rydzyk_fizyk 16.04.07, 07:47 "IV RP - TAK, wypaczenia - NIE"? Niech Rokita lepiej przy niczym nie majstruje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e150 Platforma nieudacznicy 16.04.07, 07:55 jak Platforma dojdzie do władzy to będzie dokładnie jak zamiana dżumy na cholerę. Niczym się nie różnią od PISu, a ta cała ich opozycyjność to stek frazesów Odpowiedz Link Zgłoś
marcowroc Re: Platforma nieudacznicy? 16.04.07, 09:56 Na jakiej podstawie tak twierdzisz? W PO jest przynajmniej multum menadżerów, więc przynajmniej bierzące zarządzanie państwem powinno pójść sprawnie (i to mi zupełnie wystarczy, bo o swój światopogląd zamierzam troszczyć sie sam) Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Platforma nieudacznicy! Ciesza sie z klopotow PiS 16.04.07, 16:41 Partia Oszustow wyraznie zadowolona z klopotow w PiSie. Watazka herr Tuske nie kryje, ze tylko w takiej sytuacji Twarz ludzi z jego ugrupowania wyglada lepiej. Zalosne komuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek jak mały Kaziu wyobraża sobie liberalny KAPITalizm 16.04.07, 19:59 marcowroc napisał: > Na jakiej podstawie tak twierdzisz? W PO jest przynajmniej multum menadżerów, > ięc przynajmniej bierzące zarządzanie państwem powinno pójść sprawnie (i to mi > zupełnie wystarczy, bo o swój światopogląd zamierzam troszczyć sie sam) "Menadżerów" od rozkradania wspólnej własności (wspólnej, państwowej, czyli - niczyjej) to Polska ma nadmiar. Przykład NFI, czyli oddawania majątku narodowego w ręce "spółek menadżerskich". Ustawa mocno forsowana przez KLD Tuska, gdy UPR pisał wile lat temu, że to będzie tylko rozkradzanie wspólnej (niczyjej) własności. I stało się ! To było faktycznie rozkradanie miliardów dolarów wspólnej (niczyjej) własności. NFI stały się wzorcem nieefektywnego zarządzania i modelowym doprowadzaniem do bankructwa całej państwowej własności. Do tego PiS odkrył wreszcie, że jeden z dyrektorów majątku NFi był zwykłym zbrodniarzem (a kto ciągnie do takiego "biznesu"?) i kazał zabić inwestora giełdowego, gdy ten zagroził, że ujawni jego machloje. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Liberalizmu potrzebujemy jak powietrza, dobrze, że 16.04.07, 10:56 PO w końcu to dostrzegła. Niech jeszcze tylko przestanie klęczeć. Odpowiedz Link Zgłoś
jajko69 Liberalizmu potrzebujemy jak powietrza - nie od PO 16.04.07, 18:39 Llatforma może dać ci liberalizm przy wypełnianiu pit-ów, nic więcej. nie widzisz, że oni właśnie przestali udawać, że są partią liberalną? (w co ja nigdy nie wierzyłam) PO to partia konserwatywna, liberalizuje się tylko w sprawach gospodarczych. Zawsze będzie klęczeć. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej-ciupinski Platforma chrzci liberalizm 16.04.07, 12:03 No i "para poszła w gwizdek"!Jeżeli jedyną konkluzją szumnie zapowiadanej debaty "Ile liberalizmu,ile konserwatyzmu w PO" jest stwierdzenie "...tyle,ile trzeba",to zakrawa trochę na kpinę albo świadczy o miałkości całej debaty. Poza tym, te same spory wewnętrzne o tematyce nieco pleśniejącej i właściwie żadnej spójnej wizji przyszłości. No i jeszcze ogólne,chyba dla poprawy samopoczucia mówców, narzekanie na paskudność PISu i Rządu IVRP. Po ew. wygranej PO,w najbliższych wyborach,grożą nam rządy PISbis! Nie jest to zachwycająca perspektywa! AC Odpowiedz Link Zgłoś
bingo44 Re: Platforma chrzci liberalizm 16.04.07, 15:41 > No i jeszcze ogólne,chyba dla poprawy samopoczucia mówców, narzekanie na > paskudność PISu i Rządu IVRP. Na deser wolność, ograniczona przez dekalog i encykliki JPII. > Po ew. wygranej PO,w najbliższych wyborach,grożą nam rządy PISbis! Wszystko na to wskazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Platforma chrzci liberalizm 16.04.07, 15:45 Tak czy owak - Zenon Nowak. Cala wladza dla katolikow - teraz i zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
jajko69 zawsze wiedziałam, że PO to obyczajowa konserwa 16.04.07, 18:33 "W sprawach gospodarczych głosujemy z liberałami. W światopoglądowych - przeciwko liberałom i socjalistom." zawsze się dziwiłam ludziom, którzy głosowali na PO, bo myśleli, że to partia liberalna. śmieszne. teraz widzimy, jakie szopki PiS odstawia, będąc u władzy, ale gdy była kampania wyborcza, to PO od PiS różniła się właśnie w kwestiach gospodarczych tylko. PO to partia konserwatywna obyczajowo. dla mnie skreślona od dawna. moją wolność ograniczać może wolność drugiego człowieka lub zwierzęcia, a nie jakiś dekalog czy nauki JP2. Odpowiedz Link Zgłoś
sobekx Platforma to AWS 16.04.07, 19:39 Przeszło tam sporo polityków UW ale AWS dominuje. PO pozostanie na klęczkach. Jej sprawa, jak chce być 101 partią konserwatywną i w Polsce. Jedyny choć mało popularny twór podwójnie liberalny to demokraci.pl - już wolę ich, nie zamierzam głosować na POPiS. Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Krzyżacy. I to na osłach!!! 16.04.07, 23:22 Niesiol to nasz Zagloba!W bon motach przesciga juz Dorna! Odpowiedz Link Zgłoś