Dodaj do ulubionych

Fotyga "bardzo zaniepokojona" publikacją "Die W...

05.04.07, 12:55
Ministerstwo sporego kraju zajmuje sie ocenianiem poziomu dowcipow. Moze by sie tak do konstruktywnej roboty zabrac, albo najlepiej odejsc w niepamiec?
Obserwuj wątek
    • kontik_71 Re: Fotyga "bardzo zaniepokojona" publikacją "Die 05.04.07, 13:04
      Z jakiej racji polski minister zajmuje sie sprawami innego kraju.. jesli ktos
      ma prawo oficjalnie protestowac to jest to Watykan, ktorego przywodca byl
      JP2...
      • bogdantadus Re: Fotyga "bardzo zaniepokojona" publikacją "Die 05.04.07, 13:08
        kontik_71 napisał:

> Z jakiej racji polski minister zajmuje sie sprawami innego kraju..

To nawet nie sprawy kraju, tylko gazety. Paranoja taka sama jak z nawolywaniem premiera Danii do przeproszenia za faszyzujacy dunski szmatlawiec.

• almagus Re: Polska i Słabizna. 05.04.07, 14:33
          Polska i Słabizna.

Czy nasz rząd jest w polityce mężczyzną,
          skoro arenę podpiera słabizną?
          Trzeba prowadzić politykę z głową,
          nie zaspokojoną dolną połową!
          Weźmy takiego no, wicepremiera,
          chłop co za dziwki się tylko zabiera.
          Natomiast ten wodzu Wszechpolski, długi,
          uważa, iż gejem bywa co drugi.
          Zaś wiodący główne ugrupowanie,
          tylko ze słabizną damską jest w stanie,
          prowadzić Polskie sprawy zagraniczne,
          poprzez umowy, wyjazdy nieliczne.
          A jak już coś wypalą to na tyle,
          iż do Odry wpuścimy krokodyle.
          Jak traktat odnowimy z sąsiadami,
          to niech przynajmniej nażrą się Niemcami.

Odrę to nazwiemy Nilem,
          by zagadzić krokodylem.
          Polskę nazwą Ziemią Świętą,
          za brak intelektu wyklętą

Na Kraj jezde akurat, a nie na Swiat!

Jestem zdolny jak piskle kacze,
          wiéc sié pomodlé i zaplaczé.
          Kaczka lata, wszelkie zywioly,
          a ja wciáz goly i wesoly.
          Gé, gé lub kwa, uwiázany jak pies,
          w obcym jézyku tylko yes,yes,yes.

Czytam tylko Nasz Dziennik Ustaw,
          Glosujé pakiet nadanych spraw.
          Czytam co podeslá z parafii.
          Czuwamy, bo Unia na wzór mafii.
          Zyje Fidel Castro, dlaczego?
          Czy Jot Pe Dwa uzdrowil jego?

To jakis zart, to jakies drwiny,
          my lustrujemy, z Bolkiem walczymy,
          a tu az takie milosierdzie,
          ja sie z woli ojca rozsiedzié.
          Pilnujé urzédu, honoru,
          z braku hau, kuku i humoru!
    • rydzyk_fizyk Premier Kaczyński spotkał się z wydawcą Die Welt 05.04.07, 13:10
      w rezydencji rządowej, najwyraźniej mu się podobało
      • bogdantadus Re: Premier Kaczyński spotkał się z wydawcą Die W 05.04.07, 13:12
        rydzyk_fizyk napisał:

> w rezydencji rządowej, najwyraźniej mu się podobało

Albo wspolnie ustalili, ze beda nam dostarczac materiału do zajmowania sie pierdołami!
    • wesoly_siewca_pesymizmu Re: Fotyga "bardzo zaniepokojona" publikacją "Die 05.04.07, 13:23
      Buahaha, czyli Fotyga siedzi na forum GW? ;)
      Ciekawe jaki ma nick.
      • pio41 Re: Fotyga "bardzo zaniepokojona" publikacją "Die 05.04.07, 15:38
        > Buahaha, czyli Fotyga siedzi na forum GW? ;)
        > Ciekawe jaki ma nick.

Junkier pasuje jak ulal. Intelektualnie mierny acz ideologicznie rozwiniety(a).
        I te zdania rodem z pism Lenina (a moze Kadafiego) tak idealnie sie mu ukladaja.

Pozostaje pytanie, jak dlugo te takie miernoty jak fotyga, ziobro i paru innych
        capow bedzie mi przyklejac etykietke Polaka - katola - glupola - robola.
    • qc "intensywny monitoring wydarzeń" 05.04.07, 13:37
      oczywiscie w wypadku pani Fatygi na cud nie ma co liczyc.
      • orcheystra Re: "intensywny monitoring wydarzeń" 05.04.07, 13:43
        każdy ma prawo kpić, krytykować, demistyfikować zarówno papieży jak i kosciół
        katolicki. Koniec, kropka. Robię to ponieważ mam do tego prawo. I nikt mi nie
        moze tego zabronić. Jeśli pragniecie kładżcie się krzyżem na sam dżwięk
        słowa "kościół", ja mam akurat to w dupie i - co ważniejsze, mam prawo mieć to
        w dupie! I mam prawo powiedzieć: "mam to w dupie".
    • igraszka Na co idą nasze podatki??? 05.04.07, 13:45
      Na opłacaniu służb specjalnych pani Minister Fotygi, które od rana do wieczora
      śledzą wypowiedzi na forach internetowych.

BRAWO! To jest minister z prawdziwego zdarzenia.
      • albacor Re: Na co idą nasze podatki??? 05.04.07, 13:48
        Ciekawe że Paniusia Minister odezwała się w błahej sprawie a waznych i
        konkrtetnych rzeczy nie widzi. No cóż Jareczka nalezy bronić siłom i godnościom. tfu
    • malford Fotyga tęskni za cenzurą 05.04.07, 14:08
      Obecny rząd charakteryzuje się poczuciem humoru właściwym prominentom z czasów
      Gomułki. Wczoraj było w GW wideo z sondą uliczną, gdzie jakiś człowieczek
      określił Die Welt jako nic nie znaczącą peryferyjną gazecinę. Mają ci Polacy
      pojęcie o europejskim rynku prasy! Takie samo jak Amerykanie o geografii. Nie
      dziwi mnie, że rząd Kaczyńskich chętnie zastosowałby wobec dziennikarzy wariant
      białoruski. Już teraz wolność prasy ma w Polsce kompletnie inne znaczenie niż
      na Zachodzie. Jeżeli Urban został skazany za "Obwoźne sado-maso", to desperat
      potencjalnie publikujący to co Die Welt musiałby zostać powieszony. Na
      szczęście nie we wszystkich krajach papież jest nietykalnym tabu. Tam w ogóle
      nie ma tabu. No, może z wyjątkiem Żydów. Obrzydliwy ten Zachód. I gdzie oni tak
      hurtem uciekają, ci Polacy? Podobno w Anglii każdego uczciwie pracującego
      imigranta z Polski stać na dom. Jak takie coś może istnieć? Nawet nie znają
      ojca Dyrektora. Armagedon.
      • 1zorro A niech te barany Die Welt bojkotuja! I tak zaden 05.04.07, 14:13
        w obcych jezykach nie mowi!
      • piwi77 Re: Fotyga tęskni za cenzurą 05.04.07, 15:00
        malford napisała:

> Podobno w Anglii każdego uczciwie pracującego
        > imigranta z Polski stać na dom. Jak takie coś może istnieć? Nawet nie znają
        > ojca Dyrektora. Armagedon.

No i co z tego, że ma dom? A co ma z tego Święty Twór zwany kościołem
        katolickim? Guzik z pętelką. No, to takie coś nie może być dobre.
        (rozumowanie rządzącej Polską, katoprawicy)
    • grek.grek Fotyga "bardzo zaniepokojona" publikacją "Die W.. 05.04.07, 14:57
      Ale Europa ma fajną rozrywkę - kołtuni i dewoci są najlepszym targetem w tej branży... a takie okazy jak Polacy (niektórzy), to skarb.

Dojdziemy do tego,że za chwilę byle lokalna gazetka,wychodząca w tysiącu egzemplarzy w jakimejś Pipidówie, będzie dowcipkowac o papie albo kartoflanych braciach i liczyć na protest polskiego MSZ, który pozwoli jej zaistnieć w Europie...

A Die Welt pewnie struchalło,po zapowiedzi że LPR ją zbojkotuje :) - i na pewno narobia w spodnie... ze śmiechu, zaraz po tym jak ustalą co to właściwie jest LPR i czym się charakteryzuje... W BBC do dziś sikają po nogawkach z rozbawienia,kiedy ktoś przypomni,że jakiś Giertych z Polski powiedział,że nigdy im wywiadu nie udzieli :)
    • piwi77 Wolny Zachód powoli sie uczy, że dowcipy w ich 05.04.07, 15:05
      krajach muszą uwzględniać nie tylko fundamentalizm religijny islamu, ale
      również katolicki fanatyzm w kraju między Bugiem i Odrą. I nie bedą z naszej
      głupoty już drwić, ale też nie będą z nami poważnie rozmawiać.
    • gieroy_asfalta minister zajmuje się rysunkami satyrycznymi... 05.04.07, 15:47
      i jak tu się nie śmiać?:)
    • lahdaan Czy JPII jest glowa Polski czy Watykanu? 05.04.07, 15:51
      Jesli glowa Panstwa Polskiego to protesty rzadu bylyby uzasadnione. Przypominam
      Pani Minister, ze Polska konstytucujnie jest panstwem laickim.
      • cozano Wybiorczosc oburzenia 05.04.07, 17:09
        Protesty rzadu sa dosyc wybiorcze. Jesli w polskiej prasie, zblizonej do RM, na
        stronie tytulowej dokonuje sie niewybrednych zartow z glowy innego panstwa, to
        reakcji nie ma. Jesli zarty niewybredne, czy wybredne(kwestia gustu) pojawiaja
        sie w zagranicznej prasie na temat prominencji obecnych wladz, to caly MSZ, wraz
        prezydentem i prokuratura reaguja, i to jak.
        • leonard3 Re: Wybiorczosc oburzenia 05.04.07, 17:31
          cozano, a moze jeszcze jeden zart w stylu Die Welt:
          Kiedy szwab impotent ma orgazm?
          Gdy mu szwabka nasra na twarz. Ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha Das ist gut.
          • cozano Re: Wybiorczosc oburzenia 05.04.07, 17:46
            Gratuluje poczucia humoru, bo jak to mowia - smiech to zdrowie.
          • tetradrachma Re: Wybiorczosc oburzenia 05.04.07, 18:41
            czy sam te "żarty" wymyslasz !?
            • funny5 Re: Wybiorczosc oburzenia 05.04.07, 18:43
              tetradrachma napisał:

> czy sam te "żarty" wymyslasz !?
              ---
              Nie dziw sie.Skonczyly mu sie tabletki i wtedy jest maniakiam g...a
            • leonard3 Re: Wybiorczosc oburzenia 05.04.07, 20:36
              Tetradrachma,jestem etatowym dostarczycielem zartow dla Die Welt, Al Jazira ,
              Gazety Wyborczej oraz Naszego Dziennika. Pisze rowniez przemowienia dla pani
              Kanclerz.
              • tetradrachma a już myslałem, że jednak sa one ("żarty") autors 05.04.07, 21:05
                "Die Welt'u". Leonardzie, podejrzewam, że tworzone przez Ciebie coprolalia, to
                jednak oznaka choroby !
    • tetradrachma pani Fotyga powinna więcej energii poświęcić 05.04.07, 16:41
      badaniu dlaczego - międzynarodowy autorytet RP - na łeb, na szyję spada, a
      poziom niemieckiego dowcipu zostawić kompetentnym ośrodkom.
      • leonard3 Re: pani Fotyga powinna więcej energii poświęcić 05.04.07, 17:00
        a moze zart na poziomie Die Welt?
        Dlaczego knur putin nie lubi szwabow?
        Bo merkel udawala maciore a to tylko suka. Ha,ha,ha,ha,ha,ha. Das ist gut.
    • kapitan.kirk Re: Fotyga "bardzo zaniepokojona" publikacją "Die 05.04.07, 20:18
      Mam wrażenie, że kochani Przedmówcy nie umiecie czytać albo liczycie, że kto
      inny nie umie ;-) W artykule jest przecież wyraźnie napisane, że ministerstwo
      nie zajmuje oficjalnego stanowiska, a Fotyga wypowiada się zapytana jako osoba
      prywatna, co jasno zaznacza. Także Kaczor odpowiedział po prostu na konferencji
      na konkretne pytanie dziennikarza, odpowiadając krótko i jedynie w sensie, że
      takie dowcipasy mu sie osobiście nie podobają. Reakcji oficjalnej rządu więc w
      zasadzie w ogóle nie było, a w każdym razie tak powściągliwa, jak to tylko
      możliwe. Czy to naprawdę tak trudno zauważyć, czy się po prostu nie chce
      widzieć? ;-P
      Pzdr
      • mayday100 Re: Fotyga "bardzo zaniepokojona" publikacją "Die 05.04.07, 20:54
        Do końca sprawowania swojej funkcji nie jest i nie może być osobą prywatną.
        Jest osobą publiczną i to co wygłasza w wywiadach jest informacją udzieloną
        przez panią minister, a nie jej sprzątaczkę.
        • kapitan.kirk Re: Fotyga "bardzo zaniepokojona" publikacją "Die 05.04.07, 20:59
          > Do końca sprawowania swojej funkcji nie jest i nie może być osobą prywatną.
          > Jest osobą publiczną i to co wygłasza w wywiadach jest informacją udzieloną
          > przez panią minister, a nie jej sprzątaczkę.

To oczywiście bzdura. Jeżeli ktoś zadaje jej konkretne pytanie, a ona
          odpowiada, że oficjalnego stanowiska ministerstwa nie będzie, a to co mówi to
          jej prywatne zdanie - to należy rozumieć to w nastepujący sposób, że sprawa się
          Polakom nie podoba, ale nie będą z niej robili oficjalnej afery. To takie
          abecadło dyplomatyczne, wielokrotnie i od wieków stosowane na całym świecie :-)
          Pzdr
      • bak_on Re: Fotyga "bardzo zaniepokojona" publikacją "Die 05.04.07, 23:12
        "Poleciłam swoim służbom dokładne sprawdzenie jak wyglądał rozwój wydarzeń -
        powiedziała Fotyga."
        Nie okreslilbym takiej wypowiedzi, jako stanowiska osoby prywatnej.
        • kapitan.kirk Re: Fotyga "bardzo zaniepokojona" publikacją "Die 05.04.07, 23:33
          > "Poleciłam swoim służbom dokładne sprawdzenie jak wyglądał rozwój wydarzeń -
          > powiedziała Fotyga."
          > Nie okreslilbym takiej wypowiedzi, jako stanowiska osoby prywatnej.

Bo też, jak trafnie zauważył jeden z Przedmówców, urzędujący minister nigdy do
          końca nie jest osoba prywatną. Natomiast jeżeli nie wygłasza oficjalnego
          oświadczenia w jakiejś sprawie, a pytany o to w wywiadzie stwierdza, że
          oficjalnego stanowiska ministra raczej nie będzie, to nie ma mowy - jak usiłują
          tu niektórzy wmówić - o żadnej oficjalnej reakcji dyplomatycznej. Wybacz, ale
          jak w ogóle można jeszcze bardziej jednoznacznie powiedzieć, że Polska nie
          zamierza (raczej) zajmować oficjalnego stanowiska?

Zabawne jest raczej to, jak wielu forumowiczów tak bardzo nie mogło się
          doczekać okazji do wyśmiania rządu za protest wobec artykułu w "Die Welt", że
          czym prędzej przystapili do wyśmiewania nie zauważając, że żadnego protestu nie
          było :-D

Pzdr
    • caesar_pl Re: Fotyga "bardzo zaniepokojona" publikacją "Die 05.04.07, 20:58
      Jak myslicie,ile Fotyga dostala seksualnych propozycji..
      • ginger123 Re: Fotyga "bardzo zaniepokojona" publikacją "Die 05.04.07, 23:28
        boze! czy ktos ta "kobiete moze wyreczyc i zafundowac jej dobrego okuliste i
        fryzjera,a moze pani minister nie wie co to znaczy!Niech sobie jak typowa baba
        jaga" nie pokazuje uczesania sprzed tygodniaA.jej naprawde jest
        potrzebny,logopeda,wisazysta,kreator mody,pozycji miedzynarodowej
        polskiej ,kobiety ,ktora ona absolutnie nie reprenentuje!Precz z takimi babami!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka