Dodaj do ulubionych

Głowacki: Piwowski nie mówił mi o współpracy z SB

21.03.07, 08:51
Piwowski,Piwowski .a kto to jest Piwowski- miał powiedzieć Głowacki
Obserwuj wątek
    • basia Re: Głowacki: Piwowski nie mówił mi o współpracy 21.03.07, 09:03

Piwowski scenariusz pisze...ale nie dal akurat tego do pzreczytania Glowackiemu?
      • geralt9 Łgarz Piwowski 21.03.07, 13:25
        No i mamy kolejne lgarstwo Piwowskiego, wiecie juz skad ta jego wycieczka przed
        szereg w sprawie lustracji? No?
    • bimber_z_kalkuty Głowacki: Piwowski nie mówił mi o współpracy z SB 21.03.07, 09:18
      Niektóre sekretarki naszych ministrów też chyba stosują metodę nagrywania ich
      wypowiedzi przez sen, a potem to spisują i dają do publikacji:)
    • genyo Głowacki: Piwowski nie mówił mi o współpracy z SB 21.03.07, 09:19
      i tak po stokroc wole Marka Piwowskiego niz wszystkich prawych i sprawiedliwych
      razem wzietych.
    • grisza14 A to sie Glowacki narazil salonowi 21.03.07, 09:22
      Oj co to teraz bedzie.Chyba Gazieta odbierze mu tytul dramaturga.Che, che, a to
      parszywa owca.Za to szacunek Panie Glowacki!
    • ggosc rejs 24.03.07, 13:10
      az boje sie myslec ze Rejs mogl powstac , tzn zezwolenie na taki film w nagrode
      za fajne donosy. Zreszta to nie pierwszy przypadek bylby. Juz bylo o UBeku
      wydawcy pisemeki podziemnych. Tak szczerze to gdyby ktos madry kierowal UB w
      tamtych czasach to super pomysl uwiarygidnienia w srodowisku czlowieka przez
      zezwolenie mu na taki filmik. Bo to chyba normalne nie bylo zeby takie filmy w
      tamtych czasach wchodzily na ekrany tak sobie bez nieczyjej pomocy....
      • nivea63 Re: rejs 24.03.07, 13:16
        Głowacki widocznie coś do Piwowskiego ma, może zazdrość zawodowa(?), jest to
        słaby pisarz, bardzo słaby, nie ma co ukrywać.
      • feelek Piwowski, genialny agent: ośmieszając pomagał 24.03.07, 14:32
        bo komuna to był taki przewrotny system, który sam siebie tak nienawidził, że
        pozwalał na produkcję genialnych filmów o swojej parszywej naturze, które
        pomogły go obalić,
        w ten sposób mógł trwać jak najdłużej
        do tego celu werbował bardzo zdolnych ludzi, którym dawał zadanie:
        macie Iksiński nakręcić o tym gó..e, w którym żyjemy prawdziwy, dowcipny film,
        tylko wtedy my będziemy mogli tutaj rządzć jak wy Iksiński opowiecie o tym ,że
        to wszystko nie ma sensu, i opowiecie o tym jak najbardziej przekonywująco
        ----------------------------------------------------
        "z całą pewnością mógł Szwejk takie gadanie nazwać bałwanieniem do kwadratu..."
    • amor_latino Re: Głowacki: Piwowski nie mówił mi o współpracy 24.03.07, 13:20
      czyzby rejs to esbecka autoironia na szmaciakowa polske? no faktycznie jaja
      mieli w tm sb.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka