rydzyk_fizyk 14.05.07, 07:56 Warto odnotować, że sędziowie powołani przez PiS głosowali po linii partyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
temida3 Trybunał nie obalił lustracji 14.05.07, 09:01 Ja uważam identycznie. Demokracja została uratowana. "Bolszewii"- tym razem moim niedawnym kolegom( pisorkom lub pajdokratom jak ja ich nazywam...) T.K. postawił Sprawiedliwość jako tamę przeciw nawet nie zemscie(...). Tu -znając jednego z twórców " złego prawa" -Ustawy lustracyjnej-wiem, że to nie zemsta( skądże -ten bobas w latach stanu wojennego chodził z mamą za rączkę do I klasy szkoły podstawowej)-lecz METODYCZNE FORMY POZBYWANIA SIĘ LUDZI PRAWYCH, ZASŁUZONYCH, KTORZY Z RACJI WIEKU I ZAJMOWANYCH STANOWISK( w czasie jak nasz " bohater lustracyjny" kaligrafował pod okiem nauczyciela w bieżuńskiej podstawówce wyrazY MAMA; ALA; TATA, OLA....)byli skazani na kontakty wielokrotne! Opisuję moje " experto credite", które dzięki ww szkolnisiowi z bieżuńskiej podstawowki nie "PRZEBIŁO SIĘ DO MOJEGO PISU"(...). Byłem zmuszony powiadomic pocztą prywatną Wielkich Solidarności(...). Uczyniłem tak na drugi dzień -220 lipca 2006 po przyjęciu przez Sejm - w cyt. Ustawy!!! Jestem dumny-ale w żadnej mierze- nie jestem szczęśliwy. Po raz kolejny idea lustracji została zmarnowana przez tym razem - " naszych- pisiorków", którym Prezes udzielł za dużych -szerokich kompetencji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
smutny1970 Napisz to jeszcze raz po polsku i wolniej ... 14.05.07, 15:07 bo ni cholery nie idzie zrozumieć co chciałeś napisać (względnie szczegóły znikają) Odpowiedz Link Zgłoś
lukipuki55 Trybunał nie obalił lustracji 14.05.07, 10:26 Trybunal nie obalil lustracji, ale stwierdzil, ze jest to zemsta (odwet). I z tym sie jedynie zgadzam. Najwiekszym zlem Polakow to wlasnie zemsta i zawisc ! Nad tym, Narod polski powinien popracowac. Odpowiedz Link Zgłoś
marian.kaluski Trybunał obalił lustrację! 14.05.07, 10:52 Wbrew opinii Ewy Siedleckiej nie jesteśmy kretynami. Trybunał nie obalił lustrację, ale tak zrobił, żeby nigdy nie była uchwalona!!! I taka jest prawda, p. Siedlecko. Niech sobie pani poczyta np. wypowiedzi opublikowane dzisiaj na ten temat w dzienniku "Rzeczpospolita". A oto moje uwagi: Na pohybel Trybunałowi Konstytucyjnemu! Wielki udział Zydów w komunistycznych partiach wielu państw świata i udział również wielu Zydów w zbrodniach komunizmu nie podlega dyskusji. To są fakty dobrze udokumentowane, jak np. wielki udział Zydów w Komunistycznej Partii Polski czy Komunistycznej Partii Australii (gdzie obecnie mieszkam), czy udział wielu Zydów w zbrodniach stalinowskich w Polsce (najwięksi zbrodniarze: Jakub Berman, Roman Romkowski, Józef Różański-Goldberg, Antoni Alster, Luna Brystygierowa, Anatol Fejgin, Juliusz Hibner, Józef Kratko, Mieczysław Mietkowski itd., itd.). Kiedy to wytyka się Zydom mówią, że komunista żydowski nie jest Zydem – przestał być Zydem. Co wolno Zydom, wolno i nam. Dlatego żaden komunista polski na pewno NIE JEST Polakiem!!! Powtarzam: na pewno nie jest Polakiem!!! Jeśli ktoś ma jakieś zastrzeżenia co do tego stwierdzenia, to przypominam niedawno wypowiedziane słowa jednego z czołowych komunistów w Polsce – Józefa Oleksego. Powiedział on w nagranej na taśmie rozmowie (!), że ludzie SLD „mają w dupie Polskę”. Uważam, że konstytucja polska powinna dotyczyć tylko Polaków, a nie jakiś psubratów, którzy Polskę i Polaków mają w dupie, którzy myślą tylko jak ten kraj i naród okraść! Ścierwo należy traktować jak ścierwo, a nie uczulać się nad tym ścierwem w oparciu o konstytucję. Według „Podręcznego słownika języka polskiego” M. Arcta (Warszawa 1958) sprawiedliwość to m.in. zadośćuczynienie słuszności i satysfakcja prawna. Mówimy po wyroku sądu: „Sprawiedliwości stało się zadość”. Stąd ludzi, którzy łamią prawo i tych, którzy działają na szkodę państwa i narodu polskiego stawiamy przed sądem, aby on ich ukarał. Nazywamy to sprawiedliwością. Dlatego urząd który kieruje wymiarem karnym czyli sprawiedliością w całym kraju nazywamy Ministerstwem Sprawiedliwości, a nie Ministerstwem Zemsty. Bo kara i zemsta to nie to samo! Widać, że nie dla wszystkich. Stępień i jego przyboczna prolewacka klika rzekomych (!) strażników prawa w Trybunale Konstytucyjnym w swoim werdykcie w sprawie ustawy lustracyjnej, trzymając się TENDENCYJNIE litery prawa, zignorowali sprawiedliwość! Co więcej, sprawiedliwość nazwali w sposób zaiste przekrętny - zemstą i stanęli rzekomo w obronie prawa przeciwko rzekomej zemście na komuchach, którzy w 1944-45 z pomocą bagnetów sowieckich zniewoli Polskę i naród polski, który następnie do 1989 roku krwawo prześladowali (tysiące zabitych i rannych, 300 000 Polaków trzymanych we więzieniach stalinowskich w Polsce za działalność niepodległościowo-antykomunistyczną!). Z łajdacką premedytacją odrzucili drugi integralny człon sprawiedliwości – karę za łamanie prawa. Za przykładem łajdackich adwokatów, którzy za grube pieniądze są w stanie – przez wykorzystywanie różnych „loopholes”-kruczków prawnych i możliwości do pogmatwanej interpretacji paragrafów prawno-karnych, z JAWNEGO bandyty zrobić niewinnego człowieka (znam taki przykład z sądu australijskiego i mogę to udowodnić, gdyż to był mąż wspaniałej kobiety, z która pracowałem!; tak się dzieje na całym świecie – również w Polsce, dlatego adwokaci nie cieszą się społecznym zaufaniem: jedno z polskich powiedzeń mówi: „Trzymaj się z daleka od lekarza, adwokata i księdza”) obalili antykomunistyczną ustawę lustracyjną. A wynik tego jest taki, że komuniści – wrogowie Polski i Polaków – ludzie, którzy mają w dupie Polskę i Polaków, a przede wszystkim brutalni gnębiciele narodu polskiego mają być nietykalni – ich zbrodnie i przewinienia mają być na zawsze zatuszowane (archiwa albo zniszczone, albo zamknięte na cztery spusty – bo że Trybunał Konstytucyjny w obecnym składzie zabroni – znowu łajdacko powołując się na literę „prawa”! - dotępu do nich, to tylko kwestia czasu). Nie mają podlegać karze, bo SŁUSZNA kara, według tych potworów z TK, to zemsta. Na pohybel z takimi strażnikami „prawa”!!! Na pohybel takim „Polakom”!!! Mam nadzieję, że historia potępi Stępnia i jego klikę za ten werdykt. Że przejdą oni do historii jako ostatni obrońcy (Mohikanie) plugawej komuny w Polsce. Marian Kałuski, Australia Odpowiedz Link Zgłoś
lukipuki55 Re: Trybunał obalił lustrację! 14.05.07, 11:02 Kaluski ! Jestes typowym Polakiem. Dlaczego ? Bo zemste nosisz we krwi ! Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: Trybunał obalił lustrację! 14.05.07, 11:15 lukipuki55 napisała: > Kaluski ! > Jestes typowym Polakiem. > > Dlaczego ? > Bo zemste nosisz we krwi ! .................................................... Wprzódy słońce w miejscu stanie, Wprzódy w morzu wyschnie woda, Nim tu u nas będzie zgoda Aleksander ..nie Kwasniewski tylko hr.Fredro ,,Zemsta'' Odpowiedz Link Zgłoś
lukipuki55 Re: Trybunał obalił lustrację! 14.05.07, 11:22 amanasunta napisała: > lukipuki55 napisała: > > > Kaluski ! > > Jestes typowym Polakiem. > > > > Dlaczego ? > > Bo zemste nosisz we krwi ! > .................................................... > Wprzódy słońce w miejscu stanie, > Wprzódy w morzu wyschnie woda, > Nim tu u nas będzie zgoda > Aleksander ..nie Kwasniewski tylko hr.Fredro ,,Zemsta'' Brawo Amanasunta ! Widze, ze nie wszyscy sa tak tepi jak Kaluski. Odpowiedz Link Zgłoś
marian.kaluski Pomyłka: jestem Zydem! 14.05.07, 14:03 Piszecie: "Kaluski ! Jestes typowym Polakiem. Dlaczego ? Bo zemste nosisz we krwi!" Duża pomyłka!!! Jestem prawdziwym Zydem!. To o nich się mówi, że to naród, który ma najdłuższą pamięć i nikomu nic nie przebacza. Co złego być prawdziwym Zydem?! Czy wszyscy muszą być chrześcijanami w tym konkretnym przypadku? Ządam sprawiedliwości i kary dla tych, którzy wyrządzli mi krzywdę. Bo za Zydami nie wierzę w życie pozagrobowe i chcę kary dla moich krzywdzicieli już teraz - na tym świecie. Czy mam do tego prawo czy nie? To wy jestescie głupkami, bo sprawiedliwą karę nazywacie zemstą. Ksiądz na spowiedzi daje wam karę za popełnione grzechy. Dlaczego tego nie nazywacie zemstą Boga?!!! Niech żyje judaizm!!! Marian Kałuski, Australia Odpowiedz Link Zgłoś
lukipuki55 Re: Pomyłka: jestem Zydem! 14.05.07, 14:58 Chrzescijanstwo, to spadkobierca judaizmu ! Ja nie naleze do zadnej sekty. A Ty tak ! I dlatego w Tobie tyle nienawisci. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Marianek nie jest ani Polakiem, ani Zydem- on jest 14.05.07, 15:26 po prostu szurniety. To jest rezultat zbyt dlugiego przebywania bez kapelusza. Odpowiedz Link Zgłoś
lukipuki55 Re: Marianek nie jest ani Polakiem, ani Zydem- on 14.05.07, 17:14 Zgadzam sie z tym twierdzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
rockawy Re: Pomyłka: jestem Zydem! 15.05.07, 03:28 To niemozliwe.Glupi i jeszcze polski zyd? Masakra.Spadaj prowokatorze. Odpowiedz Link Zgłoś
rockawy Re: Trybunał obalił lustrację! 15.05.07, 03:22 Kaluski malo ,ze jestes "prawdziwym polakiem" to jestes jeszcze "prawdziwym polskim katolikiem".Milosierdzie jest tez typowe polskie.Aleluja i do przodu.Rece opadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Sedziowie z SLD i UW tez po linii partyjnej... 14.05.07, 11:08 czyli - wyrok polityczny... Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Na tym polega tendencyjne dziennikarstwo... 14.05.07, 11:11 Cyt z p.Ewy ,,Ze zdań odrębnych widać, że wszyscy czterej sędziowie obsadzeni przez rządzącą koalicję są znacznie przychylniejsi wizji lustracji á la PiS, niż pozostali.'' Ponieważ nie ma p.Ewa podstaw do podważania niezależności sędziów którzy są cyt,,obsadzeni przez rządzącą koalicję''to o co chodzi. Równie dobrze można powiedzieć ,ze sędziowie obsadzeni pzrez UW i SLD(większość)są ,,znacznie nieprzychylniejsi wizji lustracji á la PiS, niż pozostali''. A ponieważ ci ,,pozostali ''są przychylni to większość sędziów jest nieprzychylna czyli...nieobiektywna. Krótka analiza tekstu pozwala wydobyć prawdziwe intencje dziennikarza i jego(redakcji,wydawcy,gminy... co kto woli) prawdziwe stanowisko w sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
lukipuki55 Re: Na tym polega tendencyjne dziennikarstwo... 14.05.07, 11:16 Dziennikarstwo to informacja, a nie opinia ! Tam gdzie jest opinia dziennikarska, tam musi byc hipokryzja ! Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Nie bredź 14.05.07, 11:54 amanasunta napisała: >> Równie dobrze można powiedzieć ,ze sędziowie obsadzeni pzrez UW i SLD (większość) Z SLD można kojarzyć najwyżej troje z orzekających, z UW dwóch. Czy 5 to jest większość z 11? W jakiej arytmetyce? Pisowskiej arytmetyce proletariackiej? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Trybunał nie zakwestionował lustracji 14.05.07, 11:56 Spośród 11 tylko JEDEN był przeciwko lustracji jako takiej. Cała pozostała dziesiatka była zgodna - lustracja jest oczywiście możliwa. Różnice dotyczyły kwestii jej zakresu ale nie meritum. Odpowiedz Link Zgłoś
lukipuki55 Re: Trybunał nie zakwestionował lustracji 14.05.07, 12:08 krwawy.zenek napisał: > Spośród 11 tylko JEDEN był przeciwko lustracji jako takiej. Cała pozostała > dziesiatka była zgodna - lustracja jest oczywiście możliwa. Różnice dotyczyły > kwestii jej zakresu ale nie meritum. Czyli JEDEN tylko madry, a pozostala dziesiatka to typowi Polacy ! Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Trybunał nie zakwestionował lustracji 14.05.07, 12:11 Bez przesady. Jeżeli parlament uznaje, że lustracja jest potrzebna, to nie jest rzeczą TK to sabotować. Natomiast obowiązkiem TK jest eliminowanie z porządku prawnego przepisów niekonstytucyjnych, co zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
lukipuki55 Re: Trybunał nie zakwestionował lustracji 14.05.07, 12:18 Wiem o tym, ale chcialem pokazac nie prawo, tylko madrosc. Prawo to forma i nie musi oznaczac madrosci ! TK nie jest powolany do uchwalania madrosci, tylko do zgodnosci Ustaw z Konstytucja i to zrobil. Prawo mamy takie, jakie jest spoleczenstwo ! Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Trybunał nie zakwestionował lustracji 14.05.07, 12:21 Otóż to. Więc nie miej pretencji do 10 sędziów, że akceptują lustrację, bo w samej lustracji nie ma niczego niekonstytucyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
lukipuki55 Re: Trybunał nie zakwestionował lustracji 14.05.07, 12:29 Zle mnie zrozumiales ! Ja nie mam pretensji do dziesieciu sedziow. Ja pochwalam madrosc jednego Sedziego ! Madrosc to nie prawo, lecz brak jego ! Prawo jest tam wprowadzane, gdzie jest zlo i balagan ! Odpowiedz Link Zgłoś
romek335 To tylko opinia Pani Siedleckiej 14.05.07, 15:13 ale wiekszosc twierdzi ,że niestety TK ma nastawienie antylustracyjne co było widać. Spieszył sie strasznie z tym wyrokiem jakby z góry juz zakładał, że ustawa jest niekonstytucyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek to stwierdzenie faktu 14.05.07, 18:26 romek335 napisał: > ale wiekszosc twierdzi ,że niestety TK ma nastawienie antylustracyjne A ma? Jeżeli 10 sędziów było za lustracją a jeden przeciw? > co było widać. Mianowicie w czym było? > Spieszył sie strasznie z tym wyrokiem jakby z góry juz zakładał, że > ustawa jest niekonstytucyjna. Tu nie było nic do zakładania, bo niekonstytucyjność niektórych przepisów była oczywista i widoczna gołym okiem. Dyskusyjny był tylko zakres tych niekonstytucyjności, stąd tyle zdań odrębnych. Co do istoty wyrok był jednak nieomal jednomyślny - lustracja jest dopuszczalna a jej zakres zalezy od parlamentu, musza tylko być zachowane pewne elementarne, dość oczywiste i apolityczne standardy. > Odpowiedz Link Zgłoś
dolnyslask24 Zmienić konstytucję!!! 14.05.07, 15:17 Poprawka juz gotowa: stys.dolnyslask24.info/107,art_51_ust_6.html Odpowiedz Link Zgłoś
olias Trybunał obalił 14.05.07, 23:48 co Ty piszesz, kochanie. Trybunał wstrzymał NAWET poprzednią wersję lustracji. Zamknął całkowicie. Nawet naukowcy niem ogą wejść i pogrzebać. I jeszcze Trybunał luzacko oznajmił że będzie kasował kolejne ustawy. Do kuchni, do łózeczka .. ok, ale - wybacz - po co zaraz do polityki? Odpowiedz Link Zgłoś
soulgarden Trybunał nie obalił lustracji 15.05.07, 03:20 Z tego wszystkiego nafajniejsze jest zestawienie kolorystyczne Agory,pani sukienki i włosów. Kolorystyka jak u Polańskiego. Szkoda tylko tej pani/waszej miłości do zasad/ubeków. Jaką karą byłyby zwykłe emerytury? To jest obrzydliwe! Może jakieś tajne forum esbeków panią sponsoruje,albo jest pani tylko jaką akceptuje stróż esbeków. Jeszcze lepiej można było ulokować patriotyzm uczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
marian.kaluski Oficjalny protest z Auzstralii 15.05.07, 03:52 HAŃBA! Oficjalny protest z Australii w sprawie werdyktu TK Wyrok Trybunału Konstytucyjnego w sprawie ustawy lustracyjnej zamknął archiwum IPN nawet dla historyków i dziennikarzy. W „Rzeczpospolitej” (14.5.2007) czytamy m.in.: „Historycy badający najnowsze dzieje Polski są przerażeni: bez dostępu do archiwów zgromadzonych w IPN nie mogą normalnie pracować. To tak, jakby wprowadzić zakaz wstępu do bibliotek – tłumaczy prof. Andrzej Friszke z Instytutu Studiów Politycznych PAN”. Z kolei w informacji PAP z 14 maja br. pt. „Historycy: źle, że archiwa są zamknięte dla badaczy” czytamy m.in.: „Archiwum IPN, tak jak inne archiwa państwowe, powinno być z zasady dostępne dla badaczy. Niedobrze, że wyrok Trybunału Konstytucyjnego zablokował do nich dostęp naukowcom - ocenia nowo wybrany członek kolegium IPN Sławomir Radoń. Tego samego zdania jest nowo wybrany członek kolegium Andrzej Paczkowski. Zablokowanie dostępu to bardzo niedobra wiadomość. Archiwum IPN powinno działać tak jak inne archiwa, maksymalnie zbliżone powinny być też zasady dostępu. Nie po to zabrano dokumenty z archiwum służb specjalnych i umieszczono je w archiwum IPN, żeby je z powrotem zamykać - powiedział Radoń”. Natomiast z informacji PAP również z 14 maja br. zatytułowanej „Wyrok TK w „Dzienniku Ustaw”...” dowiadujemy się, że „Rzecznik Praw Obywatelskich Janusz Kochanowski... zapowiedział na najbliższe dni swe oświadczenie, w którym zamierza zaprotestować przeciwko decyzji Trybunału, który kwestionując przepis ustawy o IPN dający prezesowi Instytutu arbitralne prawo przyznawania bądź nie dostępu do zgromadzonych tam akt służb PRL, w istocie zablokował ten dostęp naukowcom i dziennikarzom. W tym proteście Kochanowskiego poparł prezes IPN Janusz Kurtyka…”. Poza tym sędziowie Trybunału Konstytucyjnego wyjęli spod prawa lustracyjnego większość dziennikarzy i wszystkich wykładowców wyższych uczelni. Tymczasem jest tajemnicą poliszynela, że SB najwięcej rekrutów miała spośród dziennikarzy (mamy na to wiarygodne dowody, których nie będzie w stanie unieważnić nawet lewacki i antypolski Trybunał Konstytucyjny!!!) i wykładowców wyższych uczelni. Czy pamiętamy hasło opozycji antykomunistycznej: „Prasa kłamie”? – Kłamała, bo była propagandowym ramieniem PZPR. Same władze Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich uważają, że dziennikarze powinni być poddani lustracji. No i sprawa najważniejsza: Stępień i jego klika z Trybunału Konstytucyjnego rozpatrując ustawę lustracyjną zignorowali WOLĘ NARODU. Bowiem sondaże wykazały, że zdecydowana większość Polaków chce lustracji. Jak sędziowie nie zgadzają się z wolną narodu z jakiejkolwiek przyczyny (a mają do tego prawo) to powinni złożyć rezygnację z urzędu, a nie deptać wolę narodu, przedstawiając się przy tym kłamliwie jako obrońcy prawa i konstytucji. – Prawa czy raczej komunistycznego bezprawia i komunistycznych zbrodni popełnianych na narodzie polskim od 1945 roku po dziś dzień?! Stępień i klika nie stanęlłi w obronie prawa i konstytucji, ale nagięli prawo tak, aby stanęło ono w obronie zbrodniarzy i zwyrodnialców komunistycznych! Każdy adwokat dobrze wie, że mogli równie dobrze w opraciu o prawo i konstytucję poprzeć ustawę lustracyjną!!! Tak samo jak z jawnego zbrodniarza można zrobić w sądzie – za grube pieniądze!!!! – niewinną osobę, na co jest tysiące dowodów na całym świecie. Wszystko to unaocznia nam jakie były prawdziwe cele sędziów (większości) Trybunału Konstytucyjnego, którzy zablokowali ustawę lustracyjną i – wbrew temu co pisze w „Gazecie Wyborczej” Ewa Siedlecka – Trybunał de facto obalił, gdyż wykonując jego polecenia będziemy mieli najwyżej pseudolustrację. I TAKA JEST PRAWDA!!! I o to chodziło Stępniowi i klice sędziowskiej. W Australii, gdzie mieszkam, takie zachowanie się nie jest uważane za „obronę prawa i konstytucji”, a w mowie potocznej jest po prostu nazywane „villainy” (łajdactwo); a ten kto tak postępuje „villain” (łajdak). Jako historyk australijski i polski protestuję przeciwko zamknięciu przez Trybunał Konstytucyjny archiwum IPN. To skandal, że ludzie, którzy rzekomo stoją na straży prawa wydają buble prawne, depczą prawo i zasady demokracji oraz wolności słowa i badań naukowych. Oto prawdziwe – a la komunistyczne oblicze Trybunału Konstytucyjnego pod prezesurą Jerzego Stępnia! Marian Kałuski, Australia Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus nie ma teraz ważniejszego dokumentu 15.05.07, 06:57 który należy wydrukować, niż orzeczenie Trybunału Konstytucyjnego, na które czekają tysiące Polaków (setki tysięcy?), tak zwolenników jak i przeciwników lustracji. Ustawianie tego dokumentu "w kolejce" przez premiera powinno tego pana szybko zaprowadzić przed Trybunał Stanu, tak by już ten pan nigdy więcej nie mógł wprowadzać w kraju tak karygodnego zamieszania. I zaprowadziłoby, gdyby w Polsce prawo znaczyło prawo, a premierzy mieli honor. Odpowiedz Link Zgłoś
opiniapollpressagency Trybunal z podkomunistami wrog Nr 1 Panstwa Polski 15.05.07, 06:58 Tworzona we wscieklym galopie i piana na ustach na zamowienie podkomunistow lsd blokada lustracji jest najaskrawszym dowodem panicznego strachu waskiej grupki serwilistow od Moskali. To jest jedna z najbardziej mrocznych tajemnic Panstwa Polskiego jak moglo dojsc do takiej Zdrady Stanu. Ta targowica w koszmarnym wykonaniu przez paru oderwanych od rzeczywistosci osob zwanych sedziami niczego nie zmieni bo Narod Polski juz dawno poszedl swoja droga. Lekcja na przyszlosc bedzie przewentylowanie Trybunalu Stanu czy tam przypadkiem nie zakamuflowali sie podkomunisci, serwilisci, neolewicze i iskarioci. Odpowiedz Link Zgłoś
skibaskiba Wrogiem są analfabeci umysłowi!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.05.07, 07:22 >Lekcja na przyszlosc bedzie przewentylowanie Trybunalu Stanu czy tam > przypadkiem nie zakamuflowali sie podkomunisci, serwilisci, neolewicze i > iskarioci. A także pederaści i innowiercy:)))))))))))))) "podkomuniści" hahahahahahahahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
josquindesprez Re: Wrogiem są analfabeci umysłowi!!!!!!!!!!!!!!! 15.05.07, 10:23 Młodszy podkomunista melduje się na służbę!:) Co do analfabetów umysłowych to masz rację, ci są najgroźniejsi. Mamy takich całe stadko, głupich, złośliwych, godnych zaufania... A przy okazji, zauważyliście że poseł Kurski ma konkurencję w postaci posła Mularczyka? Mnie ci rzekomi TW w trybunale, czegoś przypominali "dziadka w wermachtowca". Josquin Odpowiedz Link Zgłoś