Dodaj do ulubionych

PD solidaryzuje się z Geremkiem i przeciwnikami...

28.04.07, 14:57
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • piskoala PD solidaryzuje się z Geremkiem i przeciwnikami l. 28.04.07, 15:06

ja też, bi niżej wymienieni już mnie krańcowo wp........

----
      Obszczymurki RP V sojediniajties'
      • aplus W przyszlym roku ma byc burza sloneczna oby przy 28.04.07, 17:48
        okazji pogonila Geremka i reszte holoty II RP !!!
        • konstanty_radziwill [...] 28.04.07, 20:40
    • lestek35 PD solidaryzuje się z Geremkiem i przeciwnikami.. 28.04.07, 15:07
      Zaraz, zaraz, jako to drzewiej było.... "Naród z partią a partia z narodem"?

Niech żyje tow. Grermek!! Niech żyje tow. Geremek!!!
      • wlodek111 pamiec masz dobra - a moze sam tak krzyczales? 28.04.07, 15:11
        Historia kolem sie toczy.......a PiS to jak faszysci i komuniscie, do kupy
        wzieci.....

"Najpierw przyszli po komunistów, ale sie nie odezwalem, bo nie bylem
        komunista. Potem przyszla kolej na zydów, i znowu sie nie odezwalem, bo nie
        bylem zydem. Potem przyszli po zwiazkowców, i znowu siê nie odezwalem - bo
        nie nalezalem do zwiazków zawodowych. Potem przyszli po katolików i nie
        protestowalem, bo bylem protestantem. Wreszcie przyszli po mnie - i nie
        bylo juz nikogo, kto wstawilby sie za mna.".

Pastor Martin Niemöller, 1945
        • realista1000 Onysz "bohater"-odczekał na reakcję i się stawia 28.04.07, 15:14
    • wlodek111 moze jeszcze cos bedzie z tej Polski..... 28.04.07, 15:09
      Historia kolem sie toczy.......a PiS to jak faszysci i komunisci, do kupy
      wzieci.....

"Najpierw przyszli po komunistów, ale sie nie odezwalem, bo nie bylem
      komunista. Potem przyszla kolej na zydów, i znowu sie nie odezwalem, bo nie
      bylem zydem. Potem przyszli po zwiazkowców, i znowu siê nie odezwalem - bo
      nie nalezalem do zwiazków zawodowych. Potem przyszli po katolików i nie
      protestowalem, bo bylem protestantem. Wreszcie przyszli po mnie - i nie
      bylo juz nikogo, kto wstawilby sie za mna.".

Pastor Martin Niemöller, 1945

• katolik_polski1 Re: moze jeszcze cos bedzie z tej Polski..... 28.04.07, 15:13
        wlodek111 napisał:

> Historia kolem sie toczy.......a PiS to jak faszysci i komunisci, do kupy
        > wzieci.....
        >
        > "Najpierw przyszli po komunistów, ale sie nie odezwalem, bo nie bylem
        > komunista. Potem przyszla kolej na zydów, i znowu sie nie odezwalem, bo nie
        > bylem zydem. Potem przyszli po zwiazkowców, i znowu siê nie odezwalem - bo
        > nie nalezalem do zwiazków zawodowych. Potem przyszli po katolików i nie
        > protestowalem, bo bylem protestantem. Wreszcie przyszli po mnie - i nie
        > bylo juz nikogo, kto wstawilby sie za mna.".
        >
        > Pastor Martin Niemöller, 1945
        -----------------------------------------
        Identyczny tekst z niejaka Zawisza !
        Bawimy sie teraz w urabianie opini ,
        czy jestesmy schozofrenikiem !???
        • koloratura1 Re: moze jeszcze cos bedzie z tej Polski..... 28.04.07, 15:49
          katolik_polski1 napisał:

> -----------------------------------------
          > Identyczny tekst z niejaka Zawisza !
          > Bawimy sie teraz w urabianie opini ,
          > czy jestesmy schozofrenikiem !???

Wiesz co? Najlepiej spytaj o to swego psychiatrę.
          • vitabravo Bój się Boga Łonyszkiewicz !!! 28.04.07, 17:50
            "..."NTO": No, to pan narobił zamieszania na całą Europę, panie profesorze...

Bronisław Geremek: Proszę mi wierzyć, że się tego nie spodziewałem. Zakładałem,
            że moim aktem obywatelskiego nieposłuszeństwa będą zainteresowani wyłącznie
            ludzie w kraju, którzy zostali postawieni przed takim dylematem jak ja. (...)"

- nie wierze Panu profesorze i na nic Panskie prosby.
            Zrobil Pan cos zlego i nie wierze, zeby Pan nie zdawal sobie sprawy z
            konsekwencji swojego zachowania.
            A jezeli Pan faktycznie nie zdawal sobie sprawy... to moze czas najwyzszy
            dac sobie spokoj z dzialalnoscia "dla dobra" RP ?
            Moze juz wiecej nie jest Pan w stanie zrobic, a teraz bedzie Pan
            tylko chrzanic? ..."
            >
            Jeśli chodzi o szkodzenie Polsce to Geremek jest w stanie wile zrobić.
            Wszak od samego początku zajmuje się tylko szkodzeniem naszej ojczyźnie.
            A może znasz jakiś przykład, w którym Geremek przysłużyłby się swojej
            przybranej ojczyźnie?

• olias Re: Bój się Boga Łonyszkiewicz !!! 28.04.07, 20:15
              niestety. Musimy przetrwać czas gdy wszystkie te pieprzone "autorytety' mają
              coś do powiedzenia. Z każdej orientacji politycznej, bez różnicy. Dopiero gdy
              owi ... eee ... przedstawiciele elyt pójdą sobie na fotele bujane przyjdzie
              czas profesjonalistów. Profesjonalistów, nie durnowatych i kłótliwych ideowców.
              Tak się złożyło przypadkowow że w tym samym czasie spotkało sie dwóch ideowćow -
              kretynów. Marek Jurek i Geremek. Zróżnych partii, z różnych powodów -
              ośmieszają Polskę.
      • drojb Re: Bardzo trafny cytat, Włodek! 28.04.07, 15:15
        Tyle, że PD, do której mam sporo sentymentu, zabiera głos za późno i za cicho.
        Pan Onyszkiewicz jest chyba trochę lękliwy i decyduje się zająć stanowisko
        dopiero jako ostatni. Dziwnym trafem, kiedy powstała koalicja PiS-LPR i
        Samoobrona, to protestował przeciwko Lepperowi. Giertych mu nie przeszkadzał.
        Albo jest z gumy, albo z niego pollityk jak z koziej d...
    • mark6 [...] 28.04.07, 15:11
      • drojb Re: No, mark, elitą to ty nie jesteś na pewno 28.04.07, 15:18
        ani "jelitą" - kojarzyć cię trzeba raczej z niższą częścią ciała. Może jesteś
        Noga?
        • koloratura1 Re: No, mark, elitą to ty nie jesteś na pewno 28.04.07, 15:55
          drojb napisała:

> ani "jelitą" - kojarzyć cię trzeba raczej z niższą częścią ciała. Może jesteś
          > Noga?

A może ciut wyżej?
      • funny5 Re: Brawo polskie "jelity" kpiące z prawa. 28.04.07, 15:22
        mark6 napisał:

polska
        > ynteligencjo wasz czas mija.
        ------
        Czyli nadchodzi czas twoj.Czas nieukow
      • piotrgdansk8 Nie tylko polskie, ale i unioeuropejskie 28.04.07, 15:25
        Mają w doopie nawet własne prawo!

"3. Gdy prawo Państwa Członkowskiego zawiera wyraźny przepis dotyczący utraty
        mandatu członka Parlamentu Europejskiego, mandat ten wygasa zgodnie z tym
        przepisem. Właściwe władze krajowe informują o tym Parlament Europejski."

eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32002D0772:PL:HTML
        Cóż za kabaretowa organizacja!
      • sceptyczka Re: Brawo polskie "jelity" kpiące z prawa. 28.04.07, 15:27
        Bardzo smutne jest to co piszesz. Juz myslalam , ze era proletariusze wszystkich
        krajow laczcie sie minela. Polska dla klasy rlobotniczhej. dla prostakow,klechow
        i m oherowych beretow - niech zyje nam Polska idiotow, czym wiecej ich bedziue,
        tym lepiej dla nas, bo bedziemy dluzej przy sterach wladzy.
      • koloratura1 Bolszewicy 21-go wieku, łączcie się! 28.04.07, 15:53
        mark6 napisał:

> Uważacie barany , że stoicie ponad prawem?
        > Mocno się zdziwicie już wkrótce jak poniesiecie POWAŻNE konsekwencje
        > za naigrywanie się z praworządności.Pi...ne UWole, AWSy, POwcy polska
        > ynteligencjo wasz czas mija.

Niestety...
        Nadchodzi czas Lepperów, Łyżwińskich i innych Hojarskich...
      • koloratura1 Re: Brawo polskie "jelity" kpiące z prawa. 28.04.07, 16:47
        mark6 napisał:

> Uważacie barany , że stoicie ponad prawem?
        > Mocno się zdziwicie już wkrótce jak poniesiecie POWAŻNE konsekwencje
        > za naigrywanie się z praworządności.

Gdyby te "barany" ćwierć wieku temu i trochę nie stanęły ponad prawem i mimo
        ceny, jaką za to płaciły, stały ponad nim konsekwentnie przez dobrych parę lat,
        to do dziś byś hulał na pochód pierwszomajowy i radośnie pozdrawiał towarzyszy
        na trybunie.

• s0ber Re: Brawo polskie "jelity" kpiące z prawa. 28.04.07, 17:29
          koloratura1 napisała:

> Gdyby te "barany" ćwierć wieku temu i trochę nie stanęły ponad prawem i mimo
          > ceny, jaką za to płaciły, stały ponad nim konsekwentnie przez dobrych parę lat,
          > to do dziś byś hulał na pochód pierwszomajowy i radośnie pozdrawiał towarzyszy
          > na trybunie

Aha, i to ich teraz usprawiedliwia, mogą robić, co chcą, tak? Bo wtedy zrobili z
          siebie bohaterów? A ja Ci powiem, że sami, to sobie mogli zrobić kupę, bo gdyby
          ludzie nie chcieli zmian, to nic by z tego nie wyszło. Wtedy był cyrk i w końcu
          spadła kropla, która przelała kielich i dlatego doszło do obalenia władzy
          komunistycznej, pragnienie wolności wśród Polaków jest bardzo silne i jeśli
          poczujemy się zagrożeni, to tak będzie i tym razem, wystarczy tylko, że nasz
          wspaniały rząd się nie opamięta. Przeciągnie strunę i bach! Już ponad 2 mln. z
          nas nie chciało tego znosić i zostawiło ten syf za sobą, to chyba o czymś
          świadczy!? Prawda? Myślisz, że to zwykły przypadek, że dzieje się to akurat
          teraz? Zacznij myśleć samodzielnie! Obserwuj, zrozum i miej świadomość!
    • realista1000 no i proszę - będziemy mieć kilku Giermków 28.04.07, 15:12
      jeden był za mało, teraz jest więcej
    • piotrgdansk8 Życiorys Pana Profesora bez retuszu ;) 28.04.07, 15:12
      perso.orange.fr/m.ostrowski/eur01_.htm
      • drojb Re: Bardzo piękny życiorys, tyle że tendencyjnie 28.04.07, 15:22
        opisany przez "Gazetę Polską", znaną tubę Kaczek. Poczytaj sobie choćby
        Vikipedię, potciuniu
        • piotrgdansk8 Drojbinko, w wiki strasznie wazelniarska 28.04.07, 15:24
          laurka jest. Zgrabnie pomija najbardziej wstydliwe momenty z życia Pana Geremka.
          A przecież nawet Pan Kuroń stwierdził, że za Stalina to on najbardziej obawiał
          się takich hunwejbinów jak Pan Profesor właśnie.
          • drojb Re: Piotrusińku malutki z dużego Gdańska 28.04.07, 15:37
            Widać, żeś młody. Bardzo. Mam nadzieję, że dorośniesz. wtedy też dorobisz się
            grzechów. Już teraz zresztą grzeszysz - brakiem krytycyzmu, brakiem wiedzy
            historycznej i brakiem inteligencji empatycznej. Nie oceniaj, by ciebie nie
            oceniano. I zważ najpierw na belkę w oku twoim.
            A nade wszystkim - myśl, nie wierz we wszystko, co ci politrucy podsuwają.

Pokolenie powojennych inteligentów było lewicowe, bo innej propozycji nie było.
            To znaczy - była, tak jak dziś, w postaci endeków i dewotów. Czy ktoś kto
            przeżył Holokaust mógł się do nich przyłączyć? Przecież tam by go nie chcieli.
            Ludzie o poglądach lewicowych - to nie są diabły, mają część racji - i warto
            jej wysłuchać.
            • piotrgdansk8 A gdzie ten mój brak wiedzy historycznej, 28.04.07, 15:52
              Drojbinko? Zalinkowałem artykuł, w którym na mój gust nie ma ani jednego na
              temat Profesora kłamstwa. Jeżeli Ty uważasz, że jest to je wskaż.

> Pokolenie powojennych inteligentów było lewicowe, bo innej propozycji nie było.

Dziwne, bo ja znam inteligentów, którzy najkrwawszemu reżymowi w historii się
              oparli i doskonale wiedzieli co się wyprawia z polskimi patriotami w ubeckich
              katowniach.

>
              > To znaczy - była, tak jak dziś, w postaci endeków i dewotów. Czy ktoś kto
              > przeżył Holokaust mógł się do nich przyłączyć?

Twierdzisz, że jedyną opozycję antykomunistyczną stanowili wtedy endecy? I kto
              tu ma braki w wykształceniu?

> Przecież tam by go nie chcieli.

Dziwne, bo innych Żydów brali. Nawet w endecji było paru takowych!

> Ludzie o poglądach lewicowych - to nie są diabły, mają część racji - i warto
              > jej wysłuchać.

Litości, ja nie piję do nich o to, że byli lewicowcami, ale o to, że wysługiwali
              się zbrodniczemu reżymowi. Wiesz ilu piłsudczyków wyrżnęli czerwoni?
              • funny5 Re: A gdzie ten mój brak wiedzy historycznej, 28.04.07, 15:55
                piotrgdansk8 napisał:

>
                najkrwawszemu reżymowi ?
                zbrodniczemu reżymowi.
                -----
                No jednak jezyk polski jest trudny
                • piotrgdansk8 Słownik wyrazów obcych - PWN 2004-L. Wiśniakowska 28.04.07, 15:57
                  Zajrzyj tam koniecznie!
                  • funny5 Re: Słownik wyrazów obcych - PWN 2004-L. Wiśniako 28.04.07, 15:59
                    Ty zajrzyj do polskiego slownika ortograficznego
                    • piotrgdansk8 Sam zajrzyj, bidoku ;) 28.04.07, 16:03
                      so.pwn.pl/lista.php?od=97370
                      • funny5 Re: Sam zajrzyj, bidoku ;) 28.04.07, 16:04
                        To bidoku mocno old fashioned
              • koloratura1 Re: A gdzie ten mój brak wiedzy historycznej, 28.04.07, 16:03
                piotrgdansk8 napisał:

> Drojbinko? Zalinkowałem artykuł, w którym na mój gust nie ma ani jednego na
                > temat Profesora kłamstwa.

A, jak wiadimo, de gustibus non est disputandum...
              • funia81 Re: A gdzie ten mój brak wiedzy historycznej, 28.04.07, 16:12
                > Zalinkowałem artykuł, w którym na mój gust nie ma ani jednego na
                > temat Profesora kłamstwa. Jeżeli Ty uważasz, że jest to je wskaż.

Moze i nie ma klamstwa - ale watpie w to, bo az sie roi od "twierdzen" roznych
                nieprzychylnych profesorowi osob (zwlaszcza w czesci nt Sierpnia i okolic).
                Szczerze mowiac podejrzewam, ze co drugie ich zdanie jest klamstwem. Dlaczego
                myslisz, ze sa prawdziwe? Bo tak jest ci na reke. Nie masz zadnych argumentow,
                zadnych dowodow. Tak jak Walentynowicz, poslugujesz sie insynuacjami, bo fakty
                sa przeciwko tobie. Geremek twierdzi, ze nie chcial uspokajac robotnikow, ale
                Kowalik mial inne wrazenie. A co mnie obchodzi wrazenie Kowalika? Co mnie
                obchodza konfabulacje wiecznie urazonych Walentynowicz i Gwiazdy? Zalinkowales
                artykul, ktory - nie posuwajac sie moze do otwartych oszczerstw - opluwa
                Geremka. Zwala na niego wine za posunieca calej "S". I jeszcze jedno: w jaki
                sposob "przerazenie" Geremka po wyborach 4 VI 89 wplynelo na "uratowanie" listy
                krajowej? I skad w ogole ta informacja o (absurdalnej) reakcji jego i
                Mazowieckiego? Jakies WIARYGODNE zrodlo masz?
                Nawet fakt, ze glosowal przeciwko Jaruzelskiemu (prezydentura) probuje sie mu
                wytknac jako grzech. Gdzie tu obiektywizm?
                Ja wole artykul z Wikipedii, ktora jednak ma wieksze pretensje do obiektywizmu
                niz jakis M. Ostrowski.
        • mariuszdd Re: Bardzo piękny życiorys, tyle że tendencyjnie 28.04.07, 15:57
          drojb napisała:

> opisany przez "Gazetę Polską", znaną tubę Kaczek. Poczytaj sobie choćby
          > Vikipedię, potciuniu
          W Wikipedia podaje życiorys od 1954 roku :)
      • ember11 Re: Życiorys Pana Profesora bez retuszu ;) 28.04.07, 20:54
        piotrgdansk8 napisał:

> perso.orange.fr/m.ostrowski/eur01_.htm

I czy po takiej lekturze bedzie ktos mial jakies watpliwosci jaki z
        niego "obronca demokracji, praw jednostki i dobrego imienia Polski"?
    • wlodeusz Panie Onyszkiewicz..... 28.04.07, 15:13
      Nie wystarczy dobre nazwisko i ożenek w rodzinie Marszałka by stać się moralnym
      autorytetem.Marszałek złoił by Waści skórę ,za mariaże z komunistami i umizgi do
      tej hołoty,nawet więcej!.Przegnał by Pana i z domu i z rodziny!.Chyba jednak
      umoczył się i Pan,na przyjażni z SB?,co?.
      • drojb Oj, wlodeuszku, historii się nie zna! 28.04.07, 15:23
        Piłsudski stworzył PPS, mój ty słodki ignoranciku.
        • wlodeusz Re;Oj, troszkę się zna... 28.04.07, 19:55
          Czy można postawić znak równości pomiędzy pojęciem socjalizmu w roku 1892 w
          warunkach zaborów i z postkomuną z SLD? roku pańskiego 2007???.Stworzył
          PPS,Limanowski z żydkiem Mendelsonem ,to dla ścisłości.Dziadek tylko należał i
          sympatyzował jak każdy młody i głupi dysydent.
          • rzont [...] 28.04.07, 20:20
        • ember11 Re: Oj, wlodeuszku, historii się nie zna! 28.04.07, 21:03
          drojb napisała:

> Piłsudski stworzył PPS, mój ty słodki ignoranciku.

"...wysiadl na przystanku "Niepodleglosc"-chyba i ty cos przeoczyles(las).
    • skubi6 A Platforma ? 28.04.07, 15:17
      Dziesięcioletni zakaz zajmowania stanowisk publicznych, w tym bycia
      dziennikarzem, grozi Geremkowi za to, że nie złożył w terminie właściwego
      papieru. A nie złożył, bo uznał (słusznie, czy nie, to już inna sprawa), że jest
      to wbrew jego godności.

I taka kara grozi Geremkowi właśnie ze strony tych, który tak bardzo
      podkreślali, że w PRL nie podpisali lojalek. Prawo dżungli: jak nam każą
      pidpisywać lojalki, to źle i jesteśmy dumni, że nie podpisaliśmy, a jak my
      każemy, to dobrze.

To sytuacja godna PRL. A zakaz bycia dziennikarzem przez 10 lat, to kopia
      "zapisu na osobę" - likwidację tej totalitarnej praktyki wynegocjowano w
      porozumieniach sierpniowych w roku 1980. I teraz to wraca.

Bardzo mi żal, że Platforma nie stanęła jasno po stronie Geremka.

www.skubi.net/macierewicz.html
      • mariuszdd Dzięki temu,do polityki wejdzie młode pokolenie 28.04.07, 15:36
        Ja już tych wiecznych dziadkowatych polityków mam dość !
        • funny5 Re: Dzięki temu,do polityki wejdzie młode pokolen 28.04.07, 15:38
          mariuszdd napisał:

> Ja już tych wiecznych dziadkowatych polityków mam dość !
          ------
          A pryszczaty Bosak ci odpopwiada?
          • aplus Re: Dzięki temu,do polityki wejdzie młode pokolen 28.04.07, 15:40
            funny5 napisała:

> mariuszdd napisał:
            >
            > > Ja już tych wiecznych dziadkowatych polityków mam dość !
            > ------
            > A pryszczaty Bosak ci odpopwiada?

A skad pewnosc ze Geremek nie ma przyszczy - przeciez nosi brode.
            Wiesz ile syfu moze byc w takim zaroscie ?
        • skubi6 Re: Dzięki temu,do polityki wejdzie młode pokolen 28.04.07, 15:39
          > Ja już tych wiecznych dziadkowatych polityków mam dość !

Za co masz ich dość? Za wek czy za coś innego?

Jeśli za coś innego, to dlaczego myślisz, że młodsi nie będą mieli jeszcze
          gorszych wad?

A jeśli za wiek, to nie szukaj pretekstu lustracyjnego, zaproponuj ustawę, że
          prawa wyborcze kończą się po przekroczeniu 45 lat.

www.skubi.net/macierewicz.html
          • aplus Geremek nie bedzie wychowywal mlodego pokolenia 28.04.07, 15:42
            Polakow !
            To tak jakby wpuscic pedofila do przedszkola !
            • funny5 Re: Geremek nie bedzie wychowywal mlodego pokolen 28.04.07, 15:43
              Ciebie z pewnoscia nie.Jestes odporny na wiedze
              • aplus sprawdz pryszcze u Geremka a potem sie wypowiadaj 28.04.07, 15:46
                • funny5 Re: sprawdz pryszcze u Geremka a potem sie wypowi 28.04.07, 15:46
                  Najpierw pomysl potem pisz
                  • aplus Re: sprawdz pryszcze u Geremka a potem sie wypowi 28.04.07, 15:49
                    funny5 napisała:

> Najpierw pomysl potem pisz

sam pierwszy zaczales o pryszczach Bosaka:

funny5 napisała:

> mariuszdd napisał:
                    >
                    > ------
                    > A pryszczaty Bosak ci odpopwiada?

• funny5 Re: sprawdz pryszcze u Geremka a potem sie wypowi 28.04.07, 15:51
                      aplus napisał:

>
                      > sam pierwszy zaczales o pryszczach Bosaka:
                      ----
                      Oczywiscie.Ale prof.Geremkowi juz hormony nie buzuja

>
                      • aplus Re: sprawdz pryszcze u Geremka a potem sie wypowi 28.04.07, 15:54
                        funny5 napisała:

> aplus napisał:
                        >
                        > >
                        > > sam pierwszy zaczales o pryszczach Bosaka:
                        > ----
                        > Oczywiscie.Ale prof.Geremkowi juz hormony nie buzuja
                        >

no to co moze przeciez na dopingu zapieprzac, to by sie nawet zgadzalo sadzac
                        po ilosci bredni jakie mozna oden uslyszec ostatnio
                        • funny5 Re: sprawdz pryszcze u Geremka a potem sie wypowi 28.04.07, 15:56
                          Ty raczej bminus niz aplus
                          • aplus Re: sprawdz pryszcze u Geremka a potem sie wypowi 28.04.07, 16:02
                            funny5 napisała:

> Ty raczej bminus niz aplus

A ty E a Geremek D jak ... wiesz co
                            • funny5 Re: sprawdz pryszcze u Geremka a potem sie wypowi 28.04.07, 16:03
                              aplus napisał:

>
                              > A ty E a Geremek D jak ... wiesz co
                              ----
                              Nie
                          • geytrych Re: sprawdz pryszcze u Geremka a potem sie wypowi 28.04.07, 16:04
                            funny5 napisała:
                            > Ty raczej bminus niz aplus

Niestety, znacznie gorzej. Zero bezwzględne.
                  • koloratura1 Pisać każdy może, idiotycznie lub jeszcze gorzej 28.04.07, 16:11
                    funny5 napisała:

> Najpierw pomysl potem pisz

Co do myślenia, to nie takie proste, jak by się mogło wydawać...
            • geytrych Re: Geremek nie bedzie wychowywal mlodego pokolen 28.04.07, 15:50
              aplus napisał:
              > Geremek nie bedzie wychowywal mlodego pokolen Polakow !
              > To tak jakby wpuscic pedofila do przedszkola !

Wychowaniem młodego pokolenia Polaków zajmie się ks Jankowski.
              Wychowaniem młodego pokolenia Polek zajmie się min Lepper.
              • aplus Re: Geremek nie bedzie wychowywal mlodego pokolen 28.04.07, 15:52
                geytrych napisał:

> aplus napisał:
                > > Geremek nie bedzie wychowywal mlodego pokolen Polakow !
                > > To tak jakby wpuscic pedofila do przedszkola !
                >
                > Wychowaniem młodego pokolenia Polaków zajmie się ks Jankowski.
                > Wychowaniem młodego pokolenia Polek zajmie się min Lepper.

Biedron .. przestan, rozumiem ze jestes zdesperowany ale piszesz nie na temat
                • geytrych Re: Geremek nie bedzie wychowywal mlodego pokolen 28.04.07, 15:57
                  anus, jam nie Biedroń, a ty się tylko chwalisz pisząc, że rozumiesz.
                  Nikt ci nie uwierzy mój drogi anusie.

> geytrych napisał:
                  >
                  > > aplus napisał:
                  > > > Geremek nie bedzie wychowywal mlodego pokolen Polakow !
                  > > > To tak jakby wpuscic pedofila do przedszkola !
                  > >
                  > > Wychowaniem młodego pokolenia Polaków zajmie się ks Jankowski.
                  > > Wychowaniem młodego pokolenia Polek zajmie się min Lepper.
                  >
                  > Biedron .. przestan, rozumiem ze jestes zdesperowany ale piszesz nie na temat
                • koloratura1 Re: Geremek nie bedzie wychowywal mlodego pokolen 28.04.07, 16:15
                  aplus napisał:

> geytrych napisał:
                  >
                  > > aplus napisał:
                  > > > Geremek nie bedzie wychowywal mlodego pokolen Polakow !
                  > > > To tak jakby wpuscic pedofila do przedszkola !
                  > >
                  > > Wychowaniem młodego pokolenia Polaków zajmie się ks Jankowski.
                  > > Wychowaniem młodego pokolenia Polek zajmie się min Lepper.
                  >
                  > Biedron .. przestan, rozumiem ze jestes zdesperowany ale piszesz nie na temat

A mówiłam, że - gdy idzie o niektórych - z myśleniem nie jest najlepiej...
            • koloratura1 Re: Geremek nie bedzie wychowywal mlodego pokolen 28.04.07, 16:07
              aplus napisał:

> Polakow !

Coś mi się widzi, że trudno Ci będzie ten postulat zrealizować.
          • mariuszdd Re: Dzięki temu,do polityki wejdzie młode pokolen 28.04.07, 15:44
            skubi6 napisał:

>
            > Za co masz ich dość? Za wek czy za coś innego?
            >
            > Jeśli za coś innego, to dlaczego myślisz, że młodsi nie będą mieli jeszcze
            > gorszych wad?
            >
            > A jeśli za wiek, to nie szukaj pretekstu lustracyjnego, zaproponuj ustawę, że
            > prawa wyborcze kończą się po przekroczeniu 45 lat.
            >

Nie za wiek ,absolutnie nie .Onyszkiewicz ,Geremek itp .są w kółko Macieju w
            polityce ,mylę że to jest zle ,że ciągle jest możliwy wybór jedynie z tej samej
            puli osób.
            • koloratura1 Re: Dzięki temu,do polityki wejdzie młode pokolen 28.04.07, 16:19
              mariuszdd napisał:

> skubi6 napisał:

> > A jeśli za wiek, to nie szukaj pretekstu lustracyjnego, zaproponuj ustawę
              > , że
              > > prawa wyborcze kończą się po przekroczeniu 45 lat.
              > >
              >
              > Nie za wiek ,absolutnie nie .Onyszkiewicz ,Geremek itp .są w kółko Macieju w
              > polityce ,mylę że to jest zle ,że ciągle jest możliwy wybór jedynie z tej
              > samej puli osób.

Jak to z tej samej?!

Przecież masz do wyboru całą plejadę nowych, choćby w Samoobronie.
              • aplus Re: Dzięki temu,do polityki wejdzie młode pokolen 28.04.07, 16:26
                koloratura1 napisała:

> mariuszdd napisał:
                >
                >

> > Nie za wiek ,absolutnie nie .Onyszkiewicz ,Geremek itp .są w kółko Maciej
                > u w
                > > polityce ,mylę że to jest zle ,że ciągle jest możliwy wybór jedynie z tej
                >
                > > samej puli osób.
                >
                > Jak to z tej samej?!
                >
                > Przecież masz do wyboru całą plejadę nowych, choćby w Samoobronie.

Masz racje w porownaniu z Geremkiem to nawet poslowie SO zdecydowanie zyskuja
                • funny5 Re: Dzięki temu,do polityki wejdzie młode pokolen 28.04.07, 16:28
                  aplus napisał:

:

> Masz racje w porownaniu z Geremkiem to nawet poslowie SO zdecydowanie zyskuja
                  -----
                  Oj kiepskiego masz okuliste
                  • aplus Re: Dzięki temu,do polityki wejdzie młode pokolen 28.04.07, 16:41
                    funny5 napisała:

> aplus napisał:
                    >
                    > :
                    >
                    > > Masz racje w porownaniu z Geremkiem to nawet poslowie SO zdecydowanie zys
                    > kuja
                    > -----
                    > Oj kiepskiego masz okuliste

kazdy jest lepszy od Geremka ;-)

• funny5 Re: Dzięki temu,do polityki wejdzie młode pokolen 28.04.07, 16:57
                      aplus napisał:

> Oj kiepskiego masz okuliste
                      >
                      > kazdy jest lepszy od Geremka ;-)
                      ------
                      To oczy leczysz u historyka?
                      >
                • koloratura1 Re: Dzięki temu,do polityki wejdzie młode pokolen 28.04.07, 16:56
                  aplus napisał:

>
                  > Masz racje w porownaniu z Geremkiem to nawet poslowie SO zdecydowanie zyskuja

No właśnie; pisałam wcześniej: de gustibus non est disputandum.
    • ergo12 Uprasza się uprzejmie antysemitow o opuszczenie 28.04.07, 15:23
      tego forum,bo kompromitujecie Polskę!
      • drojb Re: Przyłączam się do apelu. Wyklikiwać drani! 28.04.07, 15:24
      • piotrgdansk8 A dlaczego moczarowcy z GW, których 28.04.07, 15:34
        idolem jest naczelny antysemita PRL, Jaruzel, mieliby wycinać antysemickie teksty?
        • koloratura1 Re: A dlaczego moczarowcy z GW, których 28.04.07, 17:00
          piotrgdansk8 napisał:

> idolem jest naczelny antysemita PRL, Jaruzel [?], mieliby wycinać antysemickie
          > teksty?

A choćby dlatego, że propagowania antysemityzmu zabrania Konstytucja.
      • realista1000 i antypolonusów też się uprasza uprzejmie 28.04.07, 15:34
        bo kompromitujecie Polskę i możecie być posądzeni o faryzeizm - zgoda buduje
        • drojb Re:Antypolonistów? 28.04.07, 15:46
          Masz na myśli nie-nauczyli polskiego, czy nauczycieli nie-polskiego?
          A napoważnie. Antypolonizm tym różni się od antysemityzmu, że nawet największy
          polakożerca, plujący na nasz Wielki Naród, nigdy nie dopuścił się i nie dopuści
          pogromu. To drobna, ale istotna różnica
          • realista1000 a gdzie tak przeczytałeś? 28.04.07, 15:58
            przeczytaj swój post raz jeszcze, synku, i spróbuj wyciągnąć logiczne wnioski -
            nie da się!
            Jaki jest sens logiczny zdania:
            "nawet największy polakożerca, plujący na nasz Wielki Naród, nigdy nie dopuścił
            się i nie dopuści pogromu"
            jak to rozumieć?
            "polakożerca" - rozumiem - przeciwnik Polaków?
            "plujący na nasz wielki naród" - nasz wielki naród - chodzi o Polaków, czy o
            inną nację?
            Może nie hcodzi o "plujący" tylko "polujący"?
            Nie rozumiem
            • koloratura1 Re: a gdzie tak przeczytałeś? 28.04.07, 17:04
              realista1000 napisała:

>
              > Nie rozumiem

O właśnie...
              I bez Twego samokrytycznego oświadczenia to właśnie zauważyłam: NIE ROZUMIESZ.

Przykro mi.
              • realista1000 Re: a gdzie tak przeczytałeś? 28.04.07, 17:37
                Powierzchowne rozumowanie prezentujesz, to typowe dla lewaków: wyrywają z
                kontekstu, albo (jak ty) nie czytają całego tekstu, i nie mając umiejętności
                skupienia się i zrozumienia, komentują jedynie ostatnie wyrazy - to śmieszne,
                koloraturko. Znam cię od dłuższego czasu, ale stwierdzam, że intelektualnie
                pikujesz - szkoda!
                Pomoc:
                pikować -lecieć w dół niemal pionowo
    • ingostar Putin też się 28.04.07, 15:24
      solidaryzuje ijest obużony lustracją w Polsce.To wielki przyjaciel naszego
      kraju.
      • piotrgdansk8 Oto właśnie chodziło Panu Geremkowi! 28.04.07, 15:29
        Mamy ważny moment negocjacji UE-Azja i Azji najbardziej zależy na
        kompromitowaniu Polski. Wujek Putin przyjął prezent Profesora z wdzięcznością.
        Nie żebym sugerował, iż Pan Geremek inkasuje z Kremla jakieś rubelki ;)
        • ergo12 Re: Oto właśnie chodziło Panu Geremkowi! 28.04.07, 15:39
          Czy móglbyś rozwinać Twoją mysl,zdaje mi sie ona być interesująca?
          • piotrgdansk8 Re: Oto właśnie chodziło Panu Geremkowi! 28.04.07, 16:08
            serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,4093213.html
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=61460676&a=61466652
        • funia81 Re: Oto właśnie chodziło Panu Geremkowi! 28.04.07, 16:00
          Typowo pisowskie dzialanie: bryzniemy gnojem, a nuz sie cos przyklei. Tym
          bardziej, ze prokuratura odzyskana i mozna bryzgac bezkarnie.
          • andrze_n prosze sobie przeczytac CO'KOL'WIE'K o Geremku 28.04.07, 16:06
            O Geremku wypada cos wiedziec - ale giewu daje takie info szybko na tzw. “Oślą”
            '
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=61343942x
            x
            a "blotem", to obrzuca sie niewygodny rzad we wszyskich mediach, kierunek "przeplywu blota" jest z mediow na wszystko co pisowskie...niedlugo PO/DP itp. przebiora sie w brazowe koszule, bo wsciekla propaganda jak za Urbana (Goebelsa) juz jest, wirtualnych pretekstow az nadto...
          • piotrgdansk8 Nie ma przypadków! Są tylko znaki ;) 28.04.07, 16:11
      • lady_godziwa Re: Putin też się 28.04.07, 16:39
        ingostar napisał:

> solidaryzuje i jest obużony lustracją w Polsce. To wielki przyjaciel naszego
        > kraju.

Kazdy TW, UBek, SBek, PZPRowiec czy komuch jest obużony lustracją, uczciwi
        ludzie i patrioci ja popierają!

www.polonica.net/Zdrada_zydowska-geremek.htm
        www.papurec.org
        • funny5 Re: Putin też się 28.04.07, 16:42
          lady_godziwa napisała:

> Kazdy TW, UBek, SBek, PZPRowiec czy komuch jest obużony lustracją, uczciwi
          > ludzie i patrioci ja popierają!
          ----
          Tak obuzony.No nie wiem czy podstawowke skonczylas
        • tipex Re: Putin też się 28.04.07, 17:02
          lada gadzina,
          czy nie prościej byłoby napisać "Każdy Żyd" zamiast
          "Kazdy TW, UBek, SBek, PZPRowiec czy komuch"?
          Co to znaczy "obużony"? Czy w twoim chederze nie uczono polskiego?

Z twojego postu nie wynika czy ty popierasz lustrację.

lady_godziwa napisała:

• ingostar Re: Putin też się 28.04.07, 17:26
          Też tak myślę.Stwierdzenie "to wielki przyjaciel naszego kraju" miał byc ironią.
        • ingostar Re: Putin też się 28.04.07, 17:36
          lady_godziwa napisała:

> ingostar napisał:
          >
          > > solidaryzuje i jest obużony lustracją w Polsce. To wielki przyjaciel nasz
          > ego
          > > kraju.
          >
          >
          > www.polonica.net/Zdrada_zydowska-geremek.htm
          > www.papurec.org
          To co napisałem miało zabrzmiec ironicznie.jJa jestem zwolennikiem lustracji.
    • gamon0 Za Geremkiem PD kupą! 28.04.07, 15:27
      Kupą mości panowie, kupą!
      • realista1000 o, tak! ...kupą! hehehe 28.04.07, 16:22
        • funny5 Re: o, tak! ...kupą! hehehe 28.04.07, 16:24
          Co za poczucie humoru
          • realista1000 Re: o, tak! ...kupą! hehehe 28.04.07, 16:44
            Fakt - PO czucie
            • funny5 Re: o, tak! ...kupą! hehehe 28.04.07, 16:45
              realista1000 napisała:

> Fakt - PO czucie
              ----
              Raczej z weszpolskiego mitingu
              • realista1000 nieuk??? 28.04.07, 16:56

Wesz też może być pożyteczna. Polskie wszy ratowały życie ludziom całej Europy,
                więc czego się ich, nieuku, czepiasz? "Zieloni" daliby ci w pysk, za taki
                stosunek do stworzeń.

"W okresie wojny we Lwowie działa Instytut Bakteriologiczny profesora Rudolfa
                Weigela. Ten sławny polski uczony odkrył szczepionkę przeciw tyfusowi
                plamistemu. Aby ją uzyskać - trzeba hodować wszy".

Profesor Rudolf Weigl (ur. 2 września 1883 w Přerowie na Morawach, zm. 11
                sierpnia 1957 w Zakopanem) – światowej sławy polski biolog, odkrywca pierwszej w
                świecie skutecznej szczepionki przeciw tyfusowi plamistemu, prekursor
                zastosowania owadów, głównie wszy odzieżowej jako zwierzęcia laboratoryjnego do
                hodowli zarazka tyfusu.
                pl.wikipedia.org/wiki/Rudolf_Weigl
                • funny5 Re: nieuk??? 28.04.07, 16:59
                  Akurat film fabularny o tym byl w latach 70ych.No ale nie mogles go widziec
                  • realista1000 Re: nieuk??? 28.04.07, 17:05
                    Nie rozmywaj i nie zmieniaj tematu - ad rem, ad rem, funny!

w wielu filmach fabularnych były nawiązania to tego tematu, m.in. w "Polskich
                    drogach"
                    • funny5 Re: nieuk??? 28.04.07, 17:09
                      realista1000 napisała:
                      > w wielu filmach fabularnych były nawiązania to tego tematu, m.in. w "Polskich
                      > drogach"
                      -----
                      Film byl tylko o tym.A to ty zmieniles temat
                      • realista1000 Re: nieuk??? 28.04.07, 17:39
                        oj, funny, funny- czyżbyś była blondynką (może nawet i ładną, ale...wiesz o co
                        mi chodzi?)
    • piotrgdansk8 Bilet do Strasburga - 300 € 28.04.07, 15:27
      Miniaturowa flaga Unii Europejskiej w sklepiku z souvenirami - 5 €

Zobaczyć "bohatera narodowego" z tytułem profesorskim jak się z niekłamanego
      zadowolenia puszy i nadyma, gdy broniący go pedofil Bendit i komunista Schultz
      wrzucają Polsce od reżymu stalinowsko-faszystowskiego - bezcenne ;)
      • barbara444 Bilet ze Strasburga do Izraela wiecej niz 300 € 28.04.07, 15:30
        Moga go zamknac na granicy wiec lepiej niech zaraz wyniesie sie do Izraela.

I tam zaklada partie komunistyczna.
      • funny5 Re: Bilet do Strasburga - 300 € 28.04.07, 15:32
        piotrgdansk8 napisał:

> wrzucają Polsce od reżymu stalinowsko-faszystowskiego - bezcenne ;)
        ------
        Jednak jezyk polski jest trudny
      • ekwiwokacja Z jaka latwoscia i bez skrupulow piszesz te bredni 28.04.07, 15:33
        piotrgdansk8 napisał:

> Miniaturowa flaga Unii Europejskiej w sklepiku z souvenirami - 5 €
        >
        > Zobaczyć "bohatera narodowego" z tytułem profesorskim jak się z niekłamanego
        > zadowolenia puszy i nadyma, gdy broniący go pedofil Bendit i komunista Schultz
        > wrzucają Polsce od reżymu stalinowsko-faszystowskiego - bezcenne ;)
      • lestek35 Re: Bilet do Strasburga - 300 € 28.04.07, 15:40
        piotrgdansk8 napisał:
        "Bilet do Strasburga - 300 € Miniaturowa flaga Unii Europejskiej w sklepiku z
        souvenirami - 5 € Zobaczyć "bohatera narodowego" z tytułem profesorskim jak się
        z niekłamanego zadowolenia puszy i nadyma, gdy broniący go pedofil Bendit i
        komunista Schultz wrzucają Polsce od reżymu talinowsko-faszystowskiego -
        bezcenne ;)"

Dobre, bardzo bobre hehehe

Niech, żyje tow komisarz Geremek, po trzykroć "yes, yes, yes" ,czyli "ura, ura, ura"
        • aplus Re: Bilet do Strasburga - 300 € 28.04.07, 16:39
          lestek35 napisał:

> piotrgdansk8 napisał:
          > "Bilet do Strasburga - 300 € Miniaturowa flaga Unii Europejskiej w sklepi
          > ku z
          > souvenirami - 5 € Zobaczyć "bohatera narodowego" z tytułem profesorskim j
          > ak się
          > z niekłamanego zadowolenia puszy i nadyma, gdy broniący go pedofil Bendit i
          > komunista Schultz wrzucają Polsce od reżymu talinowsko-faszystowskiego -
          > bezcenne ;)"
          >
          >
          > Dobre, bardzo bobre hehehe
          >
          >
          >
          > Niech, żyje tow komisarz Geremek, po trzykroć "yes, yes, yes" ,czyli "ura,
          ura,
          > ura"

hehe a zauwazyliscie ze TVNienawisci pokazuje w kolko tylko 2-3 reklamowki z
          Germekiem w PE: na jednej Germek w towarzystwie Schultza ze zabraklo papieru w
          toalecie a na drugiej chyba Bendit pyta Geremka czy moze pozyczyc olowek ... i
          to wysztko jesli chodzi o merytorycza strone wystapien Geremka w PE ;-)
          • funny5 Re: Bilet do Strasburga - 300 € 28.04.07, 16:44
            aplus napisał:

>
            z
            > Germekiem w PE: na jednej Germek
            ----
            Juz klawiatura robi sie trudna
            • vitabravo Re: Musi być jakiś sposób na pozbycie się Geremka. 28.04.07, 17:19
              W przeciwnym razie, może ktoś pomyśleć, ze zostaje tylko zastrzelenie
              szkodnika.
    • ekwiwokacja Lustracja, to ohydny spektakl dla zboczencow! 28.04.07, 15:30
      Uzurpatorzy szczegolnych praw i prawd - jaki oni maja autorytet moralny i przez
      kogo nadany, by okreslac standardy moralne i etyczne?
      I to ma byc rzekomo "oczyszczanie"? Jest to tylko babranie sie i upokarzaniem
      czyjegos sumienia!
      Ohydny proceder "sprawiedliwych"...
      Od dawna nie mieszkam w Polsce i oczywiscie to podgladanie przez dziurke od
      klucza uzytkownikow kibla mnie nie dotyczy - niemniej rozbudza we mnie odraze.
      Lustracja nie ma jakiegokolwiek zwiazku z Prawem, ani Sprawiedliwoscia.
      • realista1000 to dlaczego lewicowy parlament UE tak się wścieka? 28.04.07, 15:40
        Mają przecież to, co lubią. Może wcale nie są tacy... liberalni, hehe
        • ekwiwokacja Moze mysla podobnie jak ja? 28.04.07, 15:45
          realista1000 napisała:

> Mają przecież to, co lubią. Może wcale nie są tacy... liberalni, hehe
          • realista1000 zapewne, toć to lewicowcy-teoretycy(nie doświadczy 28.04.07, 15:49
            li nigdy skutków realnych rządów czerwonej "sitwy", która miała naród "w d..."
            (cyt. za J. Oleksym)

Za dwa latka wylecą z PE z hukiem, zdemoralizowane obiboki
            • funia81 Re: zapewne, toć to lewicowcy-teoretycy(nie doświ 28.04.07, 16:01
              Ales sobie znalazl idola do cytowania... Ja bym sie brzydzila.
              A za dwa lata to PiS poleci z hukiem. I bedzie spokoj. :-))) Juz sie ciesze.
              • belus77 Re: zapewne, toć to lewicowcy-teoretycy(nie doświ 28.04.07, 16:48
                Dopiero za dwa lata? Oj, chyba szybciej ...)))
            • ekwiwokacja Polska demokracja jest mloda 28.04.07, 16:06
              Doswiadczenia demokracji zachodnich wytworzylo mechanizmy, ktore sa w stanie
              zachowac jej funkcjonowanie!
              W Polsce komunizm jest zabroniony konstytucyjnie, a przeciez zawsze i wszedzie
              beda ludzie o takich pogladach!
              Np we Francji konstytucja nie ogranicza ludzi do posiadania jakichkolwiek
              pogladow ideologicznych (od skrajnej prawicy, do skrajnej lewicy) i wcale nie
              boja sie o demokracje. Sa tu partie skrajnie prawicowe jak FN i skrajnie
              lewicowe rewolucyjne jak LCR ... i nikt nikogo za to nie przesladuje!

realista1000 napisała:

> li nigdy skutków realnych rządów czerwonej "sitwy", która miała naród "w d..."
              > (cyt. za J. Oleksym)
              >
              > Za dwa latka wylecą z PE z hukiem, zdemoralizowane obiboki
              • belus77 Czy Francuzi tez sie modla o deszcz w parlamencie? 28.04.07, 16:25
                • ekwiwokacja belus, rozbawiles mnie Twoim pytaniem 28.04.07, 16:42
                  Francja jest republika laicka, wiara jest indywidualna sprawa kazdego.
                  Ludzie kultywujacy religie robia to dyskretnie, a ich religia nie powinna
                  przeszkadzac innym. We Francji jest wiele religii, chociaz ludzi "oddalonych"
                  od religii pewnie jest wiekszosc. Jesli sie mowi o religii, to przez rzadkie
                  konflikty pomiedzy fundamentalistami dwoch(?) roznych religii. W zadnym lokalu
                  publicznym nie moze byc symboli religijnych. Natomiast na wielu budynkach
                  Republiki, napisane jest "WOLNOSC, ROWNOSC, BRATERSTWO" - i tak powinno byc!
                  • belus77 Re: belus, rozbawiles mnie Twoim pytaniem 28.04.07, 16:46
                    Egalite w Pomrocznej jest tylko dla gosci w czarnych sukienkach, a oni prowadza
                    tzw. prawice (pozal sie boze) na dyskretnie ukrytym pasku. Co mi sie podoablo
                    ostatnio we Francji to zakaz obnoszenia sie z symbolami religi w miejscach
                    publicznych. Bolek pewnie musialby odpiac "swojom znoszonom matkem boskom" z
                    klapy swojej marychy ...)))
              • realista1000 jesteś hipokrytą 28.04.07, 16:28

Gdzie tobie komentować sprawy polityczne, dziecinko.
                Piszesz:
                "Np we Francji konstytucja nie ogranicza ludzi do posiadania jakichkolwiek
                pogladow ideologicznych (od skrajnej prawicy, do skrajnej lewicy) i wcale nie
                boja sie o demokracje. Sa tu partie skrajnie prawicowe jak FN i skrajnie
                lewicowe rewolucyjne jak LCR ... i nikt nikogo za to nie przesladuje!"

Widać masz demencję (nie wiem czy starczą) a już na pewno amnezje - zapomniało
                się szaleństwo lewicy europejskiej i a zwłaszcza aberrację lewicy fracuskiej,
                gdy kilka lat temu w wyborach prezydenckich do II tury przeszedł LePen - te
                anty-wiece, potępienie,szczucie. I ty śmiesz mówić, że się nikogo nie
                prześladuje za poglądy - hipokryzja czerwonych sięga zenitu!
                • belus77 Majom krzyzyki w kazdym urzendzie? 28.04.07, 16:34
                  • realista1000 a co Majowie mają do krzyżyków?Konkwistador jesteś 28.04.07, 16:45
                    czy co? A może Aztek jakiś, albo Inka?
                    • belus77 Re: a co Majowie mają do krzyżyków?Konkwistador j 28.04.07, 16:47
                      Inka to fajna laska ... ciekawe komu dzisiaj daje? Moze jakiemus klawiszowi?
                      • realista1000 Re: a co Majowie mają do krzyżyków?Konkwistador j 28.04.07, 16:57
                        Twoja sąsiadka -nie moja - spytaj!
                        • belus77 Re: a co Majowie mają do krzyżyków?Konkwistador j 28.04.07, 17:00
                          To sonsiadka prof. Mulata
                          • realista1000 Re: a co Majowie mają do krzyżyków?Konkwistador j 28.04.07, 17:07
                            tracisz poziom (właściwie to nie tracisz, bo go nie miałeś), chyba przestanę
                            odpisywać na twoje posty
                • ekwiwokacja ty ignoratem - pustym lbem! 28.04.07, 17:02
                  realista1000 napisała:

>
                  >
                  > Gdzie tobie komentować sprawy polityczne, dziecinko.
                  > Piszesz:
                  > "Np we Francji konstytucja nie ogranicza ludzi do posiadania jakichkolwiek
                  > pogladow ideologicznych (od skrajnej prawicy, do skrajnej lewicy) i wcale nie
                  > boja sie o demokracje. Sa tu partie skrajnie prawicowe jak FN i skrajnie
                  > lewicowe rewolucyjne jak LCR ... i nikt nikogo za to nie przesladuje!"
                  >
                  > Widać masz demencję (nie wiem czy starczą) a już na pewno amnezje - zapomniało
                  > się szaleństwo lewicy europejskiej i a zwłaszcza aberrację lewicy fracuskiej,
                  > gdy kilka lat temu w wyborach prezydenckich do II tury przeszedł LePen - te
                  > anty-wiece, potępienie,szczucie. I ty śmiesz mówić, że się nikogo nie
                  > prześladuje za poglądy - hipokryzja czerwonych sięga zenitu!

Jestes ignorantem, ktoremu sie wydaje ze wie.
                  Nie rozumiem twojego belkotu? O jakiej hipokryzji pleciesz?
                  Gdybys mial niewielkie nawet pojecie, jak doszlo do tego , ze Le Pen znalazl
                  sie w drugiej turze ... nie baranial bys nad dalsza czescia twoich przemyslen!
                  Co sie stalo Le Penowi w zwiazku z tym, ze w 2002 roku byl kandydatem na
                  prezydenta i dostal sie do drugiej tury wyborow - ktos go do wiezienia
                  wpakowal, pobil, zabronil dostepu do mass mediow? O jakich jego
                  przesladowaniach piszesz, dyletancie?
                  Prezydentem nie zostal, poniewaz wlasnie demokracja to spowodowala!
                  W tym roku rowniez bral udzial i rowniez demokracja spowodowala, ze tym razem
                  mial najmniejsza ilosc glosow od dwudziestu lat!
                  Nie pchaj sie na afisz, jesli nie potrafisz!

• realista1000 podtrzymuję opinię -hipokryta jesteś nielogiczny 28.04.07, 17:26
                    i historii nie znasz ni w ząb! nawet najnowszej!
                    Z rozumieniem podstawowych wyrazów też masz problem!
                    I to ty jesteś ignorantem i zupełnym laikiem w zakresie problemów politycznych!

Piszesz:
                    "Co sie stalo Le Penowi w zwiazku z tym, ze w 2002 roku byl kandydatem na
                    > prezydenta i dostal sie do drugiej tury wyborow - ktos go do wiezienia
                    > wpakowal, pobil, zabronil dostepu do mass mediow? O jakich jego
                    > przesladowaniach piszesz, dyletancie?"

Prześladowanie to nie tylko uwięzienie, pobicie, brak dostępu do mediów (wcale
                    zresztą nie miał takiego równego jak jego kontrkandydaci). Prześladować można na
                    różne sposoby - zgodnie z definicją:
                    prześladować (Wilga)
                    cz. ndk Ia, ~any 1. ‘gnębić, uciskać, nakładając na kogoś jakieś ciężary;
                    krzywdzić’ 2. ‘nagabywać, niepokoić, zadręczać kogoś natrętnie, nachalnie’ 3.
                    ‘być ciągle obecnym, nie pozwalając o sobie zapomnieć; dręczyć’

Media (zwłaszcza lewackie) zrobiły z niego oszołoma, spanikowały na wynik
                    wyborów 2002 i pokazały, że w d... mają demokrację, jeśli dokonuje ona wyborów
                    nie po ich myśli (tak jak traumatycznym przeżyciem były dla nich wyniki wyborów
                    w Polsce w 2007). Stosują wtedy typowo komunistyczną metodę - ośmieszają
                    przeciwnika, dręczą psychicznie, nie pozwalają zapomnieć o nawet nikłych
                    "wpadkach". Widzisz więc, że wszystko to idealnie pasuje (jak ulał) do definicji
                    prześladowania.

> Prezydentem nie zostal, poniewaz wlasnie demokracja to spowodowala!

Demokracja? Ludzie wyprowadzeni na ulicę przez spanikowanych właścicieli
                    prasowych o lewicowej i znanej wszystkim proweniencji(u nas im to zupełnie nie
                    wyszło i nie wychodzi, bo Polacy na te numerki już się tak łatwo nie nabierają,
                    bo mają doświadczenie historyczno-polityczne?) Psychokracja i aberracja, a nie
                    demokracja!

> W tym roku rowniez bral udzial i rowniez demokracja spowodowala, ze tym razem
                    > mial najmniejsza ilosc glosow od dwudziestu lat!

Do wyborów w tym roku w ogóle nie nawiązywałęm!!!
                    Więc widzisz, fanny-blondynko: "Nie pchaj sie na afisz, jak nie potrafisz!"

• ekwiwokacja powiem krotko- bredzisz ignorancie 28.04.07, 18:38
                      • realista1000 tylko tyle?zabrakło argumentów, blondynko? 28.04.07, 20:10
      • drojb Piotrusiu, moczarowcy są w RadRyju 28.04.07, 15:42
        Biedaku, ty wyznajesz teorie spiskowe... No tak, jak się czyta Gazetę Polską i
        ma tak mało wiedzy, jak ty - to nie sposób nie sklejać dziur w głowie teoriami
        spiskowymi. Oj, ciężko z tobą rozmawiać, o przekonywaniu już nie wspomnę, bo to
        chyba daremny trud. Już taki, bidaku, zostaniesz.
        Nic nie zrozumiesz z siebie i swojego życia.
        • ekwiwokacja Czys ty cwoku cokolwiek zrozumial? 28.04.07, 15:47
          drojb napisała:

> Biedaku, ty wyznajesz teorie spiskowe... No tak, jak się czyta Gazetę Polską
          i
          > ma tak mało wiedzy, jak ty - to nie sposób nie sklejać dziur w głowie
          teoriami
          > spiskowymi. Oj, ciężko z tobą rozmawiać, o przekonywaniu już nie wspomnę, bo
          to
          >
          > chyba daremny trud. Już taki, bidaku, zostaniesz.
          > Nic nie zrozumiesz z siebie i swojego życia.
        • piotrgdansk8 To w Radiu Maryja bronią Jaruzela, który 28.04.07, 15:54
          przeprowadzał w LWP antysemickie czystki etniczne obejmujące prawie 1.5 tys.
          Żydów czy w GW?
          • wet3 Re: piotrgdansk8 28.04.07, 16:02
            piotrgdansk8 napisał:

> przeprowadzał w LWP antysemickie czystki etniczne obejmujące prawie 1.5 tys.
            > Żydów czy w GW?

Jaruzela nie znosze, ale nie falszuj prawdy. Sami wyjezdzali. Nikt ich nie
            wypychal! Propagandzie za duzo wierzysz.
            • tipex Re: piotrgdansk8 28.04.07, 16:12
              wet3 napisał:
              > ... nie falszuj prawdy. Sami wyjezdzali. Nikt ich nie wypychal!

Ja znam prawdę. Ty albo jej nie znasz, albo ją świadomie fałszujesz.
              • wet3 Re: tipex 28.04.07, 17:36
                tipex napisał:

> wet3 napisał:
                > > ... nie falszuj prawdy. Sami wyjezdzali. Nikt ich nie wypychal!
                >
                > Ja znam prawdę. Ty albo jej nie znasz, albo ją świadomie fałszujesz.

Nie chrzan glupot!!!
                • tipex Re: tipex 28.04.07, 18:02
                  wet3 napisał:
                  > Nie chrzan glupot!!!

Lepiej chcieć niż wiedzieć. Dupaś.
          • lady_godziwa Re: To w Radiu Maryja bronią Jaruzela, który 28.04.07, 16:29
            piotrgdansk8 napisał:

> przeprowadzał w LWP antysemickie czystki etniczne obejmujące prawie 1.5 tys.
            > Żydów czy w GW?

Nie było zadnych antysemickich czystek!

To była walka zydów z zydami!

Oni sami kiedy niektórzy staloi sie nie wygodni to sie sami wykańczali!

Innymi słowami "solidarnosc żydowska"!

www.polonica.net/Zdrada_zydowska-geremek.htm
            • tipex Re: To w Radiu Maryja bronią Jaruzela, który 28.04.07, 16:40
              lady gadzina,
              Bubel twiedzi, że on jest największym antysemitą polskim.
              Twoje istnienie dowodzi jego pomyłki.

lady_godziwa napisała:
              > piotrgdansk8 napisał:
              >
              > > przeprowadzał w LWP antysemickie czystki etniczne obejmujące prawie 1.5 tys.
              > > Żydów czy w GW?
              >
              > Nie było zadnych antysemickich czystek!
              > To była walka zydów z zydami!
              > Oni sami kiedy niektórzy staloi sie nie wygodni to sie sami wykańczali!
              > Innymi słowami "solidarnosc żydowska"!
      • 1europejczyk "okreslac standardy moralne i etyczne" 28.04.07, 16:49
        Twoj post jest wyrazem nedznej, zalosnej i nic nie kosztujacej potrzeby
        dowartosciowania sie polegajacej na "milosiernym", nic Ciebie nie kosztujacym,
        pozostawieniu w spokoju tajnych i sprzedajnych i tchorzliwych donosicieli na
        rzecz radzieckiego namiestnictwa w Polsce, ktorym przez 18 ostatnich lat fakt
        zdradzieckiego zaprzedania sie i donosicielstwa dla wlasnej kariery sluzyl jak
        trampolina do szabrownictwa i sukcesow.
        Musi, ze nie masz zielonego pojecia w sprawie w ktorej zabierasz glos.
        Lustracja nie ma nic wspolnego z okreslaniem przez kogokolwiek jakichkolwiek
        standardow.
        Po niekwestionowanej porazce "grubej kreski", ktora jak sie okazalo, oparta byla
        na poboznych zyczeniach, a nie na realej ocenie rzeczywistosci i idacych za
        nia regulacjach prawnych, a ktora bazowala na podobnym do Twojego nic nie
        kosztujacym ale dowartosciowywujacym dla jej wyznawcow "milosierdziu", lustracja
        stala sie niekwestionowana potrzeba wiekszosci Polakow, ktorzy zaplacili ogromna
        cene za idealistyczne, pozbawione podstaw mrzonki tych, ktorym zaufali przy
        okraglym stole i pozniej .
        Lustracja nie jest dlatego ze Kaczynscy sa u wladzy. Kaczynscy sa u wladzy
        dlatego, ze wiekszosc chciala i nadal chce lustracji (za wyjatkiem Michnika,
        Geremka, Mazowieckiego i calej reszty oredownikow dochodowego dla nich
        "milosierdzia" czyims kosztem).
        Zalosnym obroncom sumien tajnych sprzedajnych donosicieli do glowy nie przyjdzie
        w ich tyradach przeznaczonych bardziej dla dodania sobie "swietosci" niz
        jakimkolwiek innym celu pomyslec o tych, ktorzy przez 18 traktowali donosicieli
        jak przyjaciol, uczciwych wspolpracownikow, rownorzednych partnerow nie
        domyslajac sie, ze czesc ich "osiagniec" zawdzieczaja zdradzieckim podpisom
        deklarujacym gotowosc tajnego platnego "kablowania" miedzy innymi na swoje
        najblizsze otoczenie.
        Uswiecanie sie na forum GW mnie nie dotyczy-tymniemniej rozudza we mnie odraze.
        • belus77 Re: "okreslac standardy moralne i etyczne" 28.04.07, 16:53
          Fajny tekst ... z czego to skopiowales?
        • loza_szydercza To jest taktyka antylustratorow. 28.04.07, 17:19
          Uparcie i bez wzgledu na argumenty, udawac, ze walka toczy sie miedzy prawica a
          lewica. Kiery w gruncie rzeczy toczy sie miedzy patologia powstala w wyniku
          polityki grubej kreski (zaplanowanej zreszta) a panstwem prawa.
          Rezultaty przynosi to ogromne, bo zjednoczono sobie ludzi o pogladach
          lewicowych, ktorzy zwyczajnie polkneli haczyk i sadza, ze "lewica musi sie
          bronic przed prawica".

Gruba kreska okazala sie kompletna kleska i doprowadzila Polske do stanu, z
          ktorego ciezko bedzie ja wyciagnac. Bledem bylo ufanie ludziom zwiazanym z rezimem.
          Wowczas wszyscy byli w euforii i niemal kazdy chcial wybaczyc. I wielu ludzi to
          zrobilo. Tyle, ze po wielu latach wyszlo na jaw duzo ukrywanych faktow i to nie
          sprzed 1989 roku, ale rzeczywistej dzialalnosci postkoministow po grubej kresce.
          Wyborcza caly czas udaje, ze tego nie ma. Przemilcza bilans ostatnich lat i
          twierdzi, ze broni sie przed prawicowymi, niesprawiedliwymi, msciwymi prawicowcami.
          • lustrator_wielki Re: To jest taktyka antylustratorow. 28.04.07, 17:25
            loza_szydercza napisał:

> .... Przemilcza bilans ostatnich lat ....
            -----------------
            Bilans 18 lat to bezprecedensowy rozwój Polski. Wszystim którzy byli w tym
            czasie przy władzy należy się najwyższe uznanie.
            • loza_szydercza Re: To jest taktyka antylustratorow. 28.04.07, 17:29
              lustrator_wielki napisał:

> loza_szydercza napisał:
              >
              > > .... Przemilcza bilans ostatnich lat ....
              > -----------------
              > Bilans 18 lat to bezprecedensowy rozwój Polski. Wszystim którzy byli w tym
              > czasie przy władzy należy się najwyższe uznanie.

Polska sie rozwijala, a korzysci wyciagnela wladza na niezliczonych
              tranzakcjach. Dlatego dzis Polska sasiaduje z Afryka na liscie najbardziej
              skorumpowanych panstw swiata. 20%owe bezrobocie i mlodzi, wyksztalceni ludzie
              bez pracy, uciekajacy za granice.

To czego dokonal Kwasniewski (Unia, Nato) dokonalby kazdy inny wowczas panujacy
              prezydent. Bo taka byla wola UE.
              • lustrator_wielki Re: To jest taktyka antylustratorow. 28.04.07, 17:36
                loza_szydercza napisał:

>... To czego dokonal Kwasniewski (Unia, Nato) dokonalby kazdy inny wowczas
                panujacy
                > prezydent. Bo taka byla wola UE.
                ----------------
                Chyba żartujesz. Wasłęsa owszem, zgodzę się. Natomiast zapomniałeś chyba
                stosunek do EU Kaczyńskich, Radia Maryja, LPRu. Gdyby oni doszli do wladzy za
                wcześnie to Polska była by teraz prawdopodobnie w tym samym miejscu co Białoruś.
                • loza_szydercza Re: To jest taktyka antylustratorow. 28.04.07, 20:24
                  lustrator_wielki napisał:

> Chyba żartujesz. Wasłęsa owszem, zgodzę się. Natomiast zapomniałeś chyba
                  > stosunek do EU Kaczyńskich, Radia Maryja, LPRu. Gdyby oni doszli do wladzy za
                  > wcześnie to Polska była by teraz prawdopodobnie w tym samym miejscu co Białoruś

A kto powiedzial, ze wowczas do wladzy doszliby Kaczynscy? Gdyby nie istnialo
                  SLD, to byloby w Polsce miejsce na normalna lewice. O liberalnych,
                  proeuropejskich i rozwojowych pogladach. To miejsce na scenie politycznej w
                  Polsce jest od lat blokowane przez zoorganizowana grupe przestepcza skladajaca
                  sie z wladz rezimu i posiadajaca majatek odziedziczony po PZPR.

Pis jest partia ekstremalnie przechylona w strone prawa (o LPR nawet nie pisze,
                  bo to faszystowskie rzygowisko) i do wladzy doszli tylko i wylacznie na zasadzie
                  paradoksu. Tego samego zreszta, ktory spowodowal popularnosc Rydzykowcow.
                  Skrajna, mafijna pseudolewica narobila tyle syfu w kraju, ze ludzie postawili na
                  jej kompletna przeciwwage- Pis.

Gdyby lustracja i dekomunizacja byla przeprowadzona wczesniej, tak jak w innych
                  krajach bylego bloku komunistycznego, to takie ekstremalne przechyly nie
                  istnialyby w Polsce, bo nie mialyby racji bytu. Polacy chca normalnosci.

Mi tez przeszkadza koalicja (Lpr, Samoobrona), miliony na swiatynie opatrznosci,
                  Skrzypek w NBP, homofobia, panoszenie sie Rydza, mieszanie przy konstytucji
                  itp... ale chocbym nie wiem jakich argumentow szukal to nic gorszego od rzadow
                  SLD juz nie bedzie.
                  Do tego wszystkiego, zeby troche otrzasnac Cie z sympatii do osiagniec Kwacha i
                  jego swity, to trzeba powiedziec, ze Polska nie jest jedynym krajem, ktory
                  uwolnil sie od okupacji sowieckiej. W calej reszcie sytuacja juz dawno sie
                  znormalizowala. Bezrobocie maja na dobrych, europejskich pozycjach, gospodarka
                  pieknie rosnie, ludzie nie uciekaja z kraju, korupcja umiarkowana. W dodatku
                  start czesc z nich miala gorszy niz Polska. Teraz sa dalej. Przeprowadzili
                  lustracje, odsuneli zlodziei i przestepcow od wladzy i sa dalej niz my.
                  • lustrator_wielki Dobrej alternatywy do SLD tak naprawdę nie było 28.04.07, 21:48
                    Jakkolwiek dziwne może sie to wydawać, uważam że SLD była na tamtym etapie
                    rozwoju Polski jeszcze najlepiej przygotowana do administracji kraju. Mieli
                    największą liczbę wszkolonych i doświadczonych ludzie na stanowiskach
                    zarządzania. Mnie też na początku wydawały się rządy Kwaśniewskiego, SLD
                    wynaturzeniem ale z perspektywy widzę że nie miałem racji. Cokolwiek można o
                    nich powiedzieć, pozytywnie przyłożyli się do systematycznego rozwoju Polski.
                    Zapełnili lukę w kadrach w tamtych okresie. Przez ten czas wyszkoliły sie nowe
                    kadry ktore mam nadzieję będą prawdziwie patriotyczne (nie szowinistyczne) i
                    pro-europejskie i które teraz mogą przejąć pałeczkę.
                    • loza_szydercza Re: Dobrej alternatywy do SLD tak naprawdę nie by 29.04.07, 10:44
                      Widzisz, powtarzasz to, o czym przedtem pisalem. Tak wlasnie zwolennicy grubej
                      kreski promowali pozniej komunistow. I takie myslenie wlasnie okazalo sie bledem.
                      Gdyby uklad rzeczywiscie nie istnial, to przodujacy fanklub tamtej propagandy,
                      dzis przyznalby racje i uczciwie powiedzial, ze TO BYL BLAD. Ale nie...
                      kompletnie skompromitowana idea i jej uczestnicy, udaja, ze tego bagna jakie
                      stworzyli komunisci po 1989 roku nie ma i dalej truja o wybaczaniu.

Druga zas sprawa to Twoj sposob patrzenia na Polske. Czy wedlug Cie Polska to
                      kolowe wystawy sklepowe, masa konsumentow i ladne domki na przedmiesciach?
                      To powierzchowny wyglad. A konkretnie to estetyczny wyglad komercji. Nie wiem
                      wlasciwie po co piszesz o mikroekonomi, kiedy ja caly czas o makro. Bo to
                      polityka prowadzenia makroekonomi ma wplyw na kraj. Wyzej wymienilem juz do
                      jakiego skandalicznego stanu komunisci rzadzacy w Polsce po 1989 roku,
                      doprowadzili kraj. Tego nie ma gdzie indziej. I to jest wlasciwy bilans a nie
                      kolorowe wystawy i dachy.
            • 1europejczyk "bezprecedensowy rozwój Polski" jakim kosztem ? 28.04.07, 17:55
              Bezprecedensowy to byl rozwoj korupcji, szabrownictwa, niekompetencji na
              wszystkich szczeblach wladzy (Prezydent Kwasniewski w ciagu 10 lat nie mial
              zadnej incjatywy ustawodawczej) konformizmu i oportunizmu polityczanego ktorego
              efektem jest przestepcza mafia w wymiarze sprawiedliwosci broniona przed
              pacyfikacja Ministra Ziobry przez "eminentne" profesorskie prawne "auotytety" i
              korporacyjne sedziowsko-prokuratorsko-adwokackie przybudowki.
              Bezprecedensowa byla zgoda dotychczasowych wladz na dzialanosc antypanstwowa
              postkomunistycznego szamba ze sluzbami specjalnymi wlacznie, ktorej punktem
              kuluminacyjnym byla prezydencka laska dla wysokiego urzednika panstwowego
              Wiceministra Spraw Wewnetrznych Sobotki lagodnie (3 lata wiezienia) skazanego
              przez sady za dzialnosc antypanstwowa.
              Uznanie to sie nalezy przede wszystkim tym co dochowali wiernosci demokracji
              czekajac cierpliwie na wybory by odsunac od wladzy postkomunistyczne szambo
              rozwydrzone glejtem bezkarnosci za jaki uznali zgodnie ze swoja sprzedajna
              natura "gruba kreska".

• lustrator_wielki Re: "bezprecedensowy rozwój Polski" jakim kosztem 28.04.07, 18:03
                Głównie kosztem zachodnich podatników i rachunek ciągle rośnie. Lepiej nie
                drażnij ludzi wspominając obecną władzę.
                • 1europejczyk Pisalem o prezydenturze Kwasniewskiego a nie 28.04.07, 18:17
                  o obecnej wladzy.
                  To co jedna reka daja druga reka, dzieki dotychczasowym rzadom, ktore pozowlily
                  miedzy innymi by blisko 70 % polskiego sektora bankowego nalezalo do obcego
                  kapitalu, zabieraja.
                  Otworzylismy za darmo 40 mln rynek, oddalismy nazywajac prywatyzacja najlepsze
                  przedsiebiorstwa, marki, spekulacja miedzynarodowa na zlotowce za czasow
                  Balcerowicza kosztowala nas dziesiatki mld $.
                  Zachodni tak podatnik a tym samym rzady ktore go reprezentuja nie robia niczego
                  co nie przynosi im w ostatecznym rozrachunku korzysci.
                  Potwierdzaja to nie tylko nasze i nie tylko ostatnie doswiadczenia.

Re: "bezprecedensowy rozwój Polski" jakim kosztem
                  • lustrator_wielki Puste banki, zrujnowana gospodarka, zatrute ..... 28.04.07, 18:32
                    ..... środowisko, perspektywy jak w Korei Płn. To byla spuścizna z którą
                    musiał się borykać Balcerowicz i ówczesna grupa odwżnych reformatorów.
                    Powinniście dziękować Panu Bogu Wszechmogącemu że pomógł znależć inwestorów w
                    tą ruinę. Dzięki temu Polska jest w fantastycznej pozycji gospodarczej.
                    Wystarczy włązcyć telewizor, wyjść na ulicę i przywołać dla porównania taki sam
                    dzień z lat 70-siątych. Ciągłe narzekania na Polskę po 1989 to blużnierstwo za
                    które Pan Bóg może pokarać.
                    • loza_szydercza Re: Puste banki, zrujnowana gospodarka, zatrute . 28.04.07, 20:28
                      Nikt nie mowi, ze Polska stala w miejscu. Tylko ze korzysci z jej rozwoju
                      trafily do kieszeni SLD-owcow.
                      • lustrator_wielki Re: Puste banki, zrujnowana gospodarka, zatrute . 28.04.07, 21:01
                        loza_szydercza napisał:
                        >...Tylko ze korzysci z jej rozwoju
                        > trafily do kieszeni SLD-owcow.
                        ------------------------------
                        No nie!!!! Nigdy nie przypuszczałem ze te całe tłumy kupujących to SLD-owcy,
                        chmary samochodów na ulicach nalezą do członków SLD, tłumy polskich turystów za
                        granicą to SLD-owcy, setki tysięcy nowych domów z pięknymi czerwonymi dachami
                        (w to moge jeszcze uwierzyć ze względu na kolor) to wlasność SLD, itd. itd....
                        Co za kraj? Ciągle odkrywa się nowe powiązania. Ale układ!
                        • loza_szydercza Re: Puste banki, zrujnowana gospodarka, zatrute . 28.04.07, 21:08

Wiesz co? Zeby nie zrobic Ci przykrosci, to powiem po prostu, ze za grosz nie
                          masz pojecia o ekonomii i wszystkiego co z tym zwiazane :-) Szczerze mowiac
                          podejrzewam, ze jestes osoba, do ktorej zupelnie niepotrzebnie skierowalem tyle
                          slow, bo z pewnoscia czytasz to z takim samym zrozumieniem co chinszczyzne :-)
                          Przykro mi, ale Twoj komentarz merytorycznie odniosl sie do tego co pisal
                          Europejczyk i ja, jakby byl podyktowany przez 7-latka :-)
                          • lustrator_wielki Re: Puste banki, zrujnowana gospodarka, zatrute . 28.04.07, 21:26
                            loza_szydercza napisał:

>...Twoj komentarz merytorycznie odniosl sie do tego co pisal
                            > Europejczyk i ja, jakby byl podyktowany przez 7-latka :-)
                            ------------------
                            Dzięki za odmłodzenie mnie. Teraz ja nie bardzo rozumiem waszych kryteriów. Ja
                            patrzę na co jest ludzi stać a na co nas stać było w latach 70-tych. Jeżeli
                            ludziom poprawiło się to ci którzy się temu przysłużyli również zasługuja na
                            premię. Tak jak każdy kierownik/dyrektor którego departament odniósł sukces.
                            Chyba dajecie się wciągnąć w filozifię pasożytniczych politykierów którzy są
                            zainteresowani tylko władzą bez względu na jej efekty.
                            • loza_szydercza Re: Puste banki, zrujnowana gospodarka, zatrute . 29.04.07, 10:47
                              Na to odpisalem juz czesciowo wyzej.
                              To infantylne i ignoranckie co piszesz. Zeby dorosly czlowiek ocenial stan
                              panstwa po powierzchjownym jego wygladzie :-/
                              Przeciez temu nikt nie zaprzecza, ale to pozorny sukces, bo pod ta ladna
                              przykrywka jest zgnielizna i smrod.
                              • lustrator_wielki Re: Puste banki, zrujnowana gospodarka, zatrute . 29.04.07, 14:31
                                To ja muszę Cię zapytać czy żyłeś w latch 70-tych w Polsce? O osiemdziesiątych
                                nie piszę bo pewnie je pamietętasz. W tym kontekscie pisanie o "zgniliźnie,
                                smrodzie" i "pozornym sukcesie" w III RP jest co najmniej frywolne. Zaprzeczasz
                                oczywistym materialnym faktom posługując się ideologicznymi argumentami. Nie
                                wiem czy zdajesz sobie sprawę jak bliskie są Twoje rozważanie do filozofii
                                komunistycznej ktorą ja dość dobrze doświadczyłem.
                                • loza_szydercza Re: Puste banki, zrujnowana gospodarka, zatrute . 29.04.07, 21:17
                                  Dobrze, ale przeciez wcale nie neguje poprawy wygladu estetycznego Polski.
                                  Oczywiscie, ze zylem juz w latach 70-tych i doskonale to pamietam.
                                  Tylko, ze Ty caly czas i jako jedyny argument stosujesz powierzchownosc.

To nie jest sukces III RP, bo w innych krajach wyglada tak samo kolorowo i
                                  ladnie, mimo iz komuchow od wladzy odsunieo. To po prostu naturalna kolej rzeczy
                                  po komecjalizacji rynku!
        • lustrator_wielki Nieudacznicy doszli do władzy dzięki takim samym 28.04.07, 17:21
          1europejczyk napisał:
          >....Kaczynscy sa u wladzy
          > dlatego, ze wiekszosc chciala i nadal chce lustracji...
          --------------
          Akurat lustracja dla masy wyborczej która poparła Kaczyńskich była ostatnią
          rzeczą na myśli. Być może większość z nich nawet nie znała tego słowa i nadal
          nie zna.
          Kaczyńscy doszli do władzy na fali populizmu, obietnic kiełbasy, i to wszystko.
          • 1europejczyk Tak bys chcial bo tak Ci wygodnie: pogarda z jaka 28.04.07, 18:06
            traktujesz wyborcow:
            "Kaczyńscy doszli do władzy na fali populizmu, obietnic kiełbasy, i to wszystko."
            jest wyrazem pogardy dla demokracji i demaskuje prawdziwe oblicze przeciwnikow
            lustracji.
            Chcieliby z demokracji zrobic wlasne narzedzie sprawowania wladzy inaczej,
            manipulujac sondazami i polska odmozdzona sfora dziennikarska tak jak to mialo
            miejsce w ostatnich wyborach.
            W sumie przekonywanie cie, ze bylo inaczej nie lezy w moim interesie.
            • lustrator_wielki W demokracji władza odzwierciedla elektorat 28.04.07, 18:45
              1europejczyk napisał:

> ...jest wyrazem pogardy dla demokracji i demaskuje prawdziwe oblicze
              przeciwnikow
              > lustracji.....
              --------------------------
              Nie jest to pogarda ale stwierdzenie ogólnie znanego faktu. Taka jest natura
              demokracji że ludzie wybierają swoich. Kiedyś omal nie wybrano Tymińskiego ale
              teraz dokładnie z tych samych powodów udało się Kaczyńskim. Myślę że Kaczory
              dobrze przeanalizowali tamte wybory.
              • loza_szydercza Re: W demokracji władza odzwierciedla elektorat 28.04.07, 20:29
                Trywializujesz naumyslnie, albo naprawde masz Polakow za durniow. To sa wszystko
                skomplikowane mechanizmy.
                Rownie dobrze moznaby powiedziec, ze tym wlasnie sposobem do wladzy doszlo SLD.
    • funny5 Re: Ja pierdziele ,to wojna o przyszosc swiata !! 28.04.07, 15:42
      katolik_polski1 napisał:

> Znowusz Polska jest na rubiezy !
      ------
      Sadzac po ortografii taki z ciebie Polak jak i z twoich wypocin katolik
      • belus77 Kaczki juz niedlugo poplyna do stawu! 28.04.07, 16:26
        • realista1000 a ich przeciwnicy do rynsztoka - gdzie lepiej? 28.04.07, 16:29
          • belus77 Mulat wroci do czworakow nie do rynsztoka! 28.04.07, 16:32
            • realista1000 a Pawlak do ..Kargula, Tusk do ... Gdańska, a Olej 28.04.07, 16:47
              niczak do PZPR
              • funny5 Re: a Pawlak do ..Kargula, Tusk do ... Gdańska, a 28.04.07, 16:49
                A ty do szkoly
                • belus77 Szkoly przparafialne to specjalnosc Pomrocznej 28.04.07, 16:52
                • realista1000 Re: a Pawlak do ..Kargula, Tusk do ... Gdańska, a 28.04.07, 16:58
                  patrz wyżej - nieuku
                  • funny5 Re: a Pawlak do ..Kargula, Tusk do ... Gdańska, a 28.04.07, 17:02
                    realista1000 napisała:

> patrz wyżej - nieuku
                    -----
                    W przeciwienstwie do ciebie jestem wyksztalciuchem
                    • realista1000 Re: a Pawlak do ..Kargula, Tusk do ... Gdańska, a 28.04.07, 17:29
                      domyśliłem się, z tej "łże-elity"? Nie ma się czym chwalić! Zresztą poziom twych
                      postów nawet i tego stopnia twojego wykształcenia nie potwierdza
              • belus77 Tylko Szkapa nie wroci do WBR-u! 28.04.07, 16:51
                Moze chociaz sprawa wreszcie bedzie o ten przekret?
    • mentorlevicy a niech tam siedzi i ma wrażenie że dowodzi... 28.04.07, 15:51
      w końcu poznają się na nim.
      • funny5 Re: a niech tam siedzi i ma wrażenie że dowodzi.. 28.04.07, 16:01
        mentorlevicy napisał(a):

> w końcu poznają się na nim.
        -----
        Ty chyba mentor bialych myszek
        • mentorlevicy dziwi cię że ktoś nie kocha twojego idola ? 28.04.07, 16:11
          czytelnicy i oglądacze gadzinówek zawsze zdziwieni.
          • funny5 Re: dziwi cię że ktoś nie kocha twojego idola ? 28.04.07, 16:16
            Jakiego niby idola?
            • mentorlevicy no to mistrza jak nie idola.. 28.04.07, 16:20
              ja mam innych miszczów , idolów i ziomali...mogę mieć ?
              • funny5 Re: no to mistrza jak nie idola.. 28.04.07, 16:25
                mentorlevicy napisał(a):

> ja mam innych miszczów , idolów i ziomali...mogę mieć ?
                -----
                Nie odpowiedziales na pytanie.Ale miszczow naturalnie mozesz miec
                • mentorlevicy kto twoim mistrzem ? wczytaj się w swoje posty... 28.04.07, 16:34
                  jeżeli to co piszesz masz we krwi to ok. jeżeli kupiłeś to z mediów to żal mi cię.
                  • funny5 Re: kto twoim mistrzem ? wczytaj się w swoje post 28.04.07, 16:37
                    mentorlevicy napisał(a):

> jeżeli to co piszesz masz we krwi to ok. jeżeli kupiłeś to z mediów to żal mi
                    c
                    > ię.
                    -----
                    Jestem osoba myslaca i mam swoje poglady nie zmanipulowane przez jeden rodzaj
                    mediow
                    • mentorlevicy gratuluję , miłego łikędu.. 28.04.07, 16:54
                      • belus77 Re: gratuluję , miłego łikędu.. 28.04.07, 17:02
                        Milego i dluuuugiego ... hehe!
                      • funny5 Re: gratuluję , miłego łikędu.. 28.04.07, 17:03
                        The same to you.
                  • jrjrjr Sposób na weszpolaków 28.04.07, 16:37
                    Gwarantowany sposób na weszpolaków: spray na karaluchy. Tępi robactwo
                    natychmiast.
                    • zhk "OFF" - zabija owady NA ŚMIERĆ 28.04.07, 16:42
    • zhk To kretynizm Jak ktoś już składał to wystarczy. 28.04.07, 16:37
      • belus77 PIT tez skladasz co roku, no nie? 28.04.07, 16:42
        • zhk Kur.a, z nowych rzeczy się spowiadam. Kumasz? 28.04.07, 16:44
        • funny5 Re: PIT tez skladasz co roku, no nie? 28.04.07, 16:49
          Tak tylko informacje sie zmieniaja
          • belus77 Re: PIT tez skladasz co roku, no nie? 28.04.07, 16:55
            Gdzie te pieniadze znikaja ... tak sie zastanawiam?
    • tychik1 Niech bedzie konflikt ! w czasie ktorego wyjdzie 28.04.07, 16:43
      szydlo z worka.
      I juz nawet nie tyle chodzi o samego Geremka czy Mazowieckiego(choc i to
      ciekawe)ile o wszystkich co nie chca sie lustrowac.Obecna wladza przyparta
      roznymi procesami europekskimi bedzie sie musiala bronic,jak myslicie
      czym ? : )
      Ide sobie teraz wynajac mieszkanie , poszukac nowej pracy ,oraz odnowic
      paszport.No niech by mi tylko ktos sie osmielil sprawdzac z kim tak naprawde
      ma "przyjemnosc"Zaraz skarze prosto do Brukselki o milionowe odszkodowanie
      (moze byc w zielonych ,banknoty po 10 i 20 )No przeciez to jest dla mnie
      hanbionce ,zeby mi sie jeszcze mojej wlasnej kartoteki z milicji obywatelskiej
      doszukiwali ! ,zreszta powinna byc spalona.
      No jak tak mozna dyskryminowac czlowieka! ?,wiadomo ze to mnie stawia z gory
      na pozycji przegranej.Oni przeciez maja mi uwierzyc na moje piekne oczy ; ( ,
      (jesli wczesniej nie zaslabna z wrazenia).
      Slyszalem tez ze zakladacie ruchy obywatelskie czy komitety obrony
      pana profesora ,pana redaktora itp,a ja wam zasugeruje gdzie szukac ochotnikow
      i zwolennikow :Podobno w czasie tych ostatnich wyborow PiS najbardziej przegral
      w wiezieniach.Tam znajdziecie wiecej narybku jak na nie jednym
      uniwersytecie : ) Oj zagramy jeszcze im na dziobie zagramy \
      No i to z Art:"Tylko PE może pozbawić mnie mandatu"
      T:Tylko patrzec jak i tez TYLKO to przewielejebne grono bedzie
      w i stanie nadac.
      Z art:
      Jak tłumaczył, tylko PE może pozbawić go mandatu. Jego zdaniem, jeżeli polskie
      władze publiczne stwierdzą, że utrata mandatu jest automatyczna a PE uznałby,
      że decyzja polskich władz narusza prawa członka europarlamentu wtedy może dojść
      do konfliktu. Zdaniem Geremka, byłby to precedens. Jednak według jego wiedzy
      konflikty między instytucjami rozstrzygane są przez Radę Europejską lub
      Europejski Trybunał Sprawiedliwości.

• zhk Sęk w tym, że oni się właśnie już lustrowali. 28.04.07, 16:47
        A kaczorki ('władza', ge, he) chcą by ich w kupry całować. Tylko za co niby? Za
        jakie zasługi? Dla kogo? Chyba dla kota.
        • tychik1 Re: Sęk w tym, że oni się właśnie już lustrowali. 28.04.07, 17:13
          zhk napisał:

> A kaczorki ('władza', ge, he) chcą by ich w kupry całować. Tylko za co niby?
          Za
          >
          > jakie zasługi? Dla kogo? Chyba dla kota.
          T:
          Oswiadczenie lustracyjne powinno byc skladane raz do roku i to
          razem z oswiadczeniami podatkowymi i o niekaralnosci:
          Ze nie byl ,i ze nie sklamal ze nie byl,i ze mu nawet nie przysclo do glowy
          zeby byc, w tej sprawie CZY INNYCH KARALNYCH !
          Na dobra sprawe to zawsze pytaja sie czlowieka(i sprawdzaja) czy nie byl
          karalny ,chocby przy przyjeciu do pracy,mieszkania ,paszportu itp itd.Ja nie
          rozumiem czy to jest takie ponizajace?(he widac zalezy dla kogo)
          Wielokrotnie ludzie skladali falszywe zeznania i oswiadczenia ,
          wiec jesli ktos nic nie ma na sumieniu, to czego sie ma bac zeby zawsze
          na nowo sie przewietrzyc i odswiezyc ? :)
          No i co tam dla nich biedny Bialy Orzel w Kapitule (a raczej w kapiszonie).
          Dorobia sie napewno duzo lepszych :dwuglowego albo pancernego i to jeszcze
          z gwiazdami na dupie .

• lustrator_wielki Ta cała lustracja to zemsta nieudaczników ... 28.04.07, 16:46
      ...ktorych nawet SB-cja nie chciała a na nowe się nie załapali no bo jak się
      nie ma potencjału to dużo się nie osiągnie. Miejsca dla nich są jedynie w PiS-
      ie, Samoobronie i LPR. Konkurencję trzeba rozwalić siłą bo inteligencji na to
      nie starczy.
      • belus77 Quasomodo mial oferty z PO ale nie poszedl ... 28.04.07, 16:58
        On nadaje sie tylko do cyrku zwanego PiSuarem!
      • vitabravo Re: Lustracja jest konieczna - zabieg oczyszczania 28.04.07, 17:31
        "...Lustracja nie jest dlatego ze Kaczynscy sa u wladzy. Kaczynscy sa u wladzy
        dlatego, ze wiekszosc chciala i nadal chce lustracji (za wyjatkiem Michnika,
        Geremka, Mazowieckiego i calej reszty oredownikow dochodowego dla nich
        "milosierdzia" czyims kosztem)..."
        • lustrator_wielki Re: Lustracja jest konieczna - zabieg oczyszczani 28.04.07, 17:37
          Na ten temat napisałem powyżej:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=61532085&a=61536423
        • norton2005 Re: Lustracja jest konieczna - zabieg oczyszczani 28.04.07, 18:30
          Dziwię się, że Geremek boi się złożyć oświadczenia lustracyjnego. Ciekawe z jaką
          służbą współpracował ?
          • funny5 Re: Lustracja jest konieczna - zabieg oczyszczani 28.04.07, 18:34
            norton2005 napisała:

> Dziwię się, że Geremek boi się złożyć oświadczenia lustracyjnego. Ciekawe z
            jak
            > ą
            > służbą współpracował ?
            ------
            Nie czytasz ze zrozumieniem
            • norton2005 Re: Lustracja jest konieczna - zabieg oczyszczani 28.04.07, 18:57
              > Nie czytasz ze zrozumieniem

To z kim współpracował ? Nie zrozumiałem, wyjaśnij proszę ..
              • funny5 Re: Lustracja jest konieczna - zabieg oczyszczani 28.04.07, 18:58
                norton2005 napisała:

> > Nie czytasz ze zrozumieniem
                >
                > To z kim współpracował ? Nie zrozumiałem, wyjaśnij proszę ..
                -------
                Z nikim.Nie rozumiesz,ze juz sie lustrowal 3 lata temu?
          • rzont Re: Lustracja jest konieczna - zabieg oczyszczani 28.04.07, 19:11
            2005,
            Myśmy się wcale nie zdziwili, ale zadaliśmy sobie to samo pytanie co ty.
            Adolf Mendarowicz prowadzi badania w tej podejrzanej sprawie. Wyniki
            prześlemy.

Prosimy również o informację na temat twojego programu antywirusowego.
            Czy norton2005 jest tak kiepski, że przepuszcza wszystko?

Twój czujny rzont

norton2005 napisała:
            > Dziwię się, że Geremek boi się złożyć oświadczenia lustracyjnego. Ciekawe z jaką
            > służbą współpracował ?
    • palikotek [...] 28.04.07, 17:08
    • vitabravo Re: Spór z PE będzie, ale bez euroosła Geremka. 28.04.07, 17:13
      Po prostu ten były aparatczyk PZPR straci mandat.
      • funny5 Re: Spór z PE będzie, ale bez euroosła Geremka. 28.04.07, 17:15
        A ciebie malutki nie chca lustrowac?Biedny
        • vitabravo Re: Spór z PE będzie, ale bez euroosła Geremka. 28.04.07, 17:20
          A swoją drogą co za głąby głosowały na tego gościa. Przecież było
          wiadomo od początku, że będzie szkodził Polsce i Polakom.
          • funny5 Re: Spór z PE będzie, ale bez euroosła Geremka. 28.04.07, 17:24
            vitabravo napisał:

> A swoją drogą co za głąby głosowały na tego gościa. Przecież było
            > wiadomo od początku, że będzie szkodził Polsce i Polakom.
            -----
            Glaby glosowaly na PiS i przystawki
            • vitabravo Re: Spór z PE będzie, ale bez euroosła Geremka. 28.04.07, 17:37
              "...Gruba kreska okazala sie kompletna kleska i doprowadzila Polske
              do stanu, z ktorego ciezko bedzie ja wyciagnac.
              Błędem było ufanie ludziom związanym z reżimem. Wowczas wszyscy byli
              w euforii i niemal kazdy chcial wybaczyc. I wielu ludzi to zrobilo.
              Tyle, ze po wielu latach wyszlo na jaw duzo ukrywanych faktow i to nie
              sprzed 1989 roku, ale rzeczywistej dzialalnosci postkoministow po grubej
              kresce.
              Wyborcza caly czas udaje, ze tego nie ma. Przemilcza bilans ostatnich
              lat itwierdzi, ze broni sie przed prawicowymi, niesprawiedliwymi,
              msciwymi prawicowcami...."
              >
              Jesli chodzi o Wyborczą, to jest to spłata wdzięczności za podarowaną
              jej nowoczesną drukarnię po "Trybunie Ludu".
              Ileż to toastów wzniósł Michnik na cześć generała i miałby się teraz
              odwrócić?

• tychik1 Re:Gruba kreska to oni sobie moga podkreslic ale 28.04.07, 17:47
                oczy bledne zreszta.
                A tam w tym parlamencie ewropejskim to moga sie nawet cali wytapetowac ,
                wytatuazowac i wymalowac na pedziow,a i tak nigdy nie zakryja swojego
                prawdziwego oblicza -(
    • herkus-monte Ubolewam nad Geremkiem ze jest tkim swinia 28.04.07, 17:36
      .
      • vitabravo Re: Ubolewam nad Geremkiem, że jest takim świnią. 28.04.07, 17:39
        Tu nie ma co ubolewać. Brać za ryj i odstawić od koryta!
      • wet3 Re: herkus-monte 28.04.07, 17:41
        herkus-monte napisał: > Ubolewam nad Geremkiem ze jest tkim swinia

Niestety, jest. Poza tym ma za soba cala armie "Polakow". Jednym z nich jest
        po "Polaku" Mazowieckim inny "Polak" Onyszkiewicz!!! Znajdzie sie jeszcze
        mnostwo takich "Polakow"!!!
        • lustrator_wielki Geremek, Mazowiecki, Onyszkiewicz to wielcy Polacy 28.04.07, 17:48
          Potrafią wynieść się odważnie ponad tłum. Są cały czas wierni ideałom jakie
          przyświecały im w walce z komuną. To są ludzie którzy wnieśli wspaniły wkład w
          fantastyczny rozwój Polski. Powinieneś wymawiać ich nazwiska z szacunkiem a nie
          dawać swiadectwa swej małości.
          • vitabravo Re: spakować ich i wysłać do Tel Aviwu ! 28.04.07, 17:53
            • lustrator_wielki Re: spakować ich i wysłać do Tel Aviwu ! 28.04.07, 17:57
              To juz bylo:
              www.polskaludowa.com/dzwiek/nagrania/Gomulka_marzec68.mp3
          • herkus-monte Prrrrrr nie rozpier... mnie Co moze im pomnik 28.04.07, 17:55
            jeszcze postawic? :DDDDDDDD
        • s0ber Re: herkus-monte 28.04.07, 17:49
          herkus-monte napisał: > Ubolewam nad Geremkiem ze jest tkim swinia

> Niestety, jest. Poza tym ma za soba cala armie "Polakow". Jednym z nich jest
          > po "Polaku" Mazowieckim inny "Polak" Onyszkiewicz!!! Znajdzie sie jeszcze
          > mnostwo takich "Polakow"!!!

Dziwię się, że tacy, jak Ty nie potrafią zobaczyć absurdu tej sytuacji związanej
          z rzekomą lustracją, która ma niby pomóc krajowi. Dla mnie, to czysta rządowa
          propaganda. Zastanawia mnie niezmiernie jedna rzecz; mianowicie dlaczego nie
          urządza się polowania na byłych SB-ów, czy UB-ów, a gania się rzekomych
          współpracowników. Poza tym nie wyjaśniane są okoliczności podpisania
          jakichkolwiek dokumentów. Czy nie pamiętacie już, że system polityczny PRL był
          systemem TOTALITARNYM? Czy nie wiecie, jakie metody działa w takich
          totalitarnych państwach były i są stosowane? A człowiek jest tylko człowiekiem,
          i każdego z nas można złamać. Nie chcę nikogo bronić, chcę Wam dać do
          zrozumienia, że w pierwszej kolejności powinno się postawić przed sądem ludzi
          działających bezpośrednio na rzecz aparatu partyjnego okresu PRL, a nie tych,
          którzy pracowali lub nie. Zresztą jest wiele innych palących problemów do
          rozwiązania, ale rząd się nimi nie zajmie, woli lustrować i pokazać, jaki to
          jest wspaniały, bo rzekomo karze tych, którzy zniszczyli ten kraj, a sam nie
          robi nic konkretnego w tym kierunku, aby go naprawić!

Bądźcie świadomi!
        • gamon0 Re: herkus-monte 28.04.07, 17:52
          "Polacy", za Geremkiem kupą mości panowie, kupą!
    • the.bill1 CENZura w WYboczej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! 28.04.07, 17:42
      Pisałem antygeremkowe posty w Szczecinie zobaczcie co mi zrobili...
      Moderator Gazety Wyborczej napisał "masz 3 godziny od teraz na podjecie
      polemiki. W innym przypadku wypie%#*#@^ z forum Twoje posty."

I wywalił wszystkie posty antygeremkowe...
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=61376456&a=61499018
      Wycięli nawet to:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=61519264&a=61520309
      Poniższy cytat za:
      wiadomosci.wp.pl/kat,72114,wid,8841103,wiadomosc.html
      "NTO": No, to pan narobił zamieszania na całą Europę, panie profesorze...

Bronisław Geremek: Proszę mi wierzyć, że się tego nie spodziewałem. Zakładałem,
      że moim aktem obywatelskiego nieposłuszeństwa będą zainteresowani wyłącznie
      ludzie w kraju, którzy zostali postawieni przed takim dylematem jak ja. (...)"

- nie wierze Panu profesorze i na nic Panskie prosby. Zrobil Pan cos zlego i
      nie wierze, zeby Pan nie zdawal sobie sprawy z konsekwencji swojego zachowania.
      A jezeli Pan faktycznie nie zdawal sobie sprawy... to moze czas najwyzszy dac
      sobie spokoj z dzialalnoscia "dla dobra" RP ? Moze juz wiecej nie jest Pan w
      stanie zrobic, a teraz bedzie Pan tylko chrzanic?
      Poza tym:

"W Polsce nie ma polowania na czarownice"
      wiadomosci.wp.pl/kat,1356,statp,cG93aWF6YW5l,wid,8841334,wiadomosc.html
      • ergo12 Re: CENZura w WYboczej??the.bill1 28.04.07, 17:47
        Bardzo dobrze zrobil moderator,antysemito!
      • wet3 Re: the.bill1 28.04.07, 17:52
        Nihil novi. Cenzura w GW byla zawsze, jest i bedzie!

the bill1 napisal: > Cenzura w Wyborczej!!!
    • lestek35 PD solidaryzuje się z Geremkiem i przeciwnikami... 28.04.07, 17:49
      "Pan, panie Bronku, pan się nie boi- cały eurokołchoz murem za panem stoi.
      Panie Bronku pan się nie boi cały kołchozoparlament murem za panem stoi...
      Panie Bronku... "
    • magnusg gieremek to taki "autorytet", ze jego PD sama 28.04.07, 17:49
      nigdy nie miala wiecej niz 3%.:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka