ja-krawcowa Geremek powinien zostać Prezesem TVP 01.05.07, 12:17 Nie mogę zrozumieć, dlaczego niepodporzadkowanie się prawu przez panów Bronisława Geremka, Tadeusza Mazowieckiego czy Włodzimierza Cimoszewicza, nie jest w IV RP nagradzane kierowniczymi stanowiskami w mediach publicznych. Przecież pan Bronisław Wildstein też się zbuntował i naruszył prawo, a jednak nie był opluwany przez miłośników "nowego ładu". Przeciwnie, został nagrodzony wysokim stanowiskiem. Czy w IV RP nie będzie pluralizmu? Nie może być tak, że jedno obywatelskie nieposłuszeństwo jest dobre, bo wzmacnia idee Pis, a drugie jest złe, bo sprzeciwia się tym ideom. Przypadek ukarania obywatelskiego sprzeciwu pana Tadeusza Mazowieckiego, pozbawieniem go udziału w Kapitule Orderu Orła Białego, to kolejny przykład instrumentalnego tworzenia i stosowania prawa w Polsce pod rządami Pis. Były już np.: pomysł uchwalenia zakazu zasiadania w sejmie osób skazanych, ale tylko, gdy premier(sic!) Andrzej Lepper grozi wystąpieniem z koalicji; ściganie korupcji, ale przede wszystkich w sprawach, którymi można atakować Sld; traktowanie podejrzanych polityków rutynowo, tzn. tak jak innych podejrzanych, ale nie, jeżeli sąd występuje do premiera Jarosława Kaczyńskiego o zdyscyplinowanie wicepremiera Andrzeja Leppera, aby ten stawił się na rozprawę. W Polsce nie powinno być tak, że podejrzany z koalicji jest dobry, a podejrzany z opozycji jest zły. Politycy Pis usiłują dzielić Polaków - choć jest to moralnie naganne, mają prawo prowadzić taką politykę. Jednakże, te różnicowania nie mogą dotyczyć tworzenia i stosowania prawa demokratycznej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl buhaha!! kilku jeszcze do pelnego skladu brakuje! 01.05.07, 12:25 www.polonica.net/czerwone-zyciorysy_Michnik.htm Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Kwaśniewski i Szymborska w Ruchu na Rzecz Demok.. 01.05.07, 12:37 Cieszę się jako obywatel z tej inicjatywy. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Kwaśniewski i Szymborska w Ruchu na Rzecz Dem 01.05.07, 12:55 janek344 napisał: > Cieszę się jako obywatel z tej inicjatywy. Brawo! Ja też! Im więcej takich inicjatyw tym lepiej! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Obywatelu: zamiast sie cieszyc dzialaj, jako ze 01.05.07, 13:06 nie masz co liczyc na "Ruch na Rzecz Demokracji" nie tylko z racji osob, ktore go poparly (piata woda po kisielu postkomunistycznych popluczyn zdyskredytowana swoim dzialaniem w czasie ostatnich 18, a niektorzy duzo dluzej, lat) ale rowniez na okolicznosc przewrotnej nazwy, ktora kamufluje prawdziwe cele tej propagandowej incjatywy i majacej glownie wplynac na decyzje TK dotyczaca lustracji. Re: Kwaśniewski i Szymborska w Ruchu na Rzecz Dem Odpowiedz Link Zgłoś
ja-krawcowa Blida = Baranina, ale Mazowiecki nie= Wildstein? 01.05.07, 13:20 Nie mogę zrozumieć, dlaczego niepodporzadkowanie się prawu przez panów Bronisława Geremka, Tadeusza Mazowieckiego czy Włodzimierza Cimoszewicza, nie jest w IV RP nagradzane kierowniczymi stanowiskami w mediach publicznych. Przecież pan Bronisław Wildstein też się zbuntował i naruszył prawo, a jednak nie był opluwany przez miłośników "nowego ładu". Przeciwnie, został nagrodzony wysokim stanowiskiem. Czy w IV RP nie będzie pluralizmu? Nie może być tak, że jedno obywatelskie nieposłuszeństwo jest dobre, bo wzmacnia idee Pis, a drugie jest złe, bo sprzeciwia się tym ideom. Przypadek ukarania obywatelskiego sprzeciwu pana Tadeusza Mazowieckiego, pozbawieniem go udziału w Kapitule Orderu Orła Białego, to kolejny przykład instrumentalnego tworzenia i stosowania prawa w Polsce pod rządami Pis. Były już np.: pomysł uchwalenia zakazu zasiadania w sejmie osób skazanych, ale tylko, gdy premier(sic!) Andrzej Lepper grozi wystąpieniem z koalicji; ściganie korupcji, ale przede wszystkich w sprawach, którymi można atakować Sld; traktowanie podejrzanych polityków rutynowo, tzn. tak jak innych podejrzanych, ale nie, jeżeli sąd występuje do premiera Jarosława Kaczyńskiego o zdyscyplinowanie wicepremiera Andrzeja Leppera, aby ten stawił się na rozprawę. W Polsce nie powinno być tak, że podejrzany z koalicji jest dobry, a podejrzany z opozycji jest zły. Politycy Pis usiłują dzielić Polaków - choć jest to moralnie naganne, mają prawo prowadzić taką politykę. Jednakże, te różnicowania nie mogą dotyczyć tworzenia i stosowania prawa demokratycznej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Kwaśniewski i Szymborska w Ruchu na Rzecz Demok.. 01.05.07, 13:30 no żesz w mordę!sami rasowi demokraci!mam nadzieję że naród nie da się na to nabrać Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Kwaśniewski i Szymborska w Ruchu na Rzecz Demok.. 01.05.07, 13:33 A wogóle to kto im wymyśla takie zmyłkowe nazwy?No bo co np. Borowski demokratą? Odpowiedz Link Zgłoś
brenks Re: Kwaśniewski i Szymborska w Ruchu na Rzecz Dem 01.05.07, 13:38 Tak, tak. Będą się wzajemnie zapraszać na obiadki i popijając kawkę po posiłku, wspominać stare dobre czasy. Oczywiście, że idzie o "nową" partię (to z czasem), której będzie zależeć na zdobyciu i utrzymaniu władzy. A to w jednym celu - kapitalizm polityczny. Odpowiedz Link Zgłoś
szerb moga zaczynac od zaraz od samych siebie 01.05.07, 14:01 ta tzw "demokratyzacje" Jezeli ktokolwiek tego potrzebuje "demokratyzacji" to wlasnie te stalinowskie i komusze duchy z przeszlosci Odpowiedz Link Zgłoś
szerb nawiasem mowiac 01.05.07, 14:11 artykul wyglada jak bezplatna reklama zakamuflowana jako artykulik to tyle jezeli chodzi o wolna prase i uczciwosc Odpowiedz Link Zgłoś
suhar3 Kwaśniewski i Szymborska w Ruchu na Rzecz Demok.. 01.05.07, 14:29 ostro ostro :P Odpowiedz Link Zgłoś
b52h Cwany ten Widacki 01.05.07, 14:29 będzie miał bogatych klientów przez parę ładnych latek Odpowiedz Link Zgłoś
flyhalf Re: 100 = Ruch 01.05.07, 14:36 kiedyś to się nazywało kanapowa partia. ale przecież oni mieli niesłuszne poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Ruch na Rzecz Demokracji to 01.05.07, 15:38 ruch wystraszonych perspektywa lustracji czerwonych. To ruch na rzecz obrony przywilekow i apanazy zdobytych przy pokretnym stole. To ruch przeciw reformom i w obronie kporyta - czyli prawdziwa targowica!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomxp Re: Ruch na Rzecz Demokracji to 01.05.07, 16:19 rzeczywiscie najprawdziwsza targowica. i juz! jakie to proste! vivat el presidente&co! Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Admin - znany fan SLD - znaczy "niezależny" i... 01.05.07, 16:19 ... "obiektywny" - już wrócił z pochodu i znowu wycina moje posty jak wczoraj! A to ci demokrata! Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Wiersze nobliwej noblistki 01.05.07, 16:49 Polecam gorąco: members.tripod.com/~tytus/szymbo/szymbo.htm Najlepiej zapiszcie link, bo ten "obiektywny" admin z SLD wszystko wycina. Odpowiedz Link Zgłoś
signal no to już po kaczkach 01.05.07, 17:10 myśleli, że będą otumaniać naród przez lata. Odpowiedz Link Zgłoś
montansky Re: no to już po kaczkach 01.05.07, 18:33 sytuacja wydawała się beznadziejna,jeżeli sygnatariusze RNRD mają szlachetne intencje może to być światło w tunelu ciemnoty, zacofania i cywilizacyjnych fobii. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Ruch na Rzecz Demokracji 01.05.07, 18:45 To jest taki komuchowy szabat na rzecz komuszej demokracji! Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Ruch NRD 01.05.07, 19:32 Kvasman i Szymborska założyli Ruch NRD (ruch na rzecz demokracji). Jednak komuch zawsze pozostanie komuchem. Nawet nazwa nowej partii musi nawiązywać do czasów sowieckiej dominacji. Ale to se ne vrati! Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Brawo! ale nie wazcie sie jeszcze raz oszukac 01.05.07, 21:14 Polakow, przezyzlismy przez was faszystowska sanacje, dajcie demokracje w Polsce spowrotem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
j.pod Re: Kwaśniewski i Szymborska w Ruchu na Rzecz Dem 01.05.07, 21:34 Jedne co mogę o tym powiedzieć to tyle - były minister młodzieży i sportu Kwaśnieski obrońcą demokracji - HAŃBA !!!!!! - Odpowiedz Link Zgłoś
lavojtek Re: Kwaśniewski i Szymborska w Ruchu na Rzecz Dem 01.05.07, 22:08 Pani Wislawo strasznie sie zawiodlem. Nie potrafie nawet opisac jak strasznie! Odpowiedz Link Zgłoś
mannaznieba4 Re:Kto Kogo będzie w tym Ruchu ruchał? 01.05.07, 21:55 oni Nas wyru..a czy sie sami wyru..ą czy my ich wyruchamy? warto załozyc Ruch Wyru..ia Ruchu .Będzie mozna gazety dostawac za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Ale się forumowe piścierwo zapluło 02.05.07, 01:26 Na oko, paru politycznych emerytów założyło kawiarniany klub. Coś w tym musi być. Chyba że po prosu pisduarstwo alergicznie reaguje na hasło "obrona demokracji". Odpowiedz Link Zgłoś
ruch0606 OLEK weź się za siebie;zrób magisterium, jak Reni 02.05.07, 10:27 -------------------------------------------------------------------------------- POSPIESZALSKI- warto rozmawiać. DEMOKRACJI nie trzeba bronić w Polsce, należy ją praktykować i wyrywać chwasty, jak w moim ogródku , po zimie, a przed "zimną" ZOŚKĄ. AD MERITUM::: Zapraszam MICHNIKOWSZCZYZNĘ-Adasia TEŻ , do mojego studium przypadku, jak za korespondowanie z panią JOLĄ KWAŚNIEWSKĄ wyleciałem z pracy w 1997r.[ właśnie mamy podwójną rocznicę = 10-tą rocznicę mojej LUstracji=FRUstracji i rocznicę konstytucji BRONKA Geremka-BRONI sławy polskiej demokracji, z art. 49 +54 + 24+45.1 K [ panie KATONIE Zb. Ziobro + RYCHU KALISZ+ Jola Dreszcz,pardon, DERESZ de domo Szymanek-pozdrowienia panie PROFESORZE SZYMANEK ] polskiej Konstytucji ANNO DOMINI 2007-1997 APRIL]. JAk się diva polskiej DEMOKRACJI Monika OLEJNIK zgodzi, to może mi zarzucić , wzorem Danuśki chustę "Mój Ci On". Och , przeraszam PAni MONIKO, cóżby PAni stary powiedział na taką profanację LITERATURY. A estime MAster of SCIENCE TAdeusz JUDA-a nuż się UDA -PIECZONKA ul. Szmaragdowa 31 59 900 ZGORZELEC/ 075 649 30 44/ ruch040404@wp.pl / www.ropoiwzk.com Odpowiedz Link Zgłoś
ruch0606 Re: Kwaśniewski i Szymborska w Ruchu na Rzecz Dem 02.05.07, 10:31 OLEK weź się za siebie;zrób magisterium, jak Renia **************************** jchoinski napisał: > Brawo! Oby tylko nie przekształciło się to w kolejną partię polityczną, która > będzie konkurować z już obecnymi. ************************************************ -------------------------------------------------------------------------------- POSPIESZALSKI- warto rozmawiać. DEMOKRACJI nie trzeba bronić w Polsce, należy ją praktykować i wyrywać chwasty, jak w moim ogródku , po zimie, a przed "zimną" ZOŚKĄ. AD MERITUM::: Zapraszam MICHNIKOWSZCZYZNĘ-Adasia TEŻ , do mojego studium przypadku, jak za korespondowanie z panią JOLĄ KWAŚNIEWSKĄ wyleciałem z pracy w 1997r.[ właśnie mamy podwójną rocznicę = 10-tą rocznicę mojej LUstracji=FRUstracji i rocznicę konstytucji BRONKA Geremka-BRONI sławy polskiej demokracji, z art. 49 +54 + 24+45.1 K [ panie KATONIE Zb. Ziobro + RYCHU KALISZ+ Jola Dreszcz,pardon, DERESZ de domo Szymanek-pozdrowienia panie PROFESORZE SZYMANEK ] polskiej Konstytucji ANNO DOMINI 2007-1997 APRIL]. JAk się diva polskiej DEMOKRACJI Monika OLEJNIK zgodzi, to może mi zarzucić , wzorem Danuśki chustę "Mój Ci On". Och , przeraszam PAni MONIKO, cóżby PAni stary powiedział na taką profanację LITERATURY. A estime MAster of SCIENCE TAdeusz JUDA-a nuż się UDA -PIECZONKA ul. Szmaragdowa 31 59 900 ZGORZELEC/ 075 649 30 44/ ruch040404@wp.pl / www.ropoiwzk.com Odpowiedz Link Zgłoś
niko1232 Kwaśniewski i Szymborska w Ruchu na Rzecz Demok.. 02.05.07, 20:47 bardzo dobra decyzja byłego prezydenta ,popieram pańskje działania w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
human77 Re: Kwaśniewski i Szymborska w Ruchu na Rzecz Dem 02.05.07, 22:31 W pełni popieram życzenia i postulaty zawarte w oświadczeniu nie ma zdania pod którym nie mógłbym się podpisać. Mogę tylko dodać że wiem jak to przeprowadzić. Być mo0że nie skromnie ale bez know how nic się nie da zrobić. T.J. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Kwaśniewski i Szymborska w Ruchu na Rzecz Dem 03.05.07, 07:21 I znowu sie...nie załapałes.Posadki już rozdane.Tylko...to dzielenie skóry na niedzwiedziu. Odpowiedz Link Zgłoś