Dodaj do ulubionych

Rzecznik Praw Dziecka o masońskich atakach na a...

• kiminohikari bylo nie robic lustracji, a jak juz sie robi 18.04.07, 11:13
      to trzeba ponosic konsekwencje. od A do Z,
      a nie pisac listy do glowy obcego panstwa.

a ta pani niech sie zacznie leczyc.
    • patthecat Rzecznik ludzi psychicznie chorych.... Żenada.... 18.04.07, 11:24

• tomekjeden Papeteria oficjalna i pieniądze podatnika. 18.04.07, 11:35
      Tak się zastanawiam, czy ten list Pani Sowińskiej nie jest poważniejszy niżby
      jego histeryczny i nadęty ton sugerował. Oto była członkini PZPR-u staje w
      obronie współpracownika specjalnych służb komunistycznych używając argumentów
      rodem z okresu stalinowskiego. Nie idzie mi o to, że komuch świadomie staje w
      obronie drugiego komucha. Idzie mi o kontynuację mechanizmu zastraszania
      społecznego. A mechanizm ten był częścią komunistycznej propagandy, tępiącej
      prawdę i niezależne wolne myślenie. Idzie mi o kontynuację stylu myślenia i
      osobowości, rzadko spotykanych w społeczeństwie demokratycznym. Wróg z zewnątrz
      czyli masoneria, dziennikarze szperający za prawdą to bezbożnicy i kosmopolici,
      czyli wewnętrzni wrogowie ludu pracującego, a to wszystko przypieczętowane
      wiernopoddaństwem, jak dla jakiegoś wielkiego wodza. Nie ma w tym liście
      racjonalnej argumentacji opartej na faktach. Mamy za to, jak za komunizmu,
      polityczną nieomylność mas pracujących: "Wierny Bogu lud Polski nie widzi
      godniejszej osoby na stanowisku Metropolity Warszawskiego poza Arcybiskupem
      Stanisławem Wielgusem.", i to ma służyć za argument. My znamy czasy, kiedy z
      wolą "ludu", czyli z wolą aparatu państwowej przemocy, nie dyskutowało się
      najlepiej. Ze zdrową religią takie odrealnione teksty nic wspólnego nie mają.
      Wiele zaś w nich fobii, lęków, odwołania się do kultury zamordyzmu
      autorytarnego, i to wszystko kosztem swojej własnej wolności i niezależności
      intelektualnej. Trudno się dziwić oznakom ogromnego znużenia, jakie ogarnia
      ludzi myślących w społeczeństwie, kiedy czytają wypowiedzi, które swoim etosem i
      swoistą poetyką przenoszą nas, jak jakaś gwałtowna womitacja, w retorykę
      państwa, które oficjalnie przestało istnieć w 1989 r.. Opinia Pani Poseł
      Jarugi-Nowackiej, że: "symbioza tronu z ołtarzem jest coraz silniejsza", też
      przeczy faktom. Mamy bowiem do czynienia ze zjawiskiem, które jest zakorzenione
      głębiej w psychice człowieka zastraszonego, niżby zdawały się wskazywać fakty na
      pierwszy rzut oka. Nie ten tron, nie ten ołtarz, nie ta symbioza. Nominację
      arcybiskupa Wielgusa zablokował i tron (dyskretna ingerencja Pana Prezydenta) i
      ołtarz (zdanie ostateczne miał Benedykt XVI). A to, że Pani Sowińska kontynuuje
      kulturę strachu i histerii w życiu publicznym, jak mówię, rodem z PRL-u, kosztem
      własnej wolności, powinno być jej sprawą prywatną. Nie powinna tego robić
      publicznie na oficjalnym urzędowym papierze, korzystając z pieniędzy podatnika.
      To, że Pani Sowińska tak bezkarnie korzysta z oficjalnej papeterii też należy do
      obyczajów państwa, które nie liczy się z szarym obywatelem, a które gotowe jest
      szarego obywatela postraszyć nieomylnym "ludem".
    • ogonki Pani jest bardzo fajna ;) 18.04.07, 11:37
      www.youtube.com/watch?v=9xhp63vPL7U
    • dzakarta Rzecznik Praw Dziecka o masońskich atakach na a.. 18.04.07, 11:42
      Czy w szpitalu w Tworkach znajdzie się miejsce dla Sowińskiej?
      Religa, gdzie jesteś? Czemu nie leczysz koleżanki?
    • piwi77 Sowinska wpisuje sie w niechlubny szereg Polaków, 18.04.07, 11:42
      którzy, przy różnych okazjach, wypraszali interwencje obcych państw w
      wewnętrzne sprawy naszego kraju. Nie pierwsza i nie ostatnia kreatura, co
      zdradziła swoją ojczyznę, dla bardziej lub mniej realnych profitów.
    • lilimarlene1 Re: Rzecznik Praw Dziecka o masońskich atakach na 18.04.07, 11:44
      to Wielgus jest dzieckiem ,że w jego obronie występuje rzecznik praw dziecka?
    • greetgreet Rydzyk na prezydenta!!! 18.04.07, 11:49
    • greetgreet Rydzyk na prezydenta!!! 18.04.07, 11:50
      Sobecka na premiera!!!
      a polacy w Londynie...
    • eurypides77 Piszcie na adres rzecznik@brpd.gov.pl 18.04.07, 12:02
      Trzeba poinformować tę kobietę, że narusza Konstytucję RP za co grozi jej
      odpowiedzialność karna.
    • pos3gacz Re: Rzecznik Praw Dziecka o masońskich atakach na 18.04.07, 12:12
      palestina1 napisał:

> Psychopatka rzecznikiem praw dziecka?
      >
      > Co wy robicie z tym krajem?
      xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
      A robią,robią cyrk w połączeniu z burdelem.
    • tetsujin Rzecznik Praw Dziecka o masońskich atakach na a.. 18.04.07, 12:13
      No coż: "Cała Polska Katolicka". Czemu te faszystowskie oszołomy jeszcze rządzą?
      Jak jeszcze muszą upodlić Polaków by Ci zrzucili ich ze stołków?
    • papiezyca_joanna Mój kolega Benek któryśtam was uratuje !!!! 18.04.07, 12:15
      I będziecie żyć w spokoju i wiecznej szczęśliwości po naszej stronie światłości
      Bożej.
      Jeszcze poczekajcie jeszcze się nie spieszcie smutkom się nie dajcie zwieść.
      Rozżalonym sercom nie wierzcie.
      Jeszcze tylko parę doświadczeń Bożych i zasiądziecie wszyscy razem z nami po
      prawicy.
      Dlatego musicie sami sobie pomóc i głosować na prawice.
      Amen.
      • cover_wielki Re: Mój kolega Benek któryśtam was uratuje !!!! 18.04.07, 12:17
        Ło w morde ! Ja to podejrzewam że jest jakis tajny nobel albo inny konkurs na
        oszołoma, bo inaczej ska nagle taki ich wysyp.
    • gosky Re: Rzecznik Praw Dziecka o masońskich atakach na 18.04.07, 12:22
      ja, katolik, mówię DOSYĆ nadgorliwym i nadpobożnym wrzeszczącym faryzeuszom,
      szukającym poklasku i chcącym innym narzucać swoje zdanie - czcijcie Boga w
      duchu i prawdzie i bądźcie miłosierni, a Wasz Ojciec zobaczy to i odda wam
    • ksks3 Rzecznik Praw Dziecka - dymisja natychmiast !!!!! 18.04.07, 12:32
      Kogoś takiego to trzeba leczyć w stosownej placówce służby zdrowia a nie
      ustawiać na państwowych stanowiskach
      • emjotem Re: Rzecznik Praw Dziecka - dymisja natychmiast 18.04.07, 12:42
        Ktoś kto w subiektywny sposób wyraża się publicznie nie powinien!!! pełnić
        żadnych funkcji w państwie!!! ABSOLUTNA KRETYNKA!!!! Ps. mam córeczke i
        przeraża mnie że taka nawiedzona kobieta ma reprezentować jej prawa!!! Wierze w
        BOGA-nie wierze w kościół.
    • 1europejczyk Boze uchron nas od niedopieszczonych nawiedzonych 18.04.07, 12:39
      panienek, ktore lamiac konstytucyjny rozdzial panstwa i kosciola bezkarnie
      naduzywaja naszego zaufania wyrazajac w naszym imieniu swoje sfrustrowane
      niedojrzale poglady.
      Powierzenie paniusi Sowinskiej obrony praw dziecka jest narazaniem mlodego
      pokolenia na powazne niebezpieczenstwo jakie wynika z kontaktu z
      nieustabilizowana psychicznie osoba i jej wplywu na prawa dziecka.
      Cytowany list jest tego niepodwazalnym dowodem.
      Obrona abp Wielgusa w sytuacji w ktorej sie znalazl po czesci na skutek wlasnej
      niepohamowanej pychy i bezczelnego tupetu swiadczy o braku elementarnych
      umiejetnosci oceny rzeczywistosci przez Sowinska opetana religijnym amokiem.
      Jej list do papieza Benedykta XVI jest powaznym zlamaniem prawa za ktore powinna
      stanac przed sadem.
    • michr Re: Rzecznik Praw Dziecka o masońskich atakach na 18.04.07, 12:41
      niech ta baba zajmie się dziećmi urodzonymi krzywdzonymi przez dorosłych, po to
      zastała po wowołana jako rzecznik praw dziecka
      • emjotem Re: Rzecznik Praw Dziecka o masońskich atakach na 18.04.07, 12:47
        BOŻE...uświadom tej kobiecie naczym ma polegać jej praca bo chyba zeszła na
        niewłaściwą droge!!! Niech każdy zajmuje się tym do czego został
        powołany...wybrany!!! a zapanuje ład i porządek!!! Ps.jestem ciekawa co ta
        kobieta zrobiła już dla DZIECIAKÓW???????
    • taziuta Zdrada! Targowica! Najgorsze tradycje! :-( 18.04.07, 12:46
      palestina1 napisał:

> Psychopatka rzecznikiem praw dziecka?
      >
      > Co wy robicie z tym krajem?

Kato-talibowie robią to na co im wyborcy pozwalają.
      Głosuj na prawicę, a okaże się że wybrałeś taliba, dla którego słowo jego
      zagranicynego przywódcy duchowego najwyższym nakazem...
    • lebi1 Rzecznik Praw Dziecka o masońskich atakach na a.. 18.04.07, 12:58
      Niedługo obudzimy się w drugim watykanie a papieżem zostanie ojciec Dyrektor,
      bo tego będzie chciała pani sowińska, sobecka, nasz kochany minister
      Frankenstein czy też kaczor (nie Donald).... Dla mnie są to chore osoby, które
      zamiast rządzić państwem powinni leczyć się... Wogóle co RPD wyprawia... To
      nawet nie leży w jego kompetencjach.... Ta pseudokompetentna osoba stara sie
      być bardziej święta od samego papieża... Ehh, kiedy lewica wróci do władzy...
      już tęsknię za Kwachem, Cimoszką i Millerem....
    • megasceptyk Biedna, chora kobieta. Postradała zmysły :(. 18.04.07, 12:59
      Tak mi jej żal.
    • mister1 Paetz 18.04.07, 13:08
      Uwazam, ze Pani rzecznik powinna jeszcze zaprotestowac usuniecie zasluzonego
      arcybiskupa Juliusza Paetza i wystarac sie o jakis wysoki order watykanski
      dla lubiacego minstrantow Pralata z Gdanska.
    • panbuk1 Słuszną i właściwą postawę zajęła córa moja!! 18.04.07, 13:10
      "Wierny Bogu lud Polski nie widzi godniejszej osoby na stanowisku Metropolity
      Warszawskiego poza Arcybiskupem Stanisławem Wielgusem,"

Wielguśnie się zatroskałem kiedy dotarła do mnie wiadomość o tym że, na
      stanowisku Metropolity Warszawskiego osadzono abp Nycza, sługę mego mniej godnego.

Powinna ona bronić mych sług na ziemi, a dzieciakami z grzechem pierworodnym
      niech się zajmują egzorcyści i niech to opętanie genetyczne wypędzają wszelkimi
      dostępnymi metodami.
      Amen.
    • milena.rl jest super wiec o co ci chodzi? 18.04.07, 13:12
      ..ufam im i wiem, ze wybrałam swoją przyszłość
      za rękę poprowadzą mnie do Waatykaanu
      ref:
      Jest super, jest super więc o co ci chodzi?
      jest super, jest super więc o co ci chodzi?
      (wejście organów)
      więc o co ci chodzi?
      (chór kleryków):
      jest super! jest super!
      (:) ? )
      wientz o zo tschi chodtschi?
      ssuper est!! super est!!!!
      in spiritus sanctus. Amen.
    • czytelnik4 Rzecznik Praw Dziecka o masońskich atakach na a.. 18.04.07, 13:14
      Ojcze Świety - ratuj nas .... przed Sowińską!
    • kozaczek3 Benek zawsze był zatroskany losem Polaków! 18.04.07, 13:22
      Dowodem na to jego częste zwracanie się do pielgrzymów z Polski w ich języku
      ojczystym.
      Kiedyś nawet zwrócił się do nich mówiąc po Polsku z pamięci, ponieważ wiatr
      zwiał mu karteczkę z zapisaną sentencją w tym języku.
      I powiedział tak:
      Polatsy!!!
      Powstańczy Warszawszczy!!
      Poddajczie szie!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka