Dodaj do ulubionych

Platforma chrzci liberalizm

16.04.07, 07:47
"IV RP - TAK, wypaczenia - NIE"?
Niech Rokita lepiej przy niczym nie majstruje.
Obserwuj wątek
    • e150 Platforma nieudacznicy 16.04.07, 07:55
      jak Platforma dojdzie do władzy to będzie dokładnie jak zamiana dżumy na
      cholerę. Niczym się nie różnią od PISu, a ta cała ich opozycyjność to stek frazesów
      • marcowroc Re: Platforma nieudacznicy? 16.04.07, 09:56
        Na jakiej podstawie tak twierdzisz? W PO jest przynajmniej multum menadżerów, więc przynajmniej bierzące zarządzanie państwem powinno pójść sprawnie (i to mi zupełnie wystarczy, bo o swój światopogląd zamierzam troszczyć sie sam)
        • poszeklu Platforma nieudacznicy! Ciesza sie z klopotow PiS 16.04.07, 16:41
          Partia Oszustow wyraznie zadowolona z klopotow w PiSie.
          Watazka herr Tuske nie kryje, ze tylko w takiej sytuacji
          Twarz ludzi z jego ugrupowania wyglada lepiej.
          Zalosne komuchy.
        • darr.darek jak mały Kaziu wyobraża sobie liberalny KAPITalizm 16.04.07, 19:59
          marcowroc napisał:
          > Na jakiej podstawie tak twierdzisz? W PO jest przynajmniej multum menadżerów,
          > ięc przynajmniej bierzące zarządzanie państwem powinno pójść sprawnie (i to mi
          > zupełnie wystarczy, bo o swój światopogląd zamierzam troszczyć sie sam)

"Menadżerów" od rozkradania wspólnej własności (wspólnej, państwowej, czyli -
          niczyjej) to Polska ma nadmiar.
          Przykład NFI, czyli oddawania majątku narodowego w ręce "spółek menadżerskich".
          Ustawa mocno forsowana przez KLD Tuska, gdy UPR pisał wile lat temu, że to
          będzie tylko rozkradzanie wspólnej (niczyjej) własności. I stało się ! To było
          faktycznie rozkradanie miliardów dolarów wspólnej (niczyjej) własności.
          NFI stały się wzorcem nieefektywnego zarządzania i modelowym doprowadzaniem do
          bankructwa całej państwowej własności.
          Do tego PiS odkrył wreszcie, że jeden z dyrektorów majątku NFi był zwykłym
          zbrodniarzem (a kto ciągnie do takiego "biznesu"?) i kazał zabić inwestora
          giełdowego, gdy ten zagroził, że ujawni jego machloje.

• piwi77 Liberalizmu potrzebujemy jak powietrza, dobrze, że 16.04.07, 10:56
      PO w końcu to dostrzegła. Niech jeszcze tylko przestanie klęczeć.
      • jajko69 Liberalizmu potrzebujemy jak powietrza - nie od PO 16.04.07, 18:39
        Llatforma może dać ci liberalizm przy wypełnianiu pit-ów, nic więcej. nie
        widzisz, że oni właśnie przestali udawać, że są partią liberalną? (w co ja nigdy
        nie wierzyłam) PO to partia konserwatywna, liberalizuje się tylko w sprawach
        gospodarczych. Zawsze będzie klęczeć.
    • andrzej-ciupinski Platforma chrzci liberalizm 16.04.07, 12:03
      No i "para poszła w gwizdek"!Jeżeli jedyną konkluzją szumnie zapowiadanej
      debaty "Ile liberalizmu,ile konserwatyzmu w PO" jest stwierdzenie "...tyle,ile
      trzeba",to zakrawa trochę na kpinę albo świadczy o miałkości całej debaty.
      Poza tym, te same spory wewnętrzne o tematyce nieco pleśniejącej i właściwie
      żadnej spójnej wizji przyszłości.
      No i jeszcze ogólne,chyba dla poprawy samopoczucia mówców, narzekanie na
      paskudność PISu i Rządu IVRP.
      Po ew. wygranej PO,w najbliższych wyborach,grożą nam rządy PISbis! Nie jest to
      zachwycająca perspektywa!

AC
      • bingo44 Re: Platforma chrzci liberalizm 16.04.07, 15:41
        > No i jeszcze ogólne,chyba dla poprawy samopoczucia mówców, narzekanie na
        > paskudność PISu i Rządu IVRP.

Na deser wolność, ograniczona przez dekalog i encykliki JPII.

> Po ew. wygranej PO,w najbliższych wyborach,grożą nam rządy PISbis!

Wszystko na to wskazuje.
        • leonard3 Re: Platforma chrzci liberalizm 16.04.07, 15:45
          Tak czy owak - Zenon Nowak.
          Cala wladza dla katolikow - teraz i zawsze
    • jajko69 zawsze wiedziałam, że PO to obyczajowa konserwa 16.04.07, 18:33
      "W sprawach gospodarczych głosujemy z liberałami. W światopoglądowych -
      przeciwko liberałom i socjalistom."

zawsze się dziwiłam ludziom, którzy głosowali na PO, bo myśleli, że to partia
      liberalna. śmieszne. teraz widzimy, jakie szopki PiS odstawia, będąc u władzy,
      ale gdy była kampania wyborcza, to PO od PiS różniła się właśnie w kwestiach
      gospodarczych tylko. PO to partia konserwatywna obyczajowo. dla mnie skreślona
      od dawna.

moją wolność ograniczać może wolność drugiego człowieka lub zwierzęcia, a nie
      jakiś dekalog czy nauki JP2.
    • sobekx Platforma to AWS 16.04.07, 19:39
      Przeszło tam sporo polityków UW ale AWS dominuje. PO pozostanie na klęczkach.
      Jej sprawa, jak chce być 101 partią konserwatywną i w Polsce.
      Jedyny choć mało popularny twór podwójnie liberalny to demokraci.pl - już wolę
      ich, nie zamierzam głosować na POPiS.
    • marcowsky Krzyżacy. I to na osłach!!! 16.04.07, 23:22
      Niesiol to nasz Zagloba!W bon motach przesciga juz Dorna!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka