Dodaj do ulubionych

Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.Bryt

08.04.07, 19:12
Najwazniejsze produkty USA, Wlk Bryt i Izraela
==============================================

Napoje: Cocal Cola, Pepsi Cola, Sprite. Lepsze Staropolanka i inne

Jedzenie: Mac Donalds, KNORR, Burger King, Danone, Jaffa, UNCLE BEN'S, SLIM FAST

Oprogramowanie - Windows Vista, XP, MS Office, Adobe Photoshop, Corel. Zamiast
tego Linuks i darmowe programy

Papierosy - zamiast made in USA kupuj inne

Samochody i motory - kupuj europejskie (oprócz angielskich) lub japonskie

Propagandowe filmy Hollywoodu - nie kupuj w marketach. Możesz ogladać w TV za
darmo

Jeansy: ROUTE 66, Levi Strauss, Americanos, Mustang, Dallas. Zamiast drogich
kup polskie, chinskie,francuskie itd

Kina multi jak ITI (Cinemacity, Imax)

Hipermarkety: Tesco

Kawy: NESCAFÉ,JACOBS K

Proszek: Ariel, VIZIR

Pasta do zebów: BLEND-A-MED, COLGATE, SIGNAL

Herbatki: LIPTON

Zyletki,nożyki, wody, perfumy: GILLETTE, Wilkinson

Perfumy: Calvin Klein, BOSS, DAVIDOFF, LAGERFELD

CZekolady: MILKA Schokolade, Nestle

Art. chemiczne: PALMOLIVE, REXONA, ORAL-B, LENOR, L'Oréal, DOVE, MR. PROPER,
CLEARASIL, Johnson & Johnson,

Jedzenia dla psów: PEDIGREE, WHISKAS

Wódka: SMIRNOFF

Batoniki: SNICKERS, Mars, MILKY WAY, Bounty, TWIX,

--
Kupuj tylko polskie, chinskie, tajwanskie i europejskie, które sa przeciwne
polityce Białego Domu i kliki G. Busza. Nie pomagajmy i nie finansujmy USA w
zabijaniu i bogaceniu sie kosztem plądrowania krajów z zasobów naturalnych w
Iraku i Afganistanie. Popierając amerykańskie produkty, popierasz Izrael. Za
Guantanamo także.
Obserwuj wątek
    • mirmat1 kupuj produkty ZSRR (o ile je znajdziesz) 08.04.07, 19:14
      romano33 napisała:

> Najwazniejsze produkty USA, Wlk Bryt i Izraela
      > ==============================================
      Do przejazdzki po miescie proponuje hulajnoge
      • romano33 Nie ma ZSRR -;) Jestes do tyłu 08.04.07, 19:18

• mirmat1 A pamietasz kto ZSRR rozwalil ??? 08.04.07, 19:26
          ...wiem, wiem nazwisko Ronald Reagan nie przejdzie przez ten czerwony pysk
          • romano33 Nikt nie rozwalił- był Gorbaczow i Pierestrojka 08.04.07, 19:31

• mirmat1 były rozpaczliwe proby ocalenia Komunizmu 08.04.07, 23:31
              Coz wam pozostaje wobec nieublaganych faktow historii - probujecie ja zaklinac.
              Cala dzialalnosc Gorbaczowa byla rozpaczliwa reakcja na zadeklarowana i
              wprowadzana wole Prezydenta USA zniszczenia Imperium Zla. Gorbaczew liczyl na
              KGB i sie przeliczyl, Gorbaczer liczyl na Armie Czerwona i sie przeliczyl,
              Gorbaczew liczyl na swoich zachodnioeuropejskich sojusznikow z "detente" ale ci
              byli za maluccy by zmienic kierunek historii.
              Gigant Ronald Reagan (jak mocno to widac na tle pigmeja Cartera) zniszczyl w 8
              lat imperium, wobec ktorego jego poprzednik skladal deklaracje kapitulacji.
              Mozemy byc tylko dumni, ze Polacy razem z Afganczykami i ich wspanialym
              przywodca Ahmetem Masoodem (zamordowanycm przez Al-Kajde), Nikaragijczykami,
              Angoliczykami, Mozambijczykami czy Etiopczykami, bylismy czescia tworzenia tej
              nowej rzeczywistosci.
              Przypisywanie jakichkolwiek zaslug Gorbaczowi w tym sowieckim harakiry jest
              wyrazem chorobliwej ignorancji albo Goebelsowskiej arogancji
    • l.o.r.t.e.a Można prościej. Kupuj polskie! Nasze Kubusie i 08.04.07, 19:27
      Tymbarki są o niebo lepsze i zdrowsze od colów i innych.
      • romano33 Jemy rosoły, barszcze, pierogi a to ruskie ;-) 08.04.07, 19:31

• romano33 Batoniki Grzeski tez są dobre 08.04.07, 19:32

• smokwawelskijr żałosna bolszewia! 08.04.07, 20:01
          Romano za dużo majonezu jadasz i na mózgownice ci się rzuciło.Większość z tych
          produktów wyprodukowanych jest w Polsce a to że marki są własnością amerykanów
          nic nie znaczy.Przypominasz mi tych komunistów europejskich którzy zatrzymywali
          transporty z bronią dla Polaków walczacych z sowietami.Bojkotując te towary
          sprawiasz że to Polacy mają mniejsze dochody.Więc ładnie powiem Ci pier...ol się!
          • romano33 Żałosny energo-faszyzm i farbowanie lisów 08.04.07, 20:20
            Przypominasz mi człowieka o ograniczonych horyzontach myślowych. Pewnie myslisz,
            że na świecie jedynie są tylko produkty made in USA. Dla Ciebie wartośc zycia
            ludzkiego nie ma znaczenia tylko petrodolary (pompowanie surowców naturalnych
            jak ropa i gaz z krajów podbitych) i wspomaganie tych, którzy Ciebie by
            wykorzystali. Chyba, że jesteś jednym z nich co widać po Twoich postach.

> Większość z tych produktów wyprodukowanych jest w Polsce a to że marki są
            > własnością amerykanów nic nie znaczy

LOL. jesteś wykształciuchem ?
    • moon5 Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 08.04.07, 20:12
      Ja nie mam cierpliwości do walki z Linuxem, np. połączenie internetowe,
      podłączenie drukarki, gry flash. Niedawni z powodu crackera/hackera byłam
      zmuszona kupić nowy Windows XP, mimo iż poprzedni XP również miałam legalny.
      Vistę kupię dopiero z nowym komputerem.
      Nie można wymagać od kobiet, aby męczyły sie z Linuxem.
      Te pasty do zębów, które wymieniłeś to najlepsze pasty na świecie i też z muszę
      ich używać.
      Czy naprawdę wierzysz w to, że Chiny nie są powiązane gospodarczo z USA?
      • formalistyk Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 08.04.07, 20:17
        moon5 napisała:

> Ja nie mam cierpliwości do walki z Linuxem, np. połączenie internetowe,
        > podłączenie drukarki, gry flash. Niedawni z powodu crackera/hackera byłam
        > zmuszona kupić nowy Windows XP, mimo iż poprzedni XP również miałam legalny.
        > Vistę kupię dopiero z nowym komputerem.
        > Nie można wymagać od kobiet, aby męczyły sie z Linuxem.

Kup maca.
        • moon5 Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 08.04.07, 20:23
          Mac chyba niezbyt ładnie wygląda i czy nie jest też dużo droższy?
          • formalistyk Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 08.04.07, 20:38
            moon5 napisała:

> Mac chyba niezbyt ładnie wygląda

Nie grzesz!

> i czy nie jest też dużo droższy?

Droższy, ale wart każdego cekina.
            • moon5 Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 08.04.07, 21:05
              Do tego dziwnego wyglądu może z czasem bym się przyzwyczaiła, ale 15-calowy
              laptop, który mógłby mnie interesować kosztuje, najmniej 8 tys., a za jakiś czas
              będzie on przestarzały i trzeba będzie go wyrzucić. Nie każdego stać na taką
              rozrzutność.
              • formalistyk Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 08.04.07, 21:40
                Ja wiem, że drogie. (Jak wszystko co jest dobre.)

moon5 napisała:

> Do tego dziwnego wyglądu może z czasem bym się przyzwyczaiła, ale 15-calowy
                > laptop, który mógłby mnie interesować kosztuje, najmniej 8 tys., a za jakiś cza
                > s
                > będzie on przestarzały i trzeba będzie go wyrzucić. Nie każdego stać na taką
                > rozrzutność.
                • moon5 Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 08.04.07, 21:57
                  Dobre życie nie dla mnie :)
                  • formalistyk Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 08.04.07, 22:18
                    moon5 napisała:

> Dobre życie nie dla mnie :)

Przykro mi. Jeszcze jeden dowód na to, dobro (i zło) nie jest równo podzielone.
                    Ale może potanieją. Życzę ci (i sobie) tego.
                    • moon5 Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 08.04.07, 22:44
                      Właściwie nie musi być Ci przykro. Nie pisałam tego poważnie. Nie przywiązuję
                      zbyt dużej wagi do elektronicznych gadżetów. Miło by było mieć lepszy laptop,
                      ale ten mój na razie mi nie przeszkadza :) Mam go dopiero rok, jeszcze mi się
                      nie znudził.
                      • formalistyk Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 08.04.07, 23:26
                        Mnie jest tylko trochę przykro :). Życzę ci prawdziwego komputera (tzn maca).
                        Aby tylko nie był lepszy niż mój!

moon5 napisała:

> Właściwie nie musi być Ci przykro. Nie pisałam tego poważnie. Nie przywiązuję
                        > zbyt dużej wagi do elektronicznych gadżetów. Miło by było mieć lepszy laptop,
                        > ale ten mój na razie mi nie przeszkadza :) Mam go dopiero rok, jeszcze mi się
                        > nie znudził.
                        • moon5 Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 08.04.07, 23:41
                          Dziękuję. A jaki jest twój?
                          • formalistyk moon5 09.04.07, 00:58
                            moon5 napisała:

> Dziękuję. A jaki jest twój?

OK. Nie chciałem się chwalić, ale skoro pytasz ... .
                            Dodam tylko, że za własne pieniądze kupiłe tylko #2 i 4.
                            Za resztę płacił mój pracodawca.
                            1.
                            Mac Classis, 1990. W pełni sprawny. Ozdoba pokoju.
                            2.
                            Mac Performa, 1997 (?). Cztery lata temu dałem go synowi
                            szwagra. W pełni sprawny.
                            3.
                            PowerPC G4, 2001 (?). Przy nim teraz siedzę. W pełni sprawny.
                            4.
                            iMac G4, 2004. Kupiłem dla mojej córki. W pełni sprawny.
                            5.
                            PowerBook Pro 17 cali, 2007. Mam go po lewej stronie. Piękność!

www.apple.com/getamac/
                            (Wysyłam rachunek do Apple za robienie im reklamy.)
                            • moon5 Re: moon5 09.04.07, 01:06
                              Gratuluję :) Mnie nikt nie kupuje takich drogich i dobrych rzeczy. Czy ty
                              pracujesz dla Apple?
                              • formalistyk Re: moon5 09.04.07, 01:35
                                moon5 napisała:

> Gratuluję :) Mnie nikt nie kupuje takich drogich i dobrych rzeczy. Czy ty
                                > pracujesz dla Apple?

Nie, to Apple pracuje dla mnie :). Oni starają się o to, żeby robić dobre i
                                ładne rzeczy.

Dobranoc. Może ci się przyśni mac. To jest za darmo.
                                • moon5 Re: moon5 09.04.07, 02:04
                                  Dobranoc.
        • wtc2004 Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 09.04.07, 19:14
          formalistyk napisał:

> Kup maca

To Mac nie jest amerykanski?

No nie, Mak jest z Kaliforni:)
          • formalistyk Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 09.04.07, 19:37
            wtc2004 napisał:

> formalistyk napisał:
            >
            > > Kup maca
            >
            > To Mac nie jest amerykanski?
            >
            > No nie, Mak jest z Kaliforni:)

Jednym z dwóch młodych chłopców, którzy a garażu skonstruowali
            pierwszego maca był Steve Wozniak. Jak wskazuje nazwisko ma on
            polskie pochodzenie, co według kryteriów romano33 skreśla maca
            z listy towarów objętych bojkotem.
            Z drugiej strony, o ile dobrze wiadomo, nie wypowiedział się on nigdy
            przeciwko Izraelowi, co w sposób jasny wskazuje na to, że jest on
            Żydem. Jeżeli jest to prawda to maca nie wolno kupować.
            • moon5 Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 09.04.07, 20:17
              A co z laptopami IBM/Lenovo i Toshiba? Jakie kraje zyskują na ich produkcji? Czy
              tylko Chiny i Japonia, czy również USA?
              • formalistyk Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 09.04.07, 20:38
                moon5 napisała:

> A co z laptopami IBM/Lenovo i Toshiba? Jakie kraje zyskują na ich produkcji?
                > Czy tylko Chiny i Japonia, czy również USA?

Laptopów wogóle nie należy kupować. Nie powinno się ich wogóle używać nawet
                gdyby się je dostało za darmo. Ze względów estetycznych.
                Na produkcji laptopów zyskują głównie USA i Wl.B, ale najwiecej zyskuje Izrael.
                Problem polega na tym, że na produkcji czegokolwiek zyskuje Izrael. Kto nie
                wierzy może się zapytać romano33.
                • moon5 Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 09.04.07, 20:48
                  > Laptopów wogóle nie należy kupować. Nie powinno się ich wogóle używać nawet
                  > gdyby się je dostało za darmo. Ze względów estetycznych.

Co nieestetycznego jest w laptopach?
                  • formalistyk Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 09.04.07, 20:56
                    moon5 napisała:

> Co nieestetycznego jest w laptopach?

Całego internetu nie starczy, żeby móc odpowiedzieć na to pytanie.
                    Gdybyś je odwróciła i pytała co jest estetycznego w laptopach to
                    odpowiedź byłaby dużo prostsza: nic.
                    • moon5 Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 09.04.07, 21:02
                      A ten 17-calowy PowerBook Pro, który wczoraj nazwałeś "pięknością", to nie jest
                      większy laptop?
                      • formalistyk Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 09.04.07, 21:06
                        moon5 napisała:

> A ten 17-calowy PowerBook Pro, który wczoraj nazwałeś "pięknością", to nie jest
                        > większy laptop?

Usch ... ! Wypraszam sobie takich porównań!
                        • moon5 Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 09.04.07, 21:11
                          Jeśli możesz go utrzymać na kolanach, to jest to też jest to laptop.
                          • formalistyk Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 09.04.07, 21:27
                            moon5 napisała:

> Jeśli możesz go utrzymać na kolanach, to jest to też jest to laptop.

Nie wszystko co można trzymać na kolanach jest laptopen.
                            Pójdź do sklepu i popatrz. Otkryj nowy, lepszy i ładniejszy
                            świat. Moja tolerancja pozwala mi na użycie słowa l....p
                            maksymalnie trzy razy dziennie. Wydaje mi się, że ten limit
                            już wyczerpałem.
                            • moon5 Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 09.04.07, 21:50
                              > Nie wszystko co można trzymać na kolanach jest laptopen.

Komputer, który można wziąć na kolana. Przecież nie rozmawiam o kotach :)
                              Komputery PC i notebooki są dużo tańsze od komputerów Mac i dlatego co 2-4 lata
                              (jeśli wytrzyma) można mieć nowszy model, o lepszych cechach wykorzystujących
                              najnowsze technologie. Jeśli kupię Maca za 8 tys. będę musiała używać go co
                              najmniej 5 lat, zanim będzie mnie stać na nowy.
                              • formalistyk Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 09.04.07, 22:26
                                moon5 napisała:

> Komputery PC i notebooki są dużo tańsze od komputerów Mac i dlatego co 2-4 lata
                                > (jeśli wytrzyma) można mieć nowszy model, o lepszych cechach wykorzystujących
                                > najnowsze technologie. Jeśli kupię Maca za 8 tys. będę musiała używać go co
                                > najmniej 5 lat, zanim będzie mnie stać na nowy.

Cieszę się, że tym razem napisałaś coś z czym się prawie całkowicie zgadzam.
                                Wykreśl słowo "musiała" a zgadzamy się w 100%. Będziesz go używać z wielką
                                przyjemnością przez co najmniej 5 lat.

W pracy mam czteroletniego maca, którego nie zamienię na nowoczesnego PoCo.
                                Tu nie chodzi o walory techniczne, ale głównie o system operacyjny. MacOS X
                                jest lata świetlne przed systemami na PoCo. Na moim PowerBook Pro mogę, jeśli
                                chcę, zainstalować zarówno MacOS X jak i Windows. Oczywiście, że nie chcę, bo
                                nie będę zanieczyszczał "piękności".

Ale to już sfera wiary i religii.
                                • moon5 Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 09.04.07, 22:41
                                  Ja nadal wierzę w Billa Gates'a. Ten człowiek jest geniuszem i pewnie wymyśli
                                  jeszcze niejedną dobrą rzecz. Gdyby równie dużo osób używało MacOS X, co
                                  Windows, też napisaliby wirusy dla tego systemu. A czy Mac się nie zawiesza?
                                  Zresztą mój komputer bardzo rzadko się zawiesza i nigdy nie musiałam prosić
                                  nikogo o pomoc przy nim.
                                  • formalistyk Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 09.04.07, 22:49
                                    moon5 napisała:

> Ja nadal wierzę w Billa Gates'a. Ten człowiek jest geniuszem i pewnie wymyśli
                                    > jeszcze niejedną dobrą rzecz. Gdyby równie dużo osób używało MacOS X, co
                                    > Windows, też napisaliby wirusy dla tego systemu. A czy Mac się nie zawiesza?
                                    > Zresztą mój komputer bardzo rzadko się zawiesza i nigdy nie musiałam prosić
                                    > nikogo o pomoc przy nim.

No i jak widzisz doszliśmy do spraw wiary. Twój prorok nie jest moim prorokiem,
                                    ale to nie ma znaczenia jeśli jest ci z nim dobrze.

Mac nigdy się nie zawiesza.

• moon5 Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 09.04.07, 23:25
                                      W coś trzeba wierzyć.
                                      • formalistyk Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 09.04.07, 23:35
                                        moon5 napisała:

> W coś trzeba wierzyć.

I wtedy dobrze mieć tą "prawdziwą wiarę".
                                        • moon5 Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 09.04.07, 23:40
                                          A co to jest "prawdziwa wiara"?
                                          • formalistyk Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 09.04.07, 23:56
                                            moon5 napisała:

> A co to jest "prawdziwa wiara"?

To jest wiara w maca.
                                            • moon5 Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 09.04.07, 23:59
                                              Nawet w święta musisz promować ten towar?
                                              • formalistyk Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 10.04.07, 00:02
                                                moon5 napisała:

> Nawet w święta musisz promować ten towar?

Nie muszę ani w święta ani w dni powszednie.
                                                Odpowiadam tylko na twoje pytania.
                                                • moon5 Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 10.04.07, 00:10
                                                  Dobranoc. Nie mów mi znowu, aby przyśnił mi się Mac, bo nie chcę, aby śniły mi
                                                  się komputery.
                                                  • formalistyk Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 10.04.07, 00:15
                                                    moon5 napisała:

> Dobranoc. Nie mów mi znowu, aby przyśnił mi się Mac, bo nie chcę, aby śniły mi
                                                    > się komputery.

Dobranoc. Życzę ci, aby ci się nie przyśnił Bill Gates.
                                                  • moon5 Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 10.04.07, 00:22
                                                    :)
                          • romano33 Koncern IBM 09.04.07, 21:27
                            No coz odpowiadajac na Twojepytanie czy firmy maja jakies zyski z wojny to
                            pewnie tak. Wpisz w google "IBM holocaust". Z historii wiadomo, że koncern IBM
                            pomógł Hitlerowi w dokonaniu zagłady Żydów poprzez wprowadzenie maszyny
                            Holleritha, ktora była bazą danych. Zresztą wiele firm amerykanskich finansowało
                            wojny.
                            • formalistyk Re: Koncern IBM 09.04.07, 21:49
                              romano33 napisała:

> Wpisz w google "IBM holocaust". Z historii wiadomo, że koncern IBM
                              > pomógł Hitlerowi w dokonaniu zagłady Żydów poprzez wprowadzenie maszyny
                              > Holleritha, ktora była bazą danych.

Wpisz w Google "coca cola holocaust". Z historii wiadomo, że koncern Coca Cola
                              pomógł Hitlerowi w dokonaniu zagłady Żydów poprzez sprzedaż Coca Coli, którą
                              niemieccy żołnierze pili w Afryce.

Maszyna Holleritha nie była bazą danych. Żadna maszyna nie była i nie jest bazą
                              danych.
                              • romano33 Re: Koncern IBM 09.04.07, 22:07
                                IBM poprzez swoją berlińską filię Dehomag, sprzedawała rządowi Niemiec sprzęt
                                umożliwiający przeprowadzanie spisów ludności i organizację logistyczną. Zanim
                                bezmyslnie cokolwiek napiszesz zobacz co to było za urządzenie sortujące tzw.
                                maszyna Holleritha. W razie problemów to ja zapraszam do muzeum "U.S. Holocaust
                                Memorial" w Waszyngtonie.
                                • moon5 Re: Koncern IBM 09.04.07, 22:13
                                  Czy IBM spłacił już Żydom odszkodowania?
                                  • romano33 Re: Koncern IBM 09.04.07, 23:03
                                    moon5 napisała:

> Czy IBM spłacił już Żydom odszkodowania?

Odpowiedzialność IBM jest bardzo pośrednia. Filia działała przecież jeszcze
                                    przed holocaustem na masową skalę. Ciezko bedzie udowodnić. O ile sie orientuję
                                    jeszcze nie wypłacili bo się sądzą.
                                • formalistyk Re: Koncern IBM 09.04.07, 22:41
                                  romano33 napisała:

> IBM poprzez swoją berlińską filię Dehomag, sprzedawała rządowi Niemiec sprzęt
                                  > umożliwiający przeprowadzanie spisów ludności i organizację logistyczną. Zanim
                                  > bezmyslnie cokolwiek napiszesz zobacz co to było za urządzenie sortujące tzw.
                                  > maszyna Holleritha.

No to zdecyduj się, jeżeli jesteś w stanie to zrobić. Poprzednio twierdziłaś, że
                                  maszyna Holleritha, była bazą danych. Teraz twierdzisz, że maszyna Holleritha
                                  była urządzeniem sortującym.
                                  "Zanim bezmyslnie cokolwiek napiszesz zobacz" jaka jest róznica między bazą
                                  danych a urządzeniem sortującym. Zapomnij och Hitlerze, USA i Iraku, zapomnij,
                                  jeśli jest to dla ciebie możliwe o Żydach, i daj jednoznaczną odpowiedź:
                                  omyliłam/em się
                                  1. poprzednio
                                  2. teraz
                                  3. zarówno poprzednio jak i teraz
                                  4. ani poprzednio ani teraz, bo ja się nigdy nie mylę.
      • romano33 Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 08.04.07, 20:40
        moon5 napisała:

> Ja nie mam cierpliwości do walki z Linuxem, np. połączenie internetowe,
        > podłączenie drukarki, gry flash

Te czasy juz mineły. Są juz najnowsze dystrybucje Linuksów jak Mandriva, Fedora,
        Aurox, Ubuntu, które mają juz skonfigurowane połaczenia internetowe i nie ma
        problemów z drukarkami. Jedynie ze sterownikami do kart graficznych moze byc
        problem (bo trzeba samemu zainstalować ale to problem rozwiązywalny) ale czyzby
        Windows tez nie miał i nie ma kłopotów ?. Ma i to sporo. Tylko trzeba wiecej
        czasu poswiecic nauce Linuksowi a nie tylko wpatrywać sie bezkrytycznie w Windowsa.

> Vistę kupię dopiero z nowym komputerem

Kolejne wydatki i marnowanie pieniędzy. Marketing znakomicie widać działa ;-).
        Ale to Fata Morgana.

> Te pasty do zębów, które wymieniłeś to najlepsze pasty na świecie i też z
        > muszę ich używać.

E tam najlepsze. Bo w reklamie tak było ? ;-) Najlepsze nawet pasty i
        szczoteczki nie zapobiegną powstawaniu płytki nazębnej i próchnicy zębów.
        Najwazniejsze w pascie to fluor a to kazda pasta zawiera. Piszesz najlepsze ?
        Pewnie tak kazdy monopolista twierdzi ;-). Popytaj w POLLENA-EWA.
        • moon5 Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 08.04.07, 21:14
          Już walczyłam z Ubuntu z czerwca ubiegłego roku. Nie wiedziałam co zrobić, aby
          działało połączenie typu GPRS/EDGE, że o drukarce HP nie wspomnę. Aurox działa
          tylko z bardzo słabym połączeniem bezprzewodowym, którego z oczywistych względów
          nie używam.
          • romano33 Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 08.04.07, 21:37
            moon5 napisała:

> Już walczyłam z Ubuntu z czerwca ubiegłego roku. Nie wiedziałam co zrobić, aby
            > działało połączenie typu GPRS/EDGE, że o drukarce HP nie wspomnę. Aurox działa
            > tylko z bardzo słabym połączeniem bezprzewodowym, którego z oczywistych
            > względów nie używam.

Strasznie sobie utrudniasz życie ;-). To nie wina Linuksa tylko producentów
            drukarek ;). Poza tym w Viście tez są problemy ze skonfigurowaniem sieci WLAN i
            VPN ;-). Musisz odróznic te systemy. Microsoft jest komercyjny a Linuks jest
            darmowy. Od darmowego niemozna wymagac jak od komercyjnego ale jak na darmowy to
            jest całkiem niezle. Kiedys to były problemy a teraz ? Łatwizna. Rozejzyj sie.
    • radionaryja Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 08.04.07, 20:15
      romano33 napisała:

> Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B

Polska też prowadzi wojnę. Należy więc również bojkotować produkty polskie.
      Więc czemu piszesz

> Kupuj tylko polskie ...
      • romano33 Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 08.04.07, 20:28
        radionaryja napisał:

> Polska też prowadzi wojnę. Należy więc również bojkotować produkty polskie.
        > Więc czemu piszesz "Kupuj tylko polskie"

Polska nie prowadzi jako tako wojny i jej nie wydała. To polityczny zaciąg
        ochotniczy. Nikt rozkazu nie wydawał Polakom aby walczyc w Iraku czy
        Afganistanie. To sa karierowicze i ludzie nieszczesliwi, którzy sami sie
        zgłosili i pojechali tam dla przygody i kasy. Własnie po to aby zarobic te marne
        pieniadze zalane krwią irakijska. A najgorsze jest to, że siedza i liczą dni do
        zakonczenia kontraktu. Tak naprawde nie chca walczyc ale pieniadze ich
        przyciagaja. Takich to mozna policzyc na palcach. To wojna Pana Kwasniewskiego i
        przebieranców pokroju Millera i innych. Nie wiem dlaczego Kaczynski kontynuuje.
        Pewnie ciezko mu wybrnąc z tej sytuacji skoro tyle zobowiązan podpisywał SLD.
        • radionaryja Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 08.04.07, 21:01
          romano33 napisała:

Masz interesującą zdolność selekcji. Jacy ludzie są w oddziałach
          polskich (czy też innych krajów) nie zmienia faktu, że są to oddziały
          polskie, wysłane przez rząd polski do prowadzenia wojny.
          Twierdzenie, że to jest wojna Kwaśniewskiego a nie Polski możesz
          sobie zastąpić twierdzeniem, że jest to wojna Busha a nie USA.
          Zabijanie ludzi przez polskie oddziały pana Kaczyńskiego usprawiedliwiasz
          (ewentualnie) jego trudną sytuacja i zobowiązaniami wobec SLD.

I konsekwencja tego: Bojkot produktów USA i Wl.B ale polskie to cacy

> Polska nie prowadzi jako tako wojny i jej nie wydała. To polityczny zaciąg
          > ochotniczy. Nikt rozkazu nie wydawał Polakom aby walczyc w Iraku czy
          > Afganistanie. To sa karierowicze i ludzie nieszczesliwi, którzy sami sie
          > zgłosili i pojechali tam dla przygody i kasy. Własnie po to aby zarobic te marne
          > pieniadze zalane krwią irakijska. A najgorsze jest to, że siedza i liczą dni do
          > zakonczenia kontraktu. Tak naprawde nie chca walczyc ale pieniadze ich
          > przyciagaja. Takich to mozna policzyc na palcach. To wojna Pana Kwasniewskiego i
          > przebieranców pokroju Millera i innych. Nie wiem dlaczego Kaczynski kontynuuje.
          > Pewnie ciezko mu wybrnąc z tej sytuacji skoro tyle zobowiązan podpisywał SLD.
          >
          • romano33 Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 08.04.07, 21:25
            radionaryja napisał:

> Masz interesującą zdolność selekcji. Jacy ludzie są w oddziałach
            > polskich (czy też innych krajów) nie zmienia faktu, że są to oddziały
            > polskie, wysłane przez rząd polski do prowadzenia wojny.

Tak na odległość pewnie widać, że to polskie oddziały (nie ma w Polsce
            zawodowego wojska). Ale taki Osama sie tym nie przejmuje bo wie o co chodzi ;-).
            A co do meritum niestety to nie jest wojna Busza tylko USA. Czytałeś polityczną
            doktrynę wojenną USA ? I to jeszcze przed zamachami na WTC ?. A co dopiero po to
            juz lepiej nie pisac. Polska nie ma tego i nie mozna mowić, ze to Polska
            prowadzi wojnę więc takie analogie mijają się z celem. Przeczytaj dla ciekawosci
            jednego z najwazniejszych architektów takich wojenek jak Wolfowitz. Napisał
            dokument "Defense Planning Guidance", gdzie wspólnie z żydem Lewisem "Scooter"
            Libby'm (Wolfowitz tez Zyd), głosił prowadzenie agresywnej, jednostronnej
            polityki zagranicznej, włącznie z wojnami prewencyjnymi. Inni tez. Nie to, że ja
            antysemita ale przeczytaj zyciorysy tych Panów. Przeciez sam Bartoszewski
            powiedział w TV, ze nie wstydzi sie, że jest Żydem ;-). Poza tym Kongres i Senat
            (wtedy wiekszosc stanowili republikanie) i inne instytucje (koncerny naftowe,
            zbrojeniowe, lobby proizraelskie, finansjera, thin thanki, CIA itd) poparły taka
            politykę i to oficjalnie.

Natomiast co do Polski to mozna sie domagac od Prezydenta Kaczynskiego
            przerwania tej wstydliwej okupacji i agresji na Irak. A jak nie to bojkot w
            wyborach ;-)

Aha a wiesz jak odbywa sie pobór wojsk w USA ? Za Amerykę walczą teraz i giną
            ci, którzy poza armią nie mieli żadnych innych perspektyw. Wiesz kto wstępuje
            dokładnie ? ;-). Busz musi mieć nie lada problem skoro taki kongresmen Rangel
            przedstawił projekt czego ? No własnie ;-)
            • radionaryja Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 08.04.07, 22:09
              Dla rodziny zastrzelonego nie ma znaczenia czy zastrzelił go
              żolnierz amerykański czy polski. Nie ma dla nej znaczenia czy
              śmierć była zgodna z doktryną wojenną USA i z tym co Polska
              ma a czego nie ma. Tam zginął człowiek od kuli żołnierza
              polskiego prezydenta, a ty wypisujesz smile i wzywasz do bojkotu
              produktów WlB. Nie będę ci zdawał sprawozdania z tego co ja
              czytałem a czego nie czytałem. Nie zmienia to bowiem faktu, że
              żołnierz twojego prezydenta zabił człowieka a twoją reakcją na to
              zabójstwo jest wezwanie do bojkotu produktów Izraela.

Wzywasz do meritum. Twoje meritum to:
              "wspólnie z żydem Lewisem"
              "Wolfowitz tez Zyd"
              "Przeciez sam Bartoszewski powiedział w TV, ze nie wstydzi sie,
              że jest Żydem"

A teraz pytanie: coś ty (Żyd czy lub nie, antysemita lub nie) zrobiła
              by ten zabity człowiek nie zginął od kuli którą kupiono za twoje
              pieniądze?

romano33 napisała:

> A co do meritum niestety to nie jest wojna Busza tylko USA. Czytałeś polityczną
              > doktrynę wojenną USA ? I to jeszcze przed zamachami na WTC ?. A co dopiero po to
              > juz lepiej nie pisac. Polska nie ma tego i nie mozna mowić, ze to Polska
              > prowadzi wojnę więc takie analogie mijają się z celem. Przeczytaj dla ciekawosci
              > jednego z najwazniejszych architektów takich wojenek jak Wolfowitz. Napisał
              > dokument "Defense Planning Guidance", gdzie wspólnie z żydem Lewisem "Scooter"
              > Libby'm (Wolfowitz tez Zyd), głosił prowadzenie agresywnej, jednostronnej
              > polityki zagranicznej, włącznie z wojnami prewencyjnymi. Inni tez. Nie to, że ja
              > antysemita ale przeczytaj zyciorysy tych Panów. Przeciez sam Bartoszewski
              > powiedział w TV, ze nie wstydzi sie, że jest Żydem ;-). Poza tym Kongres i Senat
              > (wtedy wiekszosc stanowili republikanie) i inne instytucje (koncerny naftowe,
              > zbrojeniowe, lobby proizraelskie, finansjera, thin thanki, CIA itd) poparły taka
              > politykę i to oficjalnie.

> Natomiast co do Polski to mozna sie domagac od Prezydenta Kaczynskiego
              > przerwania tej wstydliwej okupacji i agresji na Irak. A jak nie to bojkot w wyborach ;-)
              > Aha a wiesz jak odbywa sie pobór wojsk w USA ? Za Amerykę walczą teraz i giną
              > ci, którzy poza armią nie mieli żadnych innych perspektyw. Wiesz kto wstępuje
              > dokładnie ? ;-). Busz musi mieć nie lada problem skoro taki kongresmen Rangel
              > przedstawił projekt czego ? No własnie ;-)

• romano33 Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 08.04.07, 22:39
                > Dla rodziny zastrzelonego nie ma znaczenia czy zastrzelił go
                > żolnierz amerykański czy polski. Nie zmienia to bowiem faktu, że
                > żołnierz twojego prezydenta zabił człowieka a twoją reakcją na to
                > zabójstwo jest wezwanie do bojkotu produktów Izraela.

Ma znaczenie. Inicjatorem tej agresji jest USA i Izrael. Oni są głównymi
                sprawcami i architektami tej wojny. To oni maja największy wpływ na to. Inni to
                nie liczący się pomagierzy. Podczas II wojny swiatowej nikt sie nie skupiał na
                Norwegach, Chorwatach, Francuzach, Holendrów (ktorzy sprzedali sie Niemcom) itd
                a bardziej chcieli zniszczyc i osłabić potezniejsze siły jak Niemcy i Japonia.

Ponadto dlaczego mamy byc posłusznymi wasalami USA czy Rosji ? Powinnismy miec
                swoja własną wizje i trzymać sie Europy. Po drugie po co mamy osłabiac swój i
                tak słaby kraj jak Polska bojkotując swoje produkty ? Tyle Polacy wycierpieli a
                monopolistyczne amerykanskie i angielskie korporacje i tak są mocne bo żerowali
                na niewolnictwie i naturalnych bogactw skolonizowanych krajów na świecie.
                Myslisz, że kraje Europy Zach, USA jak i Rosja chetnie pomagali Polsce ? Mylisz sie.

> A teraz pytanie: coś ty (Żyd czy lub nie, antysemita lub nie) zrobiła
                > by ten zabity człowiek nie zginął od kuli którą kupiono za twoje
                > pieniądze?

Nie sponsoruje wojny, nie sprzedaje broni i nikomu nie zapłaciłem aby ginał za
                moje pieniądze. Fakt wizerunek Polski sie popsuł. A Ty co robisz aby mniej ludzi
                gineło w Iraku ? Lepiej cokolwiek robic przeciwdziałając temu, chocby bojkot,
                protest w demonstracjach lub nie wybierajac ponownie Kaczynskiego czy
                Kwasniewskiego i innych posłów, niz nic nie robiąc albo pomagac w tym.
                Obojetnosc to tez zbrodnia i to największa. Chyba, że to popierasz a to juz inny
                temacik.
                • radionaryja Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 08.04.07, 23:21
                  Wierzę, że dla ciebie miałoby to znaczenie czy twojego ojca
                  zabił za twoje pieniądze polski żolnierz czy też zrobił to żyd
                  amerykański. Wątpię jednak czy córka zabitego Irakczyka
                  zastanawia się nad podobnym problemem. Wątpię również
                  czy wdowa po zabitym zastanawia się nad historią II wojny
                  swiatowej. Być może brak mi wyobraźni, ale nie sądzę, że
                  matkę zabitego interesuje problem wasalstwa wobec USA czy
                  Rosji. Ale ty twierdzisz, że cała rodzina pzeprowadzi analizę
                  tych spraw. Ty byś to w każdym bądź razie zrobiła.

Piszesz "po co mamy osłabiac swój i tak słaby kraj jak Polska
                  bojkotując swoje produkty?". Czyli uwasz, że jaki inni zabijają,
                  to należy ich bojkotować, ale jak my zabijamy, to mamy do tego
                  wyrozumiałość i nie będziemy się osłabiać z tego powodu. Cynizm.

Wbrew temu co piszesz to sponsorujesz wojnę i płacisz za zabijanie.
                  Czynisz to w takim samym stopniu co John Smith pracujący w fabryce
                  której produkty chcesz bojkotować.

Moje stanowisko wobec wojny i moja działalność w tym zakresie
                  pozostanie moją tajemnicą. Ja chciałem tylko wskazać egoistyczną
                  selekcję w twoim wezwaniu.

romano33 napisał(a):

> > Dla rodziny zastrzelonego nie ma znaczenia czy zastrzelił go
                  > > żolnierz amerykański czy polski. Nie zmienia to bowiem faktu, że
                  > > żołnierz twojego prezydenta zabił człowieka a twoją reakcją na to
                  > > zabójstwo jest wezwanie do bojkotu produktów Izraela.
                  >
                  > Ma znaczenie. Inicjatorem tej agresji jest USA i Izrael. Oni są głównymi
                  > sprawcami i architektami tej wojny. To oni maja największy wpływ na to. Inni to
                  > nie liczący się pomagierzy. Podczas II wojny swiatowej nikt sie nie skupiał na
                  > Norwegach, Chorwatach, Francuzach, Holendrów (ktorzy sprzedali sie Niemcom) itd
                  > a bardziej chcieli zniszczyc i osłabić potezniejsze siły jak Niemcy i Japonia.
                  >
                  > Ponadto dlaczego mamy byc posłusznymi wasalami USA czy Rosji ? Powinnismy miec
                  > swoja własną wizje i trzymać sie Europy. Po drugie po co mamy osłabiac swój i
                  > tak słaby kraj jak Polska bojkotując swoje produkty ? Tyle Polacy wycierpieli a
                  > monopolistyczne amerykanskie i angielskie korporacje i tak są mocne bo żerowali
                  > na niewolnictwie i naturalnych bogactw skolonizowanych krajów na świecie.
                  > Myslisz, że kraje Europy Zach, USA jak i Rosja chetnie pomagali Polsce ? Mylisz sie.
                  >
                  > > A teraz pytanie: coś ty (Żyd czy lub nie, antysemita lub nie) zrobiła
                  > > by ten zabity człowiek nie zginął od kuli którą kupiono za twoje
                  > > pieniądze?
                  >
                  > Nie sponsoruje wojny, nie sprzedaje broni i nikomu nie zapłaciłem aby ginał za
                  > moje pieniądze. Fakt wizerunek Polski sie popsuł. A Ty co robisz aby mniej ludzi
                  > gineło w Iraku ? Lepiej cokolwiek robic przeciwdziałając temu, chocby bojkot,
                  > protest w demonstracjach lub nie wybierajac ponownie Kaczynskiego czy
                  > Kwasniewskiego i innych posłów, niz nic nie robiąc albo pomagac w tym.
                  > Obojetnosc to tez zbrodnia i to największa. Chyba, że to popierasz a to juz inny temacik.

• romano33 Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 08.04.07, 23:35
                    radionaryja napisał:

> Wierzę, że dla ciebie miałoby to znaczenie czy twojego ojca
                    > zabił za twoje pieniądze polski żolnierz czy też zrobił to żyd
                    > amerykański.

Chyba nie rozumiesz. Wazniejszy jest główny sprawca i nie trzeba analizy. W
                    Iraku kazde dziecko ci powie kto napadł i kto był inicjatorem. Polska nie ma
                    agresywnej i ofensywnej doktryny wojennej. Nie ma zapędów imperialistycznych. Ja
                    sie sprzeciwiam temu co wyprawiaja tam polscy najemnicy. Nie popieram tego. Pan
                    Kwasniewski wplatał Polaków w to GW-no ;-) i teraz co mozna zrobic to sie
                    sprzeciwiac.

> Czyli uwasz, że jaki inni zabijają,
                    > to należy ich bojkotować, ale jak my zabijamy, to mamy do tego
                    > wyrozumiałość i nie będziemy się osłabiać z tego powodu.

Juz napisałem dlaczego. Wystarczy sie wycofac z Iraku. USA sie nie wycofa bo to
                    wbrew amerykanskiej imperialistycznej doktrynie wojennej.

> Wbrew temu co piszesz to sponsorujesz wojnę i płacisz za zabijanie.
                    > Czynisz to w takim samym stopniu co John Smith pracujący w fabryce
                    > której produkty chcesz bojkotować.

Nie pracuje w takiej fabryce ;-). Na szczescie. Ja raczej bym u Ciebie widział
                    hipokryzje. Te pieniadze na wojne serwujesz włąsnie im, kupujac produkty
                    reklamowanych m.in powyzej firm. chyba, ze sa amerykanskie firmy sprzeciwiajace
                    sie wojnie.

Nie pisze, ze mozemy całkowicie zatrzymac machine wojenna. Zdaję sobie sprawe
                    ze, demonstracje, petycje tylko czesciowo utrudniaja zycie politykom i
                    potentatom. To tylko walka moralna i tez wazna. Ale wiem co tak naprawde
                    utrudnia im zycie. To brak pieniedzy. Jednego bojkotujacego klienta nie zauwaza
                    ale 100 lub wiecej juz tak.
                    • radionaryja Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 09.04.07, 00:14
                      Reasumując
                      1. Wzywasz do bojkotu produktów z USA i Wl.B bo prowadzą wojnę.
                      2. To, że bojkot byłby szkodliwy dla John Smitha jest ci obojętne.
                      3. Uważasz, że nie należy bokotować produktów z Polski, która
                      prowadzi tę samą wojnę, bo byłoby to szkodliwe dla ciebie.
                      4. Jeśli chodzi o udział Polski w wojnie to jedyne "co mozna zrobic
                      to sie sprzeciwiac."
                      5. Twierdzisz, bez jakiejkolwiek wiedzy o mnie, że ja sponsoruję wojnę.
                      6. Brak ci uczciwości by zalogować się zgodnie a własną płcią.

romano33 napisała:

> radionaryja napisał:
                      >
                      > > Wierzę, że dla ciebie miałoby to znaczenie czy twojego ojca
                      > > zabił za twoje pieniądze polski żolnierz czy też zrobił to żyd
                      > > amerykański.
                      >
                      > Chyba nie rozumiesz. Wazniejszy jest główny sprawca i nie trzeba analizy. W
                      > Iraku kazde dziecko ci powie kto napadł i kto był inicjatorem. Polska nie ma
                      > agresywnej i ofensywnej doktryny wojennej. Nie ma zapędów imperialistycznych. Ja
                      > sie sprzeciwiam temu co wyprawiaja tam polscy najemnicy. Nie popieram tego. Pan
                      > Kwasniewski wplatał Polaków w to GW-no ;-) i teraz co mozna zrobic to sie
                      > sprzeciwiac.
                      >
                      > > Czyli uwasz, że jaki inni zabijają,
                      > > to należy ich bojkotować, ale jak my zabijamy, to mamy do tego
                      > > wyrozumiałość i nie będziemy się osłabiać z tego powodu.
                      >
                      > Juz napisałem dlaczego. Wystarczy sie wycofac z Iraku. USA sie nie wycofa bo to
                      > wbrew amerykanskiej imperialistycznej doktrynie wojennej.
                      >
                      > > Wbrew temu co piszesz to sponsorujesz wojnę i płacisz za zabijanie.
                      > > Czynisz to w takim samym stopniu co John Smith pracujący w fabryce
                      > > której produkty chcesz bojkotować.
                      >
                      > Nie pracuje w takiej fabryce ;-). Na szczescie. Ja raczej bym u Ciebie widział
                      > hipokryzje. Te pieniadze na wojne serwujesz włąsnie im, kupujac produkty
                      > reklamowanych m.in powyzej firm. chyba, ze sa amerykanskie firmy sprzeciwiajace
                      > sie wojnie.
                      >
                      > Nie pisze, ze mozemy całkowicie zatrzymac machine wojenna. Zdaję sobie sprawe
                      > ze, demonstracje, petycje tylko czesciowo utrudniaja zycie politykom i
                      > potentatom. To tylko walka moralna i tez wazna. Ale wiem co tak naprawde
                      > utrudnia im zycie. To brak pieniedzy. Jednego bojkotujacego klienta nie zauwaza
                      > ale 100 lub wiecej juz tak.
                      >
                      • romano33 Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 09.04.07, 00:25
                        adionaryja napisał:

> 1. Wzywasz do bojkotu produktów z USA i Wl.B bo prowadzą wojnę.
                        > 2. To, że bojkot byłby szkodliwy dla John Smitha jest ci obojętne.
                        > 3. Uważasz, że nie należy bokotować produktów z Polski, która
                        > prowadzi tę samą wojnę, bo byłoby to szkodliwe dla ciebie.
                        > 4. Jeśli chodzi o udział Polski w wojnie to jedyne "co mozna zrobic
                        > to sie sprzeciwiac."
                        > 5. Twierdzisz, bez jakiejkolwiek wiedzy o mnie, że ja sponsoruję wojnę.
                        > 6. Brak ci uczciwości by zalogować się zgodnie a własną płcią.

1. Wzywam do bojkotu produktów z USA, Izrael i Wl.B bo są główymi inicjatorami
                        tej wojny.
                        2. Nie widze związku.
                        3. Uważam, że nie należy bokotować produktów z Polski bo byłoby to szkodliwe dla
                        Polski i Polaków. Polskie firmy tez tworza miejsca pracy.
                        4. Tak i to pokojowo i demokratycznie. Nie mozna byc takim samym jak ci co chca
                        wojny. Nie kazda jest sprawiedliwa.
                        5. Nie napisałes, że jestes przeciwny tej wojnie.
                        6. Kieruj skargi do adminów GW, ktorzy wymyslili taki system logowania i
                        rozpoznania płci ;-)

I na dobranoc PRZYPOMINAM: powodem agresji na Irak było uporczywe twierdzenie G.
                        Busha i jego kliki, ze Irak posiada BROŃ MASOWEGO RAŻENIA i przez to zagraża USA
                        i całemu światu. A jak sie okazalo, ze tej broni nie ma to stwierdzil iz musza
                        obalic rezim Saddama. Hussein nie zyje, a oni dalej morduja. Nabieraja rozpedu
                        na Iran. Jeszcze przypomne. Husajna powiesili za zabicie 148 szyitów z Dudżailu,
                        którzy na niego zamach przeprowadzili. Ile Busz jeszcze musi zabic aby go skazac
                        ? Dobranoc.
                        • formalistyk Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 09.04.07, 01:29
                          romano33 pyta:

> A co powiesz o Charlesie Babbage'a, Auguscie Ada King, Blaise
                          > Pascalu, Gottfriedzie Leibniza, Charlesie Babbage i inni

Dużo można powiedzieć, ale ograniczę swoją odpowiedź do obszaru
                          twoich zainteresowań.
                          Charles Babbage: Żyd.
                          Augusta Ada King: Żydówka.
                          Blaise Pascal: Żyd.
                          Gottfried Leibniz: Żyd.
                          Charles Babbage: W dalszym ciągu Żyd.
                          Inni: Żydzi.

A jak powiesz "O Jezu" to ci odpowiem, że też Żyd.

Prawo do bycia Żydem i kupowania produktów z USA, W.lB i Izraela oraz do
                          bojkotowania poduktów polskich nie jest kwestią tylko światopoglądu, ani
                          tylko prawem religijnym. To najbardziej podstawowe prawo człowieka.
    • jvenables14 Romano co ty robisz w necie, przecież to 08.04.07, 21:43
      Amerykanie swtorzyli sieć i nią zarzadzają. Swoja droga masz we lbie nasrane,
      że myslisz, że ktos oprocz kompletnych blaznow bedzie chcial taki bojkot
      prowadzić i że coś to da haha
      • romano33 Re: Romano co ty robisz w necie, przecież to 08.04.07, 22:04
        jvenables14 napisał:

> Amerykanie swtorzyli sieć i nią zarzadzają. Swoja droga masz we lbie nasrane,
        > że myslisz, że ktos oprocz kompletnych blaznow bedzie chcial taki bojkot
        > prowadzić i że coś to da haha

Niekoniecznie. Gdyby nikt nie wymyslił matematyki i fizyki nie byłoby sieci i
        internetu. A co powiesz o Charlesie Babbage'a, Auguscie Ada King, Blaise
        Pascalu, Gottfriedzie Leibniza, Charlesie Babbage i inni ? Poza tym inne kraje
        tez maja mnostwo osiągnięć. No a za Internet płacę polskiemu providerowi a nie
        amerykanskiemu ;-). Widze, że dla Ciebie nie ma znaczenia polityka USA. Moga
        torturować, zabijać, atakować, kolonizowac bezkarnie i tak do Ciebie nie dotrze.
        Jak to było za czasów Hitlera i Stalina?. Ta sama reakcja.
        • smokwawelskijr Re: Romano co ty robisz w necie, przecież to 08.04.07, 22:31
          Kazdy ma prawo do wlasnych pogladow, ty takze romano choc zdaje sobie sprawe jak
          to jest byc tak nieszczesliwy jak ty.Jak mniemam nie masz poczucia swoistej
          schizofrenii, bo czlowiek chory nie wie ze jest chory.ale sprobuje Cie oswiecic...
          To Polska wyslala wojska do iraku tak samo jak wyslala je do afganistanu i to
          polska poparla wojne z terrorem co akurat uwazam za sluszne.polacy walcza tam
          pod flaga polska a nie amerykanska i jak zapewne wiesz pod polskim dowodctwem
          znajdowala sie wielonarodowa kompania zlozona z hiszpanow, bulgarow, ukraincow i
          innych.
          Po drugie pokaz mi choc jeden produkt w polsce made in usa...wszystko co
          wymieniles wlaczajac w to mac donaldsa jest produkcji polskiej, a cala reszta
          produkowana jest na dalekim wschodzie.Bojkotujac te produkty nie szkodzisz
          ameryce czy uk ale szkodzisz polakom czy innym biedakow ktorzy produkujac
          markowe rzeczy zarbiaja na swoje utrzymanie.
          Jak rozumiem na codzien wdziewasz worek z lnu o chodzisz w skorzanych kieprcach
          made in zakopane...nie rozmieszaj mnie, ostatnio mialem okazje przyjrzec sie tym
          blaznom protestujacym przeciw tarczy, wiekszosc z nich miala markowe ciuchy na
          ktore nie stac zwyczajnego zjadacza chleba.
          pozdrawiam cie i zycze powrotu do zdrowia!
          • romano33 A gdzie argumenty ? 08.04.07, 23:03
            smokwawelskijr napisał:

> To Polska wyslala wojska do iraku tak samo jak wyslala je do afganistanu i to
            > polska poparla wojne z terrorem co akurat uwazam za sluszne.polacy walcza tam
            > pod flaga polska a nie amerykanska i jak zapewne wiesz pod polskim dowodctwem
            > znajdowala sie wielonarodowa kompania zlozona z hiszpanow, bulgarow, ukraincow
            > i innych.

Owszem. Polska wysłała przy pełnej zgodzie Prezydenta Kwaśniewskiego i Millera,
            którzy nie przeprowadzili głosowania w Sejmie ani nie zapytali Polaków w
            referendum czy chcemy wojny z Arabami, z ktorymi mielismy znakomite stosunki (W
            Iraku za Sadama budowalismy drogi i mosty). Bylismy pod dowodztwem amerykanskim.
            Nic nie mogło sie odbyc bez zgody Pentagonu. Wydzielili Polakom strefe
            okupacyjna do pacyfikacji ludnosci. To co piszesz o jakejs roli Polaków to
            fikcja. Popieraj dalej slepo USA a Pan Bremer (były szef władz okupacyjnych w
            Iraku) odwczeczył sie tak: "Polacy w Iraku tylko przeszkadzali". Ani jednego
            dobrego słowa nie powiedział o polskich wojskach w Iraku. Tacy ludzie jak on i
            inni to by Ciebie i Twoją rodzinę zeszmacili. Ich to nie obchodzi. Ale jak
            wolisz. Masz pawo popierac. Twój wybór.

> Po drugie pokaz mi choc jeden produkt w polsce made in usa...wszystko co
            > wymieniles wlaczajac w to mac donaldsa jest produkcji polskiej, a cala reszta
            > produkowana jest na dalekim wschodzie.

No jak to? Swietnie sie znasz na biznesie. No coz ciekawe skąd fory maja te
            firmy. Udowodnij mi, że nie zarabiaja ani grosza te korporacje. Jak płacą
            Polakom najemnikom ? Marne grosze. A podatki ?

> Jak rozumiem na codzien wdziewasz worek z lnu o chodzisz w skorzanych
            > kieprcach made in zakopane...nie rozmieszaj mnie, ostatnio mialem okazje
            > przyjrzec sie tym.

Bo nie ma made in Zakopane ;-). Nosze polskie, włoskie i inne jak
            wólczanka,vistula, denim, texasy i wiele wiele innych. Naprawde tak trudno sie
            rozejrzec za innymi firmami niz USA ?
            • smokwawelskijr Re: A gdzie argumenty ? 08.04.07, 23:17
              Romano nie zapominaj ze wolczanka i wistula to teraz produkty z gornych polek
              wiec nie wszystkich na nie stac.
              Wlasnie daje ci argumenty...wiekszosc ciuchow bedacych markami amerykanskimi
              jest produkowanych w polsce albo na dalekim wschodzie wiec zarabiaja takze polacy.
              Polacy nie zostali wyslani do pacyfikowania tylko do zapewnienia porzadku w
              swojej strefie w iraku - jesli bylo inaczej podaj mi liczbe morderstw
              popelnionych przez wojska pod polskim dowodctwem - podpowiem zero.
              Co do dobrych stosunkow z arabami to byly o tyle i na tyle dobre na ile pozwalal
              nam wielki brat ze wschodu, poza tym de dobre stosunki nakazywaly przymykanie
              oczu na rzez irakijczykow za saddama - ale to za pewne dla ciebie drobny szczegol...
              nie wiem dlaczego mialbym kupowac buty wloskie...wiesz jak zachowywali sie wlosi
              w afryce, wiesz kto to mussolini? wiesz kogo popieraly wlochy? saddama bo mieli
              intratne kontakty, to samo robili francuzi i rosjanie i to samo robia teraz w
              afryce wiec przestan bredzic o amerykanskim faszyzmie.
              a tak jeszcze dla twojej wiadomosci to zanim ameryka wyzwolila irak od hussejna
              polskie firmy wcale nie osiagaly wielkich obrotow w handu z krajami arabskimi,
              ale jak rozumiem wolisz mity o preznej polskiej gospodarce w rwpg niz fakty.
              snij dalej.

• romano33 Re: A gdzie argumenty ? 08.04.07, 23:42
                Oj smoku. Szkoda mi teraz czasu ale napisze. NIe widzisz innych polskich marek
                ze sredniej polki ? No nie pisz mi, że nie. Skoro Ciebie stac na Levi Strauss to
                stac cie na Wolczanke. Jak nie to kupujesz tansze.

> Polacy nie zostali wyslani do pacyfikowania tylko do zapewnienia porzadku w
                > swojej strefie w iraku - jesli bylo inaczej podaj mi liczbe morderstw
                > popelnionych przez wojska pod polskim dowodctwem - podpowiem zero.

Sam napisałes to co ja powyzej. Pacyfikacja to stłumienie oporu i zaprowadzenie
                spokoju na zajmowanym lub okupowanym terenie przez użycie sił zbrojnych. Czy nie
                ? Reszte sobie daruje.
        • jvenables14 Re: Romano co ty robisz w necie, przecież to 09.04.07, 01:03
          > Niekoniecznie. Gdyby nikt nie wymyslił matematyki i fizyki nie byłoby sieci i
          > internetu. A co powiesz o Charlesie Babbage'a, Auguscie Ada King, Blaise
          > Pascalu, Gottfriedzie Leibniza, Charlesie Babbage i inni

No, ale mimo wszystko to Amerykanie rządzą siecią.

> amerykanskiemu ;-). Widze, że dla Ciebie nie ma znaczenia polityka USA. Moga
          > torturować, zabijać, atakować, kolonizowac bezkarnie i tak do Ciebie nie
          dotrze
          > .
          > Jak to było za czasów Hitlera i Stalina?. Ta sama reakcja.

Polityka USA jest jaka jest, moim zdaniem jest dobra, Arabów trzeba trzymać
          krótko. A wojna, jak to wojna, muszą być ofiary. Mam na oku fajne najeczki to
          mam ich nie kupić , bo Amerykanie coś tam zrobili w Iraku? Nie żartuj. Irak ma
          dla mnie takie samo znaczenie jak Kamczatka czy Antarktyda, może nie istnieć
          nawet. Jesli myslisz, że ktoś sobie bedzie twoim bojkotem zawracał głowę to sie
          grubo mylisz. Zreszta nie widze jakos zadnego zwiazku pomiedzy kupionymi przeze
          mnie najeczkami, a sytuacją cywilow irackich.
          • romano33 Masz płytkie myslenie 09.04.07, 18:32
            jvenables14 napisał:

> Irak ma dla mnie takie samo znaczenie jak Kamczatka czy Antarktyda, może nie
            > istnieć nawet.

Dla mnie to USA moze nawet nie istnieć. W koncy latynosi chca sie oderwać od
            Północy.
    • b.6.1966 Re: Romano------------nie osmieszaj sie!! 09.04.07, 00:00
      Amerykanie czasami bladza, ale trzymaja za MORDE dewiantow!!
      Czy chcialbys dostac kulka w mozg za to, ze jestes kobieta czy Polakiem??
      Bez ARGUMENTOW MOZGU??
      BEZ NICZEGO??
      PO PROSTU??
      Zasrana religia nie MOZE warunkowac POSTEPOWANIA!
      Trzeba UZYWAC mozgu!!!!!!!!!!!!!!
    • b.6.1966 Re: Polski kontyngent, to nie Holendrzy na 09.04.07, 00:17
      Balkanach w 1995!!
      Chlopaki nie sa po to, zeby pierdziec we wdzianka, popijac piwo i usmiechac sie
      zalotnie!!
      Polacy maja we krwi walke z okupantem, stad nie sa najezdzcami, tylko
      fachowcami!
      Nie maja INTERESU, maja misje.Niosa POMOC!
      Ale nastepuje zderzenie mentalnosci honorowych i walecznych z dewiantami
      religii i umyslu!!
      Ciezko bedzie!
      Polacy nie sa dupolami ,jak inne nacje!
      Maja JAJA!
    • b.6.1966 Re: A co do nie kupowania, to bzdura! 09.04.07, 00:21
      NIE KUPUJCIE Z CHIN, BO ZABIJAJA DZIEWCZYNKI!!
      I co??
      Spadla podaz??????
      Przeciwnie.
      Wszyscy zrozumieli i robia interesy -NADAL!
    • dr.ozdek Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 09.04.07, 00:28
      Romano: biedaku, chory czlowieczku, ciolku nadobny, ktory ma za zbyt wiele
      czasu: bojkotuj swoj wlasny rozum. Jezeli go masz (sic!)
    • dr.ozdek Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 09.04.07, 00:37

Naturalnie ze popieram Gauantanamo, takze Izrael - biedna sierotko, bez
      sowieckich rodzicow.
      • ramol6 Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 09.04.07, 01:43
        rozumiem twoje poparcie sieroto bez żydowskich rodziców-łączę się z Tobą w
        bólu.tak być nie może jak jest teraz.
    • mariusz9959 Re: Chyba Cię porypało 09.04.07, 20:30
      Chyba Cię porypało, wymieniasz najlepsze towary i namawiasz by ich nie kupować.
      To tak jakbyś dwudziestolatków namawiał by w ramach zemsty na koleżankach
      uprawiali sex z siedemdziesięciolatkami.
    • czesiekkk Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 09.04.07, 21:08
      No po prostu opadła mi szczęka.W czasach cynizmu, karierowiczostwa i braku
      wartości jednak są jeszcze tacy ludzie jak romano33, chociaż się z nim nie
      zgadzam zupełnie. Ma człowiek poglądy i je broni. Szkoda tylko że są takie a nie
      inne.
      Dziś nie wymyję zębów przed spaniem, zbojkotuję amerykańsko-brytyjską machinę
      wojenną.
      • romano33 Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 09.04.07, 21:18
        czesiekkk napisał:

> Dziś nie wymyję zębów przed spaniem, zbojkotuję amerykańsko-brytyjską machinę
        > wojenną.

Drogi Czesiekk
        Nikt Tobie nie zabrania mycia zębów. Asortyment na polskim rynku jest szeroki
        więc bez obaw możesz uzuwac np polskiej pasty do zębów Colodent ;-). Rozejrzyj
        sie a bedziesz wiedział co, gdzie, kiedy i jakie. LOL. No usmiałem sie. Ja to
        mam pisać co w ogóle jest na rynku ? No nie a mysłałem, że mamy młodziez
        wykształcona bo to niby pokolenie internetowe ;-)
    • maureen2 Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 09.04.07, 21:13
      czy romano33 siedział w Gatmo lub innym więzieniu w USA ?
    • 1410_tenrok Oto ubek odnalazą swoją niszkę i znów może 09.04.07, 21:50
      masturbować się nienawiścią do usssssssssssa. Czego ci wariaci nie wymyślą, a
      naród ich olewa.

• te_rence Re: Nie kupuj wojny ! Bojkot produktów USA i Wl.B 09.04.07, 22:48
      Ja tam staram się bojkotować ogólnie wielkie korporacje... nie mówię że zawsze i wszędzie ale jak mam wybór między czymś co jest zrobione przez małą firmę albo najlepiej naszą krajową a korporacją to wybieram te pierwsze...
      są wyjatki wiadomo, perfumy na przykład... MC FAKA omijam z daleka zawsze...
    • distorted hahaha ale beka! :)) 09.04.07, 23:55
      Usmiałem się niebotycznie przed snem :)
      • tryglawson a ja takiego Busha popieram;))) 10.04.07, 00:02
        www.newyorkslime.com/tasteless.html
        • distorted To jeszcze nic, patrz na to :)) 10.04.07, 00:06
          www.youtube.com/watch?v=c5P6MLiKEJI
          • hornet111 Re: To jeszcze nic, patrz na to :)) 10.04.07, 02:30
            Romano33.Mam dla Ciebie propozycje.Nic nie kupuj zbieraj pelne prezerwatywy i
            zuzyte podpaski w smietnikach .Gertych z Rydzykiem to zycie nienarodzone
            powinni odkupic.Obwiniaj Zydow za swoja tepote.
            W kazdej wypowiedzi pokazujesz ,ze przemiany ewolucyjne faktecznie pominely
            TWOJ MOZG.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka