vomitorium1 Jurek: PiS próbował łamać moje sumienie 20.04.07, 00:50 za stalina to łamano kościec (kręgosłup moralny) (bo dusza i sumienie były zabronione) a teraz kaczyński świętego stłamsił Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Jurek: PiS próbował łamać moje sumienie 20.04.07, 01:01 tylko nie pojmuję jak człwiek tak szlachetny i tak ciężko dotknięty przez PiS chce dalej współpracować ze swymi oprawcami Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner mylna interpretacja 20.04.07, 01:08 bo zle interpretujesz wydarzenia. Kaczynscy trafnie przewidzieli, ze sprawa zmiany konstytucji to mina , na ktorej mozna sie rozwalic, Jurek ideowiec tego nie zauwazyl i na tej minie wlasnie powoli odlatuje w niebyt. natomiast pozostale punkty programu PiS sa jak najbardziej zbiezne z pogladami Jurka. Wiec mimo medialnej burzy, tak naprawde rezygnacja Jurka wcale nie zaszkodzilo za bardzo Pisowi vomitorium1 napisał: > tylko nie pojmuję > jak człwiek tak szlachetny i tak ciężko dotknięty przez PiS > chce dalej współpracować ze swymi oprawcami Odpowiedz Link Zgłoś
feminista Re: Jurek: PiS próbował łamać moje sumienie 20.04.07, 01:13 orcheystra napisał: > dureń Podzielam, facet jest żenujący, a media kreują go na "bohatera", tylko czyjej bajki ? Odpowiedz Link Zgłoś
prezydent_10rp Re: Jurek: PiS próbował łamać moje sumienie 20.04.07, 01:44 W polityce sumienie potrzeba zostawić w konfesjonale Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Marszałek sumienie zostawił w korytarzu... 20.04.07, 01:49 Marszałek Jurek sumienie zostawił w korytarzu sejmowym już w czasie pierwszych posiedzeń Sejmu. Każda manipulacja przy głosowaniach, każde blokowanie w debatach opozycji, kombinacje przy kolejności ustaw, to właśnie pańskie sumienie zniszczyło. Dobrze chociaż, że Pan się obudził z urojonego snu włądzy, że nie dał zadeptać do końca. Ciężko będzie odbudować swój nadszarpnięty wizerunek, ale jest jeszcze czas na rehabilitację... Wyborów na razie nie będzie, Kaczyński koryta nie odpuści, więc ma Pan czas na refleksję i na zbudowanie dość silnej partii chrześcijańsko-narodowej. Jednak nie zbuduje jej Pan, gdy w ciemno popierać będzie posunięcia rządzących. Tu potrzeba sporo czasu, bo czas jest potrzebny także Platformie na skonsolidowanie zgodnej partii, na korektę programu po dwóch latach rządów PiS-u. A i LiD skoszysta, umacniając swe struktury polityczne... Tylko czas będzie odgrywał dużą rolę... Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner Re: Marszałek sumienie zostawił w korytarzu... 20.04.07, 02:21 twe rozumowanie zawiera kilka bledow: 1. Jurek wcale nie ma nadszarpnietego wizerunku, poczytaj gazety, poogladaj TV. 2. Na zbudowanie "silnej" partii chrzescijansko narodowej nie ma szans 3. Platforma nie jest zdolna skonsolidowac sie, przeciez nikt jej nie przeszkadza, wiec czemu twierdzisz , ze rzady Pisu mialy jakis wplyw na "rozkonsolidowanie" PO ? 4. LiD ( Lewerece i Darmozjady ) beda probowali cos zmieszac, ale sa juz i tak skompromitowani. W nastepnych wyborach piersze miejsca zdobeda PiS, PO i odrodzony ruch ludowy. reszta sie nie zmiesci. zenutek napisała: > Marszałek Jurek sumienie zostawił w korytarzu sejmowym już w czasie pierwszych > posiedzeń Sejmu. Każda manipulacja przy głosowaniach, każde blokowanie w > debatach opozycji, kombinacje przy kolejności ustaw, to właśnie pańskie > sumienie zniszczyło. Dobrze chociaż, że Pan się obudził z urojonego snu włądzy, > > że nie dał zadeptać do końca. Ciężko będzie odbudować swój nadszarpnięty > wizerunek, ale jest jeszcze czas na rehabilitację... Wyborów na razie nie > będzie, Kaczyński koryta nie odpuści, więc ma Pan czas na refleksję i na > zbudowanie dość silnej partii chrześcijańsko-narodowej. Jednak nie zbuduje jej > Pan, gdy w ciemno popierać będzie posunięcia rządzących. Tu potrzeba sporo > czasu, bo czas jest potrzebny także Platformie na skonsolidowanie zgodnej > partii, na korektę programu po dwóch latach rządów PiS-u. A i LiD skoszysta, > umacniając swe struktury polityczne... Tylko czas będzie odgrywał dużą rolę... Odpowiedz Link Zgłoś
dzimbim Jurek: PiS próbował łamać moje sumienie 20.04.07, 02:12 Moje sumienie było łamane,teraz zakładam kilkunastoosobowa partię i wchodzę do gry,czyli do koalicji i rzadu. Będe kolejnym wicepremierem a poseł Zawisza,no kim moze zostać pan Zawisza? Wszystkie lepsze posady w rzadzie zajęte:) Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Bohater jednego wieczoru ,,Kropki nad i'' ... 20.04.07, 03:31 Tam Ci nie pomogą Panie Jurek.Dla Pana to albo Rydz albo nic!A kto był dzisiaj w Trwam, Panie Jurek?Rydzyk ze przegranymi złamasami nie gra.Zagryziecie sie z Gertychem o poparcie Rydza, a Rydz was oleje.Woli grać z Kaczorami. Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 Partia chrzecijańska jest potrzebna 20.04.07, 03:41 Suwerenna partia opierająca się o etos chrzecijański jest bardzo potrzebna w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
surykatka333 Tak mi źle. ja tam nie widziałam żeby było mu źle? 20.04.07, 03:48 Co to znaczy że komuś było czy jest źle u młodzieży źle to jest tylko źle nawet piosenki są o tym ale jest mi źle własciwie nic nie znaczy on coś chrzani ten jurek nawet chyba ponad połowa Polaków nie zna jego imienia i nazwiska kolejności jak by kotoś powiedział marek jurek albo jurek marek on zakłada jakąś partie polska polityka jest chora że jest źle to własciwie odzwierciedla nastrój ale nie jakies cierpienie jak by na zachodzie kazdy zakładał partie polityk który ma jakąś nastrojową chandre to by ludzie tam zgłupieli chyba tu jest link do piosenki tej najbardziej znanej www.idn.org.pl/medykon/wiersze/zle.htm Tak mi źle, tak mi źle, tak mi szaro Każdy dzień ciągnie się jak makaron Wtedy był deszcz i mgła, porcja mżawki Zmokłaś ty, zmokłem ja, Zmokły na drzewach kawki Zmokły pończochy dwie typu "ye ye" I mój cud "beatles" but się rozkleił No a najgorsze chyba, że Starzy nie puszczą więcej cię Tak mi źle, tak mi źle, tak mi źle Tak mi źle, tak mi źle, tak mi łyso Szary jest kot i pies, szare dni są W szkole znów sporo luf z roli stonki Jeden szewc, ten co wiesz Robi już "rolingstonki" Tylko ty jesteś wciąż tak daleko Katar skróć, szybciej wróć, wróć bo czekam Przy budce Ruchu, tam gdzie wiesz Znajdziesz mnie zawsze jeśli chcesz Tylko wróć, znajdziesz mnie tam, gdzie wiesz ye, ye Tylko wróć, znajdziesz mnie jeśli chcesz ye, ye Tylko wróć, znajdziesz mnie tam, gdzie wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
surykatka333 To jest bzdura było mu dobrze a nagle jest źle 20.04.07, 03:50 Cała polityka to oszustwo jest i gra pozorowana ! Odpowiedz Link Zgłoś
surykatka333 No własnie chyba premier Angli Churchill mówił 20.04.07, 04:01 No własnie chyba premier Angli Churchill mówił że sumienie to najbardziej nieporzadana cecha u polityków on się nie lubiał otaczać takimi ludzmi ponieważ nie umieli podejmować własciwych decyzji i byli nieprzydatni w czasie wojny Gdyby Gorge bush miał sumienie to w wojnie Iracko amerykanskiej nie zgineło by tak mało amerykanów a zamiast tego zgineło 200 000 tys irakijczyków czy Polska to jakiś archeotyp cech co to znaczy sumienie? Polska eksportuje końie do włoch na sznycle i co on ma sumienie chyba przez trzy lata emerytury nie wzrosły w Polsce ani troche a starzy ludzie nie mają na leki on coś ściemnia może mu się cos pomyliło? Odpowiedz Link Zgłoś
surykatka333 To dlaczego z Polski eksportuje się konie na rzeź 20.04.07, 04:03 To dlaczego z Polski eksportuje się konie na rzeź? Sumienie w Polsce to tylko hasło zawsze kasa będzie ponad ideałami. A ideały pokazowe to biznes jest takie opium dla mas. Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Czemu duren? Bo ma sumienie? 20.04.07, 03:50 orcheystra napisał: > dureń Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Respekt panie Jurek 20.04.07, 03:54 Mozna sie z panem nie zgadzac. Ale przynajmniej wiadomo, z czym sie nie zgadzac. U kaczek natomiast ma sie uczucie, ze brnie sie w gownie. Czy sie czlowiek z tym nie zgadza, czy zgadza, trudno stwierdzic, bo smrod przede wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
surykatka333 sumienie to miał premier mahatma gandhi on był tak 20.04.07, 04:07 sumienie to miał premier mahatma gandhi on był tak ubrany jak jego lud a czy Polski polityk chodzi pieszo wogóle choćby. mi tam jurek na gandhiego kolejnego nie wyglada co to jakis asceta jest chrzescijanski dla mnie Jurek to kolejny wypasiony polityk PIS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
surykatka333 Jurek to tylko taki odpucowany pisowiec kolejny 20.04.07, 04:10 Jurek to tylko taki odpucowany pisowiec kolejny jakiś trend w modzie na polityczne dziwolągi. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne PiS powinien pogodzic sie z realiami i przyjac ... 20.04.07, 04:12 PiS powinien pogodzic sie z realiami i przyjac partie Jurka do koalicji. Jesli dalo sie skutecznie i dobrze rzadzic z dwoma koalicjantami to bedzie mozna i z trzema. Najwazniejsze, ze partia Jurka jest wprost NATURALNYM sprzymierzencem PiSu. Obydwie partie sa patriotyczne i troszcza sie o dobro kraju, w przeciwienstwie do duPOLiDu ktory istnieje aby bronic interesow swojej kliki. Odpowiedz Link Zgłoś
surykatka333 Niemcy to mają Sumienie sciągneli wszystkich z ros 20.04.07, 04:26 Niemcy to mają Sumienie sciągneli wszystkich z rosji sybiraków aLe Polska tylko kilku tak dla pokazu nie mówie że Polska to zła matka ale o co chodzi temu Jurkowi. Komuniści mieli sumienie bo dali górnikom renty ale żadny rząd prawicowy nie chciał. Polski nie stać na sumienie bo jest za biedna a po co Polakom sumienie marka Jurka co że on żony nie zdradza czy jak a kogo to obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
surykatka333 W Polsce aborcja nie jest problemem tylko to że 20.04.07, 04:31 W Polsce aborcja nie jest problemem tylko to że wiele par nie może doczekać się dziecka ale nie jedna matka mogła by przy pomocy technologi urodzić dziecko ale nie ma kasy na szpitale zajmujace się nowoczesną medycyną. Odpowiedz Link Zgłoś
surykatka333 Re: W Polsce aborcja nie jest problemem tylko to 20.04.07, 04:34 Dlatego Marek Jurek przeżywa wszystko jak żaba okres Młodzi ludzie nie mają dzieci, bo nie mogą, a nie dlatego że nie chcą. Niepłodność jest chorobą społeczną, tylko w Polsce nie mówi się o niej publicznie bo leczenie niepłodności jest niezgodne z polityką rządzących i bardzo drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
surykatka333 Aborcja ekonomiczna jest problemem a nie aborcja 20.04.07, 04:37 Aborcja ekonomiczna jest problemem a nie aborcja ideologiczna ! ! ! olivia.redakcja.pl/wydania/artykul.asp?Artykul=2000 zostać rodzicami. A wydatki trzeba liczyć nawet nie w tysiącach, ale w dziesiątkach tysięcy złotych Odpowiedz Link Zgłoś
surykatka333 z powodu niepłodności nie ma milona polaków !!!!!! 20.04.07, 04:40 z powodu nieleczenia niepłodności nie ma milona polaków !!!!!! ale wazniejsza jest ustawa aborcyjna chodzi tutaj o około kilkuset ludzi nikt się nie interesuje milionem polaków którzy się nie mogą narodzić chyba niedoszła aborcja ekonomiczna jest bardziej brutalna i bardziej rażąca w liczbach olivia.redakcja.pl/wydania/artykul.asp?Artykul=2000 Odpowiedz Link Zgłoś
ubu_roy Jurek: PiS próbował łamać moje sumienie 20.04.07, 05:28 Szkoda ze ten facet bez nazwiska ma prawo sie publicznie wyrazac. Pan M.J. nie powinien wogole zabierac glosu bo nie jest nawet osoba. Jurek jest cyborgiem z wypranym mozgiem i napewno nie posiada sumienia. Jest bezmyslnym robocikiem ze zniewolonym umyslem. Strach przed Bogiem ktorego klinicznym przykladem jest Jurek wyklucza sumienie bo moze go posiadac tylko i wylacznie osoba wolna. A taka Jurek nie jest i byc nie moze. Odpowiedz Link Zgłoś
surykatka333 I chce budowaz swoją partie na kłamstwie i fałszu 20.04.07, 05:34 Jak można nie mówic nic o miloinach polaków nienarodzonych a płakać nad losem kilkuset to sa fałszywe krokodyle łzy. Odpowiedz Link Zgłoś
surykatka333 Polityka w Polsce to jest wielkie kłamstwo szyte 20.04.07, 05:54 Polityka w Polsce to jest wielkie kłamstwo szyte grubymi nicmi pic na wode cały kraj to jeden wielki bałagan. Odpowiedz Link Zgłoś
bolekzaja Jurek: PiS próbował łamać moje sumienie 20.04.07, 06:12 jezus maria - ten mały człowieczek ktoremu Wałeśa (nie moge mu tego wybaczyć) wyścielił fotel siegnął zaszczytów na które w niczym nie zasłuzył - ale on ma sumienie a pozostali nie Jurek Twe sumienie to sobie schowaj w GACIE - ty bedziesz TYM co niesie dla kobiet zło - TYŚ osobnikiem bez SUMIENIA - przyoblekasz sie w TALIBA Odpowiedz Link Zgłoś
surykatka333 ależ ten człowiek Jurek on się na niczym nie zna 20.04.07, 06:25 Panstwo Polskie nie ma żadnej polityki demograficznej tak samo jak Rosja to jest sku.....ństwo tak samo jak niemcy robili biznes w obozach koncentracyjnych na mydle on robi biznes na aborcji ekstremalnej A nierodzą się w Polsce z innych powodów ludzie on tylko odwraca uwage od prawdziwych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
surykatka333 Jurek no jest tym marszałkiem oki ma pozycje ale o 20.04.07, 06:35 Jurek no jest tym marszałkiem oki ma pozycje ale oco własciwie on walczy o co mu chodzi to jest chore to wszystko :( nic z tego nierozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
boguslavo Re: Jurek: PiS próbował łamać moje sumienie 20.04.07, 06:37 Jeśli tak, to dobrze, że Jurek nie dał się PiS-uarom złamać i miał odwagę przeciwstawić się kaczorom. Gratulacje!!! Życzę powodzenia nowej partii. Jeśli poprze o.Rydzyk będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
surykatka333 Re: Jurek: PiS próbował łamać moje sumienie 20.04.07, 06:42 Jeśli tak, to dobrze, że Jurek nie dał się PiS-uarom złamać i miał odwagę przeciwstawić się kaczorom. Gratulacje!!! Życzę powodzenia nowej partii. Jeśli poprze o.Rydzyk będzie dobrze. Co ma poprzeć Rydzyk? przecież Rydzyk to bankrut jakieś reklamy w tych swoich mediach w prowadza on ledwie zipie to nie jest już ta siła która była dwa lata taemu RM. Mochery się zbuntowały i nie chcą płacić Gdzie ma być wiec promowana partia Jurka w TVN? tam jest miejsce dla platwormy Albo w PIS -owskiej tvp bez medió mareka Jurka partia to żywy trup. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Jestem pod wrazeniem 20.04.07, 07:31 prawicowiec z sumieniem. Co prawda do tej pory sumienie nie przeszkadzalo mu brac udzial we wszystkich haniebnych procedurach koalicji. Czy jest jeszcze wiecej potencjalnych kandydatow w tym szemranym towarzystwie, ktorych sumienie ruszy? Odpowiedz Link Zgłoś