Dodaj do ulubionych

20 milionów do wygrania - kolejki pod kolekturami

17.03.07, 15:02
Jakby codzienna stawka w totka była dla śmiertelników za mała... ;)
Tak czy siak kosmiczne sumy, ale ciemny lud chętniej bierze udział w grze.
Gdyby po czterokrotnej kumulacji tworzył się aż milion bo jedno losowanie bez
kumulacji dawałoby 250.000zł to mielibyśmy identycznę sytuację. ;P
Obserwuj wątek
    • ar.co Re: 20 milionów do wygrania - kolejki pod kolektu 17.03.07, 15:57
      No cóż, podatek od głupoty - na razie dobrowolny.
      • punter Re: 20 milionów do wygrania - kolejki pod kolektu 17.03.07, 16:33
        > No cóż, podatek od głupoty - na razie dobrowolny.

w odróżnieniu od podatków tutaj co niektórzy uzyskują świadczenie wzajemne.
        zresztą lubię zagrać w DL bo to gra bardzo egalitarna - każdy ma równe szanse -
        w przeciwieństwie np. do dymania szaraczków na GPW :)
        • publikacje Hej Taiffun:) 18.03.07, 06:44
          Jeden z ciemnego ludu trafił piątkę... inwestując 14 zł..
          sprawdz sobie ile to jest i kłap zębami dalej:P

szanse na wygraną są niemal żadne, ale taki taiffun ma je zdecydowanie żadne..
          a ja sobie tracę pieniążki dofinansowując naszych sportowców i składając sie na
          parę uśmiechów po losowaniu... a taki Taiffun zostanie ze swoim cynicznym
          uśmiechem i przekonaniem, że jest sprytniejszy od 'ciemnego ludu'...
          uważaj na wątrobę:P

co za zabawa:)
          • corradocatani Re: Hej Taiffun:) 18.03.07, 07:35
            wspierasz sport? Ten totalizator tylko z nazwy jest sportowy, chyba Taiffun ma
            rację z tym ciemnym ludem. Ja też gram ale zawsze jedno lub dwa losowania po
            kumulacji, wtedy jest o wiele mniej zakłądów a tym samym większe szanse,
            chociaż i tak nikłe :). Ważne natomiast jest to , że naród ma igrzyska i to za
            własna kasę :).
            • goodwater Re: Hej Taiffun:) 18.03.07, 07:55
              nie no szanse są takie same, tylko ewentualnie więcej osób do podziału
              • publikacje Re: Hej Taiffun:) 18.03.07, 09:56
                zgadzam się:)

pewnie Taiffun miał rację co do ciemnego ludu..
                ja jestem naiwny co do wspierania sportu:P chociaż to jest zapisane w statucie
                TS. no ale przekonanie że szanse wygranej wzrastają gdy jest mniej grających to
                dopiero perełka:)
                dostałem po nosie od wytrawnego statystyka.. teraz ja, ciemny lud idę nacieszyc
                sie wygraną:P

powodzenia wszystkim grającym:)
                • w.groch Re: Hej Taiffun:) 18.03.07, 10:05
                  Lepiej sam zacznij uprawiać sport. Więcej endorfin i będziesz milszy dla
                  otoczenia ;)
      • hypatia100 Re: 20 milionów do wygrania - kolejki pod kolektu 17.03.07, 23:41
        podatek od marzeń:) - tak mi powiedział mój pan kioskarz
    • onika27 Re: 20 milionów do wygrania - kolejki pod kolektu 17.03.07, 16:02
      dlaczego podatek od głupoty?z tego co wiem podatki sa nadal obowiązkowe w
      polsce ?prawda.A zakup losu chyba jeszcze nie zgadza się?a po za tym zawsze
      ilekros wysylałam totolotka smialam sie ze marzenia kosztuja tylko 2 zł :)w
      koncu zawsze ktos wygrywa moze tym razem ja?
    • mamgotamgo 20 milionów do wygrania - kolejki pod kolekturami 17.03.07, 16:05
      Zrujnowałem mój portfel o 20 złotych. A niech tam. Kto wygra to będzie tam w
      jego wygranej moje parę groszy. Ale do momentu losowania czuję się
      multimilionerem!!! Co za rozkosz!!!
    • bbsbb Re: 20 milionów do wygrania - kolejki pod kolektu 17.03.07, 16:22
      hehe... róbcie sciepe jednemu szczęściarzowi... a szanse macie ogromne inaczej!
    • sandwich1 Re: 20 milionów do wygrania - kolejki pod kolektu 17.03.07, 16:22
      Puściłem ........się!
      A niech tam.
    • dzakarta 20 milionów do wygrania - kolejki pod kolekturami 17.03.07, 16:56
      Kieruję apel do wszystkich nauczycieli w polskich szkołach:

Deklarujcie swoje szkoły jako teren wzbroniony dla Orzechowskiego i Giertycha.
      Gdy tylko któryś z nich zechce przyjechać do jakiejś szkoły nauczyciele albo
      blokują budynki, albo opuszczają miejsca pracy!
    • ready4freddy Re: 20 milionów do wygrania - kolejki pod kolektu 17.03.07, 17:00
      taiffun napisał:

> Jakby codzienna stawka w totka była dla śmiertelników za mała... ;)

toi cie pociesze. we wloskim superenalotto po kilku kumulacjach jak na dzis jest 30 milionow euro :) rekord wynosil 70, podzielilo to miedzy siebie kilku facetow grajacych wspolnie systemami.
      • jorge.martinez Re: 20 milionów do wygrania - kolejki pod kolektu 17.03.07, 17:04
        W Stanach to dopiero mają loterie... W setki milionów to idzie. A u nas? 20
        milionów? Co to jest?
        • viinga Re: 20 milionów do wygrania - kolejki pod kolektu 18.03.07, 03:10
          ostatnio bylo do wygrania w mega milionie 368 mln $. I wygralo dwie osoby
        • dkrysiak Re: 20 milionów do wygrania - kolejki pod kolektu 18.03.07, 11:51
          Tja... ale w USA jak chcesz dostać kasę od razu, to dostajesz... POŁOWĘ!!! Jeśli
          chcesz całość, wypłata rozłożona jest na lata!!!
    • antekguma1 20 milionów do wygrania - kolejki pod kolekturami 17.03.07, 17:30
      Jeszce niedawno jeden zakład w DL kosztował 1.25, a teraz już 2. Czyli o 60% To
      chyba jak rekordowa podwyżka przy inflacji rzędu 1-2%. Czy o tyle samo
      procentowo wzrosły wygrane?
      • lth Re: 20 milionów do wygrania - kolejki pod kolektu 17.03.07, 17:38
        ugh lol
        slysze jakies negatywne komentarze lduzie sie bulwersuja... itd itp...
        ja nie gram regularnie jak wszyscy..
        ale raz na jakis czas przechodzac obok kolektury puszcze se 1 kuponik...
        w sumie w zyciu puscilem moze z 10 kuponow... nigdy nic nie wygralem.... nawet w
        to nie wierze. ale fajnie jest sobie od czasu do czasu usiasc przed TV i
        sprawdzic czy si enie wygralo... jest taki dreszczyk emocjii :D
        a dal tego mozna od czasu do czasu wydac 2 zl czy jak kiedys 1.25

nie rozumiem za to ludzi (co czasami obserwuje)
        puszczajacych np 10 czy 20 losow... :/ ale to ich pieniazki i mogą z nimi robic
        co chcą... i nie krytykuje tego zjawiska w zaden sposob...
    • graf_von_teufel Dopiero teraz to jest gra mniej-więcej "fair" 17.03.07, 17:47
      Jeżeli spodziewana wygrana (20.000.000 zł) pomnozona przez prawdowpodobieństwo
      trafienia (około 1:13.000.000) daje w przybliżeniu cenę pojedynczego zwykłego
      zakładu, to można uznać, że gra jest "fair".
      Gdy nie ma kumulacji, to cały ten Duży Lotek jest skubaniem frajerów, że aż
      miło...
      • opolski1 Re: Dopiero teraz to jest gra mniej-więcej "fair" 17.03.07, 18:38
        A bierzesz pod uwagę że są jeszcze trójki, czwórki a nawet piątki. W ostatnim
        losowaniu było 350 tysięcy trójek (po 16 zł daje to 5.600.000 zł)
      • 3mu Ktoś będzie szczęśliwy:) 17.03.07, 18:39
        i o to chodzi, wszyscy co graja zrzucaja sie na czyjes szczescie i wszyscy maja rowne szanse co do wlozonego grosza w pule. Mi tam rybka moge poswiecic te 10zl od kumulacji do kumulacji i jakos nie czuje emocji w dniu losowania nawet sie tym nie przejmuje, coz prawdopodobienstwo robi swoje, jak usiade na kompa to sprawdze wynik losowania, moze o poranku ktoregos dnia bede milo zaskoczony:)
        • belus77 Wujek Prawdziwek zebral 160 mln bez problemu! 18.03.07, 05:12
          Dzisiaj nawet zonie Pingwina nawrzucal i nic!
          • cynozura Re: Myślisz,oczywiście,o tatusiu Smardzyku-Szaleju 18.03.07, 08:51
            ...
            • w.groch o krowiaku podwiniętym 18.03.07, 12:37
              Paxillus involutus.
    • bernabeu17 Oszukali mnie !!! 17.03.07, 23:00
      I znów 20 milionów do tyłu...
      • pies_na_prawizne Reim wiecej graczy tym mniej wygrywaja 17.03.07, 23:03
        lotto jest od brania a nie od dawania, a ja wygralem 12 zl,do mojej kieszeni
        bo nie gralem:)
        • bernabeu17 Re: Reim wiecej graczy tym mniej wygrywaja 17.03.07, 23:06
          Wiesz, jak nie zagrasz, to też nie wygrasz ;) Ktoś jednak wygrywa czasem :)
        • formozus1 Ja wygrałem 570 w ekspresa 18.03.07, 05:01
          Za czwórkę.
          Dziękuję.
          Amen.
      • tomekmus Re: Oszukali mnie !!! 17.03.07, 23:04
        kto wymyśla tak trudne liczby do trafienia
        • maciej_zg 1-2-3-4-5-6 17.03.07, 23:06
          równie dobrze mogłyby paść takie liczby, ale to oznacza raczej że będzie znowu
          kumulacja ??
          • jednorazowy3 nieprawda ze prawdopodobienstwo jest takie same 18.03.07, 01:26
            nie ma mozliwosci zbudowania idealnej maszyny losujacej

dlatego stosowanie systemow podczas gry ma jakis tam sens
            • corradocatani Re: nieprawda ze prawdopodobienstwo jest takie sa 18.03.07, 07:37
              Stosunek prawdopodobieństwa nawet przy nie za dobrej maszynie losującej jest
              tak niski że śmiało można mówić o szczęściu itp. Systemy stwarzają jedynie
              pozór zwiększenia swoich szans.
              • cynozura Re: nieprawda ze prawdopodobienstwo jest takie sa 18.03.07, 08:55
                corradocatani napisał:

> Stosunek prawdopodobieństwa nawet przy nie za dobrej maszynie losującej jest
                > tak niski że śmiało można mówić o szczęściu itp. Systemy stwarzają jedynie
                > pozór zwiększenia swoich szans.
                Nie całkiem jest to prawda.Jako matematyk zajmowałem się grami losowymi.Są tam
                zjawiska,które mogą nawet realistę zadziwić.
                • w.groch Re: nieprawda ze prawdopodobienstwo jest takie sa 18.03.07, 12:26
                  > Nie całkiem jest to prawda.Jako matematyk zajmowałem się grami losowymi.Są tam
                  > zjawiska,które mogą nawet realistę zadziwić.

W matematyce nie ma niczego dziwnego, nawet jeśli sprawy dotyczą
                  prawdopodobieństwa. "Dziwność" nie ma wpływu na przebieg losowania. Jeżeli coś
                  ma wpływ, to różnice we właściwościach kul np. masa, wymiary/kształt, struktura
                  powierzchni... Wtedy, przy odpowiednio dużej ilości danych można li tylko
                  analizować (a dokładniej wnioskować) korelację między częstością pojawiania się
                  danego numerka (kuli) a jego właściwościami fizycznymi, przy założeniu że zestaw
                  kul pozostaje niezmienny.

Żadne "systemy" nie są w stanie przewidzieć zachowania maszyny losującej, a co
                  dopiero typowań graczy i w związku z tym ułatwić wygranej.

Skoro jesteś matematykiem a "systemy" są modelami matematycznymi, to oszacuj w
                  jakim stopniu (np o ile %) "systemy" zwiększają prawdopodobieństwo wygranej (na
                  dowolnym przykładowym "systemie").
                  • indy.m Re: nieprawda ze prawdopodobienstwo jest takie sa 18.03.07, 17:45
                    Fajny numer kiedyś zrobiono na ruletce. Wiadomo że można obstawiać jeszcze przez
                    pewien moment po "puszczeniu" kulki. "Oszuści" mieli zrobiony skaner który
                    szybko liczył prędkość kulki, i był w stanie oszacować gdzie mniej więcej
                    wypadnie. Nie znam szczegółów do jakiego stopnia, ale wystarczyło wiedzieć na
                    którą półkulę ruletki spadnie żeby zawsze wygrać - no potrzeba było oczywiście
                    parę osób żeby szybko obstawić wszystko co się zaliczało do tej "półkuli".
      • patman Nawet jedynki nie miałem 18.03.07, 00:05
        Szóstka była nie do trafienia, bo kto by się spodziewał takiego układu... układu liczb, oczywiście <LOL>.
        • cynozura Re: Nie przejmuj się.Zero to też liczba. 18.03.07, 08:56
          ...
          • w.groch Najczęściej się trafia w zbiór pusty 18.03.07, 12:33
            Ø
    • kozaczek3 20 milionów do wygrania - kolejki pod kolekturami 18.03.07, 04:43

• surykatka333 Re: 20 milionów do wygrania - kolejki pod kolektu 18.03.07, 05:08
      nie było by żadnych kolejek tylko ludzie są jak muły które idą na jedno i to samo pastwisko.
    • formozus1 W FI Kubica się znów zesrała 18.03.07, 05:11
      A dziennikarze przepowiadacze wzięli kase.
      CHA> CHA<CHA.
      Wszystko wróciło do normy.
      Amen
      • belus77 Czemu on jezdzi na niemieckim samochodzie? 18.03.07, 05:13
        Czy nie jest patryjota jak wielu Pomroczan tego wymaga?
        • formozus1 Re: Czemu on jezdzi na niemieckim samochodzie? 18.03.07, 05:17
          belus77 napisał:

> Czy nie jest patryjota jak wielu Pomroczan tego wymaga?
          Powinien wybrać Polonez Maklaren.
          Wtedy byłby usprawiedliwiony.
          Amen.
    • belus77 Marysia Rokitowna nie jest Żydowkom! 18.03.07, 05:16
    • corradocatani Im więcej grających tym mniejszcze szanse :) 18.03.07, 07:31
      ale przecież to Polacy, myślenie nie należy do tradycji narodowych.
      • belizarius1 Masz rację, nie należy, Ty jesteś tego przykładem 18.03.07, 09:38
        W Lotku liczba grających nie ma wpływu na szanse trafienia szóstki przez danego gracza. Zawsze są takie same. Większa liczba grających zwiększa jedynie prawdopodobieństwo, że ktoś w końcu trafi.
    • bbsbb Re: 20 milionów do wygrania - kolejki pod kolektu 18.03.07, 09:31
      Koalicja pewnie trafiła, nie mieszając w to żadnych układów (kul rzecz jasna)! ;)
      • ozyrys4 Re: Jaka kałolicja? 18.03.07, 09:40
        ...
    • ozyrys4 Re: Komuś tu wyrażnie wali w dekiel! 18.03.07, 09:43
      formozus1 napisał:

> Dlaczego postawisz żydzie pomnik Hitlerowi.
      > Bo on mi takie cyferki wytatuował na przedramieniu.
      > Dlatego postawisz mu pomnik???
      > Tak, bo te cyferki skreśliłem
      > W toto i wygrałem szóste.
      > Amen.
    • tofik701 Zamiast komentować mogli podać liczby 18.03.07, 09:47
      Wczoraj cały system był nie do przejścia, nie mogłem sprawdzić wygranej a do
      rana dali kasę komuś innemu...:)

www.foto-tel.pl/
    • sceptyk31 20 milionów do wygrania - kolejki pod kolekturami 18.03.07, 09:48
      Nie załapałem się, mam nadzieje że tylko tym razem.
    • kl0x 7-krotna kumulacja 18.03.07, 09:58
      Chociaz prawdopodobienstwo np. 7-krotnej kumulacji istnieje i wcale nie jest takie male to jakos nigdy przez te lata sie nie zdarzylo ze tak bylo! Czy ktos sie kiedys zastanawial DLACZEGO ? Troszke matematyki i dojdziecie do tego o co tak naprawde chodzi :)
      • mr.lordi losowanie bylo ustawione 18.03.07, 11:01
    • patman Znowu 20 baniek w plecy :/ 18.03.07, 11:31

• surykatka333 Wygrało troje losów napewno tylko emeryci :) 18.03.07, 13:00
      Jak zwykle Bóg kocha emerytów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka