Dodaj do ulubionych

Aktorka w roli Maryi wychłostana podczas Drogi ...

07.04.07, 19:08
Kolejna tragedia, za którą odpowiada ten idiota Zimbardo.
Obserwuj wątek
    • misiek.s Re: Aktorka w roli Maryi wychłostana podczas Drog 07.04.07, 19:14
      Prędzej ten kontestator - Jeszua.
      • pamejudd [...] 07.04.07, 21:58
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • pamejudd Drogi moderatorze... 07.04.07, 23:44
          Pragne wyrazic swoje rozczarowanie Twoja nieumiejetnoscia rozumienia humoru absurdalnego. Moje "podejrzenie zydowskiego spisku" bylo delikatna prowokacja, ktora staralem sie wpisac w ton nadany dyskusji przez poprzednikow (nie jestem pewien, czy zrozumiales zarcik o Zimbardo, ktory otworzyl niniejszy watek). W zadnym wypadku nie nawoluje do nienawisci wobec Zydow, co wiekszosc niezaburzonych umyslowo ludzi powinna pojac, czytajac moj post...

Wesolych Swiat!
          • krasnov Zaprawdę, poj…echani są ci religijni fanatycy… 08.04.07, 00:52
            Tylko patrzeć, jak Jezus z krzyża zacznie agitować za jedynie słuszną, katolicką partią…
            • sarmiento2005 w meksyku istnieje rozdzial kosciola od panstwa od 08.04.07, 20:49
              w meksyku istnieje rozdzial kosciola od panstwa od poczatku 20 wieku, a to
              widowisko bylo przygotowane przez grupe aktorow, a nie Kosciol katolicki
              • sarmiento2005 media meksykanskie nic nie mowia o tym wydarzeniu 08.04.07, 21:23
                Szanowna Gazeto?
                Prosze podac zrodla skad zaczerpnelas ta wiadomosc! Media Meksykanskie NICZEGO
                NIE MOWIA O WYCHLOSTANIU MARYI. Podaje linki dla tych ktorzy znaja hiszpanski.
                Czyzby nowa informacja wyssana z palca????????????
                www.eluniversal.com.mx/ciudad/83543.html
                María rompió en llanto incontenible en la tercera caída de Jesús. Y el Vía
                Crucis se tiñó de rojo, con la tinta de una sentencia escrita en una manta:
                "No te dejes engañar; abortar es matar. No al aborto".

Lloró y lloró. Su dolor era grande. ¿Por la flagelación a Jesús? ¿Por la
                iniciativa a favor del aborto? No.

El capitán de la escolta romana montada, un hombre rudo, le gritaba a María:

-¡Qué despapaye vas a hacer! ¡Que no te muevas! ¡Vas atrás de Cristo! ¡Te lo
                dije!

Flagelaban a Jesús en la rampa y azotaban con palabras de desprecio altisonante
                a María en el asfalto.

Nadie le dijo nada al jinete viejo que humilló a Paola Anneliz Guzmán Mosco (18
                años), intérprete del papel de la madre de Jesús.

(Tlumaczenie - niedoskonale przyznaje)
                Maryja wybuchla nieukojonym placzem podczas trzeciego upadku Jezusa.Droga
                Krzyzowa zabarwila sie czerwienia farby, ktora napisano slogan: "Nie daj sie
                oklamywac! Aborcja to zabójstwo.Nie dla aborcji.
                Maryja plakala i plakala.Jej bolesc byla wielka. Ze wzgledu na to iz biczowano
                jej Syna? Ze wzgledu na inicjatywe na rzecz aborcji? NIE!!!!
                Rzymski kapitan na czele konnej eskorty, czlowiek brutalny, krzyczal na Maryje.
                "Co za glópstwa wyprawiasz? Nie ruszaj sie. Idz za Chrystusem! Przeciez ci to
                juz powiedzialem!"·
                Biczowali Chrystusa na scenie i karcili PONIZAJACYMI SLOWAMI (azotaban con
                palabras de desprecio) - nie jakims tam biczem z czerwona farba -,
                Zatrudnijcie lepszego tlumacza!"!!!
                • sarmiento2005 GW zatrudnijcie lepszego tlumacza z hiszpanskiego 08.04.07, 21:25
                  Media Meksykanskie NICZEGO NIE MOWIA O WYCHLOSTANIU MARYI. Podaje linki dla
                  tych ktorzy znaja hiszpanski.

dije!

a María en el asfalto.

juz powiedzialem!"·
            • sarmiento2005 wiadomosc wyssana z palca 08.04.07, 21:26

dije!

a María en el asfalto.

juz powiedzialem!"·
      • pamejudd Ale ja naprawde podejrzewam zydowski spisek... 07.04.07, 23:22
        ... i masonski w dodatku!
        • elan13 Re: Ale ja naprawde podejrzewam zydowski spisek.. 07.04.07, 23:32
          pamejudd napisał:

> ... i masonski w dodatku!

A ja uważam, że nie masz racji w tym przypadku.

Można się z Tobą zgadzać lub nie, ale dlaczego cenzura wycięła Twój post (w
          przeciwieństwie do mojego tu pozostawiła ślad)? Przecież sformułowania
          niemiecki spisek, rosyjski spisek, czy spisek austriacki są normalnie stosowane
          w cywilizowanym świecie. Dlaczego zatem sformułowanie "żydowski spisek" jest
          dla cenzora GW powodem do usunięcia postu? Czy Żydzi, to taka wyjątkowa nacja,
          w której coś takiego jak spisek nie występuje???
          • pamejudd Re: Ale ja naprawde podejrzewam zydowski spisek.. 07.04.07, 23:39
            Kurcze, wiesz... Mysle, ze jestem w stanie zrozumiec kogos, kto zglosil moj post do usuniecia: w kontekscie niecheci do Zydow, jaka potrafia glosic niektorzy, moje "wietrzenie spisku" moglo rzeczywiscie zakrawac na propagowanie nienawisci na tle narodowosciowym.

A co do zydowskiej wyjatkowosci: pamietaj, jak bardzo oni ucierpieli podczas Holocaustu... Wydaje mi sie, ze nawet jesli sa w mediach traktowani lagodniej, niz inne nacje... jestesmy im to (jako obywatele Europy) winni.
            • shithead Re: Ale ja naprawde podejrzewam zydowski spisek.. 07.04.07, 23:44
              A ja mysle,ze to glupota katoli sie msci na nich samych.
              • pamejudd Mozliwe... 07.04.07, 23:49
                Rozwala mnie opis na gg, ktoren wrzucila sobie znajoma kato: "Czy sens triduum pojmiemy?". Pewnie teraz zapodaje na jakiejs mszy i slucha kazania o koniecznosci przeprowadzenia doglebnej lustracji analnej maloletnich...
                • gadery Re: Mozliwe... 08.04.07, 00:53
                  Ciekawych rzeczy Cię w szkole uczyli. Teraz za coś takiego idzie się do
                  więzienia za pedofilię.
            • elan13 Re: Ale ja naprawde podejrzewam zydowski spisek.. 07.04.07, 23:57
              pamejudd napisał:

> Kurcze, wiesz... Mysle, ze jestem w stanie zrozumiec kogos, kto zglosil moj
              post do usuniecia: w kontekscie niecheci do Zydow, jaka potrafia glosic
              niektorzy, moje "wietrzenie spisku" moglo rzeczywiscie zakrawac na propagowanie
              nienawisci na tle narodowosciowym.
              > A co do zydowskiej wyjatkowosci: pamietaj, jak bardzo oni ucierpieli podczas
              Holocaustu... Wydaje mi sie, ze nawet jesli sa w mediach traktowani lagodniej,
              niz inne nacje... jestesmy im to (jako obywatele Europy) winni.

Tutaj również się nie zgodzę. Kwalifikacja Twoich słów jako "propagowanie
              nienawiści na tle narodowościowym" to czysty idiotyzm i ja tego zrozumieć nie
              mogę.

Sądzę, ze niedopuszczalne jest stosowanie dwóch miar w traktowaniu: jednej
              łagodnej dla Żydów i drugiej surowej dla innych nacji. Pobłażanie dla takich
              praktyk przynosi efekty w postaci obecnych w prasie światowej "polskich obozów
              koncentracyjnych", haniebnego artykułu w El Pais hiszpańskiej dziennikarki
              pochodzenia żydowskiego, bezczelnego ataku szwedzkiego piosenkarza pochodzenia
              żydowskiego, karygodnej wypowiedzi nowojorskiego urzędnika pochodzenia
              żydowskiego (o polskim robactwie na Greenpoincie) i wielu podobnych zdarzeń
              (nie mówiąc o opluwaniu księdza Polaka, bohatera Solidarności przez żydowskiego
              pochodzenia literata z Gdańska oraz lżenia go na forum Gazety Wyborczej).
              • pamejudd Hmm... 08.04.07, 00:04
                Ksiadz Jankowski to durny cwok, dla ktorego nie mam szacunku nawet tyle, zeby nan splunac (nie chcialbym rozrzucac materialu genetycznego, gdzie popadnie) - kto go obraza, zbliza sie do mojej strony barykady. Skad znasz korzenie tamtej hiszpanskiej dziennikarki?

W jednym sie z Toba zgodze - najlepiej byloby stosowac ta sama (przyjazna) miare do wszystkich narodowosci. Surowo oceniac powinnismy tylko bledy pojedynczych ludzi.
            • drojb Re: Oj, pamejudd, prowokacje są niebezpieczne. 08.04.07, 13:33
              Zwłaszcza w kraju, gdzie antysemityzm jest tak mocno zakorzeniony i
              nierozpoznany! Takoż należy uważać z żartami. Pozwoliłeś(aś) sobie na żart, a
              tu zaraz jakiś idiota bierze go na poważnie. Co gorsza, tym idiotą może być
              jakiś wpływowy polityk rządzącej koalicji - a wtedy żarcik może stać się
              wielkim problemem dla dużej części Polaków (piję do lustracji).
              Wszystkiego najlepszego w dniu, w którym katolicy powinni sobie uświadomić,
              gdzie się Pasja Pańska rozgrywała i pomedytować dlaczego Bóg wcielił się w
              Żyda, a nie Polaka i dlaczego "Maryja wieczna Żydówica"
            • zawisza60 Re: Ale ja naprawde podejrzewam zydowski spisek.. 08.04.07, 18:15
              Brawo! Dawno czekalam na taka wyppowiedz!
              pamejudd napisał

A co do zydowskiej wyjatkowosci: pamietaj, jak bardzo oni ucierpieli podczas Ho
              > locaustu... Wydaje mi sie, ze nawet jesli sa w mediach traktowani lagodniej,
              ni
              > z inne nacje... jestesmy im to (jako obywatele Europy) winni.

I w zupelnosci sie z Toba zgadzam!
      • blue911 Re: Aktorka w roli Maryi wychłostana podczas Drog 08.04.07, 03:42
        Brawo! lepiej zeby ja zbiczowali niz potem ma taka pani Giertychowa wysylac
        moja kochanke do wiezienia, jesli po kilku wspolnych lampkach wina niechcacy
        zajdzie w ciaze.
        Aborcja to nic dobrego,ale kryminalizowanie jej to jest jeszcze bardziej
        przerazajacy pomysl rodem ze Sredniowiecza.
        • zawisza60 Re: Aktorka w roli Maryi wychłostana podczas Drog 08.04.07, 18:19
          Musimy walczy o rozdzial kosciolu od panstwa! Wtedy wilk bedzie syty i owca
          cala!
      • japolak nie mylić sacrum i profanum 09.04.07, 11:30
        Uważam, iż nie należy mieszać Matki Boskiej do walki aborcyjnej w Wielkanoc.
        Tak samo w złym guście jest to, co ta dziewczyna zrobiła w roli Matki Boskiej
        PRZECIW ABORCJI, jak byłoby złem - gdyby ona czy "Jezus" agitowali w tym
        miejscu i czasie ZA ABORCJĄ...
        Tak samo nie podoba mi się reakcja ludzi dokonujących samosądu - i nie jest
        nawet dla mnie ważne, czy byli ZWOLENNIKAMI ABORCJI czy PRZECIWNIKAMI robienia
        z misterium - cyrku...
        W dniu ostatniego moherowego nalotu na Warszawę, jakaś "bojowniczka" Radia
        Maryja w autobusie rozdarła ryja na dziewczynę "Ty k..., dostaniesz po mordzie
        za to że do autobusu z gołymi cyckami wsiadasz!"
        Dziewczyna majaca średniej wielkości dekold bez słowa wysiada - zaś babsko
        dalej pokrzykiwało, iż jedzie na manifestację walczyć o chrześcijańską
        moralność...
        Ciekawe, czy tak samo zachowuje się w kościele???
        Rok temu spotkałem "zwolennika moralności", który przyjechał rozwalać Paradę
        Równości - ale w czasie gdy cała policja rozdzielała zwolenników i przeciwników
        Parady, ten już pijany wyszczał się do kosza na rogu Marszałkowskiej i Hożej,
        na oczach przechodniów i turystów, nie mając nawet siły schować zwiotczałego
        organu w portki...
        W tym czasie nasi politycy i "katolicy" opowiadali iz są "przeciwnikami
        manifestowania seksualnosci na ulicach - a ten lump nawet nie żauważył jak z
        bliska fotografowali "go i TO" zagraniczni turyści
        Nie tylko w islamie są "strażnicy rewolucji" mylący religię z zagladaniem do
        cudzej macicy, nie potrafiący jednak upilnować swoich organów (zarówno mowy -
        jak i wprost przeciwnie)
        • elan13 Re: nie mylić sacrum i profanum 10.04.07, 15:27
          japolak napisała:

> Nie tylko w islamie są "strażnicy rewolucji" mylący religię z zagladaniem do
          > cudzej macicy, nie potrafiący jednak upilnować swoich organów...

A jak wygląda owa kwestia w Izraelu? Czy tam "zagląda się do cudzej macicy"?
          Czy dozwolona jest aborcja ze wzgledów społecznych? Czy prawo izraelskie
          zezwala na homoparady, czy odbywają się one bez przeszkód? Czy udziela się tam
          ślubów parom homoseksualnym? Czy homo mają prawo do adopcji żydowskich dzieci?

I czy nie występują tam obywatele nadużywający alkoholu, którzy w miejscach
          publicznych zachowują się jak zwierzęta? Wreszcie, czy bywają tacy, którzy "nie
          potrafią upilnować swoich organów"? Ja czytałem o jednym takim - to prezydent
          Izraela Mosiek Kacav.
          • sekwana2005 Re: nie mylić profanum 11.04.07, 23:03
            "A u Was Murzynów biją" - odpowiadały Ruskie, i była to prawda, a nawet dziś
            czasem jest...
            A Żydy biją Arabów, Araby Żydów, mężowie żony lub odwrotnie
            Czy to jest alibii???
            Ja będac Polakiem zapytałem Polaków, czy czasem nie myli im się świętość
            (sacrum) i profanum - trudniej przetłumaczyć, bo może być obojętnością na to,
            co innni uważają za śwęte, jak i niezdolność zrozumienia świętości - oraz,
            skrajnie, odwrotność misjonarstwa i jego tożsamość , próby czynnego
            nawracania...
            Mogę rozumieć zachwyt misjonarski - księdza katolickiego, popa ruskiego, pastora
            (-kę) ewangelii - ale czy ustawowo mam się odporządkować lokalnym przepisom?
            Raz dozwalającym wielożeństwo, innym razem zakazującym...
            W ciągu ostatnich 2 wieków nie tylko homoseksualiści mogli być w Europie
            skazani na śmierć, więzienie lub dom wariatów za dobrowolne stosunki oralne lub
            analne
            I stare wraca - jakiś kapuś pod łóżkiem będzie sprawdzać, czy aby na pewno seks
            z moją żoną służy rozmnażaniu się, czy - niestety - tylko przyjemności.
            I czy to naprawdę moja żona
            W męzach moich koleżanek nie gustowałem, ale gdy po kilkunastu lat męczenia się
            znajomy postanowił przejśc na płeć blizszą mu duchowo, od posiadanej fizycznie -
            nie obraził się, gdy oświadczyłem że nie obiecam, że się z nim umówię - nawet,
            gdy już ogoli się, bedzie miał piersi, a z czegoś innego zrezygnuje...
            Obaj (oboje, bo był w trakcie kuracji hormonalnej, przed zabiegami
            chirurgicznymi)pośmialiśmy się...
            Ale są bardziej skomplikowane przypadki - gdy rodzice i lekarze decydują, czy
            obojniackie dziecko ma być "przerabiane" na chłopca, czy na dziewczynkę -
            Gdy jeden chłopak chciał w moim klubie uprawiać wspinaczkę - jego rodzice
            prosili, bym na to nie pozwolił, bo od 6 miesiąca zycia do 12 roku przeszedł
            dziesiątki operacji i terapii. Odpowiedzialem, iż skoro staje się chłopcem - ja
            dam mu szansę, by w górach stał się mężczyzną. I udało się...
            Był ostatnio dziwny proces sądowy, gdzie skazano cygańskiego męża, iż zgodnie z
            inną od dominującej w Polsce obyczajowością został mężem i ojcem wcześniej, niż
            nasze przepisy pozwalają....
            To był przykład tradycyjnej obyczajowości, uczciwego związku "przed, w trakcie
            i po" - bez gwałtu, homoseksualizmu, kazirodztwa...
            Innego od oficjalnie dominujących zasad i przepisów
            Ale aż mi strach przed Ziobrą przywołać zupełnie z osobna przywoływane wyniki
            badań statystycznych - ileż to chłopców, dziewczyn przechodzi inicjację
            seksualną (bez mojego udziału) przed 18, 17, 16, 15, 14 rokiem życia...
            Toż to przy takich konsekwentnie prowadzonych sledztwach, wszystka policja,
            prokuratura i sąda musiałaby zajmować się jedynie analizą (to coś innego, niż
            seks analny) całej współczesnej młodzieży
            Nawet wszechpolskiej...
            I przebadać na kilka pokoleń wstecz - choć wtedy mogą podpaść niektóre obecne
            mohery, protestujące, iż już nie mogą...
    • te_rence Aktorka w roli Maryi wychłostana podczas Drogi .. 07.04.07, 19:22
      to tak po chrześcijańsku ją potraktowano...
      • australijczyk1 Re: Aktorka w roli Maryi wychłostana podczas Drog 08.04.07, 01:54
        Prosze nie mylic chrzescijanstwa z katolicyzmem. Religia katolicka nie ma nic
        wspolnego z chrzescijanstwem. To ona upodlila chrzescijanstwo w oczach swiata
        przez swoje zbrodnie i nietolerancje. Ponad to Chrystus w tej religii spelnia
        tylko marginesowa role w jaselkach i w takich imprezach jak droga krzyzowa.
        Glowna role w tej religii spelnia Maryja. Poza tym to jest religia czysto
        poganska. Wlasciwa nazwa powinna byc Maryjanstwo, a nie Chrzescijanstwo.
        • zawisza60 Re: Aktorka w roli Maryi wychłostana podczas Drog 08.04.07, 18:25
          Troche przesadziles! Tak jak kazdy normalny czlowiek jestem swiadoma grzechow
          jakie ma na sumieniu KK, ale.
          1. KK byl niegdys jedynym kosciolem chrzescijanskim na zachodzie! (Prawoslawny
          kosciol na wschodzie rzeczywiscie nie popelnil zadnych zbrodni, o ile sie nie
          myle )

2. Luteranizm nie byl duzo lepszy. W okresie wojen religijnych na stosach
          ploneli zarowno luteranie jak i katolicy.

3. Kult maryjny w niczym nie kloci sie z nauka Chrystusa.

Mozesz nie lubic katolicyzmu, ale faktem jest ze jest to religia chrzecijanska.
          • australijczyk1 Re: Aktorka w roli Maryi wychłostana podczas Drog 09.04.07, 01:14
            Nie chodzi o to czy cos lubie czy nie. Trzeba byc konsekwentnym w tym co sie
            naucza. Jesli chrzescijanstwo twierdzi, ze zbawienie jest tylko za
            posrednictwem Chrystusa, to nie mozna zepchnac Go do roli rozrywki w jaselkach,
            a role zbawienna przypisac Maryji. Podobnie przykazanie mowi, nie bedziesz sie
            klanial obrazom, a kosciele to sa najwieksze swietosci. To sa tylko dwa
            przyklady, mozna je mnozyc w nieskonczonosc. Konkluzja jest taka, ze niestety
            Kosciol Katolicki rozpoczal jako chrzescijanski, ale doszedl do szczytu
            poganstwa.
            Pozdrawiam
            • zawisza60 Re: Aktorka w roli Maryi wychłostana podczas Drog 09.04.07, 01:18
              To jest nadal Twoja, nieco subiektywna, opinia. Oficjalnie katolicyzm jest
              uznany za religie chrzescijanska, niezaleznie czy Ci sie to podoba czy nie.
        • sarmiento2005 K katolicki ma swoje korzenie w Chrystusie, 08.04.07, 20:46
          K katolicki ma swoje korzenie w Chrystusie, czego nie mozna powiedziec tak od
          razu o innych odlamach chrzescijanstwa, poza kosciolami ortodoksyjnymi.
          Ewangelizm to powstaje po 1517 roku. A przedtem co bylo????
    • mo_mo1 To przestroga? 07.04.07, 19:26
      W Polsce by to nie przeszło...:)

www.foto-tel.pl/
    • ivulspirit typowo chrześcijańskie zachowanie 07.04.07, 19:36
      dobrze, że tylko wychłostali, a nie ukamienowali albo spalili na stosie
    • pos3gacz .Wybaczcie im,gdyż nie wiedzą co czynią. 07.04.07, 20:06
      I w Polsce trzeba by wychłostać Co niektórych posłów dla przykładu.
    • bergman1 zasłużyła sobie 07.04.07, 20:24
      bravo.
    • honkers Aktorka w roli Maryi wychłostana podczas Drogi .. 07.04.07, 20:32
      To wszystko wina K.Kolumba, po co się tam pchał z tym całym chrześcijaństwem ??
      • maly_rowerek Re: Aktorka w roli Maryi wychłostana podczas Drog 08.04.07, 10:24
        Moze by tak u nas wychlostac pare "maryi", bo narod glupieje przez
        indoktrynacje, bedaca wynikiem najmniej trafionego wyboru od 16, 17 lat.
        Im dalej w niby kapitalizm, tym trudniejsze wybory.
        Rozsadek nas opuszcza, a coraz czesciej zaczyna krolowac glupota.
        Dziwic sie nie ma czemu, bo od czasow Jagiellonow, gdy bylo jeszcze normalnie,
        jest juz tylko gorzej, z przerwami na tragicznie.
      • sarmiento2005 poto aby aztekowie przestali skladac ofiary z ludz 08.04.07, 20:51
        Popatrz na Apokalypto lub oiczytaj sobie
    • milu100 Re: Aktorka w roli Maryi wychłostana podczas Drog 07.04.07, 20:38
      miłosierdzie chrześcijańskie? chyba nie
      jedno jest pewne do nieba to oni nie trafią
      • cover_wielki Re: Aktorka w roli Maryi wychłostana podczas Drog 07.04.07, 21:18
        Grono męczenników rośnie. Dobrze że wszyscy święci tego nie widzą.
        • belus77 Yankover "swienci" jajka ministrantom jak zwykle! 07.04.07, 21:27
          Polska to jednak bezpieczny kraj ... alleluja!
          • larive Re: Yankover "swienci" jajka ministrantom jak zwy 07.04.07, 21:28
            po co prowokowala tlum chrzescijan?
            • belus77 Re: Yankover "swienci" jajka ministrantom jak zwy 07.04.07, 21:34
              Tlum chrzescijan? To przeciez nie barany, no nie?
          • elan13 Re: Yankover "swienci" jajka ministrantom jak zwy 07.04.07, 22:45
            belus77 napisał:

> Polska to jednak bezpieczny kraj ... alleluja!

Widzę, że ma forum GW wypromowano księdzu Jankowskiemu ksywkę Yankover i z
            upodobaniem powtarza się haniebne pomówienia o rzekomym molestowaniu przez
            księdza ministrantów. Z tego co wiem, ksiądz Jankowski jest Polakiem i raczej
            nie ma nic wspólnego z narodowością tych, którzy owe plotki z upodobaniem
            podsycają.
            Był przecież Srul Warszawer, Arthur Krakower, Malcolm Lubliner, Jeff Danziger
            (Danzig - Gdańsk), Sylvain Bromberger (Bromberg - Bydgoszcz), Tadeusz
            Mazowiecki czy Dawid Warszawski. Zatem dlaczego Yankover???
            • elan13 cenzorze, kompromitujesz siebie i gazetę 07.04.07, 22:58
              Mówi się nie od dzisiaj, że Gazeta Wyborcza, to żydowski dziennik dla Polaków.
              Cenzor GW niniejszym potwierdza tę tezę. Tolerowane są na tutejszym forum
              obrzydliwe insynuacje szkalujące powszechnie szanowanego, znanego z
              działalności opozycyjnej polskiego księdza (ostatnio odznaczenie ministra),
              którego środowiska żydowskie nie lubią.

Jednocześnie cenzor usuwa bez śladu mój post, w którym nie obrażając nikogo
              jedynie przypominam fakty - środowiska żydowskie miały czelność protestować
              przeciw odbywającym się tradycyjnie od pokoleń na polskiej ziemi inscenizacjom
              Drogi Krzyżowej w Kalwarii.

usunięty post:

Re: Jestem przekonany, ze to byl zydowski spisek.
              Autor: elan13
              Data: 07.04.07, 22:04

> Jestem przekonany, ze to byl zydowski spisek.

A propos, mam nadzieję, że środowiska żydowskie nie będą tak bezczelne, jak rok
              temu, kiedy to ostro protestowały przeciw tradycyjnym inscenizacjom biblijnym w
              Kalwarii, dopatrując się w nich elementów antysemickich.

• pamejudd Buahahaha!!! 07.04.07, 23:28
                Tobie sie gosciu mikser zbyt wiele razy we lbie obrocil...
                ....i teraz poczucia humoru krzty nie masz - podobnie jak aktualny moderator.

Pozdro dla wszystkich wietrzycieli spiskow!!! Badzcie czujni: paranoicy nas obserwuja!
                • belus77 Yankover dalej jajka "swienci" ministrantom! 08.04.07, 02:28
                  A swistak zawija i zawija!
            • hsawicka Re: Yankover "swienci" jajka ministrantom jak zwy 07.04.07, 23:08
              elan13 napisał:

> Widzę, że ma forum GW wypromowano księdzu Jankowskiemu ksywkę Yankover i z
              > upodobaniem powtarza się haniebne pomówienia o rzekomym molestowaniu przez
              > księdza ministrantów. Z tego co wiem, ksiądz Jankowski jest Polakiem i raczej
              > nie ma nic wspólnego z narodowością tych, którzy owe plotki z upodobaniem
              > podsycają.
              > Był przecież Srul Warszawer, Arthur Krakower, Malcolm Lubliner, Jeff Danziger
              > (Danzig - Gdańsk), Sylvain Bromberger (Bromberg - Bydgoszcz), Tadeusz
              > Mazowiecki czy Dawid Warszawski. Zatem dlaczego Yankover???

I jeszcze Tadeusz Syryjczyk.
              • alighieri Re: Yankover "swienci" jajka ministrantom jak zwy 07.04.07, 23:17
                I jeszcze cała rodzina Złotopolskich
            • shithead Re: Yankover "swienci" jajka ministrantom jak zwy 07.04.07, 23:58
              Zapomniales o Breslauerze,Berlinerze,Londonerze i New Yorkerze. Podziwam za
              uporczywa tworczosc w glupocie.
              • elan13 Re: Yankover "swienci" jajka ministrantom jak zwy 08.04.07, 00:09
                shithead napisał:

> Zapomniales o Breslauerze,Berlinerze,Londonerze i New Yorkerze. Podziwam za
                > uporczywa tworczosc w glupocie.

Głupotą popisujesz się właśnie Ty <gów..nogłowy>. Wymienieni przeze mnie, to
                istniejący faktycznie, znani z różnych osiągnięć ludzie pochodzenia żydowskiego
                (sprawdź sobie w wyszukiwarce). A Ciebie półgłówku stać tylko na bezmyślne
                małpowanie. I jeszcze wydaje Ci się, że to śmieszne.
                • shithead Re: Yankover "swienci" jajka ministrantom jak zwy 08.04.07, 00:14
                  Jak to przeciez Zydzi zawladneli nie tylko Polske ale caly swiat
            • pamejudd Game Over... 08.04.07, 00:12
              ...to moj ulubiony syjonistyczny spiskowiec!
              • vinc0 Re: Game Over... 08.04.07, 00:35
                No i jeszcze Elvis Presley,genialnie zakamuflowany Żyd.
    • michalparadowski Aktorka w roli Maryi wychłostana podczas Drogi .. 07.04.07, 21:30
      Gdyby uczestniczył w tych uroczystościach, nieoceniony o.Rydzyk, napewno
      zdążyłby uskoczyć!
      • sarmiento2005 wiadomosc wyssana z palca lub zle tlumaczenie 08.04.07, 21:27

dije!

a María en el asfalto.

juz powiedzialem!"·
    • dinko11 Aktorka w roli Maryi wychłostana podczas Drogi .. 07.04.07, 21:41
      już myślałem ze ciemniejszego i głubszego narodu nie ma
      • shithead Re: Aktorka w roli Maryi wychłostana podczas Drog 08.04.07, 00:09
        Oczywiscie myslales o Polakach. Jak widac wszyscy katole to kretyni.
    • naprawdetrzezwy zabić, skatować, wychłostać... 07.04.07, 21:46
      to takie katolickie.
      ;>>>
      • adas313 Re: zabić, skatować, wychłostać... 07.04.07, 23:31
        W dodatku za głoszenie katolickich haseł - to już ewenement.
        • shithead Re: zabić, skatować, wychłostać... 08.04.07, 00:10
          pewnie to byli katole analfabeci
    • citizenl Re: Aktorka w roli Maryi wychłostana podczas Drog 07.04.07, 22:00
      Ooojej, katolicka trzodka jednak nie jest taka antyaborcyjna.
      Mheheheeh
      • sarmiento2005 skarcona ostrymi slowami a nie wychlostana 08.04.07, 21:28

dije!

a María en el asfalto.

juz powiedzialem!"·
    • venus99 Re: Aktorka w roli Maryi wychłostana podczas Drog 07.04.07, 22:24
      słuszny głos ludu i karząca ręka zdrowego rozsądku przywołała oszołomionych
      fundamentalistów religijnych do porzadku.
      gdyby tak wysłać do Meksyku Sobecką,Rydzyka i Jurka?
    • buhaj_z_rogiem Zabawne: 18-letnia matka 33-letniego faceta :) 07.04.07, 23:42
      Organizatorzy tej szopki mogliby mimo wszystko zadbać o jaki taki realizm inscenizacji! ;)
      • belus77 Re: Zabawne: 18-letnia matka 33-letniego faceta : 09.04.07, 01:47
        Podobala sie lokalnemu biskupowi to ja wybrali ...
    • msvip czasy się zmieniają , ludzie nie........ 08.04.07, 00:00
      ..
      • pamejudd A Dekoral wciaz bialy... 08.04.07, 00:17
        .
        • barbara444 Re: A Dekoral wciaz bialy... 08.04.07, 01:34
          Michnik ob ezal Urbana a Urban MIchnika
    • y.y Re: Aktorka w roli Maryi wychłostana podczas Drog 08.04.07, 02:04
      imponderabilium napisał:

> Kolejna tragedia, za którą odpowiada ten idiota Zimbardo.

Za co niby? Za to, że najpierw idiotka zaczęła demonstrowac w najmniej
      odpowiednim momencie i w beznadziejny sposób (pomijam co 18 letnia gó..ara
      może wiedzieć o aborcji) a później rzuciło się na nią bydło i dokonało
      samosądu? Człowiek rózni się od małpy kilkoma rzeczami, m.in. tym, że jest
      odpowiedzialny za swoje czyny, więc z łaski swojej nie bredź więcej.
      • mg2005 Niewygodna prawda... 08.04.07, 08:21
        Tak - aborcja to zabójstwo. To fakt oczywisty, obiektywny, naukowy.
        • shithead Re: Niewygodna prawda... 08.04.07, 09:33
          Co to znaczy naukowy fakt zabojstwa? Ciekawe stwierdzenie i temat do pracy
          doktorskiej. A wiec do dziela.
        • zawisza60 Re: Niewygodna prawda... 08.04.07, 18:35
          Zabojstwo, tak, dla osob wierzacych i tych nikt do aborcji nie zmusza. Dla
          niewierzacych - to po prostu usuniecie niechcianej ciazy i kazda kobieta
          powinna do tego miec prawo. Wg mnie to sprawa sumienia nie sadu.

Jestem za rozdzialem kosciola od panstwa!
          • mg2005 Re: Niewygodna prawda... 09.04.07, 10:38
            zawisza60 napisała:

> Zabojstwo, tak, dla osob wierzacych i tych nikt do aborcji nie zmusza. Dla
            > niewierzacych - to po prostu usuniecie niechcianej ciazy i kazda kobieta
            > powinna do tego miec prawo.

Biologia mówi, że zarodek to żywy organizm. Aborcja to zabicie żywego organizmu.
            To fakt niezależny od światopoglądu.

> Wg mnie to sprawa sumienia nie sadu.

Skoro aborcja nie jest zabójstwem - to po co sumienie ?...

>
            > Jestem za rozdzialem kosciola od panstwa!

Ja też. A co to ma do rzeczy ?...
            • zawisza60 Re: Niewygodna prawda... 09.04.07, 11:42
              mg2005 napisał:

zawisza60 napisała
              Jestem za rozdzialem kosciola od panstwa!
              >
              > Ja też. A co to ma do rzeczy ?...

Ma, bo wtedy za grzech aborcji odpowiada sie przed Bogiem (ten kto w niego
              wierzy i dla kogo aborcja jest grzechem, ma sie rozumiec), a nie przed sadem.
              • mg2005 Re: Niewygodna prawda... 09.04.07, 15:55
                zawisza60 napisała:

> Ma, bo wtedy za grzech aborcji odpowiada sie przed Bogiem (ten kto w niego
                > wierzy i dla kogo aborcja jest grzechem, ma sie rozumiec), a nie przed sadem.

Pitolosz bez sensu... Podaj przykład, żeby sąd ukarał kogoś za grzech.
                Nielegalne zabicie ludzkiego zarodka to przestępstwo, nie tylko grzech.
                Czy karanie za kradzież to też karanie za grzech ?...
                • markiz_croix_de_betancourt Powinna zostac 09.04.07, 16:01
                  rytualnie zgwalcona.
                  Plugawym czlonkiem.
    • mielis Kiedy u nas ? 08.04.07, 08:33
      Czas na igrzyska !
      Mohery do dzieła !
    • marcowsky A mogli zabic... 08.04.07, 22:02
      I tak miala duzo szczescia chyba Matka Boska nad nia czuwala!
    • qwardian Re: Aktorka w roli Maryi wychłostana podczas Drog 08.04.07, 22:40
      Oni Żydzi zmienili się jedynie na gorsze. Tylko religia katolicka odkrywa
      szeroko metody tej grupy narodowościowej, unikam tutaj nazwy którą użyłby
      prokurator żeby nie być zabanowanym. Dzięki ich intrygom na tej planecie
      zginęło miliony chrześcijan. Czas najwyższy, żeby otwarcie to powiedzieć.
      • zawisza60 Re: Aktorka w roli Maryi wychłostana podczas Drog 08.04.07, 22:46
        Prawda? Najwyzszy czas! A nie zapomnij dodac ze antysemita to Ty bynajmniej nie
        jestes tylko glosicielem prawdy, bo jeszcze ktos Cie opacznie zrozumie!
        • qwardian Re: Aktorka w roli Maryi wychłostana podczas Drog 08.04.07, 23:17
          Kościół katolicki od II Soboru prawdy nie głosi, tylko relatywizuje zło, fakty
          i historię. Prawda jest taką jaką ją widzimy, a to widok niezbyt przyjemny.
          Nikt z nas Żyda nie chciałby za sąsiada, a jednak obawia się wypowiadać w tej
          sprawie. Kościół również.
          • zawisza60 Re: Aktorka w roli Maryi wychłostana podczas Drog 08.04.07, 23:45
            qwardian napisał:

Nikt z nas Żyda nie chciałby za sąsiada, a jednak obawia się wypowiadać w tej
            > sprawie. Kościół również.

A co przeprowadzales badanie opinii publicznej na ten temat?
          • venus99 Re: Aktorka w roli Maryi wychłostana podczas Drog 09.04.07, 08:58
            jak zawsze kłamstwo.nie bądź zarozumiały ty to nie wszyscy.mnie Żydzi nie
            przeszkadzją.mogą mieszkać obok mnie.
            najgorszy jest fundamentalizm religijny połączony z głupotą i polany sosem
            rydzykowym.
    • jewropejczyk Typowy szacunke lewactwa dla ludzi wierzących 09.04.07, 17:10

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka