kiminohikari bylo nie robic lustracji, a jak juz sie robi 18.04.07, 11:13 to trzeba ponosic konsekwencje. od A do Z, a nie pisac listy do glowy obcego panstwa. a ta pani niech sie zacznie leczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Papeteria oficjalna i pieniądze podatnika. 18.04.07, 11:35 Tak się zastanawiam, czy ten list Pani Sowińskiej nie jest poważniejszy niżby jego histeryczny i nadęty ton sugerował. Oto była członkini PZPR-u staje w obronie współpracownika specjalnych służb komunistycznych używając argumentów rodem z okresu stalinowskiego. Nie idzie mi o to, że komuch świadomie staje w obronie drugiego komucha. Idzie mi o kontynuację mechanizmu zastraszania społecznego. A mechanizm ten był częścią komunistycznej propagandy, tępiącej prawdę i niezależne wolne myślenie. Idzie mi o kontynuację stylu myślenia i osobowości, rzadko spotykanych w społeczeństwie demokratycznym. Wróg z zewnątrz czyli masoneria, dziennikarze szperający za prawdą to bezbożnicy i kosmopolici, czyli wewnętrzni wrogowie ludu pracującego, a to wszystko przypieczętowane wiernopoddaństwem, jak dla jakiegoś wielkiego wodza. Nie ma w tym liście racjonalnej argumentacji opartej na faktach. Mamy za to, jak za komunizmu, polityczną nieomylność mas pracujących: "Wierny Bogu lud Polski nie widzi godniejszej osoby na stanowisku Metropolity Warszawskiego poza Arcybiskupem Stanisławem Wielgusem.", i to ma służyć za argument. My znamy czasy, kiedy z wolą "ludu", czyli z wolą aparatu państwowej przemocy, nie dyskutowało się najlepiej. Ze zdrową religią takie odrealnione teksty nic wspólnego nie mają. Wiele zaś w nich fobii, lęków, odwołania się do kultury zamordyzmu autorytarnego, i to wszystko kosztem swojej własnej wolności i niezależności intelektualnej. Trudno się dziwić oznakom ogromnego znużenia, jakie ogarnia ludzi myślących w społeczeństwie, kiedy czytają wypowiedzi, które swoim etosem i swoistą poetyką przenoszą nas, jak jakaś gwałtowna womitacja, w retorykę państwa, które oficjalnie przestało istnieć w 1989 r.. Opinia Pani Poseł Jarugi-Nowackiej, że: "symbioza tronu z ołtarzem jest coraz silniejsza", też przeczy faktom. Mamy bowiem do czynienia ze zjawiskiem, które jest zakorzenione głębiej w psychice człowieka zastraszonego, niżby zdawały się wskazywać fakty na pierwszy rzut oka. Nie ten tron, nie ten ołtarz, nie ta symbioza. Nominację arcybiskupa Wielgusa zablokował i tron (dyskretna ingerencja Pana Prezydenta) i ołtarz (zdanie ostateczne miał Benedykt XVI). A to, że Pani Sowińska kontynuuje kulturę strachu i histerii w życiu publicznym, jak mówię, rodem z PRL-u, kosztem własnej wolności, powinno być jej sprawą prywatną. Nie powinna tego robić publicznie na oficjalnym urzędowym papierze, korzystając z pieniędzy podatnika. To, że Pani Sowińska tak bezkarnie korzysta z oficjalnej papeterii też należy do obyczajów państwa, które nie liczy się z szarym obywatelem, a które gotowe jest szarego obywatela postraszyć nieomylnym "ludem". Odpowiedz Link Zgłoś
ogonki Pani jest bardzo fajna ;) 18.04.07, 11:37 www.youtube.com/watch?v=9xhp63vPL7U Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Rzecznik Praw Dziecka o masońskich atakach na a.. 18.04.07, 11:42 Czy w szpitalu w Tworkach znajdzie się miejsce dla Sowińskiej? Religa, gdzie jesteś? Czemu nie leczysz koleżanki? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Sowinska wpisuje sie w niechlubny szereg Polaków, 18.04.07, 11:42 którzy, przy różnych okazjach, wypraszali interwencje obcych państw w wewnętrzne sprawy naszego kraju. Nie pierwsza i nie ostatnia kreatura, co zdradziła swoją ojczyznę, dla bardziej lub mniej realnych profitów. Odpowiedz Link Zgłoś
lilimarlene1 Re: Rzecznik Praw Dziecka o masońskich atakach na 18.04.07, 11:44 to Wielgus jest dzieckiem ,że w jego obronie występuje rzecznik praw dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
greetgreet Rydzyk na prezydenta!!! 18.04.07, 11:50 Sobecka na premiera!!! a polacy w Londynie... Odpowiedz Link Zgłoś
eurypides77 Piszcie na adres rzecznik@brpd.gov.pl 18.04.07, 12:02 Trzeba poinformować tę kobietę, że narusza Konstytucję RP za co grozi jej odpowiedzialność karna. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Rzecznik Praw Dziecka o masońskich atakach na 18.04.07, 12:12 palestina1 napisał: > Psychopatka rzecznikiem praw dziecka? > > Co wy robicie z tym krajem? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx A robią,robią cyrk w połączeniu z burdelem. Odpowiedz Link Zgłoś
tetsujin Rzecznik Praw Dziecka o masońskich atakach na a.. 18.04.07, 12:13 No coż: "Cała Polska Katolicka". Czemu te faszystowskie oszołomy jeszcze rządzą? Jak jeszcze muszą upodlić Polaków by Ci zrzucili ich ze stołków? Odpowiedz Link Zgłoś
papiezyca_joanna Mój kolega Benek któryśtam was uratuje !!!! 18.04.07, 12:15 I będziecie żyć w spokoju i wiecznej szczęśliwości po naszej stronie światłości Bożej. Jeszcze poczekajcie jeszcze się nie spieszcie smutkom się nie dajcie zwieść. Rozżalonym sercom nie wierzcie. Jeszcze tylko parę doświadczeń Bożych i zasiądziecie wszyscy razem z nami po prawicy. Dlatego musicie sami sobie pomóc i głosować na prawice. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Mój kolega Benek któryśtam was uratuje !!!! 18.04.07, 12:17 Ło w morde ! Ja to podejrzewam że jest jakis tajny nobel albo inny konkurs na oszołoma, bo inaczej ska nagle taki ich wysyp. Odpowiedz Link Zgłoś
gosky Re: Rzecznik Praw Dziecka o masońskich atakach na 18.04.07, 12:22 ja, katolik, mówię DOSYĆ nadgorliwym i nadpobożnym wrzeszczącym faryzeuszom, szukającym poklasku i chcącym innym narzucać swoje zdanie - czcijcie Boga w duchu i prawdzie i bądźcie miłosierni, a Wasz Ojciec zobaczy to i odda wam Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Rzecznik Praw Dziecka - dymisja natychmiast !!!!! 18.04.07, 12:32 Kogoś takiego to trzeba leczyć w stosownej placówce służby zdrowia a nie ustawiać na państwowych stanowiskach Odpowiedz Link Zgłoś
emjotem Re: Rzecznik Praw Dziecka - dymisja natychmiast 18.04.07, 12:42 Ktoś kto w subiektywny sposób wyraża się publicznie nie powinien!!! pełnić żadnych funkcji w państwie!!! ABSOLUTNA KRETYNKA!!!! Ps. mam córeczke i przeraża mnie że taka nawiedzona kobieta ma reprezentować jej prawa!!! Wierze w BOGA-nie wierze w kościół. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Boze uchron nas od niedopieszczonych nawiedzonych 18.04.07, 12:39 panienek, ktore lamiac konstytucyjny rozdzial panstwa i kosciola bezkarnie naduzywaja naszego zaufania wyrazajac w naszym imieniu swoje sfrustrowane niedojrzale poglady. Powierzenie paniusi Sowinskiej obrony praw dziecka jest narazaniem mlodego pokolenia na powazne niebezpieczenstwo jakie wynika z kontaktu z nieustabilizowana psychicznie osoba i jej wplywu na prawa dziecka. Cytowany list jest tego niepodwazalnym dowodem. Obrona abp Wielgusa w sytuacji w ktorej sie znalazl po czesci na skutek wlasnej niepohamowanej pychy i bezczelnego tupetu swiadczy o braku elementarnych umiejetnosci oceny rzeczywistosci przez Sowinska opetana religijnym amokiem. Jej list do papieza Benedykta XVI jest powaznym zlamaniem prawa za ktore powinna stanac przed sadem. Odpowiedz Link Zgłoś
michr Re: Rzecznik Praw Dziecka o masońskich atakach na 18.04.07, 12:41 niech ta baba zajmie się dziećmi urodzonymi krzywdzonymi przez dorosłych, po to zastała po wowołana jako rzecznik praw dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
emjotem Re: Rzecznik Praw Dziecka o masońskich atakach na 18.04.07, 12:47 BOŻE...uświadom tej kobiecie naczym ma polegać jej praca bo chyba zeszła na niewłaściwą droge!!! Niech każdy zajmuje się tym do czego został powołany...wybrany!!! a zapanuje ład i porządek!!! Ps.jestem ciekawa co ta kobieta zrobiła już dla DZIECIAKÓW??????? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Zdrada! Targowica! Najgorsze tradycje! :-( 18.04.07, 12:46 palestina1 napisał: > Psychopatka rzecznikiem praw dziecka? > > Co wy robicie z tym krajem? Kato-talibowie robią to na co im wyborcy pozwalają. Głosuj na prawicę, a okaże się że wybrałeś taliba, dla którego słowo jego zagranicynego przywódcy duchowego najwyższym nakazem... Odpowiedz Link Zgłoś
lebi1 Rzecznik Praw Dziecka o masońskich atakach na a.. 18.04.07, 12:58 Niedługo obudzimy się w drugim watykanie a papieżem zostanie ojciec Dyrektor, bo tego będzie chciała pani sowińska, sobecka, nasz kochany minister Frankenstein czy też kaczor (nie Donald).... Dla mnie są to chore osoby, które zamiast rządzić państwem powinni leczyć się... Wogóle co RPD wyprawia... To nawet nie leży w jego kompetencjach.... Ta pseudokompetentna osoba stara sie być bardziej święta od samego papieża... Ehh, kiedy lewica wróci do władzy... już tęsknię za Kwachem, Cimoszką i Millerem.... Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Biedna, chora kobieta. Postradała zmysły :(. 18.04.07, 12:59 Tak mi jej żal. Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Paetz 18.04.07, 13:08 Uwazam, ze Pani rzecznik powinna jeszcze zaprotestowac usuniecie zasluzonego arcybiskupa Juliusza Paetza i wystarac sie o jakis wysoki order watykanski dla lubiacego minstrantow Pralata z Gdanska. Odpowiedz Link Zgłoś
panbuk1 Słuszną i właściwą postawę zajęła córa moja!! 18.04.07, 13:10 "Wierny Bogu lud Polski nie widzi godniejszej osoby na stanowisku Metropolity Warszawskiego poza Arcybiskupem Stanisławem Wielgusem," Wielguśnie się zatroskałem kiedy dotarła do mnie wiadomość o tym że, na stanowisku Metropolity Warszawskiego osadzono abp Nycza, sługę mego mniej godnego. Powinna ona bronić mych sług na ziemi, a dzieciakami z grzechem pierworodnym niech się zajmują egzorcyści i niech to opętanie genetyczne wypędzają wszelkimi dostępnymi metodami. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
milena.rl jest super wiec o co ci chodzi? 18.04.07, 13:12 ..ufam im i wiem, ze wybrałam swoją przyszłość za rękę poprowadzą mnie do Waatykaanu ref: Jest super, jest super więc o co ci chodzi? jest super, jest super więc o co ci chodzi? (wejście organów) więc o co ci chodzi? (chór kleryków): jest super! jest super! (:) ? ) wientz o zo tschi chodtschi? ssuper est!! super est!!!! in spiritus sanctus. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik4 Rzecznik Praw Dziecka o masońskich atakach na a.. 18.04.07, 13:14 Ojcze Świety - ratuj nas .... przed Sowińską! Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Benek zawsze był zatroskany losem Polaków! 18.04.07, 13:22 Dowodem na to jego częste zwracanie się do pielgrzymów z Polski w ich języku ojczystym. Kiedyś nawet zwrócił się do nich mówiąc po Polsku z pamięci, ponieważ wiatr zwiał mu karteczkę z zapisaną sentencją w tym języku. I powiedział tak: Polatsy!!! Powstańczy Warszawszczy!! Poddajczie szie!! Odpowiedz Link Zgłoś