ją dotąd
      okrutnie - dziś już jest First Lady! W sposób widoczny wyładniała.
      Jednak okazało się że jest nie tylko "zielona" (Rospuda) i "czerwona" (aborcja)
      ale jest zaprzysięgłą feministką (Rokita w Rzepie)! Do pełni szczęścia brakuje
      tylko żeby była lesbą!
      • juesej Dzięki ci, First Lady! 16.03.07, 18:24
        Jako zwolenniczka PiSu i Kaczyńskich od początku odczuwałam znaczny dyskomfort
        patrząc na "kontrowersyjną" urodę Pani Prezydentowej rodem z komiksu i słysząc
        jej wady wymowy. Współczułam jej ale broniłam pary prezydenckiej, chociaż było
        mi przykro gdy Prezydentowa chrzciła F-16 walcząc z wymową słowa "jastrząb"...
        Ale po wystąpieniach pani Prezydentowej w sprawie Rozpudy i po przyłączeniu
        się jej do akcji "prokurator Olejnik", bez żalu i z dużą ulgą przestałam się
        interesować medialnymi atakami na jej osobę, tym bardziej że po przejściu na
        stronę ZOMO i KPP, Pani prezydentowa już "wypiękniała" w mediach i nazywana
        jest starannie Pierwszą Damą, co przedtem się nie zdarzało.
        Niech więc teraz o Pierwszą Damę martwi się TVN24 i Gazeta Wyborcza. Ja mam ją
        z głowy.
        • kralik111 Re: Dzięki ci, First Lady! 16.03.07, 19:18
          juesej napisała:

> Jako zwolenniczka PiSu i Kaczyńskich od początku odczuwałam znaczny dyskomfort
          > patrząc na "kontrowersyjną" urodę Pani Prezydentowej rodem z komiksu i słysząc
          > jej wady wymowy. Współczułam jej ale broniłam pary prezydenckiej, chociaż było
          > mi przykro gdy Prezydentowa chrzciła F-16 walcząc z wymową słowa "jastrząb"...
          > Ale po wystąpieniach pani Prezydentowej w sprawie Rozpudy i po przyłączeniu
          > się jej do akcji "prokurator Olejnik", bez żalu i z dużą ulgą przestałam się
          > interesować medialnymi atakami na jej osobę, tym bardziej że po przejściu na
          > stronę ZOMO i KPP, Pani prezydentowa już "wypiękniała" w mediach i nazywana
          > jest starannie Pierwszą Damą, co przedtem się nie zdarzało.
          > Niech więc teraz o Pierwszą Damę martwi się TVN24 i Gazeta Wyborcza. Ja mam ją
          > z głowy.

Dziewcze drogie, tutaj nie chodzi o przejscie na ktoras strone, lecz o
          racjonalnosc jej postepowania !
          Ja jestem przeciwnikiem braci kaczynskich poniewaz uwazam ze oboje sa oszustami
          i karierowoczami,zreszta udowadniaja to na codzien, o prezydentowej zdania
          natomiast nie mialem, bo nie zwyklem oceniac ludzi na podstawie ich wygladu czy
          nieobycia salonowego, ale dzisiaj musze przyznac, ze pani Kaczynska wzbudzila u
          mnie po raz pierwszy szacunek i bardzo bym chcial by jej maz prezydent na taki
          szacunek spoleczny tez racjonalnie i sumiennie sobie zapracowal.
          • vitabravo Re: Dzięki ci, First Lady! - agentura dziękuje ! 17.03.07, 13:41
            No ale najpierw trzeba było fest Lady skołować. Pracowało nad tym dobrane
            grono tak zwanego "szamba" polskiego.
        • podatnik2 Niestety, konsternacja wynika trochę z naszych 16.03.07, 20:21
          pobożnych życzeń.

Głosowałem na Kaczora głównie przeciw Tuskowi, wybierając osobę bliższą moim
          poglądom. Ale nigdy Kaczyńscy nie wzbudzali mojej euforii.
          Lech był postrzegany zawsze bardziej na lewo od Jarka, kiedyś nawet określano
          jego poglądy jako "socjaldemokratyczne". Pamiętam jego niechęć wobec
          rozpracowania afery FOZZ, gdy był prezesem NIKu. Słyszałem również wobec niego
          zarzuty o nepotyzm i zadziwiającą skłonność do otaczania się kanaliami (typu
          Urbański), gdy prezydentował w W-wie. Zawsze denerwowały mnie jego niechlujne
          wypowiedzi.

Poparcie ze strony o. Rydzyka dla nich trochę mnie zmyliło (nie na długo).
          Sygnałem alarmowym było mianowanie Kluzik-Rostkowskiej - o wybitnie lewicowych
          poglądach - i jej niezwykle mocna pozycja w rządzie.

Nie znałem poglądów p. Prezydentowej, ale ostatnio dała nam znać o nich w sposób
          jednoznaczny. Na dodatek okazuje się, że kancelarią Prezydenta rządzą damy o
          równie lewacko-feministycznej orientacji.

Wniosek z tego jest prosty - albo bracia Kaczyńscy dokonają odpowiednich zmian w
          swoim politycznym otoczeniu i przewartościują swoją politykę, albo skończą jak AWS.

Bo ja się po raz drugi na nich nie dam nabrać.
          • eugenia_palej Dodajmy kilka innych potkniec Kaczorów 16.03.07, 20:44
            1. odstapienie od programu gospodarczego PiS, mianowanie Gilowskiej na min.
            finansów, kompletna odstawka Mecha (twórcy tego programu), z pozbawieniem szans
            na szefostwo zintegrowanego nadzoru finansowego wlacznie;
            2. przegrana na wlasne zyczenie walka przeciw fuzji PekaoSA i BPH
            3. mianowanie ignoranta na stanowisko prezesa NBP - podczas gdy pod reka byl
            chocby swietnie wyksztalcony wspomniany C. Mech;
            4. liczne wpadki kancelarii prezydenta (chocby slynna z odznaczeniem Jaruzelskiego);
            5. wpadki w polityce zagranicznej;
            6. sprawa Rospudy - od co najmniej 1,5 roku wiadomo bylo, ze skonczy sie
            awantura, mozna bylo temu zapobiec.
      • langston Re: To już nie Pierwsza Dama ale First Lady 16.03.07, 18:49
        Do pelni szczescia brakuje juz GW tylko tego by byla jeszcze dodakowo murzynska
        zydowka.
        Nie wiem czy tak sie da, ale nie takie cuda dzialala juz GW:)
        • kralik111 Re: To już nie Pierwsza Dama ale First Lady 16.03.07, 18:58
          langston napisał:

> Do pelni szczescia brakuje juz GW tylko tego by byla jeszcze dodakowo
          murzynska
          >
          > zydowka.
          > Nie wiem czy tak sie da, ale nie takie cuda dzialala juz GW:)

Ale o co ci chodzi, czy ty chociaz zrozumiales tekst artykulu, czy szczekasz bo
          tak kazali glupcze ?
          GW donosi zgodnnie z prawda, ze prezydent jest slaby, premier jeszcze slabszy,
          a prezydentowa zaczyna sie wyrabiac, wiec co w tym zlego, prawda cie boli?
          Wolisz sluchac rydzyka ktory twierdzi, ze prezydent jest schizofrenikiem i
          zdrajca a jego zona tapla sie w szambie ?
          Czy slowa rydzyka wedlug ciebie oddaja prawde, bo ja tak nie uwazam, nie
          uwazam,ze prezydent kaczynski jest zdrajca i chizofrenikiem a jego zona tapla
          sie w szambie, on jest poprostu slabym prezydentam i to wszystko, widac podle
          klamstwa rydzyka sa ci blizsze sercu niz prawda, jestes zwyklym smieciem.
          • abhaod Re: To już nie Pierwsza Dama ale First Lady 16.03.07, 19:09

szczeka, bo ma psiej wielkosci mozg :)
            • kralik111 Re: To już nie Pierwsza Dama ale First Lady 16.03.07, 19:11
              abhaod napisał:

>
              > szczeka, bo ma psiej wielkosci mozg :)

Pies jest duzo madrzejszym stworzeniem od PiSmaka longstona, bo pies nie bedzie
              szzcekal no pana ktory go karmi, longston szczeka na prezydenta kaczynkiego,
              sam widzisz ,ze porownanie psa do longstona jest conajmniej niefortunne...;)))))
              • vitabravo "Kiedy wejdziesz między wrony, to tak krakaj jak " 17.03.07, 13:44
                "Kiedy wejdziesz między wrony, to tak krakaj jak i one."
                Pani Kaczyńska przesadziła ze stosowaniem mądrości ludowej.
      • kazik.k Re: To już nie Pierwsza Dama ale First Lady 16.03.07, 19:46
        nie obrazaj chamie kobiety ktora zachowala godnosc i ma odwage mowic to co mysli!
      • kralik111 Re: To już nie Pierwsza Dama ale First Lady 16.03.07, 21:08
        szczypiorkowski napisał:

> Kaczyńska gwałtownie zyskuje w oczach działaczy KPP z GW. Poniewierali ją
        dotąd
        > okrutnie - dziś już jest First Lady! W sposób widoczny wyładniała.
        > Jednak okazało się że jest nie tylko "zielona" (Rospuda) i "czerwona"
        (aborcja)
        > ale jest zaprzysięgłą feministką (Rokita w Rzepie)! Do pełni szczęścia brakuje
        > tylko żeby była lesbą!

Moze jest, majac meza ktory ja tego przez przesnieradlo, to kto wie...?

• elfhelm Wzięli Czecha z litości pewnie. 16.03.07, 18:16
      Bo jak to inaczej tłumaczyć???

• tepetoja może i wyrasta ale napewno nie grozi jej bycie 16.03.07, 18:24
        prawdziwą First Lady a już z pewnością nie "silną". U boku takiego knota,
        kartofla, kurdupla i nieudacznika bez własnego zdania - nie ma dziewczyna
        żadnych szans. Kiedy "złapie drugi oddech" kaczki będą już ustrzelone albo
        odfruną pogonione przez naród
    • piesek.leszek Jest bardzo brzydka i sepleni 16.03.07, 18:20
      I jeszcze nazwy jakie jaśnie panujący Kaczyńscy nadali F-16:
      ON: jaszczomp
      ONA: jastsąp

śmieje się z nas cała europa
      • langston co ty wiesz o europie-lewaku 16.03.07, 18:46
        Nie beda przypominal jaka wymowe maja twoi idoele:
        Tusio czy Michnik
        • kralik111 Re: co ty wiesz o europie-lewaku 16.03.07, 19:05
          langston napisał:

> Nie beda przypominal jaka wymowe maja twoi idoele:
          > Tusio czy Michnik

longston, ja wiem bardzo duzo o Europie, i zapewniam cie cimniaku,ze wszyscy w
          Europie sie z nas smieja, nie zmienisz tego swoim chamstwem...;))))))))))))))
    • zbirut Rydzyk nakakał na Kaczyńskich ale Pani 16.03.07, 18:21
      prezydentowa to miła kobieta. Prezydent pozwala sobie na aby taki taki pajac chodził mu po głowie co liczę jako błąd. Nie będzie bowiem takiej sytuacji,że w następnych wyborach PiS może mieć choćby cień szansy. To nie w Polsce. Dlatego zamiast kulić się przed jego ekscelencją Rydzykiem, prezydent powinien twardo jak meżczyzna bronić siebie i swojej żony i dać odpór wszelkiej maści idiotom.
      Trzeba im pokazać zeby bo inaczej pomyślą,że decydują o sprawach,które ich nie dotyczą. Gdybym był prezydentem zamknąłbym tego gościa za dotychczasowe przekręty finansowe. To jest sposób na odzyskanie elektoratu.
      • kazik.k Re: Rydzyk nakakał na Kaczyńskich ale Pani 16.03.07, 19:43
        temu zlodziejowi i oszystowi z torunia prezydent powinien pokazac gdzie jego
        miejsce-w kryminale za lamanie prawa oszustwa finansowe zlodziejstwa itd.nie
        trzeba jak napisal zbirut "kulic sie przed jego ekscelencja".to nie ekscelencja
        tylko zwykly smiec!nie moze prezydent panstwa nie reagowac na chamstwo takiego
        indywiduum!facet nawoluje do pojscia na warszawe?co to znaczy do
        cholery?przeciez az sie prosi o interwencje odpowiednich organow panstwa!gdzie
        ten niezlomny prokurator "zero"ziobro?zaniemowil?ma pole do popisu!widac teraz
        jak na dloni cale to denne "wlazidupstwo" tej smierdzacej prawicy!
        • kralik111 Re: Rydzyk nakakał na Kaczyńskich ale Pani 16.03.07, 21:06
          kazik.k napisał:

> temu zlodziejowi i oszystowi z torunia prezydent powinien pokazac gdzie jego
          > miejsce-w kryminale za lamanie prawa oszustwa finansowe zlodziejstwa itd.nie
          > trzeba jak napisal zbirut "kulic sie przed jego ekscelencja".to nie
          ekscelencja
          > tylko zwykly smiec!nie moze prezydent panstwa nie reagowac na chamstwo takiego
          > indywiduum!facet nawoluje do pojscia na warszawe?co to znaczy do
          > cholery?przeciez az sie prosi o interwencje odpowiednich organow panstwa!gdzie
          > ten niezlomny prokurator "zero"ziobro?zaniemowil?ma pole do popisu!widac teraz
          > jak na dloni cale to denne "wlazidupstwo" tej smierdzacej prawicy!

Ja tez nieznosze zlodzieji takich jak rydzyk, oszustow kaczynskich, faszystow i
          komunistow giertychow i przestepcow i zboczencow jak lepper, ale na milosc
          boska, nie nazywaj tych komunistow podszywajacych sie pod katolikow, prawica,
          im tyle do prawicy co SLD do komunizmu...;)))))))))))))))))))))))))))))
          • krwe Re: Rydzyk nakakał na Kaczyńskich ale Pani 17.03.07, 01:14
            dokładnie,liberał to prawak !
            pozdro :)
    • m-kow Mirosław Czech 16.03.07, 18:35
      Ten "publicysta" ?

pl.wikipedia.org/wiki/Miros%C5%82aw_Czech
      rozmowy.onet.pl/artykul.html?ITEM=1063693&OS=39949
      ludzie.wprost.pl/sylwetka/?O=34962
      Dobrze chociaż, że nie ma "niezależny"...
      • kralik111 Re: Mirosław Czech 16.03.07, 19:09
        m-kow napisał:

> Ten "publicysta" ?
        >
        > pl.wikipedia.org/wiki/Miros%C5%82aw_Czech
        > rozmowy.onet.pl/artykul.html?ITEM=1063693&OS=39949
        > ludzie.wprost.pl/sylwetka/?O=34962
        > Dobrze chociaż, że nie ma "niezależny"...

Poszukaj jeszcze czegos o publicyscie t rydzyku, pan Miroslaw Czech napisal
        tylko, ze prezydent jest slaby, co jest prawda, a co powiesz na to co
        powiedzial rydzyk, ty tez podobnie jak rydzyk uwazasz, ze Lech Kaczynski jest
        zdrajca i schizofrenikiem a jego zona tapla sie w szambie ?
        ;))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • m-kow Re: Mirosław Czech 16.03.07, 19:42
          Odpisz coś na temat.
          To nie ten Mirosław Czech, polityk, tuz martwej partii uprawiający obecnie
          zawód publicysty ?
          Może jednak ten ?
    • kralik111 Re: Maria Kaczyńska wychodzi z cienia 16.03.07, 18:41
      maupawczerwonym napisał:

> Cytuję: "- Słaby prezydent nie radzący sobie w wielu aspektach ze swoją rolą,
      > a u jego boku małżonka, która koryguje jego wizerunek i wprowadza nowe
      > elementy. Jest taką silną First Lady - tak obecną parę prezydencką ocenił
      > publicysta "Gazety Wyborczej" Mirosław Czech w Poranku Radia TOK FM."
      >
      > To ta - aby użyć języka literackiego - arcypierdoła Mirosław Czech ze śp. Unii
      > Wolności jest teraz "publicystą Gazety Wyborczej"???
      >
      > Łojezu.

"Prezydent jest schizofrenikiem a jego zona papla sie w szambie"

To ten agent KGB o. rydzyk jest teraz synem Bozym, ktorego prawo nie obowiazuje
      i ktory w rzeczywistosci objal wladze po najslabszym premierze jakiego Polska
      kiedykolwiek miala, j. kaczynskicm???

;))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

• langston Mirosław Czech-byly szef Ukraincow w Polsce 16.03.07, 18:43
      Mirosław Czech-byly szef Zwiazku Ukraincow w Polsce niech lepiej zajmie sie
      swoim prezydentem Juszczenka a nie judzi Polakow przeciwko sobie!
      • kralik111 Re: Mirosław Czech-byly szef Ukraincow w Polsce 16.03.07, 18:46
        langston napisał:

> Mirosław Czech-byly szef Zwiazku Ukraincow w Polsce niech lepiej zajmie sie
        > swoim prezydentem Juszczenka a nie judzi Polakow przeciwko sobie!

A czym ma sie lepiej zajac agent KGB rydzyk, ktory nazwal prezydenta
        schizifrenikiem, a o prezydentowej powiedzial, ze tapa sie w szambie longston???
        • langston Re: Mirosław Czech-byly szef Ukraincow w Polsce 16.03.07, 18:48
          Ktos slusznie zauwazyl ze dobrze iz przy nazwisku Czecha nie napisano
          "niezalezny publicysta":)))

Rydzyk przynajmniej nie kryje tego kim jest.
          • kralik111 Re: Mirosław Czech-byly szef Ukraincow w Polsce 16.03.07, 18:51
            langston napisał:

> Ktos slusznie zauwazyl ze dobrze iz przy nazwisku Czecha nie napisano
            > "niezalezny publicysta":)))
            >
            > Rydzyk przynajmniej nie kryje tego kim jest.

Jak nie kryje, przeciez nie przyznal sie publicznie, ze jest klamca, oszustem,
            zlodziejem i agentem KGB...;))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
            • langston Re: Mirosław Czech-byly szef Ukraincow w Polsce 16.03.07, 19:14
              ...a co mnie Rydzyk obchodzi?

Piszemy tu o tym ze Miroslaw Czech to byly szef Zwiazku Ukraincow w Polsce
              piszacy do ukrainksiej gazety dotowanej prze Panstwo Polskie ktora czesto
              zamieszcza antypolskie tresci (podobnie zreszta jak GW czy wydawane przez pana
              Safjana "Slowo Zydowskie)
              • kralik111 Re: Mirosław Czech-byly szef Ukraincow w Polsce 16.03.07, 19:21
                langston napisał:

> ...a co mnie Rydzyk obchodzi?
                >
                > Piszemy tu o tym ze Miroslaw Czech to byly szef Zwiazku Ukraincow w Polsce
                > piszacy do ukrainksiej gazety dotowanej prze Panstwo Polskie ktora czesto
                > zamieszcza antypolskie tresci (podobnie zreszta jak GW czy wydawane przez
                pana
                > Safjana "Slowo Zydowskie)

Nie bardzo rozumie co chcesz przez to dac do zrozumienia, pracowal tam gdzie
                pracowal, Ukraina jest naszym sasiadem i mamy z nia dobre partnerskie stosunki,
                nie wiem o jakim oczernianiu PiSdzisz, ale nie sadze zeby pisal, ze prezydent
                Polski jest zdrajca, schizofrenikiem a jego zona tapla sie w szambie,
                rozumiesz glabie???
                • langston Re: Mirosław Czech-byly szef Ukraincow w Polsce 16.03.07, 19:29
                  Po prostu wkurza mnie Zydorcze sciemnianie "publiczysta GW" hihihi
                  od kiedy?

...a do Ukraincow ani Zydow w Polsce nic nie mam o ile nie judza przeciw Polsce
                  bedac jej obywatelami.
                  • kralik111 Re: Mirosław Czech-byly szef Ukraincow w Polsce 16.03.07, 20:56
                    langston napisał:

> Po prostu wkurza mnie Zydorcze sciemnianie "publiczysta GW" hihihi
                    > od kiedy?
                    >
                    > ...a do Ukraincow ani Zydow w Polsce nic nie mam o ile nie judza przeciw
                    Polsce
                    >
                    > bedac jej obywatelami.

Nie wiem co to znaczy "Zydorcze sciemnianie" ani co to jest "publiczysta", nie
                    wiem rowniez kogo masz na mysli twierdzac, ze nie lubisz jak ktos judzi przeciw
                    Polsce, ja tez tego nie lubie i dlatego nie lubie kaczynskich bo oni to robia
                    na codzien i nieznsze oszusta rydzyka, ktory juz nie tylko judzi na Polske, ale
                    jeszcze w najpodlejszy sposob szkaluje stanowieko prezydenta Polski, nie lubie
                    rowniez giertychow, tego starego komuniste jak i mlodega faszyste, ci sa
                    mistrzami w ludzeniu na Polske.
                    Ok, ty juz sie dowiedziales kogo ja nie lubie za judzenie na Polske i dlaczego,
                    mozesz teraz ty troche jasniej okreslic kogo ty nie lubisz za judzenie na
                    Polske ?
    • piekna_helena_64 Maria Kaczyńska wychodzi z cienia 16.03.07, 18:52
      Z "politycznymi" działaniami p. M.Kaczyńskiej niestety jest tak jak z
      publicznym poprawianiem krawata mężowi-prezydentowi. Niby ma rację, ale
      zupełnie nie zastanawia sie nad tym jakie będą skutki.

W przypadku krawata - śmiech
      W przypadku wygłaszania poglądów - polityczna burza.

Lubię p. Kaczyńską, a nie po drodze mi było z Kwasniewską. Ale muszę przyznać,
      że to co robi p. Kaczyńska osłabia pozycję jej męża, a wszystko co robiła
      Kwaśniewska - wzmacniało.
      • kralik111 Re: Maria Kaczyńska wychodzi z cienia 16.03.07, 19:01
        piekna_helena_64 napisała:

> Z "politycznymi" działaniami p. M.Kaczyńskiej niestety jest tak jak z
        > publicznym poprawianiem krawata mężowi-prezydentowi. Niby ma rację, ale
        > zupełnie nie zastanawia sie nad tym jakie będą skutki.
        >
        > W przypadku krawata - śmiech
        > W przypadku wygłaszania poglądów - polityczna burza.
        >
        > Lubię p. Kaczyńską, a nie po drodze mi było z Kwasniewską. Ale muszę
        przyznać,
        > że to co robi p. Kaczyńska osłabia pozycję jej męża, a wszystko co robiła
        > Kwaśniewska - wzmacniało.

Bardzo sie mylisz w tym, ze pani Kaczynska oslabia pozycje maze, ona w
        rzeczywistosci ja wzmacnia, pokazuja spoleczenstwu, ze jej maz nie jest pacynka
        w rekach jego brata i rydzyka, na dluzsza mete to Lech Kaczynski bedzie tutaj
        wygranym ;)))
        • janek-007 kralik111 ty mala kanalio. 17.03.07, 02:49
        • rilwen1 o sierotce Marysi i dwóch krasnoludkach 17.03.07, 22:53
          Myślicie, że to ona gwizdnęła teczkę Jarosława?

• swoboda_t Maria Kaczyńska wychodzi z cienia 16.03.07, 18:58
      "Rzeczywiście, Kaczyńska na tle Jolanty Kwaśniewskiej "znającej swoje miejsce
      przy boku męża" - jak mówi Czech - wyrasta na silną Pierwszą Damę." Łooo, tu
      mocno p. Czech przesadził - kobieta ledwie się dwa razu odezwała i już silna
      Pierwsza Dama. To, że na tle dotychczasowej bezczynności męża i niemądrych
      działań PiS zaprezentowała się superaktywnie i rozsądnie nie oznacza jeszcze,
      że ma charyzmę i sensowne pomysły.
      • misssi Re: Maria Kaczyńska wychodzi z cienia 16.03.07, 21:04
        I nie do końca zgadzam się ze stwierdzeniem, że JK "znała swoje miejsce" -
        gdyby rzeczywiście tak było, nie przodowałaby w rankingach prezydenckich pod
        koniec kadencji męża.
        A z czego dotychczas (oprócz urody;) znana jest pani Kaczyńska? Z siatki
        Galerii Centrum, krawatu, kanapek i wiecznego, publicznego poprawiania męża w
        najmniej odpowiednich momentach (pamiętacie wywiad, w którym odezwała się tylko
        raz - żeby poprawić meża, który nie pamiętał, ile metrów ma ich mieszkanie?)
        Kwaśniewskiej klasą, elegancją i umiejętnością zjednywania sobie ludzi do pięt
        nie dorasta...

Ale w tej chwili szczerze jej kibicuję - mam nadzieję, że udowodni całej
        polskiej "politycznej elycie", że - mimo, iż jest kobietą - wie, co podpisuje i
        nie da się obrażać nawet Rydzykowi!
        • krystin3 Re: Maria Kaczyńska wychodzi z cienia 17.03.07, 00:49
          Co do elegancji i klasy JK - to się całkowicie nie zgadzam z misssi - wg. mnie
          klasę miała na początku (i naturalność). Ale pod wpływem krytyki mediów (!!!)
          oddała się całkowicie w ręce "uznanych" stylistów i projektantów. Np. nie
          znosiłam jej w kiczowatych, przebogaconych kreacjach Ewy Minge, zwykle
          niestosownych do okazji. Przykład : powitanie szwedzkiej królowej na lotnisku -
          królowa w eleganckim czarnym kostiumiku, JK - długa, czarna suknia na
          krynolinie (balowa!!!!)
          Na czym polega elegancja - bardzo pięknie powiedział p. ANTKOWIAK (znany
          projektant mody) w swoim ostatnim wywiadzie (Duży Format)
          • vitabravo Re: ..wychodzi z cienia, gdy reflektory TV włączon 17.03.07, 13:47
            Wychodzi z cienia ! Co na to gabinet cieni PO ?
    • signal To gogo wybieraliście 16.03.07, 19:05
      Kaczyńską czy Kaczyńskiego, a może Jarosława Kaczyńskiego ?
    • rilwen1 Re: Maria Kaczyńska wychodzi z cienia 16.03.07, 19:15
      First Yoda of IV RP contra JP2, Kolejne Starcie: Walka w Obronie Życia Napoczętego

co do Czecha: chyba właśnie takich potrzebują do wypisywania tych wszystkich
      arcypierdół...

• khysiek Przecież to ona nim rządziła zawsze 16.03.07, 19:16
      MEzczyzna który sie żeni z kobietą starszą o 7 lat musi byc słaby psychicznie i
      zakompleksiony, wiele widać po jego bracie.
      • kralik111 Re: Przecież to ona nim rządziła zawsze 16.03.07, 19:25
        khysiek napisał:

> MEzczyzna który sie żeni z kobietą starszą o 7 lat musi byc słaby psychicznie
        i
        > zakompleksiony, wiele widać po jego bracie.

A kim jest mezczyzna ktory zeni sie z kobieta mlodsza od siebie o 7 lat ???
        :-o
    • rilwen1 You shall NOT pass!!! -- Gandalf 16.03.07, 19:18
      niech zmora wraca gdzie siedziała
      • langston Go back to the SHADOW -lewactwo! 16.03.07, 19:21
        Lewactwo!!
        Go back to the SHADOW !!! tam twoje miejsce
        • rilwen1 Re: Go back to the SHADOW -lewactwo! 17.03.07, 23:04
          nie chodziło mi o jej lewackie poglądy (czemu od razu lewackie? po prostu
          rozsądniejsze niż jej męża), ale o domniemane powinowactwo do balroga

:-P

• pavliktoja Maria Kaczyńska wychodzi z cienia 16.03.07, 19:21
      mozna by rzec:
      kaczuszko, kaczuszko.. nie wtracaj sie do i tak juz pomylonej polityki :|
    • krawiec6661 Plus dla Pani Kaczyńskiej 16.03.07, 19:42
      A Kaczora dalej nie trawię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka