pe1 14.04.07, 11:16 Jeśli szybko nie weźmiemy się za wykopywanie kartofli, to u nas skończy się tak samo. Opozycja będzie aresztowana za "nielegalny" fakt bycia opozycją. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jb777 A skąd wiedzieli że idąc do stacji metra uda się 14.04.07, 11:30 później na manifestację? U nich też podsłuchy?? Szkoda że domokracja naszych sąsiadów przypomina ciągle centralizm demokratyczny. Z chwilą kiedy Rosja wyprzedzi nas w skali demokracji faktycznej (pod wzgledem zarobków już przegoniła), stanie się pewnie po Londynie i innych kilku miastach kolejnym centrum migracji zarobkowej Polaków. Teraz już ich tam troszkę jest. Odpowiedz Link Zgłoś
cadyk_z_sedesu Re: Garri Kasparow zatrzymany przez moskiewską mi 14.04.07, 12:02 Czy o to ci chodzi pisząc "weźmiemy": Gdy raz wiec zloto ziemskie stanie sie wylacznie nasza, żydów wlasnoscia, wladza przejdzie w nasze rece, a wtedy spelni sie owa obietnica zapowiedziana Abrahamowi... Zloto! To wszechwladztwo na ziemi; ono jest sila, rozkosza i wynagrodzeniem; tym wszystkim czego sie czlowiek leka, a czego pragnie! Oto jest tajemnica kabaly... Oto najglebsza nauka o duchu, który rzadzi swiatem, oto jest cala przeszlosc! Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Garri Kasparow zatrzymany przez moskiewską mi 14.04.07, 12:26 Stary, zmień leki Odpowiedz Link Zgłoś
jartadek Garri Kasparow zatrzymany przez moskiewską milicj 14.04.07, 12:15 Ja go nie rozumiem.......ma wszystko, pieniądze, sławę popularność. Teraz chyba władzy mu się zachciewa.......Może on też nie chce, ale musi? Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: Garri Kasparow zatrzymany przez moskiewską mi 14.04.07, 12:22 Uważasz,że w Rosji politykiem można zostać tylko z putinowskiego nadania? Odpowiedz Link Zgłoś
jartadek Re: Garri Kasparow zatrzymany przez moskiewską mi 14.04.07, 12:26 Nie przypominam sobie by Wałęsa został prezydentem z nadania Gierka..choć u nas było podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: Garri Kasparow zatrzymany przez moskiewską mi 14.04.07, 12:34 Garrik od lat kołata do sumien Rosjan, pewno nic z tego nie wyjdzie, bo jakby co, zawsze Wowa znajdzie odpowiednie paragrafy. Podziwiam go za upór i odwagę,a przede wszystkim za niezależność, mógł być półbogiem w putinowskiej rosji, czarne limuzyny, dacze, rauty i znaczenie z nadania cara. Wybrał walkę o demokrację. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Dobra robota, Garik.i 14.04.07, 12:37 Kreml wydaje wiecej petrodolarow na propagande, niz na bezzebne babuszki. Taki jeden numer z Garikiem otwiera oczy wielu ludziom na Zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: Dobra robota, Garik.i 14.04.07, 12:47 W tym wypadku jestem sceptykiem, "demokraci" na zachodzie nie kiwną palcem w obronie Kasparowa, tak jak niekiwnęli palcem w obronie Chodorkowskiego. Wowa nie ma razie haka na Kasparowa, może uważa go za ładny kwiatek do swojego niedźwiedziowatego futra, ale jakby sondaże pokazały,że Kasparow ma poparcie.... Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Bukowski niedawno powiedzial, 14.04.07, 12:57 Iz wyniki wyborow w Rosji, o niczym nie swiadcza. Tym bardziej wyniki sondazy. Ale oczywiscie, Zachod nie zrobi nic jawnie antiputinowskiego. Moze natomiast korygowac na przyklad polityke energetyczna. Nic tak nie dziala na drobnomieszczanska swiadomosc zachodniego wyborcy, jak posuniecia niezrozumiale i obce kulturowo. Fala niecheci do Rosji przetoczyla sie przez Niemcy, po wstrzymaniu na pare godzin dostaw ropy do Schwedt. Represje wobec faceta, ktory powinien byc chluba Rosji, sa niemniej kompromitujace i studza niewczesny entuzjazm dla Matuszki R. Odpowiedz Link Zgłoś
ciaxp Gasparow= tajna broń CIA w Rosji 14.04.07, 12:42 Tym razem CIA nie udała się akcja. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted nawet jego nazwiska nie potrafisz poprawnie 14.04.07, 13:22 napisać... Ale przyznaj: ty to piszesz wszystko dla jaj- prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Co ma Kasparow do Rosji? 14.04.07, 12:43 No to niech walczy w jednej ze swych ojczyzn (Azerbajdżan, Izrael). Czemu musi to robić w Rosji? Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: Co ma Kasparow do Rosji? 14.04.07, 12:51 eva15 napisała: > No to niech walczy w jednej ze swych ojczyzn (Azerbajdżan, Izrael). Czemu musi > to robić w Rosji? No, no, demokratka a ambasady się odezwała, czyli evusiaaaaaaa, Odpowiedz Link Zgłoś
jartadek Re: Garri Kasparow zatrzymany przez moskiewską mi 14.04.07, 12:43 Oj, przyjacielu, coś mi się wydaje, że Putin też został wybrany w demokratycznych wyborach...i już drugą kadencję się utrzymuje. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Garri Kasparow zatrzymany przez moskiewską mi 14.04.07, 12:45 Skoro Putin nie został prezydentem po przerwaniu liczenia głosów a za to z orzeczenia sądu w którym siedzą kolesie tatusia, to znaczy, że w Rosji nie ma demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Garri Kasparow zatrzymany przez moskiewską mi 14.04.07, 14:21 bravor napisał: > Uważasz,że w Rosji politykiem można zostać tylko z putinowskiego nadania? A kto jest politykiem? Kasparow? Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: Garri Kasparow zatrzymany przez moskiewską mi 14.04.07, 12:20 pe1 napisał: > Jeśli szybko nie weźmiemy się za wykopywanie kartofli, to u nas skończy się > tak samo. Opozycja będzie aresztowana za "nielegalny" fakt bycia opozycją. Wziął bys się w końcu do roboty i ruszył tłuste dupsko na manifestacje antykartoflaną, a ty nieeee, tylko pierdzisz na forum. Zaznaczę jednak, że temat nie dotyczy kartofli tylko braku demokracji w Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Garri Kasparow zatrzymany przez moskiewską mi 14.04.07, 12:25 chodzę na wszystkie :-P Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: Garri Kasparow zatrzymany przez moskiewską mi 14.04.07, 12:27 Daj znać jak jakaś będzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
ciaxp I tak nie pódziesz stary pierdzielu !! 14.04.07, 12:43 lenistwo choroba XXIw. Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: I tak nie pódziesz stary pierdzielu !! 14.04.07, 12:54 Jeszcze nie widziałem żadnej demonstracji antykartoflanej, zawsze szło o kasę, a ty możesz sobie tylko poprukać na forum, bo tłustego dupska i tak od fotela nie oderwiesz:))) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Niech Kasparow zrobi na Zachodzie nielegalną demo 14.04.07, 12:29 Niech Kasparow zrobi na Zachodzie nielegalną demonstrację. Jak mu nerki obiją, to się może opamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
ciaxp Przcież to Gruzin z Polskimi korzeniami !! 14.04.07, 12:45 Może był w WSI? Odpowiedz Link Zgłoś
ciaxp czyli pracuje dla MOSADu !! 14.04.07, 12:49 ale MOSAD-em steruje CIA.Na jedno wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted haha!!! :)))) Potrafisz rozbawić od rana.... 14.04.07, 13:21 Z agentów CIA oczyść swą lodówkę dziś ty! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucas.gm evunia zlituj się 14.04.07, 13:20 Chcesz uchodzić za dobrze poinformowaną a piszesz takie bzdury. Na drugi raz przeczytaj coś więcej niż wikipedię. Kasparow nie urodził się w rodzinie żydowskiej. Matka jest Ormianką, Żydem był ojciec. Po śmierci ojca zmienił nazwisko z Wajnsztajn na Kasparjan (nazwisko matki), a później na Kasparow. Co ma wspólnego z Rosją - choćby to, że od 20 lat mieszka w Moskwie, jest obywatelem Rosji (a nie Azerbejdżanu) i reprezentował Rosję czterokrotnie na olimpiadach szachowych (wiesz w ogóle, co to jest?). W 1990 r. poparł Jelcyna i od tamtej pory działa w polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: evunia zlituj się 14.04.07, 14:32 No teraz troche wiedzy - Kasparow jest zydem i sam do tego sie przyznaje. I co z tego ze mieszka w Moskwie? Zreszta ze na prezydenta w kazdym razie nie bedzie mial mozliwosc iscz. Jest tez obywatelem USA i Izraela, ma tez azerskie. Moze wyberacz :) A to jest zabranione ustawodawczo u nas. Jusz dostal uprzedzenie. jak nie zdeceduje sie co zostawicz, pojdzie pod sad. W 1990 roku nie poparl Elcina. Tylko grupe politykow w ktorej byl tez Elcin. Duza roznica. Bo poznej wojowal przecziw wszystkim ze swoja marginalna partja. Zrobil fortune na ulgach celnych w Funduszu Sportu. Kiedy zaczela sie afera, zwial na kilka lat do USA. Potem wroczil "demokrata" :) Fajnie, co? A jego przyjazn z nacional-bolszewikami, to wogule super temat! Ile ludzi na nego beda glosowac? 2, 3, 5??? Nawet Kasjanow ze swym 1% glosow, wiecej zberze... Odpowiedz Link Zgłoś
lucas.gm Re: evunia zlituj się 14.04.07, 15:01 Że Kasparow jest aferzystą i oszustem, to inna sprawa... A skąd informacja, że ma obywatelstwo USA, Izraela i Azerbejdżanu? Przebywa głównie w USA (ostatnio w NY urodziło mu się dziecko) i Rosji. Ale po co się pcha do polityki w Rosji, też nie wiem. Niepotrzebnie poparł Chodorkowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku Eva15, idz sie leczyc! 14.04.07, 14:02 Gdzie ty mieszkasz? Na Bialorusi? Pojedz na Zachod i pozyj tam troche to zobaczysz ze do tam demonstracji NIE POTRZEBA ZADNYCH ZEZWOLEN!!!!! Jesli znasz angielski to podaje tresc pierwszej poprawki do konstytucji USA: "Amendment I Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press; or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the government for a redress of grievances." Zwracam uwage na ta czesc: "...or the right of the people peaceably to assemble..." - prawo ludzi do pokojowych zebran (czytaj manifestacji)! Policja reaguje tylko wtedy kiedy sa rozroby, jak np. anarchistow i radykalow w kominiarkach ktorzy rzucali kamienianmi w policje czy szyby w czasie szczytu Banku Swiatowego w Waszyngtonie. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Eva15, idz sie leczyc! 14.04.07, 14:33 A nikt i w Rosji nie potrzebuje zezwolen. Tylko zgode na mejsce jej odbycza. Wiec do doktora sam lecz, i szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
ciaxp Kasparow tajna broń CIA w Moskwie !! 14.04.07, 12:47 Nie wypaliła kolejna akcja CIA mająca zdestabilizować sytuację w Rosji. Bush trwa twoje odliczanie.Facet już nic nie może poza pierdzeniem precelkami. Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Zadnych tajemnic! 14.04.07, 12:59 Kosparow czlonkiem NSAC od 1919 r!Jest JAWNYM rzecznikiem amerykanskich interesow w Rosji.Ze cos takiego moze sie podawac za OPOZYCJONISTE-swiadczy tylko o lukach w prawopdawstwie rosyjskim! Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Zadnych tajemnic! 14.04.07, 14:35 Jak jusz wyzej napisalem do kogos, ma w tej chwili zdecydowacz sie, jakie obywatelstwo zostawicz. Ma USA, Azerbajdzanu, Izraela i Rosji. Wiec dostal jusz przeztrzezenie zeby w czagu 3 miesecy zlozyl oswiadczenie na te temat. Odpowiedz Link Zgłoś
jartadek Garri Kasparow zatrzymany przez moskiewską milicj 14.04.07, 12:53 Tyle tu wychwalania demokracji......a ja bym chciał zobaczyć jeden kraj, bardzo demokratyczny, gdzie nie wszyscy, ale choćby 75% obywateli byłoby z niej zadowolonych. ( zaznaczam, że nie jestem jej przeciwnikiem.)Tylko nie bardzo rozumiem, co to słowo oznacza. Demokracje dzielą się na.....itd. O jaką chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
wertello Rosja: represje wobec partii opozycyjnych 14.04.07, 13:15 Dzisiaj w Moskwie odbywa się kolejny „Marsz Sprzeciwu” wobec polityki prezydenta Putina organizowany przez partie wchodzące w skład bloku opozycyjnego „Inne Rosja”. Tydzień poprzedzający akcję był pełen działań rosyjskiej prokuratury i milicji, jakie już bez ogródek można nazwać represjami politycznymi na szeroką skalę. www.eurazja.org/rosja/rosja-represje-wobec-partii-opozycyjnych/ Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek Szkoda braci Rosjan 14.04.07, 13:32 Samozwancza moskiewska administracja w chanacie kazanskim znowu gnebi nieszczesnych poddanych. Nacpany petrodolarow putinsyn i jego kamanda robia sie coraz zachlanniejsi, jak zawsze w historii przed kolejnym kryzysem. I jak zawsze, podle i zdegenerowane pospolstwo kacapie kleczy i bije czolem przed tyranem, wypinajac brudny tylek i czekajac, az ktory z przechodniow wychedozy. Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 nawąchałes sie za duzo kleju chyba... 14.04.07, 13:39 nawąchałes sie za duzo kleju chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Szkoda braci Rosjan 14.04.07, 14:36 Wracaj do swego zoo i nakarm kaczek, bo glodni... Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Re: Szkoda braci Rosjan 14.04.07, 16:18 bezportek napisał: > Samozwancza moskiewska administracja w chanacie kazanskim znowu gnebi > nieszczesnych poddanych. Nacpany petrodolarow putinsyn i jego kamanda robia sie > > coraz zachlanniejsi, jak zawsze w historii przed kolejnym kryzysem. > I jak zawsze, podle i zdegenerowane pospolstwo kacapie kleczy i bije czolem > przed tyranem, wypinajac brudny tylek i czekajac, az ktory z przechodniow > wychedozy. Rosja dazy znowu w kierunku stalinizmu!Szkoda!Ale tylko Rosjanie moga ten kierunek zmienic! Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Jak to jest z tym Kasparowem? 14.04.07, 15:09 Jeśli on ma także amerykańskie obywatelstwo, to musiał obowiązkowo złożyć, jak każdy obcokrajowiec, stosowną przysięgę. Oto jej rosyjskie tłumaczenie: "Торжественно, добровольно и без каких–либо скрытых колебаний настоящим я под клятвой отказываюсь от верности любому иностранному государству. Мои преданность и верность с этого дня направлены к Соединенным штатам Америки. Я обязуюсь поддерживать, уважать и быть лояльным Соединенным штатам, их конституции и законам. Я также обязуюсь по требованию закона где бы то ни было защищать конституцию и законы Соединенных штатов против всех врагов, иностранных и отечественных, на военной, боевой или гражданской службе. В чем я торжественно клянусь, да поможет мне Бог". Nie będę bawił się w tłumacza, liczę na zrozumienie forumowiczów. Jak ktoś po złożeniu takiej przysiegi może robić w Rosji, to co robi Kasparow? Anna Politkowska, jako amerykańska obywatelka, też taką przsięgę złożyła. Chyba w 1990 roku Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Jak to jest z tym Kasparowem? 15.04.07, 18:13 Ciekawe, jak wyglądają zobowiązania Kasparowa wobec Izraela swoją drogą. Trochę niesmak budzi działalność szachowego geniusza - bo zwyczajnie w kulki sobie leci. I nie wiem, czy Kaczyńscy szybciej niż Putin nie zadziałaliby w takim przypadku. W końcu nasz wielopaństwowiec minister obrony p. Sikorski złożył w końcu obywatelstwo brytyjskie pod ich naciskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Garri Kasparow zatrzymany przez moskiewską milicj 14.04.07, 16:00 ej garii garii-tracisz instynk samozachowawczy-możesz jak Litwinienko zasmakować w Polonie.Z kgb niema patów jedź do swoich i uważaj na laufra ,stoisz na linii szach-roszada nie dozwolona. Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Putin to wnuk Stalina! 14.04.07, 16:16 Zeby zamykac ludzi tylko dlatego ze demonstruja przeciwko wladzy?To tylko na wschodzie Europy mozliwe! Odpowiedz Link Zgłoś