honecker32 29.03.07, 18:46 Wy tak na powaznie w to wierzycie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wanda43 Re: Wiadomo już, kim jest zakonnica uzdrowiona pr 29.03.07, 18:51 Wszedzie o "cudzie".Mediom sie wydaje,ze ludzie w to wierza. 1 kwietnia sie zbliza,to i temat musi byc. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Ulzylo mi, myslalem ze uzdrowil jakiegos biedaka 29.03.07, 18:58 prosto z ulicy. Przeciez nikt by takiemu nie uwierzyl. Jeszcze ktos wielki by mu powiedzial "spieprzaj dziadu". Na szczescie zakonnica jest wiarygodnym swiadkiem. Wiadomo ze jest ona zupelnie niezalezna od stolicy apostolskiej i bedzie zawsze mowila prawde, nawet gdyby mialo to zaszkodzic ojcu swietemu. Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov Ja już dawno wiem kim ona jest. 29.03.07, 19:11 Wariatką. I błagam, skończcie się egzaltować JP2, bo jesteście w tym sztuczni. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Re: Ja już dawno wiem kim ona jest. 29.03.07, 19:20 Chyba nie jestes prawdziwym polakiem skoro sie nie egzaltowujesz. A tak wogole to nie obrazaj zakonnicy. W Polsce panuje konkordat i nie wolno obrazac przedstawicieli kosciola. Kosciol jest zupelnie oddzielony od krytyki. Odpowiedz Link Zgłoś
watashi79 Re: Ja już dawno wiem kim ona jest. 30.03.07, 16:06 emigrancik napisał: > Kosciol jest zupelnie oddzielony od krytyki. przede wszystkim jest zupełnie oddzielony od państwa. szkoda tylko, że państwo jest oddzielone od kościoła :] Odpowiedz Link Zgłoś
watashi79 Re: Wiadomo już, kim jest zakonnica uzdrowiona pr 30.03.07, 16:04 no ale litości, jak można w XXI wieku opowiadać jeszcze takie bajki? Odpowiedz Link Zgłoś
blond_kasi Wiadomo już, kim jest zakonnica uzdrowiona prze.. 29.03.07, 18:52 cóż za naganna powściągliwość racjonalistów z "wybiórczej"... no walcie, chłopaki, śmiało: "cudownie uzdrowiona", a nie takie ni pies ni wydra, :). i jakiś amulet na dokładke do sobotniego wydania by się przydał... Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Nasz Papież... 29.03.07, 19:13 Z dopiskiem "Nasz Papież", a obok na przykład sprawozdanie z marszu feministek żądających "aborcji ze względów społecznych", lub coś w tym stylu z położeniem akcentu na identyfikowanie się z poglądami. Powodzenie murowane... Odpowiedz Link Zgłoś
wroxi Niestety Polacy powaznie w to wierza. 29.03.07, 18:53 Niestety Polacy powaznie w to wierza. Przeciez dotyczy to "najwiekszego Polaka", a nawet "najwiekszego Slowianina", jak jakis zapalony swiety polityk powiedzial. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Re: Niestety Polacy powaznie w to wierza. 29.03.07, 19:00 A tam, slowianina. Czlowieka!!! Nie, weicej jeszcze, ssaka!!! Ba, co tam, nie badzmy zbyt skromni, najwiekszego kregowca!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Cuda sie zdarzają w każdej religii. 29.03.07, 19:37 Cuda sie zdarzają w każdej religii nieomal na codzień. Od Szamanizmu, przez Buddyzm, po Islam. Tu akurat katolicyzm nie jest wyjątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sraczynski Re: Niestety Polacy powaznie w to wierza. 29.03.07, 19:43 Skoro już jesteśmy tak daleko to nazwijmy go największym ziemianinem Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 poza Polską jego popularnośc jest mizerna a już 30.03.07, 12:44 ględzenie że największy Słowianin nie przejdzie ani w Rosji, ani w Czechach, ani na Ukrainie ani w Serbii ani w Bułgarii... jakm jechał do Afryki czy do Azji to był ciekawostką, coś jak polityk obcego silnego państwa którzy rzadko odwiedzają tamte rejony Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Wiadomo już, kim jest zakonnica uzdrowiona prze.. 29.03.07, 18:56 prawda ? nie prawda ? błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
mgr2000 Re: Wiadomo już, kim jest zakonnica uzdrowiona pr 29.03.07, 19:01 Hokus, pokus, rydzol, moher a parkinson -precz. Ani chybi Cud. Odpowiedz Link Zgłoś
delju Wiadomo już, kim jest zakonnica uzdrowiona prze.. 29.03.07, 18:59 I LUDZIE W TAKĄ CHAŁĘ JESZCZE WIERZĄ?CHYBA TYLKO W POLSCE. Odpowiedz Link Zgłoś
palestina1 A swięte okno 29.03.07, 19:02 z Krakowa przemiesciło się do Poznania,to jest dopiero cud. Odpowiedz Link Zgłoś
lucjanna1 Re: Jaki okno? 29.03.07, 20:03 przez ktore papiez wygladal sobie podczas pobytu w krakowie Odpowiedz Link Zgłoś
sal11 Ignoranci wierzą że cudów nie ma. A są rzeczy na.. 29.03.07, 21:14 ... Niebie i Ziemi, o których wam się nawet nie śniło. Z własnego doświadczenia oznajmiam, że jest "coś więcej" . Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 niestety, wierzą...;-) i nie tylko w to... 29.03.07, 19:10 w chodzenie po wodzie w wieczne dziewictwo mimo urodzenia dziecka we wniebowziecie w zamiane wody w wino... (to by sie akurat najbardziej przydało) itp... :-) Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik To jeszcze nic, u mojego wujka ... 29.03.07, 19:16 jest sasiad, ktory ma skrawek plotna w ktore owinal sie raz swiety franciszek podczas choroby. Jego poty wsiaknely w plotno i teraz ten sasiad leczy nimi brodawki i krzywe zeby. Wystarczy zlozyc w ofierze kilkaset zlotych, a potem plotno dziala jak ... no jakies cudowne plotno leczace. Serio. Odpowiedz Link Zgłoś
nieznosna_lepkosc_odbytu Ciekawe co na to medycyna... 29.03.07, 19:11 Czy ten przypadek został opisany w fachowej medycznej prasie? Watpię, bo nikt nie odważyłby się przyznać, że postawił złe rozpoznanie. Podejrzewam, że wszystkie "cudowne ozdrowienia" są wynikiem błędnych rozpoznań i niedoskonałości metod diagnostycznych. Przy okazji przypomniał mi się reportaż z Wadowic, w którym pokazywano jak nasz naród pije kranówkę wyciekającą z pomnika Jana Pawła II, wierząc w jej zbawczą moc. Ktoś pamięta? Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Re: Ciekawe co na to medycyna... 29.03.07, 19:46 Bardzo rzadkie udokumentowane przypadki spontanicznych uzdrowień zdarzają się w medycynie - ale bez względu na światopogląd i wyznanie danego czlowieka. Ateistom pomaga wiara w zycie. Buddystom pomaga Budda. Animistom pomaga Duch Przodka. Protestantom pomaga Bóg. Katolikom pomaga JPII. Odpowiedz Link Zgłoś
kgsz Re: Ciekawe co na to medycyna... 29.03.07, 20:24 Czyli po prostu "uzdrowienia spontaniczne". Nie jest tego wiele, ale zdarza sie, jak napisałaś, wszędzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Zwykła farsa propagandy watykańskiej. 29.03.07, 19:12 ja też uratowałem siostrzyczkę przed odejściem z gorszego świata do lepszego, gdy w szpitalu do którego dostarczałem warzywa, panienka - siostrzyczka pomagająca chorym zasłabła. Jej siostry na jej padnięcie wciągnęły różańce zamiast pomóc. Ja pomogłem i mam na tą okoliczność dwójkę wspaniałych dzieci, wspaniałą żonę... Odpowiedz Link Zgłoś
szuwarek75 Re: Wiadomo już, kim jest zakonnica uzdrowiona pr 29.03.07, 19:12 Prawda jak czas lecui do przodu ? Mijają 2 lata od chwili śmierci Papieża i ci którzy brali udział w marszach i ronili łzy przed telewizorami obecnie negują wszystko co katolickie, bo tak jest "trendi" A może nawet "dżazi" Wtedy trendi było obserwować powolną śmierć Jana Pawła ? Smutno mi jak bardzo zmieniliście się przez ten czas i jak szybko czas zabił w Was to co zrodziło się wówczas... Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 czym innym doceniac zasługi papieza, a czym innym 29.03.07, 19:16 wierzyc w zamianę wody w wino i jakies tam "cuda" ;) Polak-ateista ps. nie brałem udziału w marszach, ale smierc Jana Pawła 2 nie była mi obojętna wiara lub jej brak tu nie ma tu nic do rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
honecker32 Re: Wiadomo już, kim jest zakonnica uzdrowiona pr 29.03.07, 19:24 Szczerze zasmucila mnie smierc JP II naprawde zalowalem ze odszedl , z pewna czescia jego pogladow sie nie zgadzalem ale traktowalem go jako wielkiego czlowieka . Ale te cuda no coz : w starozytnosci i sredniowieczu na prostych ludzi to dzialalo. Teraz ? bez obrazy wmawianie ze cos takiego sie stalo dzieki martwemu czlowiekowi toz to idiotyzm. Jesli byla naprawde na to chora i jej sie poprawilo fakt mozna nazwac to cudem z medycznego punktu widzenia (organizm wytworzyl jakies antyciala lub byla to bledna diagnoza), tylko takie przypadki zdazaja sie tez wsrod tych ktorzy nawet nie wiedza co to jest ten papiez. Odpowiedz Link Zgłoś
blond_kasi "wiara" nie zwalnia z myślenia, szuwar... 29.03.07, 19:28 jak "ciemny lud" dobrze podpuścić, to się będzie modlił do księznej diany, huby na drzewie, leszka balcerowicza, naszego papierza, adama małysza (niepotrzebne skreślic). i przy okazji da zarobić miłującym wolność prasy na bialorusi dziennikarzom (a mieszkanie w warszawskim apartamentowcu nie jest tanie, i to wcale nie jest śmieszne!). a tragizm śmierci to osobna rzecz... Odpowiedz Link Zgłoś
szuwarek75 Re: "wiara" nie zwalnia z myślenia, szuwar... 29.03.07, 19:37 Bardziej niż o samo sedno artykułu (cud - jestem sceptyczny, choć nie wykluczam podobnych rzeczy, zwłaszcza że podobno było ich sporo) chodzi mi o odwrót od wartości głoszonych przez Jana Pawła. Teraz po prostu jest naród "postępowy", antykatolicki i "mochery" Ostry podział na czarne i białe. Kto katolik - dalej go obelgami i ściekami. Zaznaczam że nie uczestniczę w życiu kościoła i daleko mi do tego, jednak sama powyższa konkluzja jest smutna. Wszyscy wtedy obiecywaliśmy sobie że będziemy lepszymi ludźmi. Wyszło jak zawsze, a nawet gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
blond_kasi oj szuwar, szuwar... 29.03.07, 20:01 piszesz: "chodzi mi o odwrót od wartości głoszonych przez Jana Pawła". To Ty uważasz, że tutaj kiedyś ktoś te wartości praktykował, :)? piszesz: "Kto katolik - dalej go obelgami i ściekami". otóż ja nie zauważam, żebyście Państwo Katolicy, byli jakoś specjalnie dyskryminowani w tym kraju, :). z własnej kasy, my ateiści, budujemy Wam pod przymusem świątynie, też pod przymusem, Waszym przymusem, :), utrzymujemy Waszych szamanów (pardon, "katechetów, :)) i tak dalej. no chyba, że chodzi Ci o to, że - złosliwie - za mało na Was łożymy... w dodatku - wykorzystując wspólne państwo i wspólne prawo - usiłujecie narzucić nam swoje poglądy nt. seksualności człowieka i tak dalej... piszesz: "Wszyscy wtedy obiecywaliśmy sobie że będziemy lepszymi ludźmi". o jakich wszystkich piszesz, szuwar, :)? * poza wszystkim: mnie na Twoim miejscu, jeślibym rzeczywiście wierzyła w te wszystkie rzeczy, o których piszesz, przepełniałby WSTYD... wstyd za moich reprezentantow i współtowarzyszy. nie odczuwasz takiego wstydu, szuwar? Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 uff, nie jestem sam...;-) 29.03.07, 20:19 choc "niewierna" kobieta to trochę rzadkość Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
elfryda Re: uff, nie jestem sam...;-) 29.03.07, 20:29 > choc "niewierna" kobieta to trochę rzadkość > > Polak-ateista W zasadzie większość bliskich mi kobiet to ateistki... przyjaciółka, bliska koleżanka, była szefowa, babcia (nie żartuję) i ciotka po sześćdziesiątce. No i ja sama też. Co ma tu płeć do rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
augenblick Re: Wiadomo już, kim jest zakonnica uzdrowiona pr 29.03.07, 19:12 Pewnie miała psychogenny tremor bo się na Jana Pawła napatrzyła. Już dawno było wiadomo ,że każda babacia moherowa chciała mieć chorobę papierza...Ciekawe czy jej DAT Scana zrobili i testy L-DOPA i inne takie... Odpowiedz Link Zgłoś
flowers00 Re: Wiadomo już, kim jest zakonnica uzdrowiona pr 29.03.07, 19:18 A mnie uczono ,ze to Bóg uzdrawia. Że wykorzystuje żyjące osoby majace od Boga ten dar uzdrawiania do pokazania Bożego miłosierdzia i mocy. Od 2 lat dowiaduje sie ,ze uzdrawiać moze martwy człowiek. Czyzby Bóg sie zmienił i dobrał sobie zmarłego do pomocy. W pismie Świetym jest napisane ,że moc do uzdrawiania dostana żyjący ludzie. widzę ,ze chyba w "nieswiadomości" żyłem. Jak można wmawiac ludziom, że JP II ma moc uzdrawiania po śmierci. Nie mogę zrozumięc tego jak ok 1 miliarda ludzi daje sie tak okłamywac watykańskim hochsztaplerom. Zapewne usłyszę, że to osobista sprawa katolików, tak wierza. Oraz ,ze mam szanowac ich wierzenia. Mogę szanować ludzi ale nie muszę zgadzac sie z ich wyznawaniem wiary .Dla zakłamania prawdziwego chrześcijaństwa wprowadza sie takie bałwochwalcze zdarzenia.Jak można było tak zniekształcic naukę Jezusa Crystusa. Pozdrawiam Do miłośiernych obrońców wiary katolickiej. Oświadczam, że nie należę do organizacji Świadków Jehowy. Darujcie więc sobie miauczenie i obrażanie ich Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Re: Wiadomo już, kim jest zakonnica uzdrowiona pr 29.03.07, 19:21 A mnie uczono, ze jak bog chce zeby ktos umarl, to go zabiera do siebie. Papiez nie mial prawa swoimi mistycznymi mocami sprzeciwiac sie boskiej woli. Jak mozna leszyc ludzi, dla ktorych bog wybral sprawiedliwa kare za ich grzeszne zycie? Odpowiedz Link Zgłoś
flowers00 Re: Wiadomo już, kim jest zakonnica uzdrowiona pr 29.03.07, 19:32 A s łyszałeś o sądzie ostatecznym. Dopiero po nim dowiemy sie gdzie pójdziemy, czy do Nieba, na wieczną szczęsliwość,czy do Piekła na wieczne potepienie. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Re: Wiadomo już, kim jest zakonnica uzdrowiona pr 29.03.07, 19:36 Ja nie wiem. ja nie tutejszy. Cos slyszalem o sadzie ostatecznym, ktory nadejdzie po apokalipsie. Ale myslalem ze to do czasu sadu ostatecznego bede siedzial w piekle. Odpowiedz Link Zgłoś
trotylda trochę nietypowy przebieg 29.03.07, 19:20 Zakonnica miała 43 lata, kiedy zachorowała - dość młodo jak na Parkinsona. Mimo nasilonej choroby, cały czas dawała radę pracować w szpitalu położniczym aż do ozdrowienia. Co za dzielna kobieta. Chorowała na tego Parkinsona całe dwa miesiące i pięć dni. Cud to zaiste. Sama też powinna zostać świętą. Odpowiedz Link Zgłoś
honecker32 Re: trochę nietypowy przebieg 29.03.07, 19:27 czyli miala jakas inna chorobe o objawach identycznych z parkinsonem - najzwyczajniej czynniki chorobowe zostaly wybite w jej organizmie przez mechanizmy obronne i koniec choroby - mamy cud Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Wiadomo już, kim jest zakonnica uzdrowiona prze.. 29.03.07, 19:25 Przecież to nic innego jak obrażanie człowieka i człowieczeństwa. Człowiek, istota myśląca nie jest idiotą... chyba że właśnie wrócił z zakupów w MediaMarkt... Odpowiedz Link Zgłoś
gfunk Uzdrowiona przez JPII??? 29.03.07, 19:44 Zastanowmy sie troche nad tym co tu napisane: (1) Zakonnica mogala zostac uzdrowiona za wstawiennictwem JPII (nie przez niego). Papiez na pewno nie mial daru uzdrawiania, ale mogl sie za nia modlic. (2) Mogla tez zostac uzdrowiona pod wplywem spotkania z JPII - wywarlo ono na niej jakies takie wrazenie, ze jej organizm "zwiariowal" i pokonal swa chorobe. (3) Zakonnica ta mogla tez wyzdrowiec, bo bardzo wierzyla, ze modlitwa JPII za nia jej pomoze ("wiara czyni cuda" - znany efekt placebo). Nie sadze by ktos sugerowal, czy tez wierzyl, ze zmarly JPII ja uzdrowil. Bledna diagnoza? Niekonieczne. Znane sa przypadki melanomy (czerniaka skory, zabojczego juz po 3 tygodniach od powstania), z ktorego bodaj 1 osoba na 1000 wychodzi bez pomocy medycyny. Jak? Nie wiadomo. Wiara? Moze pomaga (jak placebo). Inna rzecz, ze komu pomaga to pomaga. Tego nie da sie zakwestionowac. Mi na pewno by nie pomogla (choc w leczeniu mniejszych dolegliwosci pomaga mi sportowy tryb zycia). Powyzej napisano wiele bzdur, albo ubranych w naukowy albo wulgarny jezyk. Napisano tez wiele naiwnych rzeczy, lacznie z tytulem artykulu. Odpowiedz Link Zgłoś
the.gypsy Wiadomo już, kim jest zakonnica uzdrowiona prze.. 29.03.07, 19:39 katabasy sa w stanie wmowic ludziom, ze "biale jest biale a czarne jest czarne". Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Jak zwykle w takich przypadkach, wierzący uwierzą, 29.03.07, 19:41 a niewierzący nie. Gdyby tak któryś ze świętych spowodował odrośnięcie np. amputowanej nogi..., ale wiem, że żądam za wiele. Święci też mają swoje ograniczenia i cuda owszem, ale bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
dziwak5 Re: Jak zwykle w takich przypadkach, wierzący uwi 29.03.07, 20:02 Niestety,ale cuda sie zdarzaja. To co bylo cudem 100 lat temu dzis jest w powszechnym uzyciu przez czlowieka itd.itp. Gorzej jest z tak zwanymi cudami przemiany wewnetrznej czlowieka. Tutaj nie obserwuje sie cudow,a to dlatego,ze warunkiem koniecznym wystapienia cudu jest wiara,a zatem kto nie wierzy nie moze byc uzdrowionym. Problem jednak idzie dalej i pyta o owa wiare? Czy mozna czlowieka uzdrowic z braku wiary, czyli mu ja nadac? i wtedy mozna by bylo go zalatwic cielesnie. A zatem bladzimy w belkocie bezsensu chocby wiara byla produktem czysto duchowym,na ktory Bog nie ma wplywu bo jest ograniczony,chociaz nieskonczny jak np. powierzchnia kuli. Wielu filozofow i umyslow poteznych w swej epoce glowilo sie nad tym, czyli nad pojeciem cudu,a wiec zjawiska niewytlumaczalnego na gruncie owczesnej wiedzy. Wiedza wspolczesna jest wielka ale daleka od konca dlatego sa cuda i beda, zreszta cud to wlasciwie jest wiecej tzw."plotka" niz jakims tam wydarzeniem,zwykle nie tylko ze nie bylo cudu ale nawet samego zjawiska mogacego byc za niego uwazanym. Ja nie wierze w cuda,bo jestem czlowiekiem wierzacym,i nie mysle aby Bog lamal prawa natury w jednym przypadku a w innym nie, to byloby niesprawiedliwe a wiec niepodobne do Niego,bo jest on miloscia wielka. Odpowiedz Link Zgłoś
rex444 Wiadomo już, kim jest zakonnica uzdrowiona prze.. 29.03.07, 19:44 Na siłę wciska sie ludziom to co chcą,dziwne by było gdyby było inaczej.Jak za komuny czerwonej,towarzysz dostał nakaz i gadał jak chcieli,ale nie bezpartyjny,teraz dzieje sie podobnie.Dzieci juz w to nie wierzą!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Tym razem nawet ja muszę uczciwie pochwalić JPII, 29.03.07, 19:48 nie spodziewałem się takiej przebiegłości u niego. Już nieżyjąc, a postanowiwszy zostać świętym i potrzebując zgodnie z własnym zarządzeniem (jeszcze jako papież) cudu, wybrał sobie zakonnicę, spowodował nasilenie choroby (patrz artykuł), a nastepnie ją uleczył. Brawo, bilans zdrowia zakonnicy wyszedł na zero, a jeszcze wyszedł cud na czysto! A miałem papcia za człowieka mało inteligentnego... Odpowiedz Link Zgłoś
rumburok Re: Tym razem nawet ja muszę uczciwie pochwalić J 29.03.07, 19:50 No coz, jak widac powrot do sredniowiecza trwa w tym kraju :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
meg303 Czy jest na sali lekarz? 29.03.07, 19:55 Ile lat miała siostra kiedy zaczęła chorować? Jeśli ozdrowiała dwa lata temu, to chyba pierwsze objawy wystąpiły bardzo wcześnie.Czy u tak młodej osoby występuje Parkinson? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Czy jest na sali lekarz? 29.03.07, 20:04 meg303 napisała: > Ile lat miała siostra kiedy zaczęła chorować? Jeśli ozdrowiała dwa lata temu, t > o > chyba pierwsze objawy wystąpiły bardzo wcześnie.Czy u tak młodej osoby występuj > e > Parkinson? Najpierw należałoby jednak sprawdzić, czy opisana siostrzyczka naprawdę istnieje. Czy ktoś ją widział, poza matka przełożoną. Odpowiedz Link Zgłoś
tania22 Re: Tym razem nawet ja muszę uczciwie pochwalić J 29.03.07, 19:55 ja tez doznałam cudu majac 19 lat straciłam cnote a przed slubem modliłam sie do JP II i na noc poslubna cnota mi odrosła ( przynajmniej maz twierdzi ze byłam cnotliwa ) CUD NAPRAWDE CUD Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Tym razem nawet ja muszę uczciwie pochwalić J 29.03.07, 20:02 tania22 napisała: > ja tez doznałam cudu > majac 19 lat straciłam cnote > a przed slubem modliłam sie do JP II > i na noc poslubna cnota mi odrosła > ( przynajmniej maz twierdzi ze byłam cnotliwa ) > > CUD NAPRAWDE CUD Przynajmniej Twój cud jest bardziej wiarygodny niz ten zakonnicy. Znając szczególne zainteresowania duchownych, częsciami ciała położonymi blisko pasa, to Twój cud bardziej mnie przekonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 [...] 29.03.07, 20:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
radiomaryja1 opanujecie się... 29.03.07, 19:54 mamy XXI w, a tu takie pierdoły... Odpowiedz Link Zgłoś
tania22 Re: opanujecie się... 29.03.07, 19:56 Młody ksiądz przekonuje Einsteina o wszechmocy Boga. Einstein zadaje pytania: - Czy Bóg może stworzyć ooolbrzymi kamień? - Oczywiście! - Czy może go podnieść? - Bóg jest wszechmocny!! - A czy może stworzyć kamień, którego nie podniesie? Odpowiedz Link Zgłoś
taka_jest_prawda Re: opanujecie się... 29.03.07, 20:11 jasne ze nie jest wszechhmocny !!!!!!!!!!!!!! nie moze stworzyc wieksza idiotke od ciebie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
blond_kasi "idiotkę" 29.03.07, 20:20 no przecież Ci mówiłam... jeśli, zamiast argumentować, będziesz tylko miotał obelgi, nie przekonasz nikogo. raczej zrazisz do siebie słuchaczy, :). Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: opanujecie się... 29.03.07, 20:22 taka_jest_prawda napisał: > jasne ze nie jest wszechhmocny !!!!!!!!!!!!!! > nie moze stworzyc wieksza idiotke od ciebie ?? Bardzo konstruktywna wypowiedź. W obronie wszechmocnego? Odpowiedz Link Zgłoś
szimurina Re: Wiadomo już, kim jest zakonnica uzdrowiona pr 29.03.07, 20:00 To nieprawda! Tą siostrę to ja uleczyłem siłą swojego umysłu na odległość a nie JPII! Protestuję! Odpowiedz Link Zgłoś
tania22 Re: Wiadomo już, kim jest zakonnica uzdrowiona pr 29.03.07, 20:03 co Ty opowiadasz c ta siostre uleczył moiejscowy proboszcz metoda draznienia łechtaczki Odpowiedz Link Zgłoś
sraczynski Re: Wiadomo już, kim jest zakonnica uzdrowiona pr 30.03.07, 02:38 hahaha genialne !! Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Wiadomo już, kim jest zakonnica uzdrowiona pr 29.03.07, 20:12 szimurina napisał: > To nieprawda! Tą siostrę to ja uleczyłem siłą swojego umysłu na odległość a nie > JPII! Protestuję! To jest możliwe, ale co z tego? Nie byłeś papieżem i nie stoisz w kolejce na ołtarze, więc się nie przebijesz. Odpowiedz Link Zgłoś
genekgenek Grunt to krzewić ciemnotę. 29.03.07, 20:01 Jestem ateistą i niezależnie od tego jak bym dobrze chciał i jak bym był tolerancyjny to takie sytuacje wywołują we mnie wzburzenie. Nie kryję, że wszystkie te cuda, to uwielbienie papieża wywołuje we mnie śmiech tylko. Dla wielu wielki JP2, dla mnie to człowiek, który złej sprawie służył i krzewił ciemnotę. Z tego juz tylko powodu był dla mnie obcym, nie poruszyła mnie jego śmierć gorszy mnie kult jakim go otaczacie. Najgorsze zas jest to, że takie wypowiedzi dla Polaków sa niepoprawne i stanowią bluźnierstwo. Wygląda na to, iż są nawet zakazane - jeśli nie prawem to potoczną opinią. Zabobon broni się i chce zamknąć usta inaczej myślącym. Odpowiedz Link Zgłoś
taka_jest_prawda jasne ciemniaku... 29.03.07, 20:08 tez mi argument "jestem ateistą" rownie dobrze moglbys napisac "jestem idiota" !! na jedno by wyszlo Odpowiedz Link Zgłoś
blond_kasi "ciemniaku" 29.03.07, 20:13 sposób, w jaki argumentujesz, pokazuje, że musisz być od giertycha? po co zatem tu przychodzisz? masz swoje gazety i fora. i swoje radiostacje, :). Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: jasne ciemniaku... 29.03.07, 20:27 taka_jest_prawda napisał: > tez mi argument "jestem ateistą" rownie dobrze moglbys napisac "jestem > idiota" !! > na jedno by wyszlo Tak Ci się wydaje. W katolandzie przyznanie się do ateizmu jest o niebo większą odwagą niż do głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
genekgenek Re: jasne ciemniaku... 29.03.07, 20:47 Trochę czytałem nt różnych religii. Chrześcijaństwo naucza pokory. "Dostałeś w twarz to nadstaw drugi policzek." Wyobrażam sobie, że dobry chrześcijanin modli się o zbawienie ateisty a nie wymyśla mu od ciemniaków. Ja Ci to wybaczam i łączę pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
taka_jest_prawda oczywiscie ze nie wierzymy !!!!!!! 29.03.07, 20:05 my wierzymy Stasi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blond_kasi "stasi" 29.03.07, 20:16 obelgi nie przekonają nikogo. powinieneś spróbować jakoś uargumentować swoje poglądy. inaczej Twoje slowa będą przynosić odwrotny od zamierzonego przez Ciebie skutek, :). Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Wiadomo już, kim jest zakonnica uzdrowiona prze.. 29.03.07, 20:08 a mnie JPII wyleczył z wiary w KK Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Wiadomo już, kim jest zakonnica uzdrowiona pr 29.03.07, 20:31 vomitorium1 napisał: > a mnie JPII > wyleczył z wiary w KK OK, ale to nie jest cud. To zjawisko dość powszechne i niestety łatwo wytłumaczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Re: Wiadomo już, kim jest zakonnica uzdrowiona pr 29.03.07, 21:24 :) Odpowiedz Link Zgłoś