Dodaj do ulubionych

Gdański fortel antylustracyjny

20.03.07, 07:03
proponuje powszechna lustracje forumowiczow GW!
Obserwuj wątek
    • koham.mihnika proponuje powszechna lustracje forumowiczow GW 20.03.07, 07:05
      i sorki za podwojny post, cos sie w wybiorczej zacielo.
      • hexabc1 Re: proponuje powszechna lustracje forumowiczow G 20.03.07, 14:32
        koham.mihnika napisał:

> i sorki za podwojny post, cos sie w wybiorczej zacielo.

Zacielo sie, ale w twojej mozgownicy...
        • slon2002 wrzask uboli nie zatrzyma lustracji, SB-cy do pier 20.03.07, 14:36
          • konrad.frankowski Mr. McCarthy! President Kaczynsky czeka na pomoc. 20.03.07, 21:09
            Budować stosy, ostrzyć narzędzia - nie pozwólcie zbiec czarownicom! Chore.
            Lustracja jest chora.
            • puba współpracowałem... 20.03.07, 21:56
              mimo, że mnie nie obejmuje lustracja z racji wieku, przyznaję sie:
              współpracowałem z reżimem komunistycznym w Polsce.. jadełm komuszy chleb,
              uczyłem się w komunistycznej szkole podstawowej i byłem świadomym
              współpracownikiem systemu oglądając komunistyczne bajki..
              do dzis oglądam komunistyczne komedie z komunistycznych czasów oraz gęby
              urodzonych i wykształconych przez komunistyczny system..

brzydzę się sobą. przepraszam...
              • middoo "Spotkamy sie w sadzie"- haha 01.04.07, 21:53
                Ktory to juz raz slysze. "To nieprawda! Spotkamy sie w sadzie" a
                potem... "Staralem sie nie zaszkodzic", "Przekazywalem jedynie bezwartosciowe
                infomacje", "Chcialem poznac tajniki dzialania wywiadu"...
      • koloratura1 Re: proponuje powszechna lustracje forumowiczow G 20.03.07, 15:44
        No to ja zaczynam:

Niniejszym oświadczam, że - o ile mi wiadomo - nigdy nie byłam czynnym, biernym,
        jawnym ani tajnym agentem/współpracownikiem UB, SB, WSI, CBŚ, CBA, CIA, FBI,
        CIS, Mi (ileś tam - nie pamiętam), Stasi, Mosadu, KGB, GRU, PKP, PKS, PCK, ani
        niczego innego w tej podobie.

Ponadto oświadczam, iż nigdy
        - nie naplułam do zupy koledze na koloniach w Karpaczu (to zrobiła ta ruda Kaśka
        i zwaliła na mnie),
        - nie okradłam staruszki ani nikogo innego,
        - nie mordowałam dzieci nienarodzonych ani nawet narodzonych,
        - nie molestowałam moich (ani żadnych innych) studentów oraz nie gwałciłam
        studentek,
        - nie przekroczyłam prędkości (ponieważ nie mam i nigdy nie miałam prawa jazdy,
        ale nie wiem czy to mnie usprawiedliwia).

Dodatkowo informuję, że:
        - nie zdradzałam męża zbyt często,
        - ulicę na czerwonym świetle przechodzę naprawdę bardzo, bardzo rzadko,
        - prawie nigdy nie używam brzydkich słów i zwrotów nieparlamentarnych.

Jeżeli sobie przypomnę coś jeszcze czego nie robiłam, to powyższą listę pozwolę
        sobie uzupełnić.

Podpisano:
        koloratura1
        • rmstemero Re: proponuje powszechna lustracje forumowiczow G 20.03.07, 16:09
          piekne

koloratura1 napisała:

> No to ja zaczynam:
        • starybaca Twoje oświadczenie jest nieważne 20.03.07, 19:38
          Jest nieważne, gdyż używasz zwrotu "o ile mi wiadomo".
          Całkiem więc możliwe, że byłaś TW, ale nic Ci o tym nie wiadomo.
          Zresztą, pewnie tylko mówisz, że Ci nie wiadomo, a tak
          naprawdę to jak najbardziej wiadomo.
          Potwierdza to następujący fragment Twojego oświadczenia:

> Dodatkowo informuję, że:
          > - nie zdradzałam męża zbyt często,

Znaczy to, że czasami jednak zdradzałaś. Czy można ufać
          komuś, kto zdradzał męża?

Tak więc, jak to wynika a powyższej dogłębnej analizy, Twoje oświadczenie
          jest kłamliwe, a zatem nie ma mocy prawnej.
          Stary Baca
          Sędzia Najwyższego Sądu Lustracyjnego

PS. Od powyższej opinii nie przysługuje odwołanie.
        • koham.mihnika Re: proponuje powszechna lustracje forumowiczow G 21.03.07, 11:59
          koloratura1 napisała:

------------------------
          > Dodatkowo informuję, że:
          > - nie zdradzałam męża zbyt często,
          ----------------

czy mozesz rozwinac ten fragment??? :-{)

> Podpisano:
          > koloratura1
    • mzast Gdański fortel antylustracyjny 20.03.07, 07:08
      Dobre pomysły na "demokrację"?
    • jerzy.zywiecki Re: Gdański fortel antylustracyjny 20.03.07, 07:14
      koham.mihnika napisał:

> proponuje powszechna lustracje forumowiczow GW!
      Masz rację.Dlaczego tylko mnie codziennie ma lustrować żona.Ciężko się żyje i
      tak samo nie można się odczepić jak od własnego państwa.
    • palestrina2005 Skoro tak się wstydzą przyznać niech zostaną 20.03.07, 07:54
      asystentami...

Profesorowie współpracownicy SB jeśli nie chcą składac oświadczeń lustracyjnych
      i wola się poniżyć zostając zdegradowani - OK... Ciekawe jaki będą mieli
      szacunek u studentów...

Lustracja środowisk akademickich to dobry pomysł... To na tyle ważna funkcja że
      nie powinien jakiś kapuś odgrywac autorytetu moralnego jako profesor. Niech
      wykładają, ale studenci muszą wiedzieć kto donosił i jest kapusiem...
      • wawak1 Re: Skoro tak się wstydzą przyznać niech zostaną 20.03.07, 08:05
        Nie tylko kapusiem. Student ma też prawo wiedzieć, który jest syjonistą.
      • elephant_tusk Mam parę pytań 20.03.07, 16:47
        1) Czy będą pobierać pensję asystenta?

2) Czy będą mieli pensum asystenta i będą prowadzić ćwiczenia i proseminaria?

3) Co się stanie z ich gabinetami?

4) W jakim wieku będą przechodzić na emeryturę? Zapewne w wieku 60 lat kobiety
        i 65 lat mężczyźni, tak jak pozostała niesamodzielna kadra naukowa, a nie w
        wieku 70/71 lat, jak profesorowie? Jeżeli przekroczyli wiek emerytalny, przejdą
        automatycznie na emeryturę?

5) Czy będą mogli być kierownikami projektów finansowanych z grantów
        Ministerstwa?

6) Co będzie, gdy studenci będą zadawali jakieś dociekliwe pytania (jak
        wiadomo, student musi wiedzieć wszystko, asystent musi wiedzieć, gdzie co
        znależć, a profesor musi wiedzieć, gdzie w razie czego znależć asystenta)?

7) Czy automatycznie przestaną być członkami Rady Wydziału i, o ile są
        przedstawicielami profesorów w Senacie uczelni, przestaną być członkami Senatu
        (z drugiej strony chyba nie ma przeszkód prawno-regulaminowych, żeby profesorów
        reprezentował asystent?)?

8) Jak będzie się ich rozliczać z pracy naukowej? Wiadomo, że na kierunkach
        eksperymentalnych profesorowie, którzy własnoręcznie prowadzą badania, są
        absolutną rzadkością; z reguły powoli zapominają, jak to się robi, zwłaszca że
        warsztat pracy się zmienia. Nie wszyscy też umieją pisać na komputerze, nie
        mówiąc o bardziej skomplikowanych operacjach - dotychczas mieli od tego ludzi.

9) Czy przydzieli im się obowiązki, jakie zwykle mają niesamodzielni pracownicy
        naukowi, np. inwentura, zamawianie odczynników, inne sprawy organizacyjne?

10) Z kim będą pić herbatkę albo kawkę? I gdzie, jeżeli nie będą mieli
        gabinetów?

11) Do kogo będą się dopisywać jako współautorzy prac naukowych?
    • bs75 Gdański fortel antylustracyjny 20.03.07, 07:55
      koham.mihnika napisał:

> proponuje powszechna lustracje forumowiczow GW!

po co ? przeciez wiadomo ze tu sa sami agenci (3D ale nie mali)
      • mg2005 Tonący brzytwy się chwyta... :)) 20.03.07, 08:02
        Żałosna demagogia 'wykształciuchów'...
        Czy teczki polityków, sędziów, adwokatów nie były fałszowane - tylko teczki
        naukowców ?...
        • eti.gda Re: Tonący brzytwy się chwyta... :)) 21.03.07, 10:07
          mg2005 napisał:

> Żałosna demagogia 'wykształciuchów'...
          > Czy teczki polityków, sędziów, adwokatów nie były fałszowane - tylko teczki
          > naukowców ?...

Nie, fałszowane były tylko teczki członków obecnego rządu.
      • wrojoz Dranie z PiSu 20.03.07, 08:53
        I to jakie wielkie dranie.!!
        • remcio78 Re: Dranie z PiSu 21.03.07, 10:28
          Raczej - jakie małe...
      • koham.mihnika oraz agentki!!! Nie dyskryminuj ze wzgledu na plec 21.03.07, 12:01
        piekna.

bs75 napisał:

> koham.mihnika napisał:
        >
        > > proponuje powszechna lustracje forumowiczow GW!
        >
        > po co ? przeciez wiadomo ze tu sa sami agenci (3D ale nie mali)
    • ted12344 Re: Gdański fortel antylustracyjny 20.03.07, 07:59
      Niezłe bagno musi być na UG. Możliwe, że środowiska uniwersyteckie w Gadńsku
      były wyjątkowo brutalnie inwigilowane, ale warto ujawnić prawdę aby zyskać
      moralną przewagę nad tymi, którzy intrygami, kłamstwem i niegodziwością
      budowali własne kariery niszcząc po drodze uczciwych.
      • kochanek_michnika Rodzaj i siła reakcji mówią same za siebie 20.03.07, 09:03
        To musiało być niezłe ubowo, ale jeżeli przez 17 lat się nie oczyścili, to teraz
        no mercy!
    • baby1 Polowanie na czarownice rozpoczęte. Armia młodych 20.03.07, 08:00
      dzielnych PiS-owczyków czeka na stanowiska po "wykształciuchach". Teraz dopiero
      będzie nowych docentów marcowych.
      • a.k.traper No i wreszcie powiedziano o co chodzi 20.03.07, 08:04
        Takie bolszewickie nominacje, za poparcie, metoda stara jak swiat.Ciekawe kiedy
        zaczna sie burzyc przeciw inteligencji pryncypałów
        • niemamsyfa Oj, wielu odejdzie na "emeryture" i dobrze! BRAWO! 20.03.07, 08:18
          Kmioty awansowane za przynaleznosc do partii, ktore awansowaly wskazane przez
          uczelnianego sekretarza PZPR.
          Uwierzyli, ze tworza nauke a utrzymywali sie, bo trudno takiego chama wyrzucic
          jesli nie zgwalcil studnetki. Odberac im prawo do emerytury!!
          Brawo Kaczynscy!!!
          • centrolew Oderwani od łopaty! 20.03.07, 08:27
            O! Widzę, że na tym forum znaleźli się zwolennicy Kaczyńskich - oderwani prosto
            od łopaty krytykują profesorów!

Każdy dzisiaj widzi, że Polsce potrzebna jest silna lewica, która jest
            przeciwwagą dla kretyńskich pomysłów prawicy. To czysta para w gwizdek.

Środowisko akademickie potrzebuje zdecydowanie innych zmian:
            - przejrzystość w finansach uczelni i jednostek naukowych
            - jasna ścieżka naukowa
            - likwidacja habilitacji i profesur belwederskich
            - większa mobilność pracowników naukowych
            - pieniądze, pieniądze, pieniądze...
            • megasceptyk I ścieżek rowerowych :). 20.03.07, 08:32
            • kochanek_michnika To ciekawe, lewica miała wystarczająco dużo czasu 20.03.07, 09:16
              - końcu dwie kadencje sejmu + 45 lat komuny, aby wprowadzić te światłe zmiany...

A poza tym - mój marny doktorat to rzeczywiście niezłe oderwanie od łopaty...
            • micro5 Re: Oderwani od łopaty! 20.03.07, 12:47
              Popieram Ciebie w 150% RACJA JEST W TYM BO RZECZYWIOŚCIE NALEŻY ROZPOCZĄĆ OD
              LIKWIDACJI BERLWEDERSKICH PROFESUR UZYSKIWANYCH DZIEKI DONOSOM I KOLESIOM Z
              PZPR, JAK RÓWNIEŻ RELIKTU KOMUNIZMU HABILITACJI CZYLI SITA DLA NIEPRAWOMYŚLNYCH
          • shedows1969 Re: Oj, wielu odejdzie na "emeryture" i dobrze! B 20.03.07, 09:27
            Panie Cwaniawa a gdzie pan ma te listy dodatkowych przyjęć dzieci prominętów.
            Pan się nie zlustruje bo by się okazało że jesteś pan "elyta" a nie Elita.
            Najgorszy błąd demokracji to trzymanie takich jak pan na stanowiskach
          • koloratura1 Re: Oj, wielu odejdzie na "emeryture" i dobrze! B 20.03.07, 15:13
            niemamsyfa (- napewno?), napisał:

> Kmioty awansowane za przynaleznosc do partii, ktore awansowaly wskazane przez
            > uczelnianego sekretarza PZPR.
            > Uwierzyli, ze tworza nauke a utrzymywali sie, bo trudno takiego chama wyrzucic
            > jesli nie zgwalcil studnetki. Odberac im prawo do emerytury!!
            > Brawo Kaczynscy!!!

Czy tyś się kiedy w życiu choć otarł o jaką wyższą uczelnię?
            Wątpię.
      • a.k.traper Potrzebna jest ustawa zgodnosci, taki certyfikat 20.03.07, 08:09
        Kazdy kto urodził sie w prl-u, rezygnuje z tytułów nabytych, wymienia
        organizacje do których nalezał, takze działalność "podziemną", Na podstawie
        tych zdarzeń wyliczy sie mu emeryturę, mile widziane "cegiełki" na stocznie i
        inne dowody działalnosci "charytatywnej" Komisja złozona z ludzi z tytułami po
        89, zatwierdzona przez ojdyradyra, wyda stosowny certyfikat. Mówicie że tego
        nawet u Orwella nie było? A co, my gorsi?
        • wrojoz Kaczory to diably 20.03.07, 08:54
          Razem z Rydzykiem.
      • hildegunst Re: Polowanie na czarownice rozpoczęte. Armia mło 20.03.07, 08:47
        "- IPN nie może być po tylu latach wyrocznią. Archiwa są niewiarygodne."

Jedyną Nieomylną Wyrocznią jest w tym temacie Adam Michnik.
        • kochanek_michnika No i Jacek Żakowski, znany publicysta "Polityki" 20.03.07, 09:18
      • wrojoz Re: Polowanie na czarownice rozpoczęte. Armia mło 20.03.07, 08:51
        Precz z Kaczynskimi.!!!
      • 4krzych1 ten rektor to niezły pajac... 20.03.07, 08:56
        ...już raz chyba "pomagał" dzieciom miejscowego układu w dostawaniu się na JEGO
        uniwersytet...

Niech na tym UG "pójdą wreszcie na całość" i wybiorą TW Bolka na rektora!!!
        I "łamane prawa obywatelskie" konfidentów łatwiej będzie wtedy chronić, i
        światowa renoma TW Bolka spłynie oraz wzmocni renomę UG; no same "plusy
        dodatnie"!!!

A czy aby przypadkiem szpan rektor aby sam nie zamierza przejść na etat
        asystenta???
    • markow1976 Re: Gdański fortel antylustracyjny 20.03.07, 08:00
      Nie byłem tajnym, świadomym współpracownikiem SB.

To nie boli ....
      • baby1 Re: Gdański fortel antylustracyjny 20.03.07, 08:02
        A skąd wiesz? Pewnie nie podpadasz pod ustawę?

markow1976 napisał:

> Nie byłem tajnym, świadomym współpracownikiem SB.
        >
        > To nie boli ....
        • emeryt21 Re: Gdański fortel antylustracyjny 20.03.07, 08:11
          Lustracja to chory pomysl.Lojalki juz byly,teraz lustracja.Co jeszcze wymysla
          nasi ukochani przywodcy?W tamtym dalekim kraju jest jeden ukochany a my mamy az
          dwoch.
    • imprezagt 6 dni,a już widać jak bardzo potrzebna była ustawa 20.03.07, 08:15
      Nie chodzi przecież o zrównywanie wszystkich którzy poszli na wspólpracę bo
      wiadomo że jej forma była różna. Ale wszystkim należy się prawda o tamtym
      okresie tak długo ukrywana.
      • caius1 Re: 6 dni,a już widać jak bardzo potrzebna była u 20.03.07, 09:51
        imprezagt napisał:

> Nie chodzi przecież o zrównywanie wszystkich którzy poszli na wspólpracę bo
        > wiadomo że jej forma była różna. Ale wszystkim należy się prawda o tamtym
        > okresie tak długo ukrywana.

Prawda jest taka, że PiS niczym się nie różni od kompartii.

NiePis
    • hildegunst Ale tylko w połączeniu z degradacją pensji!! 20.03.07, 08:22
      Od razu się sknery zlustrują.
    • e.gajowa Gdański fortel antylustracyjny 20.03.07, 08:22
      To jakaś ściema, nie chodzi przecież co SBek "powypisywał", chodzi o to co
      młody w tym czasie naukowiec podpisał. Jak to się przekłada na jego karierę i
      karierę jego kolegów, którzy nie podpisali i nie mieli szans na wyjazd na
      stypendium. Coś mi się zdaje że każdy tzw. autorytet uniwersytecki musi mieć
      coś za uszami bo nie baliby się i nie próbowali obejść lub "uwalić" ustawy a
      zajeliby się pracą naukową - wcześniej pisząc oświadczenie.
      Swoją drogą jak wielu SBeków fałszowało dokumentację w czasach PRLu, wychodzi
      na to że nikt nikogo nie werbował, nikt nikomu nie płacił, wszyscy sobie
      żartowali, nikt nie był prześladowany a tylko SBecy przychodzili do nich na
      herbatkę i porozmawiać. Nieraz tylko dla niepoznaki i wiarygodności troszkę
      poturbowali, przypalili papierosem, urządzili ścieszkę zdrowia. Jak ktoś umarł
      w czasie takiej zabawy to był wypadek przy pracy. Sąsiad , który dla kariery
      czy stypendium był TW lub OZI zanosił kwiaty na grób, podpisywał
      pokwitowanie /"toż to były grosze - zwrot kosztów"/ wyjeżdżał na stypendium i
      tyle było tej szczęśliwości a "Kaczory" chcą to wszystko wywrócić do góry
      nogami. Nie dajcie się profesorzy, naczelnicy, prezesi, dziennikarze. Pokażcie
      że prawo dotyczy tych którym dzięki Wam łamano kariery, odbierano zdrowie,
      często życie, którzy są niczym, dziś nie muszą się więc lustrować, czyli
      wszystko gra.
    • presentation1 .....Fortel kapusiow............... 20.03.07, 08:24
      Kazdy kto nie podda sie lustracji to najzwyklejszy kapus.Nie ma tlumaczen.A ten sad ktory wypowiedzialem bedzie nad nim wisial jak miecz nad glowa w srodowisku czy rodzinie az do konca zycia.Niech przezyja to na wlasnej skorze.Ale zeby bylo jeszcze gorzej dodam ze kazdy z nich moze czuc swoj udzial w smierci ksiedza Jerzego Popieluszki i innych ofiar komunizmu.Maja szanse udowodnic ze MOZE jest inaczej.Nie chca?ICH PROBLEM
      • genyo Re: .....Fortel kapusiow............... 20.03.07, 08:42
        presentation1 napisał:

> Kazdy kto nie podda sie lustracji to najzwyklejszy kapus.Nie ma tlumaczen.

bzdury. Nie nalezy poddawac sie tej lustracji ze zwyklego obrzydzenia. Gdzie
        jest teczka premiera z tymi podobno "falszywkami" plus swiadectwem kilku
        grafologow, ze to rzeczywiscie falszywki. Dlaczego o lustracji w Polsce maja
        decydowac faceci bez przeszlosci opozycyjnej(prawie) i czepiac sie ludzi,ktorzy
        taka przeszlosc mieli i dzieki ktorym ten kraj zostal krajem wolnym. Czy
        zgodzilbys sie sam tlumaczyc jakiemus gowniarzowi z nie do konca skonczona
        podstawowka z dyplomu wyszszej uczelni, bo mu zachcialoby sie sprawdzac twoje
        wyzsze wyksztalcenie? Jesli ci na gorze sa tacy bez skazy, niech przedstawia
        najpierw tego dowody, z szefem radyja wlacznie, a potem dopiero wyciagaja lapska
        do gmerania w cudzych zyciorysach. To raz, po drugie IPN, to kolejna UBecja
        sadzac z tego jak wielka wiare przyklada do ubeckich pism, a czesto falszywek i
        na tej podstawie chce miec prawo gnoic porzadnych ludzi. Nie mam zamiaru wierzyc
        w jedno nawet slowo tych nieszczesnych facecikow i popieram olewanie lustracji,
        choc sama kompletnie jej nie podlegam.
        • presentation1 Re: .....Fortel kapusiow............... 20.03.07, 08:52
          Jeszcze raz powtarzam.Nie chcesz kombinuj.Osadzi cie cos gorszego-spojrzenie sasiadow ulicy.I to wszystko.
      • diopsyd1 Re: .....Fortel kapusiow............... 20.03.07, 08:53
        A ty co? Za komuny lopata machales, ze nikt cie nie chcial zwerbowac? Bo taki
        naukowiec to zawsze byl dla SB bardziej lakomym kaskiem niz takie
        presentation1. Odmowa wspolpracy rownala sie dla ciebie przeniesieniu od lopaty
        do kilofa. Mogles sobie wiec kozakowac. Dla naukowca odmowa podpisania lojalki
        rownala sie przeniesieniu z pracy, ktora kocha, do sklepu GS w Pacanowie.
        Pomyslales kiedys o tym?
        Fakt, ze byly na pewno swinie, ktore kapowaly aby w ten sposob robic kariere
        ZAMIAST prowadzenia badan. Ale dzis nie oddzielisz ich od tych, ktorzy sie
        zlamali, bo mieli wybor - lojalka albo zegnajcie marzenia o doktoracie czy
        wykopaliskach w Dolinie Krolow. Dzis nie oddzielisz jednych od drugich, lepiej
        wiec dac spokoj.
        • presentation1 Re: .....Fortel kapusiow............... 20.03.07, 08:57
          Wszyscy tego nie zrobili.Za bledy w zyciu sie placi.Powiadam.Nie ma usprawiedliwienia dla lamania prawa.A prawo mowi o lustracji.Co wiec chca uczyc studentow ci pseudoprofesorowie?Jakiej moralnosci?Zero dyskusji.
          • diopsyd1 Re: .....Fortel kapusiow............... 20.03.07, 09:16
            Prawo jest takie, ze dwie ustawy nie moga byc ze soba sprzeczne. Jezeli jedna
            gwarantuje uczelniom autonomie rowniez w polityce kadrowej, to najpierw trzeba
            uchylic ustawe o szkolnictwie wyzszym, a potem grozic zwolnieniami za brak
            oswiadczenia. To dokladnie powtorka z 68 roku, tylko wtedy trzeba bylo sie
            tlumaczyc, ze nie jest sie Zydem

Za bledy sie placi... Tak, ale czy nie widzisz, ze w tej formie dokladnie tak
            samo bedzie potraktowany etatowy kapus i swinia jak i ten kto podpisal lojalke
            i nie zlozyl zadnego raportu? Mnie ten obowiazek nie dotyczy (za mlody jestem),
            ale bym sie nie zgodzil. Twoj legalizm jest legalizmem rodzicow z Wrzesni,
            ktorzy potepiali strajk uczniow, przeciw nauce religii po niemiecku
            • presentation1 Re: .....Fortel kapusiow............... 20.03.07, 09:19
              Niemcy,Czesi przezyli.Kraj sie nie rozlecial.Nawet Washington Post napisal ze nastapi wymiana pokolen.Nastapi.
              • diopsyd1 Re: .....Fortel kapusiow............... 20.03.07, 09:25
                Skaczesz z tematu na temat. Odpowiadaj na repliki podwazajac moje argumenty a
                nie wyciagaj nowe watki. W polemice naukowej takie postepowanie oznacza, ze
                stopniowo sie wycofujesz i uznajesz argumenty strony przeciwnej. Co mnie
                cieszy...
                • presentation1 Re: .....Fortel kapusiow............... 20.03.07, 09:33
                  Zaraz koncze.Mam RVD i moze dlatego tak to bywa.Skonczymy innym razem.Sorry.Zapamietam twoj nik.Pozdrawiam.
          • komorka25 Re: .....Fortel kapusiow............... 20.03.07, 10:36
            presentation1 napisał:

> Nie ma usprawiedliwienia dla lamania prawa.A prawo mowi o lustracji...

Co to za prawo? Wyskrobane kaczym skrzydełkiem na końskiej skórze za zasłona
            brony. Ta gó..ana ustawa to nie jest prawo tylko emanacja kaczej umysłowosci.
          • jot10 Re: .....Fortel kapusiow............... 20.03.07, 11:59
            presentation1 napisał:
            >Nie ma usprawiedliwienia dla lamania prawa...

Prawo?
            O jakim prawie piszesz.
            Prawo stanowią dyletanci.
            Obecni "prawodawcy" nie stworzyli ani jednej ważnej ustawy, której TK by "nie uwalił".
            To samo będzie z dyskutowaną na tym forum ustawą.
            Dlatego "doktorowie praw" Lechujarki tak nienawidzą Trybunału Konstytucyjnego.
          • eti.gda Re: .....Fortel kapusiow............... 21.03.07, 10:27
            presentation1 napisał:

> Wszyscy tego nie zrobili.Za bledy w zyciu sie placi.Powiadam.Nie ma
            usprawiedli
            > wienia dla lamania prawa.A prawo mowi o lustracji.Co wiec chca uczyc
            studentow
            > ci pseudoprofesorowie?Jakiej moralnosci?Zero dyskusji.

W III Rzeszy Ustawy Norymberskie też były prawem. I nie było usprawiedliwienia
            dla łamania prawa!
        • e.gajowa Re: .....Fortel kapusiow............... 20.03.07, 12:08
          Ile w Tobie współczucia, bo on kochał pracę a w Pacanowie to co kto pracował,
          może tacy co mimo miłości tej lojalki nie podpisali. Może ten kolega, co nie
          podpisał, a próbował walczyć z czerwoną zarazą był bity, katowany, siedział w
          pace /kudy było mu do pracy naukowej, często przez tego pierwszego kradzionej/.
          Przeciez ten drugi też kochał: żonę, której nie awansowano /niepewna
          politycznie/, dzieci których w szkole napiętnowano bo ojciec siedział w
          pierdlu. Trzeba oddzielać jednych od drugich, ale kierunek który proponujesz
          nie jest prawidłowy trzeba go zmieniać. Te świnie nie łamały jednego człowieka,
          swojego konkurenta na katedrze, one łamały całe rodziny. Cień ich donosów kładł
          się na całe pokolenia i nie współczuje tym gadom mimo, że tak kochali swoje i
          cudze badania. Diopsyyd1 otwórz głowę i pomyśl a jak nie możesz zapytaj
          starszych.
      • funia81 Re: .....Fortel kapusiow............... 20.03.07, 09:56
        > Kazdy kto nie podda sie lustracji to najzwyklejszy kapus.

O, i to jest sposob myslenia prymitywow z PiSu. Niedlugo zaczna po domach
        chodzic trojki parafialne i zbierac oswiadczenia: "Nie molestuje malych dzieci".
        "Chodze do kosciola" "Nie jestem zlodziejem".

> kazdy z nich moze czuc swoj udzial w smierci ksied
        > za Jerzego Popieluszki i innych ofiar komunizmu.Maja szanse udowodnic ze MOZE
        > jest inaczej.Nie chca?ICH PROBLEM

Ty gnojku... Dlaczego ktokolwiek ma TOBIE akurat i innym zadnym krwi szmaciarzom
        z PiSu udowadniac, ze czegos nie zrobil? Masz choc cien odwagi - to oskarz
        publicznie, daj sobie wytoczyc proces i potem ty TY udowodnij, ze masz racje. W
        Polsce konstytucja gwarantuje domniemanie niewinnosci. Moze w twojej Francji
        jest inaczej, nie wiem.
      • ryszard1948 Re: .....Fortel kapusiow............... 21.03.07, 23:09
        A jaki jest Twój udział w paleniu heretyków? Albo w strzelaniu do
        demonstrujacych robotników w Krakowie w 1923? W wielowiekowym utrzymywaniu
        warstwy "lepszych" przez znacznie liczniejszą warstwę"chamów"
    • tancezr Kto boi sie lustracji powinien wypasc z obiegu. 20.03.07, 08:27
      Wyczyscic to cale towarzystwo
    • genyo Gdański fortel antylustracyjny 20.03.07, 08:28
      a potem trzeba bedzie lustowac tych co kolaborowali z PiSem i kapowali
      macierewiczowi, czy tez wystepowali w rydzyju.
    • presentation1 Re: przebiegly fortel pis-kapusia presentation 20.03.07, 08:31
      Ty juz nie jestes chory-Ty juz sie rozkladasz umyslowo.Biedna wiec ta formacja ktora popierasz.
    • wiesniara2 Gdański fortel antylustracyjny 20.03.07, 08:31
      to ja sie zlustruje ...
      Spojrzcie w wasze indeksy studiow wyzszych z lat wiadomych:
      Slubowanie, pkt. 2.
    • rolkidwie Gdański fortel antylustracyjny 20.03.07, 08:32
      Brawo panowie kadra akademicka ! Tak właśnie żyliście całę swoje zawodowe życie
      z głową w piachu (gó..e).
    • mar-len-ecz-ka Profesorowie to też mafia. Niemal niemożliwym jest 20.03.07, 08:32
      dostanie etatu na uczelini bez znajomości. Studia doktoranckie - owszem, bo za
      to są pieniądze. Ale dalsza kariera...tylko dla wybranych.
    • basia Historia 20.03.07, 08:33

dla dobra historii, uzupelenia,niekompletnych [jak twierdza ] teczek SB, powinni dazyc do wyjasnienia, a nie zamiatac historie pod dywan. Moze zamiast na astystentow, na sprzataczki ich mianuja.
      • presentation1 Re: Historia 20.03.07, 09:05
        To sa ci sami ktorzy chca miec autorytet wsrod mlodziezy?
    • olias Gdański fortel antylustracyjny 20.03.07, 08:35
      a..... a JM Rekrotr reż zostanie asystentem?
      bez jaj - jeśli ktoś zechce skorzystać z furtki to tak jakby na plecach duzymi
      literami napisał donos na siebie
    • podatnik2 Żenada, konfidenci boją się lustracji jak diabeł 20.03.07, 08:36
      święconej wody, buhahahahahahahahahahahaha!!!!

Jak się kiedyś komuszyło, to się teraz zbiera owoce...
      • kochanek_michnika Trzeba będzie wprowadzić ustawowy przymus 20.03.07, 08:40
        składania oświadczeń lustracyjnych pod groźbą kary pozbawienia wolności (np. do
        2 lat), to wszystkich tych, co czują "moralny dyskomfort", sprowadzi do pionu.
      • a.k.traper A może niektórzy protestuja przeciwko takim 20.03.07, 08:53
        działaniom? w stanie wojennym przeprowadzano podobne weryfikacje i mianowano
        miernoty na stanowiska. Nie mozna było awansować, wyjechac za granicęna
        kontrakt, mozna było tylko wydajnie pracować, bo tam akurat weryfikacja nie
        mogła znaleźć zastępców i chętnych. Mój kolega, by studiowac wieczorowo, musiał
        niestety zapisac sie do wronich zwiazków i pzpr jako kandydat, dzis ma swoja
        firme i wiele wyrozumiałości dla ludzi błądzących. I nigdy nie przestał byc
        moim kumplem, mimo ze byłem po drugiej stronie. W donosy bawili sie inni, nie
        rejestrowani, wykazywali czujność partyjną.
        • kochanek_michnika To niech złoży grzecznie oświadczenie 20.03.07, 09:10
          opisze co było i jak, a nie udaje teraz bojownika o honor.

To, co najbardziej jest żenujące w tej sytuacji, to strojenie się w płaszczyk
          bohaterskich bojowników ze zniewoleniem - w sytuacji, gdy nic za to nie grozi -
          przez tych, którzy żyjąc w czasach rzeczywistych represji dali się zeszmacić.
          • kosand ale dlaczego mają to składać? 20.03.07, 10:48
            Ustawa lustracyjna i tak to upublicznia, czy złoża takie oswiadczenie czy nie.
            Nie wiem kogo udaja a kogo nie, fakt jest faktem, sa zmuszani i upokarzani.
            Jezeli dali sie zeszmacic to wyjdzie, a kiedy to zalezy od sądu. Równie dobrze
            mozna kazdego zmusic do oswiadczenia ze nie jest homoseksualistą, pedofilem,
            albo co kto sobie zamarzy i czekac az udowodnia ze tak jest albo nie jest,
            tylko dlaczego mam składac takie oswiadczenie skoro nie jestem?Zróbmy
            ogólnopolska akcję "stop kapusiom" kazdy podpisze takie oswiadczenie, nie tylko
            do 89 ale do dzisiaj, kapus jest kapus. Ja wiem kto w moim otoczeniu donosił,
            niektórych na listach nie ma i co, jak mu to udowodnisz?
            • elephant_tusk Re: ale dlaczego mają to składać? 21.03.07, 12:46
              kosand napisał:

Ja wiem kto w moim otoczeniu donosił,
              > niektórych na listach nie ma i co, jak mu to udowodnisz?

Może niektórym się upiecze i jest to niesprawiedliwe.

Ale jeszcze bardziej niesprawiewdliwe jest to, że ludzie, którzy nie mają
              kwalifikacji moralnych mieliby uczyć i wychowywać młodzież. Wielu spośród nich
              równocześnie starałoby się (zresztą już to robią) udowodnić, że nic złego nie
              robili, albo musieli robić, bo inaczej do niczego by nie doszli, a przyszliby
              inni, którzy byliby jeszcze gorsi. Takie tłumaczenie to właśnie deprawacja
              młodzieży.

Jeżeli można odsunąć od nauczania młodzieży chociaż część tych "wychowawców"
              bez kręgosłupa, należy to zrobić.

A twierdzenie, że należy tego zaniechać, bo nie wszystkim można udowodnić
              współpracę z SB itp. organami, przypomina tłumaczenie złodziei samochodów, że
              jawną niesprawiedliwością jest skazywanie właśnie ich, skoro wykrywalność tego
              typu przestępstw wynosi (powiedzmy, nie znam aktualnych danych) kilkanaście
              procent. Sprawiedliwie byłoby więc, żeby nie skazywać nikogo, ponieważ wielu
              nie można udowodnić czynu karalnego.
              • ryszard1948 Re: ale dlaczego mają to składać? 21.03.07, 23:11
                A jak się bedziesz czuł za kilka - kilkanaście lat - ktos powie, ze nie masz
                kwalifikacji moralnych bo niszczyłes ludzi mających inne poglądy niz twoje.
                Umiesz myslec?
        • eti.gda Re: A może niektórzy protestuja przeciwko takim 21.03.07, 10:21
          a.k.traper napisał:

> działaniom? w stanie wojennym przeprowadzano podobne weryfikacje i mianowano
          > miernoty na stanowiska. Nie mozna było awansować, wyjechac za granicęna
          > kontrakt, mozna było tylko wydajnie pracować, bo tam akurat weryfikacja nie
          > mogła znaleźć zastępców i chętnych. Mój kolega, by studiowac wieczorowo,
          musiał
          >

Właśnie! a może kiedyś IPN zajmie się donosami składanymi nie przez świadomych
          TW, ale tzw. "donosami obywatelskimi", składanymi przez zawistnych sąsiadów,
          współpracowników, podwładnych na szefa, szafa na podwładnych, itd? Myślę, że to
          dopiero byłaby ciekawa lektura!
          > niestety zapisac sie do wronich zwiazków i pzpr jako kandydat, dzis ma swoja
          > firme i wiele wyrozumiałości dla ludzi błądzących. I nigdy nie przestał byc
          > moim kumplem, mimo ze byłem po drugiej stronie. W donosy bawili sie inni, nie
          > rejestrowani, wykazywali czujność partyjną.
      • mimine Re: Żenada, konfidenci boją się lustracji jak dia 20.03.07, 10:52
        podatnik2 napisała:

> święconej wody, buhahahahahahahahahahahaha!!!!
        >
        > Jak się kiedyś komuszyło, to się teraz zbiera owoce...
        nikt sie nie boi lustracji, tylko degradujace jest podpisywanie takiego
        oswiadczenia, debilu, oczywiscie tobie nic nie grozi, interesuja ich teraz tak
        jak SB w tamtych czasach, tylko ludzie inteligentni i wyksztalceni, od takich
        debili jak ty niczego oczekiwac nie moga, debil nie jest tez dla nich
        zagrozeniem a poza tym interesuja ich tylko posady prestizowe wiec mozesz spac
        spokojnie nikt nie bedzie chcial bys podpisal oswiadczenie. Mam nadzieje ze
        jesli pracowales za granica to zadeklarowales i zaplaciles podatek, bo z tego
        co wiem teraz maja prawo uzywac wszystkich metod wlacznie z podsuchami i
        czytaniem korespondencji zeby wychwycic oszustow podatkowych no i oczywiscie
        licza na anonimowe donosy, przynajmniej donosiciele anonimowi nie beda musieli
        podpisywac czegokolwiek........
    • kochanek_michnika Co tak doprowadza do histeii konfidentów? 20.03.07, 08:41
      Zgadnij koteczku...
      • podatnik2 Esbecy wszystkich uczelni, łączcie się! 20.03.07, 08:42
    • podatnik2 Wystarczy pozbawić ich możliwości gnidziego życia 20.03.07, 08:43
      • kochanek_michnika Wystarczy pozbawić ich możliwości gnidziego życia 20.03.07, 09:06
        No, taka kara jest już wystarczająco bolesna dla gnidy...
    • kika113 Profesorki kombinuja jak koń pod górę 20.03.07, 08:45
      Co sobie pomyślą o nich studenci, że nieźle mają na sumieniu nabrudzone, ale
      obciach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka