boib2 Prezydent: Jeśli TK odrzuci lustrację, to zasto.. 09.05.07, 15:56 Panie kaczyński- prezydencie odwetowców. Ty jak kargul, albo Kali - jak wychdzi na twoje to dobrze, a jak nie -to źle. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Prezydent: Jeśli TK odrzuci lustrację, to zas 09.05.07, 16:24 boib2 napisał: > Panie kaczyński- prezydencie odwetowców. Ty jak kargul, albo Kali - jak wychdzi > > na twoje to dobrze, a jak nie -to źle. > Odwetem nazywasz praworządność ? Odpowiedz Link Zgłoś
maria-anna Prezydent: Jeśli TK odrzuci lustrację, to zasto.. 09.05.07, 15:56 Otworzyć i dać zainteresowanym do poczytania. Po tych róznych 'wyciekach' i instrumentalnym wykorzystywaniu tzw teczek,już nic i nikogo nie zadziwi. Jesteśmy dorośli,a dla młodych to juz przeszłość i historia. Jest tyle do zrobienia,a my stale odwracamy się do tyłu. Nas ,tak naprawdę interesuje przyszłość,a ona -szkoda- nie jest w centrum zainteresowania ani prezydenta,ani premiera ani koalicyjnego rządu. Podobnie,niestety i Parlamentu RP! Odpowiedz Link Zgłoś
alfredo5 Re: Prezydent: Jeśli TK odrzuci lustrację, to zas 09.05.07, 16:01 Prezydent szantażuje własny naród, ludzie gdzie ja żyje? Może ktoś mi powie. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Prezydent: Jeśli TK odrzuci lustrację, to zas 09.05.07, 16:26 alfredo5 napisał: > Prezydent szantażuje własny naród, ludzie gdzie ja żyje? Może ktoś mi powie. > Proszę bardzo, żyjesz w państwie które ma aspiracje stania się państwem sprawiedliwym , praworządnym. Odpowiedz Link Zgłoś
maria-anna Re: Prezydent: Jeśli TK odrzuci lustrację, to zas 09.05.07, 18:28 ddyzma5 napisał: > alfredo5 napisał: > > > Prezydent szantażuje własny naród, ludzie gdzie ja żyje? Może ktoś mi pow > ie. > > > Proszę bardzo, żyjesz w państwie które ma aspiracje stania się państwem > sprawiedliwym , praworządnym. > A szantaż staje się droga do celu... Odpowiedz Link Zgłoś
vortex21 Prezydent tym razem naprawde przegial pale ... 09.05.07, 16:01 1. Kazdy czlowiek idac do sadu ma nadzieje ze ma racje. Jezeli sad stwierdza ze dana osoba nie ma racji, osoba ta moze zaskarzyc wyrok, lecz nie moze sie mu sprzeciwstawic. Prezyden wypowiadajac sie w ten sposob z gory twierdzi ze ma racje i jezeli TK mu jej nie przyzna grozi ujawnieniem poufnych danych - to sie nazywa szantaz Panie Prezydencie! 2. Pan prezydent, wypowiadajac sie w ten sposob, stwierdza (!) stronniczosc TK co wyklucza samo w sobie idee Trybunalu Konstytucyjnego! 3. Po tym jak wyrazil sie w tej wypowiedzi, jezeli niezawisly TK uzna ustawe za niezgodna z Ustawa Zasadnicza, jedynym wyjsciem Prezydenta jest podanie sie do dymisji. 4. Znajac Polske i uklady tam panujace (mieszkam obecnie w UK, na uchodzctwie przed rzadem Kaczynskich) sadze ze jezeli TK uzna ustawe lustracyjna za niekonstytucyjna, Kaczynscy beda prubowali zmienic konstytucje, zmienic sklad lub obalic TK. To zdaza sie w polsce czesto. Przykladem jest dopuszczenie Leppera do urzedu wicepremiera pomimo ze ciaza na nim 3 prawomocne wyroki, nie ma dostepu do materialow niejawnych oraz w normalnytm swiecie nawet stanowiska kierowcy autobusu by nie dostal (wymaga zaswiadczenia o niekaralnosci). Zatem - Prawo to Kaczynscy, Kaczynscy to Prawo! Byl taki film SF pt. Sedzia Dread gdzie glowna postac, Sedziego Dread, grana przez Sylvestra Stallone krzyczy: 'I am the law! (Ja jestem prawem). Tak mniej wiecej zachowuje sie Pan Prezydent Kaczynski. Poza tym juz raz TK niezgodzil sie z Kaczynskim, chyba w sprawiem Hanny Gronkiewicz Waltz, czy cos takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Zestawienie Stallone'a z Kaczynskim mnie rozbawilo 09.05.07, 16:06 hehehehehehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Przegiął oałę? To znaczy sam się przgiął? 09.05.07, 16:39 Bo ta nibyprezydenturato jedne przefięcie pały demoracji. Podobnie jak Lepper z Giertychem w rządzie. To druga bliźniacza przegięta pała - nibypremier. Odpowiedz Link Zgłoś
sayitagain Niech Pani nie starszy, panie prezydencie 09.05.07, 16:04 Pan prezydent rzadko straszy obywateli, częściej robi to jego brat premier, ale jak już Lech K. coś powie - mróz po kościach... żałosne, jak zwykle. Marny thriller. Odpowiedz Link Zgłoś
sayitagain Re: Niech Pani nie starszy, panie prezydencie 09.05.07, 16:05 W tytule miało być "straszy", oczywiście > Pan prezydent rzadko straszy obywateli, częściej robi to jego brat premier, ale > > jak już Lech K. coś powie - mróz po kościach... żałosne, jak zwykle. Marny > thriller. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Otwarcie archiwow IPN 09.05.07, 16:08 Ta kwestia, jak podejrzewam, tez jest ustawowo regulowana (chocby ustawa o IPN). Otworza, ktos zaskarzy i TK znowu ustali, ze to sprzeczne z Konstytucja. Znajomosc Konstytucji przez naszych obecnych przywodcow jest doprawdy - porazajaca. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Grozba karalna 09.05.07, 16:22 Swoja droga, slowa Kaczynskiego - "jezeli... to podejmiemy brutalne kroki", brzmia jak proba szantazu, grozba karalna. Pod sad z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
fioletdykta tobie też nikt nie zabrania,idź i postój sobie pod 09.05.07, 17:08 sądem.. Odpowiedz Link Zgłoś
garret1988 Re: Prezydent: Jeśli TK odrzuci lustrację, to zas 09.05.07, 16:12 Czy ten debil może przestać straszyć TK? Kogo obchodzi że mu się wydaje iż ustawa jest zgodna z konstytucją? Liczy się zdanie NIEZAWISŁEGO SĄDU a nie zastraszonego TK... Kretyn. Odpowiedz Link Zgłoś
marian391 Gdzie ten pan kończył studia 09.05.07, 16:20 Brak poszanowania władzy sądowniczej jest powszechną chorobą nie tylko bliźniaków ale całego pisu. Te groźby, dewaluowanie roli sądownictwa ązamierzchłe czasy stalinowskie Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew_wos Prezydent: Jeśli TK odrzuci lustrację, to zasto.. 09.05.07, 16:21 No i co z tego ,że kowalski na mnie donosił ja mu to wybaczyłem.Ogólnopolskie referendum w sprawie odwołania prezydenta .Cóż on ma stać ponad Prawe.Trybunale nie ulegaj Odpowiedz Link Zgłoś
zorro_i_juz A nie doloby sie tego IPN podpalic? 09.05.07, 16:26 A nie doloby sie tego IPN podpalic? Bylby spokoj raz na zawsze i wszyscy mogliby sie wreszcie wziac do pracy. Mozna by zaczac budowac drogi, mieszkania, stadiony, szpitale itd. itp. Czy takie mieszkanie lub droga zbudowane przez bylego komuniste bylyby gorsze? Czy naprawde wolimy nie miec domu i drogi po to zeby zemscic sie na bylym komuniscie, ubeku, esbeku? Nawet jesli naprawde byl winny. Cos mi sie wydaje ze mscic sie chca ci ktorzy juz maja dom, a to ze nie buduje sie dla tych co jeszcze go nie maja, nic ich nie obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
vortex21 Masz racje! Tak naprawde wydaje mi sie ze... 09.05.07, 16:47 cala idea IPN i lustracji jest totalnym nonsensem, polowaniem na czarownice, walka z wiatrakami, etc. Poza tym uczestniczenie w zyciu publicznym kraju jest przywilejem wszystkich obywateli demokratycznego panstwa, niezaleznie z prawa czy z lewa! Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Prezydent: Jeśli TK odrzuci lustrację, to zasto.. 09.05.07, 16:28 Nigdy nie ufajcie kurduplom i niedopracowanym!!! Czekam niecierpliwie na otwarcie archiwów IPN!!! Przynajmniej dowiem się coś Kaczyńskich i ich orientacjach. Bo moje są jak najbardziej zgodne z naturą. Odpowiedz Link Zgłoś
kwakstrach Kaczko zakichana będziesz gnił w karcerze. 09.05.07, 16:29 I to jest ten najbardziej optymistyczny wariant moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: No i niech otworzą. 1 pożytek z kaczorów by 09.05.07, 16:37 Och muszą oni mieć nieczyste sumienie . Tak się boją otwarcia tych teczek Odpowiedz Link Zgłoś
pav2 Re: No i niech otworzą. 1 pożytek z kaczorów by 09.05.07, 16:45 Ciekawe ilu naiwnych jest w Polsce, którzy wierzą że kaczory otworzą wszystko? Odpowiedz Link Zgłoś
evident Panie Kaczyński, to hańba ! 09.05.07, 16:38 hańba dla wszystkich obywateli tego kraju. Jak można tak bez szczelnie naciskać na werdykt niezależnego Trybunału Stanu !. Pan natychmiast powinien poddać się do dymisji !. Takie zachowanie jest skandaliczne. Ośmiesza Pan nas na cały świat. To się nie mieści w kanonach demokratycznego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Kalisz zamknie IPN 09.05.07, 16:51 wszystkie dowody jakie tam sa zgromadzone sa uzyskane NIELEGALNIE i nie dowodami ktore moga byc rozpatrywane w kwestiach sadowych. Bingo. W IPN moga teraz pozostac sami historycy i plawic sie w tych smieciach i rodzic kolejne prace doktorskie i inna makulature. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Zachodzi pytanie 09.05.07, 17:01 dlaczego sady lustracyjne opieraly swoje werdykty na dowodach ktore w/g kalisza nie powinny byc dopuszczalne? Nielegalnie zdobyte dowody nie istnieja z punktu widzenia procesowego i sa wyrzucane z sadu. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Kalisz zamknie IPN 09.05.07, 17:10 qc napisał: > wszystkie dowody jakie tam sa zgromadzone sa uzyskane NIELEGALNIE i nie > dowodami ktore moga byc rozpatrywane w kwestiach sadowych. > Bingo. > Wszystkie dowody które są świadectwem prawnym mogą być wykorzystane. Ten cymbał prawny Kalicz powinien czasami zastanowić się na tym jakie dźwięki wychodzą z jego aparatu gębowego. Bo to są również dowody, przede wszystkim dowody jego głupoty i głupio mądrego działania. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Panie Kaczyński, to hańba ! 09.05.07, 17:18 evident napisał: > hańba dla wszystkich obywateli tego kraju. Jak można tak bez szczelnie naciskać > na werdykt niezależnego Trybunału Stanu !. Pan natychmiast powinien poddać się > do dymisji !. Takie zachowanie jest skandaliczne. Ośmiesza Pan nas na cały > świat. To się nie mieści w kanonach demokratycznego kraju. > Po pierwsze, ten TK nie jest niezależny, aczkolwiek tak się nazywa.. Po drugie, to nie jest nacisk , tylko ostrzeżenie przed odsłonięciem całej prawdy. Po trzecie, nikt nie ośmiesza świata, a nawet Polski . Ale na odwrót, stara się o uniknięcie tego ośmieszenia. Kaczyński to nie Geremek. Po czwarte, Ty nie wiesz co to jest demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Panie Kaczyński, to hańba ! 09.05.07, 17:24 > Po pierwsze, ten TK nie jest niezależny, aczkolwiek tak się nazywa.. A od czego jest zalezny? Prosimy o podanie zaleznosci i wynikajacych z tego konsekwencji - proponuje przebieg przyczynowo-skutkowy w oparciu o konkretne werdykty. > Po drugie, to nie jest nacisk , tylko ostrzeżenie przed odsłonięciem całej > prawdy. O matenku - to nasz kofffany president cos ukrywa? No jak moze??? Przeciez prawda miala nas wyzwolic.... I jeszce straszyc prawda??? No to juz doprawdy zamysl iscie szatanski beheheheheh > Po trzecie, nikt nie ośmiesza świata, a nawet Polski . Hmmm co do osmieszania Polski - nikt z tekstow Geremka sie nie smial, a z tekstow opisujacych wyglupy Kaczynskich zasmial sie niejeden. Teraz sobie odpowiedz na pytanie, kto co osmiesza. > Po czwarte, Ty nie wiesz co to jest demokracja. Oczywiscie Ty wiesz lepiej, oraz Ty wiesz lepiej jaka prase ma czytac Kowalski.... Czlowieku - z demokracja to w swoich pogladach rozmijasz sie na kilometry.... Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Panie Kaczyński, to hańba ! 09.05.07, 17:40 r306 napisał: > > A od czego jest zalezny. > Od starego skostniałego sposobu myślenia. Dokładnie to samo dotyczy się polskiej dyplomacji typu Geremek. > > > O matenku - to nasz kofffany president cos ukrywa? No jak moze??? Przeciez > prawda miala nas wyzwolic.... > I jeszce straszyc prawda??? No to juz doprawdy zamysl iscie szatanski > beheheheheh > Biedaku, Ty nie rozumiesz iż czasami przemilczenie prawdy może być konstruktywne dla układów politycznych. Dla spokoju politycznego. > > Hmmm co do osmieszania Polski - nikt z tekstow Geremka sie nie smial, a z > tekstow opisujacych wyglupy Kaczynskich zasmial sie niejeden. > Teraz sobie odpowiedz na pytanie, kto co osmiesza. > No nie , nie śmiał się. W każdym razie nie śmiał się otwarcie. Nad jego ostatnimi działaniami należy raczej płakać. > > Oczywiscie Ty wiesz lepiej, oraz Ty wiesz lepiej jaka prase ma czytac > Kowalski.... > Czlowieku - z demokracja to w swoich pogladach rozmijasz sie na kilometry.... > To Ty chyba masz własną definicję demokracji . Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Panie Kaczyński, to hańba ! 09.05.07, 17:50 > Od starego skostniałego sposobu myślenia. > Dokładnie to samo dotyczy się polskiej dyplomacji typu Geremek. A co to za wymiar? Jak ocenny? Dla mnie Kaczynscy to stare pierniki myslace w sposob komunistyczny. I co z tego? Czlowieku - jestes tak 'konktruktywny inaczej' w swoich wnioskach, ze odpadam.... Kto niby ma oceniach skostnialosc myslenia? skostnialomemtr? Komisja do badania skostnialosci? Beda badac poziom zwapnienia kory mozgowej? > Biedaku, Ty nie rozumiesz iż czasami przemilczenie prawdy może być > konstruktywne dla układów politycznych. Dla spokoju politycznego Buahahahaha a wiec to zamiecmy a tamto pokazmy - dla spokoju i konstruktywnego budowania ukladow politycznych..... Kur..... czyjego spokoju? Komuchow, Kaczynskich? Kogo? I Ty znow bedziesz cenzorem czyj spokoj jest wazniejszy? Co za hipokryzja..... Jeszcze napisz cos o "dobru Polski" to sie porzygam..... > No nie , nie śmiał się. W każdym razie nie śmiał się otwarcie. Nad jego > ostatnimi działaniami należy raczej płakać Na przykald? Wskaz mi miejsce w ktorym Geremek sklamal. > To Ty chyba masz własną definicję demokracji . O Twoja nie zapytam - zaczynam juz byc przerazony...... Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Panie Kaczyński, to hańba ! 09.05.07, 17:53 Nie pień się, mniej odwagę spojrzeć prawdzie. Tata nie nauczył być Ciebie mężczyzną ??? Odpowiedz Link Zgłoś
michos56 Re: ddyzma5 na litosc!!! 09.05.07, 19:07 miej wreszcie odwage i spojrz prawdzie w oczy: mniej bykow w jednym, jak zwykle glupim zdanku sie nie da zrobic?! to tak tata nauczyl byc CIebie mezczyzna, byc?! Oj widac, ze tata malo synkowi uwagi poswiecal, co ddyzma? ale Ty sie z tym jakos uporasz, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
bravocharlie Prezydent: Jeśli TK odrzuci lustrację, to zasto.. 09.05.07, 16:41 Słyszałem wypowiedz jaśnie nam panującego Prezydenta IV RP. Po prostu żenada. Kogoście k... wybrali? Odpowiedz Link Zgłoś
qc Re: Prezydent: Jeśli TK odrzuci lustrację, to zas 09.05.07, 16:45 ty slyszales, ja slyszalem. Ciekawe czy jest ktos kto ten belkot zrozumial? Odpowiedz Link Zgłoś
mradomska Re: Prezydent: Jeśli TK odrzuci lustrację, to zas 09.05.07, 16:59 it wasn't me Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Prezydent: Jeśli TK odrzuci lustrację, to zas 09.05.07, 17:20 bravocharlie napisał: > Słyszałem wypowiedz jaśnie nam panującego Prezydenta IV RP. Po prostu żenada. > Kogoście k... wybrali? > Przyznaj się że nie masz czystych uszów. Odpowiedz Link Zgłoś
mpgry Prezydent: Jeśli TK odrzuci lustrację, to zasto.. 09.05.07, 16:49 Panie prezydencie znacznie prościej a już na pewno bardziej pragmatycznym jest napisanie porządnie, poprawnie projektu ustawy. A tak mamy kolejny przypadek gdy władza zaczyna walczyć o rozwiązanie problemu, którego by nie było gdyby ta władza go nie stworzyła. Odpowiedz Link Zgłoś
moped26 Prezydent: Jeśli TK odrzuci lustrację, to zasto.. 09.05.07, 17:03 1.Otworzyć "IPN". 2.Znacjonalizować babskie tyłki. 3.Pana G. mianować narodowym buhajem. 4.Papieżem mianować pana R. 5.Wybudować w końcu drogi. 6.Zająć się biedą i bezrobociem. Jeżeli nic z tego nie wyjdzie , to ogłosić referendum w sprawie przyłączenia się Polski jako kolejny stan do USA lub zawrzeć sojusz strategiczny z Białorusią. Odpowiedz Link Zgłoś
zorro_i_juz Logopeda dla prezydenta 09.05.07, 17:05 Prezydent i jego brat nie znaja jezykow i zdaje sie ze sie ich nie ucza, no bo i po co, za kilka lat juz nie beda im potrzebne. Wiadomo z jakich powodow. Ale prezydent, zwlaszcza, moglby popracowac troche nad wymowa. Moze jakis Logopeda by sie przydal? Odpowiedz Link Zgłoś
fioletdykta a tobie ortograf ,nie umiesz pisać polskich znaków 09.05.07, 17:10 albo 12 -letni instruktor obsługi kompa.. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Jesli uzywasz slowa "komp" to nie czepiaj sie.... 09.05.07, 17:20 braku polskich znakow diakrytycznych.... Odpowiedz Link Zgłoś
jrjrjr Jego Marność Pan Prezydent... 09.05.07, 17:10 Jego Marność Pan Prezydent jest ponad prawem! Prawo jest tylko dla hołoty! Odpowiedz Link Zgłoś
fioletdykta dokładnie tak,prawo jest aby karać jak to ująłeś - 09.05.07, 17:13 przestępczą hołotę.. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Prezydent: Jeśli TK odrzuci lustrację, to zasto.. 09.05.07, 17:12 znowu ta gnido-menda coś chrumkała pod nosem bleeee bleeeee Odpowiedz Link Zgłoś
fioletdykta no tak wszyscy na osiedlu będą teraz wiedzieć coś 09.05.07, 17:14 za ptaszek... Odpowiedz Link Zgłoś
dod13 Prezydent: Jeśli TK odrzuci lustrację, to zasto.. 09.05.07, 17:32 Myśle że Polską targają dużo większe problemy niz lustracja. Strata czasu i środków. Szczerze może by ktoś wkońcu zajął się teraźniejszością!!! Płacimy politykom za bycie fachowcami zdolnymi do kierowania krajem, a nie bandą wieskich psów skaczących sobie do gardeł. Wstyd mi za to kto rządzi moim krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.grz Prezydent: Jeśli TK odrzuci lustrację, to zasto.. 09.05.07, 17:34 Niedawno dowiedzialem sie na poczcie w Zakopanem, ze zgodnie z ustawa o ochronie danych czy dobr(?)osobowych zlikwidowano w Polsce wszystkie publicznie dostepne ksiazki telefoniczne. Teraz Prezydent straczy upublicznieniem wszystkich danych IPN, a wiec takze danych osobowych. Czy aby jedno nie przeczy drugiemu? Jesli ustawa lustracyjna nie jest zgodna z Konstytucja, to czy Prezydent nie ma obowiazku podporzadkowania sie Konstytucji? Wedlug mnie nasze panstwo jest coraz bardziej chorym organizmem. A moze ktos(?) ma ochote oglosic sie dyktatorem i stworzyc post-postkomunistyczny rezim??? Odpowiedz Link Zgłoś
jola5033 Prezydent: Jeśli TK odrzuci lustrację, to zasto.. 09.05.07, 17:37 A jednak Kaczyńscy boją się, że ustawa jest niezgodna z konstytucją!!!! Kolejna kompromitacja kaczyńskich!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Prezydent: Jeśli TK odrzuci lustrację, to zas 09.05.07, 17:47 jola5033 napisała: > A jednak Kaczyńscy boją się, że ustawa jest niezgodna z konstytucją!!!! > Kolejna kompromitacja kaczyńskich!!! > Poznanie prawdy jest niezgodne z konstytucją. Szczególnie tej prawdy dotyczącą konfidentów. Dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Oj kurdupelku, ty mały szantażysto, nieladnie. 09.05.07, 17:39 sprlprsaipis Odpowiedz Link Zgłoś
e.mock Prezydent: Jeśli TK odrzuci lustrację, to zasto.. 09.05.07, 17:40 Wstrętne i obrzydliwie małostkowe. Mam 50 lat i mam się bać tej groźby? Nie !!! OTWIERAJ!!! I idź do diabła albo wstąp do Chrześcijańskiej Unii Jedności. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Prezydent: Jeśli TK odrzuci lustrację, to zas 09.05.07, 17:48 e.mock napisał: > Wstrętne i obrzydliwie małostkowe. Mam 50 lat i mam się bać tej groźby? Nie !!! > OTWIERAJ!!! I idź do diabła albo wstąp do Chrześcijańskiej Unii Jedności. > Masz coś również na sumieniu ??? Odpowiedz Link Zgłoś