labirynt Re: Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 11:04 Droga Pani Ewo! Ogromnie mi szkoda, że już nie będę mogła Pani usłyszeć, ale doskonale rozumiem, dlaczego postąpiła Pani tak, a nie inaczej. Wyrazy szacunku - chylę czoło - Agnieszka Janowska Odpowiedz Link Zgłoś
jrjrjr Re: Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 11:07 Już sama liczba wpisów solidaryzujących się z panią Ewą jest najpiękniejszym podziękowaniem za jej twórczość! Odpowiedz Link Zgłoś
silent_lucidity Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 11:06 Będąc młodym pacjentem na wysuniętej rubieży kontynuowałem swe doświadczenia jako słuchacz... Potępiam skalpel młodej lekarki, jako nie do końca skuteczny, skoro nie wyrżła ona w porę (innym) pacjentom buty, chamstwa, obłudy i zapędów lustracyjnych. Mimo wszystko życzę powodzenia na niwie działalności w niepublicznej służbie zdrowia, również psychicznego. PS. A może by ich wszystkich tak na odchodnym potraktować nadmanganianem potasu ? Odpowiedz Link Zgłoś
irena2242 Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 11:07 felietony p. Szumańskiej rozbiawiały mnie do łez..Dzisiaj pozostaje tylko płacz. z powodu tego co się dzieje w Polskim Radio Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 11:18 Nie ma co płakać - wystarczy nie płacić abonamentu! Odpowiedz Link Zgłoś
emjotem Re: Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 11:23 To wszystko jest bardzo ... smutne...a Pani Ewa rozbawiała nas do łez.... ABSURD!!! Pani EWO-wielkie dzięki... i ogromne wyrazy szacunku że odeszła Pani z radia z godnością... Odpowiedz Link Zgłoś
pantau007 I po co tam próżność? 16.04.07, 11:17 Czy, jak ma Pani w dokumentach podpisać, że nie była Pani karana, to tez się Pani oburza i protestuje? Domyślam się, że oczekuje Pani specjalnych względów - nie musi Pani podpisywać, bo przecież "to oczywiste". Kto na tym zyska? Stracą słuchacze, straci radio, straci Pani. Oczywiście popisywanie tych świstków jest absurdem, bo żaden z współpracowników SB nie przyzna się do tej współpracy, ale to nie volkslista. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Identycznie namawiali UBecy do podpisania... 16.04.07, 13:45 ... lojalek... Jak widac, gdyby komuna wrocila, funkcjonariuszy by nie zabraklo..... Odpowiedz Link Zgłoś
w_u_j_e_k Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 11:21 Szanowna Pani Ewo! Przesyłam Pani wyrazy poparcia i szacunku. Dziękuję Pani za wspaniałe audycje. Słuchałem Panią od zawsze i liczę na to, że jeszcze Panią kiedyś usłyszę. Młoda lekarko, nie zapomnij o pacjentach. Odpowiedz Link Zgłoś
tades1 Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 11:21 Wyrazy Szacunku Pani Ewo Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 musiala odejsc w zwiazku z nagonka na lekarzy 16.04.07, 11:21 Sam slyszalem, jak proponowala pacjentowi zeby 'odwdzieczyl sie na parapecie' :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ne_01 Jedna z ulubionych audycji......:( 16.04.07, 11:25 SZkoda szkoda szkoda ogromna........ Rozumiem decyzje Pani Ewy, zrobilbym to samo... MAM NADZIEJE, ZE "Zsyp"- moj ulubiony fragment studia202- pozostanie w pamieci wszystkich, ktorzy maja poczucie humoru pozwalajace na zrozumienie dowcipu Pani Ewy... POZDROWIAM MŁODĄ LEKARKĘ Odpowiedz Link Zgłoś
fubrawiec Re: Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 11:31 Ciekawe czego ci wszyscy ludzie tak się boją... Może tego, że okazałoby się, że 80% antykomunistów było dobrze opłacanych... Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 11:44 fubrawiec napisał: > Ciekawe czego ci wszyscy ludzie tak się boją... Może tego, że okazałoby się, że > 80% antykomunistów było dobrze opłacanych... Jeśli Ci chodzi o władców radia, to boją się tych, przy których wyglądają (i są) jak małe żuczki! Bo kimże jest prezes-redaktor Czabański przy znanym, cenionym i lubianym Tadku Sznuku? Odpowiedz Link Zgłoś
cezzio Pani Ewo! Dziękuję i trzymam kciuk, że przetrzyma 16.04.07, 11:32 To "wielkie oczyszczanie" zaproponowane przez obecne odkurzacze można określić zgrabnie (jak to Kurt Vonnegut pięknie napisał) "i znów gó.. walnęło w wentylator". Będziemy się z tego otrzepywać jeszcze przez ćwierć wieku, jak nie dłużej, sądząc po zasobności magazynów jadu ograniczonogłowych i gałdkości wypolerowania fałd mózgowych. Do tych wszystkich cichociemnych szczekaczy, wyzywających innych od tchórzy, mam pytanie: czy jeśli Państwo głosami koalicji rządzącej uchwali obowiązek złożenia oświadczenia, że od 1989 r nie nasrałem sąsiadowi na wycieraczkę, a ja odmówię, to będzie to znaczyło, że jestem tchórzem? Nie, nie mam zamiaru być udziałowcem teatru żałosnego absurdu i spektaklu poniżania. Jeśli Państow ma podejrzenia, że jednak narobiłem komuś kupę na wycieraczkę, to niech się wysili, znajdzie dowody i je przedstawi. Ma je w IPN, jeśłi to dla nich taka świątynia. Pani Ewo! Trzask, prask i będzie po wszystkiem. Usłyszymy się znowu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
12b12 Re: Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 11:38 Pani Ewo, głębokie ukłony za Pani postawę i posiadanie normalnego kręgosłupa. Trzymam kciuki razem z całą rodziną za to by szybko wszystko wróciło do normalności i by Panią znów usłyszeć. Odpowiedz Link Zgłoś
galan12 Jest Pani Wielka -sanacja,komuna a te gnoje Panią 16.04.07, 11:43 Jest Pani Wielka -sanacja,komuna a te gnoje Panią chciały wykończyć Odpowiedz Link Zgłoś
kielcik Dziekuje za Mloda Lekarke !!! 16.04.07, 11:44 Szanowna Pani Ewo, z wdziecznoscia bede wspominac pamietnik Mlodej Lekarki i wizyty w Pani gabinecie genialnego Jana Kaczmarka (w czasach "60 minut na godzine") oraz - potem - Stanislawa Szelca. To zenujace, ze teraz miernoty u wladzy pozbywaja sie z mediow wielkich mistrzow slowa, takich jak Pani. Przezylismy komunistow, przetrzymamy i kaczystow ! Czasy IV paranoi kaczystanu tez kiedys przemina ! Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza36 Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 11:48 No a czemu nie podpisać ? Czemu nie potwierdzić prawdy jesli jest taka pozytywna? Po co ta demontracja ? To jedna z ustaw jakich wiele w tym kraju i do jakich jeseśmy zobowiązani jako obywatele się stosować . Dziwi mnie taka demonstracja , bardzo dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
literatpolski Re: Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 11:52 Panie brzoza!!! Zastanow sie pan!!! Do zadnego podpisywania nie jestesmy zobowiazani!! To bezprawne wymysly terrorystow na partyjnym zoldzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beny51 Twoje zdziwienie tlumaczy aktualna koalicje 16.04.07, 11:58 > No a czemu nie podpisać ? Czemu nie potwierdzić prawdy jesli jest taka > pozytywna? Po co ta demontracja ? To jedna z ustaw jakich wiele w tym kraju i > do jakich jeseśmy zobowiązani jako obywatele się stosować . > Dziwi mnie taka demonstracja , bardzo dziwi. Od kiedy to obywatele musza udowadniac swoja niewinnosc, w zwyklych demokrajcach to udowadnia sie wine. To sa tak zwane mile zlego poczatki. Teraz podpisza dziennikarze, a potem wymysli sie ustawe zeby wpisac swoja orientacje seksulana i wyznanie do ankiety o prace. Nastepnie wymysli sie ze bez odbycia statu w okreslonych partiach nie mozna liczyc na emeryture powzej okreslonego progu. A nastepnie tylko czlonkostwo w pewnej organizacji i zaswiadczenie moralnosci pozwoli na uzyskanie statusu obywatela. Zdumiewa mnie twoje zdumienie ale ono w pelni tlumaczy czemu sa u wladzy ci ktorzy sa. Wam maluczkim wystarczaja igrzyska, a rzad sie sam wyzywi. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 12:02 brzoza36 napisał: > No a czemu nie podpisać ? Czemu nie potwierdzić prawdy jesli jest taka > pozytywna? Po co ta demontracja ? To jedna z ustaw jakich wiele w tym kraju i > do jakich jeseśmy zobowiązani jako obywatele się stosować . > Dziwi mnie taka demonstracja , bardzo dziwi. Bo czy podpisze, czy nie - i tak byłaby do zrzutu. Jako - jak mówi pan Targalski - "stara baba". Tak trudno to zrozumieć??? Odpowiedz Link Zgłoś
m.m5 A jak każą oświadczyć, czy masz kochanka(ę)... 16.04.07, 13:11 ...to też wypełnisz ankietę?! Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow SBcy tez sie dziwili, 16.04.07, 13:40 co komu szkodzilo podpisac jakis papierek, ze sie rozmowe zachowa dla siebie i nie bedzie lamac prawa... Odpowiedz Link Zgłoś
orys100 Re: Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 17.04.07, 16:38 moze dlatego że niektórzy czują się WOLNYMI ludźmi ... jeszcze ... Odpowiedz Link Zgłoś
iothe Re: Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 11:51 Szacunek i wdzięczność za lata leczenia, Pani Ewo :) Do usłyszenia za dwa lata, po wyborach :D Odpowiedz Link Zgłoś
pw2221 odwaga? czy zwyczajny przejaw głupotyi warcholstwa 16.04.07, 11:53 ????? a może po prostu kablowała ... jak Dzieduszycki, Damięcki ...i inni Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: odwaga? czy zwyczajny przejaw głupotyi warcho 16.04.07, 11:57 pw2221 napisał: > ????? a może po prostu kablowała ... jak Dzieduszycki, Damięcki ...i inni No pewnie... Wszyscy kablowali - tylko nie Czabański i Targalski! Człowieku - lecz się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
m.m5 Proszę, mamy juz warchołów, jak w 1976r! 16.04.07, 13:07 Brawo, matole pisowski! Kto nie z partią, ten dla ciebie zdrajca i warchoł! Precz z Kaczorami-zamordystami! Odpowiedz Link Zgłoś
magazynio1 Re: Proszę, mamy juz warchołów, jak w 1976r! 16.04.07, 13:38 m.m5 napisała: > Brawo, matole pisowski! Kto nie z partią, ten dla ciebie zdrajca i warchoł! > Precz z Kaczorami-zamordystami! Teraz to sie nazywa wyksztalciuch i lze-elita. Ale zasada ta sama. Mamy ustroj totalitarny walczacy z widmem komunizmu. Nie wiem jak to nazwac. Gowno chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
nad_morzem Re: odwaga? czy zwyczajny przejaw głupotyi warcho 16.04.07, 13:10 Jakoś tak właśnie jest dziwnym zbiegiem okoliczności - najwieksi oponenci lustracji zwykle okazują się donosicielami :))) To na pewno jakiś przypadek :P Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: odwaga? czy zwyczajny przejaw głupotyi warcho 16.04.07, 14:23 > Jakoś tak właśnie jest dziwnym zbiegiem okoliczności - najwieksi oponenci > lustracji zwykle okazują się donosicielami :))) > To na pewno jakiś przypadek :P Jakiś przykład pisiorku? Czy po prostu ćwiczysz się o obsrywaniu bliźnich? Zaden z ujawnionych agentów nie był aktywnym przeciwnikiem lustracji, i na razie żadnemu z najostrzejszych przeciwników lustracji nie udowodniono donosicielstwa. A więc spada do partyjnego szamba z którego wylazłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
marian391 Szacunek dla Pani Ewy 16.04.07, 11:57 Szanowna Pani Ewo wyrazy najwyższego szacunku i uznania. Przetrwała Pani "mroczne" czasy PRL, nie pasuje jednak Pani do wizji IV RP. Kraju powszechnego szczucia, chamstwa i prostactwa. Kraju, którego Prezydent wyjątkowo niechlujnie posługuje sie językiem ojczystym. W odróżnieniu od rządzących i skrajnie upolitycznionego kierownictwa PR Pani Ewa, pozostanie w pamięci słuchaczy. Pan Targalski zaś zapisze się jako wzorzec chamstwa. Trawestując Kisiela, mamy teraz dyktaturę prostaków i chamów. Odpowiedz Link Zgłoś
uzynska Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 11:58 Podziwiam za odwagę i myślę, że ustroje się zmieniają, a tylko ludzie ... różnie Odpowiedz Link Zgłoś
gt_las Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 11:59 Sz.Pani Ewo Proszę się nie poddawać i robić swoje - kontynuować krytykę nonsensu. Na szczęście przyroda eliminuje ekstremalne zachowania. Cierpliwości i DO USŁYSZENIA! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Od początku przypuszczałem, że coś dolega. Ni 16.04.07, 12:03 drogibronislaw napisał: (...)> wiedział, co i jak... Nie miałem żadnych problemów z wpisaniem we owym wniosku > dekkaracji, że nie byłem kolegą redaktora GW Lesława Malszki, ks. M. > Czajkowskiego, cz innych cholernych luminarzy parszywego eurokołchozu. A dopisałeś że zobowiązujesz sie przestrzegać porządku prawnego IV RP ? i że nie będziesz w niedzielę robił zakupów w Supermarketach ? Odpowiedz Link Zgłoś
pedroz666 Ręce precz od Ewy Szumańskiej! 16.04.07, 12:07 Niech Ci "ludzie o marnej reputacji" wyp... stad. Czego jeszcze nie rozp... to zaraz rozp... Zaczynam marzyc o zyciu w buszu z dala od tych idiotow na stolkach. Odpowiedz Link Zgłoś
a.cudzilo Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 12:08 będąc młodą słuchaczką od zawsze szukałam w radiu Pani monologów i nie mogę uwierzyć, że po kilkunastu latach tak zwanej "wolności" jestem świadkiem cenzury, którą znałam z opowieści Rodziców. Pani Ewo - tamto przeminęło więc to teraz damy radę :) będziemy czekać na Panią!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kazimierz111 Ewa Szumańska wylustrowana z Polskiego Radia 16.04.07, 12:14 Popieram panią Ewę. Kiedyś SB podtykała do podpisu "lojalkę". Podpisywanie takich oświadczeń postrzegam tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
asyaba Kacze radio. 16.04.07, 12:14 Tuwim pisał o ptasim radiu.Pomylił się tylko trochę. "I przyjechała kacza policja i tak sie skończyła ta audycja" Destrukcja we wszystkich dziedzinach życia. Pani Ewo jest Pani dla mnie wzorem,jak należy walczyć o swoje prawa. Moje wyrazy uznania. Odpowiedz Link Zgłoś