Dodaj do ulubionych

Polak boi się przeszczepów

02.05.07, 07:38
Z tego wynika, że minister Ziobro jest pośrednio winny śmierci wielu ludzi
którzy nie doczekają przeszczepu! Mam nadzieję, że kiedyś odpowie za skutki
swoich nieprzemyślanych słów i pochopnych oskarżeń.

Jeśli dla kogoś popularność i PR są tak ważne, jeśli nie liczy się z
konsekwencjami swoich działań albo nie potrafi ich przewidzieć, to znaczy, że
nie nadaje się na ministra.
Obserwuj wątek
    • 4krzych1 tylko nie piszcie, że to "efekt Ziobry"... 02.05.07, 07:41
      bo "wie swoje" z kontaktów ze SZ (służbą zdrowia); poznał tych "uczciwuchów"
      lekarzy, te "autorytety" w "tłuczeniu kasy" i zdaje sobie sprawę, że
      wszystkiego najgorszego może doświadczyć...
      • zadora22 Re: tylko nie piszcie, że to "efekt Ziobry"... 02.05.07, 07:47
        4krzych1 napisał:

> bo "wie swoje" z kontaktów ze SZ (służbą zdrowia); poznał tych "uczciwuchów"
        > lekarzy, te "autorytety" w "tłuczeniu kasy" i zdaje sobie sprawę, że
        > wszystkiego najgorszego może doświadczyć...

No tak, w takim razie co proponujesz? Zlikwidować służbę zdrowia? Nie dokonywac
        przeszczepów? Zamknąć szpitale? Wtedy na pewno korupcja zniknie?!
        • kwak6 Wywalić lekarzy 02.05.07, 08:20
          a mianować słusznych po linii partyjnej.
          • anuszka_ha3.agh.edu.pl Sezon na bycie przeciwko przeszczepom 02.05.07, 09:19
            A tak się złożyło, że na czas jakiś przed słynnymi aresztowaniami lekarzy
            pojawiła się kampania antyprzeszczepowa w konserwatywno-katolickich mediach.
            Pisał o tym ś.p. Ozon oraz wciąż doskonale funkcjonująca Fronda. Jest jakaś
            dziwna moda w kołach prawicowo-katolicko-konserwatywnych na bycie przeciwko
            przeszczepom.

Papież umarł i jakże szybko zapomnieli, że on wręcz przeciwnie - nazywał zgodę
            na przeszczep ostatnim uczynkiem miłosierdzia, którego możemy dokonać na tym
            świecie.
            • aplus Dlaczego Poltransplant nie umozliwia wpisu do bazy 02.05.07, 09:48
              , dowodu osobistego zakazu pobrania narzadow ?
              Jak sie poprosi o taki wpis w szpitalu, przychodni pani robi wielkie oczy i
              rznie glupa. Poltransplant domyslnie uznaje ze kazdy zmarly wyrazil zgode na
              pobranie narzadow wiec owe 38% ma abolutna racje.
              • kolargolo decyduje o tym rodzina 02.05.07, 09:57
                ktora zazwyczaj sie nie zgadza na przeszczep w wyniku czego watroba sobi
                espokojnie gnije a chory czlowiek umiera. 95% Polakow to Katolicy ale duza
                czesc z tych "Katolikow" nie chce ratowac ludzkiego zycia bo cialo zmarlego
                bedzie brzydkie w trumnie, a przeciez ma byc wszystko ladnie.
                • aplus nie musisz obrazac i wyzywac od Katolikow, ktos 02.05.07, 10:03
                  moze po prostu nie zyczyc sobie by go oszpecono po smierci.
                  • nabram Re: nie musisz obrazac i wyzywac od Katolikow, kt 02.05.07, 10:14
                    a robaszki upiększją katolickie zwłoki??????
                    • magdusr99 jest bardzo proste rozwiazanie tego problemu 02.05.07, 10:19
                      Kazdy ma prawo decydowac czy odda narzady po smierci czy nie. W momencie
                      wydawanie dowodu osobistego niech kazdy sklada deklaracje czy chce oddac
                      narzady na przeszczepy po smierci czy tez nie. Taka deklaracja, zapisana w
                      dowodzie nie moze byc podwazona przez rodzine zmarlego. Ale dostac przeszczep
                      beda mogli tylko Ci, ktorzy sie zgodza na oddanie wlasnych organow. Proste.
                      Oczywiscie w dowolnym momencie mozna bedzie zmienic ten zapis. To chyba
                      uczciwe: jak chce sie dostac przeszczep trzeba byc tez gotowym na oddanie
                      organow. I po krzyku.
                      • aplus przeciez napisalem ze Poltransplant uniemozliwia 02.05.07, 10:21
                        wpis o zakazie pobierania narzadow
                        • cameel28 Re: przeciez napisalem ze Poltransplant uniemozli 02.05.07, 11:13
                          Wejdz, wydrukuj, wyslij i po sprawie - koszt 1,5 za znaczek plus koperta i masz
                          pewnosc ze w debowej jesionce bedzie tez twoja watroba, serce, nerki, pluca i co
                          tam jeszcze mozna pobrac:
                          www.poltransplant.pl/Download/Sprzeciw_CRS.pdf
                          • aplus Re: przeciez napisalem ze Poltransplant uniemozli 02.05.07, 11:18
                            cameel28 napisał:

> Wejdz, wydrukuj, wyslij i po sprawie - koszt 1,5 za znaczek plus koperta i
                            masz
                            > pewnosc ze w debowej jesionce bedzie tez twoja watroba, serce, nerki, pluca i
                            c
                            > o
                            > tam jeszcze mozna pobrac:
                            > www.poltransplant.pl/Download/Sprzeciw_CRS.pdf

no to juz jest bazczelnosc, zadac jeszcze i drukowac, placic zeby twojej nerki
                            nie wycieli. Drukarki nie mam.

• jhbsk Re: przeciez napisalem ze Poltransplant uniemozli 02.05.07, 11:26
                              To napisz odręcznie. Chyba jeszcze potrafisz.
                              • aplus Re: przeciez napisalem ze Poltransplant uniemozli 02.05.07, 12:06
                                po co i tak wyrzuca do kosza
                                • cameel28 Re: przeciez napisalem ze Poltransplant uniemozli 02.05.07, 14:21
                                  Skoro dla ciebie wydrukowanie paru stron (mozna to zrobic w bibliotece
                                  publicznej) i pare groszy na znaczek to koszty nie do przeskoczenia to cos
                                  kiepsko zalezy ci na tych narządach. A tak serio, to anestozjologowi wystarczy
                                  kartka w portfelu na ktorej odrecznei napiszesz ze nie pozwalasz na pobranie
                                  swoich organów. Bedzie mue na reke jak nie bedzie musial tego robic, bo pobranie
                                  narzadow to na prawde sporo pracy dla lekarza, calego oddzialu, szpitala i
                                  pogotowia. Masa papierow, załatwianie transportu, zebranie konsylium na
                                  stwierdzenie smierci pnia mozgu, zorganizowanie zespolu do pobrania, itd. Twoja
                                  karteczka w portfelu to dla nich wybawienie, gorzej z tym chorymi ludzmi w
                                  osrodkach transplatacyjnych ktorzy umieraja po cichu, bez nadziei na wylecznie.
                                  Ja tam mam kartke, zeby brali co im sie podoba.
                                  • aplus Re: przeciez napisalem ze Poltransplant uniemozli 02.05.07, 15:01
                                    klona sobie chamie wyhoduj najlepiej w piwnicy zeby nikt nie widzial.
                                    • lmie Re: przeciez napisalem ze Poltransplant uniemozli 03.05.07, 21:35
                                      miło sie ciebie czyta abraht. Mam nadzieje ze jeszcze sie zobaczymy w ........
                                      szpitalu. Pozdrowienia dla twojej wątoby nerek i serca. niestety mógu narazie
                                      nie przeszczepiamy ale i tak Twój nienadaje sie więc niebój sie postępu
                                      Transplantologii.
                            • kolargolo mam pomysl 02.05.07, 11:27
                              niech lekarze przyjada do ciebie i napisza za ciebie oswiadczenie zebys ni
                              musial ruszyc tlustego dupska. K..., co za matol!
                              • aplus Re: mam pomysl 02.05.07, 12:11
                                jak jestes taki mondry to idz i sam sie pokroj albo hehe przekroj zeby
                                zrozumiec. A od mojej dupy sie odpie..
                    • aplus Re: nie musisz obrazac i wyzywac od Katolikow, kt 02.05.07, 10:19
                      a dlaczego nie palnales sobie w leb jak Jelcyn na serce czekal ?
                      Nerki tez nie dasz ?
                      • kolargolo Re: nie musisz obrazac i wyzywac od Katolikow, kt 02.05.07, 11:28
                        chyba powinno sie stworzyc osobne forum dla tych ktorzy nie skonczyli
                        podstawowki - nadalbys sie tam na moderatora.
                  • taishi1 Re: nie musisz obrazac i wyzywac od Katolikow, kt 02.05.07, 14:37
                    Nieee, nie chodzi o oszpecenie po śmierci ... no w każdym razie nie u mnie.
                    Lubię żyć i nie chcę aby lekarz - kiedy będę leżał nieprzytomny - powiedział
                    rodzinie, że ze mnie to już roślinka i niech się zgodzą na wycinkę organów.
                    kochać bliźniego .. OK.. ale bardziej siebie
                    • aplus masz racje, caamelowi niech wytna i tobie wstawia, 02.05.07, 14:58
                      szkoda ze CBA calego Poltransplantu nie zamknal bo teraz widac co to za ludzie.
                  • japolak Re: nie musisz obrazac i wyzywac od Katolikow... 03.05.07, 14:11
                    Noszę w portfelu oświadczenie, iż mozna mnie w całości wykorzystać do
                    przeszczepów, eksperymentów medycznych czy nawet do celów dydaktycznych.
                    I to niezależnie od tego, czy jestem katolikiem, czy nie...
                    Niedawno czytałem o księdzu, który w swej parafii ma rekordową ilość
                    krwiodawców - sam też krew oddając.
                    Jako dzieciak dostałem krew przy okazji paskudnych złamań ręki, pękniętym
                    wyrostku - i potem jako krwiodawcą "zwróciłem" innym tych parę litrów.
                    Może zamiast nas pouczać o naszym braku patriotyzmu i że prokuratura ma
                    pilnować naszego katolicyzmu - lepiej byłoby trochę czasu poświęcić na
                    propagowanie bardziej chrześcijańskich zachowań?
                    Niestety za transplantacjami, oddawaniem krwi są głównie ci, którzy sami dzięki
                    temu życie uratowali, lub mają rodzinne doświadczenia
                    Reszta bardziej przejmuje się makijazem nieboszczyka i wódką na stypie
                    Godne potępienia są też przypadki, gdy rodzina WBREW wcześniejszej woli
                    zainteresowanego nie zgadza się na pobranie organów do przeszczepów
                    Ja moją ostrzegłem, iż w takim przypadku będę żonę i dzieci nocami straszyć -
                    pokazując ile z mojej "urody" zostało po roku w trumnie...
                • jazg1 Nie decyduje o tym rodzina 02.05.07, 17:31
                  Śmierć mózgowa nie jest śmiercią prawdziwą, wymyślono ją po to, żeby można było
                  pobierać narządy od żywych ludzi, którzy normalnie oddychają, bije im serce,
                  trwa przemiana materii, ale nie mają kontaktu z otoczeniem. Znanych jest wiele
                  przypadków, gdy ludzie z orzeczoną śmiercią mózgową odzyskiwali świadomość.

Śmierć mózgowa, kiedy to bada się, czy kora mózgowa wysyła jakieś syganły
                  elektryczne, wcale nie oznacza nieodwracalnych zmian w mózgu i nieuchronną
                  śmierć pacjenta.

W szpitalu warszawskim pobierano narządy ludziom z orzeczoną śmiercią mózgową
                  BEZ PYTANIA RODZINY o zgodę. Prawo polskie pozwala na to, ale to oznacza, że
                  kłamią ci transplantolodzy, którzy twierdzą, że proszą zawsze o zgodę rodzinę
                  zmarłej osoby. Trudno się dziwić w takim przypadku, że rodzina nabiera
                  podejrzeń, kiedy dzień wcześniej widzieli normalnie oddychającego człowieka i
                  wydawało się im, że mieli z nim kontakt, a następnego dnia dowiadują się, że
                  pacjent zmarł i ukrywa się przed rodziną fakt pobrania narządów od zmarłego. W
                  takim przypadku podejrzenie dobicia pacjenta jest zupełnie racjonalne, a tak
                  się stało w warszawskim szpitalu MSW.

Ciało zmarłego należy do niego i polskie prawo jest wyjątkiem w Europie, gdzie
                  w większości krajów potrzebna jest zgoda zmarłego przed śmiercią lub rodziny po
                  jego śmierci, na pobranie narządów, a przeszczepów jest tam o wiele więcej, niż
                  w Polsce.
                  • japolak śmierć bezmózgowa 03.05.07, 14:23
                    "Śmierć mózgowa nie jest śmiercią prawdziwą, wymyślono ją po to, żeby można
                    było pobierać narządy od żywych ludzi, którzy normalnie oddychają, bije im
                    serce, trwa przemiana materii, ale nie mają kontaktu z otoczeniem. Znanych jest
                    wiele przypadków, gdy ludzie z orzeczoną śmiercią mózgową odzyskiwali
                    świadomość."
                    Cholera - nareszcie wiem, jak się nazywa choroba wielu polityków i internautów
                    Z jednej strony trwa przemiana materii, nawet radzą sobie z wydalaniem, z
                    drugiej strony nie mają kontaktu z otoczeniem...
                    "Znanych jest wiele przypadków", iż mimo najstaranniejszych badań mózgów u nich
                    nie wykryto
                    Może w tych przypadkach rzeczywiście zastrzec, iż pobieranie od nich organów
                    grozi otoczeniu smiercią lub kalectwem
                    Kiedyś pewnego mądrego faceta zapytano, czy wierzy w życie pozagrobowe
                    Odpowiedział
                    - Wyłącznie pozagrobowe...
                    -
          • piotreq Re: Wywalić lekarzy 02.05.07, 13:56
            Ja studiuje na AM i też jestem za wywaleniem lekarzy z roboty, najlepiej od
            razu wszystkich.

Żyjemy w kapitalizmie, a lekarze (wodróżnieniu na przykład od górników) będą
            zawsze potrzebni. Wiec niedlugo po takich zwolnieniach i likwidacjach szpitali
            powstałyby prywatne placowki i prywatne ubezpiecznia zdrowotne a lekarzom
            żyłoby się 100 razy lepiej jak teraz. Taki system jest praktycznie w US, i
            przeciętny lekarz-specjalista zarabia około 200 tys. USD rocznie :)

Tak wogóle to po studiach uciekam jak najdalej stąd, bo to jest chore zeby
            płacić lekarzowi gorzej jak pomocnikowi murarza i jeszcze bez przerwy wjeżdżać
            na KAŻDEGO, że morderca, że łapówkarz. A jak lekarze sie dopominaja podwyżek to
            zawsze jest argument, że przecież biorą łapówki i mają z tego dużo kasy, więc
            podwyżki im niepotrzebne.
      • cybulski.t efekt Ziobry 02.05.07, 09:00
        Fajne określenie i chyba trafnie opisuje problem
        • wrojoz Bardzo słaby PiS 02.05.07, 10:36
          Tak słaby jak Kaczyńscy.
      • alz777 ja też wiem swoje 02.05.07, 09:57
        a wiem, że miałem bardzo trudną i niebezpieczna operację, że lekarz operujący
        (z tytułem profesora, najwyższa światowa liga) nie dostał ode mnie ani grosza,
        termin operacji został wyznaczony bez zwłoki, wszystko było bardzo o.k. I tak
        sobie myslę, że jeszcze chwila, a ten człowiek wyjedzie do USA, gdzie za każdą
        taka operacje dostanie 20 tys. USD, a nam pozostanie co najwyżej publiczne
        zbieranie pieniedzy, żeby polskich obywateli wysłać do stanów na taka operację.
        • jhbsk Re: ja też wiem swoje 02.05.07, 11:27
          Oby Ziobro nie mógł się kiedyś doczekać pomocy. Może wtedy puknął by się w głowę.
      • wan20_3 Re: tylko nie piszcie, że to "efekt Ziobry"... 02.05.07, 13:14
        4krzych1! Zamiast pisać świństwa to opisz swoje negatywne doświadczenia. Sądząc
        po twoich "opiniach", to pewnie znasz ze słyszenia z tzw. czwartej ręki.
        Kłapanie mordą to nasza specjalność narodsowa, ciekawe jak się zachowasz gdy
        (nie daj boże) przyjdzie pójść do szpitala. Zrobisz się malutki i będziesz
        wachlowal wszystkim co są ubrani na biało. Dla porządku - nie mam nic wspolnego
        ze służbą zdrowia!
      • tadziass Re: tylko nie piszcie, że to "efekt Ziobry"... 02.05.07, 13:25
        to efekt Ziobry
      • balutek1 Re: tylko nie piszcie, że to "efekt Ziobry"... 03.05.07, 10:59
        juz pod petycja podpisalo sie 343 osoby :
        petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=2148

trzeba walczyc z ziobrem i kaczorami to wszystko ich wina
    • ykb7 Polak boi się przeszczepów 02.05.07, 07:43
      A ja sie wcala nie dziwie, ze Polacy wierza w naduzycia i celowe usmiercanie
      ludzi. Przeciez tak sie stalo w lodzkim pogotowiu, kiedy lekarze "handlowali
      skorami" z zakladami pogrzebowymi.Bylo to okolo 7 lat temu. Albo tez
      pielegniarki bawiace sie wczesniakami i robiace sobie zdjecia z nimi w
      kiszeni fartucha. Przeciez w Polsce non stop dochodzi do jakichs naduzyc.
      Skad mozemy wiedziec, czy tak sie nie dzieje przy przeszczepach.Polak
      przeciez zawsze potrafi!
      • titta Re: Polak boi się przeszczepów 02.05.07, 08:38
        Wszedzie ale to wszedzie dochodzi do naduzyc. (JA bym mogla pisac o "cudownej"
        Szwecji, gdzie moze lapowkarstwa nie ma ale bezduszna biurokracja i "system"
        tez ma ludzi na sumieniu. W Polsce szeroko rozpowszechnione jest lapowkarstwo.
        Patologia na pewno jest tez wysokosc oficjalnych zarobkow lekarzy. I te rzeczy
        sa powiazane.
        Ale o ile wiem jeszcze nikomu nie udowodniono ani nawet zarzucono usmiercenia
        kogos w celach przeszczepu!
      • kolargolo Co za ciemny narod 02.05.07, 09:47
        i tak Polska jest na koncu listy europejskiej pod wzgledem przeszczepow. Polak
        pije na umor, potem potrzebuje przeszczepu watroby ale na to zeby zwloki w jego
        rodzinie wykorzystac do uratowania zycia sie nie zgodzi.
        • wrojoz Re: Co za ciemny narod 02.05.07, 10:39
          Takim Narodem potrafi rządzić Ziobro.!!
          • megasceptyk Jaki pan taki kram. 02.05.07, 12:15
            .
      • genyo Re: Polak boi się przeszczepów 02.05.07, 10:09
        ykb7 napisała:

> A ja sie wcala nie dziwie, ze Polacy wierza w naduzycia i celowe usmiercanie
        > ludzi. Przeciez tak sie stalo w lodzkim pogotowiu, kiedy lekarze "handlowali
        > skorami" z zakladami pogrzebowymi.Bylo to okolo 7 lat temu. Albo tez
        > pielegniarki bawiace sie wczesniakami i robiace sobie zdjecia z nimi w
        > kiszeni fartucha.

wszedzie sa anomalie, daleko nie szukajac wsrod politykow, ktorzy maja wyroki
        sadowe- jeden jest w randze wicepremiera...i jakos ciemny lud to kupil, i nie
        wywiezli jeszcze Kaczynskich na taczkach za taka koalicje, a nie procent
        poparcia dala PiS nie wynosi zero, to raczej czarna propaganda szerzona przez
        paranoicznych talibokatolikow i odrzucenie slow JP II kladzie transplantologie.
    • cyndyndanda i za te sytuacje kaczor i jego przydupas 00 po zmi 02.05.07, 07:50
      anie kierownictwa w resortach silowych popelnia harakiri (co zreszta nalezy im
      sie w 100%).
      • mejlmi W zyciu bym Millerowi racji nie przyznal, ale... 02.05.07, 08:09
        ...okazuje sie, ze Leszek Miller mial racje! Panie Ziobro, JEST pan zerem.
        Nawet gorzej, zero jest neutralne z natury, pan jest w krwi po lokcie
        • mejlmi Re: W zyciu bym Millerowi racji nie przyznal, ale 02.05.07, 08:14
          No moze raczej powiniennem powiedziec, ze nie pomyslalbym, ze mu przyznam racje
          a jednak...

To jest kolejny z mankamentow rzadow PiS o ktorym platforma z oczywistych
          wzgledow nie wspomina , ludzie zaczynaja tesknic za SLD bo widza co robi PiS i
          mysla, ze tamci nie byli tacy zli...
      • wrojoz Aresztowanie Ziobry? 02.05.07, 10:37
        Jeśli to prawda /? /, to najwyższy czas.
    • login-ka Polak boi się przeszczepów 02.05.07, 08:06
      Ale nie, posłowie LPR zapowiadają radośnie, że dzięki nim starsze osoby przestaną się bać chodzić do szpitala! A boją się? Z moich obserwacji tak, ale tylko dlatego, że szpital kojarzy się z ostatecznością, ciężką chorobą, ale nie z błędami lekarzy czy uśmiercaniem!Popadamy w jakąś paranoję...
    • juzush Re: Polak boi się przeszczepów 02.05.07, 08:09
      Gazeta Wyborcza upowszechnia przekonanie, że lekarze zabijają pacjentów dla
      narządów, i niweczy dziesiątki lat pracy edukacyjnej lekarzy. Do tej pory
      każdemu przyszła do głowy taka myśl, ale każdy odrzucał ją jako absurdalną i
      szkodliwą. Teraz, skoro wszyscy tak myślą i się do tego przyznają, to widocznie
      już tak wypada. Wszystko można wykorzystać do walki z rządem, nawet chorych
      potrzebujących narządów do przeszczepu i śmierć Barbary Blidy.

Proszę zrobić badanie, ilu Polaków wierzy w istnienie UFO, a ilu w duch żyjące
      obok nas.
      • zadora22 Re: Polak boi się przeszczepów 02.05.07, 08:27
        1. Gdyby Ziobro swoich oskarżeń nie wygłaszał, to gazeta nie mogłaby ich cytować
        i rozpowszechniać
        2. Gazeta przytacza dane z badań statystycznych. Gdyby ich nie przeprowadzano,GW
        nie mialaby czego przytaczać.

Co proponujesz w takim razie - cenzurę? Pisanie w mediach wyłącznie o sukcesach
        rządu? Wtedy będzie fajnie,nie?
    • hr.kalashnikoff Re: Polak boi się przeszczepów 02.05.07, 08:14

Przeszczepy dobre sa byc moze dla tych, ktorym udaje sie je dostac.

Nie dla tych, ktorych lekarze morduja na czesci.

Transplantologia to slepa uliczka medycyny. Zeruje na trupach.
      • titta Re: Polak boi się przeszczepów 02.05.07, 08:42
        Powiec to tym, ktozy dzieki niej zyja. To zwykli normalni ludzie, w tym dzieci.
        Czy trupowi sa potrzebne narzady?
        Kogo usmiercaja? Jak na razie wiecej dowodow na ciezka manie przesladowcza
        niektorych niz na naduzycia - jakiekolwiek (moze poza lapowkami, ktore daja tez
        sami pacjeci).
      • sceptyk40 Re: Polak boi się przeszczepów 02.05.07, 10:29
        I ty jesteś jeden z tych co chcą chronić życie od poczęcia aż do naturalnej
        śmierci , czy tak?. Kogo to lekarze "mordują na części", żywych ? Co za bzdury
    • kwak6 "sugestie niektórych mediów" 02.05.07, 08:19
      widziałem dzisiaj w TVN24 lekki usmiech zadowolenia u prowadzacego.
      Oby nie doczekał sie sam przeszczepu
      • monachus Re: "sugestie niektórych mediów" 02.05.07, 08:25
        kwak6 napisał:

> widziałem dzisiaj w TVN24 lekki usmiech zadowolenia u prowadzacego.
        > Oby nie doczekał sie sam przeszczepu
        ,
        I daj boze zebys to ty byl dawca organu
      • mayday100 Re: "sugestie niektórych mediów" 02.05.07, 08:54
        Pewno uważasz się za przykładowego katolika, kwaku?, a miłość do bliźnich masz
        na sztandarze?
    • falafala Re: Polak boi się przeszczepów 02.05.07, 08:24
      Zbudowac cos jest trudno, do rozwalenia wielkich umiejetnosci nie trzeba.
    • krychola Ziobro winny ludobójstwa! A ta zbrodnia nie 02.05.07, 08:26
      podlega przedawnieniu! Więc kiedyś go ktoś postawi przed sądem!
      • wrojoz Re: Ziobro winny ludobójstwa! 02.05.07, 10:39
        To zły człowiek ten Ziobro.
        • stasi1 ale niestety ten ciemny naród nadal mu wierzy! 10.05.07, 11:39
          wrojoz napisał:

> To zły człowiek ten Ziobro.
    • psyjep Polak boi się przeszczepów 02.05.07, 08:44
      a czy pacjęt morze sobie wybrać od kogo mu zrobiom pszeszczepa? bo ja
      pszykładowo bym nie hciał organa ot powiedzmy że hinczyka (rzeby mie znowu
      antysemitem nie nazwali)
    • toja3003 a co może nie ma łowców skór? 02.05.07, 08:49
    • w12121 Polak boi się przeszczepów 02.05.07, 09:10
      Te pan nie powinien juz wiecej mordowac niewinnych ludzi i natychmiast podac
      sie do dymisji!
      • wrojoz Bezczelny drań Ziobro. 02.05.07, 10:38
        To szkodnik Polski i Polaków.
    • mintaj4 Re: Polak boi się przeszczepów 02.05.07, 09:13
      ale bzdury, ciekawe czy tez sie boją ufoludków?
    • jayamez Polak boi się przeszczepów 02.05.07, 09:18
      A ja bede sobie czekal na nerke i czekal i czekal..... :(((((
    • jorge.martinez Zaufanie... 02.05.07, 09:25
      To jedna z wartości na jakiej opiera się społeczeństwo obywatelskie. Nie jest
      tajemnicą, że Kaczyści jako etatyści czystej krwi nie są tego społeczeństwa
      zdecydowanymi przeciwnikami i zrobią wiele, by złamać podstawy na jakich
      społeczeństwo obywatelskie się wspiera: wzajemne zaufanie obywateli, zaufanie do
      instytucji różnego rodzaju, indywidualizm i wolność poglądów, samorządność i
      własna społeczna inicjatywa, etc.

Sprawa przeszczepów jest jaskrawym przykładem tego jakie szkody może przynieść
      załamanie się zaufania społecznego. Pokazuje to także jak trudno jest zaufanie
      takie odbudować. To będzie trwało latami.
    • abstracto Zgozdzę się na przeszczep ziobra 02.05.07, 09:32
      Najlepiej jakiemuś pacjentowi z Azji lub Afryki.
      • pierot6 Kiedy Ziobro odpowie za Smierć wielu chorych ? 02.05.07, 09:40
        To co on wyprawia, to ZBRODNIA..
        • wrojoz Re: Kiedy Ziobro odpowie za Smierć wielu chorych 02.05.07, 10:40
        • wrojoz Re: Kiedy Ziobro odpowie za Smierć wielu chorych 02.05.07, 10:41
          pierot6 napisał:

> To co on wyprawia, to ZBRODNIA..
    • monster1972 dziekujemy ci, ziobro, w imieniu tych, ktorzy umrą 02.05.07, 09:40
      • bart.j 80% Polaków wierzy w winę Ziobry... 02.05.07, 09:42
        to dzięki jego kłamstwom, umierają chorzy!
        • wrojoz Re: 80% Polaków wierzy w winę Ziobry... 02.05.07, 10:40
          bart.j napisał:

> to dzięki jego kłamstwom, umierają chorzy!
    • read1 Za Tuska, każdy będzie miał prawo co roku 02.05.07, 09:45
      do przeszczepu wątroby.
      • kolargolo A za Kaczynskiego pojdzie za to do wiezienia 02.05.07, 09:58
        bo przeszczepy to relikt komunistyczny z III RP.
    • paletz Re: Polak boi się przeszczepów 02.05.07, 09:47
      Polak nie boi się przeszczepów. Polak boi się nadużyć w służbie zdrowia. Według
      znacznej większości z Was lepiej o tym nie pisać i nie mówić, bo się Jaśnie
      Środowisko Lekarskie obrazi.

Urzędy Kontroli Skarbowej powinny już zaczynać wzywać rodzimych konowałów do
      tłumaczenia się jak z tego, że z bieda pensji stać ich na domy drogie auta itp.
      itd. To przez ich "zaradność" dochodzi do nadużyć.

• kozaczek3 To te same głupki co dały głos na PiS dziel stworz 02.05.07, 09:49
      yło podziały nie do zlinczowania.
    • kozaczek3 Zapomniałem dodać.To PiS dziel to z Radia Marysi 02.05.07, 09:52
      pochodzi.
    • tadeusz1965 Propaganda antypisowska tez zrobila swoje. 02.05.07, 09:55
      Niefortunna wypowiedz Ziobry rozdmuchano do niebotycznych rozmiarow i na efekty
      nie trzeba bylo dlugo czekac. I o to chodzilo.
      • abstracto Przecież o to Ziobrze chodziło. 02.05.07, 12:10
        Po to robił show, żeby wszyscy wiedzieli. O co Ci chodzi?
    • genyo Polak boi się przeszczepów 02.05.07, 10:01
      no tak, polscy talibowie uwalili polska transplantologie, mam nadzieje, ze
      odpowiedza za to przed Trybunalem Stanu..............
    • prezerwator2 Po moich doświadczeniach z polską służbą "zdrowia" 02.05.07, 10:08
      jestem skłonny uwierzyć w każde oskarżenia rzucane pod jej adresem.
      Takiej pazerności, chamskiego wymuszania łapówek, braku odpowiedzialności za
      własną pracę i wrogiego stosunku do pacjenta nigdzie indziej nie spotkałem (a
      miałem okazję leczyć się też w paru innych europejskich krajach).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka