Dodaj do ulubionych

Jurek: PiS próbował łamać moje sumienie

• vomitorium1 Jurek: PiS próbował łamać moje sumienie 20.04.07, 00:50
      za stalina to łamano kościec (kręgosłup moralny)
      (bo dusza i sumienie były zabronione)
      a teraz kaczyński świętego stłamsił
    • vomitorium1 Jurek: PiS próbował łamać moje sumienie 20.04.07, 01:01
      tylko nie pojmuję
      jak człwiek tak szlachetny i tak ciężko dotknięty przez PiS
      chce dalej współpracować ze swymi oprawcami
      • halfilner mylna interpretacja 20.04.07, 01:08
        bo zle interpretujesz wydarzenia.
        Kaczynscy trafnie przewidzieli, ze sprawa zmiany konstytucji
        to mina , na ktorej mozna sie rozwalic, Jurek ideowiec tego nie zauwazyl
        i na tej minie wlasnie powoli odlatuje w niebyt.

natomiast pozostale punkty programu PiS sa jak najbardziej zbiezne z pogladami
        Jurka.

Wiec mimo medialnej burzy,
        tak naprawde rezygnacja Jurka wcale nie zaszkodzilo za bardzo Pisowi
        vomitorium1 napisał:

> tylko nie pojmuję
        > jak człwiek tak szlachetny i tak ciężko dotknięty przez PiS
        > chce dalej współpracować ze swymi oprawcami
    • feminista Re: Jurek: PiS próbował łamać moje sumienie 20.04.07, 01:13
      orcheystra napisał:

> dureń

Podzielam, facet jest żenujący, a media kreują go na "bohatera", tylko czyjej
      bajki ?
    • prezydent_10rp Re: Jurek: PiS próbował łamać moje sumienie 20.04.07, 01:44
      W polityce sumienie potrzeba zostawić w konfesjonale
    • zenutek Marszałek sumienie zostawił w korytarzu... 20.04.07, 01:49
      Marszałek Jurek sumienie zostawił w korytarzu sejmowym już w czasie pierwszych
      posiedzeń Sejmu. Każda manipulacja przy głosowaniach, każde blokowanie w
      debatach opozycji, kombinacje przy kolejności ustaw, to właśnie pańskie
      sumienie zniszczyło. Dobrze chociaż, że Pan się obudził z urojonego snu włądzy,
      że nie dał zadeptać do końca. Ciężko będzie odbudować swój nadszarpnięty
      wizerunek, ale jest jeszcze czas na rehabilitację... Wyborów na razie nie
      będzie, Kaczyński koryta nie odpuści, więc ma Pan czas na refleksję i na
      zbudowanie dość silnej partii chrześcijańsko-narodowej. Jednak nie zbuduje jej
      Pan, gdy w ciemno popierać będzie posunięcia rządzących. Tu potrzeba sporo
      czasu, bo czas jest potrzebny także Platformie na skonsolidowanie zgodnej
      partii, na korektę programu po dwóch latach rządów PiS-u. A i LiD skoszysta,
      umacniając swe struktury polityczne... Tylko czas będzie odgrywał dużą rolę...
      • halfilner Re: Marszałek sumienie zostawił w korytarzu... 20.04.07, 02:21
        twe rozumowanie zawiera kilka bledow:
        1. Jurek wcale nie ma nadszarpnietego wizerunku, poczytaj gazety, poogladaj TV.
        2. Na zbudowanie "silnej" partii chrzescijansko narodowej nie ma szans
        3. Platforma nie jest zdolna skonsolidowac sie, przeciez nikt jej nie
        przeszkadza, wiec czemu twierdzisz , ze rzady Pisu mialy jakis wplyw
        na "rozkonsolidowanie" PO ?
        4. LiD ( Lewerece i Darmozjady ) beda probowali cos zmieszac, ale sa juz i tak
        skompromitowani.

W nastepnych wyborach piersze miejsca zdobeda PiS, PO i odrodzony ruch ludowy.

reszta sie nie zmiesci.

zenutek napisała:

> Marszałek Jurek sumienie zostawił w korytarzu sejmowym już w czasie
        pierwszych
        > posiedzeń Sejmu. Każda manipulacja przy głosowaniach, każde blokowanie w
        > debatach opozycji, kombinacje przy kolejności ustaw, to właśnie pańskie
        > sumienie zniszczyło. Dobrze chociaż, że Pan się obudził z urojonego snu
        włądzy,
        >
        > że nie dał zadeptać do końca. Ciężko będzie odbudować swój nadszarpnięty
        > wizerunek, ale jest jeszcze czas na rehabilitację... Wyborów na razie nie
        > będzie, Kaczyński koryta nie odpuści, więc ma Pan czas na refleksję i na
        > zbudowanie dość silnej partii chrześcijańsko-narodowej. Jednak nie zbuduje
        jej
        > Pan, gdy w ciemno popierać będzie posunięcia rządzących. Tu potrzeba sporo
        > czasu, bo czas jest potrzebny także Platformie na skonsolidowanie zgodnej
        > partii, na korektę programu po dwóch latach rządów PiS-u. A i LiD skoszysta,
        > umacniając swe struktury polityczne... Tylko czas będzie odgrywał dużą
        rolę...
    • dzimbim Jurek: PiS próbował łamać moje sumienie 20.04.07, 02:12
      Moje sumienie było łamane,teraz zakładam kilkunastoosobowa partię i wchodzę do
      gry,czyli do koalicji i rzadu. Będe kolejnym wicepremierem a poseł Zawisza,no
      kim moze zostać pan Zawisza? Wszystkie lepsze posady w rzadzie zajęte:)
    • amanasunta53 Bohater jednego wieczoru ,,Kropki nad i'' ... 20.04.07, 03:31
      Tam Ci nie pomogą Panie Jurek.Dla Pana to albo Rydz albo nic!A kto był dzisiaj
      w Trwam, Panie Jurek?Rydzyk ze przegranymi złamasami nie gra.Zagryziecie sie z
      Gertychem o poparcie Rydza, a Rydz was oleje.Woli grać z Kaczorami.
    • jan3211 Partia chrzecijańska jest potrzebna 20.04.07, 03:41
      Suwerenna partia opierająca się o etos chrzecijański jest bardzo potrzebna w
      Polsce.
    • surykatka333 Tak mi źle. ja tam nie widziałam żeby było mu źle? 20.04.07, 03:48
      Co to znaczy że komuś było czy jest źle u młodzieży źle to jest tylko źle
      nawet piosenki są o tym ale jest mi źle własciwie nic nie znaczy on coś chrzani ten jurek nawet chyba ponad połowa Polaków nie zna jego imienia i nazwiska kolejności jak by kotoś powiedział marek jurek albo jurek marek on zakłada jakąś partie polska polityka jest chora że jest źle to własciwie odzwierciedla nastrój ale nie jakies cierpienie jak by na zachodzie kazdy zakładał partie polityk który ma jakąś nastrojową chandre to by ludzie tam zgłupieli chyba
      tu jest link do piosenki tej najbardziej znanej
      www.idn.org.pl/medykon/wiersze/zle.htm
      Tak mi źle, tak mi źle, tak mi szaro
      Każdy dzień ciągnie się jak makaron
      Wtedy był deszcz i mgła, porcja mżawki
      Zmokłaś ty, zmokłem ja,
      Zmokły na drzewach kawki
      Zmokły pończochy dwie typu "ye ye"
      I mój cud "beatles" but się rozkleił
      No a najgorsze chyba, że
      Starzy nie puszczą więcej cię
      Tak mi źle, tak mi źle, tak mi źle

Tak mi źle, tak mi źle, tak mi łyso
      Szary jest kot i pies, szare dni są
      W szkole znów sporo luf z roli stonki
      Jeden szewc, ten co wiesz
      Robi już "rolingstonki"

Tylko ty jesteś wciąż tak daleko
      Katar skróć, szybciej wróć, wróć bo czekam
      Przy budce Ruchu, tam gdzie wiesz
      Znajdziesz mnie zawsze jeśli chcesz

Tylko wróć, znajdziesz mnie tam, gdzie wiesz
      ye, ye
      Tylko wróć, znajdziesz mnie jeśli chcesz
      ye, ye
      Tylko wróć, znajdziesz mnie tam, gdzie wiesz

• surykatka333 To jest bzdura było mu dobrze a nagle jest źle 20.04.07, 03:50
        Cała polityka to oszustwo jest i gra pozorowana !
        • surykatka333 No własnie chyba premier Angli Churchill mówił 20.04.07, 04:01
          No własnie chyba premier Angli Churchill mówił że sumienie to najbardziej nieporzadana cecha u polityków on się nie lubiał otaczać takimi ludzmi ponieważ nie umieli podejmować własciwych decyzji i byli nieprzydatni w czasie wojny
          Gdyby Gorge bush miał sumienie to w wojnie Iracko amerykanskiej nie zgineło by tak mało amerykanów a zamiast tego zgineło 200 000 tys irakijczyków
          czy Polska to jakiś archeotyp cech co to znaczy sumienie? Polska eksportuje końie do włoch na sznycle i co on ma sumienie chyba przez trzy lata emerytury nie wzrosły w Polsce ani troche a starzy ludzie nie mają na leki on coś ściemnia może mu się cos pomyliło?
        • surykatka333 To dlaczego z Polski eksportuje się konie na rzeź 20.04.07, 04:03
          To dlaczego z Polski eksportuje się konie na rzeź?
          Sumienie w Polsce to tylko hasło zawsze kasa będzie ponad ideałami.
          A ideały pokazowe to biznes jest takie opium dla mas.
    • old.european Czemu duren? Bo ma sumienie? 20.04.07, 03:50
      orcheystra napisał:

> dureń
    • old.european Respekt panie Jurek 20.04.07, 03:54
      Mozna sie z panem nie zgadzac. Ale przynajmniej wiadomo, z czym sie nie zgadzac.

U kaczek natomiast ma sie uczucie, ze brnie sie w gownie. Czy sie czlowiek z tym
      nie zgadza, czy zgadza, trudno stwierdzic, bo smrod przede wszystkim.
    • surykatka333 sumienie to miał premier mahatma gandhi on był tak 20.04.07, 04:07
      sumienie to miał premier mahatma gandhi on był tak ubrany jak jego lud
      a czy Polski polityk chodzi pieszo wogóle choćby.
      mi tam jurek na gandhiego kolejnego nie wyglada co to jakis asceta jest
      chrzescijanski dla mnie Jurek to kolejny wypasiony polityk PIS-u.
    • surykatka333 Jurek to tylko taki odpucowany pisowiec kolejny 20.04.07, 04:10
      Jurek to tylko taki odpucowany pisowiec kolejny jakiś trend w modzie
      na polityczne dziwolągi.
    • pies_na_lewizne PiS powinien pogodzic sie z realiami i przyjac ... 20.04.07, 04:12
      PiS powinien pogodzic sie z realiami i przyjac partie Jurka do koalicji. Jesli
      dalo sie skutecznie i dobrze rzadzic z dwoma koalicjantami to bedzie mozna i z
      trzema.

Najwazniejsze, ze partia Jurka jest wprost NATURALNYM sprzymierzencem PiSu.
      Obydwie partie sa patriotyczne i troszcza sie o dobro kraju, w przeciwienstwie
      do duPOLiDu ktory istnieje aby bronic interesow swojej kliki.
    • surykatka333 Niemcy to mają Sumienie sciągneli wszystkich z ros 20.04.07, 04:26
      Niemcy to mają Sumienie sciągneli wszystkich z rosji sybiraków aLe Polska tylko kilku tak dla pokazu nie mówie że Polska to zła matka ale o co chodzi temu Jurkowi.
      Komuniści mieli sumienie bo dali górnikom renty ale żadny rząd prawicowy nie chciał.
      Polski nie stać na sumienie bo jest za biedna a po co Polakom sumienie marka Jurka co że on żony nie zdradza czy jak a kogo to obchodzi?
    • surykatka333 W Polsce aborcja nie jest problemem tylko to że 20.04.07, 04:31
      W Polsce aborcja nie jest problemem tylko to że wiele par nie może doczekać się dziecka ale nie jedna matka mogła by przy pomocy technologi urodzić dziecko ale nie ma kasy na szpitale zajmujace się nowoczesną medycyną.
      • surykatka333 Re: W Polsce aborcja nie jest problemem tylko to 20.04.07, 04:34
        Dlatego Marek Jurek przeżywa wszystko jak żaba okres
        Młodzi ludzie nie mają dzieci, bo nie mogą, a nie dlatego że nie chcą. Niepłodność jest chorobą społeczną, tylko w Polsce nie mówi się o niej publicznie bo leczenie niepłodności jest niezgodne z polityką rządzących i bardzo drogie.
      • surykatka333 Aborcja ekonomiczna jest problemem a nie aborcja 20.04.07, 04:37
        Aborcja ekonomiczna jest problemem a nie aborcja ideologiczna ! ! !

olivia.redakcja.pl/wydania/artykul.asp?Artykul=2000
        zostać rodzicami. A wydatki trzeba liczyć nawet nie w tysiącach, ale w dziesiątkach tysięcy złotych

• surykatka333 z powodu niepłodności nie ma milona polaków !!!!!! 20.04.07, 04:40
        z powodu nieleczenia niepłodności nie ma milona polaków !!!!!!
        ale wazniejsza jest ustawa aborcyjna chodzi tutaj o około kilkuset ludzi
        nikt się nie interesuje milionem polaków którzy się nie mogą narodzić
        chyba niedoszła aborcja ekonomiczna jest bardziej brutalna i bardziej rażąca
        w liczbach
        olivia.redakcja.pl/wydania/artykul.asp?Artykul=2000
    • ubu_roy Jurek: PiS próbował łamać moje sumienie 20.04.07, 05:28
      Szkoda ze ten facet bez nazwiska ma prawo sie publicznie wyrazac. Pan M.J. nie
      powinien wogole zabierac glosu bo nie jest nawet osoba. Jurek jest cyborgiem z
      wypranym mozgiem i napewno nie posiada sumienia. Jest bezmyslnym robocikiem ze
      zniewolonym umyslem. Strach przed Bogiem ktorego klinicznym przykladem jest
      Jurek wyklucza sumienie bo moze go posiadac tylko i wylacznie osoba wolna. A
      taka Jurek nie jest i byc nie moze.
      • surykatka333 I chce budowaz swoją partie na kłamstwie i fałszu 20.04.07, 05:34
        Jak można nie mówic nic o miloinach polaków nienarodzonych a płakać nad losem kilkuset to sa fałszywe krokodyle łzy.
    • surykatka333 Polityka w Polsce to jest wielkie kłamstwo szyte 20.04.07, 05:54
      Polityka w Polsce to jest wielkie kłamstwo szyte grubymi nicmi pic na wode
      cały kraj to jeden wielki bałagan.
    • bolekzaja Jurek: PiS próbował łamać moje sumienie 20.04.07, 06:12
      jezus maria - ten mały człowieczek ktoremu Wałeśa (nie moge mu tego wybaczyć)
      wyścielił fotel siegnął zaszczytów na które w niczym nie zasłuzył - ale on ma
      sumienie a pozostali nie
      Jurek Twe sumienie to sobie schowaj w GACIE - ty bedziesz TYM co niesie dla
      kobiet zło - TYŚ osobnikiem bez SUMIENIA - przyoblekasz sie w TALIBA
    • surykatka333 ależ ten człowiek Jurek on się na niczym nie zna 20.04.07, 06:25
      Panstwo Polskie nie ma żadnej polityki demograficznej tak samo jak Rosja
      to jest sku.....ństwo tak samo jak niemcy robili biznes w obozach
      koncentracyjnych na mydle on robi biznes na aborcji ekstremalnej
      A nierodzą się w Polsce z innych powodów ludzie on tylko odwraca uwage od
      prawdziwych problemów.
    • surykatka333 Jurek no jest tym marszałkiem oki ma pozycje ale o 20.04.07, 06:35
      Jurek no jest tym marszałkiem oki ma pozycje ale oco własciwie on walczy
      o co mu chodzi to jest chore to wszystko :( nic z tego nierozumiem
    • boguslavo Re: Jurek: PiS próbował łamać moje sumienie 20.04.07, 06:37
      Jeśli tak, to dobrze, że Jurek nie dał się PiS-uarom złamać i miał
      odwagę przeciwstawić się kaczorom. Gratulacje!!! Życzę powodzenia
      nowej partii. Jeśli poprze o.Rydzyk będzie dobrze.
      • surykatka333 Re: Jurek: PiS próbował łamać moje sumienie 20.04.07, 06:42
        Jeśli tak, to dobrze, że Jurek nie dał się PiS-uarom złamać i miał
        odwagę przeciwstawić się kaczorom. Gratulacje!!! Życzę powodzenia
        nowej partii. Jeśli poprze o.Rydzyk będzie dobrze.

Co ma poprzeć Rydzyk?
        przecież Rydzyk to bankrut jakieś reklamy w tych swoich mediach w prowadza on
        ledwie zipie to nie jest już ta siła która była dwa lata taemu RM.
        Mochery się zbuntowały i nie chcą płacić
        Gdzie ma być wiec promowana partia Jurka w TVN? tam jest miejsce dla platwormy
        Albo w PIS -owskiej tvp bez medió mareka Jurka partia to żywy trup.

• qc Jestem pod wrazeniem 20.04.07, 07:31
      prawicowiec z sumieniem.
      Co prawda do tej pory sumienie nie przeszkadzalo mu brac udzial we wszystkich
      haniebnych procedurach koalicji.
      Czy jest jeszcze wiecej potencjalnych kandydatow w tym szemranym towarzystwie,
      ktorych sumienie ruszy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka