Dodaj do ulubionych

Zbrodniarz z Blacksburga był szykanowany w szkole?

20.04.07, 09:07
Cala tajemnica jego osobowosci jest w przekazach religijnych.
Rzeczywistosc jest inna niz uczy religia.
Psychika nie poradzila sobie z brutalna rzeczywistosia.

Wiare nalezy rozumiec, On jej nie rozumial i dlatego sie zbuntowal,
doprowadzajac do tragedii swojej i innych.
Obserwuj wątek
    • olejowy.bogacz Re: Zbrodniarz z Blacksburga był szykanowany w sz 20.04.07, 09:26
      Poplatana ta twoja teoria.
      • anuszka_ha3.agh.edu.pl Osobowość 20.04.07, 10:50
        Tacy ludzie łatwo popadają w zachowania destrukcyjne. Albo sami się zabijają -
        nałogi, autoagresja, samobójstwa - albo zabijają innych.

Ale co to znaczy "tacy ludzie"?
        Niektórzy są bardziej wrażliwi na szykany i nietolerancję, trudniej jest im się
        dostosować do społeczeństwa. Później z tego powodu są znów szykanowani i tak
        spirala się nakręca.

Czy słyszeliście np. o zespole Aspergera?
        216.239.59.104/search?q=cache:5fcq3M6sxy8J:akson.org/x.pro/ModArticles/ShowArticle/347/+zesp%C3%B3%C5%82+aspergera&hl=en&ct=clnk&cd=4&gl=pl
        • waterbomb Re: Osobowość 20.04.07, 11:21
          Nie słyszałem ale po przeczytaniu stwierdzam że ja to mam. Jedynie brak
          koordynacji ruchowej mnie nie dotyczy :)

• kraiczek Ja też w takim razie to mam 20.04.07, 11:53
            Wszystkie 7 cech pasuje do mnie idealnie, dobrze wiedzieć bo od dawna
            zastanawiałem się czy ja mam jakiś tzw. "zespół" A co do koordynacji ruchowej to
            chyba chodzi tylko o taką niezdarność wśród ludzi, dlatego nie wyobrażam siebie
            jako kelnera:) Nie mam praktycznie żadnych znajomych, w podstawówce byłem od 4
            klasy kozłem ofiarnym ale pod koniec mnie polubili, w liceum byłem neutralny jak
            krzesło klasowe bo tam naprawdę miałem klasę z której chyba 1-2 osoby miały wg
            mnie w miarę normalne zainteresowania, teraz jestem na studiach ale nie mam
            zamiaru do nikogo strzelać bo to nie cecha Aspergera.
            • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Ja też w takim razie to mam 20.04.07, 22:39
              waterbomb, kraiczek:

Zespół Aspergera opisano dopiero w latach 80. na Zachodzie. Do dziś wiedza o nim
              jest słaba, zwłaszcza w Polsce. Ale obecnie coraz więcej się o tym pisze. To się
              leczy. Ludzie z tym zespołem potrafią sobie doskonale radzić w życiu, potrzeba
              im jedynie nieco pomóc dostosować się do społeczeństwa.

Myślę, że wizyta u psychologa może przynieść wam dużo korzyści.
          • maledudusie zauwazylem dziwna rzecz u wielu Azjatow, 20.04.07, 19:30
            pewien szczegol zwiazany z ich zyciem. Ten gosc byl Koreanczykiem, przyjechal
            tutaj w wieku osmiu lat, a jednak nadal mowil po angielsku z akcentem. Mialem
            Chinczykow w grupie na studiach, oraz pracuje z kilkoma ktorzy tu sa od
            dziecka, a jeden nawet urodzil sie, a pomimo to nadal ich angielski nie
            jest "amerykanski", lecz "azjatycki".
        • maureen2 Re: Osobowość 20.04.07, 12:02
          ano,nie wystarzy otworzyć książkę na przypadkowej stronie i coś motać,albo
          znależć w wyszukiwarce hasło "agresja',niemowlęta też ją mają.
          Natomiast azjaci mówią rzeczywiście inaczej,inna artykulacja,intonacja,krótka,
          gardłowa,może na początku,dziwić,smieszyć,albo sprawiać wrażenie,że ktoś kłóci
          się,a tekst jest zupełnie inny
      • zygzag3 Re: Zbrodniarz z Blacksburga był szykanowany w sz 20.04.07, 11:06
        olejowy.bogacz napisał:

> Poplatana ta twoja teoria.

Nie nazywaj tego nawet teoria, prosze.
    • pierrecruise Pewnie będą szukać w genach, ale i kultura... 20.04.07, 09:26
      go takim stworzyła, włączając zachowanie innych ludzi, powstała mieszanka
      wybuchowa i skończyło się tak jak widzieliśmy, ktoś, gdzieś, zapalił swoją
      głupotą lont, a inni za to zapłacili
    • mosessex Student z Virgini to produkt amerykańskiego stylu 20.04.07, 09:29
      życia , przemocy , zbrodni i gwałtów lansowanych przez syjonistycznych
      producentów z Hollywood , którzy na propagowaniu zbrodni robia wielką kasę.
      Wojan w Afganistanie , Iraqu takżę odcisnęła swoje piętno na tym dzielnym
      strzelcu.Jak podały media sama uczelnia studenta tolerowała brutalność jego
      utworów literackich gdyz jest to właśnie część amerykańskiego stylu życia
      narzucanemu przez US-ludobójców innym narodom i państwom przemocą.
      • kodem_pl Taaaaaak 20.04.07, 10:56
        A tysiace innych studentow, ktorzy nikogo nigdy nie zabili i nie zabija to tylko
        wyjatek potwierdzajacy regule. Morderstwo Polki w Bradford, UK, (przez Polakow,
        wszyscy b. krotko w UK) to pewnie pietno dzialalnosci Rydzyka? Moze ona diablem
        byla...
      • towarzysz.dyrektor A moze ofiara, mosessexie, lewacki wiktymologu? 20.04.07, 10:58
      • zygzag3 Re: Student z Virgini to produkt amerykańskiego s 20.04.07, 11:22
        A co powiesz o polskich szkolach? Czy nie pamietasz tzw. ''kocowy'' na poczatku
        liceum przez starszych rowiesnikow? Nie miales problemow z osmoklasistami w
        podstawowce, wyzywajac sie na najmlodszych? Uczylem sie w Polsce 9-10 lat temu,
        filmy Hollywood nie byly tak latwo dostepne jak jest to teraz, poprzez internet.
        Posluchaj sobie polskiego hip-hopu, ble, i powiedz mi czy jest miloscia
        przesiakniety? My mamy taki sam problem, chociaz taka tragedia, na szczescie,
        jeszcze nas nie spotkala.
        To nie jest problem tylko Amerykanow. Niemcy, Hiszpania, Polska o Rosji juz nie
        wspomne (prosze zobaczyc na Youtube rosyjskie filmiki nakrecone przez uczniow).
        Uczeszczalem do liceum w Anglii, i przyznam ze nie mialem problemow. Mlodziez
        tutaj na poziomie liceum zachowuje sie calkiem przyzwoicie, sa oczywiscie
        wyjatki, ale na poziomie podstawowki to rece opadaja. Co nam pozostaje to dobre
        wychowanie i przyklad ze strony rodzica, pelne zaufanie i gotowosc do wszelkich
        rozmow i dyskusji, ale co ja sie znam.
      • snow21 W produktach Holyjudu i na tym forum jest mnóstwo 20.04.07, 13:20
        • snow21 agresywności i bardzo mało wojowniczości-żaden 20.04.07, 13:22
          • snow21 z gierojów a la GW nie chce jechać na front )))))) 20.04.07, 13:25
    • derduch Re: Zbrodniarz z Blacksburga był szykanowany w sz 20.04.07, 09:36
      Widzę spore podobieństwo Kaczyńskich, też byli gnębieni w dzieciństwie, teraz
      wyżywają się na całym narodzie.
    • minasz Re: Zbrodniarz z Blacksburga był szykanowany w sz 20.04.07, 09:42
      wyglada ze to on był zdesperowana ofiara hehe
      tak sie czesto zdarza ze ludzie sa szykanowani w szkołach np bo sa słabsi
      fizycznie (jak wsrod kurczakow) a jak sie wkurza i dla zrownowazenia sił posłuza
      sie nozem roni sie z nich strasznym mordercow a z tłuczkow biedne ofiary
    • maureen2 Re: Zbrodniarz z Blacksburga był szykanowany w sz 20.04.07, 10:22
      istotne jest też to,co działo się na uczelni
    • pyzz Re: Zbrodniarz z Blacksburga był szykanowany w sz 20.04.07, 10:36
      Tak to już jest, że jak się ludzi maltretuje, to się w nich może urodzić potwór.
      Domyślam się jednak, że ludzie stwierdzą tylko, że "widać był słaby psychicznie"
      (jakby to był grzech jakiś) i sprawa będzie załatwiona. Domyślam się, że w
      prostych ludzkich umysłach nie urodzi się myśl, że jest to dowód na to, że nad
      ludźmi nie należy się znęcać.
    • kurwiszon69 Re: Zbrodniarz z Blacksburga był szykanowany w sz 20.04.07, 10:37
      Jeremy spoken, spoken...

Pearl Jam, Jeremy
    • lilith76 Re: Zbrodniarz z Blacksburga był szykanowany w sz 20.04.07, 11:21
      "Carrie" Kinga mi się przypomina...
      Tej kraj sam się w końcu wysadzi w powietrze...
    • watashi79 wiara to samo zło świata 20.04.07, 11:22
      wytłumacz to tysiącom wymordowanym w czasie inkwizycji. albo galileuszowi, który
      został zamknięty, bo ośmielił się mówić prawdę o świecie. albo gejom i
      lesbijkom, którzy przez kościół publicznie bywają porównywani z pedofilami, a
      homoseksualizm ostatnio również z kazirodztwem.

jeśli ktoś rozmawia ze swoją zmarłą babcią to jest uznawany za wariata, a jeśli
      rozmawia z bogiem to już jest wszystko w porządku; jeśli ktoś stwierdzi, że
      widział napoleona to również zostanie uznany za wariata, jeśli zobaczy jakąś
      świętą postać, to zaraz zaczną się złazić pielgrzymki... wniosek jest oczywisty.

cała instytucja kościelna wykorzystuje naiwność ludzi do skubania kasy i dzięki
      zastraszeniu do bezwzględnego posłuszeństwa. tak samo działają sekty.
      • richard.dawkins Re: wiara to samo zło świata 20.04.07, 11:42
        wydaje sie to takie oczywiste... a jednak tak niewielu dochodzi do takich
        wnioskow...
      • ciumcia Re: wiara to samo zło świata 20.04.07, 11:48
        Możesz zacytować choć jedną wypowiedź jakiegoś hierarchy kościoła
        katolickiego, który porównywałby homoseksualizm do pedofilii lub kazirodztwa?

Czekam.
        • snow21 Twórcy obozów zagłady Lenin itp byli wrogami wiary 20.04.07, 13:42
          • watashi79 za to hitler i inkwizycja wprost przeciwnie 20.04.07, 20:50
            • michnix2 Hitler byl przeciwnikiem chrzescijanstwa 20.04.07, 23:42
              I byl poganinem. Dosc powiedziec, ze jego idee sa ostatnio bardzo popularne wsrod lewicy amerykanskiej, ktora rowniez nienawidzi kazdego slowa majacego cokolwiek wspolnego z chrzescijanstwem - to dlatego np. w stanach lewica NIGDY nie uzyje slowa "Christmas" a zawsze "winter holiday", ktore jest doslownym tlumaczeniem hitlerowskiego "winterfest". Hitler zwalczal idee swiat bozonarodzeniowych, starajac sie je przeksztalcic w poganski rytual swiat przesilenia zimowego i zmieniajac nazwe na Winterfest.
              • watashi79 Re: Hitler byl przeciwnikiem chrzescijanstwa 21.04.07, 22:46
                michnix2 napisał:

> I byl poganinem.

oczywiście, a zdjęcia hitlera z księżmi z rękami uniesionymi w faszystowskim
                geście przedstawiają próby nawrócenia ich na poganizm. jasne. hitleryzm opierał
                się na "ochronie moralności" i "tradycyjnych wartościach" (brzmi znajomo?),
                które dziwnym zbiegiem okoliczności, zawsze naruszali Żydzi, Cyganie,
                homoseksualiści i wszyscy inni u których nie dopatrzono się aryjskich rysów.

proponuję również przyjrzeć się, jakie polskie organizacje tak silnie lgną do
                chrześcijaństwa i jaki jest ich stosunek do manifestacji z zeszłego tygodnia --
                to było chyba największe zamówienie na piwo w ciągu ostatnich lat. ale ale, co
                za niespodzianka! ani MW ani LPR nawet nie ruszyli palcem by wobec nich
                zaprotestować! a przecież w organizowaniu kontrmanifestacji są bardzo dobrzy.
        • watashi79 Re: wiara to samo zło świata 20.04.07, 20:49
          ciumcia napisał:

> Możesz zacytować choć jedną wypowiedź jakiegoś hierarchy kościoła
          > katolickiego, który porównywałby homoseksualizm do pedofilii lub kazirodztwa?

do usług.
          www.innastrona.pl/news_pokaz.phtml?nID=3318&ts=1177094848
          [cytat]
          Arcybiskup Angelo Bagnasco należy do grupy włoskich hierarchów kościelnych,
          którzy za wszelką cenę chcą zapobiec legalizacji "homomałżeństw" w swoim kraju.
          Pod koniec marca biskup postawił na konferencji prasowej retoryczne pytanie.
          Jeśli zgodzimy się na legalizację związków gejowskich, to "dlaczego miano by się
          potem sprzeciwić kazirodztwu, jak w Anglii, gdzie brat i siostra mają dzieci,
          żyją razem i kochają się? Dlaczego miano by się sprzeciwić partii pedofilów w
          Holandii, skoro istnieje zgoda obu stron?".
          [/cytat]
      • michnix2 Ateisci to cale zlo tego swiata 20.04.07, 22:22
        Mowisz o tysiacach wymordowanych w czasie inkwizycji twierdzac, ze wierzacy sa zli.

To ja Ci podam kilka krajow, gdzie ustawowo byl ateizm i ktore ustawowo walczyly z religia:
        - ZSRR
        - Chiny Mao Tse Tunga
        - Korea Polnocna
        - Wietnam
        - Kambodza

I powiedz mi teraz jak to sie stalo, ze te "cudowne" ateistyczne kraje sa synonimami masowych mordow, nedzy, upodlenia i barbarzynstwa? Czy aby fakt, ze w rzadzie tych krajow nie bylo ani jednego wierzacego ma jakies znaczenie?

Ale czego oczekiwac od lewicy - logicznego myslenia? Smieszne.
        • h_anna Re: Ateisci to cale zlo tego swiata 27.04.07, 01:03
          czlowieku, to nie kraje sa symbolami masowej smierci tylko ludzie, ktorzy w tym
          czasie stali na czele panstwa. jak bys nie wiedzial zabijali glownie "swoich" no
          i jak sam napisales ateizm byl "ustawowy"
    • jagna1606 Re: Zbrodniarz z Blacksburga był szykanowany w sz 20.04.07, 11:47
      Bylam w Stanach 3 razy.
      Ostatni raz przebywalam pol roku w bogatej amerykanskiej rodzinie,w bogatej
      dzielnicy.
      I nie spodziewalam sie ze bede miala taka refleksje- nawet mnie sama to bardzo
      zaskoczylo.Otoz :
      NIE DZIWIE SIE , ZE BYL 11 WRZESNIA.
      I TERAZ-NIE DZIWIE SIE ZDARZYLA SIE TA MASAKRA NA UCZELNI.
      Ich naprawde mozna nienawdzis tak mocno
      • derduch Re: Zbrodniarz z Blacksburga był szykanowany w sz 20.04.07, 12:47
        Mam nadzieje że już nie dostaniesz prawa wjazdu do Stanów.
        To najwspanialszy kraj na świecie, dla polskiego motłochu i kretyńskiej "dumy
        narodowej" nie jest do zrozumienia że można żyć miło, łatwo i przyjemnie, tak
        jak Amerykanie.
        • lilith76 Re: Zbrodniarz z Blacksburga był szykanowany w sz 20.04.07, 13:19
          > Mam nadzieje że już nie dostaniesz prawa wjazdu do Stanów.
          > To najwspanialszy kraj na świecie, dla polskiego motłochu i kretyńskiej "dumy
          > narodowej" nie jest do zrozumienia że można żyć miło, łatwo i przyjemnie, tak
          > jak Amerykanie.
          >

Za dużo się "Mody na sukces" naoglądałeś...
          • derduch Re: Zbrodniarz z Blacksburga był szykanowany w sz 20.04.07, 15:40
            Co to takiego ta "moda na sukces"?
            Mieszkałem sobie bardzo przyjemnie w Palm Beach, stąd moja opinia, a ty gdzie w
            Stanach byłaś?
            • jagna1606 Re: Zbrodniarz z Blacksburga był szykanowany w sz 20.04.07, 22:29
              Co to takiego ta "moda na sukces"?
              > Mieszkałem sobie bardzo przyjemnie w Palm Beach, stąd moja opinia, a ty gdzie w
              > Stanach byłaś?

Nowy York ,Long Island, New Jersey.
              Zachlysniecie sie pierwszym haustem tego co otacza po czasie przechodzi w bezdech...
              Ludzie, ktorych poznalam -bogaci amerykanie-to pustynia kulturalna ,zarozumiali
              ,zapatrzeni w siebie i swoj styl zycia, zarozumialcy.Zero zainteresowania innym
              czlowiekiem-kim jest i co soba reprezentuje.Oni sa centrum, sa najlepsi.Nie
              przeszkadza im brak wiedzynp ze w Europie wschodniej nie ma juz komunizmu i ze
              jest Unia Europejska.
              Mlodziez, ta ktora widzialam i poznalam bo mieszkalam z nimi, (a uwazam sie za
              bardzo tolerancyjna)- alkohol,narkotyki, imprezy wielodniowe pod nieobecnosc
              rodzicow, zra,spia do 3 po poludniu,najchetniej nic nie robia, chyba ze rodzice
              placa za szkole, by z niej nie wyrzucano tych matolow- jak swinie.
              Jak streetworkera ugryzl pies domu, to oczywiscie gromy spadly na tego goscia
              -pieprz ...ony OBCY, IMIGRANT!
              Szkoda czasu na przyklady, mam ich bez liku.Ulozylo mi sie to jakos dopiero po
              czasie.
              Jest przyjemnie spedzac tam czas, ale marzylam poznac prawdziwych amerykanow i
              rozczarowalam sie bardzo.
              I nie jest to przyklad z jednego domu.
    • maureen2 Re: Zbrodniarz z Blacksburga był szykanowany w sz 20.04.07, 11:54
      w artykułach cnn zastrzeloną młodzież nazwano nawet "bohaterami",tylko nie wia-
      domo czego,ale ładnie brzmi.I wspomnienia młodzieńców "stał tam ",albo
      "słyszałem huk strzałów",o czymś mówić trzeba.
    • fikus28 Re: Zbrodniarz z Blacksburga był szykanowany w sz 20.04.07, 12:10
      Wiecie co, jestem zszokowana jedną rzeczą, tym że zachowujecie się (jak i
      miliony innych) tak jak on chciał. To był jego plan. Prosta droga aby wreszcie
      stac się sławnym? Zastrzel 32 osoby, a od razu będzie znał Cię cały świat,
      nareszcie zwrócą na Ciebie uwagę, a jak nie strzelisz sobie w łeb to jeszcze
      zrobisz na tym interes życia, napiszesz książkę, Cameron może film nakręci.
      Nikt natomiast nie mówi o ofiarach, o ludziach których zstrzelił z zimmną krwią
      bez wyraźnego powodu. To jest poprostu żenujące.
      • maureen2 Re: Zbrodniarz z Blacksburga był szykanowany w sz 20.04.07, 12:13
        cóż mu po tej sławie,życia mu to nie wróci,żaden interes,a mogło być inaczej
      • oficer_militarysta Re: Zbrodniarz z Blacksburga był szykanowany w sz 20.04.07, 12:33
        fikus28 napisała:

> Wiecie co, jestem zszokowana jedną rzeczą, tym że zachowujecie się (jak i
        > miliony innych) tak jak on chciał. To był jego plan. Prosta droga aby wreszcie
        > stac się sławnym? Zastrzel 32 osoby, a od razu będzie znał Cię cały świat,
        > nareszcie zwrócą na Ciebie uwagę, a jak nie strzelisz sobie w łeb to jeszcze
        > zrobisz na tym interes życia, napiszesz książkę, Cameron może film nakręci.
        > Nikt natomiast nie mówi o ofiarach, o ludziach których zstrzelił z zimmną krwą
        >
        > bez wyraźnego powodu. To jest poprostu żenujące.

Dokładnie. Dla mnie ten Cho jest nikim, biorąc pod uwagę to co zrobił. W
        bestialski sposób wykonał egzekucje 33 osób tylko dlatego, że on sam miał
        problemy ze swoją osobowością.
      • absurdello A ja jestem ciekaw czy te osoby były przypadkowe 20.04.07, 12:47
        czy też to byli ci co mu zaleźli za skórę ... (oczywiście nie pochwalam tego co
        zrobił, bo to była krańcowość)

Ale z drugiej strony w tym potępianiu jego czynów zapomina się, że coś go do
        tego doprowadziło, ktoś mu bez zastanowienia się, po co studentowi 2 sztuki
        broni ostrej, sprzedał tę broń i amunicję ...

... i może różni bezsensowni dręczyciele słabszych zastanowią się, że czasami
        zaszczuwany może zacząć gryźć na oślep ...
        • snow21 Ten inteligentny i lekko autystycznyPsychopata był 20.04.07, 13:46
          • snow21 terrory nowego rodzaju-ofiaraMTV i ideowyNihilista 20.04.07, 13:50
        • lisabracci2 Re: A ja jestem ciekaw czy te osoby były przypadk 20.04.07, 19:15
          Dokladnie. Ludzie tutaj sie rzeczywiscie zaczynaja zastanawiac nad swoim
          zachowaniem. Mieszkam w Stanach i studiuje na uczelni wyszej. Dzisiaj na
          kampusie bylo pare razy wiecej security i policji, niz widzialam w sumie przez
          kilka lat.
        • esima Re: A ja jestem ciekaw czy te osoby były przypadk 21.04.07, 10:28
          Ludzie, którzy są ofiarami łatwo stają się katami ,nie zapominajmy o tym.
          Hitler i inni zbrodniarze sami kiedyś byli ofiarami działań innych, zwykle
          najbliższego otoczenia(rodziców, opiekunów, wychowawców). Lęk i złość która się
          gromadzi w człowieku to siła wybuchowa, albo zniszy siebie, albo innych, musi
          mieć ujście.I to nie są czcze gadania, wszelkie możliwe badania potwierdają, że
          dziecko maltretowane samo kiedyś będzie maltretować innych lub siebie. Istota
          leży w tym, aby nie dopuścić do sytuacji, w której ktoś może poniżać,
          szykanować, maltretować inne osoby. Rozwój empatii powinien być priorytetem
          naszej kultury, ale niestety priorytetem jest jak najwięcej kupić, skonsumować,
          a z drugiej strony jak najwięcej sprzedać. Jakieś to chore.
          • maureen2 Re: A ja jestem ciekaw czy te osoby były przypadk 21.04.07, 10:36
            w jego tekstach,przynajmniej tych opublikowanych,nie ma nic o Hitlerze,to jest
            interpretacja mediów,wyglądająca na manipulację
    • bobek_01 Wydaje mi się, że wiem, czemu tak się stało... 20.04.07, 14:59
      Ja się temu Koreańczykowi nie dziwię. Był w USA od 1992 roku, jak się przez 15
      lat słyszało docinki WASPów, którzy uważają, że są nadludźmi, jak się dołowało
      go na każdym kroku, nakręcało ten ogień wewnętrzny, to ciśnienie nie wytrzymało
      i wybuchnął. Trzeba też wziąć pod uwagę, że wszyscy mówią o jego wyizolowaniu
      od otoczenia? A jeśli był introwertykiem. Introsi są bardzo wrażliwi, zwłaszcza
      w tak ekstrawertycznym i oszukańczym społeczeństwie jak amerykańskie. Nic
      dziwnego, że nie mógł sobie znaleźć miejsca. Wyścig szczurów i kult sukcesu
      naokoło, durni Amerykańcy myślący, że są pępkiem świata nawet nie próbowali
      swoimi durnymi móźdżkami ociekajacymi colą go zrozumieć. Zauważcie też, że nie
      miał żadnej dziewczyny. Chłopak w tym wieku i tak wrażliwy upierdliwość ze
      strony facetów, jeszcze by zniósł, ale totalne zlewanie przez panienki (swoją
      drogą nic nie warte) w dużym stopniu przyczyniło się też do frustracji. Jako
      chłodny obserwator z Europy potrafię zrozumieć jego wyciszenie i jego inność,
      które stały się przekleństwem. Cho-Seng-Hui chciał po prostu być taki jak inni,
      zaufał, że mimo azjatyckich korzeni, może wejść na równych prawach do
      społeczeństwa. Ale ono go odrzuciło, wyśmiało - stąd te religijne bluźniercze
      odniesienia.
      • lilith76 Re: Wydaje mi się, że wiem, czemu tak się stało.. 20.04.07, 15:04
        Też cos takiego mi przyszło do głowy.
        Ale Amerykanie na takie wyjaśnienie nie wpadną.
        Albo przystosuj się do bandy durni, albo się uprzejmie sam zastrzel nie wciągając w to "kasty szczęśliwych".
        • lisabracci2 Re: Wydaje mi się, że wiem, czemu tak się stało.. 20.04.07, 19:17
          Yap.
      • maureen2 Re: Wydaje mi się, że wiem, czemu tak się stało.. 20.04.07, 19:29
        zupelnie wyizolowany nie był,przecież chodził na uczelnię,zajęcia,zdawał jakieś
        zaliczenia,rozmawiał,nie był niemową,co sugerują niektórzy,może nie uczestni-
        czył w zbiorowych imprezach,nie był "duszą towarzystwa",nie wybijał szyb po pi
        jaku,co wystarczyło aby uznać,że jest cichy,spokojny,czy nawet "autystyczny".
    • jurwal Zbrodniarz z Blacksburga był szykanowany w szkole 20.04.07, 20:27
      No, cóż. Amerykanie, to światli kulturalni ludzie. Z pewnością nie wyśmiewali
      się z koreańczyka. Chetnie by mu pomogli. Przecież oni szanują wszystkich.
    • maureen2 Re: Zbrodniarz z Blacksburga był szykanowany w sz 21.04.07, 02:46
      no tak,Ameryka jest zniesmaczona video emitowanymi w tv,nie pozwala to zastrze-
      nym chodzić w glorii bohaterów.I co gorsza nie chce się zastanowić dlaczego
      do tego doszło.CNN miało nawet ładny tytuł artykułu "jad zza grobu",całkiem
      trafny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka