roll 21.03.07, 08:51 Piwowski,Piwowski .a kto to jest Piwowski- miał powiedzieć Głowacki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basia Re: Głowacki: Piwowski nie mówił mi o współpracy 21.03.07, 09:03 Piwowski scenariusz pisze...ale nie dal akurat tego do pzreczytania Glowackiemu? Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Łgarz Piwowski 21.03.07, 13:25 No i mamy kolejne lgarstwo Piwowskiego, wiecie juz skad ta jego wycieczka przed szereg w sprawie lustracji? No? Odpowiedz Link Zgłoś
bimber_z_kalkuty Głowacki: Piwowski nie mówił mi o współpracy z SB 21.03.07, 09:18 Niektóre sekretarki naszych ministrów też chyba stosują metodę nagrywania ich wypowiedzi przez sen, a potem to spisują i dają do publikacji:) Odpowiedz Link Zgłoś
genyo Głowacki: Piwowski nie mówił mi o współpracy z SB 21.03.07, 09:19 i tak po stokroc wole Marka Piwowskiego niz wszystkich prawych i sprawiedliwych razem wzietych. Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 A to sie Glowacki narazil salonowi 21.03.07, 09:22 Oj co to teraz bedzie.Chyba Gazieta odbierze mu tytul dramaturga.Che, che, a to parszywa owca.Za to szacunek Panie Glowacki! Odpowiedz Link Zgłoś
ggosc rejs 24.03.07, 13:10 az boje sie myslec ze Rejs mogl powstac , tzn zezwolenie na taki film w nagrode za fajne donosy. Zreszta to nie pierwszy przypadek bylby. Juz bylo o UBeku wydawcy pisemeki podziemnych. Tak szczerze to gdyby ktos madry kierowal UB w tamtych czasach to super pomysl uwiarygidnienia w srodowisku czlowieka przez zezwolenie mu na taki filmik. Bo to chyba normalne nie bylo zeby takie filmy w tamtych czasach wchodzily na ekrany tak sobie bez nieczyjej pomocy.... Odpowiedz Link Zgłoś
nivea63 Re: rejs 24.03.07, 13:16 Głowacki widocznie coś do Piwowskiego ma, może zazdrość zawodowa(?), jest to słaby pisarz, bardzo słaby, nie ma co ukrywać. Odpowiedz Link Zgłoś
feelek Piwowski, genialny agent: ośmieszając pomagał 24.03.07, 14:32 bo komuna to był taki przewrotny system, który sam siebie tak nienawidził, że pozwalał na produkcję genialnych filmów o swojej parszywej naturze, które pomogły go obalić, w ten sposób mógł trwać jak najdłużej do tego celu werbował bardzo zdolnych ludzi, którym dawał zadanie: macie Iksiński nakręcić o tym gó..e, w którym żyjemy prawdziwy, dowcipny film, tylko wtedy my będziemy mogli tutaj rządzć jak wy Iksiński opowiecie o tym ,że to wszystko nie ma sensu, i opowiecie o tym jak najbardziej przekonywująco ---------------------------------------------------- "z całą pewnością mógł Szwejk takie gadanie nazwać bałwanieniem do kwadratu..." Odpowiedz Link Zgłoś
amor_latino Re: Głowacki: Piwowski nie mówił mi o współpracy 24.03.07, 13:20 czyzby rejs to esbecka autoironia na szmaciakowa polske? no faktycznie jaja mieli w tm sb. Odpowiedz Link Zgłoś